שרשור חדש
עוגה לשבת!!!~moriya~

מצאתי מתכון לעוגת שיש- קפה!!

אבל יש לי איתה בעיה - יש בה שמנת חמוצה שעושה אותה חלבית...

יש תחליף?

יש תחליףכלנית1אחרונה

בעבר אפיתי עוגה לפי מתכון חלבי והמרתי שמנת בחצי כוס מיץ. מתארת לעצמי שזה יעבוד לך גם כאן (בלי אחריות, הכל לפי המתכון). אם את רוצה להשקיע יש "כמו שמנת" תחליף פרווה אמריקאי (השגחת OU אם זה מתאים לכם).

מחפשת מתכונים לסלטים מעניינים...א.א.ק

ההורים של בעלי מגיעים היום,

אז יש כבר פיצה במקפיא, שעוד רגע תצא להפשרה,

ואני אכין מרק עם גריסי פנינהיאמי

 

אבל ליד הפיצה צריך משהו..

אשמח לרעיונות נוספים.

אני לא סגורה דווקא על סלטים. פשוט נראה לי הכי מתאים...

סלט חסה עם אגוזי מלך וחמוציות?אחותואחרונה
אשמח למתכונים מעניינים לקינואהחילזון 123

אני אספר מה עשיתי בשבוע שעבר-

אידיתי בשמן בצל ופיטריות קטנות הוספתי חומץ, סילאן או סוכר, ותבלינים ומים

עירבבתי את הפטריות וקצת מהרוטב עם קינואה מבושלת כבר. יצא נחמד.

אפשר להשתמש בה כבסיס לפשטידהאיזה טוב ה'!!!!
איך בתור בסיס? אשמח לשמוענווה מדבר
פשוט מאדאיזה טוב ה'!!!!

לאחר הבישול (עם מעט מאוד תבלינים) מרפדים את התבנית עם הקינואה. אם רוצים שלא ייתפורר רצוי להוסיף ביצה או שניים.

 

מעל זה שמים בשר טחון / ירקות / פטריות וכו'

 

את אותו בסיס ניתן לעשות גם מאורז / בורגול / דוחן / קוסקוס לפי הטעם.

תודה!נווה מדבראחרונה
קישואים.קרמבו

תגידו, יש כזה דבר מרק קישואים?

איך מכינים אותו?

תודה....

ויש דבר כזה וזה פשוט מאודיהודיה מא"י

מטגנים בצל, מוסיפים את הקישואים חתוכים לחתיכות קטנות, מטגנים עוד כמה דקות ומוסיפים מים ותבלינים לפי הטעם.

למרק בשרי אפשר להוסיף עוף, ולמרק חלבי שמנת או חלב.

מבשלים עד שהקישואים מוכנים

תודה, יהודיה!קרמבו

עשיתי כפי שהצעת, בגירסה הפרווה,

ואחרי הבישול ריסקתי את המרק בבלנדר,

יצא מרקם קרמי והיה טעים ממש!

האם אפשר לדעת אם קישואים שקונים הם מרים?כלנית1

מעולם לא נתקלתי בקישואים מרים, ב"ה.קרמבו
אני יודעת שיש דבר כזהיהודיה מא"י

גיסתי פשוט טועמת את הקישואים לפני שהיא מכניסה אותם לתבשיל

מבושל או חי?כלנית1

לא יודעת, אבל נראה לי שחייהודיה מא"יאחרונה

עוגת סולת שיצאה יבשה מידי, מה לעשות?עדידפ

הכנתי עוגת סולת והיא יצאה לי קצת יבשה.

אני זוכרת שיש עוגות סולת שמכינים איזה רוטב ושופכים מעל ואז זה יוצא מתוק, ומוסיף לחות

או שאני טועה?

מישהי יודעת למה אני מתכוונת?

לערבב דבש/מייפל עם טיפה מים חמיםנחשונית

מה שנחשונית אמרהאיזה טוב ה'!!!!

ואפשר גם להכין סירופ כמו של עוגת שמרים - להרתיח מים עם סוכר (ביחס של 1:1) עד שמקבל גוון זהוב. ויש המהדרים להוסיף מעט קליפת לימון מגורדת.

 

ותקפיצי לי אח"כ פרוסה צוחק

שמעתי לעצת עקיבא ויצא שופרא!עדידפ

תודה רבה!

אבל לא שמעת לחלק השניאיזה טוב ה'!!!!אחרונה

של מה שאמרתי קורץ

אנא הושיעו שירה שירים

מה אוכלים בארוחת צהריים?

 

עם ארוחות בשריות אין לי בעיה, אבל, אנחנו לא רוצים בשרי כל יום.

 

אז מה מבשלים לארוחת צהריים פרווה??

 

נמאס לי כבר לבשל את אותם דברים- רעיונות יתקבלו בברכה!

הי- לקחת לי את השירשור!קרמבו

בדיוק היום ייגעתי את מחשבתי בנושא!

אחכה איתך לרעיונות טעימים...

לפחות תספרי מה את כן מכינה שנדע את הכיווןחילזון 123

וגם שלנו יהיו רעיונות קצת ...

טוב, מנסה לענות לפחות חלקית בת נוגה

דוגמא לארוחה פרווית משביעה:

 1. מרק ירקות (כלשהו איכשהו, עם רכיבים ותיבול שאוהבים, וכמובן - שקדי מרק למשוך את צעירי הצאן)

 2. פסטה ברוטב עגבניות, או עם פטריות ובצל מטוגן

     לצידה - תבשיל קשואים (על בסיס 1 בצל קצוץ מטוגן) עם אורגנו וביצים

     ובצד השני - שעועית לבנה ברסק עגבניות (מקופסה).

3. לקינוח - תפוזים! קלמנטינות! בננות! אפרסמונים! (ירד, ירד!! רק היום בזול!!)

 

(אם את צריכה ממש מתכונים ולא רק רעיונות, תגידי)

מה באתי לומר -

צריך לתכנן בראש שיהיו מספר מאכלים, גם כדי להגיע לטעמם של כל האוכלים (בעיקר הקטינים),

וגם ובעיקר - כדי להביא כמה שיותר מאבות המזון בצורה טובה.

בארוחה כמו הנ"ל יש הרבה ירקות, יש פחמימות ויש גם חלבונים וסידן בשעועית - קטניות.

כך 'מפצים' על העדר 'מנה עיקרית'.

(היי, שכחתי, מה עם דגים???

אם אוהבים אצלך, אפשר במסגרת הפרווה להכין סלמון, נסיכה, סול וכו' גם באמצע השבוע, לא?)

 

בכל מקרה, במתכונת הנ"ל (כמובן גם עם פחות או יותר מנות) יש מליון אפשרויות לגיוון, זו רק הייתה דוגמא:

למרק - מכל דבר שאתם אוהבים, אפשר גם חלבי או מוקרם, אפשר טחון למחית ואפשר כפרי עם קוביות ירקות, וכו' כיד הדמיון הטובה עליכם.

 

לפחמימה - פסטה מכל סוג, אורז שתמיד כיף לגוון עם, נניח, תערובת תיבול קנויה כמו של 'פרג' שמשרגת את המנה המוכרת, פתיתים עם תיבול או ירקות קצוצים לגיוןן, בטטות בתנור, תפו"א בכל צורה - וכו'.

 

לירק ליד - שעועית ירוקה הפעם, עם בצל מטוגן והממממממון שום - יוצא חבל"ז, גם לשונאי הירוקת

חצילים ברוטב עגבניות עם בצל או עם קשואים, פלפלים\גזר,קולרבי מוקפץ ברוטב סויה.

 

לתוספת נוספת- כאמור קטניה כמו הנ"ל או חומוס מבושל, אפשר משימורים, או תירס מקופסא. 

 

זה מה שעולה לי כרגע!

ואלו כמובן ארוחות בריאות יחסית,

כי 'לא בריאות' או מהירות יש נראה לי המון:

ארוחה של פלאפל ביתי, מלוואח רגיל או עם תוספות, נקניקיות סויה בפיתה עם חומוס, לחמניות או באגט עם שקשוקה ענקית, חביתיות עם מילוי (כבר יותר עבודה) טוטיות קנויות ממולאות, קונכיות ב. עלים ברוטב ומילוי,

וכו' וכו'!!!

דג, גבינה, קציצות, סויהיהודיה מא"י

ארוחת צהריים אני מניחה שאת מתכוונת לארוחה העיקרית, ושהבעיה שלך היא בעיקר עם מה להחליף את המנה הבשרית, נכון?

אפשר להכין דג. באמצע שבוע אני מחינה בדר"כ את הדג זהבון (הכי זול...) או מלרוזה אם לא היה זהבון, בתנור עם רוטב עגבניות פשוט. אבל בדג בהחלט יש מה לגוון.

לעיתים קרובות אני גם מכינה רוטב בולונז משבבי סויה. פשוט להכנה והולך יופי עם אטריות, פירה, אורז או שאר תבשילי גרגירים (קינואה, כוסמת, גריסים וכו'), וחוץ מזה אפשר גם לקנות "גולש"סויה, גם כן יבש ולהכין ברוטב עגבניות או מוקפץ.

אפשר גם מנה עיקרית על בסיס גבינה - קציצות לבנות (מבושלות), פשטידה, רוטב לבן לאטריות (או אטריות עם רוטב עגבניות וגבינה) פנקייק וכו'.

וכמובן גם קציצות לסוגיהם יכולות לשמש יופי של מנה עיקרית בארוחת צהריים של אמצע שבוע.

הכנתי היום פריקסה..יפעת1

יצא סווווף הדרך,מאכל של טוניסאים. כמו סופגניה,בצק מטוגן,וממלאים אותו עם טונה,מלפפון חמוץ,וביצה קשה.

אתמול הכנתי לארוחת ערב מרק עגבניות עם אורז..

אפשר כל סוכי המרקים:מרק כתום/בצל/ירקות/עדשים וכו'..

פסטה/אורז/קוסקוס/פתיתים/קינואה

תפו"א ובטטות

קציצות דג/שניצל סויה/נקנקיות טבעול.

סלמון/מושט/סול/נסיכה

סלט פסטה..

חביתות/שקשוקה,לחם מטוגן

פנקייק,ועוד...

ממולאים. באורז.אחותו
קציצות תירס/ טונה+mp8

פשטידות למיניהן,

ירקות מוקפצים עם נודלס,

מרקים מכל הסוגים,

כשהפלפלים במחירים שפויים- פלפלים ממולאים באורז.

עוד משהו??

אצלנו תמיד הולך ירקות בתנוראביוס

 

חלבי: בלינצ'ס, פיצה, בורקס, פשטידת ת. אדמהכלנית1אחרונה

מה אפשר לעשות עם קמח תפו"א?אמהונת

צריך לברור אותו??

יש כל מיני דבריםיהודיה מא"י

קמח תפו"א הוא עמילן כמעט חסר טעם. ולכן יכול לשמש לדברים שונים שצריכים רק הסמכה, אבל בלי תוספת טעם של קמח.

כל מתכון שמשתמשים בו בקרונפלור אפשר לשים קמח תפו"א במקום.

אפשר להכין איתו פודינג חם (או קר)

אפשר להחליף בזמן אפיית עוגה רבע כוס מכל כוס קמח בקמח תפו"א לעוגה קלילה יותר

קמח תפו"א מתאים מאוד לקימוח דגים לפני טיגונם

אפשר להשתמש בו בעוגת גבינה של אימא שליקורץ - /Forum/Forum.aspx/t345925#4238752

מי שיש לה מטחנת קפה בבית אפשר להוסיף קמח תפו"א בזמן טחינה של סוכר לאבקת סוכר, ושל דברים נוספים שנוטים להתגבש לאחר הטחינה בגלל לחות.

 

עד כמה שידוע לי אין צורך לברור אותו, אבל בעצם אני לא בטוחה בכלל

אצלנו מאד רגישים לטעם של קמח תפו"אאני ירושלמית

בעוגות של פסח אני משתמשת במינימום (או בקמח מצה +קמח תפו"א) כדי שטעם הלוואי לא יורגש. לטעמי קורנפלור הרבה יותר מעודן. וגם לי יש עוד כמעט חבילה שלמה של קמח תפו"א מפסח שעבר...

 

טוב עוד מעט פסח והיא תעוף לפח...קורץ

חבתיותlila317

בפסח אני מכינה חבתיות למרק ,מגלגלת וחותכת לרצועות במקום איטריות.

 

*לפי הספר של הרב וויא קמח תפוח אדמה בחזקת נקי.

דייסת קורנפלוראם הבנים12

עוגת רולדה שתהיה "שהכל" קמח תפו"א במקופ קמח רגיל - כמו בפסח

 

 

 

 

את יכולה בבקשה לבדוק איך בודקים שעועית ירוקה טריה?כלנית1

בדיקת שעועית ירוקהlila317

על פי הספר של הרב וייא: לעיתים נגועה צריך ליבדוק עם יש חורים. אם מוצאים חור,יש להסיר את החלק הנגוע.

 

(הנגיעות מצויה גם בקופסאות שימורים וגם בקפואים).

תודה. נשמע פשוט למדי והשעועית שלי חיכתה לךכלנית1אחרונה

בצק רולדהאחותו

ונראה לי שהוא מוחזק כנקי.

אני מקוה מאד, אני לא בוררת...

רעיון שלא קשור לפורום הזהאיזה טוב ה'!!!!

אם יש לך תינוקות קטנים ויש להם תפרחת חיתולים אפשר לשים להם קמח תפו"א באמבטיה וזה עוזר מאוד. חיוך

 

מרק עדשיםקרמבו

מתכון למרק מעדשים ירוקות- יש למישהו?

אשמח מאוד!

בדיוק אני אוכלת עכשיו מרק כזהט'

 

אני מטגנת בצל, מוסיפה קוביות של כל הירקות שיש בבית (תפו"א, גזר, בטטה, קישוא) + שתי כוסות עדשים ומכסה הכל במים.

אחרי שזה רותח שופכים בטעות הרבה הרבה פלפל שחור ומעט חוואיג' ומלח 

 

נהיה מרק ירקות קרמי מעט - אנחנו אוהבים

לבריאות!

תודה, ט'.קרמבו

אני הולכת לנסות עכשיו...

מה עשית בסוף עם הפלפל?

בשמחה!ט'

בסוף? אכלתי לבד את רוב המרק

 

אגב, בד"כ כשאני בוררת עדשים אני בוררת כבר חבילה שליהמ ואפילו שתיים, משרה קצת זמן במים ואח"כ מחלקת לכוסות חד"פ ומכסה במים ו..להקפאה! ואז בכל פעם שבא לי לבשל מג'דרה/מרק/סתם משהו/// יש לי כבר מוכן בכל מצב ושעה

המרק מתבשל ומריח מצוין!קרמבו

ואני קונה עדשים ברורות...

איך בוררים אותן בכלל?

גם אני צריכה מתכון - אבל לעדשים אדומותאילה שלוחה

למישהו יש?

מרק עדשים אדומות, עשיר וסמיך:אני ירושלמית

 בצלים קצוצים מוזהבים

 

5 גזרים פרוסים לפרוסות ומטוגנים קלות עם הבצל הזהוב

 

1 בטטה שמנמנה חתוכה לפיסות קטנות

 

1 כוס עדשים

 

3/4 כוס גריסי פנינה

 

מעט רסק עגבניות /עגבניות מרוסקות לבחירה

 

מים בשפע, לכיסוי + 7 ס"מ

 

מלח

 

פפריקה מתוקה כמות יפה

 

הרבה כמון

 

מעט פלפל שחור

 

 

לבשל עד להתרככות העדשים (הם כמעט נמסים) והגריסים, כשעה וחצי.

 

 

ואגב, ניתן להחליף בין סוגי העדשים, אלא שהעדשים האדומות נמסות מהר יותר מאשר שאר סוגי העדשים.

ועוד מתכון פשוט וקל למרק עדשים אדומותפפריקה--אחרונה

2 כוסות עדשים אדומות ברורות שטופות

1 תפוח אדמה

1 בצל שלם

1 גזר גדול

מלח, טיפטפה כרכום, כמון בשפע

 

לבשל ולבשל... ואם מצתבר קצף להוציא אותו.

 

כשהגזר רך- המרק מוכן.

 

מומלץ לעבור עליו בתוך הסיר עם בלנדר מקל, הכל נטחן והמרקם- עדין וחלק.

 

לבריאות

שמרים טרייםרות.

עם משפר שעבר להם התאריך ב3 ימים, עדיין אפשר להשתמש?

 

אם כן, אני אשמח לרעיונות מה לעשות איתם (2 חבילות)

משו שלא מסובך להכין וכמובן שיהיה טעים...

סביר להניח שאפשריהודיה מא"י

תבדקי - תשמי בכוס עם מים, קמח וסוכר.

אם זה תוסס אז הם עוד טובים, אם לא, אז לא.

כמובן אחרי שזה תוסס לא להשאיר את זה עוד, להשתמש מיד

תודה!רות.

כמה לשים מכל דבר על כל חבילה, ומה אפשר לעשות עם זה אח"כ?

נגיד רבע כוס קמח רבע כוס מים לחבילה אחתיהודיה מא"י

וסוכר פשוט קצת.

משתמשים לכל מתכון של בצק שמרים שיש לך, ומורידים מהכמויות שרשומות במתכון את הקמח והמים ששמת לשמרים.

אף פעם לא הכנתי עוגת שמרים...רות.

אשמח למתכון שיש בו הרבה שוקולד...

 

פאדיחה.. ;)

טוב, אני בטוחה שתכף יביאו לך מתכונים יותר מוצלחיםיהודיה מא"י

אני פשוט מאלתרת לי משהו בערך, דומה למדי לבצק שלי של החלות, אבל עם סוכר וביצה. (וכל פעם משהו אחר, אבל אני לא מכינה עוגת שמרים לעיתים קרובות, לא כ"כ אוהבת)

ואז אני מרדדת דק-דק, ממיסה שוקולד+קקאו+סוכר+שמן+מים/חלב, מורחת ומגלגלת (ולפעמים גם חותכת לעוגת שושנים)

אבל כמדומני שיש פה כמה מומחים לעוגות שמרים, הם בטח ישמחו לנדב לך מתכון מדויק. עקיבא, היכן אתה?

לעקיבא אין כוח לחפש כל פעם את הקישור לשירשוראיזה טוב ה'!!!!

הגדול שהיה על עוגות שמרים.

 

אולי תשדכי אותו לשרשור הנעוץ של העוגות הבחושות ותהפכי אותו לשרשור העוגות השלם?

 

כזה מומחה גדול לעוגות שמריםיהודיה מא"י

ואין לך מתכון בשלוף? ;)

אבל אני אחפש אותו בעצמי, ואצרף לנעיצה

את לא רוצה לדעת באיזה נסיבות אבד לי המתכון.איזה טוב ה'!!!!

ומאז אני רק מאלתר.

 

אין לי איך להשיג את המתכונים שלי מחדש. עצוב

אפשר להעלות רק תמונה? נקדש את שמך..
 נאפו לפתיחת צום ט' באב האחרון..
 
 
 
נאפו לפתיחת צום תשעה באב האחרון?אני ירושלמית

המום

כן.. למה? נקדש את שמך..
כי אצלנו נהוג שלא לאכול בפתיחת הצום...אני ירושלמית

רק בסופו...המום

אהה.. נקדש את שמך..

אז התכוונתי לסופו..

הכל שאלה של מינוחים....עוד כינוי
נראה יממי. אפשר מתכון?יעלקה
והסבר מפורט לקליעה של העוגה...עוד כינוי

תודה

הסבר לקליעה:נקדש את שמך..

מרדדים כדור בצק לעלה ומורחים את המילוי על כל פני המשטח.

מגלגלים לרולדה, מועכים אותה מעט, וחותכים לשלושה רצועות.

כעת נשאר רק לקלוע לצמה רגילה...

לפני תחילת הקליעה מסובבים טיפה החוצה את הרצועה הימנית והשמאלית כדי שיראו את ה'דוגמה' של הבצק והמילוי.

 

מקווה שזה מספיק מובן

כמובן, אם יש שאלות נוספות אשמח לענות...

אה, ולגבי המתכון -נקדש את שמך..

אין לי אותו כרגע איתי (אני בש"ל..) אבל אני מקווה שאזכור בסוף שבוע ואשלח לכם במסר בעז"ה.

 

שבוע טוב ומבורך!...

 

תודה, ננסה בע"ה בהקדם.עוד כינויאחרונה
לפני האפיה תבדקי שהם תוססים כמו שצריך, אחרת לזרוק!כלנית1

קולורבימים רבים

למי יש רעיונות מה אפשר לעשות עם קולרבי שעוד שניה ניתן להכריז עליו "עבר זמנו"

יש לי 3 כאלו...

 

תודה רבה!

להוסיף למרק ירקות או למרק עוףחילזון 123

 

ירקות מוקפצים.קרמבו
מקלות קולרובי בפרוריםיהודיה מא"י

חותכים את הקולורבי למקלות

מבשלים במים עם מעט מלח, רק עד להרתחה, ומשאירים בסיר עם המים.

מסננים את המים

מחממים בסיר חמאה/מרגרינה(ואפשר שמן, אבל פחות טעים)

מוסיפים שום - הכי טוב כתוש, אבל אפשר גם שום גבישי (אפשר לוותר על זה למי שלא אוהב שום)

מוסיפים שומשום (אופציה)

מוסיפים פרורי לחם, ופפריקה ומעט כורכום - התבלינים האלו הם בשביל צבע זהוב.

מערבבים את הפירורים עם המקלות.

תודה רבה!מים רבים
יש לי עוד משהו נחמד:נדנדה כתומה.אחרונה

טוב.. אם עדיין צריך:

מבשלים עד שדיי רך.. (מקלפים קודם) פרוסים לפרוסות לא דקום ולא עבות. מצפים בפירורי לחם, ומטגנים כמו שניצל.. (אני לא זוחכרת אם זה גםפ עם ביצה או לא..)

 

טעיייםם...

פירה...קרמבו

אני מרסקת את התפו"א במעבד מזון.

קניתי השבוע בלנדר מוט, על מנת לרסק מרקים בתוך הסיר,

ושאלתי היא- האם אפשר לעשות איתו פירה,

או שצריך נוזלים בסיר כדי שהוא יטחן?

הכי טוב עם מועךיהודיה מא"י

כשמרסקים בבלנדר או במעבד מזון התפו"א מאבדים את המרקם שלהם.

פירה שנמעך במועך ידני הרבה יותר טוב מפירה שנמעך בבלנדר.

ולגבי שימוש בבלנדר מוט - זה תלוי באיכות של הבלנדר שלך, ובכמה טוב את מבשלת את התפו"א לפירה. את יכולה לנסות ולראות אם הוא מצליח לרסק או לא, ורק תקשיבי היטב למנוע שלא מתאמץ יותר מדי, כי זה עלול לשרוף אותו.

לא ממליצה...קרמבו

דוקא אצלנו אוהבים יותר פירה במעבד מזון,

אך בבלנדר מוט המירקם לא יצא מוצלח...

עדיף להשתמש במכשיר ידני שנועד לכך. קל לניקויכלנית1אחרונה

נשפך לי מלא פלפל שחור למרק!!!!!!!ט'

מה עושים? מרק ירקות עשיר, סיר גדוללל.... ויצא חריף חריף לשון אדומה

 

זה לא יאכל במצב כזה אשכנזים בני אשכנזים אנחנו...

 

 

רעיונות ועצות? לשפוך חלק מהמים ולהוסיף מיים נקיים - יעזור??

 

להוסיף תפוחי אדמה. טוב נגד מלח אולי יועיל לפלפל...אחותו
אולי אם לא תערבבי הפלפל יצוף- ותוציאי אותו בכף?קרמבו
תתרגל לאכול חריף...מיכאל סעדה
לשפוך את רוב המים ולשטוף, למלא מחדש ולהרתיחכלנית1

לשלוח אלי....+mp8אחרונה

אשכנזיה בת אשכנזי, שהיה מוסיף כף סחוג בכל צלחת מרק, או לחילופין מכסה את פניה בשכבת פלפל שחור., לקול זעקת אימי הפולניה המזועזעת.......

(וכמובן למדתי ממנו...)

לפני כחודש קניתי תבנית כתרא.א.ק

ואני מחפשת מתכון טעים להכין בה (ולא טורט.. )

רעיונות?

כל עוגה מתאימהיהודיה מא"יאחרונה

פשוט תעשי את מה שאת אוהבת

 

וסייג אחד - אם מדובר בתבנית רגילה ולא סילקון, כי בחשבון שעוגות מתפוררות/נדבקות מאוד לא תוכלי להוציא מהתבנית.

איך עושיםמישהי123

קונכיות מבצק עלים?...

את מתכוונת כוסות כאלה שממלאים ברוטב או דברים אחריםמים רבים

בס"ד

 

אם כן-

ממש פשוט

 

מפשירים את הבצק ומישרים אותו.

לקחים או כוס ויוצרים עיגולים כפול ממספר האנשים...

שמים עיגול על עיגול ויוצרים עיגול קטן יותר במרכז

צריך לשים לב שהעיגול הפנימי עובר רק את השיכבה העליונה ולא מגיע עד התבנית כדי שהבסיס התחתון יצא שלם.

שמים את הכרוכיות על נייר אפיה

מושכים בביצה

ואופים כ10 דקות בחום גבוהה (תלוי בתנור...)

 

כשזה יוצא "מועכים" עם האצבע את העיגול הפנימי.

 

וממלאים

 

מקווה שעזרתי...

בהצלחה!

 

עזרת מאוד!מישהי123אחרונה

תודה רבה ושבת שלום!!!

תירס חם! בים בם בם!רחלקה

בעזהי"ת.

 

תגידו- יש מצב להכין תירס חם מתירס משומר?

חשבתי פשוט לחמם את זה במיקרוגל... זה הגיוני? או שאני ממציאה?

 

תודה וערב חמים

מה את מתכוונת תירס חם?יהודיה מא"י

כי אני מכירה תירס חם שהוא על קלח והיום כולם יודעים שהוא מלא תולעים.

וכן, אפשר לקחת קופסאת שימורים של תירס חם ופשוט לחמם בסיר/מיקרו (לא בטוח הקופסא כמובן) יתקבל תבשיל תירס חם.

בדיוק למה שכתבת.. תודה רבה!רחלקה
אפשר גם לבשל גרגרי תירס קפוא ולאכול עם חמאה ומלחחילזון 123

 

נזכרתי, פעם היה ל'חסלט' תירס ללא תולעיםאני ירושלמית

מישהו יודע אם עדיין מגדלים ומשווקים את זה? אם כן, אז איפה? אם לא, מישהו יודע למה?

 

כבר שנים שלא אכלנו קלח תירס חם וטרי עם גרגרי מלח מתפצחים עליו... ועם חמאה..........יאמי

 

אני ממש מתגעגעת לטעם!

עד כמה שידוע לי חסלטעוד כינוי

כבר לא מגדלים את זה כי הגידול קשה ונפסלה להם המון סחורה שהיתה מותלעת והמאמץ לא כדאי...כך שמעתי מפי השמועה ולא ממקור מוסמך...

חבל מאד... תודה לך!אני ירושלמית
אם את כ"כ אוהבתיהודיה מא"י

תבדקי איך זה לגדל בבית.

כלל גידול ביתי מושך פחות חרקים מגידול מסחרי.

למה? כי הריח של שדה תירס שלם נישא למרחקים ומושך את כל חרקי הסביבה.

זה עוד לא אומר שתירס תוצרת בית יהיה נקי, אבל בהחלט יתכן שזה יהיה אפשרי.

(ולא אין לי מושג איפה אפשר לברר את זה. אולי בכושרות)

תודה חמודה!אני ירושלמיתאחרונה

רעיון מעניין... בטח לחבורת הבנים שפה...חושף שיניים

 

אבל לא נראה לי שלאם הבנים יהיה זמן להקדיש לתירס הקמל בחצר לאחר שכל השובבים ישכחו ממנו...

אפשר להכין מרק תירס. יש לי מתכוןכלנית1

תאריך של ביציםאיזה יום שמח

עד מתי אפשר להשתמש בביצים שהתאריך שלהם 3/2/11 בקירור?

 

תודה רבה.

בד"כ בקירור הן טובות לחודש נוסף על התאריך האחרוןכלנית1

בקירור הן טובות לתאריך שרשוםיהודיה מא"י

על כל ביצה רשום תאריך רגיל ותאריך בקירור.

אפשר לפעמים להשתמש קצת אחרי התאריך, בסכ"ה לא קשה לפספס ביצה מקולקלת, זה מ-ס-ר-י-ח!

אבל לא כדאי לגרור יותר מיום יומים האחרי התאריך בכל מקרה.

תודה איזה יום שמחאחרונה
שבוע טוב!קרמבו

אולי יש למישהו מתכון מוצלח לסלט חומוס?

חשבתי לוותר על החומר המשמר שיש בקנויים....

ואם אפשר לציין כמה זמן זה מחזיק בקירור.....

תודה מראש!

את מתכוונת לממרח חומוסיהודיה מא"י

זה לא מאוד מסובך

משרים חומוס לילה שלם

בוררים (זה החלק המסובך)

מבשלים

מרסקים עם שמן, מיץ לימון, תבלינים, טחינה... לפי הטעם. מוסיפים שמן כמה שצריך למרקם חלק

לא מקלפים גם את הקליפות?חילזון 123
לא יודעת, אולי כןיהודיה מא"י

לא סובלת חומוס... למעשה ממרח חומוס הינו המאכל השנוא עלי ביותר. עד כדי כך שזה מגעיל אותו אפילו לגעת בו.

אימא שלי הכינה בעבר חומוס בבית, אבל אני ממש לא זוכרת אם היא הורידה את הקליפות או לא. נשמע לי ממש הגיוני שכן.

ואפשר דרך אגב לעשות את זה עם כל מיני קטניות אחרות לממרחים בטעמים מגוונים - שעועית, אפונה וכו'.

אני לא זוכרת כמה זמן זה מחזיק אבל אני כן זוכרת שזה עבר יפה הקפאה

לא צריך לקלף.אחותו
ממרח חומוס - מתכון (עפ"י רות סירקיס בשינויים קלים)כלנית1

כשמכינים ממרח חומוס לאניני טעם מומלץ לשפשף את גרגרי החומוס כדי להסיר את רוב הקליפה, אחרת יוצא "חומוס ירושלמי". הקליפה תצוף על המים ואז אפשר לסנן. החיסרון של המתכון הבא בזה שאת צריכה להכין קודם טחינה..

1 כוס חומוס - להשרות לילה בסיר מספיק גדול שיתן אפשרות לחומוס לתפוח). לסנן. לבשל כשעה וחצי עד להבה בינונית עד לריכוך. לסנן ולטחון (במקור: במטחנת בשר, שמן הסתם אין לך..) במעבד מזון. כדי לקבל מירקם חלק ואחיד מומלץ לטחון פעמיים.

3 כפות מיץ לימון

2 שיני שום

2 כפיות מלח (במקור: 3, אבל נראה לי מוגזם)

חצי כוס רוטב טחינה מוכן (מה שאתם מכינים לשבת)

3 כפות שמן זית

להוסיף את שאר החומרים ולבחוש היטב. בהצלחה!  (אשמח לשמוע אם הכנת)

עוד כמה דברים-פלספנית

בעזהי"ת

 

אנחנו מכינים חומוס ביתי באופן קבוע. אז ככה:

 %כמה זמן מחזיק- במקרר אפשר גם שבוע+, אבל הכי טוב- להקפיא. אנחנו מכינים כל פעם 'נגלה' גדולה, מקפיאים בקופסאות קטנות [האלה של הסלטים הקנויים, העגולות..], ומפשרים כל פעם קופסא, במקרר..

% סתם לגבי החומוסים עצמם- יש שתי זנים, חומוסים גדולים יותר וחומוסים קטנים יותר. לטחינה, הקטנים יותר- טובים יותר [ולצ'ולנט וכו'- הגדולים יותר טובים יותר.]

% סתם כיף- אפשר גם לפני ההקפאה כאמור לעיל- לפזר מעל כפית שמן זית, קצת פפריקה, אנחנו גם שומרים קצת חומוסים לא טחונים ומפזרים באמצע החומוס המוכן...

ווי, תודה לכן!קרמבו

אני קונה חומוס ברור בואקום, ומה שיש לי הם גדולים. מקוה שיצא טוב בכל זאת...

כלנית, דווקא יש לי מטחנת בשר, אבל אז החומוס יהיה בחזקת בשרי?

נראה לכן שאפשר גם במעבד מזון? (זה יש לי פרווה...)

תודה רבה על התגובות.

אעדכן אחרי שאעשה, בע"ה.

אני עושה במעבד מזוןאחותו

חומוס בואקום- לא צריך לברור???

תודה, אחותו.קרמבו

אני קונה קטניות בואקום של חברת "כי טוב", הן בחזקת נקיות מתולעים וחרקים.

זה יותר יקר אבל חוסך זמן...

אם הקערה נקיה, חומוס נקי וקר ישאר פרווהכלנית1

אם הקערה נקיה (אולי גם לא השתמשת בה 24 שעות), אין טיבול והחומוס קר, לעניות דעתי החומוס ישאר פרווה.

הבעיה לא בקערה,קרמבו

הבעיה במטחנה. אני טוחנת בה כבד ובשר....

נראה לי בעייתייהודיה מא"י

כי קשה מאוד לנקות מטחנת בשר כך שבאמת תהיה נקייה.

אבל במעבד מזון זה סבבה. 

איך יצא?אם הבנים12

תודה על ההתענינות-קרמבו

ובכן- עשיתי לפי המתכון של כלנית- תודה רבה!

יצא טעים מאוד!

(באמת מספיק שתי כפיות מלח...) .

מקווה שלא לקח לך שעתיים להכין אותו..כלנית1אחרונה

צהרים טובים!קרמבו

האם יש למישהו מושג האם אפשר להכין שניצלים ללא טיגון?

(לאפות בתנור)

מנהסתם שאפשר אבל זה לא טעים ויבש וכו'..פלספנית
מצאתי שרשור ישן בנושאאיזה טוב ה'!!!!

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t110291#1047713 

 

ויש גם שייק אנד בייק אבל אין לי את המתכון - אשמח אם מישהו ישרשר אותו לכאן

תודה רבה!קרמבו

אני לא מצליחה לעשות חיפוש בפורום.עצוב

תודה על הטרחה.

אנסה בע"ה.

מתכון של ניקי ב לשניצל אפויאני ירושלמית

שניצלים אפויים שהילדים טורפים

שונאת לטגן שניצלים אף אחד לא ישכנע אותי שזה יותר טעים מאפיה. אני בכלל שונאת לטגן, עבודה מיותרת לעמוד ליד הכיריים שאפשר להכין את כל השניצלים במכה אחת בלי לעבוד קשה. הילדים היו בחופש והשניצלים כיכבו אצלי (כמו אצל כולנו בוודאי), אז למה לא לנסות להכין את השניצלים בלי כמויות השמן שיש בטיגון זה גם יותר בריא. מי שמתחיל לאפות לא חוזר לטגן. עשיתי המון ניסיונות בזמן האחרון פעם טיגנתי, פעם אפיתי, רציתי לראות אם ירגישו בהבדלים, אני אגלה לכם סוד אף אחד לא הרגיש, השניצלים נטרפו בכל מצב
 
פורסם ב - 26 בפברואר 2010

שניצלים אפויים שהילדים טורפים
 

מאת: ניקי ב"אוכל עושים באהבה"
מתוך
אוכל לילדים


מצרכים:
4 חזה עוף
ביצה
3 כפות שמ"ז
כפית סויה
כף סילאן
כפית שום כתוש
2 כפיות פפריקה
א. מרק
פש"ג
מלח
צלחת עם פירורי לחם
 
הכנה:
1.
לערבב סילאן, סויה, כפית פפריקה, להשרות את חזה
העוף לפחות שעתיים, לא לוותר !
 
2. לטרוף ביצה, שום כתוש, שמ"ז ושאר התבלינים, לטבול את
חזה העוף בביצה, לטבול בפירורי לחם ולהדק היטב
 
3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את חזה העוף, מעל
להזליף בנדיבות שמ"ז. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני.
כל צד בסביבות 15 דקות או עד שמזהיב. אחרי שהופכים
להבריש בשמ"ז, להגיש מיד
נשמע יאמי! אבל עם כל כך הרבה שמ"ז אני אהיה שמנ"זבת נוגה

שמנה-שחבל-על-הזמן!

 

צוחקצוחקצוחק

 

(שמנה+חבל"ז, קיצור חדש, ישר לאקדמיה לשון!)

 

 

או בעברית - יש בזה כבר כמעט אותה כמות שמן, לא?

אם את מאד רוצה שייק & בייק (לנער ולאפות) תודיעי ליכלנית1

אני מתארגנת למקלחת ושינה. אם את מעוניינת בשייק & בייק תודיעי לי ובע"ה אכתוב. דרך אגב, לא הייתי ממליצה על חזה עוף לשניצל אפוי, אלא על חלקים אחרים (למרות שאי אפשר לקרוא לזה שניצל). שמעתי פעם ממישהי שהיא אופה עם פירורי קורנפלקס (דווקא הפשוטים ביותר- תירפזים) והשניצלים לא מתייבשים.

עשיתי! ויצא טעים!קרמבו

נגלה אחת תיבלתי כמו שניצלים רגילים. הריח גרם לילדים לעזוב את המשחקים ולבוא למטבח....

שמתי את תבנית הפיירקס עם השניצלים על השיש להתקרר מעט, ובעוד הילדים מתדיינים מי יקבל את השניצל הכי גדול, דחף ילדון אחד את התבנית לכיוון הכיור.....התוצאה- הילדים אכלו טבעול.....

 

את הנגלה השניה הכנתי כמו במתכון לעיל, פחות או יותר, אבל עם ממש מעט שמן.

יצא פריך וטעים.

תודה רבה.

 

ולכלנית- אשמח למתכון בהזדמנות.

פשוט--אפושאחרונה

בס"ד

אפשר להכין במחבת המרובעת...(שכחתי את שמה)

את החזה משרים בתערובת של "תבלינים אדומים" (פפריקה-מעט שמן זית-וכל תבלין אדום שיש-גריל וכו..)

אח"כ רק נגלה ראשונה על המחבת עם מעט מעט מעט מעט שמן ואח"כ להוסיף כל פעם במקום שמן מים--הם יוצאים עסיסים ממש!!

אהה...אופס פתאום ראיתי שאת בעצם רוצה בתנור..אז..זה לא קשור אבל בכל זאת אני מוסיפה

יש לי מלא שקדים בבית.. מה אפשר לעשות איתם??משתדלת

אפשרי גם לטחון לאבקה, אבל אז מה???

 

תודה רבה לעונים!!

חסר מה לעשות עם שקדים?יהודיה מא"י

קודם כל הם נשמרים הרבה זמן, אפשר פשוט לנשנש אותם במקום חטיפים אחרים.

אפשר להכין מרציפן

אפשר להוסיף לעוגות

אפשר להכין עוגיות שקדים (שמתאימות גם לפסח)

אפשר להוסיף לעוף/דגים

אפשר להוסיפם (טחונים) לציפוי של שניצל! משדרג וטעיםבת נוגה
יש טארט קלאסי עם קרם שקדים מדהיםאני ירושלמית

אם את רוצה אעלה לך מתכון.

 

אני הכנתי בשבת שעברה עם עודפי שקדים מטו בשבט. פשוט מעולה!

אשמח למתכון הטארט. תודה למגיבות!!!משתדלת
אפשר להכין ממרח שקדים ("שקדיה")כלנית1

איך עושים את זה??משתדלת
טארט אגסים עם קרם שקדיםאני ירושלמית

 

 

 

פאי קרם שקדים ואגסיםו--- פנינהט  

2/10/2008 10:21

מתכון: פאי קרם שקדים/פקאן ואגסים בסירופו



כמויות הקרם לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24-26.

לאגסים בסירופ:
2 אגסים קלופים, חצויים ומגולענים בעדינות
1.5 כוסות מים
כ-3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
אפשר להוסיף מקל וניל

לבשל את חצאי האגסים כרבע שעה לכבות את האש ולהניח לצינון מוחלט. לסנן את האגסים ולחתוך לפרוסות רוחב דקיקות.

לקלתית - (בצק פריך מתוק):
100 גר' סוכר (עדיפות לאבקת סוכר)
200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
300 גר' קמח - 2 כוסות + 2 כפות
1 ביצה או שני חלמונים
קורט מלח

אופן הכנה:
במעבד מזון לשים סוכר (או אבקת סוכר), חמאה וקמח ולעבד בפולסים לפירורים (כמו קוסקוס). להוסיף ביצה (או חלמונים) ומלח ולעבד עוד מעט, עד שמתקבלים פירורים גדולים. לאסוף את הבצק, לעטוף בניילון נצמד, לשטח לדיסקה ולהכניס למקרר לחצי שעה-שעה.
לרדד על משטח מקומח קלות, תוך כדי סיבוב הדיסקה על הקמח ולרפד את התבנית. לסלק שולי בצק מיותרים (לא לזרוק, לעטוף שוב בניילון נצמד ולהכניס להקפאה לשימוש חוזר. אפשר גם להכין עוגיות).
להכניס להקפאה לכ-15 דקות.

לקרם שקדים/פקאן:
1 כוס שקדים (טבעיים רגילים, לא קלופים)
1/2 כוס פקאן
2 ביצים
100 גר' סוכר = 1/2 כוס
קורט מלח
100 גר' חמאה

לשים את כל המרכיבים במעבד מזון ולעבד לתערובת הומוגנית.

לחמם תנור לחום בינוני גבוה 175-180 מעלות. לדקור במזלג את קלתית הפאי. לאפות כ-10 דקות ולהוציא את הקלתית החוצה (להשאיר תנור דולק).
למלא את הקלתית בקרם השקדים/פקאן.
להניח בעזרת מרית או סכין רחבה כל חצי אגס (אפשר להרים את כל חצי אגס החתוך לפרוסות דקיקות בבת אחת וכך להניח).

לאפות ב-20-25 דקות.
לצנן לחלוטין לפני חיתוך.



הערות פנינהט: דילגתי על שלב הכנת האגסים ופשוט השתמשתי בחצאי אגסים מקופסת שימורים, יצא מדהים


מקור המתכון:
MAGIG פורום אוכל תפוז

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2



לחץ להגדלה

 

 

שינויים שלי:

 

שמתי משמים מיובשים שהושרו במים , במקום אגסים. כי היו לי הרבה מטו בשבט, שלא נחשקו ע"י איש...

 

הוספתי לבצק שקדים טחונים כי לא היה לי מספיק קמח. העשיר את הטעם להפליא (משהו כמו כוס וחצי קמח וחצי כוס שקדים טחונים).

 

במקום פקאן רגיל השתמשתי בפקאן סיני. יצא משובח!

 

השתמשתי במרגרינה במקום בחמאה כי רציתי עוגה פרווה, אבל הפחתתי משמעותית את הכמויות. (בקרם שתי רק 50 גרם מרגרינה. אבל זה יצא מצוין) ואפיתי רק עד הזהבה. לא עד התייצבות מלאה של הקרם כי אישית אני אוהבת שהקרם 'קרמי' ולא יבש.

 

מעולה!!!

ועוד משהו... אם אין לך פקאן תשתמשי רק בשקדיםאני ירושלמיתאחרונה

מניסיון זה יוצא מצוין!

מכירים את האבוקדו עם הקליפה הקשה?אור77
אלו שהם לא חלקים? -איך אפשר לדעת שהם בשלים וניתן לאוכלם? הם בשלים בחלקים, ומתרקבים מהר....
ענין של נסיוןיהודיה מא"י

את מדברת על האבוקדו העגולים האלו, שהקליפה שלהם ממש קשה גם כשהם רכים?

זה ענין של נסיון להבחין בבשלות של האבוקודו מבעד לקליפה הקשה. שנה שעברה היו לי כמה ממש תוססים עד שקלטתי שצריך להכניס אותם למקרר כאשר לחיצה קלה על האבוקודו מראה טיפ-טיפה רכות.

כדאי לקנות כאלו שמעט התרככו ואז תראי שהם מסוגליםכלנית1

קרה לי כמה פעמים שאבוקדו לא התרכך ואחרי שבועיים פשוט נרקב. הארוכים מוצלחים, אבל לא תמיד משיגים אותם. הרגילים- אם את קונה ורואה במקום שחלק מהם התרככו מעט- סימן שיש להם תקווה. אם הם מעורבבים ויש כמה סוגים, תקני כאלו שהתרככו מעט ותשמרי במקרר.

הזן הקטן השחור המחוספס נקרא האסנחשוניתאחרונה

מרק בצלקרמבו

אני ממש רוצה לעשות מרק בצל, אבל בכל המתכונים שמצאתי צריך אבקת מרק בצל.

נראה לכם שאפשר להמירה במשהו אחר?

 

תודה.

ממש אין צורך באבקת מרקאיזה טוב ה'!!!!

לטגן בצל (עדיף עם חמאה ולא שמן)

 

להוסיף מעט תבלינים (מלח, שום)

 

להוסיף מים. - להעשרה אפשר להוסיף חלב - להעשרה עשירה יותר שמנת לבישול.

 

אם רוצים שיהיה סמיך אפשר להוסיף קמח / קורנפלור / קמח תפו"א

 

להגיש עם גבנ"צ וקרוטונים.

ועוד שדרוגיםיהודיה מא"י

במקום קמח קוואקר. הטעם פשוט נהדר (פעם הכנתי מרק בצל ולא היה לי קמח מנופה, ולנפות לא התחשק לי)

בתבלינים להוסיף אגוז מוסקט

ואפשר להוסיף יין לבן יבש/חצי יבש. גם שדרוג

אפשראם הבנים12אחרונה

לשים אבקת מרק עוף במקום

 

אני מטגנת את הבצלים הפרוסים שישחימו קצת

שמה עליהם תבלינים: מלח, פלפל לבן, אבקת מרק וקצת קמח מערבבת ואז שופכת על זה מים רןתחים

ומבשלת עוד לפעמים שמה איטריות קטנות

 

להגשה גבנ"צ או שקדי מרק

 

מרק מהיר וטעים!