איך אני מחלקת את הכמות?
פשוט אין מי שיאכל..
איך אני מחלקת את הכמות?
פשוט אין מי שיאכל..
וזה גם מתכון לפנקיק אמיתיים, שמבוסס על שמנת
1 שמנת חמוצה(או אשל/גיל/יוגורט)
ביצה אחת
כחצי כוס קמח, וכפית אבקת אפייה (אפילו פחות מחצי חבילה)
סוכר לפי הטעם, מעט מלח, תמצית וניל
לערבב הכל ביחד עם מטרף צריכה להתקבל תערובת סמיכה למדי. אם לא, להוסיף עוד קמח.
אחרי שהכל מעורבב היטב להוסיף מעט שמן ולערבב שוב קלות
לטגן משני צדדים על אש נמוכה רצוי במחבת נון-סטיק
ואפשר לגוון עם תוספות כגון קליפת תפוז מגוררת, קקאו, שוקולד צ'יפס וכו'
ואם יש לך בעיה שהכמות קטנה מידי ואין מי שיאכל, אפשר להכין, ולהקפיא חצי
אפשר להחליף את השמנת בגיל/אשל/גילה/יוגורט ואפילו כוס של ריווין (או מעדן וניל/שוקו או מתחשק לך)
או שאת מחפשת מתכון פרווה? אז אפשר להחליף במשהו כמו חצי-שלושת רבעי כוס שמן, אבל בעיניי אז זה בכלל לא פנקייק
ראיתי הרבה מתכונים שהבסיס שלהם זה- קמח, ביצים וחלב... ועם שמנת עדיין לא ניסיתי..
בלינצ'ס מבוסס על חלב וביצים, פנקייק על ביצים ושמנת.
למרות שאני יודעת שיש כאלה שמכינים בלינצ'ס עם יותק קמח ומטגנים את זה כמו פנקייק, אבל זה לא פנקייק
(טוב עקרונית זה כן פנקייק - פנקייק בתרגום חופשי זה "עוגת מחבת" כך שגם זה עונה על השם, אבל זה לא פנקייק אמיתי)
אפשר לשים מים במקום חלב
ובשום מקום לא ראיתי עם שמנת בגלל זה היה נראה לי מוזר
ותראי את ההבדל...
נחמד מדי פעם לעשות שינוי
נץ1אחרונהאיך ממירים כמות כזו לכפיות או כפות שמרים?
אלעד
onעושה חשק![]()
ובד"כ המאכלים האלה לא מגרים אותי...
אלעדאבל הפעם תביא איתך חברה!
בידוע שיומיים קודם היו סופגניות בתנור 
האמת שווה לבוא עם חברה ;)
זה המתכון הכי מסובך והכי ארוך שאי פעם תמצאי לסופגניות
ברור שהטעם שווה את הטרחה,
אבל אני עצמי לא יודע מתי נוכל לגשת שוב למתכון הזה..
נראה אותך ![]()
ואם את רוצה יותר שווה - נשיקות ממולאות
מכינים את הנשיקות בצורה של קונכיות, וממלאים במשהו טעים (כמו למשל גנאש שוקולד, או סתם קצפת)
אז במתכון שלי יש זה 4 חלבונים ו300 ג' סוכר (כוס וחצי)
מקציפים 8 דקות
אופים בחום 80 מעלות במשך לילה שלם או עד שהנשיקות יבשות ומוכנות
(ותחשבי את זה ל3 חלבונים)
ובטח תכף שדרותי יבוא, ויכול לתת מתכון טוב ומדויק יותר
לא חייבים להשגיח עליהן
בחום נמוך כ"כ התנור לוקח מעט מאוד חשמל
בהצלחה
לכבוד חג החנוכה הממשמש ובא,
נעלה כולנו מתכונים (ואם אפשר לצרף גם תמונה מגרה),
מהלביבות האהובות עלינו 
יאללה מי ראשונה?
אולי דווקא עקיבא יעלה ראשון?

דווקא ראיתי את השאלה כבר אמש אבל אני לא כ"כ אוהב לביבות.
אז מי ראשונה? אולי שדרותי? 
קופסת גבינה לבנה
2 ביצים
פרורי לחם- במידה כזו שהעיסה כבר לא דלילה מידי (4-6 כפות)
מלח, פלפל, פפריקה, כמון
לערבב, להכניס למחבת עם קצת שמן (מעט יותר מלחביתה), לטגן עד שמזהיב
הן נהדרות לבוקר לפני הלימודים, לערב- כשאין חשק לעבוד קשה וצריך תוספת לבבית
וכשבאים אורחי פתע לקפה ולביבות.
ועכשיו--- כולם מוזמנים
לשרשר לביבות ומתכונים
רחלקה8 ת. אדמה מגוררים דק
1 בצל
4 ביצים
1/4 כוס קמח מצה/קמח
1/4 כוס שמן
3/4 כפית מלח
לגרור ת.אדמה ובצל. להניח בצד 10 דקות. לסחוט ולסנן את הנוזל שהופרש. להוסיף את יתר החומרים. לבחוש היטב.
לטגן בשמן חם ועמוק עד להזהבה. להפוך ולטגן בצד השני עד להזהבה.
(ככל שמסננים יותר את הנוזלים הלביבות תהיינה יותר פריכות).
אפשר לחסוך בשמן ולהכין לביבה ענקית ללא טיגון עמוק (המתכון מתאים ל 2 לביבות גדולות).
צילום- ממש לא השבוע. בחודש כסלו חל איסור על הכנת לביבות עד השבוע שחל בו, כדי שיהיה מן החידוש.. .
אופציה ראשונה:
3 תפו"א מקוללפים מגוררים ומסוננים,
בצל קצוץ דק דק דק
ביצה אחת
כפית קמח
שן שום מעוכה
מלח פלפל,
וזהו.
מטגנים בשמן לא עמוק וכשהקצוות משחימים הופכים ומטגנים כנ"ל
בקרב אעלה תמונה בעהי"ת..
אופציה נוספת:
2 קושיואם גדולים מקולפים ומגוררים,
ביצה וקמח כמו במתכון הקודם-
יוצא נהדר ורענן
בתיאבון!
או אם אפשר מתכון אחר לקציצות טונה, רצוי בתנור...
אצלנו זה נטרף! ![]()
3 קופסאות טונה
3 ביצים
1 בצל בינוני קצוץ
קצת מלח, שום
א. מרק - לא חובה, אני לא שמה..
חצי כוס קמח מצה/פירורי לחם
לערבב את הכל, לעשות קציצות ולשים בתבנית.
רוטב:
1 רסק עגבניות
מים - אני שמה כמות של הקופסא של הרסק
קצת סוכר
לערב ולשפוך על הקציצות.
הרוטב צריך לכסות את הקציצות.
מעל זה אפשר לעשות פסים של קטשופ לקישוט..
ב"ה
מה שבלשון אחרים יכול להיות ספינג'.
מצרכים:
*קילו קמח
*כפית מלח
*1/2 כוס סוכר
*50 גרם שמרים /או 2 כפות שמרים יבשים
*5/4 כוסות מים פושרים.
אופן ההכנה:
>להניח בתחתית הקערה מלח
מעליו קמח, סוכר, שמרים
ולערבב שלא יגע במלח.
>לעשות גומה לשפוך את המים
ללוש עד שנוצרת עיסה רכה
>להטפיח שעה.
>ליצור עגולים (טבעות) ןלטגן בשמן עמוק וחם.
עד שמזהיב..
>לפזר מעל אבקת סוכר.
>לזלול בהנאה![]()
נ.ב- הכמות הנ"ל מומלצת עם עושים מסיבה משפחתית גדולה...
מומלץ להוריד לחצי כמות/ רבע כמות למקרה של מס' מצומצם.. (10 איש)
קמח, קמח מן השק, שמן שמן מן הכד...
אין עליהם.
ה"סופגניות" הכי אהוובת עלי גם בהכנה וגם באכילה.
לביבות
3 קופ' טונה מסוננות
2-3 ביצים (תלוי בדביקות של הקציצות)
לתוך הכוס עם הביצים להכניס: כפית א. מרק בצל, מלח, פלפל שחור, לערבב.
1 בצל קצוץ דק
3 כפות קמח מצה/פירורי לחם. לערבב הכל ביחד ולטגן לביבות.
רוטב
בתוך מחבת/סיר מטגנים 1 בצל קצוץ דק, כשהוא משחים מוסיפים 1 קופ' רסק עגבניות, מים, 1-2 כפית אורגנו , מלח ופלפל שחור, מרתיחים כ-3 דק'.
כשהלביבות מוכנות מכניסים אותם לרוטב ומשאירים אותם על האש 2 דק' בערך ומכבים.
אצלנו טורפים את זה, מקווה שתאהבו.. =]
מניסיוני, כמעט כל שילוב ירקות/גבינות, מגוררים, מתובלים ומועשרים בביצים, ילכו מעולה בתור לביבות!
הנה כמה אופציות שהולכות אצלנו:
לביבות קוטג'
:קופסה קוטג'+ בצל מטוגן/בצל ירוק חתוך לפיסות/ממרח עגבניות מיובשות/פטרוזליה קצוצה/רצועות פלפלים קלויים/שום כתוש/טבעות זיתים/גרגרי תירס
אפשר לשלב אופציה אחת או יותר מהתוספות האפשריות. + חצי כוס קמח תופח + 2 כפות פירורי לחם (בערך) + ביצה
לערבב את התערבות היטב, לתבל לפי הטעם במלח/פלפל, לצקת בכף למחבת חמה ומשומנת.
לביבות טונה חלביות:
3 קופסאות טונה מסוננות (אפשר בטעם מעושן) 1 בצל מגורר גס + 100 גר' גבינה צהובה מגוררת גס +חצי כוס פירורי לחם + ביצה
לערבב ולטגן כנ"ל. מעולה! הגבנ"צ מוסיפה טעם מיוחד ביותר!
לביבות בטטה פרווה:
4-5 בטטות בינוניות מגורדות במגרדת דקה או גסה לפי טעמכם, + בצל אחד קצוץ מטוגן +3 ביצים+ חצי כוס קמח/פירורי לחם, מלח פלפל, לערבב ולטגן.
לביבות בטטה חלביות
לבשל 4 בטטות בינוניות, למעוך,להוסיף בצל מגורד גס/פיסות בצל ירוק ,חצי כוס קמח +ביצה
לגבינה- עדיף גבינת עיזים כמו פרומעז- למחלבות גד יש גבינה מקבילה בכשרות מהודרת. אם אין גבינת עיזים, גבינה בולגרית/כבשים. לחתוך את הגבינה לעיגולים/ קוביות,
אם השתמשנו בגבינת עיזים אז לוקחים תערבת של הבטטה, יוצרים כמין קציצה ביד, ותוחבים פנימה עיגול גבינה, כך שהוא יהיה מכוסה משני הצדדים בתערבת.
אם השתמשנו בגבינה בולגרית, פשוט מוסיפים את קוביות הגבינה לתערבת, ויוצקים בכף למחבת חמה כנ"ל.
מעולה! בעיקר עם גבינת העיזים.
לביבות תירס פרווה הכי קלות בעולם:
קופסה אחת של שימורי תירס עם הנוזלים
+כוס קמח תופח או רגיל +כפית וחצי א.אפיה.
+ 3ביצים
מלח פלפל
מערבבים, יוצקים למחבת חמה וכו'.
לביבות ירק:
2בטטות
3 קישואים
3 גזרים
2 תפו"א
1בצל גדול מגורד גס
צרור פטרוזליה קצוץ דק
5 ביצים
מלח פלפל
לגרד את כל הירקות דק או גס כמו שאוהבים
לתבל , להוסיף ביצים לטגן.
אפשר כדי ליצור תערבת יותר הומוגנית, להוסיף חצי כוס קמח.
כמובן שלכל הלביבות אפשר להוסיף גבינות: צהובות, לבנות קשות/רכות קוטג' וכו'. רק לשים לב שאם מוסיפים גבינה רכה, צריך בד"כ להוסיף קמח.
והעיקר לא לפחד כלל! ולנסות כמה שיותר גיוונים!
2 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
חצי כוס מים פושרים (להוסיף מים/חלב לפי הצורך)
2 ביצים
לערבב הכל היטב,להניח לתפוח (חצי שעה בערך)
לאחר שטפח לערבב שוב ולצקת לשמן הרותח עם כף.
לסירופ חם: כוס סוכר חום
חצי כוס מים
מקל קינמון וכוכב אניס (אם אין אפשר קינמון רגיל או בלי,גם בסדר..)
להרתיח יחדיו ולהגיש יחד עם הלביבות החמות
יאמי
הכנתי עכשיו וראיתי שצריך יותר מים,עד שהבלילה יוצאת בסמיכות של בלילה של עוגה.
וכשיוצקים לשמן מספיק לצקת עם כפית כי הם מאוד מתנפחות..אני אוהבת לתת לזה לנזול לתוך השמן כדי שיצאו כל מיני צורות מוזרות. מקווה שתהנו.
עם חור באמצע אבל שטוח ופריך..חמים ומפונק באבקת סוכר ,נדמה לי שאמרו לי שזה ספינג' טריפולטאי .
מישהו מכיר/ה מתכון?...התגעגעתי..![]()
מה אפשר להכין מחזה עוף?
הכנתי כבר כל מה שעלה לי בראש..
חזה עוף מטוגן
חזה עוף עם פטריות, בצל וגמבה ככמילוי לקונכיה
קציצות חזה עוף
שניצלונים קטנים(בתכנון)
סלסלות פילו במילוי חזה עוף עם/בלי ירקות
צלי חזה עוף. מתכון כאן. מנה מושקעת וטעימה. וזה גם בתוך שרשור שלם של מתכונים לחזה עוף
~א.לאחרונהלא היה לי כח להשקיע להפעם,
אז הכנתי משהו אחר, אבל גם טעים
תודה!
עוגיות ירח
4 כוסות קמח
1 מרגרינה
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר טחון
1 כוס קוקוס
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2 כוס מים מהברז
ללוש הכל לבצק חלק ולעשות בצורת סהרונים
לאפות בחום בנוני בערך 20 דקות
עוגיות שוקולד צ'יפס
3 וחצי כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 מרגרינה
2 ביצים
1 ורבע כוס סוכר
מעט מלח
ללוש את הכל עד שמתקבל בצק חלק ואז להוסיף את השוקולד צ'יפס
ושוב ללוש ביד כדי שהם יתפזרו ויתערבבו בבצק
לאפות בחום בינוני (180 מעלות) בערך 15 דקות
עד שרואים שהם נאפו...
בהצלחה
כשכתוב במתכון "קוביה של שמרית ( 50 גר' שמרים)"
כמה צריך לשים אם אני מעוניינת לשים שמרים יבשים?
כי בטלת המרות כתוב שכף שמרים= 10 גר',
אבל זה נראה לי יותר מדי 5 כפות שמרים ל5 כוסות קמח..
(אני מכינה סופגניות....)
לא מצאתי פורום מתאים לבקשתי,
וכאן אני מחוברת באופן קבוע, לכן ...
אני צריכה רעיון למתנה לחברה בת 40.
הכוונה למתנה סימלית עם ברכה\ הקראה
היתולית או מתאימה לגיל עד 10 ש"ח
אנא, זקוקה לעזרתכם.
תודה רבה
תוכלי לקנות בחנויות 2 ש"ח וכד' (מקס סטוק, הסטוק, הכל בדולר וכד') כד קטנטן או עציץ עם צמח מלאכותי ולהוסיף (על הצמח, או על פרח מלאכותי שתכיני מקש מחובר במהדק לבריסטול בצורת פרח)- עד 120, או להכניס ניר מגולגל וקשור בסרט ובתוכו מגילה של מה שאת רוצה לכתוב.
את יכולה לקנות ספל, להניח בתוכו "מקופלת", או אם את רוצה משהו רב פעמי- סרגל קטן ולסמן עליו/ה בלורד עמיד 120-...10-20
אפשר גם לקנות שתיל במבוק קטן וכלי ולקשט את הכלי ולהצמיד ברכה לשתיל- "תמשיכי ללבלב". הוא כמעט לא מצריך עבודה, אלא השקיה פעם בשבוע (והעיקר שלא יתייבש) ויכול להיות בתוך המטבח.
הרעיון של המתנה הוא סימלי ביותר,
אני בעיקר צריכה ברכה או הקראה כלשהי בהתאם למתנה.
[למשל:פנס- שתאיר דרכך].
פרט לכך קונים לה מתנה משותפת בעלת ערך כספי.
יש רעיון??
היה לי מתכון מוצלח ונעלם....
(אולי נמצא בפסח
).
אם יש למישהו
אשמח!
זה בעצם כמו םפנקייק רק עם יותר קמח
1 שמנת חמוצה/אשל/גיל (הכי טוב שמנת)
2 ביצים
כוס קמח בערך (נראה, לא זוכרת בדיוק, תתחילי עם שלושת רבעי כוס, ותראי אם צריך עוד)
חצי שקית אבקת אפייה
סוכר
קורט מלח
לערבב עם הכל עד לקבלת בצק שמים מאוד.
לקחת מהבלילה עם כף, ולהכניס לשמן עמוק בעזרת כף נוספת
לא לשכוח ריבה (חלב) ואבקת סוכר
|מתפלל|
מצאתי מתכון, אבל במקום שמן לטיגון הוסיפו חמאה מומסת למעלה, להשלמת השומן החסר...
מבחינתי סופגניה, זה או הכל או כלום!
ואגב לחמניות מתוקות.. יש כאלה הרבה יותר טעימות מסתם בצק מתוק אפוי.. לדוג' כאלה עם הפתעות שוקולד בתוכן...![]()
למרות שממזמן הגעתי למסקנה שסופגניות זה בכלל לא כזה דבר טעים
בצק לא אפוי עד הסוף וספוג שמן...
אז אני מכינה/קונה פעם אחת בחג, ובשאר החג מכינה דברים מטוגנים יותר טעימים ![]()
לאחר מחקר של שנים רבות הגעתי למסקנה הנכונה הזאת.. סופגניה לא כזה ביג דיל!
יש רק סוג אחד שממש שווה את זה מבחינתי, והן הסופגניות של סבתא שלי שתחי' ה' יאריך את שנותיה בטוב ובנעימים...
היא מוסיפה להן גרידת לימון (לי אין עצבים לנקות ולבדוק מכנימות...) והן יוצאות לה פשוט מופלאות!
זה סוג של סופגניה שאני מחכה לה מחנוכה עד חנוכה,
דא עקא, שתמיד אין מהן מספיק..., עקב ריבוי הנוכחים...ב"ה...
5 וחצי בבוקר, השקט שלפני הסערה....
בוררת אורז,מחברה הכי ידועה. מוצאת ג'וקון קטן, מחליטה לסנן כמו שהציע הרב מערוץ 7, ומה נגלה לעיני?
ת ו ל ע י ם. בדיוק כמו בתמונות המגעילות שהראו. זה נכון,אתם תעשו עם הידיעה מה שתרצו, אני מעכשיו
קודם מסננת ורק אחר כך בוררת.
לשים את האורז במקרר עוזר?
וסוכר במקרר בגלל נמלים... ![]()
ו....מלא נמלים [מזל שהאורז לבן... וחבל שהמלח לא בקופסא שקופה] הבעיה הייתה כל האוכל שבישלתי לפני , זרקתי סעודת שבת שלמה...והודעתי לאורחים [למזלי ההורים שלי] לקנות אוכל ולבא.
גמרתי לבשל ו..מצאתי שהתבלינים כולם היו נגועים ...בישולים מפוארים לשלוש ימים הלכו לפח (אני בטוחה שלחתולים היה חג שמח...) כפרות..
מאז כמובן אני מסננת ובוררת את כל התבלינים ושומרת במקפיא.
אלא למקום שקונים ממנו.
אם התחלופה של הסחורה גבוהה והמקום מקורר כמו שצריך אז יש סיכוי נמוך יותר לחרקים.
בנוסף כמובן שיש גם חברות שיש להן סחורה יותר איכותית.
אני תמיד כשאני קונה קטניות או אורז אני מסתכלת טוב על השקית. אם היא נגועה לפעמים אפשר לראות הרבה יותר פרורים מהרגיל בתוך השקית או אפילו איזה חרק שזז.
בס"ד
עדיף מכלום, וגם קופסאות סגורות.
לקנות חבילות קטנות ולא של 5 קילו, א'- כי אם מצאת שהחבילה נגועה- הלכו לך 5 קילו- וחבל, על הכסף, ועל ההשקעה שלך.
ב'- יהיה לך יותר קל לזרוק במקרה כזה.
ג'- יותר קל לאחסון 
אומנם תולעים בחיים שלא מצאתי באורז, אבל בדברים אחרים אכן מצאתי- לדעתי, באמת שעדיף לשם במקפיא\מקרר- ככה שאם כבר יש, הן ימותו, ולא יתרבו לך- ואם אין- הן לא יתפתחו לך.
במקום שיש בו תחלופה מספיק גבוהה ושומרים במקרר, לא צריכה להיות בעיה של תולעים (במקומה נוצרת בעיה חמורה של איחסון במקרר ולכן אני שומרת במקרר ולקראת שבת מפנה למקפיא, הכל לפי המקום שיש לי. בחורף זה אמור להיות פחות בעייתי גם בארון). אפשר לברור אורז כשיש זמן ולשמור במקרר.
דרך אגב, בשבוע שעבר היה מבצע של אורז בשמתי ברמי לוי ואז, גיליתי שבלי מבצע, בשופרסל דיל היה יותר זול. לכן, כדאי תמיד לבדוק וכשמוצאים בזול, לקנות שניים. אפשר לקנות גם בבית טבע במשקל.
1. לבדוק בעת הקניה אם יש הרבה אבקה בתחתית השקית, וכן אם מצויים גרגרים הדבוקים יחד או לשקית ע"י קורים. אם רואים סימני נגיעות כמתואר, אין לקנות את המוצר.
2. בעוד הגרגרים יבשים, מסננים אותם במסננת רשת על גבי משטח לבן באופן שהאורז נישאר למעלה ומתבוננים במה שנפל אם ישנם חרקים קטנים או תולעים לבנות.
3. בודקים את האורז על גבי משטח לבן, בין הגרגירים. יש לבדוק מתולעים לבנות וחרקים קטנים בצבע שחור או חום. נקודות שחורות על האורז, שינוי צבע או גרגירים סדוקים, זהו פגם גידול ואינו סימן לנגיעות.
4. נותנים את האורז במים ומתבוננים אם ישנם חרקים או תולעים צפים על פני המים. (מתוך "קדושים תהיו" באתר ישיבת עטרת חיים)
חרק שמסתובב בתוך חבילת ועוד באמצע הלילה - הוא בטח לא תמים !
ככלל, חרק בתוך אריזת קטניות או גרעינים - לא מסתובב שם להנאתו. הוא מטיל ביצים שאחר כך פוקעות לזחלים ולתולעים...
כך פירסמו במכון כושרות (היה להם כתבה כאן בערוץ)
וכך אפשר לראות בברור את החיות הלבנות...
ושיהיה בתאבון!!!
אם זה כבר ברור ובדוק אז לשמור במקרר.אבל אם עוד לא בררתם עדיף להשאיר בחוץ כדי שאם יש משהו שתוכלו לעלות על זה (חרקים קפואים לא זזים...)
שנים שאני קונה אורז ובורר אותו ומעולם לא מצאתי דבר וחצי דבר.
כשיצאה הכתבה על התולעים באורז אמרתי לאישתי תראי איך עובדים עלינו פסיכולוגית, עכשיו יש כתבות עוד מעט יצא אורז מיוחד של חסלט במחירי משכנתה. לא עבר שבוע ואנחנו רואים בעיתון בשבע פירסום בגודל עמוד אורז מיוחד של חברת מיה עם כשרות מיוחדת בלי תולעים בכלל. צריך לבהין שכל ההפחדות האלו הכל ביזניס.
חז"ל ציוו אותנו לברור את האורז וטו לא , מה שמצאת מצאת מה שלא אף אחד לא ביקש מיקרוסקופ או משטח כתום.
וכל זה נכון ואמיתי גם לגבי חסה וכרוב - חסה מעוכה ומגעילה של חסלט עולה 7 ש"ח, חסה יפיפיה בשוק עולה 2.5 ש"ח וניתן לבדוק ולהכשיר אותה בדיוק כמו שאימותינו הצדקניות עשו. משה רבינו לא אכל חסלט!!!!
הבעיה בציבור שלנו שאנחנו מנסים להחמיר יותר ממה שצריך ואנשים מנצלים אותנו ואת הכיס שלנו בגלל זה (ע"ע חינוך דתי) ומי שנשאר נאמן למקור למסורת ולהלכה מסתכלים עליו כאילו הוא חפיפניק.
התורה היא תורת חיים,
חיים בה ולא משתגעים איתה!!!
מצאת תולעים? נורא ומזעזע, אבל קיים מידי פעם,
זה לא אומר שצריך מקרוסקופ במטבח..
כנראה שההכשר הוא על תולעים, אבל לא על חצאי תולעים. זה הוציא לי את החשק לאכול חסות וכו' לחודשיים, ואז הגיע פסח ונאלצתי לקנות תולעים עם חסה...
תוספת חלבון לחסה...
אלעדבמיוחד התקריב..![]()
אם יציעו לך פיצוי של קופונים, תדרוש פיצוי כספי בלבד, כי מילא לאכול תולעת בתשלום (התולעת המ"ב). אבל לקבל תולעת בחינם ולאכול אותה (תרתי משמע...)
אילו שמעת בקול הרב הגאון שמואל אליהו שבדק על חשבונו כמה חברות ומצא בהן תולעים (לא כולן גדולות ויפות כמו שלך, ולכן יתכן שחלקן אף נאכלו...) ולכן היתה אזהרה לא לקנות מחברות מסויימות שבסחורה שלהן יש המון ריסוס והמון תולעים..., לא היית נתקל בכזאת "מציאה".
אני קונה רק חסלט, גם לפני האזהרות, כי הם עבדו כמה שנים על בניית חממות ועל פטנט (אין לי מושג למה לא רשמו אותו, או שאי אפשר היה לרשום), ואז באו הבד"ץ ולימדו את הערבים לגדל חסה כביכול, בלי תולעים, כי ידוע שבשמיטה עדיף לקנות חסה עם תולעים מתוצרת ערבית מאשר חסה ללא תולעים שגודלה בידי יהודים באיזור שמחוץ לתחום א"י...
שנים בדקתי אורז, שמתי על צלחת לבנה וחיפשתי בין הגרגרים. רק פעם, פעמיים מצאתי משהו. ואז, אמא שלי אמרה שהיא קודם מעבירה במסננת על משטח לבן ואז בודקת גרגרים. בפעם הבאה שבדקתי, נזכרתי אחרי חצי שקית בדבריה. שמתי במסננת מעל צלחת לבנה וניערתי. הסתכלתי על החלקיקים שנפלו. אחרי 5 שניות כל הצלחת היתה רוחשת תולעים. כל מיני צבעים, לבן, שקוף, שחור, חום. גועל נפש..... החלטתי לחזור על האורז שכבר בדקתי ולצערי הרב, אכן הכל היה מלא תולעים שלא נראים מיד בין הגרגרים ורק מתחילים לזחול אחרי כמה שניות. איכס, כולי מתגרדת מהמחשבה. כדאי מאוד לבדוק בדיוק איך שאומרים ולא להתעצל.
לפני עידן החסלט???
אתם יודעים איזו עבודת פרך זה לבדוק את זה כמו שצריך לפי ההלכה??
וההלכה לא השתנתה!!!
לא השתמשנו בירק בכלל!!! לא חסה, לא פטרוזליה, אפילו לא בצל ירוק, אלא רק בחלק הלבן שלו...
בפסח למרור, השתמשנו רק בקלחים של החסה, שהם יותר קלים לבדיקה.
אמא שלי היתה מבשלת כרוב ממולא פעם בשנה, והיתה יושבת לילה שלם עם שולחן אור- ובודקת עלה עלה, זה היה לוקח לה כמה שעות טובות!
החיים והתפריט שלנו, השתנו פלאים עם החסלט!! ועל כך מגיע למי שפיתח את הגידולים הללו, לא רק צל"ש, אלא שכר גדול משמיים, ברור שהוא הציל אותנו מאיסורים רבים!!!
לגבי אורז, אישית, אין לי כח להתעסק עם ברירות קפדניות, ואני משתמשת רק בקטניות בואקום, בודקת קלות, וזהו.
נכון זה יותר יקר, אבל בצריכה בייתית זה לא כזה מחיר אסטרונומי.
עברתי לוואקום
מקווה שבאמת זה בדוק שם
יש עכשיו מבצע ב"רמי לוי" של קטניות בואקום (ללא תולעים) של מיה ב-6 ש"ח בלבד.
*לא, זאת לא פרסומת, אלא הצעה לימים הקרובים. הייתי שם וקניתי מחסן (תאריך תפוגה לעוד שנה...)
יש למישהו רעיון מה להכין לנר ראשון?
דרישות:
טעים,
לא משמין (ז"א ללא שמן...) אין סופגניות...
נהוג לאכול גם מאכלי חלב בחנוכה,
בומוואלוס/לביבות (יותר קל)
אורגינל של הספתות
שמרים (כף וחצי)
2 כוסות קמח
2 ביצים
כוס מים פושרים (בערך..צריך שהבצק יהיה בסוף במרקם קצת נוזלי כמו לעוגה)
לערבב הכל אד שהבצק אחיד,להניח לתפוח 40 דק'.
לתת עוד עירבוב ולצקת לשמן רותח (מעט עמוק) בעזרת 2 כפיות..
מגישים חם עם רוטב חם לטבול אותם:
לרוטב/סירופ..
כוס סוכר חום,
חצי כוס מים
מקל קינמון/מעט קינמון
כוכב אניס -לא חובה.
יש לי זיכרון ילדות שאמא שלי הכניסה תבנית פיירקס לתנור ואחרי כמה דקות הדלת של התנור התפוצצה וגם התבנית.... מאז לא נכנס אלינו פיירקס... קיבלתי כמה כלים ובא לי להשתמש בהם לא רק להגשה, יש משהו שצריך לדעת? אפשר להניח על הפלטה? אפשר להניח מהמקרר על הפלטה?
תמיד בתנור ועל הפלטה.
בתנור אף פעם לא התפוצץ לי, על הפלטה אחת ל... מתפוצץ כלי!
אבל גם אני וגם אימא שלי משתמשות המון בפיירקס ומעולם לא קרה לנו דבר כזה
בכלל, בעיניי הוא הכלים האוטלמטיבים. טובים גם לתנור, גם למיקרו, גם יפים להגשה, גם לא נדבקים יחסית וגם קלים לניקוי.
פיירקס זאת זכוכית עם מקדם התפשטות נמוך כלומר שבאופן יחסית לזכוכיות אחרות שינוי הגודל שהזכוכית עוברת בין חימום לקירור הוא לא גדול.
הוא לא גדול אבל עדין קיים, ולכן לא נותנים לפיירקס (או לכל זכוכית אחרת) מכת חום או מכת קור.
מה הכוונה? למשל אם אופים בתבנית פיירקס בתנור בחום גבוה, לא מוציאים ומניחים ישר על השיש, בטח לא אם הוא רטוב, כי שיש הוא קר (ולמען האמת זה נכון גם על סירים שמורידים מהאש, האם עלולים לגרום לשיש להתפוצץ)
ואם מוציאים תבנית פיירקס מהמקרר או המקפיא לא כדאי להכניס אותה ישירות לתוך תנור בחום גבוה מאוד. אבל באופן כללי לתת שוק של חום לפיירקס לא נפוץ במטבח.
עם פלטה אין בעיה, כי החום שלה לא מאוד גבוה
אני צריכה להכין למחר פשטידה פרווה (גם בלי ריץ' וכאלה)
ואני מעדיפה שיהיה משהו קצת יותר מיוחד מקישואים או דלעת מגורדים עם ביצים וקמח (שזה מה שאני יודעת לעשות הכי טוב..)
יש למישהו רעיון?
(יש לי פטריות, קישואים, דלעת, פלפלים וכרוב וכרשה אחת... אבל אפשר גם מצרכים אחרים...)
והאם אפשר לשלוח לחול בצק מוכן?כמה זמן הוא מחזיק?
אשמח לתובנות וכמה שיותר.אם יש -גם רעיונות נוספים יתקבלו בברכה.
הרעיון הוא להפעיל שבעה אחיינים בזמן המסיבה בארץ ביחד דרך הסקייפ.
צריך להיות מענין אבל לא מסובך או מידי מלכלך..
ואפשר גם להכין..
היתרון בקנוי שהוא יכול להישמר הרבה זמן כל עוד לא מעבדים אותו....
בעיקרון העבודה איתו מאד פשוטה לשים אותו עד שהוא מקבל גמישות (הקנוי בהתחלה הוא קשה ורק אחרי העיבוד הוא נהיה נוח)
ואז אפשר להוסיף צבע מאכל ולהתחיל לפסל, אבל צריך לעבוד איתו מהר כי הוא מתייבש..
את יכולה לקנות בצק סוכר מוכן באריזה שנשמרת (עם תאריך תפוגה) ואז אין בעיה לשלוח לחו"ל, פרט למשקל.
להכנת הבצק צריך א. סוכר, ג'לטין, גלוקוזה נוזלית, גליצרין, חלבון ביצה,...
יש בצק יותר פשוט שמבוסס על א. סוכר, חלבון ביצה וגלוקוזה.
אם מדובר בכמות לא גדולה (כמה בצק כל ילד כבר צריך?), עדיף לא להכין לבד:
1. צריך להשיג גלוקוזה (ואולי להתעסק גם עם גליצרין וג'לטין, לפי המתכון).
2. מדובר בחלבון ביצה חי ולא מפוסטר. לכן, אם מכינים לבד, הבצק נוטה להתייבש מהר, וגם צריך להשתמש בו בתוך כמה ימים ולשמור במקרר. ממש לא בשביל לשלוח לחו"ל!
בקיצור, עדיף לקנות חבילה מוכנה (בצבע לבן ולהוסיף צבע מאכל, או צבעוני).
כל זה בנוסף לעצות המקצועיות של שדרותי...
קל מאד מאד להכנה! מחזיק מעמד הרבה זמן. שימו לב, המתכון מכיל כפית מלח! אצלנו זה פשוט הרס לילדים את כל ההנאה! אז אם יש לכם ספק, אל תוסיפו!
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||
כשלשים בצק סוכר מפדרים עם קורנפלור או אבקת סוכר ולא עם קמח מכיוון שהוא נאכל כמות שהוא וללא אפייה...
האמת שראיתי משהו מזה מעניין...סרטון שמראה הכנה של בצק סוכר מחבילת מרשמלו מחוממת במיקרו ואחכ מעובדת באבקת סוכר.
מה אומרות?
אם את מעוניינת לקנות חומרים כמו גלוקוזה וכד', אני מכירה 2 חנויות בירושלים בהן מוכרים אביזרים מיוחדים למטבח וחומרי גלם שונים (צבע מאכל, צבע מאכל טבעי ועוד).
מנה אחרונה- בית יעקב 10 (קרוב לשוק מחנה יהודה, קרוב מאד לתחנת האוטובוסים השניה ברח' מכיוון מרכז העיר).
לה שף- רח' יד חרוצים 16, תלפיות.
מאחר שמדובר בירושלים, יש הרבה מאד רכיבים בהשגחת הבד"ץ או השגחות מהדרין אחרות.
בצק סוכר מוכן- בחנויות של חד-פעמי.
עשיתי פעם. לא הייתי ממליצה לילדים כי הוא קשה לעיבוד.
מעולם לא ניסיתי בצק סוכר אז אין לי איך להשוות
ילדים תמיד ישמחו לעצב עוגיות (יש בצק עוגיות מעולה בלי מרגרינה באתר של קרין גורן)
אפשר גם לשחק קצת עם צבעים (וניל רגיל,שוקו,קפה...צבעי מאכל מן דכר שמיי
)
אפשר לתת להם להכין חיות/פרחים/צורות מטופי,מרשמלו וסוכריות ג'לי....פחות בריא אבל לא כל יום חנוכה...
או להכין שרשראות עם כיפלי,ביגלה וכו'
כמה פעמים כמעט התפתיתי לקנות את המכשיר, רק כדי להכין אטריות קמח מלא 70% ולא אטריות עם טעם לוואי נורא של 100%. הבעיה איננה רק המתכון, הרידוד וכו', אלא שצריך לתלות את האטריות ליבוש (כך אמרה לי יודעת דבר שראתה אותי מתעניינת).
וממתכונים שראיתי (ולא ניסיתי בעצמי כמובן...) אפשר לבשל את זה טרי פשוט מבשלים ממש כמה דקות.
מייבשים רק במקרה שאת רוצה לשמור את זה.
ולא צריך לייבש אם מבשלים מיד...
ואני עוד מחפשת מתכון 
חלבי - כמובן.
למישהו יש מתכון מוצלח ?
תודה
לטגן בצל טיגון קל
כשמתחיל להיות שקוף, להוסיף קוביות בטטה, ורצוי גם גזר ודלעת/תפו"א, אבל שהבטטה תהיה העיקר
לאדות ככה 5-10 דקות
להוסיף מים, מלח, תבלינים (שום, פלפל לבן, זנגוויל את השום אפשר להוסיף טרי ביחד עם הירקות)
לבשל עד שכל הירקות מתרככים
לרסק
להוסיף שמנת מתוקה (שהיא ללא תוספת סוכר) או שמנת לבישול. ובגרסא חסכונית יותר, חלב
להגיש חם היטב עם גבנ"ץ
ואם המרק סמיך דיו, אפשר לשים בקערות חסינות חום, להניח מעל בעדינות פרוסות גבנ"ץ, ולאפות בתנור בחום גבוה מאוד (220-240) כמה דקות עד שיזהיב
אני מחפשת מתכון לפחזניה שמכינים( לא המתוקה!) כדי למלא אותה בחזה עוף
איך מכינים אותה?
אני לא רוצה לקנות בצק עלים קנוי, אלא להכין את הפחזניה מקמח רגיל- אפילו מלא.
אני רוצה שהיא תהיה רכה- כמעט קרובה ודומה לטעם ולמראה של לחם..
תודה 
זה מאפה מאוד מסוים מבצק שמכינים בדר"כ על הגז ואז אופים, כשתכונותיו הן כאלו שנוצר חלל בתוך הפחזניות בזמן האפייה.
אז בטח שלא מכינים את זה מבצק עלים, אלא אם כן התכוונת למשהו אחר
בכל מקרה מתכון לפחזניות, מתוך הספר של רות סירקיס
כוס מים
100 ג' מרגרינה
כוס קמח
רבע כפית מלח
4 ביצים
מרתיחים בסיר את המים והמרגרינה עד שהמרגרינה נמסה
מורידים מהאש, מוסיפים את הקמח והמלח, מערבבים.
מחזירים לאש וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שנוצר בצק הנפרד מדפנות הסיר
מורידים מהאש, מתחילים להוסיף את הביצים אחת אחת.
יש לערבב כל ביצה עד שתבלע לחלוטין בבצק. (זה קשה בביצה השלישית והרביעית)
בעזרת כף או מניחים פחזניות בתבנית עם נייר אפייה (המתכון הנל אמור להספיק ל12 פחזניות גדולות)
יש להשאיר רווח בין אחת לשנייה
לאפות בתנור בחום בינוני גבוה במשך כ40 דקות עד שהפחזניות תופחות ומשחימות
משהו על בצק עלים, אז חשבתי
ואפשר להמיר את המרגרינה בשמן? מהי הכמות? זה יוצא טוב?
תודה!
את יכולה להביא לפה מתכון לדוגמא שנראה על מה שאת מדברת?
אין לי מושג אם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן
אבל אמרת שאת רוצה משהו שיצא דומה ללחם, אז תשתמשי פשוט במתכון שיש לך ללחם/חלות, תרדדי, תקרצי עגולים (או לחלק לכדורים ולשטח אותם)ולשים בתבנית מאפינס כשאופים.
רק תשאלי את הרב שלכם מה מברכים על דבר כזה...
![]()
רגע לא הבנתי..
אני לא יודעת מה המתכון. אני כן יודעת שאני רוצה שזה יהיה פחזניה, אבל רכה יותר בדומה ללחם..
אז מה עושים מה שהצעת כרגע, או המתכון הראשוני?
מה שבמתכון שהבאת, זה לא פחזניות אלא סלסלות בצק עלים או משהו כזה
אם את רוצה שהמאפה עצמו יהיה דומה ללחם, אז הרי שהכי הגיוני להשתמש בבצק של לחם ולעשות איתו את הצורה של הקערה
פחזניות יהיו רכות יותר, אבל גם דקות יותר (פחות בצק), וכוללות גם 'מכסה'
ושכחתי לכתוב במתכון למעלה
כשמוציאים את הפחזניות מהתנור צריך לחרוץ אותן בשליש העליון, וכשהן מתקררות לפתוח, ואם נשאר בפנים בצק לא אפוי, להוציא אותו.
לפי דעתי עם פחזניות זה יהיה טעים יותר מאשר עם לחם, אבל מה שנראה לך שאת מעדיפה
מה שחיפשת מכונה "קונכיות". חיפשתי מתכונים להכנת קונכיות, אך כל המתכונים שהופיעו בדר' גוגל, אחד אחד, מתחילים בחבילת קונכיות מוכנות מבצק עלים.
אם את מעוניינת לאפיה קבועה לשבתות, חפשי מתכון של לחמניות וכד', אבל אם את מחפשת באופן חד פעמי, יש לי הצעה בשבילך- בצק פילו. הוא אמנם איננו עשוי מקמח מלא, אבל גם אינו מכיל שומן. השימוש בו קל. לפני האפיה מרססים במעט שמן וזהו. אם את קונה חבילה, על האריזה מראים במדוייק איך לקפל ולהכין בורקס ועוד מהבצק.
טוב, אולי אצטרך לשאול את זו שהכינה את זה..
אבל אין לי מושג איך..
הכנתי לחמניות מקמח מלא, קטנות
חציתי אותן לשתיים (כמו קונכיה)
משחתי כל חלק חצוי בשמן זית ושמתי רבע שבע בתנור
ובמקביל הכנתי חזה עוף קצוץ, עם בצל, פטריות וגמבה אדומה קצוצה דק, כ-מלית..
יצא מעולה!! תודה לכן!!
אביוס?
תודה !
ובלי מיצים למיניהם כי אין לי..
וממש בא לי! כי יש לי ציפיוי ממש שווה(קצפת ופירות)
רעיונות?
תודה רבה רבה!!
כשאני עושה זאת אני מוסיפה תמצית וניל או סוכר וניל, ואז העוגה בטעם וניל.
שבת שלום
עוגת קוקוס עסיסית/ ניקי ב
תבנית 24
מצרכים:
200 ג` חמאה
2 כוסות סוכר
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
שמנת מתוקה
2.5 כוסות קמח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1.5 כוסות קוקוס
אופן הכנה:
1.להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצים אחת, אחת.
2.להוסיף את הווניל, לערבב קמח, סודה לשתיה ומלח.
3.תוך כדי עירבול במהירות נמוכה, להוסיף חצי מכמות השמנת המתוקה,
חצי מהקמח, את החצי השני של השמנת ואת הקמח שנותר, להוסיף את הקוקוס.
4.להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות שעה, לצנן
**אני משתמשת בשמן במקום מרגרינה. את יכולה להשתמש בחצי כוס חלב במקום שמנת מתוקה.
אני אספיק?
אני ממש רוצה להכין וקמתי מאוחר...
יעני לעשות צורות בלי להתפיח לפני?
לחמם תנור ל-50 מעלות וכשהוא חמים לכבות אותו.
כשהבצק מוכן שמים אותו בתנור כדי שיתפח...
ובסוף לא הכנתי,
המטפלת התקשרה ואמרה שלילדה יש חום וצריך לקחת אותה לרופא
הרגע חזרתי...
לא נורא, העיקר הבריאות!