עם אטריות דקות (למרק) שנשארו לי משבת.
כל שבוע אני עושה די הרבה כי אני לא רוצה שיחסר ובסוף כואב לי הלב לזרוק.
מחכה לרעיונות..
עם אטריות דקות (למרק) שנשארו לי משבת.
כל שבוע אני עושה די הרבה כי אני לא רוצה שיחסר ובסוף כואב לי הלב לזרוק.
מחכה לרעיונות..
כרוב קצוץ (שימלא 3/4 קערה בינונית)
כוס איטריות דקיקות
3 כוסות מים
כף שמן זית
הרוטב:
6 כפות שמן זית
2 כפיות דבש
כפית חרדל
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח
1. לצקת למחבת 4 -5 כפות שמן להוסיף את האיטריות לערבב ולהוסיף 3 כוסות מים להרתיח דקה לסנן לשטוף במים ולערבב עם שמן זית.
2. לערבב את האיטריות עם הכרוב, לערבב את מצרכי הרוטב ולתבל את הסלט.
מאחר שכבר בישלת אותן, תעברי ישר לשלב ב'. את היתר תקפיאי למרק של שבת הבאה. לביאי לרתיחה ותשתמשי בהן שוב.
למי שיש אשמח לקבל , תודה מראש
.
להכין שוקו מקקאו וסוכר.
ממש כמו שמכינים עם שוקולית, רק במקום שוקולית לערבב קקאו (איכותי! של עלית נגיד..) וסוכר.
יוצא סוף הדרך!
אפשר לחחמם את החלב אם רוצים להשקיע ויש כח..
~ קחי ספל גדול
~ שימי בו פרלינים/שוקולד שווה אחר
~ חממי חלב לנק' רתיחה ואם אני לא טועה, הם גם מקציפים אותו (אם יש לך מקצף- מה טוב. אם לא- זה לא נורא, ג"כ טעים.)
.חייכנית.אם את לא מרתיחה את החלב לשוקו, תשתמשי בשוקולית דווקא, כי הקקאו הלא מבושל לא נמס היטב ומשאיר גושים מרים.
אם יכולה לשלב מקופלת כמו בשרשור על שוקופלת מי"ז סיוון, במקום או בנוסף לקקאו.
את הרגילים אני עושה הרבה:
ירקות רגיל (עגבניה, מלפפונים, חסה וכו'), סלק, קולורבי, גזר, שומר, מלפפונים ובורגול עם ירקות.
צריכה רעיונות נוספים...
תודה!
אם כך אני אשמח למתכון...
תודה.
רוטב: רוטב סויה, סוכר חום, מיץ לימון או חומץ, שמן.
מערבבים היטב ויוצקים על הכרוב.
בתאבון
עגבניות שרי, טבעות זיתים ובצל
2 כפיות פסטו ומערבבים..
טעים טעים!!
יש עוד רעיונות בסגנון הזה?
חצאי עגבניות שרי
טבעות זיתים שחורים
צנוברים
בצל ירוק
שמן זית ,אורגנו, מלח, פלפל, ומעט סוכר
טעים טעים
עגבניות ופלפלים +בצל ושום..
(כמו מטבוחה, אבל לא חריף וחתיכות יותר גדולות)
1) אחד פשוט וטעים:
~ לחתוך חסה
~ עגבניות לחצאי עיגולים
~ בצל סגול לעיגולים דקים
~ להוסיף קצת שום כתוש לפי הטעם
~ מיונז ג"כ לפי הטעם
~ מלח פלפל לטיבול
2) אחד שלא כולם אוהבים, תלוי בטעם- סלט חסה וחמוציות:
~ לחתוך חסה
הרוטב: לערבב בכוס חד"פ את המוצרים הבאים:
~ שליש כוס שמן זית
~ למזוג לאותה הכוס חומץ- כשליש מכמות השמן (החמוץ יצוף מעל לשמן הזית, כך שניתן לראות)
~ להוסיף כפית גדושה חרדל
~ שום כתוש לפי הטעם
~ כפית וחצי סוכר
~ קצת מלח
לערבב, לשפוך על החסה ולפזר בנדיבות חמוציות (קונים בפרג ומקפיאים אותן)
אממ.. ממש בא לי להשקיע לשבת.
יש לכם רעיונות למתכונים כיפיים?
בשרי בערב, וחלבי בבוקר.
יש למישהו מתכון טוב וטעים ללזניה עם בשר טחון? או לכדורי בשר?
ומשהו חלבי כיפי שהוא לא תפו"א מוקרמים\לזניה\פסטות כי אני עושה את זה המון ובא לי לגוון..
לבשרי:
סירות חצילים ממולאות בשר בקר טחון:
חותכים כל חציל לחצי, כך שנוצרת סירה.
מוציאים את הליבה של החציל, חותכים דק. מניחים בצד. ומטגנים את הבשר בקר טחון.
במקביל מטגנים בסיר נפרד בצל, רסק עגבניות או עגבניות מגורדות בפומפיה עם מעט מים עד שנוצר רוטב.
מוסיפים את הליבה של החציל, פטריות, קישואים חתוכים דק, שום ובשר הבקר לרוטב.
את הסירת חציל שנוצרה מטגנים קצת משני הצדדים כשהן טבולות במעט שמן זית.
אח"כ ממלאים את הסירה בתוכן שהכנו, עוטפים בנייר אלומניום ושמים בתנור.
יוצא מצוין. בהצלחה!
הקולה טובהרק בעיה קטנה- אני שונאת חצילים.
ליתר דיוק- מתעבת. לא מסוגלת לגעת שלא לדבר על לבשל....
אבל תודה בכ"מ 
(כן, כן, אני מפונקת..)
יש לי יותר מדי דברים שאני לא אוהבת (אולי בגלל זה אני חוזרת על אותו האוכל כל הזמן..)
למילוי:
לטגן בצל ו2 שיני שום כתושות
להוסיף את הבשר ולתבל: מל"פ, קצת כמון, א. מרק, מעט פטרוזיליה קצוצה.
להוסיף קצת רסק עגבניות
להוסיף ביצה טרופה.
לרוטב:
לטגן בצל קצוץ+ שום כתוש
להוסיף עגבניה קצוצה, להוסיף רסק עגבניות קטן
להוסיף מים ולתבל מל"פ
להניח עלי לזניה
לשים חצי מהתערובת
להניח עוד עלים
לשים את החצי שנשאר
לשפוך מעל רוטב עגבניות
לאפות בתנור בחום בינוני עד שמוכן. (לא יודעת זמן מדויק)
בתאבון!
אין לי מתכון, את יכולה לנסות לחפש באינטרנט
אבל בעיקרון יש בפנים שכבות של תפוחי אדמה ובשר ברסק עגבניות (שמים בקומות כמו לזניה)
ואולי יש שכבה למטה של בצק עלים- לא זוכרת...
למה עושים לזניה בשרית ??? כל הרעיון הוא שהיא תהיה חלבית,לא ??
היא למעשה טריפה - מילוי של בשר עם רוטב שמנת.
אז אנחנו ב"ה יהודים, ולא אוכלים בשר וחלב ביחד, ולכן מוותרים או על הבשר, או על החלב. ובמתכונים מושקעים יותר לרוב יהיה תחליף בשר (כמו למשל סויה) או תחליף חלב (כמו למשל חלב סויה/קצפת צמחית).
בכל אופן, לטעמי האישי לזניה בשרית יוצאת מוצלחת בהרבה מלזניה חלבית. בלזניה חלבית חסר את העובי של המילוי שהבשר נותן.
הכנתי משו אחר- טעים לא פחות..
לוקחים תפו"א גדולים, חוצים לשניים ומרוקנים את הבפנוכו- שיהיה כמו סירה, בזהירות עם סכין קטנה חדה (להיזהר לא להחתך!)
מטגנים בצל, שום קצוצים, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים טוב (אפשר להוסיף רסק עגבניות אני פחות אוהבת..) ומתבלים במה שאוהבים..
ממלאים כל תפו"א בשר, סוגרים בחזרה שיהיה שלם ועוטפים טוב בנייר כסף.
מכניסים לתנור לשעה על אש בינונית- עד שזה רך רך מבחוץ.
יוצא סוף!!
אז השבת אנחנו לא בבית, ואני לא צריכה לבשל שום דבר 
אבל ספרו, מה אתם מכינים השבוע לכבוד שבת? מאכל מיוחד או תפריט.
איזה טוב ה'!!!!ערב-
מרק בצל
סלמון
חטיפי זיתים
בורגול (הבת שלי: "אבא מזמן לא הכנת בורגול. אמא הייתה מכינה הרבה פעמים")
בוקר-
פרגיות
בורקס בשר
ברוקולי וכרובית
שלישית-
תפו"א עם רוזמרין
אם יהיה זמן אז בעקבות השרשרורים האחרונים ננסה להכין אלפחורס 
250 גר' גבינה לבנה
1 חב' מרגרינה
2.5 כוסות קמח
מעט מלח
מערבבים הכל לעיסה אחידה.
מכינים מהבצק חתיכות קטנות שבכל חתיכה מכניסים זית כך שנותר כדור בצק עם זית בפנים.
מסדרים בתבנית עם רווחים בין הכדורים.
אפשר גם למרוח ביצה ולפזר שומשום.
לאפות בחום גבוה כעשר דקות עד שהחטיפים נהיים בצבע חום בהיר.
ייתרון גדול במאכל הזה שאפשר להעסיק את הילדים בהכנת הכדורים 
או שהמרגרינה משמעותית למקרם של החטיפים?
עקיבא - המתכון הזה הוא מבישולה?
די דומה למתכון שאשתי הייתה עושה.
אין לי מושג אם זה כתוב גם בבישולה 
ניסיתי עם שמן ויש תשובה לשאלה שלך - לא מרגישים בהבדל 
אז לכל שוחרי הבריאות שפה מוזמנים לנסות עם שמן.
אבל בדר"כ אפשר גם פחות אם רוצים.
אני ניסיתי את המתכון עם כוס שמן ויצא מצוין!
נראה לי שאנסה פעם הבאה עם פחות שמן, יוצא שמנוני מעט...
הכנתי את הבצק לפי המתכון של עקיבא ויעל, בשינוי קל: 3/4 כוס שמן במקום חב' מרגרינה, בתוספת 1/2 כפית מלח וכפית א. אפיה. יצא לא רע בהתחשב בעובדה שהחטיפים ללא טיפת מרגרינה.
של קישורים לכל מיני שרשורים
יש שם קישור ל"תחרות מתכוני הפעלה"
שרשור ארוך למדי, שעוסק כולו במתכונים שיכולים לשמש להפעלה של ילדים
לוקחים מלוואח מופשר קלות, חותכים אותו למשולשים כמו פיצה, מניחים בכל משולש זית (או משהו מעניין אחר) ומגלגלים מהחלק הרחב אל השפיץ.
מסדרים בתבנית, מורחים ביצה ושומשום ואופים.
איזה טוב ה'!!!!ומתי אנחנו מוזמנים לשבת? עשית לי חשק...
על בסיס חמאה וקורנפלור במילוי ריבת חלב
איזה טוב ה'!!!!נראה ממש ממש טוב! במיוחד האלפיחורס - פריכים כאלה..
אפשר את המתכון של החטיפי זיתים?
![]()
![]()
אז כשהזדמנתי אמש לסביבות ארומה, נכנסתי וקניתי לי שניים (אמנם לא הצלחתי להגות את המילה כמו שצריך, אבל הקופאית הבניה אותי
). אחד חוסל בדרך הביתה (טעים באופן קטלני!) אבל כשרציתי בבית לאכול את השני- גיליתי שהוא נעלם ואיננו!!!
וזכור לי שהיו שניים בשקית (ואני בהחלט אכלתי אחד.)
תעלומה שלא נפתרה עד רגע זה...![]()
![]()
עקיבא, מומחה האלפחורסים: זאת תופעה ידועה בקרבם? מכינים כמות, והיא מצטמקת מאליה? מתקזזת? העכברים באים לאכול?
דינה ל.אם הם גם יאכלו זה יהיה מושלם!!!!
ואפילו עשיתי עם קמח מלא...
מאז כל יום מבקשים "עוגיות זיתים" לארוחת ערב...
אני שונאת (ברמה של אפילו להסתכל) חמוצים זה מגעיל אותי ... יש משהו בסגנון הזה רק בלי זיתים ?? ![]()
עגבניות שרי
עיגול של נקנקית טבעול/קוביה של שניצל טבעול
פטריה (אפשר לחתוך אם לא מוצאים ממש קטנות)
חומוס מבושל (ארבס)
תירס (טוב אולי זה קצת קטן מידי, אז כמה גרגרי תירס בכל אחד)
קובית גבינה
להשמש בבצק פריך פרווה, עם עוף בפנים
קובית גבינה יכול להיות
מה הייתן מכינים?
כמובן שלא מוס וכזה,נכון?
אשמח לרעיונות..
יש מתכונים למוס לא מסובכים מידי אז אפשר...
עוגת שוקולד חמה (יש לי מתכון ממש קל להכנה) ונותנים לכל אחד חתיכה קטנה וליד כדור גלידה (קנויה אם אין לך זמן או כח להכין).
חוץ מזה- בשבת כזאת חמה- אני הרבה פעמים פשוט חותכת קערה ענקית של אבטיח ומלון- קר וכיפי לכולם...
ואפשר סתם גלידה קנויה...
בדברים מושקעים יותר- אני לא טובה...
ועוגת ביסקוויטים פחות טעימה כשהיא פרווה...
אבטיח+מלון, ואם ממש בא לך להשקיע תכיני קערת קרח (שתימס תוך שניה???)
כוס קמח
שקית אבקת אפיה
כוס שוקולית
כוס סוכר
לערבב בכל ולהוסיף:
3 כפות מים
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1/2 חבילת ריץ' (לא מוקצף)
לערבב היטב ולאפות בתנור
להמיס 100 גרם שוקולד מריר
ולבשל עם 1/2 ריץ
ולשפוך מעל העוגה המוכנה.
בתאבון!!
איך מכינים שיצא טעים?
יש לנו אורחים לשבת (בדר"כ אנחנו לא אוכלים בשרי בשבת
בעלי צמחוני)
צריכה את זה לשבת בבוקר,
מצד שני לא בא לי שיהיה יבש כזה..
אולי אפשר בסיר שיצא פחות יבש? או שזה לא הולך כי את העוף צריך לבשל הרבה יותר זמן מהאורז?
נשמע לי שבא לי לבשל עם רוטב כדי שיצא רטוב כזה, ואז לחמם בשבת בלי הרוטב...
אורז< לבן, ועוף עם רוטב, אבל לא המון רוטב, כך שהרוטב נקרש, ועל פי המצנהג שלנו ככה אפשר לשים על הפלטה.
בסגנון כך שיקח לו זמן עד שיאבד את הנוזלים כי הוא לא יהיה ישירות על הפלטה
אולי זה יעזור כדי שלא יהיה יבש
אומנם חייבת הודות- זה לא נוסה..
לשהאיר כל הלילה על הפלטה לדעתי פחות כדאי.
אורז לבן שעמד כל הלילה יצא דייסתי כזה. אלא אם כן זה לא מפריע לכם.
אם סתם לבשל ביחד ואז לחמם בבוקר אז עשיתי פעם משהו כזה.
משחימים את העוף קצת בסיר, אפשר עם בצל גם , מוסיפים מים ותבלינים (כורכום למשל או אם רוצים אדום אז פפריקה ורסק), מבשלים כמה זמן (נדמה לי חצי שעה-שעה).
אח"כ מוציאים את העוף והנוזלים. שמים אורז, במקום מים שמים את הנוזלים של העוף. ואת החתיכות עוף שמים מלמעלה.
ומבשלים עוד איזה 20 דקות-חצי שעה עד שהאורז מוכן.
כמה זמן צריך להתבשל עוף בסיר עד שהוא מוכן?
חצי שעה עם האורז זה מספיק?
מה זה "להשחים בסיר"- כמה זמן בערך? זה אמור להתחיל לבשל אותו קצת?
לכן קודם משחימים* ומבשלים חצי שעה או אפילו יותר (לדעתי לפחות שלושת רבעי שעה) .
ואח"כ הכל ביחד (האורז והעוף) את ה20 דקות-חצי שעה שלוקח לאורז להיות מוכן.
*משחימים=מטגנים קצת בסיר שהעוף יקבל טיפה צבע מלמעלה. זה לא שלב עד כדי כך הכרחי לדעתי. בכל אופן לא לערבב יותר מדי שהעוף לא יתפרק.
בעלי ממש אוהב את זה, אני מעדיפה להגיש בערב כדי שיהיה עם טעם חזק יותר.
בסיר קצת רחב כדי שיהיה מקום לעוף בשכבה אחת.
אני שמה את הכרעיים והשוקיים בסיר (אצלנו 6 חלקי עוף) עם בצל קצוץ (לא מטגנת, זה בדר"כ מתכון שנעשה כשאין זמן, אז כל מה שלא הכרחי לא עושים)
מוסיפה מעט שמן זית וסוגרת את המכסה. משאירה כך על אש נמוכה כחצי שעה, לפעמים יותר או פחות- אין לי כללים כ"כ.
בוררת כוס מדידה של אורז מלא, שוטפת במסננת ושופכת לסיר מסדרת את חלקי העוף מעל האורז.
מוסיפה כפית גדושה מלח. אפשר קצת פלפל שחור וכרכום- לא חובה זה טעים מאוד גם רק עם מלח ושמן זית.
אם צריך מוסיפה עוד קצת מים, בדר"כ לא צריך כי במהלך הבישול האיטי של העוף הוא מפריש המון נוזלים,
וזה טעים מאוד להשתמש בהם, צריך להקפיד על אש נמוכה אחרת הסיר מתייבש.
אני לא שמתי אף פעם כל הלילה על הפלטה, אורז זה מאכל שמתקלקל מהר , לא כדאי לקחת סיכון.
אבל אין בעיה לשים את הסיר על הפלטה שעה וחצי לפני האוכל כל אין בו נוזלים. (אמנם הוא לח מעט אבל כל הנוזלים נספגו באורז- אם לא בבישול אז במהלך הלילה במקרר.
כדאי לטעום שכמות המלח מספיקה.
לפעמים אני מוסיפה פטרוזיליה או כוסברא או רוזמרין כיד הדמיון הטובה אבל ממש לא חייבים.
באורז לבן אני לא יודעת את היחס לנוזלים, אולי כדאי לנקז את הנוזלים מהסיר ולמדוד בכוס מדידה כדי שלא תהיה בסוף עיסה דביקה מעודף מים.
יש לי גם מתכון של חמין כורדי (נראה לי) מאורז ועוף, בצילום שם זה נראה מעולה, אם תרצי אסתכל בספר במתכון שרשום.
עוף עם אורז אדום:
מרתיחה עוף עם מים עד שהוא רק קצת רך ואפשר לפרק אותו.
את המים שסננים ושמים בצד
מפרקים את העוף (מהעצמות)
מטגנים בצל
קוצצים עגבניה וגמבה דק מאוד, להוסיף לבצל, לבשל קצת
מוסיפים חצי כוס מים
כשזה רך להוסיף את העוף המפורק
להוסיף את הציר עוף (המים שבהם בושל העוף)
טיבול: מלח פלפל, פפריקה מתוקה\חריפה, כורכום קארי
אורז מבורר, שמיםפ בקערה ושוטפים שוב ושוב עד שהמים צלולים (זה מוריד את העמילן ויוצא פחות דביק)
מוסיפים לסיר
מביאים לרתיחה עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
סוגרים סיר, שמים על אש קטנה, בערך 10 15 דק, הכל מוכן,
עדיף לטעום ולהמשיך לבשל אם האורז לא עשוי מספיק (זה תלוי בגודל האש, סוג האורז וכו')
בהצלחה,
מקווה שהייתי ברורה, לכי תסבירי מתכון מדוייק ממי שואמרת לך "קצת מזה וקצת מזה".
עוף ואורז ביחד בתנור- יוצא ממש מעולה!
היו פה שרשורים בעבר של מתכון,
אבל אם את צריכה- תגידי ואכתוב בשמחה!
האורז לא יוצא יבש ואין בעיה לחמם על הפלטה בבוקר כי זה לא נוזלי בכלל.
1.לשים אורז בתבנית (לשים לב שהאורז תופח מאד) (אני השתמשתי בפרסי ובפעם אחת בתאילנדי).
2. לשים עופות נקיים.
3. לשפוך הרבה רוטב צ'ילי מתוק מוכן (אני השתמשתי בזה של אוסם).
4. לשפוך מים פי 2 מכמות האורז.
5. לשים בתנור גבוה על חום גבוה .
נראה לי מוכן תוך שעה אף פעם לא בדקתי.
אפשר כל מיני אטבים אחרים מוכנים.
האורז יוצא לבן מאד ונראה לא מטובל אבל הוא מטובל 
הכנתי את זה לילדים והם אהבו את הטעם וההורים שלהם התלהבו מאד 
לשים לב ששופכים מים לא להוריד את הרוטב מהעוף.
תודה מראש 
הוא מאבד את הטעם והמרקם שלו, בצק פריך טוב זה בצק פריך עם חמאה/מחמאה וכ"ו...
הבעיה שמרגרינה לא נכנסת אלינו לבית מעיקרון..... (אמא שלי)
תוכלי לראות שרשור בנושא (שתוכנו הוא שבעצם אין בצק פריך בלי מרגרינה/חמאה...). יש מתכון לעוגיות ע"ב שמן.
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t352260
כשאני אופה עוגת גבינה ואין אצלי צורך גדול בבצק שניתן לרידוד, אני אופה את התחתית לפי ההוראות ופשוט ממירה את המרגרינה בשמן (3/4 כוס שמן במקום חבילת מרגרינה) או משתמשת בחמאה.
אם את רוצה בצק פרווה לפאי וכד', את יכולה להוסיף שמן וחצי כוס אגוזים טחונים, או רסק תפוחים במקום המרגרינה, כדי לתת מרקם דומה יותר פריך.
הוא כמו קפה ללא קפאין,
סוכר ללא סוכר,
וכגוף בלי נשמה.
קיצר- זה פשוט לא זה.
ואנחנו לא מרגישים בהבדל..
אבל אולי זה תלוי בסוג העוגה..
פשוט ניראלי חבל לשים מרגרינה אם אפשר להשתמש בשמן וזה הרבה יותר בריא.. 
אני אשאל אותה בעז"ה 
[וואו אלעד, היית דרמטי ביותר.
]
שמים:
קמח, סוכר, מעט א.אפיה, אם רוצים חמור טעם כמו ת.וניל, וקקאו,
מוסיפים שמן ביציקה, בלי טיפת מים,
מערבבים, עד שנוצרים פירורים כאלה כמו חול אבל פירורים גסים עבים , משטחים את הפירורים לבצק, מכניסים להקפאה.
מכניסים כשה קר לתנור חם,
ויוצא בצק יותר פריך ממרגרינה/חמאה! אצלי זה עובד!!
בלי ביצים בנוסף לכך שעם שמן?
אם כי באופן אישי, אני דווקא לא הייתי רוצה לוותר על הביצים בבצק הפריך שלי.
אבל אכן, גם אם בתאוריה צריך דווקא שומן מוקשה בשביל הפריכות, הרי שבפועל יש לא מעט מתכונים מוצלחים בהחלט לבצק פריך גם עם שמן.
?בת נוגההן החלק הבריא בעוגיות, אז חבל לוותר
בתחתית של פשטידה דווקא לא איכפת לי לוותר על הביצים (כי יש בפשטידה עצמה), ולתחתית של פשטידה אני לפעמים מערבבת בפשטות פירורי לחם עם קצת שמן ומהדקת.
גם לך - למה (ולמה ולמה רבות הוא ש)בת נוגהאחרונהשאל זה אודי חמודי הוא בן אביטל, וגו'...

למה את שמה בבצק פריך אבקת אפיה?
ש א פ ו על הפיתוח המרשים.
על זה אומרים -
אכן, גאווה ישראלית.

פרווה .בלי גלוטן. בלי אפיה. ובלי ביצים חיות.
יש כזה דבר???
ואל תגידו לי גלידה.
אין לי כ"כ רעיונות.. =]
עוגה במיקרוגל??
ואפשר לעשות עם ג'לי דברים מאוד מעניינים
למשל להכין בקעריות אשיות, עם כל מיני הפתעות משובצות בפנים (בדר"כ פירות, אבל ביקשת לא פירות, אז אפשר פיצפוצי שוקולד, או פירות מיובשים)
ואפשר לא לקנות אינסנט ג'לי, אלא ג'לטין, ולהכין את הג'לי עם יין או משהו כזה.
סופלה שוקולד יכול להיות פרווה ובלי טיפת גלוטן
קינוחים שעשויים מפירות גם לא טוב? תפוחים אפויים, לפתן.
אני מארגנת שבת חברות בבית שלי [ההורים שלי לא נמצאים, אז אני מנצלת את זה
]
יש המלצות למנות עיקריות? סלטים? עד 10 בנות 
אשמח גם למתכול לעוגת גבינה טעימה ועוגה פרווה 
תודה רבה!
איזה כיפ לכם! שבת חברות בבית שההורים נסעו זה אחד הדברים אם לא ה-! 
מה אתן מתכננות לעשות? את מכינה את הכל או מחלקת שכל אחת תביא משהו?
נראלי שזה פחות או יותר מה שאתן צריכות לשבת, ואני לא מחשיבה כלים (כוסות צלחות וכו'), וכל הדברים הקטנים- קפה שוקו סוכר מלח מן וכו'..
אורז
תפ"וא, בטטות
בשרי כלשהו (קציצות, שניצלים, עוף...)
דג
תוספת כלשהי
פשטידה חלבית
לזניה חלבית
פשטידה פרווה
ירקות חיים לסלט: מלפפונים, עגבניות, פלפלים, גזר, בצל, חסה, כרוב, זיתים, בצל ירוק, וכו'.
2 גבינות [אם עושים ארוחה חלבית]
חלות
חומוס, מטבוחה, או איזה סלטים שבא לכן
חלב לבוקר
יין לקידוש
חד פעמי: צלחות+כוסות (שתייה חמה וקרה),סכו"ם (סכינים,מזלגות, כפות וכפיות), מפות
עוגה
עוגיות
שתייה קלה
תחשבי איזה בשרי אתן עושות- קציצות/שניצל (מתאים לבוקר)/עוף (קל להכנה)/חמין ותגידי אם את צריכה מתכון או רק רעיון.
בסעודה בשרית מומלץ: מנה עיקרית, אורז/ת.אדמה, ירקות (כולל סלטים).
אם את מכינה את הסלטים בכלים פרווה ושומרת על כפות הגשה חד פעמיות, תוכלי להשתמש בהם גם לסעודה שלישית.
בנות שגרות רחוק יכולות להביא ממרח או סלט קנוי.
אני מבקשת מכל אחת להביא משהו.
אני מתלבטת אם לעשות את שתי הארוחות בשריות, או לעשות ארוחה אחת חלבית [לזניה או משו] ואחת בשרית... אם להכין אחת חלבית - מה להכין למנה העיקרית?
..
לארוחה בשרית - אני חושבת שנכין שניצלים, אורז ותפוחי אדמה 
אפשר בבקשה מתכון לתפוחי אדמה אפויים? באיזה כמויות להכין, אם יהיו בערך 9 בנות?
תודה רבה! 
ת. אדמה וירקות בשקית אפיה "קוקי"( פרווה)/ניקי ב
2 בצלים, בטטה גדולה, 6 תפוחי אדמה, 2 גזרים, כל ירק שיש בבית, 2 כפות פירורי לחם, 4-5 כפות שמן, כפית פפריקה, (כף סילאן- דבש תמרים. לא חובה), א. מרק, מלח.
1. לחתוך את הירקות לקוביות.לבחוש את התבלינים בנפרד. להוסיף לירקות את שאר המצרכים, לערבב היטב.
2. להכניס לשקית קוקי. לחורר חורים, חום בינוני כ 35 דקות, או עד שהירקות רכים.
תפוחי אדמה בתנור
1 קילו תפוחי אדמה קטנים לא קלופים, או רגילים חתוכים לקוביות. להוסיף טבעות מ-2 בצלים. (אפשר להוסיף 2 פלפלים), 6 כפות שמן, 3 כפות אבקת מרק בצל או 2 כפיות פפריקה. 1 כפית מלח. 1/2-1 כוסות מים רותחים (אם התבנית גדולה להוסיף כוס).לאפות 50 דקות מכוסה ואח"כ 30 דקות מגולה להשחמה. (אפשר לבשל את ת. האדמה חצי בישול כדי לחסוך בזמן האפיה).
ת. אדמה ברוטב שמנת (או ריץ' לפרווה)
8 ת. אדמה קלופים, חתוכים לקוביות, 1 בטטה חתוכה לקוביות. לבשל חצי בישול (עד שיהיו מעט רכים, אבל לא לגמרי. לסנן. להוסיף 2 כפות שמן, מעט מלח ו-1/2 כפית פפריקה. לאפות ב-230 מעלות מכוסה למשך כ-50 דקות.
לרוטב: להמיס 80 גרם מרגרינה/שמן. לפזר על המרגרינה המומסת 2 כפות קמח. לצקת על התערובת 1 שמנת מתוקה או ריצ' + כוס חלב או מים (לגירסה הפרווה). להוסיף 2 כפיות א. מרק בצל/פטריות. לאפות כ-10 דק'.
הייתי עושה ארוחה שניה חלבית הרבה יותר כיף. ואפשר קינוח חלבי כמו עוגת מוס או סופלה שוקולד עם גלידה או אפילו סתם גלידה זה מספיק.
בארוחה חלבית לא צריך מנה "עיקרית". פיצות ביתיות או לזניה + איזה פשטידה + תפו"א חלביים+סלט גדול או ירקות חתוכים זה נראה לי מצויין. אפשר גם פסטה לארוחה כזאת.
אם רוצים אפשר סלט טונה (רק צריך לקחת בחשבון שספרדים לא אוכלים חלב ודג באותה צלחת).
עכבר הכפראפשר מתכון ללזניה ופשטידה חלבית? תודה! 
לארוחה בשרית בערב - להכין שניצלים או שעדיף מרק? [כי זה ערב וזה
]
תודה רבה!! אתם ממש עוזרים לי 
בשביל מרק נראה לי כבר חם קצת.
חם...
נראה לי שהייתי מכינה גם מרק וגם שניצל.
ולזניה:
http://www.nikib.co.il/node/386 לזניה גבינות ועגבניות שרי
http://www.nikib.co.il/node/95 לזניה פטריות ועשבי תיבול
שלום לכם!!
אז--- אנחנו השבת בבית...
ובא לי להשקיע.
מחפשת מתכונים טובים (ולא יקרים) לעוגה פרווה טעימה ושווה!!
וגם- יש למישהו מתכון לגלידה פרווה בלי ביצים חיות?
ומתכון לבורקס בשר?
תודה גדולה!!!
לא מכירה ללא ביצים חיות,
אבל אני מכניסה רק את החלבונים (הלבן) ולא את החלמונים ואז זה לא נוראה שהן לא מבושלות
(לא בטוחה אבל נראה לי שגם מבחינה בריאותית זה פחות בעייתי, בעיקר-מבחינת הטעם...)
יש לי מתכון לעוגת מוס שוקולד עם פודינג שוקולד.
יש לי בבית פודינג וניל.
נראה לכם שאפשר להשתמש בפודינג וניל ולהוסיף שוקולית או קקאו?
זה מתאים בכלל? אם כן מה עדיף שוקולית או קקאו?
תודה מראש!
ונראה לי שעדיף להוסיף קקאו.
יש לי מתכון לעוגת שוקולד וכשאין לי א. פודינג שוקולד לבלילה אני משתמשת בוניל ומוסיפה 2 כפות קקאו. אם את מתכוונת לבשל או לאפות את המוס, אפשר גם קקאו. אבל אם זה החלק של העוגה שלא אופים, עדיף שוקולית, כי הוא עבר תהליך בישול (וזה הרעיון של א. פודינג- אינסטנט).
זאת עוגה ללא אפיה.
אז אני אשתמש בשוקולית.
מקווה שייצא טעים! ![]()
אז ככה:
- לרסק בערך 25 ביסקווטים.
- בסיר: להמיס- 200 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה
כוס חלב
3/4 כוס סוכר
- לערבב ביחד עם הביסקוויטים לשפוך לתבנית ולהכניס למקפיא ל 10 דקות.
-להקציף: - 2 שמנת מתוקה
כוס חלב
שקית פודינג שוקולד (אני מחר אנסה להשים פודינג וניל ושוקולית.. נראה איך ייצא..)
- לערבב לאט ואז להגביר מהירות.
- להכניס למקרר מכוסה.
בהצלחה!!
אני צריכה רעיונות לאוכלים שנשמרים טוב במקפיא.
משו שאפשר לבשל כמויות, לחלק להקפיא ולהוציא לארוחת ערב..
אין לנו טבעול בבית (בעלי נגד באופן גורף) כך שחסר לי דברים שפשוט להוציא ולמיקרו..
פסטה- איך זה יוצא אחרי הפאה?
ורוטב שמנת?
פתיתים?
פשטידות- איזו טובות להקפאה?
תפו"א- מה אפשר להכין ולהקפיא?
עוד רעיונות?
(אצל ההורים שלי לא הקפאנו כמעט, לא משנה כמה נשאר במקרר היה נגמר מהר...)
תודה!
קונים חזה עוף טרי, [חשוב שיהיה טרי, כי לא טוב להפשיר, להקפיא להפשיר... לא בריא לעוף.]
חותכים, דופקים, מתבלים ומקפיאים (בלי לטגן!)
מסדרים על צלחת ובין שכבה לשכבה שמים שקית נילון.
אין צורך להפשיר את הכל לפני הטיגון.
יוצא מצוין ![]()
רוטב בשרי \דגי [סלמון] לפסטה.- אני מבשלת סיר גדול מחלקת ומקפיאה, מה שנשאר לי זה להרתיח פסטה.
גם כדורי בשר ברוטב יהיו נהדרים עם פירה מהיר או פתיתים .
היה פה פעם מתכון למשהו שמזכיר טיבעולים אבל בלי סויה, המתכון על בסיס גבינות ותירס גרוס אבל אני הפכתי אותו גם לדגים , אני מכינה כמות מקפיאה ומחממת בתנור, מנה חלבונית נהדרת.[אם תירצי אני אעתיק לך]
עיסת פלאפל נישמרת טוב במקפיא ונהדרת באפיה .
את מחפשת יותר את הפחמימות [שזה די מהר להכין אותם] או את החלבונים שבלי סויה ויותר מידי בשרי זה קצת קשה?
אורז, פסטה, פתיתים וכו'- לא הייתי מנסה..
כמו-לטגן אותו קצת עם אפונה וגסזר
או להכין ממנו ממולאים
לגבי ההקפאה-
את כל הבשרי-אין בעיה להקפיא
פשטידות-גם, אני לא רואה בעיה להקפיא
פיצות
בורקסים כאלה ממלאווח
מה שאני מציעה לך זה שיהיה לך תוספות מהירות להכין כמו-בורגול, קוסקוס משקית
אגב קוסקוס מוכן (של בית, בלי המרק) אפשר גם להקפיא וזה יוצא ממש טעים! סבתא שלי מכינה לנו שקיות...
בהצלחה 
הקולה טובהזה נכון שאסור להקפיא בניילון ושהוא פולט חומרים רעילים בהקפאה??
מרק - תמיד אני מבשלת יותר ומקפיאה - מרק עוף, מרק שעועית, מרק אפונה.
מבשלת כמות גדולה של צלי עוף ומקפיאה- שמה כמה מנות בקופסא, ומוציאה כל פעם קופסא עוף לשבת.
שניצלים מטגנת כמות גדולה ומקפיאה - גם בזה אני שמה כמה שניצלים בקופסא וכל פעם מוציאה קופסא.
לגבי פשטידה של תפו"א - סבתא שלי מקפיאה.
ופעם אחת הייתי אצלה לשבת ובדיוק היה לה במקפיא גם פשטידה תפו"א וגם קציצות ופתיתים והוציאה וחיממה את שלושת הדברים במיקרוגל והיה מאד טעים וממש לא הרגשתי טעם אחר, שזה יצא מהמקפיא.
בעלי לא אוהב שום ירק..
אך אם אני עושה מרק וטוחנת אותו, לא אכפת לו!
בקשתי:
תנו לי כמה ירקות שאפשר להכניס לתוך מרק,
תודה!
אני אתחיל:
גזר, קישוא, תפ"א, קולורבי, לפת,
ו.. ?
הכי טעים וקליל אפונה קפואה אבל אפשר גם מיבשה.
מרק תירס אפשר גם טחון.
גם מרק פטריות.
מרק עגבניות.
למרק ירקות טחון אפשר להוסיף בצל, שום, מקלות סלרי, דלעת.
שורש פטרוזיליה או שורש סלרי.
למרק כתום: להוסיף בטטה (15 ש"ח לקילו). למהדרין: כמה פרחי כרובית (יש לי תמיד במקפיא כרובית ללא תולעים כתוספת למרקים). יש שמתבלים במעט זנגוויל. אני מוסיפה מעט כמון.
מרק אדום: אם את מוסיפה עגבניות, אפשר להכין מרק אדום שכולל פלפל ושעועית יבשה (מקופסא).
יש לי שתי סלסלאות פיטריות טריות, בגלל שאני מאוד אוהבת פיטריות לא החלטתי עד לרגע זה מה ימצה אותם הכי טוב....
אז מתכונים בבקשה, של כל מה שיכול ללכת, סלטים, פשטידות, גלידה..... העיקר מפיטריות [ופרווה לשבת]
וכמובן רוטב טוב.
חייב דווקא פרווה? כי הדברים הטובים באמת עם פטריות הם חלביים/בשריים.
מרק פטריות מוקרם
לזניה עם פטריות (בשרית/חלבית)
עוף עם פטריות
קורקבנים עם פטריות
והנה מתכון לתבשיל פטריות, שבו הפטריות הן העיקר, ומתאים למי שאוהב מאוד פטריות.
חותכים את הפטריות לפרוסות דקות
חותכים בצל, מטגנים אותו בשמן זית/מרגרינה עד שיתחיל להיות שקוף
מוסיפים את הפטריות, מערבבים
מתבלים קלות בשום, מלח, פלפל, ואפשר גם בזילקום שמשתלב יפה מאוד עם פטריות.
ממשיכים לבשל עוד דקה
מגישים כתוספת בארוחה. מתאים גם להגיש עם בורקס.
אפשר גם פטריות מטוגנות. טובלים את הפטריות בקמח, ואז ביצה, ואז פירורים (ואפשר להוסיף תבלינים בביצה או בפירורים לפי הטעם) ומטגנים בשמן עמוק. יוצא ממש מעדן. לחמם אח"כ בכלי פתוח כדי שלא יאבדו את הפריכות.
אהבתי את שתי האפשריות האחרונות. עם בשר הטעם לא נאבד?
לכי על אחד משני המתכונים שהבאתי, או על כל מתכון אחר שהוא של פטריות, ולא של משהו עם פטריות.
בשרי עם פטריות יוצא מוצלח בהחלט, אבל עדין בעוף/קורקבנים עם פטריות העיקר הוא העוף ופטריות הן רק "שחקן משנה" במנות כאלו.
אם מענין אותך מתכון, תכתבי.
טעים לאללה! חוסלו מיד! ![]()
הכנתי כמה יחידות, רק לניסוי ותהיה, ויש כאן ביקוש לעוד! ![]()
אם את רוצה אשמח להעלות מתכון.
יש גם רעיון בבלוג של מרלין לפטריות צלויות בשלמות בתנור עם תבלינים. מאד מאד טעים!!
אבל מתחסל ברגע, אז קצת בזבוז...
למרות שהשבת אלך על המתכון של יהודיה , תודה רבה.
אחת האהובות עלי, הכנתי לשבועות
כמובן שהחלבית יותר שווה(ומשמינה..) אך גם הפרווה טעימה.
מטגנים הרבה בצל (4/5 גדולים) עד שיהיה שקוף (לא שרוף)
מוסיפים את הפטריות (אני שמה 2 קופסאות של חתוכות משימורים, לא יודעת כמה זה בטרי) ומטגנים.
מוסיפים 250 גר גבינה/קוטג + קופסת שמנת 15% (אפשר גם 9% או אשל/גיל, אך כמובן פחות טעים)
אני מבשלת את זה כמה דקות על אש בינונית, עד שאני רואה שרוב הנוזלים של השמנת והגבינה מתאדים, כדי שהפשטידה תצא מוצקה ולא נוזלית מידי.
מוסיפים מלח לפי הטעם (אני בערך3/4 כפית), אפשר פלפל שחור (אצלי לא אוהבים אז אני מוותרת על הפלפל)
מוסיפים 3-4 כפות קמח,
כשקצת מתקרר מוסיפים 3-4 ביצים (לי יש ענקיות מהמשק - אז 3, כרגיל 4)
וכמובן גבינה צהובה/מלוחה קצת בתוך הפשטידה עצמה ולפזר גם מעל(מלוחה יותר בריא, צהובה יותר טעים..., אפשר לשלב את שניהן).
מכניסים לתבנית בינונית ל-180 מעלות ומחכים שישיחים קצת למעלה.
יאמי...
והפרווה גם יוצאת מוצלחת, אותו דבר בדיוק רק בלי הגבינות (ניתן לפזר מעל פרורי לחם אך לא חובה)
ואני עושה אותו דבר גם לקישואים - גם החלבית וגם הפרווה מעולות, רק במקום הפטריות אני שמה 4 קישואים בינוניים ותפ"א אחד בינוני/כמה עלי כרוב מרוסקים (עם הכרוב יותר טעים), בפשטידת קישואים חשוב מאוד לסחוט טוב את הירקות המרוסקים לפני שמכניסים לסיר/מחבת כדי שלא יהיה נוזלי.
בעלי רגיש לגבינות...
בלי גבינות לא נשאר כלום....
או שזה טעים גם ככה?
מטגנים 4-5 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
מוסיפים קופסאת פטריות חתוכות ומטגנים עוד קצת (אם זה טרי אז 2 סלסלאות)
מתבלים איך שאוהבים..
מורידים מהאש ונותנים לזה להתקרר קצת
מוסיפים 2 ביצים וכוס קמח ומערבבים טוב.
בתבנית מרדדים בצק פריך\עלים ומשאירים קצת בצק בצד.
מוסיפים את התערובת, ומהבצק בצק יוצרים פסים דקים ועושים מהם שתי וערב על הפשטידה.
אופים מכוסה בחום בינוני עד שהתערובת מתקשה ואז עוד 5 דק' על גריל כדי שיהיה שחום ויפה ![]()
(מצטערת אם אני קצת לא מובנת, זה מהראש אני לא עובדת עם מתכונים..)
אם יש לך פעם מתכון שווה חלבי ואת רוצה להמיר את הגבינה בתחליף פרווה שנותן טעם דומה ומרקם דומה, תוכלי לקנות בסופרים מסויימים "טוב מגבינה"- תערובת טופו שדומה מאד במרקם לגבינה. בהשגחת איחוד הרבנים האורתודוכסיים OU- הכשר אמריקאי. היתרון: הגבינה עמיד הויש לה תאריך תפוגה של כחצי שנה (בתנאי שתשתמשי בסכין יבשה לחלוטין ותמנעי מהכנסת מקור לחות כלשהו.
אפיתי פעם עוגת גבינה פרווה לחלוטין בתקופה שבה הייתי אחרי וירוס של הבטן, קצת לפני שבועות.
אם אתם יכולים להמליץ לי על מתכון של חצילים מבושלים - ברונז'ינעס....
האם מישהו שמה מה זה?
עוד שאלה
מה אפשר לעשות עם בטטות? כי לבעלי אסור תפו"א...
ובטטות אפשר לעשות בתנור עם עוף זה יוצא טעים ביותר..
או מרק.. אפשר גם צ'יפס מבטטות.. או פירה...
חצילים שמטגנים ומשחימים ואחרי זה מבשלים את זה עם רסק עגבניות.