שרשור חדש
שקדי מרק!Avrechit

טוב, אז יש לי וידוי.

 

בשבילי, המרק הוא רק תירוץ.

 

ואם אין שקדים לי - מי לי? וכשאני לעצמי, מה שקדי?

 

סיר המרק החם והניחוחי שעל הגז קרץ לי מאוד, אבל שקדי המרק שקנינו בקניה החודשית נגמרו, והייתי נחושה לעמוד בהחלטתי שלא לעשות "השלמות" במכולת עד לקניה החודשית הבאה.

אז פתחתי את ידידי הטוב, הקלסר הותיק שלי, ותחת החוצץ "שונות" שלפתי מתכון לשקדי מרק שגזרתי לא-מזמן מעיתון.

 

ואני ממליצה ממש בחום!

 

2 וחצי כוסות קמח,

2 ביצים,

חצי כוס מים,

חצי כפית מחוקה מלח,

 

ללוש לבצק רך וגמיש,

לרדד לעלה דק מאוד, לחתוך לריבועים קטנים, לחמם שמן במחבת עמוקה ולטגן בה את הקוביות עד להזהבה קלה.

 

עכשיו,

אני עשיתי את זה מקמח מלא, עם תוספת רבע כוס קמח תפו"א לשם אווריריות, והבצק יצא דביק מאוד (למרות שהוספתי קמח), כך שלא הצלחתי לחתוך לריבועים, אז פשוט בצעתי ממנו בכל פעם נטיף קטן וזרקתי אותו למחבת. יצאו צורות מאוד מעניינות: תרנגול, לוויתן ושור הבר.

וטעים-טעים-טעים!

נכון שזה מטוגן, אבל אני מאמינה שביתי תמיד יותר בריא מתעשייתי, ובפרט כשזה קמח מלא לעומת לבן.

 

אחר כך גם זרקתי פנימה קצת פסטות שנשארו מארוחת הצהריים ללא דורש, וגם זה יצא קראנצ'י ונחמד.

חח.. נשמע נחמד...נדנדה כתומה.

אבל יותר מידי השקעות בשבילי...

 

עדיף ת'קנוי, התעשייתי והפשוט...

חח=]נץ1
חמוד..שירק

כל הכבוד.

איזה רעיון!! נשמע טעים ומשדרג!!בת נוגה
כל הכבוד למשקיענית!אם הבנים12

זה מזכיר לי שפעם ניסיתי להכין פתיתים ביתיים, ויצא ממש מענין...

איך את משדרגת את זה לפסח?כלנית1

אם את משקיעה כל כך הרבה בשקדי מרק, כמה את משקיעה לסתם שבת אחת? את בטח שפית מדהימה..

חח.."תרנגול,לויתן ושור הבר.."!!מירב!!

איזה דמיון פורה..

טוב אבל יישר כוח על הסבלנות לעשות את זה..(אני הייתי מעדיפה כבר לא לאכול מרק.)

 

*תודה על המתכון,שווה לנסות לראות איזה "צורות"יצאו לנו..

 

שפית מדהימה?? הלוואי! תאוות אכילה,Avrechitאחרונה

 

דג לשבת- גירסת התשע"א- קיבלתי באמייל והתרגשתיפפריקה--

סיפור אמיתי שהתרחש בשבוע שעבר

בחנות דגים מקרת בביתר עילית (השם המלא שמור במערכת)

בחורה שהגיע לקנות דג לכבוד שבת

העובד הערבי משט דג מהברכה והניח על המשקל

ואמר לבחורה שהדג עולה 150 ש"ח

אמרה לו הבחורה שהם משלמים כל שבוע על דג כזה מכסימום 100 ש"ח

האם עלו המחירים? "לא" ענה לה העובד זה שוקל יותר אז זה עולה יותר

התקשרה הבחורה הביתה ושאלה את אמא שלה מה לעשות

ענתה לה אמא שלה "לשבת לא חוסכים תקני ב150 שקל"

העובד הרג את הדג ופתח את ביטנו ונקה את הדג

תוך כדי שמה לב הבחורה שהעובד הוציא דבר מה מבטנו של הדג וזרק לפח

שאלה אותו הבחורה מה זרקת לפח אומר לה העובד "כלום, זה רק הלכלוכים שנחנו תמיד זורקים"

לאחר הפצרות הסכים העובד להוציא מהפח ולנגד עינהם מתגלה  ש ר ש ר ת  ז ה ב

הבחורה ביקשה מהעובד שייתן לה את השרשרת אבל העובד התנגד ואמר לה שזה שייך לו

מיד התחיל ויכוח וכמה קליינטים הצטרפו לויכוח לטובת הבחורה

העובד קרא לאחראי משמרת ואחראי התקשר למנהל החנות והמנהל הכריעה לטובת הלקוח

הבחורה הביאה את השרשרת הביתה ולאחר שבת לקחו את השרשרת למעריך

 

וה ש ר ש ר ת  ש ו ו ה  0 0 0 , 2 1  ד ו ל ר

 

-מי שטרח בערב שבת יוכל בשבת-

 

הסיפור אמיתי

לאימות ניתן לשלוח אלי מייל kalmando1@gmail.com

קלמן

ממש יוסף מוקיר שבת! מדהים!אם הבנים12

מי שטרח בערב שבת - י א כ ל בשבתיעלקה
וואי איזה סיפור מחזק!lila317אחרונה
שאלה- מרק עוףdola

למה מורידים את הקצף??

כך זה יוצא הרבה יותר צלול בהיר ו'נקי', מה שנקרא-בת נוגה

מרק צח.

 

אני ממליצה על זה בהחלט.

אני לא מורידהAvrechit

אני חושבת שזה מוסיף לטעם, ואני דווקא מעדיפה מרק עשיר וסמיך ולא צלול ובהיר.

למחרת היום אפשר להוריד שכבת שומן למרק פחות שמןכלנית1אחרונה

מתכונים לאבט"שאנונימי (פותח)

 

שלום רב חברים,
 
אנחנו כמה חברה שנמצאים באבט"ש כרגע, ויש לנו מצרכים שאנחנו רוצים לעשות איתם משהו טעים
הנה המצרכים שיש לנו:
שניצלים,חמין, מלאווח, חזה עוף, נקניקיות,המבורגרים
צ'יפס, פלאפל
עגבניות, מלפפונים, גזר, בצל, תפוחי אדמה.
ביצים, חלב, שוקו
שמן, כל מני סוגי אורז, קוסקוס, פתיתים
גבינות סקי, מעדני פרי
כמו כן, יש לנו מיקרוגל וכיריים (אין תנור).
 
נשמח להצעות של מתכונים. תודה רבה!
מה רע ב"על האש" וצ'יפס?איזה טוב ה'!!!!

וכמובן, לשם הבריאות גם לחתוך סלט.

 

מתכונים מאולתרים לשטחכלנית1

אורז מאודה: לטגן  בצל במעט שמן. אם יש מגררת וסבלנות, אפשר לגרר גזר ולטגן מעט. להוסיף את האורז ולבחוש עד שהשמן נספג מעט. מוסיפים ותבלינים ומים, רצוי רותחים כדי לקצר את זמן הבישול ולבשל עד שהאורז מתרכך.

שקשוקה: לטגן בצל. להוסיף עגבניות מרוסקות (על מגרדת ואם אין, לחתוך דק ככל האפשר). להנמיך אש ולבשל מעט. להוסיף רסק עגבניות ותבלינים (אם יש) ולשפוך על זה את הביצים. לבשל עוד מעט עד שהביצים תיקרשנה.

פתיתים: לטגן בצל ולהניח בצד. לטגן קלות את הפתיתים (לא יותר מחצי דקה ועל להבה נמוכה, כי יש להם נטיה להישרף). להוסיף מים רותחים (לפי ההוראות שעל החבילה) ולבשל.

שימו לב שארוחה מושלמת מכילה מנה עיקרית+אורז/פסטה ואפשר להוסיף סלט חי או מבושל.

סלט ת. אדמה: לבשל קוביות גזר. כשמתחיל להתרכך להוסיף ת. אדמה (שימו לב שגזר מתבשל לאט מאד יחסית לת. אדמה ולכן חותכים אותו יותר קטן ומתחילים לבשל קודם) ולבשל עד לריכוך. אם רוצים ארוחה מזינה חלבית, אפשר להוסיף ביצים קשות חתוכות לקוביות, אפשר להוסיף בצל קצוץ (אם לא מפריע בצל חי), שמן ותבלינים (במקום מיונז שאין).

יש לי שאלה יותר קשהאיזה טוב ה'!!!!

אני עכשיו בצאלים ויש לנו רק חול וחצץ מה אפשר להכין מזה? צוחק

את הלא פטור ממילואים??? מה לך ןלצאלים?אחותו
ומחול וחצץ מכינים תה מקפה טורקי כנראה...אחותו
למה את פוטרת אותי ממילואים?איזה טוב ה'!!!!

עד שיש לי הזדמנות לשבוע חופש את רוצה לקחת לי אותה? צוחק

 

רק שתביני את הסיטואציה - אני יושב בתוך נגמ"ש באמצע המדבר רק אני ועוד מישהו וגולש לי להנאתי בפורומים.

טוב... אל תעבוד קשה מדי...אחותו

ולמה חשבתי, אתה יודע.

וכן, גם על בעלי גיליתי שזה סוג של נופש שכזה, החול החצץ והזיעה בלי שיהיה מי שיגיד לך להתקלח.

טוב, תהנו.

 

בחול מגדלים חסות. עובדה שתמיד מוצאים בה חולכלנית1אחרונה

בעבר, כשהחסה הגיעה מגוש קטיף, בערב פסח בעלי ישב ושטף את החסות מהפריכות שלה (=חול). מסקנה: תשיג חסות ותגדל. עד סוף המלואים או שבחול תגדל חסה או שהחסה תתמלא בחול......

ואפשר גם לבנות ארמון יפה מחול. רק צריך דלי ומים. ואם אין לך דלי וכף של ארגז חול (שכחתי, כבר כמה שנים שאין ארגזי חול בגינות ציבוריות אז אולי אין לך דלי. במקרה כזה, גם כוס חד פעמית או מימיה יוכלו להועיל.. מן הראוי לצרף את הארמון הבנוי לשירשור המתכונים הבא. אולי איזה נחש יסכים לאכול אותו.

איזה תבלינים יש לכם?משצאיד

הרבה פעמים זה העיקר!

 

עם המלאווח אפשר לשחק -

למשל - הייתי מבשלת את הנקניקיות במים,

מגלגלים אותם בתוך מלאווח- ומטגנת על אש קטנה - אם יש רסק עגבניות/ קטשופ/ חרדל- זה מאד ישדרג את הטעם.

 

חזה עוף- אפשר לחתוך לחתיכות קטנות ,

לתבל בתבלינים (לדוגמא- מלח שום (אבקה או כתוש) פפריקה מתוקה ואפשר קצת חריפה לטעם חריף , פלפל שחור וכו')

להשרות לפחות חצי שעה.

לטגן הרבה רצועות בצל דקות ולהוסיף את רצועות העוף ולטגן כ15 שעה 20 דקות.

 

אם יש חמין שנשאר אפשר לפרק אותו - להוציא את התפוחי אדמה(לחתוך לקוביות קטנות), שאר ירקות, קטניות ולטגן כל אחד בנפרד-  ואפשר להוסיף לזה ביצים (חביתה).

 

פתיתים ואטריות למינהם - מבשלים במים ומלח- מסננים, ואפשר להוסיף קוטג'  (עדיף) או כל גבינה אחרת - לחמם עד שהגבינה נמסה, לתבל במלח פלפל שחור ואבקת שום לפי הטעם.

אם יש לכם רוטב סויה הוא מאד מוסיף!

 

בהצלחה ובתאבון

עוגת תות פרווהlila317

בס"ד

 

לשבת הבת שלי הזמינה עוגת תות , הבעיה שרוב המתכונים שמצאתי הם חלביים ואם כמות ביצים מסחררת יש למישהי הצעה פשוטה????????????מבולבל

אולי לעשות עוגה לבנה ומלמעלה תותים וג'לי???עוד כינוי

פשוט וקל!

ילדים מאוד אוהבים. (חוץ מהילדים שלי כמובן...)

מחכה למתכוןlila317
הנה אחד פשוטעוד כינוי

4 ביצים

2 כוסות סוכר

 

להקציף במיקסר לקבלת מרקם אוורירי (בלי להפריד ביצים)

 

להנמיך מהירות ולהוסיף

2 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

כוס נוזלים (מיץ תפוזים/מים/יין)

1/2 כוס שמן

 

לאפות.

 

אחרי שהעוגה מתקררת

לסדר תותים חתוכים לחצי על העוגה

להכין ג'לי (נראה לי הכי מתאים אדום) לפי ההוראות ולשפוך על הכל.

 

בהצלחה

ושמים במקרר כל הזמן? זה יציב?פלפלתי

זה יוצא כמו עוגת גלידה כזאת או יש לזה יציבות של עוגה בגלל הקמח?

העוגה יציבה!עוד כינוי

את התותים והג'לי שמים רק אחרי שהיא מתקררת ולכן היא נשארת יציבה.

אחלה! תודה על המתכון... שווה לנסות!פלפלתי
תודהlila317אחרונה
עוגה איזה יום שמח

איך יתכן שבעוגה אחת חלק אחד ממש התנפח עד שנחצה ובחלק אחר נהיה בור ??

 

לפחות יצא טעים אבל עם צורה מוזרה

 

מבולבל

התנור לא ישר...חנצ'ו

בעיה בתנור והאפיה לא אחידהכלנית1

עד עכשיו התנור אפה בצורה תקינה? יתכן שגוף חימום אחד לא פועל, או חלק ממנו. אפשר להסתכל אם בזמן האפיה הכל דולק.

אם יש אפשרות להשתמש בטורבו- עדיף כנראה בתנור הזה

תבנית עקומה או רשת עקומהאם הבנים12אחרונה

בתניות חפ"ע זה קורה לי הרבה

וזה ממש מבאס!מבולבל

לאור תשובותיכם, הכנתי 2 פשטידות והקפאתי:+mp8

פשטידת ירקות ופשטידת פטריות, כיסיתי במכסה של התבנית החד פעמית ועטפתי בניילון.

זה מספיק??

תתפללו שזה יהיה טעים במוצ"ש אחרי חימום (החלאקה של הבן שלי!!) דוס

יהיה טעים!עוד כינויאחרונה

מנסיון פשטידות יוצאות מצויין מהמקפיא!

ושיהיה בשעה טובה...

גדלו קצת שערות? כי אם לא הקטנטונת שלי יכולה להלוות לכם...קורץ

בשר מוכן קפואמתנסה

הכנתי קלוס אבל בעלי לא אהב אז גנזתי במקפיא,

אני רוצה לפרק ולעשות מזה קציצות

כמה זמן הבשר נשאר ראוי למאכל בהקפאה,

אם יש למישהו מושג אני אשמח לשמוע....

*קלופס(פשטידת בשר)מתנסהאחרונה
פורים בפתח- משלוחי מנותdola

חשבתי השנה להכין משלוחים קלים להכנה.

אולי משה בתיבה, אבל מה הולך עם זה??

רעיונות יתקבלו בשמחה רבה!

תודה (0:

סלט או סלטים בקופסאות אולי??בת נוגה

החל מסלט ירקות 'רגיל' שאפשר להעשיר בפטריות נגיד, או בנבטים,תירס וכו'

וכלה בכאלה יותר 'שבתיים' כמו סלטי כרוב למיניהם, או מתבלים, סלט חסה על כל צורותיו.

נראה לי דווקא מתאים (ומעורר תאבון.. אןף, מה אתה קם כ"כ מוקדם??)

 

מיכל שוקו??

(טעים וקצת יקר..)

 

(יואו האמת זה רעיון לא רע, ה'משה' הזה, אולי אני אאמץ........)

 

יופי, תשלחו אחת לשניהמישהי123

ואז תגלו שאתן מכירות... קורץ

חחח D:בת נוגה
משה בתיבה זה חמוד, אבל יקרAvrechitאחרונה

תלוי כמובן איזו כמות.

לדעתי אפילו זה שקונים מוכן לא יוצא יותר זול מלקנות בצק עלים ונקניקיות ולהכין לבד.

 

ומתאים עם זה רוטב פטריות, מטבלים או סלטים כמו שהציעה בת נוגה.

למישהיא יש מתכון לדוחן?חלקלקה
דוחן??פלפלתי

מה זה דוחן?  זה לא הגרגרים האלה שנותנים לתרנגולות?

איך זה נראה בכלל? יש לך תמונה?

[ובאמת מעניין מה עושים עם זה..]

וואי קורעת.חלקלקה

הרגת אותי כן ברור זה אוכל לתרנגולות ..

היסתדרתי יצא מעולה!כרגע כל מי שאוכל החמיא ממש.

כמו גרגיים קטנים.

אולי תכיני במקומי ארוחה לעבודה לבעלי?כלנית1

לבעלי חסר ברזל. המקסימום שהוא מוכן זה מולטי ויטמין, כי הוא לא רוצה להיות בית מרקחת מהלך.ניסיתי להכין לו דוחן, אבל הוא טען שזה אוכל לציפורים ולא לבני אדם. ניסיתי להוסיף לסלט פטרוזיליה, אבל הוא טוען שזה אוכל של האוכל (אוכל של כבשים ופרות)

אפשר להבין את בעלך.....+mp8

 

כלנית, מה עם כבד???אני ירושלמית

מניסיון, אין כמו מנת כבד פעמיים בשבוע, בתוספת מזונות עשירים בויטמין C כמו סלט עגבניות וגמבות ליד הכבד, להעלות רמת ההמוגלובין/ ליצור כדוריות דם אדומות/או להעלות את הברזל בדם.

תודה. אנחנו מכינים סלט פעם בחודש לשבת. המון עבודהכלנית1אחרונה

כלניתחלקלקה

את יכולה להיכנס לאתר של אלימה\דבורה בראל מטפלים לפי דרך הבריאות הטיבעית תשטחי את בעיותיך.. ויש להם מלט=א רעיונות של אוכלים בריאים בהצלחה..

דוחן טוב לילדים עם יותר מידי ליחה.אנונימי (פותח)

לבעיות צינון וריאות.

בעיקרון אני יודעת שזה כמו אורז או בורגול רק צריך לטבל טוב.

אני פשוט מוסיפה כוס דוחן למרק ירקות טוב ,אגב סתם ככה אפשר להפוך מרקים לסמיכים ומשביעים כשמוסיפים כוס קוסקוס/בורגול/אורז/סולת/שיבולת שועל וכד' אפשר לגוון עם זה הרבה ,יוצא מעולה רק צריך להזהר לערבב מידי פעם שלא ישרף למטה,לפעמים אני מכינה סיר גדול ליומיים וביום השני מחזקת את הטיבול וטוחנת הכל ואז יש מרק "חדש" : ).

למישהוא יש רעיון או מתכון לכוסמת???מאמע צאדיקה
מה זה הניצלו"ש הזה?איזה טוב ה'!!!!

כוסמת -

 

לטגן בצל גדול קצוץ, להוסיף את הכוסמת, להמשיך לטגן עוד כחמש דקות, להוסיף לאט לאט ביצה טרופה, מלח, פלפל, להוסיף מים אם זכור לי נכון פי שניים מהכוסמת, להשאיר מכוסה על אש נמוכה לעוד כעשרים דקות ולערבב מידי פעם.

 

כשכל זה מוכן, להוסיף לפסטה מוכנה בצורת פפיון ולערבב את הכל.

ביצה?חילזון 123

מוסיפים לפני הבישול? איך זה יוצא? כמו חביתה כזאת מעורבבת?

 

אני מבשלת כוסמת בערך כמו אורז מלא. בערך 2 עד 2.5 כוסות לכוס כוסמת. ולפחות חצי שעה.

הביצה מעשירה את הטעםאיזה טוב ה'!!!!

בשביל שזה לא ייצא כמו חביתה מעורבבת מוסיפים אותה לאט לאט כפי שכתבתי.

כוסמת ואטריותכלנית1

יש מאכל קלאסי של כוסמת עם אטריות. אין ל מתכון מדוייק, אבל עקרונית, מבשלים אטריות לפי ההוראות. מטגנים קלות את הכוסמת ומבשלים (כמו אורז). בוחשים את האטריות המסוננות עם הכוסמת ומוסיפים בצל מטוגן.

כוסמת-מתכון בסיסי ומעולהדבי חיה

להרתיח פי שתיים מיים מהכוסמת עם שמן ומלח (כמו לספגטי)

בינתיים לשטוף את הכוסמת במיים (ככה בוררים אותם.. אם יש "חברים" שם הם צפים), ולייבש קלות. (כמובן במקרה שהכוסמת קלויה. רואים את זה לפי שהכוסמת כהה וחומה. אם הוסכמת ירוקה-בהירה צריך לקלות אותה היטב מכל הצדדים על מחבת יבשה)

 

כשהמיים רותחים להכניס את הכוסמת ולבשל על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שרוב המיים מתאדים.

לתת לסיר לעמוד מכוסה עוד 20 דקות לסיום הבישול. (ולא לפתוח את הסיר)

 

לבריאות!!!

דבי, על פי הרב ויא - לא מספיק להשרות במיםAvrechit

גם אמא שלי היתה בוררת באמצעות השריה בלבד, אבל הרב ויא כותב שצריך לברור אותה כמו אורז: לסנן במסננת, לברור על משטח, ואז לשים עם מים ומלח ולערבב במהירות.

 

אני מכינה ה-מ-ו-ן כוסמת. כולם אוהבים את זה אצלנו, ואני עושה את זה הכי פשוט שיש: כוסמת ומים, ובצלחת מתבלים בשמן זית ומלח.

רב העולם לא פוסקים לפי הרב ויאaima
הרב ויא אינו (רק?) פוסק, אלא מומחה בתחוםAvrechit

ורוב העולם שאני מכירה, דווקא כן פוסקים על פיו... אולי מהסיבה הפשוטה שלא ידוע לי על מישהו אחר שנותן הוראות מפורטות כמוהו לבדיקת המאכלים.

 

בכל אופן, זה באמת לא משנה על פי מי הולכים, העיקר שנוהגים לפי הוראותיו של רב מומחה, או עדכוני הרבנות הראשית וכיוצא בזה.

אני מבשלת כמו אורז ומגישה עם סלט ירקותaima

ומוצרי חלב קוטג' גבינה לבנה וכו'

גם ההצעה של עקיבא טעימה.

אמא שלי עושה מדוחן\כוסמת...ד"ר אריק

בס"ד

דיסה, אותו מתכון כמו דיסה רגילה רק שבמקום קווקאר או סולת היא שמה דוחן או כוסמת ואם רוצים שזה יהיה מלוח ולא מתוק שמים מלח במקום סוכר...

אל תשאלו אותי מה הטעם של זה בחיים שלי לא טעמתי, זה בהחלט ניראה האוכל של התוכי של אח שלי=]=] אבל אחים שלי אומרים שזה טעים...

למישהי יש מושג איך אפשר להכין רוטב צ'ילי מתוק לבד?חנצ'ו

או איזה תחליף יתאים לזה? הכנתי מוקפץ, אני אוהבת להוסיף רוטב צ'ילי מתוק

בד"כ למוקפץ אבל אין לי כאן, בטח לא כשר. (אני לא בארץ).

מישהו יכול לעזור לי עם העניין? זה ישמח אותי מאוד!!!

כתבתי בגוגלחילזון 123

"רוטב צ'ילי מתוק מתכון" וזה מה שיצא -

http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-91695,00.html

 

10 פלפלי שאטה יבשים

2 כוסות סוכר

1 בוס מים

1/2 1  כפות שום כתוש

1/2 1 כפות חומץ 

 ג'ינג'ר טחון, לפי הטעם

1 כף רסק עגבניות לצבע

קורט מלח

 

ההכנה-

1. קוצצים את הפלפלים דק בסכין, במידה ורוצים רוטב מאד חריף משאירים את הגרעינים. יש להמנע מלגעת בעינים לפני שטיפת הידיים.
2. מעבירים את הפלפלים לסירף מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עד להווצרות סירופ - עד שהסוכר נמס. מקררים ושומרים בצנצנת זכוכית במקרר.

בוס מים.. אהבתי! ; ) חמודה על הגיגול ועל המתכון!!בת נוגהאחרונה
מתכון לדג סול לא מטוגן. שיהיה קלי קלות יתקבל בשמחהאחותו
הנהיהודיה מא"י

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t340323#4186268

ואפשר גם למשוח במעט שמן זית זית מעורבב בתבלינים ולאפות בתנור.

יהודיה! יצא מעדן! פעם הבאה תזהירי- שאקנה דג נוסף..אחותואחרונה
הנה אחד...עוד כינוי

לטגן במחבת פרוסות בצל (לא דקיקות אבל גם לא בומבות...)

להוסיף לטיגון רצועות פלפלים אדומים וירוקים.

לתבל (מלח, פפריקה, שום גבישי.....ולפי הטעם.

להניח בתבנית את הדגים ומעל את הירקות ולאפות לא יותר מחצי שעה (אא"כ התנור עובד לאט).

זה המקור

אני כל פעם משחקת עם הירקות-לפעמים עגבניה מגורדת, לפעמים גזר פרוס דק וכד'

פרוסות שום מוסיפות המון.

אם תעשי-ספרי איך יצא.

(וד"א - מה שלומך???)

תודה! אתן זריזות.ואפילו יש לי הכל בבית באורח פלאאחותו
גם אני עשיתי עם פלפלים, הרבה פלפליםבת נוגה

וזה היה אחרי המון תפילות ותחינות, כי נתקעתי עםסטוק של סול שאיננו דג שאני מחבבת במיוחד...

מטוגן לא רציתי לעשות, כי משום מה רק לאמא שלי זה יוצא פשוט טעים.

אז הכנתי רוטב עם פלפלים כאמור, ובינהם גם 1-2 חריפים,

ובישלתי בסיר, לא בתנור.

 

וזה יצא חריף, פיקנטי ועם זאת- בשר הדג היה עדין.. פשוט טעים!!

 

תוספת מעניינת לארוחת שבת..אנונימי (פותח)

קודם כל- ברוכה הבאה לי על הפעם הראשונה שאני כותבת בפורום...

          אני ממש נהנית לקרוא פה רעיונות לבישולים חדשים ומרעננים...

  

ובבקשת עזרה- קצת נמאס לי מכל התוספות הרגילות למנה העיקרית בארוחות שבת, זיתים ברוטב, אפונה וירקות מוקפצים...

יש לכן רעיון לתוספת מקורית אחרת בשבילי? אשמח ממש...

מבושל? ירקות? סלט?aima
פלפלים ממולאיםשמי תכלת2אחרונה

אפשר למלאות באורז ובשר ואפשר רק באורז.

טעים וקל להכין

שאלה בענין לזניה בשריתחיל'ה

הכנתי לזניה בשרית לשבת ממתכון שמצאתי פה (אני חושבת של יהודיה אבל לא בטוחה) יצא ממש טעים, אבל מתפרק- החתיכות לא היו מרובעות ויפות כמו לזניה חלבית. מישהו יודע למה?

אולי צריך להוסיף יותר שמן, ויותר רוטב כדי "להדביק"יעלקהאחרונה

 

אני צריכה עזרה ומהריעלקה

מישהו יודע אם אפשר לשים קורקבנים בחמין בתור בשר? כמובן אחרי שמנקים וכו'.

בוודאי.איזה טוב ה'!!!!

רק שימי לב שהקורקבנים עצמם מאוד מלוחים ולכן כדאי להוריד מכמות התבלינים

מצטרפת לדברי עקיבא, בעלת ניסיון בכך.+mp8
תודה . איך הם מלוחים?יעלקה

הם עדיין ארוזים! וחוצמזה- הם מתרככים מתישהוא? אף פעם לא הכנתי. ואני  מכינה חמין כבר 20 שנה!

ועוד שאלה : הם סופחים מים כמו גריסים למשל?

הם מלוחים כי ממליחים אותם מאוד בתהליך ההכשרה.איזה טוב ה'!!!!

הם מתרככים אחרי בישול ממושך ובשל כך מתאימים לחמין.

 

סופחים מים? לא נראה לי.

ממש תודה ! איזה כיף לקבל עזרה מהירה!יעלקה
רציתי ליידע אתכם שהקורקבנים בחמיןיעלקהאחרונה

יצאו נפלא!

היה טעים מאוד !

משו לשבת משמנת מתוקה!פאז

אני צריכה רעיון למשהו שווה שאפשר להכין עם שמנת מתוקה.

או קינוח חלבי, או מנה כיפית לסעודה שלישית..

 

אשמח לרעיונות..

תודה!

 

אין לי כרגע רעיון - תיכנסי לאתר של ניקי ב אועוד כינוי

קרין גורן

תפו"א ברוטב פטריות ושמנת מתוקהיעלקהאחרונה

נאכל בשקיקה בכל ליל שבת [אנחנו אוכלים חלבי]. 

 

 

רוצה?

בצק קשה - קשור לקמח?פלפלתי

אתמול אפיתי לחמים.  לחם לבן רגיל.

עבדתי לפי ההוראות, לפי הכמויות, בד"כ הבצד אמור לצאת גמיש ורך, אבל זה יצא קשה כזה...

זה קשור לאיכות של הקמח? (נראה לי חברה לא משהו...)

ומה עושים במקרה כזה? מוסיפים קצת מים?

[אני אישית הוספתי קצת שמן בהתחלה, וכשלא עזר הוספתי טיפה מים... מה שגם בערך עזר...]

מה עושים להבא?

שאלה נוספת - זה משנה למרקם של הלחם אם אני שמה בו שמן זית או שמן רגיל? ז"א עם ש מן זית הבצד יצא יותר קשה או משהו כזה?

 

תודה!

 

מהניסיון של השבוע שעבר-קרמבו

בצק שמרים שהכנתי יצא קשה ודחוס מידי.

בעצת יהודיה הוספתי מעט מים, והמשכתי ללוש זמן רב. (טוב, במיקסר...)

הבצק יצא נהדר ותפח יופי!

זה קשור לחוסר נוזליםאנונימי (פותח)

השיטה הנכונה לעבודה עם בצק שמרים היא לשים בהתחלה את כל כמות המים שכתובה במתכון

ומכמות הקמח להוריד מעט (כחצי כוס לקילו קמח) ולהוסיף תוך כדי לישה.ורק במידת הצורך.

ולעיתים יהיה צורך להוסיף טיפה יותר קמח

ספיגת הנוזלים בקמח משתנה בהתאם לאויר שבחדר (אויר יבש או לח)

אם מוסיפים את המים בהדרגה אז בקלות מגיעים למצב שהבצק יבש. ובצק יבש מאבד את הגמישות שלו, ואז הוספת מים לא תחזיר לו את האלסטיות.

 

בעיקרון זה לא משנה את מרקם הבצק אם משתמשים בשמן רגיל או שמן זית. 

זה משנה את הטעם.

לערבב את כל המים מראש זה רעיון טוביהודיה מא"י

קל יותר ללוש ככה, והבצק יוצא איכותי יותר כאשר לשים מההתחלה את כל החומרים ביחד, בלי להוסיף חומרים אחרי שיש בצק.

ללישה טובה במיוחד שמים בקערה קודם את המים ביחד המלח, שמן ושאר נוזלים, ומעליהם מוסיפים את הקמח מעורבב עם השמרים ושאר חומרים יבשים שמוסיפים לבצק. גיסי הקונדיטור לימד אותי את השיטה הזאת, הוא טוען שהבצק יוצא גם יותר אוורירי, אז בזה לא שמתי לב להבדל, אבל הלישה ככה בהחלט קלה בהרבה.

ובכל זאת אפשר בהחלט להוסיף מים גם אחרי שהבצק נילוש. זה מצריך עבודה לישה טובה וארוכה, אבל אפשרי בהחלט.

אני דווקא לא שמה את כל החומרים ביחדאנונימי (פותח)

אני מפרידה את השומנים כי הם מעכבים את התפיחה.

הם כמובן חיוניים לבצק, אבל אני לא מערבבת אותם ישירות עם השמרים, ואת השמן מוסיפה רק אחרי לישה קצרה (ואפילו מנוחה קצרה של הבצק)

ואת המלח - מוסיפה רק לאחר שנוצר כדור בצק.

אבל כל אחד ושיטתו

 

זה נכון שבמקרה שקרה לה הוספת המים היתה הדרך היחידה (יחד עם הוספת שמן), אבל לישה טובה לא ממש תעזור כי אי אפשר להחזיר את הגמישות לבצק יבש. וזאת בעייה.

 

לאלבום החלות שלי

https://picasaweb.google.com/winnie.rottem/rRCHmE?feat=directlink

לשתי ולשתי, וזה עזר רק בערך.... הבעיהפלפלתי

שהמיקסר שלי לא כזה גדול והוא לא יכול להתמודד עם כל הבצק, הוא אפילו לא יצר ממנו גוש אחד, הוא רק עשה ממנו גושים קטנים שאת כל השאר הייתי צריכה לחבר לבד....

אז כמה כח יש לי כדי ליצור גוש גמיש?  זה אולי קשור גם לעוצמה שהמיקסרים עובדים בה. יכול להיות שזה עושה הרבה יותר טוב לבצק לפעמים... בעיקר אם הוא קשה...

נו, לא נורא. כפרת עוונות. אבל למדתי מכן, וזה הכי חשוב.

פעם הבאה אם זה קורה שוב - אני מנ סה את הוספת המים אולי זה יעזור באמת.

תודה רבה!

מה שהייתי עושה במקומך-קרמבו

הייתי מחלקת את הבצק לשניים שלושה חלקים, ולשה כל אחד בנפרד במיקסר עד לקבלת בצק טוב ונוח לעבודה,

ואחר כך מאחדת אותם. הרבה הצלחה!

זה רעיון מעולה. רק שהיו לי שני קילו.פלפלתיאחרונה

והיה מאוחר בלילה. אבל זה רעיון טוב. אני בע"ה אאמץ אותו.

הקפאת דגמים רבים

הכנתי נסיכת הנילוס עם המתכון של הדג מרוקאי עם מלא רוטב.

אפשר להקפיא את מה שנשאר או שזה פוגע בדג?

 

תודה!

לא מכירה ת'מתכון של הדג מרוקאי...נדנדה כתומה.

אבל אנחנו כבר כמה פעמים הקפאנו דג נסיכת הנילוס עם הרבה רוטב, וזה בסדר גמור.

מעולה! תודה רבה!מים רביםאחרונה
חלות מקמח לבן \ חצי-חצי...אילה שלוחה

אני רגילה להכין חלות לשבת רק מקמח מלא

ב"ה יוצא לי תפוח וטעים, אבל זה לא משהו שהייתי מביאה לאנשים אחרים לטעום (בלי מלח, מעט שמן, מעט סוכר...)

 

 

השבת אני נוסעת, ואני רוצה להכין חלות שגם אנשים "נורמלים" יוכלו לאכול.

קניתי קילו קמח לבן ואני זקוקה למתכון טוב ופשוט שיצא טעים בע"ה. יש למישהו?

אין לאף אחת מתכון??אילה שלוחה

 

ואגב עוד שאלה -

כמה חלות (בערך) יצאו לי מק"ג אחד של קמח?

הנה לךיהודיה מא"י

קילו קמח (מלא 70% או חצי לבן וחצי מלא 100%)

2 כפות מלח

6 כפות שמרים יבשים (להפריד את השמרים מהמלח!)

שליש כוס שמן זית

550 מ"ל מים

ואני מניחה שאם את מכינה כל שבוע חלות, את לא צריכה הוראות נוספות, נכון?

לא יודעת....אילה שלוחה

מה שנכלל בקטגוריה "אוכל של הבית שלנו" לא נחשב..

 

 

למשל בחלות לשבת - אני מכינה בלילה די נוזלית וככה זה יוצא תפוח וטעים, אבל לא משהו בצורה החיצונים... בד"כ..

 

 

 

תודה על המתכון!

6 כפות שמרים זה לא המון???עוד כינוי
זה כן המוןיהודיה מא"י

התכוונתי לכתוב 3 כפות שמרים שהן 6 כפיות שמרים...

תודה שהארת את תשומת לבי לטעות
 

שאלת התפחה - דחוף!!אילה שלוחה

התפחה ראשונה - אין בעיות

 

בהתפחה השניה (לפני האפיה) אני תמיד מתלבטת עד כמה להתפיח

התוצאות: או שיוצא לי תפוח מדי (ואז הכל "נופל" ונמרח לי.. ), או שלא תפוח מספיק

איך יודעים כמה להתפיח?

 

 

וליהודיה - אני עושה עכשיו את המתכון שלך (תודה!)

לא צריך סוכר?

אה...יהודיה מא"י

אין חכם כבעל נסיון... פשוט לומדים עם הזמן. ודרך אגב, כשהחלות נופלות זה בדר"כ בגלל בצק רך מידי, ולא בגלל התפחה רבה מידי. אבל חלות כאלו לא אמורות להכפיל את נפחן, אלא רק בערך פי אחד וחצי או קצת יותר.\, והן תופחות עוד באפייה.

אה, אפשר להוסיף כפית-שתיים של סוכר על השמרים, זה בעיקר עוזר להם לעבוד, אבל הם תופחים יפה גם בלי. בדרך כלל אני שמה, פשוט שכחתי לכתוב, אבל גם שאני לא שמה הם תופחות יפה.

 

באיזה קמח השתמשת בסוף?

ספרי איך יצא...

שוב תודה רבה!אילה שלוחה

 

השתמשתי בקמח לבן. נראה מעולה!

 

נעדכן בע"ה...

יש שיטה לבדוק אם התפחת מספיק או פחותאנונימי (פותח)

לפני האפייה, ולא צריך לנחש

תלחצי בעדינות עם האצבע על הבצק

אם הגומה שנוצרת חוזרת באיטיות - זה מוכן

אם הבצק מתנגד ללחיצה - דרוש עוד זמן התפחה

ואם הגומה נשארת בבצק - זה סימן שהתפחת יותר מדי

 

ובאמת בצק שתפח יותר מדי לפני האפייה עלול "ליפול" באפייה שם ישנה התפחה אחרונה, כי הוא מאבד את הכוח שלו להחזיק את הבצק.

אה, יפה! לא ידעתי. תודה רבה על הרעיון... !פלפלתי

 

יש לי מתכון אחד הטובים!!!שיפקה

בחיים אני לא כותבת בפורום הזה, רק כשישי לי מתכונים באמת טובים...

אז ככה. (זה ב2 קילו, ואז עושים הפרשת חלה, אבל לרוב אני עושה קילו אחד.)

 

2 קילו קמח

2 וחציח כפות שמרים יבשים

שלושת רבעי כוס סוכר.

מערבבים טוב עד שלא רואים את הסוכר ולא את השמרים.

אח"כ מוסיפים כף מלח ומערבבים שוב.

מוסיפים 4 עד 4 וחצי כוסות מים פושרים ולשים.

ממש לקראת סוף הלישה מוסיפים רבע כוס שמן(מומלץ מאוד שמן זית עושה את ההבדל!!!)

מניחים להתפחה בתוך שמיכות איזה שעה, שעה וחצי. זה תופח יפה. קולעים צמות(או כל צורה אחרת שעולה בראשך) ואופים בחום של 180 בערך 20 דקות.

אני שמה על החלות(כשהן בתבנית) ביצה וזעתר, זה משלים את הטעם של השמן זית. אבל עם עושים עם שמן רגיל- מומלץ לשים למעלה ביצה ושומשום. מי שלא אוהב משהו שלמעלה- שישים רק ביצה.

ב"הצלחה!!! הן יוצאות מעולות... תשאלי את חברות שלי מהאולפנה ואת המשפחה שלי. אני מכינה אותן כמעט כל שבת...

אה, ושכחתי- אני עושה אותן בתבניות מארכות- אבל זה לא קריטי. מה שקריטי הוא להוציא אותן מהתבנית איזה 5 דקות אחרי האםפיה ולהניח על רשת של תנור, שיתאורר גם מלמטה ולא ירטב מהאדים וזה... וגם ככה זה מתקרר יותר מהר ואפשר לארוז את זה יותר מהר.

בהצלחה. לשאלות את יכולה לפנות אלי באישי...

יש לי מתכון(מתוך הספרלקראת חלה עמ'51(חלות משמים)arlanאחרונה

ל4 חלות בינוניות:

המצרכים

1 ק"ג קמח,

2כפות שמרים יבשים(שקית שמרית 1/קובית שמרית 1)

8-5 כפות סוכר

 2 ו1/2 כוסות מים חמימים

1/2כוס שמן

כף מלח

לציפוי

ביצה טרופה

שומשום/פרג

המתכון

1-בקערה גדולה שמים את כל המצרכים פרט למלחלשים את הצק כ10 דק' עד שהבצק חלק ורך אך לא דביק.

2-מורחים במעט שמן את הבצק ואת קערה מכסים בניילון נצמד/מגבת מדבח נקייהומניחים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו

3-מכינים בצורה הרצויה

4-שמים את החלות בתבנית מורחים עליהן ביצה טרופה ומפזרים עליהן שומשום/פרגמכסים ומניכים לתפיחה נוספת במשך כ-40 דק' ובנתיים מחממים את התנור לחום בינוני

5-אופים במשך כ1/2 השעה עד שהחלות מקבלות גוון חום מוציאים את  החלות מהתנורוגם מהתבנית ומצננים

                                                                                                בתאבון

                נ.ב

אני אישית מדלגת על ומפזרים עליהן שומשום/פרגמכסים ומניכים לתפיחה נוספת במשך כ-40 דק' ובנתיים מחממים את התנור לחום בינוני  ובמקום זה כשאני קולעת והאחים שלי עוזרים לי אמא שלי מדליקה את התנור ואז באה לעזור לי(אני בת13) וכל שבת אני מכינה חלות

בצק שמרים קר/חם. שאלה ליאני ירושלמית

הכנתי בצק שמרים עם שמן וביצים, שבמקורו אמור להיות מותפח במקון חמים. אבל היות שקראתי שבצק שמרים משתבח בהתפחה איטית במקרר, הנסתי את הבצק להתפחה כזאת.

 

הוצאתי אותו אחרי כ10 שעות של קרור, ומאז הוא ממש לא תופח!

 

השאלה, האם כל ההשקעה שלי בו כעת, היא בזבוז גמור? או שיש סיכוי שיצא ממנו משהו אכיל?

טוב, בסוף התפחתי אחרי קליעה (עוגות קלועות)אני ירושלמיתאחרונה

בתנור מחומם קלות (מה שקוראים 'תא חום' מחממים את התנור על 50 מעלות ואח"כ מכבים ומכניסים את הבצק לתפיחה), והעוגות תפחו ויצאו נהדר. ב"ה!

 

חן חן לכולכם!חיוך

מתכונים פשוטים לעוגותאנונימי (פותח)

אני מחפשת מתכונים פשוטים ומהירים לעוגות פרווה, שילדים יאהבו..

 

רעיונות?

בשרשור הנעוץ שבראש הדףיהודיה מא"יאחרונה