שרשור חדש
מחפשת שניצלים מקורייםכלנית1
עבר עריכה על ידי כלנית1 בתאריך א' תמוז תשע"ב 12:22

ראיתי מתכון של ניקי ב. שבו משרים את חזות העוף בחלבון ביצה ובנוסף 2 ביצים לבלילה. נראה לי קצת מוגזם, אבל אני חושבת לנסות. השאלה היא לגבי הטבילה בבלילה הנ"ל לפני פירורי הלחם. למה צריך כל כך הרבה בלילה לחצי ק"ג חזה? מדובר בשניצלים אפויים. אני מקווה שאפיה תיתן תוצאה טובה. מישהו ניסה פעם את המתכון לשניצלונים?

לבלילה :
2 ביצים טרופות
2 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אני עושה עם ביצה חרדל דיז'וןדניאל!!

סויה...כאלה

לי יש רעיון, אבל עוד לא יצא לי לנסותיהודיה מא"י

במקום פירורי לחם, השתמש באבקת פירה (שזה בעצם שבבי תפו"א) כדי לקבל שניצלים בציפוי צ'יפס

וכמובן שכדאי להעשיר את הביצה עם רסק עגבניות, חרדל, שום כתוש, סילאן, ועוד תיבולים.

שמעתי על פרורי ציפס [משקית] אבל לא ניסיתי.קצפת
להשתמש באבקת פירהיהודיה מא"י

זה גם זול בהרבה, וגם נראה לי עדיף מבחינה בריאותית

ראיתי פירורי לחם עם צ'יפס, אבל לא מהדרין!כלנית1

לפני כשנה החלטתי לגוון, אז ניסיתי עם חרדל. ניסיתי עם חרדל וקטשופ. היה טעים עד שיצא מהאף. ניסיתי עם תפוצ'יפס שגרסתי. יצא טעים, אבל לא כל כך נדבק ולכן השחים מהר מדי.

היום, הייתי חייבת לטגן שניצלים דחוף בבוקר ולא קיבלתי תגובות לגבי המתכון (אחרי שכתבתי שמתי לב שהמשרה והמתכון בכלל נועדו לשניצל אפוי וחששתי אם יצא טעים). אימצתי את הרעיון להשרות בחלבון ביצה שעה לפני הבלילה. ואז, טבלתי בביצה ותבלינים. השהתי יותר זמן מהרגיל במחבת ויצאו שניצלים 10. פריכים וטעימים. אבל אינני יודעת אם ההשריה בחלבון ביצה הועילה.

אני מכינה על בסיס קבוע את השניצלוניםאביה*

של ניקי ב. יוצא מעולה מעולה ממש!

[אני לא שמה על שיפודים...]

זה ממש ממש בריא..

[אישית, לא אהבתי את הטעם שהמיונז נותן אז לא שמתי..]

זה רק מבאס, כי זה הרבה יותר עבודה...משתדלת

יצא לי, כשהכנתי אותם, שהתעסקתי המון זמן עם השניצללים...

ובטיגון זה פחות התעסקות...

את מתכוונת לאפויים? הם לא מתייבשים באפיה?כלנית1אחרונה

כמה:פאז

להוסיף לביצה רסק עגבניות/צ'ילי/ קטשופ

להוסיף לפירורים פירורי קורנפלקס/זעתר, סומסום ותבלינים לפי הטעם.

 

אני עושהלפי העין עם הבלילה, שיהיה עם כל התוספות דומה לרק ביצה מבחינת הכמות.

 

בתיאבון(:

להוסיף לפרורים בסלי ולשים בתנור יוצא פצצה....פזוש
אני אוהבת להוסיף רוזמרין לפירורי הלחםדינה ל.

מוסיף נגיעה ריחנית  ומעניינת, אך לא כולם אוהבים.

פסטה, טונה, קישואים ועגבניותפאז

מה אפשר להכין מהם?

(אפשר להשמיט אחד מהמוצרים במקרה הצורך..)

אטריות ברוטב טונהיהודיה מא"י

עם פסטה, טונה ועגבניות

זקוקה למתכון מפורט?

 

או תבשיל של טונה עם ירקות - עם העגבניות והקישואים, בלי הפסטה

יש מתכון מפורט יותר??פאז

תודה!!

למה מהשניים?יהודיה מא"י
האמת שניהם..פאז
בבקשהיהודיה מא"י

פסטה ברוטב טונה ועגבניות

לקצוץ בצל

לחתוך את העגבניות לקוביות

לאדות את הבצל במעט שמן (רצוי שמן זית)

כשהוא נהיה שקוף להוסיף את העגבניות

להוסיף את הטונה

לתבל  לפי הטעם (תבלינים רגילים של רוטב עגבניות לפסטה)

אם צריך, להוסיף מים

אפשר גם להוסיף קצת רסק עגבניות לרוטב סמיך יותר.

לערבב, ולבשל במשך איזה 10-15 דקות.

לבשל את הפסטה, ולהגיש עם הרוטב.

 

 

טונה עם ירקות

לחתוך בצל לרצועות דקות

לגרר את הקישואים בפומפיה.

אם יש בבית - לגרד גם גזר, ולחתוך דק פלפל.

 

לאדות את הבצל בשמן

להוסיף את הפלפל

אחרי כמה דקות להוסיך את הגזר והקישוא

להוסיף טונה, לתבל.

לאמא שלי יש מתכון של פסטה עם טונהדינה ל.אחרונה

אישית- ממש לא אהבתי,

אם נשמע לך טוב והולך יחד- אבקש אותו ממנה.

מחפשת רעיון לארוחה מזינה ומשביעהפאז

יש לי הרבה ישואים גזר ועגבניות שאשמח אם ישתלבו..

(יש גם הרבה תפו"א ובצל ב"ה).

 

מה דעתכם?

^^^ רק בלי עגבניות.אביגילי
דג.. או רוטב אדום עם חומוסים על קוסקוס או משוחנהלה 2010

מרק?
 

אגרולים עם רוטב?

 

 

 

 

תבשיל ירקות ברוטב עגבניותכלנית1

לטגן בצל מעט ולהעביר לכלי אחר. לחתוך קישואים ותפוחי אדמה לקוביות. לחתוך את הגזר לקוביות קטנטנות או לגפרורים. לאדות את שאר הירקות כמה דקות. 

לרסק את העגבניות, להוסיף את הבצל המטוגן ותבלינים. להוסיף רסק עגבניות ומים שיספיקו לכיסוי הירקות (ככל שיש לך יותר עגבניות כך תצטרכי פחות רסק עגבניות). להביא לרתיחה ולהוסיף את הירקות. לבשל את הירקות בסיר מכוסה או מכוסה חלקית (תלוי כמה הסיר מלא) על להבה נמוכה עד לריכוך.

 

פשטידה... בלי העגבניותהביצה שהתחפשה
כמה דברים טעימים--בת מלך

פרוסות עגולות של קישואים, לטגן כמו שניצל (ביצה ופירורי לחם ולטיגון)

 

תפו"א, בצל וגזר- אפשר תבשיל בשר וירקות. 

ועגבניות זה טעים כסלט חי עם בצל ירוק/ זיתים שחורים ותבלינים.

 

לא שילוב, אבל טעים

 

תודה(:פאז

אחלה רעיונות, נראה מי יזכה..

מחכים לשמוע תוצאותכלנית1
בסוף לא היה לי הרבה זמן להתקשקשות,פאזאחרונה

והכנתי סתם תערובת ירקות, מה שאומר שיש י דיין מלא עגבניות וקישואים הממתינים לתיקונם..

אני עדיין מתלבטת, אז אם יש כעוד רעיונות- זה הזמן..

העשרת מרק בצלddba
במה אפשר להעשיר מרק בצל? בקמח? בשמנת?
הוא יוצא לי טפל ופשוט

וגם זה ממש קריטי לחתוך את הבצל לטבעות? זה לא נוח לאכילה חשבתי אולי לקצוץ לקוביות, מישהו ניסה?

שאלה נוספת - כדאי להוסיף לו אבקת מרק בצל שמוכרים בסופר? זה יעשיר את הטעם?
מה רע בשמנת?יהודיה מא"י

כדאי לטגן את הבצל בחמאה עד שיתחיל להזהיב. (או בשמן זית, או בשמן רגיל, אבל לטגן אותו עד שיתחיל להזהיב, ואפילו יותר מרק יתחיל)

ואם הוא יוצא טפל, נסי לשים קצת יותר מלח ותבלינים

חוץ מזה למרק בצל מתאים מאוד להוסיף יין לבן.

אני הרבה פעמים במקום לשים קמח שמה קוואקר גרוס.

 

וממש אין חובה לחתוך דווקא לטבעות, אפשר בהחלט לחתוך לקוביות, סתם פחות יפה להגשה.

 

בעיניי מיותר לחלוטין לשים אבקת מרק. סתם יעשה טעם סנטטי למרק. אבל אני יודעת שיש כאלה שבלי הטעם של אבקת מרק המרק פשוט לא טעים להם.

יין לבןאם הבנים12

קמח מסמיך אותו ושמנת מעשירה ומשמינה כנ"ל גבינה צהובה

אני שמעתי על גבינה צהובה...דניאל!!

אבל לא טעמתי כי אני שונאת מרק בצל!

תודה רבה על התשובות! עזרתן לי מאוד!ddba
אי מוסיפהפאזאחרונה

טיפה רסק עגבניות וסילאן (תחליף לסויה וא. מרק..)

ביצה טרופה כשהוא רותח בסוף- יוצא מגניב ודומה לגבנ"צ.

וכמוכן אפשר לאכול עם קרוטונים וגבנ"צ

ארוחת ערבahr

בא לי לאכול משהו טעים כזה שווה וקל להכנה למישהו יש רעיון<???

שקשוקה !!הללוהו

אפשר להוסיף עשבי תיבול וגבינות ולשדרג אותה..

פשטידה במחבת~א.לאחרונה

לגרד בפומפיה את כל השאריות שיש לך בבית מהירקות:

קישואים, תפ"א, בצל, שום, תירס וכו'...

להוסיף קצת קמח מצה או פירורי לחם לתערובת

ביצה אחת

ולהכניס הכל למחבת קצת עמוק. לכסות במכסה...

יוצאת כמין פשטידה גדולה

מה אתם מכינים לארוחת צהרים בחום הזה?כלנית1

אני לא מסוגלת לחשוב על אוכל חם, אז הכנתי בלינצ'ס וברגע האמת, אמלא בגבינה מתוקה.

אצלינו נראלי יש עוד אוכל משבתבתותי

ואני לא אוכלת אותו.....

לא פלא. מי רוצה בחום הזה בשרי?כלנית1
קרפ צרפתי ומילשייק קר וצונן!אוהבת את אבא
מה ההבדל בין קרפ ובלינצ'ס?כלנית1

ראיתי מתכון לקרפ צרפתי והוא נראה לי דומה מאד לבלינצ'ס, בלי המילוי של הגבינה, רק תוספת של סוכר שממתיקה אותו. נכון? אם מכינים במבחת מיוחדת כמו בקנינונים, הוא מיוחד. אבל בבית, מה ההבדל בינו לבין הבלינצ'ס?

אין הבדלפרח לב הזהב

בלינצ'ס זה שם אמריקאי לקרפ צרפתי.

בעיברית- חביתיות.

 

(תשובה של צרפתיה)

קרפ זה יותר עבה, לא?zehavawize

וגם בכללי, זה כאילו מוכן בצורה אחרת- בלינצ'ס זה עגול עם מלית באמצע ואז מגלגלים. קרפ לפי זכרוני שזה שונה [זה עיגול כזה עם משולש חסר.. ]

יכול להיות שמבחינת מרכבים זה דומה..

 

אולי סלט פסטה?מישהי123
אצליינו לא מוותרים על הבשרי...עוד מישהי

בס"ד

יש לי רק בנים בבית, והם לא מחשיבים חלבי כאוכל...

אבל אני עושה להם את זה כמו מזון מהיר, למשל קציצות מטוגנות כמו כדורי פלפל, עם סלט חומוס חמוצים וכ' בתוך פיתה, או רצועות חזה עוף בתוך לחמניה עם סלט קטשופ' וכ'... ובארוחת הערב כשהחום יורד אפשר גם מרק ירקות. קליל...

אצלנו כל הזמן........אילס

בשרי, כל השבוע....... עוף ואורז עוף ואורז

נמעס!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"הב לנו בשר ונוכלה"טוביה2

 

למשהו יש עוד רעיונות לארוחת צהריים פרווה/ חלבית??=]
רק אנחנו אכלנו היום מרק (קוסקוס?)>>טעיםםם*sapir*


אפשר-דינה ל.אחרונה

אדממה/פולי סויה- הם מבושלים, אבל לא חובה לאכול אותם חמים.

וזה טעים,  נאכליםכמו פיצוחים צ'יק צ'ק כזה, והם בריאים (אך לא יותר מדי פעמים  בשבוע- סויה זה לא מומלץ, במיוחד לא לבנים!)

 

ובאמת אפשר ללכת על פחות בשרי ויותר חלבי, אבל לאו דווקא דברים משמינים ולא מזינים כמו בלינצס ושות'-

סלט גדול ושווהה, עם חביתת ירק, או פרוסות לחם וסלטים שונים כמו של שבת- מטבוחה וכאלה.

אפשר להשקיע בחביתת אומלט עם גבינ"צ, או שקשוקה (אבל בעצם זה חם- לא נורא מוציא לשון )

ובארוחה שכזאת ^ אני הכי אוהבת להכין לי בהתחלה  שוקו בכוס גדולה, ולשים במקפיא, ואז לקראת סוף האוכל- אני שותה אותו קררר טעים  יאמי

 

יש גם כל מני דגים שלא חייבים להאכל חמים, כמו אמנון וסלמון.

 

וחוצמזה, שאישית, אם אני שותה במקביל לאוכל משקה טעים וקר כמו לימונדה, לא כ"כ נורא בעיני לאכול חם! 

 

בתאבון אנשים! חיוך גדול

 

 

יש למישהי בבקשה מתכון טו לפצפוצי שוקולד?אנונימי (פותח)
לי יש מתכון פשוט למדייהודיה מא"י

אבל אף אחד אחר לא נידב

חבילה של צמקאו

חבילה של מרגרינה

חבילה של פיצפוצי אורז (הגדולות האלו, הפשוטות)

להמיס את הצמקאו עם המרגרינה.

לערבב עם הפיצפוצים

אפשרות א.

לשים במג'נטים (ככה כותבים את זה? לא יודעת)

לשמור במקפיא

אפשרות ב.

לשטח בתבנית

לקרר במקרר 20-30 דקות בערך

לחתוך עם סכין חזקה לריבועים

לשמור במקפיא

 

אפשר לשדרג עם שוקולד אמיתי במקום צמקאו, להוסיף קצת דבש, להוסיף צימוקים וכו'.

וואי יהודיה תודה רבה ממש עזרת לי.אנונימי (פותח)אחרונה

שבת שלום.

דובדבנים לקישוט עוגותאד

יש לי דובדבנים טריים ואני רוצה לקשט איתם עוגת מוס בשלוש צבעים.

אין עושים? מניחים טרי כמו שזה? מבשלים עם סוכר? רק מערבבים עם סוכר? עוד משהו? 

תודה רבה!

איך שרוציםיהודיה מא"י

אבל להניח טריים כמו שהם, ואפשר לבשל עם סוכר

באופן אישי, הייתי מניחה כמו שהם.

תודה. עוד שאלהאד

אפשר להניח מראש ולהכניס למקפיא או שעדיף לשים ברגע האחרון?

אם טריים, ברגע האחרוןיהודיה מא"יאחרונה

אם מבושלים, אפשר להניח מראש.

מתכון לחזה עוף ממולא,יש?טל אוריה
שניצל ממולא?קצפת

ממלאים סיר במים עם קצת מלח ומרתיחים ,דופקים את השניצל ממלאים במה שרוצים [ירקות , סיני, פירה, בצל מטוגן] מגלגלים עוטפים בנייר כסף וזורקים לסיר, אחרי כמה דקות מוציאים , הבשר התקשה בצורת גליל, אז אפשר לצפות ולטגן או לאפות ברוטב, או להקפיא ליום שישי לחוץ ואז לגמור את העבודה.

נשמע משהו טעים - שווה לנסותשושנה29

רק שאלה קטנה חייבים לטגן  או לאפות ברוטב, או שזה מספיק הבישול.

אם את רוצה לדלג על טיגון/אפייה אח"כיהודיה מא"י

כדאי לבשל ברוטב, ולא רק במים.

איזה רוטב אפשר לעשות לזהשושנה29

וגם איך לטגן - הכוונה עם פירורי לחם או סתם טיגון עם שמן ותבלינים

איזה רוטב מתאים, זה תלוי במילוייהודיה מא"י


אפשר גם למלאות אורז?שושנה29
קצת לא הבנתי..טל אוריה

המים צריכים לרתוח עוד לפני שאני מכניסה את השניצל?

 

אממ.. זה פעם ראשונה שאני מנסה,מקווה שזה לא מסובך מידי..  

יש לכם רעיונות למילויים טעימים? ורטבים שילכו איתם?

תודה לעונים!

 

כן, הם חייבים.קצפת

יהודיה, לא מתפרק לך כשאת מבשלת ישר ברוטב? [מן הסתם לא ארוז בנייר כסף]

אני בדר"כ עושה בתנוריהודיה מא"יאחרונה

מסדרת בתבנית כך שהצד הפתוח למטה. שופכת רוטב ואופה. 10 דקות על חום גבוה ועוד 15-20 דקות בחום נמוך יותר. בכלי סגור כמובן.

 

אבל גם לבשל בסיר, זה יעבוד אותו דבר, אם מסדרים בסיר כשצד הפתוח למטה, או שמסדרים כשהצד הפתוח למעלה, ומחזיקים עם קיסמים שלא יפתח.

 

קיבלתי 10 תחתיות פאי, רעיונות בבקשה.קצפת

 

מתוקות?יהודיה מא"י

מה הכיוון? חלבי? שוקולדי? פירות?

או שהן בכלל לא מתוקות, ואז אפשר גם בכיוון של מלוח? בשרי? חלבי? פרווה?

 

(או שאת מתכוונת שקיבלת תבניות של פאי? בעצם לא משנה)

ניראה לי שגם וגםקצפת

ולשבת בא לי משהו מתוק וחלבי.

מילוי של קרם לימון, עם מרנג (לא אפוי מעל)-לא חייב-משה ר-
כל מיני רעיונותיהודיה מא"י

רעיון מתוך הספר "עוד שוקולד" - ריבת חלב, מעל עיגולי בננה, ומעל גנאש שוקולד

גאנש שוקולד חום + לבן. לשים בכל תחתית משני הצבעים ולערב קלות. לא חייב עם גנאש כמובן, אפשר כל קרם שאפשר לעשות בשני צבעים

פירות וקצפת - תותים, פסיפלורה, דבדבנים, פירות יער, אפרסקים. פירות חיים/מבושלים/ריבה

חלב מרוכז, ומעל קרם שוקולד.

מרנג לא אפוי? מזה?קצפת

נראה לי שהשבת אשתמש ב2 . אחד שוקולדי [2 צבעים] ובשני אנצל את מלאי הדובדבנים הגדול שיש פה.

שדרותי, מזה קרם לימון? [מתכון! ] ואיך עושים מרנג לא אפוי?

לא כדאי לעשות מרנג לא אפוייהודיה מא"י

לא בריא...

ומרנג לא אפוי זה בדיוק מה שזה נשמע - קצף ביצים מתוק ולא אפוי.

לא אופים אבל משחימים אותו עם ברנר...-משה ר-אחרונה
רעיון למה אפשר להכין~א.ל

מעוף טחון

וב. רעיון לקינוח לימוני..

 

יש למישהו?

תודה

כל מינייהודיה מא"י

קציצות

פשטידה

בולונז

ממולאים

תבשיל של אורז ובשר/תפו"א ובשר

להוסיף למרק ירקות- להעשרה.

אני מחפשת משהו למנה עיקרית..~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך א' תמוז תשע"ב 16:20

וקציצות או ממולאים לא כ"כ מתחשק לי..

 

יש לך רעיון למשהו בטעם לימון שאפשר להכין? מאפה, קינוח וכו'

ובאותו עניין- איך מכינים לימונדה?

תודה.

 

אז פשטידת בשר הולךיהודיה מא"י

פשטידת בשר/פשטידת רועים (שזה בעצם פשטידת בשר עם שכבה של פירה מעליה, שנהיית קריספית באפייה)

רוטב בולונז, לזניה בשריתכלנית1אחרונה

רוטב בולונז- או מאותו מתכון, לזניה ומעל דפי הלזניה רוטב בולונז.

קינוח לימוני- פאי לימון. אפשר רגיל או קפוא. אפשר עוגה בחושה ובמקום מיץ תפוזים, להוסיף מיץ לימון ולצפות את העוגה בקרם על בסיס לימון. קצפת עם מיץ לימון מהול במקום חלב, או פודינג על בסיס קורנפלור ולימון.

אפשר לבחור באחד הציפויים של יהודיה מאתמול (בשרשור של קרם לבן לעוגה) ולהוסיף מיץ לימון במקום מים או חלב.

מה קורה לפילפלים ממולאים במקפיא?קצפת
הם קופאים איזה טוב ה'!!!!

נראה לי שזה יהרוס להם את הטעם.

 

מה עדיף?קצפת

להקפיא לערב שבת או לשמור במקרר?

 

נראה לי שעדיף לשמור במקרראיזה טוב ה'!!!!
אני מקפיאה ויוצא מצוין.קרמבו
כן..אפשר להקפיא ויוצא אחלה...דניאל!!אחרונה
קרם לבן לעוגהציפור

משהו יודע/ת איך אפשר להכין קרם לבן לעוגה ולא קצפת / שמנת מתוקה. נגיד מאבקת סוכר או משהו כזה?

תודה!

אפשר לעשות זיגוג עם אבקת סוכריהודיה מא"י

לערבב אבקת סוכר עם טיפה מים רותחים למין משחה ולמרוח על העוגה מיד כשהיא יוצא מהתנור. אבל זה יוצא יותר זיגוג קשה מאשר קרם. אפשר להוסיף לזה מיץ לימון או תמצית וניל לטעם.

אפשר חלבי? אם כן לערבב שמנת מתוקה עם קצת סוכר/אבקת סוכר ולמרוח על העוגה כשהיא חמה.

חמאה/מרגרינה כן הולך? להקציף חמאה רכה עם אבקת סוכר. (די הרבה אבקת סוכר, משהו כמו כוס ל100 ג', תלוי בטעם). כדאי להוסיף תמצית וניל לטעם טוב. כשמשתמשים בחמאה, זה יוצא ממש טעים, (בתנאי שלא מורחים כמויות מוגזמות) אם משתמשים במרגרינה זה גם יוצא סביר, במיוחד אם משתמשים במרגרינה בטעם חמאה.

ואפשר לשדרג קרם כזה לקרם רך יותר בצורה הבאה:

מקציפים את החמאה/מרגרינה עם מעט אבקת סוכר. משהו כמו 1/3 מהכמות.

ואז מוסיפים מעט מים/חלב וגם עוד מעט אבקת סוכר וממשיכים להקציף.

וככה ממשיכים, מוסיפים עוד ועוד מים וכל פעם מקציפים מחדש.

אבל לשים לב - להוסיף כל פעם מעט מים/חלב ולדאוג להוסיף גם אבקת סוכר. אחרת הקרם פשוט מתפרק וזה ממש באסה.

אפשר קרם פטיסייר-משה ר-אחרונה
כמה עדכונים-משה ר-

 

הנדון: עדכון כשרות  
1. בביקורת שנערכה ע"י מפקחי היחידה הארצית במושב שפיר,  במחלבת "החלבן",  משק 23, 
נתפסו אריזות חלב מסוג "חלב בקר טרי"  – מפוסטר הומוגני,  1 ליטר,  
  מיוצר ע"י מחלבת "לבן – באלאדי", דיר חנא,  טל': 
 המוצג כ"כשר בהשגחת הרבנות לכשרות ארצית"  .  במקביל,  התבצעה ביקורת
בישוב דיר חנא שבצפון במחלבת "לבן – באלאדי"  וגם שם נמצאו מוצרי חלב הנושאים את ציון
הכשרות הנ"ל.    מבדיקה עם ה"רבנות לכשרות ארצית",  נמצא כי בשום אופן לא העניקו הכשר
למוצר זה ועל כן הדבר מהווה זיוף חמור.  כמו"כ,  לעת עתה אין תעודת הכשר בתוקף למחלבת
"החלבן"  במושב שפיר מטעם המועצה הדתית שפיר ובמקביל,  אף הוסרה ההשגחה של הרב
משה יהודה לייב לנדא, רב ואב"ד בני ברק. ידע הציבור ויזהר!
2. בביקורת פתע שנערכה במסעדת "היימישע עסין", 
רח'  קרן קיימת לישראל 19,  שכ'  רחביה,  ירושלים,  הנתונה להשגחת הרבנות
ירושלים ובד"צ אגודת ישראל,  נתפסו בעלי המקום כשברשותם מדבקות כשרות
המתייחסות לחברות שונות בהשגחת הרב לנדא בני ברק,  בד"צ ה"עדה החרדית" 
ובד"צ "יורה דעה". לאחר בדיקה נמצא כי מלונות באזור ירושלים אשר בקשו
להזמין מנות בודדות תחת הכשרים שונים לאורחיהם,  היו פונים למסעדה ומקבלים
מנות ארוזות עבור אורחי המלון כאשר עליהן מודבקות מדבקות כגון:  "מסעדת
ציפורי בני ברק בהשגחת הרב לנדא"  וכן אולמי "בית ישראל"  בהשגחת בד"צ
ה"עדה החרדית".  בבדיקה מול המסעדות ציפורי ובית ישראל,  נמסר על ידם כי
בשום אופן לא סיפקו בהקשר זה מנות ל"היימישע עסין" והשימוש במדבקות הנ"ל
נעשה שלא ברשות תוך הכשלת הציבור. נגד בעלי המקום ינקטו צעדים כדין. 
  
3. לאחרונה, נמצאה משווקת פחית מסוג "מנדרין" –
משקה קל תפוזים עם פולפה,  תכולה:  330 מ"ל,  בר קוד: 
המוצג כ"כשר בהשגחת הרב אליעזר
שמחה וויס כפר הרא"ה". בבדיקה מול "מבשלות בירה בין
לאומיות" – אשקלון, נמצא כי   על אף שמשקה זה מולא בעבר על ידם,  הדבר הופסק
עוד בשנת 2008 כך שתאריך הייצור ע"ג הנמצא בפועל על הפחית משנת 2012 בשום
אופן לא ייוצר על ידם.  כמו"כ,  הרב וייס שליט"א הודיע כי אינו מעניק הכשר כלל
לחברה זו ועל כן יש להסיר מוצר זה מהמדפים בדחיפות ע"מ שלא להיכשל. 
  
4. במסגרת ביקורת שנערכה ברשת ה"שופרסל",  נמצא משווק המוצר רוטב "פסטו בזיליקום עם גרנה
פדנו ופקרינו",  בר קוד:  8001060019492,  שם היבואן:"א.  סיימן סחר בע"מ",  רח'  הסדנאות 10, 
הרצליה,  המוצג כ"כשר חלבי – חלב ישראל משעת חליבה בהשגחת הרבנות פררה –
איטליה" ללא אישור הרה"ר לישראל. יש להסיר מוצר זה מהמדפים ולהחזירו ליבואן. 
  
5. לאחרונה,  נמצאו משווקים בארץ "סוכריות ללא סוכר בטעם תות – שמנת",  בר קוד: 
 וכן "סוכריות ללא סוכר בטעם קפוצ'ינו"
 המיוצרות ע"י חב'  "סולה" GMBH,  גרמניה ומיובאות  ע"י חב'  "קפה סעדי",  א.ת. 
נצרת,  תוך הצגתן כ"כשר חלבי לאוכלי אבקת חלב נוכרי בהשגחת הרב הווכוולד גרמניה ובאישור הרה"ר
לישראל". בבדיקה עם מח' היבוא נמצא, כי "קפה סעדי" בשום אופן לא קיבל הכשר למוצרים אלו ועל כן הדבר
מהווה זיוף. יש להסיר מוצרים אלו מהמדפים ולהחזירו ליבואן ע"מ לא להיכשל. הרבנות הראשית לישראל   
THE CHIEF RABBINATE OF ISRAEL
היחידה הארצית לאכיפת חוק איסור הונאה בכשרות    
בית יהב, ירמיהו 80, ירושלים, ת.ד. 36016 מיקוד 91306, טל': 02– 5313187 , פקס' 02– 5313169  
  Beit Yahav,  80 Yirmiyahu S.t, Jerusalem, P.O.B. 752, Tel. 02-5313187, Fax. 02-5313169 
*הנתונים המופיעים במסמך זה נכונים ליום פרסומם ויש לברר עם הרבנות המוסמכת מה המצב הכשרותי העדכני!  
  
6.       עקב תקלה, שווק המוצר "בורקס פילו אצבעות גבינה",  בר קוד: 
7290002757535,  חב'  "שלושת האופים", משווק ע"י "נטו מלינדה  בע"מ", רח' 
מאיר עזרא 5,  א.ת.  קרית מלאכי,  תוך ציונו כ"כשר פרווה הופרשה חלה כדין
בהשגחת הרבנות בית – שמש והרב משה יהודא לייב לנדא, רב אב"ד דבני ברק". 
להווי ידוע,  כי מוצר זה הינו חלבי לחלוטין ויש להחזירו בדחיפות ליצרן.  מי
שהוטעה ואפה מוצר זה בכלים ובתנור שאינם חלביים יעשה שאלת רב כיצד
לנהוג. ידע הציבור ויזהר!
  
7. לאחרונה,  התקבלה תלונה על היבואן "בני
ג'ורג'  שוקחה בע"מ",  רח'  המשביר 6,  חיפה, 
רח'  פאולוס ,  נצרת,  אשר נ יסה להטעות
מסעדות ומלונות כשרים ולשווק להם "שמן תירס מזוכך",  3 ליטר,  בר קוד: 
729000254026,  ללא הכשר כלל המיובא על ידו מצרפת ויתכן אף מארצות נוספות.  יש
לציין,  כי הנ"ל קיבל אמנם הכשר עבור שמן זה לייצור שהתבצע בחב'  "קוג'וקב,  אזמיר, 
טורקיה,  בהשגחת ה- O.U באישור הרבנות הראשית לישראל" בלבד,  אך בפועל הנ"ל
משתמש באותה סקיצת אריזה ובאותו בר קוד לשמן הכשר והלא כשר במקביל.  נבקש
שלא לקלוט שמן זה ולהחזירו ל יבואן ע"מ לא להכשיל את
הציבור עד להודעה חדשה. נא להביא לידיעת המשגיחים. 
  
8. מעדכון שהתקבל ממחלקת הכשרות במועה"ד אילת,  עולה
כי מלון "אורכידאה הריף – אילת",  חוף אלמוג אילת טל: 
08-6364444 ,איננו תחת פיקוחם ואין להם כל אחריות
לגבי המזון הנמכר במקום. ידע הציבור ויזהר!
  
9. מנתונים שהתקבלו מה"רבנות לכשרות ארצית" ובד"צ חוג חת"ס בני ברק,  עולה כי הוסרה
הכשרות מהמפעל לייצור ביסקוויטים  "פתי – בר" מאפיית טבע,  חב'  "פרימה" ,  קוד יצרן: 
GT, בטעם וניל בר קוד: 7290008723121, בטעם שוקו בר קוד: 7290008723138, משקל
1.75 ק"ג ,  השוכן בכפר ג'ת וזאת בשל ליקויי כשרות חמורים! יש לציין,  כי מוצר זה נמכר
גם ברשת "כמעט חינם" ועל כן מעתה אין לקלוט מוצר זה ויש להסירו מהמדפים לאלתר. 
ידע הציבור ויזהר!
  
10. בביקורת שנערכה ע"י מפקחי היחידה ברשת השיווק "זול ובגדול"  ובחנויות שונות נמצא משווק
המוצר "צנימים עגולים", בר קוד: 7290011695651, המיובא ע"י חב' "נאמן לאורך זמן בע"מ", תוך
הצגתו כ"כשר בהשגחת רבנות טריאסטה,  הרב דוד מרגלית שליט"א,  ללא אישור הרה"ר לישראל. 
אין לאשר מוצר זה במקומות המושגחים ויש להחזירו ליבואן. הרה"ר מאשרת פת ישראל בלבד!
  
11. מעדכון שהתקבל מאת רב המועה"א חוף הכרמל,  הרב גבריאל סוראני שליט"א,  עולה כי הוסרה
תעודת הכשרות ה"קייטרינג של אריק", מושב צרופה,  בבעלות מר אריק פלוטניק וזאת בשל ליקויים
חמורים בכשרות כגון:  שימוש במוצרי חלב באירוע בשרי וקיום אירועים ללא ידיעת המשגיח.  אין
לאשר קיום אירועים כשרים באמצעות קייטרינג זה ויש להודיע למשגיחים ורשמי הנישואין בהתאם.
  
12. בזכות ערנותו של משגיח הרבנות המקומית קרית גת ,  נמנעה
תקלה חמורה של בישול וטיגון דגים עם "שרימפסים"  במטבח
הקיטרינג עליו הוא השגיח וזאת לאחר שזיהה בתוך משלוח
קרטון הדגים מסוג "בקלה קפוא ללא ראש ,בטן וזנב"  של חב' 
פלדמן גם מס'  סרטנים.  הננו לבקש מכל נותני ההכשר להנחות
את המשגיחים לבדוק בדיקה יסודית את כל סוגי משלוחי הדגים
והבשר הקפוא של כלל היבואנים כחלק משגרת העבודה היום
יומית ובכך למנוע תקלה אפשרית.  נא לדווח למשרדנו על כל
תקלה מעין זאת לזיכוי הרבים.   
תודה רבה. מאיפה זה מועתק?ממוחשבת
העדכונים מרפי יוחאי, אבל יש גם בכושרות....-משה ר-
מסקנה: לא לסמוך על ערבים, נוצרים וגרמניםכלנית1אחרונה

5- מי קונה סוכריות גרמניות?

7- מי קונה מנוצרים, אין מספיק יבואנים יהודים?

9- אי אפשר לסמוך ואסור לקנות סחורה שנעשית ע"י ערבים!

 

ודרך אגב, איך אפשר לדעת לפי קוד יצרן מי מייצר?

משהו יכול לתת לי מתקון של קסתות??=]
הכוונה לגלידה עם בסקוויטים משני הצדדים?יהודיה מא"י
קסטה ביתית:אם הבנים12

המצרכים:

3 ביצים

1 ריצ'

3/4 כוס סוכר

אינסטנט פודינג

לטעם וניל: כפית ת. וניל, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, כף או 2  סוכר

לטעם שוקו: 1 כף קקאו, 2 כפות אינסטנט פודינג שוקו (אפשר גם וניל) או 50 ג' שוקולד מומס כף או 2 סוכר

ביסקוויטים בטעם שוקו

 

אופן ההכנה:

להפריד את הביצים

להקציף את החלבונים להוסיף 2 כפות סוכר

לחלק את החלמונים ל2 כוסות

את החצי האחד לערבב עם טעם הוניל את החצי השני לערבב עם טעם שוקו

להקציף את הריצ' עם 2 כפות סוכר וחלק ל2 קערות

את החצי האחד לערבב עם טעם הוניל את החצי השני לערבב עם טעם שוקו

לחלק את הקצף ביצים ל2 התערובות ולערבב בזהירות בתנועת קיפול

 

לסדר בסקויטים בתבנית או כלי שטוח להרטיב אותם קצת עם נס קפה

לסדר מעל את התערובות כך שיהיה על כל בסקוויט בצד אחד שוקו ובצד שני וניל

לסדר מעל עוד שכבה של ביסקויטים

ולמקפיא.

 

קצת דורש התעסקות אבל יוצא מעולה

ואם את רוצה לשפרעמית-טליה

תוסיפי לקרם אחרי שהוא מוכן חבילת (אני שמה 2 אפילו) של קליק העיגולים הרגילים

וזה שיא השווה!!

 

אחיינים שלי דורשים זאת בכל פעם שהם פה

תודה!!=]
אם הבנים שאלה לגבי הקסטה:רומי**

הבנתי עד השלב של הכנת התערובות (שוקולד ווניל בנפרד):

1. אח"כ מניחים את הבקויטים, את מתכוונת רגילים, של אסם נניח?

2. איך לעשות שיצא חצי חצי, להניח בעדינות וזה מצליח?

3. איך מפרידים אח"כ, זה לא יוצא מן עוגת גלידה כזו? לא הבנתי איך אח"כ אני יכולה לחלק לילדים?

 

תודה רבה! פרח

כתבתי ממש מפורט אבל לא מצליחה לשלוחאם הבנים12
עבר עריכה על ידי אם הבנים12 בתאריך כ"ט סיון תשע"ב 16:06
עבר עריכה על ידי אם הבנים12 בתאריך כ"ט סיון תשע"ב 16:06

כשתתפני.. לא דחוף.. תודה בכל אופן!רומי**
מעלה את ההסבר עם תמונות. תהנו.אם הבנים12

1. מניחים את הבסקויטים בצורה מסודרת ומרטיבים עם מעט קפה

 

 

2. מניחים את הקרם הלבן לאורך 2 שורות כך שיצא חצי על כל בסקויט

 

 

3. מניחים ברווחים את הקרם החום

 

 

4. מכסים עם הבסקויטים באותה צורה שהנחנו אותם קודם.

 

 

ובתיאבון:

 

 

זה ממש עושה חשקיהודיה מא"י
נראה ממש יפה, וטעים...-משה ר-
רק אני רואה רק את השליש העליון של כל תמונה?חילזון 123
לא, גם אני.. מבאס... מעניין למה זה..אפרתולה
מעולה!! תודה רבה לך על ההשקעה! ושאלה אחרונה:רומי**

כדי להפריד ולתת לכל אחד, חתכת עם סכין?

תודה!

כן,אם הבנים12

פשוט חותכים בין הבסקויטים ויוצא קסטה לכל אחד בנפרד

תודה! חודש טוב!רומי**אחרונה
מנת פתיחהעין צופיה

אני מחפשת רעיון ל'מנת פתיחה' לערב שבת, בסגנון בורקס ברוטב פטריות

אלא שאיני מעוניינת בבורקס מטעמי בריאות.

יש למישהו רעיון לחלופה טעימה וקלת הכנה?!

תודה!

אגרול אפוי עם רוטב חמוץ מתוקחילזון 123

אפשר ירקות חיים או מוקפצים מגולגלים בנייר אורז (יש את זה בסופר באזור של הדברים הסיניים).

 

עגבניה ממולאת בסלט טונה.

בורקס פילו...אביוס
בלינצ'ס במילוי תפו"א ופטריות עם רוטב פטריותאם הבנים12
דג..~א.ל
רעיונות מעניינים...עין צופיה

אגרול - מעולה, ממש בסגנון שאני רוצה, אבל לא מ"קלי ההכנה"...

מה זה בורקס פילו?

בלינצ'ס - גם רעיון מעולה, אבל התוספת היא פירה.

ודג - זה לבוקר...

 

אם יש רעיונות נוספים, אשמח, תודה לכל המגיבים!

עוד משהו אפשרי -פלפלתי

בלינצ'ס עם ירקות בפנים, ורוטב פטריות מעל.

תגרדי בפומפיה, ובא לציון גואל...

 

אגרולחילזון 123

אפשר לקנות מוכנים באזור של הקפואים בסופר.

ואז רק לאפות\לטגן.

פילו זה בצק בריא,אביוס

ואצלנו אוהבים יותר בורקס מבצק פילו מאשר בורקס מבצק עלים (אלים?!) רגיל...

גם יותר קראנצ'י-משה ר-
פיטריה ממולאת...עמית-טליה

ואז לטגן קלות עם פירורי לחם והיא קריספית מבחוץ...

 

גליליות חצילים 

 

אפשר למלא בתפ"א ובשר טחון או במעורב כזה מעניין...

 

ועליהם לשים רוטב מסויים...

מוס סלומון עם סלט אישיdvorayo

אותו הדבר -מוס אבודו או שניהם.

עגבניה ממולאת בסלט טונה, אבוקדו, אותו רעיון עם ביצה ממולאת..,

וליד סלט אישי מעניין..

(בעלי בזמנו התמש בזה לחתונות..)

רק רציתי להוסיף שאז את יכולה להכין את הברוקס האגרול או כל דבר אחר עם רוטב למנה ראשונה..

מה זה מוס סלומון? אשמח לקבל פירוטפנינה*
יש לך כמה קישורים כאן..ועוד רעיוןdvorayo
עבר עריכה על ידי dvorayo בתאריך כ"ג סיון תשע"ב 11:32

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=893184

 

http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=3963

 

עוד רעיון,פרוסות סלומוןמעושן עם מוס אבוקדו ( עם ביצים קשות) וסלט מעניין..

 

הנה עוד קישור שמצאתי בשאלה על מוס פרווה דוקא:

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-1821-167-5912055,00.html

כל הרעיונות מצויינים... אשמח לעוד!עין צופיה

ובכן... נראה שאני צוברת רעיונות לכמה שבתות.

אז אם יש למישהו רעיונות להוסיף, ממש אשמח!

אגב, איך עושים/קונים בצק פילו?

תודה לכולם!

אפשר גםיהודיה מא"י

וזה מתאים במיוחד לקיץ - סלט אטריות קר.

בצק פילו כדאי פשוט לקנות מוכן, זה נמצא במקפיא בסופר, באותו מקום שבו יש גם בצק עלים, ובדר"כ גם בורקסים קפואים.

 

ואני דרך אגב שכשאני מכינה בורקס לשבת אני מכינה אותו מבצק פריך או מבצק שמרים, כי חוץ מהבריאות אז לטעמי בצק עלים ממש לא יוצא טוב בחימום על הפלטה. הוא יוצא כזה קווצ'.

מה זה?עין צופיה

מה זה סלט איטריות קר?

וממה מורכב בצק פילו? (במה הוא בריא יותר מעלים?)

תודה רבה!

סלט אטריות קריהודיה מא"י

זה סלט עם אטריות, ירקות טריים, ירקות חמוצים ועוד כל מיני הפתעות כמו זיתים, סלמון מעושן, קוביות גבינה מלוחה, עוף (כמובן שלא עוף, גבינה ודג ביחד, תלוי אם עושים בשרי או חלבי) פטריות, עיגולי נקנקיות וכו'.

לרוב מלווה ברוטב סלט פיקנטי.

וכמובן שיש אין ספור אפשריות כיד הדמיון הטובה.

לדוגמא

אטריות דקות (כמו של מרק)

עגבניות שרי

זיתים שחורים

פטריות

פסטרמה חתוכה לרצועות צרות

רוטב שום - שום כתוש, מיונז, דבש, פלפל שחור, חומץ. מים לדיול עד לדרגת הסמיכות הרצויה.

אפשר לערבב את כל המרכיבים מראש, (את הירקות הטריים מערבבים רק לפני ההגשה) או להגשה חגיגית יותר - לשים לכל אחד בצלחת אטריות, ומעל את הירקות והזיתים ומעל את רצועות הפסטרמה (שאפשר להחליף למשל בסלמון מעושן) ומעל הכל רוטב.

 

בצק פילו עשוי מקמח ומים, ולפעמים גם קורנפלור. כשמשתמשים בו מורחים כל עלה בשומן מסוג כלשהו (חמאה מומסת, שמן זית וכו') אבל הוא עדין יוצא עם הרבה, הרבה, הרבה פחות שומן לעומת בצק עלים, וגם אפשר לבחור את סוג השומן שבו רוצים להשתמש.

יהודיה- אפשר מתכון לבצק פריך שמתאים לבורקסים?פנינה*
זה בערךיהודיה מא"י

100 ג' חמאה או מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות

ביצה אחת

כוס וחצי קמח (ואולי טיפה יותר)

כפית מלח

חצי שקית אבקת אפייה.

ללוש את כל החומרים. אפשר להוסיף תבלינים אם רוצים.

אחרי שמסיימים ללוש כדאי להכניס לרבע שעה-חצי שעה למקפיא לפני שממשיכים לעבוד עם הבצק, כי הוא מתחמם בזמן הלישה.

לעבוד על משטח מקומח

רצוי לקרר שוב את הבצק לפני האפייה.

אני מתחילה לחשוב על השבת הבאה... לגבי בצק פילו -עין צופיה

האם הוא נטל מרגרינה?

 

וכן - כיצד אופים אותו (מרדדים? באיזה חום? למשך כמה זמן?)

 

תודה!

אם זה קנוי את לא מרדדת אותו-משה ר-

ועושים אותו עם שמן...

בצק פילויהודיה מא"י

קונים אותו בדר"כ מוכן

בבצק עצמו בדר"כ אין שומן בכלל, והוא כמעין עלים דקיקים.

מפשירים היטב, במקרר.

מניחים את העלים על משטח העבודה, ומכיסים במגבת לחה. זה חשוב מאוד לכסות במגבת לחה, כי הם מתייבשים ברגע.

בכל פעם לוקחים עלה אחד, מורחים אותו בשמן/מרגרינה מומסת/חמאה מומסת. את בחורת במה. אם לא תשתמשי במרגרינה, אז לא יהיה בו מרגרינה. ההמלצה שלי היא גם לתבל קלות את השמן.

העלים גדולים, ולרוב צריך לחתוך אותם ל4.

מניחים כמה שכבות בדר"כ 2-4, תלוי במה שמכינים, בטעם וגם בסוג העלים שקונים. (כי יש כאלו עבים יותר, ויש כאלו דקים יותר. כך למשל קניתי פעם עלי פילו תוצרת "שחף" והיה בחבילה 9 עלים. בפעם אחרת קניתי עלי פילו תוצרת "שלושת האופים" והיה בחבילה באותו גודל משהו כמו 16-17 עלים, והם היו באותו גודל, פשוט דקים בהרבה.)

אם כך מניחים כמה עלים בהתאם למה שרוצים. לבורקס נראה לי מניחים אותם חופפים, לשקיות פילו או סלסלות פילו (שעושים בתבנית שקעים) דווקא מניחים אותם כל אחד לכיוון אחר, כך שהמרכז חופף, אבל הפינות לא.

אופה בחום של 180 מעלות בערך, משהו כמו 20 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב בקצוות.

תודה על הפירוט הנדיב! בעז"ה מקווה שננסה!עין צופיה
קניתי בצק פילו! אז עוד שאלות, בבקשה!עין צופיה

שקיות פילו - נשמע טוב.

האם אפשר למלא בכל מילוי? (ה"שקיות" מחזיקות גם בכובד של פירה תפו"א, למשל?)

האם צריך לקשור סביב במשהו, או שדי להדק את הבצק?

תודה!

אפשר עם פירהיהודיה מא"יאחרונה

למרות שכדאי לתבל אותו, או להוסיף בצל מטוגן או משהו כזה (או גבנ"ץ אם זה מיועד לחלבי יאמי)

בעיקר צריך לשים לב שהמילוי לא יהיה נוזלי מידי, כי זה לא יחזיק, וגם הנוזלים יהרסו את הפילו. וגם לשים לב לא למלא יותר מידי.

ובדר"כ מספיק רק להדק.

אם לא מספיק להדק, אפשר לקשור עם חוט כותנה לבן (שיהיה בלי צבע) או עם החוט של השק של התפו"א

ואחרי האפיה, אפשר לקשור גבעול של בצל ירוק או עירית, מוסיף יופי, וגם נותן טעם.

ממולאיםכלנית1

פלפלים ננסיים (כתומים): אפשר לחתוך את ראש הפלפל ולמלא בסלט טונה, סלט ביצים ועוד.

אפשר למלא עגבניות טריות או עלי חסה מגולגלים במילוי ממרח כבד.

פלפל ממולא באורז או אורז עם בשר טחון ועליו רוטב.

 

 

רעיון חמוד... אהבתי... תודה.אד
רטבים לסלטיםפנינה*

שלום לכולם!!!

לאחרונה מסתובבים כאן מתכונים שונים של סלטים.

משום מה עניין הרטבים נדחק לפינה (או נכתב בקצרה)

אשמח לקבל מתכונים מפורטים לרטבים/מטבלים שונים עם כמויות מדויקות.

 

תודה רבה!

רוטב וינגרטכלנית1

רוטב וינגרט (מתאים לחסה)

2 כפות חומץ

2 כפות מיץ לימון

2 כפיות חרדל

1/2 כפית שום כתוש

1/2 כפית סוכר

2 כפות פטרוזיליה/שמיר קצוץ

1/2 כוס שמן

מו"פ

לקרר שעה-שעתיים לפני ההגשה

רוטב שוםBatelB

הכי פשוט- מיונז ושום כתוש (עדיף טרי).

בדר"כ אני מוסיפה גם טיפה חרדל כדי להעשיר את הטעם

כמה-פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

רוטב שהכנתי אתמול:

כף מיונז

קצת שמן זית
מלח, פלפל
מיץ לימון

 

[תיבול רגיל של סלט, רק להוסיף כף מיונז- משדרג ממש!]

 

וכמובן רוטב אלף האיים-בערך 2 כפות מיונז וחצי כפית עד כפית קטשופ, לערבב טוב טוב, להוסיף קצת מים או שמן זית שיהיה יותר נוזלי, לתבל- אפשר אבקת שום או פפריקה, מלח ופלפל זה מעולה- לערבב עד שיוצא צבע אחיד, ולשפוך.

 

ארוחה קרה *לא* חלבית!תיפיונה

יש כזה דבר?

אמרו לי שממש לא בריא לי חלב פרה ומוצריו.

 

אז...יש עצות? 

כי תמיד אכלתי חלב ואני לא מוצאת תחליף. ואני לא אוהבת חלב עיזים\כבשים!

 

בבקשההה !! אני נואשת

 

שיהיה קיץ בריא יאמי

אז קודם כליהודיה מא"י

חלב פרה זה לא רק בריא, זה בריא מאוד! כהקב"ה שיבח את א"י שהיא ארץ זבת חלב ודבש הוא ידע על מה הוא מדבר...  למעשה מי שמוותר לחלוטין על חלב עשוי למצוא את עצמו לאורך זמן עם חוסרים רציניים. יש אנשים שרגישים לחלב פרה ולא יכולים לצרוך אותו. אבל אם נמנע מכל מאכל שיש אי מי שרגיש אליו נמות ברעב.

אבל אם את מתעקשת אז הנה כמה רעיונות

סלט אטריות עם עוף או דג הוא יופי של ארוחה קרה וקלה. (ולארוחה עוד יותר קלה אז סלט חסה עם עוף או דג)

 

חביתה, לחם, ירקות. למריחה - חומוס, טחינה, סלט חצילים וכו'

 

אולי תשאלי בפורום טבעונות ואוכל אורגני (או רופאה מהטבע, לא זוכרת איזה מהם עוד פעיל) אולי יהיה שם רעיונות טובים יותר.

תודה (:תיפיונה

אני לא ממש מתכוונת לוותר על חלב.. רק כמה שפחות..

 

הרעיונות זה בעצם מה שאני אוכלת כל יום אז בעצם לא ממש גיוונת.. אבל לא נורא, העיקר הכוונה! תודה נשמה

 

 

נראה לי שהכוונה בארץ זבתחנדבוש

זה לחלב עיזים ולא לחלב פרה

לי נראה שהכוונה זה חלב-משה ר-

סויהצוחק....

חחח^^^אם הבנים12אחרונה
חלב שכנראה התקלקלאמא מסורה

יש לי חלב שהתאריך תפוגה שלו עוד 4 ימים, אך המרקם שלו קצת סמיך מהרגיל ונראה שאולי יש קצת גבישים- מראה מקולקל.

הריח בסדר, לא טעמתי (לא מעיזה).

 

האם אפשר להכין ממנו ריבת חלב, או שזה לא יצא מוצלח?

אם לא, מה אפשר להכין?

יש כמעט ליטר שלם, השמתשנו בקושי חצי כוס וחבל לי לזרוק אותו ככה.

תכיני ריבת חלב, זה בסדר ..דודה שוקו
אם הוא נהיה קצת גושייהודיה מא"י

עדיף להכין גבינה ולא ריבת חלב.

 

לגבינת קוטג' ביתית

להרתיח את החלב עם מלח.

להוסיף רבע כוס חומץ (בשביל ליטר חלב)

לערבב

לכבות את האש

לסנן דרך חיתול בד

לפורר עם מזלג.

להוסיף קצת שמנת חמוצה/מתוקה

תודה, כמה שאלותאמא מסורה

עכשיו בדקתי והחלב ממש גושי, אז אלך על האופציה של הגבינה.

 

כמה מלח לליטר חלב- חצי כפית/ כפית/ כמה כפיות?

לכבות את האש מיד אחרי העירבוב?

כמה זמן לסנן?

כמה זמן גבינה כזאת מחזיקה מעמד?

 

 

לא יודעת כמה מלחיהודיה מא"י

שימי חצי כפית, אם צריך, אפשר אח"כ להוסיף עוד.

לכבות את האש אחרי שהחלב נפרד (וטיפ - כשהחלב כבר גושי, לא בטוח שיהיה צריך חומץ, בכל מקרה להוסיף פחות חומץ בהתחלה)

לסנן עד שיצאו כל המים

לא יודעת כמה זמן גבינה כזאת מחזיקה, כי אצלנו היא תמיד נגמרת תוך יומיים-שלושה (וגם זה רק בגלל שאני לא מאפשרת לילדים לאכול כאוות נפשם...)

אפשר לשדרג עם זיתים קצוצים. מוסיף המון.

משהו אחר...רות.

תתקשרי לחברה להתלונן שהחלב התקלקל לפני שפג תוקפו למרות שהוא נשמר כל הזמן בקירור..

 

לרוב תוכלי לקבל מהם כמה מוצרים... חושף שיניים

 

מנסיון! צוחק

זה קצת באשמתינואמא מסורה

החלב לא היה בקירור כל הזמן.

הוא היה יותר משעה מחוץ לקירור, ביום חם.

שאר החלב שקנינו באותה קניה (אותו תאריך, אותה חברה) לא התקלקל, רק זה.

 

לא נראה לי שייך להרוויח ממשהו כשאנחנו לא הקפדנו על אחסנה נכונה ב 100%

אנחנו מורידים מוצרי חלב שהחמיצו לחתולים.ארלטאחרונה

הם מאוד נהנים

רעיונות למתכונים קייציים, אפשר ??דודה שוקו
מקפיצהדודה שוקו
תראי...דינה ל.

אוכל-אוכל לארוחת צהריים מן הסתם יהיה מנה חמה כלשהי (ולא הפסט-פוד, אוכל ביתי חם חיוך )

 

אבל אם את מתכוונת למשהו טעים ומענן , עולה לי רק לפתן (אפרסק/שזיף)

או שייק טעים

 

 

ולשבת בבוקר, דברים טעימים אחרי הארוחה ??דודה שוקו
קפיייייצ !!דודה שוקו
גלידה זה מספיק קייצי?חילזון 123

אפשר גם-

מוס, עוגת מוס קרה

סלט פירות

ג'לי

בלינצ'ס, פיתה עם פלאפל או צ'יפס, פיצה- כמו בשבועותכלנית1

בלינצ'ס במילוי חלבי- ניתן לאכול גם בטמפ' החדר.    כנ"ל בורקס חלבי.

פיתה עם פלאפל, או צ'יפס ואפילו עם שניצל שהכנת שעה קודם (יש כאלו שיאכלו אותו גם קר).

פאנקייקס, פיציות (פיצות קטנות), פשטידת אטריות חלבית.

מרק פירות.

מרק עגבניות קר, לשתיה.

 

גלידה ביתית בטעמים עם הפתעות בפנים..~באמונה~

מוסים ועוגות גלידה(יש לי כמה מתכונים רוצה<?)

רבים ישמחו למתכוניםאורין
סורבה אפרסקיםמודדת כובעים

מצאתי ברשת מתכון לסורבה אפרסקים וזה הפך ללהיט אצלנו:

 

סורבה אפרסקים

המצרכים
1 קופסה של שימורי אפרסקים (במשקל של כ - 400 גרם)
3 כפות סוכר (או כמות מתאימה של ממתיק מלאכותי אם רוצים סורבה דל קלוריות)
2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
חצי כפית תמצית וניל
רבע כפית תמצית שקדים (לא חובה)

אופן ההכנה
מכניסים את קופסת האפרסקים הסגורה להקפאה בפריזר למשך לילה לפחות
למחרת משקיעים את הקופסה (עדיין סגורה) בקערה עם מים רותחים למשך דקה
מוציאים מהמים, פותחים את הקופסה בעזרת פותחן קופסאות
שופכים את הנוזלים שהופשרו לתוך קערת מעבד מזון
מוציאים את התכולה לקרש חיתוך וקוצצים קצת את הגוש הקפוא
מעבירים גם כן למעבד המזון
מוסיפים פנימה את המוצרים הנוספים, ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה.
מגישים מיד, או -
מכניסים למקפיא בטבעת ג'ל יפה, או בתבניות אישיות, או אפילו בתבנית חד פעמית מאורכת מרופדת בניילון נצמד. להגשה - הופכים את התבנית על מגש מאורך ופורסים ממנה פרוסות אישיות.
 

גלידת לימון- ממש טעימה!!!!!!!!!!!!!!!תתתתתתת

 

מתכון לגלידת לימון

להקציף טוב טוב 4 לבן של ביצה.

להוסיף בהקצפה כוס חד פעמית של סוכר.

להוסיף בהקצפה קצפת ריצ'.פרווה

להוסיף עם כף מיץ של 4 לימונים.

להוסיף קליפת לימון אחת מגורדת. (כמות המיץ לימון יכולה להשתנות לפי הטעם...)

בתאבון

הכנתי את הסורב בתחילת שבוע והילדים חיסלו כמעטאנונימי (פותח)

הכל...יש אפשרות להכין אותו דבר בטעמים נוספים?

נפנק אותם עוד...

אם כן באיזה טעמים?

*הסורבה...אנונימי (פותח)
מנהסתם אפשר אננס [משימורים של אננס] וכו'פלספנית
סורבה מכל פרי - להיט בקיץ!בת-שבע
  • קונים המון מהפרי שכרגע הכי זול בשוק, טוחנים במעבד מזון.
  • טועמים את הרסק. אם זה לא מספיק מתוק מבשלים סירופ מסוכר ומים ביחס של 1:1, ושופכים פנימה בעודו רותח. כדאי שהמרקם יהיה קצת יותר דליל מגרבר (אם זה מספיק מתוק אבל סמיך מדי אפשר להוסיף סתם מים, עדיף רותחים).
  • אם רוצים אפשר להקציף ריץ' ולערבב - מתקבל משהו יותר דומה לגלידה. (לדעתי זה מיותר).
  • מקפיאים במיכל גדול או בכלי הגשה.

 

יצא לנו להכין ממנגו, ענבים, קיווי, רימונים, משמשים ועוד.

 

לגבי ענבים עם גרעינים: יש סכין מיוחדת במג'ימיקס שדומה לסכין של הטחינה אבל מפלסטיק. היא מרסקת את הפרי אבל משאירה את הגרעינים שלמים, ואז אפשר לסנן את המיץ מהפסולת.

לגבי רימונים: אפשרות א' היא להסיר רק את הקליפה ולטחון יחד עם המחיצות, ואז מתקבל טעם לוואי מריר. אפשרות ב' היא להשקיע - לפרוט את הרימון ולרסק רק את הגרעינים בסכין הפלסטיק (ע"ע ענבים) ולסנן את המיץ, כך מתקבל סורבה מתוק וללא טעמי לוואי.

גם אפשרות א' סבירה +, יש אפילו כאלה שהמרירות עושה להם את זה...

 

אם יש עוד שאלות - בכיף.

הכנתי את הסורבה אפרסקים ולא יצא משו...דניאל!!

המשפחה ממש אהבה אבל לי לא היה טעים

הכי כיף, מניסיון- קרטיב טבעינפשי ישובב

כלומר- לקחת פירות, להקפיא, ולאכול בכיף אח"כ. ניסיתי את זה עם ענבים- זה מצוין! הם בד"כ מתוקים לי מדי וההקפאה מעדנת את המתיקות.

 

נראלי שיתאים גם עם מלון (חתוך לקוביות), משמש, אפרסק קצת רך- פירות עם מרקם של סורבה.. תנסו את זה בבית,

 

לבריאות! מוציא לשון

 

ואוו. להקפיא ענבים ולאכול אותם קפואים זה מושלםם!!!נדנדה כתומה.

אני חותכת אותם לחצי, ואז מקפיאה בצלוחית קטנה.. זה אחד ה--דבריים..

 

מתאים גם להוסיף עניין בקנקן מים>> להקפיא ענבים ואז להוסיף אותם.. מוסיף צבע וגם מקרר ת'מים.

אמממ קייצי..??בדמייך חייאחרונה

אפשר להכין מאפינס נקטרינות זה מאוד מקורי..אמאשלי עשתה את זה,אם את רוצה מתכון תגידי לי במסר או פשוט תגיבי!!

 

יש אולי רעיונות איזה אוכל כדאי לקחת לבגרויות?בתותי

יש לי היום 3 וחצי שעות בגרות...

וופלים, שוקולד, מסטיקים, פירות..-משה ר-
אני רוצה אוכלבתותי

לא ממתקים ;)

 

יש הבדל.

קודם כל בהצלחה בבגרותשושנה29

פירות וירקות חתוכים.

 

אבטיח או מילון חתוכים לחתיכות קטנות.

 

מזונות - עוגיות, בייגלך,

 

לחמניה עם נקניק / כל מיני ממרחים.

 

 

 

 

עדיף דברים שלא עושים רעש כשאוכלים אותםיהודיה מא"יאחרונה

ושגם יהיו קלים ולא מכבידים

עולה לי בראש - אטריות, חזה עוף מוקפץ.

וכמו שאמרו - פירות וירקות