יש למישו מתכון טוב לעוגה בחושה טעימה
לא שוקולד ולא מיפל ושתהיה פרווה? (הסתכלתי כבר בשרשור הנעוץ
ולא מצאתי כ"כ...) תודה רבה!
יש למישו מתכון טוב לעוגה בחושה טעימה
לא שוקולד ולא מיפל ושתהיה פרווה? (הסתכלתי כבר בשרשור הנעוץ
ולא מצאתי כ"כ...) תודה רבה!
עוגת תפוחים לעצלנים
כמות: עוגה אחת בתבנית קוגלהוף (קוטר 24-26)
חומרים
לעוגה:
2 ביצים
1/2 כוס שמן
2 כוסות סוכר
1 קופסת שימורי רסק תפוחים לא ממותק (560 גרם)
3 כוסות קמח (420 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
לתערובת קינמון-אגוזים:
1/4 כוס סוכר חום
1 כוס אגוזים קצוצים (100 גרם)
1 כפית גדושה קינמון
[עוגת רסק תפוחים]
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
שמים בקערה גדולה ביצים, שמן, סוכר ורסק תפוחים וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה. מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים של קמח.
משטחים שליש מהתערובת בתבנית משומנת בספריי שמן. מערבבים יחד את מרכיבי תערובת הקינמון ומפזרים מחציתה מעל תערובת העוגה בתבנית. מורחים עוד שליש מתערובת העוגה, מפזרים את יתרת תערובת הקינמון ומכסים ביתרת תערובת העוגה.
אופים שעה ורבע, עד שהעוגה קפיצית למגע, זהובה וריחנית.
ומשאריות של עוגה שנשארה משבוע שעבר והקפאתי הכנתי גנאש ושפכתי לתוכו את העוגה שפוררתי ושמתי על העוגת שוקולד ואפיתי רבע שעה...יצא מעולה !
לגבי העוף לשים בשקית אפיה ולתבל:
קורט וחצי קארי
קורט וחצי שמיר
קצת כמון
ולשים קצת מים ולערבב ולשטוח עד כמה שאפשר על העוף
לחמם תנור אבן ל250
ולאפות לעשרים וחמש דק' יוצא מעולה.
ולגבי האפונה לבשל עם כמות של כפול 4 מהכמות של האפונה
לתבל עם מה שרוצים ובעיקר מלח (שיתרכך יש כאלה שמוסיפים סודה לשתיה לריכוך בערך שתי קורט וחצי)
ולבשל עד שיהיה רך !
בהצלחה!
היא העלתה לא מזמן מתכון של עוף עם אפונה ואורז.
לא ניסיתי אבל בד"כ המתכונים שלה מוצלחים, שווה לנסות!
(זה נמצא בקטגוריה של מתכוני עוף קלים)
בהצלחה
למי שצריך הסבר:
קרוקנט- אגוזים מקורמלים וגרוסים
הוא נדבק לציפוי השוקולד שמורחים על דפנות העוגה.
ולעשות צורות!!
ומזל טוב..
בא לי משהוא חדש וטעים לארוחת ערב...יש רעיונות??
(לא חביתה ולא שקשוקה ולא פסטה ....משהוא אחר....)
נמאס לי, אני צריכה קצת גיוון
כוכב לכתאחרונה
מיסטר דוםעוגת גבינה , בראוניז שלוש שכבות חלה ממולאת אנטי פסטי וגבינות ובזילקום , ופחזניות על בצק פריך וקרמל עם גנאש לבן ופירות העונה
וסחתיין על המתכון!
ניל"סנראה לי שאשאר עם הבראוניז 2 שכבות (רק 2? חבל...) שעשיתי לשבת האחרונה (מהמתכון של קרין גורן)
יש לך כוח לכתוב מתכון?
אני אשמח!
זה בצק שמרים רגיל כמו לחלות?
מה בדיוק יש במילוי ואיך מכינים אותו?
מברכים על זה "המוציא"?..
חיה וקיימתכל הכבוד! גם הבאת מתכון וגם לא עבדת להקליד.
המשך כך![]()
מאיפה יש לך כ"כ הרבה זמן לאפות??? הלוואי עלי!!!
של שנת תשע"ו כמובן.
אם כי עדיף להעביר למקפיא.
זו דעתי! ויכול להיות שיחלקו פה עלי. אשמח באמת לדעת אם זה נכון...
אבל תמר כמו יתר הפירות היבשים יכול להחזיק המון זמן
דינה ל.יש איך לסדר את זה??
אין לי ארוחת ערב 
או להוסיף קמח
יש לי תערובת מוכנה במקפיא (לא קנויה), וממש לא בא לי לטגן.
זה לא יוצא יבש נורא?
מוסיפה שמן בתערובת לפני שאני מכינה את הכדורים. לא מעט מידי.
ברור שזה לא אותו דבר כמו פלאפל מטוגן אבל זה גם טעים מאוד. רק כדאי שזה יהיה טרי, כלומר לאכול מייד כשמוכן
ולהכניס לתנור חם.
אם זה כבר כדורים אז עוד יותר טוב: תחממי תנור, תשפריצי/תמרחי עליהם שמן ובעודם קפואים לתנור חם.
אומץ בחום.....
בעזהי"ת
בזיליקום פשוט נקרא גם ריחן..
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%99%D7%97%D7%9F_(%D7%A6%D7%9E%D7%97)
בעזהי"ת
ייתכן שיש כמה זנים של בזיליקום/ריחן;
אבל זה לא שיש זן שקוראים לו בזיליקום וזן אחר שקוראים לו ריחן.. 

פלספניתאבל מאמינה שכן, גם אם הטעם הוא לא בדיוק זהה.
בכמות די גדולה, ונשרף קצת..![]()
אז אני לא רוצה להשתמש בזה לעוגה שאני מכינה,
אבל מה כן אפשר לעשות איתו? יש לו רק קצת טעם כרוך, לא ממש.(לא משו מושקע מידי, אין לי זמן אחרי העוגה המושקעת השניה..)
תודה!
זה עם חלב, לא רק שוקולד. אז חשבתי שלא חייבים בבן מארי..רק שכחתי לערבב..
איזה באסה. גם אם הטעם בקושי מורגש?
אנחנו רוצים להכין ליקר אבל אלכוהול 95% מאוד יקר (באיזור 150 ש"ח לבקבוק).
מישהי יודעת אם אפשר להכין ליקר גם עם וודקה או משהו כזה?
אלא אם כן הוא יעודי לעוגה.
הסוכר אמור לעזור לשמרים לתפוח. אממה לא ראיתי הבדל בתפיחה עם ובלי סוכר.
דווקא קמח מלא או ש70% זה גם טוב?
עקרונית, מתכון רגיל של לחמניות, ולשים קצת יותר מים, כי קמח מלא צריך יותר מים.
אני מכין את השמרים בנפרד מהקמח,
וממש רואים את ההבדל אם מערבבים פנימה (במים עם השמרים) מעט סוכר או לא.
ההתססה מתקצרת ביותר ממחצית מהזמן!
אלעדאחרונהחבל על חלב קוקוס יקר. תשתמשי בחלב אורז, חלב סויה וכד'. הם מגיעים בכמות גדולה יותר ובמחיר בהתאם.
אם את משתמש הרבה בתחליף חלב, נסי לחפש איך להכין חלב סויה. לבד. לפני כמה שנים מצאתי שזה בכלל לא מסובך.
מן הסתם אפשר למה לא?
אני מכינה קווקר עם מים ויוצא בסדר גמור אז נראה לי שכל נוזל יהיה בסדר.
ועם האצות תכיני סושי לא?
או אולי משהו כזה-
http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=4339
זה בעיברית?
אצלי זה בעברית.
בכל מקרה לא חייבים להכין בדיוק אפשר לקחת את הרעיון הכללי מהתמונה ולשים איזה ירקות שרוצים.
2 ים?
וזה:
"1 כף , מעורבת עם כפית"??????
או:
להכנת משחת הווסאבי:
"מערבבים 1-2 כפיות אבקת עם מעט ובוחשים עד שנוצרת משחה סמיכה. ה יסמיך עוד יותר לאחר דקה-שתיים."
יש פה איזה קוד סודי אולי?
המגבלה- יש רק 2 ביצים בבית ואין מוצרים מורכבים רק בסיסים...
וזה צריך להיות משהו שאפשר לעשות מהר ולהפסיק מידי פעם אם יש צורך (לא משהו שאם אעזוב לדקה ילך לפח)
בעה"י
לא יוצאת כמות גדולה...
ל- 10 מנות
לק"י
המתכון הראשון בקישור-
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t581762#6420943
במקום שוקולית אפשר לשים קקאו או לוותר לגמרי על השוקולית (כי אם שמים קקאו במקום- אולי צריך להוסיף סוכר).
מי שמשוויץ על עוגות\ עוגיות\ אוכל\ סלטים\ קינוחים\ ממתקים ושאר דברי אכילה שהכין חובה עליו לצרף מתכון!
אם הוא מביא תמונה החובה כפולה ומכופלת!!
לאחרונה החבר'ה מעלים תמונות שמגרות את בלוטות הרוק לשווא
אנא צרפו מתכונים (מתחנן)
יש מתנגדים?
אפשר גם להקצין ולהציע ששרשור עם תמונות ללא מתכון- יינעל!
שהכנת, אתה מתבקש להוסיף מתכון 
ניל"סלי יהיה חבל מאוד אם אנשים לא יעלו תמונות רק כי אין להם כוח לצרף מתכון.
מי שרוצה לראות מהחיה וקיימתהכינו שיכנס לשם, מי שרוצה להכין בעצמו שיכנס לכאן 
הייתי בטוחה שמדובר בבדיחה. כלומר, המלה להוסיף מתכון אבל לא לחוק אמיתי...
ניל"סאני לא יודעת מאיפה אתם מביאים את מתכוני הגורמה שלכם, ואם התמונות לרוב מגיעות משם (איפה זה "שם"?) או מהאינטרנט...
ברור שלא התכוונו לאסור!! אפילו בשקט אני אעיד על עצמי שלפעמים נחמד לראות תמונות כאלה גם בלי אפשרות להכין (כמו שראיתי סרטונים של קרין גורן ביום צום
), אבל נשמח שאם המתכון ארוך אז יגידו, כדי שלא נצפה ונחכה למתכון בלי שהוא יגיע...
![]()
איזה התעללות עצמית
"קניתי" את ממרח הזיתים מיד. אני מקווה שאפשר להכין בבלנדר, כי מעבד המזון הרגיל לא מתאים לכמות קטנטונת של זיתים.
בא לי להכין את העטיפה, אבל אני לא רגילה להשתמש בדבק חם. אני מקווה שהאקדח שקניתי ויושב במגירה כמה שנים, יעה עבודה טובה כמו האקדח היפה של המדגימה.
היתה לך מספיק סבלנות להכין לבעלך עטיפה לסנדוויץ'?
בעזהי"ת
כי במקרה הייתי במטבח והיתה קופסת זיתים פתוחה במקרר 
מעולה.
עדיף צמחוני.
כולל כל השלבים והכמויות.
תוווווודה
אמא שלי מכינה רק את האורז כמו של הפלפל ממולא ויוצא לה מעולה אפילו טוב יותר משיש את הפלפל עצמו רוצה?
נכין בקורס עוגת גבינה ובראוניז שלוש שכבות ועוגיות! רוצים תמונות??
מעפר אני באהחח נישמע שווה!
אני רואה שממש הפחדנו אותך...אז אני לוקחת על עצמי להתנצל בשם חברי הפורום![]()
אם המתכון לא רשום על דף (ז"א במחשב) נשמח למתכונים, ואם לא אז כשתוכל. יותר טוב?
מיסטר דוםאחרונהולפעמים זה סתם מבאס לרשום מתכון ארוך ואופן הכנה מסובך .. לא שאני קשור ותלותי על מתכונים..דווקא ההיפך אני מאוד אוהב לשתף !
לק"י
אפילו כריכים עם איזה ממרח או כלום..
לא מומלץ לאכול סמוך לשינה, כי את לא מוציאה את האנרגיה שאת מכניסה. לכן, עדיף לאכול אפילו סנדוויץ' שישביע אותך ב-6-7, מאשר יותר מאוחר.
מה כבר צריך בארוחת ערב? אם את לא אוכלת משהו מזין כמו לחם (אם אין לחם, תקני מציות מקמח מלא ותמרחי גבינה בתוספת פרוסות ירקות) או ביצה, לא פלא שאת מורעבת בלילה. אם אין לך אפשרות לאכול לשובע בארוחת הערב, תשמרי יוגורט לערב.
הייושאני כבר 3 שנים בפנימייה, ואפשר להעיד שהחדר שלנו תמיד מלא באוכל עבודת יד...