אני ממש רוצה לעשות מרק בצל, אבל בכל המתכונים שמצאתי צריך אבקת מרק בצל.
נראה לכם שאפשר להמירה במשהו אחר?
תודה.
אני ממש רוצה לעשות מרק בצל, אבל בכל המתכונים שמצאתי צריך אבקת מרק בצל.
נראה לכם שאפשר להמירה במשהו אחר?
תודה.
לטגן בצל (עדיף עם חמאה ולא שמן)
להוסיף מעט תבלינים (מלח, שום)
להוסיף מים. - להעשרה אפשר להוסיף חלב - להעשרה עשירה יותר שמנת לבישול.
אם רוצים שיהיה סמיך אפשר להוסיף קמח / קורנפלור / קמח תפו"א
להגיש עם גבנ"צ וקרוטונים.
במקום קמח קוואקר. הטעם פשוט נהדר (פעם הכנתי מרק בצל ולא היה לי קמח מנופה, ולנפות לא התחשק לי)
בתבלינים להוסיף אגוז מוסקט
ואפשר להוסיף יין לבן יבש/חצי יבש. גם שדרוג
לשים אבקת מרק עוף במקום
אני מטגנת את הבצלים הפרוסים שישחימו קצת
שמה עליהם תבלינים: מלח, פלפל לבן, אבקת מרק וקצת קמח מערבבת ואז שופכת על זה מים רןתחים
ומבשלת עוד לפעמים שמה איטריות קטנות
להגשה גבנ"צ או שקדי מרק
מרק מהיר וטעים!
במילוי קצפת עם פודינג שוקולד, רוצה מתכון?
ונראה לי שהוא יכול לשמש גם בתור תחליף לשוקולית...
בהצלחה!
יש לי מתכון לעוגה בחושה ואחד המרכיבים שמוסיפים לעיסה זה פודינג. אם את רוצה תגידי. או שהתכוונת דווקא לפודינג שמורחים כשכבה ואז זה לא מתאים.
בנתיים להכין את המילוי:
קישוטים- כיד הדמיון הטובה.... עוגה מרשימה ביותר! ויחסית פשוטה להכנה...
בהצלחה!!!
ניסיתי והפשרתי על השיש...
נראה לי שיותר טוב להפשיר במקרר...בהצלחה!
יש לי הרבה פודינג וניל ואשמח לרעיונות קלים ופשוטים ועדיף גם פרווה.
תודה!
(הרולדה לא נחשבת בעיניי כ"כ פשוטה...)
קרם שניט או עוגה משולשת יעזור לך?
???
כן, יש למטה שרשור על טו בשבט, אבל ראיתי שיש בעיקר המלצות לעוגות עם אגוזים, פיצוחים וכו'.
יש לכם רעיון מה לעשות עם כל מיני מיובשים (חמותי שלחה לי, אז אני לא בטוחה שזיהינו הכל נכון...!) כגון - אתרוגים, פפאיה, אננס יבש ממש, איזה הדר מיובש, מנגו, תמרים, צימוקים וכו'???
לא ממש התלהבו מזה אצלי,
וכמו תמיד את מה שכן אהבו - חיסלו מיד, ואת הפחות נחשק משאירים לו בעלבונו,
ואלו לא ממש דברים לעוף עם פירות, לא?
ודבר שני - אגוז הקוקוס הגדול! זו הייתה אטרקציה לקטנים, אין מה לאמר - הפטיש והחלב וכו',
אבל יש למען ד' מה לעשות עם הבשר הלבן עצמו??
תודה מראש!!
גם לי נשארו , אבל בעיקר הפחות נחשקים - צימוקים ושזיפים מיובשים. הכנתי עוגה ויצאה טעימה מאוד. פשוטה מאוד. בחושה:
2 כוסות קמח
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3 ביצים
צימוקים, שזיפים , ורבע שקית שוקו צ'יפ. מערבבים טוב , כך שלא ידע בין צ'יפ הצדיק לצימוק הרשע.
אה, וכוס מים.
טפחתי לעצמי על השכם על כי לא זרקתי לפח..בכל זאת - פירות שנשתבחה בהם..מרמי לוי.
אגוז קוקוס זה הדבר הכי טעים בעולם כולו!!!!
אין דברים כאלה!
זאת הייתה ממש חוויה משפחתית בימי שישי, אבאשלי היה פותח, היינו אפילו שומריםאת החלב (הוא טעים!!)
ואח"כ אוכלים במשך כל השבת (מאחסנים במקרר בתוך קופסא..)
איך פותחים אותו בלי לשפוך את ה"חלב" שבפנים?
1. לקלף את ה"שער" של הקוקוס עד שמתגלים 3 עיגולים שיוצרים משולש (ימצא על אחד הקטבים, למעלה/למטה,
העיגולים ייראו כמו נקודת אחיזה בכדור באוולינג)
2. עם האגודל ללחוץ על כל אחד מה עיגולים עד שמוצאים את האחד הרך (יחסית!)
3. (את השלב הזה מומלץ לבצע על מגבת מקופלת כדי שהקוקוס לא יחליק לו להנאתו..)
בעזרת מברג פיליפס [נקי] (פיליפס זה ה+) ופטיש לנקב חור בעיגול הרך (ניתן להרחיב את הנקב בעזרת המברג)
4. למזוג את "חלב הקוקוס"!! (אם יש בעיות של ווקום אפשר לנקב עוד עיגול..)
5. לפרק ת'קוקוס!! ![]()
יש מתכונים עשירים ונהדרים ברחבי הרשת. ברובם צריך בנוסף לפירות גם אגוזים למינהם. אבל לא נראה לי שזאת תהיה עברה להשמיט אותם אם אין לך.
הורדתי לעצמי כמה מתכונים שנראו לי טובים. אם את רוצה אעלה לך.
אפשר כמובן להקפיא את העוגה כשהיא פרוסה ואז להתענג בכל פעם בברוסת עוגה עשירה וכבדה.
עוגת סיינה -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3214818,00.html
לדעתי לא יקרה כלום אם תשני קצת את רכיבי הפירות
גרנולה אפשר לשים גם ביוגורט או משהו.. ואף אחד לא יודע מה יש שם... 
בעזהי"ת.
לא זוכרת ת'מתכון בע"פ, אבל זה לא אמור להקחת יותר מ10 דק' הכנה ו50 דק' בתנור...
כלי ראשון:
2 כוסות קמח
כפית סודה לשתיה
שקית אבקת אפיה
1.5 כוס סוכר
0.5 כוס קקאו
לערבב טוב בקערה.
כלי שני:
3 ביצים
כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
לערבב טוב ולשפוך לקערה של החומרים היבשים
לערבב טוב ולהוסיף כוס מים רותחים ועוד פעם לערבב....
לאפות בחום 180.
ציפוי:
5 כפות סוכר
3 כפות קקאו
רבע כוס מים
רבע חבילת מרגרינה
100 גרם שוקולד מריר או צמקאו |(ולא חייב)
מתאים לגודל של תבנית חד פעמית גדולה ויוצא טעים מאוד!
יש למישהו רעיון לעוגה אחרת עבור יום הולדת?
4 ביצים
2 כוסות סוכר
להקציף (בלי להפריד)
להנמיך מהירות של המיקסר,
להוסיף:
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות קקאו
1 כף נס קפה
1 כוס מים
1/2 כוס שמן.
לאפות בחום בינוני עד שיוצא קיסם נקי.
בהצלחה
11/4 כוס סוכר
11/2 כוס קמח תופח
כוס חלב או ריץ' לבישול
כוס שמן קנולה
3 ביצים
חבילת אינסטנט פודינג שוקולד
3 כפות קקאו
הוראות הכנה:
לחמם את התנור לחום 180 מעלות.
לשיםאת כל החומרים בקערה לפי הסדר. לבחוש היטב במערבל..
לצקת לתבנית 26 משומנת.
לאפות כ 30-40 דקות.
(מקור המתכון: שטרודל)
חיפשתי מתכון לעוגה ומצאתי מתכון לעוגת שוקולד קלה. בתוך הבלילה צריך להוסיף כוס חלב. האם חובה להמיר לריץ' או שמים יעשו את העבודה (אני מתלבטת אם זה לא מוגזם להוסיף מיץ תפוזים). לקרם אני חושבת להשתמש בתחליף חלב ושוקולד. אם העוגה תצא מוצלחת, אשתדל בע"ה לשתף....
ואפשר גם מיץ/יין.
וכל נוזל אחר יעשו את אותה עבודה...
רק לשים לב לכמויות...
בהצלחה!
יצאה עוגה נמוכה מעט (כמו במתכון), אבל טעימה והתחסלה ברובה במקום (ולשבת נשארו 3 פרוסות)!! באמת מתאימה לעוגת יום הולדת, אבל גם סתם לנישנוש..
1. ללא מיקסר
2. לא עם גבינה קשה (כמו טוב טעם) כי אין לי כרגע בבית...
אני מקווה שיש לכם רעיונות ![]()
לי יש מתכון של עוגת גבינה עם הקצפה, אבל לפני שהיה לי מיקסר הייתי מקציפה ביד בלי שום בעיה (אבל יש לי מטרף טוב)
מה שכן, אפשר לעשות את העוגה הזאת גם בלי הקצפה בכלל, פשוט יוצאת עוגה נמוכה.
מעוניינת?
אני שונאת להוציא את המיקסר ממקומו מכובד, וגם לנקות אחר כך...
פשוט בלי מיקסר זה הרבה יותר מהר...
500 ג' גבינה לבנה
4 ביצים
כוס סוכר
מעט חלב
תמצית וניל
מיץ לימון.
2 כפות קמח/קורנפלור/קמח תפו"א
ולגיוונים - סוכר חום, תמצית מייפל/שקדים/רום, שוקולד צ'יפס, קליפות תפוזים, תפוחים חתוכים, להוסיף תחתית, להוסיף ציפוי, כיד הדמיון הטובה.
מקציפים את הביצים עם חצי כוס סוכר
מערבבים היטב את כל השאר (ובשבילך, מערבבים הכל כולל הביצים)
מאחדים בתנועות קיפול עדינות את שתי התערובות
מעבירים לתבנית פיירקס משומנת - זאת צריכה להיות עוגה גבוהה, הכמות המדוברת מתאימה לתבנית בינונית-קטנה
אופים בתנור כ35 דקות, בחום של כ 180-160 מעלות, וזה כבר תלוי איך אוהבים את העוגת גבינה - יבשה או רכה.
העוגה עולה בזמן האפייה, ואח"כ יורדת. אם לא מקציפים את הביצים היא אפילו יורדת יחסית הרבה, מה שמשאיר יופי של מקום למילוי...
אפשר לעשות ציפוי בקלי קלות לעוגה ע"י כך שמורחים אותה מיד כשהיא יוצאת מהתנור בשמנת חמוצה עם אבקת סוכר, או במעדן וניל/שוקו פשוט.
אגב, ענית גם על שני תנאים ננוספים ששכחתי לכתוב:
-עוגה עם אפיה
-עוגה מהירה...
איך את קוראת מחשבות?! ![]()
טוב, נשאר לי להתמודד עם זה שהעוגה הנמוכה, אבל בטח זה יקרה בכל עוגת גבינה שלא אקציף, נכון?
ההקצפה היא זאת שנותנת לעוגה את הגובה.
יש לי חצ'קונים ואני אוהבת לבשל שזה סוג של ניגוד.
הדברים הכי טעימים עושים חצ'קונים.
גבינה צהובה, שמנים, מטוגנים, שוקולד, גם חלב לפעמים, חמאה, מרגרינה וכלי....
באלי לבשל המון, אבל אין לי כ"כ רעיונות שיתאימו גם לי.
יש לכם רעיון למשהו טעים שלא עושה חצ'קונים אבל לא לוקח יותר מידי זמן וחומרים??
איתגרתי? 
יומנעים לכולם!!
חזה עוף לצורותיו השונות (רק לא שניצל)
אטריות
מרקים חמים וטעימים
דגים שונים
קציצות בתנור
סלטים טעימים
וזה מה שעולה לי בשלוף
אורז (עדיף מלא וזה דורש זמן בישול ארוך יותר!), מרק ירקות (אפשר לבשל את הירקות שיש לך חתוכים גס ואחרי הבישול במעבד מזון), עוף אפוי (לא לאכול את העור), דג אפוי (מעט שמן ותבלינים, לאפות מכוסה ובסוף להוריד את הכיסוי ולאפות עד להשחמה), סלט טבולה (בורגול מבושל עם פטרוזיליה, נענע, מיץ לימון ויש מוסיפים מלפפון או עגבניה קצוצים דק)- משביע ולא צריך לחמם ולכן אידיאלי לקחת ללימודים/עבודה.
עוגת תמרים, עוגת תפוחים, חטיפי בריאות
חגיגת פירות - פירות חתוכים יפה במגש שכיף לכולם לאכול יחד
אבל אני צריכה מתכון גם לגרנולה עצמה.... (יש לי קוואקר, ואין לי מתכון...)
יש לך?
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t340934#4191719
כמה פשוט, ככה טעים
נראה לך שאפשר להמיר את הסוכר או את חלקו בסילאן?
אם כן- מה היחס?
אני הרבה פעמים מוסיפה קצת סילאן בשביל הצבע, אבל אני לא בטוחה שאפשר להחליף את הסוכר בסילאן, כי הסילאן נוזלי, והסוכר לא.
אולי אפשר להחליף חלק מהסוכר (ביחס של 1:1) ואם יש צורך, להוסיף עוד קמח לבצק.
אבל הפחתתי את הכמות. הוספתי שוקולד צ'יפ וגרעיני חמניה ויצא ממש מעולה! תודה רבה!
אחלה רעיון.....
את יכולה לקחת מתכון מוכר לך של עוגה ולהמיר את הקמח הלבן בקמח מלא 70%, להמיר מרגרינה בשמן (מרגרינה היא שומן רווי מלאכותי ומאד לא בריא), סוכר לבן בקצת פחות סוכר חום וכבר עשית משהו גדול, ויחד עם זאת את עושה מתכון די מוכר.
אם את אופה עוגיות, אל תמהרי להמיר מרגרינה בשמן, כי ברוב מתכוני העוגיות אי אפשר לוותר על השומן המוצק, אלא להמיר את המרגרינה בחמאה.
ובמקום שוקולד צ'יפס- צימוקים, ושוב, להקטין את הכמות, כי זה לא משנה את מירקם העוגה, רק את הטעם המתוק להחריד,...
בעלי הכי אוהב פירה, אבל יש אורחים, ואני מתפאדחת שהם יראו שאני מכינה פירה לשבת...
אשמח לרעיונות.
תודה!
קודם כל, נודלס. ואז זה סיני אמיתי.
בנוסף, אפשר אגרול. (שוב סיני)
ארטישוק (צריך בדיקה היטב מתולעים)
אורז.
ועוד......
ומה רע בפירה לשבת? אם הוא מוגש בצורה יפה אז זה בהחלט שבתי.
אין לי נודלס וארטישוק בבית, ומה זה אגרול??
![]()
פירה כדאי להגיש בכלי יפה מקרמיקה כשבמרכז מסדרים קצת בצל מטוגן.
נודלס וארטישוק אפשר לקנות בחנות.
ואגרול זה מאכל סיני העשוי מבצק ממולא בירקות (בדומה לסיגר אבל עם ירקות) אפשר להכין לגמרי לבד אבל זה קשה. יש בחנויות בקפואים אגרולים שצריך רק לטגן.
המלצה שלי לטגן ממש רבע שעה לפני כניסת שבת כי ככל שהאגרולים יושבים יותר זמן הטעם שלהם כבר לא משהו.
ולא כדאי לנסות פעם ראשונה כשיש אורחים ![]()
אז מבין ההצעות שכתבתי לפני כן, כנראה שנשארת עם פירה או אורז.
הצעות נוספות - בורגול, קינואה, דוחן, קוסקוס, פשטידת תפו"א.
אבל הנה רעיון שיהפוך את הפירה לחגיגי ומרשים
קונכיות פירה:
מבשלים תפו"א (ואני תמיד מוסיפה גם שיני שום) במים עם מלח.
מסננים היטב מהמים
מועכים טוב טוב לפירה חלק
בעזרת מזרק גדול לקישוט עוגות יוצרים קונכיות - בהתחלה עיגול, ומעל כמה שכבות של טבעות, כך שמתקבלת מעין "כוס" קטנה מפירה.
מורחים בשמן זית, בעזרת מברשת לחלות.
אופים בתנור בחום נמוך, במשך שעה-שעה וחצי, עד שהם מזהיבים קלות.
מגישים קונכיה שכזאת עם ירקות מוקפצים בפנים...
מבפנים וכן מבחוץ?
אשמח לשמוע!
זה חידוש!!!
וכשזה יוצא טוב (כי פעם זה נמרח לי...) זה יוצא פשוט נהדר
כמה זמן צריך לבשל?
מהבשרים ששעה וחצי מספיק או יותר?
לא מצאתי שירשורים שעזרו לי...
יותר קרוב לשעתיים וחצי, ואפילו יותר.
בחום נמוך כמובן
איזה יום שמחאחרונהבס"ד
מאכלים לסעודת שבת חלבית (בר-מצוה)+מתכונים?
נגיד תפו"א מוקרמים וכאלה...
תודה! 
תחפשי קצת אחורה
ואם לא אז בהמשך אני אכתוב לך
אם בערב (ואפשר דברים רטובים...) אז אפשר מרק חלבי (לי יש מתכון למרק כרובית מעולה) פסטה מוקרמת,
בלינצ'סים למיניהם, דגים (למי שאוכל עם חלב), בורקסים (אפשר עם רוטב חלבי למנה ראשונה).... ובבוקר-
פשטידות... אם את רוצה מתכונים מסוימים, תבקשי, בשמחה...
תפו"א מוקרמים: לפרוס 4 תפו"א גדולים לפרוסות דקות
להמיס בסיר חמאה ולהוסיף ח' פטריות,4 שיני שום כתוש לטגן קצת ולהוסיף כוס חלב {כוס גדולה}
להוסיף כף וחצי קמח,חצי כפית מלח לערבב הכל עד שזה ניהיה מוקרם יותר {סמיך}
ואז להניח בתבנית תפו"א,רוטב,תפו"א,רוטב וגבנ"צ מעל.
להכניס לתנור 45דק' מכוסה,להוסיף גבנ"צ ועוד רבע שעה להשחמה.
אפשר פסטה עם רוטב שמנת/רוטב עגבניות
מתכון לרוטב שמנת מעל הפסטה-
ח' שמנת,3 שיני שום,כפית אגוז מוסקט,2 כפות א.מרק בצל
כף קמח,לערבב הכל עד שיהיה קצת סמיך,לשפוך מעל הפסטה.
פיצה/לזניה/פוקצ'ות
מרק מוקרם כתום/מרק בצל
סלט יווני,ירקות חתוכים,גבינות{לבנה,שום שמיר,שמנת זייתים,פפריקה ועוד..}
בורקסים עם רוטב פטריות.
דגים{מושט,סלומון,נסיכה..}
אם את רוצה עוד מתכונים בשמחה.
מישהו כאן יודע על מקום ללימודי שף בירושלים שמקבלים לשם חברה ממש צעירים?
אני מתכוונת לבנות בכיתה י"א.
ואנחנו לא רוצות חוג או משהו בסגנון אלה קורס רציני שנא ממנו עם תעודת שף והכול....
וכמובן שאנחנו צריכות משהו שאפשר לשלב אותו עם לימודים( בכל זאת אנחנו עדין בתיכון...)
קיים בכלל דבר כזה??
אם למישהו יש פרטים אני אשמח לדעת....
תודה ושבת שלום!
יש בי-ם את מכללת השף שנמצאת בבית הארחה בבית וגן..אין לי את המס' שלהם ,תחפשי אותם באינטרנט..
אם יש לי 150 גרם חמאה,
ואני רוצה לשים במקום זה שמן, כמה לשים??
תודה!
חבילת חמאה (200) שווה ל3/4 כוס עד כוס אחת שמן (תלוי למה, ותלוי בגודל של הכוס...)
סמדראחרונה
יש למישהו מתכון לעוגיות פריכות בשילוב חום-לבן (כמו שבלול או שחמט)
אבל שיהיה אפשר לעשותן קטנות, ולא יתפחו מידי באפיה?
תודה מראש.......
את לוקחת חצי מהכמות ומוסיפה קקאו.
מרדדת את החצי הלבן ואת החצי החום, מניחה את החום על הלבן ומגלגלת ביחד. חותכת לפרוסות בעובי ס"מ ומסדרת על תבנית.
13 דקות על חום גבוה וזה מוכן.
אין לי תבנית מאפין וכאלה. מה יקרה אם אני אשים את התערובת בתבנית בתנור? יהיה מגעיל? לא יאפה? יישרף? השם יכה אותי בברק? יהודיה מא"י תשלח לי משטרה? מה??? מה יקרה???
יצא לי לאפות בתוך מנז'טים מנייר....
(חוסך את- "אמא, למה הפרוסה שלו יותר גדולה?")
בהצלחה...
את מוזמנת להשתמש בשלי ![]()
מן הסתם עוגה בחושה לא? הייתי משתמשת בתבנית אינגליש קייק בגלל הכמות. אבל אם הכמות מספיקה לתבנית תנור גדולה אז בסבבה!
תצא עוגה בחושה בטעם של מאפינס... כמובן זמן האפיה יתארך בהתאם לכמות...
(אם טעיתי ואלו מאפינס מלוחים אז תצא פשטידה בהתאמה...
ואגב שאלו עלייך בפורום הנשואות, אז 'על הדרך' את יכולה להכנס לשם ולהתעדכן...
)
שכדאי להנמיך מעט את החום של התנור ולא רק להאריך את משך האפייה, אחרת עלולה לצאת עוגה יבשה מבחוץ ולא אפויה מספיק מבפנים.
ועל המנז'טים, ועל התבניות להשאלה 
לאחר 13 שנות, החליט בעלי לקנות לי חילבה.
כל שנותר הוא- שאלמד כיצד מכינים ממנו את הסלט חילבה המהולל.
ידוע לי שקיימים שלל מתכונים
מוזמנים כו---לכם להציע!
תודה!
חצי כוס חילבה טחון.
להשרות במים בערך חצי שעה (המים נספגים בחילבה.)
ואז יש שתי דרכים:
א. להקציף את החילבה.
לשים את שאר המצרכים בבלנדר ואחרי הטחינה לערבב עם החילבה המוקצף.
ב. לטחון בבלנדר הכל ביחד.
המצרכים הנוספים:
כוסברה
שיני שום (הכמות לפי מידת החריפות הרצויה)
אפשר להוסיף גם פלפל חריף מיובש (שוב לפי מידת החריפות הרצויה)
מים (בבלנדר אני שמה עד הקו של הליטר)
קצת מלח.
בהצלחה!!!
![]()
בשביל מה יש לך חמות? תשאלי אותה איך מכינים.
לדמיין לעצמך את החילבה שלה...
והיא גרוסה.
ערב טוב!!
איך מכינים עוץ יחד עם תפוחי אדמה ואורז- הכל ביחד.. בתנור.
הלוואי שלא צריך לבשל קודם כלום..
אשמח אם תגידו לי איך מכינים ומה לשים מעל מה.. =)
תודה רבה!!
שכחת גם את החלות והסלטים ואת המנה אחרונה לדחוף באותו תנור (: (:
אני לא מכיר דבר כזה - רק עוף עם אורז או עוף עם תפו"א
זה עוף עם תפו"א - מקלפים את התפו"א וחותכים לקוביות, מניחים בתבנית ביחד עם העוף, מתבלים בתיבול הרצוי (הכי פשוט זה א. שום, פפריקה, מלח וקצת שמן.) ושמים בתנור לשעה וחצי.
מתכונים של עוף עם אורז הם יותר מסובכים בגלל העובדה שצריך להשגיח כל הזמן שהאורז לא מתיבש ואם צריך אז מוסיפים מים באמצע.
ישנו מתכון של אורז פרסי על אותו עיקרון...
לא לאפות.
בישלתי את האורז קודם חצי בישול ואז פרסתי על התבנית תפוחי אדמה ומעל תבלינים, מעל פיזרתי את האורז ומעל את העופות מטובלים..
יצא סוף הדרך!!! רק שצריך להוסיף מלא מלא מים כדי שהאורז לא יתקשה...
שונאת לזרוק, והוא די מלא, אז אם אפשר למנוע בל תשחית-אשמח לרעיונות.
יאמי יאמי
/Forum/Forum.aspx/t341293#4194694
ואפשר בהחלט לעשות רק מליטר אחד.
למעשה אני בדר"כ מכינה מליטר אחד של חלב שעבר לו התאריך

נראה לי שקוראים לו בשמל
או כל דבר אחר עם בישול...
זה גם רעיון טוב.
יש פה כמה שרשורים למטה את המתכון
לשתות שוקו חם/חלב חם עם דבש או סוכר. וכו'...
כמה זמן ריבת חלב בייתית יכולה להחזיק?
ניתן להקפיא אותה???
אצלנו זה מחזיק בערך 4 ימים, וגם זה רק בגלל שאנחנו ממש מתאפקים 
אבל היא יכולה כעקרון להחזיק הרבה זמן, ואפשר בהחלט להקפיא.
אני לא יודעת בדיוק איך, אבל זה ט-ע-י-ם!!!
ואז החלב מתגבן ויוצאת גבינה משו- משו. לסמן בחיתול [נקי!!
] ולאכול עם קרקרים..
בעזהי"ת.
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t341293#4194694
2 ליטר חלב
1/2 קילו סוכר
כפית סודה לשתייה.
מביאים לסף רתיחה (זהירות שלא יגלוש)
מבשלים במשך כשעתיים וחצי - שלוש על אש נמוכה בסיר פתוח. מערבבים מדי פעם. ולעיתים תכופות יותר לקראת הסוף.,
זה מוכן כשיש לזה צבע של ריבת חלב, כאשר מרימים מהריבה בכף היא נשפכת במעין חוט שהופך לבסוף לטיפות מתמשכות, ונשאר בערך 1/6-1/8 מהכמות המקורית.
למעשה זה החלק הקשה בהכנה, לדעת מתי בדיוק הריבה מוכנה, ואת זה יודעים בעיקר מנסיון.
לקראת סוף ההכנה אפשר להוסיף מעט תמצית וניל.
לפני שהספקתי לעשות איתו משהו...
ואנחנו בכלל לא קונים הרבה, שקית אחת, פשוט יצא שלא שתינו...
אפשר להקפיא ריבת חלב???
לשים מים שמים את החלב וזה גם הופך את הפיצה למזונות- ואגב גם את הבצק אפשר להקפיא- כגוש או מרודד כבר בתבנית- מאד נוח!
ואצלנו תמיד זורקים...
אחחח...חבל!!
חח נראה לי שעדיף לשנוא לזרוק מאשר קלקול קיבה...לא?
או שתתני את זה לכלבים/חתולים...
מתכונים טעימים לאוכלים שאפשר לעשות עם בצק עלים יתקבלו בברכה!
ואם תרצי מתכון- בקשי ואכתוב לך אי"ה בערב.
המתכון מנצל עוף מכובס....
עוף מפורק מהמרק
שני בצלים גדולים
תפוח אדמה אחד
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, כמון.
לפרוס את הבצל ולטגן בשמן. כשהבצל נהיה שקוף להוסיף את התפו"א
פרוס, ולטגן הכל עד שהבצל מזהיב.
להוסיף את העוף ולתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה ומעט כמון.
לטחון במטחנת בשר.
מתאים למילוי בורק'ס או בלינצ'עס.
כל מי שטעם- נהנה.
[וכל הזכויות שמורות לסבתא ע"ה.]
בורקס למילוייו השונים, בורקס פיצה, תחתית לפשטידות, קונכיות בצק עם שלל מילויים, קרם שניט ושאר עוגות, עוגיות מתוקות/מלוחות... ועוד ועוד.
כל דבר כמעט...
בורקסים שונים
פאיים ועוגות
בסיסים לפשטידות
לרדד ולאפות, ולאכול עם כלמיני מטבלים..
ועוד ועוד..
אז מה מכינים?
חשבתי על תפריט..
יהיו אצלנו בע"ה עוד זוג חברים
עוף בשזיפים או בפירות יבשים..
אורז עם צימוקים ושקדים,
זייתים מעל האורז.
צריך גם מרק?
קינוח כל הפירות היבשים מא"י וסדר ט"ו בשבט של הרבנית ימימה מזרחי.
עם פירות ארצנו...
וזהו.
עשו לי את זה פעם..
מבקשים מהבנות שיביאו תפוז, קלמנטינה, תפוז סיני, צימוקים . ואז יוצרים עם זה בובה:תוקעים את התפוז על השיפוד ומעל את הקלמנטינה ומוסיפים עיניים, כפתורים וכו'...(כמו אישלג..)
|מלקק ת'עצבעות|נדנדה כתומה.ואיי.. פונדו זה כ"כ טעיייםםם!!!![]()
שוקולד מוממס נוזלי (עם חלב) וחם. טובלים בפנים הכללל... פירות יבשים (איכותיי..) מרשמלו, פירות טריים חתוכים, במבה(יאממי...) וכל מה שעולה בדעתך.. שמעתי על בייגלה.. אבל לא ניסיתי..
צריך בשביל זה שיפודים..
כלמיני דברים לטבול
שוקולד- מריר, חלב (ביחד) אפשר גם לבן (טעיייםם...) אבל בנפרד..
בערך שקית חלב
וזהו.. וזה טעיייםםם בטירוווףףף!!!
אבל לאיודעת אם זה מתאים לקחת הביתה.. כי זה כזה משו שמכינים ואוכלים מיד..
אפשר להשתמש בו ולהוסיף פירות יבשים ואגוזים ושקדים. הכל כמובן קצוץ
50 גר' משמש יבש חתוך לקוביות קטנות
200 גר' צימוקים
100 גר' אגוזים אילסרים שלמים קלויים.
100 גר' אגוזי מלך
3 ביצים
5 כפות סוכר
7 כפות קמח תופח
100 גר' דובדבנים מסוכרים
לערבב הכל
תבנית אינגליש קייק
חום נמוך לאפות כשעה
עדיף יום יומיים לפני האכילה.
מאוד מתאים לפרוס את זה לפרוסות דקות
בעזהי"ת
מאכלים טעימים לארוחת ערב..
אני בשלבי החלמה משפעת של 4 ימים, אז זה חייב להיות משו טעים במיוחד!!
[אהה, וזה גם אומר ש, נגיד- שלא יהיה מרק, כי זה בערך כל מה שאכלתי ביומיים האחרונים, שיהיה בבישול מהיר כי כבר ערב, שיהיה אפשר להכין בכמות קטנה לעצמי לעכשיו, שלא יהיה עם יותר מידי חלב כי זה עושה לי לא טוב עכשיו, ושלא יהיה חביתה כי נמאס לי מזה, ושלא יהיה לחם כי אני לא אוהבת.]
בואו נראה מה מוחכם יצליח להעלות!

מצטערת.
או שאת רוצה בכל זאת רעיונות לפעם אחרת?
מלאווח+רסק
מלאווח טוסט (שמקפלים לחצי, ובאמצע שמים גבינ"ץ, רסק, ואיזה תוספות שבא..)
את לא אוהבת לחם בכלל, או שאפשר משו עם לחם מבושל/מטוגן?
אם כן:
לחם מטוגן (לייק דע)
שקשוקה
צ'יקי, שזה אומר: בצל קצוץ, מטגנים במחבת. מוסיפים קוביות עגבניה, מטגנים עוד קצת, שהעגבניה תהיה קצת רכה.. מוסיפים ביצה עם קצת חלב וקוביות לחם (בערך פרוסה-שתיים) ומטגנים קצת עד שזה נראה מוכן..(שהביצה נראית מוכנה) אפשר להוסיף גבינ"ץ, אם את ממש משקיענית..
אטריות (דקות או בינוניות... לא פסטה, אטירות.. הפסים הקטנים האלה..) מבשלים, מסננים ואז מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים.. טעיםם.. וזה מתבשל ממש מהר..
ויש עוד פוווללל... אם אני ייזכר בעוד אני יכתוב..