שרשור חדש
שאלות על הסופלה של חרישית-משפחתית

אפשר להמיר את הקורנפלור במשהו אחר?

 

על איזה חום לאפות?

 

תודה רבה!!!

מקפיצה! תודה!משפחתית
אני המרתי בחצי כוס קמח וחצי או פחות של קמח תפו"אחנצ'ו
לכבוד הפסח-תיכננתי לנסות עם קמח תפו"א...עוד כינוי

טרם ניסיתי....

אפיתי בחום בינוני.

מומלץ בחום!!!


תנסי, תגידי לנו מה יצא...חרישיתאחרונה

אפשר קמח תפו"א (רק לערבב כל הזמן כי יש לו נטיה לשקוע)


או חצי קמח תפו"א וחצי קמח לבן רגיל


או רק קמח לבן, אבל אז להפחית קצת בכמות, ככה נראה לי.


בהצלחה!



וחום - נראה לי 180, אבל באמת כל תנור הוא משהו אחר, את צריכה פשוט לנסות את התנור שלך ולראות בדיוק את החום והזמן המדויק...

שאלה בנוגע לאפייהיעלקה

תמיד כשאני אופה עוגה בחושה [שוקולד] בתנור, היא מיימית במרכז ויבשה בצדדים. ניסיתי טווח של 160-180 מעלות, ניסיתי טורבו ורגיל. כלום!

מה קורה? איך משפרים את זה?

אפילו ניסיתי להשאיר אחר האפייה.

מישהו יכל לענות לי על כך....?

היחס של החומרים היבשים והנוזלים טוב??-משה ר-

כי צריך הרבה דיוק..

ד"נ- צריך להכניס את העוגה לתנור מחומם מראש כדי שתקבל מכת חום....


ועל איזה מצב את אופה??

בהתחלה - טורבו ואח"כיעלקה

מ צב רגיל. אבל אני לא מחממת את התנור מראש. זה בגלל זה?

טורבו מייבש את העוגה. אני משתמשת לעוגיותכלנית1אחרונה
עקיבא יש לי בקשהקיווי

לא רציתי שיבלע בשרשור של המישלוחי מנות:

איך אתה עושה את הצורה המהממת הזאת לעוגת שמרים?

ואיך  כל השוקולד לא נוזל באפייה דרך החריצים?

ופליז, תסביר לאט

אם תבואו עם הבעלים שלכן אני מוכן לעשות סדנת שמריםאיזה טוב ה'!!!!

לפורום.

 

קשה להסביר את הכל בכתיבה. ניסיתי פעם לצייר כדי להעלות לפורום ומסתבר שגם כישורי הציור שלי לא מפותחים במיוחד

 

מבחינתי אם יש מקום בירושלים (כי שם מן הסתם יותר נוח להיפגש) אני מוכן בשמחה להעביר ערב שכזה.

 

ירושלמיות - יש מתנדבות שמוכנות שזה יהיה בבית שלהן?

 

 

ואני אשמח אם זה יהיה לפני פסחאיזה טוב ה'!!!!

יש לי הרבה קמח להיפטר ממנו

 

 

שאלה לעקיבאחילזון 123

כתבת שם בשירשור-

"אפשרות ב' לגלגל משני הצדדים כך שיווצרו שני גלילים צרים, לחתוך באמצע, לסובב את שני הגלילים אחד בשני לצורת ספירלה ולהניח בתבנית אינגליש"

זה ההסבר של העוגה הזאת נכון?

 

אז- לגלגל לשני גלילים הכוונה לעשות כמו "ספר תורה"?

ומה זה אומר "לחתוך באמצע"? לאורך בין הגלילים או כל אחד מהם?

זה לא ההסבר של העוגה הזואיזה טוב ה'!!!!

העוגה הזו זה מה שכתבתי -

 

הצורה של עוגת קינמון - מגלגלים לנקניק, חותכים את הנקניק לאורך באמצע ויוצרים ספירלה בצורה שהקווים של הבצק למעלה (לא יודע איך להסביר יותר טוב מקווה שהובנתי.)
 
נראה לי שבאמת צריך לעשות סדנה בהזדמנות.
 
 
אתה לא עושה הצלבה בין החתיכות???-משה ר-
כן. בדיוק. איזה טוב ה'!!!!
טוב אז בכל זאת שאלהחילזון 123

לחתוך את הגליל לאורך - הכוונה היא לחתוך לגמרי? ככה שיש כאילו שתי רצועות?

ואז לקלוע את שתיהן כמו "צמה של שתיים"?

 

או לחתוך לא עד הסוף ככה שיש גליל חתוך חלקית? ואז מה? לסובב סביב עצמו?

האפשרות הראשונהאיזה טוב ה'!!!!
עוד שאלה לעקיבאמשפחתית

נתת בשרשור ההוא מתכון עם 4 כוסות קמח- לכמה ריבועים זה מספיק?

 

ולכמה קרואסונים בערך?

 

תודה רבה!!!!

3-4 עוגות קרואסונים תלוי בגודל.איזה טוב ה'!!!!
תודה רבה!משפחתית
אוכל לנסות להסביר אם עקיבא רוצה-משה ר-
לא נראה לי שהוא יתנגד..א.א.ק

מההכירות הקצרצרה שלי פה הוא נשמע אדם עם ענווה..

לא אכפת לי אצליקיווי

אבל רק אחרי פסח צוחק

לא נראה לי אני קרובה למישהו

עמוק עמוק במרכז הארץ 

טוב אני יבדוק בשירשור שהעלת

ידוע זה נכתב בהומור...-משה ר-
הנה קישור שמצאתי בעזרת הרב גוגל שליט"אאיזה טוב ה'!!!!

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1945&MessageId=123923970

 

אם אמצא עוד אשרשר אותם לפה בעז"ה.

 

 

ועוד אחד אפילו יותר טובאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
עוף!פרח לב הזהב

מחפשת מתכון לעוף שיהיה טעים גם בבוקר על הפלטה!

 

אחחחח כמה מתכונים!!!!פרח לב הזהב

קשה לבחור....

אולי "שייק אנד בייק"?קרמבו

או בעברית- עוף בציפוי פירורים. אין לו רוטב, ולכן אין צורך להשאירו כל הלילה על הפלטה.

 

 

אני מוסיפה לפירורים קורן פלקס מרוסק. ממש מוסיףהדס ואוראחרונה
שאלה קצת חריגה.. אבל קצת דחופה..~א.ל

איזה תבשלים או מאפים יוצרים אווירה ביתית בבית והם קלי הכנה?


אולי בהמשך אסביר מדוע שאלתי..


תודה!

לחם ביתיאיזה טוב ה'!!!!

 

תודה! אולי אחדד- קלי ומהירי הכנה..~א.ל
קוסקוס, חמין....-משה ר-
עוף עם תפו"א, קציצות ברוטב אדום (עם תפוא/קוסקוס)אני ירושלמית

שניצלים ואורז/פירה

 

כמובן מרקים

 

מרק עוף! ארוחה שלמה בקלי קלות

עוגת תפוחיםיהודיה מא"יאחרונה

או עוגה אחרת

הריח המתפשט בבית בזמן האפייה ממש עושה אוירה ביתית וחמימה

מצטרפת לכל שאר הדברים שנכתבו ומוסיפה גם חביתה וירקות עם לחם פשוט אבל טרי (מהיום, לא משהו מלפני כמה ימים)

קיבלנו קוקוס (פרי שלם), מה עושים עם זה?בתי-ה.

איך בכלל פותחים אותו?

מה עושים עם המיץ והפרי?

תודה מראש

אוכלים?...חילזון 123

אנחנו עושים ככה-

(בעלי טוען שאמורים להשרות אותו במים כמה ימים כדי לרכך אותו, אבל אני לא יודעת אם זה חובה).

אח"כ-

בעקרון יש לו מסביב לשפיץ שלו שלוש נקודות כאלה שהן רכות יותר

עושים חור בשתי נקודות עם משהו חד (אנחנו דפקנו על ידיץ של מברג עם פטיש)

הופכים ושופכים את המיץ. (לדעתי הוא די מגעיל, אבל אפשר לשתות אותו).

אח"כ לוקחים פטיש ודופקים קצת מכל הכיוונים כדי להפריד את הקליפה הקשה מה"בשר" ונותנים מכה אחת חזקה (או יותר אם צריך...), עדיף לעשות את זה בחוץ כי צריך להכות ממש חזק.

וזהו, שוברים לחתיכות קטנות, מורידים את הקליפה הקשה ואוכלים.

מן הסתם אפשר לרסק ולשים בעוגות וכד' אבל אני לא ניסיתי.

לא כדאי לשמור יותר מדי ימים במקרר כי זה מתקלקל.

אצל ההורים שלי זה היה המעדן שלנו!!!א.א.קאחרונה

היה לי נורא מוזר לגלות שמלא בתים לא יודעים מה לעשות עם זה..



א. החלב של הקוקוס מאוד טעים. (אני אוהבת בכל מקרה..)

ב. ההסבר של השבירה די מדויק. זה מאוד טעים (הפרי עצמו) אבל קצת קשה (לא מתאים לקטנטנים)

ג. אפשר לשמור במקרר בתוך קופסא עם חלק מהחלב (בלעדיו זה מתקלקל יותר מהר) לא יודעת מה קורה אחרי יותר מיום וחצי, אצל ההורים שלי זה פשוט לא נשאר כל כך הרבה זמן

חייבת לשתף, מה כבר הכנתי למשלוחי מנות...אני ירושלמית

סלסלות קדאיף

 

קרם פיסטוק לנ"ל

 

עוגת גבינה ושמנת שוקולד

 

פחזניות

 

עוגת פרג

 

קרם גנאש לפחזניות- יוקצף מחר אי"ה

 

מוס טונה לפחזניות (לשכנות מבוגרות שלא אוכלות מתוק... )

 

הכנתי גם בצק פריך לקראנץ מדהים, אבל הבצק יצא על הפנים, ורק אחרי שרידדתי אותו (5 פסים!) ראיתי שאי אפשר לעבוד איתו בשום אופן, ונזרק לפח...

 

אז מחר  אי"ה:

 

שקיות פילו במילוי פטריות קצוצות

 

קוגל אטריות מתוק

 

חומוס-ארבס

 

להקציף גנאש- למלא פחזניות

 

להכין קרם שוקולד- לצפות חלק מהפחזניות

 

בצק פריך- גלילות אגוזים וטחינה

 

מה עוד???

 

אה, ליקר תפוזים....

 

וואי, זה עוד מלא עבודה! ואני כבר קורסת מלעמוד על הרגלים 14 שעות ברצף....עצבני

 

כשאני רואה את הרשימה הזאת ^^^ אני נהנית.. אבל האמת שאני שונאת פורים!!

 

מדהימה!קרמבו

נשמע מקסים וטעים,

 

ונהניתי מההתחשבות שלך במקבלי המשלוח. יישר כח!

אפשר להיות חברים שלכם? אלעד
אנחנו הכנו ריבות ורטבים, והיום אי"ה חלות ואוזני המן
שולחת לך את הכתובת שלי באישי!!!!!!!!קצפת
לא הגזמתם?טוביה2אחרונה

בירה דוריטוס ומיקס מודבקים בסולוטייפ

וואו!! השקעות..אנש

אפשר אולי הסבר-

איך את מכינה את הסלסלות פילו עם הפטריות?

תודה לכם! כולם מוזמנים...D;אני ירושלמית

אנש, לגבי הפילו:

 

לוקחים את העלים המופשרים (כתוב על זה, להפשיר באיטיות במקרר, אבל לפעמים מחוסר זמן, הפשרתי בחוץ והיה בסדר)

משטחים על משטח עבודה, לוקחים שלושה עלים כל פעם, מורחים בינהם שמן במברשת/כפית.

 

חותכים כל מלבן  לארבעה חלקים (יחסית גדולים, זה לסלסלות...)

 

ואז לוקחים שלושה מרובעים חתוכים כל פעם, מניחים אותם בחפיפה חלקית אחד על גבי השני, ככה שיוצאה שיש להם שפיצים כאלה (את מבינה למה התכונתי?) כלומר לא מניחים כל מרובע בדיוק על אותה צורה של מרובע מתחת, אלא טיפה באלכסו, כדי שתצא צורה יותר יפה...

 

מילוי:

 

3 בצלים קצוצים מטוגנים

2 סלסלות פטריות טריות

מעט פטרוזליה קצוצה

מלח פלפל

פירורי לחם/קמח מצה לעיבוי התערבת.

 

לוקחים כף מילוי ומניחים במרכז הבצקים שהכנו קודם

 

אוספים את שאריות הבצק מעל המילוי כך שנוצר שקיק.

 

אפשר לאפות בתבניות מטאפינס לשמירת הצורה, אבל אני אופה רגיל והצורה בד"כ נשמרת.

 

יש שקושרים את השקיקים בגבעול פטרוזליה/חוט- כדי לשמור על הצורה...

 

כדאי לשמן את השקיק מבחוץ.

אפשר גם לקבל כזה? אולי במייל? חילזון 123

זה נשמע מעולה כל הכבוד.

 

 

 

אבל רק רציתי להזכיר לך שאם את כבר קורסת את לא ממש חייבת להכין את הרשימה שעוד נשארה...

מה שיש זה כבר מספיק ואפשר לקנות כמה דברים מוכנים אם חסר...

וואו! כל זה במשלוח אחד? כמה משלוחים את שולחת?אביוס
ממש סחטיין על ההשקעות!איזה טוב ה'!!!!

מתי יש לך זמן לעשות את כל זה???

 

אני הכנתי עוגות שמרים

 

לפני:

 

ואחרי:

 

כל שאר הדברים במשלוח מנות קנויים.

 

 

אפשר אחת?‏ :‏)‏-משה ר-
בכיף. אבל יותר שאווה לקבל משלוח של אני ירושלמית איזה טוב ה'!!!!
וואו עקיבא שוה להיות שכן שלך.aima
עקיבא אני גם רוצה!!*חזרזיר*

אשריך, זה נראה טוווואב!!

 

והנה לחלק קטן שצרפתי למשלוחי מנות, כמו מה זה נראה לכם ממבט ראשון?

 

דיסקית? או משהו מזהה בסגנון..רחלקה
שקיות תה? מהמם בכל מקרה...בתי-ה.
יפה מאד, שקיות תה?‏-משה ר-
הייתי רוצה מתכון של העוגות שמרים בבקשה.שני 22
הפסקתי לעבוד עם מתכוןאיזה טוב ה'!!!!

אני עובד עם העיניים.

 

לגבי הטכניקות וכו' את יכולה לראות בשרשור עוגות שנמצא בנעוץ של השרשורים מרוכזים.

 

 

המשפט האחרון שלך אכל לי את הלב.. ולא בצחוקנפשי ישובב

"אבל האמת שאני שונאת פורים".. הדבר הזה היה לי ממש קשה. להשקיע ולהלחץ, יום אחד בשנה, יום כ"כ גדול שבין מה שלומדים עליו לבין איך שהוא עובר בפועל (בעיקר לעקרות הבית ולנשים..) זה הבדל של שמים וארץ. למה? למה צריך להלחץ על משלוחי מנות לכל השכונה והשכנות, ולהכין סעודת פורים מושקעת ברמות על חשבון הלחץ וה"מהר מהר" שנספיק? והיום רץ ובינתיים- פספסנו משהו חשוב בדרך.. שמחה זה דבר שבהחלט צריך לעבוד עליו אבל באמת הוא כזה פשוט..

 

ושחלילה לא תקחי את זה אישית, פשוט דרך המשפט הזה עורר בי את העניין.

 

זו היתה (סוג של) פריקה והעלאת נק' למחשבה.

 

וסליחה שניצלש"תי..

כן, שקיות תה משומשות*חזרזיר*

תודה!

נפשי- מסכימה בהחלטמאמע צאדיקה

השנה- הכללללל במשלוחות שלנו היה קנוי

שתי דק' לארוז בצלחת וצלופאן- ויאללה ביי לעשות את פורים האמיתי

 

 

 

למה צלופן??חשבשבת

שקית יפה כזאת...

 

זורקים הכל בפנים

 

וזהו...

 

הולכים לחגוג

 

למרות שהשנה דווקא הייתי צכה לעשות 8 משלוחי מנות מעוצבים עם ממתקים מושקעים כאלה וכל מיני ....

אבל זה היה נחמד עבדתי על זה כל הלילה כמעט

 

בבוקר חילקנו- ועפנו לקרוא מגילה בכמה מקומות....

לקחתי את הרעיון!מאמע צאדיקה
צדיקה-בעיתה אחישנה

מי אמר ומי יקבע מה זה פורים האמיתי?!



מצות משלוח מנות לא פחות חשובה ממצות מתנות לאביונים או ממצות סעודת פורים

(שלגביה נשים כמובן חייבות באוכל ולא במשקה)

בעיתה-מישיי

הנקודה היא לא מה המצווה החשובה יותר, אלא איך מקיימים את המצווה.. אם משקיעים כ"כ הרבה בלי לשמוח בזה- לענ"ד זה לא שווה את זה.. עדיף להביא 2 מנות לאדם אחד (לפי ההלכה..) מאשר לעמול ככה ולשנוא את החג... כל העניין של פורים הוא שמחה!! (וכל המצוות בו באות לשמח איש את רעהו, ולא להיפך..!)

אתן לא מבינות דבר אחדאני ירושלמית

זה בכלל לא משהו שאני יכולה לבחור בו או לא...

 

ז"א, בודאי שיש לנו בחירה בכל דבר, אבל לפעמים הבחירה מאד עדינה, או מאד קשה...

 

המנות  הללו שהכנתי, אינן מתחלקות כולן בין אותן אנשים.

 

אלא בערך כל שני סוגים לאדם או לסוג מסוים של אנשים (כמו שכנים).

 

העניין הוא שאצלנו השכנים בהחלט משקיעים, ואני רוצה להשקיע גם בתמורה, זה חשוב בעיני, כאות להערכה וקרבה.  אני חושבת שבין שכנים אין כ"כ הרבה קשרים מעבר לקשר יומיומי רגיל, וזה כן קשרים שחשוב להשקיע בהם (טוב שכן קרוב...).נכון שאפשר לשלוח משלוחי מנות מושקעים ויפים ממצרכים קנויים, אבל אז זה יוצא הרבה הרבה יותר יקר. האמינו לי, עשיתי את החישובים...

 

בקשרי דם אגב, לדעתי זה לא כך, לדוג' אחים ואחיות נשואים, החלטנו יחד שלא שולחים אחד לשני, בגלל שב"ה יש קשר קרוב ואוהב (מי יותר מי פחות, אבל לא משלוח מנות יעשה את העבודה ממילא...) וחבל שכל אחד ישתגע ויחשוב מה לתת לכל היתר, חבל גם על המאמצים וגם על הכסף (שלצערי, אף אחד מאיתנו אינו טובע בו בלש' המעטה...).

 

שאר המנות היו מיועדות להורים משני הצדדים, והיו בחלקן חלק מסעודות פורים.

 

האמהות ביקשו שכל אחד יכין משהו לסעודה 'במקום משלוח'... למה זה במרכאות? כי זה מצחיק אותי.. מה פירוש במקום משלוח? זה המשלוח הכי מהודר! לשלוח משהו שיאכל בסעודה.

 

אה, זהג ם דורש המון השקעה לא פחות מכל משלוח אחר...(ויותר...)

 

לדוג' אמא שלי שתחי' ביקשה שאכין לה קינוח.

 

נו, אז זו סעודת פורים, בכ"ז. צריך להשקיע כדי לשמח! זאת התכלית... ומכיוון שאצלנו כבר רגילים לכל מיני קינוחים.. אז הלכתי על סלסלות קדאיף.. שעדיין לא נחזו על שולחננו...

 

ואתם יודעים מה? הן באמת שימחו! אבא שלי שיהיה בריא.. ממש התלהב..

 

אבל כדי שזה יהיה משלוח 'אמיתי' צרפתי עוד משהו.. גם הוא לסעודה, כוסיות שוקולד קטנות  (קנויות!!) ממולאות בליקר ביתי. גם הן תרמו לשמחה.

 

כנ"ל אצל חמותי עם שקיקי הפילו...

 

כנ"ל לסבתא שלי שתחי עמו"ש עם עוגת הפרג...

 

מה לעשות? אני באמת רוצה לפנק במשלוח, במשהו שהאדם עצמו לא היה מפרגן לו....(סבתא שלי שתחיה,  לדוג', נורא אוהבת פרג, למרבה הצער האהבה הזאת פסחה על שאר  בני המשפחה.. לכן סבתא היקרה לא מכינה לעצמה אף פעם עוגת פרג Iמי אמר פולניה ולא קיבל? האמת? רומניה...חושף שינייםI ההזדמנות היחידה בשנה שלה, להנות מעוגת פרג, זה במשלוח מנות שלי...

 

אז שאני לא אכין??

 

בקיצ' זה בהחלט חג קשה מאד. ואני כן חושבת איך להקל ולהוריד... האבל קשה לי להחליט על משהו שבאמת אפשר להוריד אותו..

 

אגב, הרבה יותר קל לי למשל לבשל סעודה גדולה... מלהכין את כל הפצ'קראי הזה...

נו, מה אתם אומרים? עכשיו זה כבר יותר הגיוני?

 

 

 

ירושלמית-התרגשתי לקרוא אותך!!!עוד כינוי
עוד כינוי נשמה, תודה!! חיממת את ליבי!אני ירושלמית
^^^^ ירושלמית, את מדהימה!אביוס
מישי, כל העניין של פורים הוא לשמוח ולשמח!!!אני ירושלמית

ואכן לזה התכוונתי במשלוחי המנות... שב"ה פעלו את פעולתן...

 

אגב, מי אומר מה עדיף? שאני אשמח או שאשמח אחרים??

 

ואל תגידו לי שאם אני לא שמחה זה לא משמח... הנה עובדה שכן!

 

(ההורים שלי אמרו שלא יה להם כזה פורים שמח כבר הרבה שנים... זה כמובן לא רק בגלל משלוחי המנות, אלא בכלל כל ההשקעה בהם...)

איזה חמוד השקיות תה!!מעפר אני באה

אהבתי ת'רעיון..

ירושלמית- מסכימה איתך.. רק-מישיי

אני גרה באיזור שבו כמעט אפחד לא מביא משהו שהוא מכין, הכל קנוי, וזה באמת קצת מבאס אותי כי אני מכינה את רוב המשלוח ורק מוסיפה כמה דברים קנויים (הכנתי עוגת שמרים, עוגיות שוקולד 3 שוקולדים כאלו וחלות..) ולזה אני רגילה מהבית- שמכינים דברים ומוסיפים כמה שוקולדים- לילדים.. אשרייך שזכית לשמח את הורייך וחמותך/ חמיך במשלוחי מנות- אני גרה רחוק מההורים וזה לא מתאפשר בכלל...

ובאמת עניין המשלוח מנות הוא לתת משהו לסעודה ולא סתם שוקולדים... אז שכוייח לך!

 

אני רק אמרתי את זה מתוך מחשבה שכדאי לנו לשים לב מה איתנו בחג.. לי אישית שנה שעברה היה חג סיוט כי הכל הכנתי באותו יום ולא הספקתי להנות מכלום והשנה ב"ה התארגנתי אחרת ועשיתי הכל מראש- וכן הצלחתי להנות!! (הקפאתי את העוגות והחלות, ושמרתי את העוגיות בקופסא אטומה..)

 

זוהי רק נקודה למחשבה, ובאמת כייף לך שאת זוכה ככה לשמח אחרים!! ובימיוחד משפחה קרובה!

יאאאלללה נקיונות פסח!!

שאלה- לקראת פסחכלנית1

מי יודעת מהו "קמח תופח כשר לפסח"? אנחנו משתמשים בקמח ת. אדמה ובקמח מצה שמורה (יש גם טחון דק) ואני רוצה להמיר מתכון נחמד עם הקמח המוכן הזה.

ללכת לסופר ולבדוק את רשימת המרכיביםאמא מסורה

חושף שיניים

 

אין לי מושג מהו הקמח הזה, מה שבטוח הוא שאני לוקחת מתכונים רגילים וממירה את הקמח בכוס קמח מצה וחצי כוס קמח ת.אדמה ואבקת אפיה לפי המתכון תמיד יצאו לי עוגות טובות ואווריריות שבטעם קשה להאמין שאין בהם טיפת קמח רגיל, למרות שטיפה מרגישים את הטעם המצתי (מלשון מצה, מילה שהמצאתי ברגע זה) של הקמח..

 

בקמח תופח רגיל היחס הוא 1 כוס קמח ו1 כפית אבקת אפיה, לא נראה לי שהיחס הזה שונה בקמח תופח כשר לפסח

הייתי אומרת לך שתנסי כמויות שונות של קמח מצה וקמח ת. אדמה+ אבקת אפיה, רק שפסח הוא לא זמן לניסוי וטעיה

אחכה בסבלנות שיגיע לסופרכלנית1

כפי שאמרת, פסח איננו זמן מתאים לניסויים כי חבל על 10 ביצים וקמח מצה שמורה שהולכים לפח... וחבל על הזמן, היקר ממילא. האמת היא שמצאתי מתכון נחמד לעוגה "נורמלית" עם קמח תופח וחשבתי לצרף לאוסף.

חשבתי כבר לאסוף מתכונים ולהדפיס כדי שלא יהיה לי לחץ לפני פסח, אבל כנראה שאצטרך לחכות לקמח שינחת בסופר כדי לבדוק את הרכיבים. 

בשנים האחרונות יש א. אפיה לפסח-קרמבו

מה ההבדל בין קמח עם א. אפיה לבין קמח תופח?

 

 

קמח תופחכלנית1

משך השנה עושים לך עבודה קלה יותר ומוכרים לך קמח שמעורב באבקת אפיה. לחילופין, אפשר להמיר אותו בכוס קמח+א. אפיה לכל כוס קמח תופח. אוסם מנסים להרוויח מהקמח היקר יותר ולהפוך אותנו למפונקים גם בפסח...

מה שראיתי לפני שנההדס ואור

ה"קמח תופח" לפסח היה קמח מצה טחון דק (כמובן עם רבקת אפיה)

הבעיה היא למי שמשתמש בקמח מצה שמורה- שאין תופח מקמח מצה שמורה.

אבל גם אני הצלחתי להכין את רוב העוגות מתערובת של קמח מצה וקמח ת"א + אבקת אפיה (שיש בכל ההכשרים)

צריך להתמקד בעוגות לא "מפונקות" וזה עובד מצויין.

ואני מעדיפה מתכוני עוגות של חמץ ולהמיר לפסח, כי המתכונים של פסח הם עם ה מ ו ן ביצים, אני חושבת בגלל שפעם לא היה אבקת אפיה לפסח, ואני מעדיפה 3 ביצים לעוגה ולא 6-7...

אבל ישיהודיה מא"י

קמח מצה שמורה טחון דק, שנראה כמו קמח מלא רגיל. ואותו אפשר לערבב עם אבקת אפיה

אני קניתי שנה שעברה ונהנתי ממנו מאוד

שמעתי עליו- לא מצאתי. איפה מצאת?הדס ואור

וכמובן- כמה יקר הוא היה? כמו קמח שמורה רגיל או יותר? כי גם סתם קמח מצה שמורה נורא יקר...

לי הוא עלה כמו קמח מצה שמורה רגיליהודיה מא"י

למרות שראיתי שבסופרים מכרו אותו בקצת יותר.

אני קניתי אותו ברחובות, באיזה מכירה של מצות וקמח מצה של הלפרין

אבל היה את זה גם במכולת הישובית שלנו, והוא הופיע גם בפרסומים של הרשתות הגדולות.


ואם כבר אני רוצה לציין - הוא לא היה במיוחד מוצלח לקניידלך. סביר, אבל פחות מוצלח מקמח מצה רגיל.

שמעתי מחברות עולות חדשות על 3 סוגי קמח מצההדס ואור

שהיה להם, בעיקר מארה"ב-

יש את הדק מאוד- שמתאים בעיקר לעוגות

יש את הבינוני- שמתאים לקניידלך, פשטידות, שניצל מטוגן,

ויש טחון גס- שהוא כמו פירורי מצה ופחות "קמח" שעושים ממנו תבשילים כמו פתיתים "פרפל" - זה כמו מוקפצים

כשהם הגיעו לארץ- ומצאו פה רק "קמח מצה" וזהו- הם לא ידעו איך מסתדרים עם זה בפסח...

הסיוט שלי- קמח מצה ממצה שמורה. כל הפסח!כלנית1

אפשר להשיג בכל צרכניה שבה מוכרים מצות שמורות, נראה לי שבמחיר של קמח מצה שמורה רגיל. הקמח מופיע ליד קמח מצה שמורה רגיל, במארז דומה, כך שצריך לשים לב.

אולי תוסיפי פשוט שמרים...חחחחdvorayo

אם החומרות אצלינו לא מכינים אפילו רקיקים שלא נדבר על לחמניות ושאר ירקות..

מכירות את הבדיחה על סליחות...????

שיהיה העיקר כשר ושמח!!

את חב"דניקית במקרה, או סתם לא אוכלת שרויה?כלנית1
אנחנו גם לא אוכלים שרויה, בלי להיות חבדניקים.פלספניתאחרונה

בעזהי"ת


[וגם לא שום, אם כבר.. ]

מחפשת מתכון פשוט וטעים לדג קודרוני ושמחי
לעשות ממנו שניצליםאיזה טוב ה'!!!!
^^^^הקולה טובהאחרונה

לטבול בקצת ביצה מתובלת, לטבול בקמח מעורבב עם פירורי לחם ולמחבת על אש נמוכה..

יאמי

דג קוד הכוונה למלרוזה?יהודיה מא"י

פשוט וטעים - לסדר בתבנית, לטפטף מעט מיץ לימון

לערבב רסק עגבניות עם תבלינים, מים ושמן, ולמרוח, או פשוט לשים קטשופ.

לאפות בחום בינוני גבוה כ40 דקות, (אפשר גם פחות, אבל לפי טעמי, ככה זה טעים יותר.)

דג קוד דומה למלרוזה אבל זה לא אותו דבראיזה טוב ה'!!!!

בהחלט כל מתכוני המלרוזה מתאימים לו.

 

 

לא יודעתיהודיה מא"י

לפי ויקיפדיה זה דג בקלה הידוע גם בשמות דג קוד, שיבוט, מרלוזה.

אוקיי אני לא אתווכח עם ויקיפדיהאיזה טוב ה'!!!!

 

ידעתי שבקלה ומרלוזה זה אותו דבר.

 

ידעתי גם שקוד ושיבוט זה אותו דבר.

 

לא ידעתי שכל הארבעה הם אותו דבר.

 

עם המאזינים הסליחה.

 

 

 

 

אם זה דג בקלה- כפי שנאמר~א.ל

ממליצה מאוד על קציצות דגים!

תודה רבה לכולכם!!רוני ושמחי
סלונה!!!רחלקה
רחלקה- אפשר תרגום?איזה טוב ה'!!!!
עוד שאלה על הדג, קצת דחוףרוני ושמחי

יש 4 חתיכות עבות. לחתוך אותם באמצע שיהיה דק יותר או להשאיר ככה?

להשאיר ככה.איזה טוב ה'!!!!
רק אצלנו קוראים לזה ככה? |מפודח קלות|רחלקה

בעזהי"ת.

 

זה תבשיל עם מלאמלא טבעות בצל, וקצת פחות עגבניות.. חמוץ מתוק כזה.

את הדג מטגנים קלות, ואז אופים הכל ביחד...

 

אם יש פה מרוקאיות, נראלי שהן יוכלו לתת הסבר יותר מדוייק.

יש פה מרוקאים-משה ר-

זה לא מוכר לי משום מה

הממרחלקה

בעזהי"ת.

 

אני אברר את השם הרשמי של זה...

[וואי, יצאתי חומוס]

יצאת סלונה-משה ר-
ביררתי!רחלקה

בעזהי"ת.

 

זה תבשיל עירקי בכלל... מישהו מכיר?

כן, זה משהו כזה,רחלקה

בעזהי"ת.

 

אנחנו מכינים את זה בלי החצילים..

זה אמור להיות חמוץ-מתוק כזה.. מסוג התבשילים שלכל אחת יוצא משהו אחר

מה לעשות עם תפוחי קמח ועגבניות קמח?ברווזה

יש לי 3 תפוחי עץ, מבחוץ אדומים מבריקים ויפים, בפנים - קמח, ממש לא טעים ולא נעים. ועוד 3 תפו"ע ירוקים מנוקדים, לא גרני סמית לאפייה, סתם לא טעימים. יש לי גם 3 עגבניות קמח, לא מספיק אדומות ולא עסיסיות. מה אפשר לעשות איתם? תודה.

תפוחי קמח- להכין קומפוט~א.ל

להניח אותם חתוכים בסיר

על אש נמוכה

מכסה סגור רק בהתחלה

ולשים מעט סילאן


יוצא טעים ממש

מעגבניות- רוטב עגבניות!הדס ואור

הכנתי כמה פעמים מעגבניות לא טעימות, וזה יצא בסדר גמור

לטגן בצל, להוסיף גזר מגורר אות העגבניות חתוכות לקוביות, להוסיף רסק ולטבל במה שוהבים - פטרוזליה, אורגנו, שום וכו'

לבשל טוב- שעה או יותר מכוסה, לערבב מידי פעם

יוצא רוטב שמתאים לפסטה, או לפיצה, אפשר גם להקפיא

בהצלחה

לגבי הרוטב..הקולה טובהאחרונה

קודם לטגן את הבצל, להוסיף את העגבניות ולבשל על אש נמוכה- שיוציאו מיץ וייטגנו ורק אז את הרסק והמים.

 ואני ממליצה לשים תבלין לפיצה ובזיליקום (עדיף חי וקצוץ אבל גם מיובש זה טוב) זה יוצא יותר טעים מהפיצריה..

ולהיזהר בבישול- כי זה משפריץ ממש. לא לפתוח את המכסה כשהוא על האש, להוריד רגע, לתת לו להרגע ואז לפתוח. ולא להשאיר פתוח אלא אם בא לכם לנקות את כ-ל המטבח (מניסיון)


והדס ואור, למה צריך גזר? פעם ראשונה שאני שומעת על זה..



איזה דגים מתאימים לטיגון?~א.ל

אבל לא משהו יקר..

סול, מרלוזה, מושטאיזה טוב ה'!!!!
פילה מושטאנונימי (פותח)

ב" אני מטגת המן את המושטים.

מבקשת שיכינו אותו כפילה בלי עצם

משרה אותו בלימון ומלח כרבע שעה,

בד"כ מכניסה למקפיא וואח"כ מטגנת.

מפשירה , טובלת בתערובת של קמח מעט גריל דג ומעט מלח.

ומטגנת בשמן חם על אש בינונית  משני הצדדים.

טעים מאוד כשזה חם ובמקום.

לבריאות!!!

אבל למושט יש עור שאי אפשר להוריד..~א.ל

מה עושים עם זה?

פשוט אוכלים אותו.קרמבו

וחובב הדגים אצלינו טוען שכשהדג מטוגן היטב, הצד של העור טעים ביותר.חיוך

 

אני משאירה אותו בצד של הצלחת... (ובעלי אוכל את זה)חילזון 123
חח פתרון יצירתי ~א.ל
חח רק עכשיו שמתי לב מה כתבתי חילזון 123

התכוונתי שהוא אוכל את של הדג שלו כן?

אה חילזון~א.לאחרונה

נבהלנו לרגע

סתם, זה בסדר גמור!


אנסה מושט מקווה שבע"ה יצא טוב


תודה לכולם!

גם נסיכת הנילוס אפשרחילזון 123
אפשר ברבוניות זה ממש טעים!!דניאל!!

טיפ קטן: אחרי הטיגון לסחוט לימון על הדג...

ניסיתי פעם בזה ולא יצא מתאים כ"כ..~א.ל


דג אמנון (=מושט)כלנית1

אני מטגנת דגי אמנון והתוצאה- 10. אצלנו מעדיפים בלי העור, אז אני מסירה את העור במסירות נפש.

כשהדג קפוא, א"א להסיר את העור. כשהדג מופשר לגמרי א"א להסיר את העור. אז מה עושים?

מפשירים את הדג לכמה דקות בלבד, או שוטפים תחת מים קרים (חבל על המים שמתבזבזים אז הפסקתי עם השיטה הזאת, אלא אני שמה בתוך כלי עם מים). ואז, מסירים בזהירות חלק מהעור ואת ההמשך אפשר לתלוש ביד ובסכין. זהירות עם הסכין וזהירות מהקור כי זה מקפיא!

שווה את העבודה כי הדג באמת טעם (והראיה- הבן שלי אנין הטעם אוהב אותו מטוגן!)

זה באמת טעים כשהקליפה קריספית!!מעפר אני באה

אבל גם סול ממש טעים בטיגון (הוא בלי עצמות ועור..)

שאלה לגבי שמן זית שעבר את תאריך התפוגההדס ואור

קיבלנו במשלוח מנות בקבוק שווה של שמן זית - אבל התאריך "פג תוקף" שלו עבר לפני חודש....

האם נראה לכם שאפשר להתשמש? האם הערך תזונתי של זה משתנה?

תודה מראש לכל מי שיש לו/לה תשובה.

אם הוא נשמר בטמפ' נכונה-משה ר-

והוא לא מדיף ריח, אז אולי אפשר להמשיך להשתמש בו..

לסמוך על הריח בלבד?הדס ואור

האם אתה חושב שיכול להיות נזק (קיבה מקולקלת?) ממנו?

אין לי מושג איך הוא נשמר, קיבלתי אותו אחרי שהתאריך עבר...

לא אמורה להיות בעיה! זה שמן.. רק תשימי לבמישייאחרונה

ללמטה של הבקבוק כי הרבה פעמים כל הפסולת נמצאת שם..  השמן צריך להיות בסדר גמור!

פורים שמח! נו, מה בסוף עשיתן במשלוחי מנות?אביוס
אצלנו מחר משלוחי מנות.יפעת1

אני אכין בערב סופלה וחלות ובאמצע בקבוק שוקו.

הנה תמונה של המשלוחה יפעת1
איזה כיף לקבל משלוח מנות שכזה!!!אביוס
^^^^ כזה אסטטי, ונראה מזמין....יאמי...אני ירושלמית
ואנחנו קיבלנו סושי אלעד

שזה מעניין.

למרות שלא הכי קשור לחג

וי וי..בעיתה אחישנה

עשיתי שטויות בעיקר.. ;)

כלומר עבדתי קשה מדי..


הכנתי 2 קילו לחמניות (גם לסעודת פורים אצל ההורים שלי... ;)

מלא מטבוחות שחילקנו לקופסאות קטנות כאלה

ומאפינס שוקולד מתוקים חבל על הזמן


וחוצמזה ב"ה אמא שלי שפחדה שאעבוד קשה הוסיפה לנו ממתקים שונים 

כדי שאני לא אעבוד קשה מדי.. 

מסתבר שהיא צדקה כי עם האוזני המן והבמבות שהיא קנתה

אני ביליתי את מוצאי פורים בבית חולים..



מצורפת עדות למשלוחה שלנו!


חלק מהלחמניות


והמשלוח עצמו


ואנייהודיה מא"י

הכנתי גבינת שמנת ביתית עם שום ובציפוי שמיר (ותודה לירושלמית על המתכון)

גריסיני תוצרת בית

וקישטתי את הכל במקלות גזר.

יהודיה יקרהעוד כינוי

מתכון של הגרסיני-אפשר???

זוכרת שכתבת פעם

ומזמן ניסיתי לחפש ולא מצאתי

ושכחתי מזה ממש...

את האמתיהודיה מא"י

הכנתי את הבצק הרגיל שלי של חלות מקמח לבן, עם קצת יותר שמן והוספתי לו גם אורגנו (ואפשר להוסיף שלל תיבולים אחרים)

ואז חלקתי לכדורים שמשקל כל אחד כ30 ג' או קצת פחות (מדדתי את הראשון, ואת כל השאר עשיתי בערך)

מרודדים לנחשים ארוכים, שמים בתבנית עם רווחים

מושחים בשמן (עדיף שמן זית כמובן) לתוספת פריכות

מחכים שיתפח, ואופים בחום גבוה עד שהם משחימים.

הקאצ' הוא בזה שבכמות גדולה צריך לעשות המון נגלות בשביל לאפות את הכל.

פשוט המתכון שיש לי לגריסני הוא בכוסות, ורציתי לעשות קילו קמח, ולא התחשק לי להחיל לחשב כמויות. ובסופו של דבר פחות או יותר כל בצק שמרים שאפשר לעשות איתו צורות יתאים למטרה. והמתכון:

קילו קמח

5-6 כפיות שמרים יבשים

מעט סוכר

3 כפיות גדושות מלח - שלא יגעו בשמרים

'שלוק' שמן

500-550 מ"ל מים,

ללוש היטב עד שמתקבל בצק רך, שאם לוקחים ממנו חתיכה אפשר למתוח אותה עד שתתחיל להיות שקופה לפני שתקרע


ולמי שתהה - למיטב ידיעותי מברכים על זה מזונות, למרות שהבצק הוא בדיוק אותו בצק של לחם כי זה פת הנכססת שמברכים עליה מזונות.

הביתיים שהכנתי היו להורים ולסביםבת נוגהאחרונה

וכך היו:

פשטידת תירס חלבית ולחמניות גבינה קטנות - לסבים (שסבתא שלי לא תתקע עם המון עוגות לפני פסח. במנות כאלו היא יכולה להיעזר באירוחים או בארוחות )

ופאי מלא אגוזים ושוקולד - להורים משני הצדדים (הוספנו ליקר קנוי ליד).

ב"ה שהצליח לי!

 

וחבלללללל שאין לי מצלמה, לשתף.... לא נותרה לי מזכרת מכל ההשקעה - במשלוחים האלו ובכלל.

 

 

 

לא נורא.

הודו טחון שעבר לו התאריך לפני 4 ימייםהמוזרה

אבל הוא היה כל הזמן בפריזר ומריח ונראה בסדר.

מה אומרים?

לא נראה לי שיש בעיה.איזה טוב ה'!!!!
אני גם חושב שאין בעייה-משה ר-

כי בד"כ החברות שמשווקות מוצרי מזון, שמים את התאריך קצת לפני הזמן שהמוצר מתקלקל..

במוצרי בשר טחוןיהודיה מא"י

הרבה לפני שהמוצר מתקלקל. משרד הבריאות לא מאשר תאריך ארוך, למרות שבהקפאה מוצרי בשר טחון מחזיקים יפה מאוד.

כך אמר לנו פעם בעל מפעל של מוצרי בשר.

תודה!המוזרהאחרונה
איך אפשר "לנפח" מוקפץ?שייר

מה שאני שמה זה:

בצל

גזר

קישוא

וחזה עוף חתוך לקוביות.


מה אפשר עוד להוסיף כדי שהכמות תהיה יותר גדולה?


פלפל אדום גם יהיה טוב?

גמבה, נבטים-משה ר-

להוסיף עוד סוג בשר (פרגיות יכול להיות טוב)

פלפל אדום זה מצויןיהודיה מא"י

וגם

שעועית ירוקה/צהובה (עדיפות לירוקה עדינה שלמה)

פטריות

כרוב

נבטים

תירס

אפשר גם מקלות סלרי (או טבעות)חילזון 123

תירס גמדי

מקלות קולרבי

 

 

מקלוני אורז / נודלסאיזה טוב ה'!!!!
נודלס זה מעולה....גם מקלות אורז אבלדניאל!!

פחות טעים לדעתי..


פטריות זה ממש טעים...

אני שמה גם פיטריות וגמבה...תפוזית
אנחנו שמים גם נודלס ופלפלים בכל מיני צבעים.עוד חוזר הניגוןאחרונה
עוגה בצורה של מכונת תפירהאנונימי (פותח)

אם משהו יכול לתת לי מתכון של עוגה בצורה מכונת תפירה אני מאד אשמח!1

נ.ב. אני צריכה את זה דחוף!!

 

כעיקרון-משה ר-
עושים בסיס של טורט ומצפים בבצק סוכר.
צריכה עדיין עזרה?מאמע צאדיקהאחרונה

בעיקרון הצורה של מכונת תפירה היא כמו האות פ

ככה שאת צריכה כמה פסים של עוגה- ולחתוך אותם לגודל מתאים

תצפי בלבן\ אופוויט\שחור מבריק

תקשטי בשנים-שלושה עיגולים גדולים, כמה עיגולים קטנים- לכפתורים

ופס בצבע כסף- למחט

אפשר גם להוסיף סלילים צבעוניים של חוט

 

וכמובן לשלוח לנו תמונה של איך יצא

דרושה מנה אחרונה קלהאם הבנים12

לסעודת פורים.


עדיף בלי שוקולד וצריך להיות פרווה


אשמח לרעיונות, תודה!

אם יהיה לך מנה ראשונה חתן אז המנה האחרונה תהיה כלהאיזה טוב ה'!!!!

 

מה רע פשוט בגלידה?

 

 

קנויה או ביתית?אם הבנים12

יש לי ריצ' ובסקויטים

הייתי הולך על קנויהאיזה טוב ה'!!!!

יש מספיק עבודה סביב ימי הפורים (אצלנו לפחות שחוגגים יומיים זה טירוף)

 

אם יש לך כח להשקיע את יכולה להכין קסטות או את העוגת ביסקוויטים שמישהי הביאה השבוע קישור

אם הבנים- אנחנו עדיין זוכרים את הקסטות שלך לטובה..קרמבו
עבר עריכה על ידי קרמבו בתאריך י"ד אדר תשע"ב 21:02

אם הבנים12אחרונה
פירות וג'לי או קצפתכלנית1

שימי בקערה שימורי פירות (אפרסק וכד') חתוכים לקוביות. אם אין לך, אפשר לקחת מפירות העונה (תפוז/תפוח/בננה).

  • הקציפי חב' ריצ'+1 כוס מיץ תפוזים/מים+1/2 חב' אינסטנט פודינג.

    שימי את הקצף מעל הפירות.

או 

  • קחי חבילת ג'לי והוסיפי מים רותחים לפי ההוראות (אני שמה חצי כוס יותר, כדי למתוח את הג'לי). שימי מעל הפירות.
אני צריכה מתכון טוב לזיתים ברוטב אדום..יפעת1

ול 10 אנשים מספיק קופסאת שימורים 1 או 2?

הנה, מהאתר של ניקי,אביוס

הכנתי אותו בשבת, יצא טוב!

היינו 8 (2 ילדים) והספיקה חבילה אחת, אז אולי תכיני 2 חבילות...

 

http://www.nikib.co.il/node/317

 

היא כותבת לחלוט אותם 3 פעמים למשך 10 דקות, לא היה לי כח פשוט בישלתי אותם במים חצי שעה בערך, יצא ממש טוב...

אה, וגם ויתרתי על לחלוט את העגבניות...אביוס
תודה... יצא מעולה.יפעת1אחרונה

עשיתי משהו דומה.ליצן

הקפאה..אנונימי (פותח)

איך הכי טוב להקפיא חלות? אני רוצה להקפיא ישר מהתנור.. באיזה שלב הכי טוב לעשות את זה ואיך?       תודה!!

אני מחכה רגע, שמה בשקית ולמקפיאיהודיה מא"י

רק לנער את הקרח שנוצר עליה כשמפשירים

רגע כפשוטו? או מחכים שיתקרר ואז מקפיאים?אביוס
רגע כפשוטויהודיה מא"י

נכון שעוד יוצאים אדיןם, אבל האדים האלו נהפכים במקפיא לקרח שאותו אפשר לנער אח"כ.

יואו איך חידשת לי! תמיד חיכיתי שיתקרר והקפאתי,אביוסאחרונה

יצא לי מעאפן...

 

תודה

מחפשת 2 מתכונים למשלוחי מנות:שירשור

1. עוגת בראוניס שבאמת יוצאת בראוניס ולא עוגת שוקולד או כושית.

2. כדורי שוקולד מיוחדים או עשירים.


תודה רבה.

תשובותאמא מסורה

1. כדי שבראוניס יצא בראוניס ולא כמו עוגת שוקולד חייבים להשתמש בגודל התבנית המצויינת במתכון (לי אין תבנית בגודל המדויק שמופיע במתכון ושמתי לב שבגלל זה הבראוניס יוצאים יותר עוגה) וגם להשמתש במרגרינה (מה שלא נכנס אצלי לבית)

עדיין מתגעגעת לטעם הבראוניס שאמא שלי הייתה עושה- ויש לי את המתכון שלה.

אם את רוצה מתכון, מקווה שזה בסדר כי זה מתוך ספר, אולי באישי? בגלל זכויות יוצרים...

 

2. אפשר להעשיר את התערובת בקוואקר, אגוזים/ שקדים טחונים גס וכו', כשאני שמה קוואקר, אני שמה חצי מכמות הביסקויטים שבמתכון ומוסיפה אותה כמות של קוואקר.

לצפות בשוקולד- מאוד מוסיף ומשדרג.

בראוניס אמיתייםט'

מתכון מ'עוגות לכל עת' של נירה שויאר - השו"ע של המטבח


לערבב:

2/3 כוס אבקת קקאו

2 כוסות סוכר

1 כף תמצית וניל (אני לא שמה, לפעמים שמה ליקר וניל במקום)


200 גרם מרגרינה - להמיס ולהוסיף לחומרים למעלה


4 ביצים - להוסיף אחת אחת ולבחוש היטב


לערבב בנפרד ולהוסיף לתערובת למעלה:

1/4 1 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

1 כוס קוקוס/אגוזים/בוטנים קצוצים גס

קורט מלח


לשטח בתבנית משומנת ולאפות 20-25 דקות בחום בינוני.

לחתוך לעוגיות מרובעות בעוד המאפה חם ולחלץ מהתבנית רק אחרי קירור כדי שלא יתפוררו.


יוצא מעולה ואמיתי יאמי


בשביל הנוחות וכדי לא לשטוף יותר מידי כלים אני ממיסה את המרגינה בסיר ואז מוסיפה הכל לסיר ומערבבת בכף ביד ולא במיקסר.






כדורי שוקולד אפשר להעשיר עם ליקרים, שוקולד צ'יפס, שוקולד מומס/מגורר, קורנפלקס, פצפוצי אורז ...



אם רוצים בראוניס בלי אגוזים צריך להוסיף יותר קמח?פפריקה--

 

ממש לאט'


שרשור, אני רוצה לקבל ממך משלוח מנות יהודיה מא"י

שבלונות שוקולד? בראוניז? כדורי שוקולד שווים? יאמי

ומתכון לבראוניז טוב, שיוצא כמו בראוניז ולא כמו סתם עוגת שוקולד זה מתכון כזה שמכיל שוקולד אמיתי בכמות, וחמאה/מרגרינה.

ובאשר לכדורי שוקולד - אולי זה יעזור לך

http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=2037

תודה יקירותי, אעיין בזה לפרטים כשהבננות תרדמנהשירשור

יהודיה, זה סתם משלוח גורמה.

כל אחד מקבל דוגמית

כדורי שוקולד שווים!!!אפרתולה

להמיס בסיר ריצ' עם חבילת שוקולד מריר

לרסק 200 גרם ביסקוויטים לשפוך את השוקולד והריצ' המומסים

ערבב טוב לעשות עיגולים ואז אפשר לעטוף בקוקוס סוכריות צבעוניות וכו' ואפשר גם בבוטנים

האלה ששמיםמעל הטילונים שכחתי איך קוראים לזה (אולי קרוקט??לשון אדומה.או משהו בדומה לזה...)

אפשר להשיג בחנויות של אפיה...

בהצלוחה!!

האמת שבסוף עשיתי את זהשירשור
תגידי.... את רצינית??פפריקה--

תופים ישר כח!

 

 

זה הכל קטן, אז צריך הרבהשירשור

יש לנו 21 משלוחים לשלוח, אז ב"ה צריך כמויות ובעיקר גיוון.

לנו יש 35!!!!!אביוס
למשכן את עצמנו (אין בית )אביוסאחרונה
האם חלבון ביצה בעייתיאנש

ללא אפייה או שזהו רק החלמון?

 

יהודיה-משה ר-

איך מיונז לא עובר בישול??

סטייק טרטר גם כן שיוצקים עליו ביצה חיה, יש לזה הסבר???

מיונז קנוי זה מביצים מפוסטרותחילזון 123

 

דיברתי על ביתי-משה ר-
באמת לא בריא להשתמש במיונז ביתייהודיה מא"י

אלא אם כן משתמשים בו לבישול.

ואיזה הסבר יש לזה?

אותו הסבר שיש לכך שאנשים אוכלים גם סושי למשל (שהוא דג לא מבושל) וקינוחים עם ביצים חיות, ושאר מאכלים שאוכלים נא, למרות שצריכים להיות מבושלים.

או שאנשים אוכלים כל מיני מרעין בישין אחרים

ואותו הסבר שיש לכך שאנשים נוסעים במהירות מופרזת, נוסעים בלי חגורה, או משתמשים בסמים וכו'

אני יכולה להביא עוד רשימה ארוכה של דברים שאנשים מסתכנים בהם מסיבות כאלו ואחרות

מי אמר שכל מי שעושים הוא בריא ולא מסוכן?


ורק להבהרה, אני לא חושבת שמי שאוכל ביצים לא מבושלות זה כמו מי שמשתמש בסמים אנו נוהג במהירות מופרזת. כוונתי היתה להביא דוגמאות לדברים שבהם ברור שמי שעושה זאת מסכן את עצמו.

בקשר לסושי אני לא מסכים-משה ר-

אין שום בעייה לאכול דג נא.. (בריאותית)

וגם לא בקר נא

הבעייה היחידה היא בעופות והתוצרת שלהם


ועדיין המסעדות המובחרות ביותר משתמשות בדברים האלה...

צר לי לאכזב אותךיהודיה מא"י

גם דגים וגם בשר עשויים להכיל מגוון נרחב של מחלות מסוכנות.


אחד המרצים שלימד אותי שהוא גם תזונאי-משה ר-

ומבין בדברים האלה טוב מאד, אמר לנו את זה מפורש!!

בשר אין בעייה לאכול אותו חי וככה גם דגים..


שדרותי, צר לי, אבל הוא טעה והטעה בגדול!אני ירושלמית

המלצת משרד הבריאות לדוגמה, לנשים הרות ואנשים שמערכת החיסון שלהם חלשה, להימנע מאכילת דגים נאים! כולל מעושנים!

 

וכנ"ל כמובן גם בשר נא... אלא שהוא פחות נפוץ..

אז אני שואל שוב-משה ר-

איך את מסבירה שהמסעדות הטובות והאיכותיות ביותר והשפים הטובים בעולם עושים במנות שלהם ככה??
ואלו מקומות מפוקחים וזה דבר ידוע כן! גם ללמשרד הבריאות שהמסעדות מגישות בשרים ודגים נאים..


אולי יש אנשים מסויימים שזה לא טוב להם אבל באופן כללי אין שום בעייה..

כי אנשים שהולכים לשםיהודיה מא"יאחרונה

לא הולכים מטעמי בריאות, הם הולכים כי הם רוצים אוכל מיוחד וטעים, ולפעמים גם פשוט כי הם רוצים ללכת למסעדת יוקרה.

והשפים הגדולים בעולם לא שמים פס על הבריאות באוכל שהם מכינים. נראה לי שדגים ובשר לא מבושלים זה רק החלק הקטן ביותר של חוסר הבריאות שיש באוכל של מסעדות יוקרה. הדגשים במסעדות יוקרה הולכים על דברים אחרים - טעם, ומראה של המנות המוגשות. לפעמים זה חופף ביחד עם בריאות (בעיקר בשימוש במצרכים טריים) הרבה פעמים לא.

זה לא נגד החוק לאכול אוכל לא בריא, וגם לא נגד החוק לאכול בשר, דגים, ואפילו ביצים לא מבושלים. לפיכך אין למשרד הבריאות שום דבר לעשות נגד זה פרט מלהזהיר מכך (ולעניות דעתי, אין גם שום סיבה שיעשה, לאנשים יש זכות לבחור מה לאכול)

ודרך אגב, אזהרות מאכילת בשר ודגים נאים מופנות לכלל האוכלוסיה, ולא רק לנשים בהריון ובעלי מערכת חיסונית חלשה. אלו האחרונים מקבלים אזהרות מיוחדות כי הסכנה עבורם גדולה יותר.


הכי מסוכן לחיות, כל מי שחי אי פעם מת (פרט ל5 אנשים כמצויין בגמרא) ושכל אחד יעשה את השיקולים שלו איך הוא רוצה לחיות.


ועוד הבהרה קטנה: מוצרי מזון מן החי שאינם מבושלים אינם לא בריאים במובן הרגיל של המילה. הם עלולים להכיל חיידקים מסוכנים, אם כן זה יכול להיות הרי אסון, אבל אם לא, אין בכך כל נזק בריאותי.

למען הסר ספק - אני נגד טבעונות ושיטות אכילה קצוניות, ועדין אני חושבת שצריך פרופורציות, וכדאי להמנע מאכילה של מוצרים העלולים לגרום באופן ישיר למוות, גם אם בסבירות קטנה ביותר.

יש מיונז עם ביצים מפוסטרות. לא כל מיונזכלנית1

על מיונז של הלמנ'ס כתוב שהביצים מפוסטרות (וגם ללא חומר משמר). אני לא בטוחה לגבי חברות אחרות, כי בדרך כלל לא כתוב וגם החומר המשמר שלא מוסיף הרבה בריאות איננו שיא הבריאות. לכן, מי שרוצה להיזהר, בין היתר, נשים בהריון צריכות להימנע ממיונז, אלא א"כ כתוב בפירוש שמדובר בביצים שעברו פיסטור.