ראיתי פרסומים בשוברים של שופרסל...
איך זה עובד העניין?
-זה טוב לכל מאפי השמרים?
-אפשר לנפות רגיל?
-והכי חשוב-האם ניתן לשמור את הקמח בהקפאה??
אשמח לכל מידע או לשמוע מבעלי ניסיון..
תודה!
ראיתי פרסומים בשוברים של שופרסל...
איך זה עובד העניין?
-זה טוב לכל מאפי השמרים?
-אפשר לנפות רגיל?
-והכי חשוב-האם ניתן לשמור את הקמח בהקפאה??
אשמח לכל מידע או לשמוע מבעלי ניסיון..
תודה!
יותר מלקנות את הקמח והשמרים בנפרד...
כשראיתי את הפרסומת מיד חשבתי שזה כמו קמח תופח. ותהיתי איך מנפים, כלומר, מנפים את הקמח והשמרים נשארים בנפה???
אבל את הקמח עצמו לא מצאתי בשופרסל.
על גבי האריזה יש הוראות שימוש ברורות מאד. כמו כן, אין צורך בניפוי (המוצר בהשגחת הבד"ץ). אם יגיע מוצר דומה מקמח מלא, אשמח על המציאה...
ובבוקר תניחי מעליו את הקוסקוס בפיירקס או במסננת.
ולא מהערב, הוא לא יחרך.
מנסיון..
הצלחה רבה!
אני שמה באורז רק מלח.
והוא מחמיץ מבלי קשר לתבלינים
מכינים משהו מיוחד לראש חודש?
משהו מיוחד לילדים בסנדביצ'ים?
ארוחה משפחתית רגילה או מיוחדת?
סתם מוסיפים שתיה מיוחדת או קינוח לארוחה רגילה?
סתם יום רגיל?(מבחינת הארוחות)
אנא שתפו אותנו
יתקבלו בברכה גם רעיונות נחמדים שטרם נוסו על בני אדם
)אני ירושלמיתהפעם בשל אילוצים ויתרתי על זה.
הילדים אגב, נהנים יותר מארטיק חלבי קנוי.. מאשר כל מנות הגורמה שלי.. ואת זה ב"ה הם קיבלו..
ביליומכינים מתרכיז תפוחים 'טבעי' שמגיע בפחיות הגדולות...
וחוצמזה הכנו פיצה לארוחת ערב. (למרות שזה יכול לקרות גם סתם באמצע החודש... פשוט מלא זמן לא יצא להכין.. ~~חגים?)
הם גם חזרו עם ממתקים לאינספור מהלימודים עקב ריבוי ימי הולדת ואולי גם לרגל הר"ח
אז היתרתי להם לזלול יותר מהרגיל ![]()
וגם קניתי אגו חלבי מסוג שטרם טעמנו,
ובגלל שהילדים הלכו לישון - בעלי ואני נהנינו מזה לבד... ![]()
~א.לאנחנו משתדלים=]
למשל אתמול הכנתי פסטה מוקרמת ומרק סלרי חלבי. יצא מאוד טעים!!
פעם היינו עושים ארוחה זוגית חגיגית 
מה אפשר ?.ממש מתחשק לי לגוון....
עם מילוי שאתם אוהבים(בשר /פירה/ירקות מוקפצים)
אולי ירקות מוקפצים
אם יש לך כח לעשות בצק אפשר למלא אותו בירקות וכו'- כמעין ארגול
פשטידה.
שיהיה נוח לצורות כמו פלסטלינה, וגם טעים?
אפשר להשיג בחנויות מתמחות, או להכין בבית....
הבטחתי לילדה להכין אחה"צ.
מעצבן שמבטיחים לי מתכון טוב לצורות ובסוף מקבלים בצק רך ודביק, שלא השתפר בהרבה גם אחרי שהוספתי המון קמח! גם לבצק עצמו וגם על המשטח. בסוף הצלחנו לעשות מזה רק עיגולים פשוטים.
לא נראה לי שזה קשור עם ההמרה של השמנת. שמתי ממש מעט מיץ (לימון ולא תפוזים, אולי יש משהו בלימון דווקא שמרכך? קשה להאמין)
יותר נוח לעבוד עם בצק שמרים...
יש לכן מתכון לרוטב טוב לסלט חסה עם עגבניה וחמוציות?
בלי חרדל, מיונז או קטשופ.
ומה אפשר לשים בסלט תפו"א במקום מיונז? שמן-מלח-פלפל יספיק?
מלח, פלפל, טיפה שמן והרבה לימון
בכוס-
שליש- לימון\חומץ
שליש שמן
וושליש סוכר
עוגת שוקולד עם קרם שוקולד
1 כוס קקאו
6 ביצים
3 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
רום
לערבב הכל ולהוציא מהבלילה כוס ולשמור בצד
1/2 2 כוסות קמח
1 כוס מים
אבקת אפיה
להוסיף, לערבב ולאפות
אחרי האפיה לשפוך מעל העוגה את הבלילה
4\1 1 כוס סוכר
1.5 כוס קמח
1 א. אפיה
3 כפות פונינג וניל
2\1 כוס שמן
4 ביצים
2\1 כוס לימון+ 2\1 כוס מים
כפית ת. וןניל
כפית קינמון
הכל לערבב טוב טוב
ולתנור
חום בינוני
טעימה מאוד!!!
חשוב לציין שאני צריכה משו ממש פשוט וקל...
בגלל שכולם מחפשים פשוט וקל כל יולדת מקבלת +- אותו תפריט כל יום.
אפשר להכין דגים, כדורי בשר, בורגול ועוד כל מיני. תנסי לחשוב על דברים שמצד אחד הם קלים ומצד שני לא כ"כ שגרתיים.
יישר כח ומזל טוב
כי לפעמים מרוב רצון טוב של כל השכנים
ובדיוק גם הורים הביאו משהו
ובתוספת חוסר אירגון
יש עומס במקרר
וחבל כי זה יוכל לעזור אחרי שיכבו כל הזרקורים מעל ההורים הטריים
אם יש לה מקורות אחרים לאוכל, את יכולה להשקיע בעוגת גזר (=פשטידת גזר). פעם הכנתי לחברה שילדה והיא ממש שמחה. למה? כי היא יכלה לאכול אותה חמה, בתור פשטידה, כחלק מארוחה או לבד, כשאין לה זמן. והיא יכלה לאכול אותה קרה, על תקן של נשנוש בריא.
כמעט בכל פעם שאני מכינה עוגה עם שוקולד ציפס - כל השוקולד ציפס יורד לי למטה!!
ניסיתי לקמח, להרטיב, להקפיא וכל מיני עצות שקראתי באינטרנט ולא עוזר!!
מה אתן עושות כדי שזה לא יקרה?![]()
למען האמת, אני יוצקת את עיסת העוגה לתבנית
ומפזרת את השוקוצ'יפס מלמעלה בלבד,
וכך הם שוקעים להם פנימה במהלך האפיה.
את נשמעת קצת מיואשת, אז יעצתי לאפות קצת ואח"כ לפזר
למרות שיכול להיות בהחלט שמספיק לפזר כאמור לפני האפיה.
os_yaelלפני הסוף ואז זה נמס כזה..
יאמי! ![]()
ואם בא לך להעלות לפה את המתכון של העוגה
אני ממש ישמח! ![]()
די חמים אצלנו..
טל אוריהכמה זמן עמד בחוץ?
איך הריח שלו?
טוענים שחלק מהשמרים מתים אם שמים אותם במקפיא. לי אמרו לשים יותר מהכמות שכתובה במתכון כדי לפצות, וככה אני עושה בד"כ.
(אצלנו השמרים במקרר, והם בסדר גמור...)
בהצלחה!
כתבה על שמרים:
איך מגיעים לדקות כזאת? ואיך העיגול לא "נשבר"- כשמנסים לעקם אותו בשיפועף לעלה הכותרת?
ככה גם ממלאים תפו"א בבשר למפרום בלי שיתפרקו.
עושים עם קולפן של בטטה (היותר עבים מהרגיל)
אנחנו רק שנינו, ולא אכלנים גדולים...
הרבה פעמים בערב אנחנו מכינים רק מרק ושבעים מזה.. מפוצצים....
אז-
בערב חשבתי להכין קונכיות פילו עם פירה ורוטב פטריות
יש רעיון לעוד משהו?
בוקר:
קובות ברוטב דלעת (מותר לחמם?)
יש רעיון לתוספת מתץאימה?
סד"ש:
פשטידה כלשהי?
חלות וסלטים?
אין לי כח וזמן להשקיע כי אני עובדת חמישי-שישי.
אשמח להצעות 
~א.לערב- נשמע מצוין וקל להכנה
בוקר: לדעתי תכיני כבר מעכשיו את התערובת של הקובה, תקפיאי ומתי שיצא לך רק תכיני את זה
סד"ש: נשמע טובה פשטידה ולחמניות אפשר גם כדורי שוקולד או לפתן: לחתוך תפוחי עץ רכים מבלי קליפה לרבע, להניח בתוך סיר טיפה עמוק וצר יחד עם סילאן ולסגור את המכסה על אש קטנה. יוצא טוב!
רק שבד"כ אני מכינה גם דג כמנה ראשונה.
חשבתי לעשות מרק כתום ללילה
ובבוקר- יש פרוסות בשר בפריזר עם אורז ואנטיפסטי.
סעודה שלישית- אנחנו ממש לא רעבים. מבחינתי? חלה עם חמאת בוטנים.
חלבון לערב, דג או עוף\בשר
אפילו משו פשוט-
את לוקחת חזה, חותכת לקוביות, ומטגנת במחבת עם רוטב צ'ילי\ברביקיו\כל רוטב מוכן אחר
ולבוקר הייתי מוסיפה אורז או משו כזה
או תפו"א בתנור
או ירקות בקוקי- לוקחים מה שאוהבים- תפו"א, בטטה, בצל, גזר, קישוא, סלרי ומה שבא, מכניסים לשקית קוקי עם 2 כפות שמן זית וקצת מים ותבלינים שאוהבים- והופ לתנור עד שכולם רכים רכים וטיפה שחומים
אפשר גם להכין כמות גדולה של אורז נניח ולאכול גם בבוקר וגם סד"ש
ואפשר לעשות בתנור גם?
שאלה אחרונה- פילה דג בקלה מתאים לשניצל??
תודה רבה.
אבל לא מהותי.
חוץ מזה עושים בדיוק כמו שניצל עוף.
אפשר לעשות בתנור רק להיזהר שלא ייתיבש
פילה בקלה בהחלט מתאים לשניצל.
שניצל בקלה מאד טעים. אני מקווה שקנית פילה (כלומר, בלי עצמות), אחרת עלולות להיות הפתעות... וצריך להיזהר.
אם את אופה את השניצלים, תרססי עליהם שמן לפני האפיה, כדי שלא יתייבשו.
סתם אחד!!פעם שלחתי לבעלי לעבודה כתוספת למנה העיקרית גזר ואפונה (אין לי מושג מאיזו חברה) והוא מצא שם "ברלה". מאז כבר 3 שנים שאני לא קונה גזר ואפונה מקופסא של אף חברה.
למה שלא תקפיאי בכוסות חד"פ ותשתמשי כשתצטרכי לעוגות ובישולים.
לק"י.
הם בטח יודעים מה אפשר לעשות מחלב סויה, ואם אפשר להכין ממנו ריבת חלב..
לק"י
ריבת חלב, או לפחות משו דומה, מחלב סויה.
מחפשת מתכון שעשוי משמנת מתוקה וריבת חלב (שעבר לה התאריך, זה משנה?)
תודה רבה!
של עוגה שמשולב בה שמנת מתוקה וריבת חלב. היא נראית טעימה לאללה.
בעיקרון המתכון של קרין גורן-
ואוו פשוט הזוייה
פוסעת בחול...אני תמיד שמה חצי..
דניאל!!יש לי שתיים כאלו, טחנתי אותן הבוקר ויש לי עכשיו כמות עצומה של עוגה טחונה ולא ממש מתחשק לי להכין מזה כדורי שוקולד.
רעיונות מקוריים יתקבלו בברכה 
לקחתי את כל העוגות היבשות, טחנתי אותם, הוספתי ביסקויטים לבנים, גם אותם טחנתי אבל די גס, הוספתי יין ומים עד שנוצרה לי עיסה שאפשר לעבוד איתה ולא אוסף פירורים, יצרתי גליל פשוט ביד, לקחתי נייר פרגמנט, עטפתי את הגליל בצורת סוכריה, גילגלתי אותו שתהיה לו צורה יפה, גלגלתי אותו על סוכריות צבעוניות או על קוקוס או מה שבא לכם - ושמתי בפריזר בתור גלילים.
כשהיה צריך - פרסתי אותם והם די נחטפו.
אם היו יודעים שזה העוגות היבשות אני מאמינה שלא היו נוגעים בהם... 
לדחוס בתבנית ולמלא [אם יבש מידי כדאי להוסיף נוזלים כלשהם, ליקר מיץ], או [לא ניסיתי] ליבש בתנור לשמור בקופסא ולפזר כקנץ מתוק על גליות קצפות וכאלה.
סוכר, לערבב, ולאפות פירורים בגודל של אגוזים גרוסים, עד יבוש וקראנצ'יות. ולהשתמש כתחליף לאגוזים בעוגות שמרים וכד'. שמעתי שזה מה שעושים בהמון קונדיטוריות....
בכל מקרה - מה שתבחרי מהרעיונות לעיל,
עד שתעשי - תקפיאי... חבל שיתייבש עוד יותר.
ככה תוכלי לשמור למתי שצטרכי כדורי שוקולד/בסיס למוסים/מילויים וכו'.
היי..
חשבתי שבמקום לקנות כל מיני קבבים והמבורגרים מוכנים שיהיו במקפיא לארוחות מהירות-
להכין בעצמי קציצות בשר מתובלות ולהקפיא..
עכשיו השאלה היא- יש לי במקפיא בשר טחון שקניתי קפוא, יש בעיה להפשיר אותו, להכין את הקציצות ושוב להקפיא??
שמעתי פעם משהו על זה שלא כדאי להקפיא ולהפשיר כמה פעמים..
ואם כבר- איזה ארוחות מהירות-בשריות (או לא, אבל מזינות) אפשר להכין?? אני חוזרת עכשיו ללימודים וצריכה לחשוב מהערב מה להכין לי לצהריים.... לא בא לי לחיות על סנדביצים.......
אשמח לעזרתכם 
תודה!
בשר ועוף הם עדינים (מבחינת החיידקים שבהם) ולכן לא כדאי להפשיר ולהקפיא שנית.
את יכולה להכין קציצות, לטגן או לבשל ולהקפיא. אם את מביאה לרתיחה עם הרוטב, יוצא כמו טרי.
אין כל סיבה לא להקפיא קציצה מטוגנת. נסי פעם אחת ואם תרגישי טעם לוואי של המקפיא (היתה תקופה שקניתי גויאבות ואיכשהו הריח עבר למקפיא והיו לי עוגיות קפואות בריח גויאבות...), תאפי אותן מחדש לפני השימוש.
בשעה טובה =)אחרונהאני רוצה להכין ממולאים לשבת, חשבתי על פלפלים אבל... הצילו!! 13 שח לקילו!!!
ויתרתי על הרעיון...
ממה עוד אפשר להכין ממולאים ושיהיה במחיר שפוי?
תודה 
ועגבניות לא מתצפרקות בבישול?
כרוב ניסיתי ולא הולך לי..
אוף 
עגבניות, צריך לבחור את הקשות בשביל למלא...
כרוב- מפרידים לעלים משטחים כל עלה וממלאים...
כדי למלא כרוב, כדאי לקחת עלים גדולים, להכניס לכמה שעות לפריזר ואז למלא באורז. אחרי השהיה בפריזר עלי הכרוב נוחים יותר לעבודה.
אחרי שגילגלת את עלי הכרוב ומילאת - מומלץ לקשור בחוט תפירה לבן. הוא שומר על הצורה בזמן הבישול, וכמובן אחרי החימום ולפני ההגשה יש לגזור אותו.
ועוד משהו, אורז מלא, אומנם בריא יותר אבל לא מומלץ למילוי. יש למלא באורז רגיל.
לפני החג היה אצלנו בשקל תשעים או משהו כזה.
פלפלים אצלנו היו הפחות משובחים ב7 ש"ח.
שימי לב שלבישול את לא חיבת את הירקות הכי טריים...
מה עם חצילים?
איך עושי חצילים ממולאים?
אני יודעת להכין גלילות חצילים... אבל ממולאים?
פעם ניסיתי חציליפ ממולאים וגם כרוב ממולא ופשוט לא הלך לי... ז ייצא די מעאפן..
אני יודעת להכין רק פלפלים!
מייאש 
קישואים-לא מכרו אצלנו קישואים עגולים, רק רגילים...
נדנדה כתומה.אבל עם רוטב חמוץ-מתוק..
וגם קישאים-זוקיני.. העגולים האלה..
בסוכות חיפשתי ירק למילוי. המילוי של הבצל נראה לי מסובך אבל המילוי של הכרוב שעשיתי לא יצא מוצלח ולכן אני חושבת על ההזדמנות הבאה למילוי בצל. מצאתי סרטון עם הוראות מדוייקות למילוי בצל. תהנו:
היא אמרה שיצא מוצלח מאוד!!!
בהצלחה ובתאבון 
איך יצא?
בשמחת תורה הכנתי כרוב (כי בערב ראש השנה לא השגתי כרוב למילוי והצטערתי). בשבת לא היו לנו אורחים ולכן לא היה מי שיעריך את הבצל הממול
לשבת הכנתי עוף מאודה עם בצל, רצועות בטטה ותפוחי אדמה והוספתי לרוטב דבש. יצא טעים, אבל קצת התקמצנתי על הדבש וחבל...
תחצי לשני חלקים כל חציל,
אח"כ תוציאי קצת את הליבה, אך תשאירי מעט
ותמלאי במילוי כלשהו
ואח"כ לתנור..
אפשר להוסיף עגבניות שרי ושום יחד עם זה בתבנית
או פשוט אורז לבן כתוספת 
זו נשמעת לי אופציה חלופית די טובה 
בילתי את כל יום שישי בקופ"ח, חזרתי הביתה התקלחתי ונרדמתי...
בעלי לא ככ ייודע לבשל בטח שלא לשבת (יודע חביתה, ביצה קשה... זהו)
בערב אכלנו חלה, סלטים קנויים, ומרק שמזל שהספקתי להכין ביום חמישי
ובבוקר התארחנו. מזל. (והיה כיף!)
אז נשמור את הממולאים לשבת הזו-בתקווה שהפלפ]לים יירדו...
אפשר?
נגיד-תפוח, אגס, בננה...
שמוכרים בסופר מכילים תוספת סוכר. יש כאלו בלי סוכר בכלל בחנויות טבע בד"כ.
אז אם את רוצה להמנע מסוכר רגיל אז צריך לשים לב.
מה שבטוח שזה יותר זול מדבש...
אביוססילאן זה מתמרים (ואם זה לא מחנות טבע כלשהי- אז אלו תמרים ועוד כמה חומרים אחרים..) ויש לו טעם של דבש, רק עדין יותר.
ודבש זה דבש 
לכל אחד מהם יש את הדברים הטובים בו 
סילאן טהור (בלי סוכר) עשוי מתמרים בלבד ולכן יותר בריא מדבש. אבל, קרה לי שקניתי בבית טבע סילאן ורק כשהגעתי הביתה גיליתי שיש בו סוכר.
שימי לב שלסילאן יש מעט מרירות בטעם, כך שאם את מוסיפה אותו לעוגה או לתבשיל, הוא יהיה פחות מתוק מאשר דבש.