שרשור חדש
מחפשת נשנושי פתיחהשירה 21

שלום, אנחנו מארחים את המשפחה לאירוע חגיגי, ורצינו מנות פתיחה שאפשר להגיש בנתיים עד שכולם יגיעו (כמו קרקר עם סלומון מעושן וכו') שלא יהיה חלבי.

ואם יש אתרים שמתעסקים בזה אשמח מאד לדעת!

תודה

שום תגובה?שירה 21
באתר של ניקי ב ניסית?פלפלתיאחרונה
עבר עריכה על ידי פלפלתי בתאריך י"ב חשון תשע"ג 23:32
עבר עריכה על ידי פלפלתי בתאריך י"ב חשון תשע"ג 23:25

כמעט בטוח שיש שם משהו כזה...

יש לקרין גורן, גם אצלה שווה לבדוק.

 

כנסי פה (מקוה שיעזור)

http://www.nikib.co.il/category/misc/nishnushim/

ופה:

http://www.carine.co.il/htmls/page_227.aspx?c0=13172&bsp=13070&bss53=13070

 

עוד משהו -

http://www.carine.co.il/htmls/page_304.aspx?c0=13246&bsp=13106&bss53=13070

 

ותמיד את יכולה לעשות פוקצ'ות קטנות אישיות ופשטידות קטנות או משהו כזה.. ירקות חתוכים... סלטים.. זה ממלא.

 

בהצלחה!

 

 

כמה זה נורא לא להשרות שעועיות למרק?שביב

ממש בא לי מרק עם שעועיות ואין מושרות...

 

וקינואה גם צריך להשרות?

לדעתי לא נוראט'

אבל כדאי לבשל הרבה מאוד זמן

לדעתי כן נוראיהודיה מא"י

אחד מהדברים שההשריה עושה זה להפחית את הגזים שנגרמים כתוצאה מהשעועית

אבל אפשר להשרות במים רותחים, ואז השריה של שעה-שעה וחצי צריכה להספיק (פחות טוב מהשריה של יום, אבל לא נורא)

או להרתיח פעמיים שלושט'
ישנו סיפור~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך ט' חשון תשע"ג 19:57

על צוות מטבח בבית מלון כלשהו, שהגיע אליהם איזשהו אדמו"ר לשבת לאירוח.

כל הנסיונות שלהם לבשל שעועית עלו בתוהו, כי הם גילו שהיא נגועה כל פעם מחדש..

עד שמצאו אחת בסדר, שבת הייתה בפתח..

לכן הם התקשרו לרב וייא, ושאלו אותו מה לעשות שהרי תכף נכנסת שבת

והוא אמר שאפשר לעשות כך: לשים אותן בסיר, להרתיח, אחרי שזה רותח לסגור את הסיר למשך כמדומני 3 שעות..

מקווה שאני לא טועה

 

 

ואת סומכת על הוראות בישול של "סיפורי חסידים"...?המוזרה

קורץ

חח~א.לאחרונה

הוא פשוט מומחה לעניין

אז לכן הצעתי,

כי אם הוא אמר, כנראה שהוא יודע וזה סיפור אמיתי

שמנת לקצפת חלבית.הקולה טובה

השתמשתי בחצי שבו"ש, ונשאר לי.

אפשר להפיא וזה עדיין יישאר טוב?

או להכין מוס ולהקפיא? זה יישמר טוב?

 

בדילהי-אפשר להקפיאהמוזרהאחרונה
תוספות לשבת בבוקר, ולא תפו"א או אורז...עין צופיה

אני מחפשת לגוון קצת את מאגר התוספות.

נגמר לנו מהתפו"א והאורז לסוגיהם,

וקשה לי לחשוב על רוטב טוב לפסטה שאפשר לחמם לבוקר שבת.

אשמח לשמוע מבחר רעיונות לגיוון, אם יש כאלה.

תודה!

 

אגב, לאחרונה כשהוזלו מעט מחירי הבטטות

הכנו אצבעות בטטה אפויות בשומשום (עם כמון, מלה, פלפל ושמן זית - הכל ביחד ולתנור) ויצא מעולה.

מומלץ! (למי שעדיין מוצא בזול)

תוספות בלי רוטבכלנית1

אצלנו לא מחממים אוכל עם רוטב בשבת בבוקר, אז יש כאן רעיונות ללא רוטב:

כרוב אדום מאודה, פשטידת אורז (כלומר, אורז בתחפושת), סלט טבולה (=סלט קוסקוס קר עם פטרוזיליה, עגבניה/מלפפון), סלט וולדורף (סלרי, אננס, תפוח עץ,.. עם שמן/מיונז), קוגל ירושלמי, לביבות תירס.

מהי פשטידת אורז? תודה.עין צופיה
שלחתי לך במסר, אם עדיין רלוונטי לשבת הבאהכלנית1
אפשרשושנה29

אטריות עם פירורי לחם, פתיתים, קוסקוס, אטריות עם ירקות מוקפצים, אטריות עם כרוב.  

 

 

איטריות עם פירורי לחם/עם כרוב - נשמע מעניין -עין צופיה

איך מכינים?

תודה!

פשטידות פרוה למינהןאד

 תפ"א, בצל, כרוב, בטטה וכו'...

אם את צריכה מתכונים- תגידי ואשתדל לכתוב.

אפשר גם קטניות.

פשטידת כרוב נשמעת מעניינת. יש לך מתכון מדוייק?כלנית1

טעמתי פעם בורקס כרוב והם היו מאד מיוחדים.

יש לי מתכון כמעט מדויקאני ירושלמית

אני מבשלת 'לפי העין'  אבל בכ"ז אנסה לתרגם אותו לכמויות מדויקות

 

1 שקית כרוב קצוץ במשקל 400 גר'

 

2-3 בצלים גדולים קצוצים

 

1/2 כוס שמן

 

3/4 כוס קמח תופח או קמח תפו"א (יוצא מצוין גם בפסח!)

 

4 ביצים.

 

מלח פלפל

 

פירורי לחם לציפוי

 

להזהיב בצל קצוץ במע שמן, להוסיף את הכרוב הקצוץ, לאדות/לטגן עד שהכרוב מתרכך ומפריש נוזלים. לכבות את האש.

 

להוסיף למחבת  את שאר החומרים, לערבב היטב, לצקת לתבנית אינגליש קייק (אחת או שתיים תלוי כמה יצאה לך הכמות), או לתבנית ח"פ קטנה (היא תצא יותר נמוכה), לפזר פירורי לחם. לאפות בחום בינוני עד להזהב והתייצבות בערך 40 דק'.

 

ממש טעים, והולך גם עם כרוב וגזר.

 

^^^הכנתי בשבת. נרשמה התלהבות!!חמסה עלינו
גם אני הכנתי. תודה! יצא מעולה! שירה שירים
הכנתי את פשטידת הכרוב שלך. כולם ליקקו את האצבעות..כלנית1

תודה על המתכון. הפשטידה יצאה 10 (במקום פירורי לחם פיזרתי מעט שומשום, כדי להפחית בכמות האדירה של הפחמימות שאכלנו השבת).

איזה כייף לשמוע! תודה לכן על העידכונים והפריגוןאני ירושלמית
הכנתי גם.. נראה איך יצא.א.א.ק

אבל יצאה לי כמות מאוד גדולה (למען האמת, השתמשתי בשלושת רבעי כרוב.. לא יודעת כמה גרם זה) וגם הוספתי גזר.

 

יצאו לי 3 אינגליש קייק..

 

אפשר להקפיא?

בהחלט! רק תפשירי בתנור בחום נמוך,אני ירושלמיתאחרונה

ואז תשימי על הפלטה (אם את מתכונת להשתמש בשבת).

 

זה הכייף בפשטידה הזאת, (ועוד כמה... האמת שרובן חוץ מאלה שמכילות תפו"א, וגם קישואים נעשים לפעמים מיימים בהקפאה) אפשר להכין כמות כפולה ולהרויח תוספת לכמה שבתות.

 

אשמח למתכון לפשטידות:עין צופיה

בצל, בטטה - פרווה.

תודה!!!

מתכוןאד

 

פשטידת בטטה:

3 ביצים 
1 בטטה גדולה מגוררת (אני שמה בערך 3...)
3 בצלים חתוכים בינוני
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים (לא חובה...)
1 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
1 1/2 כוס קמח (הולך מעולה גם עם קמח מלא או כוסמין)

1 כפית אבקת אפייה
1.5 כפיות מלח
מעט קינמון (לפי הטעם, אפשר גם לוותר)
פלפל שחור

 

את המתכון מצאתי באינטרנט לא זוכרת באיזה אתר.

פשטידת בצל- אשתדל להעלות מחר...

בטטות זה סוף!!פיתה פיתה

ראיתי פעם פחזניות ממולאות בשר.

ו-איך קוראים לזה?ירקות בתנור,משו עם שם מוזר..

תנסו משהו עם בצק-פשטידה,קיש.מוקפץ
 

פיתהפיתה- את מתכוונת אנטיפסטי?נדנדה כתומה.

ורעיונות לתוספות-

פתיתים

קוסקוס

אפשר פסטה עם רוטב עגבניות נדבק [יענו, לא ממש רוטב.. היה כאן מתכון לא מזמן..]

פסטה עם כרוב ובצל[נחמד ממש! אם את רוצה מתכון בשמחה!]

ירקות נחשב גם תוספות?

אם כן אז- שעועית ירוקה, עם בצל [או במיקרוגל]

ברוקולי וכרובית [יש נקי של בודק.. ]

 

סבתא שלי מכינה לפעמים אורז עם אטריות ופטריות.. זה טעים.. לאיודעת איך היא מכינה בדיוק.

 

עכשיו שמתחיל חורף מאוד מתאים חמין. אפילו חמין צמחוני.

 

אפשר קוגל- תפו"א, אטריות[ירושלמי]

פשטידות למינהן- בצל, ירקות [אצלנו הולך מעולה פשטידת ברוקולי..], תירס

 

מה עם סלט תפו"א? [עם מיונז וזה.. אישית אנלא אוהבת.. אבל יש כאלה שמאוד אוהבים..]

 

קציצות ירק

 

 

כן, רוצה מתכון!עין צופיה

א - איפה אמצא את הרוטב הנדפק לפסטה?

ב - איך מכינים פסטה עם כרוב ובצל?

גג - יש מצב להשיג את המתכון מסבתא?

ותודה, כמובן!

נדנדה כתומה.

א. http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t474262#5503877 לא ניסיתי אותו.. אפשר גם להכין כל רוטב רגיל בכמות יותר קטנה ומראש לערבב עם הפסטה.

ב. מטגנים בצל [בערך 1-2 גדולים] מוסיפים רצועות כרוב לבן, ומטגנים עד שמתרכך.

בסיר נפרד מבשלים פסטה [אישית מכירה עם פסטה פרפרים.. מסורת כזו.. אבל כל פסטה תתאים.] כשהפסטה מוכנה, מסננים, ומוסיפים את הכרוב והבצל. מטבלים במלח,שום... מאוד לא מסובך וממש טעים..

[בעיקרון הכרוב עם הבצל טעים גם בתור תוספת גם בלי הפסטה..]

ג. אני אנסה מתישהו בלנ"ד..

אטריות ואורז עם פטריות>>נדנדה כתומה.

אז.. בשבת היינו אצל סבתא.. והיא הגישה אתזה.. אז זאת היתה הזדמנות טובה לשאול אותה איך מכינים..

 

 אורז [בערך כוס] אורז מבושל

איטריות בינוניות [אחד וחצי-2 כוסות] מבושלות ומסוננות [הצהובות האלה.. מלבן..]

 

[אני לא בטוחה אם הכמויות הן לפני בישול או אחרי..]

 

בסיר רחב/מחבת מטגנים בצל, כשהוא שקוף מוסיפים פטריות פרוסות [בערך בצל גדול 1 וסלסילת פטריות]

 

מערבבים הכל ביחד, מוסיפים מלח או בערך כף א. מרק עוף.

 

שמים בתבנית/פיירקס

 

אופים בחום בינוני בערך 20 דק', כדי למזג ת'טעמים..

 

וזה ממש יאמי. שתדעו..

 

את האורז אפשר להכין במיקרוגל-זה מקצר תהליכים>> כוס אורז, 2 כוסות מים, תבלינים. 10 דק', לערבב, עוד כמה דק' [בערך 4-5]

מה עםדרדוסית

ירקות מוקפצים

בורגול

חיטה(או סלט חיטה קר)

אפונה וגזר

 

תבשיל שעושית ירוקה / אפונהדינה ל.

לטגן בצל ופטריות, להוסיף את הירק הירוק עם מעט מים, מלח פלפל, לבשל קצת... וזהו  (=

ובצד הבריא פלספנית

בעזהי"ת

 

קינואה, בורגול, אורזים מלאים- הטעם שלהם נורא שונה משל האורז הלבן הרגיל,

אמרנט- למי שמכירה, ולמי שלא- קבלו המלצה אבל את הקלוי, לא המבושל..

 

 ירקות מוקפצים

דלורית

מה זאת אומרת הקלוי?חילזון 123

בפעם האחרונה שקניתי וניסיתי לבשל היה לזה מרקם של דייסה ולא "תוספת" של ארוחה.

זה משו מגניב.פלספנית

בעזהי"ת

 

לוקחים מחבת יבשה לחלוטין, מניחים על האש ומחכים עד שהמחבת לוהטת לגמרי.

שופכים כמות קטנה של אמרנט ומכסים מיד. תוך כמה שניות כל הגרגרים יתפצחו [כמו פופקורן אבל בקטן קטן קטן] ויהיו לבנים כאלה, ואז לשפוך לקערה ולהתחיל בנגלה הבאה.

 

ואז איך אוכלים את זה?חילזון 123

זה אמור להיות חטיף? תוספת לארוחה? חם? קר?

תוספת לארוחהפלספנית

בעזהי"ת

 

זה קטן מכדי להיות חטיף.

אבל יכול להיות כנישנוש..

 

זה יוצא דיי כמו דגנים כאלה או פריכיות אורז מפוררות.

אוכלים עם כפית ויאמי

אניפסאטיפודינג11

ירקות בתנור.

ולא צריך לטבל יותר מידי- רק שמן זית ומלח. אפשר גם קצת פלפל שחור

שאלות על האנטיפסטיעין צופיה

1 - איזה ירקות אפשר להכניס?

2 - כמה זמן אפיה?

3 - באזו צורה לחתוך את הירקות לאפייה?

תודה!

לחתוך איך שרוצים- פרוסות הכי כיף-פלספנית

בעזהי"ת

 

ירק- מה שבא: 

חצילים, קישואים, דלורית, בצל, שום, גמבה, כרוב,  כל ירק שהוא בעצם.

האנטיפסטי - פאר השבת האחרונה.עין צופיה

הרעיון היה מעולה ועבר לעשייתה.

יצא טעים, חבל"ז (בעיקר ברגעים שאחרי היציאה מהתנור...)

ובהחלט נכנס לרשימת המועדפים.

תודה!

המשך לרשימה שלך...-עגבניות שרי תפו"א בטטהפודינג11
אנטיפסטי אפשר גם להכין בשקית קוקי..נדנדה כתומה.

ואז הירקות לא מתייבשים כזה.. ויוצאים עסיסיים.

אהה!!פודינג11

הכנתי קוסקוס ממש טעים!

 

ככה:

מטגנים בצל עם הררבה שמן .

בנפרד- מבשלים קוסקוס לפי ההוראה ומוסיפים הרבה מלח וא. מרק

 

ואו אז- מערבבים בינהם- יוצא ממש טעים!!! ופשוט מאוד להכנה

קוטג' שעומד לפוג זמנו מה אפשר לעשות עם זה?גליה...
לזניהרחלקה
אטריות עם קוטג' במיקרויהודיה מא"יאחרונה

הקוטג' נמס במיקרו כמעט כמו גבנ"ץ. טעים

 

חביתה עם קוטג'

פשטידת קוטג'

איך מתבלים מרק ירוק?ט'

יש בו בצל, קישוא, סלרי ופטרוזליה וחוץ ממלח - איזה תבלין מתאים?

 

 

פלפל כמובן, לבן או שחור, מעט שמן זיתאני ירושלמית

ואולי גם מעט שמיר, אם את אוהבת את הטעם. לא נראה לי צריך יותר מזה.

פלפל שחור, שום, לא נראה לי צריך יותר-משה ר-

הירקות עצמם נותנים טעם

תודה רבה! תיכף נטעם ט'
אני שמה אבקת מרקשושנה29
לא נכנס אליי הביתה...ט'
מוסיפה גםיהודיה מא"יאחרונה

(למרות שהמרק בטח כבר מוכן ממזמן)

אגוז מוסקט.

ממחפשת מתכון לקרם לעוגהפיצי99

אבל שיהיה לבן, ולא בא לי קצפת ריצ'...

 

יש למישו רעיון??

ההורים שלי עושים ככהגליה...אחרונה

2 שמנת חמוצה

פודינג וניל

מקציפים כמה דקות, ויוצא ממש טעים.

 

אני עושה עם שמנת מתוקה, מקציפה עם פודינג, לפעמים מוסיפה גם שמנת חמוצה.

עזרה עם תפו״ארסיסי לילה..
אני אופה די הרבה תפו״א ובטטה עם חתיכות קטנות של בצל. מכינה תבנית די גדולה וחותכת את התפוחי אדמה ובטטות לקוביות. מעל אני שופכת בערך חצי כוס שמן עם כל מיני תבלינים.. לא משנה כמה תבלינים אשים- בקושי ירגישו את הטעם שלהם! אני אופה בערך שעה וחצי על חום של 200.. זה יוצא טעים אבל כשזה מתקרר ואני מכניסה למקרר התפו״א נהיים בצבע עכור וממש לא טעימים!!! בניגוד לבטטות... ניסיתי כל מיני סוגי תפו״א וזה תמיד ככה.. הקראנצ׳יות שלהם אף פעם לא נשמרת וגם לא הטעם... מיואשת כבר אחרי כלכך הרבה נסיונות.. זה אמור להיות כזה קל להכנה ולא הולך לי!
עזרה? מישהו?..
לחמם אותם בתנוריהודיה מא"י

בכלי לא מכוסה

 

ואכן, בתפו"א יש הבדל גדול במיוחד בין תבשיל טרי לכזה שמחומם חימום חוזר

תכיני בסיר, וכשתרצי לחמם שוב- תחממי בתנור~א.ל


יש לי עיצה..מרים*

לפרוס מעל התפו"א שקית קוקי

ואז להכניס לתנור ולאפות..

ובכללי ממש טעים להוסיף לטיבול רוטב צי'לי מתוק.יאמי

אני רוצה להכין תפו״א אפוי לשבת..רסיסי לילה..
וגם על הפלטה הם לא יוצאים מי יודע מה..
ולא הבנתי מה הקשר לבישול?.. אשמח לתשובות..
בבישול- הטעם של התבלינים מורגש~א.ל

הם לא נהיים בצבע עכור אחרי שהות במקרר, ואם תרצי בכ"ז את הטעם של התנור, תוכלי תמיד לחמם אותם אח"כ בו.

(הבנתי שאת שואלת איך לגרום לטעם שלהם להשאר ולמנוע את הצבע המוזר שהם מקבלים אחרי התנור, ולכן הצעתי זאת. לא הבנתי נכון?)

תודה!!רסיסי לילה..אחרונה
אבל כולם עושים אפוי בתנור ויוצא להם ממש טוב! ורק לי זה מתחרבש..
כנראה שאני אשאר בתחום העוגות..
רעיונות לתוספת לבשר בקר~א.ל

אורז כמובן

וחוצמיזה מה אפשר להוסיף שהוא לא תפ"א ולא בטטה?

 

פסטה.פלפלתי

 

בשר בקר, אורז ופסטה?.......~א.ל

והתכוונתי תוספת לשבת..

אפשר פתיתיםשושנה29

קוסקוס, פשטידה, ירקות מוקפצים, תירס

תוסיפי דלעת לרוטב של הבקר. סופגת את הטעמיםאני ירושלמיתאחרונה

ויוצאת נהדר!

 

את יכולה כמובן להוסף עוד ירקות..קישוא/גזר/לפת (כבר יש?) קולרבי/עלי סלק. אפשר להוסיף גם חומוס.

 

ולשים את הבקר עם כל הירקות והרוטב על האורז.

אהלן,אני צריכה רעיונות לאכול שישרוד נסיעהח.צ.גנט

בס"ד 
אנחנו  נוסעים לשבת.. 
ואני צריכה אוכל שישרוד נסיעה של שעה.. 
חשבתי על 
פסטה 
שניצלים 
מה עוד? 
נראה לי עדיף משהו בלי רוטב שלא ישפך לא? 
אין לי אפשרות להשים את האוכל עליי בזמן הנסיעה כי אנחנו נוסעים באוטובוס עם 2 הנסיכות

אפשר:שושנה29

פשטידות, אורז, פתיתים, בטטה אפוי.

עוד כמה רעיונות:פלפלתיאחרונה

אורז,

קציצות (ואת הרוטב לקשור בשקית נפרדת)

או עוף בתנור (ואם יש רוטב גם הוא לשקית ארוזה בנפרד וקשורה).

תפוחי אדמה בתנור

 

צריך עוד רעיונות?

אביזרים לאפיה בכשרות מהדריןshohamye

שלום,

אני חדשה כאן.

רציתי לדעת היכן אפשר להשיג מוצרי אפיה מהדרין

כגון: שוקולד לבן/שחור באיכות טובה ופרווה,

חמאת קקאו וכו'.

תודה

באיזה אזור?קצפת
אזורshohamye

אזור אשדוד, רחובות, יבנה, ראשון,

אבל אם יש חנות עם מוצרים מהדרין טובים

לא אכפת לי גם לנסוע יותר רחוק פעם ב...

תודה

יש בבני ברקקצפתאחרונה

יש חנות בשם "צימוקים ושקדים"

ויש סיטונאי של מוצרי אפיה אם את רוצה כמויות גדול ומוזלות של דברים אם תירצי אשלח לך את הטלפון באישי [לא זוכרת את השם]

יש לכם רעיונות למה אפשר לקחת לבית ספר?עזרה=]

כל החיים אני רק אוכלת טוסטים..

היה שרשור ארוך ארוך בתחילת שנה..נדנדה כתומה.אחרונה

תעשי חיפוש..

פולים חומים גדולים - איך מכינים?קשת

זה אמור להיות בלי רוטב ומפזרים כמון...

מישהו מכיר?

 

תודה רבה!

נראה לי שמבשלים במייםיעל מהדרום

לק"י

 

וכשזה מתבשל מתבלים במלח וכמון.

רק שימי קצת כמון בהתחלה ותטעמי, כי לכמון יש טעם חזק..

צריך להשרות?קשת

תודה

לא יודעת.. אבל לא נראה לי..יעל מהדרום
לא צריך, אבל זה זמן ארוך של בישול.פלפלתי
תלוי אם הפולים יבשים או טריים-משה ר-אחרונה

אם הם יבשים רצוי להשרות לילה לפני כדי להפחית את זמן הבישול..

למישו יש מתכון לעוגת שוקולד צ'יפסדניאל!!

כי אין לי כח להתחיל לחפש באינט'

תודה צדיקים! דוס

מה שכתוב על החבילה עם שינוי קטן..כוכבית*אחרונה

2 ורבע כוסות קמח

1 וחצי כוסות סוכר

כפית סודה לשתיה

קצת מלח

3/4 מרגרינה

2 ביצים

2 כפיות תמציות וניל

ושוקולד צ'יפס..

לא קשור לפורום וקשור מאד: מזל טוב ליהודיה!אני ירושלמית

מזל טוב למנהלת הפורום יהודיה מא"י, להולדת הבן!!!

 

 

 

תופים

 

תזכו לגדלו לתורה לחופה ולמעש"ט!! ולרב נחת דקדושא ממנו ומהשאר!!

מזל טוב-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ט תשרי תשע"ג 20:53
קולולולולולולו מזל טוב!! os_yael
מזל טוב יקרה!! שרשרו מתכונים לכבודה שירשור
מזל טוב!איזה טוב ה'!!!!

הרבה בשורות טובות לאחרונה בפורומים ב"ה

 

מזל טובחילזון 123

איזה כיף.

הרבה בריאות לשניכם

מזל טוב והרבה נחת!!!הדס ואור
המון מזל טוב ורוב בריאות. בין השורות
מזל טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!lila317

נחת ואושרתופים

מזל טוב!אילה שלוחה

שתזכו לגדלו בשמחה ובנחת!!

מזל טוב!!!!מחפשת מתכון
מזל טוב~א.ל
מזל טוב!טל..
מזל טוב!!שושנה29

יזכו ההורים לגדלה לתורה ולחופה ולמעשים טובים

 

הרבה נחת

וואי איזה מרגש!! בשעה טובה ומוצלחת יהודיה אהובה!!בת נוגה

מנהלתנו המסורה והנהדרת,

מזל טוב מכל הלב!!!

שהכל יעבור בנקל, בשמחה ובבריאות

שתזכו לרוב נחת יהודית

מהרך הנולד ומקודמיו גם כן!

 

סליחה בת נוגה, אבל על זה צריך להודיע בכותרת...אני ירושלמית

העוגה הזאת ממש לא חוקית...עצבני

אוי סליחה יקירתי, הצדק איתך. בואי נדמיין יחדבת נוגה

שהעוגה הזו בכלל שחקנית

ועשויה בעצם מחול, פלסטלינה וג'ל לאיטום!

אפשר מתכון?רסיסי לילה..אחרונה
מזל טוב.. הרבה אושר ונחת..סתם אחד!!
מזל טוב הרבה שמחה ואור ממנו והשאר!דינה ל.
יש למישו רעיון מה לעשות עם יוגורט שעבר התאריך שלו?פודינג11

תודה=]

(לפני 10 ימים)...פודינג11
לזרוק! |מזועזע|דינה ל.
לזרוק?? |מזועזע|נפשי ישובבאחרונה
עבר עריכה על ידי נפשי ישובב בתאריך ז' חשון תשע"ג 20:16

אתם רציניים? זה הרי כבר לא סוד מדינה שהתאריך הכתוב על מוצרי החלב הוא מוקדם והם מחזיקים יחסית זמן יותר ארוך, ובייחוד יוגורט ושמנת (מניסיון).

 

הכי חשוב- זה לבדוק בטעם אם הם טובים,  במראה אם ראויים לשימוש ובריח האם עדיין תקינים.

 

בכל מקרה- אפשר לאפות עם זה עוגות גבינה וכ"ו, אפשר לערבב את זה עם פירות טחונים בבלנדר (להוסיף סוכר לפי הטעם) ולהקפיא, אפשר לעשות מזה גבינה ע"י הכנסה לתוך חיתול בד וולחכות שהמים ירדו במשך כמה ימים, (להוסיף מלח ותבלינים לפי הטעם) ויש אחלה גבינה..

 

^^^^ זרקתי פה כמה רעיונות ואפשר לחפש להם מתכונים ברשת או שתשאלו ואנסה לדייק יותר..

 

נכתב לגמרי ברצינות.. ברור שאם אין ברירה אז נותנים לחתולים / זורקים אבל עד אז..

כל טובחיוך גדול

 

אה, ולא באמת מזועזעת, רק הסתדר לי טוב עם התגובה למעלהקורץ

אם המרקם שלו עדיין טובאמת ואמונה

אפשר לטחון פירות ולערבב. זה יוצא יאמי!

 

אם המצב שלו לא משהו תתקעי באיזה פשטידה שתעשי,

זה מה שעושים אצלנו בבית.

לזורק אותו לפח!מאמע צאדיקה
לשים בקערה חד פעמית לחתולי הסביבה המורעביםכלנית1

כך תעזרי להם להתחסן לקראת החורף כדי שיוסיפו לחסל במלוא המרץ עכברים, מקקים, נחשים וכד' מהסביבה שלכם.

מה עושים עם ריץ קפה?המוזרה

נשארו לי בערך שתי כוסות של ריץ קפה, אחרי שהכנתי עוגה ואני לא צריכה עוד עוגה.

אשמח לשמוע רעיונות מה לעשות עמזה?

 

תודה רבה!

יש דרכים רבות להשתמש בריצ' לקפהכלנית1

תקפיאי את 2 הכוסות לחוד ותשתמשי במקום חלב או מיץ בעוגה הבאה.

אם מאד מפריע לך להיות בשרית כל כך הרבה שעות בשבת, את יכולה להשתמש בזה למטרה שלה נועד- לקפה פרווה.

את יכולה להכין אינסטנט פודינג לאכילה לפי ההוראות ובמקום חלב לצקת כוס ריצ/ קפה.

את יכולה לעבות רוטב או להקרים מרק בצל/עגבניות לקראת סוף הבישול.

 

ואת גם יכולה לשלוח לי כי אני אוהבת לפעמים להשתמש בריצ' במקום חלב או מיץ בעוגה...

תודה!המוזרהאחרונה

כזה קצת חבל לי להשתמש בזה לקפה...

ואני לא אוהבת אינסטנט פודיג, ואני גם לא צריכה עוד עוגה כמו שכתבתי..

אבל להקרים,ולהקפיא זה רעיון טוב.

ולשלוח לך..את בטוחה שזה לא ישפך בדרך? 

שוב תודה.

לא תאמינו33meravit

אני חדשה פה.....

אמא מהגן בחודש שני החליטה אתמול שבה לה על חמין...

מאיפה אני ישיג לה חמין פתאום באמצע החיים???

אז מאתמול יש לי סיר על הגז על האש הכי הכי נמוכה וריח של חמין בביתצוחק

העיקר שלא יהיה לתינוק עם כתם בצורת חמין...כלנית1אחרונה
קניתי בשר של שניצל עוף פרוס ל"מקלות" איך להכין..?ביליו

לא בא לי לטגן (...מלא שמן) וכבר טגנתי השבוע שניצלים

הם פשוט היו חמודים לי וקראו לי.. לקחתי קצת לנסות.

אני יודעת שזה טוב למוקפץ אבל אין לי כרגע ירקות מתאימים ונבטים...

ההיא בקצביה אמרה לי שהיא עושה אותם כמו שניצלים אבל בתנור.

זה עובד? מישהו ניסה? איך בדיוק לעשות?

רעיונות נוספים יתקבלו בברכה, תודה רבה.

ברוטב פטריות וייןהקולה טובה

או רוטב צ'ילי מתוק

לרסס בשמן לפני האפיהכלנית1

ראיתי במתכון שנועד לשניצל אפוי שמוסיפים מעט שמן לביצה לפני האפיה וגם מרססים את השניצלים בשמן.

תניחי אותם בקערה עם שמן, פפריקה אדומה, פלפל שחור~א.ל

כמון ומלח. אפשר שן שום אחת קצוצה דק. תערבבי אותם יחד עד שהכל יקבל את הצבעים של התבלינים

ולתנור.

אני הייתי מכסה את התבנית בנייר כסף כדי שהם לא יצאו קשים מידי

שמה על 200 מעלות בתנור

ולקראת הסוף מסירה את הכיסוי של נייר הכסף

נראה לי זה כבר לא רלוונטיme and iאחרונה

אבל אני ניסיתי שניצלים בתנור הם יוצאים טעים אבל יש להם טעם די מתועשעצוב

אין מה להשוות את זה לשיצל מטוגן.יאמי

נראה לי פשוט במקום לאכול שניצל אפוי פעם בשבוע לאכול מטוגן פעם בשבועיים!!!1

אני רוצה ללמוד קונדטוריהמיסטר דום

אני ממש מתלבט על תדמור..מה אתם חושבים?

מומלץ להגיע למקום ולהתרשם בזמן לימודיםכלנית1אחרונה

מאחר שמדובר בתקופת לימודים ממושכת ובמקצוע לחיים, כדאי לבקר שם בזמן הלימודים ולהתרשם מהאווירה, מי שמעביר את הקורסים, מי שמשתלם שם וכו'. כמו כן, מומלץ לנסות לבדוק ביקורת על בית הספר (דרך גוגל), כדי לשמוע אם יש גם צד שלילי.

יש סקירה והשוואת בתי ספר לבישול:

http://www.ynet.co.il/articles/0%2C7340%2CL-3181500%2C00.html

כדאי גם לקרוא ביקורת (בעיקר 61, 62, 67) - http://www.ynet.co.il/Ext/App/TalkBack/CdaViewOpenTalkBack/0,11382,L-3181500-3,00.html

בהצלחה בהחלטה ובהמשך בע"ה בעבודה!

-חוברת מתכונים-zehavawize

היום נישואים של אבאמא מתקרב ואחרי שנמאס לנו מכל גזירי העיתונים והמתכונים שפתאום צצים על כל דף שננטש בשטח החלטנו להכין חוברת מתכונים.. 

השאלה - מה הכי נח ושימושי?

קלסר עם דפים בתוך נילוניות?
קופסה עם כרטיסיות מנוילנות?
מחברת עם ספירלה? 
כתב יד או מוקלד?

אשמח לשמוע מהנסיון ומהטיפים של החבר'ה פה, כי אין לי מושג בנוחות של דברים כאלה..

לי הכינו לחתונה..הקולה טובה

מאלבום, וכרטיסיות שרושמים עליהם את המתכונים

מא דנוח! ויש הרבה מקום..

אנחנו מכינים דיגטלי. לסבתא.ניגונים
רעיון מקסיםכלנית1

קופסא עם כרטיסים לא מתאימה לכל אחד. הם עלולים להרטב או ללכת לאיבוד.

ספירלה- לא מוצלח, כי אם רוצים  להוסיף מתכון, אפשר רק אם כותבים בכתב יד על דפי הספירלה.

 

קלסר עם ניילוניות (קונים קלסר דק, יחסית, שיש בו כבר 30-40 ניילוניות). כך את יכולה להקליד מתכונים שאת רוצה, לצלם ולהדביק על דפים של מכונת צילום את גזירי המתכונים כך שכולם יהיו מוגנים בניילון ובגודל אחיד.

אפשר לקנות 2 קלסרים ב-2 צבעים שונים או עם "כריכה" שאת מכינה לבד, באחד לרכז מתכונים של עוגות ובשני מתכונים של בישולים. כך אפשר לשלב גם דפים מודפסים שהקלדתם במחשב וגם גזירים.

כרטיסים - לא מומלץ, כי הם יכולים ללכת לאיבוד.SimplePlan

אא"כ אבא ואמא שלך הם יצורים מסודרים בטירוף

 

עשינו לאמא שלי פעם מחברת ספירלה, אבל זה גם לא מומלץ לדעתי, כי הדפים קצת נתלשים וכו'.
בקיצור לדעתי הכי מומלץ קלסר קטן  עם ניילוניות.

זה מה שאני עשיתי(שלושה קלסרים)זה מסודר,יפה,מושקעrenanushy2555

תלוי בכריזה...... הכנתי אותם למתנות לחברות... אם אתם בקטע של להשקיע(ממש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)נ אז יש לי המון טיפים לקלסר מתכונים.. בהצלחה..

אנחנו ניסינו הכל..כוכבית*אחרונה

ונראה לי מה שהכי שימושי ויעל זה מה שיש לי-
ספירלה מלמעלה, עם חוצצים וניילונים שאת יכולה להכניס (כמעט) כמה מתכונים שאת רוצה..

זה לא מתלכלך וזה נוח כי זה עומד. עולה משהו כמו 40 ש"ח.
לא ממש הצלחתי להסביר אבל אני יכולה לשלוח לך תמונה אם את רוצה...