שרשור חדש
עוגות בחושותפטריק

יש למישו מתכון טוב לעוגה בחושה טעימה  

לא שוקולד ולא מיפל ושתהיה פרווה? (הסתכלתי כבר בשרשור הנעוץ

ולא מצאתי כ"כ...) תודה רבה!

 

עוגת תפוחים. (קרין גורן)שונמיתאחרונה

עוגת תפוחים לעצלנים

כמות: עוגה אחת בתבנית קוגלהוף (קוטר 24-26)

חומרים
לעוגה:

2 ביצים
1/2 כוס שמן 
2 כוסות סוכר
1 קופסת שימורי רסק תפוחים לא ממותק (560 גרם)
3 כוסות קמח (420 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

לתערובת קינמון-אגוזים:

1/4 כוס סוכר חום

1 כוס אגוזים קצוצים (100 גרם)

1 כפית גדושה קינמון

[עוגת רסק תפוחים]

אופן ההכנה
להכנה במיקסר:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

שמים בקערה גדולה ביצים, שמן, סוכר ורסק תפוחים וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה. מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים של קמח.

משטחים שליש מהתערובת בתבנית משומנת בספריי שמן. מערבבים יחד את מרכיבי תערובת הקינמון ומפזרים מחציתה מעל תערובת העוגה בתבנית. מורחים עוד שליש מתערובת העוגה, מפזרים את יתרת תערובת הקינמון ומכסים ביתרת תערובת העוגה. 
אופים שעה ורבע, עד שהעוגה קפיצית למגע, זהובה וריחנית.

 

http://www.carine.co.il/page_1768

הכנתי עוגת שוקולדמיסטר דום

ומשאריות של עוגה שנשארה משבוע שעבר והקפאתי הכנתי גנאש ושפכתי לתוכו את העוגה שפוררתי ושמתי על העוגת שוקולד ואפיתי רבע שעה...יצא מעולה !

מחפשת מתכון לעוף עם אפונהציפור
לדעתי להפריד בשני הדברים ואח"כ לאחד770מ

לגבי העוף לשים בשקית אפיה ולתבל:

קורט וחצי קארי

קורט וחצי שמיר

קצת כמון

ולשים קצת מים ולערבב ולשטוח עד כמה שאפשר על העוף

 

לחמם תנור אבן ל250

 

ולאפות לעשרים וחמש דק' יוצא מעולה.

 

ולגבי האפונה לבשל עם כמות של כפול 4 מהכמות של האפונה

לתבל עם מה שרוצים ובעיקר מלח (שיתרכך יש כאלה שמוסיפים סודה לשתיה לריכוך בערך שתי קורט וחצי)

 

ולבשל עד שיהיה רך !

 

בהצלחה!

 

 

באתר של ניקיבזיליקוםאחרונה

היא העלתה לא מזמן מתכון של עוף עם אפונה ואורז.

לא ניסיתי אבל בד"כ המתכונים שלה מוצלחים, שווה לנסות!

(זה נמצא בקטגוריה של מתכוני עוף קלים)

בהצלחה

האורז יצא קשה מבפנים, מה לעשות??שריתת
לדעתי להוסיף עוד מים ולבשל עוד קצת770מאחרונה
רעיון איך לקשט עוגת יומולדת יפה..?לא חמודה..נעומה=)
נשיקות מרנג מעל ציפוי שוקולד וסביב העוגה קרוקנטכוכב לכת

למי שצריך הסבר:

קרוקנט- אגוזים מקורמלים וגרוסים

הוא נדבק לציפוי השוקולד שמורחים על דפנות העוגה.

בצק סוכר, מרציפן, קרם צבעוני..-משה ר-
קצפת רי'צ עם קצת נס..או צבעי מאכל.או שוקולית...במבה!!!אחרונה

ולעשות צורות!! ומזל טוב..

היי כולם...רעיון לארוחת ערב...שריתת

בא לי משהוא חדש וטעים לארוחת ערב...יש רעיונות??

(לא חביתה ולא שקשוקה ולא פסטה ....משהוא אחר....)

נמאס לי, אני צריכה קצת גיוון

חציל קלוי בתחינה עם בשר-משה ר-
אין לי בשר ואין לי חציל....שריתת
מה כן יש?-משה ר-
ביצים ירקות תפוא...דברים בסיסיים...שריתת
פנקייקים?נעומה=)
אולי לביבות? לגרד כל מיני ירקות-משה ר-
להוסיף ביצים, קמח, מלח ופלפל ולטגן..
מעקודה...לפי המצרכים שכתבתכוכב לכתאחרונה
תמונות + מתכון..מיסטר דום
וואו נראה טעים. מה זה כל אחד מהמאפים?אחרי החגים
ככה:מיסטר דום

עוגת גבינה , בראוניז שלוש שכבות חלה ממולאת אנטי פסטי וגבינות ובזילקום , ופחזניות על בצק פריך וקרמל עם גנאש לבן ופירות העונה

מה מהם הגבינה ומה הבראוניז?ניל"ס

וסחתיין על המתכון!

הבראוניז זה עם השטרויזל...מיסטר דום
והייתם מאוד ברורים בפעם הקודמת
נילס תמפנסי להכין זה פשוט!!מיסטר דום
נראה פשוט אבל מושחת מדי...ניל"ס

נראה לי שאשאר עם הבראוניז 2 שכבות (רק 2? חבל...) שעשיתי לשבת האחרונה (מהמתכון של קרין גורן)

מה שטוב בקארין גורןמיסטר דום
זה שנכון הקינוחים שלה באתר לא מטורפים אבל פשוטים וקלים להכנה וטעימים....
אני אוהב נורא את היצירות של דודו אוטמזגין-משה ר-
והנס ברוטלה, הם מכינים דברים מדהימים..
טוב הנס הוא רמה אחת מעל כולם הוא מטורף!!מיסטר דום
אה ואם אתה מבין אנגלית אני ממליץ לך-משה ר-
להיכנס לאתר של אריק לנלרד, הוא קונדיטור בריטי, שנחשב אחד הטובים באירופה ואולי בכלל, הוא פשוט ענק!!
החלה נשמע טוב מאוד..מודדת כובעים

יש לך כוח לכתוב מתכון?

אני אשמח!

 

זה בצק שמרים רגיל כמו לחלות?

מה בדיוק יש במילוי ואיך מכינים אותו?

 

מברכים על זה "המוציא"?..

 

כפיים על הפתרון היצרתי חיה וקיימת

כל הכבוד! גם הבאת מתכון וגם לא עבדת להקליד.

המשך כךקורץ

ממש השקעת....שריתתאחרונה

מאיפה יש לך כ"כ הרבה זמן לאפות??? הלוואי עלי!!!

חלבונים..אחתאחת

שלום לכולם!

אני מכינה קרם פטיסייר פרווה למילוי של פחזניות,

הבעיה זה שנשארים לי 6 חלבונים!

ולא בא לי להכין נשיקות..

רעיון?

תודה

אם יש לך שקדים טחונים את יכולה להכין עוגיות מקרון-משה ר-אחרונה
אפשר גם מוס(אני אישית לא מת על זה)
תמר מג׳הול במקרר מאז ר״ה- עד מתי הוא טוב?דינה ל.
עד לראש השנהיהודיה מא"י

של שנת תשע"ו כמובן.

 

אם כי עדיף להעביר למקפיא.

לדעתי עד שנהיה שחור.. כי יכול להיות שזה תולעים!!770מ

זו דעתי! ויכול להיות שיחלקו פה עלי. אשמח באמת לדעת אם זה נכון...

אם נהיה שחור בטח שצריך לזרוקיהודיה מא"י

אבל תמר כמו יתר הפירות היבשים יכול להחזיק המון זמן

תודה דינה ל.
תודה רבה יקרה! (סליחה על האיחור)770מאחרונה
הכנתי תערובת לפאלפל ובשמן הכדורים מתפרקיםט'

יש איך לסדר את זה??

 

אין לי ארוחת ערב

 

 

תנסי לאפות בתנוריעל מהדרום
^^^יהודיה מא"י

או להוסיף קמח

תודה!!ט'
איך יוצא פלאפל בתנור?אור כחול

יש לי תערובת מוכנה במקפיא (לא קנויה), וממש לא בא לי לטגן.

זה לא יוצא יבש נורא?

צריך למשוח בשמן מ2 הצדדים ולא לאפות יותר מדיכוכב לכת
אני מכינה בתנור כל הזמןיהודיה מא"י

מוסיפה שמן בתערובת לפני שאני מכינה את הכדורים. לא מעט מידי.

ברור שזה לא אותו דבר כמו פלאפל מטוגן אבל זה גם טעים מאוד. רק כדאי שזה יהיה טרי, כלומר לאכול מייד כשמוכן

ולהכניס לתנור חם.

 

אם זה כבר כדורים אז עוד יותר טוב: תחממי תנור, תשפריצי/תמרחי עליהם שמן ובעודם קפואים לתנור חם.

יצא אחלה!אור כחולאחרונה

אומץ בחום.....

בזיליקום-ריחןפעימה
בעה"י
מישהו מכיר את ה'ריחן' של התימנים? זה סוג של בזיליקום.
הוא שמיש לבישול כמו בזיליקום רגיל? ( פסטו וכו')
לדעתי זה אותו דבר בדיוק.פלספנית

בעזהי"ת

 

בזיליקום פשוט נקרא גם ריחן..

 

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%99%D7%97%D7%9F_(%D7%A6%D7%9E%D7%97)

אלו זנים שוניםפעימה
בעה"י

רואים את זה ממש על השיח- מה שגדל פה בגינה זה לא מה שנמכר בתור בזיליקום
עדייןפלספנית

בעזהי"ת

 

ייתכן שיש כמה זנים של בזיליקום/ריחן;

אבל זה לא שיש זן שקוראים לו בזיליקום וזן אחר שקוראים לו ריחן..

אבל יש זן ספציפי של הריחן של התימניםפעימה
בעה"י

אולי תעשי לי ניסוי אם הוא טוב לבישול?
תביאי, בשמחה פלספנית
יש למישהו תשובה אולי?פעימה
אני לא מכירהיהודיה מא"י

אבל מאמינה שכן, גם אם הטעם הוא לא בדיוק זהה.

זה לא אותו דברמיסטר דום
אפילו שהריח דטמה השיח אפילו חיצונית שונה ...ואגב התמנים קוראים לזה שיגור
תבדקי לפי הריח..רחלקהאחרונה
מבאס, המסתי שוקולד עם חלבנעמה301

בכמות די גדולה, ונשרף קצת..בוכה

אז אני לא רוצה להשתמש בזה לעוגה שאני מכינה,

אבל מה כן אפשר לעשות איתו? יש לו רק קצת טעם כרוך, לא ממש.(לא משו מושקע מידי, אין לי זמן אחרי העוגה המושקעת השניה..)

תודה!

שוקולד שרוף- אבוד-משה ר-
פעם הבאה תמיסי בבן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים..
או לערבב כל הזמן, לא?נעמה301

זה עם חלב, לא רק שוקולד. אז חשבתי שלא חייבים בבן מארי..רק שכחתי לערבב..

איזה באסה. גם אם הטעם בקושי מורגש?

תערבבי עם שמנת וזה יהיה בסדר!!מיסטר דום
אם הוא שרוף הוא חסר תקנה, אל תטעה אותה-משה ר-אחרונה
חבל שהיא תזרוק עוגה שלימה בגלל שוקולד..
תשאל את השף שלך ותראה מה הוא יגיד..
הכנת ליקררעות =)

אנחנו רוצים להכין ליקר אבל אלכוהול 95% מאוד יקר (באיזור 150 ש"ח לבקבוק).

 

מישהי יודעת אם אפשר להכין ליקר גם עם וודקה או משהו כזה?

אפשר, אבל תצטרכי כמות כפולה בשביל תוצאה דומהיהודיה מא"יאחרונה
לחמניות מקמח מלא+mp8
עם כל המעלות- ובלי סוכר.

יש חיה כזו?
תודה מראש!
אני אף פעם לא שמה סוכר בבצק שמריםיהודיה מא"י

אלא אם כן הוא יעודי לעוגה.

הסוכר אמור לעזור לשמרים לתפוח. אממה לא ראיתי הבדל בתפיחה עם ובלי סוכר.

 

דווקא קמח מלא או ש70% זה גם טוב?

עקרונית, מתכון רגיל של לחמניות, ולשים קצת יותר מים, כי קמח מלא צריך יותר מים.

ההבדל הוא במהירות ההתפחהאלעד

אני מכין את השמרים בנפרד מהקמח,

וממש רואים את ההבדל אם מערבבים פנימה (במים עם השמרים) מעט סוכר או לא.

ההתססה מתקצרת ביותר ממחצית מהזמן!

אפשר עם דבשזמר הפלוגות
כי יש בו אחוזים גבוהים מאוד של סוכר אלעדאחרונה
יצירתי ופשוט?נולאית
בס"ד. נשארו לי 7 דפי אצת נורי (הזולים) עודפים. מתכונים? המלצות? המצאות מטורפות?(אבל טעימות?) אם כבר מדברים. הגיוני/ אפשרי להוסיף מי/קרם חלב קוקוס לקוואקר במקום חלב? ואם כן, איך להכין? תודה!
בד"כ ממלאים באורז מבושל ומתובלכלנית1

חבל על חלב קוקוס יקר. תשתמשי בחלב אורז, חלב סויה וכד'. הם מגיעים בכמות גדולה יותר ובמחיר בהתאם.

 

אם את משתמש הרבה בתחליף חלב, נסי לחפש איך להכין חלב סויה. לבד. לפני כמה שנים מצאתי שזה בכלל לא מסובך.

בקשר לקווקרחילזון 123

מן הסתם אפשר למה לא?

אני מכינה קווקר עם מים ויוצא בסדר גמור אז נראה לי שכל נוזל יהיה בסדר.

 

ועם האצות תכיני סושי לא?

או אולי משהו כזה-

 http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=4339

 

המתכון בקישור-אור כחול

זה בעיברית?

את שואלת ברצינות או בציניות?חילזון 123

אצלי זה בעברית.

בכל מקרה לא חייבים להכין בדיוק אפשר לקחת את הרעיון הכללי מהתמונה ולשים איזה ירקות שרוצים.

מה זה גבעולי ירוק?אור כחול

2 ים?

וזה:

"1 כף , מעורבת עם כפית"??????

או:

להכנת משחת הווסאבי:
"מערבבים 1-2 כפיות אבקת עם מעט ובוחשים עד שנוצרת משחה סמיכה. ה יסמיך עוד יותר לאחר דקה-שתיים."

 

יש פה איזה קוד סודי אולי?

אצלי רואים בסדרחילזון 123אחרונה
צריכה מתכון פשוט לעוגה פרווה..ת.מ.

המגבלה- יש רק 2 ביצים בבית ואין מוצרים מורכבים רק בסיסים...

וזה צריך להיות משהו שאפשר לעשות מהר ולהפסיק מידי פעם אם יש צורך (לא משהו שאם אעזוב לדקה ילך לפח)

סופלה זה בסדר?פעימה

בעה"י

 

לא יוצאת כמות גדולה...

כן אבל מה הכוונה כמות לא גדולה?לכמה אנשים?ת.מ.


אני לא מכירה מתכון לסופלה פחות מ- 4 ביציםמודדת כובעים

ל- 10 מנות

סופלה-בסביבות 10 מנותפעימה
בעה"י

50 ג' חמאה / 1/2 כוס שמן
150 ג' שוקולד מריר
להמיס יחד.

3/4 כוס סוכר
4.5 כפות קמח
2 ביצים
להוסיף לתערובת, לערבב טוב.

175 מעלות, 10 דקות.
יוצא מצוין+!!

היתרון-טעים גם כשזה לא חם בתנור
ועוד משהו ששכחתי-בלי הקצפהת.מ.
לי יש..עוגת שוקולדיעל מהדרום

לק"י

 

המתכון הראשון בקישור-

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t581762#6420943

 

במקום שוקולית אפשר לשים קקאו או לוותר לגמרי על השוקולית (כי אם שמים קקאו במקום- אולי צריך להוסיף סוכר).

שוקולית ממירים בחצי קקאו חצי סוכר.סיהרא.
תודה לכולם..ת.מ.אחרונה
סבסוף השאלתי ביצים והכנתי סופלה עם מתכון מגיסתי יצא טעים ונשאר לנו עוד במקפיא...
(הכנתי במנג'טים מספר 3 לא קטן מידי ולא גדול מידי שזה כבר מתוק אובר.. )
הצעת חוק!חיה וקיימת

מי שמשוויץ על עוגות\ עוגיות\ אוכל\ סלטים\ קינוחים\ ממתקים ושאר דברי אכילה שהכין חובה עליו לצרף מתכון!

אם הוא מביא תמונה החובה כפולה ומכופלת!!

לאחרונה החבר'ה מעלים תמונות שמגרות את בלוטות הרוק לשווא אנא צרפו מתכונים (מתחנן)

יש מתנגדים?

מסכימה לגמרי!!!!זמר הפלוגות


מסכימהמשיח עכשיו!

אפשר גם להקצין ולהציע ששרשור עם תמונות ללא מתכון- יינעל!

 

מה זה אומר??מיסטר דום
זה אומר שאם אתה מעלה תמונה או מספר על מתכון מוצלחחיה וקיימת

שהכנת, אתה מתבקש להוסיף מתכון

לנו יותר קשה!ניל"ס
ההצעה עברה בקריאת אינסטנט 1, 2, 3. יש התנגדות?כלנית1
כןיהודיה מא"י

לי יהיה חבל מאוד אם אנשים לא יעלו תמונות רק כי אין להם כוח לצרף מתכון.

שיפתחו פורום נפרד לתמונות מי שרוצה לראות מהחיה וקיימת

הכינו שיכנס לשם, מי שרוצה להכין בעצמו שיכנס לכאן

אני נאלץ להסכים עם יהודיהמיסטר דום
אפשר לכתוב בשרשור תמונה ללא מתכון, שלא נתאכזבכלנית1

הייתי בטוחה שמדובר בבדיחה. כלומר, המלה להוסיף מתכון אבל לא לחוק אמיתי...

^^ אפשר להוסיף מתכון למי שמבקש-משה ר-
אבל לא ניתן לחייב, כשאני מעלה תמונה אני לא כותב מתכון(יש מתכונים ממש ארוכים, ולא תמיד יש את הזמן והכח להתחיל להעתיק)
אבל אם משהו מבקש לרוב אני אשתדל לכתוב לו פה או באישי.
אם זה מתכון מהאינטרנט כמובן שנשמח לקישורניל"ס

אני לא יודעת מאיפה אתם מביאים את מתכוני הגורמה שלכם, ואם התמונות לרוב מגיעות משם (איפה זה "שם"?) או מהאינטרנט...

 

ברור שלא התכוונו לאסור!! אפילו בשקט אני אעיד על עצמי שלפעמים נחמד לראות תמונות כאלה גם בלי אפשרות להכין (כמו שראיתי סרטונים של קרין גורן ביום צום), אבל נשמח שאם המתכון ארוך אז יגידו, כדי שלא נצפה ונחכה למתכון בלי שהוא יגיע...בוכה  פטיש

קרין גורן בצום?אור כחול

איזה התעללות עצמית

למה? גם אני בצום פותחת ספרי בישול...משיח עכשיו!
חחח גם אני...כוכב לכתאחרונה
מעשה בכריך - המלצה חמהט'

http://what-efrat.blogspot.co.il/

 

http://danad.co.il/blog/

 

כדאי להיכנס לקישורים

 

 

 

אהבתי ממש! (ושמרתי קישור ליום עם יותר סבלנות)חיהלב
הממרח מדהים. ואם יש סבלנות, העטיפה יפהפיהכלנית1

"קניתי" את ממרח הזיתים מיד. אני מקווה שאפשר להכין בבלנדר, כי מעבד המזון הרגיל לא מתאים לכמות קטנטונת של זיתים.

 

בא לי להכין את העטיפה, אבל אני לא רגילה להשתמש בדבק חם. אני מקווה שהאקדח שקניתי ויושב במגירה כמה שנים, יעה עבודה טובה כמו האקדח היפה של המדגימה.

 

היתה לך מספיק סבלנות להכין לבעלך עטיפה לסנדוויץ'?

וואוו ממש מושקע!מעפר אני באה
ממש חמוד!!נוצצת
כריך מהמם וטעים בטירוף!כוכב לכת
את הממרח הכנתי באותה שניהפלספנית

בעזהי"ת

 

כי במקרה הייתי במטבח והיתה קופסת זיתים פתוחה במקרר

מעולה.

המעטפה הזאת מהממת!משיח עכשיו!אחרונה
אפשר מתכון מפורט איך מכינים פלפל ממולא?משתדלת

עדיף צמחוני.

כולל כל השלבים והכמויות.

 

תוווווודה

זה ארוך ויש לי דרך לחסוך לך !מיסטר דום

אמא שלי מכינה רק את האורז כמו של הפלפל ממולא ויוצא לה מעולה אפילו טוב יותר משיש את הפלפל עצמו רוצה?

כן. אני רוצה!!!!חיהלב
אני יביא לך בהמשך באישימיסטר דום
לא ממש הבנתי למה הכוונה. אבל בא לי פלפל ממולא!משתדלתאחרונה
מחר אנחנו בעז"ה כנסומיסטר דום

נכין בקורס עוגת גבינה ובראוניז שלוש שכבות ועוגיות! רוצים תמונות??

כעע..נעומה=)
איזה שמניםמעפר אני באה

חח נישמע שווה!

כן!!ניל"ס

אני רואה שממש הפחדנו אותך...אז אני לוקחת על עצמי להתנצל בשם חברי הפורוםמנפנף

אם המתכון לא רשום על דף (ז"א במחשב) נשמח למתכונים, ואם לא אז כשתוכל. יותר טוב?

כבר נשמע פחות מאיים..מיסטר דוםאחרונה

ולפעמים זה סתם מבאס לרשום מתכון ארוך ואופן הכנה מסובך .. לא שאני קשור ותלותי על מתכונים..דווקא ההיפך אני מאוד אוהב לשתף !

 

אז ככה..ateretfa
אני באולפנה עם פנימיה, קיצר אני מפחדת להשמין, בבוקר אני אוכלת פרוסה או שתיים של לחם ירקות גבינה וקצת חמאה, והארוחות צהריים ממש שוות אבל הבעיה זה שארוחת ערב לא משו מיוחד ואז יוצא שאני אוכלת ממש קצת בערב ואז כל הלילה אני אוכלת שטויות‎:-/‎‏ יש לכם עצה?! תודה מראש‎
מה לגבי לשמור מאכלים מהבוקר לערב?דינה ל.
ירקות, גבינות וכאלה?

ויש מצב להביא אוכל מוכן מהבית, ולאכול במהלך השבוע?
תאכלי בערב משו פשוט, אבל משביעיעל מהדרום

לק"י

 

אפילו כריכים עם איזה ממרח או כלום..

לא מומלץ לאכול בלילהכלנית1

לא מומלץ לאכול סמוך לשינה, כי את לא מוציאה את האנרגיה שאת מכניסה. לכן, עדיף לאכול אפילו סנדוויץ' שישביע אותך ב-6-7, מאשר יותר מאוחר.

מה כבר צריך בארוחת ערב? אם את לא אוכלת משהו מזין כמו לחם (אם אין לחם, תקני מציות מקמח מלא ותמרחי גבינה בתוספת פרוסות ירקות) או ביצה, לא פלא שאת מורעבת בלילה. אם אין לך אפשרות לאכול לשובע בארוחת הערב, תשמרי יוגורט לערב. 

תאכלי לחם או משו משביע בערב ואז אל תאכלי בלילה! הייוש
תכיני דברים בפנימייהדב גריזליאחרונה

אני כבר 3 שנים בפנימייה, ואפשר להעיד שהחדר שלנו תמיד מלא באוכל עבודת יד...