בהזמנה אינטרנטית נפלה טעות חמורה
קיבלנו 4 קילו אפרסקים
2 נגיד נאכל
מה עוד אפשר לעשות עם זה?
גלידה? ( רצוי ללא ביצים חיות) , מוס?
משהו???
בהזמנה אינטרנטית נפלה טעות חמורה
קיבלנו 4 קילו אפרסקים
2 נגיד נאכל
מה עוד אפשר לעשות עם זה?
גלידה? ( רצוי ללא ביצים חיות) , מוס?
משהו???
איזה טוב ה'!!!!אפשר להכין לפתן.
ואפשר גם להכין מזה עוגה.
אפשר גם להגיד להם שיקחו חזרה.
עוגות, ריבה, לפתן, ניוקי במילוי אפרסק (אין לי מתכון, אבל אימא שלי סיפרה שסבתא שלה היתה מכינה משהו כזה.)
גלידה - לבשל את האפרסקים עם סוכר, עד שיתרככו, לרסק, ולערבב עם קצפת
קינוח אפרסקים על בסיס ג'לי - לחתוך לחתיכות את האפרסקים, להכין ג'לי, לשים חצי בקעריות לחכות שיתקרש, ואז את האפרסקים, ולהוסיף עוד ג'לי מעל. כדי להוסיף פירות נוספים
עוף הולך יופי עם אפרסקים
חוץ מזה, שאם רואים שלא מצליחים להתגבר על הכמות, אפשר לשים במקפיא, חתוך, בלי גרעינים, ומידי פעם להוציא למאכל שכולל בישול או אפייה
חלקם בשלים מאד כמעט מידי,
(וגם הדרים, אבל לא'משנה) וחששתי שילך המון לפח.
תודה!!
בנתיים לקחתי את כל הבשלים והם מתבשלים להם לאיטם עכשיו
ולהקפיא זה רעיון מעולה, למרות שאני לא רואה איפה זה נכנס...
המון עדיין קשים , כך שאולי זה פשוט יחזיק מעמד יותר זמן
איזה עוגת אפרסקים יש?
יש כל מיני גירסאות. הנה אחת שמצאתי בשליפה מהירה -
לערבב כוס שמן, כוס סוכר וארבעה חלמונים, להוסיף אח"כ 2.25 כוסות קמח, שקית א. אפיה, כוס מים, קורט מלח וכפית תמצית וניל.
לערבב את הכל היטב.
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר ולקפל בעדינות לתוך הבלילה.
לצקת לתבנית ולפזר את חתיכות האפרסק מעל.
פורסים את האפרסקים לפלחים
משמנים תבנית קפיצית
מורחים על התחתית ריבה או זורים סוכר
מסדרים את האפרסקים בתבנית
מכינים בלילה של עוגה בחושה, איזה מתכון של עוגה לבנה בסיסית שיש בבית, ורק שתהיה בלילה 'כבדה' ולא נוזלית
מורחים את הבלילה על האפרסקים, בזהירות לא להזיז אותם
אופים את העוגה בתנור
להגשה, מחלצים מהתבנית, והופכים, כך שהצד התחתון למעלה
משהו בכיוון של גלידה משמנת, בלי ביצים,
עם בסיס נחמד, יכול להיות משוקולד, ביסקוויטים, בסגנון הזה... תודה!
ואם את אומרת שזה לא קשה - אז זה יעניין אותי, תודה.
משהו עם אוכמניות שמקפיאים. לי זה נראה שווה...
[בחוברת מתכונים לשבועות - כנראה של תנובה או משהו כזה]
מעניין אותך?
זאת רולדה עם שכבה אחת ורודה של ג'לי קפוא, ושכבה אחת קצפת, הבעיה היא שהמתכון הזה עם ביצים.
אולי יש דרך להחליף את הביצים במשהו אחר??
זה הולך ככה:
כוס וחצי חלב
1 ג'לי בטעם תות
3 ביצים
0.5 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה
מערבבים טוב את החלב עם הג'לי עד שאין גושים ומשטחים בצורה אחידה על נייר אפיה בתבנית ומקפיאים.
מקציפים חלבונים +חצי כוס סוכר.
מקציפים את השמנת ומאחדים את שתי הקצפות, מוסיפים חלמונים ומורחים על השכבה הורודה הקפואה.
כשזה קפוא מוציאים ומגלגלים..
יש סיכוי לעשות את זה בלי ביצים? מה אתם אומרים?
ככה אני תמיד ממירה.
או מנה אחרונה שווה אחרת שהולכת עם דודבנים?
גבינה...עדיף לא מתוק...
שתקחי גבינה לבנה ותטבלי.
את המתוק אני עושה עם גבינה לבנה סוכר וסוכר וניל.
בגבינה שמים מלח ופלפל שחור.
ממש טעים הבלינצ'ס המלוח
בהצלחה ובתאבון!!!!!!!!!!!!
(חייבת לציין שאלו רעיונות שקראתי ולא בלעדיים לי..
וגם- מחילה שיש רק נגיעה קטנה לענייני הפורום..)
ואלו הן כמה דוגמאות:
* ביטוי של פסוק מסוים או רעיון השקפתי הנוגע לחג-
למשל: והייתם לי סגולה מכל העמים"- וכך לקשט את השולחן בסגול: מפה סגולה, מפיות סגולות, פרחים סגולים
*הזמן הוא מועד קציר חיטים- כך שאפשר לשלב בשולחן פרחים יחד עם חיטה מבשילה..
יש לכם עוד רעיונות? אשמח אם תשתפו
חג שמח ומרומם!
שיבולים, חצי צבועות בספריי כחול, וחצי בספריי שקוף (שלא יתפרקו, וגם ככה זה מותר להשאיר אותם גם בפסח..)
מפה כחולה.
כלים יפים..
(החלביים של שבת שלנו הם כחול-בז')
והכנו חבקי מפיות ממש יפים..
מבד יוטה חתוך בערך ברוחב 5 ס"מ בערך. עליו מודבק 2 סרטי רפיה (סרט קש כזה..) דקים, קשורים בצורת סרט. אחד כחול ואחד בז'.
וזהו.. יצא ממש יפה. אולי אני יעלה תמונה של החבקים בהזדמנות..
אם הבנים12
נדנדה כתומה.
נדנדה כתומה.לשים מפה צבעונית ודשא סינטטי ירוק ועליו לפזר פרחים צבעוניים (במקום ראנר)
ולמלא מחזיקי נרות צפים במים ולשים טיפת צבע מאכל במים שיהיה צבעוני. הרעיון הוא לעשות צבעוני לכבוד החג.
פריחה וכו'...
לתלות מהתקרה (במידה ויש אפשרות עם מנורה וכו') ספר תורה מבובה שיורד מלמעלה ועל השולחן
לעשות הר סיני (אפשר או מקרטון או מגבס ולצבוע)
אפשר לתת לילדים להכין לכל אורח מחזיק מפיות משיבולים
אפשר להכין מאכלי דבש שהלימוד תורה הוא מתוק.
חלק מהרעיונות שמעתי
או שיבולים או משהו בסיגנון..אפשר חובקי מפיות מפימו זה יפה ונשאר לשנים ב"ה
אז היא מוכנה. ההוראות שלך יהודיה מאד טובות.
מפחיד כמה מעט יוצא משקית חלב.
אז מה עושים עם זה חוץ מלאכול בכפית? ואולי להוסיף קצת לבלילת עוגת הגבינה.
ולא אלפחורס. אין לי זמן.
ועדיף על צנים ולא סתם לחם
היה פה פעם שרשור על זה, ומישהי כתבה שהיא משתמשת כדי להמתיק לעצמה את הקפה.
אפשר גם להכין גלידה (להקציף שמנת ולערבב בעדינות)
ציפוי/קישוט לעוגות
עוגה דרום אמריקאית עם ריבת חלב - (בקצרה) אופים 3 עיגולים גדולים זהים בגודלם של בצק עלים, מורחים עיגול אחד בריבת חלב, מעליו שמים את העיגול השני, מורחים שוב בריבת חלב, שמים את העיגול השלישי, מורחים את הכל בקצפת, עושים עיטור מסביב עם הקצפת (נו, כזה של עוגות בציורים) ומקשטים-מקשקשים עם הריבת חלב
אבל בעיניי, לא צריך יותר מאשר פשוט למרוח את זה על לחם, במיוחד שכאמור לא יוצא כ"כ הרבה...
(ראית גם שאמרתי לך על המוס? )
למישהו/י יש מתכון מנצח?
250 גר' שוקולד מריר
600 מ"ל שמנת מתוקה
(אפשר להוסיף נוגט)
שוברים את השוקולד מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה (מתוך ה-600)
וממיסים במיקרו או בן מארי..
מקציפים את השמנת שנותרה לקצפת יציבה, ומקפלים את השוקולד לתוכה
200 ג' שוקולד, ו500 מ"ל שמנת מתוקה פשוט יותר נוח. (שתי חבילות, במקום שתי חבילות וקצת
)
ומומלץ ביותר חבילה של שוקולד מריר, וחבילה של שוקולד חלב, זה פשוט שילוב מנצח
וגירסא קצת יותר זולה וקצת פחות משמינה אבל עדין מאוד טעימה
2 חבילות שוקולד, חצי כוס חלב.
להמיס ביחד
לחכות שיתקרר
להקציף חבילה של שמנת לקצפת, ולאחד בעדינות עם השוקולד
מתכון פ-י-צ-ו-ץ!!!!דניאל!!יש עוד רעיונות?
מירי!להקציף ריץ פרווה.
4 חלבונים
להמיס 100 גרם שוקולד מריר+4 חלמונים
אחכ קצפת ריץ ואחכ קצף ביצים..לערבב הכל ביחד!!
ואיך זה יהיה עם עוגיות שבורות פנימה?
וכמה נוגט?
תודה!
ומפשירים לפני ההגשה, ולדעתי רצוי להכניס שוקולד גרוס (או מקופלת וכ"ו) שיתן קצת קרנצ'יות.... ואם את רוצה עוגיות זה גם אפשרות..
אם כן כמה נוגט?
תודה שוב!
לפני הקיפול.. ואם כבר שמים עוגיות אז אוראו הכי מתאים... אבל צריך לגרוס אותם טוב
והחלפתי חצי שמנת בחלב.
עם בצק שנילוש בחלב
זה יהיה מעולה תודה
3.5 כוסות קמח
כוס חלב
3 כפיות גדושות שמרים
כף שטוחה סוכר
2 כפות שמן, רצוי שמן זית
כפית גדושה מלח
ללוש היטב את כל החומרים, נזהרים שהשמרים לא יבואו במגע ישיר עם המלח
לתת לבצק לנוח לפחות חצי שעה לפני שמכינים את הפיצה, ואם יש זמן רצוי להתפיח אותו לפני ההכנה.
וכדי לשים לב שבתנאים מסוימים גם על בצק כזה צריך לטול ידיים
דומה לבצק של הפיצריות.
אני מחפשת מתכון לבצק פיצה "שצריך ללעוס" chewy
יהודיה המתכון שנתת הוא משביע? נראה לי קצת מוזר כזה...
עשיתי אתמול יצא משביע וטעים טילים אפילו שזה פעם ראשונה שהכנתי פיצה
ושוב תודה ליהודיה מכל משפחתי וממני
יהודיה מא"יאחרונהרק שבמקום מים יש חלב
וכן, זה משביע כ"כ פיצה אחרת
אחרי מנוחה/התפחה, מרדדים את הבצק לעיגול גדול (אני מרדדת בידים, לא עם מערוך)
רצוי מאוד לפזר קוואקר ושומשום מתחת לפני שמרדדים, כך שידבק ברידוד.
מורחים רוטב עגבניות - אפשר קטשופ, אפשר רסק עגבניות, שמן זית ותבלינים, ואפשר להכין רוטב מושקע יותר. לפעמים אני מכינה רוטב מרסק עגבניות ושמנת חמוצה
לפזר תוספות שאוהבים, וגבינה צהובה.
אופים בחום גבוה במשך כ20 דקות, עד שהגבינה מתחילה להזהיב
המלצה שלי - להניח נייר אפייה על הרשת של התנור ולאפות ככה את הפיצה ישר על הרשת, יוצא הרבה יותר מוצלח.
ועד טיפ טעים - למרוח את הקצה של הפיצה, אפיה שאין רוטב וגבנ"ץ בחמאה או שמן זית לפני האפייה
מישהו שמע על העוגיות האלו??
זה עוגיה כזאת עם ריבת חלב משהו מוזר..
למישהו יש אולי את המתכון?
-משה ר-בכ"א תחפשי פה בפורום היה פה פעם...
אם לא תמצאי מתכון העתיק לך מחר...
תיזהרי, אני התמכרתי ועכשיו כוס קפה לא שווה בלי אלפחורס....
אלפחורס הן עוגיות סנדוויץ קטנות רכות ונימוחות שממולאות בריבת חלב. נורא קל להכין אותן בבית, ולבתי קפה יש הרבה חוצפה כדי לדרוש 4 שקלים לעוגיה קטנטונת (שאם נפלתם טוב היא גם רכה ונימוחה כמו שהיא אמורה להיות) עם חצי מיקרוגרם של ריבת חלב זולה ותעשייתית. יש פה כמה אבל'ים: צריך בשביל זה חלמוני ביצה (רק הצהובים), וצריך גם אבקת אפייה וסודה לשתייה שלא לכולם יש בבית. אבל העוגיות טעימות בטירוף ושוות את הכל! אם אתם לא בקטע של ריבת חלב, צירפתי גם הצעות לשני מילויים טעימים אחרים. ניסיתי מתכונים רבים והמתכון הזה הוא הטוב ביותר. הכמות: 40 עוגיות סנדוויץ קטנות.

מתחילים עם חמאה רכה. אפשר להשאיר אותה בחוץ כמה שעות כדי שתתרכך, או שאפשר לרכך אותה בפולסים קצרים במיקרו. מכניסים את קוביית החמאה (לא לחתוך לחתיכות) בקערה ומחממים 10 שניות. הופכים אותה לצידה השני בעדינות לעוד סיבוב של 10 שניות. וכך עוברים על כל הצדדים, ועוצרים ברגע שהחמאה רכה למגע. זה בסדר אם יש שלולית קטנה של חמאה מומסת מסביב, אבל אסור שהחמאה תשנה מצב צבירה ותימס כולה – זה ישנה לגמרי את המרקם של העוגיות והן יהפכו להיות קשות ויבשות מבחוץ.

כשהחמאה רכה מוסיפים פנימה את הסוכר. רוב המתכונים דורשים שימוש באבקת סוכר, אבל אני משתמשת בסוכר רגיל ויוצא לי רך ונימוח באותה מידה.

מקציפים את החמאה והסוכר עד שהם מתחילים לתפוס נפח ולהיות רכים ואווריריים. מומלץ לעשות זאת במיקסר או במיקסר ידני, כי ככה משיגים נפח טוב. אם אין לכם, מעכו את החמאה קצת עם מזלג ואז הקציפו אותה טוב טוב עם מטרף ידני.

כשהחמאה אוורירית ותפוחה מפרידים את הביצים ומוסיפים פנימה רק את החלמונים. אני אוהבת לשים שקית סנדוויצ'ים בתוך קערית קטנה ולהפריד לתוכה את הביצים.

בדרך כלל אני מכינה לי שקיות קטנות של 2-3 חלבונים ושומרת אותן במקרר עד שמתחשק לי חביתה (מתכון פה למטה).

אני יודעת שאתם רוצים לשאול אם אפשר להשתמש בביצים שלמות במקום – והתשובה היא לא!! התוצאה תהיה עוגיות של חדר אוכל צבאי, שכבודן אמנם שמור להן, אבל זה לא מה שאנחנו מחפשים פה. אם אין לכם שימוש לחלבונים (מרנג, או קאפקייקס או חביתה טעימה) אל תחשבו הרבה ותזרקו אותם לפח. כל ביצה עולה בערך שקל, אז תחשבו על זה כאילו קניתם חפיסת שוקולד מריר לעוגה. מבחינת העלות זה לא שונה בהרבה. ואל תנסו לשים פחות מארבעה חלמונים (ניסיתי, והעוגיות יוצאות יבשות), אבל אתם יכולים להשתגע ולשים יותר מארבעה, זה רק משביח את הטעם.
אם אין לכם ביצים בבית או שאתם סתם עקשנים, נסו להכין את העוגיות האלה (יש סרטון וידאו מעולה) – שהן בלי ביצים בכלל, ואם אופים אותן רק 5-6 דקות הן יוצאות די דומות לאלפחורס (אבל פחות טעימות). הכנתי אותן עם 200 גרם חמאה ויצא מעולה.
ובחזרה לענייננו, כשכל החלמונים בפנים, ממשיכים להקציף היטב עד שהתערובת אחידה, אוורירית, וקצת כתומה.עכשיו מוסיפים פנימה את החומרים המתפיחים: אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה. החומרים האלה נראים קצת ניג'וס ממבט ראשון, אבל ממילא אתם הולכים לסופר כדי לקנות ריבת חלב, אז לכו שנייה לאגף האפייה ותקחו לכם קופסה קטנה של סודה לשתייה (זה עולה שקל וחצי, יחזיק לכם שנה וחצי, ומשתמשים בזה המון באפייה, וזה גם טוב בתור דאורדורנט) ואבקת אפייה שזה גם מצרך זול שמחזיק להרבה זמן. בלי שתי התוספות האלה ביחד (כן, גם אבקת אפייה וגם סודה לשתייה!!) העוגיות יצאו שטוחות ודחוסות ולא יהיה להן את המרקם שאנחנו רוצים.
לפי מה שהבנתי הארגנטינאים לא מוסיפים קליפת לימון, אבל זה היה במתכון המקורי שמצאתי ובלי זה הרגשתי שחסר משהו לעוגיות. אתם לא חייבים להוסיף את זה, אבל לדעתי כדאי.
מערבלים את תערובת החמאה יחד עם האבקות וקליפת הלימון עד שהכל מעורבב היטב. ועכשיו כל מה שנותר זה להוסיף את הקורנפלור והקמח (וככה יהיה מינימום ערבוב כי הכל כבר מעורבב היטב לפני-כן).

רגע, קורנפלור אמרתי?! כן! למרות שעוגות ועוגיות מכינים לרוב מקמח, לקורנפלור יש תפקיד חשוב מאוד בעוגיות האלה והוא זה שהופך אותן לרכות ונימוחות. שימוש בקמח בלבד עלול לפתח את סיבי הגלוטן ולפגוע במרקם (בדיוק אותו קטע כמו בבצק פריך שדיברנו עליו כבר). אז כן, הקורנפלור קריטי פה (וגם אותו תקנו בגרושים במחלקת האפייה בסופר).
מניחים מסננת מעל הקערה ושופכים פנימה את הקמח והקורנפלור גם יחד. מטלטלים בעדינות את המסננת כדי לנפות פנימה את הכל (זה גם מערבב אותן וגם מאוורר אותן).

ועכשיו לוקחים כף גדולה או מרית, ופשוט "מקפלים" את הקמח לתוך תערובת החמאה בעדינות (מקפלים – יענו, מערבבים בעדינות ע"י הצמדה של המרית לדפנות הקערה וערבוב בתנועות סיבוביות ואיטיות). החוכמה כאן היא לאחד את הבצק לתערובת גסה ופירורית בכמה שפחות התעסקות. הוא לא צריך להיות אחיד והוא לא צריך להפוך לגוש – אסור ללוש אותו! הוא פירורי ויש פה ושם איזורים שעדיין רואים פירורים של קורנפלור, אבל זה בסדר כי זה יתאחד בהמשך.

עכשיו יש בצק ויש לנו שתי ברירות. או שמרדדים לנו בסבבה עם המערוך (זה למי שיש זמן וסבלנות ורוצה עוגיות עגולות מושלמות), או שיוצרים גליל של בצק ששומרים במקרר עד 24 שעות, ואז פשוט פורסים אותו לעוגיות ואופים (זה למי שאין זמן וסבלנות או שאין לו מערוך).
דרך א' – רידוד במערוך

אפשר לרדד ישר אחרי שהבצק מוכן, אם כי צינון קצר (30 דקות במקרר, או 10 דקות במקפיא – לא לשכוח לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולשטח אותו לפיתה) הופך אותו ליותר נוח לעבודה. קמחו את השיש שלכם במעט קמח או בקורנפלור (בערך כמות של כפית, לא יותר). חלקו את הבצק לשני חצאים ועבדו עם חצי מהכמות בכל פעם.
שטחו את הבצק עם כפות הידיים (זה יעזור גם לאחד אותו אם הוא פירורי מידי) ורדדו אותו עם מערוך לעובי של בערך 3-5 מ"מ (העובי תלוי בכם ובכמה שאתם אוהבים. שימו לב שהעוגיות תופחות בתנור ומוסיפות בערך 40% לגובהן). אם יש לכם קורצן עוגיות כדי ליצור עיגולים, מה טוב. עד שנצלבו דרכי עם Williams Sonoma בניו יורק לא היו לי קורצנים והייתי משתמשת (תחזיקו חזק) בקרטון הפנימי של הנייר טואלט. תכינו לכם לפחות שניים שלושה כי הם מתחילים להתקמט לפני סוף הנגלה וצריך להחליף.

אל תפחדו אם הבצק פירורי מידי. ככל שהוא יותר פירורי הוא יצא יותר טעים. אל תתפתו ללוש אותו כי הרידוד יעשה אותו בהדרגה יותר נוח לעבודה. מה שכן נחמד פה, בכל זאת, הוא שהבצק לא נוטה להדבק לשיש (כמו בצק שמרים נניח) ואפשר להפריד אותו בקלות מהשיש עם מרית דקיקה או אפילו סכין גדולה שפשוט מעבירים מתחתיו.
דרך ב' – הגליל המגניב

חלקו את הבצק לשניים והעבירו חצי מהכמות לריבוע גדול של נייר אפייה. השתמשו בנייר כדי לגלגל אותו בהדרגה לגליל ארוך (בערך 20 ס"מ, וקוטר של בערך 3 ס"מ). טריק טוב (שלמדתי ממרת'ה הגאונה מהוידאו כאן) הוא לקפל את הנייר לחצי, ומעל הנייר לאסוף את הבצק לגליל ע"י הצמדה הדרגתית של סרגל או איזשהו משהו דק וארוך לדפנות שלו (תראו בסוף הוידאו, זה די פשוט).

אחרי שיש לכם גליל מגלגלים אותו קצת קדימה ואחורה כדי שהוא יהיה עגול בצורה מושלמת, ואז – כאן הטריק הגאוני – במקום לשים אותו ככה כמו שהוא במקרר ושהחלק התחתון שלו ישתטח – דוחפים את הרול שלנו (מגולגל בתוך נייר האפייה) לתוך גליל קרטון של נייר מגבות. אוטמים היטב את הקצוות כדי שלא יתייבש וזורקים למקרר ל-30 דקות לפחות (אפשר עד 24 שעות) או למקפיא ל-10 דקות בלבד.

כשרוצים עוגיות מוציאים, פורסים לפרוסות, ואופים. pure genius.

העבירו את העוגיות לתבנית עם נייר אפייה. שמרו על לפחות 2-3 ס"מ של רווח בין העוגיות כי הן תופחות לצדדים ולגובה במהלך האפייה. חממו את התנור שלכם מראש ל-180 מעלות (חובה לחמם מראש ולהתחיל לאפות רק כשהתנור סיים להתחמם – זמן האפייה חייב להיות מדוד על השנייה).

האפייה קצרצרה. בין 4 ל-5 דקות. אסור שהעוגיות תתפסנה צבע, הן אמורות להשאר צחורות ולבנות, ויש מצב שהן יראו לכם לא מוכנות או רכות מידי. אבל הן מתייצבות עם הקירור ואל תתפתו להשאיר אותן בתנור יותר מכך כי אז הן תצאנה כמו עוגיות חמאה רגילות, ולא (כולם ביחד – ) אלפחורס ר-כות וני-מוחות.

למילוי פשוט מניחים בערך כפית ריבת חלב על כל עוגיה ועושים סנדוויץ' עם עוגיה נוספת. ולעניין ריבת החלב – אני הייתי בטוחה שהריבה הפושטית שאני קונה בסופר היא סבירה ומתאימה בהחלט למטרות אלו. עד שטעמתי ריבות חלב מארגנטינה, שעולות – שימו לב – אותו דבר!!! ההבדל בטעם הוא עצום, ואם אני שמתי לב לזה, אז כל אחד יכול לשים לב לזה. תסתכלו על רשימת המרכיבים בצנצנת ותוודאו שהיא מכילה חלב אמיתי, סוכר, ואולי קצת גלוקוזה ווניל. ריבות חלב פושטיות (אההמ.. קומידה…) מכילות הרבה חומרים מייצבים ואבקת חלב – הן גרגיריות ומתוקות להחריד בניגוד לריבות המבריקות והקרמיות. מומלץ לחפש את אלה האיכותיות תוצרת חוץ בסופרים הגדולים. אגב, בשום סניף של שופרסל לא מצאתי ריבת חלב נורמלית.

ולמי שלא אוהב ריבת חלב, יש חלופות. לא בדיוק קלאסיות, אבל טעימות כמעט באותה מידה. אפשר סתם למרוח נוטלה (או אפילו ריבה, תכל'ס), ואפשר להכין קרם לימוני ופשוט של גבינת שמנת: מקציפים חצי חבילה של גבינת שמנת אמיתית (30% שומן לפחות) – שזה בערך 115 גרם, לא חייב להיות מדויק – יחד עם שקית של אבקת סוכר (100 גרם, קצת פחות מכוס) וכף של גרידת לימון (שימו לב למתכון וידאו שנתתי למעלה, מכינים שם בוידאו גם את הקרם הזה). מומלץ שהגבינה תהיה בטמפ' החדר ככה היא תתערבל יותר טוב.
כשאתם מסנדווצ'ים את העוגיות מומלץ לעשות את זה בין שתי כפות הידיים, ולא רק עם האצבעות, כי העוגיות רכות מאוד ועלולות להקרע או להתפורר.

פינת התכלס
מרככים חמאה במיקרו בפולסים קצרים (שתהיה רכה למגע, אבל לא מומסת!!). מקציפים את החמאה הרכה עם סוכר עד לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים פנימה את החלמונים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וגם קליפת לימון (לא חובה). מנפים פנימה את הקורנפלור והקמח ומקפלים בעדינות לתערובת פירורית יחסית אחידה.
אפשר לרדד ולקרוץ עוגיות (מומלץ אחרי צינון במקרר), ואפשר לגלגל לגליל ארוך, לעטוף בנייר אפייה, ולשמור במקרר. לפני האפייה פשוט מוציאים, פורסים לפרוסות, ואופים. זמן האפייה קצר: 4-5 דקות בלבד בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. העוגיות תיראנה רכות וצחורות, וזה בסדר. מצננים וממלאים בריבת חלב.
אוף טופיק – ניצול חלבונים

מאז ותמיד אהבתי להכין לעצמי חביתות חלבונים אחרי אימון. אני מתה על ביצים וזה לא הכי בריא לתקוע שתיים כאלה כל יום, אז פשוט אכלתי רק את החלבון וככה חסכתי את רוב השומן והכולסטרול. את כל החלמונים הצהובים הייתי שומרת בכוס מכוסה במקרר ופעם בכמה זמן שצברתי מספיק חלמונים הייתי מכינה אלפחורס. אתם יכולים לעשות הפוך – להכין אלפחורס ולשמור את החלבונים במקרר לחביתות שלכם. את החביתות אפשר להכין עם בצל מטוגן ופטריות ואפילו עגבניה קצוצה וקצת שום אם אתם בקטע. אני אוהבת את זה בלנקו – רק עם קצת מלח ופלפל וזהו. מגישים עם כף גדושה של גבינת שמנת ופרוסות דקיקות של בצל ירוק. מעדן!
אני לא אוהבת ריבת חלב אני מכינה למי שכן אוהב.. פשוט אני חיפשתי תעסוקה וכל הזמן חברות שלי אוכלות את זה...
ו.. המתכון הזה מסובך מידי אפשר אחד יותר קצר?
אם כי במתכון הנ"ל חסר משהו חשוב מאוד - הקוקוס הטחון שבו מגלגלים את העוגיות המוכנות, כך שהוא נדבק מהצדדים לריבת החלב.
אפשר אולי לפשט ע"י שימוש בבצק פריך רגיל אבל: א. זה לא הרבה פחות עבודה. מה לעשות אלו עוגיות סנדביץ, ואין קיצורים, חוץ מאשר לעשות אותן אחת אחת. ב. זה בכלל לא יהיה אותו הדבר, חלק ממה שעושה את העוגיות האלו טעימות כ"כ זה המרקם הרך והנימוח של העוגיות עצמן.
| כמות: 15-20 עוגיות | ||||||||||
|
||||||||||
|
אחרי השרשור הקודם של האלפחורס התעורר לי התאבון לעוגיות היפות והטעימות. ראיתי בחנות עוגיות כאלו קנויות, והן בכלל לא נראו כאלה מושכות כמו הבייתיות שבתצלומים כאן.
בקיצור, חשבתי לאפות לשבועות ולהקפיא (כל השנה אין לי אפשרות לעוגיות חלביות, כי רוב השבת אנחנו בשריים, ובאמצע השבוע, צריך לייחד קופסא מיוחדת לעוגיות החלביות כדי לא להטעות וגם לאפות עוגה/עוגיות פרווה בנוסף. עבודה כפולה!).
אפשר להקפיא?
מתכון של שדרותי שהיה בפורום בעבר:
125 גרם קמח
112 גרם קורנפלור
½ כפית אבקת אפייה
50 גרם חמאה רכה
65 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל משובחת
למילוי וציפוי:
צנצנת ריבת חלב משובחת
שקית שבבי קוקוס של (100 גרם)
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום הכי גבוה שיש לכם 240-250 מעלות.
2. מנפים את הקמח בקערה יחד עם הקורנפלור ואבקת האפייה.
3. בקערת המערבל, מקרימים חמאה וסוכר במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את הביצה והוניל, וממשיכים לערבל עד אחידות.
4. מוספים את הקמח המנופה וממשיכים לערבל עד שהבלילה אחידה וחלקה.
5. מרדדים את הבצק שנוצר על משטח מקומח קלות לעובי של 3-4 מ"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ (אפשר להשתמש בקורצן קטן, או בכוס קטנה).
6. מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 5 דקות ולא יותר. העוגיות אמורות להישאר לבנבנות. מצננים עד לקירור מוחלט.
7. מקשטים את העוגיות: מערבבים בקערית קטנה את אבקת הנס קפה יחד עם המים. טובלים את המכחול ומציירים על מחצית מכמות העוגיות (שיהפכו לחלק העליון של העוגייה). מייבשים לחלוטין.
8. מניחים במרכז עוגייה לא מצויירת (על הצד השטוח שלה) כפית ריבת חלב, סוגרים מלמעלה בעוגיה נוספת (מצויירת) ולוחצים מעט עד שהמילוי מבצבץ מהצדדים. מגלגלים את שולי העוגייה בתוך צלחת שטוחה עם קוקוס. עושים כך עם כל העוגיות.
יום אחד שיהיה לי אומץ אני אכין ריבה ביתית.
ניסיתי את הרעיון של הגלילי נייר מגבת שהביאה חסידית, זה כ"כ קל וחוסך לכלוך של רידוד וקימוח [וחילוץ העוגיות מהשיש] ויוצא מדויק ומקסים!!! אימצתי!!!
אצלנו בבית אוהבים לאכול חמאת בוטנים, בפרט את הטבעית של B&D
אלא שהמחיר שלה עלה מאוד בזמן האחרון, והפך אותה לתענוג יקר למידי
החלטתי לנסות להכין בבית
מה צריך?
בוטנים
מעט שמן (לא בטוח שחייב, נראה לי תלוי באיכות של המעבד מזון)
קולים את הבוטנים בחום נמוך (או קונים אותם קלויים, אבל קשה להשיג בוטנים קלויים בלי מלח)
מורידים את הקליפות החומות הדקות (זה החלק של העבודה בענין)
טוחנים במעבד מזון, עד לקבלת המרקם הרצוי. אם זה לא נהיה לחמאה, מוסיפים מעט שמן.
למי שאוהב - כדאי לעצור את הטחינה כשעוד נשארות חתיכות בוטנים
![]()
טל..יצא לי לחשוב אם זה אפשרי להכין בבית, ולא ניסיתי.
אז תודה על הרעיון והפירוט!
ו.. בתאבון!
באיזה חלק של המעבד מזון?
יצא ממש טעים, חוץ מזה שנראה לי שקליתי את הבוטנים קצת יותר מידי
בלהבי הפלדה, הרגילים
הקליפות עושות טעם מריר לממרח- כדאי לא להכניס אותן...
יש מרכיב חשוב ששכחת בהכנה של חמאת בוטנים בבית- לנקות אח"כ את המג'ימיקס מכל הליכלוך השומני....
סקוצ' עם הרבה סבון וזהו. ואפילו שלא ניקיתי מיד, אלא רק למחרת
אני רוצה להכין את זה:
http://www.carine.co.il/htmls/page_325.aspx?c0=13266&bsp=13097
ושאלותיי הן כאלה:
א. איזה חומרים אפשר להמיר במקום אלו החלביים כדי שהמאפה יהיה פרווה?
ב. האם יש אפשרות להכין את הבצק ללא מיקסר לדעתכם?
תודה רבה 
חילזון 123מן הסתם במקום חמאה אפשר מרגרינה ובמקום חלב מים או חלב סויה.
במקום החמאה אפשר אולי גם שמן אבל אז בטוח התוצאה לא תהיה בדיוק אותו הדבר.
לא נראה לי שהמיקסר הכרחי זה לא שמקציפים פה משהו. משתמשים בוו לישה שזה בעצם כמו ללוש את הבצק בידיים.
~א.לנקווה שגם יצא כך..
תודה יקרה!
~א.לאחרונהאם אני אופה היום, זה יישאר טוב במקרר עד ליום ראשון?
ואם אני אקפיא אותה- היא תצא טובה מהמקפיא, או שעדיף שלא?
תודה רבה!!
אפשר להקפיא, תלוי במקפיא שלך. תקפידי כמובן על עטיפה הרמטית. אצלנו אנחנו משתמשים בעוגה עד 4 ימים. אם ביום א תשתמשו ותגמרו- אפשר, בעיקר אם לא תהיו בבית ולא תפתחו ותסגרו את המקרר כמה ימים...
את גם יכולה לאפות רק את הבצק ולהקפיא וביום א לאפות רק את המילוי.
פעם הייתי בחתונה ואכלתי מש ואז אמרו לי שזה כבד..
מאז יש לי חלום להכין משו שיכלול כבד אבל שלא ירגישו אותו..
אה, אפשר גם מתכונים שהחתיכות כבד נוספות לירקות כלשהן.. נגיד בתוך בצק..
יש חיה כזאתי??????????
![]()
ובאופן אישי, קשה לי לחשוב איזה ירקות ישתלבו בטעם שלו. אולי פטריות ובצל מטוגן.
בחתונות מגישים כבד עם פטריות. את יכולה לטגן בצל ופטריות ולהוסיף את הכבד המטוגן כשהוא קצוץ לחתיכות קטנות ואז, טעמו יהיה פחות דומיננטי. אם תשימי בסלסלת פילו (חפשי בגוגל, מאד פשוט, אבל כדאי לראות בוידאו),יתווסף גם טעם ומראה הסלסלה.
ואפשר כמובן, ממרח כבד, אבל זה כרוך בהרבה עבודה.
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t350899#4285490
זה מאותו שרשור, ומאז שניסיתי פעםפ אחת אני לא מפסיקה להכין
יוצא ממש טעים
לא מספיק לילה?
תודה
אז נתלה מחר בלילהבדרךאחרונהאחרי שהיא מוכנה בתנור (עם גבינה צהובה והכל)
ומה לגבי בלינצ'ס פטריות עם שמנת?
תודה רבה!!
אנחנו תמיד מכינים 2 ואחת מקפיאים. כי זה הרבה עבודה (להכין ת'רוטב והכל..) ולא משנה אם מכינים 1 או 2.
בלינצ'ס אינלי מושג..
עם מילוי גבינות,ולהפשיר במקרר,תפוא לא מומלץ להקפיא,ונראה לי שגם פטריות עשויות לא לצאת כזה טוב ,בגלל הנוזלים שבהם........
האם אוכל להכין ממנה מנה אחרונה לחג השבועות?
מה דעתכם?
בדרך כלל, אני שומרת שמנת מתוקה במקפיא, אלא א"כ אני מתכוונת להשתמש בה בימים הקרובים. כך אני פותרת את בעיית תאריך התפוגה.
התאריך שמופיע הוא תאריך אחרון לשיווק. כלומר, הסופרמרקט יכול למכור לך בתאריך תפוגה של היום, מתוך הנחה שאינך חייבת לבשל מיד היום. החברה גם נוטה לתת תאריך מוקדם יותר, כדי שלא יבואו אליהם בטענות. את עדיין יכולה להקפיא ומחר להפשיר, כך תחסכי עוד יום. בשמנת להקצפה אין מקום לפספוסים. אם היא נשמרה במקום קר כל הזמן שבה שהתה אצלך, את יכולה להקציף ולהריח (ואם האף סתום, תסתפקי בטעימה...)
יש לי מתכון של מאפינס קוטג' וזיתים (מתכון של תנובה...) ורציתי לשאול אם אפשר לשים במקום זיתים בטטות ואם כן מה התנאים ולמה צריך לשים לב. תודה רבה!
הנה המתכון של המאפינס:
המרכיבים ל-8 מאפינס:
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח תופח
1/2 כפית מלח
2 ביצים
1 גביע קוטג' תנובה 5% (250 גרם)
1/2 שקית פתיתי עמק (100 גרם)
1/2 כוס חלב 3% (120 מ"ל)
1/2 חבילה חמאה מומסת (50 גרם)
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים, חצויים ומסוננים
לשימון התבנית:
חמאה מומסת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים מאפינס.
מערבבים קמח ומלח בקערה. טורפים ביצים בקערה נפרדת. מוסיפים גבינות ,חלב וחמאה מומסת ומערבבים.
יוצקים את התערובת לקערת הקמח. מוסיפים זיתים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית שקעים ואופים 25 דקות עד הזהבה. שומרים מחוץ למקרר עד יומיים. לפני ההגשה מומלץ לחמם כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.
אבל אין לי מושג איך זה יצא
לבטטה יש מרקם לגמרי אחר, ולכן לא נראה לי שהרעיון מוצלח. עדיף לחפש מתכון שנועד לכתחילה לת. אדמה או בטטה ולא לקחת את המתכון הנ"ל (דרך אגב, יש לי מתכון דומה עם טבעות זיתים והפשטידה יצאה טעימה גם לבררנים).
את יכולה להחליף את הזיתים בגרעיני תירס, כי גם להם מרקם קשה ואינם הופכים לחלק מהעיסה, או בגזר ואפונה.
אם את מתעקשת על בטטות, הייתי מוסיפה אותן רק לאחר בישול ומעיכה, כחלק מהבצק (שימי לב למחיר הבטטות!)
חשבתי שהיום יום חמישי וקניתי פירות לשבועות.
איך ניתן לשמור עליהם טריים כמה שיותר עד החג:
משמשים, אפרסק, דובדבנים וכיו"ב.
תודה לכם.
למשמש ולאפרסק אין צורך לדאוג. אם קניתם אותם קשים מספיק, הם יחזיקו אפילו שבוע במקרר, בלי להתקלקל (אולי אפילו עדיין יהיו קשים לחג, תלוי במקרר).
כלל 1: מקרר.
כלל 2: אם יש אפשרות בתוך שקית נייר.
כלל 3: לשמור על הפרדה בין הסוגים השונים, כי יש השפעות הדדיות. למשל, אם שמים בשקית אחת בננה ותפוח, אלו גורמים להבשלה מהירה יותר של פירות שיהיו איתם בצוותא.
כלל 4: לוודא שהשקית, או הקופסא שבה הם נמצאים איננה לחה. אם יש לחות על הפירות, להקפיד לנגב, כי זה אחד הגורמים להיווצרות עובש. אם מאחסנים בתוך קופסא שקופה שבתוכה הם מונחים, אפשר לשים מתחת לדובדבנים נייר מגבת שיספוג את הלחות.
כמו כן, יש אפשרות לקנות ברשתות השיווק (ראיתי בשופרסל דיל, אבל מן הסתם יש בעוד מקומות) "ביצה" ירוקה מפלסטיק, שמסייעת למנוע את הגז שנוצר בעת הבשלת הפירות. אם שמים אותה יחד עם הפירות, היא אמורה לסייע לשמור עליהם טריים.
הי!!!
מחפשת רעיון למילוי לפחזניות שיהיה חלבי אבל לא מתוק, אולי משהו עם פטריות???
אפשר באמת פטריות - לטגן בצל, להוסיף פטריות, לפזר קצת קמח, לערבב. להוסיף שמנת ותבלינים, ולבשל עד להסמכה של הרוטב.
אפשר גבינה/שמנת מתובלת עם מה שאוהבים (שום-שמיר, זעתר, זיתים, שומשום קלוי, וכו')
אפשר פירה וגבנ"ץ - לערבב כמויות שוות של פירה וגבינה צהובה מגורדת. לדאוג לחמם היטב לפני ההגשה
בצורה שלא יווצרו גושים??
ואז מערבבים, לא אמורים להווצר גושים