מזה? עוד לא פתחו שרשור משלוח מנות?
תחליף לקפה בעוגה קרהכלנית1
אני רוצה להכין עוגת קרה עם בסיס ביסקוויטים בגירסה פרווה, לכבוד האורחים שלנו. אני חושבת להמיר את השמנת המתוקה בריצ', חלב במים/ריצ' לקפה ונשארה בעיה אחת: צריך לטבול את הביסקויטים במים חמים עם קפה. מה אפשר במקום להוסיף כפית קפה למים החמים לטבילת הביסקוויטים (בעלי ומן הסתם גם הילדים שלהם לא יתלהבו מטעם הקפה), או פשוט לסמוך על הטעם של העוגה (קצפת וא. פודינג) ולא להוסיף, או להחליף את א. פודינג וניל בא. פודינג שוקולד?
כמה רעיונותאמא מסורה
הגירסה שאני מכירה היא לטבול בחלב, אז פשוט להשתמש בתחליפים.אפשר חלב סויה או בריץ' לקפה (הרי זה תחליף חלב), לפני שאת משמתשת בריץ' לקפה תשימי מעט בצד כדי לטבול..
אפשר גם יין, רק צריך להיזהר שלא יצא טעם ייני חזק לביסקוויטים.
מיץ תפוזים-משה ר-
התכוונת לטבילה במקום חלב עם כפית קפה?כלנית1
כן...-משה ר-
תודה!כלנית1אחרונה
הרב אבינרשלבתוש
לשטוף במים... ולאכול...
זה מה שעושים אצלנו בבית....
אני לא יודע מה שמעת ומתי?-משה ר-אחרונה
אבל הרב אבינר לא אחראי על הכשרות, ארגון כושרות יודע מה הם אומרים ואם הם אמרו שיש בעייה אז כנראה שהם בדקו את העניין לעומק....
ולכן יש לנהוג לפי ההוראות שלהם...
החלטתי על פחזניות במילוי קצפת+שוקולד לבן למשלוחיםאני ירושלמית
הכי זול
יחסית פשוט לי
וגם טעים...![]()
ליד זה אצרף ממתקים לפי מספר הילדים במשפחה המקבלת.
איזה כייף שהחלטתי ב"ה.
היום עשיתי ניסיון, והכנתי פחזניות לכבוד שבת קודש, יצאו מעולה, ויחסית ממש לא מסובך כפי שחששתי...
אז, יש!
אז גלי לנו את הסודיהודיה מא"י
איך קצפת + שוקולד לבן יכול לצאת זול???
או שחבילת קצפת אחת מספיקה להמון פחזניות?
ומה את מצרפת לזה?
צדקת, באמת קצפת אחת וחבילה שוקולד אחת מספיקיםאני ירושלמית
להמון פחזניות.
אם משתמשים בקצפת פרווה (הרבה פחות טעים) שהיא אורירית יותר, ומחבילה אחת יוצאת יותר כמות, אז בכלל אפשר למלא את כל הפחזניות בכמות אחת של מילוי.
אה, וכמובן אני לא מתכונת לשלוח 100 פחזניות בכל משלוח... אלא רק 10/12...
יצאו לי מכמות בצק 43 פחזניות גדולות.
בע"ה פעם הבאה אני אכין קטנות ואלגנטיות יותר... וזה יספיק לי ל5 האנשים שלהם אני רוצה לשלוח את זה (שכנים רבותי, שכנים!)
יוצא שכל משלוח עולה בערך 12 ש"ח עם הממתקים... אגב יש עכשיו מבצעים שווים ביותר לשלישיות שוקולד לבן/חלבי ומריר של ורד הגליל, ב7 ש"ח! ברשת זול בשפע
יש לי חוץ מזה עוד כמה משלוחי מנות יקרים למורים וגננות שאנחנו רוצים להודות להם, וגם להורים/ סבא וסבתא שיחיו.
אבל זה סיפור אחר.
איזה כיף!!!! גמאני ממש אוהבת להכין פחזניות!!!שלבתושאחרונה
לטגן הרבה בצלשירקאחרונה
להוסיף כוס מים קרים +קצת קמח ולערבב.
להוסיף 5 כוסות מים בערך + התירס ולהרתיח.
מלח, אבקת מרק, קצת פטרוזיליה קצוצה.
לקראת סוף הבישול לשפוך פנימה כשהמרק מבעבע בלילה של 4 כפות קמח+ביצה+רבע כוס מים+מלח, זה יוצר מן מפלצות כאלה קטנות, טעימות..
להגיש עם גבינ"צ.
נפלה לי העוגה..
אנש
קרה לי כבר כמה פעמים ברצף..
הכי מבאס- שאני ממש לא מבינה למה..
היא עלתה ממש יפה בתנור וכשהתקררה-
ירדה בחצי!!
( ולא, לא שכחתי אבקת אפיה..)
יש לכם רעיון למה זה קורה?
יכול להיות שזה קשור בתנור?
כדי למנוע להבא-כדאי להשאיר להתקרר בתנור כבוי סגור.אני ירושלמית
איזו סוג של עוגה?יהודיה מא"י
ויש לי עצה מה לעשות במצבים שכאלו - את השקע למלא בקרם כלשהו/ג'לי/פירות
בחושהאנש
יש סוגים של עוגות שצונחות וזה בסדר-משה ר-
לכבות 5 דקות לפני הסוף ולהשאיר בתנור כבויכלנית1
אם את יודעת כמה זמן- מה טוב. ואם לא, תראי מתי העוגה כמעט מוכנה ורק טיפה לחה. תכבי את התנור ותשאירי אותה עוד 5-10 דק' לפי התנור שלך. מתאים לעוגות בחושות.
ראיתי איפשהו פה בפורום שהמליצוצוויג^^
לזרוק את העוגה מגובה 40 ס"מ על הרצפה וזה מונע את הצניחה.
לא ניסיתי מעולם אבל אם זה לא תבנית זכוכית-אין מה להפסיד 
אין לי רעיון אבל תכיני מוס טעים ותשימי עליה
אביוס
תודה לכולם..אנשאחרונה
שאלות על קמח מלא ומתכוניםרוני ושמחי
שלום. רציתי לדעת:
איפה אפשר לקנות או להזמין קמח מלא 70% לא יקר?
יש למישהי מתכונים טובים ללחם או לחמניות מקמח מלא שיכולים להוות תחליף ללחם שאני קונה, כדי למרוח עליו ממרחים וגם טעים לילדים?
הבנתי שאם עוברים לאכול בעיקר קמח מלא, צריך לעשות זאת בהדרגה. זה נכון גם לגבי 70%? או אם אני מערבבת חצי לבן חצי מלא?
תודה רבה!!
ביצהר!רות.
את יכולה להשתמש בקמח 70% בדיוק כמו בקמח לבןאני ירושלמית
אני משתמשת בקמח 'רובינפלד' להשיג ברשתות החרדיות. הוא קמח קליל וטעים, ואני משתמשת בו לכל המאפים, כולל מאפי קצפת עתירי שוקולד ושומנים...![]()
לא שמעתי את ההמלצה לעבור בהדרגה, אבל אני מניחה שזה כדי שלבטן יהיה קל יותר להסתגל. כי קמח מלא, שהוא עתיר סיבים עלול להיות קשה יותר לעיכול. לחילופין הוא גם עשוי לעזור לעיכול... תלוי ממה סובלים.
בכל מקרה קמח 70% מתנהג כמו קמח לבן רגיל, ולכן נראה לי שההמלצה הזאת לא תופסת לגביו.
ושוב, כל מתכון שיש לך ללחמים/לחמניות וכו', מעולה לקמח 70%.
לגבי קמח 100% מלא, בד"כ הוא צורך יותר מים, יחסית לקמח לבן, כדי שלא יהיה יבש. ובד"כ המאפים יוצאים קצת יותר כבדים...
בהצלחה!
תודה רבה!!רוני ושמחי
אם ה 70% כל כך דומה ללבן, הוא בכל זאת בריא יותר?
מצטרפת להמלצה על הקמח מיצהראנשאחרונה
גם אני קונה אותו (יש להם סוכנים בירושלים)
והקמח שלהם ממש מעולה ונוח לעבודה-
וכמובן-עבודה עברית..
בוודאי שה70 אחוז משמעותית בריא יותר מהלבן.
הכנת פשטידה בסיר~א.ל
יש אפשרות לעשות את זה?
פשטידה לא גבוהה, אפשר במחבתכלנית1אחרונה
אם הפשטידה איננה גבוהה, אפשר להכין במחבת, כמו לביבה ענקית. אם הפשטידה גבוהה, צריך הרבה שמן ולהבה נמוכה. מומלץ מקטין להבה (תחתית דקה מחוררת עם ידית, כמו ששמים על הפלטה בשבת)
אם מדובר במצב קבוע שאין תנור, אפשר להשקיע מעט ולאפות כמו פעם בסיר פלא (כולל תחתית שמקטינה את הלהבה), על להבה נמוכה.
כדורי שוקולד - עזרה דחוףאם הבנים12
רצינו לצפות אותם בסוכריות אבל הם לא נדבקות!
מה עושים???
תטבלו אותם בקרם שוקולד ועל זה הסוכריותאני ירושלמית
ואי איזה השקעה! תודה
אם הבנים12
זה לשמחה משפחתית אז נשקיע עד הסוף.
סתם להמיס שוקולד? או להכין קרם מקקאו וסוכר?
מראה לי שעדיף קרם שוקולד שמתמצקאני ירושלמיתאחרונה
אם זה לשמחה אז זה בהחלט שווה...
מזל טוב! 
ממרח טונהבתי-ה.
אופס, קפץ.
מישהי יודעת איך מכינים ממרח טונה שיראה ויהיה בטעם כמו של הקופסאות שימורים?
תודה.
ממרח טונהכלנית1אחרונה
להכין רוטב: לטגן בצל קצוץ דק, שום קצוץ ופלפל אדום קצוץ דק. להוסיף 1/2 קופסא רסק עגבניות, 1/2-1 כוס מים ותבלינים. אפשר גם להוסיף עגבניה מרוסקת בשביל טעם יותר בייתי. לבשל כ-15 שעה תוך בחישה.
להוסיף קופסא של טונה בשמן מסוננת ומפוררת. להביא לרתיחה. להוסיף 1-2 כפיות חומץ או מלפפון חמוץ קצוץ דק (אם לא מפריע לך שהמרקם פחות חלק).
לרסק במעבד מזון.
שאלת תחזוקהקצפת
פשטידת קישואים תחזיק במקרר יומיים וחצי? [שלמה וסגורה]
כןיהודיה מא"יאחרונה
מרק קובה- מה קורה שם בפנים?אמת ואמונה
אכלתי השבוע אצל דודים שלי מרק קובה והיה ממש טעים!
אז ככה-
איך מכינים את הקובה עצמו?
איך מכינים את המרק שלו?
תודה מראש!
ואם יש לי קובה מוכן מהפריזר- זה טעים בכלל?
מניסיון, קובה מהפריזר יוצא מצוין.אני ירושלמית
לא מכירה אבל את המרק המקורי... הרשת כן מכירה, אגב...
תחפשי שם, בהצלחה!
עצלן אשכנזי שכמוני משתמש בקובה מהפריזראיזה טוב ה'!!!!
אני מוסיף אותו למרק עוף רגיל ויוצא מצויין.
כמו שאני ירושלמית כתבה יש הרבה מתכונים ברשת גם להכנת הקובה וגם למרק.
באופן כללי כל סוגי הקובה מורכבים מבצק שעשוי מסולת או בורגול ומילוי.
הטכניקה היא להכין את הבצק, לרדד אותו, להכין עיגולים בעזרת כוס ובמרכז כל עיגול לשים מהמילוי.
אח"כ סוגרים את הכדור בזהירות (לזה יש כמה טכניקות תלוי בעיקר בסוג הבצק המדוייק) ומכינים במרק / בטיגון עמוק / באפיה הכל לפי סוג הקובה.
לפי מה שאני מכירהחילזון 123
ממש לא מרדדים את הבצק זה לא מרקם של בצק שאפשר לרדד זה קצת כמו דייסה דביקה כזאת
לוקחים פשוט חתיכה מהבלילה הזאת
משטחים על היד שמים מילוי וסוגרים עם יד רטובה
שוב, תלוי בדיוק איזה קובהאיזה טוב ה'!!!!
יש כ"כ הרבה סוגים.
חילזון- זו השיטה האותנטית והטובה
רחלקה
מה שהולך אצלנוs83
(קצת בחיפוף כי אמא שלי לא מדייקת וגם כי יש הרבה סוגים )
מרק: מרתיחה בסיר מים עם אבקת מרק, רסק עגבניות וכנפיים או גרונות הודו.
הקובה:
1/2 ק"ג סולת
כף שמן
מלח
כורכום
כף אורז מבושל
ובערך כוס מים.
לשה את כל החומרים, צריכה לצאת עיסה רכה (לא דביקה מדי ולא קשה).
למלית:
1/4 ק"ג בשר טחון
כף אורז
מלח, פלפל וכמון
אופן ההכנה:
מחלקים את העיסה לחתיכות, כשכל חתיכה בערך בגודל של כדור פינג פונג, וממלאים בבשר ו"זורקים" למרק הרותח, חשוב לערבב תוך כדי שהקובות לא ידבקו לתחתית הסיר.
(אופן המילוי: מגלגלים ביד את החתיכה של הבצק לכדור עם האגודל עושים גומה ולתוכה מכניסים את הבשר וסוגרים היטב, חשוב לא למלא בהרבה בשר כי אח"ה הקובה "מתפוצצת")
נשמע קצת מסובך אבל זה די פשוט כשמתרגלים, מה שכן המילוי לוקח זמן.
בהצלחה!
ושכחתי - אפשר להקפיא אך חשוב מאוד להפשיר אותה טוב לפני הבישול
וואי וואי איזה קובה יצא לי!אמת ואמונה
אחד הדברים!
נכון שהקובה היה מהפריזר...
המרק יצא מצויין!!!
הסתכלתי בכל מני מתכונים באינטרנט והמצאתי משהו משלי...
ממליצה בחום לכולם!
ובמיוחד בחורף
יש עוד מילויים לקובה חוץ מבשר?-משה ר-
אני מדבר על קנוי לא מה שמכינים בבית?
??-משה ר-
לא בטוחה אבלNעלי
נראלי יש במילוי תפ"א
נראה לי שכןיהודיה מא"י
חפש בסופרים
נראה לי שצריך להיות מילויים אחרים
לבנתיים ראיתי רק עם מילוי בשראמת ואמונה
אבא שלי קנה איזה כמה חבילות והשתמשתי רק באחת...
יש קובה מיוחד לחמין,
וקובה מיוחד למרק.
לא ראיתי עוד סוגים, נראה לי שכולם ממולאים בבשר.
תודה...-משה ר-
מתכון לקובה- הפחתה של שלביםעדידפ
טוב-
מרק- רסק, עגבניות מרוסקות, פפריקה מיץ לימון, מלח סוכר פלפל שום, לא חובה:בצל, גזר, סלרי קישוא, במיה
אמא שלי מטגנת קודם ומבשלת חצי שעה לבד- אני לא, כשרותח מכניסה ישר את הקובה
לעיסה- סולת, מלח, אני שמה גם שום גבישי כי אני אוהבת ומים- שמים ומערבבים עם מזלג
לאט לאט עד שרואים שכל הסולת נספגה אבל לא יותר מידי דלילה- אחרת היא תתפרק במרק,
אני שומרת כוס סולת בצד כדי שאם יצא דליל אפשר לעבות
מחכים 10 דקות
לבשר- פטרוזילה בצל ותבלינים של קציצות
ידיים רטובות כל המן- אני שמה קערה עם מים לידי וטובלת בין קובה לקובה
לוקחים קצת מהעיסה משטחים בין 2 ידיים ממלאים וסוגרים
והופ למרק
אפשר גם להקפיא כקובות לפני הבישול
לערבב עם כף מידי פעם שלא ידבק- קובה שנדבקת זה בעסה וזה נשרף
גריסיםפרח לב הזהב
איך מכינים גריסים?
צריך להשרות קודם? בישול ארוך? כמה מים?
ומה ההבדל בין גריסי פנינה לגריסים רגילים?
(קניתי גריסי פנינה)
לא יודע איך מכינים אבל..איזה_טוב_ה'_
גריסי פנינה קטנים יותר כי מורידים להם את הקליפה..
מבשלים כמו אורזיהודיה מא"י
אבל יותר מים (לפחות 3 כוסות מים על כל כוס גריסים, אפילו יותר)
ובישול ארוך יותר - 45 דקות לפחות, ועוד 20 דקות להשאיר סגור בסיר אחרי שמכבים את האש.
גירסי פנינה מהירים יותר לבישול וטעימים יותר![]()
יו, מעולם לא הכנתי\אכלתי גריסים כתוספתבת נוגה
אלא רק במרקים, חמין וכו'..
אולי כדאי לנסות..?
באיזה טעם זה יוצא? 'חיטתי' כזה (דגני..) או דומה לאורז?
או שזה רק תלוי בתיבול? |תוהה|
זה יוצא פשוט בטעם של גריסיםיהודיה מא"יאחרונה
לא של אורז ולא של חיטה, פשוט של גריסים
מתכונים לכבוד שבתיהודיה מא"י
יום חמישי הגיע, שתפו, מה אתם מכינים לכבוד שבת קודש השבוע?
ובעקבות הדרישה אתם מוזמנים לכתוב מתכון של מאכל מיוחד ואהוב לשבת או את התפריט לשבת קודש הקרובה.
מי שיכתוב גם תפריט וגם מתכון יקבל פרח![]()
והמתכון שלייהודיה מא"י
שוקיים ברוטב ברביקיו
מסירים את העור מהשוקיים (לא חובה, אני עושה את זה בעיקר מטעמי בריאות)
מסדרים בתבנית
לרוטב ברביקיו
רסק עגבניות
סילאן/דבש
רוטב סויה
חרדל או אבקת חרדל
שום - גבישי או כתוש
פלפל שחור
אורגנו
פפריקה
פלפל אנגלי
מערבבים היטב, מוסיפים מים עד לקבלת רוטב סמיך
מורחים את השוקיים ברוטב
צולים בתנור בחום גבוה, עד שהרוטב מתחיל להשחיר קלות.
העוף הזה מתאים גם למי שלא שם דברים רטובים על הפלטה, כי הנוזלים של הרוטב מתאדים בצלייה.
קבלי פרח : )מה'
תפריט בטח כבר נתת פה פעם..
![]()
קל שבקליםאביגילי
סלט קינואה
הרכיבים מודגשים
מבשלים קינואה עם שמן זית ומלח
בגמר הבישול טועמים- אם טועמים את שמן הזית- מצוין. אם לא, להוסיף שמן
לפרק רימון
לקצוץ כמות נאה של פטרוזילה
להוסיף את גרגירי הרימון והפטרוזיליה הקצוצה לקינואה
(במתכון המקורי יש גם חמוציות- לא שמתי ולא חסר)
לערבב ולהגיש טרי וחם בעיקרון, אבל אפשר להכין מראש ולהגיש בשבת.
תפריט לשבתמשרת אם
ארוחת ערב-
מנה ראשונה-
דג מושט בתנור,
סלטים - קצוצים ומבושלים ( חציל קלוי, חציל מטוגן...)
מנה עיקרית -
פרגיות,
אורז, תפוא בתנור
ירקות מאודים.
ארוחת שבת-
חמין בלבד.
סעודה שלישית -
דג וסלטים.
קינוח לכל הסעודות- עדיין לא
החלטתי אני מתלבטת בין מוס שוקלד
לעוגת שוקלד.
שבת שלום...
מתכון לרוטב לדג (פילה מושט,דניס לברק ואפילו סלמון)אני ירושלמית
צרור יפה של פטרוזליה0 לקצוץ דק
3 שיני שום כתושות
כפית וחצי מינוז
כפית וחצי חרדל
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מים
כמון
פפריקה לצבע
****
לערבב לתערבת אחידה
להשרות את הדגים במלח גס/חומץ/מיץ לימון
לשטוף
למלוח ולפלפל בעדינות את הדגים
למרוח את התערובת על פני הדג, לאפות עד שהדג מוכן, לא ליבש!
התפריט:
בסעודת ליל שבת אנחנו מתארחים, אני מביאה דגים, קולרבי בפירורים של יהודיה, סלט חסה וסלט קישואים.
בוקר תפריט מסורתי:
קוגל תפו"א (נתתי מתכון שלו בשבוע שעבר)
כבד קצוץ
חמין עם ביצים וקוקלה
קינוח: פחזניות ממולאות קצפת תפוזית
ס"ש
דגי מושט במתכון הנ"ל
סלט חסה
סלטים קנויים שבעלי יקנה
השבת שהיתה אצלינואילה שלוחה
(שבת מושקעת במיוחד - יום נישואין של ההורים + אורחים. סה"כ 10 נפשות ב"ה)
ערב שבת:
חלה ביתית בצורת אשכול ענבים (הפתעה לאבא ואמא)
מקלות שום תוצרת בית
גבינת עיזים
ממרח חומוס ביתי
טחינה ביתית
דג סלמון בלימון ועשבי תיבול
[היו אמורות להיות גם לביבות ירקות - חוסלו לפני שבת, ופשטידה שנשכחה במקפיא. שבענו היטב גם בלעדיהם...]
מרק ירקות סמיך + קוביות טופו ו\או שקדי מרק למעוניינים
עוגת תפוחים תוצרת בית
גרנולה תוצרת בית
שבת בבוקר:
גבינה צפתית, גבינת קש, גבינת טופו
חומוס +טחינה כמו בערב
ריבת חבושים
סלט חסה ועגבניות שרי
גזר חמוץ-מתוק
סלט קולורבי
סלט מלפפונים
סלט ביצים
סלט סלק
מקלות פלפלים
סלט קולוסאו
זיתים
אני חושבת שהיו עוד סלטים שאני כבר לא זוכרת...
פשטידת ירקות
דג כמו בערב
חמין
אורז מלא
כרובית
קינוחים - בצורה מורחבת תוך כדי שעור תורה של אבא אחרי הסעודה:
רימון (מפורק)
פרוסות תפוחים אפויים
אגוזי מלך, אגוזי מקדמיה, שקדים
גרנולה ביתית
פירות הדר קלופים ומפולחים לפלחים: פומלה, תפוז, קלמנטינות
עוגיות שומשום (קנוי)
סעודה שלישית: (לא כ"כ אוכלים כאן...)
שאריות מכל הנ"ל
עוגיות קנויות
שבוע טוב ומבורך!
אמהל'ה! הצמחוניים אוכלים את האוכל של האוכל שלנו!איזה טוב ה'!!!!אחרונה



מזל טוב.
עזרה עם סלק אדום~א.ל
אני מכינה אותו די הרבה לקראת שבת
ויוצא טוב
ובזמן האחרון הוא פשוט לא מתרכך..
יש נקודה שאני מפספסת?
מה ז"א לא מתרכך? את שולקת אותו והוא נשאר קשה?-משה ר-
תוסיפי לו עוד זמן בישול..
ד"א אפשרי לאכול אותו גם חי, אז ככה שגם אם הוא לא מתרכך עד הסוף אפשר לגרד אותו בפומפיה ולטבל..
כן הוא לא מתרכך... אחרי למעלה משעה וחצי..~א.ל
באמת? וזה טעים ככה?..
אולי מבחינת הקנייה שלהם: יש איזשהם ספציפיים שצריך לבחור?
יש תקופות בשנה בהן הסלק פחות מוצלחכלנית1אחרונה
יש תקופות בשנה בהן הסלק פחות מוצלח ופחות מתוק. אני זוכרת שפעם הכנתי סלק לר"ה והוא היה ממש בלתי אכיל. יתכן שהתחילה התקופה. תפסיקי להכין סלק ותחזרי לזה בעוד חודש-חודשיים, או שתנסי לקנות בחנות אחרת.
אפשרות נוספת, קצת יקרה, אם את מתעקשת על סלק בזמן הקרוב: לקנות סלק מבושל בשקיות ואקום (מגיע מכפר תבור או מחו"ל - יש עם הכשר של בישול ישראל!). הסלק מבושל וצריך רק לפרוס אותו (לפעמים צריך לקצץ את הקצוות).
קרה לי דבר דומה עם בננות. קניתי בננות שאף פעם לא הצהיבו. הן עברו משלב שבו הן ירוקות לשלב בו הן גמורות ולא אכילות. שאלתי את החנווני והוא ענה לי שהוא ביקש מהספק לא להביא בננות מאותו מקור.
איך גורמים לאדון בצק לתפוח בקור הזה??ט'
כבר שעתיים שהוא נשאר מכווץ מתחת לשמיכות 
הצעה של יהודיה ועוד משהו שעוזר~א.ל
לחמם תנור ואז לכבות ולהכניס את הבצק פנימה
או להניח את הבצק ליד הסירים המתבשלים על הגז
אני שמה בצק מול התנור ספירלהפלפלתי
במרחק של איזה חצי מטר בערך, מכסה אותו עם מכסה, או מכסה את הקערה עם ניילון ומעל מגבת - וזה תופח יופי.
תנסי לחמם מול משהו כזה. יש לך עוד קצת זמן היום.
"יום שישי היום.. מהזה זמן? " 
תא חום בתנור.אני ירושלמית
תפעילי את התנור על 50 מעלות, ותכניסי אותו לתפיחה, כשהוא התחיל לתפוח כבי את התנור ותשאירי אותו בתנור סגור עד להכפלת הנפח. אם את רואה שהוא שוב 'מתעצל' תדליקי שוב על 50.
בהצךלה! איזה כייף חלות בייתיות.. מזמן לא הכנתי...
זה בלאגן אצלי לעשות ככהט'
אני לשה ומתפיחה בקערה של המיקסר והיא לא תיכנס לתנור.
אז בינתיים עטפתי את הקערה בבקבוק חם ובעוד שמיכה.
אייי אייי איך נפלתי ככה לקנא בקערת בצק? ![]()
את יכולה לקמח את היידים~א.ל
כדי שהבצק לא ידבק- תקמחי הרבה..
ותעבירי את זה לקערה אחרת.. ולתנור
גם בלתי אפשרי?
תגידי, היא לא תכנס גם על תחתית התנור?אני ירושלמית
כי גם אני משתמשת בקערה של המיקסר, והיא גבוהה מאד ( יש לי מייג'ור)
אז אני מניחה מגבת על תחתית התנור ועליה את הקערה, וכך לא קורה כלום, לא למגבת ולא לקערה. בסה"כ 50 מעלות זה חום מאד נמוך..
הנחתי את הקערה על הרדיאטורט'

אולי עכשיו זה יועיל
וואי וואי.. המצב קשה אצלכם..
|מנת חום|פלפלתי
אכן
ט'
התייאשתי וקלעתי ועכשיו נגלה ראשונה (מתוך שני ק"ג) בתנור - שתי חלות קטנות קלועות ושתי לחמניות עגולות.
מכל השאר אעשה לחמניות כי אין לי סבלנות לקלוע. מענין אם יצא טעים 
אם עוד לא התחלת את האפיה ועוד תספיקי לראותאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
תתחילי את האפיה בחום נמוך יחסית ואז תהיה לחלות עוד הזדמנות קטנה לתפוח בתחילת האפיה.
שמרים יבשים בוואקום-קרמבו
שנפתחו לפני כשנה ונשמרו בקופסה סגורה במקרר..
נראה לכם שכדאי ואפשר להשתמש בהם?
צריך להיות בסדריהודיה מא"י
אבל ליתר ביטחון תבדקי
שמי בכוס מדידה חצי כוס קמח וחצי כוס מים, רבע כוס סוכר ו2-3 כפות שמרים
תערבבי ותחכי לראות עם זה תוסס. - מכפיל את נפחו
אם כן, אפשר להוסיף את זה לבצק (ולהוריד חצי כוס קמח וחצי כוס מים מהמתכון) אם לא, השמרים לא טובים.
ווי, איזה רעיון! אבדוק, בע"ה. תודה לך.קרמבואחרונה
ילדים אניני טעםאורה*
לדוגמא: איני יכולה להכין מכרוני כי היא לא אוהבת
נקניקיות הוא לא אוהב
אז אין ברירה אלא להכין לכל אחד ארוחה בנפרד?
יש דברים שכולם אוהבים?
כדאי להכין תפריט קבוע?
גיוון בתפריטאנונימי (פותח)
גיליתי שילדי האנינים, אחרי שלא אכלו מאכל הרבה זמן, מעיזים לנסות שוב ולפעמים הם מגלים שהם אוהבים את אותו מאכל. השבוע הכנתי ירק מבושל(מאלו הקפואים) והיה ברור לי שרק אני ובעלי אוכלים וזה נגמר לפני שהספקנו לטעום.
לעומת זאת הרבה פעמים נמאס להם ממאכל שהם אוכלים הרבה, ואז חודשים עד שהם מוכנים לנסות שוב.
אני אישית תמיד אהבתי לאכול ולנסןת אוכל חדש, אבל בעלי אומר שהרבה ממה שהוא אוכל היום הוא אכל פעם ראשונה אחרי הצבא. כך שאפשר להאשים רק אותו...מצד שני זה מראה שמתישהו זה יעבור. וחוץ מזה אני חושבת שבכלל יש עניין לגוון את התפריט כדי שנקבל את מכלול הוויטמינים או משהו כזה. מי שרעב אוכל, לפחות משהו.
אולי יעזור- ילדים אוכלים גם עם העיניים~א.לאחרונה
טעים לי ובא לי לשתף..הקולה טובה
רוטב אפונה וגזר:
מטגנים בצל קצוץ
מוסיפים קופסא של אפונה וגזר, ואת המים שומרים בנפרד
מטגנים עוד קצת
2 כפות אבקת מרק בצל
תבלינים שאוהבים (אני שמה המון פפריקה וקצת כמון פלפל מלח)
המים של האפונה וגזר
מבשלים קצת
ויוצא מעולה |מלקק ת'אצבעות|
הולך מצוין בעיקר עם אורז מלא, אבל גם עם פסטה או פתיתים..
|הולך לאכול|
תודה. רעיון מצויין לאמצע השבוע או תוספת לליל שבתכלנית1אחרונה
למי יש מתכון לתחתית עוגת גבינהדיסה
רק שהתחתית תהיה אפויה
תחתית אפויה של עוגת גבינה זה בדר"כ בצק פריךיהודיה מא"י
לדוגמא - כוס וחצי קמח, כוס סוכר, חצי שקית אבקת אפייה, 100 ג' חמאה או מרגרינה, קורט מלח, ביצה אחת
לעבד את הכל לבצק
לשטח בתבנית
להכניס למקפיא לרבע שעה
לאפות בחום 180 מעלות, עד שמזהיב קלות (בהנחה שזה נאפה שוב עם העוגה, אם לא אז לאפות עד שמזהיב ממש, ולא רק מזהיב קלות)