אני רוצה להכין עוגה מסוימת והמתכון מכיל שמנת חמוצה.
במה אני יכולה להחליף אותה כדי לא לפגוע במרקם?
(הטעם מנהסתם יפגע...)
אני רוצה להכין עוגה מסוימת והמתכון מכיל שמנת חמוצה.
במה אני יכולה להחליף אותה כדי לא לפגוע במרקם?
(הטעם מנהסתם יפגע...)
נכון, זה יצא קצת פחות, אבל עדיין בהחלט טעים. כל עוגות הפרווה זה ככה.
שמנת חמוצה הרבה יותר דלילה מנוזל, זה לא משפיע?
ד.א.
בסוף הכנתי בגירסה חלבית ויצא משהו משהו!
אבל עדיין מענין מה אפשר לעשות להבא.
אני מחליפה שמנת בשמן
ואם זה כמות גדולה, אני מחליפה מתכון למתכון בלי שמנת...
אפשר להחליף בקצפת צמחית, רק שזה מאוד לא בריא.
אומנם השמנת הרבה יותר מוצקה מנוזל, אבל בחימום השמנת הופכת נוזלית למידי.
200gr נחשב לכמות גדולה?
8 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תפו"א
אבקת אפיה
סוכר וניל (לא הכרחי)
כוס וחצי שמן
3/4 כוס מים או מיץ
8 כפות קקאו/ אגוזים טחונים/ שקדים טחונים/ קוקוס
- להפריד ביצים ולהקציף חלבונים עם כוס סוכר
- להקציף חלמונים עם כוס סוכר וסוכר וניל , להוסיף לתערובת את הנוזלים ואחר כך את שאר החומרים.
- להבליע את שתי התערובות בזהירות מירבית
לחלק לתבניות קטנות או אחת רגילה (לי יצאו 4 מאורכות קטנות- |אינגליש קייק| מכל כמות )
להכניס לתמור עם חום גבוה 5 דקות ואח"ר להנמיך לחום בינוני בערך כ20 דק' לבדוק עם קיסם.
(אפשר לשחק עם התוספות, חלק אגוזים וחלק שקדים, שוקולד עם קוקוס או אגוזים ושקדים, כל תערובת יוצאת נהדר. עוגות בלי תוספות קצת משעממות)
חג שמח!
לכן כדאי לא לשים יותר מ3/4 גובה התבנית.
כל הקמח תפו"א שקע למטחנצ'ואחרונהאיזה כיף, בדיוק נאבד לי הפתק עם המתכון משנה שעברה, וזה נראה דומה למה שזכור לי.
תודה!
![]()
בעזהי"ת
שתיים מתכונים שחידשנו השנה במלאי, גיוון מעולה, ללא חשש שרויה וקטניות-
1. עוגיות אגוזים ושקדים: [לא כ"כ בריאות, אבל טעימות משו משו, ונמסות כזה בפה, יאמי!]
4 כוסות קמח תפו"א, כוס וחצי שמן אגוזים, שתי ביצים, כוס וחצי אגוזים ושקדים טחונים, כוס סוכר, וחצי כפית מלח.
לערבב טוב טוב [יוצא בצק שומני כזה, אבל רך ונעים לעיבוד], לכסות, לשים במקרר חצי שעה- מכוסה, ואז ליצור כדורים ולאפות 10-15 דק'. מממ... |מלקק שפתיים| אפשר לפזר מעל אבקת סוכר, לקישוט. משתלב נהדר.
2. מאפינס שוקולד אמיתי-אמיתי: [שחיתות לשמה, אבל יאמי.]
250 גר' שוקולד מריר, 250 גר' מרגרינה- להמיס בסיר.
5 ביצים, 10 כפות קמח תפו"א, 2 כפות קקאו, 1 ורבע כוסות סוכר [אפשר קצת פחות בכיף..]- להקציף [כמובן; את הביצים- שלמות- ואז להוסיף את השאר בהדרגה..], ולערבב עם תערובת השוקולד.
לאפות בתור מנג'טים גבוהים קטנים, שמיועדים למאפינס- יש כאלה, חד"פים, בכל חנות חד"פ- ולאפות ממש קצת; איזה 10-12 דק', ולא יותר, רק שהלמעלה יתייצב. יוצא נוזלי ורך מבפנים, וטעים-טעים.. להגיש חם, כמובן-כמובן. [לאפות כמה שיותר קרוב להגשה.] אפשר לפזר מעל אבקת סוכר. [שימו לב; אם רוצים להכין את זה לשבת או לחג- זה יעבור 'חימום' נוסף על הפלטה; לכן לאפות פחות- אחרת זה יאפה עד הסוף ותצא עוגת שוקולד רגילה..]
יש לי שתי שקיות שימרית שהתאריך שלהן היה עד אתמול - היום עוד אפשר להשתמש בהן??
תודה 
תנסי לבדוק אם הריח והמרקם לא השתנו [כשזה מקולקל זה נמס ] או שתתקשרי מחר לשימרית לשאול [מן הסתם יש מס' טלפון על החבילה] אני התקשרתי [לפני כמה שנים] וענו בשמחה.
בד"כ התוקף לעוד כמה ימים מהתאריך המופיע על האריזה
במיוחד אם היתה בקירור
בהצלחה 
אצלנו בבית אנחנו שופכים שמן משומש/שטיגנו בו לתוך בקבוק וזורקים לפח, כי השמן מזיק לצנרת, כך שאי אפשר לשפוך לכיור.
אתם מכירים פתרונות נוספים לשמן משומש? מה אתם עושים איתו?
פעם יצא לי להיות בשוקניון (ליד שוק מחנה יהודה בירושלים), כדי לקנות מוצרים בבי"ס לבישול. הגיע לשם בחור שאסף את השמן הרב המשומש שממנו מכינים - דלק!! לדעתי, האפשרות היא למסעדות וכד', במקומות בהם משתמשים בכמויות אדירות. תוכלי לבדוק בבי"ס לבישול או במסעדה, אבל תצטרכי להביא להם את השמן.
להוסיף לשמן כמות מכובדת של סבון כלים, מים, ואז אפשר לשפוך לכיור או לאסלה
אנחנו מחכים שהשמן יתקרר, ואז שופכים אותו לשקית סנדוויצ'ים, קושרים- וזורקים לאשפה...
מה זה עושה? ![]()
בעזהי"ת.
[שומן רווי, כולסטרול רע]
חומר שנדבק לדפנות של העורקים בגוף, ויוצר "סתימות".
אותו אחד של המרגרינה... (שהיום כבר אין במרגרינה כמעט בכלל)
בעזהי"ת.
[אני חוזרת על המנטרות של אבא שלי... חח]
אבל חימום מומשך/חוזר של שמן יוצר שומן טרנס שהיום יודעים שהוא מזיק יותר משומן רווי.
נגמר במכולת השמנת צמחית...
יש למישהו רעיון למילוי ללא שמנת ???
וציפוי שוקולד.
קרם חמאה (קרם מרגרינה
)
ריבה- אין,
ומרגרינה- קטניות...
וחמאה חלבי....
אוף, צריך למצוא שכנים שמחזיקים במקרה שמנת צמחית כנראה...
אבל בטח מאוחר מידי
לקראת פסח הבא, צריך לדרוש מנותני ההכשרים המהודרים שיתנו הכשר גם למרגרינה. כל השנה אני משתדלת להימנע ממרגרינה, אבל כשאפיתי בראוניז וניתנה אפשרות לקקאו או שוקולד, בחרתי קקאו, אבל ללא מרגרינה(במתכון המקורי מופיע שמן כך שלא שיניתי), וללא שוקולד שמכיל שומן מוקשה, יצאה עוגת שוקולד פשוטה ולא בראוניז!
לא ידעתי לא ראיתי לא שמעתי
בשוקולד יש שומן רווי שמקורו בחמאת קקאו, אבל מעולם לא ראיתי בשוקולד שומן מוקש/ה באופן מלאכותי
נתקלתי בעבר בסלט קישואים קר עם ביצים קשות ואני מחפשת מתכון מתאים. אודה למי שיוכל לתת לי בהקדם (קניתי קישואים ולכבודם אני רוצה להכין עוד היום סלט).
ועידכון- רולדת הבשר שבישלתי התבשלה בסיר לחץ (הסיר היחיד הבשרי הפנוי) והתכווצה. כשבעלי ניסה לפרוס אותה, התברר שהיא ממש לא מיועדת לפריסה, אז הוא חתך לחתיכות קטנות והתוצאה מכוערת למדי. כנראה ששמו ברשת בשר שלא מתאים לרולדה.......
בשר בקר צריך בישול ארוך אבל איטי - סיר לחץ לא מתאים לבישול של צלי בשר, מאחר והוא סיר של בישול מהיר.
מתכון לסלט קישואים קר (ללא ביצים, אבל אפשר להוסיף, אין כמויות מדויקות)
חותכים בצל גדול.
חותכים קישואים כמו מלפפון לסלט
במחבת טפלון גדולה/ווק/סיר רחב מחממים מעט שמן, רצוי שמן זית
מטגנים-מאדים את הבצל עד שיתחיל להיות שקוף.
מוסיפים את הקישואים
מערבבים ומבשלים פתוח עד שהם רכים, מידי פעם מערבבים שוב
מתבלים בפלפל שחור ואגוז מוסקט. מוסיפים כמובן גם מלח. אם אין אגוז מוסקט משתמשים בתבלינים אחרים שאוהבים., ומתאימים לקישואים.
מרסקים במעבד מזון למחית חלקה. אם רוצים עם ביצים מוסיפים בזמן הריסוק ביצים קשות.
צלי בקר הולך מצוין בסיר לחץ, רק צריך לדעת איך לבשל אותו- בהתחלה בלחץ, ובחתיכה אחת, כ-15 דק (בשר מס' 5), או 20-25 דק' (מס' 6), ובשלב שני אחרי הפריסה והוספת מה שצריך- בישול עד שיתרכך- ולא יותר מדי.
מאחר שהבשר היה עטוף ברשת (בשר עגל ברשת) ולא היו פרטים על החלק, לא ידעתי איך להתייחס. בעבר, בישלתי רולדת הודו בסיר לחץ, אבל כנראה שפחות זמן (סיר הלחץ של פסח במצב טוב יחיסית, וכנראה שאכן נוצר בו לחץ, להבדיל מסיר הלחץ ז"ל של יום חול......
כל כך חבל על נתח בשר כזה יקר שאני לא בטוחה אם בפסח הבא אעיז לקנותו שוב.
נווה מדברבראוניס פסחי. לא זוכרת בדיוק מאיזה אתר, מתוק או המטבח של איה (קישורים שנתנה אני ירושלמית). בכל אופן ניסיתי אותה כבר פעמיים והיא מעולה. לבריאות!!!
'בראוניז' כשר לפסח
כן. אפילו 'בראוניז' כבר הכשירו לפסח.
החומרים:
4 ביצים
1 ¼ כוס סוכר
½ כוס שמן
½ כוס קקאו
½ כוס קמח תפוחי אדמה
½ חבילה אגוזים טחונים
½ חבילה אבקת אפיה
½ כוס קוקוס
אופן ההכנה:
מערבבים את הביצים, הסוכר והשמן לתערובת נוזלית.
בקערה נפרדת, מערבבים, את הקקאו, קמח תפוחי האדמה, האגוזים, אבקת האפייה והקוקוס.
מצרפים את שתי התערובות ומערבבים, עד לקבלת עיסה אחידה. שופכים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כ3/4 שעה.
רק שהכמות שיוצאת היא קטנה יחסית. בפעם השניה שעשיתי הכפלתי כמויות...
קניתי השנה קמח מצה שמורה טחון דק לאפייה. (שנה ראשונה שראיתי דבר כזה)ראיתי שהוא מגיב באפייה ממש כמו קמח רגיל, אז ניסיתי את המתכון של אימא שלי לעוגה ללא ביצים. יצא נהדר.
1.5 כוסות קמח מצה טחון דק לאפייה
0.5 כוס קמח תפו"א
1.5 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
סוכר וניל/תמצית וניל.
0.5 כוס קקאו
לערבב את כל החומרים היבשים (לא צריך אם משתמשים במיקסר)
0.5 כוס שמן
וכאן מגיע החלק הקשה - במקור 1.5 כוס נוזלים (יין/מים/שניהם) אבל מאחר והסתבר שהקמח מצה הנ"ל בכל זאת לא בדיוק כמו קמח רגיל כשהוספתי רק כוס וחצי מים קיבלתי עיסה קשה כמו של כדורי שוקולד במקום את הבלילה הרכה שאמורה לצאת לעוגה הזאת. אז הוספתי עוד ועוד מים ויין עד שהגעתי לבלילה הנכונה, אבל אני לא יודעת כמה בדיוק הוספתי. נראה לי שסכ"ה משהו כמו 2.5-3 כוסות נוזלים. . כדאי להוסיף לא בבת אחת ולראות כמה צריך שעד שמקבלים בלילה נוזלית אבל סמיכה ולא מימית.
מערבבים לתערובת חלקה וללא גושים. מעבירים לתבנית, העוגה צריכה להיות נמוכה. אופים בתנור חם (180) חצי שעה.לא להבהל אם היא לא תפוחת, היא לא אמורה לתפוח אבל היא כן מקבלת מרקם של עוגה גם בלי לעלות.
וסתם דרך אגב, לי בפסח אין מיקסר ואני מקציפה ביצים ושמנת עם מטרף ידני - בלון, וזה יותר קל ממה שחושבים
ניסיתי את העוגיות - משהו משהו!
הוספתי לחלק קקאו ולחלק קינמון - האמת עם הקקאו יותר טעים
![]()
עשיתי ריבת תפוזים, ולצערי שכחתי אותה על האש (בערך חצי שעה יותר מהזמן)..
בהתחלה היא נראתה טוב, אבל כשהסתכלתי עליה בשבת היא נהייתה כמו גוש של קרמל/סוכריה (מקוה שהבנתם את המצב פחות או יותר).
יש לזה תקנה?
אולי לבשל את זה בעוד מים?
תבורכו!
אפשר להוסיף מים ולחמם במיקרו על בתוך נטלה עם מים חמים, ואז לערבב היטב.
אם יש טעם שרוף לפח וחסל
אמנם צריך ללכלך כאן קצת יותר מקערה אחת. אבל בסך הכל המתכון יוצא טעים מאוד מזכיר לנו את החמץ שכל כך חסר לרובנו. לגבי הכולסטרול- כאן אני לא לוקחת אחריות. קצב מגשי הביצים שעוברים במטבח שלי בימי הפסח לא נספר. בע"ה נחזור בתשובה מיד אחרי החג בלי נדר.
לציפוי:
1 כוס שקדים טחונים
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
1/4 כוס אגוזים טחונים או קמח מצה (אפשר גם להחליף את האגוזים בשקדים)
1/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
לגלידה:
10 ביצים (רחמנא לצלן)
1/2 כוס סוכר
1 כף קפה נמס
1 כף מים רותחים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי.
משטחים על נייר אפיה בתבנית אפיה- ואופים למשך 20 דק' בחום בינוני. תוך כדי האפיה מדי פעם יש לפתוח את התנור ולפורר את התערובת בעזרת כף. להזהר לא לשרוף ולהוציא מהתנור כשהפרורים בצבע זהוב נוטה לחום, ולקרר.
טיפ: לא כדאי להתחיל להכין את הגלידה לפני שהפרורים מתחילים את שלב הקרור.
הכנת הגלידה
להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף קשה. להוסיף תוך כדי הקצפה עדינה את החלבונים והקפה המומס במים.
להמשיך להקציף מס' דקות בעדינות.
בתבנית גודל A4 מפזרים את מחצית הפרורים ובזהירות שופכים מעליהם את הגלידה.
מפזרים את יתר הפרורים על הגלידה באופן אחיד.
וכמובן מקפיאים .
בתאבון!!
פסח כשר ושמח לכולם ותודה על הפירגון.
אל תדאגו אני לא חושפת כאן את כל סודות המטבח שלי!!!
שמנה לב שבאחת לתגובות (מס' 9) למתכון של הגלידה יש לאלטרנטיבה לביצים- ריצ'.
בטעות הפשרתי שעועית ירוקה של סנפורסט לילה והקפתי שב מותר או בריא להשתמש בה????????
מלכתחילה - לא. בדיעבד - אפשר, כי זה לא כמו בשר, עוף ודגים, שמרגע שמפשירים הם מתחילים לפתח חיידקים וזה סכנת הרעלה. לגבי הטעם? לא יודעת, על זה את תספרי לנו... בהצלחה.
אולי יש למישהו מתכון מוצלח לדג מושט (אמנון)? עד כה הייתי טובלת בקמח ומטגנת, אך אני מעדיפה להמנע מהטיגון...
אז עדיף מבושל או אפוי...
המתכון המקורי הוא לדג סול, אבל מתאים מאוד גם לאמנון.
מכינים ירקות מוקפצים (ככה,או איזה שאוהבים)
בצל
גזר + פלפל אדום
קישוא
שעועית ירוקה
פטריות פרוסות
מכינים את הירקות - חותכים לרצועות ומקפיצים עם מעט שמן לפי הסדר שהירקות רשומים. ערבוב של דקה שתיים בין ירק לירק.
מסדרים את הדג בתבנית, ומעליו את הירקות. אם הדג לא נכנס בתבנית בשכבה אחת שמים שכבה של דג, ושכבה של ירקות ואז עוד שכבה של דג וכו'.
אופים פתוח בתנור 10-15 דקות בחם של 170-180 מעלות.
מה עם תיבול?
מושט לא צריך הרבה וכל המוסיף גורע.
רק קצת תבלינים (גריל דג / פפריקה, שום, מלח) , קצת שמן ו- 10 דקות בתנור.
טובלת בפרורי לחם (אפשר גם בלי ביצה)
משמנת נייר אפיה מניחה את הדגים מזליפה טיפה שמן מלמעלה
ואופה עד שמזהיב. זה באמת דג שלא צריך יותר.
כשמגישים אפשר לאכול עם רוטב פסטו או משהו דומה.
רחפנית שכמותי...
מתבלים את הירקות בשום, פלפל לבן ורוטב סויה. הדג עצמו לא צריך תיבול נוסף
ולעקיבא - אם המתכון לא נראה לך, אתה לא חייב להשתמש בו, אבל אני חושבת שדג עם ירקות זה טעים בהרבה מדג עם רק קצת תבלינים, וגם נראה הרבהע יותר חגיגי.
וזה שני זנים שונים של אותו צמח
וכמאמר רבותינו ז"ל "על טעם וריח אין להתווכח" (שם, שם)
הדג עם הירקות נאפה לו בנחת בתנור ומריח מעולה, אבל איך יודעים מתי הוא מוכן??? כבר בערך רבע שעה ואני לא יודעת...
הדג עם הירקות היה "טעים חבל על הזמן" כהגדרת בעלי (אני לא אוכלת דגים)!...![]()
ואת המתכונים האחרים ננסה בע"ה בהזדמנות...
האורחים לא אוכלים קטניות...
יהודיה מא"יכל ירק שאת נוהגת לשים במוקפץ יכול להתאים - אולי כרוב?
לפחות לפי הרב ליאור. וממה שאני מבין ממה שכתב הרב שלכם השבת נראה שהוא מסכים באופן כללי עם גישתו של הרב ליאור בעניין הזה.
תגידו לאורחיכם לשאול את הרב שלהם מה דעתו בנושא.
ואם הם ממש מתעקשים להחמיר אז נראה לי שברוקולי יעשה את העבודה יפה ובאותו צבע.
אבל נראה לי שזאת פסיקה יחסית יוצאת דופן, ושרוב האשכנזים לא אוכלים גם שעועית ירוקה. למרות שאפשר פשוט לשאול אותם.
ברוקולי אולי יעשה עבודה באותו צבע, אבל המחיר...
ואנחנו לא מחמירים בכלל.. (משתמשים בשמן קטניות למשל. ובלפתית.. )
כתבתי על רב מאוד מסויים שמתיר וכתבתי על רב מאוד מסויים אחר שייתכן שגם הוא מתיר.
לא כתבתי שזה מותר לכולי עלמא ובהחלט כל אחד מוזמן לשאול את רבותיו. הפורום לא מיועד לפסקי הלכה.
רק לצורך ההסבר ההלכתי הקצר - שעועית ירוקה היא ירק ואין בה אף אחד מהחששות שבגינם גזרו על הקטניות (לא עושים ממנה קמח, לא מערבבים אותה בשקים עם חיטה וכו') בהחלט ישנם רבנים רבים שאוסרים את השימוש בה למרות האמור.
רק שכאן בארץ הוא נורא נורא יקר, לכן לא צא לי אף פעם להכין אותו...
אני חושבת שדג טוב ילך עם כל מתכון...
תגלי לנו האם הוא באמת ככ מוצלח?
אפושבס"ד
פטנט!--לחתחילה את הדג (למרות המיתוס) להשרות בשמן זית ול-א בלימון!-הלימון מיבש את הדג!!!
1.לחתוך ירקות (בצל,גזר,עגבניה,קישוא,גמבה כמה שיני שום..וכמובן פטרוזיליה!!) לפזר על תבנית בין הדגים (כמובן שעל התבנית קודם שכבה ממש ממש דקה של שמן זית) על כל הדג או אם זה נפרדים על כל אחד תערובת פשוה של מיונז וחרדל (בכמות נומאלית שלא יהיה מגעיל!). מעל הכל לפזר תבלין "גריל דג" ואם רוצים מעט פלפל שחור גרוס להזליף על הכל מעט מים / שמן זית (שלא יתייבש) ולהכניס לתנור עד שזה מוכן--מעדןן!!!
2.לחתוך ירקות (גמבה בצל שום פלפלופלפל חריף אחד-לפי הטעם,כוסברה,פטרוזיליה) ת הכל לגן מע ולהניח עליהם את הדג אח"כ לכסות עם מים עד שזה מוכן! יוצא פצצה
תכיני דג מרוקאי לערב שבת..
אם תרצי יש לי מתכון מעולה של אמי
הכנתי אותו לפני שבועיים בפעם הראשונה ויצא מעולה!
גם מהיר וקליל!
כולם מלוחות (אולי חוץ מריקוטה) ולא כמות מאוד גדולה מכל אחת
ואני מחפשת רעיונות מה לעשות איתם.
כשל"פ כמובן.
אני הייתי מנסה לקחת מתכון רגיל של פשטידת גבינה (או של כל פשטידה אחרת שמכילה גבינות) ולשים קמח תפו"א או קמח מצה במקום קמח רגיל.
אפשרות אחרת: בורקס גבינה ממצות. - לאוכלי שרויה בלבד
אנחנו עושים ככה: שוברים כל מצה במים, משרים מעט במים (עדיף רותחים) ומוציאים החוצה. משהים כמה דקות בחוץ עד שיהיו רכות וגמישות
אח"כ ממלאים. חלק מהמילויים אפשר לשים כמו שהם - אם הם לא נוזליים מדי. מילוי נוזלי (למשל קוטג') כדאי לערבב עם קצת קמח תפו"א. אפשר כמובן לתבל- למשל לתפו"א אנחנו הוספנו ביצה (רכה), שמן זית ובצל. ממלאים את המצה, מגלגלים ו...לתנור. (לנו יש טוסטר אובן לפסח). יש כאלו שמטגנים במחבת איכשהו (בטח עם קצת שמן במחבת ואולי קצת ביצה מלמעלה)
במקום סירופ שקונים בחנות? אני רוצה להכין לבד ולשמור אותו ואז כל שבת להוציא מעט ולדלל במים, לשתיה. (מקווה שהייתי ברורה. אני מחפשת מתקון לתחליף לויטמנצ'יק). תודה!!!
אפילו יותר.
אבל, אני לא יודעת מה קורה אם מוסיפים לו סוכר...
יש מצב להכין (עם סוכר) ולהקפיא?
לסחוט את הלימון / תפוז, לבשל ביחד עם מים וסוכר עד שמסמיך.
מאחר ואת לא שמה מן הסתם חומרים משמרים וכו' כדאי לחלק לכלים קטנים ולהקפיא.
אגב, אפשר להכין מהרבה סוגי פירות ולאו דווקא תפוזים או לימונים. בתחילת השנה הכנתי מרימונים ויצא לי כמות שהספיקה להרבה זמן.
זה נשמע לא בריא אבל אל תשכחי שאת מדללת את זה אח"כ עם כמה מים שאת רוצה.
בד"כ מדובר על כקילו סוכר לליטר מים אבל קחי בחשבון שהלימונים חמוצים ולעומתם התפוזים מתוקים ולכן צריך לשחק עם זה לפי הטעם. (אפשר להוסיף מים / סוכר לפי הצורך גם תוך כדי הבישול.)
תנסי בהתחלה בכמויות קטנות וכשתתרגלי תוכלי להכין כל פעם כמות גדולה יותר.
את יכולה להכין תרכיז לימון מיחס של 1:1 (על כוס לימון, כוס סוכר). שימי בסיר קטן, בחשי, הביאי לרתיחה ומיד תכבי. אם משאירים את המיץ שיתבשל הוא מקבל טעם פחות טבעי ופחות שקוף. תקחי כף מהתרכיז (לאחר שהתקרר), תוסיפי כוס מים ותטעמי. אחרי נסיון תוכלי לדעת כמויות מדוייקות יותר לבקבוק שלם. אפשר להוסיף מעט מיץ לימון טבעי לשתיה שהכנת, לתת טעם יותר טרי, או פרוסת לימון (בצורה זאת להשתמש באותו יום או למחרת ולא להכין מיץ מהתרכיז ולהשאיר)
ראיתי שפעם אבא שלי עשה שעועית אדומה (אם ככה קוראים לזה) ביחד עם גזר ואורז ורציתי לנסות.
אז חתכתי גזר ושמתי אותו ואת השעועית ביחד עם מים בסיר על אש קטנה כדי שיתרככו.
מתי אני צריכה להוסיף את האורז ואיך?
אני מקווה שלא הרסתי ואין יותר תקנה..
אנחנו לא משתמשים בקטניות או אורז בפסח, אבל מניסיוני בבישול קטניות, מן הראוי לבשל את השעועית לבד, אחרי השריה של לילה, כי הבישול שלה ממושך מאד (כשעתיים) ואין לבשלה יחד עם גזר או כל דבר שדורש בישול קצר יותר. רצוי שתבשלי גם אורז בנפרד, ואפשר לקראת סוף בישול האורז לאחד את הקטניות והאורז ולבשל בסוף ביחד.
א. סודה, ואח"כ תבשלי אותה בסיר לחץ כחצי שעה, ואח"כ תוכלי לבשל אותה עם הגזר.
אני צריכה רעיונות לדברים שאפשר לאכול בפסח (לא קטניות,אפשר שרויה) פשוט המצות עושות לי כאב בטן..
(טוב כמעט...)
בשר, דגים, ירקות אפויים / מבושלים, פשטידות, מצה ברייט, בורקס ממצות, עוגות, שימורים.
תגידי כיוון וננסה לעזור יותר ספציפית.
אין לנו תנור לפסח..בעיה מיוחדת![]()
אם כן אז יש כל מה שצריך אם לא - רוצו לקנות ![]()
מעבר לזה, כל דבר שאפשר לבשל / לטגן
תודה על התגובה המהירה..ננסה בעז"ה.. חג שמח!!
אנשים רבים רגישים למצות, מאחר שבהן יש קמח ומים בלבד, ללא שמרים וללא התפחה כלל, והריכוז של הקמח גורמים לפעמים אףילו עד כדי בעייה של צליאק. שמעתי על מקרים בהם מבוגר חש כאבי בטן, שילשולים אחרי פסח ואז, לאחר בדיקות מקיפות מגלה צליאק. ואז, עליו לומר שלום לתמיד למצות.
כדי לחסוך את עגמת הנפש הזאת, יש להשתדל לא לאכול מצות לבד, ולא יבשות. אפשר להכין קניידלעך מקמח מצה, אטריות מקמח ת. אדמה (מכינים חביתיות וחותכים לפסים), עוגות, לחמניות פסחיות, פשטידת ת. אדמה, פשטידות ירקות, שניצלים (מצופים בקמח מצה או קמח ת. אדמה), פירה עם בצל מטוגן,......
אנחנו זוג צעיר ותמיד לפני שבת אני בהמון התלבטויות אם לקנות עלים ירוקים כמו פטרוזליה כוסברה ועוד... כי אני שמה בדג, במרק
ואז תמיד נשאר כמות גדולה שנרקבת לה לאיטה במקרר עד שאני מעבירה אותה לפח אחר כבוד...
אם יש לכם דברים טעימים שאפשר לעשות עם כל העלים אני ממש אשמח!(חוץ מלשים בסלט ירקות, בעלי לא אוהב...)
לקצוץ כשטרי,
להכניס לכלים אטומים היטב ולהקפיא מיד.
נשמר מצוין.
אחרי ששהה בקרח מי יודע אם הוא יהיה טוב.
וזה לא כמו טרי, אבל לא לפלפי מדי.
לבישול זה בוודאי טוב, אני מוסיפה אותו בשקט לסלטים טריים ומקשטת איתו סלטים טריים ואין שום בעיה
תאמת שמית בתוך כלי פסטיק בתחתית שמתי נייר סופג מעל את העלים ומעל העלים עוד שיכבה של נייר סופג סגרתי והם נישמרים לי הרבה זמן במקרר
דניאלה .ד.פסח כשר ושמח!
ולפורר ולעשות מזה תבלין (פיטרוזיליה)
קניתי סלק. מה עושים איתו?
אני רוצה להכין סלט, אבל דרך הבישול לא ידועה לי... [=
[צריכה הסברים מפורטים.. אף פעם לא ראיתי מבפנים...]
ואז גם אולי תהיה איזה נשמה טובה שתתן לך מתכון מענין.
לאחר מכן אפשר או לחתוך לפרוסות או לגרד בפומפיה... ולטבל במלח פלפל שחור שמן ולימון... אפשר להוסיף גם בצל
לחתוך לקוביות או רצועות להוסיף מלח פלפל לימון מעט חומץ, סוכר ,כמון ולערבב. ( אפשר להוסיף שמיר או פטרוזליה קצוצה).
אצלי במישפחה הפולניה שלי מגישים ליד כבד, סלק מתוק : אחרי שהסלק מוכן מגרדים אותו בפומפיה ומאדים אותו במררינה ומוסיפים סוכר מאדים אותו3דק; על אש נמוכה.
שבת שלום![]()
מקלפים וחותכים לקוביות. מבשלים במים עד שמוכן (לא יודעת כמה זמן - אצלינו פשוט טועמים..
)
עכשיו יש 2 אפשרויות:
1. מוסיפים קוביות תפו"א (מבושלים כמובן), בצל ירוק ושמן זית. אפשרויות נוספות (בנוסף לנ"ל): אפונה ירוקה קפואה (אפשר לבשל אותה טיפה לפני), שמיר טרי קצוץ וכו'
2. עם בצל (אנחנו שמים ירוק), שמן זית ושמיר או פטרוזיליה
בס"ד
יוצא גם טעים...
אותו דבר כמו במבושל... לגרד בפומפיה ולטבל בחומץ, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם...
עדיין טובים לבישול? אני תקועה איתם כי קשה לי להתעסק דגים מתים , אבל עכשיו חבל לי לזרוק....
יותר קל לך להתעסק עם דגים חיים, ועם עיניים שמציצות?
קניתי אותם מחנות שמוכרים דגים טריים [יותר נכון שלחתי את אמא שלי לקנות...]
לא, גם דגים חיים לא מעוררים בי רצון להכניס אותם לסיר...בראש השנה יש תמיד את הנשמה הטובה ששולחת לי ראש אחד של דג הוא עומד באמצע השולחן ומסתכל עלינו כל הסעודה במבט מאשים... אף אחד לא יכול לאכול...
אבל עכשיו , מה אני אמורה לעשות עם המושטים האלה????????
וטעים ביותר!!! מומלץ גם למי שסולד מטעם 'דגי' מידי.
י
ש לך נתחים גדולים או כאלו קטנים, למנות אישיות?
אם לא אגרום הרעלה לאף אחד בשבת... כמה זמן היצורים האלה אמורים להחזיק מעמד?
ואז אוכל לספר לכם כמה זמן מושטים מחזיקים במקפיא....
לפחות הם הפסיקו לפזול מכוון המקפיא ![]()
אולי אני הנשמה הטובה ששולחת לך ראש של דג בראש השנה???
אני תמיד מכינה גפילטע ולא מסוגלת להתמודד עם הראשים... אז לאחר בישול הם מחולקים לשכנות...
![]()
המושטים יצאו נהדר, בישלתי אותם בעצימת עיניים....ואף אחד לא התלונן אז כנראה שגם הטריות שלהם היתה בסדר!
ועוד כינוי, ניראה לך שאני אקח ראשים? אני מקבלת א ח ד מבושל וארוז בקופסא, וכל מה שאני צריכה לעשות זה רק לפתוח אותה [גם בעצימת עיניים ] ולהניח על השולחן!