שרשור חדש
מה לעשות עם אשכול בננות שהתבשל כל צורכו...ענת=)

ב"ה

 

עדיף לא מאכל קיציי/קר
כגון: גלידה, שייק וכד'..
וגם לא גועה כי בעלי לא יגע בזה!

 

תודה

סומכת עליכן שתציפו במתכונים...

אני לא מומחית גדולה אבל,גיטרה

אפשר לחתוך לסלט פירות נחמד...

מימלא הכל מתערבב ולא שמים לב מה כבר עבר זמנו, סתאם...

באמת שאלה מה עושים עם בננות רקובות ("זה לא רקוב-זה הדבש של הבננה"-שמענו על זה

בהצלחה!

רעיון נחמדענת=)

ב"ה

 

בייחוד שיש לי גם מלאאאא תפוזים
ועוד מיני פרות

שימי אותם בתערובת לפנקייק! טעיםאממממ


עוגת בננותכלנית1
יש לקרין גורן מתכון מקסים של עוגת בננות!!אנונימי (פותח)

 

מילקשיק!!!בן של מלך

ב"ה

 

אז ככה,

לוקחים את הבננות הדבש וסמים אותם במקפיא, אחרי שהם קופאים סמים אותם בבלנדר בתוספת חלב ואפשר גם תמרים, עד שזה יוצא קצת סמיך.

לרוויה!!

הכי טוב זה בימיי הקייץ!

לכל המגיבים הצדיקים היא ביקשה לא עוגה/ מילקשייקאיזה טוב ה'!!!!
בסדר, אבל השירשור הזה רלוונטי לעוד גולשים..רחלקהאחרונה
מתכון לחלות- 70% קמח מלאענת=)

ב"ה

 

היה לי מתכון טוב אך איננו מוצאת אותו.

כמו כן עלה בדעתי גם לחדש מתכון.. 

 

אשמח לקבל מרשמים... 

 

תודה ושבת-שלום!

יש ליעוד כינוי

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

3/4 כוס סוכר

כ-3 כוסות מים פושרים

כ-3/4 כוס שמן.

בהצלחה

תודה יקירה!ענת=)

ב"ה 

 

זה מזכיר לי את מתכוני האבוד...
 

אך אתמול הייתי לחוצה לאפות במהירות אז השתמשתי במתכון של חלה מתוקה עם קמח רגיל.
ויצא מתקתק וטוב ברוך ד'!

 

אגב שאלה-
אם אני ממירה מתכון של קמח רגיל(לבן) בקמח 70% מלא יש שינויים בכמות החומרים?
חוץ מזמן ההתפחה שנכפל(>מקווה שדייקתי בלשוני)

 

תודה ושבת שלום!

לפי הידוע לי רק כמות המים גדלהעוד כינוי
בכמה?ענת=)

ב"ה

 

כי לפי המתכון שהכנתי. מס' הכוסות היו 4 ולפי מה שאני ראיתי שצריך לבצק הפסיק רק 3 לבערך...

את צודקת בהחלטאיזה טוב ה'!!!!

בד"כ כמות המים דווקא קטנה בקמח מלא.

 

בכל מקרה, כדאי תמיד לשים בהתחלה רק חלק מכמות המים ולהוסיף תוך כדי הלישה (בייחוד למי שמשתמש במיקסר)

לפי מה שזכור לי אצלי תמיד זה יותר מיםעוד כינוי

אבל אולי אני לא זוכרת כי המון שניפם לא הכנתי בצק לחלות מקמח לבן...

ואני לא יודעת כמויות...

מוסיפה כל פעם קצת עד שיוצא בצק טוב.

בהצלחה

חברה אמרה לי פעם שמקום כל כוס קמח להפחית כףכלנית1אחרונה

 

בסוף היה נהדר! ותודה לכולכם!!!אמא ל-2

הכנתי פשטידת תירס משעממת שמערבבים מלא דברים טובים ( מה שיש ) ושופכים לתבנית וזה יצא מעולה,

והיה מלא אוכל טעים וכולם היו עליזים ,

בקיצור היה שבע ברכות נהדר!!!

ועוד נשאר לנו אוכל לארוחת צהים חלבית לשלושה ימים...

 

 

בכל אופן תודה על כל הרעיונות , רשמתי לעצמי!!!

איזה כיף לשמועאממממאחרונה

רק בשמחות בע"ה

קציצות-קרמבו

יש לי טחונים (חזה עוף+ הודו אדום) ואני מחפשת מתכון לקציצות מבושלות, אבל לא עם רסק (כבר עשיתי...)

קציצות "קלופס"+mp8

מכינים קציצות ענקיות ומטגנים טיגון קל משני הצדדים, עד שמשחים קלות וה"קלופס" מתייצב, כשמתקרר מעט- פורסים לפרוסות, מזהיבים בצל, גזר ושום, מכניסים את פרוסות הקציצה  ומוסיפים מים עד כיסוי, מבשלים כ-40 דקות (אפשר גם עם רסק ואפשר בלי)

תודה רבה מאוד!קרמבואחרונה

 

יש למישהו מתכון לעוגיות עם ממרח חלוה?פלפלתי

שיהיו בפנים בתור "סנדביץ'" או משהו שמתגלגל או השד יודע מה... אפשר גם משהו שאפשר להקפיא ולהוציא אח"כ. זה יועיל לטווח הארוך...

פשוט נתקענו עם ממרח חלוה קנוי שלא ממש ממש אוהבים פה, אבל אולי עם עוגיות ובשילוב אגוזים או משהו זה ישנה את זה ויוכל להסתדר...

ואה, עוד משהו - רק שיהיה עם שמן... לא מרגרינה ולא חמאה עוזרים לנו..

תודה רבה!!

אם לא אוהבים את זה בממרחיהודיה מא"י

לא בטוח שיאהבו את זה בתור עוגיות.

במיוחד לא עוגיות כפי שאת מחפשת.

אבל הנה רעיון - תערבבי (אני לא יודעת איזה כמות יש לך, אבל תשחקי עם הכמויות עד שיצא טוב) את הממרח עם ביצה, קמח, אבקת אפייה סוכר, ופאשר גם דבש ואולי גם תוספת שמן, עד שתקבלי בצק נוח ללישה.

מהבצק צרי עוגיות, ובכל עוגה תתקעי חצי שקד/אגוז.

לאפות בתנור עד שיזהיבו קלות.

אולי להוסיף קקאו.....Curious

ולצפות בזה עוגה? (בתור ציפוי שוקולד...)

פיצפוצי שוקולד עם חלבהנחשונית

 

פיצפוצי שוקולד עם חלבה של עירית אמא של חמדה

 

מרכיבים

אופן ההכנה

1 כוס סוכר

3 כפות קקאו

אפשר 1 כף דבש

100 גרם חלבה

150 גרם מרגרינה - להחליף בשמן

5 כפות פיצפוצי אורז

לבשל הכל חוץ מהפצפוצים על אש קטנה ולערבב עד שהחלבה נמסה ונוצרה עיסה.

שופכים את העיסה על פיצפוצי האורז ומערבבים.

עכשיו מצרפים את הילדים להכנה:

ממלאים עטרות נייר בעיסה, כף בכל עטרה. שומרים במקרר במקום סודי...

 


יכול להיות שיש טעות במתכון?יהודיה מא"י

5 כפות פיצפוצי אורז נשמע לי לא הגיוני ביחס לשאר הכמויות.

אולי 5 כוסות? למרות שזה נשמע קצת יותר מדי...

5 כוסות נשמע מצוין!אם הבנים12

כך קיבלתי את המתכון, מעולם לא ניסיתי בעצמי...נחשונית

אני מקבלת כל הערה ושינוי הגיוני בברכה.

אחלה! תודה. בע"ה נשתדל לנסות אפילו על חצי כמות..פלפלתי

ונראה לי שפשוט אפשר לשים פצפוצים עד שרואים שזה מספיק...

עשיתי מתכון די דומה כמה פעמיםחילזון 123אחרונה

ובאמת 4-5 כוסות נשמע הגיוני הרבה יותר.

מסגרת לימודים לתואר שף- יש דבר כזה?פפריקה--

וכמובן בשמירה על כשרות ואוירה דתית.

 

אני מתעניינת עבור בחורה מחו"ל בת 18.

 

מישהו מכיר?

אלו לימודי תעודה, ולא תואריהודיה מא"י

לפחות לא ידוע לי שקיים תואר בענין.

מכללת השף כמדומני כשרים, אבל צריך פשוט לחפש באינטרט היום לכל מקום יש אתר...

אולי משהו שיעזוראמא מסורה

לפני די הרבה זמן הייתה כתבה בעיתון "בשבע" על מכללה שהקים חוזר בתשובה שלמד הרבה שנים בחו"ל, לא זוכרת איך קוראים למקום ואאל"ט מדברים שם גם באנגלית (או רק?!), זה נמצא איפה שהוא בהרי ירושלים באיזור מוצא/ מבשרת.

ואין לי מושג אם מקבלים שם תואר או רק תעודה.

 

אולי הרב גוגל יתן יותר פרטים על המקום, אני לא זוכרת מתי פורסמה הכתבה הזאת, יתכן גם שלפני שנה +.

תודה לכןפפריקה--
לתואר קוראים- שף. אבל לבני זה- יש רמות של בשלניםמאמע צאדיקהאחרונה

פעם מכרה שלי למדה קונדיטוריה במכללת השף אאל"ט- והיא היתה מרוצה..

 

יש לי עוד מכרה שלמדה בישול- דברי איתי באישי אם את רוצה שאני אברר לך איפה היא למדה את זה...

 

הערה על לימודי בישול-

זה לא סתם שבמטבחים גדולים יש בעיקר גברים-

זה עבודה קשה. פיזית.

שתי החברות שלי הנ"ל לא עובדת במה שהן למדו- אחת לא התכוונה לנסות אפילו (בחורה שברירית...  למדה רק לתחביב) אחת עבדה בבישול במסעדה תק' קצרה- העייפות גמרה אותה...

 

 

שלום בשלניות!אמא ל-2

אני בעיקר קוראת סמויה, ועכשיו צריכה עזרה...

 

אנחנו עושים שבע ברכות חלבי, ואני צריכה פשטידה

כלומר : לא בצל / פטריות/תירס כי נמאס,

ולא ברוקולי או כרובית כי זה יקר מדי...

 

תודה!!!!!!

קודם כל, מזל טובאיזה טוב ה'!!!!

שנית, עם כל ההגבלות הנ"ל למה להתעקש דווקא על פשטידה?

 

מה רע בלזניה? פסטות? בורקסים?

 

 

פשטידת תפו"א מדהימהיהודיה מא"י

קולפים/שוטפים תפו"א

פורסים לפרוסות דקות בעזרת מעבד מזון או הפרוס של המגרדת - פורסים בכמות שנכנסת לתבנית

שמים בסיר עם מים ומלח, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

מסננים, מעבירים לתבנית ומחליקים

 

מכינים רוטב בשמל: (כמות לתבנית פשטידה סטנדרטית)

50 ג' חמאה או מרגרינה

4 כפות לא גדושות קמח

1-2 כוסות חלב

שום, פלפל לבן, מלח

ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח מערבבים ומחכים שיקציף

מוסיפים כוס חלב, מערבבים שוב, כרגע זה צריך להיות נוזלי, אם יש צורך מוסיפים עוד חלב

מתבלים, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב סמיך. ושוב אם יש מוסיפים עוד חלב.

 

כעת מורידים מהאש, טורפים ביצה אחת היטב, ומוסיפים תוך כדי ערבוב 2-3 כפות מהרוטב. מוסיפים את הביצה לרוטב תוך כדי ערבוב.

שופכים את הרוטב על התפו"א. אופים בתנור בחום בינוני גבוה כחצי שעה עד שמתחיל להשחים.

 

אפשר להכין את הפשטידה גם עם בטטה או קולרבי, רק שאז אין צורך בבישול המוקדם.

ולתשומת הלב מדובר בפשטידה "מתפרקת, שאוכלים בצלחת, ולא בפשטידה שאפשר לחתוך לריבועים ולקחת ביד.

 

 

מה עם בורקס גבינה מבצק פילו?יעלקה

בלינצ'סים ברוטב פטריות? ירקות בתנור ?

תכיני את המתכון שלdola

פשטידת פטריות עם פלפלים מכל הצבעים.

נראה מקסים והטעם מעולה!

קודם כל תודה!!!אמא ל-2

וככה - חוץ מפשטידה יש דג סול מטוגן ברוטב פטריות, ופסטה עם רוטב שמנת ו... פטריות...(עקב חלוקת העבודה שכל אחד מכין משהו שהוא יודע...)

ולכן אני לא רוצה פשטידת בצל / פטריות

 

ואני חיבת פשטידה כי יש לי רק טוסטר אובן חלבי וגם ככה אני אצטרך לעשות כמה נגלות...

פיצות קטנות או פיציות מבצק עליםאם הבנים12
אפשר מתכון?~moriya~
3 רעיונות וחציאממממ

פוקצ'ות טעימות עם שום, בצל, שרי, מה שבא לך. בצק פוקצ'ה הוא כיפי לעבודה ומפתיע. אפשר לעשות אותו גם עם חצילים וזה נהדר.

 

אפשר להכין בלינצ'ס מקמח מלא ובננה... זה ממש טעים ומעניין.

 

פיצות קטנות כאלה, כמו בורקס פיצה רק עם בצק בריא יותר וזול יותר:

די פשוט:

רוטב אדום רגיל בסיסי עם אורגנו ו/או בזיליקום (מטגנים בצל, מוסיפים שום, רסק, קצת מים,  מבשלים קצת וכו'- אפשר להוסיף זיתים לטיגון, זה טעים)

מכינים בצק פשטידה בסיסי (אם תרצי אתן לך מתכון)

עושים מלבן מהבצק, שמים רוטב וגבינה.. מגלגלים לגלילה ופורסים וזהו. צ'יק צ'ק וטעים.

 

והחצי רעיון זה להפתיע עם קינוח שווה.

עדין רלונטי? יש לי מתכון לפשטידת פצפוצי אורז קלהמשצאיד

אם תרצי הקליד אות מאוחר יותר

אפשר את המתכון לפוקצ'ות?נדנדה כתומה.
קלי קלותאממממ

1 ק"ג קמח רגיל

600 מ"ג מים מהברז

שליש כוס שמן זית

50 גרם שמרים של שמרים שבשקית של שמרית, האדום הזה

2 כפות סוכר

1 כפית  מלח

 

לערבב את כל היבשים בקערה, כלומר את הקמח עם כל היבשים כדי שהשמרים יגעו בסוכר. במכה אחת את כל המים, ולערבב עד שיוצא בצק. לא לפחד אם בשלב זה הוא יבש. להוסיף את שמן הזית ולעבד את הבצק עד שהשמן יכנס אליו ואז זה בצק כיף חיים ממש. ליצור כדור גדול של בצק, לשים בקערה, עוטפת את הכדור בקצת שמן זית, לסגור בניילון\ שקית ולתת לזה לתפח חצי שעה שעה עד שהכדור מכפיר את גודלו, ואז לעשות עם זה מה שאת רוצה..

180 מעלות בתנור. כמובן.

תודה.. ננסה בהזדמנות...נדנדה כתומה.אחרונה
דג פלמידהנעמהמה

ב"ה

האם הוא כשר? כיצד מכינים אותו.?

עוגיות שושנים-~moriya~

הכנתי עכשיו את הבצק,

רשום במתכון- 4 שעות במקרר...

זה משמעותי אם אני אוציא אותו אחרי שעתיים- שלוש?

תודה!

תלוי כמה הוא תפחיהודיה מא"י

אם הוא תפח מספיק אז זה בסדר

ולפעם אחרת אם אין לך זמן נראה לי שעדיף לא להתפיח במקרר מאשר להתפיח פחות

תודה!~moriya~אחרונה

זה בצק שלא צריך לתפוח, הוא רק צריך להתייצב במקרר...

בסוף שמתי לשעתיים ואפיתי, מקווה שיצא טוב...

עוגיות שחור לבןמישהי123

יש למישהו המלצה למתכון טעים לעוגיות שחור לבן?

אני פשוט מוסיפה קאקו וסוכרטוזי

למתכון שאני מכירה ואוהבת. בד"כ משתמשת במתכון של אוזני המן ומחלקת את הבצק לחצי, בחצי אני לא נוגעת ובחצי מוסיפה קאקו וסוכר עד מתקבל שחור..

 

בהצלחה!

מתכון של קרין גורן-~moriya~

 

לקוח המאתר של קרין גורן- 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס חצי- חצי:

חומרים

 
לבצק:
250 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (180 גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
 
לתערובת הבהירה:
1/4 כוס קמח (40 גרם)
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר (200 גרם)
 
לתערובת הכהה:
1/4 כוס קקאו (40 גרם)
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (200 גרם)
 http://www.carine.co.il/htmls/home.aspx   
 
אופן ההכנה
 
מכינים את הבצק:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
 
מכינים את שתי התערובות ומצננים: 
מחלקים את הבצק ל-2 קערות באופן שווה. לקערה אחת מוסיפים קמח ושוקולד צ'יפס מריר ומערבבים היטב.
לקערה שנייה מוסיפים קקאו ושוקולד צ'יפס לבן ומערבבים היטב. אפשר לעצב את העוגיות מיד, אבל עדיף להעביר את שתי התערובות למקרר לשעה-שעתיים (כשהבצק קר הוא פחות דביק ויותר נוח לגלגול).
 
מרכיבים ואופים:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
בידיים רטובות מגלגלים כל אחת מהתערובות לכדורים בקוטר 3 ס"מ. מצמידים כל זוג כדורים (בצבעים שונים) ומגלגלים מעט (בעדינות! תוך שמירה על הדוגמא) ליצירת כדור אחד גדול.
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות מסביב ורכות במרכז, ומתחילות להזהיב בשוליים (שופטים לפי שולי התערובת הבהירה, כמובן). מצננים  

 

 

עוגיות לב בתוך לב
 
 
מתאימות כמתנה למי שאוהבים ...
 
כמות: -20-12 עוגיות בהתאם לגודל החותכנים
 
חומרים
 
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
300 גרם קמח
1/4 כפית מלח
1/4 כוס חלב
 
תוספת לבצק הכהה:
1/4 כוס קקאו
 
להגשה:
שיפודי עץ או מקלות סוכריות
  לב בתוך לב
 
אופן ההכנה
 
להכנה במיקסר:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
מנפים יחד קמח ומלח. מוסיפים חלב יחד עם חצי כוס מתערובת הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק על שמתקבל בצק רך ואחיד.
מחלקים לשני חלקים ולשים לתוך חצי מהבצק את הקקאו לקבלת בצק חום.
עוטפים את הבצקים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מחממים תנור ל180 מעלות. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים כל אחד מהבצקים לעלה בעובי חצי ס"מ.
קורצים בעזרת לבבות גדולים וקורצים לב קטן מתוך כל לב גדול. מחליפים את הלב הפנימי כך שיתקבל לב פנימי בצבע בצק מנוגד. נועצים שיפוד עץ או מקל בכל עוגייה ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות.
מצננים לחלוטין לפני שמפרידים מהנייר.
עוטפים בצלופן ונותנים במתנה למי שאוהבים.

 
ועוד אחד...~moriya~

 

עוגיות דמקה
 
 
 
 
כמות: כ 40 עוגיות בשני צבעים
 
חומרים
 
לבצק בהיר:
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
קמצוץ מלח
3/4 כוס גדושה קמח (120 גרם)
 
לבצק כהה:
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
קמצוץ מלח 
3/4  כוס קמח (110 גרם)
2 כפות קקאו (20 גרם)
1 כפית אבקת נס קפה
 
לקישוט:
מטבעות שוקולד מריר ולבן
  עוגיות דמקה
 
אופן ההכנה
 
מכינים קודם את הבצק הבהיר:
במעבד מזון  (או במיקסר, כפי שמודגם בסרטון) מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח וקמח, רק עד שמתקבל בצק חלק.
 
מכינים את הבצק הכהה: 
במעבד מזון (אין צורך לנקות את קערת המעבד) מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח , קמח, קקאו וקפה, רק עד שמתקבל בצק חלק.
 
מעצבים את העוגיות:
מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים בכל כדור מטבע שוקולד בצבע מנוגד (השוקולד יפחס את הכדור וזה בסדר). בשלב זה רצוי לקרר את העוגיות במקרר שעה או במקפיא 20 דקות לפני האפייה, כדי שלא ישתטחו יותר מדי.
 

אופים ומגישים:
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים, כ-10 דקות.
מצננים לחלוטין לפני שנוגעים בהן (אחרת השוקולד יימרח). מגישים על לוח דמקה (ואם אורזים רצוי לתת מכת קור במקפיא כדי שהשוקולד יתקשה).

 

בהצלחה!!!!


 
תודה!!מישהי123אחרונה
2 שאלות : (כתבתי אחה"צ וכנראה נשמט)אנונימי (פותח)
נסיון אחרון!!אנונימי (פותח)

מה זה אב' פטסייר? פרווה?

ומה פירוש תמ' שמנת (1 כף תמ' שמנת)

תודה.

קרם פטסייר זה סוג של פודינג וניליהודיה מא"י

אני מנחשת שאב' פטסייר זה אבקת פטסייר כלומר קרם פטסייר אינסטינט

ומה זה תמ' שמנת אין לי מושג... אבל הייתי משתמשת בשמנת מתוקה או בשמת חמוצה, תלוי במתכון

מאיפה זה? ממתכון או מהפסיכומטרי?אחותו
שאלת אותי?יהודיה מא"י

הכנתי פעם בבית. זה נשמע טעים מאוד, והחומרים יחסית זולים ובמקרה היה לי מקל וניל בבית.

יצא לזה טעם של מעדן וניל משובח. ובמילים אחרות לא שווה את ההשקעה בגרוש...

אפשר לקנות קרם פטיסייר מוכןאיזה טוב ה'!!!!

לא עולה הרבה וכן שווה את ההשקעה.

לטעמי קרם פטיסייר שווה בהחלט את ההשקעהאני ירושלמית
כמובן קפץ...אני ירושלמית

כמות קרם פטיסייר בטעם לימון (אפשר לשחק עם הטעם, לא חייבים וניל) +חצי שמנת מוקצפת

 

למלא תחתית פאי

 

לקשט בפירות העונה (קיווי לדוג')

 

מעדן!

שאלתי את "אין יאוש". מה זה הקודים האלו?אחותו
המתכון פורסם באחד המקומונים, מטעם חברת "קשת".אנונימי (פותח)
תודה רבה.אנונימי (פותח)
תמ=תמצית!! (לא ידעתי שיש תמצית שמנת)כלנית1אחרונה
מישהו פה יודע להכין ערמונים?חילזון 123

יש לערמון את הקליפה הקשה החיצונית ומתחת מין קליפה דקה יותר.

 

אפיתי אותם וחלק גדול מהקליפה הדקה יותר לא מתקלף בקלות ולפעמים אי אפשר בכלל להוריד את זה.

יש איזה פתרון לזה?

זה קשור לטריות של הערמון? למשהו באפיה?

אנחנ וקודם מבשלים אותם במים,פלפלתי

ואם רוצים אז אח"כ קולים אותם קצת בתנור. אבל נראה לי [אולי אני טועה שזה בגלל שהם לא התרככו בבישול?]

אבל אולילא...

אנחנו בכל מקרה קודם מבשלים אותם.

אולי תשרי אותם קצת במים וזה יתרכך ואז יהיה אפשר לקלף אותם יותר בקלות...

רגע אז איך וכמה זמן מבשלים?חילזון 123
אנחנו תמידפלפלתי

פשוט שמים אותם במים (שיתכסו במים לפחות), מחכים להרתחה ונותנים עוד איזה כמה זמן על אש קטנה עד שרואים שהם כבר רכים.

זה לא אמור לקחת המון זמן, ובאמת אף פעם לא מדדתי כמה זמן לוקח להם להתבשל.  אם תהיה לי תשובה לזה - אחזור ואומר לך בדיוק.

מבשלים עם הקליפה? חורצים אותה?חילזון 123

מצטערת על כל השאלות...

מבשלים עם הקליפה. כמו שהם. רק מוסיפים מים.פלפלתי
עד כמה שידוע לייהודיה מא"י

צריך לחרוץ אותם לפני הקליה

ברור שלחרוץ אחרת זה פשוט מתפוצף בתנורחילזון 123

אבל זה לא עוזר לקליפה הדקה.

אממ.. מה שאנחנו עושים:נדנדה כתומה.

מבשלים במים.. לא יודעת כמה זמן.. ואז שמים על הפלטה... וזה מתבשל עוד קצת.. (אנחנו אפ'פעם לא מכינים את זה לאמצע שבוע.. )

 

אממ.. ת'אמת נראלי שלא כ"כ עזרתי לך, נכון? אבל פשוט מלאאא זמן לא הכנו ערמונים, אז אני לא לגמריי זוכרת.. אני יכולה לברר אם בא לך...

אפשר במיקרוslakmon

חורצים, ושמים במיקרוגל ל-10 דקות (תלוי במכשיר)

אם זה לא מוכן- ממשיכים עוד כמה דקות.

מנסה לכתוב שירשור על זה מיום שישיכלנית1אחרונה

רציתי לשאול בדיוק אותה שאלה ביום שישי, אבל האתר קיבל רק תגובות בלי תוכן וכשנסיתי אתמול להגיב, הוא סתם לי את הפה לגמרי ולא נתן לי להגיב בכלל.

בשנה שעברה קליתי ערמונים בטוסטר אובן וכשהוצאתי את התבנית שניים התפוצצו ופיזרו אבקה לתוך העיניים שלי. זה כאב כמו כוויה ולקח זמן עד שהצלחתי לנקות את השטח. למדתי שצריך לחרוץ את הערמונים לפני הקליה.

השנה נתקלתי בתופעה שלך שהקליפה הדקה לא נפרדת בקלות חשבתי שאולי לא אפיתי מספיק זמן (כמובן שחרצתי אותם, כדי שלא יתפוצצו אצלי.... ראיתי שמוכרים ערמונים מבושלים וקלופים, לכן יתכן שבאמת צריך לבשל אותם ורק אח"כ לקלות וכמובן לחרוץ קודם, כדי לא לקחת סיכון...

לפי בקשת אחת הגולשותיהודיה מא"י

 

מתכונים ללזניה משרשורים ישנים

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t92901#891273

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t127604#1216726

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t306605#3845554

ורק את המתכון שלי ללזניה חלבית עם בולנז מסויה ופטריות לא הצלחתי למצוא עצוב אבל הוא ארוך ורב שלבים ואין לי כוח לכתוב אותו כרגע

חוץ מזה אני אוסיף עוד מתכון פשוט ללזניה בשרית - מערבבים בשר טחון עם רסק עגבניות ותבלינים (וקצת מים ומיץ לימון וכו') שמים בשכבות עלי לזניה ובשר (עלי לזניה למעלה ולמטה) ולמעלה רוטב עגבניות דק או רוטב בשמל פרווה

אופים בתנור

תודה, צדיקה.. נעדכן בע"ה איך יצא....קרמבו
שאלה על הלזניה:קרמבו

יש למישהו מושג אם אפשר להשתמש בגבינה לבנה 5% במקום בקוטג'?

אני כל הזמן עושה את זהטוזי

בד"כ מחליפה חצי מהכמות או הולכת לפי מה שיש לי בבית... ואפעם לא נשאר פירור

טוב, ניסיתי...קרמבו

ערבבתי כמה מתכונים לפי מה שהיה לי... מישהו יודע כמה זמן אופים את הלזניה? לא בישלתי את העלים לפני האפייה, ואני רוצה להיות בטוחה שהם התרככו...

זה בטח כבר לא רלוונטייהודיה מא"י

אבל שיהיה לידיעה כללית.

לזניה אופים בדר"כ כחצי שעה

אין צורך לבשל עלי לזניה בישול מקדים, רק צריך לוודא שהעלים מכוסים ברוטב. עד כמה שיודע לי אי אפשר לקנות כיום עלי לזניה המצריכים בישול מוקדם

יצא טעים- תודה רבה על המאמץ!!קרמבואחרונה
מה עושים עם תפוחיםבדרך

בעלי הצדיק חזר מהישיבה עם 2 שקיות של תפוחים קטנים שעמדו לזרוק כי הישיבה נסעה....ובל תשחית....

אבל מה אני עושה עם כל כך הרבה תפוחים שקטנים ומעצבנים לקילוף?

רעיונות?

אבל לא מוסובך מידי.....

תודה

נותנים לשלגיה ושבעת הגמדיםאיזה טוב ה'!!!!

חיוך גדול

 

קודם כל, אפשר שטרודל (עייני כמה שרשורים למטה)

 

ואם ממש קשה לקלף אפשר לעשות לפתן תפוחים, פשוט לחתוך ולהוציא את הגרעינים, לבשל עם מים, סוכר ואפשר גם להוסיף מקלות קינמון ו/או ציפורן שלם.

 

תפוחים אפויים, רק להוציא הליבהנחשונית
תפוחים מיובשיםיהודיה מא"י

עוגת תפוחים, ריבה תפוחים ליקר תפוחים

שום דבר לא באמת חייבים לקלף אותם

אפשר גם סתם לאכול, ותפוחים דרך אגב נשמרים הרבה מאוד זמן במקרר.

יכולה ללמד איך לייבש תפוחים? מתה לדעת.אחותו
זה פשוט מאודיהודיה מא"יאחרונה

מוציאים את הליבה

פורסים לפרוסות דקות מאוד, כמה דק שרק מצליחים

בקיץ - מניחים ליד החלון בשמש

בחורף - שמים בתנור על חום נמוך מאוד, משאירים את התנור טיפה פתוח. למי שיש תנור נפט בבית אפשר לשים ליד התנור.

(שימו לב - זה לא יוצא ציפס תפוחים פריך, אלא תפוחי עץ מיובשים, גמישים)

טארט טטן!!אממממ

שזה למעשה עוגת תפוחים אפויים הפוכה...

העיניין שזה קצת עבודה לקלף את התפוחים ולהוציא להם את הליבה ולבשל לפני עם קרמל.. אבל עבודה ששוה את המאמץ

אצלנו יש שלוש אפשרויות:פלפלתי

א. לחתוך אותם לחתיכות, לשטוף, לשים בקופסאות, לפזר מעליהם סוכר - ולפריזר. כשיש זמן - מוציאים אותם ומתעסקים איתם (בעיקר לעוגות).

ב. לעשות קומפוט! ליפתן בעברית תקינה של ימנו...  הכי מהיר, הכי פשוט וכל השבוע אוכלים את זה.

ג. עוגות! מה יותר פשוט מעוגת תפוחים או איזה שטרודל או משהו כזה...?

טוב אז אני חושבת שאת יכולה..!!מירב!!

לעשות תפוחים אפויים-עשיתי את זה שבוע שעבר

 

את לוקחת את התפוחים-שוטפת אותם כמובן..מוציאה את הגריעינים-(אם הסכין של הקישואים)

 

וממלא אותו בסוכר וקינמון..ומישאוהב גם אגוזים גרוסים..

 

שמה את התפוחים בתנור על חום בנוני על איזה 20 דקות פחות או יותר-תלוי איזה תנור..

 

עד שהוא ניהיה רך..

 

בקיצור.זה יוצא משו משו..

 

 

תהני...

תיבול מגוון לעוף.איזה יום שמח

אשמח לקבל רעיונות לתיבול העוף לשבת יאמי

 

פרט לתיבול הבסיסי חיוך גדול

 

תודה לכולם!

שאלה נוספת....איזה יום שמח

במקום יוגורט בעוגה מה אפשר לשים?

 

האם יש תחליף לאבקת סודה לשתיה?

 

תודה..

חרדל ודבשמישהי123
האמת היא, שאנחנו מכיניםפלספנית

בעזהי"ת

 

עוף בשום- שזה אחד הטעימים- והדברים המקוריים יותר-

עוף בקורנפלקס- שגם זה כבר דיי מוכר-

והדבר הייחודי נראלי רק לבית שלי: עוף בביסלי גריל..

 

שלושתם מעולים וכייפים!

עוף בשום? פשוטו כמשמעו?!איזה יום שמח
מיץ תפוזים וקצת חרדל, תפוחים ודבש,אחותו

יין+ סילאן +פלפל שחור ומעט חומץ, ( השארנו כל הלילה על הפלטה ויצא מעדן)

 

 

 

סילאן מעורבב בתבלין גריל עוף. מורחת על העוף ואופהכלנית1
עוד רלוונטי לך לשבתות הבאות?יהודיה מא"יאחרונה

שבוע טוב לכל הבשלנים!קרמבו

אני מחפשת מתכון לעוגיות פריכות שאפשר להכין בקלות עם ילדים. (ולא עוגיות מידי דקות) אם יש למישהו- אני אשמח!  

בצק פריך רגיל?רחלקה

בעזהי"ת.

 

אם את מעוניינת, אני אבקש את המתכון מאמא שלי...

בכל אופן, הוא לקוח מהספר "עוגות ועוגיות" של נירה שויאר אאל"ט.

עוגיות פריכותאודי-ה

לקוח מספר בישול, נראה לי "בישולה". אני לא זוכרת...

 

רצוי להשאיר את הקופסה פתוחה כמה שעות כך העוגיות נעשות פריכות במיוחד.
חומרים:
200 גר' מרגרינה
2.5  כוסות קמח
1/2 כוס סוכר

תוספת אפשרית:
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזים חתוכים גס


אבקת סוכר, לזרייה
תבנית אפייה של התנור, משומנת


ההכנה:
1. שמים את חומרי הבצק בקערה, ולשים היטב לבצק חלק. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה
   190 מעלות.
2. אפשר להוסיף לתערובת צימוקים ו/או אגוזים.
3. צרים מהבצק כדורים בקוטר 2 ס"מ, ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק יזהיב.
4. מצננים היטב, וזורים מעל העוגיות אבקת סוכר. מעבירים לקופסה.

 

עוגיות מאוד לא בריאות, אבל ממש טעימות...

אני חושבת שזה לא נרשם... מנסה שובאודי-האחרונה

    נראה לי שהמתכון לקוח מתוך "בישולה" אני לא בטוחה.

 

חומרים:
200 גר' מרגרינה
2.5  כוסות קמח
1/2 כוס סוכר

תוספת אפשרית:
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזים חתוכים גס


אבקת סוכר, לזרייה
תבנית אפייה של התנור, משומנת


ההכנה:
1. שמים את חומרי הבצק בקערה, ולשים לבצק חלק. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה
   190 מעלות.
2. אפשר להוסיף לתערובת צימוקים ו/או אגוזים.
3. צרים מהבצק כדורים בקוטר 2 ס"מ, ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק יזהיב.
4. מצננים היטב, וזורים מעל העוגיות אבקת סוכר. מעבירים לקופסה.

רצוי להשאיר את הקופסה פתוחה כמה שעות כך העוגיות נעשות פריכות במיוחד

עוגת מייפלנעמה =]]

רעיונות לעוגת מייפל יתקבלו בברכה=]]

עוגת מייפל ובננות/ קרן גורן:~moriya~

 

 

 

עוגת בננה בחושה ומהירה, עם מייפל מבפנים ומייפל מעל
 
כמות:  2 תבניות אינגליש קייק
 
חומרים
 
לעוגה:

1כוס שמן

1 כוס סוכר

1/2 כוס סירופ מייפל

3 ביצים

3 בננות בשלות מעוכות במזלג

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית קינמון

1 כוס אגוזי מלך שבורים

 
להרטבה לאחר האפייה:
1/2 כוס סירופ מייפל
 
לקישוט:

בננה צ'יפס- פרוסות בננה מיובשות (אם רוצים)

   
 
אופן ההכנה
 

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
טורפים את כל חומרי העוגה לפי הסדר.
מעבירים לתבניות משומנות ואופים עד להזהבה (קיסם שננעץ יוצא יבש) כ-40-45 דקות.
מוציאים מהתנור ודוקרים בשיפוד כ-20 חורים בכל עוגה.
מחממים את המייפל בסיר קטן ומוזגים על כל עוגה חמה רבע כוס מייפל.
מקשטים בצ'יפס בננה (אם רוצים), מצננים ומגישים

 

המתכון מהאתר- http://www.carine.co.il/htmls/home.aspx 

 

 

עשינו תודה רבה יצא מעולה!!!משצאיד
תסתכלי בשישור הנעוץ למעלה עוגות בחושותאם הבנים12
תמונה של העוגה-אם זה מתאים לך,תגידי לי,אני!!מירב!!אחרונה

ישלח לך בערב..

עוף מצופה בפירורי לחםעוד כינוי

למי יש מתכון?

מתבלים את העוף או את הפירורים?

אופים עם כיסוי או בלי?

תודה

וואלה, ממש רעיון...איזה יום שמח
אמאלה חדשה היה אמור להיות גם תוכן???עוד כינוי
לא, התלבתי מהרעיון שלך, בעלי לא כל כך...איזה יום שמח
הבת שלי החמודהעוד כינוי

מבקשת מלא זמן שאעשה זאת.

עשיתי ממש מזמן ואני ממש לא זוכרת איך, כי המצאתי משהו...

עוף מצופה בפרורי לחםאמהית

מכינים תערובת של:

 

כפית פפריקה מתוקה

כפית מיונז

כפית חרדל

כפית קטשופ

כפית אבקת מרק

כפית שמן זית

 

למרוח על הכרעיים.

 

מכינים עוד תערובת של:

4 כפות פרורי לחם

1 כף אבקת שום

 

וטובלים את הכרעיים בתערובת הזו.

 

אני אישית אוהבת לאפות עם כיסוי ולפתוח לקראת הסוף.

 

תודה אמהיתעוד כינוי
אם את מעוניינת בעוד מתכון אביא לך shake and bakeכלנית1

לפי הספר מהמטבח בהנאה, אין צורך לכסות. אם תרצי את המתכון, אתן לך.

מניסיוני- לא להשתמש בחזה, כי זה יהיה יבש מדי!!

אני אשמחאיזה טוב ה'!!!!

היה לי פעם את המתכון ונעלם לי.

 

אפשר להשתמש גם בחזה. פשוט להניח עוד תבנית קטנה עם מים ואז האדים שומרים על הלחות (ולא נדבר כאן על תנורים מקצועיים עם בקרת לחות...)

 

עוף בפרורי לחם או פרורים אחריםמשצאידאחרונה

אני עושה את זה הרבה ובכמה צורות

 

1) אפשר לעשות בסגנון ה "shake and bake" זה אומר

עוף קצת רטוב,

לשים בשקית את הפרורי לחם/ קמח מצה

אם רוצים גם תבלינים אפשר להוסיף,

להכניס את העוף (אם עצמות ) לשקית ולנער עד שהעוף מכוסה מכל הכיוונים.

לאפות לא מכוסה על 200 כ 45 דקות

 

בקשר לחזה - אני גיליתי שלחזה עוף עם עצם - מספיק רק חצי שעה בתנור והוא יוצא מבושל ועסיסי - אם משאירים אותו עם הכרעיים 45 דקות - הוא מתייבש!

 

2) במקום פרורי לחם בשקית ניתן להכנים - קרקר מלוח מרוסק דק , תפוצ'יפס מרוסק, קורנפלקס,

בקיצור כל פחמימה מרוסקת תעשה את העבודה - אפיה באותה צורה.

 

3) אמא שלי עושה הרבה פעמים עוף משנוצל- כלומר ביצה ופרורי לחם כמו שניצל רגיל אלא עם עצמות,

אח"כ מטגנים לקבלת צבע, ובסוף היא מכניסה לסיר סגור טוב עם מעט מים ומבשלת על אש קטנה עד שהעוף מוכן.

 

אגב - את השקית שבה מנערים את העוף - צריך שקית חזקה ולעשות בזהירות כדי שהיא לא תיקרע לכם והכל יהיה על הרצפה... זהירות!!!   

קציפת פרי.....~moriya~

למישהו יש מתכון?

רצוי ללא סוכר.

תודה רבה!!!

קציפת פרי:אני ירושלמית

1 שמנת מתוקה/קצפת פרווה

1 קופסת שימורים של רסק תפו"ע, או קופסת שימורי פירות אחרים, לטחון בבלנדר (אפשר בלנדר יד) ביחד עם המיץ

1 ג'לי בטעם שמתאים לפרי שבחרת.

 

להקציף את הקצפת

להכין את הג'לי לפי ההוראות, לערבב אותו כשהוא חם יחד עם הרסק

 

לערבב את הרסק עם הקצפת בעדינות.

 

אם זה מיועד למי שאסור לו סוכר, אפשר להשתמש בג'לי של מרמולייט.

 

לטעמי אם משתמשים ברסק תפו"ע צריך תוספת סוכר, כי זה חמצמץ למדי.

 

ואפשר גם בג'לטין טהוריהודיה מא"י
אני יודעת שיש משהו עם קציפת חלבונים,~moriya~

יש לכם מתכון?

וד"א- גם בשמנת מתוקה יש סוכר.....

בשמנת מתוקה אין סוכר. לפחות לא בזו שאני משתמשתאני ירושלמית
אכן כןיהודיה מא"י

שמנת מתוקה אינה מכילה סוכר, היא מתוקה לעומת השמנת החמוצה שהיא כאמור חמוצה

קצפת צמחית בדר"כ מכילה סוכר, אבל אפשר לקנות בלי סוכר. (למרות שלא תמיד תמצאי את זה במכולות קטנות)

חוץ מזה ממש לא מומלץ להשתמש בחלבונים בקציפה מאחר וביצים לא מבושלות עלולות להזיק מאוד.

^^^^כלנית1אחרונה
החלות שלי - דחוף!! יש כאן מישהי?Avrechit

הכנתי אתמול בצק ושמתי במקרר ללילה. בבוקר ראיתי שהוא מילא את כל הקערה, אבל יש לו ריח חמצמץ... האם החלות החמיצו? ואם כן - יש מה לעשות? או לפח?

קרה לי כמה פעמים...קרמבו

אני זרקתי את הבצק...

אפיתי אותן,Avrechit

לאחר שבעלי הריח וטעם את הבצק והבטיח לי שזה בכלל לא חמוץ.

הן נראות טוב מאוד, טעמתי וגם הטעם בסדר, אולי טיפה שונה מהרגיל. אז אני מקווה שהן באמת בסדר...

לדעתי זה לוואי של המקרר... אני חושבתפלפלתי

שגם כשאני עשיתי כזה דבר ושמתי במקרר זה מרגיש לי אח"F פחות טוב, אבל כשזה מגיע לתנור - הופ! הכל מסתדר משום השום.

לדעתי תנסי... את רוב הדרך כבר עשית... אחרי נגלה אחת של אפיה תהיי יותר חכמה.

במקרה הכי הכי גרוע תזרקי הכל.

אני לא הייתי זורקת את כל הבצק עוד לפני שאני בטוחה בטוחה.

נהניתם מהחלות?כלנית1אחרונה
תודה על שפע המתכונים..אש שלי

יש למישהו מתכון טוב לממולאים(ולא חובה רק פלפלים..)?

 

תודות!

ממולאים בעלי מנגולדיעלקה

יוצא משהו ! המילוי הוא כמו בפלפלים.

אנחנו מכינים ביחד,פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

ממולאים- גם כרוב, גם פלפל, גם בצלים, גם קישואים עגולים כאלה- את כולם ממלאים באותו מילוי, בשר טחון, רסק עגבניות ותיבול בסיסי..