שרשור חדש
בקשה למתקון בשביל סעודת שבת בבוקראנונימי (פותח)

שבוע טוב לכולם!

אני קצת חדש כאן בפורום,

אולי זה נושא שכבר הועלה,

אני גר לבד ומבשל לעצמי לבד. אני דתי, בשבתות אני בדרך כלל נמצא לבד, לעיתים רחוקות מזמין אורחים.

בסעודה בליל שבת אני מסתדר - בדרך כלל אני מבשל מרק עוף ועוד כמה דברים, מתמין אותם בשמיחה וזה נישאר חם לסעודה.

הבעיה היא עם סעודת הבוקר. קשה לאכול דברים קרים מהמקרר, אפילו אם זה דברים מבושלים. במיוחד בחורף, אבל גם עכשיו בקיץ.

אז קניתי פלטה חשמלית של שבת (אין לי גז, אבל יש כיראיים חשמליים עם מקום לשני סירים, יש טוסטר חשמלי גדול, מנגל חשמלי, ועכשיו גם פלטה של שבת חשמלית). ניסיתי לבשל חמין (צ'ולנט) משועית וחומוס, אבל זה יוצא נורה לא טעים. אצל אחרים זה טעים ואצלי זה יוצא מאוד מגעיל. ניסיתי כמה מתקונים, ניסיתי לחפש באינטרנט, אבל כל מה שניסיתי יצא מאוד מגעיל. ואצל אחרים כשהתארחתי היה טעים.

אודה אם תוכלו לתת לי רעיונות למתכונים כל-שהם שמתאימים להכנה לפני שבת ושאפשר להשאיר אותם על הפלטה של שבת ולאכול אחרי התפילה בבוקר ושעדיין זה יצא טעים. לאו דווקה צ'ולנט, אלא כל דבר שמתאים להכנה בצורה זו.

 

תודה רבה,

בברכת שבוע טוב,

משה

מה שיש לי לומר לך זהשושנה29

ככל שעושים יותר פעמים אז זה יוצא יותר טוב וטעים.

 

המתכון שלי:

 

שעועית, תפו"א, בטטה, גרונות, כנפיים, אחרי זה שמים מים, מלח, פפריקה מתוקה, וקצת שמן.

 

בישול 1.5.

 

גם פשטידה תפו"א אני עושה ביום שישי ושמה אותה על הפלטה. כדאי לשים מתחת התבנית של הפשטידה מחבת או מכסה של סיר כדי שהפשטידה לא תישרף

 

אני למשל כבר מבשלת ביום חמישי וביום שישי שעתיים לפני שבת מחממת על הגז איזה 10 דקות ומיד שמה על הפלטה שהיא כמובן כבר מחוממת לפני זה.

 

בהצלחה...

תודה רבה. יש שאלהאנונימי (פותח)

תודה רבה על המתקון של החמין.

רק לא הבנתי מה הכוונה בישול 1.5.

האם שהכוונה שעה וחצי? עד היום כשבישלתי שעועית (עם חומוס אומנם), בדרך כלל הבישול היה כ4 שעות לפחות, אחרת זה יצא קשה אפילו אחרי השריה של יומיים...

לגבי פשטידה - רעיון טוב. לא ניסיתי כי חשבתי שזה יתקלקל, אבל אם את אומרת - אנסה.

אשמח אם תוכלי לתת גם את המתכון של פשטידה תפו"א (או קישור למתכון טוב שכבר קיים באינטרנט). יש לי טוסטר חשמלי גדול. יש תבניות אלומיניום, יש נייר אפיה. יש גם תבנית זכוכית בגודל בינוני שאפשר לאפות בה.

 

יישר כח, תודה רבה שוב,

בברכה,

משה

 

לגבי זמן הבישולשושנה29

אני באמת משרה את השעועית לחצי שעה לפני הבישול עם מים רותחים. ואז אני אכן מבשלת שעה וחצי.

 

לגבי החומוס באמת צריך להשרות יומיים, ואת זה כן צריך לבשל בערך שעתיים וחצי.

 

אני למשל לא מכניסה חומוס לחמין. אבל כל אחד לפי טעמו...

 

הנה המתכון לפשטידה תפו"א:

 

לכל 5 תפו"א שתי ביצים וכפית מלח.

 

אני מרסקת ביחד עם הביצה. ומכניסה לקערה.

 

בינתיים אני מחממת את התנור ל- 180 מעלות ומכניסה את התבנית עם קצת שמן וכשמתחיל השמן לרתוח אז

 

אני שופכת את השמן לתוך הקערה מעל התפו"א המרוסקת ומערבבת. ושופכת את הכל לתוך התבנית ומכניסה

 

לתוך התנור, וכשזה מקבל צבע חום אז אני מורידה את המעלות ל - 150. 

 

אופה בערך לשעה וחצי.

 

בהצלחה

 

 

 

 

בתור התחלה כדאי ללכת על שעועית וחומוסשירק

קפואים משקית - הם כבר מבושלים כמעט לגמרי ואף פעם לא יוצאים קשים - מקס' נמסים יותר מדי.

לפי הסדר: לטגן בצל, להוסיף לטיגון חלקי עוף, להוסיף תפו"א ובטטה חתוכים - לכסות במים, ולהוסיף את כל הקטניות שרוצים + תבלינים, להרתיח, להנמיך ולבשל על אש קטנה בערך שעה. 

איזו בעיה יש לך בחימום פשטידת ת. אדמה?כלנית1אחרונה
עבר עריכה על ידי כלנית1 בתאריך כ"ח סיון תשע"ב 12:01

אין בעיה הלכתית להניח שניצל או פשטידה (יבשה, כמו ת. אדמה) על כלי נוסף (אפשר לקנות "אסבסט" שכבר לא עשוי מאסבסט, עיגול מנוקב בחורים שלא יחסמו לגמרי את החום ולהניח מתחת לתבנית). אם אתה מתכוון להשאיר אותה כל השבת על הפלטה, תשכח מזה, כי היא תתייבש לגמרי.

אני ממליצה לך לפתוח את הספר שמירת שבת כהלכתה או הספרים המקבילים של הרב ע. יוסף וכד', ולעבור שוב על ההלכות.

אם אתה מחפש תבשיל שיכול להישאר כל הלילה על הפלטה, יש בודדים כאלו. ביניהם החמין המפורסם.

בקשר לחמין: יש להשרות שעועית כל הלילה ובבוקר לשטוף ולסנן לפני הבישול (כדי שלא תכביד על הבטן). עליך לזכור שככל שאת המוסיף יותר שעועית/גריסים לתבשיל, עליך להוסיף יותר מים, כי הקטניות סופגות הרבה מאד מים. לכן, אחרי הבישול, צריך לבחוש את החמין, כדי שלא ישרף ולבדוק אם צריך תוספת מים לפני שאתה מרתיח ומניח על הפלטה.

המים צריכים להיות יותר מאשר כיסוי התבשיל, כדי שהתבשיל לא ישרף, ומצד שני, אם אתה מוסיף יותר מדי מים, לא יהיה לחמין טעם!

אם אתה חיב תבשיל שמתבשל כל הלילה, אפשר ג'חנון.

 

 

לא הבנתי.חילזון 123

למה אתה לא מניח דברים על הפלטה במהלך השבת?

זה מסיבה הלכתית או סתם כי אתה לא אוהב?

מחפשת רעיונות קלים למתכונים עם קצפת ריצ'.קרמבו

אני יודעת שבריא זה לא,

 

פשוט שוכנים לי כרגע שלושה כאלו במקרר...

 

תודה.

 

 

אשמח למתכון.קרמבו
פשוט או מסובך?איזה טוב ה'!!!!

אין לי כרגע מתכון מסובך בהישג יד אבל המסובכים יותר בד"כ גם טעימים יותר

 

הפשוט - להקציף את הריצ', להוסיף אבקת פודינג ולהקפיא.

 

 

פשוט זה מצוין.קרמבו

שתי שאלות: מה היחס בין הריצ' לפודינג?

               

                אפשר לעשות מהגלידה הזו קסטות?

 

אני חושב ששתי ריצ' ופודינג אחד זה יחס טובאיזה טוב ה'!!!!

ובהחלט אפשר לעשות קסטות מזה

תודה. ננסה בע"ה.קרמבו
עוגת מוס שוקולדכלנית1

אם את לא רוצה גלידה כבידה, אני ממליצה לשים ריצ' אחד וכוס מיץ תפוזים/מים וחב' א. פודינג.

אם נשאר לך ריצ' מיותר, את יכולה להקפיא אותו ולהשתמש מתי שבא לך ולא להכריח את עצמך לשים שניים במתכון.

 

מתכון - עוגת מוס שוקולד/ ניקי ב

גודל תבנית: 24"

מצרכים

בסיס:
150 ג' ביסקוויטים מרוסקים
100 ג' חמאה מומסת / מחמאה
כף גדושה אבקת נוגט

מוס שוקולד:
250 ג' שוקולד מריר
600 מ"ל שמנת מתוקה 38% / ריץ
2 כפות אבקת נוגט

קרם שוקולד:
150מ"ל שמנת מתוקה / ריץ
150 ג' שוקולד מריר

אופן ההכנה

1. לערבב את מצרכי הבסיס ולשטח בתבנית, בינתיים לשמור בהקפאה.

2. לשבור את השוקולד לקוביות, להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה ולהמיס במיקרו לבלילה אחידה להוסיף את הנוגט ולערבב, לצנן מעט.

3. להקציף את השמנת שנותרה לקצפת יציבה ולקפל את קרם השוקולד לקצפת, להוציא את הבסיס מהקפאה ולמלא את התבנית במוס שוקולד (לתת לילדים ללקק את הקערה ) ולהקפיא לשעה.

4. להמיס שוקולד ושמנת לקרם אחיד ולצקת על שכבת השוקולד, להקפיא ללילה ולהפשיר במקרר כשעתיים לפני ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא ולקבל פרוסה וירטואלית (או אמיתית)

תודה כלנית. ושאלה-קרמבו

הרעיון של גלידה קלילה יותר באמת מצוין.

 

והעוגה נשמעת מעולה.

 

נראה לך שאפשר להפחית את כמויות השוקולד והריצ'?

 

4 חפיסות שוקולד ושלושה ריצ' זה יוצא קצת יקר לעוגה...

 

אני צריכה לתבנית מלבנית בינונית, ולא אכפת לי שלא שהעוגה תהיה פחות גבוהה.

 

 

גלידה שווה!!!!2 גדות לירדן

100 גר' קורנפלקס

4 כפות גדושות חמאת בוטנים

2\1 כוס קורנפלקס (מעוך קצת)

4 חלמונים

1 קצפת ריצ'

4 חלבונים

3\1 כוס סוכר

 

ממיסים את השוקולד בסיר קטן על אש קטנה

מוסיפים את חמאת הבוטנים והקורנפלקס.

מוסיפים חלמונים ומערבבים.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר.

מקציפים בנפרד את הריצ'

מאחדים את כל התערובות - שוקולד, חלבונים והקצפת

יוצקים בכלי ומקפיאים..

 

 

גלידה מושלמת!!

זה נשמע גלידה מעוללהה!!נדנדה כתומה.

אבל כמה שוקולד?

 

(רשום 100 גרם קורנפלקס בהתחלה.. הכוונה שוקולד?)

כלנית, מה זה א. נוגט?talya58

נשמע מתכון מצוין, רק אין לי א. נוגט מה אפשר לשים במקום?

כמה מנות מתקבלות?א"א=)
נוגט=אגוזים. אפשר קקאו, אגוזים טחונים במקוםכלנית1אחרונה
כמה רעיונות קרירים ומתוקיםאם הבנים12

- עוגת רולדה במילוי קצפת

- עוגת נפוליון - ריבועי בצק עלים אפוים במילוי קצפת עם אבקת סוכר מלמעלה (בורקס קצפתחיוך )

- עוגת גלידה או קסטה

- ריצ' עם פירות מרוסקים

- עוגת מוס עם ריצ' מלמעלה

 

 

תודה לכולכם!קרמבו

 

גלידהאמא למתוקים

מתכון לריצ גדול כמויות לא מדויקות.מקציפה 7 חלבונים עם כמעט כוס סוכר .בקערה נפרדת מקציפה ריצ ומוסיפה כחצי חבילת פודינג ובהדרגה את החלמונים .אפשר להוסיפ תותים או קפה וכו..ולערב עם החלבונים. 

 

אפשר להגיש בכוס יפה, לשים סירופ שוקולד וסוכריות חומות- טעים ו..לא בריא

גליליות.....וזה גם פרווה!בדמייך חיי

אני יודעת  שאני מגיבה לך מאוחר מידי אבל..את יכולה ללכת לסופר לקנות חבילת גליליות כאלה...ולהכין פשוט את הקצפת...או (עכשיו אני נותנת לך משו סודי מהבית שלי )שאת יכולה לקחת  וופל בלגי שקונים הקפוא הזה או סתם את הבישקוטים של התינוקות ולשים בתוך גביעון שכזה...מעל לשים תות או דובדבנים ולשפוך מעל ג'לי ובסוף לעשות קצפת פרווה מקצפת ריץ' ולזלף למעלה...אחלה קינוח הדבבר הזהה הוא ממש מעדן ואני..?ממש מציעה לך זה גם ממש פשוט להכנה

 

מתכונים לכבוד שבת קודשיהודיה מא"י

מה המתכונים שלכם השבוע לכבוד שבת קודש?

אני ב"ה כבר בישלתי:שושנה29

מרק

חמין

איטריות

ביצים

 

הוצאתי מהמקפיא - דברים מוכנים:

 

דג סלומון

צלי עוף

טחינה

 

נשאר לי למחר לעשות רק:

 

פתיתים

פשטידה - תפו"א

סלט עגבניות.

 

יש לי הצעת יעולחילזון 123

בכותרת של השירשור הזה לכתוב איזה פרשה שכשהשירשור גדל נדע אם זה של השבוע או של שבוע שעבר.

 

כרגיל אין לי מושג מה יהיו המתכונים השבוע (מוקדם לי מדי...)

אבל בשבוע שעבר הכנתי עוגת גזר.

והמתכון המיוחד שלי לשבת זאתיהודיה מא"י

פשטידת ספגטי-בולנז מוקרמת

 

חבילת ספגטי (מספיק למעשה כשני שליש חבילה)

 

למילוי

שליש חבילה שבבי סויה יבשים (כ70 ג')

רסק עגבניות

בצל

2-3 שיני שום שלמות

תבלינים - פפריקה, פלפל, שמיר, כמון, מלח.

מעט מיץ לימון

מעט שמן זית

ביצה

 

להשרות את שבבי הסויה במים, לסנן ולסחוט

לשים את כלה חומרים במעבד מזון ולעבד עד לקבלת תערובת אחידה.

 

לרוטב

75 ג' חמאה

3 כפות קמח

ככוס וחצי חלב

שום, פלפל לבן, לח

 

ממיסים את החמאה בסיר קטן

מוסיפים את הקמח, ומחכים שיקציף

מוסיפים את החלב (כוס אחת בתור התחלה, ומוסיפים עוד לפי הצורך)

מערבבים היטב, ומתבלים

ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מסמיך. אם יש צורך מוסיפים עוד חלב.

 

 

משמנים היטב תבנית (רצוי תבנית פיירקס)

מניחים ספגטי כך שיכסה את התחתית של הפשטידה

מורחים באופן אחיד את המילוי

מכסים בעדינות בשכבה נוספת של ספגטי. משתדלים להניח את הספגטי ישרים

שופכים מעל את הרוטב בצורה אחידה.

אופים בתנור כ30 דקות.

 

ואם רוצים פשטידה בשרית - משתמשים בבשר טחון במקום הסויה, ובחלב סויה (או קצפת צמחית לא מתוקה) במקום החלב, ובמרגרינה במקום החמאה.

כמה דבריםארציה

עוף ברוטב מתוק עם קינמון 

מרק אפונה\בצל (לא החלטתי עדיין)

חלות בדבש

תפוחי אדמה קריספיים על מצע של דלעת 

פטריות מוקפצות ברוטב

 

נשמע דברים ממש מעניינים (ועוד מתכון)יהודיה מא"י

אולי תוסיפי גם מתכונים?

 

ואני מוסיפה עוד מתכון של סלט אהוב שהכנתי לשבת

 

ירקות על האש

חותכים לחצי פלפל, עגבניה ובצל

על רשת צליה קולים את הירקות. את הפלפל עד שכל הקליפה שלו משחירה, את הבצל עד שיתרכך ואת העגבניה עד שתהיה צרובה יפה מכל הכיוונים.

מקלפים את הפלפל, מורידים חלקים ממש שרופים מהירקות האחרים

חותכים לקוביות

מוסיפים שמן זית ומלח ומערבביםיאמי

מישהי יכולה להעלות מתכון לעוגה פשוטהמשתדלת

בלי קקאו (כי אין לי)

ובלי מיץ (אלא אם מיץ תפוחים זה מתאים) כי גם זה אין לי.

 

כל התמכונים שלי כוללים אחד מהשניים.

 

תודה רבה.

אני אכתוב את הדבר היחיד שהכנתי לשבת הזאת-אביוס

שוקי עוף עם בטטות

 

שוקי עוף

2 בצל חתוך לרצועות

2 בטטות חתוכות לקוביות

מלח, פלפל

פפריקה חריפה

 

שולקים את העוף-מבשלים במים רותחים עם כפית כרכום במשך 20 דק'.

שמים במסננת, ואם רוצים אז מורידים את העור (אני מורידה בד"כ, עכשיו לא היה לי כח)

 

מטגנים את הבצל, ואחרי 7 דק' בערך מוסיפים גם את הבטטות. מתבלים ומטגנים בערך 10 דק'.

מסדרים  על שכבת הבצל והבטטות את שוקי העוף

מוסיפים כוס-כוס וחצי מים

מבשלים עוד כ40 דק'.

 

(אני אוהבת לערבב תבלינים בכוס עם קצת שמן זית, ו"לצבוע" את העוף עם מברשת סיליקון.

זה יוצא כ"כ יפה!!! היום לא עשיתי את זה כי אין לי כח...)

הכנתי לערב מרקחילזון 123אחרונה

מרק אפונה טחון מאפונה קפואה וכרשה

עם חתיכות חזה עוף קטנות שהושרו קצת בחלבון ביצה.

הכנתי פשטידהאהבה של אימא

תפו"א, קישוא וכאלה..

איך אופים אותה? מעלות, זמן, כיסוי... וכו'?

אה ו -אהבה של אימא

צריך לחמם את התנור לפני שאני מכניסה את הפשטידה או ביחד?

אפשר ביחד, חום בינוני גבוהאני ירושלמית

תאפי בערך שעה עד להתייצבות מלאה והזהבה יפה של הפשטידה.

 

בהצלחה!

אני לא מכסה, אופה בחום 180אביוס

במשך 30-40 דק'...

תודה רבה!!!! שבת שלום =)אהבה של אימאאחרונה
אם חסר לי מיץ תפוזים?אביגיל25

אני מכינה לעוגה שכבה של קצפת ומיץ תפוזים ואין לי..ואי אפשר חלב זה פרווה.

אפשר עם תרכיז תפוחים.?

אני חושב שתרכיז לבד לא יצא טוב-משה ר-

אלא אם כן זה תערבבי את זה עם מים...

יחסים?אביגיל25

לפי המתכון אני צריכה כוס של תפוזים. אז פשוט להכין בכוס תרכיז ולהוסיף מים?

אגב- אני מערבבת את זה עם פודינג וניל..

ועדיף תרכיז אפרסקים ?אביגיל25
את יכולה להחליף כוס של מיץ תפוזים באיזה מיץ שמתחשקיהודיה מא"יאחרונה

ואם את רוצה, אפשר אפילו במים.

ה אולי לא יצא בדיוק אותו דבר והטעם יהיה קצת אחרת, בהתאם למיץ שתוסיפי, אבל יצא מוצלח.

חסר לך מיץ תפוזים?אלעד
רוצי לקנות!

|מטה הסוף לחיפופים|
מתכונים לסלטיםהמוזרה

אני צריכה לדעת איך מכינים בצורה הכי פשוטה:

סלט כרוב סגול עם מיונז

וסלט חצילים כולשהו

ועוד רעיון לסלט ירק כולשהו קל ופשוט...

תודה מראש למי שיענה!! אזה מזל שיש את הפורום הזה...

סלט כרוב סגוליהודיה מא"י

חותכים את הכרוב לרצועות (בדר"כ לפי הוראות הכשרות צריך להשרות אותו במי סבון, באופן אישי אני קודם חותכת, ורק אז משרה, ואח"כ שוטפת במסננת)

מוסיפים מיונז, שמן, מיץ לימון/חומץ וסוכר.

מערבבים ומשהים 20 דקות. מערבבים שוב.

 

סלט ירק קל ופשוט - סלט חסה.

חתוכים

חסה

פלפל אדום

עגבניות שרי

ואפשר וכדאי להוסיף - אגוזי מלך, פטריות טריות

שמים מעט שמן זית, ומערבבים

אפשר להכין רוטב או לאכול פשוט עם הרוטב של העוף/דג

 

רוטב לסלט חסה - דבש, שום כתוש, חרדל, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור, שמן.

לפני ההגשה לערבב היטב ולשפוך מיד על הסלט

תודה! אבל אני תמיד מסתבכת עם הכמויות..המוזרה

אני מכינה ל20 אנשים וקניתי כרוב קטן יחסית איך מסבירים גודל אממ למדוד אותו עם סנטימטר?סתם..

קיצר אני שופכת חומרים לפי העין? כאילו עד שזה מכסה הכל או משהו כזה?

שמים לפי העיןיהודיה מא"י

אם כי אני לא בטוחה שכרוב קטן מספיק ל20 אנשים...

לכרוב קטן מספיק בדר"כ משהו כמו 2-3 כפות מיונז, כף אחת סוכר, 2 כפות של מיץ לימון וכף אחת שמן.

ואז לערבב, ולטעום ולהחליט אם רוצים להוסיף משהו.

סלט קל ומדליקמינימי

חסה חתוכה לרצועות

כרוב קצוץ

נשנושי שמנת בצל (חטיף מהמכולת)

 

לרוטב:1/4 כוס מים

         1/2 כוס שמן

         4 כפות סוכר

          כף רוטב סויה

         כף מיץ לימון

         כפית חרדל

        2 שיני שום קצוץ

         מלח ןפלפל

לערבב את חומרי הרוטב היטב

 

חשוב מאד את הנשנושים יש לשים סמוך ממש לסעודה כדי שישארו קרנש'יים

הסלט ממש מיוחד וקל    בתאבון!

סלטיםאחת העם...אחרונה

ירקות:

 

1.חסה חתוכה

ביסלי מפורר (אנחנו מפוררים כשהוא עדיין בשקית)

רוטב:

לימון

סוכר

קורט מלח

חומץ

 

2. חסה

פקאנים שבורים / אגוזי מלך

תפחים חמוצים

חמוציות / דובדבנים / רימונים (לפי העונה...)

(הפירות בד"כ תמיד  נגמרים, וכל המרבה הרי זה משובח.)

רוטב כנ"ל. (ואפשר לוותר על הסוכר אם רוצים...)

 

סלט חצילים:

לטגן בצל (יותר טעים בשמן זית)

להוסיף חציל / ים חתוך לקוביות עם הקליפה.

על כל חציל להוסיף שתי עגבניות.

 

במתכון שראיתי מוסיפים בסוף גבינת פרמזן. לא ניסיתי...)

 

מרק דלעת...אהבה של אימא

בחיים לא טעמתי...

אני רוצה לנסות מתכון שיהיה באמת מוצלח - יש למישהו?

 

הלוואי שתענו לי הפעם כשזה עוד יהיה רלוונטי צוחק

 

(וכמה דלעת צריך בשביל זה??)

 

תודה

בשרי או חלבי?יהודיה מא"י

חותכים  את הדלעת לקוביות.

אפשר להוסיף גם קוביות גזר

חותכים בצל גדול לקוביות.

מטגנים אותו עד שיהיה שקוף. למרק חלבי - רצוי בחמאה

מוסיפים את קוביות הדלעת (והגזר), וכן שום כתוש (אם יש בבית, אם לא מוסיפים אח"כ שום גבישי)

מאדים במשך מספר דקות

מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת.

מתבלים - שום (אם לא שמנו קודם) פלפל שחור ואגוז מוסקט. כמובן גם מלח

למרק בשרי - מוסיפים גם חלקי עוף.

מבשלים עד לריכוך מלא של כל הירקות.

מרסקים שליש עד חצי מהקוביות של הירקות

למרק חלבי - מוסיפים שמנת מתוקה או חלב (כוס חלב לסיר של 4 ליטר+/-)

במרק בשרי - מוציאים את העוף שהוספנו, מפרקים אותו לחתיכות קטנות ומחזירים לסיר, בלי עצמות כמובן.

אם צריך מוסיפים עוד מים.

תודה יהודיה!אהבה של אימא

התכוונתי לבשרי... או פרווה? חושף שיניים

 

נראה לי שבסוף לא אכין את זה הפעם.. בע"ה פעם הבאה

 

תודה תודה!!! =)

אם את רוצה פרווהיהודיה מא"יאחרונה

אז תעשי בלי עוף ובלי שמנת...

אבל אם יש לך אי אילו חלקי עוף מיותרים כשאת מכינה את המרק אז שווה להכניס, כי זה מוסיף המון. (אפשר גם להשתמש בגב של העוף אם מפרקים עוף שלם, או בעצמות של העוף אם עושים עוף בלי עצמות)

מה עושים עם שמנת מתוקה?ל.ד

אני צריכה רעיונות טובים אבל לא מסובכים...

קרמים, מוסים, קישוטים בעוגות....-משה ר-אחרונה
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ה סיון תשע"ב 09:53
טראפלס, גנאשים, ואפשר גם לבשל עם זה.
תגידו, אפשר להקפיא ראש שום כדי לשמור עליו?ספגטי מוקרם
אפשר להקפיא, אבל הוא נשמר טוב גם בקירור..-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ג סיון תשע"ב 02:28


אפשר להכין כתושdvorayo

לשים טיפה שמן ולהקפיא,

כשאת מוצאיה זה מפשיר די במהירות ומוכן לשימוש,

ראיתי כאלו שעושים אותו הדבר עם ירק,(גוש קטיף)

כדי שלא יתקלקל במקרר

אמא שלי מקפיאה כתוש בתוך קוביות קרחפפריקה--

מנתקת וזורקת לסיר בעת לחץ ומהירות...

 

חמותי מכינה בים רביעי קופסא מלאה ראשי שום עם טיפת שמן זית במקרר.

 

נראה לי שאפשר לסמוך עליהן.

עם השום בקוביות/כתוש,פלספנית

בעזהי"ת

 

אין בעיה של שום קלוף?

לכן מוסיפים גם קצת שמן ומלחיהודיה מא"יאחרונה

ואז זה נחשב לחלק מתבשיל ואין בעיה

ובכל מקרה אם רוצים סתם להקפיא שום כתוש בצנצנת, כדאי להוסיף אפילו יותר מקצת שמן כי אחרת נורא קשה לחתוך כל פעם קצת מהשום כי הוא קשה נורא. אבל כשמוסיפים שמן זה גורם לו להתקשות פחות בהקפאה.

ואם תבדקי תראי שגם בשום כתוש שקונים יש באמת שמן, בדיוק מהסיבה הנ"ל

זקוקה לרעיון מיוחד מבשר טחון לשבתaima

כיון שאני אשכנזיה ובפעם האחרונה והראשונה שהכנתי מוסקה בהמון השקעה היא לא היתה מוצלחת אם למישהו יש רעיון מסוג מוסקה/ מפרום וכאלה אם אפשר שיהיו הוראות מדויקות ובעיקר תבלינים מדויקים.

 

אבל אשמח לכל רעיון טעים ומענין.

 

ויעזור אם תוכלו לציין כמה זמן מראש אפשר להכין. 

 

תודה רבה!

אפשר פאי רועים. לי אין מתכון.חילזון 123
מפרום מעולה של טריפולי:שירשור

 

חצי קילו בשר

 

חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה.

 

1 בצל קצוץ בינוניי
 

כפית מלאה תבלין לקציצות.
 

1 כפית מלח שטוחה
 

מערבבים את הכל יחד ואם זה רך מוסיפים מעט פירורי לחם.

מכינים כדורים קטנים ואליפסות כאלו ומטגנים בשמן.

 

(ניתן לשים גזר במחבת כדי שהשמן לא ישחיר).

 


לקלף 3 תפו"א בינוניים ולחתוך בעובי של אצבע.


לשים מלח חצי שעה על תפו"א.


 

אחרי חצי שעה חותכים כל תפו"א לחצי עד האמצע וממלאים בקציצת בשר.


שמים צלחת עם קמח וצלחת עם: ביצה, חצי כוס מים וכף רסק וטובלים בהם.


מטגנים בשמן מעט.
 

 

שמים בסיר אחר את הקציצות ואת הבצל והתפו"א שנשארו.

מוסיפים הקציצות שטוגנו.

 

שמים מעל כוס עם מים וכף רסק תבלינים ויוצקים מעל הקציצות.


מבשלים מעט ומגישים חם.



 

המבורגר,קציצות בחמין..dvorayo
לזניה בשרית (+מתכון)כלנית1אחרונה

לזניה

לא מזמן היה שרשור בנושא לזניה. מתכון של אם הבנים:

למילוי:

לטגן בצל ו2 שיני שום כתושות

להוסיף את הבשר ולתבל: מל"פ, קצת כמון, א. מרק, מעט פטרוזיליה קצוצה.

להוסיף קצת רסק עגבניות

להוסיף ביצה טרופה.

 

לרוטב:

לטגן בצל קצוץ+ שום כתוש

להוסיף עגבניה קצוצה, להוסיף רסק עגבניות קטן

להוסיף מים ולתבל מל"פ

 

להניח עלי לזניה

לשים חצי מהתערובת

להניח עוד עלים

לשים את החצי שנשאר

לשפוך מעל רוטב עגבניות

לאפות בתנור בחום בינוני עד שמוכן. (לא יודעת זמן מדויק)

איך מכינים הומ- פרייז?Nעלי
^^גם אני אשמח לדעת...*sapir*
קחי מתכוןבת מלךאחרונה

מרכיבים

 

  • 8 תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה
  • כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • שמן לטיגון עמוק
  • חצי כוס קמח
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

מכניסים את תפוחי האדמה לא קלופים לסיר עם מים רותחים למשך רבע שעה. 
מקררים, וחותכים לפלחים לאורכם. במקביל מחממים שמן לטיגון, וכאשר הוא רותח, מקמחים את תפוחי האדמה קלות ומטגנים עד להזהבה. 
מחממים את רוטב הצ'ילי במחבת, ומחליקים פנימה את תפוחי האדמה שטוגנו. מקפיצים יחד מספר דקות עד שהם מצופים מכל צדדיהם ברוטב. מגישים חם בעיטור עלעלי פטרוזיליה. 

 

לקוח מתוך אתר המסעדות הישראלי 2eat

 

המלצה למתכון בסיסי וטעים למאפינסבת מלך

מחממים תנור מראש לחום 180

 

החומרים:

2 כוסות קמח (אפשר ק. מלא)

1 כוס סוכר

2 כפיות אבקת אפיה

מעט תמצית וניל

2 ביצים

4 כפות שמן

1 כוס נוזלים (מים/ יין/ חלב/ מיץ טרי)

 

מערבבים את החומרים היבשים.

מקציפים את הביצים (לא חובה, מומלץ. יוצא טוב גם כך) ומוסיפים אליהן את החומרים הרטובים.

מוסיפים לתערובת הקמח את תערובת הביצים ומערבבים היטב.

 

מוסיפים כל דבר שתרצו: קוביות פירות, פירות יבשים, שוקולדצ'יפס, אגוזים וצימוקים וכו'....

מערבבים פנימה ויוצקים לתבנית שקעים משומנת קלות (או שאפשר פשוט בתבנית שקעים סיליקון/ להשתמש במנג'טים)

15-20 דק' בתנור, עד שקיסם יצא יבש

 

יוצא פשוט טעים

 

(מתכון שמצאתי בחיפוש גוגל, עם שינויים קלים שלי. לא זוכרת למי הקרדיט)

 

תודה לך.קרמבו

לכמה מאפינס הכמות הזו מספיקה?

 

 

הספיק לתבנית מיני-מאפינס (מנג'טים מידה 2)+4 גדוליםבת מלךאחרונה
אני רוצה להפתיע את המשפחה בארוחת צהורים-אנונימי (פותח)

יש למשהו רעיון טוב, קל ולילדים שלא כ"כ אוהבים בשרי?

נמאס לי כל היום להכין להם פתיתים. פסטה וכד' עם טבעול....

 

פלאפל, לביבות, אורז, תפו"א בתנוראם הבנים12אחרונה
קמח ואבקת אפיהאנונימי (פותח)

יש לי מתכון שצריך לשים בו שתים וחצי כוסות קמח + שקית אבקת אפיה

בהנחה ויש לי רק קמח תופח בבית, מה לעשות?

תודה

זה אותו הדבר...real storyאחרונה

שימי שתיים וחצי כוסות קמח תופח ובהצלחה.

חובה לפתוח!!אנונימי (פותח)

כול מי שאוהבת לבשל [ולהיתבשליאמי],

יש לי כמה ספרים להציע.

[אני גם אוהבת לבשל!!חיוך גדול]

ספרים:

"עוגות לכל עת",

"מטעמי הבית היהוד",

ועוד המון  ספרים מי שרוצה יכולה לכתוב  לי בתגובות!!

תודה ובהצלחה!!אישה

אפשר מתכון לגלידת ריבת חלב? עכבר הכפר

וגם לסתם גלידת ווניל - שוקולד, פרווה / חלבי

 

תודה!

מקפיצה עכבר הכפר
אנחנו מכינים גלידת "וניל" אם אפשר לקרוא לזהzehavawize

ככה:

קצפת ריצ'

לא חייב- ביצה / 2 - תלו בנפח שאת רוצה (אם את רוצה נפח ממש גדול את יכולה לשים אפילו רק חלבונים)

 

זה הבסיס לכל הגלידות שלנו.

לגלידת וניל- עוגיות אנחנו מוסיפים בדר"כ שברי עוגיות / שוקולד מגורד (לא יותר מדי דק) ולפעמים קצת פודינג וניל בשביל הטעם..

זה לא כ"כ ונילי, אבל זה יוצא אחלה.. [גם אם מוסיפים לזה תרכיזי פרי של פריגת זה יוצא ממש טעים.. ]

תודה! עכבר הכפר

יש למישו מתכון לגלידת ריבת חלב? יאמי

פשוט ביותריהודיה מא"י

מרככים ריבת חלב  (בכמות של חבילה קטנה של גבינה) בעזרת מעט חלב, שמרקם שלה יהיה נוזלי יותר.

מקציפים חבילה של שמנת לקצפת

בתנועות קיפול עדינות מערבבים את הקצפת עם הריבה

מקפיאים

זה הכל? עכבר הכפר

יופי. תודה רבה.

מסתבר .. (:דודה שוקואחרונה
מה מכינים לשבת?אביוס

דברים פשוטים, שלא מצריכים חומרי גלם מתוחכמים

 

אין לנו כח בחום הזה ללכת עד הסופר ברגל...........

 

תודה

איזה סגנון את מחפשת?אד

מנות עיקריות, תוספות, אחרונות, ירקות?

בסוף ברחנו שבת... לא היה לנו כח להשקיע.אביוס

והבית הפוך... אז...

 

נסענו ונהננו!!!

 

תודה

גמדים בישלו וגמדים אחרים סידרו לכם את הבית?כלנית1
גמדים בישלו אביוסאחרונה

ז"א אמא ואבא שלי...

 

אבל הגמדים של סידור הבית עוד לא הגיעו...

 

לצערי

איך מכינים דייסת סולת חלבית?- קינמון -
כמו שנותנים במעון לתינוקות. לא נעים לי לי לשאול אותם איך הם מכינים... כי זה בסיסי ביותר לדעת..

דיסת סולתכלנית1

פיירפוקס בגירסה החדשה נתקע, אז נאלצתי לכתוב מחדש.

דייסת סולת

מרתיחים חלב. על כל כוס חלב, לוקחים 3 כפות סולת (אם את אוהבת דיסה סמיכה, אחרי הפעם הראשונה תוכלי לבדוק כמה סולת להוסיף לפעמים הבאות) וממיסים בכרבע כוס מים בכוס. מוסיפים סוכר לפי הטעם (תתחילי בכפית סוכר). כשהחלב רותח, את מוסיפה את הסולת המומסת וממשיכה לבחוש כמה דקות עד להסמכה, הכל לפי הסיר ולפי כמות החלב. אין להשאיר את הדיסה ללא השגחה צמודה, כמו שנאמר ביידיש (היידיש שלי לא מספיקה בשביל להיזכר ולכתוב את הפתגם- חלב הוא גנב.

 

* אם תשתמשי בסולת מקמח מלא, לפחות תדעי שהכנת מאכל עם ערך תזונתי ולא רק קלורי.

ויותר פשוטיהודיה מא"י

שמים סולת בסיר קטן וחלב בערך פי שתיים וחצי מכמות הסולת

מוסיפים ממתיקים כפי שרוצים, קינמון, חמאת שומשום וכו'.

מבשלים תוך כדי ערבוב עד שמסמיך.

 

(יותר פשוט, כי זה בלי להמיס את הסולת במים)

ואיך מכינים דייסת שיבולת שועל?~א.ל
אותו דבריהודיה מא"יאחרונה

אולי קצת פחות חלב.

 

להשתמש כמובן בקוואקר הגרוס, לא בשיבולת שועל שלמה

שאלה די דחופה-משהיא מהבירה

אפשר לאתגר אתכם?יאמי

אני צריכה מתכונים מתוקים.

להכנה עם ילדים.

ללא אפיה וללא בישול.

כשכל התהליך (מהרגע שמתחילים בהכנה עד שאפשר לאכול) לוקח גג שעתיים.

 

(אם זה פחות מ10 דק' אפיה זה גם בסדר)

 

ובבקשה לא מתכון של כדורי שוקולד /עוגת גבינה וביסקוויטים.

את זה אני יודעת להכין.קורץ

 

תודה רבה מאד.פרח

 

במחשבה שנייה-משהיא מהבירה

אפשר גם לא מתוקים העיקר שילדים יאהבו את זה.

תודה.

אולי תמצאי כאן עניין. לא התעמקתי.דינה ל.
חטיפי זיתים של עקיבא- 10 דק' אפיהכלנית1

1.חטיפי הזיתים של עקיבא מתאימים לילדים. את בוחשת את הרכיבים ונוננת לכל ילד נתח בצק וזית. עליו להחביא את הזית בבצק ולכדרר את הבצק מעט. זמן האפיה הוא כ-10 דק' בלבד.

2.בלינצ'ס: את מכינה את החביתיות מראש ונותנת לכל ילד למלא את החביתיה שלו בגבינה מתוקה (קופסא של גבינה ושקית סוכר וניל) ולגלגל אותה.

3. את יכולה להכין בצק לחלות ולהביא אותו מוכן. כל ילד יקבל חתיכת בצק ויצטרך להכין 3 נחשים ולקלוע (אין לי מושג באיזה גיל מדובר, אם הם יכולים לקלוע מ-3 נחשים), ואם זה קשה, אפשר לגלגל נחש ללחמניית שבלול. אם את מתחילה עם הבצק בתחילת הפעילות, תוכלי לכסות והוא יספיק לתפוח ולהאפות עד סוף הפעילות.

4.לאפות עוגה ולפרוס/עוגיות אישיות מראש ולתת לכל ילד לטבול ברוטב שוקולד ולצפות בסוכריות/קוקוס/שוקולית כרצונו. אם זאת פעילות יחידה ואת רוצה להאריך אותה, תוכלי לקנות קופסא של בצק סוכר ולתת להם להכין קישוט קטן לעוגה.

פיצה על פיתה?אילה שלוחה

(פיתה, קטשופ, גבנ"צ ואפשר גם זיתים)

 

 

 

נראה לי שפעם היתה פה תחרות למתכונים בשיתוף ילדים. (למשל זכור לי עכברים מתפו"א). היו שם המווון רעיונות!!

תודה רבה!משהיא מהבירה
עוד רעיונות?
מיועד לילדים בכיתות היסודי...

בנים ובנות...
אם יש מקרר אז ג'ליחילזון 123

אפשר להכין בתבנית של קרח ואז יוצא קטן ומתקשה יותר מהר.

וגם צורות של מרציפן אולי?

הג'לי נתן לי רעיון-דינה ל.

אפשר להכין איתם סלט פירות קיצי!

ואכלתי באיזשהו מקום סלט פירות- שהוסיפו לו ג'לי, והיה ממש מוצלח. וילדים אוהבים את שניהם, אז בכלל...

עוגת בסקוויטים ללא אפיה..דניאל!!אחרונה
עזרה מהירה- קצפת עם צבע מאכלדינה ל.

מי יודע מי מבין?

 

האם מותר להוסיף במהלך ההקצפה מעט צבע מאכל לקצפת, או שזה הורס אותה?

 

תודה מראש חיוך

קראתי שמוסיפים רק לאחר ההקצפהכלנית1

את הצבע להוסיף רק לאחר ההקצפה ולערבב בעדינות (לפי תפוז פורום בישול לילדים). אם את רוצה צבע מאכל טבעי, תוכלי להוסיף מעט מי סלק מרוכזים במקום צבע מאכל.

אחרי שהקצפת מתייצבת אפשר-משה ר-אחרונה
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"א סיון תשע"ב 13:55

להוסיף צבע, ולתת עוד כמה ערבובים עם המיקסר, או בעזרת מרית לקפל את הצבע לתוך הקצפת...

באלי שוקופלת - מתכון .. ?דודה שוקו
חלב חם עם או בלי אבקת שוקו +מקופלתאני ירושלמית

עומדת כזה בצד ונמסה לאיטה...יאמי

שמעתי פעם שעושים את זה על הגז .. הגיוני ??דודה שוקו
מחממים את החלב על הגז. מה לא הגיוני?אני ירושלמית
חח לא אני צ'כה מתכון מדויק: כמה, למה, מתי וכו' ..דודה שוקו
לא חושבת שיש לזה מתכון מדוייקחילזון 123

תנסי כמה פעמים עד שיהיה לך טעים.

כדי שזה יהיה באמת טעים הקטע לדעתי זה להכין את זה בלי מים ובלי שוקולית.

אלא מחלב חם (או לחמם על הגז בסיר או במיקרו, אבל זה פחות טוב)

ולהכניס לחלב החם שוקולד מריר או חלבי לפי הטעם. (אם רוצים הרבה שוקולד אפשר חלק ממנו להמיס עם החלב בסיר). להוסיף את המקופלת או שאר השוקולד לכוס עם החלב ולשתות עם קש. יאמי

אפשר טיפה קינמון מלמעלה אם אוהבים.

ואפשר גם להוסיף, צף למעלה, מרשמלו אחד או שניים, לשחיתות מלאה...

חח תודה !! (:דודה שוקו
או גלידת ריבת חלב או גלידת שוקולד צ'יפ.מוריה
הכי פשוט בעולם!דינה ל.

החורף ניסיתי את זה לראשונה, וזה אחד הדברים יאמי

 

[קניתי שקית של מיני מקופלת, והכנתי לכל האנשים במקום עבודתי צוחק ממליצה! חמים בלב ומשמח!]

 

אם את מעוניינת רק בספל אחד לך- עדיף כבר לחמם במיקרו גל- בספל, תלוי ברמת החימום של המיקרו. תטבלי אצבע כשזה מסיים, ותוודאי שהחלב ממש חם- שימיס את המקופלת כמו שצריך.

אם את מעוניינת ביותר בכוס- כבר עדיף בסי קטן על האש.

אח"כ פשוט תכניסי מקופלת אחת או אחת וחצי, תלוי אם את ממש אוהבת שוקולד ורוצה הרבה ממנו יאמי

 

אגב, ניסיתי את זה עם קינד-בואנו במקום מקופלת. משום מה לא הלך. אולי צריך שוקולד אוורירי יותר כמו מקופלת. אבל אני לא סגורה על זה.

 

תהני!

אבל המיקרוגל שלנו בשרי .. דודה שוקו
אז תחממי בסיר קטן על האש, עד לנקודת רתיחה.דינה ל.
^^ לא חובה מקופלת. עשיתי עם שוקולד רגיל, של עלית,SimplePlan

ויצא מעולה.
מומלץ עם שוקולד מריר!

אבל תלוי כמה אחוזי קקאו יש בשוקולד.. ^^zehavawizeאחרונה

אחרי חודש ארגון מלא בנסיונות של שוקו-חם [עם בסקוויטים פצפוצי שוקולד החדשים של אוסם.. יאמי] עם חלב מורתח- זה בהחלט יוצא טוב עם שוקולד מריר [אנחנו עשינו על ליטר חלב, 3 חבילות מריר של עלית ] אבל כשהשוקולד הוא עם יותר אחוזי קקאו מהרגיל, מה שנחשב 'איכותי' יותר במריר, זה יוצא מר קצת..

 

אבל זה כזה מתכון חורפי- למה בחום הזה?