ב"ה
עדיף לא מאכל קיציי/קר
כגון: גלידה, שייק וכד'..
וגם לא גועה כי בעלי לא יגע בזה!
תודה
סומכת עליכן שתציפו במתכונים...
ב"ה
עדיף לא מאכל קיציי/קר
כגון: גלידה, שייק וכד'..
וגם לא גועה כי בעלי לא יגע בזה!
תודה
סומכת עליכן שתציפו במתכונים...
אפשר לחתוך לסלט פירות נחמד...
מימלא הכל מתערבב ולא שמים לב מה כבר עבר זמנו, סתאם...
באמת שאלה מה עושים עם בננות רקובות ("זה לא רקוב-זה הדבש של הבננה"-שמענו על זה

בהצלחה!
ענת=)ב"ה
בייחוד שיש לי גם מלאאאא תפוזים
ועוד מיני פרות
ב"ה
אז ככה,
לוקחים את הבננות הדבש וסמים אותם במקפיא, אחרי שהם קופאים סמים אותם בבלנדר בתוספת חלב ואפשר גם תמרים, עד שזה יוצא קצת סמיך.
לרוויה!!
הכי טוב זה בימיי הקייץ!
ב"ה
היה לי מתכון טוב אך איננו מוצאת אותו.
כמו כן עלה בדעתי גם לחדש מתכון..
אשמח לקבל מרשמים...
תודה ושבת-שלום!
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
3/4 כוס סוכר
כ-3 כוסות מים פושרים
כ-3/4 כוס שמן.
בהצלחה
ב"ה
זה מזכיר לי את מתכוני האבוד...
אך אתמול הייתי לחוצה לאפות במהירות אז השתמשתי במתכון של חלה מתוקה עם קמח רגיל.
ויצא מתקתק וטוב ברוך ד'!
אגב שאלה-
אם אני ממירה מתכון של קמח רגיל(לבן) בקמח 70% מלא יש שינויים בכמות החומרים?
חוץ מזמן ההתפחה שנכפל(>מקווה שדייקתי בלשוני)
תודה ושבת שלום!
ב"ה
כי לפי המתכון שהכנתי. מס' הכוסות היו 4 ולפי מה שאני ראיתי שצריך לבצק הפסיק רק 3 לבערך...
בד"כ כמות המים דווקא קטנה בקמח מלא.
בכל מקרה, כדאי תמיד לשים בהתחלה רק חלק מכמות המים ולהוסיף תוך כדי הלישה (בייחוד למי שמשתמש במיקסר)
אבל אולי אני לא זוכרת כי המון שניפם לא הכנתי בצק לחלות מקמח לבן...
ואני לא יודעת כמויות...
מוסיפה כל פעם קצת עד שיוצא בצק טוב.
בהצלחה
הכנתי פשטידת תירס משעממת שמערבבים מלא דברים טובים ( מה שיש ) ושופכים לתבנית וזה יצא מעולה,
והיה מלא אוכל טעים וכולם היו עליזים ,
בקיצור היה שבע ברכות נהדר!!!
ועוד נשאר לנו אוכל לארוחת צהים חלבית לשלושה ימים...
בכל אופן תודה על כל הרעיונות , רשמתי לעצמי!!!
רק בשמחות בע"ה
יש לי טחונים (חזה עוף+ הודו אדום) ואני מחפשת מתכון לקציצות מבושלות, אבל לא עם רסק (כבר עשיתי...)
מכינים קציצות ענקיות ומטגנים טיגון קל משני הצדדים, עד שמשחים קלות וה"קלופס" מתייצב, כשמתקרר מעט- פורסים לפרוסות, מזהיבים בצל, גזר ושום, מכניסים את פרוסות הקציצה ומוסיפים מים עד כיסוי, מבשלים כ-40 דקות (אפשר גם עם רסק ואפשר בלי)
שיהיו בפנים בתור "סנדביץ'" או משהו שמתגלגל או השד יודע מה... אפשר גם משהו שאפשר להקפיא ולהוציא אח"כ. זה יועיל לטווח הארוך...
פשוט נתקענו עם ממרח חלוה קנוי שלא ממש ממש אוהבים פה, אבל אולי עם עוגיות ובשילוב אגוזים או משהו זה ישנה את זה ויוכל להסתדר...
ואה, עוד משהו - רק שיהיה עם שמן... לא מרגרינה ולא חמאה עוזרים לנו..
תודה רבה!!
לא בטוח שיאהבו את זה בתור עוגיות.
במיוחד לא עוגיות כפי שאת מחפשת.
אבל הנה רעיון - תערבבי (אני לא יודעת איזה כמות יש לך, אבל תשחקי עם הכמויות עד שיצא טוב) את הממרח עם ביצה, קמח, אבקת אפייה סוכר, ופאשר גם דבש ואולי גם תוספת שמן, עד שתקבלי בצק נוח ללישה.
מהבצק צרי עוגיות, ובכל עוגה תתקעי חצי שקד/אגוז.
לאפות בתנור עד שיזהיבו קלות.
ולצפות בזה עוגה? (בתור ציפוי שוקולד...)
פיצפוצי שוקולד עם חלבה של עירית אמא של חמדה
|
מרכיבים |
אופן ההכנה |
|
1 כוס סוכר 3 כפות קקאו אפשר 1 כף דבש 100 גרם חלבה 150 גרם מרגרינה - להחליף בשמן 5 כפות פיצפוצי אורז |
לבשל הכל חוץ מהפצפוצים על אש קטנה ולערבב עד שהחלבה נמסה ונוצרה עיסה. שופכים את העיסה על פיצפוצי האורז ומערבבים. עכשיו מצרפים את הילדים להכנה: ממלאים עטרות נייר בעיסה, כף בכל עטרה. שומרים במקרר במקום סודי... |
5 כפות פיצפוצי אורז נשמע לי לא הגיוני ביחס לשאר הכמויות.
אולי 5 כוסות? למרות שזה נשמע קצת יותר מדי...
אני מקבלת כל הערה ושינוי הגיוני בברכה.
ונראה לי שפשוט אפשר לשים פצפוצים עד שרואים שזה מספיק...
ובאמת 4-5 כוסות נשמע הגיוני הרבה יותר.
וכמובן בשמירה על כשרות ואוירה דתית.
אני מתעניינת עבור בחורה מחו"ל בת 18.
מישהו מכיר?
לפחות לא ידוע לי שקיים תואר בענין.
מכללת השף כמדומני כשרים, אבל צריך פשוט לחפש באינטרט היום לכל מקום יש אתר...
לפני די הרבה זמן הייתה כתבה בעיתון "בשבע" על מכללה שהקים חוזר בתשובה שלמד הרבה שנים בחו"ל, לא זוכרת איך קוראים למקום ואאל"ט מדברים שם גם באנגלית (או רק?!), זה נמצא איפה שהוא בהרי ירושלים באיזור מוצא/ מבשרת.
ואין לי מושג אם מקבלים שם תואר או רק תעודה.
אולי הרב גוגל יתן יותר פרטים על המקום, אני לא זוכרת מתי פורסמה הכתבה הזאת, יתכן גם שלפני שנה +.
פעם מכרה שלי למדה קונדיטוריה במכללת השף אאל"ט- והיא היתה מרוצה..
יש לי עוד מכרה שלמדה בישול- דברי איתי באישי אם את רוצה שאני אברר לך איפה היא למדה את זה...
הערה על לימודי בישול-
זה לא סתם שבמטבחים גדולים יש בעיקר גברים-
זה עבודה קשה. פיזית.
שתי החברות שלי הנ"ל לא עובדת במה שהן למדו- אחת לא התכוונה לנסות אפילו (בחורה שברירית... למדה רק לתחביב) אחת עבדה בבישול במסעדה תק' קצרה- העייפות גמרה אותה...
אני בעיקר קוראת סמויה, ועכשיו צריכה עזרה...
אנחנו עושים שבע ברכות חלבי, ואני צריכה פשטידה
כלומר : לא בצל / פטריות/תירס כי נמאס,
ולא ברוקולי או כרובית כי זה יקר מדי...
תודה!!!!!!
שנית, עם כל ההגבלות הנ"ל למה להתעקש דווקא על פשטידה?
מה רע בלזניה? פסטות? בורקסים?
קולפים/שוטפים תפו"א
פורסים לפרוסות דקות בעזרת מעבד מזון או הפרוס של המגרדת - פורסים בכמות שנכנסת לתבנית
שמים בסיר עם מים ומלח, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
מסננים, מעבירים לתבנית ומחליקים
מכינים רוטב בשמל: (כמות לתבנית פשטידה סטנדרטית)
50 ג' חמאה או מרגרינה
4 כפות לא גדושות קמח
1-2 כוסות חלב
שום, פלפל לבן, מלח
ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח מערבבים ומחכים שיקציף
מוסיפים כוס חלב, מערבבים שוב, כרגע זה צריך להיות נוזלי, אם יש צורך מוסיפים עוד חלב
מתבלים, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב סמיך. ושוב אם יש מוסיפים עוד חלב.
כעת מורידים מהאש, טורפים ביצה אחת היטב, ומוסיפים תוך כדי ערבוב 2-3 כפות מהרוטב. מוסיפים את הביצה לרוטב תוך כדי ערבוב.
שופכים את הרוטב על התפו"א. אופים בתנור בחום בינוני גבוה כחצי שעה עד שמתחיל להשחים.
אפשר להכין את הפשטידה גם עם בטטה או קולרבי, רק שאז אין צורך בבישול המוקדם.
ולתשומת הלב מדובר בפשטידה "מתפרקת, שאוכלים בצלחת, ולא בפשטידה שאפשר לחתוך לריבועים ולקחת ביד.
בלינצ'סים ברוטב פטריות? ירקות בתנור ?
פשטידת פטריות עם פלפלים מכל הצבעים.
נראה מקסים והטעם מעולה!
וככה - חוץ מפשטידה יש דג סול מטוגן ברוטב פטריות, ופסטה עם רוטב שמנת ו... פטריות...(עקב חלוקת העבודה שכל אחד מכין משהו שהוא יודע...)
ולכן אני לא רוצה פשטידת בצל / פטריות
ואני חיבת פשטידה כי יש לי רק טוסטר אובן חלבי וגם ככה אני אצטרך לעשות כמה נגלות...
פוקצ'ות טעימות עם שום, בצל, שרי, מה שבא לך. בצק פוקצ'ה הוא כיפי לעבודה ומפתיע. אפשר לעשות אותו גם עם חצילים וזה נהדר.
אפשר להכין בלינצ'ס מקמח מלא ובננה... זה ממש טעים ומעניין.
פיצות קטנות כאלה, כמו בורקס פיצה רק עם בצק בריא יותר וזול יותר:
די פשוט:
רוטב אדום רגיל בסיסי עם אורגנו ו/או בזיליקום (מטגנים בצל, מוסיפים שום, רסק, קצת מים, מבשלים קצת וכו'- אפשר להוסיף זיתים לטיגון, זה טעים)
מכינים בצק פשטידה בסיסי (אם תרצי אתן לך מתכון)
עושים מלבן מהבצק, שמים רוטב וגבינה.. מגלגלים לגלילה ופורסים וזהו. צ'יק צ'ק וטעים.
והחצי רעיון זה להפתיע עם קינוח שווה.
אם תרצי הקליד אות מאוחר יותר
1 ק"ג קמח רגיל
600 מ"ג מים מהברז
שליש כוס שמן זית
50 גרם שמרים של שמרים שבשקית של שמרית, האדום הזה
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
לערבב את כל היבשים בקערה, כלומר את הקמח עם כל היבשים כדי שהשמרים יגעו בסוכר. במכה אחת את כל המים, ולערבב עד שיוצא בצק. לא לפחד אם בשלב זה הוא יבש. להוסיף את שמן הזית ולעבד את הבצק עד שהשמן יכנס אליו ואז זה בצק כיף חיים ממש. ליצור כדור גדול של בצק, לשים בקערה, עוטפת את הכדור בקצת שמן זית, לסגור בניילון\ שקית ולתת לזה לתפח חצי שעה שעה עד שהכדור מכפיר את גודלו, ואז לעשות עם זה מה שאת רוצה..
180 מעלות בתנור. כמובן.
ננסה בהזדמנות...נדנדה כתומה.אחרונהב"ה
האם הוא כשר? כיצד מכינים אותו.?
הכנתי עכשיו את הבצק,
רשום במתכון- 4 שעות במקרר...
זה משמעותי אם אני אוציא אותו אחרי שעתיים- שלוש?
תודה!
אם הוא תפח מספיק אז זה בסדר
ולפעם אחרת אם אין לך זמן נראה לי שעדיף לא להתפיח במקרר מאשר להתפיח פחות
זה בצק שלא צריך לתפוח, הוא רק צריך להתייצב במקרר...
בסוף שמתי לשעתיים ואפיתי, מקווה שיצא טוב...
יש למישהו המלצה למתכון טעים לעוגיות שחור לבן?
למתכון שאני מכירה ואוהבת. בד"כ משתמשת במתכון של אוזני המן ומחלקת את הבצק לחצי, בחצי אני לא נוגעת ובחצי מוסיפה קאקו וסוכר עד מתקבל שחור..
בהצלחה!
|
||||||||||
|
| עוגיות לב בתוך לב |
|