אפשר להמיר את הקורנפלור במשהו אחר?
על איזה חום לאפות?
תודה רבה!!!
אפשר להמיר את הקורנפלור במשהו אחר?
על איזה חום לאפות?
תודה רבה!!!
טרם ניסיתי....
אפיתי בחום בינוני.
מומלץ בחום!!!
אפשר קמח תפו"א (רק לערבב כל הזמן כי יש לו נטיה לשקוע)
או חצי קמח תפו"א וחצי קמח לבן רגיל
או רק קמח לבן, אבל אז להפחית קצת בכמות, ככה נראה לי.
בהצלחה!
וחום - נראה לי 180, אבל באמת כל תנור הוא משהו אחר, את צריכה פשוט לנסות את התנור שלך ולראות בדיוק את החום והזמן המדויק...
תמיד כשאני אופה עוגה בחושה [שוקולד] בתנור, היא מיימית במרכז ויבשה בצדדים. ניסיתי טווח של 160-180 מעלות, ניסיתי טורבו ורגיל. כלום!
מה קורה? איך משפרים את זה?
אפילו ניסיתי להשאיר אחר האפייה.
מישהו יכל לענות לי על כך....?
כי צריך הרבה דיוק..
ד"נ- צריך להכניס את העוגה לתנור מחומם מראש כדי שתקבל מכת חום....
ועל איזה מצב את אופה??
מ צב רגיל. אבל אני לא מחממת את התנור מראש. זה בגלל זה?
לא רציתי שיבלע בשרשור של המישלוחי מנות:
איך אתה עושה את הצורה המהממת הזאת לעוגת שמרים?
ואיך כל השוקולד לא נוזל באפייה דרך החריצים?
ופליז, תסביר לאט
לפורום.
קשה להסביר את הכל בכתיבה. ניסיתי פעם לצייר כדי להעלות לפורום ומסתבר שגם כישורי הציור שלי לא מפותחים במיוחד 
מבחינתי אם יש מקום בירושלים (כי שם מן הסתם יותר נוח להיפגש) אני מוכן בשמחה להעביר ערב שכזה.
ירושלמיות - יש מתנדבות שמוכנות שזה יהיה בבית שלהן?
יש לי הרבה קמח להיפטר ממנו 
כתבת שם בשירשור-
"אפשרות ב' לגלגל משני הצדדים כך שיווצרו שני גלילים צרים, לחתוך באמצע, לסובב את שני הגלילים אחד בשני לצורת ספירלה ולהניח בתבנית אינגליש"
זה ההסבר של העוגה הזאת נכון?
אז- לגלגל לשני גלילים הכוונה לעשות כמו "ספר תורה"?
ומה זה אומר "לחתוך באמצע"? לאורך בין הגלילים או כל אחד מהם?
העוגה הזו זה מה שכתבתי -
איזה טוב ה'!!!!לחתוך את הגליל לאורך - הכוונה היא לחתוך לגמרי? ככה שיש כאילו שתי רצועות?
ואז לקלוע את שתיהן כמו "צמה של שתיים"?
או לחתוך לא עד הסוף ככה שיש גליל חתוך חלקית? ואז מה? לסובב סביב עצמו?
איזה טוב ה'!!!!נתת בשרשור ההוא מתכון עם 4 כוסות קמח- לכמה ריבועים זה מספיק?
ולכמה קרואסונים בערך?
תודה רבה!!!!
-משה ר-מההכירות הקצרצרה שלי פה הוא נשמע אדם עם ענווה..
אבל רק אחרי פסח ![]()
לא נראה לי אני קרובה למישהו
עמוק עמוק במרכז הארץ
טוב אני יבדוק בשירשור שהעלת
זה נכתב בהומור...-משה ר-http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1945&MessageId=123923970
אם אמצא עוד אשרשר אותם לפה בעז"ה.
מחפשת מתכון לעוף שיהיה טעים גם בבוקר על הפלטה!
קשה לבחור....
או בעברית- עוף בציפוי פירורים. אין לו רוטב, ולכן אין צורך להשאירו כל הלילה על הפלטה.
אבל קצת דחופה..~א.לאיזה תבשלים או מאפים יוצרים אווירה ביתית בבית והם קלי הכנה?
אולי בהמשך אסביר מדוע שאלתי..
תודה!
שניצלים ואורז/פירה
כמובן מרקים
מרק עוף! ארוחה שלמה בקלי קלות
או עוגה אחרת
הריח המתפשט בבית בזמן האפייה ממש עושה אוירה ביתית וחמימה
מצטרפת לכל שאר הדברים שנכתבו ומוסיפה גם חביתה וירקות עם לחם פשוט אבל טרי (מהיום, לא משהו מלפני כמה ימים)
איך בכלל פותחים אותו?
מה עושים עם המיץ והפרי?
תודה מראש 
אנחנו עושים ככה-
(בעלי טוען שאמורים להשרות אותו במים כמה ימים כדי לרכך אותו, אבל אני לא יודעת אם זה חובה).
אח"כ-
בעקרון יש לו מסביב לשפיץ שלו שלוש נקודות כאלה שהן רכות יותר
עושים חור בשתי נקודות עם משהו חד (אנחנו דפקנו על ידיץ של מברג עם פטיש)
הופכים ושופכים את המיץ. (לדעתי הוא די מגעיל, אבל אפשר לשתות אותו).
אח"כ לוקחים פטיש ודופקים קצת מכל הכיוונים כדי להפריד את הקליפה הקשה מה"בשר" ונותנים מכה אחת חזקה (או יותר אם צריך...), עדיף לעשות את זה בחוץ כי צריך להכות ממש חזק.
וזהו, שוברים לחתיכות קטנות, מורידים את הקליפה הקשה ואוכלים.
מן הסתם אפשר לרסק ולשים בעוגות וכד' אבל אני לא ניסיתי.
לא כדאי לשמור יותר מדי ימים במקרר כי זה מתקלקל.
היה לי נורא מוזר לגלות שמלא בתים לא יודעים מה לעשות עם זה..
א. החלב של הקוקוס מאוד טעים. (אני אוהבת בכל מקרה..)
ב. ההסבר של השבירה די מדויק. זה מאוד טעים (הפרי עצמו) אבל קצת קשה (לא מתאים לקטנטנים)
ג. אפשר לשמור במקרר בתוך קופסא עם חלק מהחלב (בלעדיו זה מתקלקל יותר מהר) לא יודעת מה קורה אחרי יותר מיום וחצי, אצל ההורים שלי זה פשוט לא נשאר כל כך הרבה זמן
סלסלות קדאיף
קרם פיסטוק לנ"ל
עוגת גבינה ושמנת שוקולד
פחזניות
עוגת פרג
קרם גנאש לפחזניות- יוקצף מחר אי"ה
מוס טונה לפחזניות (לשכנות מבוגרות שלא אוכלות מתוק... )
הכנתי גם בצק פריך לקראנץ מדהים, אבל הבצק יצא על הפנים, ורק אחרי שרידדתי אותו (5 פסים!) ראיתי שאי אפשר לעבוד איתו בשום אופן, ונזרק לפח...
אז מחר אי"ה:
שקיות פילו במילוי פטריות קצוצות
קוגל אטריות מתוק
חומוס-ארבס
להקציף גנאש- למלא פחזניות
להכין קרם שוקולד- לצפות חלק מהפחזניות
בצק פריך- גלילות אגוזים וטחינה
מה עוד???
אה, ליקר תפוזים....
וואי, זה עוד מלא עבודה! ואני כבר קורסת מלעמוד על הרגלים 14 שעות ברצף....![]()
כשאני רואה את הרשימה הזאת ^^^ אני נהנית.. אבל האמת שאני שונאת פורים!!
נשמע מקסים וטעים,
ונהניתי מההתחשבות שלך במקבלי המשלוח. יישר כח!
אלעדבירה דוריטוס ומיקס מודבקים בסולוטייפ
אפשר אולי הסבר-
איך את מכינה את הסלסלות פילו עם הפטריות?
אנש, לגבי הפילו:
לוקחים את העלים המופשרים (כתוב על זה, להפשיר באיטיות במקרר, אבל לפעמים מחוסר זמן, הפשרתי בחוץ והיה בסדר)
משטחים על משטח עבודה, לוקחים שלושה עלים כל פעם, מורחים בינהם שמן במברשת/כפית.
חותכים כל מלבן לארבעה חלקים (יחסית גדולים, זה לסלסלות...)
ואז לוקחים שלושה מרובעים חתוכים כל פעם, מניחים אותם בחפיפה חלקית אחד על גבי השני, ככה שיוצאה שיש להם שפיצים כאלה (את מבינה למה התכונתי?) כלומר לא מניחים כל מרובע בדיוק על אותה צורה של מרובע מתחת, אלא טיפה באלכסו, כדי שתצא צורה יותר יפה...
מילוי:
3 בצלים קצוצים מטוגנים
2 סלסלות פטריות טריות
מעט פטרוזליה קצוצה
מלח פלפל
פירורי לחם/קמח מצה לעיבוי התערבת.
לוקחים כף מילוי ומניחים במרכז הבצקים שהכנו קודם
אוספים את שאריות הבצק מעל המילוי כך שנוצר שקיק.
אפשר לאפות בתבניות מטאפינס לשמירת הצורה, אבל אני אופה רגיל והצורה בד"כ נשמרת.
יש שקושרים את השקיקים בגבעול פטרוזליה/חוט- כדי לשמור על הצורה...
כדאי לשמן את השקיק מבחוץ.
חילזון 123זה נשמע מעולה כל הכבוד.
אבל רק רציתי להזכיר לך שאם את כבר קורסת את לא ממש חייבת להכין את הרשימה שעוד נשארה...
מה שיש זה כבר מספיק ואפשר לקנות כמה דברים מוכנים אם חסר...
איזה טוב ה'!!!!
*חזרזיר*אני עובד עם העיניים.
לגבי הטכניקות וכו' את יכולה לראות בשרשור עוגות שנמצא בנעוץ של השרשורים מרוכזים.
"אבל האמת שאני שונאת פורים".. הדבר הזה היה לי ממש קשה. להשקיע ולהלחץ, יום אחד בשנה, יום כ"כ גדול שבין מה שלומדים עליו לבין איך שהוא עובר בפועל (בעיקר לעקרות הבית ולנשים..) זה הבדל של שמים וארץ. למה? למה צריך להלחץ על משלוחי מנות לכל השכונה והשכנות, ולהכין סעודת פורים מושקעת ברמות על חשבון הלחץ וה"מהר מהר" שנספיק? והיום רץ ובינתיים- פספסנו משהו חשוב בדרך.. שמחה זה דבר שבהחלט צריך לעבוד עליו אבל באמת הוא כזה פשוט..
ושחלילה לא תקחי את זה אישית, פשוט דרך המשפט הזה עורר בי את העניין.
זו היתה (סוג של) פריקה והעלאת נק' למחשבה.
וסליחה שניצלש"תי..
*חזרזיר*תודה!
השנה- הכללללל במשלוחות שלנו היה קנוי
שתי דק' לארוז בצלחת וצלופאן- ויאללה ביי לעשות את פורים האמיתי
שקית יפה כזאת...
זורקים הכל בפנים
וזהו...
הולכים לחגוג 
למרות שהשנה דווקא הייתי צכה לעשות 8 משלוחי מנות מעוצבים עם ממתקים מושקעים כאלה וכל מיני ....
אבל זה היה נחמד עבדתי על זה כל הלילה כמעט
בבוקר חילקנו- ועפנו לקרוא מגילה בכמה מקומות....
מי אמר ומי יקבע מה זה פורים האמיתי?!
מצות משלוח מנות לא פחות חשובה ממצות מתנות לאביונים או ממצות סעודת פורים
(שלגביה נשים כמובן חייבות באוכל ולא במשקה)
הנקודה היא לא מה המצווה החשובה יותר, אלא איך מקיימים את המצווה.. אם משקיעים כ"כ הרבה בלי לשמוח בזה- לענ"ד זה לא שווה את זה.. עדיף להביא 2 מנות לאדם אחד (לפי ההלכה..) מאשר לעמול ככה ולשנוא את החג... כל העניין של פורים הוא שמחה!! (וכל המצוות בו באות לשמח איש את רעהו, ולא להיפך..!)
זה בכלל לא משהו שאני יכולה לבחור בו או לא...
ז"א, בודאי שיש לנו בחירה בכל דבר, אבל לפעמים הבחירה מאד עדינה, או מאד קשה...
המנות הללו שהכנתי, אינן מתחלקות כולן בין אותן אנשים.
אלא בערך כל שני סוגים לאדם או לסוג מסוים של אנשים (כמו שכנים).
העניין הוא שאצלנו השכנים בהחלט משקיעים, ואני רוצה להשקיע גם בתמורה, זה חשוב בעיני, כאות להערכה וקרבה. אני חושבת שבין שכנים אין כ"כ הרבה קשרים מעבר לקשר יומיומי רגיל, וזה כן קשרים שחשוב להשקיע בהם (טוב שכן קרוב...).נכון שאפשר לשלוח משלוחי מנות מושקעים ויפים ממצרכים קנויים, אבל אז זה יוצא הרבה הרבה יותר יקר. האמינו לי, עשיתי את החישובים...
בקשרי דם אגב, לדעתי זה לא כך, לדוג' אחים ואחיות נשואים, החלטנו יחד שלא שולחים אחד לשני, בגלל שב"ה יש קשר קרוב ואוהב (מי יותר מי פחות, אבל לא משלוח מנות יעשה את העבודה ממילא...) וחבל שכל אחד ישתגע ויחשוב מה לתת לכל היתר, חבל גם על המאמצים וגם על הכסף (שלצערי, אף אחד מאיתנו אינו טובע בו בלש' המעטה...).
שאר המנות היו מיועדות להורים משני הצדדים, והיו בחלקן חלק מסעודות פורים.
האמהות ביקשו שכל אחד יכין משהו לסעודה 'במקום משלוח'... למה זה במרכאות? כי זה מצחיק אותי.. מה פירוש במקום משלוח? זה המשלוח הכי מהודר! לשלוח משהו שיאכל בסעודה.
אה, זהג ם דורש המון השקעה לא פחות מכל משלוח אחר...(ויותר...)
לדוג' אמא שלי שתחי' ביקשה שאכין לה קינוח.
נו, אז זו סעודת פורים, בכ"ז. צריך להשקיע כדי לשמח! זאת התכלית... ומכיוון שאצלנו כבר רגילים לכל מיני קינוחים.. אז הלכתי על סלסלות קדאיף.. שעדיין לא נחזו על שולחננו...
ואתם יודעים מה? הן באמת שימחו! אבא שלי שיהיה בריא.. ממש התלהב.. 
אבל כדי שזה יהיה משלוח 'אמיתי' צרפתי עוד משהו.. גם הוא לסעודה, כוסיות שוקולד קטנות (קנויות!!) ממולאות בליקר ביתי. גם הן תרמו לשמחה.
כנ"ל אצל חמותי עם שקיקי הפילו...
כנ"ל לסבתא שלי שתחי עמו"ש עם עוגת הפרג...
מה לעשות? אני באמת רוצה לפנק במשלוח, במשהו שהאדם עצמו לא היה מפרגן לו....(סבתא שלי שתחיה, לדוג', נורא אוהבת פרג, למרבה הצער האהבה הזאת פסחה על שאר בני המשפחה.. לכן סבתא היקרה לא מכינה לעצמה אף פעם עוגת פרג Iמי אמר פולניה ולא קיבל? האמת? רומניה...
I ההזדמנות היחידה בשנה שלה, להנות מעוגת פרג, זה במשלוח מנות שלי...
אז שאני לא אכין??
בקיצ' זה בהחלט חג קשה מאד. ואני כן חושבת איך להקל ולהוריד... האבל קשה לי להחליט על משהו שבאמת אפשר להוריד אותו..
אגב, הרבה יותר קל לי למשל לבשל סעודה גדולה... מלהכין את כל הפצ'קראי הזה...
נו, מה אתם אומרים? עכשיו זה כבר יותר הגיוני?
ואכן לזה התכוונתי במשלוחי המנות... שב"ה פעלו את פעולתן...
אגב, מי אומר מה עדיף? שאני אשמח או שאשמח אחרים??
ואל תגידו לי שאם אני לא שמחה זה לא משמח... הנה עובדה שכן!
(ההורים שלי אמרו שלא יה להם כזה פורים שמח כבר הרבה שנים... זה כמובן לא רק בגלל משלוחי המנות, אלא בכלל כל ההשקעה בהם...)
אהבתי ת'רעיון..
אני גרה באיזור שבו כמעט אפחד לא מביא משהו שהוא מכין, הכל קנוי, וזה באמת קצת מבאס אותי כי אני מכינה את רוב המשלוח ורק מוסיפה כמה דברים קנויים (הכנתי עוגת שמרים, עוגיות שוקולד 3 שוקולדים כאלו וחלות..) ולזה אני רגילה מהבית- שמכינים דברים ומוסיפים כמה שוקולדים- לילדים.. אשרייך שזכית לשמח את הורייך וחמותך/ חמיך במשלוחי מנות- אני גרה רחוק מההורים וזה לא מתאפשר בכלל...
ובאמת עניין המשלוח מנות הוא לתת משהו לסעודה ולא סתם שוקולדים... אז שכוייח לך!
אני רק אמרתי את זה מתוך מחשבה שכדאי לנו לשים לב מה איתנו בחג.. לי אישית שנה שעברה היה חג סיוט כי הכל הכנתי באותו יום ולא הספקתי להנות מכלום והשנה ב"ה התארגנתי אחרת ועשיתי הכל מראש- וכן הצלחתי להנות!! (הקפאתי את העוגות והחלות, ושמרתי את העוגיות בקופסא אטומה..)
זוהי רק נקודה למחשבה, ובאמת כייף לך שאת זוכה ככה לשמח אחרים!! ובימיוחד משפחה קרובה!
יאאאלללה נקיונות פסח!!
מי יודעת מהו "קמח תופח כשר לפסח"? אנחנו משתמשים בקמח ת. אדמה ובקמח מצה שמורה (יש גם טחון דק) ואני רוצה להמיר מתכון נחמד עם הקמח המוכן הזה.
![]()
אין לי מושג מהו הקמח הזה, מה שבטוח הוא שאני לוקחת מתכונים רגילים וממירה את הקמח בכוס קמח מצה וחצי כוס קמח ת.אדמה ואבקת אפיה לפי המתכון תמיד יצאו לי עוגות טובות ואווריריות שבטעם קשה להאמין שאין בהם טיפת קמח רגיל, למרות שטיפה מרגישים את הטעם המצתי (מלשון מצה, מילה שהמצאתי ברגע זה) של הקמח..
בקמח תופח רגיל היחס הוא 1 כוס קמח ו1 כפית אבקת אפיה, לא נראה לי שהיחס הזה שונה בקמח תופח כשר לפסח
הייתי אומרת לך שתנסי כמויות שונות של קמח מצה וקמח ת. אדמה+ אבקת אפיה, רק שפסח הוא לא זמן לניסוי וטעיה
כפי שאמרת, פסח איננו זמן מתאים לניסויים כי חבל על 10 ביצים וקמח מצה שמורה שהולכים לפח... וחבל על הזמן, היקר ממילא. האמת היא שמצאתי מתכון נחמד לעוגה "נורמלית" עם קמח תופח וחשבתי לצרף לאוסף.
חשבתי כבר לאסוף מתכונים ולהדפיס כדי שלא יהיה לי לחץ לפני פסח, אבל כנראה שאצטרך לחכות לקמח שינחת בסופר כדי לבדוק את הרכיבים.
מה ההבדל בין קמח עם א. אפיה לבין קמח תופח?
משך השנה עושים לך עבודה קלה יותר ומוכרים לך קמח שמעורב באבקת אפיה. לחילופין, אפשר להמיר אותו בכוס קמח+א. אפיה לכל כוס קמח תופח. אוסם מנסים להרוויח מהקמח היקר יותר ולהפוך אותנו למפונקים גם בפסח...
ה"קמח תופח" לפסח היה קמח מצה טחון דק (כמובן עם רבקת אפיה)
הבעיה היא למי שמשתמש בקמח מצה שמורה- שאין תופח מקמח מצה שמורה.
אבל גם אני הצלחתי להכין את רוב העוגות מתערובת של קמח מצה וקמח ת"א + אבקת אפיה (שיש בכל ההכשרים)
צריך להתמקד בעוגות לא "מפונקות" וזה עובד מצויין.
ואני מעדיפה מתכוני עוגות של חמץ ולהמיר לפסח, כי המתכונים של פסח הם עם ה מ ו ן ביצים, אני חושבת בגלל שפעם לא היה אבקת אפיה לפסח, ואני מעדיפה 3 ביצים לעוגה ולא 6-7...
קמח מצה שמורה טחון דק, שנראה כמו קמח מלא רגיל. ואותו אפשר לערבב עם אבקת אפיה
אני קניתי שנה שעברה ונהנתי ממנו מאוד
וכמובן- כמה יקר הוא היה? כמו קמח שמורה רגיל או יותר? כי גם סתם קמח מצה שמורה נורא יקר...
למרות שראיתי שבסופרים מכרו אותו בקצת יותר.
אני קניתי אותו ברחובות, באיזה מכירה של מצות וקמח מצה של הלפרין
אבל היה את זה גם במכולת הישובית שלנו, והוא הופיע גם בפרסומים של הרשתות הגדולות.
ואם כבר אני רוצה לציין - הוא לא היה במיוחד מוצלח לקניידלך. סביר, אבל פחות מוצלח מקמח מצה רגיל.
שהיה להם, בעיקר מארה"ב-
יש את הדק מאוד- שמתאים בעיקר לעוגות
יש את הבינוני- שמתאים לקניידלך, פשטידות, שניצל מטוגן,
ויש טחון גס- שהוא כמו פירורי מצה ופחות "קמח" שעושים ממנו תבשילים כמו פתיתים "פרפל" - זה כמו מוקפצים
כשהם הגיעו לארץ- ומצאו פה רק "קמח מצה" וזהו- הם לא ידעו איך מסתדרים עם זה בפסח...
אפשר להשיג בכל צרכניה שבה מוכרים מצות שמורות, נראה לי שבמחיר של קמח מצה שמורה רגיל. הקמח מופיע ליד קמח מצה שמורה רגיל, במארז דומה, כך שצריך לשים לב.
אם החומרות אצלינו לא מכינים אפילו רקיקים שלא נדבר על לחמניות ושאר ירקות..
מכירות את הבדיחה על סליחות...????
שיהיה העיקר כשר ושמח!!
בעזהי"ת
[וגם לא שום, אם כבר..
]
לטבול בקצת ביצה מתובלת, לטבול בקמח מעורבב עם פירורי לחם ולמחבת על אש נמוכה..
![]()
פשוט וטעים - לסדר בתבנית, לטפטף מעט מיץ לימון
לערבב רסק עגבניות עם תבלינים, מים ושמן, ולמרוח, או פשוט לשים קטשופ.
לאפות בחום בינוני גבוה כ40 דקות, (אפשר גם פחות, אבל לפי טעמי, ככה זה טעים יותר.)
בהחלט כל מתכוני המלרוזה מתאימים לו.
לפי ויקיפדיה זה דג בקלה הידוע גם בשמות דג קוד, שיבוט, מרלוזה.

ידעתי שבקלה ומרלוזה זה אותו דבר.
ידעתי גם שקוד ושיבוט זה אותו דבר.
לא ידעתי שכל הארבעה הם אותו דבר. 
עם המאזינים הסליחה.
ממליצה מאוד על קציצות דגים!
יש 4 חתיכות עבות. לחתוך אותם באמצע שיהיה דק יותר או להשאיר ככה?
בעזהי"ת.
זה תבשיל עם מלאמלא טבעות בצל, וקצת פחות עגבניות.. חמוץ מתוק כזה.
את הדג מטגנים קלות, ואז אופים הכל ביחד...
אם יש פה מרוקאיות, נראלי שהן יוכלו לתת הסבר יותר מדוייק.
-משה ר-זה לא מוכר לי משום מה
בעזהי"ת.
אני אברר את השם הרשמי של זה...
[וואי, יצאתי חומוס]
-משה ר-
ביררתי!רחלקהבעזהי"ת.
זה תבשיל עירקי בכלל... מישהו מכיר?
בעזהי"ת.
אנחנו מכינים את זה בלי החצילים..
זה אמור להיות חמוץ-מתוק כזה.. מסוג התבשילים שלכל אחת יוצא משהו אחר 
יש לי 3 תפוחי עץ, מבחוץ אדומים מבריקים ויפים, בפנים - קמח, ממש לא טעים ולא נעים. ועוד 3 תפו"ע ירוקים מנוקדים, לא גרני סמית לאפייה, סתם לא טעימים. יש לי גם 3 עגבניות קמח, לא מספיק אדומות ולא עסיסיות. מה אפשר לעשות איתם? תודה.
להניח אותם חתוכים בסיר
על אש נמוכה
מכסה סגור רק בהתחלה
ולשים מעט סילאן
יוצא טעים ממש
הכנתי כמה פעמים מעגבניות לא טעימות, וזה יצא בסדר גמור
לטגן בצל, להוסיף גזר מגורר אות העגבניות חתוכות לקוביות, להוסיף רסק ולטבל במה שוהבים - פטרוזליה, אורגנו, שום וכו'
לבשל טוב- שעה או יותר מכוסה, לערבב מידי פעם
יוצא רוטב שמתאים לפסטה, או לפיצה, אפשר גם להקפיא
בהצלחה
קודם לטגן את הבצל, להוסיף את העגבניות ולבשל על אש נמוכה- שיוציאו מיץ וייטגנו ורק אז את הרסק והמים.
ואני ממליצה לשים תבלין לפיצה ובזיליקום (עדיף חי וקצוץ אבל גם מיובש זה טוב) זה יוצא יותר טעים מהפיצריה..
ולהיזהר בבישול- כי זה משפריץ ממש. לא לפתוח את המכסה כשהוא על האש, להוריד רגע, לתת לו להרגע ואז לפתוח. ולא להשאיר פתוח אלא אם בא לכם לנקות את כ-ל המטבח (מניסיון)
והדס ואור, למה צריך גזר? פעם ראשונה שאני שומעת על זה..
אבל לא משהו יקר..
מה עושים עם זה?
וחובב הדגים אצלינו טוען שכשהדג מטוגן היטב, הצד של העור טעים ביותר.![]()
~א.ל
חילזון 123התכוונתי שהוא אוכל את של הדג שלו כן?
נבהלנו לרגע 
סתם, זה בסדר גמור!
אנסה מושט מקווה שבע"ה יצא טוב
תודה לכולם!
טיפ קטן: אחרי הטיגון לסחוט לימון על הדג...
אני מטגנת דגי אמנון והתוצאה- 10. אצלנו מעדיפים בלי העור, אז אני מסירה את העור במסירות נפש.
כשהדג קפוא, א"א להסיר את העור. כשהדג מופשר לגמרי א"א להסיר את העור. אז מה עושים?
מפשירים את הדג לכמה דקות בלבד, או שוטפים תחת מים קרים (חבל על המים שמתבזבזים אז הפסקתי עם השיטה הזאת, אלא אני שמה בתוך כלי עם מים). ואז, מסירים בזהירות חלק מהעור ואת ההמשך אפשר לתלוש ביד ובסכין. זהירות עם הסכין וזהירות מהקור כי זה מקפיא!
שווה את העבודה כי הדג באמת טעם (והראיה- הבן שלי אנין הטעם אוהב אותו מטוגן!)
אבל גם סול ממש טעים בטיגון (הוא בלי עצמות ועור..)
קיבלנו במשלוח מנות בקבוק שווה של שמן זית - אבל התאריך "פג תוקף" שלו עבר לפני חודש....
האם נראה לכם שאפשר להתשמש? האם הערך תזונתי של זה משתנה?
תודה מראש לכל מי שיש לו/לה תשובה.
והוא לא מדיף ריח, אז אולי אפשר להמשיך להשתמש בו..
האם אתה חושב שיכול להיות נזק (קיבה מקולקלת?) ממנו?
אין לי מושג איך הוא נשמר, קיבלתי אותו אחרי שהתאריך עבר...
ללמטה של הבקבוק כי הרבה פעמים כל הפסולת נמצאת שם.. השמן צריך להיות בסדר גמור!
אני אכין בערב סופלה וחלות ובאמצע בקבוק שוקו.
יפעת1
אלעדשזה מעניין.
למרות שלא הכי קשור לחג
עשיתי שטויות בעיקר.. ;)
כלומר עבדתי קשה מדי..
הכנתי 2 קילו לחמניות (גם לסעודת פורים אצל ההורים שלי... ;)
מלא מטבוחות שחילקנו לקופסאות קטנות כאלה
ומאפינס שוקולד מתוקים חבל על הזמן
וחוצמזה ב"ה אמא שלי שפחדה שאעבוד קשה הוסיפה לנו ממתקים שונים
כדי שאני לא אעבוד קשה מדי..
מסתבר שהיא צדקה כי עם האוזני המן והבמבות שהיא קנתה
אני ביליתי את מוצאי פורים בבית חולים..
מצורפת עדות למשלוחה שלנו!
חלק מהלחמניות
הכנתי גבינת שמנת ביתית עם שום ובציפוי שמיר (ותודה לירושלמית על המתכון)
גריסיני תוצרת בית
וקישטתי את הכל במקלות גזר.
מתכון של הגרסיני-אפשר???
זוכרת שכתבת פעם
ומזמן ניסיתי לחפש ולא מצאתי
ושכחתי מזה ממש...
הכנתי את הבצק הרגיל שלי של חלות מקמח לבן, עם קצת יותר שמן והוספתי לו גם אורגנו (ואפשר להוסיף שלל תיבולים אחרים)
ואז חלקתי לכדורים שמשקל כל אחד כ30 ג' או קצת פחות (מדדתי את הראשון, ואת כל השאר עשיתי בערך)
מרודדים לנחשים ארוכים, שמים בתבנית עם רווחים
מושחים בשמן (עדיף שמן זית כמובן) לתוספת פריכות
מחכים שיתפח, ואופים בחום גבוה עד שהם משחימים.
הקאצ' הוא בזה שבכמות גדולה צריך לעשות המון נגלות בשביל לאפות את הכל.
פשוט המתכון שיש לי לגריסני הוא בכוסות, ורציתי לעשות קילו קמח, ולא התחשק לי להחיל לחשב כמויות. ובסופו של דבר פחות או יותר כל בצק שמרים שאפשר לעשות איתו צורות יתאים למטרה. והמתכון:
קילו קמח
5-6 כפיות שמרים יבשים
מעט סוכר
3 כפיות גדושות מלח - שלא יגעו בשמרים
'שלוק' שמן
500-550 מ"ל מים,
ללוש היטב עד שמתקבל בצק רך, שאם לוקחים ממנו חתיכה אפשר למתוח אותה עד שתתחיל להיות שקופה לפני שתקרע
ולמי שתהה - למיטב ידיעותי מברכים על זה מזונות, למרות שהבצק הוא בדיוק אותו בצק של לחם כי זה פת הנכססת שמברכים עליה מזונות.
וכך היו:
פשטידת תירס חלבית ולחמניות גבינה קטנות - לסבים (שסבתא שלי לא תתקע עם המון עוגות לפני פסח. במנות כאלו היא יכולה להיעזר באירוחים או בארוחות
)
ופאי מלא אגוזים ושוקולד - להורים משני הצדדים (הוספנו ליקר קנוי ליד).
ב"ה שהצליח לי!
וחבלללללל שאין לי מצלמה, לשתף.... לא נותרה לי מזכרת מכל ההשקעה - במשלוחים האלו ובכלל.
לא נורא.
אבל הוא היה כל הזמן בפריזר ומריח ונראה בסדר.
מה אומרים?
כי בד"כ החברות שמשווקות מוצרי מזון, שמים את התאריך קצת לפני הזמן שהמוצר מתקלקל..
הרבה לפני שהמוצר מתקלקל. משרד הבריאות לא מאשר תאריך ארוך, למרות שבהקפאה מוצרי בשר טחון מחזיקים יפה מאוד.
כך אמר לנו פעם בעל מפעל של מוצרי בשר.
מה שאני שמה זה:
בצל
גזר
קישוא
וחזה עוף חתוך לקוביות.
מה אפשר עוד להוסיף כדי שהכמות תהיה יותר גדולה?
פלפל אדום גם יהיה טוב?
להוסיף עוד סוג בשר (פרגיות יכול להיות טוב)
וגם
שעועית ירוקה/צהובה (עדיפות לירוקה עדינה שלמה)
פטריות
כרוב
נבטים
תירס
תירס גמדי
מקלות קולרבי
פחות טעים לדעתי..
פטריות זה ממש טעים...
בעיקרון הצורה של מכונת תפירה היא כמו האות פ
ככה שאת צריכה כמה פסים של עוגה- ולחתוך אותם לגודל מתאים
תצפי בלבן\ אופוויט\שחור מבריק
תקשטי בשנים-שלושה עיגולים גדולים, כמה עיגולים קטנים- לכפתורים
ופס בצבע כסף- למחט
אפשר גם להוסיף סלילים צבעוניים של חוט
וכמובן לשלוח לנו תמונה של איך יצא 
לסעודת פורים.
עדיף בלי שוקולד וצריך להיות פרווה
אשמח לרעיונות, תודה!






מה רע פשוט בגלידה?
יש לי ריצ' ובסקויטים
יש מספיק עבודה סביב ימי הפורים (אצלנו לפחות שחוגגים יומיים זה טירוף)
אם יש לך כח להשקיע את יכולה להכין קסטות או את העוגת ביסקוויטים שמישהי הביאה השבוע קישור
אם הבנים12אחרונהשימי בקערה שימורי פירות (אפרסק וכד') חתוכים לקוביות. אם אין לך, אפשר לקחת מפירות העונה (תפוז/תפוח/בננה).
שימי את הקצף מעל הפירות.
או
ול 10 אנשים מספיק קופסאת שימורים 1 או 2?
הכנתי אותו בשבת, יצא טוב!
היינו 8 (2 ילדים) והספיקה חבילה אחת, אז אולי תכיני 2 חבילות...
http://www.nikib.co.il/node/317
היא כותבת לחלוט אותם 3 פעמים למשך 10 דקות, לא היה לי כח פשוט בישלתי אותם במים חצי שעה בערך, יצא ממש טוב...
עשיתי משהו דומה.![]()
רק לנער את הקרח שנוצר עליה כשמפשירים
נכון שעוד יוצאים אדיןם, אבל האדים האלו נהפכים במקפיא לקרח שאותו אפשר לנער אח"כ.
יצא לי מעאפן...
תודה 
1. עוגת בראוניס שבאמת יוצאת בראוניס ולא עוגת שוקולד או כושית.
2. כדורי שוקולד מיוחדים או עשירים.
תודה רבה.
1. כדי שבראוניס יצא בראוניס ולא כמו עוגת שוקולד חייבים להשתמש בגודל התבנית המצויינת במתכון (לי אין תבנית בגודל המדויק שמופיע במתכון ושמתי לב שבגלל זה הבראוניס יוצאים יותר עוגה) וגם להשמתש במרגרינה (מה שלא נכנס אצלי לבית)
עדיין מתגעגעת לטעם הבראוניס שאמא שלי הייתה עושה- ויש לי את המתכון שלה.
אם את רוצה מתכון, מקווה שזה בסדר כי זה מתוך ספר, אולי באישי? בגלל זכויות יוצרים...
2. אפשר להעשיר את התערובת בקוואקר, אגוזים/ שקדים טחונים גס וכו', כשאני שמה קוואקר, אני שמה חצי מכמות הביסקויטים שבמתכון ומוסיפה אותה כמות של קוואקר.
לצפות בשוקולד- מאוד מוסיף ומשדרג.
מתכון מ'עוגות לכל עת' של נירה שויאר - השו"ע של המטבח 
לערבב:
2/3 כוס אבקת קקאו
2 כוסות סוכר
1 כף תמצית וניל (אני לא שמה, לפעמים שמה ליקר וניל במקום)
200 גרם מרגרינה - להמיס ולהוסיף לחומרים למעלה
4 ביצים - להוסיף אחת אחת ולבחוש היטב
לערבב בנפרד ולהוסיף לתערובת למעלה:
1/4 1 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס קוקוס/אגוזים/בוטנים קצוצים גס
קורט מלח
לשטח בתבנית משומנת ולאפות 20-25 דקות בחום בינוני.
לחתוך לעוגיות מרובעות בעוד המאפה חם ולחלץ מהתבנית רק אחרי קירור כדי שלא יתפוררו.
יוצא מעולה ואמיתי ![]()
בשביל הנוחות וכדי לא לשטוף יותר מידי כלים
אני ממיסה את המרגינה בסיר ואז מוסיפה הכל לסיר ומערבבת בכף ביד ולא במיקסר.
כדורי שוקולד אפשר להעשיר עם ליקרים, שוקולד צ'יפס, שוקולד מומס/מגורר, קורנפלקס, פצפוצי אורז ...
יהודיה מא"ישבלונות שוקולד? בראוניז? כדורי שוקולד שווים? ![]()
ומתכון לבראוניז טוב, שיוצא כמו בראוניז ולא כמו סתם עוגת שוקולד זה מתכון כזה שמכיל שוקולד אמיתי בכמות, וחמאה/מרגרינה.
ובאשר לכדורי שוקולד - אולי זה יעזור לך
יהודיה, זה סתם משלוח גורמה.
כל אחד מקבל דוגמית 
להמיס בסיר ריצ' עם חבילת שוקולד מריר
לרסק 200 גרם ביסקוויטים לשפוך את השוקולד והריצ' המומסים
ערבב טוב לעשות עיגולים ואז אפשר לעטוף בקוקוס סוכריות צבעוניות וכו' ואפשר גם בבוטנים
האלה ששמיםמעל הטילונים שכחתי איך קוראים לזה (אולי קרוקט??
.או משהו בדומה לזה...)
אפשר להשיג בחנויות של אפיה...
בהצלוחה!!
עם השידרוגים שלכם.
עכשיו נותר לי עוגיות טחינה ובראוניס.
יש למישהו מתכון טוב לעוגיות טחינה?
ישר כח!
יש לנו 21 משלוחים לשלוח, אז ב"ה צריך כמויות ובעיקר גיוון.
)אביוסאחרונהללא אפייה או שזהו רק החלמון?
איך מיונז לא עובר בישול??
סטייק טרטר גם כן שיוצקים עליו ביצה חיה, יש לזה הסבר???
אלא אם כן משתמשים בו לבישול.
ואיזה הסבר יש לזה?
אותו הסבר שיש לכך שאנשים אוכלים גם סושי למשל (שהוא דג לא מבושל) וקינוחים עם ביצים חיות, ושאר מאכלים שאוכלים נא, למרות שצריכים להיות מבושלים.
או שאנשים אוכלים כל מיני מרעין בישין אחרים
ואותו הסבר שיש לכך שאנשים נוסעים במהירות מופרזת, נוסעים בלי חגורה, או משתמשים בסמים וכו'
אני יכולה להביא עוד רשימה ארוכה של דברים שאנשים מסתכנים בהם מסיבות כאלו ואחרות
מי אמר שכל מי שעושים הוא בריא ולא מסוכן?
ורק להבהרה, אני לא חושבת שמי שאוכל ביצים לא מבושלות זה כמו מי שמשתמש בסמים אנו נוהג במהירות מופרזת. כוונתי היתה להביא דוגמאות לדברים שבהם ברור שמי שעושה זאת מסכן את עצמו.
אין שום בעייה לאכול דג נא.. (בריאותית)
וגם לא בקר נא
הבעייה היחידה היא בעופות והתוצרת שלהם
ועדיין המסעדות המובחרות ביותר משתמשות בדברים האלה...
גם דגים וגם בשר עשויים להכיל מגוון נרחב של מחלות מסוכנות.
ומבין בדברים האלה טוב מאד, אמר לנו את זה מפורש!!
בשר אין בעייה לאכול אותו חי וככה גם דגים..
המלצת משרד הבריאות לדוגמה, לנשים הרות ואנשים שמערכת החיסון שלהם חלשה, להימנע מאכילת דגים נאים! כולל מעושנים!
וכנ"ל כמובן גם בשר נא... אלא שהוא פחות נפוץ..
איך את מסבירה שהמסעדות הטובות והאיכותיות ביותר והשפים הטובים בעולם עושים במנות שלהם ככה??
ואלו מקומות מפוקחים וזה דבר ידוע כן! גם ללמשרד הבריאות שהמסעדות מגישות בשרים ודגים נאים..
אולי יש אנשים מסויימים שזה לא טוב להם אבל באופן כללי אין שום בעייה..
לא הולכים מטעמי בריאות, הם הולכים כי הם רוצים אוכל מיוחד וטעים, ולפעמים גם פשוט כי הם רוצים ללכת למסעדת יוקרה.
והשפים הגדולים בעולם לא שמים פס על הבריאות באוכל שהם מכינים. נראה לי שדגים ובשר לא מבושלים זה רק החלק הקטן ביותר של חוסר הבריאות שיש באוכל של מסעדות יוקרה. הדגשים במסעדות יוקרה הולכים על דברים אחרים - טעם, ומראה של המנות המוגשות. לפעמים זה חופף ביחד עם בריאות (בעיקר בשימוש במצרכים טריים) הרבה פעמים לא.
זה לא נגד החוק לאכול אוכל לא בריא, וגם לא נגד החוק לאכול בשר, דגים, ואפילו ביצים לא מבושלים. לפיכך אין למשרד הבריאות שום דבר לעשות נגד זה פרט מלהזהיר מכך (ולעניות דעתי, אין גם שום סיבה שיעשה, לאנשים יש זכות לבחור מה לאכול)
ודרך אגב, אזהרות מאכילת בשר ודגים נאים מופנות לכלל האוכלוסיה, ולא רק לנשים בהריון ובעלי מערכת חיסונית חלשה. אלו האחרונים מקבלים אזהרות מיוחדות כי הסכנה עבורם גדולה יותר.
הכי מסוכן לחיות, כל מי שחי אי פעם מת (פרט ל5 אנשים כמצויין בגמרא) ושכל אחד יעשה את השיקולים שלו איך הוא רוצה לחיות.
ועוד הבהרה קטנה: מוצרי מזון מן החי שאינם מבושלים אינם לא בריאים במובן הרגיל של המילה. הם עלולים להכיל חיידקים מסוכנים, אם כן זה יכול להיות הרי אסון, אבל אם לא, אין בכך כל נזק בריאותי.
למען הסר ספק - אני נגד טבעונות ושיטות אכילה קצוניות, ועדין אני חושבת שצריך פרופורציות, וכדאי להמנע מאכילה של מוצרים העלולים לגרום באופן ישיר למוות, גם אם בסבירות קטנה ביותר.
על מיונז של הלמנ'ס כתוב שהביצים מפוסטרות (וגם ללא חומר משמר). אני לא בטוחה לגבי חברות אחרות, כי בדרך כלל לא כתוב וגם החומר המשמר שלא מוסיף הרבה בריאות איננו שיא הבריאות. לכן, מי שרוצה להיזהר, בין היתר, נשים בהריון צריכות להימנע ממיונז, אלא א"כ כתוב בפירוש שמדובר בביצים שעברו פיסטור.