אנחנו מכינים הרבה פעמים אבל היא לא יוצאת מספיק טוב.
אשמח למתכון קליל ופשוט.
תודה רבה!
אנחנו מכינים הרבה פעמים אבל היא לא יוצאת מספיק טוב.
אשמח למתכון קליל ופשוט.
תודה רבה!
בעזהי"ת
חותכת עגבניות שום ובצל, מטגנת, מוסיפה רסק עגבניות ומים, מביאה לרתיחה, מתבלת [פלפל, מלח, פפריקה, אבקת שום, ואם יש עוד משו מעניין אז גם- צ'ילי, אורגנו, כאלה]
פותחת מעל זה ביציים לפי מספר האנשים
וזהו..
לא צריך להסתבך עם זה יותר מידי..
הבעיה שאני רוצה שזה יהיה קצת יותר נוזלי הרוטב שמסביב לביצה
ומשום מה הוא מתייבש.
יש רעיונות?
או חלב אם זה חלבי, או מרק עוף עם זה בשרי
קמח מלא\קוואקר\סילאן\דבש\אגוזים וכל מיני לתת לילדים בבוקר.
4 כוסות קמח מלא
שקית אבקת אפיה
3 ביצים
2/3 כוס שמן
1/2 כוס מים
3 כפות סילאן/ דבש
לערבב וללוש הכל לעיסה. לחלק ל-5 כדורים.
לשטח כל כדור למלבן ולמרוח עליו ממרח תמרים (אפשר להוסיף גם קנמון) ולגלגל.
לסמן עם סכין את מקום החיתוך לעוגיות לפני האפיה.
לאפות עד שמשחים ולחתוך לעוגיות לאחר שמתקרר.
מצוין באפיה.
אני ירושלמיתלטחון תמרים רכים מזן מג'הול, עם מעט מיץ לימון, יתן לך ממרח תמרים טבעי ובריא. את יכולה לדלל אותו במעט מים אם הוא מדי סמיך...
ח.צ.גנט200 גר' מחמאה
1.25 כוס סוכר
1 שקיק א. אפיה
3 כוסות קמח
1 כוס טחינה גולמית
2 כפות מיץ לימון
הכל לערבב לתערובת אחידה ולהוסיף:
200 גר' שקדים מולבנים\ צנוברים\אגוזים וכו' (מה שיש בבית)
יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית עם מרווחים בינהם.
אופים 180 מעלות כ15 דקות.
יוצאות מ ע ו ל ה !
בתאבון.
זה לא ממש בריא..
כי ניראה לי שזה אמור לייצב את העיסה
עוגיות טחינה ![]()
כוס קמח
חצי כוס א. סוכר (אני משתמשת בסוכר רגיל, אבל ככה כתוב במתכון..)
סוכר וניל
1/4 כוס שמן (אני שמתי פחות..)
1/4 כוס טחינה (אני השתמשתי בריקה (כלומר לא מלאה) ושמתי יותר מ1/4)
2 כפות דבש או סרופ מייפל
ביצה
לערבב הכל, לעשות צורות, לשים בתבנית עם רווחים, לעטר בשקדים פרוסים\פקאנים מסוכרים\חצאי בוטנים\אגוזים טחונים גס\ מה שבאלך..
לאפות בחום בינוני 10-15ד'
שימי לב שזה אמור להיות רך עדיין כזה מוכן. זה מתקשה רק אחרי שזה מתקרר..
חצי קילו קוואקר (אפשר טחון, יותר טעים גס)
כוס טחינה (רצוי מלאה)
כוס שמן
כוס סוכר חום או דבש
מערבבים את כל אלה ומשהים שעתיים במקרר
מוסיפים 4 ביצים ותוספות כיד הדמיון- אגוזים, חמוציות, צימוקים,תמרים קצוצים, וכל מה שרוצים או יש בבית. אפשר גם שוקולד צ'יפס, אבל אז זה קצת פחות בריא..
תלוי בכמה דברים מוסיפים- סה"כ שכמות התוספות תגיע ל2 כוסות בערך.
יוצרים עיגולים שטוחים (צריך להרטיב את הידיים מדי פעם כי הבצק דביק) ואופים בחום בינוני כ10-15 דקות.
גם לי יש משהו נחמד, הוא מזכיר את חטיפי השוגי עם השוקולד למטה ,אצלינו הוא נחטף.
בתבנית גדולה בתנור ממיסים גר' שוקולד מריר ומשטחים עם מרית, מכניסים לתנור שיתקרר וביינתיים מערבבים:
3 בייצים
כוס שמן
כוס סוכר חום [אני שמה פחות]
3כוסות קוואקר
כוס קוקוס
חצי כוס אגוזים\שומשום\גרעינים מה שבא.
משטחים עם השוקולד ואופים.
חותכים את זה כשזה עדיין חם ומחכים שיתקרר [כדי שהשוקולד יתפס]
אני המסתי 200 גר' שוקולד, ושמתי חצי כוס חמוציות ולא אגוזים. יצא סוף הדרך!
הילדים התלהבו ממש!
השתמשתי בקמח 100%, בסוכר חום ובטחינה מלאה.
2 כוסות קמח (אפשר מלא)
2 כוסות קוואקר
2 כוסות סוכר (אפשר סוכר חום, ואם עושים את זה בתור ארוחת בוקר, הייתי שמה פחות)
2 ביצים
כוס שמן
1 אבקת אפייה
קורט מלח
אפשר להוסיף תוספות כיד הדמיון - שקדים, צימוקים, אגוזים, שוקולד צ'יפס וכו'
במתכון המקורי יש גם שתי כוסות קוקוס טחון, אבל אני לא שמה ויוצא לי מצויין
לערבב היטב היטב, לשטח בתבנית גדולה עם נייר אפייה (זה מתאים לתבנית ענקית) אמור להיות דק.
לאפות בתנור 20-25 דקות, עד שמזהיב, לחתוך מיד כשמוציאים מהתנור ואז לחכות שיתקרר.
הרעיון הבסיסי:
שתי כוסות קמח מלא למינהו
חצי חבילת אבקת אפיה
כוס עד כוס וחצי סוכר
כוס מים
חצי כוס שמן
שתי ביצים.
מוסיפים כל דבר בריא שרוצים למשל:
חצי כוס אבקת חרובים,
צימוקים
אגוזים
שוקולד (לא בריא)
כמה גזרים מרוסקים
כמה קישואים מרוסקים
רסק תפוחים
אם מכניסים דברים רטובים כמו קישואים/רסק תפוחים גזר אז להוריד חלק מהמיים ואולי להוסיף עוד רבע כוס קמח
אפשר להמתיק עם סילאן או דבש במקום כל או חלק מהסוכר, ואז אני מורידה קצת מיים (בערך רבע כוס).
לשים בתבנית רגילה או מאפינס ולאפות ב 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
לא הבנתי! כמה שוקולד? והאם ממיסים את השוקולד ומערבבים עם כל העיסה או לשטח את העיסה ולמרוח למעלה את השוקולד. תודה.
מסדרים את הקוביות בתבנית ומכניסים לתנור להמסה, עם מרית מורחים את השוקולד על התבנית ויוצרים שכבה דקה של שוקולד. מקררים כדי שיתקשה ועל זה שוטחים את התערובת ואופים, זה נראה בסוף כמו החטיפים של שוגי עם שכבת שוקולד למטה.
קמח מלא במקום רגיל,
שמן קנולה במקום מרגרינה
מורידה לפחות מחצי את כמות הסוכר
מוסיפה אגוזים, גרעינים
אם ניתן מחליפה חלק מכמות הקמח לשיבולת שועל
וכן הלאה 
יש לי מתכון ללחם חלבי, שטעמו ממש ממש דומה לעוגה, אני אכתוב לך. (אני הולכת להביא את הספר)
אוקיי זה נקרא לחם שיבולת שועל ואגוזים וזה של פיליס גלזר.
מצרכים:
אופן ההכנה:
הערות שלי:
זה נחטף
אוכלים את זה עם ריבה או גבינה וזה פשוט טעים!
אפשר להוסיף לזה בננה מעורכה או רסק תפוחים, זה די משדרג...
אוקיי עוד מתכון לפנקייקים:
מצרכים:
אופן ההכנה:
בהצלחה 
רשמתי והולכת להכין לשבת... ![]()
בקערה אחת:
2 כוסות קוואקר
שלותרבעי כוס סוכר
כוס קמח
שלותרבעי כוס שוקלד צ'יפס
בקערה אחרת:
2 כפות דבש
כפית סודה לשתייה
שתי שליש כוס שמן.
לערבב את 2 הקערות ביחד ולשים בתבנית בינונית.
בתאבוןן!!
יש דרך לבשל אותם כמו שמבשלים אורז/פתיתים/בורגול והם יהיו לאכילה?
עד היום הכנתי אותם בתוך מרק או כבסיס לעוף.
אבל בא לי פשוט לשים בסיר, להוסיף מים, לתבל ולהגיש.
יש חיה כזאת?
איך מכינים אם כן?
רק, הרבה יותר מים, והרבה יותר בישול
בוררים, שוטפים
מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הגריסים ותבלינים לפי הטעם
מערבבים דקה שתים ומוסיפים מים 3-3.5 כוסות מים על כל כוס גריסים
סוגרים את הסיר
מבשלים 30-40 דקות, עד שכמעט כל המים נספגים, ואז מכבים אתה אש ומשאירים סגור למשך 20 דקות נוספות לפחות.
בעזהי"ת.
אה, ואפשר לטגן קודם בצל, ואז להוסיף את הגריסים והמים, ותבלינים, ורסק, ולבשל את זה ככה. יוצא אדום וטעים כזה 
אם יש למישהו אשמח.
תודה רבה!
טבולה :
1 כוס בורגול דק
צרור פטרוזיליה (לדעתי אפשר להסתפק בחצי חבילה)
1/2 חבילה נענע- לא חובה למי שלא אוהב את הטעם החזק
1/2 חבילה בצל ירוק
2 עגבניות
2 מלפפונים
מיץ לימון לפי הטעם
שליש כוס שמן זית
מלח, לפי הטעם
משרים את הבורגול במים חמים לעשר דקות (אני מעדיפה 30 דק' כדי שיתרכך ואם קנית עבה, תבשלי 10 דקות). מוציאים מהמים וסוחטים את הבורגול בידיים על מנת להוציא ממנו את המים ככל האפשר. חותכים את הפטרוזיליה, הנענע והירקות דק דק ככל האפשר. לבחוש ולתבל.
וכן, כמה זמן הרוטב יכולה להחזיק טוב במקרר?
תודה רבה!
מחזיק כמה ימים במקרר
ובכל מקרה כשמחממים להוסיף חלב, ולחמם בסיר תוך כדי ערבוב.
איך עושים?
את מטגנת בצל במחבת עד קצת לפני שנהיה שקוף, עליו מוסיפה את הבשר הטחון ומערבבת.
מוסיפה תבלינים - מלח, פלפל, בהר. מערבבת.
ואז עושה שכבות... שכבה בצק פילו, שכבה בשר, בצק, בשר בצק בשר...
סבבה של דבר.
את גם יכולה לעשות מזה סיגרים ממולאים בבשר עם אותו מילוי שלמעלה...
חזה שהפשרתי במקרר, ובסוף לא התחשק לי בשרי היום..
כמה זמן הוא יחזיק מעמד?
בפועל לי זה החזיק קצת יותר (4/5)
אומרים שלושה ימים מרגע השחיטה, לא יודעת אם מופשר זה לא פחות זמן...
בכל מקרה- למחר זה בטוח עוד טוב.
אבל יש שני אפשרויות - סופל'ה שוקולד.. ועוגה חמה שוקולד-תות.
ההבדל ביניהם הוא שבסופל'ה מטביעים קוביית שוקולד,
ובעוגה חמה אופים את המעטפת החיצונית ובפנים נשאר רוטב חם.
במה את מעוניינת?
לביתי יש יום הולדת ואני רוצה להכין לה עוגת יום הולדת מושקעת כמו שכל ילד אוהב...
אין לה רצונות מיוחדים- מה שאלהיב אותה, היא תשמח.
היום הולדת היא למשפחה המורחבת והרבה אנשים מקפידים שם על אוכל בריא, לכן אני רוצה להכין עוגה בריאה שגם תענה על ההגדרה "עוגת יום הולדת".. (בפעם הקודמת- העוגה פשוט נשארה שלמה חוץ משתי פרוסות קטנות...)
יש למישהו רעיון לעוגה שעונה על הגדרה כזו?
או אולי עוגה רגילה שהפכתם לבריאה ויצאה מוצלח?
לא מתחשק לי לעשות ניסיונות שאני לא יודעת איך יצא....
תודה רבה לכולם!!
ואני בטוחה שאפשר להחליף את הקמח בקמח מלא 70%
ובמים שלן הבישול של הסלק אפשר להשתמש כדי לעשות ציפוי ורוד לעוגה
(אם את רצה, את המתכון אני אחפש אח"כ)
עם שמן במקום מרגרינה.
אם זה עם ציפוי - אף אחד לא יודע מה יש בפנים, ואין שום רע בסוכר, שמן, קקאו... קצת רום..
אני חושבת שזה מה שאני הייתי עושה. ציפוי וקישוט - מחוברים בריאים. (זה יכול להיות שוקולד ומרציפן למשל...)
אם את רוצה מתכון לעוגה קלה ופשוטה כזאת - יש לי. היא רצה אצלנו כבר שנים.
ומזל טוב!
לעוגת שוקולד (מוזרה, בלי גלוטן, מגרגירי חומוס טחונים! הכנתי אותה כמה פעמים ואף אחד לא ידע ממה היא עשויה והתלהבו מאוד)
ולעוגת שיש-קפה.
אם את רוצה אכתוב אח"כ.
אפשר בבקשה?
אביוסעוגת שוקולד ללא גלוטן
חומרים לתבנית אינגליש קייק
2 כוסות פולי חומוס מבושלים
4 ביצים בינוניות-גדולות
1 כוס סוכר חום כהה
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות תמצית וניל טהור
3 כפות אבקת קקאו מנופה
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
50 גרם (חצי כוס) אגוזי פקאן קצוצים (אני עושה עם אגוזי מלך)
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כף שמן
אופן ההכנה:
חומרים לתבנית אינגליש קייק:
לקישוט-לא חובה:
אבקת סוכר/קקאו מנופה/אבקת חרובים מנופה
אופן ההכנה:
בסוף הקטנה החליטה על עוגה מסויימת שהכנתי לה בשנה שעברה...
אז לא משנה מה אני רוצה...
לקחתי את המתכונים לסתם שבתות!! תודה רבה!
ה' עדכן אותי על האפשרות הזו בזכות תקופה בילדות שהייתי אלרגנית לכל דבר מתוק כמו סוכר, שוקולד וכו'..
אין לי את המתכון כרגע, אבל אם מישהו מעוניין-
אני ארים טלפון לאמא.
על בסיס חלב במקום רוטב שמנת על בסיס שמנת.
אותו רוטב גם לרביולי, וגם לתפו"א
את התפו"א צריך לבשל בבישול מקדים, לסדר בתבנית, (רצוי לפזר גבינה צהובה מגורדת) לשפוך את הרוטב ולאפות בתנור במשך כחצי שעה.
רוטב בשמל
50 ג' חמאה או מרגרינה
2 כפות קמח
כוס חלב
שום, פלפל לבן, מלח.
ממסים את החמאה בסיר קטן
מוסיפים קמח, מערבבים, מחכים שיקציף
מוסיפים חלב, ומערבבים
מתבלים, ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על אש קטנה עד שמסמיך. במידת הצורך (סמיך מידי) מוסיפים עוד חלב.
שמי לב שזאת כמות קטנה למדי של רוטב, מספיקה למשהו כמו 250 ג' פסטה, או תבנית קטנה של תפו"א מוקרמים.
חשבתי שאת רוצה לחסוך, ולהכין את הרוטב עם יוגורט במקום עם שמנת.
אז את המתכון הנ"ל אפשר להכין כמובן עם שמנת במקום החלב. (כולו או חלקו)
לא נתקלתי
אם כתוב על זה שמנת לבישול/שמנת מתוקה זה טוב
אם כתוב על זה שמנת חמוצה זה לא כ"כ מתאים לרוטב מוקרם. (גם אפשרי, אבל הרבה פחות מוצלח)
בכל חיי אולי 3 פעמים השתמשתי בשמנת לבישול, ואני מבשלת המון חלבי ומוקרם..
שמנת חמוצה רגילה טובה להכל!
במיוחד עם 28% אבל גם ה15% טובה.
וזה תמיד יוצא טעים ![]()
די דחוף!!
זה אפילו טעים יותר, בתנאי כמובן שהיא ללא תוספת סוכר
אם היא עם תוספת סוכר, הרוטב יהיה מתוק
אם היית מנסחת קצת שונה
תחפשי באינט'..יש מלא מתכונים!
אחרי כמה וכמה נסיונות בתחום קרשי החיתוך, נואשתי. כולם מוציאים לי, בסופו של דבר, שבבים.
ניסיתי קרשים מעץ ומפלסטיק ולא מצאתי ישועה. בקרשים מזכוכית אני לא מעוניינת כי זה כרוך בבלאי גבוה לסכינים.
האם מישהו מכיר קרש חיתוך טוב- כזה שגם סופג את להב הסכין וגם לא מתפורר אחרי שימוש ממושך? (ואם כן, איפה משיגים?) או שאין ברירה וצריך להחליף כל כמה זמן?
או את הקרשים מסיליקון, שיחזיקו לך 3-4 שנים בלי להוציא זיפים. יש לנו כאלה.
וגם, יש את החנות "לגעת באוכל", יש להם סניף בקניון הגדול בפ"ת, ואולי עוד סניפים, תבררי איפה. יש להם שם שלל קרשים מאוד מסיביים, כבדים, מחומר פלסטי איכותי ממש. יש לנו כזה, אמא שלי הגזימה וקנתה אחד ממש כבד, אולי יש יותר קלים, ואנ ממליצה עליו בינתיים.
משטח עץ ישר מצופה פורמייקה משני צידיו, בגודל בערך 20*30 ס"מ. הקרש הזה לא משובב (=מוציא שבבים..
) ומחזיק טוב, ניקוי פשוט.. לא מצאנו בחנויות (נגר הכין לנו לפני כמה שנים) ונראלי שאפשר לפנות לנגריה שיעשו לך במיוחד, זה לא אמור להיות יקר, מבחינתם זה יכול להיות משארית עץ.
בהצלחה!
אפשר למצוא ב'ששת' וחנויות דומות. זה מאוד נח, מתנקה מעולה, לא מתבלה וגם לא עושה צמרמורת כשהסכין חותך על זה (לי לפחות).
כי זה שוחק את הסכינים
אבל למען האמת, בחיכוך בין הסכין לקרש, אחד מהשניים לפחות מוכרח להשחק. ואם הקרש לא נשחק, בהכרח זה יהיה הסכין...
ובדיוק לכן שאלתי אם יש קרש שגם יספוג את להב הסכין (כך שהלהב לא יתבלה) וגם לא יקרה מכך שהקרש יוציא שבבים (או כמו שנפשי כתבה- ישובב
(לייק)).
תודה על הרעיונות.
נראה שהסיליקון אכן יענה על הצרכים שלי.
עטרה12אני גם משתמשת בזכוכית... כך שאני לא עוזרת לך...
ותמיד התחרפנתי מהשבבים שיוצאים...
דווקא לא שמתי לב שהסכין נשחקת בצורה יוצאת דופן ויש לי את הקרש 3 שנים והסיכינים עוד יותר...
דג סלומון אפוי, מרק עוף, עוף בתנור - התוספות פתיתים ופשטידה תפו"א
מנה אחרונה רסק תפוחים.
דברי מאפה - עוגת סנדוויץ, עוגת שמרים.
תאמינו או לא, בחיים לא הכנתי סושי.. לא נראה לי גם שאכין. אחד הדברים שממש לא מגרים אותי. לא אוהבת אורז דביק ולבן בכל מקרה. אבל שלך נראים יפהפים! איזה דג שמת? מבושל או נא?
והלחמניות כמובן מקצועיות! מהן היה בא לי עכשיו.......![]()
נראה לך שיש לי זמן וכח לדברים מורכבים יותר? 
ומהלחמניות את מוזמנת לטעום. אה. שכחתי את גרה רחוק 
שאפשר להכין עכשו,לארוחת ערב או משהו מהסגנון הזה..
ממלאווח או בצק עלים
א-זה לא בריא בכלל!!!
ב-לא טעים..
ג-אין לנו..
ואפשר גם בצק פריך
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-meat/Recipe-30a4206584bc731006.htm

1. מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הדלעת ואת רסק העגבניות. מתבלים בפפריקה ומשחימים עוד כחמש דקות. יוצקים מים, מתבלים במלח ובפלפל לבן או שחור. מוסיפים מיץ לימון וסוכר. מערבבים. מבשלים על אש בינונית במשך כ־20 דקות או עד שהדלעת מתחילה להתרכך. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.
3. מכינים את המעטפת: בקערה גדולה מערבבים סולת, מלח ושמן. מוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דלילה. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים. מכסים וממתינים במשך כ־20 דקות עד שהמים נספגים ומתקבל בצק רך וגרגירי.
4. מרכיבים את הקובות בידיים רטובות כל העת: קורצים כדור בגודל כדור פינג פונג מתערובת הסולת ומשטחים על כף היד. נוטלים כפית גדושה מתערובת הבשר ומניחים במרכזו, סוגרים את הקצוות סביב המילוי ומגלגלים בעדינות לכדור חלק. מניחים על גבי מגש.
כך ממשיכים עד שנגמרת תערובת הסולת.
5. מבשלים את הקובות: מטילים בזהירות מכדורי הקובה לתוך סיר המרק. כעבור כדקה מוסיפים עוד קובות וכך הלאה עד גמר הקובות. מטלטלים את הסיר בעדינות רבה כדי שלא יידבקו זו לזו או לתחתית הסיר. מבשלים על אש קטנה במשך כ־20 דקות.
* מגישים בליווי אורז לבן.
ובכן, רציתי לדעת אם יש מתכונים מגוונים לאוכל טעים שעונה על הדרישות הבאות:
תודה רבה!
-מנערה שצריכה לבשל לעצמה כל יום כשהיא חוזרת מבי"ס ולבשל לה ולאח שלה א.ערב...
-
חמודה, להכין לך ולאחיך
אחות טובה!
קוסקוס עם ירקות, אני אוהבת להוסיף גזר ובצל, אפשר גם קישוא. קודם קצת לטגן את הירקות, ואז להוסיף
אח"כ אולי יהיו לי עוד רעיונות. אכתוב לך אם כן.
פשוט שאם אראה מתכון שנראה בעיניי,
אוכל להערך מראש 
אולי יש עוד ששותפים לתחושה..
כלומר, אם היה משהו שמצא חן בעינייך בשרשור של שבת האחרונה, אפשר להשתמש בו לשבת הקרובה.
ותמיד אפשר לכתוב מתכונים ותפריטים. זה מתקבל בברכה.
בס"ד
עוף:
עום עם בצל וסילאן
חזה עוף בתבלינים
עוף עם פירות יבישם
עוף עם תפו"א בכורכום
עוף עם תפו"א וסויה
סלטים :
טחינה אדומה
סלט סלק
מטבוחה
ביצים במיונז
חציל בטחינה\מיונז
חצילים מטוגנים
חסה עם בצל
קינוחים:
סלט פירות
עוגת שוקולית
עוגת וניל
עוגת ביסקויטים
דגים:
דג סול מטוגן
דג אמנון מרוקאי
דג עם משחת תבלינים בתנור
מקווה שעזרתי!
אשמח לקבל עוד היום
אלו הדרישות כעת.
ולא לי... סבתי החולה זקוקה לעלות במשקל באופן בהול (מי היה מאמין שזה יקרה במשפחתנו הדשנה
)
היא זקוקה לקלוריות, אך גם למשהו בריא בעל ערך תזונתי, ז"א לא גלידות ושוקולדים.
אז עד התור לדיאטן, אני מנסה לחשוב על רעיונות.
למשל נתתי לה עכשיו חמאת בוטנים ודבש. סוג של ערך תזונתי. ואני יודעת שגם אבוקדו מתאים.
יש רעיונות בקהל?
פעמיים ביום לטחון לה, נניח כל פעם 50 גר' שקדים, עם כוס מים קרים +2 בננות/תותים /מנגו כל פרי אחר (אפשר להוסיף גם אבוקדו, אוו טחינה, או גם וגם).
יוצא שייק פירות נהדר!
לאכול גרנולה עם חלב/דייסות למינהן דייסת שיבולת שועל, דייסת סולת.
להכין לה עוגיות עתירות תמרים ואגוזים, מקמח מלא. אם היא אוהבת.
מה לגבי אוכל מבושל ממש? (בשרי/דגים?)
כל הכבוד לנכדה המסורה! רפואה שלמה!
פירות יחסית יותר משמינים מירקות
כל מיני פחמימות בריאות (מלאות)
שמנים
שומשום
אנשים קשישים או חולים נוטים לאכול בצורה לא סדירה כך שפרט לאוכל כדאי מאד לתקופה של שבועיים עד שהיא תתאושש מעט לקנות לה ENSURE, מולטי ויטמין נוזלי שקונים בפחיות. כל פחית=מנה. יש בטעם וניל/שוקו/תות. צריך להתרגל לטעם (מעט טעם של סויה), אז אפשר להוסיף מעט חלב להסוות את הטעם. תוכלו לפתוח פחית ולחלק למנה בבוקר ומנה בצהריים. מקובל מאד לקנות לאנשים שמאושפזים תקופה בבי"ח, אבל באופן פרטי, כי לבי"ח אין אפשרות לממן.
הנ"ל יתן לה מצד אחד וייטמינים ומינרלים, ומצד שני, יסייע לה לעלות במשקל, כשהיא תשתה כל יום פחית בנוסף לאוכל מזין.
בבתי מרקחת של קופ"ח יותר זול מאשר בבית מרקחת רגיל.
את יכולה גם לאפות לה עוגת גבינה, או עוגה בחושה מקמח מלא (קמח 70% מתאים למתכונים של כל עוגה בחושה) , בתוספת תמרים/אגוזים טחונים.
דינה ל.עוגת גבינה זה רעיון.
אצלנו כשנזקקו לזה, זה עבד פלאים...
חצי גלידת שמנת משובחת, חצי אינשור, למילקשייק.. ולשתות בקש עם עוד קצת גושי גלידה צפים...
בכל צורותיו מאוד מזין ומשמין
גרנולה, דייסה (אפשר להכין כיפית עם פירות, סילאן..) וכד'.
פלפלים ממולאים באורז ובשר טחון כמה שאלות:
1. האם צריך לבשל את הבשר לפני שמכניסים אותו לפלפל? (כמו האורז)
2. האם הרוטב צריך לכסות את כל הפלפלים?
3. כמה זמן בערך זה צריך להתבשל? (הכל ביחד)
תודה מראש לעונים!
לא צריך לבשל את הבשר לפני
הרוטב צריך לכסות [אבל לא נורא אם טיפה מיץ מלמעלה..]
וזה לוקח בין שעה לשעתיים... [אני שמה שעה וחצי אחרי הרתחה]
1. לא מבשלת, אלא מטגנת במחבת על אש קטנה עם שמן ובצל עד שנראה לי מוכן
2. אני לא מכסה את הרוטב עם הפלפלים אלא שמה אותו שיכסה עד גובה חצי מהפלפל, ובשלב מסוים של הבישול- אחרי זמן מה, לוקחת קצת מהרוטב ומרטיבה אותם בו
3. לא יודעת בדיוק אני עובדת לפי העין, אבל להשערתי על אש קטנה- שעה.
לא מבשלת לא את הבשר ולא את האורז. מקסימום לפעמים משרה קצת את האורז.
פשוט שמה בלילה, לא עד הלמעלה של הפלפל, שיהיה לאורז מקום להתנפח. ושופכת מהרוטב לתוך הפלפלים שיהיה לאורז נוזלים.
כמה זמן? אין לי מושג. לפחות חצי שעה-שעה.
את הבשר טיגנתי עם בצל ותבלינים ורק אז הכנסתי ואת האורז בישלתי חצי בישול לפני הכנסה, כדי שלא יהיה לי מצב שהאורז לא יתבשל מספיק ויצא קשה.
מה אפשר לעשות איתה חוץ מעוגה?
יש עוד אפשרויות?
קוסקוס - לא עושה פה טוב ליושבי הביתה חוץ ממני, אז זה לא הולך.
דייסה - איזה? איך עושים אותה?
קובה - לא הצלחתי לעשות עם זה משהו יעיל, קמח מצה עובד אצלנו יותר טוב. (לא יוצא לי קשה כזה כמו הסולת).
מרק? מה זאת אומרת? מה עושים איתו במרק? ועל איזה מרק מדובר? ירקות? כל מרק?
וחוצמזה - יש עוד חידושים איתו?
וואו הלוואי ונחסל את המלאי שלו.. 
נורא פשוט וטעים, מרתיחים בסיר מים עם מעט שמן, מוסיפים תבלינים, מלח פלפל(לחובבי האבקת מרק אפשר גם)
כמה שיני שום, וכשזה מגיע לרתיחה מוסיפים את הסולת ומבשלים עד שהשום מתרכך..
ניתן להוסיף לזה בשר/עוף...
שמים בסיר קטן סולת וחלב (חלב בערך פי שתיים מסולת) אפשר להחליף חלק מהחלב במים, ואפילו את כל החלב.
מוסיפים סוכר/דבש, קינמון וכו', לפי הטעם
מבשלים תוך כדי ערבוב עד שמסמיך
טעים מאוד להוסיף קצת חמאה אחרי הבישול.
אפשר גם להכין במיקרו - שמים בקערה סולת וחלב ביחס של בערך אחד לאחד
מחממים דקה במיקרו, מערבבים, ומחזירים לעוד דקה למיקרו.
אם צריך, מוסיפים עוד חלב ומחממים עוד דקה במיקרו.
תוסיפי חופן כוסברה...
וזה פשוט מעדן...
יש לי מתכון מעולה, וזה יוצא רך רך רך רך רך
פלפלתיקראתי מתכון של שף ידוע שהוא מוסיף סולת במקום קמח מצה לקציצות והן יוצאות עסיסיות.
מרכך את הקציצות ומטעים (=עושה אותן טעימות
) אותן להפליא. לא יודעת אם במקום קמח מצות, נשמע לי שכן..