חשבתי להכין פחזניות עם מילוי בשרי (סלט עוף או כבד).
לפני כמה שנים נסיתי ולא הצלחתי כל כך עם הבצק הרבוך הזה כשאפיתי ממנו בייגלה גדול.
הכל הלך לפח. כעת, אני מקוה להצליח. יש טיפים בהכנת פחזניות? לשים מעט סוכר למרות שזה נועד למילוי לא מתוק?
חשבתי להכין פחזניות עם מילוי בשרי (סלט עוף או כבד).
לפני כמה שנים נסיתי ולא הצלחתי כל כך עם הבצק הרבוך הזה כשאפיתי ממנו בייגלה גדול.
הכל הלך לפח. כעת, אני מקוה להצליח. יש טיפים בהכנת פחזניות? לשים מעט סוכר למרות שזה נועד למילוי לא מתוק?
בכ"א שני טיפים חשובים
1. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ועושים בדיקת קשר- לוקחים בצק באצבע ועם האגודל בודקים אם הוא נקרע הוא נמתח ולפי זה יודעים או הוא מוכן- כשהוא נמתח בין האצבעות.
2. לא פותחים את התנור בשום אופן ב-20 בדקות הראשונות.
אתה מדבר על מתכון שמתאים לפחזניות, או גם לקרעפלך?
במתכון כתוב חום גבוה ל-7 דקות ואח"כ להנמיך עד להזהבה?
כשהכנתי אותו בפעם הראשונה זה היה ביום שישי קצר, אחרי שהילדים חזרו מהגן.. (מה שמראה שהוא באמת פשוט, ואפשר להכין מהר, גם כשיש בלאגן בבית
)
כמות ל8 פחזניות בינוניות-גדולות (בתנור הן תופחות)
1 כוס מים
75 גר' מרגרינה
קורט מלח J
1 כוס קמח רגיל
3-4 ביצים
גם אני לא האמנתי כשראיתי מתכון לפחזניות בלי מרגרינה, אבל נסתי וזה עבד, הפחזניות נפתחו מצוין.
אין לי כרגע ת'מתכון, אחפש וארשום בל"נ.
ובמה את ממלאת אותן?
מגישים בתור מנה ראשונה?
מתכון:
400 מיל-מים
100 גר' מרגרינה/מחמאה
20 גר' סוכר
8 גר' מלח
300 גר' קמח
6-8 ביצים(לפי מה שכתבתי בהודעה הראשונה)
50 גר' קוקטייל לעשבי תיבול יבשים
הכנה: מבשלים את כל החומרים למעט הקמח והביצים עד להמסת השומן, לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נהיה גוש ונפרד מהדפנות, מעבירים למיקסר(אפשר לעשות את זה גם ידנית, לא מומלץ) ומפעילים על מהירות בינונית עם וו גיטרה כדי להוציא את כל האוויר החם, לאחר מכן מתחילים להוסיף את הביצים אחת אחת- מוסיפים ביצה מחכים שהיא תיטמע במסה ולאחר מכן מוסיפים את השנייה, עד שנתקבל מסה אחידה, (עושים בדיקת אצבע)
מזלפים ואופים
אם זה תנור טורבו-אפייה ב-190 מעלות ואחרי 10 דקות מורידים ל-180
אם התנור סטטי- אופים על 200 ואחרי 10 דקות מורידים ל-180
בעיקרון אפשר לעשות גם מתכון רגיל ללא העשבי תיבול.
.![]()
לדוג קינואה, כוסמת, בורגול, אורז מלא וכדומה
תודה רבה
שתי בטטות חתוכות לקוביות קטנות
שתי כוסות קינואה
ליטר מים
בצל גדול קצוץ דק
מאה גרם אגוזי פקאן קלויים במחבת
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל והבטטה עד להתרככות הבטטה והשחמת הבצל
מכניסים את הקינואה והאגוזים ומטגנים כ5 דקות
מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים כרבע שעה
תודה רבה
לדעתי בכל חנות של כלי בית
לכושרות יש משו טוב ב20 ש"ח נראלי..
על כל מסננת קטנה שיש לכם בבית.
ואחרי שימוש אחד - עף לפח.
הכנתי, ויצאו ממש טעימים ב"ה, רק מה, הם התנפחו ממש ממש בתנור, אז יצאו גם ענקיים, וגם לא עגולים כמו שצריך ולא סימטרים...
מישהו אולי יודע מה אפשר לעשות כדי שלא יאבדו את הצורה שלהם?
לחמם את התנור בתחילת הכנת הבצק..
תוך כדי קריצת העיגולים- לשמור את הבצק במקרר ולקחת ממנו בנגלות- כל פעם..
בהצלחה!
האם באמת זול יותר להכין מאשר לקנות מוכן?
הבנתי שכן ואני רוצה להכין כמות ולהקפיא
(שיהיה לי לסנדביץ'...)
אשמח למתכון טוב
וגם- אם אני מפשירה לאחר הקפאה- כמה זמן זה מחזיק בקרור?
אשמח לרעיונות נוספים שאפשר להכין בבית (בזול...)
חוץ מחומוס...
לרסק במג'ימיקס בערך 4 קישואים מבושלים, 3-4 בצלים מטוגנים ו2 ביצים קשות עם מלח ופלפל
ויצא לי שעד למחיר עגבניות של 6-7 ש"ח לק"ג זה בהחלט יוצא הרבה יותר משתלם.
חותכים פלפל חריף לחתיכות קטנות, מטגנים בשמן.
חותכים פלפל אדום חתיכות קטנות, מוסיפים לסיר
פורסים שום לפרוסות, מוסיפים לסיר
חותכים עגבניות לקוביות (אפשר לקלף קודם) מוסיפים לסיר
מתבלים: פלפל שחור, פפריקה, מלח, מיץ לימון ואני שמה גם קצת סוכר
מבשלים במשך המון זמן, מערבבים מידי פעם שלא ישרף. זה מוכן כשזה סמיך ונשארה בערך חצי מהכמות ההתחלתית
נגיד בקוביות קרח. ככה לא תפשירי הרבה כל פעם.
הדרך הכי פשוטה מהירה וטעימה, בעיני:
חותכים חציל לריבועים (לשטוף קודם את הקליפה..)
חותכים שני בצלים לריבועים בגודל דומה
מניחים את החציל והבצלים בתבנית, ומערבבים עם שמן היטב. אופים בתנור עד שהכל רך ומוכן.
מעבירים לקערה ומוסיפים ביצה קשה, טוחנים הכל בבלנדר ידני.
מוסיפים מלח ופלפל
ויצא סלט נהדר!!!
יהודיה- טוב לראות שאנשים ממש מחשבים ![]()
לא אוהבת חצילים וקישואים...
אשמח לעוד רעיונות!
סלק
פלפלים קלויים (סלט הדגל, הכי טעים אבל הרבה עבודה)
מלפפונים חמוצים
טונה
ביצים
וכמובן חומוס, טחינה וכו'
וגם אני לא אוהבת חצילים...
אבל כבר מתחיל האבוקדו וזה גם כן טעים ופשוט מאוד.
ועוד רעיונות מושחתים יותר
ממרח פטריות
ממרח סלמון
פסטו (עם צנוברים)
ממרח זיתים
ועם כבר סלטים תוצרת בית אז טיפ חשוב: כדי להאריך את חיי המדף של הסלטים הביתיים: לשים שום. אבל לא שום גבישי או אבקת שום אלא שום אמיתי יבש או טרי, וראיתי שגם שום כתוש קפוא עובד, אבל בתנאי שהוא איכותי (כי הלא איכותיים זה שום גבישי בתוספת מים...) לשום יש תכונות אנטיביוטיות, והוא בהחלט מאריך חיי מדף של מוצר. (פעם שמתי יותר מידי שום בחומוס, אז אכלו ממנו מעט. הוא החזיק לי מעל לשבועיים במקרר בלי להתקלקל!!!)
חוץ מזה חומץ או מיץ לימון גם כן מאריכים חיי מדף של סלטים תוצרת בית.
בתחום המטבח.
שום פרוס נראה לי שאמור גם כן להועיל, אבל פחות משום טרי/יבש
משיח עכשיו!קודם כל כשמחשבים עלויות, חשוב להסתכל לא רק על המחיר לפי משקל, אלא גם על המחיר למנה.
לדוגמא, מחיר לק"ג של אבטיח הוא זול משמעותית מכל פירות הקיץ האחרים. אבל אבטיח לא גדול בכלל מגיע בלי בעיה ל10 ק"ג, אוכלים ממנו בכמויות גדולות, זה הופך אותו לעסק יקר למדי.
עוד דוגמא מצויינת: לכאורה גרנולה עולה יותר מדגני בוקר אחרים, אבל מאחר והנפח שלה קטן, צריך בשבילה הרבה פחות חלב, וכשחלב עולה 5 ש"ח לליטר, זה משמעותי.
כשמדברים על מחיר למנה אי אפשר שלא להתייחס לאחוז הפסולת באוכל.אז לידיעה כללית. בירכיים (משולשים) עוף, יש כ45% עצמות ועור, בגרונות הודו לעומת זאת, רק 15 (אבל צריך לבשל אותם טוב אחרת חצי מהעוף נשאר על העצמות) ברימונים יש גם קרוב ל50% פסולת, ובאבוקדו כ25%
הדבר הבא: הדבר הכי זול שאפשר לאכול זה לחם תוצרת בית. ולחם הוא עיקר מזונו של אדם, וגם לחם בעצם יכול להיות המון דברים. לחם, לחמניות, בייגלה, גריסיני, קרקרים, פוקאצ'ה, פיצה (אפשר גם בלי גבנ"ץ), עוגת שמרים, בורקס פיצה, סמבוסק. הכל עשוי מבצק שמרים פשוט.
ובכלל, הכנה של לחם בבית חוסכת הרבה כסף. זה אולי לא משמעותי בלחם לבן פשוט לעומת לחם אחיד קנוי, אבל מי שלמשל אוכל לחם מקמח מלא יכול לחסוך מאות שקלים בחודש על הכנה של הלחם בבית. גם החיסכון על הכנת החלות לשבת משמעותי ביותר, חוץ מזה שיש ענין מיוחד בהכנה של החלות לשבת.
ועוד דבר קטן ושטותי: במקום לקנות סקוצ' לשבת, תשתמשו בשק של התפו"א. זה גם יותר נוח 
זה מה שכרגע עולה לי עם יהיה עוד אכתוב בהמשך.
אני לא מצליחה לשלוח מסרים... וגם הש"א נראה לי עושה לי בעיות. אני אנסה בהזדמנות לשוחח איתך... יש לנו עוד 'שיחה' לא גמורה...)
אגב, הכנתי אמש מטבוחה פעם ראשונה, התבססתי על מתכון שלך (שמתי יותר פלפלים.. קילפתי את העגבניות במקלף- כמה קל ופשוט) אז באמת זה יצא יותר זול מקנוי. והעיקר הרבה הרבה יותר טעים! בלי השואה!! תודה רבה!
6 עגבניות.
1 פלפל אדום
5 שיני שום
2 פלפל חריף
להכניס למעבד מזון עד שנהיה נוזל לגמרי.
להעביר לסיר להוסיף 2 כפות רסק עגבניות ולבשל עד שנהיה סמיך (הרבה מאוד זמן) , בזמן הבישול לערבב בערך פעם ברבע שעה.
לא יודעת איך זה בהקפאה אבל מצויין גם לפסטה ולשקשוקה.
(במקום לטגן בצל וכו'... שמים מהמרדומה עם רסק מים ושמן מוסיפים פסטה או ביצים).
חריףףףףף
עוד מעט מכינה..דינה ל.תמיד מגישים את זה מטוגן
עשו פה בבית פשטידת תפו"א
מתפו"א מגורדים, עם בצל מגורד, תבלינים, ביצה ופירורי לחם.
לא יצא מוצלח.
אפשר לדעתכם לעשות מזה משהו???
או, אני לא יודעת- אבל אני הייתי מנסה-
להוסיף קצת מים לעיסה, לעשות מזה כדורים ולבשל בתוך רוטב אדום.
אסור לי לאכול למשך החודש הקרוב: קמח לבן, סוכר מכל סוג (מותר ממתיק טבעי), תפ"א ודברי חלב ![]()
יש לכם רעיונות מה כן אוכלים? גם דברים פשוטים..
וגם מתכונים לכל אוכל שהוא..
תודה!!
ואפשרי לחיות ככה... רעיונות לדברים שאכלתי-
-קישואים/גמבות/עגבניות וכו' ממולאים באורז (אני הייתי צריכה אורז מלא, וזה בסדר גמור) וירקות כמו בצל מטוגן, גזר וכו'.
-לחם כוסמין שהכנו בבית
-עופות, דגים, בשרים וכו'
-פריכיות אורז
-מאפים מקמח מלא (אם מותר לך)
-ירקות מבושלים/מאודים/אפויים וכו'
-שקדים/אגוזים וכו'
-מרקים למינהם...
וזה לא הכל!
בהצלחה, ואם את צריכה עוד רעיונות, רק תבקשי... 
שכחתי להגיד שאני צמחונית.. אז לא אוכלת בשרים![]()
שלבה תודה על הרעיונות! חלקם ממש באים בחשבון!! אנסה בעז"ה..
כל רעיון נוסף יתקבל בברכה![]()
מותר קמח מלא..
מצאתי מתכון של עוגיות טחינה על הקופסא של הסוכרלוז (ממתיק טבעי)..
ומחליפה את הסוכר בדברים אחרים) או באתר של קרין גורן, במדור "ללא סוכר".
קישורים לאתרים-
http://www.carine.co.il/page_163
http://www.mirizorger.co.il/recipies/diets.html
בהצלחה!![]()
להבה=)יש תערובת של קמחים שבהם היחס הוא כמו בקמח רגיל, כך שתוכלי להכין מתכונים רגילים, בלי שינוי.
בעוגת גבינה, עיבוי פשטידות וכד' תוכלי להשתמש בקמח ת. אדמה או קורנפלור.
קמח תפו"א עשוי מתפו"א...
לחם דגנים עם חביתה,
מרק עדשים, מרק כתום, מרק ירקות, סלט ירקות ענק עם טחינה(את יכולה להכין טחינה בבית- גולמית+מים+מלח+לימון)
פירות- כשבא לך משו מתוק. ותמרים זה אחלה במקום שוקולד.
תה צמחים.
ירקות בתנור(קישואים, גזרים, בטטות, בצל, שום, חצילים, עגבניות עם שמן זית ומלח. אפשר לשים עוף למעלה, זה טעים)
קציצות עוף/בשר
שניצלים(אפשר גם בתנור)
עוגה לשבת מקמח מלא/כוסמין- אני יודעת שיש מתכונים ללא סוכר ועם פירות(תמרים/תפוחים), תגגלי, בטח תמצאי...
בהצלחה!!
לאבא שלי יש את אותם מגבלות (כמעט)
והוא מאוד אוהב גרנולה עם חלב
אז הכנתי לו גרנולה בלי סוכר, בלי דבש ובלי סילאן, ויצא ממש בסדר, ועכשיו אני מכינה כזה גם בבית שלי
והוא אכל את זה עם חלב אורז
חלב אורז זה הסוג היחיד שהוא מצא מהתחליפי חלב שבלי סוכר בכלל (יש חלב שקדים, חלב סויה)
אבל יתכן שאפשר למצוא אחד מהאחרים בלי סוכר בבתי טבע וכו'.
אם את רוצה מתכון לגרנולה בשמחה
הדס- קניתי גרנולה בלי סוכר אבל ממש חסר לי המתיקות! אם הגרנולה שאת מכינה יוצאת עם קצת טעם מתוק אשמח שתכתבי לי איך את מכינה. תודה לכולם!
המתכון שמאחורי השוקולד צ'יפס-
2 כוסות קווקר, וחצי קמח.
שוקולד צ'יפס- אפשר להמיר באגוזים/שקדים/חמוציות/צימוקים,
או להוסיף תפוח מגורד- זה משדרג.
גם קינמון אני מוסיפה בד"כ, במיוחד אם זה עם התפו"ע.
תהני!!
עוגיות מרוקאיות?
הבעיה הראשונה היא שאת צריכה להחליט אם את רוצה כעכים עם שמרים או עם אבקת אפיה. והשניה, כמובן, שמן או מרגרינה.
חיפשתי בעבר מתכונים לכעכים מזרחיים (דומים לאלו של "עבאדי"), וראיתי שאחד אחד הם מכילים מרגרינה.
נסיתי פעם שמן בלבד, אבל הבצק התפורר די מהר, אז השתמשתי בחצי חצי- חצי שמן וחצי מרגרינה.
2 כוסות קמח
1/3 כפית א. אפיה
100 ג' חמאה רכה- תחליפי ב-3/4 כוס שמן, או חצי מרגרינה וחצי שמן
1/4 כוס שמן
1/3 כוס מים
חצי כפית מלח
ביצה טרופה להברשה
סומסום לפיזור
1 לעבד את את המצרכים לבצק רך וחלק, לקרר כחצי שעה לקחת חתיכת בצק ליצור נקניק ולסגור לכעך.
2. להבריש את הכעכים בביצה ולפזר סומסום, לחמם את התנור מראש כמה דקות, 30 דקות בחום בינוני 180 מעלות.
המתכון הבא פותר לך את כל הבעיות: שימוש בשמן בלבד, וללא שמרים או א. אפיה. נראה לי שהכעכים קצת יבשים. קצת קשה להעתיק, אז הנה המקור: http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2091
מישהו ניסה?
פשוט אסור לי לתקופה מסויימת קמח.
דרך אגב, קמח מלא 70% הכוונה שהוציאו ממנו חלק מהסובין ולכן הוא גם פחות כבד, ולא שהוסיפו לו קמח לבן...
תודה!
ניסיתי את המתכון של רות סירקיס בגרסה של שמן, אבל זה מתפורר ויבש מדי לטעמי, ולכן אני משתמשת בחצי חב' מרגרינה ו1/2 כוס שמן. יוצא מדהים!
אני באמצע להכין עוגה, ובמתכון (בבלילה) צריך כפית ריצ', ושכחתי לקנות..
במה אפשר להחליף? מים יהרסו את המרקם? העוגה פרווה.
תודה!
לא נשמע הגיוני כפית..
בכל מקרה, בעוגת מייפל אנחנו מחליפים במיץ תפוזים...
לאיזה עוגה זה?
שמתי כפית מים במקום, אני מאמינה שלא יהיה הבדל מהותי...
אני מנסה ליצור מעט סדר ותכנון בהכנות האוכל של הבוקר והצהרים,
שהולכות ונעשות 'מאיימות' ככל שהילדים גדלים ומצטרפים לעולם האוכלים שלא במסגרות המשפחתונים...
אשמח לקבל רעיונות ל- 2 דברים:
א. כריכים לגן ולעבודה - חשבתי למשל על:
- חביתה וירק
- טונה וירקות
- טוסט פיצה
ומה עוד???
ב. ארוחות הצהרים - אשמח לקבל רעיונות להרכבים מזינים של ארוחות
שגם מורה טרוטת עיניים יכולה להכין בשעות הערב, ללא מאמץ היסטרי.
תודה ושנה טובה!
כמו ביצה קשה, פסטרמה, (עם ירקות או רוטב כלשהו) סלט טונה, שקשוקה, גבינות למינהם..
חשוב רק לשים לב שאם עובר הרבה זמן מההכנה עד לארוחה, אז יש לא מעט דברים שבעייתי לשים אותם מכיוון שהם מתקלקלים במהירות במיוחד עכשיו כשחם, כמו מיונז, חומוס, גבינות וכ"ו.
קודם כל בנוגע לכריך לגן, שהוא בסכ"ה לארוחת עשר. מה רע בדברים פשוטים כמו גבינה, טחינה, חומוס, חמאת בוטנים וכו'?
ולכריך שצריך להיות גדול ומשביע יותר - הנה כמה רעיונות
בולונז - מכינים רוטב בולונז, בשרי או צמחוני (משבבי סויה). מקפיאים בתבנית שקעים. אחרי שזה קופא אפשר לשחרר מהתבנית ולהעביר לשקית או קופסא. ואז כל פעם אפשר להוציא מנה אחת, להפשיר ולשים בכריך ביחד עם ירקות, חרדל וכו'.
ועוד בשרי - חזה עוף בגריל, להקפיא בתבנית גדולה כך שלא יהיו מונחים אחד על השני. אחרי שקופא אפשר להעביר לשקית או קופסא, ולהוציא כל פעם כמה שצריך.
ולמי שלא איכפת מאוכל מעובד אז אפשר גם פסטרמה, נקנקיות, שניצלים וכו'
לגבי ארוחת צהריים. אני ממליצה לך בחום לקנות סיר חשמלי לבישול איטי.
מכניסים בערב עוף, ירקות, קטניות, דגנים (מה שמתחשק) ומפעילים. בצהריים יש ארוחה מוכנה.
ועוד דברים קלים להכנה: אורז/בורגול עם עדשים (אצלי זה הולך אורז עם עדשים ירוקות, ובורגול עם עדשים כתומות) אטריות בולונז, קוסקוס עם רוטב.
מבשלים אותם באותו סיר או בנפרד? כי נשמע שלעדשים צריך יותר זמן בישול..
בניגוד לירוקות שצריכות השרייה ובישול ארוך יותר
בוררים עדשים ובורגול. יחס בין 1:1 ועד כוס עדשים לשתי כוסות בורגול. לפי איך שרוצים
חותכים בצל ומטגנים בסיר
בנתיים מגרדים גזר
כשבצל מתחיל להיות שקוף מוסיפים את הגזר, הבורגול והעדשים. מערבבים כמה רגעים ומוסיפים מים ומלח.
(2.5 כוסות מים לכל כוס בורגול, וכוס עד כוס וחצי מים לכל כוס עדשים)
מבשלים 20 דקות, ומשאירים מכוסה עוד 10.
למרות שאפשר גם סיר חשמלי רגיל או לחץ, ולשים עם שעון שבת.
בסיר לבישול איטי? (אני שמה עוף, תפו"א ואפונה- מה עוד אפשר?)
ואיך זה לא מתקלקל עד הצהריים?
תודה!
גרונות הודו, קורקבנים, בשר (8)
גזר, בטטות, תפו"א, בצל
גריסים (פנינה), אורז מלא
חומוס, שעועית, אפונה, עדשים ירוקות וכו'
זה אולי לא פתרון לכל השבוע, כי כמה שמנסים לגוון זה נשאר תבשיל קדירה, אבל יומיים ואפילו 3 בשבוע זה בהחלט אפשרי.
וזה לא מתקלקל, בדיוק כמו שהחמין על הפלטה לא מתקלקל. יש לי חברה שמבשלת עוף בסיר לבישול איטי יומיים שלמים.
זה חם בדרגה כזאת שזה לא מאפשר לחיידקים להתפתח.
ומבחינת חיסכון, אין לי מושג מה עדיף
אם אני שמה עוף לא מוכן זה כבר יהיה טוב למחרת?
כשאני מכינה חמין למשל אני קודם מבשלת בסיר ואז מעבירה לסיר בישול איטי, אחרת זה יוצר לא מבושל..
וצריך לכסות עם מים?
רק מביאה לרתיחה. גם עוף וגם בקר.
מערב עד צהריים מוכן גם בלי הרתיחה קודם, גם על החום הנמוך
לדברים שצריכים בישול ארוך יותר, כמו גרונות, קורקבנים וכו', אולי כדאי לשים על החום הגבוה יותר של הסיר.
מורה טרוטת עיניים-
שהיא המבשלת בבית,
(לדעתי זה נכון לכולם,אבל במיוחד במצבים כאלו)
אז כשאת מכינה דברים- תכיני בכמות יותר גדולה- והופ למקפיא.
ככה לא תצטרכי לבשל כל יום, או מקסימום לבשל רק עוד תוספת.
(עוף, שניצלים, מרקים, קציצות ,אורז, כל אלו ועוד ניתן להקפיא.)
לגבי כריכים, אין לי מה להוסיף.
לגבי ארוחות צהריים, כשאני מתכננת (וזה קורה משום מה כל כמה זמן מחדש), אני אוהבת להחליט מראש:
- כמה פעמים בשבוע בשרי וכמה פעמים בשבוע חלבי/סתמי.
- כמה פעמים בשבוע אוכלים מזון מהיר/מעובד.
זה גם עוזר להתארגן עם הקניות.
אני מכינה רשימה של מאכלים שמחולקת כך -
פחמימות: (פתיתים, ספגטי, קוסקוס, תפוחי אדמה מבושלים, פירה, תפוחי אדמה בתנור, אטריות בצורות, פיתה...)
בשרי: (בולונז, קציצות, שניצל קנוי, שניצל ביתי, כנפיים...)
חלבי/סתמי: (פשטידת תירס, דג, שניצל סויה...)
ופשוט מצליבה לפעמים לפי מה שבא לי/שאני יודעת שהולך טוב ולפעמים כשממש אין רעיון אני עושה הגרלה.
דברים קלים שאפשר להכין לילה מראש:
- פשטידת תירס (נשאר להכין ספגטי/פסטה)
- אורז עם טונה ותירס
- עוף בתנור (כל חלק שהוא) עם תפו"א / ירקות שונים
- מרקים
- קוסקוס מהיר ורוטב ירקות (נשאר להכין ביצה קשה)
בכלל, אני מבשלת קצת יותר ממה שצריך בשבת ואנחנו אוכלים גם בימי ראשון-שני אוכל של שבת. יש לי פטנט: אנחנו מרשים קטשופ רק בשבת וגם למי שאוכל באמצע שבוע אוכל של שבת.
עוד משהו, אני חושבת שאם את לא מתנגדת נחרצות לאוכל מוכן, כדאי לך לתכנן פעם בשבוע ארוחת צהריים שתתבסס על פיתה עם משהו "מהיר" כמו פסטרמה/נקניקיות/המבורגר/שניצל עוף/שניצל צמחי. תוסיפי ירקות בפיתה לבריאות, חומוס/טחינה ומלפפון חמוץ לכיף ואם את רוצה פינוק מיוחד - גם צ'יפס בתנור. אמנם זה "ויתור" בענייני תזונה, אבל הזמן שיישאר לך אולי אולי לנוח/לנשום/להגיד מילה לבעלך שווה את זה, לדעתי לפחות.
בהצלחה!
תודה למגיבה האחרונה ולכל קודמותיה. כבר קניתי רעיונות אחדים.
להלליש - ברור שאני יודעת לבשל רק בכמויות, ואם כבר בישלתי (וזה לא תחום העשייה האהוב עלי במיוחד...),
אז הנחמה שלי זה הקופסה הנוספת שנכנסה למקפיא...
ואם יש רעיונות נוספים (ואשמח גם לחידושים בעניין הכריכים לארוחות העשר), אשמח להמשיך ולהחכים.
לילה טוב!
פלאפל קנוי אפוי ולא מטוגן לחסוך שמן וקלוריות
פסטו ביתי
עוגות ושניצלים להכין ולהקפיא
אמא שלי מבשלת גרגירי חומוס ומקפיאה קוצצת ירק סוחטת לימון ומקפיאה מגרדת קליפת לימון תפוז לעוגה ומקפיאה
לק"י
בדיוק אחרי ההקפאה..
מבשלים אורז כמו שהוא, בלי תיבול או רוטב.
וכשמפשירים- מבשלים עם רוטב.
(רוטב אפונה וגזר- אחד המעולים)
ועוד משהו- לברור אורז זה לוקח זמן. אז כשיש זמן יושבים ובוררים את כל הקילו ומכנסים למקרר בקופסא אטומה
מתוכנן תפריט הכי פשוט בעולם (מתביישת לספר עד כמה).
אבל הילדים בחופש, המטלות שלי לא בחופש, אנחנו עוברים דירה בשבוע הבא אי"ה...
מה עושים????
לק"י
מבשלים בלילה כשהחבר'ה ישנים.
ומכינים דברים שמבשלים בסיר אחד (נגיד מרק שיש בתוכו הכל- ירקות, עוף וכדו').
אני לא יודעת איך אתם מבחינה כלכלית, ועוד בהעברת דירה-
אבל אם אין אופציה שמישו אחר יבשל שם-
ואתם לא יכולים ליסוע לשבת-
קנו אוכל מוכן.
תני לילדים לקלף גזר ותפוחי אדמה. תוכלי לעשות אפילו משחק או תורות. עוד כמה תבלינים וירקות ויש לך בסיס למרק עוף.
קחי שקית קוקי ושימי בתוכה עוף, תבלינים ות. אדמה פרוסים. כבר יש לך מרק ומנה עיקרית לערב. אם תכפילי את העוף, גם לבוקר (בלי הרוטב, כמובן), או שתקני שניצלים מוכנים לבוקר (יש בסופר של מאמא עוף, לא קפואים ולא רעים.
בבוקר תבקשי מבעלך לקנות חומוס, סלט חצילים. כמה עגבניות פרוסות, מלפפון פרוס (אפשר לתת לילדים, אם הם מספיק גדולים).
לסעודה שלישית ירקות פרוסים, תירס מקופסא, סלט טונה. אם חובה מנה אחרונה גם בסעודה שלישית, מעדנים.
והשבת כמעט מוכנה. חסרים רק קרטיבים או גלידה פרווה למנה אחרונה. אז קדימה, במלוא המרץ!
רחלקהחזרתי עכשיו מותשת מניקיונות בבית החדש, ישר נכנסתי לפורום ופשוט גרמתן לי לחייך!!!
בהחלט מאמצת כמה רעיונות.
מה אפשר להכין איתם..?
עם אגוזים'שקדים בפנים.
תנסו גם להקפיא חלק- זה טעים כשזה חצי קפוא.
אני ממש אוהבת את זה בתור חטיף/מנה אחרונה...
וקינמון.
הבצק פשוט מאוד
קילו קמח.
250 גר' מרגרינה.
כוס ורבע שמן.
כוס מים
ללוש לרדד למלות ליצור רולדה לעשות חתכים בעובי 3 סמ', (לא לחתוך עד למטה) לאפות ואחרי האפיה מפרקים לפרוסות.
את התמרים תטחני במעבד מזון עם קצת מים.
בכל המתכונים בתנור כתוב 10-15 דקות בחום 160.
לאפות פתוח או מכוסה?
תודה רבה!
היי!
בעזה ניהייה אצל ההורים שלי בראש השנה
ומכיוון שזה 3 ימים רצופים החלטתי להכין עוגיות ולתת להם עם בקבוק ייו....
יש למישהוא רעיון לעוגיות יפות שלא דורשות הרבה עבודה ונחמד לתת אותם בתור מתנה???
אני צריכה להכין מהדברים הבאים תוספות אשמח שתביאו לי מתכונים שרוב המתכון יהיה מבוסס על הירק :תרד סלרי ברוקולי כרובית אפונה סינית חצילים
תודה רבה
ככה:
עושים רוטב אדום(מטגנים בצל/שום, מוסיפים עגבניה קצוצה- שזה לא חובה בכלל, רסק עגבניות, מלח ותבלינים לפי הטעם.)
ואז פשוט מבשלים את הכרובית והברוקולי בפנים, בתוך זה. שיא הטעים, רק צריך לשים לב כל פעם שזה לא נשרף- לרסק יש
תכונה כזו.
אם יש לך בשר עם זה-
אז לבשל את זה עם בשר זה ממש מדרג.
חצילים אני לא יודעת- אולי זה טעים עם זה יחד, אבל אני הייתי שמה אותם בתור קוביות בתנור עם שמן זית ומלח, ואז אוכלת יחד.
אפונה סינית (מתנהגת כמו שעועית לכל דבר)
לחתוך את הקצוות. לשטוף ולנגב, עד כמה שאפשר.
לאדות בצל. להוסיף את האפונה הסינית ולהמשיך לאדות מעט. להוסיף מעט מים, לא יותר מכיסוי, שום מגורר, ולבשל כך שעדיין יהיה פריך ולא רך מדי. בסוף הבישול להוסיף מעט מיץ לימון ולבשל עוד 5 דקות. את גם יכולה לבשל כמו שעועית קפואה, במים ומלח עד שהיא תתרכך אבל עדיין תישאר פריכה, ואחרי הבישול לאדות בצל ולהוסיף את השעועית.
משיח עכשיו!ציר של עוף.
לצערי, אני לא מחזיקה אצלי צירי עוף.
ומעט אבקת מרק פטריות עם חצי כוס מים.
עגבניות וגזר
עדשים
פטריות ובצל מטוגן
אפונה וגזר
הוספתי תבלינים שאני אוהבת וערבבתי. יצא ממש קטיפתי ושני הפצפונים של התלהבו (והם ממש לא אכלנים גדולים. ממקווה שלהבא יהיה לי יותר זמן להכין מהרטבים שהצעתם, נשמעים ממש טוב.
לפני כמה חודשים ראיתי מתכון שדרש חלב מרוכז. כבר אין לי מושג מה זה היה, אבל אם כבר, זה בזבוז שהעוגה תהיה חלבית ולא נוכל לאכול רוב השבת, אז שווה שירגישו את החלב בציפוי או תוספת מעניינת בתוך העוגה.
עדיפות למתכון לא מדי מורכב.
אם אני זוכרת נכון.
להבה=)אחרונההחלב מתוצרת "קונדיטור" שמייצרת מוצרים נטולי גלוטן.
לכן, יתכן שתמצאי במחלקה של "ללא גלוטן" או עם מוצרי מאפה, בסופר או אפילו בבית טבע.
מצאתי מלא מתכונים, אבל עם האפונה הקפואה....
ממש מתחשק לי אפונה, אבל קניתי את היבשה, יש למישהו מתכון?
ואפשר בתבשילי קדרה
ונראה לי שאפשר גם להכין ממרח, כמו חומוס אבל לא ניסיתי אז אין לי מושג איך זה יוצא
כי לי זה לוקח שעות שעות להתבשל עד שנהיה רך ברמה סבירה...
להשרות ממקודם- לא השפיע יותר מידי...
לשים קצת סודה לשתיה- גם לא הועיל
לרסק בבלנדר- רק עשה חתיכות קטנות וקשות, מרקם חולי
יש עיצות?
כן, נכון, זה צריך איזה בישול של שעתיים +
אם את רוצה מהר יותר, אז אפשר בסיר לחץ.
ואם רוצים מרק אפונה מהיר, אז להשתמש באפונה קפואה
אני רוצה לקנות לעצמי יום אחד סיר לחץ קטן שיהיה פרווה ומיועד לבישול קטניות
אפשר להוסיף קישוא מגורר או גזר שלם וכשהגזר רך האפונה מוכנה ואפשר לרסק גם אותו.
מומלץ ביותר!!! 
אשמח לדעת כמה זמן מותר להקפיא סלטים?
(מטבוחה, סלק וכו'..).