שרשור חדש
מחפשת מתכון טוב לשקשוקה.יהיה טוב

אנחנו מכינים הרבה פעמים אבל היא לא יוצאת מספיק טוב.

אשמח למתכון קליל ופשוט.

תודה רבה!

אני-פלספנית

בעזהי"ת

 

חותכת עגבניות שום ובצל, מטגנת, מוסיפה רסק עגבניות ומים, מביאה לרתיחה, מתבלת [פלפל, מלח, פפריקה, אבקת שום, ואם יש עוד משו מעניין אז גם- צ'ילי, אורגנו, כאלה]

פותחת מעל זה ביציים לפי מספר האנשים

 

וזהו..

 

לא צריך להסתבך עם זה יותר מידי..

אני יודעת איך להכיןיהיה טוב

הבעיה שאני רוצה שזה יהיה קצת יותר נוזלי הרוטב שמסביב לביצה

ומשום מה הוא מתייבש.

יש רעיונות?

תוסיפי מיםיהודיה מא"י

או חלב אם זה חלבי, או מרק עוף עם זה בשרי

תודה!יהיה טובאחרונה
מחפשת מתכונים לעוגות מזינות.קצפת

קמח מלא\קוואקר\סילאן\דבש\אגוזים וכל מיני לתת לילדים בבוקר.

עוגיות תמריםאד

4 כוסות קמח מלא

שקית אבקת אפיה

3 ביצים

2/3 כוס שמן

1/2 כוס מים

3 כפות סילאן/ דבש

לערבב וללוש הכל לעיסה. לחלק ל-5 כדורים.

לשטח כל כדור למלבן ולמרוח עליו ממרח תמרים (אפשר להוסיף גם קנמון) ולגלגל.

לסמן עם סכין את מקום החיתוך לעוגיות לפני האפיה.

לאפות עד שמשחים ולחתוך לעוגיות לאחר שמתקרר.

מצוין באפיה.

 

איזה שירשור במקום!. שאלה-אנונימי (פותח)

מה יכול להיות תחליף לממרח תמרים?

 הוא מלא סוכר ובעיקר מה שמפריע זה החומר משמר

תודה!

תמרים! אני ירושלמית

לטחון תמרים רכים מזן מג'הול, עם מעט מיץ לימון, יתן לך ממרח תמרים טבעי ובריא. את יכולה לדלל אותו במעט מים אם הוא מדי סמיך...

עוגיות חלבה. רוצה מתכון?פודינג11
אני אשמחח.צ.גנט
בקשה...=] פשוטות מאוד-פודינג11

200 גר' מחמאה

1.25 כוס סוכר

1 שקיק א. אפיה

3 כוסות קמח

1 כוס טחינה גולמית

2 כפות מיץ לימון

 

הכל לערבב לתערובת אחידה ולהוסיף:

200 גר' שקדים מולבנים\ צנוברים\אגוזים וכו' (מה שיש בבית)

 

יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית עם מרווחים בינהם.

 

אופים 180 מעלות כ15 דקות.

 

יוצאות מ ע ו ל ה !

בתאבון.

אפשר עם שמן במקום מחמאה?נתנאל ואודיה

זה לא ממש בריא..

אולי תפחיתי את הכמות.פודינג11

כי  ניראה לי שזה אמור לייצב את העיסה

בדיוק עכשיו עשיתי..הקולה טובה

עוגיות טחינה יאמי

כוס קמח

חצי כוס א. סוכר (אני משתמשת בסוכר רגיל, אבל ככה כתוב במתכון..)

סוכר וניל

1/4 כוס שמן (אני שמתי פחות..)

1/4 כוס טחינה (אני השתמשתי בריקה (כלומר לא מלאה) ושמתי יותר מ1/4)

2 כפות דבש או סרופ מייפל

ביצה

 

לערבב הכל, לעשות צורות, לשים בתבנית עם רווחים, לעטר בשקדים פרוסים\פקאנים מסוכרים\חצאי בוטנים\אגוזים טחונים גס\ מה שבאלך..

 

לאפות בחום בינוני 10-15ד'

שימי לב שזה אמור להיות רך עדיין כזה מוכן. זה מתקשה רק אחרי שזה מתקרר..

הפצצת בריאות..בת 30

חצי קילו קוואקר (אפשר טחון, יותר טעים גס)

כוס טחינה (רצוי מלאה)

כוס שמן

כוס סוכר חום או דבש

 

מערבבים את כל אלה ומשהים שעתיים במקרר

מוסיפים 4 ביצים ותוספות כיד הדמיון- אגוזים, חמוציות, צימוקים,תמרים קצוצים, וכל מה שרוצים או יש בבית. אפשר גם שוקולד צ'יפס, אבל אז זה קצת פחות בריא..

תלוי בכמה דברים מוסיפים- סה"כ שכמות התוספות תגיע ל2 כוסות בערך.

יוצרים עיגולים שטוחים (צריך להרטיב את הידיים מדי פעם כי הבצק דביק) ואופים בחום בינוני כ10-15 דקות.

 

תודה, הולכת לנסות כמה דברים.קצפת

גם לי יש משהו נחמד, הוא מזכיר את חטיפי השוגי עם השוקולד למטה ,אצלינו הוא נחטף.

בתבנית גדולה בתנור ממיסים  גר' שוקולד מריר ומשטחים עם מרית, מכניסים לתנור שיתקרר  וביינתיים מערבבים:

 3 בייצים

כוס שמן

כוס סוכר חום [אני שמה פחות]

3כוסות קוואקר

כוס קוקוס

חצי כוס אגוזים\שומשום\גרעינים מה שבא.

משטחים עם השוקולד ואופים.

חותכים את זה כשזה עדיין חם ומחכים שיתקרר [כדי שהשוקולד יתפס]

 

 

 

כמה גרם שוקולד - כנראה התפספס. נשמע טעים!מודדת כובעים
זוועה! אי אפשר להפסיק לטרוף ;)אממה

אני המסתי 200 גר' שוקולד, ושמתי חצי כוס חמוציות ולא אגוזים. יצא סוף הדרך!

 

כמה כוסות זה קילו שבולת שועל? תודה!אנונימי (פותח)
תודה!עשיתי הערב ויצאו נהדר!!אממה

הילדים התלהבו ממש!

השתמשתי בקמח 100%, בסוכר חום ובטחינה מלאה.

^עוגיות הטחינה של קולהאממה
עשיתי עכשו.יצא ממש טוב!!פיתה פיתה
כמובן, עוגיות קוואקריהודיה מא"י

2 כוסות קמח (אפשר מלא)

2 כוסות קוואקר

2 כוסות סוכר (אפשר סוכר חום, ואם עושים את זה בתור ארוחת בוקר, הייתי שמה פחות)

2 ביצים

כוס שמן

1 אבקת אפייה

קורט מלח

אפשר להוסיף תוספות כיד הדמיון - שקדים, צימוקים, אגוזים, שוקולד צ'יפס וכו'

במתכון המקורי יש גם שתי כוסות קוקוס טחון, אבל אני לא שמה ויוצא לי מצויין

לערבב היטב היטב, לשטח בתבנית גדולה עם נייר אפייה (זה מתאים לתבנית ענקית) אמור להיות דק.

לאפות בתנור 20-25 דקות, עד שמזהיב, לחתוך מיד כשמוציאים מהתנור ואז לחכות שיתקרר.

מתכוניםאמא אחת עסוקה

הרעיון הבסיסי:

שתי כוסות קמח מלא למינהו

חצי חבילת אבקת אפיה

כוס עד כוס וחצי סוכר

כוס מים

חצי כוס שמן

שתי ביצים.

מוסיפים כל דבר בריא שרוצים למשל:

חצי כוס אבקת חרובים,

צימוקים

אגוזים

שוקולד (לא בריא)

כמה גזרים מרוסקים

כמה קישואים מרוסקים

רסק תפוחים

אם מכניסים דברים רטובים כמו קישואים/רסק תפוחים גזר אז להוריד חלק מהמיים ואולי להוסיף עוד רבע כוס קמח

אפשר להמתיק עם סילאן או דבש במקום כל או חלק מהסוכר, ואז אני מורידה קצת מיים  (בערך רבע כוס).

לשים בתבנית רגילה או מאפינס ולאפות ב 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.

מה הכמות של התוספות?קצפת

 

המתכון של קצפתא.כ.

לא הבנתי! כמה שוקולד? והאם ממיסים את השוקולד ומערבבים עם כל העיסה או לשטח את העיסה ולמרוח למעלה את השוקולד. תודה.  

300 גר' שוקולדקצפת

מסדרים את הקוביות בתבנית ומכניסים לתנור להמסה, עם מרית מורחים את השוקולד על התבנית ויוצרים שכבה דקה של שוקולד. מקררים כדי שיתקשה ועל זה שוטחים את התערובת ואופים, זה נראה בסוף כמו החטיפים של שוגי עם שכבת שוקולד למטה.

תודה רבה. נשמע טוב!א.כ.
מה שאני עושה זה "מבריאה" מתכונים.אביוס

קמח מלא במקום רגיל,

שמן קנולה במקום מרגרינה

מורידה לפחות מחצי את כמות הסוכר

מוסיפה אגוזים, גרעינים

אם ניתן מחליפה חלק מכמות הקמח לשיבולת שועל

 

וכן הלאה

 

יש לי מתכון ללחם חלבי, שטעמו ממש ממש דומה לעוגה, אני אכתוב לך. (אני הולכת להביא את הספר)

 

 

אוקיי זה נקרא לחם שיבולת שועל ואגוזים וזה של פיליס גלזר.

מצרכים:

  • 1+1/4 כוסות שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
  • 1 כוס קמל מלא 70%
  • 2 כפיות א.אפיה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 25 גרם צימוקים (אני מוותרת על זה)
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/3 כוס דבש נוזלי או סילאן
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 1+1/4 כוסות יוגורט נוזלי

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל190 מעלות. משמנים או מקמחים תבנית אינגליש קייק (לי מהכמות הזו יוצאות 2 צבניות חד"פ)
  • בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון ומלח ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את האגוזים והצימוקים
  • בקערה שניה טורפים שמן דבש וביצים ויוגורט. מוסיפים את התערובת לתערובת הקמח ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתבני. אופים בתנור החם 45 דק' או עד שקיסם יוצא ניק.
  • מוציאים את התבנית ומצננים על רשת 20 דק'. מעבירים סכין חדה סביב הדפנות ומחלצים את הלחם. מצננים לפחות שעה וחצי לפני שפורסים.

 

הערות שלי:

זה נחטף אוכלים את זה עם ריבה או גבינה וזה פשוט טעים!

אפשר להוסיף לזה בננה מעורכה או רסק תפוחים, זה די משדרג...

 

אוקיי עוד מתכון לפנקייקים:

מצרכים:

  • 1 כוס שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כפית שטוחה א.אפיה
  • 1/3 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 4 כפות דבש/סילאן
  • 1 כוס חלב (או חלב שקדים או חלב סויה)
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות אגוזי פקאן קצוצים גס

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים ב'קערה גדולה את כל החומרים היבשים.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים במזלג לקבלת תערובת אחידה. משהים 10 דק'.
  • מחממים על להבה בינונית מחבת, רצוי nonstick. יוצקים 1/3 כוס בלילה למחבת  לכל פנקייק ומייד מנמיכים את האש לבינונית נמוכה.
  • מטגנים עד שמופיעות בועות על השכבה העליונה. הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים.

 

 

 

 

בהצלחה

תודה לכולן!עטרה12

רשמתי והולכת להכין לשבת... יאמי

עוגת קוואקר מעולה!:שפיצהאחרונה

בקערה אחת:

2 כוסות קוואקר

שלותרבעי כוס סוכר

כוס קמח

שלותרבעי כוס שוקלד צ'יפס

בקערה אחרת:

2 כפות דבש

כפית סודה לשתייה

שתי שליש כוס שמן.

לערבב את 2 הקערות ביחד ולשים בתבנית בינונית.

בתאבוןן!!

גריסי פנינהנועם ה'

יש דרך לבשל אותם כמו שמבשלים אורז/פתיתים/בורגול והם יהיו לאכילה?

 

עד היום הכנתי אותם בתוך מרק או כבסיס לעוף.

 

אבל בא לי פשוט לשים בסיר, להוסיף מים, לתבל ולהגיש.

 

יש חיה כזאת? 

 

איך מכינים אם כן? 

אני מכינה בערך כמו אורזיהודיה מא"י

רק, הרבה יותר מים, והרבה יותר בישול

בוררים, שוטפים

מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הגריסים ותבלינים לפי הטעם

מערבבים דקה שתים ומוסיפים מים 3-3.5 כוסות מים על כל כוס גריסים

סוגרים את הסיר

מבשלים 30-40 דקות, עד שכמעט כל המים נספגים, ואז מכבים אתה אש ומשאירים סגור למשך 20 דקות נוספות לפחות.

תודה!!נועם ה'
גם אנחנו ככה.רחלקהאחרונה

בעזהי"ת.

 

אה, ואפשר לטגן קודם בצל, ואז להוסיף את הגריסים והמים, ותבלינים, ורסק, ולבשל את זה ככה. יוצא אדום וטעים כזה

מחפשת מתכון לבורגול-יהיה טוב

אם יש למישהו אשמח.

תודה רבה!

סלט טבולהכלנית1

טבולה :
1 כוס בורגול דק
צרור פטרוזיליה (לדעתי אפשר להסתפק בחצי חבילה)
1/2 חבילה נענע- לא חובה למי שלא אוהב את הטעם החזק
1/2 חבילה בצל ירוק
2 עגבניות
2 מלפפונים
מיץ לימון לפי הטעם
שליש כוס שמן זית
מלח, לפי הטעם
משרים את הבורגול במים חמים לעשר דקות (אני מעדיפה 30 דק' כדי שיתרכך ואם קנית עבה, תבשלי 10 דקות). מוציאים מהמים וסוחטים את הבורגול בידיים על מנת להוציא ממנו את המים ככל האפשר. חותכים את הפטרוזיליה, הנענע והירקות דק דק ככל האפשר. לבחוש ולתבל.

תודה רבה! בעז"ה מקווה להשתמש במתכוןיהיה טוב
אני שמה בורגול בצו'לנט וזה מעולה.פלספניתאחרונה
רוטב מוקרם לפסטה - אפשר להקפיא? תודה!עין צופיה

וכן, כמה זמן הרוטב יכולה להחזיק טוב במקרר?

תודה רבה!

אפשר להקפיאיהודיה מא"יאחרונה

מחזיק כמה ימים במקרר

ובכל מקרה כשמחממים להוסיף חלב, ולחמם בסיר תוך כדי ערבוב.

יש לי בצק פילו ובשר טחון אפשר מתכון מה עושים ...אנונימי (פותח)

יש לי בצק פילו ובשר טחון אפשר מתכון מה עושים ...

את יכולה לעשות פסטל בתבנית גדולה- ולחלק.פלפלתיאחרונה

איך עושים?

את מטגנת בצל במחבת עד קצת לפני שנהיה שקוף, עליו מוסיפה את  הבשר הטחון ומערבבת.

מוסיפה תבלינים - מלח, פלפל, בהר.   מערבבת.

 

ואז עושה שכבות...  שכבה בצק פילו, שכבה בשר, בצק, בשר בצק בשר...

סבבה של דבר.

את גם יכולה לעשות מזה סיגרים ממולאים בבשר עם אותו מילוי שלמעלה... 

כמה זמן אפשר להשאיר חזה עוף במקרר?הקולה טובה

חזה שהפשרתי במקרר, ובסוף לא התחשק לי בשרי היום..

כמה זמן הוא יחזיק מעמד?

 

אומרים ששלושה ימיםעטרה12

בפועל לי זה החזיק קצת יותר (4/5)

אני בדברים כאלה לא לוקחת סיכונים...אדאחרונה

אומרים שלושה ימים מרגע השחיטה, לא יודעת אם מופשר זה לא פחות זמן...

בכל מקרה- למחר זה בטוח עוד טוב.

מנצלת את ההזדמנות שעונים כאן מהר עוגת שוקולד חמהאנונימי (פותח)

יש לי תבנית של מאפינס 

אני רוצה להכין עוגת שוקולד חמה - עם הרוטב בפנים 

אם אפשר גם אופציה חלבית וגם פרווה ..

לא יודעת אם עכשיו זה נקרא "תשובה מהירה"אלירזאחרונה

אבל יש שני אפשרויות - סופל'ה שוקולד.. ועוגה חמה שוקולד-תות.

ההבדל ביניהם הוא שבסופל'ה מטביעים קוביית שוקולד,

ובעוגה חמה אופים את המעטפת החיצונית ובפנים נשאר רוטב חם.

 

במה את מעוניינת?

עוגה בריאה ליום הולדתאד

לביתי יש יום הולדת ואני רוצה להכין לה עוגת יום הולדת מושקעת כמו שכל ילד אוהב...

אין לה רצונות מיוחדים- מה שאלהיב אותה, היא תשמח.

היום הולדת היא למשפחה המורחבת והרבה אנשים מקפידים שם על אוכל בריא, לכן אני רוצה להכין עוגה בריאה שגם תענה על ההגדרה "עוגת יום הולדת".. (בפעם הקודמת- העוגה פשוט נשארה שלמה חוץ משתי פרוסות קטנות...)

 

יש למישהו רעיון לעוגה שעונה על הגדרה כזו?

או אולי עוגה רגילה שהפכתם לבריאה ויצאה מוצלח?

לא מתחשק לי לעשות ניסיונות שאני לא יודעת איך יצא....

תודה רבה לכולם!!

אני ממליצה על עוגת שוקולד-סלקיהודיה מא"י

ואני בטוחה שאפשר להחליף את הקמח בקמח מלא 70%

ובמים שלן הבישול של הסלק אפשר להשתמש כדי לעשות ציפוי ורוד לעוגה

(אם את רצה, את המתכון אני אחפש אח"כ)

עוגת גזר??פיתה פיתה
אני הייתי עושה עוגת שוקולד פשוטה רקפלפלתי

עם שמן במקום מרגרינה.

אם זה עם ציפוי - אף אחד לא יודע מה יש בפנים, ואין שום רע בסוכר, שמן, קקאו... קצת רום..

 

אני חושבת שזה מה שאני הייתי עושה.  ציפוי וקישוט - מחוברים בריאים. (זה יכול להיות  שוקולד ומרציפן למשל...)

 

אם את רוצה מתכון לעוגה קלה ופשוטה כזאת - יש לי. היא רצה אצלנו כבר שנים.

 

ומזל טוב!

יש לי מתכון של פיליס גלזראביוס

לעוגת שוקולד (מוזרה, בלי גלוטן, מגרגירי חומוס טחונים! הכנתי אותה כמה פעמים ואף אחד לא ידע ממה היא עשויה והתלהבו מאוד)

 

ולעוגת שיש-קפה.

 

אם את רוצה אכתוב אח"כ.

אני את רוצה את המתכון לזהיהודיה מא"י

אפשר בבקשה?

בכיף אביוס

עוגת שוקולד ללא גלוטן

חומרים לתבנית אינגליש קייק

2 כוסות פולי חומוס מבושלים

4 ביצים בינוניות-גדולות

1 כוס סוכר חום כהה

1 כפית אבקת אפיה

2 כפיות תמצית וניל טהור

3 כפות אבקת קקאו מנופה

150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

50 גרם (חצי כוס) אגוזי פקאן קצוצים (אני עושה עם אגוזי מלך)

 

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1 כף שמן

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים תבנית אפייה במעט חמאה בתחתית ובדפנות ומרפדים בנייר אפיה. משמנים את הנייר בחמאה.
  • שמים את פולי החומוס בקערת מעבד המזון וטוחנים בפולסים.  מדי פעם עוצרים ומנקים את דפנות הקערה. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומעבדים למרקם חלק לגמרי, ללא גושים.
  • מוסיפים לקערת המעבד סוכר, אבקת אפייה, תמצית וניל וקקאו ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אוורירית.
  • ממיסים את השוקולד בסיר כפול או במיקרוגל. מוסיפים אותו לתערובת החומוס עם מחצית מהאגוזים הקצוצים ומערבבים. יוצקים לתבנית המוכנה ואופים במרכז התנור כ-35 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים על רשת.
  • להכנת הציפוי-ממיסים את השוקולד עם השמן בסיר כפול על אש קטנה או במיקרוגל על חום בינוני. מצננים כמה דקות בטמפרטורת החדר ומורחים על העוגה. מפזרים את שאר האגוזים.
ועוגת שיש-קפהאביוס
קפץ...אביוס

חומרים לתבנית אינגליש קייק:

  • 2 כוסות קמח מלא 70%
  • 1+1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס קפה חזק בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1+1/2 כוס סוכר דמררה
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 75 גרם שוקולד מריר

 

לקישוט-לא חובה:

אבקת סוכר/קקאו מנופה/אבקת חרובים מנופה

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים ומקמחים את התבנית. הופכים את התבנית ומנערים קלות להוצאת עודפי קמח.
  • מנפים לקערה קמח, אבקת אפיה ומלח
  • טורפים במערבל שמן, סוכר, ביצים ותמצית וניל במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם הקפה. מערבבים בכף עץ אך לא טורפים.
  • ממיסים את השוקולד בסיר כפול או בקערה מעל מים רותחים. מערבבים היטב עם 1/3 כוס מהבלילה.
  • יוצקים מחצית מבלילת הקפה לתוך תבנית אפיה. יוצקים מעליה מחצית מתערובת השוקולד. מכסים ביתרת בלילת הקפה ומסיימים עם יתרת תערובת השוקולד. מעבירים בתוך הבלילה כף עץ הפוכה בתנועות זיג-זג או בחצי עיגול גמת שיש.
  • אופים בתנור החם כ-50 דק' או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגהב יוצא נקי.
  • מוציאים ומצננים על רשת במשך 10 דק'.
  • אפשר לבזוק על העוגה אבקת סוכר, או קקאו או אבקת חרובים מנופה.
תודה רבה לכולם!אד

בסוף הקטנה החליטה על עוגה מסויימת שהכנתי לה בשנה שעברה...

אז לא משנה מה אני רוצה...

לקחתי את המתכונים לסתם שבתות!! תודה רבה!

עוגת קישואים.. טעם של עוגת דבש, נימוחה וטעימה כ"כ.אלירזאחרונה

ה' עדכן אותי על האפשרות הזו בזכות תקופה בילדות שהייתי אלרגנית לכל דבר מתוק כמו סוכר, שוקולד וכו'..

אין לי את המתכון כרגע, אבל אם מישהו מעוניין-

אני ארים טלפון לאמא.

שמנת לבישול ואפיה של טרהאנונימי (פותח)

קניתי 2 גביעים כמו של יוגורט מהסופר .. (בד"כ אני קונה את השמנת בקרטון המרובע .. אבל אני בקטע של לחסוך

אפשר לעשות איתם רוטב שמנת לרביולי ?

אם כן מה המתכון ? 

ולתפו"א בשמנת מה המתכון ? 

לרביולי אפשר להכין רוטב בשמליהודיה מא"י

על בסיס חלב במקום רוטב שמנת על בסיס שמנת.

אותו רוטב גם לרביולי, וגם לתפו"א

את התפו"א צריך לבשל בבישול מקדים, לסדר בתבנית, (רצוי לפזר גבינה צהובה מגורדת) לשפוך את הרוטב ולאפות בתנור במשך כחצי שעה.

 

רוטב בשמל

50 ג' חמאה או מרגרינה

2 כפות קמח

כוס חלב

שום, פלפל לבן, מלח.

 

ממסים את החמאה בסיר קטן

מוסיפים קמח, מערבבים, מחכים שיקציף

מוסיפים חלב, ומערבבים

מתבלים, ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על אש קטנה עד שמסמיך. במידת הצורך (סמיך מידי) מוסיפים עוד חלב.

 

שמי לב שזאת כמות קטנה למדי של רוטב, מספיקה למשהו כמו 250 ג' פסטה, או תבנית קטנה של תפו"א מוקרמים.

אופסיהודיה מא"י

חשבתי שאת רוצה לחסוך, ולהכין את הרוטב עם יוגורט במקום עם שמנת.

אז את המתכון הנ"ל אפשר להכין כמובן עם שמנת במקום החלב. (כולו או חלקו)

תודה - אז הגביע הזה הוא בסדר ? לא חייב לקנות אתאנונימי (פותח)

אריזת הקרטון?

אין לי מושג מה זהיהודיה מא"י

לא נתקלתי

אם כתוב על זה שמנת לבישול/שמנת מתוקה זה טוב

אם כתוב על זה שמנת חמוצה זה לא כ"כ מתאים לרוטב מוקרם. (גם אפשרי, אבל הרבה פחות מוצלח)

אני משתמשת בזה.הקולה טובהאחרונה

 בכל חיי אולי 3 פעמים השתמשתי בשמנת לבישול, ואני מבשלת המון חלבי ומוקרם..

שמנת חמוצה רגילה טובה להכל!

במיוחד עם 28% אבל גם ה15% טובה.

 

וזה תמיד יוצא טעים יאמי

אפשר עם שמנת להקצפה לעשות רוטב לפסטה מוקרמת?!תמר1234

די דחוף!!

כן, בהחלטיהודיה מא"י

זה אפילו טעים יותר, בתנאי כמובן שהיא ללא תוספת סוכר

אם היא עם תוספת סוכר, הרוטב יהיה מתוק

תביאו מתכון לפסטה מוקרמת תודהמתחזקתת
חחח זו פקודה?המוזרה
ניראלי זה סגנון דיבור אבל באמת היה יותר נעיםדניאל!!אחרונה

אם היית מנסחת קצת שונה

 

תחפשי באינט'..יש מלא מתכונים!

קרש חיתוך טוב- יש חיה כזאת?טל תלתל

אחרי כמה וכמה נסיונות בתחום קרשי החיתוך, נואשתי. כולם מוציאים לי, בסופו של דבר, שבבים.

ניסיתי קרשים מעץ ומפלסטיק ולא מצאתי ישועה. בקרשים מזכוכית אני לא מעוניינת כי זה כרוך בבלאי גבוה לסכינים.

האם מישהו מכיר קרש חיתוך טוב- כזה שגם סופג את להב הסכין וגם לא מתפורר אחרי שימוש ממושך? (ואם כן, איפה משיגים?) או שאין ברירה וצריך להחליף כל כמה זמן?

את יכולה להשתמש במשטח סיליקוןאיזה טוב ה'!!!!
כן-דינה ל.

או את הקרשים מסיליקון, שיחזיקו לך 3-4 שנים בלי להוציא זיפים. יש לנו כאלה.

וגם, יש את החנות "לגעת באוכל", יש להם סניף בקניון הגדול בפ"ת, ואולי עוד סניפים, תבררי איפה. יש להם שם שלל קרשים מאוד מסיביים, כבדים, מחומר פלסטי איכותי ממש.  יש לנו כזה, אמא שלי הגזימה וקנתה אחד ממש כבד, אולי יש יותר קלים, ואנ ממליצה עליו בינתיים.

כן, קרש עץ מצופה פורמייקהנפשי ישובב

משטח עץ ישר מצופה פורמייקה משני צידיו, בגודל בערך 20*30 ס"מ. הקרש הזה לא משובב (=מוציא שבבים..מוציא לשון) ומחזיק טוב, ניקוי פשוט.. לא מצאנו בחנויות (נגר הכין לנו לפני כמה שנים) ונראלי שאפשר לפנות לנגריה שיעשו לך במיוחד, זה לא אמור להיות יקר, מבחינתם זה יכול להיות משארית עץ.

 

בהצלחה!

זכוכית!ט'

אפשר למצוא ב'ששת' וחנויות דומות. זה מאוד נח, מתנקה מעולה, לא מתבלה וגם לא עושה צמרמורת כשהסכין חותך על זה (לי לפחות).

 

 

היא כתבה שהיא לא רוצה זכוכיתיהודיה מא"י

כי זה שוחק את הסכינים

 

אבל למען האמת, בחיכוך בין הסכין לקרש, אחד מהשניים לפחות מוכרח להשחק. ואם הקרש לא נשחק, בהכרח זה יהיה הסכין...

נכון,טל תלתל

ובדיוק לכן שאלתי אם יש קרש שגם יספוג את להב הסכין (כך שהלהב לא יתבלה) וגם לא יקרה מכך שהקרש יוציא שבבים (או כמו שנפשי כתבה- ישובב חיוך גדול (לייק)).

תודה על הרעיונות.

נראה שהסיליקון אכן יענה על הצרכים שלי.

טוב לראות אותך עטרה12

אני גם משתמשת בזכוכית... כך שאני לא עוזרת לך...

 

ותמיד התחרפנתי מהשבבים שיוצאים... 

 

דווקא לא שמתי לב שהסכין נשחקת בצורה יוצאת דופן ויש לי את הקרש 3 שנים והסיכינים עוד יותר...

עץ.. לי יש עבה כזה ממש טוב..דניאל!!אחרונה
מתכונים לכבוד שבתיהודיה מא"י
אני הכנתי לשבתשושנה29

דג סלומון אפוי, מרק עוף, עוף בתנור - התוספות פתיתים ופשטידה תפו"א

 

מנה אחרונה רסק תפוחים.

 

דברי מאפה - עוגת סנדוויץ, עוגת שמרים.

 

מה זה עוגת סנדוויץ? נשמע מעניןיהודיה מא"י
בצק שוקולד ובצקשושנה29
הכנתי סושי.איזה טוב ה'!!!!
עבר עריכה על ידי עקיבא ויעל בתאריך י"א חשון תשע"ג 23:18
 
 
והספקתי גם להכין חלות (לא הייתי בעבודה ביום ששי לשם שינוי)
 
 
 
וואי וואי!! איזו תוצרת!! נראה מדהים!אני ירושלמית

תאמינו או לא, בחיים לא הכנתי סושי.. לא נראה לי גם שאכין. אחד הדברים שממש לא מגרים אותי. לא אוהבת אורז דביק ולבן בכל מקרה. אבל שלך נראים יפהפים! איזה דג שמת? מבושל או נא?

 

והלחמניות כמובן מקצועיות!  מהן היה בא לי עכשיו.......יאמי

אני משתמש בסלמון מעושןאיזה טוב ה'!!!!

נראה לך שיש לי זמן וכח לדברים מורכבים יותר?

 

ומהלחמניות את מוזמנת לטעום. אה. שכחתי את גרה רחוק

 

וואו!! מרשים ביותר!עטרה12
אנילא אוהבת סושי,,אבל סחטין!דניאל!!אחרונה
בצק לבורקס..פיתה פיתה

שאפשר להכין עכשו,לארוחת ערב או משהו מהסגנון הזה..

אפשר לעשותשושנה29

ממלאווח או בצק עלים

לא!פיתה פיתה

א-זה לא בריא בכלל!!!

ב-לא טעים..

ג-אין לנו..

אני משתמשת בבצק שמריםיהודיה מא"י

ואפשר גם בצק פריך

פילו גם אחלה..דניאל!!אחרונה
הבטחתי מתכון קל, פשוט וטעים לקובות:אביוס

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-meat/Recipe-30a4206584bc731006.htm

 

קובה דלעת

מתכון למרק קובה עשיר עם דלעת ועגבניות. אפשר להחליף את הקובה בקוביות בשר
| עשתידכ, הוצאת Lunchbox | פורסם 08/06/12 12:59:50
קובה דלעת (צילום: מיכל רביבו ,עשתידכ, הוצאת Lunchbox)
  • זמן הכנהשעתיים
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • כשרותכשר בשרי
  • רמת קושיכל אחד יכול

מרכיבים (15 מנות):

 

למרק:

  •  
  • ½ ק"ג דלעת מקולפת, חתוכה לקוביות בגודל כ־½1 ס"מ
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • מלח לפי הטעם
  • ¼ כפית פלפל לבן או שחור
  • ¼ כוס מיץ לימון טרי
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות צימוקים

למילוי:

  •  
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • או עוף טחון
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 1 כפית פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שמן

למעטפת:

  •  
  • 1 כוס סולת
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית שמן
  • כ־⅓ כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

1. מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הדלעת ואת רסק העגבניות. מתבלים בפפריקה ומשחימים עוד כחמש דקות. יוצקים מים, מתבלים במלח ובפלפל לבן או שחור. מוסיפים מיץ לימון וסוכר. מערבבים. מבשלים על אש בינונית במשך כ־20 דקות או עד שהדלעת מתחילה להתרכך. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.

 

2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

 

3. מכינים את המעטפת: בקערה גדולה מערבבים סולת, מלח ושמן. מוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דלילה. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים. מכסים וממתינים במשך כ־20 דקות עד שהמים נספגים ומתקבל בצק רך וגרגירי.

 

4. מרכיבים את הקובות בידיים רטובות כל העת: קורצים כדור בגודל כדור פינג פונג מתערובת הסולת ומשטחים על כף היד. נוטלים כפית גדושה מתערובת הבשר ומניחים במרכזו, סוגרים את הקצוות סביב המילוי ומגלגלים בעדינות לכדור חלק. מניחים על גבי מגש.

כך ממשיכים עד שנגמרת תערובת הסולת.

 

5. מבשלים את הקובות: מטילים בזהירות מכדורי הקובה לתוך סיר המרק. כעבור כדקה מוסיפים עוד קובות וכך הלאה עד גמר הקובות. מטלטלים את הסיר בעדינות רבה כדי שלא יידבקו זו לזו או לתחתית הסיר. מבשלים על אש קטנה במשך כ־20 דקות.

 

* מגישים בליווי אורז לבן.

 

 

נראה טוב! מקפיצה..יהיה טובאחרונה


צריכה עזרה! מתכונים פשוטים וטעימים!בת-ישראל-וציון

ובכן, רציתי לדעת אם יש מתכונים מגוונים לאוכל טעים שעונה על הדרישות הבאות:

  • כמו שאמרתי, שיהיה טעים חיוך
  • לא לוקח יותר מידי זמן להכין
  • אפשר להכינו ממצרכים פשוטים שבד"כ נמצאים בכל בית....

 

תודה רבה!

-מנערה שצריכה לבשל לעצמה כל יום כשהיא חוזרת מבי"ס ולבשל לה ולאח שלה א.ערב... -

> > >דינה ל.אחרונה

חמודה, להכין לך ולאחיך אחות טובה!

 

קוסקוס עם ירקות, אני אוהבת להוסיף גזר ובצל, אפשר גם קישוא. קודם קצת לטגן את הירקות, ואז להוסיף

 

אח"כ אולי יהיו לי עוד רעיונות. אכתוב לך אם כן.

אפשר להקדים את שרשור מתכוני השבת לתחילת השבוע?~א.ל

פשוט שאם אראה מתכון שנראה בעיניי,

אוכל להערך מראש

 

אולי יש עוד ששותפים לתחושה..

אפשר לקבל רעיונות משבת לשבתיהודיה מא"י

כלומר, אם היה משהו שמצא חן בעינייך בשרשור של שבת האחרונה, אפשר להשתמש בו לשבת הקרובה.

ותמיד אפשר לכתוב מתכונים ותפריטים. זה מתקבל בברכה.

אני אכתוב כמה רעיונות אם תרצי מתכון בכיףח.צ.גנטאחרונה

בס"ד 

עוף: 

עום עם בצל וסילאן 

חזה עוף בתבלינים 

עוף עם פירות יבישם 

עוף עם תפו"א בכורכום 

עוף עם תפו"א וסויה 

סלטים : 

טחינה אדומה 

סלט סלק 

מטבוחה 

ביצים במיונז 

חציל בטחינה\מיונז 

חצילים מטוגנים 

חסה עם בצל 

קינוחים: 

סלט פירות 

עוגת שוקולית 

עוגת וניל 

עוגת ביסקויטים 

דגים: 

דג סול מטוגן 

דג אמנון מרוקאי 

דג עם משחת תבלינים בתנור 

מקווה שעזרתי!

היי אני מחפשת מתכון מנוסה לעגות קינמון..ח.צ.גנט

אשמח לקבל עוד היום

בריא ו-ג-ם *משמין*דינה ל.

אלו הדרישות כעת.

 

ולא לי... סבתי החולה זקוקה לעלות במשקל באופן בהול (מי היה מאמין שזה יקרה במשפחתנו הדשנה )

 

היא זקוקה לקלוריות, אך גם למשהו בריא בעל ערך תזונתי, ז"א לא גלידות ושוקולדים.

אז עד התור לדיאטן, אני מנסה לחשוב על רעיונות.

למשל נתתי לה עכשיו חמאת בוטנים ודבש. סוג של ערך תזונתי. ואני יודעת שגם אבוקדו מתאים.

 

יש רעיונות בקהל?

ביצים, אגוזים, דגנים, גבינות שמנותאיזה טוב ה'!!!!
טחינה, שמן זית, חלבה, שקדיה.הממ
לטחון לה משקה פירות, עם שקדים במקום חלב.אני ירושלמית

פעמיים ביום לטחון לה, נניח כל פעם 50 גר' שקדים, עם כוס מים קרים +2 בננות/תותים /מנגו כל פרי אחר (אפשר להוסיף גם אבוקדו, אוו טחינה, או גם וגם).

 

יוצא שייק פירות נהדר!

 

לאכול גרנולה עם חלב/דייסות למינהן דייסת שיבולת שועל, דייסת סולת.

 

להכין לה עוגיות עתירות תמרים ואגוזים, מקמח מלא. אם היא אוהבת.

 

מה לגבי אוכל מבושל ממש? (בשרי/דגים?)

 

כל הכבוד לנכדה המסורה! רפואה שלמה!

 

תודה לכולם על הרעיונות!דינה ל.

 

אגוזים, שקדיםאילה שלוחה

פירות יחסית יותר משמינים מירקות

כל מיני פחמימות בריאות (מלאות)

שמנים

שומשום

 

מומלץ לקנות לה ENSUREכלנית1

אנשים קשישים או חולים נוטים לאכול בצורה לא סדירה כך שפרט לאוכל כדאי מאד לתקופה של שבועיים עד שהיא תתאושש מעט לקנות לה ENSURE, מולטי ויטמין נוזלי שקונים בפחיות. כל פחית=מנה. יש בטעם וניל/שוקו/תות. צריך להתרגל לטעם (מעט טעם של סויה), אז אפשר להוסיף מעט חלב להסוות את הטעם. תוכלו לפתוח פחית ולחלק למנה בבוקר ומנה בצהריים. מקובל מאד לקנות לאנשים שמאושפזים תקופה בבי"ח, אבל באופן פרטי, כי לבי"ח אין אפשרות לממן.

הנ"ל יתן לה מצד אחד וייטמינים ומינרלים, ומצד שני, יסייע לה לעלות במשקל, כשהיא תשתה כל יום פחית בנוסף לאוכל מזין.

 

בבתי מרקחת של קופ"ח יותר זול מאשר בבית מרקחת רגיל.

 

את יכולה גם לאפות לה עוגת גבינה, או עוגה בחושה מקמח מלא (קמח 70% מתאים למתכונים של כל עוגה בחושה) , בתוספת תמרים/אגוזים טחונים.

לא נראה לי שכדאי לצרוך ENSURE ללא המלצת דיאטניתאיזה טוב ה'!!!!

 

היא לא מסוגלת לסבול אנשור דינה ל.

עוגת גבינה זה רעיון.

ותשתמשי בגבינות שמנותיהודיה מא"י
ניסיתם לערבב את האינשור עם גלידת שמנת??אני ירושלמית

אצלנו כשנזקקו לזה, זה עבד פלאים...

 

חצי גלידת שמנת משובחת, חצי אינשור, למילקשייק.. ולשתות בקש עם עוד קצת גושי גלידה צפים...

קוואקראנשאחרונה

בכל צורותיו מאוד מזין ומשמין

גרנולה, דייסה  (אפשר להכין כיפית עם פירות, סילאן..) וכד'.

פלפלים ממולאיםהמוזרה

פלפלים ממולאים באורז ובשר טחון כמה שאלות:

1. האם צריך לבשל את הבשר לפני שמכניסים אותו לפלפל? (כמו האורז) 

2. האם הרוטב צריך לכסות את כל הפלפלים?

3. כמה זמן בערך זה צריך להתבשל? (הכל ביחד)

 

תודה מראש לעונים!

אני עושה עם כרוב.. ונראה לי שזה אותו דבר-שביב

לא צריך לבשל את הבשר לפני

הרוטב צריך לכסות [אבל לא נורא אם טיפה מיץ מלמעלה..]

וזה לוקח בין שעה לשעתיים... [אני שמה שעה וחצי אחרי הרתחה]

איך שאני עושה זה כך:~א.ל

1. לא מבשלת, אלא מטגנת במחבת על אש קטנה עם שמן ובצל עד שנראה לי מוכן

2. אני לא מכסה את הרוטב עם הפלפלים אלא שמה אותו שיכסה עד גובה חצי מהפלפל, ובשלב מסוים של הבישול- אחרי זמן מה, לוקחת קצת מהרוטב ומרטיבה אותם בו

3. לא יודעת בדיוק אני עובדת לפי העין, אבל להשערתי על אש קטנה- שעה.

 

אניחילזון 123

לא מבשלת לא את הבשר ולא את האורז. מקסימום לפעמים משרה קצת את האורז.

פשוט שמה בלילה, לא עד הלמעלה של הפלפל, שיהיה לאורז מקום להתנפח. ושופכת מהרוטב לתוך הפלפלים שיהיה לאורז נוזלים.

כמה זמן? אין לי מושג. לפחות חצי שעה-שעה.

נותנת לאורז חצי בישול. הבשר- כפי שהואכלנית1
אניפלפלתי

את הבשר טיגנתי עם בצל ותבלינים ורק אז הכנסתי ואת האורז בישלתי חצי בישול לפני הכנסה, כדי שלא יהיה לי מצב שהאורז לא יתבשל מספיק ויצא קשה.

 

עזרתם\ן לי מאד. תודה רבה!המוזרהאחרונה
יש לי כמעט חבילה שלמה של סולת.פלפלתי

מה אפשר לעשות איתה חוץ מעוגה?

יש עוד אפשרויות?

קוסקוס, דייסהיהודיה מא"י
קובה, מרק...-משה ר-
אז ככה:פלפלתי

קוסקוס - לא עושה פה טוב ליושבי הביתה חוץ ממני, אז זה לא הולך.

דייסה - איזה? איך עושים אותה?

קובה - לא הצלחתי לעשות עם זה משהו יעיל, קמח מצה עובד אצלנו יותר טוב. (לא יוצא לי קשה כזה כמו הסולת).

מרק? מה זאת אומרת? מה עושים איתו במרק?  ועל איזה מרק מדובר? ירקות? כל מרק?

 

וחוצמזה - יש עוד חידושים איתו?

 

וואו הלוואי ונחסל את המלאי שלו..

 

מרק סולת-משה ר-

נורא פשוט וטעים, מרתיחים בסיר מים עם מעט שמן, מוסיפים תבלינים, מלח פלפל(לחובבי האבקת מרק אפשר גם)

כמה שיני שום, וכשזה מגיע לרתיחה מוסיפים את הסולת ומבשלים עד שהשום מתרכך..

ניתן להוסיף לזה בשר/עוף...

 

דייסת סולתיהודיה מא"י

שמים בסיר קטן סולת וחלב (חלב בערך פי שתיים מסולת) אפשר להחליף חלק מהחלב במים, ואפילו את כל החלב.

מוסיפים סוכר/דבש, קינמון וכו', לפי הטעם

מבשלים תוך כדי ערבוב עד שמסמיך

טעים מאוד להוסיף קצת חמאה אחרי הבישול.

 

 

אפשר גם להכין במיקרו - שמים בקערה סולת וחלב ביחס של בערך אחד לאחד

מחממים דקה במיקרו, מערבבים, ומחזירים לעוד דקה למיקרו.

אם צריך, מוסיפים עוד חלב ומחממים עוד דקה במיקרו.

 

סבבה. תודה רבה! יש למישהו עוד איזה רעיון לניסוי?פלפלתי
למרק למעלהעמית-טליה

תוסיפי חופן כוסברה...

וזה פשוט מעדן...

תודה תודה!פלפלתי
אם בכל זאת תרצי לנסות קובות-אביוס

יש לי מתכון מעולה, וזה יוצא רך רך רך רך רך

אז כן. אני אשמח. תודה!פלפלתי
גם אני ישמח למתכון טוב של קובה!!ניצנית
התחברתי מהפלאפון....אביוס
מחר בע"ה אתחבר ממחשב ואשלח!!
מצוין תודה! מחכה! פלפלתי
אפשר להוסיף לקציצותכלנית1

קראתי מתכון של שף ידוע שהוא מוסיף סולת במקום קמח מצה לקציצות והן יוצאות עסיסיות.

וואלה? תודה! לא חשבתי על זה..פלפלתי
גם עם בורגול זה אותו עיקרון-נפשי ישובבאחרונה

מרכך את הקציצות ומטעים (=עושה אותן טעימותמוציא לשון) אותן להפליא. לא יודעת אם במקום קמח מצות, נשמע לי שכן..