שרשור חדש
הקנילוני עם הבשר כבר בתנור אבל לא שמתי רוטב..עםהשם!

רק פיזרתי מעל בצל קצוץ ומים...

יש למישהו רעיון ?

חוצמי רוטב עגבניות... בא לי לגוון!!

מה זה קנילוני??-משה ר-
זה פסטה בצורת צינורעםהשם!

בשמל פרווהיהודיה מא"יאחרונה

להמיס מרגרינה בסיר, להוסיף קמח (כף שטוחה קמח על כל 25 ג' מרגרינה)

להוסיף מים (או תחליף חלב/שמנת לא מתוק - יותר טעים, יותר יקר ופחות בריא) ולערבב

לתבל בשום, פלפל לבן ומלח. אפשר גם טיפונת אגוז מוסקט

על 50 ג' מרגרינה צריך משהו כמו כוס מים, אבל לשים, לערבב הרוטב צריך להיות סמיך, אם צריך מוסיפים עוד, אם הוא נהיה דליל מידי לבשל עד שיסמיך.

ובכל מקרה הוא צריך להיות בהתחלה קצת יותר דליל ממה שצריך ואז מבשלים תוך כדי ערבוב עד להסמכה

עוד התלבטות עם דברים לקראת פסח..א.א.ק

אם אני רוצה להכין לזניה, אבל במקום לעשות בלילה של קוטג' וביצים - אני שמה רוטב בשמל, עם פטריות, ילך?

טעים מאוד!קרמבו

אולי היא לא תצא מוצקה כמו לזניה עם קוטג' וביצים, אבל טעימה היא תהיה, בע"ה.

בטח שילךיהודיה מא"יאחרונה

למעשה אפילו יותר קרוב ללזניה האמיתית מאשר עם קוטג' וביצים

פירות יבשים...~א.ל

יש לכם רעיונות מה אפשר לעשות איתם?


תפוח אפוי ממולא, עוף ממולא/מבושל בפירות יבשיםאני ירושלמית

פירות יבשים ממולאים בבשר

 

קישואים ממולאים בבשר ברוטב פירות יבשים

 

לפתן מבושל של פירות יבשים

 

עוגת פירות יבשים

 

סלטים בשילוב פירות יבשים

אפשר מתכון לרוטב פרות יבשים לקישוא ממולאaima
הנה מתכון מהאתר 'המטבח של איה'אני ירושלמית

 

 

קישואים ממולאים - ברוטב לימון, נענע ופירות יבשים --- אורית(ה)  

29/11/2011 08:03

קישואים ממולאים - ברוטב לימון, נענע ופירות יבשים
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
מתכון אותנטי מבית אימי, מהמטבח הסורי\לבנוני המשובח !!!

רצוי להשתמש בקישואי בלאדי (קטנטנים, בגודל אצבע). אם אין, לבחור קישואים כמה שיותר קטנים. העגולים לא מתאימים למתכון זה.

מרוקנים כ-20 קישואים (מהקטנטנים), בעזרת קישואן קצר (שוב,רק אם אלו קישואי בלאדי) רכשתי גם קישואן ארוך יותר לקישואים "הרגילים"..

ומכינים את המלית:
-----------------------
חצי כוס אורז שטוף, מלח\פלפל,הרבה נענע קצוצה 2 כפות שמן, 3 שיני שום קצוץ.
ממלאים את הקישואים עד למחציתם. (האורז לא מבושל - ורצוי אורז עגול)

בסיר רחב ושטוח:
---------------------
פורסים 4 שיני שום ומערבבים קלות בשמן.
מסדרים את הקישואים,אפשר בקומות.
ומוסיפים: 2.5 כוסות מים, מלח\פלפל, 1 כף אבקת מרק עוף.
ופירות יבשים:8 שזיפים, 8 משמשים.
וכמובן עוד חופן של נענע קצוצה.

מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה שעה.
מוסיפים מיץ מלימון וחצי ומבשלים עוד שעה. התבשיל לא שוחה ברוטב, הרוב נספג.
מעדן !

המקפידים יותר, כמו אימי למשל, נוהגים לטגן ולהשחים קלות את הקישואים (שכבר מולאו) טרם בישולם. זה מוסיף צבע וטעם..



לחץ להגדלה
 
 

לאכול אותם?יהודיה מא"י

יופי של חטיף בריאות

אפשר גם לשמור אותם במקפיא, הם מחזיקים ככה המון.

עוף עם פירות יבשים יכול לצאת פצצה!דניאל!!
בשר כבש רץ עם זה-משה ר-


תודה לכולם..~א.ל

אני לא אוהבת כ"כ את השילוב של עוף או בשר עם פירות יבשים..

המתיקות לא מסתדרת לי..

חשבתי להכין חרוסת ביתית, עם תמרים ותפוחים

למישהו יש מתכון?

יש עוגה איטלקית עם הרבה אגוזים ופרות יבשיםחילזון 123אחרונה

שקוראים לה עוגת סיינה. אפשר לחפש בגוגל מתכון.

בעקרון זאת עוגה כזאת די כבדה כזאת מלאה בפירות יבשים עם קינמון וכו'.

 

עוגה לשבת ללא אפיה, גם יפה וגם טעימהכלנית1

חיפשתי עוגת שחיתות . מצאתי מתכון לעוגה ללא אפיה והמרתי את השמנת המתוקה בריצ' ואת החלב במים. יצא מקסים (לא יפה כמו בתמונות,כי קצת התקמצנתי על השוקולד לציפוי (יש מספיק קלוריות במילוי). 

איבדתי את הכבל של המצלמה, אז אני מביאה את הצילום מהאתר (אני לא מצליחה להעתיק את התמונה בלבד, כרגיל): 


http://shikook.co.il/wp-content/uploads/2011/12/P1050953.jpg



נראה ממש-משה ר-

טוב וטעיםיאמי

מ-ת-כ-ו-ן~א.ל

זה בדיוק סוג העוגות שאני מחפשת לזמן הזה

מצורף קישור למתכון....משתדלת

נראה באמת שוס.

 

http://shikook.co.il/?p=1902

עשיתם לי חשק להכין את זהאיזה טוב ה'!!!!

הבעיה היא שאין לי ציוד סקי כדי להגיע לחנות

 

אם יהיה רגוע יותר בהמשך היום אולי אצליח לקפוץ.

 

 

השבת לא צפוי שלגאיזה טוב ה'!!!!אחרונה

אני מקווה להספיק להכין

 

 

מתכוןכלנית1

הקלדתי את המתכון ושמרתי אותו אי שם בWORD ועקב תקלה אין לי אפשרות להעתיק, אז תפנו למקור:

http://shikook.co.il/?p=1902

היום ניסיתי משהו נחמד ויצא-משה ר-

טעים....

הכנתי שקשוקה הוספתי את הביצים לקראת סיום הבישול ואז החלטתי להוסיף פתיתים בפנים 

הוספתי עוד 5-7 דקות בישול והתוצאה....יאמי

וזה לא קשה?- הפתיתים...~א.ל
לא...הם מתרככים עם הנוזלים-משה ר-
חדשני מידיחסדים

שקשוקה זה לא עם לחם טרי לניגוב? צוחק

או שאתה בבלי? דוס

מרוקאי למהדרין-משה ר-

אבל נחמד לגוון מידי פעם....


או כמו שאומרים-שף פנתר זה שף מאלתרצוחק (לא שאני שף או משו)

שווה ניסוי.דרך טובה להיפטר מהחמץ...קרמבו
אני גם הכנתי משו חדשני שכזה ויצא נחמד;פלספניתאחרונה

בעזהי"ת


שילוב של אורז, עדשים כתומות, ונקנקיות חתוכות לפרוסות דקות, עם בצל ועגבניות שרי, הכל ביחד בסיר עם כל מיני תבלינים ורטבים שונים. 

קונים תנור חדשאנונימי (פותח)


שלום לכולם, אנחנו מארחים השנה אצלנו בבית את סדר פסח, ולכבוד ההמון שהולך להסתער על דלתנו החלטנו להתחדש בתנור חדש... חשבנו על משהו בסגנון של הדגם הזה: www.newpan.co.il/product/%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%99-ndb-6767w

בכל מקרה אנחנו מעוניינים בשתי דלתות וזהו בערך טווח המחירים. רצינו לדעת, אם נבחר לרכוש אותו באינטרנט, האם הוא מגיע עם אחריות יצרן? ואם כן, מי נותן אותה? אני חושבת שזהו דגם של דלונגי. אשמח לעזרה, תודה!


אני ממליצה-סאוטרdvorayo

לפחות תבדקו אותו לפני אם אתם סגורים על דלונגי.

יתכן שהוא טיפה יותר יקר אבל שווה כל שקל.

יש לו להבת טורבו מקצועית בגז,תנורים חזקים חמים ואיכותיים,ויש דגמים שמגיעים גם כשמכסה הגז הוא פלטת שבת.

הדגם עם שתי תאי אפייה בא כשיש תא גדול ותא קטן יותר-אבל שניהם מתאימים לחלות ולעוגות וכו' 

ואני לא חושבת שהמחיר היה לנו בזמנו שונה מתנורים אחרים- כלומר הוא ברמת מחיר בערך כמו תנורים אחרים-דלונגי קינג וכו'.

(אני לא יודעת בדיוק מה הולך בשוק)

אנחנו קנינו אותו לחתונה,ואחרינו זוג נוסף שהתחתן קנה תנור דגם אחר והצטער,מאז כל זוג שמתחתן במשפחה בדכ לוקח תסאוטר.

שווה כל רגע במטבח!!

תודה לשתיכן!אנונימי (פותח)אחרונה

נתתן לי המון חומר למחשבה... אמשיך לגגל ולבדוק!

טיפים למטבח-משה ר-

טיפים וטריקים של שפים

המוחות הקולינריים הטובים ביותר יודעים כי בישול זה לא רק עניין של ידע ונסיון, אלא עניין של טעם ומגע. לפניכם טיפים וטריקים פשוטים שיבטיחו כי כל מנה שתעשו תסב לבלוטות הטעם שלכם הרבה אושר... בתיאבון!


טיפים של שפים


1. ערבבו חמאה ושמן זית
נסו לבשל 50-50: חמאה ושמן זית. החמאה מביאה טעמים עשירים אל המזון, אבל נשרפת כבר בטמפרטורות נמוכות מאוד, השמן לעומת זאת מונע ממוצקי החלב בחמאה להיחרך, מה שיאפשר לכם הגביר את עוצמת החום בבישול.


טיפים של שפים


2. סחטו את כל המיץ
לפני שאתם סוחטים לימונים או תפוזים, הכניסו אותם ל-15 שניות חימום במיקרוגל. הפרי יניב פי שניים מיץ.


טיפים של שפים


3. שמרו על האצבעות שלכם
שימו מגבת מתחת לקרש החיתוך כדי שלא יתנדנד או יחליק תוך כדי חיתוך המזון.


טיפים של שפים

4. בשלו את הדג כשהעור כלפי מטה
תמיד בשלו את הדג כשהעור כלפי מטה. העור שומר על בשר הדג מפני התייבשות ומספק ניגוד פריך לבשר הרך. 75% מהזמן בשלו את פילה הדג על הצד של העור (כחמש דקות), ואז הפכו אותו לצד הבשר עד שהוא מוכן.


טיפים של שפים

5. הצילו את הבשר
בישלתם את הבשר יותר מדיי? לא נורא. פרסו אותו לפרוסות דקות, הניחו על צלחת ופזרו מעל עגבניות ובצל קצוצים. הוסיפו מעט שמן זית ומיץ לימון טרי; החומציות והשמנוניות יעניקו לבשר את הלחות והשומן שחסרים לו.


טיפים של שפים


6. שמרו על הטפלון
ציפוי טפלון יכול להיהרס בטמפרטורה גבוהה, לכן שמרו על מחבתות הטפלון למשימות עדינות כמו חביתות או טיגון דגים.


טיפים של שפים

7. אל תעמיסו על המחבת או הסיר
ברגע שהסיר או המחבת גדושים באוכל ורוטב, כל המרכיבים דורשים זמן בישול ארוך יותר, מה שעשוי להשפיע על טעמו של האוכל. זכרו: הוספת זמן בישול גורעת מהטעם. כל המרכיבים צריכים להיכנס בנוחות אל שכבה אחת, כזו שתאפשר לכם לערבב בקלות. אם אינכם יכולים להשתמש בסיר או מחבת גדולים מספיק, מומלץ שתבשלו בנאגלות.


טיפים של שפים


8. רוטב פסטה מנצח
הסוד לרוטב פסטה מנצח הוא במי הבישול. אחרי בישול הפסטה, לפני שאתם מסננים את המים לכיור, שמרו כוס של מי הפסטה והוסיפו לרוטב, לפי הצורך. העמילן יהפוך את הרוטב לסמיך יותר ויעזור לו להידבק לפסטה.


טיפים של שפים


9. הכינו צלחות מראש
מזון חם שמוגש על צלחת קרה זו טעות. חממו את כלי ההגשה בחום של 65 מעלות צלזיוס בתנור, במשך 10 דקות, לפני שאתם מגישים עליו את האוכל. מן הצד השני, הגבירו את הרעננות של מאכלים קרים, כמו סלטים, על יד הקפאת כלי ההגשה.


טיפים של שפים


10. טבלו את הבשר במים
כדי להפשיר סטייקים או צלעות לפני בישול, לא מספיק להניח אותם על השיש. הכניסו אותם לשקית פלסטיק וטבלו אותם במים פושרים למשך 30-60 דקות לפני הבישול. העלאת הטמפרטורה הפנימית של הבשר מקלה על הבישול שלו אחר כך.


טיפים של שפים


11. לא במקרר
אף פעם אל תאחסנו במקרר עגבניות, אפרסקים, תפוחי אדמה, בצלים, שום, לחם וקפה. טמפרטורות קרות, מסכנות את הטעם והמרקם של מוצרי היסוד האלה.


טיפים של שפים12. חממו את המחבת
מחבת צלייה היא טכניקת מסעדה פופולארית שמשום מה לא מנוצלת על ידי טבחים ביתיים. חממו מחבת ברזל או נירוסטה (בלי ידיות), על האש, עם קצת שמן זית עד שיעלה מעט עשן. הוסיפו את העוף, הסטייק או הדגים ובשלו עד שצד אחד משחים יפה (כ-3 עד 4 דקות). לאחר מכן, הפכו את הבשר והכניסו את המחבת לתנור (בתנאי כמובן שהיא מיועדת לכך), בחום של 200 מעלות צלזיוס, כדי לסיים את הבישול.

טיפים של שפים

13. ותרו על המלחיה
תיבול נכון הוא בעל חשיבות עליונה. מקום להמליח בצורה עיוורת, ותרו על המלחיה ועברו לשיטת הפיזור הידני. במקרה זה, גרגירי מלח גס עדיפים, כיוון שהם מאפשרים לכם שליטה מקסימלית על התיבול. זכרו - תמיד אפשר להוסיף עוד...


טיפים של שפים


14. אזנו את המלחיות
אבל אם בטעות המלחתם יותר מדיי, תוכלו לאזן את המליחות עם מעט חומץ.


טיפים של שפים

15. תנו לבשר לנוח
אם אתם נוגסים בבשר מיד אחרי שהוא יוצא מהגריל, המיץ שלו ידמם עם כל האדים אל הצלחת. תנו לבשר לשבת. המתינו 5 דקות לפני שאתם נוגסים בהמבורגר או עוף בגריל, 7 דקות לפני שאתם חותכים את הסטייק ולפחות 15 דקות לפני גילוף הודו או צלי גדול יותר.


טיפים של שפים


16. לטעום תוך כדי בישול
הכלי הטוב ביותר במטבח הוא הפה שלכם. טעמו מהמנה לפחות 3 פעמים תוך כדי בישול, כדי להתאים את התבלינים עם כל שלב ושלב.


טיפים של שפים


17. הכינו את רוטב הויניגרט שלכם
רטבים בבקבוק הם בזבוז של כסף וקלוריות. הכינו את הויניגרט בעצמכם: 3 חלקים של שמן זית/קנולה/שומשום יחד עם 1 חלק של חומץ בלסמי/יין/תפוחים, בתוספת מלח ופלפל. לבחירתכם: תוספת של שאלוט קצוץ, חרדל, עשבי תיבול או דבש.


טיפים של שפים


18. סננו פסטה
אם אתם רוצים פסטה מושלמת, סננו את הפסטה דקה לפני שהיא מוכנה. כעבור דקה, החזירו אותה לסיר וערבבו ברוטב החם. הפסטה תמשיך להתבשל בסיר יחד עם הרוטב.


טיפים של שפים



19. הצילו תוצרת נבולה
צמחים נובלים עקב אובדן מים, אם הירקות לבישול מעט רפויים, שימו אותם בתוך מי קרח. המים הקרים יחדרו לתאים וישחזרו את הפריכות.


מקור תמונות: stumbleupon

ליקטה וערכה: טל עזר


תודה!! טוב לדעת וגם שימושי!בת נוגהאחרונה
עזרה דחופה דחופהאהבה של אימא

אני צריכה עכשיו להכין עוגה ושולחת את בעל ילקנות מצרכים לפני שהכול יסגר....


כתוב במתכון שצריך לשים קמח - יש לי בבית קמח תופח.... זה משנה?? במתכון לא כתוב איזה קמח.....


תודה!

תלוי במתכון-ההתפחה משמעותית?dvorayo

יתכן שתחסכי עם קמח תופח את מוצרי ההתפחה-אבקת אפיה ,סןדה לשתיה וכו', 


תלוי במתכון אם זה משמעותי בו.

לדעתי לפחות ,(בטח יש מומחיות ממני..)

בהצלחה


זה בסדר להשתמש בקמח תופחיהודיה מא"י

אם לא כתבו איזה קמח, הכוונה לקמח רגיל. אם יש אבקת אפייה במתכון, תורידי אותה


תלוי בכמות של אבקת אפייה ביחס לקמח אם להוריד לגמרי או רק לחצי

גם אם זה רק כפית אבקת אפייה?אהבה של אימא
נראה לי שכןיהודיה מא"י

אבל רוצה לפרט את המתכון?

זה רק לבסיס...אהבה של אימא

הבסיס הוא עוגת שוקולד פשוטה...


ויש לי תחושה שהעוגה לא תצא טובה ואני אמצא את עצמי מחר קונה עוגה מוכנה צוחק


נכון שאני סתם לא מאמינה בעצמי???

את סתם לא מאמינה בעצמךיהודיה מא"י

שימי קמח תופח, במקום קמח רגיל + אבקת אפייה

סיימתיייאהבה של אימאאחרונה

מחר נדע איך יצא =)


תודה רבה דבורה ויהודיה פרח

שלום שלום! שאלה על תבנית של פיצה>>>>אביה*

במתכון שפורסם באתר, בקשור זה: 

/Special/Content/Recipe.aspx/r861

כתוב: שווה להשקיע בתבנית עם חורים לפיצה...


מישהו מכיר כזו תבנית?


למה היא טובה יותר?


ואיפה משיגים אותה?


תודה רבה רבה..

הסתבכתי עם הקישור אז מצרפת>>אביה*

פרווה

פיצה מקמח מלא

באדיבות שמרית, צילום: שמרית
פיצה מקמח מלא - הפיצה משופרת מבחינת הערך התזונתי שלה אך עדיין טעימה. שווה להשקיע בתבנית לפיצה עם חורים או אבן שמוט לפיצה.

חומרים ל-2 פיצות בינוניות או פיצה אחת גדולה

לבצק:

160 מ"ל (2/3 כוס) מים פושרים

1/2 שקית או קובית שמרית

250 גרם (2 כוסות) קמח מלא

1 כפית מלח

1 כפית דבש

2 כפות שמן זית

לרוטב עגבניות:

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קלופות קצוצות

4-5 עגבניות טריות בשלות חתוכות

עלי בזיליקום (כ-5 עלים)

מלח, פלפל שחור, פפריקה

לטופינג:

גבינת מוצרלה (או כל גבינה אחרת)

פרוסות עגבניות טריות, פטריות טריות או כל ירק אחר שעולה על הדעת!

מכינים את בסיס הפיצה:

מערבבים קמח ושמרים בקערה, מוסיפים מים, שמן, דבש ומלח ולשים יחד 10 דקות (חשוב להקפיד על לישה מספקת!!) לקבלת בצק רך ואחיד. הבצק נעשה גמיש ונוח לעבודה.

מכסים את הקערה ומתפיחים כ-30 דקות.

מכינים את הרוטב:

מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה, מוסיפים העגבניות והתבלינים. מנמיכים את האש, מבשלים מכוסה כ-15 דקות עד שהעגבניות משנות את צבען, מקררים מעט.

מרכיבים את הפיצה ואופים:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מחלקים את הבצק לשניים ומוציאים ממנו את האוויר.

מקמחים את משטח העבודה מרדדים לעיגולים בעובי כ-1/2 ס"מ.מסדרים בתבנית מקומחת או מרופדת בניר אפיה (עדיף תבנית פיצה עם חורים בבסיס).

מורחים שכבה אחידה של רוטב העגבניות, מפזרים גבינה ומסדרים את התוספות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-20 דקות או עד שהשוליים מתחילים להשחים (תלוי בעובי הבצק) והגבינה מבעבעת ומזהיבה.


הרעיון הואיהודיה מא"י

שבתבנית עם חורים יש זרימה של אויר חם גם מתחת לפיצה.

אבן שמוט זה אפילו יותר טוב, כי היא מתחממת, וככה אופה את הפיצה היטב מלמטה

אני בפשטות שמה נייר אפייה על הרשת של התנור, וככה אופה את הפיצה, בלי תבנית. אבל זה מתאים רק למי שמשתמש בתנור לחלבי בלבד.

ותבנית עם חורים צריך להיות אפשר לקנות בכל חנות כלי בית, אבן שומט יכול להיות שרק בחנויות מתמחות לאפייה, אבל אפשר לבדוק גם בחנות כלי בית, ובחנויות של עשה זאת בעצמך כמו הום סנטר ואייס.

אבן שמוט יש לדוד שלי.. וזה באמת טוב!נדנדה כתומה.
מוכרים אבן שמוט במשביר. לא יקרה במיוחדכלנית1
אחלה, תודה!אביה*אחרונה

החכמתי... 

מעוניינת לקבל מתכון לממרח חומוס ביתימרים*

אכלתי ממשלוחי מנות והיה ממש טעים..כזה עם שום בפנים...

תודה רבה

אולי תבקשי ממי ששלח לכם?יהודיה מא"י

יש הרבה מתכונים לממרח חומוס ביתי, אבל סביר להניח שזה לא יהיה אותו דבר כמו שאכלת

אם כבר מנצלשת..אני מעונינת בממרח קישואיםdvorayo

יש למישהי מושג??


לי ישיהודיה מא"י

מטגנים בצל בשמן עד שיתחיל להזהיב

בנתיים, חותכים את הקישואים לקוביות (כמו מלפפון לסלט). לשטוף את הקישואים היטב או לקלף,  לפי מה שמעדיפים.

מוסיפים את הקישואים, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומלח

ממשיכים לטגן-לאדות עד שהקישואים מתרככים.

מרסקים במעבד מזון למחית חלקה.

קחי בחשבון שזה לא מחזיק המון זמן במקרר - שבוע בקושי. כך שאם יצאה כמות גדולה כדאי להקפיא חלק. חשבתי פעם לנסות להוסיף מיץ לימון או חומץ כדי שיחזיק טוב יותר, אבכל לא יצא לי לבדוק איך משתלב הטעם החמוץ.

עשיתי פעם, בתוספת ביצים קשות ופטריות טריותבת נוגה

הביצים - גם מגדילות כמות וגם הופכות את המרקם לסמיך יותר.

 

הממרח\סלט הזה יוצא טעים מאד מאד!!

אבל הכמות ממש מצטמצמת במהלך ההכנה, כך שלא יוצא המון,

וזה גם נאכל מאד מהר....

 

אז לדעתי - למשקיענים בלבד

אולי יש למישו...???חומוס ביתי?מרים*
זה הופיע פה בפורום די ממזמןיהודיה מא"יאחרונה

לא ניסיתי, אבל המתכון נראה בהחלט מוצלח.

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t360385#4376852

הפתעה בשק תפוחי האדמההמוזרה

פתחתי שק תפוחי אדמה ומצאתי בתוכו שום יבש שלם קומפלט! המום

לתבוע את היצרן? צוחק

למה לתבוע?יהודיה מא"י

שום עולה הרבה יותר מתפו"א

נראה לי שהרווחתחיוך גדול

היא יכולה לקבל ממנו הרבה יותר מאשר שום...דניאל!!
שום דבר??dvorayo

לא נראה לי שיש הסכמי ביטוח על פירות וירקות...אבל מעניין לבדוק את זה.

לפני שבוע שלחתי אריזה פגומה לחסלט וטרם הגיבוכלנית1

לפני כשבוע מצאתי בשקית כוסברה/פטרוזיליה פרח סגול עם עלים שונים מאלו של הכוסברה/פטרוזיליה. שלחתי להם מכתב עם כתובת ועדיין לא התקבלה ואולי גם לא תתקבל תשובה. שאלתי אם זה חלק מהכוסברה, או צמח אחר ללא תולעים, או סתם משהו שהשתחל פנימה. כנראה שבדקו והעיפו את האריזה שהגיעה עם עובש, או ששם בדרום יש דברים חשובים יותר מאשר לפצות צפונית אחת שמצאה פרח יפהפה בכוסברה.

תמיד כדאי לדבר איתם קודם טלפוניתפפריקה--

לי כבר קרא השנה פעמיים שאריזות גדולות של גבינה צהובה התעפשו זמן רב לפני תאריך אחרון לשימוש. דיברתי עם תנובה, הם לקחו פרטים, ביקשו שאזרוק אותן לאשפה ושלחו לנו זיכוי לקניית גבינה ומספר מוצרים נוספים ברשת הקרובה לבית.

שוה לנסות בפעם הבאה לשוחח איתם לפני שאת שולחת בדואר.

שאלתי בטלפון אבל לא רשמו פרטים. בטח זרקו לפחכלנית1
שמנה לב- תנובה זה לא כמו פרות וירקותdvorayoאחרונה

בעלי עבד בעבר בשיווק סיטונאי של פרות וירקות- 

בדכ בהם מזדכים על מעמ לגמרי ואין החזרות-התקלקל-הפסדת,

מה שלא נכון במוצרי חלב מתועשים,שיש החזרות.


לכן אם תדווחי על מוצר פגום חלבי וכו'- שבדכ משמשים גם בחומר משמר ויש התחיבות לתקופה שהמוצר צריך להיות טוב-חברה תעדיף לא להסתכסך עם לקוח ולהסתכן בתביעה ותפצה (אגב גם אם תעבדי עליהם בטלפון....שווה להם)


מה שלא יקרה בפרות וירקות חיים.-נראה לי שגם חסלטים -אבל!!! באריזות ללא ואקום וחומרים משמרים,-רק ירק חי.


(יש חבילות של ואקום קצוץ שטוף עם חומר משמר - לא יודעת לגביהם אבל נראה לי שהכלל של מוצרים עם תאריך פג תוקף שייך גם עליהם).


בקיצר בהצלחה בכל,

לחמניות לפסחכלנית1

אני רוצה לאפות לחמניות כדי לגוון לנו (המצות לא מיטיבות עם העיכול שלנו, כמו אצל כולם, בעיקר כשמדובר במצות שמורות...) וגם בשביל תינוק שיתארח אצלנו בע"ה.

בעבר, נסיתי לאות לחמניות אבל הן יצאו כמו קניידלעך, רק אפויות. ממש לא טעימות. מצאתי מתכון, אבל אין לי נסיון מוצלח עם לחמניות, ולכן אני מקווה שלפי הרכיבים תוכלו לומר לי אם הוא נראה מוצלח:

מצרכים:
3 כוסות קמח מצות מנופה פעמיים
שקית אבקת אפיה
5 ביצים
כפית אבקת מרק בצל או פטריות
תפוח אדמה קטן מקולף ומעוך לפירה
1/2 2 כוסות מים רותחים
3/4 כוס שמן רגיל
מלח לטעם (???)
אופן ההכנה:
לערבב: 3/4 כפית מלח ,1 תפוח אדמה,3 כוסות קמח מצות,שקית אבקת אפיה,כפית אבקת מרק.
להרתיח 1/2 2 כוסות מים וברגע שרותחים לצקת לתוכם את קמח המצות ולערבב ב נ מ ר צ ו ת
במידה ויוצא פירורי אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים ר ו ת ח י ם. (אחרי שתוסיפו את הביצים יתקבל בצק רטוב יותר.)
להוסיף כל פעם ביצה שלמה ואחרי כל ביצה לבחוש עד שהביצה נעלמת בעיסה.
להוסיף את השמן. לבחוש היטב לעיסה א ח י ד ה.
להשאיר את העיסה 20 דקות על השיש.
אחרי 20 דקות ללוש שוב ולהכין בעזרת ידיים רטובות כ-20 כדורים . הלחמניות אמורות לצאת כדוריות ולא רכות מדי.
לחורר כל לחמניה למעלה בעזרת קיסם עץ. 4-6 חורים. להבריש ביצה ולפזר שומשום.
במידה והבצק לא נוח לקריצת כדורים אפשר להוסיף כף מים רותחים וללוש שוב.
לחמם תנור לחום 175 ולאפות את הלחמניות כ-40 דקות
לבצוע לחמניה אחת ולראות שהיא מוכנה מבפנים. במידה ולא, לכסות בניר כסף ברפיון ולאפות עוד מספר דקות.
להשאיר את הלחמניות בתנור כשהדלת 1/2 פתוחה כדי שיתקררו לאט לאט ובביטחה בתנור.
הלחמניות נהדרות גם אחרי הקפאה.

דווקא מצות שמורותחילזון 123

זה קמח מלא יותר אז זה אמור להיות יותר טוב מהלבנות. וגם יותר טעים...

 

עם לחמניות אין לי כ"כ נסיון. הכנתי רק פעם או פעמיים.

לפי מה שראיתי רוב המתכונים של הלחמניות לפסח זה בעצם סוג של פחזניות (מים רותחים והרבה ביצים).

 

תספרי איך יצא...

יותר דומה למאפינסמנור סרור

אני עושה כל שנה וזה יוצא לדעתי קרוב יותר למאפינס, אז אני מוסיפה לפעמים שוקולד צ'יפס וכד'

ואני גם לא אוהבת להתקשקש עם הבצק המוזר הזה אז אני גם עושה את זה בתבנית של מאפינס.

קשה לי להעריך תוצאות בלי לנסות קודםאמא מסורה

יש לי מתכון שהעיסה אמנם מזכירה קצת קניידלך, רק זה עם סוכר שמשנה את הטעם לטובה וקצת יותר נוזלית ואז הלחמניות יוצאות מעט אווריריות.

 

אצלינו אוהבים אותם 

לי נראה שאם עושים את הלחמניות מלוחות זה ממש יוצא כמו קניילדך אפוי בעוד שלחמניות מתוקות מזכירות קצת יותר עוגה.

מצאתי מתכון שנשמע נהדר באיזהשהוא ספר בישול פסחי.dvorayo

זה לחמניות-מאפינס מתוקות:

ל24 לחמניות:

1 כוס דבש

חצי כוס סוכר חצי כוס שמן 

3 ביצים

מיץ מ1 תפוז

1 כף קליפת תפוז

2 כוסות קמח מצה

1 כפית אבקתאפייה

1 כפית סודה לשתיה

50 גרם צימוקים.

חצי כפית קינמון


בהצלחה (נראה לי טעים אולי אנסה את זה השבוע...בל"נ אעדכן)

תודה. אשמח לשמוע. נראה לי שצריך להפחית את הסוכר!כלנית1אחרונה

לדבורה, נראה לי שיש יותר מדי סוכר: 1 כוס דבש + 1/2 כוס סוכר ל-2 כוסות קמח נראה די הרבה!

מתכונים לכבוד שבתיהודיה מא"י

יום חמישי הגיע, ספרו, איזה מתכון מיוחד אתם מכינים הפעם לכבוד שבת קודש?

או אולי שתפו בתפריט שאתם מכינים הפעם?


המתכון המיוחד שלי לשבוע זה - צלי בשר, מבשר מספר 8

שמים את הבשר בסיר, מוסיפים מעט מים ומבשלים על האש הכי קטנה שיש במשך כשעה וחצי.

קוצצים בצל

מגרדים גזר גסז

חותכים עגבניות לקוביות

מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגזר, ואח"כ את העגבניות

מערבבים היטב.

מוסיפים רוטב סויה, יין אדום וסילאן, ואת הציר שנשאר מבישול הבשר.

מתבלים - שום, פפריקה, כמון, פלפל שחור.

פורסים את הבשר מסדרים בסיר פרוסות של בשר ומעליהן רוטב (בכמה שכבות עם יש צורך). מעל פטרוזליה וכוסברה, כפי שיש בבית.

שמים על הפלטה או בסיר בישול איטי מערב שבת ועד לסעודה שניה

מומלץ להגיש עם אורז לבן

יש לי זוקיני צהובaima

רוצה להכין קישוא ממולא עם בשר טחון 

אפשר מתכון בבקשהיהודיה מא"י

נשמע ממש מענין ומושקע

בסוף נסענו לשבת.aima

כנראה מילוי של בשר קצת בורגול או פרורי לחם פטרוזיליה ותבלינים.

ברוטב עם קצת רסק פפריקה שום תבלינים

האם הבשר מכוסה ברוטב?הדס ואור

כמו מרק?

זה ממש נראה לי רעיון טוב לשבת בבוקר, תמיד חסר לי רעיונות לאוכל בלי רוטב, ונמאס לנו כבר מהחמין...

זה לא רוטב בכמות של מרקיהודיה מא"י

אבל הנוזלים מגיעים פחות או יותר לגובה של הבשר. אם לא אני מוסיפה עוד מים.

ועד להגשה נשאר קצת פחות רוטב, אבל עשיר וסמיךיאמי


ולמעשה זה גם כן סוג של חמין, זה נשאר כל השבת על הפלטה

התפריט שלי לשבת קודשיפעת1

בערב:

חלות ביתיות וסלטים:טחינה ביתית,חומוס,חציל קלוי,חציל מטוגן,סלק,שומר,אבוקדו,חסה,ירקות.

דג מושט בלימון

מרק ירקות עם גרונות הודו בתוספת קוסקוס

עוף בסילאן

תפו"א ו בטטות עם אבקת מרק בצל

קינוח עוגת שוקולד חמה.

בוקר:

עוגת שמנת פירורים.

חלות וסלטים כמו בערב.

חמין

מוקפץ

אורז

ס.שלישית:

סלט טונה וסלט ביצים

פשטידת בצל ופטריות 

אורז ודגים מהערב.

פרה

אני מתכוונת לנסות פשטידת תפוחי אדמה עם שמריםכלנית1

מצאתי בעיתון מתכון רומני נחמד לפשטידת ת. אדמה בתוספת קמח ושמרים. התייעצתי עם חברה והיא נחרדה, כי שמרים לא בריאים. ואז, המתכון אבד.

נכנסתי לאתרי מתכונים ובכמה מהם אכן מופיע מתכון עם בסיס די דומה של ת. אדמה, בצל קצוץ, בצל מטוגן, ביצים, מעט קמח ושמרים. אני מקווה לנסות בע"ה מחר, אם יהיה לי אומץ...

אחותי הגיעה לבקראיזה טוב ה'!!!!

ויש לה כל מיני דברים שהיא לא יכולה לאכול.

 

לאחר תחקור קצר הכנתי מה שהכנתי.

 

כשהיא הגיעה ביום ששי היא גילתה לתדהמתה שהיא לא יכולה לאכול כמעט כלום! (מסתבר שהיא לא פירטה לי לפרטים מה היא לא יכולה לאכול...)

 

אז עשר דקות לפני כניסת שבת הוצאתי מהפריזר דג נסיכה וכמו שהוא קפוא שמתי עליו שמן וקצת תבלינים ודחפתי אותו לתנור על חום גבוה עד כניסת שבת.

 

יצא לטענתה טעים

 

 

לא נעים, אבל, אם היא לא הודיעה מראש, בעייה שלה.כלנית1אחרונה

לפחות לפני הביקור הבא תהיה לכם אפשרות להתכונן כיאות, לקנות ולבשל לפי התאמה אישית.

צריכה עזרה עם בשרים מופשרים- קינמון -
הבן שלי הוציא את החשמל של המקרר במהלך השבת ככה שיש לי כמה בשרים מופשרים שאי אפשר להקפיא בחזרה.
כרעיים כבר שמתי בסיר
סטקים (יקרים..) כנראה נכין מחר
נשארו לי גרונות ובשר של חמין מה אפשר לעשות איתם?
אפשר להשתמש בבשר של החמין למשהו אחר חוץ מחמין?
זה יציל את לי את הבשרים...
את הסטייקים תביאו לפה!איזה טוב ה'!!!!

 

את הגרונות אפשר לבשל במרק

 

והבשר לחמין מתאים לכל סוג של תבשיל בבישול ארוך למשל גולש.

 

 

את יכולה להקפיא בחזרה אחרי בישול מלאdvorayo

איזה סוג בשר לחמין??

לבשל ולהקפיאאם הבנים12
גולש של אמצע השבועכלנית1אחרונה

אפשר לעשות בדומה לחמין, גולש לאמצע השבוע. כולל קוביות גזר, פרוסות ת. אדמה וכד'.

גרונות- מתאימים למרק. את יכולה לבשל את הגרונות ואח"כ להקפיא את הגרונות ובכלי אחר, נוזל למרק של שבת (אל תבשלי עם הרבה מים, כדי שיהיה מרוכז ואחרי ההפשרה, לקראת שבת, תוכלי לדלל במים).

ביסקויטים! מה אפשר לעשות איתם?פלפלתי

משהו שהוא לא עוגות או משהו כי אנחנו טובעים בעוגות..

יש משהו כזה?

יש איזה רעיון לקינוח פרווה? או משהו שמעורבב בו ביסקויטים טחונים אולי.. 

יש לנו בערך הר של ביסקויטים ועוד מעט פסח... אשמח לרעיונות.

תודה!

 

לטבול בתה או בנס קפה ולאכול....-משה ר-
להוסיף לפירורי לחם כציפוי לשניצלרחלקה

בעזהי"ת.

 

נותן טעם מיוחד... להיזהר לא לשים יותר מדי, כי זה מוסיף מתיקות וצריך שזה יהיה במינון.

ואם שאלת על קינוח פרווה- אפשר כדורי שוקולד, ואפשר עוגת ביסקווטים על קצפת ריצ'...

ועוד משהורחלקה

בעזהי"ת.

 

אפשר למרוח כל 2 בשוקולד למריחה ולבנות מהם "סנדביצ'ים".. זה ממש מתוק, טעים ופשוט!

כדורי שוקולד פרווה?חילזון 123
אצבעות חמאת בוטנים ושוקולד.קרמבו
אפשר פשוט...רחלקה

בעזהי"ת.

 

קרמבו!

לפורר בכבסיס לעוגת גבינה/פירותכלנית1אחרונה
בעיה בהכנת אורז...אור היום

שלום

 

כמעט שלא כותבת כאן, אבל בכל זאת מגיחה פעם בחצי שנה או משהו כזה...

 

על האריזה של האורז כתוב שיש להוסיף כף שמן, תבלינים, שתי כוסות מים, ואז להרתיח.

אחרי שזה מגיע לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר, למשך 15 עד 20 דקות.

אח"כ מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד חמש דקות, וזה מוכן.

הבעיה שלי היא כזו- כשאני מנמיכה את האש ומשאירה את הסיר מכוסה, אחרי שש-שבע דקות זה מתחיל לגלוש (המכסה מתרומם קצת וכך זה גולש). אז אני מכבה את האש, אבל האורז יוצא קצת נוזלי ופחות מוכן, גם אם אני מחכה יותר מ-20 דקות... וזה קורה כך גם כשאני מכינה את האורז בכירה הקטנה ביותר.

 

מה לעשות?

ממש עכשיו פרסמו באיזה קבוצה-משה ר-

מדריך לאורז



איך נפטרים מהעמילן ולמה כדאי להוסיף 6 כוסות מים על כוס אורז אחת? מיטב השפים והבשלנים מסבירים איך לטפל נכון בגרגירים שמחזיקים את המטבח הישראלי

תגיות: אורז

תחנה ראשונה בחייו של הבשלן החובב, לעד תעבור באורז. אורז לבן הוא מחומרי הגלם הבסיסיים ביותר שיש, והוא עומד במרכזן של מנות רבות. בשל פשטותו של האורז עומדים סוגיו השונים ביסודות המטבח של מדינות רבות, מה שהביא לפיתוח שיטות בישול מגוונות, המתאימות לסוגי האורז השונים.

כדי לעשות סדר, התגייסו למשימה מספר שפים: השף דניאל מייסן ממסעדת אורייזה בתל אביב שהתמחתה במנות אורז מרחבי העולם (נסגרה לאחרונה); נלי קרפנר מהמטבח של נלי, שנתנה דגשים על אורז מלא; דיויד פרנקל ממסעדת פרונטו המלמד על אורז עגול; יריב מלילי ממסעדת בית תאילנדי שנותן טיפים על סטיקי רייס; בועז צאירי מסאקורה שיכניס אתכם לרזי האורז לסושי ויורם ניצן ממול ים שמשתף סודות על אורז אסור.

עוגן



הסוגים הנפוצים של אורז לבן הם אורז תאילנדי, פרסי, יסמין ובסמטי. סוגים אלה מאופיינים בגרעין בארוך ונבדלים בארץ המוצא, בגודל וכמויות עמילן. סוגים אלה מגיעים גם כאורז מלא. גם בתוך כל קטגוריה ישנן איכויות שונות. למשל אורז בסמטי אמתי מכיל ניחוחות וארומה עדינים ומחירו גבוה מהממוצע. זיופים יהיו זולים יותר, כמו גם אורז ישן, שלא ידיף את הארומה הייחודית שלו.

איך קונים: אורז כדאי לקנות במקום בו התחלופה גבוהה, כלל שתקף על אחת כמה וכמה לגבי אורז מלא, הרגיש יותר למזיקים. באורז טרי לא אמורות להיות חתיכות שבורות של אורז המופיעות כאבקה לבנה וקמחית, והגרגירים צריכים להיות חלקים ומבריקים.

שטיפת האורז: כדאי לשטוף את האורז אפילו מעט לפני השימוש ולו בשביל לנקות אותו מכל הידיים שעבר עד שהגיע לאריזה. שטיפה נוספת יכולה לסייע בהפחתת העמילן. ככל שהאורז ישן ושבור יותר כך יש בו יותר עמילן.

אחסון: מומלץ לאחסן תמיד בוואקום, במקום קריר, ובקיץ אפשר להעביר לצנצנת במקרר.

עוגן



עוגן

אורז לבן


אורז המתקבל לאחר ניקוי, קילוף, עיבוד ושיוף הגרגר הגולמי, מכיל פחות סיבים תזונתיים מאורז מלא, על כן העיכול שלו הרבה יותר קל ומהיר.

הכנות: לאורז לא דביק, כדאי לשטוף היטב מספר פעמים במים עד לצאת כל העמילן.

בישול: האורז סופח את מי הבישול ולכן מומלץ לבשלו במים נקיים ללא טעמי כלור. בשל פופולריות האורז ברחבי העולם, ישנן אינספור שיטות בישול לכל סוג אורז עם יחסים שונים של אורז-מים. אין שיטה אחת נכונה. חשוב לזכור שהמתכון לבדו לא מספיק ותלוי גם ביחס בין האורז למים תלוי בסוג האורז, טריותו, ניקיונו מעמילן, בסיר, בגודל הלהבה וכו'

ישנן שלל אסכולות משתנות ביחסים שבין אורז למים, האם להוסיף מלח לכסות את הסיר וכו'. יריב מלילי ממליץ על שיטת בישול מקורית האהובה עליו במיוחד, המונעת טעויות בכמויות וגורמת לאורז לצאת "אחד אחד": יחס של כוס אורז לבן המתבשל על 6 כוסות מים על אש גבוהה ללא מכסה ומערבבים מדי פעם בכדי שלא יידבק לתחתית. כשהאורז כמעט מוכן, נגיס אבל לא רך לחלוטין, מכסים את הסיר ומנקזים את המים עם המכסה מעל הכיור. משאירים את האורז בסיר ומבשלים על האש הנמוכה ביותר 10 דקות נוספות.

מה מכינים? אורז לבן מתאים כתוספת למנה עיקרית, כמצע למנות בשריות או מנות עם רוטב, תבשילים, נזידים, קציצות, לביבות, סלטים, מוקפצים ועוד.

עוגן

אורז מלא


זהו אורז לבן שנוקה מקליפתו הקשה והלא אכילה, אבל הוא עדיין לא "נקי" לגמרי. מכאן, צבעו העמוק וטעמו האגוזי. מכיוון שהקליפה שנותרה מכילה ויטמינים ומינרלים והאורז עשיר בסיבים, הוא נחשב כמזין הרבה יותר. רכיביו גורמים לעיכול איטי יותר ביחס לאורז הלבן ולתחושת שובע מהירה יותר. קליפת האורז הופכת אותו לרגיש יותר למזיקים מה שמקצר את חיי המדף שלו. אם קונים אורז מלא בתפזורת כדאי לבחור חנות עם סחורה טרייה ותחלופה מתמדת.

הכנות: כדאי לשמור בצנצנת ובקיץ להעביר למקרר. מומלץ לקנות כמויות קטנות בכל פעם כדי שהאורז לא יביא אחריו מזיקים. חשוב לשטוף בקערה ולא תחת זרם מים, שיכול לשבור את האורז.

בישול: דורש זמן בישול ארוך יותר וכמות מים רבה יותר מאשר אורז לבן. תהליך ההכנה לוקח בממוצע כ-40 דקות כאשר רצוי להוסיף מלח בתחילת הבישול. בקיץ אפשר להשרות את האורז לשעתיים לפני הבישול. הוא סופח את המים והתוצאה הסופית הרבה יותר קלילה. בחורף אפשר להקפיץ על מחבת לפני הבישול בכדי לחזק את הטעם שלו.

מה מכינים? לילדים כדאי להשתמש באורז בסמטי מלא שאליו הם מתרגלים בקלות. מתאים למג'דרה או כתוספת. אורז עגול מלא מתאים למילוי של ירקות ולריזוטו. באורז המלא אפשר להשתמש גם כקר בסלטים.

עוגן



אורז מלא

אורז מלא

עוגן

אורז בר


מבחינה בוטנית אורז הבר לא משתייך למשפחת האורז והוא קרוב יותר למשפחת שיבולת השועל, אך הוא סופח למשפחת האורז בגלל הדמיון החיצוני. הוא עשיר בחלבון וחומצות אמינו. 
הכנות: אורז הבר יקר יותר מרוב סוגי האורז.,לכן, כדאי לבשל כמות של שני שליש אורז מלא ושליש אורז בר.

בישול: מומלץ לבשל בדומה לפסטה, כוס אורז על שלוש כוסות מים, כ-40 דקות.

מה מכינים? תבשילים, כתוספת, בסלטים.

עוגן



אורז בר

אורז בר

עוגן

אורז עגול


גרגרי אורז המאופיינים בגרגר שמן וקצר, שבשל עיבודו וליטושו מפריש הרבה עמילן בזמן הבישול, כך שהוא מתאים למאכלים שבסופם האורז דביק וסמיך. במשפחה זו נכללים אורז יפני לסושי, אורז לריזוטו ועוד. בסושי למשל, מוסיפים לו תבלינים (חומץ, סוכר, מלח וג'ינג'ר טרי) ו"פותחים" אותו על האצה, כמעט כמו ממרח, מה שלא מתאפשר באורז בעל גרגר ארוך, מופרד ולא עמילני.

אורז לריזוטו:
ישנם שני סוגי אורז מרכזיים המשמשים לבישול ריזוטו, המגיעים מאיטליה שניתן להשיג בארץ: ארבוריו וקרנרולי.

ארבוריו: אורז עגול בצורתו ועשיר יותר בעמילן, הוא גם הסוג הנפוץ יותר. 
הכנות: מומלץ מאוד לקנות ארוז ואפילו בוואקום, לשמירה על האורז במצב אופטימלי. את הארבוריו שוטפים מעט מתחת למים זורמים (לניקיון חיצוני בלבד, בכדי לא לאבד את העמילן). 
בישול: כשמכינים ריזוטו נהוג לטגן את האורז לפני הוספת מים, כדי לכלוא את העמילן בתוכו, (אחרת הוא בורח מיד במהלך הבישול, האורז מאבד את צורתו והופך לעיסה). בשיטה זו העמילן משתחרר רק בשלב הסופי של הבישול ויוצר מרקם קרמי עוטף כל גרגיר ויוצר תבשיל סמיך. 
ככלל מבשלים את הריזוטו 20-30 דקות על אש בינונית, תוך הוספה הדרגתית של יין וציר, שמעניקים לו את טעמיו בערבוב מתמיד והוספה הדרגתית של הנוזלים.

קרנרולי: מזכיר בצורתו אורז פרסי ומכיל פחות עמילן מהארבוריו. הוא נחשב לזן יוקרתי, ובהתאם, מחירו גבוה יחסית. 
הכנות: כדאי לאחסן באזור מוצל ויבש באריזת וואקום, כיוון שהלחות פוגעת בקשיחותו של הגרגיר.
בישול: ייחודו בכך שקל לשלוט ברמת הבישול שלו, כיוון שהוא נוטה להישאר אל דנטה זמן רב יותר, ולשף שליטה רבה יותר על התוצאה המוגמרת. 
מה מכינים? מארבוריו אפשר להכין קינוחי אורז בגלל העמילן. קרנרולי פחות מתאים לבשלן החובב למנות נוספות אבל השפים אוהבים לשחק אתו בטכניקות שונות.

עוגן



אורז קרנרולי

אורז קרנרולי

עוגן



אורז מארבוריו

אורז מארבוריו

עוגן

אורז יפני


אורז יפני הוא עגול/קצר ומשמש מסושי ועד הכנת בצק אורז. הוא במיטבו כשצבעו בהיר ככל הניתן, זוהר ומבריק.

הכנות: כשאורז משונע מארץ אחת לאחרת, הגרגירים מתחככים האחד בשני ונוצר מעין קמח אורז שמכיל המון עמילן. לכן מומלץ למלא קערה/סיר עם מים, להניח את האורז מעל רשת ולשטוף תוך ערבוב מהיר עד שהמים צלולים. את הפעולה מבצעים מספר פעמים ובמהירות, אחרת האורז נשבר. מומלץ לאחסן בכלי סגור בפריזר, כדי להרוג את כל המזיקים הפוטנציאלים שחיים באורז.

בישול: מומלץ לא לבשל בכלי נירוסטה, אמייל או אלומיניום מצופה, שעלול להשתלב בטעם. משך הבישול 40 דקות והוא מחולק ל-4 שלבים כל אחד מהם 10 דקות: בחלק הראשון מבשלים כשהסיר לא מכוסה עם מים קרים עד שהמים רותחים, בהמשך 10 דקות של רתיחה חזקה כשהסיר מכוסה, 10 דקות נוספות על הלהבה הכי נמוכה ו- 10 דקות אחרונות מכבים את האש ומשאירים מכוסה.

מה מכינים? סלטים יפניים, ממולאים, סושי.

עוגן



אורז יפני

אורז יפני

עוגן

סטיקי רייס


אורז דביק, אופייני למטבח התאילנדי שבו רמת העמילן ורמת סוכר גבוהות מאוד, מה שהופך אותו לדביק במיוחד. האורז צריך להיות חלק לגמרי. אם הגרעינים לא לבנים לגמרי, בעלי מראה אבקתי, ומתחילים להישבר - סימן שהוא ישן. סימן נוסף המעיד על חוסר טריות, הוא עמילן רב הנותר במים. במצב כזה ממולץ לשטוף את האורז היטב, ובכל מקרה עדיף להימנע מקניית אורז כזה, כי הוא לא יצא "אחד אחד" ולא יריח טוב. ניתן להשיגו בחנויות המוכרות סחורה מן המזרח הרחוק.

הכנות: שוטפים היטב מעמילן ומשרים במים לריכוך לכשלוש שעות.

בישול: לא מבשלים במים, ולא מטגנים, אלא מאדים בסיר (כמו של קוסקוס על אדים). משך האידוי תלוי בסיר, באורז ובכמות. משך הבישול באופן בממוצע ינוע בין 20-30 דקות. יוצא גוש אחד.

מה מכינים? את הסטיקי רייס אוכלים בידיים ולא עם סכו"ם, ולכן מכינים ממנו בעיקר מנות יבשות, שאותן טובלים ברטבים. קמח העשוי מאורז דביק, משמש גם לקינוחים ולהכנת בצקים שונים במטבח האסיאתי.

עוגן



סטיקי רייס

סטיקי רייס

עוגן

אורז אסור



אורז רך שההתייחסות אליו בבישול דומה לזה של אורז מלא. אינו דביק, שומר על צורה ומרקם בעת הבישול וכמעט ולא צובע את המים. בעל טעם וארומה עשירים המזכירים יין אדום. מוצאו ומקור שמו בסין נקרא גם אורז אסור כיוון שבזמנו נהגו לתת אותו רק לקיסרים בעיר האסורה. עד היום נחשב ליוקרתי ומחירו גבוה יותר באופן יחסי לאורז לבן רגיל. עשיר בסיבים תזונתיים.

הכנות: ניתן להשיג בחנויות המתמחות ובבתי טבע.

בישול: הבישול הממוצע אורך כ- 18-20 דקות. יורם ניצן מכין ציר ירקות בכמות כפולה מכמות האורז, עם קצת עלי דפנה וטימין. ברגע שהאורז מתרכך לאל דנטה, מסננים מקררים ולקראת ההגשה מאדים במעט חמאה ומוסיפים את שאר מרכיבי המנה.

מה מכינים? סלטים קרים, תבשילים, תוספות, קינוחים ואף סושי.


טיפים שקיבלתי מאמא שליאמא מסורה

עם קצת תוספות שלי

 

1. לשטוף את האורז, זה מוציא חלק מהעמילן שגורם למים לגלוש.

2. להרתיח בקומקום את המים ואז להוסיף לאורז ולא להרתיח את המים יחד עם האורז.

3. היחס בין האורז למים הוא 2.5-3 כוסות מים. אני לא מודדת את המים, אלא שמה כמות שמכסה את האורז+ גובה של בערך 1 ס"מ מעל האורז.

4. זמן הבישול כ 25-30 דקות על אש נמוכה מאוד, גודל המבער ביחס לסיר, כשאני משתמשת בסיר קטן שהקוטר שלו פחות מ20 ס"מ, אני שמה במבער הכי קטן  כשהסיר גדול יותר אז במבער הבינוני.

 

ואם את רוצה שהאורז יצא אחד אחד ולא ממש יבש, אז תוסיפי עוד קצת שמן.

בהצלחה

ככה אני מכינה אורז לבןיהודיה מא"י

קודם כל, כמובן שוטפת את האורז היטב (במסננת לנוחות)

מחממת שמן עם תבלינים בסיר, מוסיפה את האורז  ומערבבת עד שכל האורז נהיה יבש

מים - ביחס של כוס ושני שליש מים על כל כוס אורז, ולא שתי כוסות מים לכל כוס אורז. (כלומר 5 כוסות מים ל3 כוסות אורז).

בעבר הייתי מרתיחה מים בקומקום ומוסיפה אותם רותחים לאורז, ואז מבשלת על האש הכי קטנה שיש ביחד עם תחתית, כדי להקטין את הלהבה עוד. ומבשלת 15-20 דקות (תלוי בכמות)

מכבים את האש ומשאירים 20 דקות בלי לפתתוח בכלל את הסיר


אבל  לאחרונה למדתי שיטה חסכונית יותר באנרגיה שיוצאת טוב לא פחות

את המים שמים קרים, מבשלים עד לרתיחה, אפשר עוד 2-4 דקות (לבשל סגור כמובן)

ואז לכבות את האש ולכסות את הסיר בשמיכה או מגבת גדולה (משתמשת בכיסוי של הפלטה)

להשאיר 20 דקות לפחות, אפילו יותר בלי לפתוח.


ועוד, למנוע גלישה של הסיר - תשתמשי בסיר גדול יותר, שישאיר מקום למים גם קצת לעלות.

תודה לכולכם!אור היום

אנסה את העצות ואראה מה הכי מתאים וטוב לנו

וזהן????משתדלת

אחרי בישול של 2-4 דקות, ו20 דקות סגור בשמיכה האורז מוכן????

כןיהודיה מא"י
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך כ"ג אדר תשע"ב 23:31

רק שימי לב לכמות המים שמועטה מהמקובל.

וזה גם לא רק 2-4 דקות בישול, לוקח זמן למים לרתוח...

אני מטגנת את האורזdvorayoאחרונה

על בסיס בצל...

מוסיפה מים רותחים ,רתיחה ואז כ 10 דק' על אש קטנה,

לסגור ולהשאיר לאדים את השאר.

יוצא מעולה.



חיטה, גריסי פנינה רעיונות!!אישה אישה

חוץ מלשים אותם במרק או בחמין יש עוד אופציות לשימוש בהם?

חייבת להזדרז לפני פסח. יש לי חצי חבילה גרסי פנינה וכמעט חבילה שלימה של חיטה.


אנחנו לא משפחה גדולה סה"כ בעלי אני והתינוק. 


תודה ושבת שלום. חושף שיניים

כן,אפשר לטגן קצת בצל ושוםיפעת1

להוסיף חיטה ומים וכל התבלינים שיש לך בבית כולל דבש/סילאן

שהמים יתאדו..

ובתאבון.. 

לבשל כמו אורזיהודיה מא"י

רק יותר זמן ועם יותר מים

גולשכלנית1

לטגן מעט בצל. אם את רוצה בשרי, לטגן מעט כמה  קוביות בשר עד לשינוי הצבע, או חלקי עוף. להוסיף קוביות ת. אדמה, קוביות גזר. גריסים, כמובן (1/2-3/4 כוס) לתבל בכף רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, מלח או א.. מרק ולהוסיף שן  שום. לבשל 3/4 שעה/1 שעה/-11/2 שעות (פרווה/עוף/בשר)

תודה רבה לכולכן!!! אישה אישהאחרונה
מישו יודע אולי בערך את המתכון של המעדן "דניאלה" ?אני7

זה מעדן שמנת וגבינה אבל עם מרקם מאוד אוורירי .

 

אויי גדלתי עלזה זה באמת טעים!!ח.צ.גנט
גם אני מתה על זה..א.א.ק

אבל מתקמצנת לקנות לעצמי בגלל המחיר...

זה דוחה!!דניאל!!
מישו יודע אולי איך מכינים ?אני7
אם אין מתכון, תמציאי ומקסימום תאכלו גבינה מתוקה...כלנית1

מאחר שהנושא מאד מטריד אותך, ומאחר שלפורום הבישול המכובד אין מענה ואפילו לדר' גוגל המלומד, נסי בעצמך. קחי 1/2 קופסא  של שמנת מתוקה. תקציפי לפי ההוראות ותוסיפי מעט סוכר. שימי בקערה נפרדת גבינה לבנה ותנסי להקציף אותה כדי שתתאוורר, ואז תוסיפי בעדינות את השמנת המתוקה. מקסימום, תאלו גבינה טעימה שאיננה בדיוק בטעם של דניאלה.

כלנית-את מדליקה!!!עוד כינוי
תודה!כלנית1אחרונה
פאי רועים-קרמבו

יש למישהו מתכון מוצלח?

 

אפשר להחליף את הבשר הטחון בעוף טחון? (יש לי חזה עוף והודו אדום טחונים. זה יתאים?)

באופן עקרונייהודיה מא"י

זאת פשטידת בשר שמעליה שיכבה של פירה.

אפשר להחליף את הבשר הטחון בעוף טחון, אבל הטעם לא יהיה של פשטידת בשר אלא של פשטידת עוף. וזה כבר תלוי מה את מעדיפה.

יש לי מתכון אורגנלי למדי (שקיבלתי מחברה אנגלייה) אם אזכור, אעתיק לך אח"כ.


אשמח למתכון, יהודיה.קרמבו
אפרופו פאי-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך י"ט אדר תשע"ב 21:41

דוגמאות יפות לבצק פריך- מאסטר שף....


יאמי!!!!אפרתולה

ממש בא לי עכשיו לעשות פאי שווה! אבל אין לי את  כל הדברים המשוכללים האלה בבית...........

קורצנים, ניתן להשיג כמעט בכל מקום-משה ר-

אין פה משהו מיוחד

אם כבר נצלש"ת את השירשור, שדרותי,קרמבו

אולי גם יש לך מתכון?

 

הטחונים שלי מחכים במקרר שאני אעשה איתם משהו!חיוך

לבצק פריך??-משה ר-
לפאי רועים!!!קרמבו

או משהו אחר טעים מעוף טחון, רק לא קציצות ברוטב אדום, כי מתחשק לי לגוון.

...-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ' אדר תשע"ב 00:43


שדרותי, גם אתה חבר שלהם בפייסבוק?אישה אישה

כל תמונה כזו שהם מעלים לי יום ביומו...

אני מתגרה ומסיקה רעיונות גם.. איך ומה לעשות.


רק בגללם ממש בא לי ללמוד בישול, אפיה, וקונדוטוריה במכללת השף או בתדמור.. 

אגב, יש המלצות חוות דיעה בנושא? 

כן-משה ר-אחרונה

ואני חושב שכדאי ללמוד גם למי שלא רוצה לעסוק בזה, כי השיטות בישול והאפייה והפטנטים שמלמדים בשיעורים זה דברים שלא רואים במטבח בבית, יש כמובן קורסים של חובבנים גם של בישול וגם של קונדיטוריה...

פשטידת רועיםיהודיה מא"י

300 ג' בשר בקר טחון

300 ג' בשר הודו טחון


לטגן בצל, להוסיף רסק עגבניות, שום, כמון, את הבשר ולטגן כמה דקות, עד שהבשר מתחיל להיות חום

לשים בתבנית

להכין פירה עם הרבה מרגרינה (אני בטוחה שיהיה בסדר גם בלי הרבה מרגרינה, אבל זה המתכון)

לשטח מעל הבשר

לפזר מעל פפריקה ולזלף שמן זית.

לאפות בתנור עד שמזהיב.

על איזה חום?מישהי123
בינוני גבוהיהודיה מא"י
תודה רבה, יהודיה.קרמבו

הולכת תיכף להכין.

 

תבנית פיירקס זה בסדר? לשמן אותה קודם?

תבנית פיירקס זה מצוייןיהודיה מא"י

לא הופיע במתכון לשמן את התבנית, אבל בטוח שזה לא יזיק, במיוחד אם את משתמשת רק בהודו שמכיל פחות שומן.

וואי.גדלתי על המאכל הזה.ב"ה!אם בישראל!

מה לעשות שבעלי לא אוהב אז אני לא מכינה...

ת'כלס זה נחמד כי זה ממש ארוחה.

אצלינו עושים מוסקה עם תפו"אאם הבנים12

זה עם פרוסות תפו"א מתחת ומעל הבשר המתובל.

יוצא ממש טעים


אפשר להכין גם בורקס בשר מהמילוי הזה.

בישקוטים. מה עושים עם זה?מוריה
ניסיתי לטבול בשוקולד מומס, לא היה משו. יש לזה טעם לימוני.
אוכלים ככה?יהודיה מא"י

בתור סתם עוגיות? למי שאוהב

ואם את לא אוהבת - אפשר להשתמש בתור תחתית לעוגת גבינה.

כל העוגות גבינה ללא אפיהחילזון 123

במקום ביסקויטים שמים את זה.

 

תטבלי במשהו (קפה\חלב\מיץ) תסדרי בתבנית, ועל זה אפשר לשים קצפת כלשהי משמנת מתוקה

או שמנת מתוקה ופודינג.

אפשר גם פירות חתוכים בין הקצפת לבישקוטים.

תחתית לעוגת גבינהכלנית1

פעם אפיתי עוגת גבינה והתעצלתי להכין לה בצק. שמתי בתחתית בישקוטים צפופים ועליהם שמתי את התערובת. יצאה עוגה טעימה ומהירה.

לרסק לחתיכות קטנות ולעשות רולדות שוקולדפפריקה--אחרונה

עם המתכון של כדורי שוקולד.

 

את העיסה אפשר לסדר על נייר אלומיניום או ניילון נצמד בצורת כיכר לחם, להקפיא ולהוציא כעשר דקות לפני ההגשה. לפרוס לפרוסות ולהגיש.

 

יוצא מצויין!

דחוף דחוף!טל אוריה

בוקר טוב לכולם, מקווה שאנשים פה ערים..

מישהו מכיר מתכון לעוגצ קצפת אפויה?(אני מחפשת משהו מסוים, עם שוקולד וקוקוס.. מישהו מכיר?)