![]()
![]()
![]()
זה נורא לא אסטטי...
![]()
![]()
![]()
זה נורא לא אסטטי...
.
בעזהי"ת.
שאז הוא לא נושם 
אבל אני לא יודעת למה זה קורה
כתוש בסלט חצילים והוא היה כחול... אף פעם לא שמתי לב..
חלקי עוף מתקתקים
מגנים בצל גדול-רצועות
מוסיפים שיני שום קלופות כעשר
מוסיפים חתיכות שומר,קוזברה סלרי ,פטרוזיליה ,עלי דפנה ,פלפל שחור גרוס,רבע אגוז מוסקאט,
כף של סילאן
כף של רכז לימון או כחצי לימון סחוט
מלח אינו בתפריט כיוון שהבישול איטי על אש נמוכה ןהעוף עצמו מלוח
בשביל הניסיון הוספתי קציצות לתוך הרוטב והילדים מאוד אהבן
מישהו ניסה פעם לשים דבש במקום סוכר? איך יצא?
ותודה על המתכון - הוא זוכה לאהדה רבה בקרב משפחתי והשכנים

![]()
אורז?
??
ט'וגם פירה
ובלינצ'ס
וגם כל מיני סוגי מאפים אחרים חוץ מבורקס
יצא מעולה 
שבוע טוב
זה יוצא מצויין.
שתי הערות קטנות - את הירקות עדיף לחתוך קטן. ובגריסים עדיף להשתמש בגריסי פנינה.
נראה מסובך, אבל זה קל מאוד.
חומרים לסיר גדול (בינוני גדול)של מרק שנקרא אצלנו "חרירה":
1-קוצצים בצל גדול+חצי חבילת פטרוזיליה+חצי חבילת כוסברה+5 עגבניות (אחרי שהורדנו את הקליפה שלהם בסיר עם מים רותחים- כמו במטבוחה), מרסקים הכל בבלנדר.
2- מרתיחים מים (קצת פחות משלושת רבעי הסיר- שלא יגלוש אח"כ), מוסיפים כוס חומוס שהושרה במים מאתמול, ומוסיפים את התערובת שרסקנו בבלנדר.
3- מבשלים כשעה על אש קטנה.
4- אחרי שעה מוסיפים בין חצי כוס לכוס שמן (אצל הסבתות המרוקאיות זה כוס או יותר..), מוסיפים מעט פפריקה מתוקה ופלפל שחור. מוסיפים מלח לפי הטעם (א מרק עוף מוסיפה למרק הזה טעם טוב, ואנו משתמשים בה במקום מלח).
5- מוסיפים כוס עדשים חומים.
6- אחרי חצי שעה מוסיפים חצי לימון עד לימון שלם (להזהר שלא יפלו גרעינים למרק, הם מרים נורא..). מוסיפים חצי כוס אטריות תוך כדי ערבוב- שלא ידבקו. יש שמוסיפים בשלב הזה מעט קמח עם מים קרים (כפית קמח לתוך כוס מים קרים תוך כדי ערבוב, ושלא יווצרו גושים- הם לא טעימים..).
יש מוסיפים למרק הזה רגל או בשר אחר, אבל זה טעים מאוד גם ככה.
בתאבון!
אחד הטובים
בעזהי"ת.
חוצמזה נשמע סופני!! אפשר להזמין?? 
טוהר.אוכל טעים, ומלא שמן..
אבל אשתי אומרת שבגלל שזה סיר גדול אז לא כ"כ נורא.
פשוט תעטפי את זה בשקית ותאטמי בקופסא..
ביחד עם מוס שצריך מקרר....השאלה אם הם לא ירטבו?
שאם תארזי אותן היטב, זה יהיה בסדר גמור.
במיוחד שמדובר על לילה אחד בלבד.
זה בצק בסגנון קצת פריך, שמילאנו אותו בעוף עם בצל מטוגן, ואפינו.
אז נכון - מתאים לזה רוטב פטריות, אבל בא לי לגוון קצת.
למישהו/י יש רעיון?
חותכת בצל דק ומטגנת במעט שמן עד שמזהיב
1 פלפל אדום חתוך ארוך ודק
פטריות חתוכות לפרוסות עבות
קישואים חתוכים בגודל בינוני
מעט מלח ופלפל שחור
ומעט מים- בגובה נמוך..
אם אתם אוהבים אפשר להוסיף סויה. אני פחות מתחברת..
בהצלחה רבה 
אני אופה מתחילה ודי מסתבכת עם עיניני השמנת/קצפת פרווה/חלבי.
אודה על עזרתכם לגבי מספר שאלות,
1. שמנת מתוקה הנמצאת במתכונים, האם מדובר על שמנת מתוקה להקצפה?
2. ומה קורה כשאני ממירה לשמנת צמחית עבור שבת כדי שיהיה פרווה, מתי משתמשים בשמנת צמחית לבישול?
3. ומתי בשמנת צמחית להקצפה?
4. ומצאתי באחד המתכונים כתוב קצפת צמחית, מתי משתמשים בה?
אם מישהי תוכל לעזות לי קצת סדר בכל העניינים האלה, אני מאוד אודה לה.
תודה מראש!
יעל
כשכתוב להשתמש בשמנת מתוקה - אם אין צורך להקציף אותה במתכון, אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול וגם בשמנת לקצפת (ורק שתהיה בלי סוכר אם המאכל לא אמור להיות מתוק). אישית אני משתמשת בדר"כ בשמנת לקצפת כי היא זולה יותר.
אם הקלוריות חשובות לך יותר מהמחיר, אז בשמנת לבישול יש רק 15% שומן...
וכממירים לפרווה, הכלל נשאר. אם יש צורך בהקצפה, צריך להשתמש בקצפת צמחית. אם אין צורך בהקצפה אפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול (מה זה? לא נתקלתי אף פעם)
רק שימי לב שבניגוד לשמנת לקצפת שלרוב לא מכילה סוכר, קצפת צמחית בדר"כ כן מכילה סוכר.
ולגבי שאלה - 4 משתמשים בקצפת לפי מה שכתוב במתכון.
מקווה שהכל הובן
אז בגדול אפשר תמיד להשתמש בשמנת להקצפה?
גם אני לא נתקלתי בשמנת צמחית לבישול, ראיתי רק שהיה כתוב את זה איפהשהוא.
ועוד שאלה- מה ההבדל בין שמנת להקצפה לבין קצפת? אפשר להחליף בינהם?
מצטערת על התסבוכת..
בגדול תמיד אפשר להשתמש בשמנת להקצפה אלא אם המאכל מלוח והשמנת היא בתוספת סוכר.
ברמת העיקרון כשמדברים על שמנת לקצפת זה עוד במצב שמנת, בזמן שקצפת זה כבר אחרי ההקצפה. אבל לפעמים כותבים רק קצפת כי זה קצר יותר משמנת לקצפת.
os_yaelזה עדיין אפשרי לשימוש או שזהה לא טוב?
אבל אני לא בטוחה
בכל מקרה היא טובה לשימוש בלי הקצפה
כנראה שאני צריכה מתכונים עם שמנת מתוקה שלא מצריכים הקצפה...
מוקרם למינהם
גנאש שוקולד![]()
בתוך בלילה של עוגה
קראתי פעם באיזשהו מקום (לא זוכרת איפה) שאם עוטפים חלות/ לחמניות מיד אחרי שמוציאים מהתנור בניילון נצמד, הטריות נשמרת- האומנם?!
האם אפשר לאפות לחמניות למשלוח מנות ביום רביעי בערב, אחרי קריאת מגילה סעודה וכו', והם ישארו טריות גם בבוקר?
לעטוף בניילון נצמד מיד אחרי האפייה, לא לעטוף? (בכל מקרה אני מתכננת לשים את הלחמניות במשלוחים עטופות בניילון נצמד כדי שלא יתייבשו)
מה עדיף לעשות, מעדיפה לא להשאיר את האפייה לבוקר, הבוקר מספיק לחוץ גם בלי זה.
זה יהיה בסדר גמור גם למחר בבוקר
לא יודעת מה על הניילון הנצמד, לא ניסיתי אף פעם, אבל יש הגיון בדבר.
הלחם חייב להתאוורר ולהזיע קצת
[מחכה לקונדיטור משדירות]

ואגב, הקונדיטור משדרות הוא לא משדרות.
שלי?
אבל יש לי נסיון של כשנתיים בקונדיטוריות.

-משה ר-אחרונהלשאלה- אפשר להקפיא אחרי שהוא מתקרר...
או להוציא אותו לפני הזמן ולהקפיא ואח"כ כשרוצים להשתמש בו לסיים את האפייה...
שאם מכניסים להקפאה ממש כמה דקות אחרי שיוצא מהתנור
(אחרי שמתקרר מעט אבל לא לגמרי)
כשמפשירים אותן הן ממש מעולות.
השכנה שלי עושה ככה כל הזמן.
אני טרם ניסיתי..
רחלקהאעשה כעתצכם, לאפות ברביעי ואחרי שיתקרר מעט לעטוף בניילון נצמד.
אנש- כשאני אופה חלות אני תמיד מכינה כמות גדולה ומקפיאה, בד"כ עד שבועיים במקפיא הן נשארות טריות ורכות, רק כשזה מיועד למשלוחי מנות, אני רוצה שזה יהיה טרי בלי שהם עברו הקפאה/ איבדו את הרכות שלהן.
חסר לי משהו מתוק בבית והרוחות האלה לא עושות חשק ללכת לסופר ולקנות מצרכים...
אז ככה:
יש לי בבית:
מה אפשר לעשות עם כל זה?
תודה 
כי אפשר להכין עוגיות פריכות, אבל צריך 100 ג' חמאה, לא רק חמישים. אם יש לך שמן, אפשר להשלים בשמן
כוס וחצי קמח
כוס סוכר
50 ג' חמאה, רבע כוס שמן
כפית סודה לשתייה
ביצה
שקדים טחונים
ללוש הכל לבצק
לצור גליל, לפרוס לפרוסות
לסדר בתבנית עם רווחים , במרכז של כל עוגיה לתקוע חתיכה של אגוז מלך (לא חייב, כן?)
לשים במקרר
לחמם את התנור לחום של בינוני-גבוה
כשהתנור חם, להכניס את העוגיות ל20 דקות בערך - עד שהן מתחילות להזהיב
לחכות שיתקררו כדי שיתקשו
אביוסאני רוצה להמיס שוקולד וליצוק אותו מחדש בשבלונות בצורת בקבוקים.
את התבנית ב"ה קניתי.
השאלה היא- איך אני ממיסה את השוקולד באופן כזה שלא יישרף?
ומה אפשר להוסיף כדי להכפיל את הכמות השוקולדית ולחסוך בעלויות?
תודה 
כלומר סיר בתוך סיר, כבסיר התחתון יש מים, כך שהשוקולד נמס למעשה מהאדים של המים, ולא ישירות מהאש.
ולגבי מה להוסיף - קחי בחשבון שכל דבר שתוסיפי להגדיל את הנפח יפגע מעט בטעם (אולי חוץ משמנת או אגוזים קצוצים אבל זה לא ממש יוזיל את המחיר)
למרות שבעצם יש דבר שאפשר להוסיף, ודווקא כן יהיה טעים יותר - צימוקים. המחיר שלהם זול יותר משוקולד, וזה ממש מוסיף לטעם.
זה אמור להיות חלבי או פרווה? אם חלבי אפשר להוסיף כוס אחת של קקאו וסוכר ביחד (היחס בניהם תלוי בטעם, אני שמה חצי-חצי) וגם רבע עד שליש כוס חלב. אם פרווה במקום החלב להוסיף רבע כוס יין או ליקר
אפשר גם להוסיף חמאה/מרגרינה., ביחד עם קקאו נוסף וסוכר נוסף
אפשר להוסיף ליקר או יין סתם ככה, אבל זה לא יוסיף לנפח, רק יוסיף לטעם.
זה יכול להיות חלבי כי יש עוד דבהרים חלביים,
אז את אומרת לשים חצי כוס סוכר, חצי כוס קקאו, שליש כוס חלב ורבע כוס יין, וכמה שוקולד במקביל לכל זה?
ז"א- על כל כמה גרם שוקולד אני עושה את התערובת הזו?
וצימוקים- אם אני מוסיפה, האם יש צורך לשנות את הבסיס שנתת לי?
מה לגבי שקדים? יש לי בבית 400 גר' מהם, כנ"ל אגוזים
רבע כוס יין זה אם רוצים פרווה במקום החלב
אפשר להוסיף את זה לכמות של 2-3 חבילות שוקולד, אבל ככל שיש יותר שוקולד זה יותר טעים.
ואני לעומת פפריקה חושבת שכשאפשר, תמיד עדיף להשתמש בשוקולד אמיתי ולא בצמקאו, זה תמיד יצא טעים יותר.
אפשר להוסיף צימוקים, שקדים ואגוזים קצוצים - כמה? לפי כמה שנראה לך. רק שימי לב שאגוזים ושקדים יקרים יותר משוקולד, ולא להפך
100 גר' שוקולד לבישול והכי טוב צמקאו.(עדיף על שוקולד רגיל כי בתוספת החומרים ומשתבח לעומת הרגיל ששאר החומרים הורסים לו את הטעם.)
כף גדושה חמאת בוטנים
כפית גדושה קפה נמס
להמיס על אש נמוכה מאוד ואם את מהמשקיעות את יכולה לעשות זאת בסיר על גבי סיר מים - אבל זה לגמרי מיותר. (אני מכינה בערך פעם בחודש כך את יכולה לסמוך
)
או לחלופין במקרוגל- אין לי מושג כמה זבמן אבל מניחה שבערך 30 שניות.
אין צירך להרתח,
מיד כשהתערובת נמסה להוסיף 2 כפות שמן קנולה (נותן ברק לשוקולד) ואגרוף פצפוצי אורז וליצוק בעדנות לתבניות.
להכניס למקפיא ותוך 3-5 דקות השוקולד קופא ואת בעדינות מנתקת אותו מהתבניות ומכניסה את הנגלה הבאה.
אם התערובת מתקשה- שוב לחמם אותה.
פשוט יש לי כבר עוגיות שחיתות עם פצפוצי אורז.
תודה!
אני מוסיפה אגוזים קצוצים, צימוקים קטנים או דובדבן (תלוי בעומק השבלונה). ואפשר גם בלי כלום והם יוצאים נהדר.
אם יש לך אבקת נוגט היא משדרגת מאוד את הטעם ויש לי גם מתכון רק עם נוגט אבל הוא יחסית יקר.
שוקולד, חמאת בוטנים וקקאו וזה נמס?
אין במתכון הזה נוזלים כלל?
השוקולד יוצא שוקולד, כמו הפרלינים האלו רק קצת יותר טעים.
אשמח למתכון כי הגרנולה ממש לא בשימוש כאן.
המתכון הוא עם קוואקר גרוס, אפשר להכניס את הגרנולה למעבד ולטחון אותה מעט? זה יהיה כמו קוואקר גרוס?
זה יהיה בסדר גם עם קוואקר שלם
(ואם זה המתכון שלי, בטוח זה יהיה בסדר, כי במקור עם קוואקר שלם...)
shooshשלום, החלטנו הפעם על ארוחה חלבית לליל שבת, יש לי סלמון קפוא, גבינה צהובה, שמנת חמוצה, לבן...
חשבתי על מרק בצל, סלמון אפוי ותוספת של פסטה מוקרמת, אם למישהו יש מתכונים טעימים לשני אלה אני אשמח,
ואם יש הצעות חלופיות אני גם אשמח!
תודה!
יש שם הרבה מתכונים חלביים
יש רעיונות מה עושים עם כל כך הרבה?? (זוג, עם תינוק שעוד לא אוכל ממש.. כלומר - רק קצת ירקות מרוסקים..)
אם מדובר בפירורי לחם איכותיים מוזהבים וכד', אפשר לפזר על תבנית לפני שיוצקים בלילה של פשטידה.
אם מדובר בפירורים דקים ועדינים, צריך לאדות עם מעט שמן/מרגרינה לפני ששמים בתחתית. אפשר גם להוסיף לכל מתכון במקום קמח מצה. למשל, לביבות, פשטידה,...
אפשר להוסיף לחלקי עוף רטובים (להכניס לשקית עם תבלינים ואח"כ לנער את חלקי העוף הרטובים בתוך השקית כך שיצופו בפירורים) ולאפות במקום לטגן (לרסס בשמן כדי שלא יהיה יבש).
ועם קצת פירורי לחם- הדקים, לא הזהובים, זה יוצא נחמד. כמו פנקייק רק בטעם של חביתה 
כמו צדפים, או סלסולים כמו ביסלי גריל.
מבשלים את האיטריות בערך 8 דקות עם מלח, צריך לראות שיהיה רך, אחרי הבישול שופכים את המים, שמים את האיטריות במסננת שכל המים יצאו, אחרי זה מחזירים את הכל לסיר.
לוקחים את הפירורי לחם שמים בתוך סיר אחר עם קצת שמן, על להבה נמוכה, עד שמקבל צבע שחום.
אחרי זה שופכים את כל הפירורי לחם על האיטריות ומערבבים.
והרי לכם אוכל טעים לילדים לצהריים.
בהצלחה
2 ביצים, קופסת גבינה קטנה, תבלינים ופרורי לחם בכמות כזו שהבלילה הופכת להיות מטט יותר סמיכה (אבל לא נוקשה).
לצקת למחבת עם טיפת שמן חם, (כמו לחביתה) לכסות ולטגן על אש נמוכה בערך 7 דקות, להפוך לצד השני וכשמוכן- לבריאות.
~א.לשניצלים, קציצות ופשטידה
כמה זמן מראש אפשר לארוז אותו למשלוחי מנות? ואולי אם אני אקפיא אותו זה יתן יותר זמן...?
ולשים במקרר ארוז כבר
להקפיא זה רעיון טוב, ועדין כדאי שיהיה בקירור עד לבוקר של פורים.
אני רוצה לארוז את זה עם דברים שמקרר לא יעשה להם טוב.
לעוגיות מבצק פריך יקרה משהו במקרר? רטיבות?