שרשור חדש
מתי שום מחליט להכחיל?אילה בטבע

שדשדשד

זה נורא לא אסטטי...

 

הוא קיבל מכה?-משה ר-

צוחק.

אולי קר לו??נדנדה כתומה.
כנראה היא שמה אותו בניילון,רחלקה

בעזהי"ת.

 

שאז הוא לא נושם

אויש,‏ ב‏אמת ‏לא הייתי ברורה ‏מספיקאילה בטבע
אני ‏מתכוונת ‏לשום ‏פרוס ‏או ‏כתוש,‏ ‏אחרי ‏אפייה ‏או ‏משהו. ‏
לדוגמה ‏פרוסות ‏
שום ‏
בסלט ‏
חצילים,‏ ‏על ‏
מושט ‏
אפוי,‏ ‏או ‏
על ‏
פיתה ‏
ביתית ‏
עם ‏
שמן ‏
ובצל ‏
קצוץ. ‏
זה ‏
לא ‏
תמיד ‏
קורה.:-
גם לי זה קורה לפעמיםיהודיה מא"י

אבל אני לא יודעת למה זה קורה

נראה לי שבמגע עם לימון או מלח זה קורה... קרה לי גםחנצ'ו
חה חה, כן השבת חפשתי אותוקצפתאחרונה

כתוש בסלט חצילים והוא היה כחול... אף פעם לא שמתי לב..

כשיש זמן לבשל...שורי 1

חלקי עוף  מתקתקים

מגנים בצל גדול-רצועות 

מוסיפים שיני שום קלופות  כעשר

מוסיפים חתיכות שומר,קוזברה סלרי ,פטרוזיליה ,עלי דפנה ,פלפל שחור גרוס,רבע אגוז מוסקאט,

כף של סילאן 

כף של רכז לימון או כחצי לימון סחוט

מלח אינו בתפריט  כיוון שהבישול איטי על אש נמוכה ןהעוף עצמו מלוח  


בשביל הניסיון הוספתי קציצות לתוך  הרוטב והילדים מאוד אהבן

עוגיות קוואקר:עכבר הכפר

מישהו ניסה פעם לשים דבש במקום סוכר? איך יצא?

 

ותודה על המתכון - הוא זוכה לאהדה רבה בקרב משפחתי והשכנים יאמי

מה הולך ביחד עם רוטב פטריות?ט'

אורז?



??


אין בורקס. לכן שאלתי ט'
אורז הולךיהודיה מא"י

וגם פירה

ובלינצ'ס

וגם כל מיני סוגי מאפים אחרים חוץ מבורקס

אורז רץט'אחרונה

יצא מעולה


שבוע טוב

מחפשת מתכון למרק גריסים בבקשה- קינמון -
חיפשתי בשרשור הנעוץ ולא היה שם.
אני מכין מרק ירקות רגיל ומוסיף גריסיםאיזה טוב ה'!!!!אחרונה

זה יוצא מצויין.

 

שתי הערות קטנות - את הירקות עדיף לחתוך קטן. ובגריסים עדיף להשתמש בגריסי פנינה.

 

 

פינוק: מרק מרוקאי לכבוד השלג..שלום 22

נראה מסובך, אבל זה קל מאוד.

חומרים לסיר גדול (בינוני גדול)של מרק שנקרא אצלנו "חרירה":

1-קוצצים בצל גדול+חצי חבילת פטרוזיליה+חצי חבילת כוסברה+5 עגבניות (אחרי שהורדנו את הקליפה שלהם בסיר עם מים רותחים- כמו במטבוחה), מרסקים הכל בבלנדר.

2- מרתיחים מים (קצת פחות משלושת רבעי הסיר- שלא יגלוש אח"כ), מוסיפים כוס חומוס שהושרה במים מאתמול, ומוסיפים את התערובת שרסקנו בבלנדר.

3- מבשלים כשעה על אש קטנה.

4- אחרי שעה מוסיפים בין חצי כוס לכוס שמן (אצל הסבתות המרוקאיות זה כוס או יותר..), מוסיפים מעט פפריקה מתוקה ופלפל שחור. מוסיפים מלח לפי הטעם (א מרק עוף מוסיפה למרק הזה טעם טוב, ואנו משתמשים בה במקום מלח).

5- מוסיפים כוס עדשים חומים.

6- אחרי חצי שעה מוסיפים חצי לימון עד לימון שלם (להזהר שלא יפלו גרעינים למרק, הם מרים נורא..). מוסיפים חצי כוס אטריות תוך כדי ערבוב- שלא ידבקו. יש שמוסיפים בשלב הזה מעט קמח עם מים קרים (כפית קמח לתוך כוס מים קרים תוך כדי ערבוב, ושלא יווצרו גושים- הם לא טעימים..).

 

יש מוסיפים למרק הזה רגל או בשר אחר, אבל זה טעים מאוד גם ככה.

 

בתאבון!

 

 

אוהו איזה מרק-משה ר-

אחד הטובים

בין חצי כוס לכוס שמן?!?!רחלקה

בעזהי"ת.

 

חוצמזה נשמע סופני!! אפשר להזמין??

באמת אחלה מרק!!ממליצה בחוםטוהר.
ככה זה אצל המרוקאים..שלום 22אחרונה

אוכל טעים, ומלא שמן..

אבל אשתי אומרת שבגלל שזה סיר גדול אז לא כ"כ נורא.

אפשר לשמור עוגיות מבצק פריך במקרר? זה יקבל רטיבות?קצפת
לדעתי אפילו לשמור בחוץ, בקור הזה- יהיה בסדר~א.ל

פשוט תעטפי את זה בשקית ותאטמי בקופסא..

אני רוצה לארוז אותם למשלוחי מנותקצפת

ביחד עם מוס שצריך מקרר....השאלה אם הם לא ירטבו?

נראה לייהודיה מא"יאחרונה

שאם תארזי אותן היטב, זה יהיה בסדר גמור.

במיוחד שמדובר על לילה אחד בלבד.

מחפשת רוטב מעניין למאפה ממולא עוףחיפושית אדומה

זה בצק בסגנון קצת פריך, שמילאנו אותו בעוף עם בצל מטוגן, ואפינו.

אז נכון - מתאים לזה רוטב פטריות, אבל בא לי לגוון קצת.

למישהו/י יש רעיון?

ירקות מוקפצים~א.ל


ואיך עושים מזה רוטב?חיפושית אדומה
מה שאני הייתי עושה זה כך..~א.ל

חותכת בצל דק ומטגנת במעט שמן עד שמזהיב

1 פלפל אדום חתוך ארוך ודק

פטריות חתוכות לפרוסות עבות

קישואים חתוכים בגודל בינוני

 מעט מלח ופלפל שחור

ומעט מים- בגובה נמוך..


אם אתם אוהבים אפשר להוסיף סויה. אני פחות מתחברת..


בהצלחה רבה


רוטב בצל או רוטב אדום (מפפריקה)- מתאים לך?אמא מסורהאחרונה
בניתי על הפורוםרק תפילה

שיהיה פה שירשור רעיונות למשלוחי מנות.........

 

מישו?????

 

!!!!!!help

 

 

תודה..חיוך

היה פה כמה..-משה ר-


חיפוש בפורוםל.דאחרונה

אם תעשי חיפוש בראש הפורום תגלי שרשורים משנים קודמות,

אבל מה כבר השתנה...

יש שם רעיונות מעולים!

עזרה בהבנה מהי שמנת מתוקהos_yael

אני אופה מתחילה ודי מסתבכת עם עיניני השמנת/קצפת פרווה/חלבי.

אודה על עזרתכם לגבי מספר שאלות,
1. שמנת מתוקה הנמצאת במתכונים, האם מדובר על שמנת מתוקה להקצפה?
2. ומה קורה כשאני ממירה לשמנת צמחית עבור שבת כדי שיהיה פרווה, מתי משתמשים בשמנת צמחית לבישול?
3. ומתי בשמנת צמחית להקצפה?

4. ומצאתי באחד המתכונים כתוב קצפת צמחית, מתי משתמשים בה?

אם מישהי תוכל לעזות לי קצת סדר בכל העניינים האלה, אני מאוד אודה לה.
תודה מראש!
יעל

אז ככהיהודיה מא"י

כשכתוב להשתמש בשמנת מתוקה - אם אין צורך להקציף אותה במתכון, אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול וגם בשמנת לקצפת (ורק שתהיה בלי סוכר אם המאכל לא אמור להיות מתוק). אישית אני משתמשת בדר"כ בשמנת לקצפת כי היא זולה יותר.

אם הקלוריות חשובות לך יותר מהמחיר, אז בשמנת לבישול יש רק 15% שומן...

וכממירים לפרווה, הכלל נשאר. אם יש צורך בהקצפה, צריך להשתמש בקצפת צמחית. אם אין צורך בהקצפה אפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול (מה זה? לא נתקלתי אף פעם)

רק שימי לב שבניגוד לשמנת לקצפת שלרוב לא מכילה סוכר, קצפת צמחית בדר"כ כן מכילה סוכר.

ולגבי שאלה - 4 משתמשים בקצפת לפי מה שכתוב במתכון.

מקווה שהכל הובן

אמממ..os_yael

אז בגדול אפשר תמיד להשתמש בשמנת להקצפה?

גם אני לא נתקלתי בשמנת צמחית לבישול, ראיתי רק שהיה כתוב את זה איפהשהוא.

ועוד שאלה- מה ההבדל בין שמנת להקצפה לבין קצפת? אפשר להחליף בינהם?

מצטערת על התסבוכת..

אז כאמוריהודיה מא"י

בגדול תמיד אפשר להשתמש בשמנת להקצפה אלא אם המאכל מלוח והשמנת היא בתוספת סוכר.

ברמת העיקרון כשמדברים על שמנת לקצפת זה עוד במצב שמנת, בזמן שקצפת זה כבר אחרי ההקצפה. אבל לפעמים כותבים רק קצפת כי זה קצר יותר משמנת לקצפת.

הבנתי. תודה רבה לך! os_yael
אם השמנת קפואה?ל.ד

זה עדיין אפשרי לשימוש או שזהה לא טוב?

נראה לי ששמנת קפואה לא מקציפהיהודיה מא"י

אבל אני לא בטוחה

בכל מקרה היא טובה לשימוש בלי הקצפה

מה אפשר לעשות עם שמנת מתוקה קפואה?ל.ד

כנראה שאני צריכה מתכונים עם שמנת מתוקה שלא מצריכים הקצפה...

כל מינייהודיה מא"י

מוקרם למינהם

גנאש שוקולדיאמי

בתוך בלילה של עוגה

שמנת מתוקה מוקפאתאנונימי (פותח)אחרונה

שמנת מתוקה שמקפיאים אפשר להפשיר והיא כמו חדשה- אפשר גם להקציף אם ניסיוני לא מטעה אותי..

טיפים לשימוש בשמנת להקצפה של ריצ'כלנית1
  • קירור והקפאה - את שמנת ריצ' להקצפה, כמו את כל מוצרי ריצ', ניתן לשמור זמן ממושך במקפיא, .
  • שמנת ריצ' שהוקפאה - מפשירים במקרר.
  • לפני ההקצפה יש לנער היטב את המיכל כדי שהתערובת תהיה אחידה. במידה ומדובר בשמנת מופשרת, יש לוודא שהיא מופשרת לגמרי, ללא גושי קרח. שמנת קפואה חלקית לא מקציפה כראוי.
  • חימום ובישול - אין להרתיח שמנת ריצ' להקצפה. יש לחמם אותה רק עד 65 מעלות. בטמפרטורה גבוהה יותר השומנים עלולים להיפרד מהנוזל.
  • לקינוחי שוקולד, ממיסים את השוקולד בקערה עם מעט מים (לא יותר מכף או שתיים) ועם שמנת ריצ' להקצפה. מחממים בכל פעם 40 שניות בלבד. מערבבים היטב, גם אם נראה שהשוקולד עדיין לא נמס, ומחממים 40 שניות נוספות. בצורה זו השמנת לא מתפרקת. אפשר למרוח את הקרם על עוגה או לשמור מספר שעות במקרר ולהקציף לגנאש.
אפיית לחמניות למשלוחי מנותאמא מסורה

קראתי פעם באיזשהו מקום (לא זוכרת איפה) שאם עוטפים חלות/ לחמניות מיד אחרי שמוציאים מהתנור בניילון נצמד, הטריות נשמרת- האומנם?!

 

האם אפשר לאפות לחמניות למשלוח מנות ביום רביעי בערב, אחרי קריאת מגילה סעודה וכו', והם ישארו טריות גם בבוקר?

לעטוף בניילון נצמד מיד אחרי האפייה, לא לעטוף? (בכל מקרה אני מתכננת לשים את הלחמניות במשלוחים עטופות בניילון נצמד כדי שלא יתייבשו)

מה עדיף לעשות, מעדיפה לא להשאיר את האפייה לבוקר, הבוקר מספיק לחוץ גם בלי זה.

אם תאפי אותם בערביהודיה מא"י

זה יהיה בסדר גמור גם למחר בבוקר

לא יודעת מה על הניילון הנצמד, לא ניסיתי אף פעם, אבל יש הגיון בדבר.

לא כדאי לעטוף מיידאלעד

הלחם חייב להתאוורר ולהזיע קצת

 

[מחכה לקונדיטור משדירות]

הקונדיטור מקרית ארבע מסכיםאיזה טוב ה'!!!!

 

ואגב, הקונדיטור משדרות הוא לא משדרות.

 

 

עקיבא את קונדיטור?אני ירושלמית
אתה^^ פור יומאמע צאדיקה
חח.. צדיקה מצחיקה את! איך איתרת בדיוק את הטעותאני ירושלמית

שלי?

אני לא קונדיטוראיזה טוב ה'!!!!

אבל יש לי נסיון של כשנתיים בקונדיטוריות.

 

 

 

אה, זה מה שזכרתי... חשבתי שפספסתי משהו...אני ירושלמית
עקיבא שוש-משה ר-אחרונה

לשאלה- אפשר להקפיא אחרי שהוא מתקרר...

או להוציא אותו לפני הזמן ולהקפיא ואח"כ כשרוצים להשתמש בו לסיים את האפייה...

שמעתי פעםאנש

שאם מכניסים להקפאה ממש כמה דקות אחרי שיוצא מהתנור

(אחרי שמתקרר מעט אבל לא לגמרי)

כשמפשירים אותן הן ממש מעולות.

השכנה שלי עושה ככה כל הזמן.

אני טרם ניסיתי..

אנחנו גם עושים ככהרחלקה
תודה לעוניםאמא מסורה

אעשה כעתצכם, לאפות ברביעי ואחרי שיתקרר מעט לעטוף בניילון נצמד.

 

אנש- כשאני אופה חלות אני תמיד מכינה כמות גדולה ומקפיאה, בד"כ עד שבועיים במקפיא הן נשארות טריות ורכות, רק כשזה מיועד למשלוחי מנות, אני רוצה שזה יהיה טרי בלי שהם עברו הקפאה/ איבדו את הרכות שלהן.

עזרה בבקשה בנוגע לגודל תבניתאנונימי (פותח)

במתכון רשום "תבנית בגודל 24".

יש לי תבניות אינגליש קייק, מאורכות כאלה.

האם זה אותו גודל או שצריך להשתמש ב-2 תבניות?

תודה רבה.

נראה לי 2 תבניותאנונימי (פותח)
^^^^כלנית1אחרונה
אוכל צרפתי פשוטפיתה פיתה

שלא לוקח הרבה זמן להכין.לא חייב היות ממש מדויק.בכמות די קטנה. בבקשהכמה שיותר מהר!

^^^Nעלי

אולי מרק בצל

בגט עם איזה ממרח למעלה

קוראסונים מבצק מלוואח?

 

אם זה יעזור ארשום מתכונים..

ב"הצלחה!

תודה.נראה לי שאני יכין קוראסונים.פיתה פיתהאחרונה

אני לא צריכה מתכון.

יש לי.

עזרה במתכון...אביוס

חסר לי משהו מתוק בבית והרוחות האלה לא עושות חשק ללכת לסופר ולקנות מצרכים...

אז ככה:

יש לי בבית:

  • קמח
  • סוכר
  • ביצים
  • סודה לשתיה
  • אגוזי מלך
  • 100 ג' סוכר
  • 50 ג' חמאה
  • שקדים טחונים


מה אפשר לעשות עם כל זה?


תודה

איזה? איך?אביוס
יש לך בבית גם שמן?יהודיה מא"י

כי אפשר להכין עוגיות פריכות, אבל צריך 100 ג' חמאה, לא רק חמישים. אם יש לך שמן, אפשר להשלים בשמן

כוס וחצי קמח

כוס סוכר

50 ג' חמאה, רבע כוס שמן

כפית סודה לשתייה

ביצה

שקדים טחונים

ללוש הכל לבצק

לצור גליל, לפרוס לפרוסות

לסדר בתבנית עם רווחים , במרכז של כל עוגיה לתקוע חתיכה של אגוז מלך (לא חייב, כן?)

לשים במקרר

לחמם את התנור לחום של בינוני-גבוה

כשהתנור חם, להכניס את העוגיות ל20 דקות בערך - עד שהן מתחילות להזהיב

לחכות שיתקררו כדי שיתקשו

כמה זמן במקרר? ותודה אביוס
כמה זמן שלוקח לתנור להתחמםיהודיה מא"יאחרונה
אם יש לך גם קוואקר אפשר להכין גרנולה..אנש
מתכון לפירות יבשיםבתיה4

אשמח לקבל מתכון של משמש ושזיף צימוקים  ושקדים מבושלים ליד אורז לבן

בבקשה:אביוסאחרונה

http://www.nikib.co.il/node/364


מקווה שיעזור לך

שוקולד בשבלונותשירשור

אני רוצה להמיס שוקולד וליצוק אותו מחדש בשבלונות בצורת בקבוקים.

את התבנית ב"ה קניתי.

השאלה היא- איך אני ממיסה את השוקולד באופן כזה שלא יישרף?

ומה אפשר להוסיף כדי להכפיל את הכמות השוקולדית ולחסוך בעלויות?


תודה

ממיסים בבן מרייהודיה מא"י

כלומר סיר בתוך סיר, כבסיר התחתון יש מים, כך שהשוקולד נמס למעשה מהאדים של המים, ולא ישירות מהאש.

ולגבי מה להוסיף - קחי בחשבון שכל דבר שתוסיפי להגדיל את הנפח יפגע מעט בטעם (אולי חוץ משמנת או אגוזים קצוצים אבל זה לא ממש יוזיל את המחיר)

למרות שבעצם יש דבר שאפשר להוסיף, ודווקא כן יהיה טעים יותר - צימוקים. המחיר שלהם זול יותר משוקולד, וזה ממש מוסיף לטעם.

זה אמור להיות חלבי או פרווה? אם חלבי אפשר להוסיף כוס אחת של קקאו וסוכר ביחד (היחס בניהם תלוי בטעם, אני שמה חצי-חצי) וגם רבע עד שליש כוס חלב. אם פרווה במקום החלב להוסיף רבע כוס יין או ליקר

אפשר גם להוסיף חמאה/מרגרינה., ביחד עם קקאו נוסף וסוכר נוסף

אפשר להוסיף ליקר או יין סתם ככה, אבל זה לא יוסיף לנפח, רק יוסיף לטעם.

תודה יהודיה, לא הבנתי משהו-שירשור

זה יכול להיות חלבי כי יש עוד דבהרים חלביים,

אז את אומרת לשים חצי כוס סוכר, חצי כוס קקאו, שליש כוס חלב ורבע כוס יין, וכמה שוקולד במקביל לכל זה?

ז"א- על כל כמה גרם שוקולד אני עושה את התערובת הזו?


וצימוקים- אם אני מוסיפה, האם יש צורך לשנות את הבסיס שנתת לי?

מה לגבי שקדים? יש לי בבית 400 גר' מהם, כנ"ל אגוזים

פיספסתיהודיה מא"י

רבע כוס יין זה אם רוצים פרווה במקום החלב

אפשר להוסיף את זה לכמות של 2-3 חבילות שוקולד, אבל ככל שיש יותר שוקולד זה יותר טעים.

ואני לעומת פפריקה חושבת שכשאפשר, תמיד עדיף להשתמש בשוקולד אמיתי ולא בצמקאו, זה תמיד יצא טעים יותר.

אפשר להוסיף צימוקים, שקדים ואגוזים קצוצים - כמה? לפי כמה שנראה לך. רק שימי לב שאגוזים ושקדים יקרים יותר משוקולד, ולא להפך

הנה מתכוןפפריקה--

100 גר' שוקולד לבישול והכי טוב צמקאו.(עדיף על שוקולד רגיל כי בתוספת החומרים ומשתבח לעומת הרגיל ששאר החומרים הורסים לו את הטעם.)

כף גדושה חמאת בוטנים

כפית גדושה קפה נמס

להמיס על אש נמוכה מאוד ואם את מהמשקיעות את יכולה לעשות זאת בסיר על גבי סיר מים - אבל זה לגמרי מיותר. (אני מכינה בערך פעם בחודש כך את יכולה לסמוך קורץ)

או לחלופין במקרוגל- אין לי מושג כמה זבמן אבל מניחה שבערך 30 שניות.

אין צירך להרתח,

מיד כשהתערובת נמסה להוסיף 2 כפות שמן קנולה (נותן ברק לשוקולד) ואגרוף פצפוצי אורז וליצוק בעדנות לתבניות.

להכניס למקפיא ותוך 3-5 דקות השוקולד קופא ואת בעדינות מנתקת אותו מהתבניות ומכניסה את הנגלה הבאה.

 

אם התערובת מתקשה- שוב לחמם אותה.

 

יש אפשרות לעשות זאת בלי הפצפןצי אורז?שירשור

פשוט יש לי כבר עוגיות שחיתות עם פצפוצי אורז.


תודה!

אפשר בהחלטפפריקה--

אני מוסיפה אגוזים קצוצים, צימוקים קטנים או  דובדבן (תלוי בעומק השבלונה). ואפשר גם בלי כלום והם יוצאים נהדר.

 

אם יש לך אבקת נוגט היא משדרגת מאוד את הטעם ויש לי גם מתכון רק עם נוגט אבל הוא יחסית יקר.

עוד שאלה (איזו חופרת!)שירשור

שוקולד, חמאת בוטנים וקקאו וזה נמס?

אין במתכון הזה נוזלים כלל?

אין נוזלים. ואין צורךפפריקה--אחרונה

השוקולד יוצא שוקולד, כמו הפרלינים האלו רק קצת יותר טעים.

עוגיות מגרנולה- יש דבר כזה?פפריקה--

אשמח למתכון כי הגרנולה ממש לא בשימוש כאן.

היה פה שרשור על זה לא מזמן-משה ר-
מצאתי אותו ויש לי כמה שאלותפפריקה--

המתכון הוא עם קוואקר גרוס, אפשר להכניס את הגרנולה למעבד ולטחון אותה מעט? זה יהיה כמו קוואקר גרוס?

לא צריךיהודיה מא"יאחרונה

זה יהיה בסדר גם עם קוואקר שלם

(ואם זה המתכון שלי, בטוח זה יהיה בסדר, כי במקור עם קוואקר שלם...)

עזרה בארוחה חלבית shoosh

שלום, החלטנו הפעם על ארוחה חלבית לליל שבת, יש לי סלמון קפוא, גבינה צהובה, שמנת חמוצה, לבן...

חשבתי על מרק בצל, סלמון אפוי ותוספת של פסטה מוקרמת, אם למישהו יש מתכונים טעימים לשני אלה אני אשמח,

ואם יש הצעות חלופיות אני גם אשמח!

 

תודה!

תיכנסי לאתרים של גבינותפיתה פיתהאחרונה

יש שם הרבה מתכונים חלביים

נשארו לנו 2 חבילות של פירורי לחם.א.א.ק

יש רעיונות מה עושים עם כל כך הרבה?? (זוג, עם תינוק שעוד לא אוכל ממש.. כלומר - רק קצת ירקות מרוסקים..)

פירורי לחם זהובים, או דקים ועדינים?כלנית1

אם מדובר בפירורי לחם איכותיים מוזהבים וכד', אפשר לפזר על תבנית לפני שיוצקים בלילה של פשטידה.

אם מדובר בפירורים דקים ועדינים, צריך לאדות עם מעט שמן/מרגרינה לפני ששמים בתחתית. אפשר גם להוסיף לכל מתכון במקום קמח מצה. למשל, לביבות, פשטידה,...

אפשר להוסיף לחלקי עוף רטובים (להכניס לשקית עם תבלינים ואח"כ לנער את חלקי העוף הרטובים בתוך השקית כך שיצופו בפירורים) ולאפות במקום לטגן (לרסס בשמן כדי שלא יהיה יבש).


קציצות!מוריה
לא רושמת כמויות כי זה 'לפי העין'..
תפו"א מבושלים מרוסקים
פיטרוזיליה
כוסברה
מלח
פפריקה
תבלין לקציצות
ביצה+חלמון
טונה/חזה עוף
מערבבים ואח"כ מוסיפים:
פרורי לחם
לשים עד שנהיה עיסה אחידה.
יוצרים כדורים.
טובלים בקמח ואח"כ בחלמון+מים+כפית רסק+מלח.

מטגנים בשמן עמוק.

בהנאה..
את יכולה גם להכין חביתיות לערב~א.ל

ועם קצת פירורי לחם- הדקים, לא הזהובים, זה יוצא נחמד. כמו פנקייק רק בטעם של חביתה


יש אטריות בכל מיני דגמיםחסידית.נט

כמו צדפים, או סלסולים כמו ביסלי גריל.

מבשלים את האיטריות בערך 8 דקות עם מלח, צריך לראות שיהיה רך, אחרי הבישול שופכים את המים, שמים את האיטריות במסננת שכל המים יצאו, אחרי זה מחזירים את הכל לסיר.

לוקחים את הפירורי לחם שמים בתוך סיר אחר עם קצת שמן, על להבה נמוכה, עד שמקבל צבע שחום. 

אחרי זה שופכים את כל הפירורי לחם על האיטריות ומערבבים.

 

והרי לכם אוכל טעים לילדים לצהריים.

 

 

בהצלחה

חביטת גבינה עם פרורי לחם- ממש להיטפפריקה--

2 ביצים, קופסת גבינה קטנה, תבלינים ופרורי לחם בכמות כזו שהבלילה הופכת להיות מטט יותר סמיכה (אבל לא נוקשה).

 

לצקת למחבת עם טיפת  שמן חם, (כמו לחביתה)  לכסות ולטגן על אש נמוכה בערך 7 דקות, להפוך לצד השני וכשמוכן- לבריאות.

 

 

במה היא חובטת?~א.ל
שניצילם!!! אה, ותארחו, תוך שניה זה ייגמר-אביוסאחרונה

שניצלים, קציצות ופשטידה

כמה זמן מחזיק מוס מריץ' מחוץ למקרר...קצפת

כמה זמן מראש אפשר לארוז אותו למשלוחי מנות? ואולי אם אני אקפיא אותו זה יתן יותר זמן...?

אפשר לארוז יום קודםיהודיה מא"י

ולשים במקרר ארוז כבר

להקפיא זה רעיון טוב, ועדין כדאי שיהיה בקירור עד לבוקר של פורים.

מסובך.קצפת

אני רוצה לארוז את זה עם דברים שמקרר לא יעשה להם טוב.

בעצם...קצפתאחרונה

לעוגיות מבצק פריך יקרה משהו במקרר? רטיבות?

מתכון לעוגיות טחינה פרווה יש למישהו??ח.צ.גנט
מתכון לעוגיות טחינהאנונימי (פותח)אחרונה

דבר ראשון כל מתכון שאת רוצה שיהיה פרווה פשוט תשימי מרגרינה במקום חמאה.

יש לי מתכון לעוגות טחינה פשוט וטעים:

3 כוסות קמח

 1 כוס סוכר

1 כוס טחינה

1 מרגרינה

2\1 א. אפיה

זהו  ללוש הכל, לעשות כדורים למעוך אותם מעט, לשים בתבנית ולאפות!

                                                               בהצלחה!