לאור מה שקרה השבת....
אמנם נשאר אוכל משבת, אבל אני בונה עליו למחר .
בעקבות המתח (והאכילה המועטת בשבת בגלל המתח) בא לי אוכל מנחם ...
מתלבטת אם להכין ירקות מוקפצים עם נודלס.
לבין
סלט יווני עם בריק
לאור מה שקרה השבת....
אמנם נשאר אוכל משבת, אבל אני בונה עליו למחר .
בעקבות המתח (והאכילה המועטת בשבת בגלל המתח) בא לי אוכל מנחם ...
מתלבטת אם להכין ירקות מוקפצים עם נודלס.
לבין
סלט יווני עם בריק
זה שהסיכוי להפגע מטיל קטן יותר מהסיכוי להפגע בתאונת דרכים
הכנתי כדורי פירה מלאים גבינות ומתבל מלימון כבוש, מיונז ומעט קטשופ.
חתכתי ירקות (בגלל המצפון)
וחתכתי מלון ואבטיח עם בולגרית.
שיהיה לי בהצלחה עם התזונה בימים האלה
אשתף משלי:
חטיפי אנרגיה עד 100 קל'
מעדן חלבון עם פרי חתוך
פירות בכללי
ענבים קפואים 😍
ויש מלא מתכונים לעוגות/עוגיות חלבון עם מעט קלוריות (רק צריכה למצוא כח להכין 😟)
מרקים שונים(כן..כן..גם בקיץ!)מדליקים מזגן וזה אחלה
מקפיאה יוגורט בתוך שקית ניילון משטחת את זה.
ואז שמה פירות קפואים בנפח של כוס, מה שטעים לי (גם אגוזים)
ואז טוחנת הכל בנינג'ה ויוצא לי כמו פרוזן...
פצפוצי אורז עם שוקולד 70%-80% עם דבש וחמאת שקדים.
עוגיות גרנולה.
בתור חוויה מעניינת לחיים ולא משהו להילחץ ממנו. תתחילו להמציא בדיחות ודברים מצחיקים על הטילים והאזעקות ותראו את זה יכול להיות אפילו חוויה כיפית(וגם זמן איכות עם המשפחה באמצע הלילה)
שהבית במצב שטיל שייפול בו יסדר אותו.
ארץ השוקולדאחרונהאיך נעבוד עם דפי אורז שיהיה גם טעים?
לספרינג רול:
נכין מוקפץ שאוהבים ו…
נרטיב במים את הדף אורז ונניח אותו על צלחת. נשים בו 2 כפות מהמוקפץ ונגלגל.
מה קורה אם הדף אורז נקרע?
מרטיבים דף אורז נוסף, ממתינים כ30 שניות ועוטפים את הספרינג רול הקרוע .
לטיגון- כששמים את דף האורז בשמן רותח כשהוא יבש מתקבל חטיף מתפצפץ.
ועל הרעיון הזה אפשר להכין "בריק"- שוברים ביצה לתוך כוס. מחממים שמן במחבת. מכניסים חצי דף אורז ושופכים זריז עליו את הביצה וסוגרים עם חצי הדף מלמעלה והופכים לצד השני לטיגון של כדקה.
איך נכין "בורקס" גבינה טעים מדפי אורז?
ניקח 2 דפי אורז , נרטיב אותם ונצמיד אותן זו לזו.
נכין מלית גבינה:
1 קופסת גבינה לבנה 5%
1 כף גבינת שמנת.
1 כף קורפלור/ קמח
חופ גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט.
נערבב את החומרים בקערה ונשים 2 כפות במרכז הדפי האורז ונקפל מהצדדים למרכז שיהיה ריבוע שמנמן.
ניקח ביצה ונטרוף אותה היטב.
ובצלחת נשים פירורי לחם.
נטבול בביצה ואז בפירורי לחם ונסדר בתבנית אפיה.
נאפה במשך 20 דקות בחום של 200 מעלות.
בקיצור, מה שכיף בחומר הזה, זה המגוון דברים שאפשר לעשות איתו. גם מתוק וגם מלוח.
ראיתי מלא סרטונים ותליתי בזה תקוות והתבאסתי
אבל עוד לא ניסיתי לטגן אותו האמת, זו התקווה האחרונה
לא כל מתכון טיקטוק/ אינסטגרם אכן מוצלח.
צריך הרבה ניסוי להגיע למה שאוהבים.
אצלנו ספציפית ה"בורקס" ממש הצלחה מסחררת בבית
הטיגון פחות קריטי לי
כל הקטע ה"בריא" זה איזה שומן את מכניסה לגוף... במה את מטגנת...
לעומת בצק שיש בו שומן רווי למשל או מלא סוכר.
ולציליאקים שלא יכולים לאכול טורטיה למשל...
בכל מקרה, לא בעניין דיאטה עסקינן ותורות כאלה ואחרות.
נטו, איך משתמשים במוצר.
ונשאר לי ממש הרבה...
מה אפשר לעשות עם זה חוץ מלהקפיא ומוס?
שכה ביסקויטים ושכבה קצפת? זהו?
על הבצק המוכן
ולגלגל בזהירות.
בהצלחה
ניתן להכין בתוך תבנית סיליקון של קאפקייס (כזאת שמלבישים בפנים נייר אפייה)?
וגם האם יש לכם מתכון טעים ופרווה?
תודה 
בעוגה קטנה שנאפית זמן קצר, אוכלים את זה אחרי חימום קל והאכילה ממנג'ט נייר פחות נוחה. הייתי אופה בתבניות קרטון שקל יותר לחמם ולאכול מהן
אשר בראאחרונהצריך לשים לב לא לאפות יותר מ10 דקות שלא יהרס ויהיה סתם עוגה... אני הכפלתי פי 3 ויצא 17 ביערך
השתמשתי במתכון אחר.. ועם שינויים שלי ויצא ממש טעים!
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
כוס קמח
קורט מלח
טיפה רום
מקציפה ביצים, סוכר וקורט מלח
ממיסה את השוקולד, שמן ומוסיפה רום
מוסיפה בהדרה תוך כדי הקצפה
מוסיפה את הקמח בקיפולים
180 מעלות, טורבו, 10-12 דקות.
שמתי גם בכל אחד חצי קובית שוקולד.. יצא ממש טעים
נגיד לחתוך לריבועים ולטגן?
זה יצא טעים?
פשוט להניח על המחבת/ תנור ...
יוצא מעולה
לעוגת תפוחים עם קרמבל (אבל משהו שווה!!)
ופרווה 
אני גם חושבת שלריץ' יש קצת טעם לוואי
תחתית בצק פירורים של עוגת גבינה
מעל זה שמנת מוקצפת עם הפודינג הזה וחלב
מעל זה קרם לימון
אבל עוד לא ניסיתי, אז לא יודעת איך יצא..
בצק פריך בתחתית.
מעל קרם לימון(שמנת מתוקה מוקצפת עם האינסטנט לימון)
ומעל קצפת לבנה משמנת מתוקה בלבד.
אפשר מעל זה גרידת לימון או לחילופין לקשט בדובדבנים בניגוד לצבע הצהבהב 🍒🍒🍒
לשים קצת בבצק לעוגה במקום חצי מהכמות סוכר.
ואולי גם קצת מהקמח... נראה לי רק לנסות לשחק עם זה.
תודה 
או
https://www.lizapanelim.com/%D7%9E%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%A7%D7%9C%D7%94/
בצמחוני את יכולה לשים
פטריות/ טופו במקום העוף
פעם ניסיתי ויצא טוב
אשר בראבהצלחה ממש!
מפלסטיק למשל(כמו כף גלידה).
אבל גם זאת מוצלחת.
וכמובן גם לכדרר עוגיות עם ידיים רטובות מעט זו גם דרך
אפשר גם עם 2 כפיות..
אבל חשבתי שזה יכול לחסוך עבודה אם זה באמת עובד
הדרך הכי נוחה להכין עוגיות בעיני היא לעשות גליל, להקפיא ולחתוך עם סכין חדה.
אני אישית מכניסה לשקיות הקפאה ועושה את צורת הגליל מבחוץ כשהתערובת בתוך השקית כך שזה אפילו לא מלכלכך ידיים.
זה גם הכי כיף וקליל אם רוצים שיהיה במקפיא גלילים ולשלוף ולאפות בעת הצורך
קניתי אחרי שראיתי שחן במטבח משתמשת וממליצה.
ממש נוח!
אני מכינה איתה עוגיות, קציצות טונה, כדורי פלאפל. כיף שיוצאים עיגולים יפים בלי להתלכלך.
טובלים במים רותחים והעוגיות יוצאות אחידות ויפות
פה כבר התחלתי (מי היה מאמין)
ערב
מרק אפונה מהמקפיא
קוסקוס
עוף ברוטב כלשהו (אשמח להמלצה)
בוקר
עראייס/קובה סיניה
ירקות מוקפצים
סדש
שאריות פשטידת בטטה לשבועות
פיצה מהבצק של החלות
חלות
טחינה
סלט ירקות וסלט אבוקדו
אולי חצילים בתנור
קורנפלקס עם שוקולד וחמאת בוטנים
עוגת שמרים שוקולד מהבצק של החלות
ויש גם גלידות קנויות
עוף באיזה רוטב את רוצה? באיזה סגנון? מתוק? מלוח?
עוף מתוק, עוף עם זעתר, עוף עם זיתים, עוף עם תפוחי אדמה ופטריות?
זרקתי לך כמה. אם את רוצה קישור למשהו ספציפי תגידי.
הלוואי ואגמור הכול עד הערב. (אני עם התינוק השובב, אז זה לא מטלה פשוטה בכלל)
יאללה תפריט:
חלות (ב"ה מוכנות במקפיא)
סלטים:
מטבוחה (מהמקפיא)
טפנד זיתים (מהמקפיא)
סלק
חציל בטחינה
טחינה
ירקות
ליל שבת:
החלטנו לגוון עם דג מרוקאי
קוסקוס
מרק כתום
זהו!! נכון שזה מספיק?
יום שבת:
עוף מתוק (מהמקפיא)
אורז צהוב עם שעועית
אם יהיה כח אז גם תפוח אדמה.
קינוחים: (הכול מהמקפיא)
ביסקוטי
צריכה לבדוק אם נשאר עוד מהעוגת קפה והעוגת שוקלוד והעוגת וניל. אם לא אז כנראה נכין עוד איזה עוגה. אבל את זה נראלי כן נשאיר למחר.
ז-ה-ו!
עכשיו נשאר 'רק' להכין.
בהצלחה לנו
אני לפעמים מכינה דג במקום בשרי. ולא גם וגם.
אז בסוף למדתי לקח.
אני מתכחשת לעניין השבת, למרות שמחר בבוקר יש לי מסיבה, ואני לא אהיה בבית כל הזמן....
בלי קניות עדיין
בתכנון
ערב- דגים ( מושט טונה ודגים מטוגן)
אורז
בוקר - עוף
קציצות עם אפונה
אורז
סדש-
קיגל תפו"א
סלטים חלוץ
ביצים
מטבוחה
טחינה
השאר חי
חלות נראה לי קנויות הפעם..
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' בסיוון תשפ"ה 18:11
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' בסיוון תשפ"ה 16:58
חלות
סלט חצילים סוג 1
סלט חצילים סוג 2
טחינה - מוכן
סעודה ראשונה-
רוטב פטריות - מוכן
אגרול ירקות - מוכן
דג - מוכן
סעודה שניה -
קוגל - מוכן
ביצים - מוכנות
בשב"ק בבוקר - סלט חי מושקע
סעודה שלישית -
"שארית ישראל לא יעשו עוולה"
עוגה
גלידות בכמה טעמים
שבת קודש!!
לק"י
חלות (מההקפאה/ קנויה)
חצילים- אולי נחלק את החצילים האפויים לשני סוגים
טחינה/ חומוס ביתי
סלק (מהחג)
שאריות עוגות ועוגיות (חלק קנויות)
ליל שבת:
קוסקוס
תבשיל תפו"א, גזר ובצל עם פרגיות
בוקר:
תפו"א בתנור
כרובית בתנור
שניצלים
קוסקוס
סד"ש:
בייגלה ממולא בפיצה (מההקפאה)
חסה ו..
אבל דברים פשוטים ובריאים..
אף פעם לא הכנתי רוטב טוב..
יש לך מתכון פשוט?
גבינה בולגרית
רצועות גזר ופרוסות צנונית
בצל סגול
עגבניות שרי וזיתים
(לא הכל ביחד כן?)
כל מני אגוזים או גרעינים
ואפשר עם בולגרית
או גרעיני חמניה ושומשום קלויים
אפשר גם קוביות בטטה ורצועות גזר בקולפן ובצל
אפשר עם רוטב מתקתק
או שאפשר שמן, חרדל, דבש או סילאן, פלפל, מלח
אפשר חומץ, שמן, סוכר, פלפל, מלח, מים
ורוטב או רגיל מן, סוכר, מלח וכו
או להשקיע עם רוטב חרדל: שליש כוס שמן, פחות מחצי כוס חומץ, פחות מחצי כוס מים, 2 כפות חרדל, 2 כפות סוכר, מלח ושום..
ופשוט שופחים כמה שאוהבים (אני אוהבת עם קצת רוטב ובעלי עם מלא..)
בתור אחת שלא סובלת חסה😅
- חסה-מלפפונים- פטריות ברוטב שום (מיונז, מים, טיפה חומץ, קצת סוכר, מלח, פלפל שחור, שום) אני אוהבת להוסיף קורטונים- - חסה- עגבניות שרי- נבטים- אגוזים כלשהם ותיבול פשוט שמן, מלח,לימון וכו.. (מי שאוהב סמיך: סיבוב טחינה וסיבוב סילאן)
- חסה עם כל הירקות שאוהבים- גרעני חמניה ושומשום קלויים ותיבול פשוט
- חסה עם כרוב ורוטב חרדל- שום..
לק"י
חסה
כרוב משני הצבעים
מלפפון
גמבה
בצל
עגבניות שרי
עם מלח ומיץ לימון
(אפשר רק חלק מהירקות(

לזרוק את החסה לפח ולהזמין פיצה
אין לי איך לטגן בחג.
אם אטגן לפני זה יצא אכיל?
לק"י
בטח לא כמו טרי, אבל עדיין טעים.
אולי הציפוי של הביצה ופירורי הלחם גורמים לזה שיישמר טוב.
@נעמה301 איך יצא לך?
יכול להיות שאין שום בעיה להשאיר במקרר. יש סיכוי שיישאר בסדר.
טעימות ופשוטות יחסית להכנה
( לא אלפחורס) ולא עם שוקולד.
תודה!
עם המילוי את יכולה להתפרע..
תמרים(ואגוזים)
ריבה
לוטוס
ממרחלבה
או לקרוץ אותן מהבצק בצורות ולהשאיר ככה,ללא מילוי.
(אפשר לפזר אבקת סוכר).
אני צריכה לשמוע רעיונות ותפריטים של אחרים כדי שיהיה לי כח וחשק להיכנס בעצמי למטבח..
וכל מי שלא תייגתי כי נגמרה לי הסבלנות..
ערב שבת:
סטייקים
כדורי בשר ברוטב עגבניות
שניצלונים
אורז
תפו"א אפוי
טחינה, מטבוחה, סלט ירקות, סלט תפוחי אדמה
שבת בבוקר חלבי:
תמרים עם אגוזים
מעדנים ויוגורטים
חביתות
ביצים קשות
צלחת גבינות
סלט יווני
ירקות חתוכים לרצועות/פלחים
צלחת פירות חתוכים
עוגת שמנת פירורים
שבת בצהריים:
תבשיל אצבעות אנטריקוט
שניצלונים
קציצות בנטאש
אורז
שעועית ירוקה
טחינה, סלט ירקות, סלט תפו"א
עוגת שוקולד ללא גלוטן
עכשו יצאתי מהמטבח... נכנסתי אליו ב12:00....
האמת שאני מעבירה שיעורים בנושא חח
זה שימוש באותם חומרי גלם למאכלים שונים, והסתכלות רוחבית על התפריט
קחי לדוגמה את התפריט שהיא העלתה - היא השתמשה בסטייק ל2 מנות, והכינה 2 מנות של קציצות
זה שימוש באותו חומר גלם, למאכלים שונים (בין אם בתיבול, בין אם בחיתוך ובהכנה)
בנוסף, אורז ושניצלונים חוזרים על עצמם ב2 מנות
גם הסלטים
ארוחת הבוקר דורשת הכנה מראש של ביצים וחביתות, אבל כל השאר אפשר לחתוך לפני הסעודה
אםעושים שימוש בגז ותנור יחד, זה בכלל מקצר תהליכים. אם עושים הכנות מקדימות במקפיא, אז בכלל
** אלו התובנות החינמיות שלי בכל אופן
אני את השבת שלי השבוע הכנתי בשעה וחצי, והוספתי גם שניצל. וחתכתי כבר סלטים.
כי העמדתי סירים במקביל וגם תנור, עשיתי הכנות לפני הבישולים ולא תוך כדי, והשתמשתי באותם חומרי גלם לארוחות.
מבחינתי הכנות לבישולים זה חלק מהזמן של הבישולים.... כנראה זה חלק מהעניין...
ושניצלים (או שניצלונים) זה מליון זמן טיגון. לא רואה איך מקצרים זמן טיגון כ"כ
לגבי השניצל
לגבי הכנות - ברור שזה חלק מהזמן
אבל לדוגמה, אם את משתמשת בבצל בבישולים, אז בהכנה כבר תחתכי בצל לכל הבישולים שאת צריכה. או תקצצי כמה ירק שאת צריכה מראש.
כנל ירקות שחותכים
והכנה מוקדמת מבחינתי זה לדאוג שהמטבח פנוי ויש לי כלים להשתמש בהם.
בכל מקרה, רק רציתי לומרשזה שזה שני תבשילים שהם אותו חומר גלם, לא עוזר במקרה הזה... מה זה משנה אם זה היה שניצלים כרעיים עוף?
באמת לא כזה רואה את ההבדל בזמנים
אני מכינה דג מושט גם לערב וגם לבוקר וזה לא ממש עוזר לי בקיצור הזמנים אם הייתי מכינה דג אחר פשוט...
גמני הכנתי 2 סוגי דגים. אבל אחד בתנור ואחד מבושל
בתנור זה שגר ושכח. אם זה הכל מבושל אז פשוט סיר גדול ובמקביל עוד סירים של תבשילים פשוטים
ותלוי מה התיבול
אני משתמשת באותם עשבי תיבול ל2 הדגים, אז פשוט שמה בדג לתנחר ומכניסה. ועל הגז יש גם עגבניות אבל אם זה מתבשל ואני ליד הגז, אני יכולה במקביל לבשל אורז וחזה עוף. ושלושתם מוכנים באותו הזמן
הכנות לפני הבישולים, ואז לשים על הגז או בתנור חוסךזמן במטבח
וגם, , כרעיים זה לא חזה עוף
אני כבר פחרסת לשניצל, אז מוסיפה גם לתבשיל וזהו
כנל בסטייקים שיש בתפריט של @שדמות בחולות .
אתן לך כמה דוגמאות משמעותיןת:
לעשות עיסת בשר אחת, לארוחה אחת לעשות קציצות ולשניה טורטיות או ממולאים
תיבול אחר לגמרי ורוטב אחר לגמרי
בצק אחד ולהכין ממנו חלות/פיצה לסדש/עוגת שמרים
לטגן סוטאז פרווה ענק של בצל לכל מה שצריך בצל
אנחנו נגיד עושים חיתוך רוחבי של כל הירקות שצריך, זה גורם לזה שעכשיו עושים את כל הקילוף חיתוך בבת אחת ולא הולכים חוזרים וזה בהחלט מהיר יותר..
ועדיין השבתות אצלנו יותר פשוטות ממה שהיא כותבת
לא הבנתי איך זה חוסך
נגיד השבת הכנו אורז עם בשר טחון ופסטה בולונז
שניהם מבשר טחון אבל כל אחד היה צריך להכין בנפרד כי התיבול שונה וכמות המים שונה..
עוד לא לגמרי סגורה אבל
לערב מרק אפונה
פסטה בולונז
שניצלים לילדים מהמקפיא
לבוקר
אנטיפסטי
משהו עם בשרי-מחפשת הכי פשוט שאפשר עם בשר טחון
אז או שנכין אורז עם בשר טחון, אולי עראייס בתנור.. לא יודעת. פתוחה להצעות
סדש
קיש בצל וזיתים עם בצק מהמקפיא
סלט בטטות בסילאן
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו
חלות קנויות
עוגיות קנויות
גלידה פרווה קנויה
מלון, אננס
אם יהיה זמן וכוח נכין גם פופקורן ולימונדה
עוף עם דבש ושום,
בטטות ותפוחי אדמה,
פתיתים,
עוגת שוקולד
פרגיות,
אורז,
עוגת שיש
בתכנון
ערב - דגים ברוטב אדום
שעועית ירוקה
בוקר - חזה עוף על מחבת פסים
ושוקיים ברוטב מתוק
אורז
סדש- מה שנשאר מהדגים סלטים ואולי נכין קיגל תפו"א
עוגת שוקולד עם סוכריות
עוגיות שקדים
עוגת גבינה אפויה( אם יש למישהי מתכון זרים ופשוט אשמח🙏)
חלוץ ביתיות וסלטים( חצילים מטבוחה ביצים טחינה חסה כרוב תירס גמבה וחמוצים במיונז)
יצא טעים
נפל לנו קצת אבל יצאה טעים
למי שיש טיפים איך העוגה לא תיפול אשמח לשמוע( שמתי 10 דקות על 200 אח"כ הורדתי ל180 היתה שעה בתנור בהתחלה לא פתחתי את בתנור אח"כ פתחתי קצת ואז לגמרי, זה ההוראות שקיבלתי)
הכנתי היום ככה-
סיר דגים לערב שבת
לבוקר-
אורז לבן
ממולאים של בצל באורז מתובל
קציצות בשר ברוטב אדום
סעודה שלישית פשטידת מעקוד
סלטים:
מטבוחה
טחינה
חציל קלוי בטחינה
חציל ברוטב אדום בחומץ
קוביות חציל מקומחות מטוגנות עם קוביות בטטה בצ'ילי
חציל בטעם כבד
כרוב
סלק אדום
שומר
גזר מבושל ברוטב אדום
עגבניות שרי עם פלפל חריף נכין מחר בעזרת ה'
אבוקדו- נכין לפני הארוחה בעזרת ה'
גמבה, תירס, מלפפון חמוץ
והבן הכין - רולדת וניל.. ציפוי מחר נעשה יחד- קצפת וניל עם זיגוג ריבת חלב.. זה לערב שבת..
הבת תכין עוגה בעזרת ה' מחר.. כנראה עוגת לוטוס גבינה או עוגת גבינה אחרת.... לבוקר שבת..
ואני אכין מוקדם את החלות בעזרת ה'.
קינוחי כוסות למיניהם- טחינה וסילאן/מוס שוקולד/ לוטוס/ריבת חלב..מכינה מראש כמות ומקפיאה...
וסיר קוסקוס.. הכנתי את הסולת ומרק קוסקוס עם עוף.
תודה לה' שתמיד ייתן כוחות 🙏🙏🙏
אבל בכל זאת - שבת קלילה
ערב שבת - דג טונה ברוטב + תבשיל חומוס בשבילי
סלטים - חס, קולורבי, שומר, מלפפון עם בצל סגול בלימון
חציל קלוי עם טחינה
גזר מגורד עם פלפל חריף
קינוח - עוגת שקדים מהמקפיא, עוגת שוקולד
שבת בבוקר - קידוש עם גלידה ביתית, סמבוסק פיצה קנוי
סעודה שנייה - דג בס בתנור עם סלטים
בטטה שלמה אפויה עם טחינה
סלט כרוב בנוסף
סעודה שלישית - דג טונה שנישאר מהערב
ומה שיישאר מהצהריים היום ( רוצה להכין חזה בתיבול שווארמה ואורז)
יש גם פיצוחים וסוכריות גומי ואוריאו
חלות קנויות כמובן
ליל שבת
חלות מהמקפיא
סלטים צריך לבדוק מה יש במקפיא ולהחליט אם רוצים עוד אחרים
אולי משו למנה ראשונה. לא יודעת מה.
בקר מפורק
אורז
בוקר שבת
מתארחים, אנחנו מביאים תוספת וקינוח ולא החלטתי עדיין איזה
סדש
חלות וסלטים
עוגיות גבינה מלוחות(נראה לי שאתן לבן שלי להכין אותם כשהוא יחזור מבית ספר)
גלידה
עוגיות
קראתי את התגובות רק היום, אתמול פשוט הלכתי לישון..
חלות
סלטים שהאורחים מביאים
חציל קלוי
סלט חסה
ערב שבת
מפרום
קוסקוס
עוף עם דבש
שבת בבוקר
פרגיות
קוסקוס
תפוחי אדמה
מפרום
סדש
דגים עם ירקות
בראוניז מהמקפיא
עוגיות פאדג מהמקפיא
זהו. מקווה באמת להספיק לסיים הכל🙊
עוד לא התחלנו לבשל כמעט🤦♀️
מזל שיש עוד מלא שעות עד שבת..
לסיר קציצות טעים! ובלי הרבה עבודה..
הבשר של הקיצות מוכן כבר.
לחצי קילו בשר טחון אני חותכת 3 בצלים גדולים לרצועות ארוכות (לא ריבועים קטנים) ומטגנת על אש נמוכה עד שמזהיב. מוסיפה קצת סילאן וממשיכה לערבב עד שמשחים עוד
מוסיפה תבלינים - אבקת מרק/ מלח, כמון וראס אל חנות ומערבבת. מוסיפה מים רותחים עד מעל הבצל, מוסיפה את הקציצות וזהו.
בדרך כלל אני מכינה עם שומר ואפונה..
ומתלבטת עד כמה קציצות עם ריבת בצל זה לצאת מגדרי חח
אבל התבלינים מאזנים את זה
זה באמת אחר מסיר קציצות רגיל. אבל אני גדלתי על זה אז זה נוסטלגי וטעים 
קציצות עם-
אפונה
חומוס
תפו"א
שעועית צהובה
קוביות בטטה
אמא שלי אופה על רשת פיצה ועל מגשים עגולים ללא חורים
עם נייר אפיה תמיד
ככה גם לא נדבק, גם יותר בריא, וגם קל להרים שניה את הפיצה עם הנייר אפיה לשיש, לחתוך למשולשים בלי להסתבך עם השוליים של המגש או לשרוט אותם, ולהחזיר חזרה.
לא שמים על תחתית התנור ישירות אחרת זה ישרף
אמא שמה על תבנית תנור הפוכה, בשלב שאחד מתחת לשלב האמצעי
ככה שיאפה אחיד אבל הלמטה כן יאפה קצת יותר ויצא קריספי
1) בבצק פיצה אורגינל- מניחה עלי את הפיצה בלי נייר אפיה ואופה על אבן פיצה בתנור- כשהוא מונח על תחתית התנור.
2) פוקאצ'ות- משמנת את המגש ומניחה על רשת התנור באמצע.
3) פיצה מבצק מוצרלה- שמה נייר אפיה.
היא עדיפה ממחבת על הגז?
למה היא מיועדת? מה מכינים בה?
יש לה יתרונות על פני הגז? וחסרונות?
קיבלתי מתנה ומנסה להבין אם אני רוצה אותה או להעביר הלאה
אבל יתרון שלא צריך לווסת את האש כל הזמן שלא ישרף..
טעים לעשות עליה חזה עוף, ירקות, פרגיות, נקנקיות יוצא כמו במנגל ומאמינה שיש עוד הרבה דברים..
האמת אם יש מקום נח הייתי משאירה ואם זה סתם תופס מקום הייתי מעבירה,.
בעצם אין לי מושג מה זה פלנצה, מחבת?
השיקול שלי הוא לא המקום אלא השימוש, אם זה באמת יכול להיות שימושי או פעם בשנתיים.
עשינו שיפודים של חזה עוף, הילדים עפו על זה
ופרוסות חזה עוף על הפלנצ'ה
צלינו על זה גם את העגבניות, גמבות וחציל לכל הסלטים של העל האש...
יצא מושלםם