יש למישו מתכון טעים? (אבל פשוט, בלי תוספות מוזרות...=))
חלות מקמח כוסמיןקטנטנה=)
חלת כוסמין (כולל טיפים חשובים לאפיה עם קמח כוסמין)כלנית1אחרונה
ניסיתי בעבר, אבל כשעשיתי מקמח כוסמין לבד, הבצק יצא דביק והתוצאה לא משהו. לכן, הגעתי למסקנה שעדיף 1/3 קמח כוסמין והיתר קמח חיטה מלא (אלא א"כ אסור לך בכלל קמח חיטה) ואז, אני משתמשת במתכון רגיל. אם את חייבת, השתמשי אך ורק במתכון שנועד לכתחילה לקמח כוסמין. למשל המתכון הבא (עדיין לא ניסיתי אבל נשמע שהיא יודעת מה היא עושה).
חלת כוסמין (מתוך הבלוג של ויני)
370 גר קמח כוסמין
4-5 גר שמרים יבשים
210 מ"ל נוזלים חמימים
30 גר סוכר חום בהיר או סוכר קנים (אפשר כמובן גם סוכר רגיל)
1 שקית סוכר וניל
¼ כפית מלח
4 כפות שמן חמניות/קנולה (קצת פחות מ ¼ כוס)
1 כפית אבקת פודינג וניל (לא אינסטנט)
לזיגוג: מעט חלב סויה בטעם וניל (או מים) + ½ כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
מערבבים את השמרים בחצי כוס מים + כפית סוכר (מהכמות שבמתכון), ומניחים לתסיסה של כ 10 דקות.
בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, אבקת פודינג, ומעל שופכים את תערובת השמרים התוססת. מוסיפים את הנוזלים ומתחילים ללוש במהירות איטית. לאחר כ 2-3 דקות של לישה (ולאחר שכל החומרים התאחדו), עוצרים את המיקסר, מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לנוח ל 5 דקות.
ממשיכים ללוש, ומוסיפים בהדרגה את השמן. כאשר נוצר כדור בצק מוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, גמיש ומעט דביק.
אם הבצק דביק מדי - אפשר להוסיף טיפונת קמח.
סך הכל לישה - כ 7 דקות. לא יותר.
משמנים טוב קערה, שמים את הבצק ומכסים בניילון עבה ומתפיחים 30-35 דקות בלבד (הוא כבר יכפיל את הנפח). לא מתפיחים אותו יותר מדי(!) כי הוא קליל (בגלל חוסר הגלוטן)
לאחר שהוא תפח, מוציאים את האויר בעדינות, מחלקים לרצועות וקולעים.
עדיף לעצב בתוך תבנית כדי לתת לבצק תמיכה - שוב בגלל חוסר הגלוטן.
במקרה הזה הכנתי רצועה עבה וגדולה, גלגלתי לשבלול והנחתי בתוך תבנית עגולה חד פעמית - מרופדת בנייר אפייה בתחתית ומשומנת בדפנות.
אפשר גם לקלוע כצמה ולהניח בתוך תבנית לחם/אינגליש קייק.
מניחים לתפיחה שניה - מכוסה בניילון, ושוב - רק ל 30-35 דקות. אם החלה תתפח יותר מדי היא עלולה "ליפול" באפייה.
מחממים תנור ל 180 מעלות בתוכנית אפייה עם לחות. אם אין תוכנית אפייה עם לחות, מניחים תבנית עם מים חמים בשלב התחתון של התנור למשך כל זמן האפייה.
מברישים בעדינות את החלה בזיגוג ומפזרים אם רוצים שומשום/פרק/גרעיני דלעת וכו'.
אופים במשך 25-30 דקות עד שהחלה מזהיבה.
מוציאים מהתנור ומניחים את התבנית על רשת. לאחר כמה דקות מחלצים בעדינות את החלה מהתבנית ומניחים אותה ישירות על הרשת, ומכסים במגבת עבה
יש מתכון לפשטידת פטריות בלי בצק?אהבת ה'
אשמח לקבל.
עדיף פרווה אבל גם חלבי הולך.
תודה!
ראיתי עכשיו מתכון בוידאוקצפת
באתר של רדיו קול חי "סופלה פיטריות" נראה טוב.
יש לי, אבלי בלי כמויות..
רות.
לחתוך בצל, להוסיף פיטריות, ביצים, קמח לייצוב הפשטידה, מלח ופלפל שחור.
פשטידת פטריות כבקשתך:נהורה 23
לטגן ארבעה בצלים פרוסים
וכן 4 שיני שום פרוסות.
(אפשר יותר אם רוצים שהפשטידה תצא גבוה יותר)
לשטח על תבנית בינונית קופסה- קופסה וחצי
של פטריות חתוכות, ומעל לשטח את פרוסות הבצל והשום.
עכשיו לערבב טוב בקערה: 3 כפות מיונז, 3 כפות א.מרק בצל, 3 ביצים
ולשפוך מעל התבנית!
ואז לאפות עד שמשחים!
יוצא מצוין
יש איזה רוטב שמתאים להגיש עם פשטידת פטריות?aima
מישהו? משהו?aimaאחרונה
לזניהשלומית12345
שלום,
ראיתי פה לא מזמן שכתבו שכדאי לשים רוטב בשמל בלזניה... איפה זה משתלב?
אני רגילה להכין לזניה עם רסק עגבניות וקוטג' בעיקר... זה קשור להכניס גם את זה?
תודה!
מעל השכבה העליונה של עלי הלזניהיהודיה מא"י
ומעל זה גבנ"צ? מה זה מוסיף? תודה!שלומית12345
זה פשוט טעיםיהודיה מא"י
לפעמים אני שמה את הרוטב בשמל מעל הגבנ"ץ, ולפעמים מתחת, כל אחד יוצא קצת אחרת.
הוא יכול גם להיות במקום הגבנ"ץ למעלה.
אני גם שמה מהבשאמל בין השכבותאנש
זה פשוט מעשיר מאוד את הטעם והמרקם..
אם כבר לזניה,מעפר אני באהאחרונה
אפשר מתכון או קישור למתכון טעים?
אשמח למתכון של ממרח שוקולד חלבי
קרמבו
איך אפשר להפוך גנאש לגלידה טעימהaima
האם צריך להוסיף חלב? ומה התהליך?
תודה רבה!
צריךיהודיה מא"י
להקציף חבילה של שמנת, ולערבב ביחד עם הגנאש (אחרי שמתקרר כמובן)
רצוי להקציף את הגנאש קודם, ואז לערבב כמה כפות קצפת לתוך הגנאש המוקצף, ואז את הכל לתוך הקצפת בעדינות
הבעיה שיש לי הרבה גנאש. זו תהיה כמות עצומה שלaima
גלידה אם אני אוסיף עוד שמנת..
רגע, שאני אביןיהודיה מא"י
יש לך בעיה שיש לך עודף של גנאש שוקולד? (חבילת שמנת אחת מתאימה לגנאש משתי חבילות שוקולד ושמנת אחת. יוצא מזה קצת פחות מקופסאת גלידה כזאת של קרמיסמו)
אז הנה כמה רעיונות מה אפשר לעשות
לעשות כמות אדירה של גלידה, מה איכפת לך, זה יכול להחזיק הרבה זמן במקפיא?
לשים בצנצנת, ולמרוח על הלחם על תקן ממרח שוקולד סופר איכותי
להוסיף קצת חלב, שיהיה נוזלי יותר, ולשים בקבוק לחיץ - סירופ שוקולד
לחמם קצת, להוסיף פירורי ביסקוויטים ו/או אגוזים ושקדים מרוסקים, ליקר, ולעשות כדורי שוקולד שווים
להקפיא במגש של קרח, לסגור את המגש, ולהוציא כל פעם שרוצים כמה גנאש שרוצים ולהפשיר
להכין חתיכות של פירות, עוגיות, מרשמלו, סוכריות גומי וכו'. לחמם את הגנאש על גזיה, ולעשות פונדו שוקולד
לקחת כפית ולאכול
אפשר גם להוסיף חמאה וחלמונים ולעשות טראפלס-משה ר-
רק לא לשכוח לבשל היטביהודיה מא"י
סכנת נפשות לאכול חלמונים לא מבושלים
מתאים לי טראפלס. אפשר הנחיות? תודה!!aima
ויהודיה תודה! יתכן שבסוף אכין גלידה.
ראיתי מתכון ללא ביצים וחמאה-משה ר-אחרונה
מקררים עד שזה מתמצק
עושים כדורים ומגלגלים באבקת קקאו או כל דבר אחר שאוהבים...
אם יש לי ריצ' שעבר לו התוקףשירשור
אפשר עדיין להשתמש בו?
אם הוא:יהודיה מא"י
לא מסריח
לא נפרד
ומקציף
אז בטח שאין בעיה
אם הוא נפרד/לא מקציף אבל לא מסריח אז נראה לי שזה עדין בסדר להשתמש בו למשהו שלא צריך הקצפה, ורצוי עם בישול
זה בסכ"ה מרגרינה, מה כבר יכול להתקלקל בו?
מרגרינה?? רצינית??שירשור
וואו חידשת לי .. ![]()
טוב, אחפש מה לעשות בו.
אולי קרם שוקולד למשהו..
למעשה הרבה יותר גרוע ממרגרינהיהודיה מא"י
אבל ביסודו של דבר, זה אותו דבר כמו מרגרינה - שומן צמחי מוקשה.
(רק שמרגרינה סבלה מתדמית בריאותית גרועה, ולכן נעשה מאמץ לשפר אותה. הקצפת הצמחית לא סבלה מהתדמית הנ", ולכן לא נעשה מאמץ לשפר אותה...)
זה לא מקציף לך?
היא עדיין סגורה, לא ניסיתי להקציףשירשור
פשוט לא מצליחה לדמיין משהו עם קצפת מעל נמרח בצלופן.. ![]()
כמה נראה לך שזה גרוע להשתמש בריצ' פעמיים בשנהaima
חשבתי להכין פאי שוקולד(פרוה).
כמה זה גרוע אם זה כ"כ נדיר. אני לא משתמש במרגרינה.
זה כבר שיקול אישייהודיה מא"יאחרונה
אישית, אני חושבת שלא צריך להשתגע, לא לגבי קצפת צמחית, ולא לגבי מרגרינה, ולא לגבי דברים אחרים. ועדין, מול מרגרינה הקצפת הצמחית גרועה יותר
לפני די הרבה זמן קניתי קצפת צמחית לעוגת רולדה לשבת, קראתי את הרכיבים והערך התזונתי, וקיבלתי על עצמי להשתדל שלא לקנות יותר
אני באמת די עומדת בזה, וכשאני רוצה לעשות עוגה עם קצפת אני עושה אותה חלבית
ואני חייבת לציין שאחרי הרבה זמן כן קניתי טעם, ופשוט לא סבלתי את הטעם! אחרי שהתרגלתי לטעמה של הקצפת האמיתית, הטעם הסנטטי היה לי כ"כ בולט. סיבה נוסף להעדיף שמנת (וגם המחיר)
מאפה מקורי לפורים~א.ל
אני רוצה להכין איזשהו מאפה לפורים, להיום..
לדוגמא: בורקס בצורת אוזן המן
יש לכם רעיונות בסגנון?
קצת דחוף..
תודה 
חלות בצורות, בורקס בצורותכלנית1
את יכולה לאפות סתם חלה (עם פרג/שומשום ) בצורות יפות כמו,
http://www.hazvi.co.il/category/challah/חלות-מיוחדות
את יכולה לאפות חלת כתר (תבנית עגולה ולהצמיד כמה כדורים עד לצורת עיגול, אבל לשים בפנים קערה עמידה בחום, כדי שפנים הכתר יהיה ריק ובתוכו תשימי קופסא עם גבינה/ממרח).
בורקס בצורת לב וכד' (כנראה בעזרת חותכן עוגיות ופשוט לשים צורה אחת ע"ג השניה).
תודה, למרות שאני מחפשת מאפה~א.ל
עם ייחודיות לפורים דווקא..
קצת יותר פירוט לגבי מה שאת רוצה...מוריה בשמחה
את יכולה לפרט יותר מה את מחפשת?
איזה בצק? איזה מילוי (חלבי/פרווה /בשרי)
אישי או משפחתי?
פרווה, לשניים~א.ל
אני מחפשת מאפה כלשהו,
כאשר צריך להפעיל יצירתיות ולקשר אותו לחג הפורים..
הנה אחד מעולה, אבל חלבי:בת שמשאחרונה
בצק- ללוש ולהניח לתפיחה:
בצק שמרים:
2 כפות שמרים
1 ק"ג קמח קמח [=שש כוסות]
2 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
מילוי:
בצל גדול פרוס
3 שיני שום קצוץ
2 פלפלים ירוקים- רצועות
2 פלפלים אדומים- רצועות
2 קישואים קטנים- קוביות
לטגן, להוסיף זיתים ירוקים ושחורים, 1/3 כוס עשבי תיבול, מלח ופלפל שחור.
להוריד מהאש ולהוסיף גבינות וביצים:
2 ביצים
1/2 כוס קוטג'
1/2 כוס גבינה מלוחה
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
לחבוט בבצק ולהוציא את כל האוויר.
לרדד, לחתוך ארבעה עיגולים ולמלא במלית. לקפל בצורת אוזן המן ולמרוח בשמן זית את הבצק לפני האפיה.
את יכולה לעשות רבע כמות ואז יוצאת אוזן המן אחת [הן גדולות!].
אפשר מתכון לאוזני המן פרווה במילוי שוקולד?*sapir*
אשמח אם מישהי תכתוב איך להכין את מילוי השוקולד ולא לשים ממרח שוקולד השחר...
תודה!
וואוו!!! 'תם לא 'מבינים איזה מוס יצא לי!!דניאל!!
מוס שוקולד כזה יאאמי!!
אם מישו מעוניין אני מוכנה להביא את המתכון |ממליץ בחום|
אשמח לשמוע (רק לא עם ביצים חיות...)כלנית1
^^מצטרפת לבקשה
טוהר.
לבקשתכם:מתכון למוס שוקולד...ממש פשוט,פחות מחצי שעהדניאל!!
בסיר מרתיחים: 1 שוקולד מריר
2 כפות קקאו
3 כפות סוכר
רבע כוס מים
מורידים מהאש [וכשעוד חם] ממיסים חצי כפית מרגרינה כדי לתת מרקם קרמי [למי שוצה להיות בריא זה לא חובה אבל זה מוסיף...]
לאחר שקצת מתקרר מוסיפים 3 חלמונים [הצהוב] ולעבב
בקערה אחרת מקציפים את החלבונים [הלבן] שנשארו ממקודם עם בערך שליש כוס סוכר.
את הקציפה מעבירים לסיר.
מקציפים ריץ' וגם אותו לסיר.
לקפל בעדינות ממש עד לקבלת מרקם אחיד [וטעים!]
לקרר ולאכול!!
ניצלוש-כלנית- יצא משהו מהאבקת ביצים שקנית פעם?חילזון 123
את מוזמנת לקבל חינם. אין לי מושג מה לעשות בה!כלנית1
על האריזה אין הוראות מדוייקות ובאחת החנויות המוכרת אמרה לי שזה לקרם ולא להקצפה. במקום להסתבך קניתי קרם וניל פרווה+בד"ץ+טעים למילוי והכנתי בצק לשבלולי שמרים. הבצרק יצא על הפנים ונזרק לפח אחר כבוד. היה לי ממש חבל על חלק מהמילוי ששמתי בו....
חילזון- מה את עושה כאן בשעה כזאת, שרוב בני האדם ישנים?
חילזון 123
גם אם משהו לא מצליח - אל תתייאשי ככה לומדים ומקבלים נסיון.
למרות שזה באמת יכול לעצבן. לי קורות הרבה תקלות במטבח...
ועם האבקה - אולי תעשי איתה קצת ניסויים?
די לי בניסוי אחד לא מוצלח לערב פורים...כלנית1
את מוזמנת לבוא אלי ולערוך ניסויים בצוותא. אבל, ערב פורים לא מתאים לי לניסיונות. די לי בבצק המקסים של אזני המן (בשנה שעברה יצאו נפלא) שהכנסתי לתנור. ואז, האזניים נבקעו ומתוכן נשפכה ריבת חלב טעימה. בקיצור, עוגיות עם כתם ריבת חלב במקום אזני המן (או שצריך לקרר את הבצק במקרר, או שצריך לאפות בחום יותר גבוה...).
אויש, בצק פריך צריך להקפיאקצפת
אם רוצים שישמור על הגיזרה....
לקצפתכלנית1
גיליתי השבוע גלידריה חמודה במרכז ירושלים על שמך, קצפת, וחשבתי עליך. אולי יום אחד נראה אותך שם, אוכלת קצפת...
אני צפונית...קצפתאחרונה
ופקעות הכלנית בגינה שלי פורחות באדום סגול וורוד....פריחה מ ד ה י מ ה!!!!!!
צריכה רעיון לתיבול של גבינת שמנת.שומשום אחר2
אני מכינה למשלוחי מנות גבינת שמנת ורציתי רעיונות לתיבול.
תודה רבה.
תיבול לגבינת שמנת, או ציפוי לכדורי גבינת שמנתכלנית1
אפשר להוסיף: פפריקה/שמיר טחון/ שום (לא כל אחד אוהב שום חי!) כדי שיהיה מגוון צבעים.
אם הגבינה סמיכה מספיק, את יכולה להכין כדורים ולטבול:
- חצי כוס אגוזים טחונים
- - חצי כוס תערובת של זעתר ושומשום
- - כמה כפות פפריקה מתוקה מעורבת עם קמצוץ פפריקה חריפה ומעט אבקת שום
- - כמה כפות סומאק
- - כמה כפות גרעיני קצח (לא לצפות בצפיפות, שלא יתקבל חריף מדי)
- - חצי כוס פרג
- - חצי כוס שום גבישי (אפשר עם קצת שומשום, כדי להפחית את החריפות ולשמור על הגוון)
- - חצי כוס שבבי בצל יבש
- - חצי כוס תערובת עשבי תיבול יבשים
- - כוס אגוזים, או שקדים, קצוצים
- - חצי כוס שומשום קלוי (לקלות במחבת לא משומנת)
- - חצי כוס גבעולי בצל ירוק
- - עשבי תיבול טריים קצוצים (אפשר לקצוץ במספריים)
- - חצי כוס זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
אממ..נדנדה כתומה.אחרונה
-פפריקה+שום גבישי (אפשר גם שומשום..)
-זעתר
-בצל ירוק קצוץ+כפית שטוחה (קצת קצת) א. מרק בצל
-פטריות קצוצות דקדק+א. מרק פטריות
-זיתים קצוצים
-שוםשמיר
-עשבי תיבול קצוצים
המלצה לקציצות ירקות...חנצ'ו
עשיתי היום את הקציצות האלה
והן יצאו מעולות!
בעצם הן על הרעיון של לביבות ירקות רק במקום לגרד גס מגרדים דק וזה נותן לזה מרקם אחר ורך יותר. אהבתי!
*** מלבד העבודה של הגירוד שאין לי את הדיסקית הזו במעבד מזון וצריך לעשות זאת לבד, הכל טוב פה...
עשית טיגון עמוק, או טיגון חלקי ובישול? נראה מדהים.כלנית1
לפני כמה שנים עשיתי משהו דומה בתוספת של פתיתי סויה שהושרו. יצא טעים אבל לא הרביתי בזה, כי זה מטוגן. טעים. וכמובן, לא כ"כ בריא. עשיתי קציצות טונה אפויות במקום מטוגנות ויצא טעים, אבל פחות...
מה יקרה אם אופה את הקציצות? כל קשר בין הקציצות האפויות ליפהפיות שבתמונה בטח יהיה מקרי בהחלט...
עשיתי טיגון במעט שמן, אך למשך זמן קצת ארוך יותר.חנצ'ו
יצא מעולה. לרוטב לא היה לי זמן להגיע... ![]()
אני מחפשת מתכוני צ'יק צ'ק...
אפשר את המתכון?קצפת
אתרוג החליט לצנזר את הקישור.... [וגם את שאר הפורומים פה
]
מעתיקה לך..א.א.ק
לקציצות הירק:
1 קישוא מרוסק דק במגרדת
1 גזר מרוסק דק במגרדת
2 תפוחי אדמה גדולים מרוסקים דק
3 – 4 כפות סולת או קוסקוס מחיטה מלאה
1 ביצה
מעט מלח
לתבשיל:
3 עגבניות מזן תמר
1 שן שום
מעט שמן זית
1 גזר
1 כף רסק עגבניות
מעט פטרוזיליה מיובשת
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית כורכום
אופן ההכנה:
מגרדים דק מאוד במגרדת את הקישוא, הגזר ושני תפוחי האדמה. סוחטים את הירקות ומניחים בקערה. אנו מוסיפים מעט שמן זית או קנולה, ביצה אחת, תבלינים וסולת, מערבבים עד שנוצרת בלילה לקציצות.
אנו מניחים במקרר למספר דקות.
בינתיים מכינים את הסיר עם הרוטב. קוצצים דק מאוד בצל , שום ועגבניות (רצוי קלופות) ומקפיצים הכול במעט שמן זית. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים גזר חצוי לשניים, ואת התבלינים ומערבבים הכול יחד.
מוסיפים כוס מים, מעט פטרוזיליה מיובשת ומביאים לרתיחה עם כוס מים.
מנמיכים את הלהבה ומשאירים את הסיר פתוח.
לוקחים מחבת רחב ומזלפים מעט שמן זית. מוציאים את הבלילה לקציצות. עם הידיים עושים עיגולים של קציצה ומטגנים, כאשר הופכים את הקציצות, כשהן מקבלות מעטה קריספי. ברגע שהן מוכנות, ישנן 2 אפשרויות:
1. אפשר לאכול את הקציצות אם רק טיגנו אותן אלא שאז יש לטגן אותן זמן ממושך יותר (כדי שהתפ"וא בקציצה יתבשל).
2. מכניסים את כל תוכן המחבת איך שהוא לתוך הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה על להבה נמוכה בסיר פתוח.
תודה רבה ....קצפתאחרונה
ושכחתי להגיד ששמתי פירורי לחם ועדיין זה יצא טוב.חנצ'ו
הוי כמה שמןאלעד
דווקא לא הרבה...חנצ'ו
מלח קמח וסוכרהמוזרה
מה עושים שיש לנו בבית 100% לחות (סתם לא בדקתי) וגם המלח גם הסוכר וגם הקמח ממש רטובים!
ולא מזיז להם שהם נמצאים בתוך קופסא שבתוך שקית ביחד עם חצי קילו אורז..(בערך גם לא שקלתי)..![]()
אצלינו הכל במקרראלעד
ובמקרר אין לחות?מאמע צאדיקה
תנסי אולי לאחסן אותם במדף מעל לתנור אפיה? החום שיש שם יכול לייבש אותם...
יש הרבה יותר לחות במקרראלעד
ועדיין עצם הקור שומר על המוצרים
נסו והיווכחו 
במלחיות אפשר להכניס גרגרי אורזפפריקה--
הם סופחים את הלחות ומשאירים את המלחיה יבשה.
קמח- אפשר בהקפאה- הוא נשאר יבש.
לא עוזר אורז במלחיותהמוזרה
זה ממש מעצבן שלא יוצא מהן כלום והן תמיד סתומות.
במקרר זה רעיון טוב לא חשבתי על זה אנסה, תודה רבה לכולם\ן!
אם את משאירה בשקיות נייר, תכניסי לתוך שקית קודם.מוריה
סוכר אנחנו שמים במקרר~א.ל
זה טוב גם לזמנים חמים יותר, מונע נמלים
קמח- במקפיא.. הוא נשאר כפי שהוא
ולגבי המלח..- אולי גם במקרר? לא נראה לי שיקרה משהו..
לחות- אצלנו בחדר השינה ולא במטבח...כלנית1
אחת לשנה אני קונה שקדי מרק בקופסא במבצע. הקופסא הראשונה משמשת לשמירת שקדי מרק זולים יותר, שנקנו בשקית. הבאות אחריה- לסוכר.
אורז פתוח- בקופסא במקרר, לשמירת מפלס התולעים...
קמח (מלא) באריזת ואקום ללא תולעים- מהרגע שנפתח אני שמה בשקית סגורה במקרר.
מלח- בקופסא אטומה.
אני שומרת ככה -בקופסאות מסוכרמאמע צאדיקהאחרונה
רעיונות למילוי בצק עלים לפורים..ספגטי מוקרם
אהלן.
באלי להכין למשלוחי מנות בצק עלים בצורת אוזן המן ממולא ב..???
חשבתי אולי פטריות אבל באלי משהו יותר מיוחד..
אפשר גם מתוק..
אה, ולא בשרי למרות שזה אחלה למלות בחזה עוף..
תודה..
אפשר להכין מלית אגוזים מתוקהאיזה טוב ה'!!!!
אין לי כרגע מתכון זמין אבל אני בטוח שהרב גוגל יכול לספק לך אינספור אפשרויות.
תבדקי רק שה"אוזניים" לא נפתחות באפיה-קרמבו
ומאבדות את צורת האוזן המן...
ורעיונות למילוי- ירקות מאודים, גבינה מתוקה או מלוחה, שוקולד, קרם וניל.(כמו קרם שניט...)
את יכולה לעשות גם שניים שלושה סוגים ולגוון בכל משלוח. ![]()
נשמה, איך עושים ירקות מאודים?.ספגטי מוקרם
בתוך בצק עלים??
תודה רבה!!
מממ...קרמבו
אני לא זוכרת בדיוק איך עשיתי... (זה גם היה למשלוחי מנות, לפני כמה שנים.)
אבל בעיקרון- לאדות במעט שמן (אני משתמשת בשמן זית) קוביות בצל, גזר, קישואים, פלפלים בכמה צבעים- עד שמתרכך.
נראה לי שתיבלתי ברוטב סויה, דבש וא. מרק, אבל אפשר בכל תיבול אהוב...
בהצלחה!
ופורים שמח!![]()
אני עושה כמו קרמבו אבל בלי סויה ועם גבנה"צ מעלשירשוראחרונה
יש למישהו מתכון לפאי תפוחים?אשתו שלו
שיהיה טעים, פרווה ודי פשוט להכנה 
תודה!
לי יש אחד ממש קליל וכייפי..
נדנדה כתומה.אחרונה
אבל לאידעת אם זה מה שהתכוונת.. זה קרמבל תפוחים, יענו למטה התפוחים ולמעלה פירורים כאלה..
לתפוחים: מקלפים וחותכים את התפוחים לפרוסות, ומרככים במיקרוגל כמה דק' עם הרבה קינמון וסוכר (התפוחים שהכי מתאימים הם ירוקים..)
לפירורים:
1/2 חב' מרגרינה (אני השתמשתי בחצי כוס זשמן וזה מעולה..)
2 כוסות קמח
14 כוס סוכר
טיפונת מלח
1 כפית תמצית וניל.
מערבבים ומפוררים.
שמים בתבנית- למטה את התפוחים, ומעליהם את הפירורים. אופים בערך 20-30 דק'..
בתאבון..
להגיש חם!! מומלץ עם גלידת וניל..
צריכה רעיון למנה ראשונה לסעודת פוריםציפור
בשרי/חלבי/פרווה?דניאל!!
השבת היו אצלנו אורחיםא.א.ק
שהכינו פשטידה ממש ממש ממש טעימה של קישואים ופטריות..
ממילא רציתי לברר את המתכון. אם את מעוניינת, אמרי..
אני מעוניינת
רחלקה
קעריות בצק ממולאות סלט ביצים/ כבדכלנית1אחרונה
תקני או תאפי קעריות בצק פריך/פילו ותמלאי בסלט ביצים או בקוביות כבד מטגון עם בצל.
מתכון לאופה לחםאיזה_טוב_ה'_
עדיף מתכון ל900גרם
אנחנו משתמשים בקמח 70% של יצהר
שרשור ישן של מתכונים בפורוםכלנית1אחרונה
היה בפורום שרשור מתכונים מאתר תפוז
אפשר בבקשה מתכון לעוגת מייפל פרווה. תודה רבה.משתדלת
מתכון לעוגת מייפל פרווה, בבקשהariel_79.
עוגת מייפל
מצרכים:
5 ביצים
קצת מלח
כוס וחצי סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
א.אפיה
2 כוסות קמח
סוכר חום ואגוזי מלך
סירופ מייפל
אופן ההכנה:
מפרידה את הביצים
מקציפה את הלבן עם טיפה מלח
בהדרגה מוסיפה כוס וחצי סוכר ואז מוסיפה את הצהוב.
אחרי זה פעם נוזלים ופעם קמח
חצי כוס שמן וחצי מיץ תפוזים.
אבקת אפיה
2 כוסות קמח
למעלה מפזרת סוכר חום ואגוזי מלך
אופה על חום 160
כשיוצא מהתנור מפזרת סירופ מייפלעוגה טעימה,קלה ולא יקרה כ"כ
בהצלחה
יש גם באתר של ניקיאנשאחרונה
כמה אוזני המן ייצאו מכמות של 2 כוסות קמח?אמהונת
לא הרבה, תלוי בגודל כמובן, בין 15-20...אני ירושלמית
אולי אפילו פחות...
אנחנו הכנו מ3 1/2 כוסות קמח, ויצאו 21 די גדולים...
זה מצוין, אני רק רוצה לעשות עם הבנות בשביל הכייף..אמהונתאחרונה
רעיונות מה שמים במשלוחי מנותשומשום אחר2
אז לא הצלחתי למצוא שרשור כזה (אם יש אפשר לאחד אותם ולהקפיץ שנראה).
אז מה אתם שמים בתוך המשלוח?
ביתי? קנוי?
אני שמה ביתי, נראה לי שהשנה אני אלך על ירקות חתוכים, לחוח או מיני מזונות אחר, גבינות שמנת ורוטב לירקות.
אשמח להחכים ולשמוע את הרעיונות שלכם.
משלוח מנות ליום שישי לירושלמיםבתי-ה.
בפעם הקודמת שיצא פורים ביום שישי,הכנתי בצלחת (מפלסטיק, שקופה, מחולקת ל-4 ובאמצע יש חלק עגול כזה)
פיצוחים לשבת (גרעינים שחורים, לבנים, קבוקים, ושקדים קלויים) ובאמצע הצלחת יש מקום עגול בדיוק בשביל בקבוק יין קטן, עטפתי הכל בצלופן.
התגובות היו מפרגנות ביותר, נראה לי שזה מה שנעשה גם הפעם, אם נהיה בבית ![]()
קפיץ קפוץ... מחר ראש חודש אדר...שומשום אחר2
יש הרבה שרשורים כאלה בארכיוןמשהאחרונה
יש עוד הרבה, רק לחפש