מצאתי מתכון לעוגת שיש- קפה!!
אבל יש לי איתה בעיה - יש בה שמנת חמוצה שעושה אותה חלבית...
יש תחליף?
מצאתי מתכון לעוגת שיש- קפה!!
אבל יש לי איתה בעיה - יש בה שמנת חמוצה שעושה אותה חלבית...
יש תחליף?
בעבר אפיתי עוגה לפי מתכון חלבי והמרתי שמנת בחצי כוס מיץ. מתארת לעצמי שזה יעבוד לך גם כאן (בלי אחריות, הכל לפי המתכון). אם את רוצה להשקיע יש "כמו שמנת" תחליף פרווה אמריקאי (השגחת OU אם זה מתאים לכם).
אני אספר מה עשיתי בשבוע שעבר-
אידיתי בשמן בצל ופיטריות קטנות הוספתי חומץ, סילאן או סוכר, ותבלינים ומים
עירבבתי את הפטריות וקצת מהרוטב עם קינואה מבושלת כבר. יצא נחמד.
לאחר הבישול (עם מעט מאוד תבלינים) מרפדים את התבנית עם הקינואה. אם רוצים שלא ייתפורר רצוי להוסיף ביצה או שניים.
מעל זה שמים בשר טחון / ירקות / פטריות וכו'
את אותו בסיס ניתן לעשות גם מאורז / בורגול / דוחן / קוסקוס לפי הטעם.
תגידו, יש כזה דבר מרק קישואים?
איך מכינים אותו?
תודה....
מטגנים בצל, מוסיפים את הקישואים חתוכים לחתיכות קטנות, מטגנים עוד כמה דקות ומוסיפים מים ותבלינים לפי הטעם.
למרק בשרי אפשר להוסיף עוף, ולמרק חלבי שמנת או חלב.
מבשלים עד שהקישואים מוכנים
עשיתי כפי שהצעת, בגירסה הפרווה,
ואחרי הבישול ריסקתי את המרק בבלנדר,
יצא מרקם קרמי והיה טעים ממש!
גיסתי פשוט טועמת את הקישואים לפני שהיא מכניסה אותם לתבשיל
הכנתי עוגת סולת והיא יצאה לי קצת יבשה.
אני זוכרת שיש עוגות סולת שמכינים איזה רוטב ושופכים מעל ואז זה יוצא מתוק, ומוסיף לחות
או שאני טועה?
מישהי יודעת למה אני מתכוונת?
ואפשר גם להכין סירופ כמו של עוגת שמרים - להרתיח מים עם סוכר (ביחס של 1:1) עד שמקבל גוון זהוב. ויש המהדרים להוסיף מעט קליפת לימון מגורדת.
ותקפיצי לי אח"כ פרוסה ![]()
תודה רבה!
של מה שאמרתי ![]()
שירה שיריםמה אוכלים בארוחת צהריים?
עם ארוחות בשריות אין לי בעיה, אבל, אנחנו לא רוצים בשרי כל יום.
אז מה מבשלים לארוחת צהריים פרווה??
נמאס לי כבר לבשל את אותם דברים- רעיונות יתקבלו בברכה!
בדיוק היום ייגעתי את מחשבתי בנושא!
אחכה איתך לרעיונות טעימים...
וגם שלנו יהיו רעיונות קצת ...
בת נוגהדוגמא לארוחה פרווית משביעה:
1. מרק ירקות (כלשהו איכשהו, עם רכיבים ותיבול שאוהבים, וכמובן - שקדי מרק למשוך את צעירי הצאן)
2. פסטה ברוטב עגבניות, או עם פטריות ובצל מטוגן
לצידה - תבשיל קשואים (על בסיס 1 בצל קצוץ מטוגן) עם אורגנו וביצים
ובצד השני
- שעועית לבנה ברסק עגבניות (מקופסה).
3. לקינוח - תפוזים! קלמנטינות! בננות! אפרסמונים! (ירד, ירד!! רק היום בזול!!
)
(אם את צריכה ממש מתכונים ולא רק רעיונות, תגידי)
מה באתי לומר -
צריך לתכנן בראש שיהיו מספר מאכלים, גם כדי להגיע לטעמם של כל האוכלים (בעיקר הקטינים),
וגם ובעיקר - כדי להביא כמה שיותר מאבות המזון בצורה טובה.
בארוחה כמו הנ"ל יש הרבה ירקות, יש פחמימות ויש גם חלבונים וסידן בשעועית - קטניות.
כך 'מפצים' על העדר 'מנה עיקרית'.
(היי, שכחתי, מה עם דגים???
אם אוהבים אצלך, אפשר במסגרת הפרווה להכין סלמון, נסיכה, סול וכו' גם באמצע השבוע, לא?)
בכל מקרה, במתכונת הנ"ל (כמובן גם עם פחות או יותר מנות) יש מליון אפשרויות לגיוון, זו רק הייתה דוגמא:
למרק - מכל דבר שאתם אוהבים, אפשר גם חלבי או מוקרם, אפשר טחון למחית ואפשר כפרי עם קוביות ירקות, וכו' כיד הדמיון הטובה עליכם.
לפחמימה - פסטה מכל סוג, אורז שתמיד כיף לגוון עם, נניח, תערובת תיבול קנויה כמו של 'פרג' שמשרגת את המנה המוכרת, פתיתים עם תיבול או ירקות קצוצים לגיוןן, בטטות בתנור, תפו"א בכל צורה - וכו'.
לירק ליד - שעועית ירוקה הפעם, עם בצל מטוגן והממממממון שום - יוצא חבל"ז, גם לשונאי הירוקת
חצילים ברוטב עגבניות עם בצל או עם קשואים, פלפלים\גזר,קולרבי מוקפץ ברוטב סויה.
לתוספת נוספת- כאמור קטניה כמו הנ"ל או חומוס מבושל, אפשר משימורים, או תירס מקופסא.
זה מה שעולה לי כרגע!
ואלו כמובן ארוחות בריאות יחסית,
כי 'לא בריאות' או מהירות יש נראה לי המון:
ארוחה של פלאפל ביתי, מלוואח רגיל או עם תוספות, נקניקיות סויה בפיתה עם חומוס, לחמניות או באגט עם שקשוקה ענקית, חביתיות עם מילוי (כבר יותר עבודה) טוטיות קנויות ממולאות, קונכיות ב. עלים ברוטב ומילוי,
וכו' וכו'!!!
ארוחת צהריים אני מניחה שאת מתכוונת לארוחה העיקרית, ושהבעיה שלך היא בעיקר עם מה להחליף את המנה הבשרית, נכון?
אפשר להכין דג. באמצע שבוע אני מחינה בדר"כ את הדג זהבון (הכי זול...) או מלרוזה אם לא היה זהבון, בתנור עם רוטב עגבניות פשוט. אבל בדג בהחלט יש מה לגוון.
לעיתים קרובות אני גם מכינה רוטב בולונז משבבי סויה. פשוט להכנה והולך יופי עם אטריות, פירה, אורז או שאר תבשילי גרגירים (קינואה, כוסמת, גריסים וכו'), וחוץ מזה אפשר גם לקנות "גולש"סויה, גם כן יבש ולהכין ברוטב עגבניות או מוקפץ.
אפשר גם מנה עיקרית על בסיס גבינה - קציצות לבנות (מבושלות), פשטידה, רוטב לבן לאטריות (או אטריות עם רוטב עגבניות וגבינה) פנקייק וכו'.
וכמובן גם קציצות לסוגיהם יכולות לשמש יופי של מנה עיקרית בארוחת צהריים של אמצע שבוע.
יצא סווווף הדרך,מאכל של טוניסאים. כמו סופגניה,בצק מטוגן,וממלאים אותו עם טונה,מלפפון חמוץ,וביצה קשה.
אתמול הכנתי לארוחת ערב מרק עגבניות עם אורז..
אפשר כל סוכי המרקים:מרק כתום/בצל/ירקות/עדשים וכו'..
פסטה/אורז/קוסקוס/פתיתים/קינואה
תפו"א ובטטות
קציצות דג/שניצל סויה/נקנקיות טבעול.
סלמון/מושט/סול/נסיכה
סלט פסטה..
חביתות/שקשוקה,לחם מטוגן
פנקייק,ועוד...
פשטידות למיניהן,
ירקות מוקפצים עם נודלס,
מרקים מכל הסוגים,
כשהפלפלים במחירים שפויים- פלפלים ממולאים באורז.
עוד משהו??
צריך לברור אותו??
קמח תפו"א הוא עמילן כמעט חסר טעם. ולכן יכול לשמש לדברים שונים שצריכים רק הסמכה, אבל בלי תוספת טעם של קמח.
כל מתכון שמשתמשים בו בקרונפלור אפשר לשים קמח תפו"א במקום.
אפשר להכין איתו פודינג חם (או קר)
אפשר להחליף בזמן אפיית עוגה רבע כוס מכל כוס קמח בקמח תפו"א לעוגה קלילה יותר
קמח תפו"א מתאים מאוד לקימוח דגים לפני טיגונם
אפשר להשתמש בו בעוגת גבינה של אימא שלי
- /Forum/Forum.aspx/t345925#4238752
מי שיש לה מטחנת קפה בבית אפשר להוסיף קמח תפו"א בזמן טחינה של סוכר לאבקת סוכר, ושל דברים נוספים שנוטים להתגבש לאחר הטחינה בגלל לחות.
עד כמה שידוע לי אין צורך לברור אותו, אבל בעצם אני לא בטוחה בכלל
בעוגות של פסח אני משתמשת במינימום (או בקמח מצה +קמח תפו"א) כדי שטעם הלוואי לא יורגש. לטעמי קורנפלור הרבה יותר מעודן. וגם לי יש עוד כמעט חבילה שלמה של קמח תפו"א מפסח שעבר...
טוב עוד מעט פסח והיא תעוף לפח...![]()
בפסח אני מכינה חבתיות למרק ,מגלגלת וחותכת לרצועות במקום איטריות.
*לפי הספר של הרב וויא קמח תפוח אדמה בחזקת נקי.
עוגת רולדה שתהיה "שהכל" קמח תפו"א במקופ קמח רגיל - כמו בפסח
על פי הספר של הרב וייא: לעיתים נגועה צריך ליבדוק עם יש חורים. אם מוצאים חור,יש להסיר את החלק הנגוע.
(הנגיעות מצויה גם בקופסאות שימורים וגם בקפואים).
ונראה לי שהוא מוחזק כנקי.
אני מקוה מאד, אני לא בוררת...
אם יש לך תינוקות קטנים ויש להם תפרחת חיתולים אפשר לשים להם קמח תפו"א באמבטיה וזה עוזר מאוד. ![]()
מתכון למרק מעדשים ירוקות- יש למישהו?
אשמח מאוד!

אני מטגנת בצל, מוסיפה קוביות של כל הירקות שיש בבית (תפו"א, גזר, בטטה, קישוא) + שתי כוסות עדשים ומכסה הכל במים.
אחרי שזה רותח שופכים בטעות הרבה הרבה פלפל שחור ומעט חוואיג' ומלח 
נהיה מרק ירקות קרמי מעט - אנחנו אוהבים 
לבריאות!
אני הולכת לנסות עכשיו...
מה עשית בסוף עם הפלפל?
בסוף? אכלתי לבד את רוב המרק 
אגב, בד"כ כשאני בוררת עדשים אני בוררת כבר חבילה שליהמ ואפילו שתיים, משרה קצת זמן במים ואח"כ מחלקת לכוסות חד"פ ומכסה במים ו..להקפאה! ואז בכל פעם שבא לי לבשל מג'דרה/מרק/סתם משהו/// יש לי כבר מוכן בכל מצב ושעה 
ואני קונה עדשים ברורות...
איך בוררים אותן בכלל?
למישהו יש?
בצלים קצוצים מוזהבים
5 גזרים פרוסים לפרוסות ומטוגנים קלות עם הבצל הזהוב
1 בטטה שמנמנה חתוכה לפיסות קטנות
1 כוס עדשים
3/4 כוס גריסי פנינה
מעט רסק עגבניות /עגבניות מרוסקות לבחירה
מים בשפע, לכיסוי + 7 ס"מ
מלח
פפריקה מתוקה כמות יפה
הרבה כמון
מעט פלפל שחור
לבשל עד להתרככות העדשים (הם כמעט נמסים) והגריסים, כשעה וחצי.
ואגב, ניתן להחליף בין סוגי העדשים, אלא שהעדשים האדומות נמסות מהר יותר מאשר שאר סוגי העדשים.
2 כוסות עדשים אדומות ברורות שטופות
1 תפוח אדמה
1 בצל שלם
1 גזר גדול
מלח, טיפטפה כרכום, כמון בשפע
לבשל ולבשל... ואם מצתבר קצף להוציא אותו.
כשהגזר רך- המרק מוכן.
מומלץ לעבור עליו בתוך הסיר עם בלנדר מקל, הכל נטחן והמרקם- עדין וחלק.
לבריאות
עם משפר שעבר להם התאריך ב3 ימים, עדיין אפשר להשתמש?
אם כן, אני אשמח לרעיונות מה לעשות איתם (2 חבילות)
משו שלא מסובך להכין וכמובן שיהיה טעים...
תבדקי - תשמי בכוס עם מים, קמח וסוכר.
אם זה תוסס אז הם עוד טובים, אם לא, אז לא.
כמובן אחרי שזה תוסס לא להשאיר את זה עוד, להשתמש מיד
כמה לשים מכל דבר על כל חבילה, ומה אפשר לעשות עם זה אח"כ?
וסוכר פשוט קצת.
משתמשים לכל מתכון של בצק שמרים שיש לך, ומורידים מהכמויות שרשומות במתכון את הקמח והמים ששמת לשמרים.
אשמח למתכון שיש בו הרבה שוקולד...
פאדיחה.. ;)
אני פשוט מאלתרת לי משהו בערך, דומה למדי לבצק שלי של החלות, אבל עם סוכר וביצה. (וכל פעם משהו אחר, אבל אני לא מכינה עוגת שמרים לעיתים קרובות, לא כ"כ אוהבת)
ואז אני מרדדת דק-דק, ממיסה שוקולד+קקאו+סוכר+שמן+מים/חלב, מורחת ומגלגלת (ולפעמים גם חותכת לעוגת שושנים)
אבל כמדומני שיש פה כמה מומחים לעוגות שמרים, הם בטח ישמחו לנדב לך מתכון מדויק. עקיבא, היכן אתה?
הגדול שהיה על עוגות שמרים.
אולי תשדכי אותו לשרשור הנעוץ של העוגות הבחושות ותהפכי אותו לשרשור העוגות השלם?
ואין לך מתכון בשלוף? ;)
אבל אני אחפש אותו בעצמי, ואצרף לנעיצה
ומאז אני רק מאלתר.
אין לי איך להשיג את המתכונים שלי מחדש. ![]()
נקדש את שמך..![]()
נקדש את שמך..רק בסופו...![]()
נקדש את שמך..אז התכוונתי לסופו.. 
תודה
מרדדים כדור בצק לעלה ומורחים את המילוי על כל פני המשטח.
מגלגלים לרולדה, מועכים אותה מעט, וחותכים לשלושה רצועות.
כעת נשאר רק לקלוע לצמה רגילה...
לפני תחילת הקליעה מסובבים טיפה החוצה את הרצועה הימנית והשמאלית כדי שיראו את ה'דוגמה' של הבצק והמילוי.
מקווה שזה מספיק מובן 
כמובן, אם יש שאלות נוספות אשמח לענות...
אין לי אותו כרגע איתי (אני בש"ל..) אבל אני מקווה שאזכור בסוף שבוע ואשלח לכם במסר בעז"ה.
שבוע טוב ומבורך!...
למי יש רעיונות מה אפשר לעשות עם קולרבי שעוד שניה ניתן להכריז עליו "עבר זמנו"
יש לי 3 כאלו... 
תודה רבה!
חותכים את הקולורבי למקלות
מבשלים במים עם מעט מלח, רק עד להרתחה, ומשאירים בסיר עם המים.
מסננים את המים
מחממים בסיר חמאה/מרגרינה(ואפשר שמן, אבל פחות טעים)
מוסיפים שום - הכי טוב כתוש, אבל אפשר גם שום גבישי (אפשר לוותר על זה למי שלא אוהב שום)
מוסיפים שומשום (אופציה)
מוסיפים פרורי לחם, ופפריקה ומעט כורכום - התבלינים האלו הם בשביל צבע זהוב.
מערבבים את הפירורים עם המקלות.
טוב.. אם עדיין צריך:
מבשלים עד שדיי רך.. (מקלפים קודם) פרוסים לפרוסות לא דקום ולא עבות. מצפים בפירורי לחם, ומטגנים כמו שניצל.. (אני לא זוחכרת אם זה גםפ עם ביצה או לא..)
טעיייםם...
אני מרסקת את התפו"א במעבד מזון.
קניתי השבוע בלנדר מוט, על מנת לרסק מרקים בתוך הסיר,
ושאלתי היא- האם אפשר לעשות איתו פירה,
או שצריך נוזלים בסיר כדי שהוא יטחן?
כשמרסקים בבלנדר או במעבד מזון התפו"א מאבדים את המרקם שלהם.
פירה שנמעך במועך ידני הרבה יותר טוב מפירה שנמעך בבלנדר.
ולגבי שימוש בבלנדר מוט - זה תלוי באיכות של הבלנדר שלך, ובכמה טוב את מבשלת את התפו"א לפירה. את יכולה לנסות ולראות אם הוא מצליח לרסק או לא, ורק תקשיבי היטב למנוע שלא מתאמץ יותר מדי, כי זה עלול לשרוף אותו.
דוקא אצלנו אוהבים יותר פירה במעבד מזון,
אך בבלנדר מוט המירקם לא יצא מוצלח...
מה עושים? מרק ירקות עשיר, סיר גדוללל.... ויצא חריף חריף ![]()
זה לא יאכל במצב כזה
אשכנזים בני אשכנזים אנחנו...
רעיונות ועצות? לשפוך חלק מהמים ולהוסיף מיים נקיים - יעזור??
אשכנזיה בת אשכנזי, שהיה מוסיף כף סחוג בכל צלחת מרק, או לחילופין מכסה את פניה בשכבת פלפל שחור., לקול זעקת אימי הפולניה המזועזעת.......
(וכמובן למדתי ממנו...)
ואני מחפשת מתכון טעים להכין בה (ולא טורט.. )
רעיונות?
פשוט תעשי את מה שאת אוהבת
וסייג אחד - אם מדובר בתבנית רגילה ולא סילקון, כי בחשבון שעוגות מתפוררות/נדבקות מאוד לא תוכלי להוציא מהתבנית.
קונכיות מבצק עלים?...
בס"ד
אם כן-
ממש פשוט
מפשירים את הבצק ומישרים אותו.
לקחים או כוס ויוצרים עיגולים כפול ממספר האנשים...
שמים עיגול על עיגול ויוצרים עיגול קטן יותר במרכז
צריך לשים לב שהעיגול הפנימי עובר רק את השיכבה העליונה ולא מגיע עד התבנית כדי שהבסיס התחתון יצא שלם.
שמים את הכרוכיות על נייר אפיה
מושכים בביצה
ואופים כ10 דקות בחום גבוהה (תלוי בתנור...)
כשזה יוצא "מועכים" עם האצבע את העיגול הפנימי.
וממלאים 
מקווה שעזרתי...
בהצלחה!
תודה רבה ושבת שלום!!!
בעזהי"ת.
תגידו- יש מצב להכין תירס חם מתירס משומר?
חשבתי פשוט לחמם את זה במיקרוגל... זה הגיוני? או שאני ממציאה?
תודה וערב חמים 
כי אני מכירה תירס חם שהוא על קלח והיום כולם יודעים שהוא מלא תולעים.
וכן, אפשר לקחת קופסאת שימורים של תירס חם ופשוט לחמם בסיר/מיקרו (לא בטוח הקופסא כמובן) יתקבל תבשיל תירס חם.
מישהו יודע אם עדיין מגדלים ומשווקים את זה? אם כן, אז איפה? אם לא, מישהו יודע למה?
כבר שנים שלא אכלנו קלח תירס חם וטרי עם גרגרי מלח מתפצחים עליו... ועם חמאה..........![]()
אני ממש מתגעגעת לטעם!
כבר לא מגדלים את זה כי הגידול קשה ונפסלה להם המון סחורה שהיתה מותלעת והמאמץ לא כדאי...כך שמעתי מפי השמועה ולא ממקור מוסמך...
תבדקי איך זה לגדל בבית.
כלל גידול ביתי מושך פחות חרקים מגידול מסחרי.
למה? כי הריח של שדה תירס שלם נישא למרחקים ומושך את כל חרקי הסביבה.
זה עוד לא אומר שתירס תוצרת בית יהיה נקי, אבל בהחלט יתכן שזה יהיה אפשרי.
(ולא אין לי מושג איפה אפשר לברר את זה. אולי בכושרות)
רעיון מעניין... בטח לחבורת הבנים שפה...![]()
אבל לא נראה לי שלאם הבנים יהיה זמן להקדיש לתירס הקמל בחצר לאחר שכל השובבים ישכחו ממנו...
עד מתי אפשר להשתמש בביצים שהתאריך שלהם 3/2/11 בקירור?
תודה רבה.
על כל ביצה רשום תאריך רגיל ותאריך בקירור.
אפשר לפעמים להשתמש קצת אחרי התאריך, בסכ"ה לא קשה לפספס ביצה מקולקלת, זה מ-ס-ר-י-ח!
אבל לא כדאי לגרור יותר מיום יומים האחרי התאריך בכל מקרה.
איזה יום שמחאחרונהאולי יש למישהו מתכון מוצלח לסלט חומוס?
חשבתי לוותר על החומר המשמר שיש בקנויים....
ואם אפשר לציין כמה זמן זה מחזיק בקירור.....
תודה מראש!
זה לא מאוד מסובך
משרים חומוס לילה שלם
בוררים (זה החלק המסובך)
מבשלים
מרסקים עם שמן, מיץ לימון, תבלינים, טחינה... לפי הטעם. מוסיפים שמן כמה שצריך למרקם חלק
לא סובלת חומוס... למעשה ממרח חומוס הינו המאכל השנוא עלי ביותר. עד כדי כך שזה מגעיל אותו אפילו לגעת בו.
אימא שלי הכינה בעבר חומוס בבית, אבל אני ממש לא זוכרת אם היא הורידה את הקליפות או לא. נשמע לי ממש הגיוני שכן.
ואפשר דרך אגב לעשות את זה עם כל מיני קטניות אחרות לממרחים בטעמים מגוונים - שעועית, אפונה וכו'.
אני לא זוכרת כמה זמן זה מחזיק אבל אני כן זוכרת שזה עבר יפה הקפאה
כשמכינים ממרח חומוס לאניני טעם מומלץ לשפשף את גרגרי החומוס כדי להסיר את רוב הקליפה, אחרת יוצא "חומוס ירושלמי". הקליפה תצוף על המים ואז אפשר לסנן. החיסרון של המתכון הבא בזה שאת צריכה להכין קודם טחינה..
1 כוס חומוס - להשרות לילה בסיר מספיק גדול שיתן אפשרות לחומוס לתפוח). לסנן. לבשל כשעה וחצי עד להבה בינונית עד לריכוך. לסנן ולטחון (במקור: במטחנת בשר, שמן הסתם אין לך..) במעבד מזון. כדי לקבל מירקם חלק ואחיד מומלץ לטחון פעמיים.
3 כפות מיץ לימון
2 שיני שום
2 כפיות מלח (במקור: 3, אבל נראה לי מוגזם)
חצי כוס רוטב טחינה מוכן (מה שאתם מכינים לשבת)
3 כפות שמן זית
להוסיף את שאר החומרים ולבחוש היטב. בהצלחה! (אשמח לשמוע אם הכנת)
בעזהי"ת
אנחנו מכינים חומוס ביתי באופן קבוע. אז ככה:
%כמה זמן מחזיק- במקרר אפשר גם שבוע+, אבל הכי טוב- להקפיא. אנחנו מכינים כל פעם 'נגלה' גדולה, מקפיאים בקופסאות קטנות [האלה של הסלטים הקנויים, העגולות..], ומפשרים כל פעם קופסא, במקרר..
% סתם לגבי החומוסים עצמם- יש שתי זנים, חומוסים גדולים יותר וחומוסים קטנים יותר. לטחינה, הקטנים יותר- טובים יותר [ולצ'ולנט וכו'- הגדולים יותר טובים יותר.]
% סתם כיף- אפשר גם לפני ההקפאה כאמור לעיל- לפזר מעל כפית שמן זית, קצת פפריקה, אנחנו גם שומרים קצת חומוסים לא טחונים ומפזרים באמצע החומוס המוכן...
אני קונה חומוס ברור בואקום, ומה שיש לי הם גדולים. מקוה שיצא טוב בכל זאת...
כלנית, דווקא יש לי מטחנת בשר, אבל אז החומוס יהיה בחזקת בשרי?
נראה לכן שאפשר גם במעבד מזון? (זה יש לי פרווה...)
תודה רבה על התגובות.
אעדכן אחרי שאעשה, בע"ה.
חומוס בואקום- לא צריך לברור???
אני קונה קטניות בואקום של חברת "כי טוב", הן בחזקת נקיות מתולעים וחרקים.
זה יותר יקר אבל חוסך זמן...
אם הקערה נקיה (אולי גם לא השתמשת בה 24 שעות), אין טיבול והחומוס קר, לעניות דעתי החומוס ישאר פרווה.
הבעיה במטחנה. אני טוחנת בה כבד ובשר....
כי קשה מאוד לנקות מטחנת בשר כך שבאמת תהיה נקייה.
אבל במעבד מזון זה סבבה.
ובכן- עשיתי לפי המתכון של כלנית- תודה רבה!
יצא טעים מאוד!
(באמת מספיק שתי כפיות מלח...) .
האם יש למישהו מושג האם אפשר להכין שניצלים ללא טיגון?
(לאפות בתנור)
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t110291#1047713
ויש גם שייק אנד בייק אבל אין לי את המתכון - אשמח אם מישהו ישרשר אותו לכאן
אני לא מצליחה לעשות חיפוש בפורום.![]()
תודה על הטרחה.
אנסה בע"ה.
שמנה-שחבל-על-הזמן!
![]()
![]()
![]()
(שמנה+חבל"ז, קיצור חדש, ישר לאקדמיה לשון!)
או בעברית - יש בזה כבר כמעט אותה כמות שמן, לא?
אני מתארגנת למקלחת ושינה. אם את מעוניינת בשייק & בייק תודיעי לי ובע"ה אכתוב. דרך אגב, לא הייתי ממליצה על חזה עוף לשניצל אפוי, אלא על חלקים אחרים (למרות שאי אפשר לקרוא לזה שניצל). שמעתי פעם ממישהי שהיא אופה עם פירורי קורנפלקס (דווקא הפשוטים ביותר- תירפזים) והשניצלים לא מתייבשים.
נגלה אחת תיבלתי כמו שניצלים רגילים. הריח גרם לילדים לעזוב את המשחקים ולבוא למטבח....
שמתי את תבנית הפיירקס עם השניצלים על השיש להתקרר מעט, ובעוד הילדים מתדיינים מי יקבל את השניצל הכי גדול, דחף ילדון אחד את התבנית לכיוון הכיור.....התוצאה- הילדים אכלו טבעול.....
את הנגלה השניה הכנתי כמו במתכון לעיל, פחות או יותר, אבל עם ממש מעט שמן.
יצא פריך וטעים.
תודה רבה.
ולכלנית- אשמח למתכון בהזדמנות.
בס"ד
אפשר להכין במחבת המרובעת...(שכחתי את שמה)
את החזה משרים בתערובת של "תבלינים אדומים" (פפריקה-מעט שמן זית-וכל תבלין אדום שיש-גריל וכו..)
אח"כ רק נגלה ראשונה על המחבת עם מעט מעט מעט מעט שמן ואח"כ להוסיף כל פעם במקום שמן מים--הם יוצאים עסיסים ממש!!
אהה...אופס פתאום ראיתי שאת בעצם רוצה בתנור..אז..זה לא קשור אבל בכל זאת אני מוסיפה 
אפשרי גם לטחון לאבקה, אבל אז מה???
תודה רבה לעונים!!
קודם כל הם נשמרים הרבה זמן, אפשר פשוט לנשנש אותם במקום חטיפים אחרים.
אפשר להכין מרציפן
אפשר להוסיף לעוגות
אפשר להכין עוגיות שקדים (שמתאימות גם לפסח)
אפשר להוסיף לעוף/דגים
אם את רוצה אעלה לך מתכון.
אני הכנתי בשבת שעברה עם עודפי שקדים מטו בשבט. פשוט מעולה!
שינויים שלי:
שמתי משמים מיובשים שהושרו במים , במקום אגסים. כי היו לי הרבה מטו בשבט, שלא נחשקו ע"י איש...
הוספתי לבצק שקדים טחונים כי לא היה לי מספיק קמח. העשיר את הטעם להפליא (משהו כמו כוס וחצי קמח וחצי כוס שקדים טחונים).
במקום פקאן רגיל השתמשתי בפקאן סיני. יצא משובח!
השתמשתי במרגרינה במקום בחמאה כי רציתי עוגה פרווה, אבל הפחתתי משמעותית את הכמויות. (בקרם שתי רק 50 גרם מרגרינה. אבל זה יצא מצוין) ואפיתי רק עד הזהבה. לא עד התייצבות מלאה של הקרם כי אישית אני אוהבת שהקרם 'קרמי' ולא יבש.
מעולה!!!
מניסיון זה יוצא מצוין!
את מדברת על האבוקדו העגולים האלו, שהקליפה שלהם ממש קשה גם כשהם רכים?
זה ענין של נסיון להבחין בבשלות של האבוקודו מבעד לקליפה הקשה. שנה שעברה היו לי כמה ממש תוססים עד שקלטתי שצריך להכניס אותם למקרר כאשר לחיצה קלה על האבוקודו מראה טיפ-טיפה רכות.
קרה לי כמה פעמים שאבוקדו לא התרכך ואחרי שבועיים פשוט נרקב. הארוכים מוצלחים, אבל לא תמיד משיגים אותם. הרגילים- אם את קונה ורואה במקום שחלק מהם התרככו מעט- סימן שיש להם תקווה. אם הם מעורבבים ויש כמה סוגים, תקני כאלו שהתרככו מעט ותשמרי במקרר.
אני ממש רוצה לעשות מרק בצל, אבל בכל המתכונים שמצאתי צריך אבקת מרק בצל.
נראה לכם שאפשר להמירה במשהו אחר?
תודה.
לטגן בצל (עדיף עם חמאה ולא שמן)
להוסיף מעט תבלינים (מלח, שום)
להוסיף מים. - להעשרה אפשר להוסיף חלב - להעשרה עשירה יותר שמנת לבישול.
אם רוצים שיהיה סמיך אפשר להוסיף קמח / קורנפלור / קמח תפו"א
להגיש עם גבנ"צ וקרוטונים.
במקום קמח קוואקר. הטעם פשוט נהדר (פעם הכנתי מרק בצל ולא היה לי קמח מנופה, ולנפות לא התחשק לי)
בתבלינים להוסיף אגוז מוסקט
ואפשר להוסיף יין לבן יבש/חצי יבש. גם שדרוג
לשים אבקת מרק עוף במקום
אני מטגנת את הבצלים הפרוסים שישחימו קצת
שמה עליהם תבלינים: מלח, פלפל לבן, אבקת מרק וקצת קמח מערבבת ואז שופכת על זה מים רןתחים
ומבשלת עוד לפעמים שמה איטריות קטנות
להגשה גבנ"צ או שקדי מרק
מרק מהיר וטעים!