יש לצייןשמין הסתם בקור הזה הבצק לא תפח לגמרי...
מה אפשר לעשות מבצק של חלות בלי תנור?ת.מ.
יש לצייןשמין הסתם בקור הזה הבצק לא תפח לגמרי...
יש אמגזית?-משה ר-
פתרון אחרון-לטגן את הבצק, לעשות צורות של לחמניות ולטגן(כמו פריקסה)
אפשר גם להכין פיתות במחבת על הגזיעל מהדרום
אה משום מה חשבתי שגם הגז אצלם מושבת-משה ר-
בקשר להתפחה-משה ר-
אז הכנתי פיתות במחבת...מקווה שיהיה בסדר...ת.מ.אחרונה
עוף באננס הולך גם עם תפו"א??ציליגילימימי
מרק קובה חייב להיות עם סלק?אם לשתיים
חיפשתי מתכונים ומצאתי רק עם סלק.. לא סובלת את הצבע והטעם...
יש למישהו הערות מחכימות/מתכון אחר?
לי יש..ניצנית
אבל!!!!
עשיתי שני מתכונים לאחרונה, אחד לא סלק- ויצא מדהים!
ואחד סלק- ויצא עוד יותר מדהים!
אני ממש מליצה קובה סלק! זה סוווף!
בכל זאת ביקשת מתכון לקובה לא סלק אז בבקשה-
הוא מעולה!! בהצלחה!
תודה!אם לשתיים
לפי מה שאני מכירהחילזון 123
מרק קובה זה ממש לא עם סלק.
זה בד"כ סוג של מרק עוף וירקות ושמים בו את הקובות.
יש קובה סלק שזה קובה עם רוטב של סלק (לא ממש מרק)
ועל אותו רעיון יש גם קובה דלעת. שזה עם רוטב דלעת.
^^נכון-משה ר-
לא מדוייק, מרק קובה עיראקי בדרך כלל יש שני סוגיםחדשה דנדשה
זה משאני מכירה מבית אמא.
למעשה זה מאכל עיראקי
^^^רחלקהאחרונה
היי! שאלת פירה...שריתת
אני רוצה להכין פירה לשבת ורוצה להתחיל כבר היום.
זה יהיה טוב אם אני יבשל היום את התפוחי אדמה עד מחר??
ורק בערב יכין אותו...
אפשר כבר להכין את הפירה היוםפעימה
הוא יישמר טוב מאוד למשך יום-יומיים
למעוך אותו כבר היום או שעדיף להשאירשריתת
את התפוחי אדמה שלמים?
??????שריתת
לדעתי למעוךבעזרת ה'!!
אגב-טיפ טוב לפירה זה לשים קצת שמן,שום גבישי ופלפל שחור.
משדרג ממש!!
חמאה משדרגת אותו מאד גם במרקם וגם בטעם-משה ר-
אבל אם זה לארוחה בשרית זה בעייה ואם זה לשו"ב זה עוד יותר בעייה...
אז במקום חמאה שמים ביצה..בשמחה תמיד!
.אפשר לשים במקום חמאה או בצל מטוגן מוסיף המוןןחדשה דנדשה
א. אין מקום להשוות בטעם..-משה ר-
פעם היינו מוסיפים מרגרינהפעימהאחרונה
ב"ה נפטרנו מהעניין הזה ו אנחנו מועכים רק עם מלח ויוצא מעולה.
רעיון דחוףסיהרא.
רוצה להכין מרק, יש אורחים בשבת ובגלל השלג אין המון ירקות בחנות...
מה שיש הוא: עוף, תפו"א, גזר, קישואים, בצל, שום, עדשים, (אורז מלא?) וסתם דברים רגילים
איך עושים מזה מרק עוף שווה?
אם יש הרבה עוף המרק שווה גם עם קצת ירקות.אלמונית 0
מכל הירקות אני אוהבת את השילוב של עוף, תפו"א, גזר, קישוא, בצל. (אם יש בטטה או דלורית זה גם טוב. עלים וכרוב מן הסתם אין לך). השבוע הכנו רק מהירקות האלה (כי זה מה שהיה) אבל עם הרבה עוף ויצא מעולה
אגב, עדיף לא המון תפו"א
החלקים הכי טובים למרק בעוף זה גרונות, העצמות של החזה וכנפים (בעדיפות שניה)
א. נזכרתי שיש גם פטרוזיליה.. כבר טוב.סיהרא.
ב. אני פשוט רגילה לשים גם בטטה/דלורית/דלעת אבל אין כי יש שלג ואין אספקה...
ג. יש עוף שלם רק בלי החזה והירכיים.
מצוין!!!!מנימאוס
הבטטה\דלורית וכל היתר לא יחסרו לך כל כך
יופי! פטרוזיליה ממש מוסיף!אלמונית 0אחרונה
ולא חייבים בטטה או דלורית. זה בסדר גם בלי.
זה יצא לך מרק מקסים גם אם תשתמשי בירקות שאמרתי, ורק תוסיפי מלח.
וכמובן תשימי את החלקים הכי שמנים של העוף... זה עושה את הטעם
עשיתי כבר הרבה פעמים...
אולי להשקיע בתוספות ותיבול?מנימאוס
עוף תפוחי אדמה גזר קישואים בצל שום לבשל הרבה זמן
מבחינת תיבול אפשר להוסיף כף חוויאג וכף רסק עגבניות
אפשר להכין קניידלך מתובלים \ לשים קרוטונים\ אטריות ביצים קטנות
אם את רוצה יותר להשתגע אפשר להכין קרעפלך
אולי ירקות קפואים?יהודיה מא"י
מרק עם אפונה, גזר ותירס יוצא נהדר. אצלנו קוראים לזה מרק כדורים. ביחד עם עוף שמפרקים מהעצמות לפני ההגשה. טעים, וחגיגי.
אפשר גם להכין מרק עם לקט הגינה. אצלי זה מרק למקרים בהם מסיבות כאלו ואחרות אני צריכה להכין שבת במינימום זמן.
פשוט שמים בסיר עם עוף מים וקצת תבלינים, ומבשלים.
חוץ מזה שמרק עם עוף וכל הירקות שאמרת הוא שווה. בטח אם מוסיפים משהו כמו קניידלך או אטריות למרק.
בורגול פיקנטי-משה ר-
נשמע טוב!ח.צ.גנט
בורגול זה מזון לבנ"א???חיה וקיימת
כשהיה לי תרגולים, היינו מאכילים אותם בורגול, זה נשמע רע לאכול מזון של בע"ח.![]()
סליחה עם הוצאתי למשהו את התיאבון...
בטח שכןמנימאוסאחרונה
כל הכבדו שהאכלתם תרנגולים באוכל של בני אדם
גריסים\ גריסי פנינהחיים חדשים
יש אפשרות לשים אותם במרק אבל שלא ככ יורגשו?
בעלי לא מחבב..
לבשל אותם ולטחון בבלנדררחלקה
אפשר לבשל אותם בנפרדיהודיה מא"י
ומי שרוצה שם לעצמו בצלחת, לפני המרק
^^^חדשה דנדשהאחרונה
רעיונות לשימוש בבטטהאין כמו טאטע!
ממש לא מתה על בטטה, אבל באלי לפנק את בעלי היקר.
אז אשמח לרעיון להכנת מאכל קליל פשוט וטעים.
(עם הסבר מפורט עד כמה שניתן.)
תודה מראש!
בטטה בתנור עובר?בת 30
פורסים לפרוסות בינוניות, מושחים בשמן זית ומניחים בתבנית. אפשר לבזוק קצת כמון או קינמון אם אתם אוהבים.
חום בינוני, עד שהבטטות רכות.
אחלה ארוחת ערב.
מעולה^^פעימה
כדאי לבשל קודם את הבטטה כשהיא שלימה, זה מוריד המון זמן מהאפייה
וואו, בטטה זה אחד ה-דברים!דינה ל.
אפשר לטגן קוביות ולהוסיף לסלט ירקות רגיל.
יש לי סלט חסה ממש שווה:
חסה, קוביות בטטה מטוגנת, קרוטונים. רוטב: סוכר, סויה, שמן זית (ביחס של 1:1:1)
פרוסות דקות דקות של בטטה ותפו״א, עם שמן זית, מלח ופרוסות שום- ולתנור
בתאבון וכל הכבוד לך

פירה בטטה, ניוקי בטטה..-משה ר-
מרק כתום..ת.מ.
וגם אני לא מחובבי הבטטות..
לטחון במעבד מזון או לאפות ולמעוך לפירה, ואז-שביב
לערבב עם בשר/עוף טחון
להוסיף עוד מה שצריך
ולהכין קציצות
גם מי שלא אוהב בטטה בד"כ יטרוף!!!
משהו טעים ממש שהרגע הכנתי:דינה ל.
בורגול עם בטטה
מטגנים בטטה חתוכה לקוביות קטנות עם בצל.
מבשלים בורגול (על כוס בורגול שתי כוסות מים) מתבלים במלח פילפל פפריקה וקצת כורכום, ובסוף הבישול מאחדים.
רעיון יפהחדשה דנדשה
קיש בטטה !מיסטר דום
אפשר לרכך בטטה גם בטוסטר אובן?שריתת
אפשר במיקרוגל, בטוסטר אובן היא פשוט-משה ר-
בימי האולפנא העליזיםסיהרא.אחרונה
היינו פורסות בטטה דק דק ושמות בטוסטר (משולשים) אח"כ מטפטפות על זה לימון ואוכלות להנאתנו..
אבל זה לוקח המון זמן.. עדיף לפרוס ולשים בתנור כנ"ל.
עוד דבר טעים זה צ'יפס בטטה, מכינים בדיוק כמו צ'יפס רגיל רק עם בטטה במקום תפו"א. אפשר גם לאפות את זה.
הכנתי עכשיו פעם ראשונה מרק גריסים.נערת טבע
יצא חלומי!
אם יהיה ביקוש למתכון אעלה בשמחה![]()
כן..תעלי.
תודה!!
במבה!!!
גמני רוצהמינימאוס
בדיוק השריתי גריסים למרק. יאללה מתכון (:דינה ל.
גם אני רוצה!!yaeli30
ני, סליחה על הדיליי..
נערת טבעאחרונה
אז ככה-- לא סגורה במאה אחוז על כמויות, אז תוסיפו/תחסירו לפי הצרכים שלכם.
הכמויות שאני הכנתי הספיקו לסיר גדול יחסית, של משו כמו 15- 10 מנות בערך.. (השערה ממש)
ככה:
מטגנים 4-5 בצלים בינוניים.
מוסיפים קוביות של 4-5 תפו"א
מוסיפים 4-5 גזרים מגוררים.
נותנים לזה להיטגן ולהוציא נוזלים עד שהכל נהיה רך.
מוסיפים תבלינים, מלח פלפל ואבקת מרק- מה שאתם אוהבים..
אחרי שכל הירקות טוגנו מוסיפים כ-2 כוסות חד"פ של גריסים,
ומים.
מרתיחים,
מכסים
ומבשלים עד שהגריסים רכים והמרק מגיע לסמיכות הרצוייה.
בהצלחה!!![]()
אשמח ממש שאנשים יירשמו פה איך יצא להם!
למשהו יש רעיונות למאכלים מהירים וכיפיים לחורף הזה?yaeli30
מרק איטריות..ת.מ.
מרתיחים מים מוסיפים אבקת מרק כשרותח מכניסים אטריות למרק (דקות צהובות כאלה) ומבשלים עד שהאטריות מתרככות...
לשידרוג אפשר להוסיף קופסאת פטריות או אפונה...
זהירות מכוויות...
אני עושה מרק ירקות רגיל ושרותח מוסיפה אטריותאייכה!
חוץ מזה מרק סולת זה טעים משביע ומחמם!!
מאדים בצל קשואים גזר ובטטות(לחתוך לעיגולים/קוביות)כשזה חצי מתרכך מוסיפים מים וכוס /2כוסות סולת (תלוי כמה סמיך רוצים) , מערבבים כל כמה דקות כדי שלא ישרף למטה. כשהמרק ניהיה סמיך ורותח מורידים מהאש .
לבריאות

כדאי בלי אבקת מרק. לטגן בצל עם כמון/כורכוםzmilאחרונה
מה שאני הכי אוהבת בחורףאושר תמידי
גם אני...")משיח עכשיו!
אצלינו בבית כשאין כח לחתוך ירקות..נושבת באוויר!

^^ לפני שהתחתנתי היתי עושהחדשה דנדשה
ועוד בתחום המרקים:יהודיה מא"י
מרק חביתה
מכינים מרק (הולך במיוחד: מרק ירקות שהירקות חתוכים לקוביות קטנות או מרק עגבניות)
כשמוכן, מביאים לרתיחה, פותחים ביצה לקערה ושופכים פנימה (כפול מספר הסועדים)
ועוד מאכל מהיר ומחמם - דייסות. סולת, קוואקר, אורז, קורנפלור (את זה עושים עם קקאו וזה יוצא בעצם פודינג שוקולד חם)
אבל למה מהיר? בחורף כדאי לעשות דברים שצריכים בישול ארוך. הם גם מחממים יותר, וגם מחממים את הבית על הדרך.
אין כמו ממליגה חמה בחורףאמא זוכרת
כבר הערב חיפשתי קמח תירס להכין ממליגה...אין כמוה מחמם! משביע ומעלה זכרונות ילדות עם טעם ממטבחה של אמא.
מבשלים תפוח אדמה עם מים עד שיתרכך לגמרי, מוסיפים מים, חלב וכשרותח קמח תירס. לערבב היטב שלא יווצרו גושים.
לסגר אחר כ-10 דקות, להוסיף מלח לפי הטעם.
כמנהג יהודי רומניה אוכלים עם חמאה / מרגרינה / גבינה / לבן ואפילו ריבה. תיהנו ותתחממו!
למרק ירקות מוסיפים קווקר או עדשים כתומים..אורין
מתבשלים ציק צק
מרק שום, אטריות ועדשים.מוריה.ר =)
שמים עדשים כתומים.
לפי כמות של:
כוס עדשים כתומים.
כוס אטריות עבות.
כף כמון. אבקת מרק עוף ומלח לפי הטעם.
לכתוש ארבע שיני שום לתוך המרק.
עשרים דקות ויש אחלה מרק.

מרק בכל וריאציה:+mp8
מומלץ בחום (בקור)? ..
מתכון לשאריות פסטהמשיח עכשיו!
היי, הכנתי שבוע שעבר פסטה והקפאתי בערך חצי חבילה. היום הפשרתי אותה אבל ראיתי שהיא ממש לא ראויה לאכילה עם סתם רוטב. היה לה מין טעם יבש של קמח
.
החלטתי להיות יצירתית ולעשות ממנה פשטידה.
טיגנתי 2 בצלים וקופסת שימורי פטריות. והוספתי לבערך חצי חבילת הפסטה שנשארה לי. הוספתי 2 ביצים, 3/4 גביע קוטג, גביע גבינה וקצת יוגורט. ערבבתי והכנסתי לתנור ל50 דקות על 180 מעלות.
יצא נהדר, יצא פשוט מעולה!!!
אני ממש גאה בעצמי
(ואני אחת שבלי מתכון ואם חסר לי מוצר אחד- אני פשוט לא עושה)...
איזה כיף
אין על אילתורים!שמשיאחרונה
רוצה להכין לבעלי א.ערב טובה לפני הצום..בשמחה תמיד!
חושבים שצריך עוד משו?
אם כן מה? ואשמח למתכונים..
תודה רבה!!
מתכון טוב למרק פטריותעיצובית
למי יש?
אפשר שיהיה גם חלבי
תןדה
פתחתי אבוקדו עקשןיוני
הוא היה הרבה זמן עקשן אז חשבתי למה לא לנסות לבדוק אולי הוא קשה רק מבחוץ אבל הוא עדיין יהיה אכיל.. כנראה לא הבנתי מה זה עקשן
יש עוד מה לעשות איתו חוץ מלזרוק לפח? אם הוא ישאר פתוח במקרר, מה יקרה לו?
תנסה לעטוף בנילון נצמד או לשים בשקית ולקשור .יעל מהדרוםאחרונה
וואו איזה עוגות הכנו היום!!מיסטר דום
תמיד אתה מותח אותנו..חילזון 123אחרונה
חלבי חגיגי-לשבת.. יש הצעות?נדנדה כתומה.
לזניה קצת נמאס, אלא אם זאת לזניה לא עגבניות אלא משו קצת יותר יצירתי..
יהיה מרק בצל, ודג..
ומה עוד?
לזניה בטטה..ת.מ.
מוקרמים, פשטידות, בורקס גבינה\זיוה...
ויש לי בלאקאווט על השם של מה שרציתי עו להציע..
אנחנו מכיניםבקטנה
ופשטידות.
ולקחת את הדברים הרגילים ולהוסיף להם (לפרגן לסלט למשל ביותר ירקות/ גבינה. ומרק יכול להיות הרבה יותר משודרג ומלא.)
חביתיות (בלינצ'ס), סלטים כמו סלט יווני, פשטידות,אלמונית 0
אפשר גם דברים רגילים שמכינים בסעודת שבת בתור תוספות- אורז, קטניות.
וכמובן, קינוח מושקע משדרג את כל הארוחה
סחלב!נולאית
את יודעת מה זה 'סחלב'?
זה אומנם קינוח, וזה פרווה,
אבלזה טעים ומחמם.
אפשר להוסיף לזה קינמון, שקדים ובוטנים טחונים ועוד כיד הדמיון הטובה, אומנם לא כולם אוהבים את זה..... אבל יש כאלה שכן.
(מתכון אין , אבל אפשר לברר באינטרנט.)
כמה רעיונות...כמו הלבנהאחרונה
קודם כל- חלבי מאד כיפי לדעתי.
אם מוסיפים דג, זה עושה את כל הארוחה חגיגית לגמרי.
דג אמנון/ סלומון, אפשר לעשות חלבי מהמם.
קישואים ממולאים גבינות בתנור,
פלפלים קטנים ממולאים גבינה ופירה ומצופים בציפוי פריך,
ריביולי, (יש לי מתכון)
פשטידות/ קישים- הכי שווה ברוקולי/כרובית, אבל אפשר לעשות גם בטטה, קישוא, בצל וכו'.
אשמח לתת מתכונים, תמקדי..
בלנדר מוט שאלה למי שיש כזהחדשה דנדשה
דבר נוסף חתכתי פירות לתוך קערית וזה לא ממש מעך הכל טוב טוב כמו בלנדר רגיל, ושוב, זה ככה תמיד? או רק אצלי.
אשמח אם תענו לי במהרה כי אני ממש שוקלת לגשת ולהחליף את המוצר, אין ספק שזה יותר קל מלהפעיל בלנדר רגיל אבל עדיין קצת התבאסתי..
תודה לעונים ולעונות
בלנדר מוט לא חזק כמו בלנדר רגיליהודיה מא"י
לי יש של חברת אלקטרו חנן נראה ליג'נדס
ולא כתובה לי ההוראה הזאת
ולא ניסיתי מעולם את העניין עם הפירות, בעיקרון בשבילי זה למרקים, אבל עוד אולי אנסה יומאחד דברים אחרים.
זהו זה ממש מוזר לי זו הסיבה שאני חושבצ להחליפוחדשה דנדשה
גם לי יש בלנדר מוט (מהפשוטים..)~א.ל
וזו ההוראה שקיבלתי מהמוכרת..
וזה הגיוני- ההפסקות נועדו למנוע את ההרס של המנוע.
ולגבי פירות: גם לי זה לא מצליח כל כך
אבל אני מאמינה שזה תלוי בהספק שלו (וואט).
ככה כתוב על כל הבלנדרים...ת.מ.
(והרבה פעמים גם ברגילים ולא רק במוט...)
על שלי כתוב ככה ויצא לי לטחון יותר מזה רצוף עקב מחסור בזמן ולא קרה כלום....
טחנת עם נוזלים? הבלנדר מוט עדין יותר ויותר קשה לו לעשות את העבודה...
למשל בשביל למעוך מרק הוא יחסית סבבה אבל אם את רוצה למעוך משהו קשה יחסית ויבש יותר זה יותר מורכב...
הוא טוב יותר למרקים !מיסטר דום
תודה לכולם על המענה עזרתם מאוד מאודחדשה דנדשה
גראץ חברה גרועה באופן כלליאור כחול
בחברות יותר טובות כמו קנווד או מולינקס אפשר לטחון פירות מעולה בלי להוסיף מים. בשלי אני טוחנת קרח.
שווה להשקיע בבלנדר טובנונימי
לי יש של חברת בראון והוא מעולה
גם לאמא שלי יש אותו כבר שנים
כן תודה. כבר החלפתי אותו בסוף. עדיף להשקיעחדשה דנדשהאחרונה
שאלה קצת שונהרק תודה
נראה לי... או שאולי זו שאלה חרושה?!
אני מנסה:
אני צריכה את עזרתכם בלבנות תפריט דיאטטי, וזו משימה מאתגרת כי יש לה כמה וכמה תנאים...
קודם כל, אני לא מתכוונת לספירת קלוריות או משהו, אלא תפריט בסיסי, מגוון שאין בו הרבה שומנים/פחממות או מה שגורם למשקל לעלות.....
אז ככה, קודם כל זה לא בשבילי, אלא בשביל בעלי היקר. הוא עולה במשקל, ועולה ועולה, וחייב לעצור את זה...
אז הוא מנסה ספורט, כושר.. לא הרבה, אלא כמה שהזמן הפנוי המצומצם שלו מאפשר לו.. נגיד, פעמיים בשבוע..
אז זה עצר לו את העליה במשקל.. אבל לא ממש עוזר לו להוריד את הכרס שצמחה =/
הוא היה בחור ממש רזה, לא יודעת מה קרה שפתאום זה השתנה..
בכל אופן, הוא ממש ממש ממש לא מתלהב לשנות את התפריט שלו... לכן אני אומרת שזה מאתגר..
קודם כל אני אכתוב לכם מה הוא אוכל בגדול כל יום, ואז אני אסביר מה המגבלות..
אז בבוקר - בד"כ קערת דגנים.. או יותר נכון 2-3 קערות דגנים. לא דגנים מי יודע מה בכלל... קורנפלקס, רגיל..
בהמשך היום הוא אוכל גם סנדוויץ', לפעמים זה עם אבוקדו וסלט, לפעמים עם חביתה ומטבוחה/גבינה/סלט, לפעמים ביצה עם משהו, לפעמים גבינה עם ירקות... חומוס עם פסטרמה.. כאלה. זה סנדוויץ' של לחם פרוס..
בהמשך הוא אוכל ארוחת צהריים שזה עוף/שניצל/קציצה וכד', עם פתיתים/פסטה/פירה וכד'..
באזור הערב הוא שוב אוכל דגנים... או סנדוויץ' עם משהו.. או טוסט....
זהו. זה פחות או יותר מה שהוא אוכל כל יום..
אני יודעת שזה לא איזה תפריט דיאטטי..... אבל אני באמת לא יודעת איך בונים כזה תפריט.. אני לא ממש יודעת מה לשים במקום מה, ואיזו כמות עדיף להוסיף מזה ולהוריד מזה וכד'...
לגבי המגבלות:
דבר ראשון: הוא לא מת על סלט.. אם הוא יסכים לקחת איתו סלט זה יהיה הישג, וגם אז זה יהיה משהו כמו 2-3 כפות סלט.. בסיסי של עגבניה+מלפפון+בצל. לכן בד"כ אני שמה לו קצת סלט בתוך הסנדוויץ'..
דבר שני, הוא לא אוהב את הדברים הדיאטטיים האלה כמו פריכית אורז/פתית/וכד'..
שלישי, הוא לא אוהב מעדנים....
רביעי, הוא לא אוהב אוכל בריא....... כלומר, לא קמח מלא, לא דגנים מלאים וכו'.. הוא קורא לזה "קרטונים" ולא מוכן לאכול.......
דבר אחרון - הוא לא מתלהב מהרעיון לעשות דיאטה.. רק ספורט הוא מוכן.. אבל כמו שאמרתי - זה לא עוזר.... אז אני מפצירה בו לנסות לשנות את התפריט, אבל אני צריכה באמת להציג לו אלטרנטיבה לתפריט הנוכחי שלו, שלא יראה לו שהוא הולך להישאר רעב כל היום........
יש מצב שתוכלו לעזור לי??!
דיאטנית יכולה לבוא בחשבון?מינימאוס
עקרונית כדאי שדיאטנית מוסמכת תתכנן סדר יום כזה לפי העדפות שלו
אם את צריכה המלצות - תעדכני
אז ככה-nonosh01234
הוא עכשיו אוכל את התפריט שכתבת?
או שבתקופת ההשמנה שלו הוא אכל?
כי בגדול מה שכתבת, זה אכן לא תפריט בריא ודיאטטי,
אבל להשמין ממנו ממש-לא כל כך הגיוני(מבחינה קלורית, כן?)
לכן כדאי שבתור התחלה בעלך יתבונן(ואת תעזרי לו)אם חוץ ממה שכתבת הוא לא מנשנש בורקס פה קוראסון שם, כי ככה משמינים..
ו
לפני השינוי תפריט לקבוע שלא אוכלים בעמידה, לועסים היטב, תוך כדי האוכל לא מתעסקים בשום דבר אחר אלא מתרכזים באכילה, ובין ביס לביס מניחים את המזלג והסכין ליד הצלחת, ומרימים אותם אחרי שמסיימים את מה שיש בפה..
השינוי מתחיל בקטן!תזכרו.
בהצלחה
אוי, הלוואי והוא היה משתף בזה פעולה..רק תודה
קשה לי להאמין שהוא יסכים לכל מני הגבלות של להוריד ולהרים מזלג או ללעוס היטב וכו'... אין לו סבלנות לדברים כאלה.. אבל אני אנסה...
לגבי נשנושים - הוא לא מנשנש... זה הקטע, הוא אוכל רק את מה שאני נותנת לו מהבוקר.. זה מה שיש לו לכל היום, והוא לא קונה כלום מעבר לזה... מה שכן, שכחתי - הוא שותה הרבה שוקו, בבוקר ובערב.. כל פעם איזה שתי כוסות.. מכור 
אבל היו תקופות שהוא הוריד את זה לכוס אחת ביום.. זה לא הועיל במשהו.
אני יודעת שזה לא איזה תפריט נורא שמשמינים ממנו!! זה משגע אותי... אבל הוא עולה ועולה!!..
לאור מה שכתבתיהודיה מא"י
דווקא נשמע שבפירוש צריך יעוץ רפואי
התפריט שהבאת לא לא תפריט משמין בכלל. למעשה הוא עושה רושם של מאוזן ובריא למדי. אפשר אולי לנסות להוסיף יותר ירקות אבל בגדול זה תפריט טוב
ואם הוא משמין למרות התפריט הזה, זה צריך בירור אם אין בעיות רפואיות.
כן, שכחתי לכתוב שבארוחת צהרייםרק תודה
כמעט תמיד יש גם ירקות, והרבה..
האמת שהצעתי לו פעם אחת שנלך לרופא.. איכשהו זה ירד מהפרק..
הלוואי שאצליח לשכנע אותו..
אבל לפני זה - יכול להיות שמה שהוא אוכל בשבת עושה את כל העליה במשקל? זה הגיוני?
כי נגיד בשבת הוא אוכל הרבה לחם בארוחות... וגם כל מיני קינוחים מאוד לא דיאטטיים שאני מכינה... ואם אנחנו אצל ההורים אז בכלל יש גם שוקולדים ושטויות.. ואז הוא כן מנשנש!!!
אולי זאת הבעיה??? (אבל הוא באמת עולה.. הוא עלה ב-4 שנים, משהו כמו 15 ק"ג)
אם הבעיה היא באמת בגלל שבת...רק תודה
אז זה הכי גרוע...
כי יהיה לי הכי קשה לשכנע אותו לוותר על הדברים השווים האלה..![]()
מנסה להציע לגבי שבת -אילה שלוחה
בס"ד
נסי את לחפש מראש מתכונים קצת פחות משמינים
(אולי את יכולה לכתוב כאן איזה קינוחים הוא אוהב ותוכלי "לשפץ" אותם קצת או להחליף במשהו יותר בריא..)
אולי הוא יכול להחליט שהוא אוכל רק משהו אחד "שווה" כל שבת, ובכמות הגיונית (למשל רק את הקינוח של שבת בבוקר\ רק 2 קוביות שוקולד וכו'). ובדבר הזה מותר להתפרע
ובשאר הארוחות לוותר על הקינוח בכלל או לאכול משהו בריא בתור קינוח (סלט פירות? תפוחים\אגסים אפויים? וכו'. עכשיו מתחילים התותים אז אם זה אפשרי לכם מבחינת מחיר וחרקים זה קינוח ממש שווה. אצלינו אפילו "סתם" פירות הדר הולך בתור קינוח ).
והצעות נוספות:
1. ללכת ברגל לכל מקום שסביר להגיע אליו ברגל (בהנחה שהזמן ומזג האוויר מאפשרים את זה.)
2. לעלות במדרגות ולא במעלית - זו אחת הפעילויות ששורפות המון קלוריות!
3. לבדוק מה קורה מחוץ לבית (למשל באירועים). כדאי להתכונן לזה מראש (להגיע שבעים) ולהחליט על דבר "שווה" אחד שאוכלים. (כמובן בהנחה שארוע זה דבר נדיר יחסית)
קשה לי להאמין - אני אבדוק את זה!! תודה..רק תודה
לפי מה שכתבתטובטוב
האוכל שלו מאוד מסודר.חשוב לעשות ספורט הליכה וכו.לפי דעתי לבדוק את בלוטת התריס בדרך כלל זה מה שגורם להשמנה בפרט אם את אומרת שהוא אוכל מסודר ולא נישנושים.כשיש חוסר איזון בגוף ז"א תת פעילות אחד הדברים שזה גורם הוא גם להשמנה.מדברת מניסיון.שווה לבדוק
לגבי בלוטת התריסרק תודה
לפי מה שאני הבנתי, השמנה בעקבות בלוטת התריס היא קטנה, לא? נגיד, עולים 3-4 קילו בלי להבין למה, ושם זה נעצר..
לא? הוא עלה משהו כמו 15, וזה מתפרס על 4 שנים בערך.. זה לא פתאומי, זה בהדרגה... אבל לא ברור למה זה התחיל לקרות..
אגב, אולי דווקא זה שהוא אוכל מסודר עושה לו בעיות? לפעמים כשלא אוכלים מסודר, לא אוכלים מספיק (והוא עסוק מאוד).. אולי אני אפסיק להשקיע לו באוכל מסודר??! שיאכל שטויות... העיקר לא ארוחות.. (אני יודעת שזה לא בריא, ברור.. אבל גם שומן זה לא בריא...). בקיצור, אני דיי צוחקת.. אבל גם קצת רצינית 
נראה לי שהייתי עוזבת אותו בשקטחילזון 123
אי אפשר להכריח מישהו לשנות את התזונה אם הוא ממש לא מוכן לשנות אותה.
ואם "חופרים" על זה כל הזמן זה סתם יעשה אנטי ויעצבן.
תשמחי שהוא אוכל יחסית מסודר ועושה ספורט(! שזה ממש חשוב).
את אומרת שזה לא עוזר אבל לפעמים זה פשוט משפיע אולי בצורה איטית.
תודהרק תודה
אבל באמת לא באתי להתייעץ על זה, רק ביקשתי עצות איך לבנות לו תפריט.
אין לי כל כך רעיונות אבל..0 אלישבע 0
לא כל אוכל בריא חייב להיות "קרטונים".
לפעמים אפשר לעשות אוכל בריא יותר כמעט בלי להרגיש.
ובכללי אני חושבת שאם לא דוחפים את האוכל הבריא בכח זה יכול להיות אפילו טעים..![]()
למשל, אני התחלתי להכין דברים מקמח מלא 70% דק (של "על המשקל"), לא תכננתי להכין הרבה דברים ממנו וחשבתי שאני גם אשלב בזה קמח רגיל.
אבל עם הזמן שמתי לב שממש לא שמים לב בהבדל בין הקמח הזה לקמח רגיל. אז אם אפשר להרוויח עוד קצת בריאות, למה לא?
ולגבי סלטים - זה באמת בעיה של הרבה גברים, אבל..
אני שמתי לב שיש הרבה גברים שכן אוהבים סוגים שונים של סלטים. (ולא את הסלט ירקות הרגיל, עגבניה, מלפפון ובצל)
יש היום המון סוגים של סלטים!! אולי שווה לנסות להכין כל מיני שילובים או סוגים שונים ולראות אם הוא אוהב.
ובכללי גם לי נשמע שהתפריט שלו יחסית מאוד מאוזן.
אולי כדאי באמת לבדוק רפואית.
אבל.. יכול להיות שכדאי גם להרפות קצת.. לפעמים כשאנחנו כל כך לחוצים שמשהו יקרה אנחנו רק מזיקים לו..
תשמחי בזה שהוא אוכל מאוזן ועושה ספורט! זה כבר משהו שהרבה נשים מייחלות לו..
ואולי לאט לאט זה גם יתחיל להשפיע.
העיקר לעשות הכל בנחת!!
וכל הכבוד לך שאת דואגת לבעלך!!
אני מודה שאני קצת לוחצת עליורק תודה
אבל אני מרגישה שאחרת זה לא יקרה... ואני מניחה שאני לא צריכה לתאר לכם כמה מזיק השומן הזה... חוץ מזה, הוא בחור צעיר, אני רוצה שהוא יראה טוב.. גם בשבילי.. אז בסדר, אני קצת לוחצת.. נזהרת לא להגזים.. מקווה שאני עושה את זה נכון. אם זה היה תלוי רק באוכל שאני נותנת לו, הייתי עושה את זה בלי להגיד על זה מילה.. אבל זה לא עובד ככה.. מה לעשות..
מבינה אותך לגמרי אל תתנצלי זה זכותך מקווה שישתףחדשה דנדשה
להשתדל למאכלים לשים רק כמה כפות שמן. ושוב הדגש הוא לא לאכול עוגות קרם, עוגות למינהם ומאכלים עתירי שמן.
אפשר נגיד אחרי האוכל לקינוח תה עם שני עוגיות קטנות מקמח מלא.
אצלנו המצב השתפר יחסית בדרך הזו.
טוב רק עכשיו קראתי שהוא לא מנשנש אז מצטערת. לא רלוונטי נכנסתי בעריכה.
לא לקחת אחריות כן להסבירמינימאוס
באופן כללי לא כדאי לקחת על עצמך את האחריות לדברים שלו ולבעיות שלו
כי אז הוא יסיר מעצמו לגמרי אחריות לדברים האלו וזה יהפך להיות בעיה שלך במקום שלו
את יכולה לדבר הרבה להסביר לשכנע וכו' אבל לא לקחת את האחריות במקומו
באיזה שהוא שלב בדרך כלל האסימון יורד, אולי עוד שנה או יותר או פחות
כיוון קצת שונה מתזונה-הלליש
לפעמים יש משהו בגוף שלא מתפקד כמו שצריך ולכן ישנה עליה במשקל.
אם במשך שנים זה היה סגנון התפריט שלו והוא היה רזה-
אז או שבאמת עכשיו לגוף יותר קשה לטפל בזה, ואז כדאי לעשות יותר ספורט בשבוע,
להוריד קצת פחממות, לנסות להוריד כמויות של הדגנים...
או שכדאי לבדוק, לפעמים שהכבד קצת נפגע או שהחילוף חומרים האט- זה גורם לעליה במשקל,
וטיפול בזה עוזר.
בכל מקרה- ספורט לפחות 3-4 פעמים בשבוע תמיד טוב
לשתות הרבה הרבה מיםנונימיאחרונה
אני מבינה שמאד קשה לשנות לו את התפריט ואי אפשר לשכנע אותו לאכול אוכל בריא
אז קודם כל לעודד אותו בפעילות הגופנית שהוא עושה ולנסות לעלות את מספר הפעמים ואת המאמץ.
פעילות גופנית עוזרת מכמה סיבות:
1. בזמן פעילות שורפים קלוריות
2.לאחר הפעילות למשך זמן מסויים הגוף ממשיך לשרוף קלוריות כמו בפעילות (ולכן מומלץ לאכול אחרי הפעילות ואם ממש רעבים לפני אז לאכול רק משהו קליל כמו פרי או ירק)
3. עם הזמן הגוף שורף יותר קלוריות ומעכל את האוכל בצורה יותר טובה גם בלי מאמץ בגלל שהמערכות מתפקדות יותר טוב.
דבר נוסף-לשתות הרבה מים
במיוחד בבוקר-לפני שאוכלים משהו, רצוי לשתות כמות גדולה של מים (ליטר-ליטר וחצי),ןאח"כ לחכות חצי שעה-שעה לפני שאוכלים. בהתחלה זה קשה אבל מתרגלים, זה מנקה את הגוף ועוזר לרזות וגם טוב לבעיות נוספות
באופן כללי- להרבות בשתיה, לפעמים הגוף מתרגם מצב של צמא לרעב.
בהצלחה!
בבקשה תגידו לי איך זה יכול להיות?הדסדס
אני עושה לפי הכמויות שצריך, אבל העוגות הבחושות שלי יוצאות דחוסות וכבדות. למה?
היום , למשל, אפיתי עוגת קפה בחושה ,והיא יצאה דחוסה כזאת.
(אמנם השתמשתי בקמח מלא, ובמקום חלק מהסוכר שמתי דבש, אבל זה לא נראה לי אמור לצאת ככה).
גם כשאני מכינה עוגת מיץ יוצא הרבה פעמים שהחלק שלמטה יוצא דחוס כזה.
בבקשה כתבו לי מה נראת לכם הסיבה.
נשמע לי שהבעיה נעוצה באפייה ולא במתכוןכוכב לכת
משהו שלא הרבהטובטוב
יודעים עליו אבל כששמים את האבקת אפיה צריך לשפוך קצת מיץ לימון על האבקת אפיה בתוך התערובת ואז זה יתסיס את האבקת אפיה והעוגה יוצאת יותר אורירית. אולי שמת הרבה קמח בפרט שזה קמח מלא והוא יותר כבד? גם דבש נשמע לי כגורם לסמיכות של העוגה
לקמח מלא צריך יותר נוזלים.חיה וקיימת
כדאי לך להשתמש במתכונים שיש בהם ביצים מוקצפות, עוגות כאלה הרבה יותר אווריריות.
אולי את מחפפת בערבול במיקסר?מירי ט.
כי הרבה פעמים הערבול הוא שנותן את האווריריות לעוגה.
ככה זכור לי.
המרקם של העוגות הבחושות יותר דחוס..יעל מהדרום
אני תמיד משתמשת בקמח מלא ויוצא בסדר גמורבת 30
אולי קשור לגודל התבנית ביחס לכמות העיסה?
את מקפידה שהא.אפיה לא תיגע בביצים?אור כחול
לדעתי את לא שמה לב כמה נוזלים את מכניסהמאמע צאדיקה
דבש -הוא נוזל, לא רק חומר ממתיק
עוגת מיץ- הכנסת יותר מידי נוזלים- כי אמרו לך שקמח מלא צריך קצת יותר נוזלים?
איך האפיה שלך? את מכניסה לתנור שחם באמת בטמפ הנכונה?
תקציפי את הביציםנונימיאחרונה
אז מה אוכלים לארוחת ערב במזג אוויר כזה?ת.מ.
מרק אכלנו בצהרים..
ואני לא אוכלת חלבי אז זה צריך להיות משהו פרווה..
רעיונות?
אפשר קווקר פרווהתודה על הכל
אני בכולופן הכנתי עכשיו קציצות טונה בתנור
לביבות טונה?
ג'נדסאחרונה
כלי מטבח חדשים וחדשים-ישנים
ניל"ס
1. קניתי סופסוף מטרפה להכין בעזרתה עוגות, אבל למי יש כח בגשם הזה ובקור ללכת להטביל אותה?? (מניסיון, אחרי החתונה הטבלנו כלים וירד עלינו ברד באמצע
)
2. כמה זה עצוב שרק השבוע השתמשתי בפעם הראשונה במערוך שקיבלנו לחתונה, וזה אפילו לא היה לחלות או לעוגת שמרים? (אשליות, אשליות רבות, אך רובן אינן מתגשמות
)
סתם זה היה נראה לי הפורום הנכון לשתף
תתחדשי
-משה ר-
בקשר למערוך אם הוא מעץ רצוי שלא לשטוף במים..
מטרפה ממתכת, מערוך מסיליקון.ניל"ס
זה נוח מערוך מסיליקון?ת.מ.
לי יש כזה שקיבלנו מתנה לחתונה ולא השתמשתי...
אז איך מנקים?אנש
בעקרון לא טוב לשים מים על עץ, זה הורס אותואלמונית 0
אבל אמא שלי משתמשת שנים ושוטפת במים, והכל בסדר
נראה לי שאומרים עם נייר זכוכית...ת.מ.אחרונה
ואני טוענת שאם מייבשים טוב כל פעם ולא משרים אותו בנוזלים זה בסדר...