שרשור חדש
יש למישהי רעיון מה לעשותשושנה29

עם אטריות דקות (למרק) שנשארו לי משבת.

 

כל שבוע אני עושה די הרבה כי אני לא רוצה שיחסר ובסוף כואב לי הלב לזרוק.

 

מחכה לרעיונות..

לטגן אותם עם ביצהממוחשבת


סלט כרוב ואטריות, מוקפץכלנית1

סלט כרוב ואיטריות/ ניקי ב

מצרכים

כרוב קצוץ (שימלא 3/4 קערה בינונית)
כוס איטריות דקיקות
3 כוסות מים
כף שמן זית
הרוטב:
6 כפות שמן זית
2 כפיות דבש
כפית חרדל
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה

1. לצקת למחבת 4 -5 כפות שמן להוסיף את האיטריות לערבב ולהוסיף 3 כוסות מים להרתיח דקה לסנן לשטוף במים ולערבב עם שמן זית.
2. לערבב את האיטריות עם הכרוב, לערבב את מצרכי הרוטב ולתבל את הסלט.

מאחר שכבר בישלת אותן, תעברי ישר לשלב ב'. את היתר תקפיאי למרק של שבת הבאה. לביאי לרתיחה ותשתמשי בהן שוב.

 

להקפיא לשבת הבאהאם הבנים12אחרונה
יש לכם אולי מתכון לשוקו החם והטעים של ארומה?חייכנית.
עבר עריכה על ידי חייכנית. בתאריך י"ז סיון תשע"ב 20:41

למי שיש אשמח לקבל , תודה מראש חיוך.

 

מקפיצהחייכנית.
יש לי רעיון אוליאכזבות

להכין שוקו מקקאו וסוכר.

ממש כמו שמכינים עם שוקולית, רק במקום שוקולית לערבב קקאו (איכותי! של עלית נגיד..) וסוכר.

יוצא סוף הדרך!

 

אפשר לחחמם את החלב אם רוצים להשקיע ויש כח..

אני חושבת שזה הרעיון הכללי:דינה ל.

~ קחי ספל גדול

~ שימי בו פרלינים/שוקולד שווה אחר

~ חממי חלב לנק' רתיחה ואם אני לא טועה, הם גם מקציפים אותו (אם יש לך מקצף- מה טוב. אם לא- זה לא נורא, ג"כ טעים.)

אפשר להוסיף מקופלתכלנית1אחרונה

אם את לא מרתיחה את החלב לשוקו, תשתמשי בשוקולית דווקא, כי הקקאו הלא מבושל לא נמס היטב ומשאיר גושים מרים.

אם יכולה לשלב מקופלת כמו בשרשור על שוקופלת מי"ז סיוון, במקום או בנוסף לקקאו.

צריכה רעיונות לסלטים נחמדים לשבתאד

את הרגילים אני עושה הרבה:

ירקות רגיל (עגבניה, מלפפונים, חסה וכו'), סלק, קולורבי, גזר, שומר, מלפפונים ובורגול עם ירקות.

צריכה רעיונות נוספים...

תודה!

כרוב גזר, כרוב לבן חמוץ מתוק, טחינהאם הבנים12
עוד?? מישהו??אד
חצילים במיונז/בטחינה, מטבוחה.בתי-ה.
כרוב חמוץ מתוק הוא בלי מיונז?קרמבו

אם כך אני אשמח למתכון...

 

תודה.

כרוב קצוץאם הבנים12

רוטב: רוטב סויה, סוכר חום, מיץ לימון או חומץ, שמן.

מערבבים היטב ויוצקים על הכרוב.

 

בתאבון

 

אני אוהבת-אביוס

עגבניות שרי, טבעות זיתים ובצל

2 כפיות פסטו ומערבבים..

 

טעים טעים!!

אהבתי. תודה.אד

יש עוד רעיונות בסגנון הזה?

כן,חנדבוש

חצאי עגבניות שרי

טבעות זיתים שחורים

צנוברים

בצל ירוק

שמן זית ,אורגנו, מלח, פלפל, ומעט סוכר

טעים טעים

ביציםטל..

עגבניות ופלפלים +בצל ושום..

(כמו מטבוחה, אבל לא חריף וחתיכות יותר גדולות)

איזה סלט מכינים עם שומר?ממוחשבת
אמנם השבת חלפה עברה, אבל יש לי שניים מומלצים:דינה ל.אחרונה

1) אחד פשוט וטעים:

~ לחתוך חסה

~ עגבניות לחצאי עיגולים

~ בצל סגול לעיגולים דקים

~ להוסיף קצת שום כתוש לפי הטעם

~ מיונז ג"כ לפי הטעם

~ מלח פלפל לטיבול

 

2) אחד שלא כולם אוהבים, תלוי בטעם- סלט חסה וחמוציות:

~ לחתוך חסה

 הרוטב: לערבב בכוס חד"פ את המוצרים הבאים:

~ שליש כוס שמן זית

~ למזוג לאותה הכוס חומץ- כשליש מכמות השמן (החמוץ יצוף מעל לשמן הזית, כך שניתן לראות)

~ להוסיף כפית גדושה חרדל

~ שום כתוש לפי הטעם

~ כפית וחצי סוכר

~ קצת מלח

לערבב, לשפוך על החסה ולפזר בנדיבות חמוציות (קונים בפרג ומקפיאים אותן)

טוב, רעיונות לשבת..הקולה טובה

אממ.. ממש בא לי להשקיע לשבת.

יש לכם רעיונות למתכונים כיפיים?

בשרי בערב, וחלבי בבוקר.

יש למישהו מתכון טוב וטעים ללזניה עם בשר טחון? או לכדורי בשר?

ומשהו חלבי כיפי שהוא לא תפו"א מוקרמים\לזניה\פסטות כי אני עושה את זה המון ובא לי לגוון..

 

כן..~א.ל

לבשרי:

סירות חצילים ממולאות בשר בקר טחון:

 

חותכים כל חציל לחצי, כך שנוצרת סירה.

מוציאים את הליבה של החציל, חותכים דק. מניחים בצד. ומטגנים את הבשר בקר טחון.

במקביל מטגנים בסיר נפרד בצל, רסק עגבניות או עגבניות מגורדות בפומפיה עם מעט מים עד שנוצר רוטב.

 

מוסיפים את הליבה של החציל, פטריות, קישואים חתוכים דק, שום ובשר הבקר לרוטב.

 

את הסירת חציל שנוצרה מטגנים קצת משני הצדדים כשהן טבולות במעט שמן זית.

אח"כ ממלאים את הסירה בתוכן שהכנו, עוטפים בנייר אלומניום ושמים בתנור.

 

יוצא מצוין. בהצלחה!

תודה מותק הקולה טובה

רק בעיה קטנה- אני שונאת חצילים.

ליתר דיוק- מתעבת. לא מסוגלת לגעת שלא לדבר על לבשל.... 

 

אבל תודה בכ"מ

נראה לי שזה יכול ללכת גם עם קישואיםחילזון 123
חחח.. מתעבת לא פחות..הקולה טובה

(כן, כן, אני מפונקת..)

יש לי יותר מדי דברים שאני לא אוהבת (אולי בגלל זה אני חוזרת על אותו האוכל כל הזמן..)

אפשר לעשות את זה גם בתור עגבניה ממולאת~א.ל


לזניה בשריתאם הבנים12

למילוי:

לטגן בצל ו2 שיני שום כתושות

להוסיף את הבשר ולתבל: מל"פ, קצת כמון, א. מרק, מעט פטרוזיליה קצוצה.

להוסיף קצת רסק עגבניות

להוסיף ביצה טרופה.

 

לרוטב:

לטגן בצל קצוץ+ שום כתוש

להוסיף עגבניה קצוצה, להוסיף רסק עגבניות קטן

להוסיף מים ולתבל מל"פ

 

להניח עלי לזניה

לשים חצי מהתערובת

להניח עוד עלים

לשים את החצי שנשאר

לשפוך מעל רוטב עגבניות

לאפות בתנור בחום בינוני עד שמוכן. (לא יודעת זמן מדויק)

 

בתאבון!

האם את הרוטב שמים על תערובת הבשר או על עליהלזניה?ככה סתם
על העלים העליונים.אם הבנים12
פשטידת בשר ותפוחי אדמהאד

אין לי מתכון, את יכולה לנסות לחפש באינטרנט

אבל בעיקרון יש בפנים שכבות של תפוחי אדמה ובשר ברסק עגבניות (שמים בקומות כמו לזניה)

ואולי יש שכבה למטה של בצק עלים- לא זוכרת...

רןצה את המתכון!!!!!קצפת
אנחנו קוראים לזה מוסקה תפו"אאם הבנים12
לזניה בשרית >>>דודה שוקו

למה עושים לזניה בשרית ??? כל הרעיון הוא שהיא תהיה חלבית,לא ??

לזניה מקורית (אטלקית)יהודיה מא"י

היא למעשה טריפה - מילוי של בשר עם רוטב שמנת.

אז אנחנו ב"ה יהודים, ולא אוכלים בשר וחלב ביחד, ולכן מוותרים או על הבשר, או על החלב. ובמתכונים מושקעים יותר לרוב יהיה תחליף בשר (כמו למשל סויה) או תחליף חלב (כמו למשל חלב סויה/קצפת צמחית).

בכל אופן, לטעמי האישי לזניה בשרית יוצאת מוצלחת בהרבה מלזניה חלבית. בלזניה חלבית חסר את העובי של המילוי שהבשר נותן.

אז בסוף..הקולה טובהאחרונה

הכנתי משו אחר- טעים לא פחות..

 

לוקחים תפו"א גדולים, חוצים לשניים ומרוקנים את הבפנוכו- שיהיה כמו סירה, בזהירות עם סכין קטנה חדה (להיזהר לא להחתך!) 

מטגנים בצל, שום קצוצים, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים טוב (אפשר להוסיף רסק עגבניות אני פחות אוהבת..) ומתבלים במה שאוהבים..

ממלאים כל תפו"א בשר, סוגרים בחזרה שיהיה שלם ועוטפים טוב בנייר כסף.

מכניסים לתנור לשעה על אש בינונית- עד שזה רך רך מבחוץ.

 

יוצא סוף!! 

מתכונים לכבוד שבתיהודיה מא"י

אז השבת אנחנו לא בבית, ואני לא צריכה לבשל שום דבר

אבל ספרו, מה אתם מכינים השבוע לכבוד שבת? מאכל מיוחד או תפריט.

אורחינו היקרים מוזמנים לקרוא פה את התפריט הצפוי איזה טוב ה'!!!!

ערב-

מרק בצל

סלמון

חטיפי זיתים

בורגול (הבת שלי: "אבא מזמן לא הכנת בורגול. אמא הייתה מכינה הרבה פעמים")

 

 

בוקר-

פרגיות

בורקס בשר

ברוקולי וכרובית

 

שלישית-

תפו"א עם רוזמרין

 

 

אם יהיה זמן אז בעקבות השרשרורים האחרונים ננסה להכין אלפחורס

 

 

 

מה זה חטיפי זיתים?~א.ל
מתכון לחטיפי זיתיםאיזה טוב ה'!!!!

250 גר' גבינה לבנה

1 חב' מרגרינה

2.5 כוסות קמח

מעט מלח

 

מערבבים הכל לעיסה אחידה.

 

מכינים מהבצק חתיכות קטנות שבכל חתיכה מכניסים זית כך שנותר כדור בצק עם זית בפנים.

 

מסדרים בתבנית עם רווחים בין הכדורים.

 

אפשר גם למרוח ביצה ולפזר שומשום.

 

לאפות בחום גבוה כעשר דקות עד שהחטיפים נהיים בצבע חום בהיר.

 

ייתרון גדול במאכל הזה שאפשר להעסיק את הילדים בהכנת הכדורים

 

אהבתי ואהבתי!!! מעתיקה מקווה לעשות בקרוב...חנצ'ו
אפשר לשים שמן במקום מרגרינה?אד

או שהמרגרינה משמעותית למקרם של החטיפים?

זה גם ככה חלבי, אפשר לשים חמאהיהודיה מא"י

עקיבא - המתכון הזה הוא מבישולה?

המתכון הספציפי הזה הוא מהמורה של הבת שליאיזה טוב ה'!!!!

די דומה למתכון שאשתי הייתה עושה.

 

אין לי מושג אם זה כתוב גם בבישולה

 

 

וואוו !! לפני כמה זמן הכנתי אלפחורס ויצא יאמי!!דניאל!!
הייאנונימי (פותח)

אלפחורס, האם זהו שם של חיה נכחדת?

מאוד הייתי מעוניינת לדעת.

תודה מראש.

בדיוק נגמר לנו המרגרינה ושכחתי לקנותאיזה טוב ה'!!!!

ניסיתי עם שמן ויש תשובה לשאלה שלך - לא מרגישים בהבדל

 

אז לכל שוחרי הבריאות שפה מוזמנים לנסות עם שמן.

 

 

תודה.אד
1כוס שמן=1 מרגרינה?חנצ'ו
בעקרון כןאד

אבל בדר"כ אפשר גם פחות אם רוצים.

אני ניסיתי את המתכון עם כוס שמן ויצא מצוין!

נראה לי שאנסה פעם הבאה עם פחות שמן, יוצא שמנוני מעט...

חטיפי זיתים- שידרוג עם שמן במקום מרגרינהכלנית1

הכנתי את הבצק לפי המתכון של עקיבא ויעל, בשינוי קל: 3/4 כוס שמן במקום חב' מרגרינה, בתוספת 1/2 כפית מלח וכפית א. אפיה. יצא לא רע בהתחשב בעובדה שהחטיפים ללא טיפת מרגרינה.

איזה רעיון יפהאנונימי (פותח)

שעת איכות (אולי יותר...) עם הילדים

ממש מתאים לי!

חוץ מזיתים יש לך עוד רעיונות?

תסתכלי בהודעה הנעוצה בראש הפורוםיהודיה מא"י

של קישורים לכל מיני שרשורים

יש שם קישור ל"תחרות מתכוני הפעלה"

שרשור ארוך למדי, שעוסק כולו במתכונים שיכולים לשמש להפעלה של ילדים

"רוגעלך" זיתיםבת-שבע

לוקחים מלוואח מופשר קלות, חותכים אותו למשולשים כמו פיצה, מניחים בכל משולש זית (או משהו מעניין אחר) ומגלגלים מהחלק הרחב אל השפיץ.

מסדרים בתבנית, מורחים ביצה ושומשום ואופים.

והספקנו גם לצלם לפני שבת איזה טוב ה'!!!!

חטיפי זיתים -

 

 

אלפחורס

 

 

 

מה זה אלפחורס??? התמונה לא עזרה...פנינה מרים

ומתי אנחנו מוזמנים לשבת? עשית לי חשק...

עוגיות דרום אמריקאיות-משה ר-

על בסיס חמאה וקורנפלור במילוי ריבת חלב

שלא תידעי!!!! אלפחורס זה עוד כמה קילו למשקל.....קצפת
תשאלי את אחותך היא מאוד נהנתה מזה בשבת איזה טוב ה'!!!!
ואי, עקיבא*חזרזיר*

נראה ממש ממש טוב! במיוחד האלפיחורס - פריכים כאלה..

אפשר את המתכון של החטיפי זיתים?

המתכון נמצא פה למעלהאיזה טוב ה'!!!!
עקיבא, אפשר בבקשה קישור? חיפשתי ולא מצאתי.דינה ל.
השרשור הזה עשה לי חשק לטעום אלפחורס >>>דינה ל.

צוחקיאמי

 

אז כשהזדמנתי אמש לסביבות ארומה, נכנסתי וקניתי לי שניים (אמנם לא הצלחתי להגות את המילה כמו שצריך, אבל הקופאית הבניה אותי חושף שיניים ). אחד חוסל בדרך הביתה (טעים באופן קטלני!) אבל כשרציתי בבית לאכול את השני- גיליתי שהוא נעלם ואיננו!!!

וזכור לי שהיו שניים בשקית (ואני בהחלט אכלתי אחד.)

תעלומה שלא נפתרה עד רגע זה...צוחקמבולבל

 

עקיבא, מומחה האלפחורסים: זאת תופעה ידועה בקרבם? מכינים כמות, והיא מצטמקת מאליה? מתקזזת? העכברים באים לאכול?

תבדקי אם העוגיה גלשה בטעות לפורום ונאכלהכלנית1
תודה שדרותי, וכלנית- ישר חשדתי בכם! דינה ל.
אני נקיה מכל חשד. מעדיפה תוצרת בית, בלי ח. משמרכלנית1
איזה שקט...החברה מגלגלים במרץ חטיפי זייתים....קצפת

אם הם גם יאכלו זה יהיה מושלם!!!!

חח בהצלחה !!דודה שוקו
אכלו גם אכלו...אד

ואפילו עשיתי עם קמח מלא...

מאז כל יום מבקשים "עוגיות זיתים" לארוחת ערב...

זה שלא נוגע באוכל זלל!!!!קצפת
חחח אשרייך עקיבא !! הייתי מנסה, זה נשמע מגרה אבל >דודה שוקו

אני שונאת (ברמה של אפילו להסתכל) חמוצים זה מגעיל אותי ... יש משהו בסגנון הזה רק בלי זיתים ?? מוציא לשון

אפשר להכניס דברים אחרים בפניםיהודיה מא"י

עגבניות שרי

עיגול של נקנקית טבעול/קוביה של שניצל טבעול

פטריה (אפשר לחתוך אם לא מוצאים ממש קטנות)

חומוס מבושל (ארבס)

תירס (טוב אולי זה קצת קטן מידי, אז כמה גרגרי תירס בכל אחד)

קובית גבינה

להשמש בבצק פריך פרווה, עם עוף בפנים

עם קוביית חמאה זה יצא טוב ??דודה שוקו
לא. היא פשוט תימס לבצקאני ירושלמיתאחרונה

קובית גבינה יכול להיות

דחוף דחוף..טל אוריה

מתכון לחלות,הכי פשוט שיש אבל משו שמצליח.. יש?

היה לי מתכון ממש מוצלח,ונאבד..

בעיקרון חשוב לי הכמויות בעיקר.

 

תודה!

קילו קמחקצפתאחרונה

2.5 מים

חצי כוס שמן 2

כפות שמרים \חבילה שימרית

5 \8 כפות סוכר

כף מלח

 

קצפת ריץאביגיל25

אם התאריך עבר זה נורא? אי אפשר להשתמש בזה?

הקופסא סגורה והתאריך תוקף הוא 5\12..

 

 

תודה.

אני לא הייתי לוקחת סיכון...אדאחרונה

אם עברו רק כמה ימים זה לא נורא,

אבל עבר כמעט חודש- לא הייתי מסתכנת...

אני צריכה להכין קינוח לשבת ל35 אנשים.שומרון

מה הייתן מכינים?

 

כמובן שלא מוס וכזה,נכון?

 

 

אשמח לרעיונות..

כמה רעיונותאד

יש מתכונים למוס לא מסובכים מידי אז אפשר...

עוגת שוקולד חמה (יש לי מתכון ממש קל להכנה) ונותנים לכל אחד חתיכה קטנה וליד כדור גלידה (קנויה אם אין לך זמן או כח להכין).

חוץ מזה- בשבת כזאת חמה- אני הרבה פעמים פשוט חותכת קערה ענקית של אבטיח ומלון- קר וכיפי לכולם...

ואפשר סתם גלידה קנויה...

בדברים מושקעים יותר- אני לא טובה...

עוגת ביסקוטים קרה~א.ל
אני עם אד- חם!!!אביוס

ועוגת ביסקוויטים פחות טעימה כשהיא פרווה...

 

אבטיח+מלון, ואם ממש בא לך להשקיע תכיני קערת קרח (שתימס תוך שניה???)

 

"אד" תוכלי לכתוב את המתכון של העוגה חמה בבקשה!הודה גולדה=)
מתכון- עוגת שוקולד חמהאדאחרונה

כוס קמח

שקית אבקת אפיה

כוס שוקולית

כוס סוכר

לערבב בכל ולהוסיף:

3 כפות מים

4 ביצים

3/4 כוס שמן

1/2 חבילת ריץ' (לא מוקצף)

לערבב היטב ולאפות בתנור

 

להמיס 100 גרם שוקולד מריר

ולבשל עם 1/2 ריץ

ולשפוך מעל העוגה המוכנה.

בתאבון!!

עוף עם אורזקיפי.

איך מכינים שיצא טעים?

יש לנו אורחים לשבת (בדר"כ אנחנו לא אוכלים בשרי בשבת לשון אדומה בעלי צמחוני)

צריכה את זה לשבת בבוקר,

מצד שני לא בא לי שיהיה יבש כזה..

 

אולי אפשר בסיר שיצא פחות יבש? או שזה לא הולך כי את העוף צריך לבשל הרבה יותר זמן מהאורז?

נשמע לי שבא לי לבשל עם רוטב כדי שיצא רטוב כזה, ואז לחמם בשבת בלי הרוטב...

אני מכינה בנפרדיהודיה מא"י

אורז< לבן, ועוף עם רוטב, אבל לא המון רוטב, כך שהרוטב נקרש, ועל פי המצנהג שלנו ככה אפשר לשים על הפלטה.

תכיני בסיר ותניחי על הפלטה מתחת למחבת הפוך או משהו~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך י"ז סיון תשע"ב 10:14

בסגנון כך שיקח לו זמן עד שיאבד את הנוזלים כי הוא לא יהיה ישירות על הפלטה

 

אולי זה יעזור כדי שלא יהיה יבש

אומנם חייבת הודות- זה לא נוסה..

 

אם את מתכוונתחילזון 123

לשהאיר כל הלילה על הפלטה לדעתי פחות כדאי.

אורז לבן שעמד כל הלילה יצא דייסתי כזה. אלא אם כן זה לא מפריע לכם.

 

אם סתם לבשל ביחד ואז לחמם בבוקר אז עשיתי פעם משהו כזה.

משחימים את העוף קצת בסיר, אפשר עם בצל גם , מוסיפים מים ותבלינים (כורכום למשל או אם רוצים אדום אז פפריקה ורסק), מבשלים כמה זמן (נדמה לי חצי שעה-שעה).

אח"כ מוציאים את העוף והנוזלים. שמים אורז, במקום מים שמים את הנוזלים של העוף. ואת החתיכות עוף שמים מלמעלה.

ומבשלים עוד איזה 20 דקות-חצי שעה עד שהאורז מוכן.

או מעולה, זה מה שחיפשתי..קיפי.

כמה זמן צריך להתבשל עוף בסיר עד שהוא מוכן?

חצי שעה עם האורז זה מספיק?

מה זה "להשחים בסיר"- כמה זמן בערך? זה אמור להתחיל לבשל אותו קצת?

כמו שכתבתי לדעתי זה לא מספיק.חילזון 123

לכן קודם משחימים* ומבשלים חצי שעה או אפילו יותר (לדעתי לפחות שלושת רבעי שעה) .

ואח"כ הכל ביחד (האורז והעוף) את ה20 דקות-חצי שעה שלוקח לאורז להיות מוכן.

 

*משחימים=מטגנים קצת בסיר שהעוף יקבל טיפה צבע מלמעלה. זה לא שלב עד כדי כך הכרחי לדעתי. בכל אופן לא לערבב יותר מדי שהעוף לא יתפרק.

אני מכינה לפעמים וזה ממש טעים!!!נהורא

בעלי ממש אוהב את זה, אני מעדיפה להגיש בערב כדי שיהיה עם טעם חזק יותר.

 

בסיר קצת רחב כדי שיהיה מקום לעוף בשכבה אחת.

אני שמה את הכרעיים והשוקיים בסיר (אצלנו 6 חלקי עוף) עם בצל קצוץ (לא מטגנת, זה בדר"כ מתכון שנעשה כשאין זמן, אז כל מה שלא הכרחי לא עושים) 

מוסיפה מעט שמן זית וסוגרת את המכסה. משאירה כך על אש נמוכה כחצי שעה, לפעמים יותר או פחות- אין לי כללים כ"כ.

בוררת כוס מדידה של אורז מלא, שוטפת במסננת ושופכת לסיר מסדרת את חלקי העוף מעל האורז.

מוסיפה כפית גדושה מלח. אפשר קצת פלפל שחור וכרכום- לא חובה זה טעים מאוד גם רק עם מלח ושמן זית.

אם צריך מוסיפה עוד קצת מים, בדר"כ לא צריך כי במהלך הבישול האיטי של העוף הוא מפריש המון נוזלים,

וזה טעים מאוד להשתמש בהם, צריך להקפיד על אש נמוכה אחרת הסיר מתייבש.

אני לא שמתי אף פעם כל הלילה על הפלטה, אורז זה מאכל שמתקלקל מהר , לא כדאי לקחת סיכון.

אבל אין בעיה לשים את הסיר על הפלטה שעה וחצי לפני האוכל כל אין בו נוזלים. (אמנם הוא לח מעט אבל כל הנוזלים נספגו באורז- אם לא בבישול אז במהלך הלילה במקרר.

 

כדאי לטעום שכמות המלח מספיקה.

לפעמים אני מוסיפה פטרוזיליה או כוסברא או רוזמרין כיד הדמיון הטובה אבל ממש לא חייבים.

 

באורז לבן אני לא יודעת את היחס לנוזלים, אולי כדאי לנקז את הנוזלים מהסיר ולמדוד בכוס מדידה כדי שלא תהיה בסוף עיסה דביקה מעודף מים.

 

יש לי גם מתכון של חמין כורדי (נראה לי) מאורז ועוף, בצילום שם זה נראה מעולה, אם תרצי אסתכל בספר במתכון שרשום.

מתכון של אמא עיראקית שליתותי77

עוף עם אורז אדום:

 

מרתיחה עוף עם מים עד שהוא רק קצת רך ואפשר לפרק אותו.

את המים שסננים ושמים בצד

מפרקים את העוף (מהעצמות)

מטגנים בצל

קוצצים עגבניה וגמבה דק מאוד, להוסיף לבצל, לבשל קצת

מוסיפים חצי כוס מים

כשזה רך להוסיף את העוף המפורק

להוסיף את הציר עוף (המים שבהם בושל העוף)

טיבול: מלח פלפל, פפריקה מתוקה\חריפה, כורכום קארי

אורז מבורר, שמיםפ בקערה ושוטפים שוב ושוב עד שהמים צלולים (זה מוריד את העמילן ויוצא פחות דביק)

מוסיפים לסיר

מביאים לרתיחה עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.

סוגרים סיר, שמים על אש קטנה, בערך 10 15 דק, הכל מוכן,

עדיף לטעום ולהמשיך לבשל אם האורז לא עשוי מספיק (זה תלוי בגודל האש, סוג האורז וכו')

בהצלחה,

מקווה שהייתי ברורה, לכי תסבירי מתכון מדוייק ממי שואמרת לך "קצת מזה וקצת מזה".

 

את יכולה גם להכין בתנוראד

עוף ואורז ביחד בתנור- יוצא ממש מעולה!

היו פה שרשורים בעבר של מתכון,

אבל אם את צריכה- תגידי ואכתוב בשמחה!

מתכון פשוט- עוף ואורז ברוטב צ'ילי מתוק44444

האורז לא יוצא יבש ואין בעיה לחמם על הפלטה בבוקר כי זה לא נוזלי בכלל.

 

1.לשים אורז בתבנית (לשים לב שהאורז תופח מאד) (אני השתמשתי בפרסי ובפעם אחת בתאילנדי).

 

2. לשים עופות נקיים.

 

3. לשפוך הרבה רוטב צ'ילי מתוק מוכן (אני השתמשתי בזה של אוסם).

 

4. לשפוך מים פי 2 מכמות האורז.

 

5. לשים בתנור גבוה על חום גבוה .

 

נראה לי מוכן תוך שעה אף פעם לא בדקתי.

אפשר כל מיני אטבים אחרים מוכנים.

האורז יוצא לבן מאד ונראה לא מטובל אבל הוא מטובל

הכנתי את זה לילדים והם אהבו את הטעם וההורים שלהם התלהבו מאד

לשים לב ששופכים מים לא להוריד את הרוטב מהעוף.

 

כמה זה הרבה רוטב?אוריןאחרונה

 

יש אולי מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה?בתותי

תודה מראש

מקפיצהבתותי
אפשר עם שמן אבל זה לא אותו דבר-משה ר-

הוא מאבד את הטעם והמרקם שלו, בצק פריך טוב זה בצק פריך עם חמאה/מחמאה וכ"ו...

אני יודעת ;)בתותי

הבעיה שמרגרינה לא נכנסת אלינו לבית מעיקרון..... (אמא שלי)

מה המטרה של הבצק? (עוגיות/פאי)כלנית1

תוכלי לראות שרשור בנושא (שתוכנו הוא שבעצם אין בצק פריך בלי מרגרינה/חמאה...). יש מתכון לעוגיות ע"ב שמן.

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t352260

 

כשאני אופה עוגת גבינה ואין אצלי צורך גדול בבצק שניתן לרידוד, אני אופה את התחתית לפי ההוראות ופשוט ממירה את המרגרינה בשמן (3/4 כוס שמן במקום חבילת מרגרינה) או משתמשת בחמאה.

אם את רוצה בצק פרווה לפאי וכד', את יכולה להוסיף שמן וחצי כוס אגוזים טחונים, או רסק תפוחים במקום המרגרינה, כדי לתת מרקם דומה יותר פריך.

 

בצק פריך בלי מרגרינהאלעד

הוא כמו קפה ללא קפאין,

סוכר ללא סוכר,

וכגוף בלי נשמה.

 

קיצר- זה פשוט לא זה.

לפעמים אחותי שמה בעוגות שמן במקום מרגרינהעכבר הכפר

ואנחנו לא מרגישים בהבדל.. אבל אולי זה תלוי בסוג העוגה..

פשוט ניראלי חבל לשים מרגרינה אם אפשר להשתמש בשמן וזה הרבה יותר בריא..

 

אני אשאל אותה בעז"ה 

 

[וואו אלעד, היית דרמטי ביותר. ]

בצק פריך זה שונה מעוגות אחרות-משה ר-
חחחח אלעד קצת נסחפת ..!!דודה שוקו
תכלס הוא צודק...-משה ר-
בכל זאת ..^דודה שוקו
שלום לכולכם!גיליתי את הפטנט, רק שמן, וזה עובד!אני ירושלמית

שמים:

קמח, סוכר, מעט א.אפיה, אם רוצים חמור טעם כמו ת.וניל, וקקאו,

 

מוסיפים שמן ביציקה, בלי טיפת מים,

 

מערבבים, עד שנוצרים פירורים כאלה כמו חול אבל פירורים גסים עבים , משטחים את הפירורים לבצק, מכניסים להקפאה.

 

מכניסים כשה קר לתנור חם,

 

ויוצא בצק יותר פריך ממרגרינה/חמאה! אצלי זה עובד!!

זה באמת משהויהודיה מא"י

בלי ביצים בנוסף לכך שעם שמן?

אם כי באופן אישי, אני דווקא לא הייתי רוצה לוותר על הביצים בבצק הפריך שלי.

 

אבל אכן, גם אם בתאוריה צריך דווקא שומן מוקשה בשביל הפריכות, הרי שבפועל יש לא מעט מתכונים מוצלחים בהחלט לבצק פריך גם עם שמן.

למה חשובות לך הביצים בבצק הפריך שלך?בת נוגה
כי בסופו של דבריהודיה מא"י

הן החלק הבריא בעוגיות, אז חבל לוותר

בתחתית של פשטידה דווקא לא איכפת לי לוותר על הביצים (כי יש בפשטידה עצמה), ולתחתית של פשטידה אני לפעמים מערבבת בפשטות פירורי לחם עם קצת שמן ומהדקת.

צ'אלמית מתוקה גם לך - למה (ולמה ולמה רבות הוא ש)בת נוגהאחרונה

שאל זה אודי חמודי הוא בן אביטל, וגו'...

 

למה את שמה בבצק פריך אבקת אפיה?

 

ש א  פ  ו  על הפיתוח המרשים.

על זה אומרים -

אכן, גאווה ישראלית.

אני מחפשת קינוחאביגיל25

פרווה .בלי גלוטן. בלי אפיה. ובלי ביצים חיות.

יש כזה דבר??? 

ואל תגידו לי גלידה.

 

סלט פירות..שווגי =)
כדורי שוקולד מביסקוויטים ללא גלוטן..שווגי =)

 אין לי כ"כ רעיונות.. =]

קצפת פרווה ברוטב פירות?קצפת
טוב אז גם אל תגידו לי פירות.אביגיל25

עוגה במיקרוגל??

אז אולי ג'לי?יהודיה מא"יאחרונה

ואפשר לעשות עם ג'לי דברים מאוד מעניינים

למשל להכין בקעריות אשיות, עם כל מיני הפתעות משובצות בפנים (בדר"כ פירות, אבל ביקשת לא פירות, אז אפשר פיצפוצי שוקולד, או פירות מיובשים)

 

ואפשר לא לקנות אינסנט ג'לי, אלא ג'לטין, ולהכין את הג'לי עם יין או משהו כזה.

 

סופלה שוקולד יכול להיות פרווה ובלי טיפת גלוטן

 

קינוחים שעשויים מפירות גם לא טוב? תפוחים אפויים, לפתן.

שבת-שבת-שבת!!עכבר הכפר

אני מארגנת שבת חברות בבית שלי [ההורים שלי לא נמצאים, אז אני מנצלת את זה ]

 

יש המלצות למנות עיקריות? סלטים? עד 10 בנות

 

אשמח גם למתכול לעוגת גבינה טעימה ועוגה פרווה

 

תודה רבה!

הי מותקאכזבות

איזה כיפ לכם! שבת חברות בבית שההורים נסעו זה אחד הדברים אם לא ה-!

מה אתן מתכננות לעשות? את מכינה את הכל או מחלקת שכל אחת תביא משהו?

 

נראלי שזה פחות או יותר מה שאתן צריכות לשבת, ואני לא מחשיבה כלים (כוסות צלחות וכו'), וכל הדברים הקטנים- קפה שוקו סוכר מלח מן וכו'..

 

אורז

תפ"וא, בטטות

בשרי כלשהו (קציצות, שניצלים, עוף...)

דג

תוספת כלשהי

פשטידה חלבית

לזניה חלבית

פשטידה פרווה

 

ירקות חיים לסלט: מלפפונים, עגבניות, פלפלים, גזר, בצל, חסה, כרוב, זיתים, בצל ירוק, וכו'.

2 גבינות [אם עושים ארוחה חלבית]

חלות

חומוס, מטבוחה, או  איזה סלטים שבא לכן

חלב לבוקר

יין לקידוש

חד פעמי: צלחות+כוסות (שתייה חמה וקרה),סכו"ם (סכינים,מזלגות, כפות וכפיות), מפות

עוגה

עוגיות

שתייה קלה

אם את צריכה מתכון, תגידיכלנית1

תחשבי איזה בשרי אתן עושות- קציצות/שניצל (מתאים לבוקר)/עוף (קל להכנה)/חמין ותגידי אם את צריכה מתכון או רק רעיון.

בסעודה בשרית מומלץ: מנה עיקרית, אורז/ת.אדמה, ירקות (כולל סלטים).

אם את מכינה את הסלטים בכלים פרווה ושומרת על כפות הגשה חד פעמיות, תוכלי להשתמש בהם גם לסעודה שלישית.

בנות שגרות רחוק יכולות להביא ממרח או סלט קנוי.

וואוו תודה!!עכבר הכפר
עבר עריכה על ידי שוש קשקוש=) בתאריך ט"ז סיון תשע"ב 17:47

אני מבקשת מכל אחת להביא משהו.

 

אני מתלבטת אם לעשות את שתי הארוחות בשריות, או לעשות ארוחה אחת חלבית [לזניה או משו] ואחת בשרית... אם להכין אחת חלבית - מה להכין למנה העיקרית?המום..

 

לארוחה בשרית - אני חושבת שנכין שניצלים, אורז ותפוחי אדמה

 

אפשר בבקשה מתכון לתפוחי אדמה אפויים? באיזה כמויות להכין, אם יהיו בערך 9 בנות?

 

תודה רבה!

תפוחי אדמה אפויים (פרווה או חלבי)כלנית1

 ת. אדמה וירקות בשקית אפיה "קוקי"( פרווה)/ניקי ב

מצרכים

2 בצלים, בטטה גדולה, 6 תפוחי אדמה, 2 גזרים, כל ירק שיש בבית, 2 כפות פירורי לחם, 4-5 כפות שמן, כפית פפריקה, (כף סילאן- דבש תמרים. לא חובה), א. מרק, מלח.

אופן ההכנה

1. לחתוך את הירקות לקוביות.לבחוש את התבלינים בנפרד. להוסיף לירקות את שאר המצרכים, לערבב היטב.

2. להכניס לשקית קוקי. לחורר חורים, חום בינוני כ 35 דקות, או עד שהירקות רכים.

תפוחי אדמה בתנור

1 קילו תפוחי אדמה קטנים לא קלופים, או רגילים חתוכים לקוביות.  להוסיף טבעות מ-2 בצלים. (אפשר להוסיף 2 פלפלים),  6 כפות שמן, 3 כפות אבקת מרק בצל או 2 כפיות פפריקה. 1 כפית מלח. 1/2-1 כוסות מים רותחים (אם התבנית גדולה להוסיף כוס).לאפות 50 דקות מכוסה ואח"כ 30 דקות מגולה להשחמה. (אפשר לבשל את ת. האדמה חצי בישול כדי לחסוך בזמן האפיה).

ת. אדמה ברוטב שמנת (או ריץ' לפרווה)

8 ת. אדמה קלופים, חתוכים לקוביות, 1 בטטה חתוכה לקוביות. לבשל חצי בישול (עד שיהיו מעט רכים, אבל לא לגמרי. לסנן. להוסיף 2 כפות שמן, מעט מלח ו-1/2 כפית פפריקה. לאפות ב-230 מעלות מכוסה למשך כ-50 דקות.

לרוטב: להמיס 80 גרם מרגרינה/שמן. לפזר על המרגרינה המומסת 2 כפות קמח. לצקת על התערובת 1 שמנת מתוקה או ריצ' + כוס חלב או מים (לגירסה הפרווה). להוסיף 2 כפיות א. מרק בצל/פטריות. לאפות כ-10 דק'.

 

לארוחת בנותחילזון 123

הייתי עושה ארוחה שניה חלבית הרבה יותר כיף. ואפשר קינוח חלבי כמו עוגת מוס או סופלה שוקולד עם גלידה או אפילו סתם גלידה זה מספיק.

בארוחה חלבית לא צריך מנה "עיקרית".  פיצות ביתיות או לזניה + איזה פשטידה + תפו"א חלביים+סלט גדול או ירקות חתוכים זה נראה לי מצויין. אפשר גם פסטה לארוחה כזאת.

אם רוצים אפשר סלט טונה (רק צריך לקחת בחשבון שספרדים לא אוכלים חלב ודג באותה צלחת).

 

תודה רבה. עכבר הכפר

אפשר מתכון ללזניה ופשטידה חלבית? תודה!

 

לארוחה בשרית בערב - להכין שניצלים או שעדיף מרק? [כי זה ערב וזה ]

 

תודה רבה!! אתם ממש עוזרים לי

מתכון ללזניה ופשטידה זה לא אני...חילזון 123

בשביל מרק נראה לי כבר חם קצת.

דווקא נראה לי שמרק יכול ללכת סבבה, בערבים לא כ-ז-האביוסאחרונה

חם...

 

נראה לי שהייתי מכינה גם מרק וגם שניצל.

ולזניה:

 

http://www.nikib.co.il/node/386 לזניה גבינות ועגבניות שרי

 

http://www.nikib.co.il/node/95 לזניה פטריות ועשבי תיבול

 

עזרה במתכונים לשבתשלומית12345

שלום לכם!!

אז--- אנחנו השבת בבית...

ובא לי להשקיע.

מחפשת מתכונים טובים (ולא יקרים) לעוגה פרווה טעימה ושווה!!

 

וגם- יש למישהו מתכון לגלידה פרווה בלי ביצים חיות?

 

ומתכון לבורקס בשר?

 

תודה גדולה!!!

לגבי הגלידהאדאחרונה

לא מכירה ללא ביצים חיות,

אבל אני מכניסה רק את החלבונים (הלבן) ולא את החלמונים ואז זה לא נוראה שהן לא מבושלות

(לא בטוחה אבל נראה לי שגם מבחינה בריאותית זה פחות בעייתי, בעיקר-מבחינת הטעם...)

עוגת מוס שוקולדאמא חדשה..

יש לי מתכון לעוגת מוס שוקולד עם פודינג שוקולד.

 

יש לי בבית פודינג וניל.

 

נראה לכם שאפשר להשתמש בפודינג וניל ולהוסיף שוקולית או קקאו?

 

זה מתאים בכלל? אם כן מה עדיף שוקולית או קקאו?

 

תודה מראש!

 

 

נראה לי שאפשריהודיה מא"י

ונראה לי שעדיף להוסיף קקאו.

אם מבשלים- לא משנה. אחרת- עדיף שוקוליתכלנית1

יש לי מתכון לעוגת שוקולד וכשאין לי א. פודינג שוקולד לבלילה אני משתמשת בוניל ומוסיפה 2 כפות קקאו. אם את מתכוונת לבשל או לאפות את המוס, אפשר גם קקאו. אבל אם זה החלק של העוגה שלא אופים, עדיף שוקולית, כי הוא עבר תהליך בישול (וזה הרעיון של א. פודינג- אינסטנט).

יהודיה וכלנית תודה!אמא חדשה..

זאת עוגה ללא אפיה.

 

אז אני אשתמש בשוקולית.

 

מקווה שייצא טעים! יאמי

אשמח למתכון.קרמבו
אם התכוונת למתכון שלי..אמא חדשה..

אז ככה:

 

- לרסק בערך 25 ביסקווטים.

- בסיר: להמיס- 200 גר' שוקולד מריר

                    100 גר' חמאה

                    כוס חלב

                    3/4 כוס סוכר

- לערבב ביחד עם הביסקוויטים לשפוך לתבנית ולהכניס למקפיא ל 10 דקות.

 

-להקציף: - 2 שמנת מתוקה

              כוס חלב

              שקית פודינג שוקולד (אני מחר אנסה להשים פודינג וניל ושוקולית.. נראה איך ייצא..)

 

- לערבב לאט ואז להגביר מהירות.

- להכניס למקרר מכוסה.

 

בהצלחה!!

 

תודה רבה!קרמבואחרונה
איך עושים קרוטונים?...אנונימי (פותח)
זה בסה"כ לחם יבש .. אני לא יודעת בדיוק ..דודה שוקו
פשוט-משה ר-אחרונה

חותכים את הפנים של הלחם (פרוס) לקוביות מניחים בנייר אפייה שמים מעל קצת שמן, עדיף זית, ותבלינים

פטרוזיליה מלח וכ"ו לפי הטעם, ומכניסים לתנור עד שזה משחים...

אוכל להקפאה.הקולה טובה

אני צריכה רעיונות לאוכלים שנשמרים טוב במקפיא.

משו שאפשר לבשל כמויות, לחלק להקפיא ולהוציא לארוחת ערב..

 

אין לנו טבעול בבית (בעלי נגד באופן גורף) כך שחסר לי דברים שפשוט להוציא ולמיקרו..

 

פסטה- איך זה יוצא אחרי הפאה?

ורוטב שמנת? 

פתיתים?

פשטידות- איזו טובות להקפאה?

תפו"א- מה אפשר להכין ולהקפיא?

עוד רעיונות?

 

(אצל ההורים שלי לא הקפאנו כמעט, לא משנה כמה נשאר במקרר היה נגמר מהר...)

 

תודה!

שניצליםדינה ל.

קונים חזה עוף טרי, [חשוב שיהיה טרי, כי לא טוב להפשיר, להקפיא להפשיר... לא בריא לעוף.]

 

חותכים, דופקים, מתבלים ומקפיאים (בלי לטגן!)

 

מסדרים על צלחת ובין שכבה לשכבה שמים שקית נילון.

 

אין צורך להפשיר את הכל לפני הטיגון.

 

יוצא מצוין יאמי

עודקצפת

רוטב בשרי \דגי [סלמון] לפסטה.- אני מבשלת סיר גדול מחלקת ומקפיאה, מה שנשאר לי זה להרתיח פסטה.

גם כדורי בשר ברוטב יהיו נהדרים עם פירה מהיר או פתיתים .

היה פה פעם מתכון למשהו שמזכיר טיבעולים אבל בלי סויה, המתכון על בסיס גבינות ותירס גרוס אבל אני הפכתי אותו גם לדגים , אני מכינה כמות מקפיאה ומחממת בתנור, מנה חלבונית נהדרת.[אם תירצי אני אעתיק לך]

עיסת פלאפל נישמרת טוב במקפיא ונהדרת באפיה .

את מחפשת יותר את הפחמימות [שזה די מהר להכין אותם] או את החלבונים שבלי סויה ויותר מידי בשרי זה קצת קשה?

 

שניצל, קציצות, פשטידות, עוף, לחמניות- גם שייך?~א.ל

אורז, פסטה, פתיתים וכו'- לא הייתי מנסה..

 

תפו"א ממש לא טוב להקפיא.בעזרת ה' יתברך
אפשר להקפיא אורז אבל לעשות לו שיפצור לפני שאוכליםאביוס

כמו-לטגן אותו קצת עם אפונה וגסזר

או להכין ממנו ממולאים

 

לגבי ההקפאה-

את כל הבשרי-אין בעיה להקפיא

פשטידות-גם, אני לא רואה בעיה להקפיא

פיצות

בורקסים כאלה ממלאווח

 

 

מה שאני מציעה לך זה  שיהיה לך תוספות מהירות להכין כמו-בורגול, קוסקוס משקית

אגב קוסקוס מוכן (של בית, בלי המרק) אפשר גם להקפיא וזה יוצא ממש טעים! סבתא שלי מכינה לנו שקיות...

 

בהצלחה

 

 

אפשר גם להקפיא מרקיםבת 30
ועוד שאלהאורין

זה נכון שאסור להקפיא בניילון ושהוא פולט חומרים רעילים בהקפאה??

ואפשר להקפיא מרק אם אין בו תפו"אאורין
מה שאני מקפיאה:שושנה29

מרק - תמיד אני מבשלת יותר ומקפיאה - מרק עוף, מרק שעועית, מרק אפונה.

 

מבשלת כמות גדולה של צלי עוף ומקפיאה- שמה כמה מנות בקופסא, ומוציאה כל פעם קופסא עוף לשבת.

 

שניצלים מטגנת כמות גדולה ומקפיאה - גם בזה אני שמה כמה שניצלים בקופסא וכל פעם מוציאה קופסא.

 

 

לגבי פשטידה של תפו"א - סבתא שלי מקפיאה.

 

ופעם אחת הייתי אצלה לשבת ובדיוק היה לה במקפיא גם פשטידה תפו"א וגם קציצות ופתיתים והוציאה וחיממה את שלושת הדברים במיקרוגל והיה מאד טעים וממש לא הרגשתי טעם אחר, שזה יצא מהמקפיא.

 

 

 

 

ממולאים, כדורי בשר ועוף סיני (עם כל הירקות)44444אחרונה
גבינת חלומי, איך מטגנים אותה?ddba
קניתי את גבינת חלומי. אני רוצה להכין אותה כמו במסעדות מצופות פרורי לחם.

איך מכינים? כמו שניצל? עם ביצה?
מרקרומי**

בעלי לא אוהב שום ירק..

אך אם אני עושה מרק וטוחנת אותו, לא אכפת לו!

 

בקשתי:

תנו לי כמה ירקות שאפשר להכניס לתוך מרק,

תודה!

 

אני אתחיל:

גזר, קישוא, תפ"א, קולורבי, לפת, 

ו.. ?

בטטה, דלעת, שורש, בצל...טוזי

 

מרק אפונהחילזון 123

הכי טעים וקליל אפונה קפואה אבל אפשר גם מיבשה.

מרק תירס אפשר גם טחון.

גם מרק פטריות.

מרק עגבניות.

 

למרק ירקות טחון אפשר להוסיף בצל, שום, מקלות סלרי, דלעת.

שורש פטרוזיליה או שורש סלרי.

אפשר להוסיף עדשים אדומותכלנית1

למרק כתום: להוסיף בטטה (15 ש"ח לקילו). למהדרין: כמה פרחי כרובית (יש לי תמיד במקפיא כרובית ללא תולעים כתוספת למרקים). יש שמתבלים במעט זנגוויל. אני מוסיפה מעט כמון.

מרק אדום: אם את מוסיפה עגבניות, אפשר להכין מרק אדום שכולל פלפל ושעועית יבשה (מקופסא).

בטטה,כרוב,דלעת,סלק,בצל,סלרי...אם הייתאחרונה
פיטריות פיטריות טריות!!!!קצפת

יש לי שתי סלסלאות פיטריות טריות, בגלל שאני מאוד אוהבת פיטריות לא החלטתי עד לרגע זה מה ימצה אותם הכי טוב....

אז מתכונים בבקשה, של כל מה שיכול ללכת, סלטים, פשטידות, גלידה..... העיקר מפיטריות [ופרווה לשבת]

פסטה ברוטב שמנת פטריות-משה ר-
פטריות עם קציצות בשר, סלט פטריות
אני תמיד משאירה חלק לסלט עם חסהיהודיה מא"י

וכמובן רוטב טוב.

חייב דווקא פרווה? כי הדברים הטובים באמת עם פטריות הם חלביים/בשריים.

מרק פטריות מוקרם

לזניה עם פטריות (בשרית/חלבית)

עוף עם פטריות

קורקבנים עם פטריות

 

והנה מתכון לתבשיל פטריות, שבו הפטריות הן העיקר, ומתאים למי שאוהב מאוד פטריות.

חותכים את הפטריות לפרוסות דקות

חותכים בצל, מטגנים אותו בשמן זית/מרגרינה עד שיתחיל להיות שקוף

מוסיפים את הפטריות, מערבבים

מתבלים קלות בשום, מלח, פלפל, ואפשר גם בזילקום שמשתלב יפה מאוד עם פטריות.

ממשיכים לבשל עוד דקה

מגישים כתוספת בארוחה. מתאים גם להגיש עם בורקס.

 

אפשר גם פטריות מטוגנות. טובלים את הפטריות בקמח, ואז ביצה, ואז פירורים (ואפשר להוסיף תבלינים בביצה או בפירורים לפי הטעם) ומטגנים בשמן עמוק. יוצא ממש מעדן. לחמם אח"כ בכלי פתוח כדי שלא יאבדו את הפריכות.

יכול להיות בשרי, החלבי באמת יותר שווה....קצפת

אהבתי את שתי האפשריות האחרונות.   עם בשר הטעם לא נאבד?

אם את מחפשת משהו ש"יתן כבוד" לפטריותיהודיה מא"י

לכי על אחד משני המתכונים שהבאתי, או על כל מתכון אחר שהוא של פטריות, ולא של משהו עם פטריות.

בשרי עם פטריות יוצא מוצלח בהחלט, אבל עדין בעוף/קורקבנים עם פטריות העיקר הוא העוף ופטריות הן רק "שחקן משנה" במנות כאלו.

אם מענין אותך מתכון, תכתבי.

יהודיה, ניסיתי עכשיו את הפטריות המצופות-דינה ל.

טעים לאללה! חוסלו מיד! יאמי

הכנתי  כמה יחידות, רק לניסוי ותהיה, ויש כאן ביקוש לעוד! צוחק

בדיוק השבת הכנתי פשטידה מפטריות טריות-פרווהאני ירושלמית

אם את רוצה אשמח להעלות מתכון.

 

יש גם רעיון בבלוג של מרלין לפטריות צלויות בשלמות בתנור עם תבלינים. מאד מאד טעים!!יאמי אבל מתחסל ברגע, אז קצת בזבוז...

אשמח לפשטידהקצפת

למרות שהשבת אלך על המתכון של יהודיה , תודה רבה.

עוף עם פטריות !! טעים מאוד !!דודה שוקו
פשטידת פטריות חלבית/פרווהאמא, ברוך ה'

אחת האהובות עלי, הכנתי לשבועות

 

כמובן שהחלבית יותר שווה(ומשמינה..) אך גם הפרווה טעימה.

 

מטגנים הרבה בצל (4/5 גדולים) עד שיהיה שקוף (לא שרוף)

מוסיפים את הפטריות (אני שמה 2 קופסאות של חתוכות משימורים, לא יודעת כמה זה בטרי) ומטגנים.

מוסיפים 250 גר גבינה/קוטג + קופסת שמנת 15% (אפשר גם 9% או אשל/גיל, אך כמובן פחות טעים)

אני מבשלת את זה כמה דקות על אש בינונית, עד שאני רואה שרוב הנוזלים של השמנת והגבינה מתאדים, כדי שהפשטידה תצא מוצקה ולא נוזלית מידי.

מוסיפים מלח לפי הטעם (אני בערך3/4 כפית), אפשר פלפל שחור (אצלי לא אוהבים אז אני מוותרת על הפלפל)

מוסיפים 3-4 כפות קמח,

כשקצת מתקרר מוסיפים 3-4 ביצים (לי יש ענקיות מהמשק - אז 3, כרגיל 4)

וכמובן גבינה צהובה/מלוחה  קצת בתוך הפשטידה עצמה ולפזר גם מעל(מלוחה יותר בריא, צהובה יותר טעים..., אפשר לשלב את שניהן).

מכניסים לתבנית בינונית ל-180 מעלות ומחכים שישיחים קצת למעלה.

 

יאמי...

 

והפרווה גם יוצאת מוצלחת, אותו דבר בדיוק רק בלי הגבינות (ניתן לפזר מעל פרורי לחם אך לא חובה)

 

ואני עושה אותו דבר גם לקישואים - גם החלבית וגם הפרווה מעולות, רק במקום הפטריות אני שמה 4 קישואים בינוניים ותפ"א אחד בינוני/כמה עלי כרוב מרוסקים (עם הכרוב יותר טעים), בפשטידת קישואים חשוב מאוד לסחוט טוב את הירקות המרוסקים לפני שמכניסים לסיר/מחבת כדי שלא יהיה נוזלי.

בגרסה הפרווה- מה שמים במקום הגבינות?אד

בעלי רגיש לגבינות...

בלי גבינות לא נשאר כלום....

או שזה טעים גם ככה?

פשטידת פטריות פרווההקולה טובה

מטגנים 4-5 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

מוסיפים קופסאת פטריות חתוכות ומטגנים עוד קצת (אם זה טרי אז 2 סלסלאות)

מתבלים איך שאוהבים..

מורידים מהאש ונותנים לזה להתקרר קצת

מוסיפים 2 ביצים וכוס קמח ומערבבים טוב.

 

בתבנית מרדדים בצק פריך\עלים ומשאירים קצת בצק בצד.

מוסיפים את התערובת, ומהבצק בצק יוצרים פסים דקים ועושים מהם שתי וערב על הפשטידה.

 

אופים מכוסה בחום בינוני עד שהתערובת מתקשה ואז עוד 5 דק' על גריל כדי שיהיה שחום ויפה יאמי

 

(מצטערת אם אני קצת לא מובנת, זה מהראש אני לא עובדת עם מתכונים..)

 

ל-אזכלנית1אחרונה

אם יש לך פעם מתכון שווה חלבי ואת רוצה להמיר את הגבינה בתחליף פרווה שנותן טעם דומה ומרקם דומה, תוכלי לקנות בסופרים מסויימים "טוב מגבינה"- תערובת טופו שדומה מאד במרקם לגבינה. בהשגחת איחוד הרבנים האורתודוכסיים OU- הכשר אמריקאי. היתרון: הגבינה עמיד הויש לה תאריך תפוגה של כחצי שנה (בתנאי שתשתמשי בסכין יבשה לחלוטין ותמנעי מהכנסת מקור לחות כלשהו.

אפיתי פעם עוגת גבינה פרווה לחלוטין בתקופה שבה הייתי אחרי וירוס של הבטן, קצת לפני שבועות.

עזרה במתכוןשושנה29

אם אתם יכולים להמליץ לי על מתכון של חצילים מבושלים - ברונז'ינעס....

האם מישהו שמה מה זה?

 

עוד שאלה

מה אפשר לעשות עם בטטות? כי לבעלי אסור תפו"א...

 

 

אפשר תרגום לברונזינעס??-משה ר-

ובטטות אפשר לעשות בתנור עם עוף זה יוצא טעים ביותר..

או מרק.. אפשר גם צ'יפס מבטטות.. או פירה...

ברונז'ינעס זה:חסידית.נטאחרונה

חצילים שמטגנים ומשחימים ואחרי זה מבשלים את זה עם רסק עגבניות.

רעיונות למתכונים מרעננים לקיץ ?אנונימי (פותח)