שרשור חדש
מיונז~א.ל

נשארו לי כמוית של מיונז וחוץ מלהכין סלט מיונז עם תפ"א ביצים גזר ואפונה אין לי שום רעיון

 

תוכלו לעזור??

רעיונותאיזה טוב ה'!!!!

א. לא חייבים לסיים - זה לא חמץ.

 

ב. סלט וולדורף

 

ג. סלט טונה

 

ד. היו פה בעבר מס' מתכונים לעוף עם מיונז - אני אישית לא ניסיתי אבל את מוזמנת לחפש ולנסות.

 

ה. להכין רטבים לסלטים (אלף האיים, שום וכו')

 

 

נשמע מצוין~א.ל

ב+ה: איך מכינים??

 

תודה רבה!

אפשר לשים עם המיונז תבלינים-משה ר-

ולמרוח על עוף שלם ולשים בתנור

מתכוניםאיזה טוב ה'!!!!

מתכונים משרשור המתכונים הגדול של שירשור:

 

סלט וולדורף

 

החומרים:

6 תפוחי עץ חמצמצים מסוג אלכסנדר

1 ראש סלרי קטן או 1/2 ראש סלרי גדול מגורד

5-6 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ

100 גר'אגוזי המלך

3 כפות מיונית

3 כפות שמנת חמוצה

קוביות אננס משומר מקופסא

מלח, פלפל

מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

חותכים את תפוחי העץ לרצועות דקות. חותכים את שורש הסלרי לפרוסות ואחר

כך לרצועות. מערבבים מיץ לימון עם 1/2 כוס מים וטובלים בהם את התפוחים

והסלרי כדי למנוע השחרה, שמים יחד בקערה. קוצצים את עלי הסלרי ומוסיפים 

 

 

 

סלט וולדורף2

 

6 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר חמוצים

1 ראש סלרי קטן או 1/2 ראש סלרי גדול

גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ

1/2 קופסא קוביות לפתן אננס + מעט מיץ לפתן

1/2 כפית סוכר

מלח, פלפל לבן

2 גביעי שמנת חמוצה (לארוחה בשרית- 4 כפות מיונית)

100 גר'אגוזי מלך

 

אופן ההכנה:

חותכים את תפוחי העץ לפרוסות דקות בפורס, מסדרים בערימה במרכז קרש

החיתוך וקוצצים לרצועות דקות עם הסכין. מגרדים את שורש הסלרי בפומפייה.

מוסיפים את גבעולי הסלרי, קוביות האננס ומעט מיץ לפתן. שופכים מעט מיץ לפתן

על הסלט. מוסיפים סוכר, פלפל לבן ושמנת חמוצה. מערבבים הכול יחד. בעת

ההגשה מפזרים מעל לסלט את אגוזי המלך 

 

סלט תירס

 

1 קופסת תירס

1 גמבה אדומה כבושה

1 מלפפון חמוץ

חופן שמיר

1 כף מיונית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

מסננים את התירס מהמים ושמים בקערה. קוצצים את הגמבה והמלפפון לקוביות

קטנות ומוסיפים. קוצצים את השמיר ומוסיפים גם כן. מוסיפים מיונית, מלח

ופלפל ומערבבים.  

 

 

מההודעה של נחשונית:

 

 

סלט כרוב וגזר - קולסלו

כרוב קטן / קולורבי

3 גזרים

3 צנוניות או צנון / קולורבי

פטרוזיליה או שמיר

 

מלח, פלפל, לימון, מיונז

 

 

לחתוך את הכרוב לרצועות דקות דקות

או במעבד מזון בדיסקית גסה.

לגרד את את צנון והגזר במעבד מזון בדיסקית גסה.

לקצץ את הפטרוזיליה או את השמיר דק דק.

 

לתבל בפלפל, לימון ומיונז.

 

 

 

 

רוטב אלף האיים:

 

לערבב מיונז עם קטשופ. להוסיף מלפפון חמוץ קצוץ דק.

 

 

 

 

 

סלמון במיונז ירוק - מעדן (אפילו לשונאי המיונז..)בת נוגה

 

דג סלמון  מעולה נימוח בפה

(מתכון  מאתר 'מבשלים')

 

(אמא שלי משהו דומה אבל עם שמיר ולא עירית, ומסלמון שהיא פורסת לפרוסות יפות לפני האפיה)

 

 

מרכיבים:

 
0.75 קילו   סלמון - נתח שלם ונקי
 
3 כף/ות   מיונז - קל, אפשר גם מיונז רגיל
 
1 כפית/ות   חרדל (רוטב) - מאיכות טובה, אפשר גם חרדל דיז'ון
 
1 צרור / חבילה   עירית - קצוצה דק, חשוב מאוד!
 
קורט   פלפל שחור - גרוס גס
 
קורט   מלח - מעט
 
אופן ההכנה:
מנקים את הנתח היפה, מניחים על רצועת נייר אלומיניום גדולה (נייר כסף) שהונחה בתבנית אפייה.
מערבבים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים של הממרח העדין, מורחים היטב את הדג בחלקו הורדרד, עוטפים את הנתח בנייר הכסף "עטיפת סוכרייה", מכניסים לתנור שחומם ש לחום בינוני, אופים בדיוק 20 דקות על השעון! מכבים את התנור ומוציאים התבנית החוצה (כדי שהדג לא יתייבש). מגישים ונהנים - המחמאות כבר בדרך...
דיאטטי, טעים, נימוח בפה, מתאים כמנה ראשונה וגם כעיקרית.
 

 

 

 
 
 

 


 

 

בנוסף - הרבה פשטידות ירק מועשרות במיונז - מעולהבת נוגה
נסיכה אפויה ברוטב אלף האייםכלנית1

לוקחים רבע כוס מיונז ורבע כוס קטשופ ובוחשים היטב. מורחים על הדג (אם רוצים כמות גדולה יותר, או פחות סמיך אפשר לדלל במעט שמן. אופים 15-20 דקות..

^^^אצלנו מוסיפים גם חרדל ותבלינים, יוצא מצוין!!!בת נוגה
עוגת מיונז?מאמע צאדיקה

כן אני יודעת שזה נשמע לך הזוי...

אבל זה קיים- וזה טעים!!

 

מתכונים? יש ברשת... (גוגל.) (לי אין מתכון ספציפי...)

נראה לי שעל זה נאמר: איכס...שלום 22אחרונה
רעיונות לבישול בשר, בבקשה!כלנית1

רציתי משהו מיוחד לפסח. לא קניתי רולדה כי אני מעדיפה לתבל בעצמי, אז קניתי בשר ברשת עם הכשר מעולה ובלי שום תיבול ותוספות. תיכננתי להכין רולדה (אולי בסיר, כמו ברולדת הודו, כשי שלא תתייבש).

מחכה לרעיונות, בבקשה!

לשון!!! הכי טעים!!שלום 22

תרתיחי כשתי כוסות מים בסיר לחץ, עם כורכום (אפשר גם מעט א. מרק עוף), מעט יין לבן, אפשר עלה דפנה (לא יותר משתיים). שימי בפנים את הלשון כמו שהיא, ותבשלי בסיר לחץ כחצי שעה. אחרי חצי שעה תקלפי את הלשון (מה שלא אוכלים), ותחתכי אותה לפרוסות, תבשלי אותה עוד כחצי שעה (ניתן להוסיף עכשיו מעט פטריות), עד שיהיה מוכן (זהירות- לא לבשל יותר מדי כי אז לא יהיה טעים!).

 

 

כן, כן! לשון!! טעים בטירוף |מתענג על זכרונות|הרהור
מה'זתומרת? אם היא לא קנתה לשון - איך תכין לשון?!בת נוגה

לא מתמחה בבקר,

אבל טוענים שלהשרות ללילה ביין אדום ותבלינים

ואח"כ בישול ארוך - יוצא נהדר.

בהצלחה!

שכחתי שיש לקצוץ בצל ולבשלו במים עם הלשון (מהתחלה)שלום 22
איזה בשר קנית? בקר? איזה מספר?חילזון 123

 

קניתי צלי עגל ברשת (של הקר), בלי מס'כלנית1

חשבתי לבשל אותו לחג, כך שאפשר להוסיף רוטב. אולי בישול ואח"כ לחתוך לפרוסות  ולבשל ברוטב? הדימיון עובד שעות נוספות, אבל אין לי מושג אם לטגן מעט כמו בחתיכות בשר ואז לבשל, וכמה זמן לבשל (הרולדה קטנה יותר מרולדת הודו מצויה).

רעיונות לרוטב יעזרו לי, וכן, האם לבשל רוטב לחוד ורק לחמם את הפרוסות.

 

מעתיקה לך מתכון שנראה טוב:בת נוגה

 

כתף בקר ביין וירקות

 

 
 החומרים:

 

1/2 1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן קנולה לטיגון
לתערובת הירקות ועשבי התיבול:
1 בצל גדול חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
3-2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
6 ענפי תימין
3 עלי דפנה
כ-10 גבעולי פטרוזיליה
1 ראש שום מופרד לשיניים, לא קלופות


לבישול:
3/4 כוס עגבניות מרוסקות
1 בקבוק יין אדום. הקלאסיקה ממליצה על פינו נואר
1/2 1 כוסות ציר בקר


וגם:


1/2 ק"ג בצלצלים קטנים קלופים
מעט שמן קנולה

1 כפית סוכר חום
מעט מלח
1/2 כוס ציר
1/2 ק";ג פטריות שמפיניון קטנות
 

להסמכת הרוטב:


2 כפות קמח
מעט שמן
1/4 כוס יין
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
עלי פטרוזיליה קצוצים, עדיף מסולסלים
 

 

אופן ההכנה:

 

מנגבים את קוביות הבשר במגבות נייר, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים מכל הצדדים במחבת כבדה עם שמן חם, בכל פעם מספר קוביות, כדי שהסגירה תהיה אחידה. בעזרת מלקחיים מוציאים מהשמן החם ומעבירים לסיר הבישול. מוסיפים מעט שמן רק במידת הצורך.
מוסיפים למחבת כוס מהיין, מרתיחים ובעזרת כף עץ אוספים את כל הטעמים שנותרו על המחבת, יוצקים על הבשר. לא שוטפים את המחבת.


את תערובת הירקות ועשבי התיבול, מניחים בין קוביות הבשר. יוצקים מעל את העגבניות, מוסיפים את היין הנותר וציר, בכמות שתכסה את הבשר.מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך, 150 מעלות. מבשלים כשעה וחצי, כדי שהבשר יהיה רך אך לא מדי. מוציאים מהתנור.


להכנת תוספת הפטריות והבצל, מסדרים את הבצלים בשכבה אחת במחבת שבה טוגן הבשר, מוסיפים מעט שמן ואת הסוכר והציר. מביאים לרתיחה, מכסים את המחבת ומבשלים כ-10 דקות, עד שהתחילו להתרכך. מסירים את המכסה ומבשלים עד שהנוזלים התאדו והבצלים בצבע זהוב מכל הצדדים. מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהזהיבו. מוציאים בעזרת כף מחוררת. למחבת עם הנוזלים מוסיפים מעט יין, קמח, ואת הציר שנותר, מביאים לרתיחה ויוצקים על הבשר כשיוצא מהתנור.
מתאים להגיש עם פירה.

 

(מאת צחי בוקששתר, 'מישהו לבשל איתו')

לבת נוגה. תודה על המתכון המושקעכלנית1

חושבת איך להמיר אותו שיתאים לחתיכת הבשר הגדולה שלי.

אימא שלי משתמשת הרבה בצלי ברשתיהודיה מא"י

הוא בדר"כ יוצא טוב מאוד, ורך. אבל חשוב להשאיר אותו ברשת בזמן הבישול, אחרת הוא עלול להתפרק.

 

(המתכון הזה הוא מתכון שלי, במקור לבשר 8, עם התאמה לסוג הבשר שיש לך. אם את מעוניינת במתכון של אימא שלי אני יכולה לבקש, אבל שלה זה מתכון לתנור ולא לסיר)

 

קוצצים בצל דק

מגרדים גזרים בגרדת גסה. (כמות ירקות לפי גודל הנתח)

מחממים שמן בסיר. יש לבחור בסיר שנתח הבשר יכנס בו, אבל בלי להשאיר יותר מדי עודפי מקום מסביב, אחרת יהיה צריך הרבה רוטב. רצוי להשתמש בשמן זית

מטגנים את הבצל עד שיעשה שקוף

מוסיפים את הגזר

מערבבים ומבשלים עוד דקה שתיים

מוסיפים רסק עגבניות. שוב הכמות לויה בגודל הנתח, אבל סביר להניח שתצטרכי  משהו כמו שליש קופסאת שימורים של רסק עגבניות בריכוז גבוה. הרוטב צריך להיות עשיר, סמיך ורב.

למי שלא מתעצלת - במקום רסק עגבניות קוביות של עגבניות טריות ורק מעט רסק עגבניות להסמכת הרוטב.

מוסיפים תבלינים - שום, כמון, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, וירוקים. להשתמש בטרי או באבקה, מה שמעדיפים/מה שיש.

מוסיפים גם כמות הגונה של יין אדום מתוק. הוא מאוד מרכך את הבשר.

מביאים לרתיחה ומכינים את הבשר פנימה.אחרי רתיחה של 5 דקות בערך מורידים את האש לאש קטנה מאוד ומבשלים שעתיים, להפוך כל חצי שעה בערך.

לחכות שיתקרר, להוציא, להוריד את הרשת, לפרוס, והחזיר לרוטב ולחמם פרוס בתוך הרוטב.

ואני רק מזכירה - לא ניסיתי את המתכון הזה על הבשר הזה.

נראה לי שמצאתי משהו נחמדחילזון 123

מכאן-

http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?entryID=1231940

צלי (רולדה) עגל ביין ופטריות
2 ק"ג בשר עגל - לבקש מהקצב שלכם שיגלגל את הנתח ויעטוף ברשת
1/4 כוס שמן
5 בצלי שאלוט קצוצים דק (אם אין אפשר 2 בצלים רגילים)
1 בצל סגול
300 גר` פטריות - פרוסות
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
3 שיני שום - פרוסים
להשרייה
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
לערבב את חומרי המשרה ולמרוח על הרולדה. להשאיר במקרר ללילה.  אני השארתי כמעט יממה.
להכין מספר חתכים בבשר ולהכנסי לתוכם פרוסות שיני שום. אפשר
להכניס גם מצידי הנתח פנימה.
לחמם שמן בסיר גדול ולהזהיב את הבצלים. להוסיף את נתח הבשר ולטגן (לסגור) את הנתח מכל הצדדים.
מוסיפים את היין , מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ 20-30 דקות תוך הפיכת הבשר . מוסיפים חצי כוס מים וממשיכים לבשל עוד 30 דקות בערך.  לקראת סיום הבישול לחמם תנור לחום של 130 מעלות.
להוריד מהאש להוסיף את הפטריות ואת שאר השום (אם נשאר לכם) . לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור לשעה עד שעתיים. תלוי כמה רך אתם רוצים את הבשר שלכם. לקרר

 

ועוד אחד-חילזון 123

מכאן-

http://www.chef-lavan.co.il/tabid/53/RecipeID/1150/Default.aspx

 

ל1 ק”ג בשר
2 בצלים חתוכים לקוביות
2גזרים חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי
2 כוסות יין אדום
2 כפות אבקת מרק פרווה
1 כף קמח להסמכה
עשבי תיבול כגון רוזמרין טימין מיורן לפי הטעם 

 

כמובן שאים הנתח קפוא יש להפשירו
צולים במחבת את הנתח מכל הכיוונים ומניחים בסיר עם מכסה שיכול להכנס לתנור
באותה המחבת צולים את הירקות ומניחים מתחת לבשר
מוסיפים למחבת את אבקת המרק והקמח מערבבים מעט לספיגת מיצי הבשר ושופכים את היין להמסת כל המישקעים
שופכים את הנוזל שנוצר על הבשר עליו להיות כ1/2 מגובה הבשר במידה וחסר יש להוסיף מים
מוסיפים עשבי תיבול ומכסים את הסיר מכניסים לתנור בחום 170 מעלות 45 דקות לכל קילוגרם בשר .
כשהבשר מוכן פורסים ומגישים עם הרוטב שנוצר
רוטב זה הוא בסיס להכנת כל מיני רטבים לבשר

 

אני מתכוונת לעשות פאזל מ-4 המתכונים הנ"לכלנית1אחרונה

נראה לי שאקח את המתכון הבסיסי של יהודיה שנועד לבשר עגל ברשת, אוסיף את הירקות של חילזון וגם את הרעיון לטגן מעט לפני הבישול ואולי שיני שום בצד. אני קצת מתלבטת אם המאמץ לטנף סיר וגם תבנית שווה, או להסתפק בבישול.

אני גם מתלבטת אם עדיף לפרוס ולחמם ברוטב או להגיש קר כמו נקניק (כך זה נראה בתמונה של צלי העגל).

תודה לכן על ההשקעה. ובהמשך מחכה לי עבודה להעתיק את המתכונים ולהכין פאזל.....

דחוף!שירה22

נשארה לי חבילה שלמה של קוואקר מלא, יש לכן מתכון לעוגיות או משו?ממש חבל לי לשרוף את כל החבילה...

תודה רבה!

(הבעיה שקוואקר מלא הוא לא מתבשל במהירות כמו הקוואקר הרגיל..)

עוגיות קוואקריהודיה מא"י

2 כוסות קמח

2 כוסות קוואקר

2 כוסות סוכר

2 ביצים

כוס שמן

1 אבקת אפייה

 

לערבב את הכל היטב, לשטח בתבנית גדולה לשכבה דקה דקה (זה לפחות מכפיל את העובי באפייה). לחתוך לריבועים.

לאפות בתנור כ20 דקות בחום בינונים גבוה - עד שיזהיבו

לחתוך שוב כשעוד חם.

ואפשר גם להוסיף הפתעות לעוגיות - שוקולד צ'יפס, צימוקים, שקדים וכו'

חבילת א. אפיה, או כפית? (במתכון דומה שלי -כפית)כלנית1
אני שמה שקית אחתיהודיה מא"י

אבל במתכון המקורי יש בכלל סודה לשתייה, לא זוכרת כמה. אני מתעצלת להתחיל לערבב מים רותחים עם דבש, ומשתמשת באבקת אפייה. הכמות נראית לי מתאימה לשקית אחת.

למה לערבב מים רותחים עם דבש?עוד כינויאחרונה
עדשים ירוקות בתור תוספתשירק

יש כזה דבר? עדיף לא בתור קציצות.

יכול לבוא מבחינתי עם ירקות כלשהם/פטריות/בצל מטוגן.

תודה!

עם בצל מטוגן וקצת פלפל שחורחשבשבת

אמא שלי מוסיפה גם שורש ארטישוק ופטריות לפעמים וזה אחלה

 

ואפשר  מג'דרה כמו שעקיבא אמר

אני משרה אותםחילזון 123

כמה ימים עד שיוצא נבט קטן

ואז מאדה בצל, מוסיפה רוטב סויה, (אפשר גם קצת חומץ + סוכר\דבש\סילאן), פלפל, מלח

וקצת מים שיהיה יותר רוטב. ומבשלת טיפה תוך כדי ערבוב.

 

נראה לי שאפשר לעשות גם בלי להנביט אבל אז לבשל אותם קודם שיתרככו.

סלט צמחי בטעם כבדכלנית1אחרונה

אני מכינה בדרך כלל את הסלט עם אגוזים וביצים קשות. טעמתי בעבר סלט צמחי עם אפונה ירוקה מקופסא, ונתקלתי בבלוג בתפוז ברעיון למשהו דומה מעדשים ירוקים, אבל בלי ביצה. לדעתי הביצה נותנת קצת נפח וסמיכות.

1 כוס עדשים ירוקים

שמן לטיגון
2 בצל מטוגן

1 ביצה קשה
כוס אגוזי מלך
מלח, פלפל

להשרות ולבשל את העדשים, כפי שאת בד"כ עושה, עד לריכוך. לטגן בצל שישחים מעט (להשתדל לא להשחים מהר מדי, כדי שבכל זאת יהיה קצת מבושל, גם אם זה מצריך מעט יותר שמן). לטחון בצל, ביצה, אגוזים במעבד מזון. להוסיף כחצי כפית מלח ולטעום. אפשר להוסיף ביצה אם אוהבים את הסלט סמיך יותר, או מעט שמן זית שיהיה לח יותר.

קולורבי, מה עושים איתו?קצפת
שמים במרק, אוכלים עם לימון...אחותו
המוןיהודיה מא"י

אפשר כמו שאחותו אמרה לפני לשים במרק עוף/ירקות, לאכול טרי, אפשר להכין ממנו מרק לבן (יאמי), פשטידה (שדומה בטעמה לפשטידת כרובית, רק בלי התולעים)

אפשר להשתמש בו לתבשילי קדירה שונים, להוסיף קצת לפירה לטעם אחר ומעניין. להוסיף לעוף

להכין ממנו "שניצל" קולורבי או מקלות קולורבי בפירורים.

יהודיה יקרה, מיד מתכון למרק לבן יאמי שירשור

תודה!

הכי פשוט שבעולםיהודיה מא"י

שמים בסיר, חתוך לחתיכות גדולות:

קולורבי

קישוא מקולף

תפו"א מקולף

בצל

שיני שום שלמות

מוסיפים תבלינים - פלפל לבן, זנגוויל, ואפשר גם קמצוץ אגוז מוסקט. לא לשכוח מלח

מוסיפים מים עד לכיסוי +

מבשלים עד שכל הירקות רכים.

אם התאדו יותר מידי מים, מוסיפים עוד מים

מרסקים בבלנדר, מוסיפים חלב או שמנת (לבישול או מתוקה, אבל לא חמוצה). (אם רוצים מרק פרווה אפשר לוותר)

 

ולגבי הכמויות - זה ענין של טעם וגם של המחיר של הירקות. אני שמה בדר"כ שני קולורבי בנוניים, קישוא אחד יחסית גדול, תפו"א קטן, ושני בצלים בנוניים. לזה אני מוסיפה בערך כוס חלב אחת.

 

ואפשר גם להפוך את המרק הזה למרק ירוק - מוסיפים לו צרור של עשבי תיבול טריים לפני הריסוק.

 

ואם רוצים מרק מושקע וטעים יותר חותכים את הירקות לקוביות ומטגנים אותן קלות לפני הבישול (להתחיל כמובן מהבצל)

מממ נשמע טעיםשירשור

והוא יוצא סמיך אחרי הריסור עם הבלנדר או שזה מימי?

אפשר להוסיף מעט קמח ע"מ להסמיך אותו?

תודה!

הוא יוצא סמיך עד סמיך מאודיהודיה מא"י

תלוי כמה מים שמת

סלט כרוב ולהמיר את הכרוב בקולורביכלנית1
חמוצים בקלי קלות!!+mp8

חותכים גזר, מקלות קולורבי, כרוב לבן, פלפלים, כמה שיני שום, כמה פרוסות פלפל חריף דק (למי שאוהב את זה חריףףףףףףף)

 

בוזקים 4 כפות מלח (זו לא טעות!!) ויוצקים מיץ לימון, סוגרים הרמטית ומניחים במקרר.

רק הולך ומשתבח עם הזמן!!

אנימוסיפה גם גזר וגמבה ולעיתיםשירשור

גם פרוסות לימון וכרפס.

אמא שלי מוסיפה פלפל אנגלי ועלי דפנה יאמי!

 

 

סליחה על הנצלוש, אבל יש כאןחנצ'ו

(באקוודור) איזה שורש שחשבתי שזה קולורבי, ועכשיו בגלל השירשור הזה רצתי לגוגל לראות תמונות של קולורבי והתברר שזה לא זה.

 

אז אולי אתן תדענה להגיד לי מה שמו ומה עושים איתו? הוא לבן עם כתמים סגלגלים בהירים. והוא עגול...

 

תודה

כנראה לפת לפי התיאור שלךאיזה טוב ה'!!!!

אפשר להכניס אותו למרק או לאכול חי (אופציונלי - שמן זית ומלח + פלפל)

 

 

אולי לפת?חילזון 123

עשיתי ביום שישי מקולרביחילזון 123

כמו "שניצל"

בישלתי קולרבי פרוס עבה עד שהתרכך.

אח"כ טבלתי בביצה + פרורי לחם וטיגון קצר. ומלח מעל.

 

יצא נחמד מאד (מזכיר טיפה טיפה כרובית מטוגנת).

איזה רעיון מדליק!!!+mp8

אבל נשמע קצת כמו לקחת ירק בריא- ולשחוט ממנו את כל הבריאות שבו......

 

אוף, איזה מקלקלת שמחה אני......

^^^^^^^^^ נשמע טעים אבל לא בריא במיוחדכלנית1אחרונה
 
לכבוד עוד כינוי: פיתות!אחותו

כן, הכנתי ועמדתי למדוד.... ( מי היה מאמין, כפירה בעיקר ממש)

אבל היא הבטיחה לא לגלות לדודות התימניות שלנו אז:

 

2 קג' קמח מנופה בקערה גדולה מאד

בכוס מים חמימים+ 1/2 כפית סוכר, מתסיסים 3 כפות של שמרים יבשים ( מקביל לשקית וחצי שמרית, 75 גר' טריים)

מוסיפים לקמח,

ומוסיפים: 8+1/2 כוסות מים חמימים

1 כוס שמן

בערך כף- כף וחצי מלח ( סליחה, את זה שכחתי למדווד...)

2  כפות בורגול דק ( גרישה)

ללוש היטב- מתקבל בצק רך אך לא נוזלי ( אם יוצקים ממצקת- הוא "נמשך" עד שנופל אך לא נוזל ממנו)

להשאיר להתפחה ( קורה מהר יחסית)

 

אני מעדיפה את הפיתות אפויות בתנור.

לטעמי הן תפוחות יותר ככה וטעימות יותר, לבעלת הבית יש גם פחות כוויות... היתרון של התנור הוא שאני מתפיחה לכמה דק' כל פיתה לפני שהיא נכנסת לתנור כך שהיא נהיית אוורירית יותר.

במצקת גדושה או בידיים רטובות מניחים כמות של בצק על נייר האפיה ( הפרוס על תבנית או על רשת התנור)

טובלים ידיים בשמן זית ( אני שמה קערית שמן לידי) ובידיים משומנות שוטחים את הבצק לגודל הרצוי.

מפזרים על הפיתה זעתר.

משהים 5 דק' לפני שמכניסים למרכז התנור שחומם מראש לכ 220 מעלות,

לכל פיתה לוקח כ 10 דק' אפיה. אין מנוס מניסוי וטעיה בקטע הזה- שלא יהיה רך מדי , שלא יתקשה,

 

בסיר גריל- התהליך דומה, אך צריך למהר לשטוח את הבצק. הבצק תופח פחות כי הוא מקבל מיד מכת חום ומייד מתחיל תהליך אפיה. נמנעת ממנו הזכות לתפוח מעט לפני.

 

משתדלים להעלים את הפיתות לפני שהן נעלמות ע"י בני המשפחה...

לפחות אם רוצים שישארו כמה לשבת,

ממה שזכור לי יוצאות כ14 פיתות.

ולאחר דקת צינון בתבנית- הופכים את הנייר אפיה על מגאחותו

מגבת,

ומשחררים את הפיתה.

וואו אוצר,תודה תודה תודהדנדשית

שנים שאני מנסה

תודה תגידי לעוד כינוי, היא ישבה לי על הוריד המרכזיאחותו

עד שפשוט עמדתי במטבח ומדדתי כמויות.

דבר שלא עשיתי מעולם...

 

העיקר- יצא טוב?

מה אחותו, הייתי כזו נודניקית????עוד כינוי

האם "בזכותי" גם תוציאי ספר? (ע"ע שירשור בפורום אחר....)

מאהבה יקירתי, מאהבה! אחותו
אפשר להקפיא?כרובי
בטח!!!אחותו
עשיתי את זה אתמול, טעים ביותר!!!!!!!!!!!!!!!!!!חנצ'ו

אנחנו נתחיל לאמץ את זה כנראה... ואפיתי כמה פיתות ביחד בתנות הגז שלי. אש גבוהה מאוד (הנייר אפיה נשרף לי אז גזרתי מסביב לפיתה...)

 

כל מביני האוכל פה במונטניטה לא הפסיקו לאכול את זה... אחותו תודה על ההכרות עם הבצק הנהדר הזה!!!

איזה יופי! אני ממש שמחה בשבילכם!אחותו
תנור על גז שלך- הוא גדול עשוי מאבן או רגיל?אחותו

כי אין כמו תנור אבן לפיתות. פשוט אין.

 

חח מה תנור אבן?רחלקה

בעזהי"ת.

 

יוצאים לשדה הסמוך ומבעירים אש

ילך עם קמח מלא?דנדשית
הלך ועוד איך ))דנדשית

ועוד עשיתי עם 2 קילו קמח מלא ורק קילו אחד לבן (חיסול חמץ),רק היה צריך להוסיף לזה יותר מים,שמן מלח ושמרים (כרגיל עם קמח מלא) וזה הלך אפילו עם השתי ידיים השמאליות שלי.

וואו אחותו,נשיקה ענקית מגיעה לך ,את לא יודעת כמה שנים שאני מנסה,(כבר לא מעיזה להזכיר את המילה פיתות לחמותי לשון אדומה או לבעלי אישה...) חחח אין יאוש בעולם כללל

 

איזה יופי, תודה ה',

 

תודה אחותו  נשיקה

איזה יופי! נדהמתי שהשרשור הזה קפץ פתאום!אחותו

אני בהחלט שמחה בשבילך!

בתאבון...

 ( עם הריח של הפיתות... בטוח יש תאבון)

 

ואני ממשיכה לברך אותך על הבצק הנהדר הזה...חנצ'ו

התחלתי באומץ (סתם מתוך עצלנות) לעשות בלי כמוניות והיום עשיתי את זה במחבת... זה בצק מהיר וקל!

וגם, אני מתכוונת לשבת במקום חלות לעשות את אלו כי הם לא מתפוררות כ"כ...

 

ככה יוצא שאני חושבת עליך הרבה... חיוך גדול

חחח נחשו מה..דנדשית

רק גמרתי בצהרים להכין את הפיתות ובעלי נכנס עם שקית מלאה פיתות תימניות מהמאפיה ,קיבל "מתנה לילדים"-חיסול חמץ משלהם.

לפחות ככה ראיתי שיחסית הפיתות  הביתיות באמת לא נופלות מהקנויות.

גם קיבלתי מהם רעיונות לציפויים,על הפיתות שפיזרו זעתר נראה שקודם עירבבו עם הזעתר הרבה יותר סומסום וככה יש המון סומסום על הפיתות וזה משדרג אותם מאוד. לציפוי שני פיזרו על הפיתות זיתים פרוסים (ונראה לי שגם שום) וגם היו שם פיתות שעליהם עגבניות קצוצות עם בצל קצוץ.

כמובן שכולם עטו על הקנויות מהקמח הלבן...כפרות,כנראה מהשמים ,שההצלחה לא תעלה לי לראש מלך.

חחח מישהו רוצה פיתות?

נראה לי שפה כבר ממש מחכים למצות...צוחק

אחותו יש לך מתכול לפיתות נפתחות בתנור?נעמה ושירה
מה זה פיתות נפתחות? אם את מתכוונת שאפשר למלא-אחותואחרונה

אז את אלה,לפחות כשהן טריות , אין שום בעיה למלא.

 

עוגות בחושות..מרים*

פעם הייתי אופה הרבה עוגות עם או בלי קצף, אבל בזמן האחרון פשוט נהיו לי גושים בבלילה ואחרי כמה נסיונות כושלים התייאשתי.בוכה

מישי\מישהו יודע ממה הגושים האלה נגרמים?

מה עושים שזה לא יקרה??

תושיעו...

איזה כיף שאתם מתייחסים..מרים*
אנחנו פשוט לא יודעים אם היינו יודעים הינו עונים.שיפקה
כדי להימנע מגושים צריך-משה ר-

לנפות אבקות (כמו קמח וקקאו) לפני השימוש. ועוד שני טיפים חשובים: א. במתכונים שהם נדרשת הקצפה של חמאה וסוכר- יש להשתמש בחמאה רכה (לא מומסת ונוזלית) שאותה מקציפים דקה לפני הוספת הביצים. ב. כשמצויין להוסיף את הביצים בזו אחר זו (ולא בבת אחת), כדאי להקפיד על העניין- אחרת הבלילה עלולה להתפרק בעיבוד 

בהחלט סביר להניח שזה מקמח או אבקה שלא התערבבה כמוחנצ'ואחרונה

שצריך בבלילה. פתרון נוסף למה שאמרה שדרותי, להוסיף את החומרים היבשים דרך מסננת, מה שמבטיח שזה יטמע יותר טוב בעיסה.

איך מזרזים הבשלה של אבוקדו?-גוטי-

יש לי בבית אבוקדו ממש קשים...

עוטפים בנייר עיתון ושמים במקום חשוך.אחותו
ליד תפו"אlila317
קשורים בשקית עם תפוח עץקצפתאחרונה
לא בישול ולא מתכונים אלא-- מקררפפריקה--

אולי סוף סוף הגיע הזמן לדעת ולהבין כיצד משתמשים בפתחי וויסות האויר במגרות התחתונות של המקרר המיועדות לירקות?

 

יש למישהו מושג?

 

מוכנים להסביר?

 

המדף מעל המגרות- זה שאותם אותן מלמעלה  עוי זכוכית ויש לו כמו תריס פלסטיק זז אותו אפשר להשאיר פתוח או סגור לפי הצורך.

 

השאלה היא-- מה הצורך??

במגרות למטהיהודיה מא"י

אני בדר"כ משאירה פתוח. זה מאפשר לאדים לצאת ושומר על המגרה יבשה יותר, ולכן על הירקות טובים לאורך זמן רב יותר.

במדף למעלה זה תלוי מה את שמה שם. אם את שמה מוצרי חלב או בשר, שצריכים טמפ' מעט קרה יותר ויציבה - פתוח. אם את מפשירה שם בשר/דגים שהוצאת מהמקפיא, או שאת שמה שם משהו אחר שצריך טמפ' מעט גבוהה יותר, סגור.

תודה לךפפריקה--אחרונה
שום-שום-שום-שומיםיהודיה מא"י

מישהי כאן יודעת מה הטריק לייבש שום טרי כך שיחזיק כל השנה?

את הדבר הזה שנקרא שום טרי פגשתי רק אחרי החתונה. ניסיתי וקניתי ראשים בודדים והם החזיקו יפה עד שנגמרו

בשנה שאחרי זה קניתי הרבה, וחלקים גדולים מהשום התקלקלו.

אז אחרי זה קניתי הרבה, קילפתי, ריסקתי הוספתי שמן ומלח, והקפאתי.

אבל השנה אני רוצה שיהיו לי גם ראשי שום יבשים, ולא רק שום כתוש. אני משתמשת הרבה בשני שום, ומאחר והשום היבש שנמכר פה מיוצר בסין אני ממש הייתי רוצה להצליח לייבש שום טרי.

אז מישהו יודע מה הטריק הגדול? האם יתכן שיש קשר בן העובדה שחתכתי את העלים של השום לבין העובדה שהוא התקלקל?

תודה

הדודה שלי לא משתמשת בתמרים יבשים מאותה סיבהכלנית1

הדודה באה מאנגליה ושם היתה תקופה שהתמרים יובשו בקמח. למרות ההכשר הטוב, היא לא תשתמש בשום אופן בתמרים!

שאלה..עגבניות ירוקות...אנונימי (פותח)

מה לעשות עם עגבניות שכבר שלושה שבועות לא מבשילות?!

נראה לי שעדיף לזרוק-משה ר-

הם כבר לא יהיו ראויות לאכילה..

לא נראה לי שיש מה לעשות..רחלקה

בעזהי"ת.

 

להבא לקנות לא ירוקות מדי.

 

[ואולי מישי רוצה להעלות את המתכון מהסרט "עגבניות ירוקות מטוגנות"? ]

אפשר ללכת לספריהיהודיה מא"י

לקחת את הספר עגבניות ירוקות מטוגנות. בסוף הספר יש מתכון (לא יודעת אם הוא כשר)

אוי זה אמור להיות לי!!|הולכת לבדוק| מה עם הבריאות?בת נוגה
לא בריא!! ועד כמה שזכור לי במתכון המקוריאני ירושלמית

משתמשים בשומן של ****  (מסליד אותי לכתוב אפילו את הדבר הזה...)שבטח אפשר להחליף בשמן זית/חמאה.

אם יש סיכוי לצבע,......כלנית1

אם הן במקרר- הן תמשכנה להיות ירוקות וחמוצות פנים.

אפשר לשים במטבח במקום שהשמש מגיעה אליו חלק מהיום, רק לשים לב שלא תתרככנה יותר מדי. היה לי מקרה שבו העגבניות הסמיקו והתקלקלו מהר, אבל יש סוגים של עגבניות בהם זה עולה יפה. בכל מקרה אין לך מה להפסיד.

טוב, תודה!!אנונימי (פותח)

אתמול שמנו אותם לכמה שעות בשמש והן הפכו אדמדמות וטעימותחיוך גדול

תודה לכולם..

אמא שלי שמה אותם על החלון, איפה שיש הרבה שמש...ד"ר אריק

בס"ד

ובדרך כלל תוך יום-יומיים הם אדומות...

לא יודעת מה הטעם שלהן, כי אני לא אוכלת עגבניות...אבל אחים שלי אוכלים וזה ניראה שזה מאוד טעים להם...

מאוחר מדי. קיבלה כבר עצה ויישמה אותה!!כלנית1אחרונה
המלצה לקראת החגיעלקה

דף בפייסבוק הנקרא: אביב של עיצובים. יש שם תכשיטים יפים וזולים יחסית. 

פשוט מקסים!

למי יש מתכוני עוגות לפסחדיסה

אבל בלי שרויה

איזה דרישות!שיפקה

סתם... המתכונים של פסח בארון של פסח... ואיך עושים מתכונים בלי שרויה? רק מקמח תפוחי אדמה? אני באמת רוצה לדעת- מה מחזיק את העוגה?

תודה-

שיפקה

 

רולדות - על בסיס קמח תפוחי אדמה.אחותו
באמת דרישות מוגזמות!איזה טוב ה'!!!!

אם את רוצה יש לי ספר מתכונים של נירה רוסו שחלק מהם הם ללא שרויה. לא ניסיתי אבל אני מוכן להקליד פה או לשלוח אותך לחנות הספרים הקרובה.

חנות הספרים הקרובה????!!!!????? באקוודור????אחותו

אתה לא מתכוון שהיא "תקפוץ" לביקור בארץ בשביל ספר בישול, נכון?

אחותו - הפעם פישלתאיזה טוב ה'!!!!

לא כולם בשליחות באקוודור את מתבלבלת עם חנצ'ו - דיסה מעולם לא כתבה שהיא גם באקוודור (אלא אם כן זה ניק כפול ואני לא יודע מזה)

 

וואלה, צודק, כל המשך השרשור הוא אכן של חנצ'ו...אחותו

אפשר להוציא את דיסה לחופשה לצורך הענין.

 

מתכון לעוגה בסיסית עם גיווניםאנונימי (פותח)


החומרים: 
8 ביצים 
1 כוס סוכר 
1 כף מיץ לימון 
1 כף שמן 
1 שקית סוכר וניל 
1 כוס אגוזים טחונים 
1/2 כוס קמח תפו"א 
1 שקית אבקת אפיה 

אופן ההכנה: 
להפריד את הביצים. להקציף את החלבונים עם סוכר. לערבב בקערה את החלמונים עם לימון וסוכר וניל. לערבב את החלמונים עם החלבונים. להוסיף את החומרים היבשים בעדינות ובתנועות קיפול. לשפוך לתבנית ולאפות כ-45 דקות. 

לאפיה בסיר פלא על האש: לשמן את סיר הפלא ולאפות על אש נמוכה צדדית, 10 דקות על אש גבוהה ו-50 דקות על אש נמוכה וכשמורידים מהאש - להניח על סמרטוט רטוב. 

גיוונים: - במקום התערובת היבשה מוסיפים (ולא שוכחים אבקת אפיה...) 
א. 2 כוסות אגוזים טחונים ו-2 כפות קמח תפו"א. 
ב. 1 כוס קמח תפו"א 
ג. כושית - 1 כוס אגוזים, 1/4 כוס קמח תפן"א, 1/4 כוס קקאו 
ד. קוקוס - 1 חב' קוקוס, 1/2 כוס קמח תפו"א, ומיץ מלימון שלם 
ה. קינמון - לעוגה הבסיסית להוסיף כפית קינמון. 

 

בהצלחה!!

 

עוגת קרמבו, הניצחית והנוסטלגית.פלספנית

בעזהי"ת

 

העלתי פה בערך עשר פעמים [נסחפתי קצת ] את המתכון, תחפשי...

ואני רוצה עוגות גם בלי קמח תפו"א...חנצ'ו

באמת... אין לי פה ולא נראה לי שיהיה...

 

יש לך ביצים וקקאו? אפשר לעשות רולדה...אחותו

אלך לחפש מתכון עבורך במטבח.

 

בבקשה- עוגות מלא כלום...(פרט לביצים)אחותו

רולדה:

 

מחממים תנור ל150 מעלות צלזיוס.

 

5 ביצים מופרדות

5 כפות סוכר

4 כפות קקאו

 

מקציפים חלבונים + סוכר לקצף יציב

מקפלים פנימה בעדינות ובהדרגה חלמונים וקקאו.

שוטחים בתבנית תנור עם נייר אפיה.

 

מכניסים לתנור המחומם מראש ל 15 דק' מ-ד-ו-י-ק .

פורסים מגבת לחה או נייר אפיה נקי על השיש, הופכים את בצק הרולדה, עם נניר האפיה על המגבת,

מקלפים בזהירות את נייר האפיה שעליו נאפתה הרולדה, ומגלגלים את הבצק בעודו חם.

לקרר מגולגל

 

אחרי שהתקרר- ממלאים.

 

( שמנת מתוקה מוקצפת+ פירות משומרים קצוצים...)

( 1 שמנת מתוקה/ריץ'מוקצף + 100 גר' שוקולד מריר מומס)

 

ואפשר גם לעשות ציפוי.

 

כדאי להתאמן פעם ראשונה לפני שהאורחים מגיעים...

 

 

עוגת קוקוס ומרכיז שוקולד

 

תנור מחומם ל150 מעלות צלזיוס ( אגב- אצלכם מודדים בצלזיוס?)

 

בסיס:

6 ביצים מופרדות

150 גר' קוקוס

כוס סוכר

 

מקציפים 6 חלבונים + סוכר. כשהקצף יציב מוסיפעם להקצפה 150 גר' קוקוס.

אופים בתנור שחומם מראש ל 40 דק' ( תבנית בגודל 26 , אאל"ט)

מצננים את העוגה.

 

למרכיז:

200 גר' שוקולד מומס ב2 כפות חלב ( מים מעולם לא הזיקו לאף אחד...)

6 חלמונים

שמנת מתוקה.

 

ממיסים את השוקולד המריר,מסירים מן האש,  מוסיפים בהדרגה את החלמונים בזה אחר זה

מצננים ומוסיפים 1 שמנת מתוקה מוקצפת.

 

מוזגים על בסיס העוגה שהתקררה.

 

 

ועכשיו לחטא האמיתי:

מרכיז שוקולד עם רוטב אוכמניות/ תותים

 

מתאים כמנה אחרונה , ועיקר חטאו ( פרט לטעם ולקלוריות המדהימות שלו..). זה שזה יוצא בתבנית די קטנה ומספיק למס' קטן של אנשים. ולאף לא כדאי להמיר את החמאה בשום דבר. ( רגע, את גם לא יכולה להמיר אותו בפסח! הסתדרנו.) ולא, זה לא מסובך כפי שזה נראה, ממש לא צריך הרבה נסיון.

 

מרכיז:

400גר' שוקולד מרירי משובח

150 גר' חמאה

6 ביצים מופרדות

 

מרפדים תבנית אינגליש רצוי רחבה, בניילון נצמד. להשתדל שלא יהיו "קמטים" ממלאים סיר בינוני עם מים ומרתיחים , מניחים בתוכו סיר קטן ( בן- מרי) ובו השוקולד והחמאה.

מוסיפים את החלמונים בתנועות ערבוב מהירות ומניחים להתקרר מעט.

בינתיים- את החלבונים מקציפים לקצף קשה. מערבבים את עיסת השוקולד בקצף עד שיבלע.

שופכים את התערובת לתבנית המרופדת. ומכניסים למקרר ליממה. ( או למקפיא ל4 שעות לפחות)

 

גרסאות: אני שופכת לתבנית לפני המרכיז: 200 גר' שוקולד מריר שהומס בתוך 100 מל' שמנת מתוקה ( לא להביא להרתחה, רק חימום ) ונותנת לזה להצטנן . ככה, כשהופכים את המרכיז כדי להגיש- יש לו שכבת שוקולד למעלה. ( כאילחו חסר לו שוקולד..)

אחרי שגומרים לשפוך את המרכיז לתבנית אפשר לפזר אגוזים/ שקדים טחונים ( ביום יום גם ביסקוויטים) ו"להטביע קצת בחלק העליון של המרכיז.  כשתהפכי את העוגה מהתבנית- הם יהוו בסיס...

 

רוטב אוכמניות:

אפשר מכל פרי חמוץ" תותים קיווי, ( אוכמניות, פשוט, אפשר להשיג מוקפא)

100 גר' פרי

מיץ מחצי לימון

50 גר' אבקת סוכר

כף ליקר תפוזים/ יין אדום

 

טוחנים הכל במערבל ביתי ( מסובך להכנה... אה?)

שומרים בקרור.

 

להגשה: הופכים את המרכיז על מגשף פורסים ומקשטים ברוטב...

 

 

 

 

 

מעלה לי ריר על השפתיים...חנצ'ו

רק שאין לי גם שמנת מתוקה... אבל אני שומרת את השרשור ומצאתי מתכון להכנת שמנת מתוקה, אני אנסה את זה ברגע שיהיה לי מטבח חלבי אני רצה!!!
 

אין שמנת מתוקה?? טוב, נסי אולי את זה:אחותו

עוגת אגוזים מקורמלים.

 

250 גר' סוכר

250 גר' אגוזי מלך

4 כפות מים.

 

מרתיחים את המים והסוכר עד להמסה.

מוסיפים אגוזים ומבשלים עד שסוכר נדבק באגוזים, האגוזים מלבינים והמים נגמרים.

מקררים לחלוטין וטוחנים את האגוזים.

 

3 ביצים שלמות

5 חלמונים

 

טורפים היטב ומוסיפים את האגוזים הטחונים.

מקציפים 7 חלבונים ( 5 מקודם ועוד 2 שצריך להוסיף...) ומקפלים לתוך המסה של האגוזים הטחונים והביצים

 

מעבירים לתבנית מרובעת, משומנת או מרופדת בנייר אפיה.

אופים בחום בינוני 40-45 דק'

מצננים לחלוטין, חוצים לשני מלבנים ומכניסים ביניהם קרם:

 

250 גר' חמאה,

250 גר' אבקת סוכר

2 חלמונים

 

בוחשים היטב

 

2 כפות מים

5 כפות קקאו- מבשלים עד להמסת הקקאו והתערובת חמה מאד- מערבבים היטב עם תערובת החמאה

 

מקררים את הקרם .

את חציו מורחים בין 2 שכבות העוגה, ואת חציו מעליה.

 

וכמובן- אם לא רוצים חלבי- אז לא מוסיפים קרם אוכלים בלי...

 

 

זה טוב... תודה!!!חנצ'ו
תכיני במקום זה גלידות או מוס או סלט פירות וכוחילזון 123

 

תודה!דיסה

אנחנו במשפחה  ממש מחמירים בפסח אז אנחנו לא אוכלם שרויה

 

סופלה שוקולד בלי קמחאם הבנים12

6 ביצים

1/4 1 כוס סוכר

2 כפות שמן

200 ג' שוקולד

 

אופן ההכנה:

1) להפריד 3 ביצים

2) להמיס את השוקולד ולהוסיף אליו את השמן

3) להקציף 3 חלמונים+3 ביצים שלמות+1/2 כוס סוכר עד שנהיה אורירי

4) להוסיף את השוקולד ולערבב בעדינות.

5) להקציף את 3 החלבונים כשהקצף קשה להוסים 3/4 כוס סוכר

6) לערבב בתנועות קיפול את 2 התערובות ולאפות בתנור כ-10-12 דק' עד שקשה למעלה ורך בפנים.

* אני משתמשת בתבניות מאפינס עם מנג'טים.

*אם יש אני שמה קובית שוקולד מריר בכל סופלה.

 

בהצלחה!

חנצ'ו הנה לך עוד עוגה בלי קמח. עוגת מרנג:אני ירושלמית

זו עוגה שקיבלתי את המרשם שלה מגיסתי. ואינני יודעת מה מקורה. יוצאת כמות גדולה.

לבסיסי המרנג:

8 חלבונים
1-11/2 סוכר
4 כפות קקאו
2 כוסות אגוזים קצוצים.

להקציף חלבונים וסוכר לקצף נוקשה, להוסיף קקאו ואגוזים בתנועות עטיפה.
לחלק את התערבת לשתים.
לצקת לשתי תבניות גדולות (יחסית)
לאפות בחום נמוך (110-110 מעלות) כשעה וחצי עד לאפיה מושלמת.

למילוי:

300 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה או מרגרינה
4 כפות סוכר
4 כפות קקאו
4 כפות מים
8 חלמונים

להמיס את כל הרכיבים מלבד החלמונים על אש נמוכה מאד.
לצנן מעט, להוסיף חלמונים בבחישה נמרצת לתערבת חלקה ומבריקה

למרוח מחצית מן הקרם על בסיס אחד , לכסות בבסיס השני ולמרוח את יתרת הקרם.
לקשט כרצונכם-אגוזים-תלתלים וכו'

 

**********

 

שימו לב שבקרם יש חלמונים לא מבושלים! אני הייתי מוותרת על החלמונים (משתמשת לפשטידות במקום ביצים שלמות... 2 חלמונים במקום ביצה, יותר כולסטרול אבל גם יותר עשיר...) ועושה את הקרם רק משאר הרכיבים.

זה לא משנה את המרקם של הקרם?חנצ'ו
זה מן הסתם כן ישנה את המרקם. אבל יצא לא פחות טוב.אני ירושלמית

המרקם יהיה יותר חלק ויותר רך מן הסתם... פחות סמיך כזה. אבל עדיין בהחלט מספיק מוצק מחד ומספיק רך מאידך.

 

יש לי עוד עוגה... (מכונה שוקו-זים) עם קרם ובו חלמונים. שם לא נראה לי שניתן לותר על זה... אז אם את בכ"ז מעוניינת אעלה בס"ד.

בדרך כלל בקרמים כאלהחילזון 123

אני ממיסה את הרכיבים ומוסיפה את החלמונים כשזה על האש עדיין

ומערבבת טוב כמה דקות (שלא תצא לי חביתה) עד שזה מבושל.

על בסיס קמח אגוזיםקצפת

היה לי מתכון שהיה בו רק סוכר בייצים ואגוזים טחונים דק, זכורות לי עוגות נחמדות.... אם אילו הדרישות אני יכולה לנסות לחפש את אותו.

עוגת קוקוס מעולה..אנחנו אוכלים אותה יותר כקינוחג'ינג'ית מנמשת

אבל אפשר גם לאוכלה כעוגה רגילה...

20110405212510.doc

בהצלחה ובתאבוןיאמי

*סורי שזה בתוך הלוגו של אמא שלי..ערב טוב..ג'ינג'ית מנמשת
מאפינס שוקולד שחבל על האף!!!בעיתה אחישנה

אז- זה מתכון שאני משתמשת בו כל השנה ופתאום הבריקה בי ההבנה שהוא כשר לפסח אפילו בלי שרויה!!!!

(נדמה לי.. תקנו אותי אם אני טועה..)

 

 

אז ככה-

מאפינס לכבוד שבת המלכה!!

חומרים:

250 גרם שוקולד מריר

200 גרם מרגרינה/ חמאה (אני שמה בערך 70 גרם מרגרינה וקצת פחות מחצי כוס שמן כי רע לי לראות חבילה שלמה של מרגרינה נכנסת לעוגה שלי..)

1 ו1/4 כוס סווכר

1/4 כוס קקאו

5 ביצים

2/3 כוס קרונפלור/ קמח תפו"א

 

הכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות

ממיסים את המרגרינה/ חמאה/שמן עם השוקולד על סיר קטן (או בתוך מחבת מים רותחים בסיר קטן או על אש ממש ממש קטנה.. אני מוסיפה שם גם קצת אלכוהול בד"כ אבל זה סוד.. ;)  ואני לא יודעת אם יש לנו אלכוהול כשר לפסח)

מערבבים בנפרד ביצים וסוכר (לא להקציף רק לטרוף היטב!)

מוסיפים את תערובת הביצים לשוקולד וטורפים היטב

מנפים קקאו וקרונפלור (כדי שלא יהיו גושים) ומוסיפים לתערובת (אפשר להוסיף גם קצת אבקת אפיה על כל צרה..)

טורפים לתערובת אחידה

יוצקים לתבניות חד"פ משומנות היטב

אופים 12-20 דקות תלוי בתנור.. עד שהם תפוחות ויציבות אבל עדיין רכות.

מוציאים מהתנור ומגישים חם.

אפשר לפזר מעל אבקת סוכר זה יוצא חבל"ז

 

אומרים שלפני האפיה כדאי לשים באמצע כל אחד קוביית שוקולד או חצי קוביה ואז באפיה הוא נמס וזה יוצא כמו של המסעדות עם שוקולד נמס באמצע.. ההפתעה על הפרצופים של כולם כשזה קורה היא חבל"ז!!

ועוד תגלית מרעישה- מותר לשים אותם על הפלטה כי הן יבשות ואז אפשר להגיש אותם בסוף ארוחת שבת/ חג!!

 

נסו זאת בעצמכם!

פסח שמח וכשר!

ואולי יש למישהו מתכון לעוגיות עם קמח תפו"א??אמהונת
המטבח של איה: מבחר מתכונים לפסח לינק בהודעה:אני ירושלמית
מתוק.נט. אתר ובו מבחר מתכוני מתוקים לפסח, לינק:אני ירושלמית
עוגת שוקולד רכה / ניקי בכלנית1
עוגת שוקולד רכה ללא קמח (תבנית מס' 24)
מצרכים:
200 ג` שוקולד מריר (2 חבילות)
200 ג` חמאה
6 ביצים מופרדות
120 ג` סוכר (חצי כוס + כף סוכר)
הכנה:
1. להמיס את השוקולד והחמאה, לצנן.
2. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, לקפל את החלמונים לקצף.
3. לקפל את תערובת השוקולד לקצף.
4. לצקת לתבנית משומנת, להכניס לתנור שחומם בחום בינוני,
בסביבות 35 דקות..
5. לפזר אבקת סוכר ולהגיש.
תבנית 24
העוגה עולה ויורדת, נמוכה. בתמונה העוגה נראית יפהפיה.
אני ירושלמית, תודה, עזרת לי.אמהונתאחרונה
עזרה דחופה בסוכרlila317

בס"ד

 

אני מכינה עוגה ולפתע מגלה שניגמר הסוכר חיפוש בכל הארונות ואין סוכר אלא רק סוכר חום מהסוג "דממרה קלאסי"

שאלתי : אם כתוב 2 כוסות סוכר כמה זה בסוכר חום?

תודה ושבת שלום

אותו דבר או מעט יותריהודיה מא"י


תודהlila317אחרונה
מחפשת מתכון למרק קוסקוס צהוב...טוזי

והחלק הכי חשוב במתכון זה איזה תבלינים להשתמש...

 

תודה!

ושחכתי- פרווה...טוזי
^^^ שכחתיטוזי
יש לי תיבול טעים (אבל יהרגו אותי כאן שוחרי הבריאותשירשור

)

אז ככה:

לרוטב צהוב:

כורכום, פלפל שחור, מרק עוף (יש מי שמוסיף קימל, לדעתי- מיותר!)

לרוטב אדום:

פלפל שחור, מרק עוף, רסק ופפריקה מתוקה.

 

יאמי יאמי

שלחי לכאן צלחת

שוחרי הבריאות לא יהרגו אותךאיזה טוב ה'!!!!

את כבר הורגת את עצמך צוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחקצוחק

 

 

ואני גם אשמח לצחלת.חיוך

 

למעט המרק עוף הכל תקין-משה ר-
פלפל לבן, כורכום, מלח, אבקת מרק, שמן.הרהור
מה זה מרק קוסקוס??בת נוגה
מרק שמכין כדי להגיש עם קוסקוסיהודיה מא"י

שלא יהיה יבש

יענו - רוטב בלע"ז?בת נוגה
זה לא בדיוק רוטביהודיה מא"י

כי זה ממש כמו מרק, ולא סמיך כמו רוטב

שופכים את המרק על הקוסקוס או את הקוסקוס למרק?בת נוגה

וסליחה שאני משגעת אותך!!

מה שרוציםיהודיה מא"יאחרונה
תודה רבה לכולם..טוזי

עוד לא יצא לי להכין.. כנראה שבוע הבא, בינתיים הקוסקוס לא הולך לשום מקום... (ויש מספיק גם אם חלק ממנו יעשה טיול לאנשהו צוחק)

 

האמת שאני לא מכינה אוכל עם אבקת מרק, אבל בכל זאת עזרתם לי מאוד!

 

תודה

הקצפת חלבוניםאיזה יום שמח

כמה זמן צריך להקציף 4 חלבונים עמ"נ שיכפילו את הכמות ועל איזה מהירות,

 

תודה לכולכם

זה תלוי למה את צריכה אותםיהודיה מא"י

יש דברים שצריך רק קצף רך, ואז ההקצפה לוקחת דקה-שתיים, תלוי באיכות של המיקסר (נראה לי, אף פעם לא מדדתי) היא מספיקה כאשר מרימים את המקצפים מהקערה ונשאר שפיצים של קצף.

ויש דברים שצריכים קצף יציב יותר, זאת הקצפה של 8-10 דקות

בכל מקרה ההקצפה היא על המהירות הגבוהה ביותר שיש

תודה יהודיה,איזה יום שמח

אני צריכה לגלידה

הקצפה ארוכהיהודיה מא"י

אבל הכי טוב לא להשתמש בכלל... עלול לגרום למחלות קשות

רק חלבון?איזה יום שמח

חלמון אני לא שמה מהסיבה הזו,

 

על חלמון לא שמעתי..

וקצפת כמה זמן צריך?איזה יום שמח
עד שהיא יציבהיהודיה מא"י

ולא יותר שלא תהפך לחמאה.

ותהחיל להקציף במהירות נמוכה ולהעלות לאט לאט

אני חייבת לברר איפה קונים חלבונים מפוסטרים!כלנית1
בעקרוןאנונימי (פותח)

בס"ד

 

המדד האם החלבונים מוקצפים היטב זה לעקם מעט את הקערה ולראות

האם הקצף יציב או זז אם הוא זז יש להקציף עוד ,

אני יודעתמעפר אני באה

שבחלבונים שהם מוקצפים טוב אין בעיה של בריאות!

באמת?? עוד מישהי כאן שמעה על זה?Avrechit

 

כנראה שההקצפה מבריחה את החיידקים.......כלנית1

אני נמנעת מלאכול גלידות/מוס/קרם עם קצף של חלבונים בגלל החיידקים שעלולים להימצא שם. הייתי רוצה לדעת איך אפשר לפסטר חלבונים לבד, או אם אפשר להשיג ביצים מפוסטרות בארץ. אני מכירה זוג מבוגר שבכל נסיעה לחו"ל חוזרים עם אבקת חלבונים (כמובן שהם מפוסטרים) והיא מוסיפה נוזל ומכינה כל מה שהיא רוצה ללא חשש (לא, אני לא מספיק קרובה אליה בשביל לבקש שתביא לי.....)

אבקת חלבוןאיזה טוב ה'!!!!אחרונה

אפשר להשיג בבית המרקחת תחת השם egg plus (אני יודע - אשתי משתמשת בזה...) לדעתי לא ממש מעורר תיאבון אבל מי שממש רוצה מוזמן לנסות.

יש מצב שמתכון לסלט עם בורגול, יצא ממש טעים?אני ירושלמית

אם כן, אנא העלו לי נא מתכון...

 

תודה!

אולי שאלת קיטבג:נחשונית

האם לזרוק מסננת שהחלידה? כלומר, זו מסננת מתכת, בקנייה היה לה ציפוי לבן שהלך וירד עם הזמן. עכשיו זה נהיה חלוד, אבל לא חלודה מתפוררת, זה פשוט נהיה חום. אני נוטה לזרוק, בעלי חושב שזה בסדר להמשיך להשתמש. מה אתם אומרים?

שכדאי לזרוקיהודיה מא"י

חלודה זה לא דבר בריא

טוב, אז תיכף אחרי ששלחתי את השאלהנחשונית

חזרתי למטבח, הסתכלתי למסננת בעיניים ואמרתי לה: "תשמעי חביבתי, עם כל הכבוד לבעלי, ויש כבוד, שתינו יודעות את האמת המרה: היום את הולכת לפח...  וזה לא באמת משנה מה יענו לי בפורום, בשורה תחתונה ובתחושת בטן, אני פשוט לא מסוגלת להשתמש בך יותר! להתראות ותודה על שירותך המסור."

אבל למה לפח?קצפת

כלי מטבח מרוטים הם המשחק האהוב על ילדים . תפתחי לך תיבת משחקים כזאת . 

מסננת חלודה לא בטוח שהייתי נותנת לילדים...Avrechit

אצלי הרשת גם נפרדה חלקית מהמסגרת, כך שממש לא חשבתי לתת לילדים.

ברור.קצפת

לא נותנים לילדים סכיני מטבח שכבר לא מתפקדים, אבל אם המסננת בטיחותית מבחינת מבנה ורק חומה [כמו שהיא כתבה] אז למה לא? כנ"ל לגבי סירים מחבתות מצקות וכו', משום מה [וברור למה] הם מעדיפים אותם על כלי המשחק מפלסטיק....

בפעם הבאה תקני מסננת אל-חלד....כלנית1אחרונה
 
חיסול חמץ!zehavawize

 

טוב, לוידעת מה איתכם, אבל המשפט שאני שומעת הכי הרבה בבית ( חוץ מהמשפט- 'זהבה, בואי לעזור כבר! ' )  זה המשפט- 'ווואי, נשאר לי מלא **** - אני חייבת לעשות עם זה משו'...'

 

אז עלה לי רעיון, אולי כל אחת תגיד מתכונים שעוזרים לחסל איזה משו' חמץ בבית - אמא שלי מאוד תשמח.

 

למשל- יש לנו מלא ריבת חלב בבית.. אז אני הצעתי לעשות אלפחורס.. (לא שאמא שלי הסכימה- היא אמרה שזה מלא עבודה והיא לא רוצה שאני אבזבז על זה זמן במקום לעזור לה... ) 

 

[כאילו, אתם יודעים, רק אם אתם רוצים לזרום עם זה, פשוט נמאס לי לשמוע את המשפטים האלה! ]

 

[למרות שזה לא כ"כ מסתדר כמו בלנ"ו אבל בכל זאת- שתרדו מהר מהר מהר 4 פורומים למטה (למי שאין כח לבדוק זה פורום טיולים- משמע- תגמרו עם הבישולים וצאו לטייל... )  ]

 

תגידי מה יש לך וננסה לעזור...מישהי123

לי למשל נשאר הרבה קמח, אז אני אופה לבעלי הרבה עוגיות לעבודה... יאמי (אבל רק עוגיות ממש פשוטות בכ"ז פסח)

אני מנסה להביןיהודיה מא"יאחרונה

יש לכם בעיה לגמור ריבת חלב????

תביאו לנויאמי

ואם אתם לא רוצים לאכול סתם ככה על לחם (ואפילו בלי לחם) יש הרבה דברים שאפשר לעשות

גלידה

ציפוי לעוגה בחושה 'לבנה'

לערבב בתוך העוגה הלבנה כמו שיש

ציפוי לעוגת גבינה

לערבב עם קמח, ביצה וסוכר ואבקת אפייה עד שמקבלים בצק ולעשות עוגיות

חוץ מזה שזה לא חמץ בכלל, אפשר לשים בצד ולהמשיך לאכול אחרי פסח.