שרשור חדש
נראה לי שממש מתאים שרשור "אכילה ריגשית"שדמות בחולות

לאור מה שקרה השבת....

 

אמנם נשאר אוכל משבת, אבל אני בונה עליו למחר .

 

בעקבות המתח (והאכילה המועטת בשבת בגלל המתח) בא לי אוכל מנחם ...

 

מתלבטת אם להכין ירקות מוקפצים עם נודלס.

לבין

סלט יווני עם בריק

מחשבה שלי שמרפה מתח עכשיוקעלעברימבאר

זה שהסיכוי להפגע מטיל קטן יותר מהסיכוי להפגע בתאונת דרכים

רק מתוק מרגיע אותי!!*אשתו של בעלי*
שוקולד ועוד שוקולד ועוד קצת שוקולד!!!🍫🍫🍫
מסכימה איתך אחותיאשר ברא
אני רוצה איזה עוגת שוקולד מפנקת חח
וזה לא חלום ב- 9 דקות אפשר להכין עוגה טעימהופל לימון
אורז חם וטרי עם שאריות משבתיעל מהדרום
יום שני של אזעקות בשעות כיפיות לאללהשדמות בחולות

הכנתי כדורי פירה מלאים גבינות ומתבל מלימון כבוש, מיונז ומעט קטשופ.

חתכתי ירקות (בגלל המצפון)

וחתכתי מלון ואבטיח עם בולגרית.

 

שיהיה לי בהצלחה עם התזונה בימים האלה

נשמע שווה!כי כל פה
מחפשת רעיונות למי שבקטע של לאכול ולא להשמיןלביטה

אשתף משלי:

חטיפי אנרגיה עד 100 קל'

מעדן חלבון עם פרי חתוך

פירות בכללי

ענבים קפואים 😍


ויש מלא מתכונים לעוגות/עוגיות חלבון עם מעט קלוריות (רק צריכה למצוא כח להכין 😟)

מוסיפה-*אשתו של בעלי*
ירקות חתוכים עם מל"פ/שמ"ז/מיץ לימון🥕🍅🥒🥬🧅


מרקים שונים(כן..כן..גם בקיץ!)מדליקים מזגן וזה אחלה

"פרוזן יוגורט" ביתישדמות בחולות

מקפיאה יוגורט בתוך שקית ניילון משטחת את זה.

ואז שמה פירות קפואים בנפח של כוס, מה שטעים לי (גם אגוזים)

ואז טוחנת הכל בנינג'ה ויוצא לי כמו פרוזן...

 

פצפוצי אורז עם שוקולד 70%-80% עם דבש וחמאת שקדים.

 

עוגיות גרנולה.

 

הפרוזן נשמע מעולה! אנסהלביטה
איזה יוגורט?רקאני
אני עשיתי מיוגורט רגיל בטעם טבעי, יצא מעולה!תוהה לעצמי
תודה!רקאני
כדורי שוקולד😉כי כל פה
כדאי לחשוב על זהיהודה צדוק

בתור חוויה מעניינת לחיים ולא משהו להילחץ ממנו. תתחילו להמציא בדיחות ודברים מצחיקים על הטילים והאזעקות ותראו את זה יכול להיות אפילו חוויה כיפית(וגם זמן איכות עם המשפחה באמצע הלילה)

אם כבר, ראוי להביא את הדירוג של המדרג הלאומיארץ השוקולד
😂😂 התחברתי למשפטיעל מהדרום
לק"י


שהבית במצב שטיל שייפול בו יסדר אותו.

עבודה עם דפי אורזשדמות בחולות

איך נעבוד עם דפי אורז שיהיה גם טעים?

 

לספרינג רול:

נכין מוקפץ שאוהבים ו…

נרטיב במים את הדף אורז ונניח אותו על צלחת. נשים בו 2 כפות מהמוקפץ ונגלגל.

מה קורה אם הדף אורז נקרע?

מרטיבים דף אורז נוסף, ממתינים כ30 שניות ועוטפים את הספרינג רול הקרוע .

 

לטיגון- כששמים את דף האורז בשמן רותח כשהוא יבש מתקבל חטיף מתפצפץ.

ועל הרעיון הזה אפשר להכין "בריק"- שוברים ביצה לתוך כוס. מחממים שמן במחבת. מכניסים חצי דף אורז ושופכים זריז עליו את הביצה וסוגרים עם חצי הדף מלמעלה והופכים לצד השני לטיגון של כדקה.

 

איך נכין "בורקס" גבינה טעים מדפי אורז?

 

ניקח 2 דפי אורז , נרטיב אותם ונצמיד אותן זו לזו.

נכין מלית גבינה:

1 קופסת גבינה לבנה 5%

1 כף גבינת שמנת.

1 כף קורפלור/ קמח

חופ גבינה צהובה מגורדת

1 ביצה

מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט.

נערבב את החומרים בקערה ונשים 2 כפות במרכז הדפי האורז ונקפל מהצדדים למרכז שיהיה ריבוע שמנמן.

 

ניקח ביצה ונטרוף אותה היטב.

ובצלחת נשים פירורי לחם.

נטבול בביצה ואז בפירורי לחם ונסדר בתבנית אפיה.

נאפה במשך 20 דקות בחום של 200 מעלות.

 

בקיצור, מה שכיף בחומר הזה, זה המגוון דברים שאפשר לעשות איתו. גם מתוק וגם מלוח.

 

לא התחברתי בכלל האמת🥴המקורית

ראיתי מלא סרטונים ותליתי בזה תקוות והתבאסתי

אבל עוד לא ניסיתי לטגן אותו האמת, זו התקווה האחרונה

בגלל זה כתבתי את זהשדמות בחולות

לא כל מתכון טיקטוק/ אינסטגרם אכן מוצלח.

צריך הרבה ניסוי להגיע למה שאוהבים.

אצלנו ספציפית ה"בורקס" ממש הצלחה מסחררת בבית

 

זה לא אמור להיות בריא יותר?חילזון 123
כי אם לטגן את זה אולי כבר עדיף לאכול איזה טורטיה מקצת קמח...
לי חשוב שיהיה ללא גלוטןהמקורית

הטיגון פחות קריטי לי

לשיקולךשדמות בחולותאחרונה

כל הקטע ה"בריא" זה איזה שומן את מכניסה לגוף... במה את מטגנת... 

לעומת בצק שיש בו שומן רווי למשל או מלא סוכר.

 

ולציליאקים שלא יכולים לאכול טורטיה למשל...

 

בכל מקרה, לא בעניין דיאטה עסקינן ותורות כאלה ואחרות.

נטו, איך משתמשים במוצר.

הכנתי קצפת לעוגהמאוהבת בילדי

ונשאר לי ממש הרבה...

מה אפשר לעשות עם זה חוץ מלהקפיא ומוס?

עוגת ביסקוויטים פרווהיעל מהדרום
איך?מאוהבת בילדי

שכה ביסקויטים ושכבה קצפת? זהו?

אם עדיין רלוונטי, מילוי לרולדהנפש חיה.אחרונה

על הבצק המוכן

ולגלגל בזהירות.


בהצלחה 

סופלה שוקולדאשר ברא

ניתן להכין בתוך תבנית סיליקון של קאפקייס (כזאת שמלבישים בפנים נייר אפייה)?

וגם האם יש לכם מתכון טעים ופרווה?


תודה

הקטע של ה"סופלה" זה שמדוברופל לימון

בעוגה קטנה שנאפית זמן קצר, אוכלים את זה אחרי חימום קל והאכילה ממנג'ט נייר פחות נוחה. הייתי אופה בתבניות קרטון שקל יותר לחמם ולאכול מהן

תודה רבהאשר בראאחרונה
הקשבתי לך ועשיתי במנגט'
יש מתכון שבדיוק היום הכנתירקאני
תודה רבה!אשר ברא

השתמשתי במתכון אחר.. ועם שינויים שלי ויצא ממש טעים!


4 ביצים

2/3 כוס סוכר

2/3 כוס שמן

כוס קמח

קורט מלח

טיפה רום


מקציפה ביצים, סוכר וקורט מלח

ממיסה את השוקולד, שמן ומוסיפה רום

מוסיפה בהדרה תוך כדי הקצפה

מוסיפה את הקמח בקיפולים


180 מעלות, טורבו, 10-12 דקות.

שמתי גם בכל אחד חצי קובית שוקולד.. יצא ממש טעים

נראה לכם שאפשר להכין מלוואח מבצק עלים?מאוהבת בילדי

נגיד לחתוך לריבועים ולטגן?

זה יצא טעים?

זה נראה לי די דומה. אם לא זההיעל מהדרום
יוצא מצוייןאמת ואמונה
שנה אחת עשיתי ככה לפני פסח כשנשאר לי בצק עלים במקרר
לא צריך לטגן בשמןפיטוניה

פשוט להניח על המחבת/ תנור ...

יוצא מעולה

תודה!מאוהבת בילדיאחרונה
מחפשת מתכוןאשר ברא

לעוגת תפוחים עם קרמבל (אבל משהו שווה!!)

ופרווה

מנסה להעלותסוף טוב

 

 

 

 


 

מכינה עם תפוחים ובלי צימוקים

ושמן ולא מרגרינה...

אוהבים מאוד

עשית לי חשק😅יעל מהדרוםאחרונה
פודינג לימון- מה ניתן לעשות עם זה חוץ מפודינג? עוגחיל פרשים

שלום לכם

 

מוצר חדש שיצא בהמהדורה מוגבלת.

 

כיצד ניתן להשתמש במוצר הזה חוץ מאשר לעשיית פודינג?

מה עם תחליף קמח לעוגה?
מה עם גךידה?

אשמח לרעיונות

 

 

 

אוליילדה של אבא
אפשר להוסיף כשמקציפים שמנת ויהיה גלידה בטעם לימון
יש לי מתכון לעוגה עם פודינג בבצקיעל מהדרום
אני בתכנון להכין מזה קינוחי כוסותתוהה לעצמי

תחתית בצק פירורים של עוגת גבינה

מעל זה שמנת מוקצפת עם הפודינג הזה וחלב

מעל זה קרם לימון


אבל עוד לא ניסיתי, אז לא יודעת איך יצא..

אשמח לשמוע איך יצא ולקבל מתכון (ותמונה)חיל פרשים
טארט לימון*אשתו של בעלי*

בצק פריך בתחתית.

מעל קרם לימון(שמנת מתוקה מוקצפת עם האינסטנט לימון)

ומעל קצפת לבנה משמנת מתוקה בלבד.

אפשר מעל זה גרידת לימון או לחילופין לקשט בדובדבנים בניגוד לצבע הצהבהב 🍒🍒🍒

זה לא באמת טארט לימוןופל לימון
לא רציתי לסבך אותה עם בישול חלמונים וכו'...*אשתו של בעלי*
הפודינגים האלה בטעם הם כל כך סינטטיםופל לימון
הייתי מנסהאשר ברא

לשים קצת בבצק לעוגה במקום חצי מהכמות סוכר.

ואולי גם קצת מהקמח... נראה לי רק לנסות לשחק עם זה.

יש לי מתכון לעוגה עם פודינגיעל מהדרוםאחרונה
מחפשת מתכון למקלובהאשר ברא
צמחונית/ עם פרגית


תודה

מצאתי לךנפש חיה.

 

מקלובה מושלמת | חן במטבח

 

או

 

https://www.lizapanelim.com/%D7%9E%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%A7%D7%9C%D7%94/

 

בצמחוני את יכולה לשים

פטריות/ טופו  במקום העוף

פעם ניסיתי ויצא טוב 

תודה! אשר ברא
ממליצה לך לקרא את המתכון של לייזה לצמחונינפש חיה.
אצל חן לא מצאתי התייחסות לזה...


בהצלחה ממש!

בדיוק רציתי להמליץ על המתכון שלה🙃*אשתו של בעלי*אחרונה
כף לעוגיותהרמוניה

מישהי מכינה עוגיות עם זה? 

ממליצים?

יש כפות פשוטות יותר*אשתו של בעלי*

מפלסטיק למשל(כמו כף גלידה).

אבל גם זאת מוצלחת.

וכמובן גם לכדרר עוגיות עם ידיים רטובות מעט זו גם דרך

כן.. תודה!הרמוניה

אפשר גם עם 2 כפיות..

אבל חשבתי שזה יכול לחסוך עבודה אם זה באמת עובד

 

אין לי ניסיון עם זה אבלאם לשתיים

הדרך הכי נוחה להכין עוגיות בעיני היא לעשות גליל, להקפיא ולחתוך עם סכין חדה.

אני אישית מכניסה לשקיות הקפאה ועושה את צורת הגליל מבחוץ כשהתערובת בתוך השקית כך שזה אפילו לא מלכלכך ידיים.

זה גם הכי כיף וקליל אם רוצים שיהיה במקפיא גלילים ולשלוף ולאפות בעת הצורך

^^ רעיון מוצלח להכין גליליםאם הבנים12
אם הבצק רך אז אני אוהבת להכין עם שקית זילוף,  זה ממש נוח ויוצא מצוין.  
כן, אני מכינה עם כף כזורחללי

קניתי אחרי שראיתי שחן במטבח משתמשת וממליצה.

ממש נוח!

אני מכינה איתה עוגיות, קציצות טונה, כדורי פלאפל. כיף שיוצאים עיגולים יפים בלי להתלכלך.

יופי תודהההרמוניה
בטח, הכי קל , מידי פעםופל לימון

טובלים במים רותחים והעוגיות יוצאות אחידות ויפות

תודה על הטיפ👍הרמוניהאחרונה
מה מכינים לשבת?בוקר אור

פה כבר התחלתי (מי היה מאמין)

ערב

מרק אפונה מהמקפיא

קוסקוס

עוף ברוטב כלשהו (אשמח להמלצה)


בוקר

עראייס/קובה סיניה

ירקות מוקפצים


סדש

שאריות פשטידת בטטה לשבועות

פיצה מהבצק של החלות


חלות

טחינה

סלט ירקות וסלט אבוקדו

אולי חצילים בתנור


קורנפלקס עם שוקולד וחמאת בוטנים

עוגת שמרים שוקולד מהבצק של החלות

ויש גם גלידות קנויות

בדיוק באתי לפתוח שרשור ואז רואה שפתחתבאמונה תמיד

עוף באיזה רוטב את רוצה? באיזה סגנון? מתוק? מלוח? 

עוף מתוק, עוף עם זעתר, עוף עם זיתים, עוף עם תפוחי אדמה ופטריות?

זרקתי לך כמה. אם את רוצה קישור למשהו ספציפי תגידי. 

מתוק נשמע טובבוקר אור
למרות שפתוחה לכל דבר שהוא לא הרבה עבודה 😂
תודה!בוקר אוראחרונה
נזכרתי שהיינו מכינים פעם עוף ברוטב תפוזים, אז החלטתי ללכת על זה..
בע"ה מתכננת בישולים בקטנה. בלי הרבה כח.באמונה תמיד

הלוואי ואגמור הכול עד הערב. (אני עם התינוק השובב, אז זה לא מטלה פשוטה בכלל)

יאללה תפריט:

חלות (ב"ה מוכנות במקפיא)

סלטים:

מטבוחה (מהמקפיא)

טפנד זיתים (מהמקפיא)

סלק

חציל בטחינה

טחינה

ירקות

 

ליל שבת:

החלטנו לגוון עם דג מרוקאי

קוסקוס

מרק כתום

זהו!! נכון שזה מספיק?

 

יום שבת: 

עוף מתוק (מהמקפיא)

אורז צהוב עם שעועית

אם יהיה כח אז גם תפוח אדמה.

 

קינוחים: (הכול מהמקפיא)

ביסקוטי

צריכה לבדוק אם נשאר עוד מהעוגת קפה והעוגת שוקלוד והעוגת וניל. אם לא אז כנראה נכין עוד איזה עוגה. אבל את זה נראלי כן נשאיר למחר. 

 

ז-ה-ו!

עכשיו נשאר 'רק' להכין.

בהצלחה לנו

לליל שבת מספיק בהחלט!יעל מהדרום
לק"י


אני לפעמים מכינה דג במקום בשרי. ולא גם וגם.

פעם ניסיתי להכין גם וגם ואז רק אחד נאכל.באמונה תמיד

אז בסוף למדתי לקח.

וב"ה חוץ מקוסקוס וטחינה גמרתי בישולים לשבת!באמונה תמיד
הרשי לי להעניק לך מדליה!!👸יעל מהדרום
לק"י


אני מתכחשת לעניין השבת, למרות שמחר בבוקר יש לי מסיבה, ואני לא אהיה בבית כל הזמן....

תודה! 😅 כיף להיות אחריבאמונה תמיד
כל הכבוד!יעל מהדרום
פה אנחנו באיחור רבאבןישראל

בלי קניות עדיין

בתכנון

ערב- דגים ( מושט טונה ודגים מטוגן)

אורז

בוקר - עוף

קציצות עם אפונה

אורז

סדש-

קיגל תפו"א

סלטים חלוץ

ביצים

מטבוחה

טחינה

השאר חי

חלות נראה לי קנויות הפעם..

ואי אני פשוט לא מצליחה לחשוב במוח ששבת מחר..טארקו
מעריצה אתכן שהתחלתן מהבוקר!!
דקה לשבת מסכמת לי מה הולךנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' בסיוון תשפ"ה 18:11

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' בסיוון תשפ"ה 18:11

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' בסיוון תשפ"ה 16:58

חלות

סלט חצילים סוג 1

סלט חצילים סוג 2

טחינה - מוכן


 

סעודה ראשונה-

רוטב פטריות - מוכן

אגרול ירקות -  מוכן

דג - מוכן


 

סעודה שניה -

קוגל - מוכן

ביצים - מוכנות


 

בשב"ק בבוקר - סלט חי מושקע


 

סעודה שלישית -

"שארית ישראל לא יעשו עוולה"


 

עוגה

גלידות בכמה טעמים


 

שבת קודש!!


 

 

בקטנהיעל מהדרום

לק"י


חלות (מההקפאה/ קנויה)

חצילים- אולי נחלק את החצילים האפויים לשני סוגים

טחינה/ חומוס ביתי

סלק (מהחג)


שאריות עוגות ועוגיות (חלק קנויות)


ליל שבת:

קוסקוס

תבשיל תפו"א, גזר ובצל עם פרגיות


בוקר:

תפו"א בתנור

כרובית בתנור

שניצלים

קוסקוס


סד"ש:

בייגלה ממולא בפיצה (מההקפאה)

איזה שדרוגים פשוטים יש לסלט חסה?אוהבת את השבת

חסה ו..

אבל דברים פשוטים ובריאים..

פירות!אשר ברא
או רוטב טוב
בעלי לא אוהב מתוק בסלט אבל נשמע שווהאוהבת את השבת

אף פעם לא הכנתי רוטב טוב..

יש לך מתכון פשוט?

קוביות בטטה אפויותחילזון 123

גבינה בולגרית

רצועות גזר ופרוסות צנונית

בצל סגול

עגבניות שרי וזיתים

(לא הכל ביחד כן?)
 

כל מני אגוזים או גרעינים

תודה רבה!! קוביות בטטה זה טוב, עם מה?אוהבת את השבת
לדעתי אפשר בלי כלוםחילזון 123

ואפשר עם בולגרית

או גרעיני חמניה ושומשום קלויים


אפשר גם קוביות בטטה ורצועות גזר בקולפן ובצל


אפשר עם רוטב מתקתק

איך מכינים רוטב? בחיים לא הכנתי🤭אוהבת את השבת
מערבבים בכוס את המרכיביםחילזון 123
אפשר נגיד שמן זית, סילאן, לימון, פלפל, מלח, טיפה מים.


או שאפשר שמן, חרדל, דבש או סילאן, פלפל, מלח


אפשר חומץ, שמן, סוכר, פלפל, מלח, מים

עם פקאנים..כי כל פה

ורוטב או רגיל מן, סוכר, מלח וכו

או להשקיע עם רוטב חרדל: שליש כוס שמן, פחות מחצי כוס חומץ, פחות מחצי כוס מים, 2 כפות חרדל, 2 כפות סוכר, מלח ושום..

ופשוט שופחים כמה שאוהבים (אני אוהבת עם קצת רוטב ובעלי עם מלא..)

חתיכות בצל סגול, עגבניות שרי חתוכות + לימון סחוטתדהר
ושמן זית 
מלאאכי כל פה

בתור אחת שלא סובלת חסה😅

- חסה-מלפפונים- פטריות ברוטב שום (מיונז, מים, טיפה חומץ, קצת סוכר, מלח, פלפל שחור, שום) אני אוהבת להוסיף קורטונים- - חסה- עגבניות שרי- נבטים- אגוזים כלשהם ותיבול פשוט שמן, מלח,לימון וכו.. (מי שאוהב סמיך: סיבוב טחינה וסיבוב סילאן)

- חסה עם כל הירקות שאוהבים- גרעני חמניה ושומשום קלויים ותיבול פשוט

- חסה עם כרוב ורוטב חרדל- שום..

עם עגבניות חתוכות, להוסיף גרעיני חמניה או דלעתנפש חיה.
עם פקאן וחמוציות
אני אוהבת סלט בלי פירות ורטבים למיניהםיעל מהדרום

לק"י


חסה

כרוב משני הצבעים

מלפפון

גמבה

בצל

עגבניות שרי

עם מלח ומיץ לימון


(אפשר רק חלק מהירקות(

פטריות חיותבוקר אור
מתחברת לשילוב של נשנושים וכדו או חלומי מטוגן?שלג דאשתקד
או שזה לא "פשוט ובריא"
תודה לכולכם!!! הסלט היה הלהיט של החג!!!אוהבת את השבת
בזכותכם לראשונה בחיים קניתי חרדל דיז'ון והכנתי רוטב לסלט
שדרוג שיגרום לילדים שלך לעוף על זהפשוט אני..

לזרוק את החסה לפח ולהזמין פיצה

הם דווקא נשנשו חסה לא מתובלת וירקות אחריםאוהבת את השבתאחרונה
כשאנחנו אוכלים סלט אז הם גם אוכלים ירקות
איך כדאי להכין סלט חלומי לליל החג?נעמה301

אין לי איך לטגן בחג.

אם אטגן לפני זה יצא אכיל?

כן. ותחממי על הפלטה (בלי כיסוי נראה לי)יעל מהדרום
חימום על פלטהאשר ברא
אולי בתוך נייר כסף
אני חושבת שחיממתי בתבנית חד"פיעל מהדרום
יופי, תודה רבה!נעמה301
אם זה לא מוגש מיד אחרי הטיגון*אשתו של בעלי*
זה יצא לך כמו מסטיק לא לעיס,גם אם תחממי על הפלטה.
עשיתי בעבר וזוכרת שכן יצא טוביעל מהדרום

לק"י


בטח לא כמו טרי, אבל עדיין טעים.

אולי הציפוי של הביצה ופירורי הלחם גורמים לזה שיישמר טוב.

אההה..זה עם ציפוי?*אשתו של בעלי*
כי במסעדות/בתי קפה חלביים,גבינת חלומי עוברת טיגון ללא ציפוי של פירורי לחם.
יש מקומות שיש ציפוי כזכור לייעל מהדרום
וואלה??🤔*אשתו של בעלי*
לא נתקלתי עדיין..
הכנתי לחג. יצא קצת מסטיקי, אבל עדיין טעיםיעל מהדרום
לק"י


@נעמה301 איך יצא לך?

עשיתי כמו שהצעת עם ציפוי ויצא ממש טעים!נעמה301
בד"כ אני רק מטגנת בלי כלום, הפעם הכנתי עם ציפוי וזה הרבה יותר טעים. למרות שעבר חימום על הפלטה יצא טוב, תודה!
איזה כיף!!יעל מהדרוםאחרונה
למי כבר יש תפריט לשבועות?רינת 35
יש מתכון לעוגיות צורות לשבועות בלי חמאה? להכין עםאוהבת את השבת
הילדים
תמירי חמאה בשמן או מרגרינההמקורית
אפשר לעשות מבצק פריך
עוגיות סבתא, יש מתכונים ברשתחילזון 123
תודה!!אוהבת את השבתאחרונה
עד כמה ראלי להכרכיב עכשיו לזניהגליה...
ולאפות בראשון? זה יוצא טוב או פחות?
אולי להרכיב ולהקפיא?יעל מהדרום
כן זה יצא יותר טוב? אף פעם לא עשיתיגליה...
אין לי מושגיעל מהדרום
לק"י


יכול להיות שאין שום בעיה להשאיר במקרר. יש סיכוי שיישאר בסדר.

כן. תעשי. יוצא טוברק טוב!
לזניה צריכה לספוג את הטעמים. אמא שלי עושה ככה מלכתחילה,  אומרת שזה יוצא יותר טוב. 
מאמינה שכבר לא רלוונטיתוהה לעצמי
אני הקפאתי פשוט רטבים בנפרד, מתכננ  להפשיר במוצר ולאפות בראשון
למה לא לאפות היום?חילזון 123אחרונה
לא יקרה לזה כלום מיומיים במקרר/מקפיא
מחפשת מתכון לעוגיות חלביותאבןישראל

טעימות ופשוטות יחסית להכנה

( לא אלפחורס) ולא עם שוקולד.

תודה!

שוקולד צ'יפס חלבימדברה כעדן.
בצק עם חמאה כבר יעשה אותן חלביות*אשתו של בעלי*

עם המילוי את יכולה להתפרע..

תמרים(ואגוזים)

ריבה

לוטוס

ממרחלבה

או לקרוץ אותן מהבצק בצורות ולהשאיר ככה,ללא מילוי.

(אפשר לפזר אבקת סוכר).

עוגיות שקדיםהמקוריתאחרונה
תפריטים לשבת.. שוטותוהה לעצמי

אני צריכה לשמוע רעיונות ותפריטים של אחרים כדי שיהיה לי כח וחשק להיכנס בעצמי למטבח..

@המקורית

@בוקר אור

@יעל מהדרום

@אבןישראל

@מאוהבת בילדי

@מותק 27

@כי כל פה

וכל מי שלא תייגתי כי נגמרה לי הסבלנות..

התפריט שלנו השבת:שדמות בחולות

ערב שבת:

סטייקים

כדורי בשר ברוטב עגבניות

שניצלונים

אורז

תפו"א אפוי

טחינה, מטבוחה, סלט ירקות, סלט תפוחי אדמה

 

שבת בבוקר חלבי:

תמרים עם אגוזים

מעדנים ויוגורטים

חביתות

ביצים קשות

צלחת גבינות

סלט יווני

ירקות חתוכים לרצועות/פלחים

צלחת פירות חתוכים

עוגת שמנת פירורים

 

שבת בצהריים:

תבשיל אצבעות אנטריקוט

שניצלונים

קציצות בנטאש

אורז

שעועית ירוקה

טחינה, סלט ירקות, סלט תפו"א

 

עוגת שוקולד ללא גלוטן

וואו מתי את מספיקה??בוקר אור
אני רוצה לבוא אליך!
ביום שישי...שדמות בחולות

עכשו יצאתי מהמטבח... נכנסתי אליו ב12:00....

בשלוש שעות כל זה זה מרשים ביותר😁בוקר אור
אנחנו בשלוש שעות מכינים שבת פשוטה הרבה יותר
ואוווווומדברה כעדן.
תלמדי אותנו בבקשה איך!! בטוח יש לך מלא טיפים לתרום לנו
עניין של ניהול זמן ותיעדוף...שדמות בחולות

האמת שאני מעבירה שיעורים בנושא חח

 

יש לך קןרסים מוקלטים ? המיומנות הזאת נדרשת מאודבעלת תשובהאחרונה
אני חושבת שחלק מהדרך לקיצורים במטבחהמקורית

זה שימוש באותם חומרי גלם למאכלים שונים, והסתכלות רוחבית על התפריט

קחי לדוגמה את התפריט שהיא העלתה - היא השתמשה בסטייק ל2 מנות, והכינה 2 מנות של קציצות

זה שימוש באותו חומר גלם, למאכלים שונים (בין אם בתיבול, בין אם בחיתוך ובהכנה)

בנוסף, אורז ושניצלונים חוזרים על עצמם ב2 מנות

גם הסלטים

ארוחת הבוקר דורשת הכנה מראש של ביצים וחביתות, אבל כל השאר אפשר לחתוך לפני הסעודה


 

אםעושים שימוש בגז ותנור יחד, זה בכלל מקצר תהליכים. אם עושים הכנות מקדימות במקפיא, אז בכלל


 

** אלו התובנות החינמיות שלי בכל אופן


 

אני את השבת שלי השבוע הכנתי בשעה וחצי, והוספתי גם שניצל. וחתכתי כבר סלטים.

כי העמדתי סירים במקביל וגם תנור, עשיתי הכנות לפני הבישולים ולא תוך כדי, והשתמשתי באותם חומרי גלם לארוחות.

תודהמדברה כעדן.

מבחינתי הכנות לבישולים זה חלק מהזמן של הבישולים.... כנראה זה חלק מהעניין...

ושניצלים (או שניצלונים) זה מליון זמן טיגון. לא רואה איך מקצרים זמן טיגון כ"כ 

מחבת גדולה, גז חזק. זה השנקל שליהמקורית

לגבי השניצל

לגבי הכנות - ברור שזה חלק מהזמן

אבל לדוגמה, אם את משתמשת בבצל בבישולים, אז בהכנה כבר תחתכי בצל לכל הבישולים שאת צריכה. או תקצצי כמה ירק שאת צריכה מראש.

כנל ירקות שחותכים


והכנה מוקדמת מבחינתי זה לדאוג שהמטבח פנוי ויש לי כלים להשתמש בהם. 

ספציפיתמדברה כעדן.
לא מכינה שניצלים.... לא סובלת לעמוד לטגן וגם לא רואה בזה שיא הבריאות... מעדיפה אוכל מזין. ובעיקר מה שלוקח זה שאין לי סבלנות לטיגונים ולא לחום שזה מעלה בי...


בכל מקרה, רק רציתי לומרשזה שזה שני תבשילים שהם אותו חומר גלם, לא עוזר במקרה הזה... מה זה משנה אם זה היה שניצלים כרעיים עוף?


באמת לא כזה רואה את ההבדל בזמנים


אני מכינה דג מושט גם לערב וגם לבוקר וזה לא ממש עוזר לי בקיצור הזמנים אם הייתי מכינה דג אחר פשוט... 

משנההמקורית

גמני הכנתי 2 סוגי דגים. אבל אחד בתנור ואחד מבושל

בתנור זה שגר ושכח. אם זה הכל מבושל אז פשוט סיר גדול ובמקביל עוד סירים של תבשילים פשוטים

ותלוי מה התיבול

אני משתמשת באותם עשבי תיבול ל2 הדגים, אז פשוט שמה בדג לתנחר ומכניסה. ועל הגז יש גם עגבניות אבל אם זה מתבשל ואני ליד הגז, אני יכולה במקביל לבשל אורז וחזה עוף. ושלושתם מוכנים באותו הזמן

הכנות לפני הבישולים, ואז לשים על הגז או בתנור חוסךזמן במטבח

וגם, , כרעיים זה לא חזה עוף

אני כבר פחרסת לשניצל, אז מוסיפה גם לתבשיל וזהו

כנל בסטייקים שיש בתפריט של @שדמות בחולות

הדוגמה שלך באמת פחות משמעותית אבלטארקו

אתן לך כמה דוגמאות משמעותיןת:

לעשות עיסת בשר אחת, לארוחה אחת לעשות קציצות ולשניה טורטיות או ממולאים

תיבול אחר לגמרי ורוטב אחר לגמרי

בצק אחד ולהכין ממנו חלות/פיצה לסדש/עוגת שמרים

לטגן סוטאז פרווה ענק של בצל לכל מה שצריך בצל


אנחנו נגיד עושים חיתוך רוחבי של כל הירקות שצריך, זה גורם לזה שעכשיו עושים את כל הקילוף חיתוך בבת אחת ולא הולכים חוזרים וזה בהחלט מהיר יותר..


ועדיין השבתות אצלנו יותר פשוטות ממה שהיא כותבת

אבל העיסנ של קציצות שונה לגמרי מהעיסה של טורטיותבוקר אור

לא הבנתי איך זה חוסך

נגיד השבת הכנו אורז עם בשר טחון ופסטה בולונז

שניהם מבשר טחון אבל כל אחד היה צריך להכין בנפרד כי התיבול שונה וכמות המים שונה..

תלוי איך מכינים..טארקו
אפשר לעשות עיסה דומה ואפשר שונה
עם מחבת כמה שיותר גדולה או אםילו שתיים במקבילטארקו
אנחנו משפחה יחסית קטנה ועם סוטאז 28" אני יכולה ב2 נגלות לסיים טיגון שניצלים לכל המשפחה
יש לי מחבת של 32. 2 נגלות זה אוכל גםהמקורית
לתחילת שבוע אצלנו
אצלנו פשוט מאודבוקר אור

עוד לא לגמרי סגורה אבל

לערב מרק אפונה

פסטה בולונז

שניצלים לילדים מהמקפיא

לבוקר

אנטיפסטי

משהו עם בשרי-מחפשת הכי פשוט שאפשר עם בשר טחון

אז או שנכין אורז עם בשר טחון, אולי עראייס בתנור.. לא יודעת. פתוחה להצעות

סדש

קיש בצל וזיתים עם בצק מהמקפיא


סלט בטטות בסילאן

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו


חלות קנויות

עוגיות קנויות

גלידה פרווה קנויה

מלון, אננס

אם יהיה זמן וכוח נכין גם פופקורן ולימונדה

תפריטארץ השוקולד

עוף עם דבש ושום,

בטטות ותפוחי אדמה,

פתיתים,

עוגת שוקולד


פרגיות,

אורז,

עוגת שיש

בעז"האבןישראל

בתכנון

ערב - דגים ברוטב אדום

שעועית ירוקה

בוקר - חזה עוף על מחבת פסים

ושוקיים ברוטב מתוק

אורז

סדש- מה שנשאר מהדגים סלטים ואולי נכין קיגל תפו"א

עוגת שוקולד עם סוכריות

עוגיות שקדים

עוגת גבינה אפויה( אם יש למישהי מתכון זרים ופשוט אשמח🙏)

חלוץ ביתיות וסלטים( חצילים מטבוחה ביצים טחינה חסה כרוב תירס גמבה וחמוצים במיונז)

עוגת גבינה של בית מלון. יש מתכונים בגוגליעל מהדרום
הכנתי בסוף עוגת גבינה אפויהאבןישראל

יצא טעים

נפל לנו קצת אבל יצאה טעים

למי שיש טיפים איך העוגה לא תיפול אשמח לשמוע( שמתי 10 דקות על 200 אח"כ הורדתי ל180 היתה שעה בתנור בהתחלה לא פתחתי את בתנור אח"כ פתחתי קצת ואז לגמרי, זה ההוראות שקיבלתי)

אמורים להשאיר בתנור סגור כמה שעות עד שמתקרר לגמריחילזון 123
ונראה לי גם לאפות עם תבנית עם מים בתחתית
תודהאבןישראל
ננסה בפעם הבאה 
אז השבת שלנו...מותק 27
עבר עריכה על ידי מותק 27 בתאריך כ"ה באייר תשפ"ה 0:46

הכנתי היום ככה-

סיר דגים לערב שבת


 

לבוקר-

אורז לבן

ממולאים של בצל באורז מתובל

קציצות בשר ברוטב אדום


 

סעודה שלישית פשטידת מעקוד


 

סלטים:

מטבוחה

טחינה

חציל קלוי בטחינה

חציל ברוטב אדום בחומץ

קוביות חציל מקומחות מטוגנות עם קוביות בטטה בצ'ילי

חציל בטעם כבד

כרוב

סלק אדום

שומר

גזר מבושל ברוטב אדום

עגבניות שרי עם פלפל חריף נכין מחר בעזרת ה'

אבוקדו- נכין לפני הארוחה בעזרת ה'

גמבה, תירס, מלפפון חמוץ


 

והבן הכין - רולדת וניל.. ציפוי מחר נעשה יחד- קצפת וניל עם זיגוג ריבת חלב.. זה לערב שבת..


 

הבת תכין עוגה בעזרת ה' מחר.. כנראה עוגת לוטוס גבינה או עוגת גבינה אחרת.... לבוקר שבת.. 

 

ואני אכין מוקדם את החלות בעזרת ה'. 
קינוחי כוסות למיניהם- טחינה וסילאן/מוס שוקולד/ לוטוס/ריבת חלב..מכינה מראש כמות ומקפיאה...

 

 

וסיר קוסקוס.. הכנתי את הסולת ומרק קוסקוס עם עוף.


 

תודה לה' שתמיד ייתן כוחות 🙏🙏🙏

 

גם לי אין כח האמתהמקורית

אבל בכל זאת - שבת קלילה

ערב שבת - דג טונה ברוטב + תבשיל חומוס בשבילי

סלטים - חס, קולורבי, שומר, מלפפון עם בצל סגול בלימון

חציל קלוי עם טחינה

גזר מגורד עם פלפל חריף


קינוח - עוגת שקדים מהמקפיא, עוגת שוקולד


שבת בבוקר - קידוש עם גלידה ביתית, סמבוסק פיצה קנוי

סעודה שנייה - דג בס בתנור עם סלטים

בטטה שלמה אפויה עם טחינה

סלט כרוב בנוסף


סעודה שלישית - דג טונה שנישאר מהערב

ומה שיישאר מהצהריים היום ( רוצה להכין חזה בתיבול שווארמה ואורז)


יש גם פיצוחים וסוכריות גומי ואוריאו

חלות קנויות כמובן

מה, כל שבת צריכים לבשל?.....טארקו

ליל שבת

חלות מהמקפיא

סלטים צריך לבדוק מה יש במקפיא ולהחליט אם רוצים עוד אחרים

אולי משו למנה ראשונה. לא יודעת מה.

בקר מפורק

אורז


בוקר שבת

מתארחים, אנחנו מביאים תוספת וקינוח ולא החלטתי עדיין איזה


סדש

חלות וסלטים

עוגיות גבינה מלוחות(נראה לי שאתן לבן שלי להכין אותם כשהוא יחזור מבית ספר)


גלידה

עוגיות 

אלופות כולכם!!תוהה לעצמי

קראתי את התגובות רק היום, אתמול פשוט הלכתי לישון..


חלות

סלטים שהאורחים מביאים

חציל קלוי

סלט חסה


ערב שבת

מפרום

קוסקוס

עוף עם דבש


שבת בבוקר

פרגיות

קוסקוס

תפוחי אדמה

מפרום


סדש

דגים עם ירקות


בראוניז מהמקפיא

עוגיות פאדג מהמקפיא


זהו. מקווה באמת להספיק לסיים הכל🙊

חחח לכתוב רשימה זה החלק הקלטארקו

עוד לא התחלנו לבשל כמעט🤦‍♀️

מזל שיש עוד מלא שעות עד שבת..

מחפשת מתכוןאשר ברא

לסיר קציצות טעים! ובלי הרבה עבודה..

הבשר של הקיצות מוכן כבר.

אני הכי אוהבת קציצות עם ריבת בצלהמקורית

לחצי קילו בשר טחון אני חותכת 3 בצלים גדולים לרצועות ארוכות (לא ריבועים קטנים) ומטגנת על אש נמוכה עד שמזהיב. מוסיפה קצת סילאן וממשיכה לערבב עד שמשחים עוד

מוסיפה תבלינים - אבקת מרק/ מלח, כמון וראס אל חנות ומערבבת. מוסיפה מים רותחים עד מעל הבצל, מוסיפה את הקציצות וזהו.

יש לזה רוטב? כמה זה מתוק?אשר ברא

בדרך כלל אני מכינה עם שומר ואפונה..

ומתלבטת עד כמה קציצות עם ריבת בצל זה לצאת מגדרי חח

זה מתקתק. בגלל הבצל והסילאןהמקורית

אבל התבלינים מאזנים את זה

זה באמת אחר מסיר קציצות רגיל. אבל אני גדלתי על זה אז זה נוסטלגי וטעים

את יכולה פשוט לגוון בתוספת שונה בסיר*אשתו של בעלי*אחרונה

קציצות עם-

אפונה

חומוס

תפו"א

שעועית צהובה

קוביות בטטה

שאלה- מגש מחורר לפיצהשיישאר חסוי


כזה...


איך בדיוק משתמשים בו?

שמים על תחתית התנור או על הרשת?


שמים עליו נייר אפיה או את הפיצה ישירות? משמנים אותו?


תודה!

..הרמוניה

אמא שלי אופה על רשת פיצה ועל מגשים עגולים ללא חורים

עם נייר אפיה תמיד 

ככה גם לא נדבק, גם יותר בריא, וגם קל להרים שניה את הפיצה עם הנייר אפיה לשיש, לחתוך למשולשים בלי להסתבך עם השוליים של המגש או לשרוט אותם, ולהחזיר חזרה.

לא שמים על תחתית התנור ישירות אחרת זה ישרף

אמא שמה על תבנית תנור הפוכה, בשלב שאחד מתחת לשלב האמצעי

ככה שיאפה אחיד אבל הלמטה כן יאפה קצת יותר ויצא קריספי

מישהו כן אופה בזה עם החורים??שיישאר חסוי
..הרמוניה

סליחה מסתבר שהיא כן משתמשת גם בכזה🙈

אותו דבר עם נייר אפיה...

 

על הרשת עם נייר אפייה על המגשארץ השוקולד
אני משתמשת בו ככה:שדמות בחולותאחרונה

1) בבצק פיצה אורגינל- מניחה עלי את הפיצה בלי נייר אפיה ואופה על אבן פיצה בתנור- כשהוא מונח על תחתית התנור.

2) פוקאצ'ות- משמנת את המגש ומניחה על רשת התנור באמצע.

3) פיצה מבצק מוצרלה- שמה נייר אפיה.

פלנצה חשמלית- מה השימוש שלה?פה לקצת

היא עדיפה ממחבת על הגז?

למה היא מיועדת? מה מכינים בה?

יש לה יתרונות על פני הגז? וחסרונות?


קיבלתי מתנה ומנסה להבין אם אני רוצה אותה או להעביר הלאה

כמו פלנצה על האשכי כל פה

אבל יתרון שלא צריך לווסת את האש כל הזמן שלא ישרף..

טעים לעשות עליה חזה עוף, ירקות,  פרגיות, נקנקיות יוצא כמו במנגל ומאמינה שיש עוד הרבה דברים..

האמת אם יש מקום נח הייתי משאירה ואם זה סתם תופס מקום הייתי מעבירה,.

אין לי מושג מה זה פלנצה על האשפה לקצת

בעצם אין לי מושג מה זה פלנצה, מחבת?


השיקול שלי הוא לא המקום אלא השימוש, אם זה באמת יכול להיות שימושי או פעם בשנתיים.

פלנצה חשמלית ועל הכירייםתדהר

 

 

 

 

 

 


 

התחלנו עם חשמלית. כשהציפוי השחור החל להישחק והאוכל להידבק, זרקנו את החשמלי וקנינו את הסוג לכיריים.

אותה תוצאה - עם הרבה פחות סרבול של המקום שזה תופס…

 

השימושים - למעשה במקום מנגל. בשרים, סטייקים, פרגיות 

אנחנו גם קיבלנו מתנה... מורים.. השתמשנו בה לעל האשמותק 27אחרונה

עשינו שיפודים של חזה עוף, הילדים עפו על זה

ופרוסות חזה עוף על הפלנצ'ה


צלינו על זה גם את העגבניות, גמבות וחציל לכל הסלטים של העל האש...


יצא מושלםם