הבו רעיונות...
בשרי זה כבד מידי...
בד"כ אנחנו אוכלים רק חלה עם קצת סלטים שנשארו...
הבו רעיונות...
בשרי זה כבד מידי...
בד"כ אנחנו אוכלים רק חלה עם קצת סלטים שנשארו...
לק"י
או לאכול מוקדם.
ובסד'ש בשרי לא כבד, חזה עוף או משהו עם בשר/ עוף טחון.
סעודה שניה מוקדם, למשל ב- 12 ואז ב-18:30 כבר רעבים לעוד ארוחה - השלישית
אני מכינה בשישי
ומחממת על הפלטה בשבת ואוכלים לצהריים.
יוצא מעולה!
לק"י
זה מאכל שרובו רוטב.
וגם, אם מחממת על תבנית הפוכה ומניחה לפני שהפלטה נדלקת, אין בעיה לחמם (זה המנהג שלנו)
כל אחד -לפי המנהג שלו
לק"י
לא כל כך הבנתי מה זה מפריע לך, אבל בסדר...
(למען האמת אני לא יודעת מה נוהגים אצלינו בעניין הזה, ויכול להיות שאם היו כותבים לברר- זה היה עוזר לי).
ולעיתים חצי מהתשובות הן מה ההלכה אומרת על עניין כזה או אחר, זה נראה לא שייך.
כולם פה בוגרים ויקחו מתכון בתנאי שזה עומד בגדרים שלהם, הם לא באמת צריכים את התזכורות האלה שלך (שאולי גם מוציאות רע את מי שהביאה את המתכון?)
בעבר כשהיה יותר פעיל גם היו שרשורים ארוכים על מה מברכים על כל מיני דברים.
זה לא אתר בישולים מנותק, ולא חיפשו כאן סתם כך מתכון לשקשוקה.
זה פורום בערוץ 7, לציבור של ערוץ 7. העובדה שאנשים בוגרים, לא אומרת שכשמחפשים מתכונים ל*סעודה שלישית* ספציפית, כדאי לבדוק שהם מתאימים, ובכן גבירותי ורבותי, ל - סעודה שלישית, כזאת שהיא בסוף שבת קיץ ארוכה.
ביקשו רעיון לסעודה שלישית , ממש לא ביקשו כזה שאפשר לחמם בשבת עם כמות כזאת או אחרת של רוטב
והשקשוקה שהוא (וגם אני, מהרבה מקומות בהרבה ניואנסים) מכיר היא רטובה מאוד, שואל את השאלה האם זה מתאים ל*סעודה שלישית*, שלפחות אצל יהודים שמורי תורה ומצוות, היא בסוף שבת ארוכה?
שאלו, ענו, בסדר. לא יודע מה כל כך מפריע לך, עד שאת מניחה שמי שדעתו שונה מדעתך לא קרא בתשומת לב...
מי שהביא אותו כמראה נוהג כך (גם אנחנו האמת)
לא מן הנמנע שיש כאלה שלא
ביצים קשות
סלטים
אורז
ושניצלים לילדים
כזה...

אין באמת הפרדה מלאה בין הצדדים
לדעתי העירבוב בכל צד לא נח
קשה לי להבין את היתרון ביחוד כשמכינים 2 מנות שלכל אחת משך בישול שונה
לשטוף את הפינות נראה מעצבן מאד.
כל מאכל יש לו את דרגת החום שלו והזמן שלו,אז שני מאכלים שונים לא נשמע שיהיה נח לשים בזה
בקיצור לי זה נראה סתם גימיק מיותר ולא פרקטי
להגשה זה מגניב, לבישול פחות.
נגיד ממליצים להכין בו אורז עם קציצות... צורת הכנת האורז אינה זהה לשל הקציצות ברוטב.
עוד גימיק יפה ולא פרקטי למטבח 
ואז כמה כבר יהיה שווה לקנות דבר כזה. וכמה כבר אשתמש בזה..
תודה
אוכל שמצריך אותו זמן בישול.
לא בטוחה שזה סיר כזה פרקטי אפילו שיש בו משהו מגניב
אניח בסיר רגיל בלי מחיצה. למשל אני מכניסה בסיר לתנור, עוף ולצידו שעועית ירוקה וזה בסדר גם בלי מחיצה.
למשל
פסטה אדומה
ופסטה ברוטב פטריות
אותו מוצר בוריאציה שונה.
לא שימושי לאורך זמן במטבח
בעיניי סתם גימיק שיווקי
שמטרתו למכור מהמוצר הזה...
אם אין לך מספיק כיריים זה יכול להתאים,
או אם יש העדפות שונות של אוכל ברמה שצריך לבשל בנפרד עם רכיבים או תיבול שונה.
אני לא הייתי קונה
להקציף ולהכין גלידה
גנאש
להקפיא לפעם הבאה...
לא יודעת אם מתאים להקצפה,
אבל זה מצוין כתחליף בבישול רטבים, מוקרמים, פשטידות...
אלא אם לוקחים את השכבה העליונה המוצקה בלבד
קיבלתי עוגה שווה עם גנאש מקצפת ושוקולד שעמדה בחוץ 4 ימים.. (ולא במקרר)
העוגה עדיין ממש טריה וטעימה אבל פתאום חוששת מהקטע של קצפת מחוץ למקרר..
הייתם שומרים ואוכלים או זורקים?
זו קצפת מבושלת. נראה לי בסדר. בטח אם זה טעים.
4 ימים נשמע קצת הרבה
אבל אולי אפשר היה לטעום ולהחליט
(יש לי כמה מתכונים אבל יאללה בא לי לגוון)
רעיונות
שניצל חציל
חציל בטחינה
חציל במיונז
חציל עם גמבה קלויה
סלט חצילים עם זיתים
מאלו יש בעצמם הרבה וריאציות
הדרך של הכנת החציל משנה את התוצאה הסופית
לדוגמא, חציל במיונז: חציל על האש לעומת חציל בתנור מביאים לטעמים אחרים
התיבול משנה את הטעמים
חציל פרוסות בתנור
ואז עושה רוטב עגבניות כזה בסיר ומכניסה לשם את החציל.
חציל שלם קולה על האש ואז מרסקת את התוכן עם מיונז לימון שום מלח
חציל פרוסות בתנור
ומערבב עם תחמיץ כלשהו ושום
מחפשת עוד גיוונים
לק"י
אני אופה קוביות/ רצועות/ פרוסות חציל עם שמן בתנור, ומוסיפה תוספות:
1. חציל עם קוביות גמבה, בצל ומלפפון חמוץ. פפריקה, כמון, שום, מלח ולימון. ואפשר גם פטרוזיליה.
2. חציל עם בצל ופטריות מטוגנים. עם מלח ותבלין לגריל/ כורכום.
3. חציל עם פרוסות שום, מלח והרבה לימון.
זותומרת מהיום.
ישאר טוב לכל הסעוודת?
אני מאמצת
חציל מטוגן על הגז ומוסיפה כוסברה ושום
חציל ששרפתי על האש ומוסיפה תבלינים ומיונז וביצה קשה/ טחינה
שורפת חציל עגבניות וגמבה על האש מוציאה מועכת ומוסיפה כוסברה שום לימון פלפל שחור ומלח
1. חציל קלוי על האש עם טחינה
2. קוביות חצילים מטוגנות, עם כוסברה שום ובצל סגול קצוצים דק, קוביות גמבה ומלפפון חמוץ קטנות.
מתבלת בקצת מלח, פפריקה, כמון וטיפה מים של המלפפון חמוץ.
3. חציל בפרורי לחם
מייבשת עם נייר סופג, טובלת בביצה ואז בפרורי לחם מעורבבים עם קצת קמח מתובל בפפריקה וכמון, ולמחבת
ופל לימוןאחרת זה חציל קלוי בגריל ועליו רוטב טחינה וירקות קצוצים
שורפת חציל על הגז, מוציאה את הבפנים לקערה, מערבבת עם טחינה, לימון, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, שמנז.
הכי טעים בעולםםם אני יכולה לאכול עם כפית קערה שלמה
אם אני חלבי אני אוהב להוסיף יוגורט גם ופשוט לאכול את זה עם כפית, מעין עולם הבא
חציל סיני- בצל מטוגן קצוץ דק אליו מוסיפים קוביות חציל מטוגן, רוטב צילי מתוק, רוטב סויה, שומשום שחור ולבן ומקפיצים יחד. טעים ברמות!!!
חציל עם בטטה- קוביות חציל ובטטה מטוגנות / אפויות, רוטב צילי מתוק, סילאן, מיץ לימון ופטרוזיליה
קוביות חציל עם זיתים, גמבה קצוצה, בצל סגול ואריסה (לימון, כמון וכו)
חציל קלוי- מוסיפים לו קוביות פלפלים בצבעים שונים, בצל סגול קצוץ ושום כתוש (מלח, לימון, מעט שמן, כמון ופלפל שחור)
1. קוביות חציל מטוגנות/ אופה ואז מבושלות ברוטב עגבניות
2. קוביות חציל ובטטה בתנור ועושה רוטב סויה עם צילי ושומשום קלוי
3. קרפציו חציל- זה טעים בטירוף.
אם יש ביקוש למשהו אפרט מתכון בשמחה...
שוטפת חציל (עדיף את הסוג הבלדי, שהוא כזה רחב לצדדים) ומחוררת עם מזלג קצת מסביב.
אופה בחום גבוה אפילו עם טורבו בערך שעה או עד שממש מתרכך. אני שמה אותו בתוך תבנית בתנור כי הוא מוציא מלא נוזלים (גרסה משופרת זה לשרוף על הגז אבל אין לי סבלנות לעלות למנגל כל פעם..)
אחרי שהחציל מקרר אני קולפת אותו ומסדרת על צלחת הגשה את בשר החציל בשכבה דקה ואחידה. אפשר לחתוך אותו קצת.
מעל שמה תוספות ואפשר לשחק עם זה. הבסיס- מלח גס, פלפל גרוס, שמן זית, מיץ מלימון או תפוז- משדרג ממש, חצאי טבעות של בצל סגול חתוכות דק, עגבניה פרוסה דק\ עגבניית שרה, אפשר גם רק לסחוט את המיץ של העגבניה, עלי בזיליקום. מעל מזלפת טחינה גולמית, קצת סילאן. מוסיפה אגוזי מלך שבורים- מעט. אפשר גם פקאן או פיסטוק. הכנתי כזה לשבועות ופוררתי בולגרית, אם עושים חלבי אפשר לתבל בסומק, טעים ממש.
אפשר לשחק כמובן עם הירקות והתוספות, פטרוזליה במקום בזיליקום או חומץ בלסמי למי שאוהב....
ד"א זה אחלה גם אחרי לילה במקרר.
פרוסות חציל לא עבות
בוזקים מלח ואח"כ סופגים את הנוזלים
3 צלחות
באחת - 1 כוס קמח
בשניה - 2 ביצים 1 כפית חרדל 1/2 כפית כמון קצת מלח ופלפל שחור
ובצלחת שלישית פירורי לחם
טובלים הקמח אח"כ ביצה ובסוף פירורית מטגנים בשמן חצי עמוק.
על שבת בבית שבוע וחצי לפני מעבר דירה.
מתכננת לבשל היום מה שאפשר ואז להעביר לתבניות לשטוף את הסירים ולארוז אותם.
מה מבשלים?
עוד לא ממש יודעת.
יש לי כרעיים ללילה אז באלי משהו עם רוטב
וחזה ליום- שבאלי מתכון שלא מתייבש מהר
וגם בשר טחון שלא כזה באלי אבל אם לא נשתמש עכשיו הוא ימסר או יזרק.
חלות- חד פעמי נקנה (פעם שנייה מהחתונה, אבל מה לעשות?!) או שנכין לחמניות מהירות.
עוגות- יש במקפיא עוגת קפה ועוגיות שיבולת שועל. נראלי נסתפק בזה.
נכין קוסקוס ללילה
אורז לבוקר
אפונה
בטטות מקורמלות
לקיש בטטה? עם בצק פריך מלמטה ועדיפות לפרווה.
זורמת גם על מתכונים לקישים אחרים
בעקרון לקיש יש בצק פריך עם חמאה או נטורינה - לפרווה
ירק אהוב שעובר הקפצה טרם האפיה
רוטב רויאל שמכיל ביצים ושמנת לבישול אפשר לתבל עם גבינות ארומטיות כמו קצ'קבל, רוקפור. ולפרווה קרם קוקוס מהול במעט מים ותבלינים
חלב קוקוס יהיה נוזלי כמו חלב,
קרם קוקוס הוא סמיך ושמן יותר, כמו שמנת.
בסוף שילבתי בין כמה מתכונים והכנתי גם בצק חלבי לתפוחים
המשותף הוא שהיה קשה לעבוד איתם גם אחרי שהוצאתי מקירור. מניחה שלא לשתי נכון במיקסר (בכל זאת פעם ראשונה), והוספתי כנראה את הנוזלים המאחדים מוקדם מידי אז נשארו גושים די גדולים של חמאה.
הי,
ביקשו ממני להביא לאיזה אירוע סלט כרוב.
בכללי אני לא טיפוס של סלטים (אוהבת לאכול, פחות להכין)
רעיונות למתכונים טובים?
וגם... אם כתוב לי במתכון חצי ראש כרוב- כמה שקיות של חסלט לקנות? (מעדיפה שקיות כי הכרוב בהן חתוך. ומבחינת כשרות נראה לי גם עדיף)
- כרוב לבן עם הרבה בצל ירוק קצוץ וגרעיני חמניה או שומשום קלוי
- כרוב לבן, עגבניות שרי, בצל ירוק
- כרוב סגול, כרוב לבן, גזר
- כרוב סגול במיונז
- כרוב וחמוציות
הכל אני מתבלת בשמן זית, מלח, פלפל לבן. או מיונז.
סלט כרוב ואפונה בתחמיץ
רכיבים:
1 ראש כרוב קטן פרוס דק
2 כוסות אפונה קפואה
צרור עירית
חופן גרעיני חמנייה
100 גר' שקדים פרוסים
תבלינים:
1/3 כוס שמן
3 כפות חומץ
2 כפות סוכר
כפית או יותר מלח
שופכים על האפונה הקפואה מים רותחים, כשמתקרר מסננים
חותכים את העירית לפיסות באורך 3-4 ס"מ
מערבבים עם הכרוב
מתבלים
קולים את השקדים וגרעיני החמניה, מפזרים על הסלט בהגשה.
לק"י
אפשר עם רצועות גמבה דקות/ עיגולי מלפפון.
באיזה מתכון כתוב חצי ראש כרוב?
או שזו הכמות שאמרו לך להביא?
אולי תשקלי בסופר ראש כרוב, ותראי כמה זה חצי ממנו. ככה תדעי כמה שקיות כרוב חתוך צריך. נראה לי שקית או שתיים.
אני מכינה סלטים לפי העין האמת...יעל מהדרוםכרוב
נענע
בצל סגול
פטרוזיליה
אורגנו טרי
מיונז מלח פלפל לימון
פיצוחים
נדיר!
וכמובן לימון מלח פלפל..
הכי קלאסי אבל הכי נאכל אצלנו
אבוקדו, קשיו, עגבניות שרי וטבעות זיתים. ואני יותר אוהב כרוב סגול.
עוד משהו חשוב הוא שאם קודם כל ממליחים את הכרוב הוא נהיה לח עם טעם מרוכז והרבה יותר טעים.
יכולים לכתוב כמות לחצי כרוב קצוץ? וגם סוכר/סילאן וכד'
תמיד יוצא לי פחות טעים מהקנוי
להכין את הבצק ממש מאפס או שיש קרואסון חמאה ורוצים לעשות לו מילוי מלוח?
קוראסון חמאה ילך טוב עם מילוי מלוח?
יש סרטון יוטיוב מושלם לזה של בונז'ור- על הכנת קרוסאון חמאה בבית
(אני אחרי 6 שעות בישול ופשוט אין לי כח לשכתב ת'מתכון)
חחח
פה הכל בעצלתיים, טוב שהפשרתי עופות מאתמול...
מה מתוכנן?
אורז, פרגיות, דגים.
עוגת נס קפה
אלפחורס אם יהיה לי כח (יש בצק מוכן במקפיא)
כדורי שוקולד אם הבנות ירצו להכין
ואולי עוגיות ש. צ'יפס.
חלות יש במקפיא ואבא שלי יקנה פיתה יזדי.
לק"י
מזמן לא היה לי שישי כזה רגוע...
ועוד נסענו בבוקר לברית בירושלים, ומשם חזרנו לבית של ההורים שלי בדרום.
אצלנו הרגיל
דגים ודגים וסלטים וחלה קנויה חח
קינוח החלטתי לפנק את הילדונת בעוגת שוקו שוקו על בסיס ביסקוויטים
מעל קצפת מפודינג שוקולד מריר בלגי. הייתי מוסיפה גם יולו או מעדן הגולן שוקולד כדי להעשיר טעמים אבל אין לי ולא היה לי כח לקניות היום
מעל גנאש שוקולד בנדיבות
כדורי שוקולד כי היה לי כח לאפות טורט וסיימתי את הביסקוויטים השלמים
(מקווה שלא ייצא קשה מדי)
זו אינטרפטציה לעוגת קרמבו פשוט,(אני לא בקטע של דברים מורכבים) אבל הבת שלי פחות אוהבת קצפת וניל אז מדי פעם מפנקת גם אותה
בעלי אמר שזה מתוק לו מדי
כאילו הבסיס של הכדורי שוקולד זה טו מאץ' והיה מעדיף טורט
גם הבן שלי פחות התחבר😑 אבל אולי כי הוא לא כזה אוהב עוגות עם קצפת שוקולד
מבחינת מרקם יצא מעולה בעיניי. עשיתי את כדורי השוקולד עם קצפת ריץ
מבחינתי כמעט אין דבר כזה מתוק מדי בעוגות 🤭 ואני אהבתי
בקיצור, ממליצה
קניתי טופו במטרה להתנסות איתו ואולי להתחיל לשלב בארוחות שלי
אני אשמח למתכונים למתחילים לטופו עדיף כמה שפחות אסייאתי
תודה
לק"י
לחתוך לקוביות, ולהשרות בתבלינים שאוהבים ושמן.
לאפות בתנור עד שנהיה עם ציפוי קצת קשה.
בסגנון שווארמה
לטגן בצל גדול עד השחמה, להוסיף כפית שום כתוש (כ2 שיניים). בנפרד או במקביל לטגן טופו בשמן זית לקבלת מעטפת יותר קראנצ'ית
את הטופו לחתוך בסגנון שמזכיר שווארמה (נגיד, מלבנים כאלה).
להוסיף תבלין שווארמה או מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון ופפריקה. להקפיץ כמה דק'.
בסגנון 'איטלקי'
לטגן בצל, בסוף להוסיף שום כתוש
לחתוך טופו לקוביות ולטגן במקביל או בנפרד.
כשהבצל והטופו משחימים- מזהיבים לאחד בינהם ולהוסיף פחית שימורים של עגבניות מרוסקות. לתבל במלח, פלפל, פפריקה, כורכום ותבלין עשבי תיבול איטלקי (או כל מיני עלים קצוצים יבשים או טריים: אורגנו, בזיליקום, מעט טימין, מעט רוזמרין, פטרוזיליה וכו').
להקפיץ כמה דקות
* לתוצאה קראנצ'ית יותר בכל עשיה של טופו (ואולי זה מועיל גם לספיגת התבלינים יותר) לפזר מעט קורנפלור על חתיכות הטופו
*שני המתכונים מתאימים להגשה לצד אורז/ קוסקוס/ פתיתים וכד'
1 קוביית טופו
1 בצל קטן
חופן פטרוזיליה
3 כפות קמח שקדים
1 ביצה
מלח, פלפל שחור, כורכום ומעט כמון.
טוחנים יחד למרקם אחיד.
אפשר לטגן, אפשר לאפות
יש פה נשים חכמות ויקרות, בטוחה שאקבל טיפים מצוינים..
אז ככה, בפעם הראשונה בע"ה נחגוג את ראש השנה מחוץ לבית, בצפון (בע"ה שהמצב יאפשר, השם יעזור).
לחוצה מההתארגנות, חוששת שזה יהיה מסורבל.
בבקשה תעזרו לי במה שאתן יכולות!!! טיפים לבישולים, ארגונים, מה לעשות מתי, וכל מה שעולה לכן!! יעזור לי ממש!
הנתונים:
חג ארוך, אתן יודעות..
מקרר לא גדול, יותר כמו מיני בר
יש מנגל (באחת הסעודות לפחות נעשה על האש)
יש פלטת שבת
קומקום שבת לקפה
כיתה חשמלית - אוכל להשתמש בה רק בערב החג.
מה אני צריכה? צידניות? מה להכין ומתי?
אני בלחץ מעכשיו...
מוסיפה:
זוג עם שני ילדים
יבשים: חטיפים, שתיה קלה, בירות לבעלי, תירוש, עוגות לבוקר - שכחתי משהו?
חילזון 123זה יו''ט. כירה חשמלית את יכולה לחבר עם שעון שבת ותבשלי בשעות שהיא דלוקה.
הייתי מבשלת כמה ימים מראש ומקפיאה בקופסאות. ככה את לא צריכה לדאוג לקרור בדרך. וכשתגיעו תכניסי למקרר.
גם את הסימנים בקופסאות קטנות סגורות טוב, ככה שיהיה נח וקומפקטי לשנע את זה.
אם את חושבת שלא יהיה מספיק מקום במקפיא או במקרר- את יכולה לקחת צידנית (קשיחה, אבל ךא צריך משהו מיוחד, רגילה כזאת), לשים בה כמה בקבוקי ליטר וחצי קפואים ממש טוב ולשים נגיד את הבשר לעל האש (קפוא) בצידנית הזאת. זה יכול להישמר קר אפילו יומיים. זה מה שאנחנו עושים כשיוצאים לקמפינג.
להכין מראש את כל האוכל בבית. לשים בתבניות ולהקפיא
לשים בצידניות איכותיות
ולא להוציא משם. אלא רק להפשרה לכבוד החג.
יחזיק לך בכיף יומיים בצידנית
ביום הראשון יהיה קפוא
ביום השני זה יפשיר חלקית
אפשר את הבשרים לעל האש לעשות ביום השני. גם ככה תרצי אותם מופשרים.
אני לא בטוחה שהייתי עושה את זה
כולל הרבה מתקנים, מרווח.. רק חוששת מעניין לוגיסטיקה ושינוע.. וגם לא לשכוח כלום, זה לא יום חולשאפשר לקפוץ לסופר..
אלא את צריכה להכין לך בתנאי קמפינג ועוד בחג (שאצלי מבלים חלק ניכר ממנו בביהכ"נ) אז זה עוד פחות פינוק אבל כל אחד והסטנדרטים שלו
אבל "עם זה לא קונים במכולת" יש לך יומיים לחג משהו כמו 6 ארוחות ל- 4 אנשים אין לך מקרר ואת לא בקוטב
להמשיך?
יש לך מקום שבו את יכולה להכין אוכל? שולחן לשבת סביבו לארוחות?
שוב, אני לא יודעת איך ניראית ארוחת חג אצלך , אז קשה לי להתייחס ספציפית ואני לא באנטי לנסוע לחג אבל כן עם תנאים
תביאי את כל האוכל מוכן? ורק תחממי? (כתבת שיש פלטה) איך את מבטיחה לעצמך שהאוכל לא יפשיר לפני זמן הארוחה? איך את מתכוונת לשמור על האוכל אם מה שיש לך זה מיני בר?
תכיני רשימה של דברים שאת חושבת שתצטרכי לארוחות החג לפי הנוהג שלכם ותראי אם מתכנס.
קפה, תה, סוכר, מלח,שמן, תבלינים, חטיפים,חלות
כשאת מתכוננת לשבת בבית תוסיפי לרשימה את כל הנילווים כמו: מפות, מפיות,נרות, גפרורים, כלים לאכילה, גביע לקידוש,סכו"ם, סכיני חיתוך,משטח חיתוך, כוסות לחם, כוסות לקר, תבניות חד פעמיות לחימום , כלים לבישול אם תחליטי,
בהמשך אפשרות לנקות כלים - אם תצרכי - מטליות, סקוטצ', סבון כלים, מגבות מטבח, נייר סופג, שקיות אשפה,
הרבה מהדברים שציינת יש שם, כולל פינת אוכל מרווחת ויפה, מנגל פרטי, משטח עבודה בחוץ.. באמת אני רגילה לשפע בשבתות וחגים ברוך השם, וגם אוהבת את זה.. נראה לי שבאמת חלק מהדברים אבשל שם, ביקשתי להגיע מוקדם כדי להיכנס לחג בנחת.. אז הרבה דברים אוכל להכין שם וגם לבשל במהלך החג... בשרים שלא לעל האש, דגים, סלטים, סימנים, חלות, חטיפים וכו', אביא איתי מוכן, השאר אכין שם.. כנראה אקנה צידנית נוספת גדולה, ואקח קלקר שומר קור שהציעו לי בפורום אחר.
תודה ממש, עשית לי סדר
על אוכל שאפשר להכין בזמן אמת על פלטה או רק עם מים חמים (קוסקוס בורגול למשל)
יש גם מאכלים שפחות חייבים קירור
בהצלחה!
אולי אפשר להתייעץ עם בעלי הצימר יכול להיות שיהיה להם רעיון למקום לאכסן חלק מהאוכל בקירור
חשבתי להכין אטריות אנטיפסטי מוקפצות עם חזה לבוקר.
מתלבטת מה מתאים להוסיף לזה לסעודה בבוקר.
רעיונות?
טעים וילדים אוהבים..
סלט פסטה קר
סלט עדשים ובטטה מפנק ומושקע
לא ממש תוספת, אבל אפשר חציל שלם קלוי פתוח עם טחינה וצנוברים / פטרוזיליה / גם וגם
סלטים רגיל:
מטבוחה (ממהמקפיא)
טפנד זיתים
סלק
סלט ירקות
טחינה
חציל בטחינה
חלות מהמקפיא
ליל שבת:
עוף עם תפוחי אדמה אדומים ופטריות. נשים גם חבילת כנפיים ואז יהיה גם לאממצע שבוע
קוסקוס
שבת בבוקר:
נודלס מוקפץ עם אנטיפסטי וחזה עוף
פשטידת גמבה וזיתים
בטטות מקורמלות
עוגות: יש במקפיא עוגת שמרים שוקולד ושמרים קינמון, ועוגת שוקולד-קפה.

מה שיבוא אחריו - נתמודד כנל🤷
לא ניתן לשביזות יום א לדכא את השבת הרי
בדרכ מתחילה לחשוב מראש ואפילו להכין בקטנה אבל השבוע אפילו לא מצליחה לחשוב🫣
אבל עשית לי חשק להתחיל להפעיל את המוח.. מקווה שעד הבוקר יחזור הכח והחשק ונסגר..
סלטים: סלט ביצים, סלט זיתים, טחינה, בטטות בצילי.
חלות, עוגת בראוניז, עוגיות שוקולד שוות, אלפחורס, פחזניות, קצת שוקולדים.
ערב:
דג סלומון בסילאן ואורז
מרק עוף
בוקר:
שניצלים
בשר בקר
פירה
אורז
מוקפצים
סדש:
מעדנים ובלינצסים😀
אני גם בדיוק גמרתי, חוץ מטפנד זיתים וטחינה.
אצלנו - הרגיל כי זה עובד
(תוהה אם להעתיק משבועות קודמים פשוט🤭)
חלות קונה תמיד, אחרת בוכים פה 😂
ערב שבת - דג טונה חריף, תבשיל חומוס
סלטים - חציל מטוגן, חסה, אבוקדו ועגבניות, קולורבי, סלט גזר עם פלפל חריף וגם בלי, טחינה, סלט תירס עם מיונז, סלט פלפלים קלויים, חציל קלוי עם טחינה, סלט של גמבה, עגבניה ומלפפון
קינוחים - כדורי שוקולד, מרשמלו, פיצוחים, עוגיות חיוכים, רולדת ריבת חלב וקוקוס
בוקר - קידוש חלבי
ואז
מתלבטת בין לאפות ביתיות שנאכל עם גבינת שמנת, חמאה ודבש
לבין דג בס (שאולי נאכל במקום בסעודה שלישית)
בהצלחה לי
לק"י
חלות
סלט קלוי של חצילים ועגבניות
טחינה
סלט חי
קוביות חצילים בתנור
עוגת תפוזים עם קרם שוקולד
עוגיות כלשהן
ליל שבת:
כפיתות
קוסקוס
מרק עם ירקות ושעועית
פרגיות עם בצל ופטריות
יום שבת:
כרובית בתנור
תפו"א בתנור
קוסקוס
שניצלים
סד"ש:
פיצות ולחם שום מהבצק של החלות
אולי פשטידה
האמת שהבטחתי לילדים סיבוב בחוץ ונגמר לי הכח, אז החלטתי לוותר על חלק מהדברים שתכננתי
אמא שלי אמרה שתבשל לי ותשלח לשבת
ופתאום היא לא מרגישה טוב... אז לא יכולה לבנות עליה..
יש לי רק חזה עוף מופשר- בעלי יכין מזה שניצלים.
נראה לי שאוסיף אורז ואולי תפו"א
סיגרים שנטגן בשמן של השניצל
סלטים מהמקפיא- מטבוחה, פטריות, חומוס,
יש גם בטטה אפויה, וטחינה בעלי יכין.
בא לי עוגה טעימה, אבל אין לי כח להכין, ואבא שלי עוד מצפה שאשלח גם לו...
מזל שישי חלות במקפיא.
אני חסרת כח וחסרת חשק וכבר לא נעים לי מבעלי שעושה הכל בערך ואני עוד מתלוננת שאני עייפה....
זה חלק מהחבילה 🤷
תרגישי מאוד נעים לדעתי
אבל אני גם מתעצלת, לא רק חסרת כח...
חחח... בסוף שבת תכנס וכנראה גם יהיה מה לאכול..
להכין משהו עם שמנת להקצפה (פרווה)
לא משהו מסובך מידי.. ולא עוגת פתי בר ;)
אם יש לכם רעיון אשמח שתוסיפו קישור למתכון.
תודה רבה!
כדורי שוקולד עם גנאש שוקולד.
ממיסים 250 גר' שוקולד מריר עם 200 מ"ל שמנת פרווה ו 40 גר' נטורינה
מערבבים, יוצקים לתבנית ומקררים, חותכים לקוביות ומגלגלים בקקאו מסונן.
אפשר גם לצקת לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים.
להקציף את השמנת.
לערבב עם פרי שתבחרי,חתוך לקוביות קטנות/מגורד/קפוא
(שזיף/מנגו/תות/אננס)
לשפוך לתבנית אינגליש ולהקפיא
מה בתכנון?
בינתיים יש לי תפריט בסיסי.. דג מושט ברוטב מרוקאי וגרגרי חומוס, בורקס בשר, שניצלים, אורז... מטבוחה הכנתי אתמול... בהמשך היום בע"ה אכין מרק. מחפשת רעיונות נוספים, ואם יש מתכון לעוגה חלבית קלה ממש - מושלם!
יאללה, תפריטים... מחכה לקבל השראה ❤️
חדשה,,לק"י
עוגת גבינה בלי שמנת מתוקה והקצפות, טעימה מאוד:
עוגת ביסקוויטים גבינה מופחתת קלוריות - מתכון מנצח! עוגה מעולה ב 10 דקות הכנה.
יש עוגת גבינה אפויה שנקראת "עוגת גבינה של בית מלון", תחפשי בגוגל.
ופעם הכנתי עוגה בחושה פשוטה, שבתור נוזל שמתי שמנת מתוקה, ולפני האפיה שמתי בה תלוליות של ריבת חלב. יצאה מעולה!
אז דברים יצטרכו להשתנות..
לערב מתלבטת בין מרק גזר וכיסוני בשר מטוגנים למרק עוף עם קניידלך
קוסקוס
בוקר
תוספת שהאורחים יביאו (אולי סלט פסטה)
קוביות חזה עוף במרינדה/טמפורה (יש איך להכין טמפורה בלי בירה או סודה?)
ירקות מוקפצים
עוד תוספת? לא יודעת מה מתאים
סעודה שלישית קיש בצל פטריות
חלות מהמקפיא
עוגת שוקולד וחמאת בוטנין מהמקפיא
יש גם עוגיות רעידת אדמה ועוגיות קינמון במקפיא
אננס ומנגו
סלט זיתים
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו
שום קונפי
לגבי הטמפורה - אולי בירה שחורה? יכול להתאים?
תוספת - תפוחי אדמה קריספיים? יתאים עם העוף...
תפריט מגרה ביותר!!
וגם לא תפוחי אדמה, ולא בא לי לעשות קניות
ואין לי מתכון ממש האמת, אבל נראה לי שלניקי יש. בגדול מטגנת בצל, קוביות גזר מחמישה גזרים בערך ולפעמים בטטה אחת מתקבלת ואחרי שמוכן טוחנת
אטריות מוקפצות בסגנון אסייתי
בורגול עם בצל
פתיתים עם בצל
קוסקוס
אורז (אפשר בתוספת אטריות דקות)
זוכרת שפעם הכנתי אבל לא מוצאת את המתכון
יש לי קמח תפו"א שפעם השתמשתי בו במקום קורנפלור
יצא נחמד אבל משום מה הרבה מהטמפורה לא נספגה.. יש מצב שזה היה כמות קטנה מידי
מקווה שלא יתייבש על הפלטה כי בעלי חתך ממש קטן
כנראה שבכל מקרה לא נחזור על הניסוי בעתיד הקרוב כי היה די סיוט לטגן
יש דרכים מהירות יותר להכין חזה עוף😅
אני מכינה עם שילוב קורנפלור או קמח תפוא עם קמח רגיל
וקצת סודה לשתייה
יוצא נהדר.
סלטים קבועים:
סלק
חציל בטחינה
טחינה
סלט ירקות
מטבוחה מרוקאית (מהמקפיא)
טפנד זיתים
חלות מהמקפיא
ערב שבת:
עוף עם שעועית
קוסקוס
בוקר שבת:
אורז אדום
עוף ותפוחי אדמה בזעתר
אולי פשטידת גמבה וזיתים
עוגות:
יש במקפיא עוגת שוקולד, ועכשיו מכינה שמרים. אולי נעשה אחד שוקולד ואחד קינמון. נראה.
אז בסוף אחרי שהתייאשתי משיחזור לישון החלטתי לנצל את הזמן!
וב"ה גמרנו בישולים (חוץ מהפשטידה שבאמצע)
וגמרנו לסדר את הבית ולשטוף את רובו, נשאר רק את המטבח, וחצי מהכלים בכיור.
עכשיו ננסה לחזור לישון, הלוואי ונצליח !
בבוקר מתארחים מביאים בורקס בשר
בערב דגים
מושט טונה וסלמון
ושעועית ירוקה
סלטים
חציל מטוגן חציל במיונז ובטחינה
כרוב סגול חסה וירקות
חלות קנינו הפעם..
ועוגות יש עוגת שוקולד פרווה ועוגה חלבית
מנסה למצוא מתכון לקנישס של בשלנית ישראלית. המתכון היה ב "הבלוג של... " מישהי ששכחתי את שמה. הבצק היה בצק חומץ. המילוי היה תפוחי אדמה או פטריות. התמונות היו מבלוג אמריקאי. כל היודע דבר על מקום הימצאו... מוזמן להשאיר פה לינק. תודה רבה
בינתיים
חלות
חילבה
חומוס קנוי
דג מטוגן בשומשום צבעוני
כרעיים
אורז או בטטות
בא לי סופלה
בערב
מרק כתום
פסטה שמנת פטריות
סלט עם שאריות הבולגרית משבועות
בוקר
מתלבטת לגבי קובה סיניה
שניצלים לילדים מהמקפיא
אנטיפסטי
סדש
לחמניות שום מהבצק של החלות
מלון
גלידות-חלבי ופרווה
שאריות שמרים גבינה משבועות שהקפאנו
חלות
טחינה
סלט אבוקדו
סלט ירקות
חצילים בתנור
בא לי שבת חלבית, אבל יש פה מתנגדים...
אז בינתיים מחכה לדקה 99 להחליט מה להכין...
ממליצה לי ?
תודה מראש !!
אני אוהבת בסיס של הרבה בצל מטוגן וסלרי ואז מוסיפה את השזיפים.
מלח, פלפל, 2 כפות סילאן ומעט אגוז מוסקט (להדגשת טעמים).
לבשל את הרוטב 10-15 דקות ואז לשים את העוף ברוטב.
אפשר להעביר לתנור ואפשר לבשל על האש. מה שאוהבים
ערב - טונה חריף ברוטב,תבשיל חומוס
סעודה שנייה - דניס משפחתי ובטטה עם טחינה
סעודה שלישית - נתארגן כבר על משו. אולי שניצלים שיישארו משישי בצהריים
סלטים
סלט גזר חריף, קולורבי (בתקווה שיהיה טוב), חסה, אבוקדו ועגבניות, חציל מטוגן וחציל קלוי בטחינה, סלט פלפלים קלויים מהמקפיא, תפוח אדמה וביצה, טחינה, מלפפון עם בצל סגול
בגזרת הפינוקים בא לי מלא אבל לא בטוח שיש כח🤭- לקידוש חלבי תהיה עוגת ביסקוויטים לוטוס וסושי כדורי שוקולד שהקפאתי שבת שעברה, בא לי להכין פחזניות, עוגת שקדים ללא גלוטן, עוגיות רעידת אדמה שוקולד, ויש גם שטויות קנויות, פיצוחים,גלידה, חטיפים ופירות
** וטרם הכנתי מטבוחה! כבר שבוע שלישי שאני סופרת😅
אני מכינה לך מטבוחה ואת שולחת לי כדורי שוקולד .
והמטובוחה אצלי כבר תעלה על האש
ואני מתעצלת ללכת לקניות רק בשביל זה... חחח
ערב שבת:
סלטים בקטנה: טחינה, מטבוחה, סלט מיונז, סלט ירקות
כבד למבוגרים
פרגיות למתבגרים
שניצלים לבררנים
אורז
וירק כלשהו
סעודה שניה- חלבי:
ירקות חתוכים
פירות חתוכים
מעדנים ויוגורטים
צלחת גבינות ואגוזים
עוגת גבינה
סעודה שלישית:
סלטים
שניצלים
קציצות (של חמותי)
ירקות אפויים
אורז
עוגת שוקולד
אם יהיה לי כח אכין סורבה...
ומנסה לחפש איפה לפנק את עצמי😉
ערב-
מרק עוף+ קניידלך+ אורז
סלומון בסילאן ושום
בוקר-
עוף בצילי עם מלא בצל
אורז
תפוא צהובים
חזה עוף מוקפץ
סדש-
פיציות וקניתי מעדנים ונסגור פינה😅
חלות, סלט ביצים, טפנד זיתים, טחינה ובטטה בצילי..
עוגת מייפל, עוגיות שוקולד שוות, כדורי שוקולד ועוגת גבינה פירורים משבוע שעבר..
ולבעלי קניתי ממישהי פה שמכינה עוגיות בלי גלוטן והשתחררתי מהקטע הזה😂
אורז
חורשט
בשר מתוק לבקשת ילד היומולדת
עוגת יומולדת בצורת רכבת
עוגת גבינה מההקפאה
מלא סלטים- חלק אכין וחלק מההקפאה
חלות מההקפאה
ויש גם פרלינים וגליליות ממולאות ועוד כל מיני שנשארו משבועות
לק"י
סלט גזר מגורד
חומוס ביתי
טחינה
חצילים ושום
חציל, עגבניה וגמבה קלויים בתנור
סלט חי
כדורי שוקולד
עוגת תפוזים
עוגת שוקולד פירורים
עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות פשוטות
עוגת ביסקוויטים פרווה
ליל שבת:
קוסקוס
מרק ירקות ועוף
יום שבת:
תפו"א בתנור
ירקות מוקפצים
קוסקוס
סלומון בתנור (מקווה שהכמות תספיק🤦♀️)
סד"ש:
מקווה להכין פיצה ולחם שום
ואולי פשטידה
ועודף ילדים בבית ותשישות רגשית..
לערב עוף ברוטב ואורז
לבוקר תפו"א בתנור בסגנון הוםפרייז ודגים בטמפורה
סדש פוקצ'ות
חלות בעלי יכין
סלטים הוצאנו מהמקפיא מטבוחה וקישואים, צריך להכין עוד כל מיני.
נשארו קצת עוגיות שוקולד ציפס(איך?!) וצריך להכין עוד עוגה/יות/שניהם.
לק"י
של הבן שלי, לא של האזעקה🤦♀️
וכמעט סיימתי לבשל.
הפרוייקט הגדול כרגע זה לסדר את הבית🙊
אבל קודם החלטתי לקרוס לשינה...
איזה פוקאצ'ות אתם מכינים?
לפעמים אני עושה מבצק כמו ספינג', נוזלי יותר.. זה גם נחמד. יוצא אוורירי בטירוף
שיהיה ברמה!
(פיצת טאבון)
בצק: קילו קמח,
2.5 כפות שמרים יבשים,
כף מלח,
3 כפות סוכר,
2 כוסות מים חמימים,
2 כוסות חלב
לאחר שמתחילים ללוש,
להוסיף 4 כפות שמן זית
רוטב:
1/2 כוס מים,
1/2 כוס שמן,
חבילה בינונית רסק עגבניות,
כפית א. שום,
3 כפות מיונז,
כף סוכר,
כפית מלח,
אורגנו,
שטה,
חצי כפית א.מרק עוף,
פלפל שחור
קילו קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
כף שטוחה מלח
3.5 כוסות מים
ללוש וזהוו
בהצלחה
הבטחה שלי אחלה מתכון יצא פצצה
ויצא ממש טוב וטעים!
תודה רבה (:
מחפשת אוכל בריא וקל להכין וקל שילדים יאכלו (גם טעים וגם כמה שפחות מלכלך..)
אולי למישהו יהיה רעיון שלא חשבנו עדיין🙃
לא אוהבים בכלל קטניות חוץ מאורז..
לק"י
פסטה/ פתיתים עם ביצה קשה/ שניצל (שניצל דג גם הולך?).
אורז עם שניצל/ שקשוקה (אם אוהבים).
קוסקוס עם מרק ירקות ועוף.
מרקים, אפשר להוסיף עדשים כתומות, הן נמסות במרק (עם שקדי מרק😅).
קציצות- בשריות/ טונה/ דגים (אפשר לטחון ירקות לעיסה)