שרשור חדש
קציצות תירס - יש דבר כזה?מישהי123

ואם כן, איך עושים?...

תודה ויום טוב!

יש דבר כזהיהודיה מא"י

את רוצה חלבי או פרווה, מטוגן או מבושל?

מטוגןמישהי123

ולא משנה חלבי או פרווה...

סבבהיהודיה מא"י

אין כמויות, תשימי בערך לפי כמה שנראה לך

תירס - קפוא או מסונן מקופסא.

ביצים נראה לי שלחצי חבילה של תירס קפוא 2-3 ביצים בערך.

פירורי לחם/קמח מצה לייצוב התערובת

גבינה מלוחה או צהובה, מגורדת וכל המרבה הרי זה משובח...

שום, פלפל, שמיר, מלח.

מערבבים את הכל לתערובת יציבה 

ויש שתי אפשרויות - אחת תערובת יציבה אבל רכה - שמים עם כף קציצות במחבת.

תערובת "בצקית" יותר. ואז עושים כדורים, מגלגלים אותם בפירורי לחם (לציפוי זהוב ופריך) מועכים לקציצה שטוחה ומטגנים.

תודה רבה!!מישהי123
קישור למתכון נחמד (עוד לא ניסיתי)חילזון 123אחרונה
עזרה-כנסו 100

היי, יש לנו ערב עדות ואני צריכה להכין משהו...

אני אשכנזיה, יש לכם משהו??

שהוא לא גפילטע פיש' [כמה שהוא ה'סמל' של השכנזים... אפילו אני לא אוהבת אותו..]

בכל אופן אם אפשר להביא לי אוכל של אשכנזים ומתכון- אני אשמח!!חיוך גדול

תודה!

י ש לי:אנונימי (פותח)

יש את הקינדלך [אם אני לא טועה קוראים לזה ככה...] זה העיגולים שסמים במרק בפסח....

בהצלחה!! מנפנף

אפשר להכין תפוחי-עץ אפוים בתנור.אנונימי (פותח)
זה מאכל אשכנזי??100
מאוד מאוד! המילוי עם סוכר, קינמון, צימוקים ואגוזיםאנונימי (פותח)
קוגל ירושלמי..אם זה רלוונטי עדין..אמא קטנה
פארפלך--פתיתים אפויים-אשכנזיאפוש
קרעפלאך, קיגל ( או קוגל, תלוי מאיפה את...),אחותו

ו... נו... איך קוראים לגלילת תפוחים הזאת? אוף, ברח לי השם!  ( עקיבא? עזרה? אתה בטח זוכר שמות עוגות)

בינגו!אחותו
כרוכית, חברות.רחלקה

בעזהי"ת.

 

שטרודל זה הסימן הזה במייל...

שטרודל זאת עוגת תפוחיםיהודיה מא"י

והסימן הזה במייל נקרא ככה בגלל צורתו המזכירה את שטרודל התפוחים...

יודעת גם יודעת, צחקתי...רחלקה

בעזהי"ת.

 

[כרוכית זה השם העברי של שטרודל.]

תודה, אבל לא צירפתם מתכונים...100

אני צריכה גם את המתכון, [שיהיה מפורט]!!

ואם אפשר לכתוב בדיוק איזה עדה [פולנים.. וכו']

תודה!

מצטערת אין לייהודיה מא"י

מאכל העדות היחיד שאני מכינה זה קניידלך, וגם זה כל שנה מחדש אני מתקשרת לאימא שלי לבקש ממנה  כמויות.

אני גם מציעה שתגידי מה נראה לך, ואני בטוחה שיהיה מי שיצרף מתכון

מתכון לשטרודלאיזה טוב ה'!!!!אחרונה

לטובת המשקיענים אעתיק קודם את המתכון של טומי לפיד ואח"כ אכתוב מתכון לשטרודל מזוייף אבל מהיר.

 

טומי לפיד (מהספר "פפריקה" עמ' 218)-

 

2 כוסות קמח

1 כוס מים פושרים

1 ביצה

1 כפית חומץ

קורט מלח

200 גרם חמאה או מרגרינה מומסות לבירוש.

 

@ מנפים את הקמח על משטח עבודה. צרים במרכז גומה ויוצקים לתוכה את המים, בוחשים עם הביצה, החומץ והמלח. לשים את התערובת היטב כ-10 דקות לקבלת בצק חלק.

 

@ אוספים את הבצק לכדור ושמים על משטח מקומח. מורחים אותו במעט מהחמאה/ מרגרינה ומכסים בסיר. מניחים לנוח לחצי שעה.

 

@ מכסים שולחן גדול במפה לבנה נקיה ומקמחים אותה היטב. מעבירים בזהירות את הבצק לשולחן. מותחים אותו בעדינות מכל הצדדים בגב היד ומעצבים אותו לצורה מוארכת. מקיפים את השולחן, מחדירים את הידיים בעדינות מתחת לבצק ומותחים אותו מבלי לקורעו.

 

@ חותכים את הקצוות העבים במספריים וממשיכים למתוח. מזים על הבצק מים פושרים ומניחים לבצק לנוח מכוסה כחצי שעה.

 

@ מכינים את המלית (תיכף המתכון למלית) מברישים את הבצק בחמאה  מרגרינה ומורחים את המלית על שליש מהבצק. אוחזים את קצה המפה בשתי הידיים מרימים אותה בעדינות ומגלגלים את הבצק לגלילה.

 

@ שמים בתבנית משומנת ואופים כ- 30-40 דקות.

 

המתכון למלית -

 

1 ק"ג תפוחי עץ

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס צימוקים

3/4 כוס סוכר

1/2 כף קינמון טחון

1/3 כוס חמאה / מרגרינה מומסת

1/4 כוס פירורי עוגה או פירורי לחם.

 

@ קולפים ומנקים את התפוחים ומגררים אותם. מערבבים עם האגוזים, הצימוקים, הסוכר והקינמון. מוסיפים את החמאה / מרגרינה ובוחשים היטב.

 

@ זורים את פירורי העוגה / לחם על הבצק ומורחים את המלית.

 

עד כאן דבריו הקדושים. למען הסר ספק - מעולם לא ניסיתי את המתכון המסובך הזה אבל כל מתכון אחר שניסיתי מהספר הנ"ל היה מאוד מוצלח.

 

שטרודל לעצלנים-

 

מי שיודע איפה אפשר להשיג בצק שטרודל מוכן אשריו (ונשמח אם לתועלת כולם יכתוב זאת מעל גבי הפורום) ומי שלא -  אפשר פשוט להשתמש בבצק עלים (כן, אני יודע, זה ממש לא אותו דבר).

 

המילוי הוא כדלעיל וכמובן שאפשר קצת לקצץ ברכיבים ואז זה יוצא פחות איכותי.

 

למי שמשתמש בבצק עלים כדאי לעשות חריצים אלכסוניים לאורך ה"שטרודל"

 

אשמח לרעיונות לפטיפורים מחומרים פשוטיםדבי חיה
אולי תפרטי מה זה 'פשוטים' לטעמך?אני ירושלמיתאחרונה
עוד שאלה של כמויותיהודיה מא"י

יש לנו אירוע של כ 30-40 אנשים.

א. כמה ליטר שתיה צריך, לא כולל מים? (יש בעיקר מבוגרים)

ב. כמה קילו ירקות בערך אני אצטרך למרק בשביל דבר שכזה? (נגיד מרק דלעת ומרק לבן, אבל כאלה ירקות)

שתיהאיזה טוב ה'!!!!

החישוב הנדרש הוא חצי ליטר לאדם. כמובן שלא מזיק להביא קצת יותר ליתר ביטחון. זה לא מתקלקל כ"כ מהר.

 

לגבי המרק כדאי לעשות 3 סירים גדולים (8 ליטר). כמה ירקות נכנסים בזה? נראה לי בסביבות 10 קילו ירקות סה"כ.

תודהיהודיה מא"יאחרונה
שאלה על מתכון של אהרונידבי חיה

הנה המתכון והשאלות בסוף

 

מצרכים:

300 גרם חמאה רכה

כוס וחצי סוכר חום

2 מיכלים שמנת חמוצה

4 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

כוס אבקת שקדים

2 כוס קמח תופח

כוס קקאו

 

אופן הכנה:

מקציפים את החמאה והסוכר כחמש דקות.
מערבבים בקערה אחת את החומרים היבשים ובשניה את השמנת, ביצים ווניל.
מוסיפים את תערובת השמנת-ביצים למיקסר ומערבלים.
מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל.
יוצקים לתבנית סיליקון מחוררת עם חור ואופים 35 דקות בחום של 160 מעלות.
 

המצרכים לזיגוג:

4\3 כוס אבקת קקאו

4\3 כוס סוכר

4\3 כוס מים

75 גרם חמאה

רבע כוס ליקר שוקולד

 

אופן הכנה:

מבשלים חמש דקות, מקררים מעט ויוצקים על העוגה.
ניתן להוסיף קצפת ו/או טראפלס.

 

א. מהי אבקת שקדים? האם ניתן להחליף את זה במשהו אחר?

ב. האם אפשר להקפיא עוגה זו?

יחי גוגל מלך המשיח וכולי וכולימאמע צאדיקה

כדי לטחון שקדים לאבקה בלי שיהפכו לעיסה שומנית אפשר להוסיף כף קורנפלור או קמח
לשקדים כשטוחנים אותם. הקורנפלור/קמח סופחים אליהם את השומן ואז נוצרת אבקה יותר
יבשה.
רצוי לטחון במטחנת תבלינים בשביל טחינה דקה במיוחד. 

אם כן- אבקת שקדים היא- שקדים טחונים דק דק -אבל לא בשלב של להפוך לממרח שקדיה...

תודה ללך ולגוגל אבל אין לי איך לטחון....יש תחליף?דבי חיה
על פי רוב, אפשר לקנותטל תלתל

שקדים טחונים בכל מכולת מצויה. זה אותו הדבר

ולגבי ההקפאה- אין לי מושג...

אבקת שקדים יותר דקה משקדים טחוניםאני ירושלמית

וניתן להשיג אותה בחנויות (או המכירות הבייתיות) למוצרי אפיה.

 

המון המון מזל טוב נחת והתבגרות קלה!!

 

איזה מרגש!

תודה לכל החברות על הברכותדבי חיה

אני מעיזה להמיר בחצי כוס אגוזים טחונים.

נראה לכם שיעצרו אותי בגלל זה?

20 שנה בפועל ועוד 10 על תנאיאיזה טוב ה'!!!!אחרונה

צוחק

 

נשמע אחלה, למרות שאני באופן אישי מעדיף שקדים.

כרוב.באג2000

אני מחפשת מתכון לכרוב מבושל...
יש למישהו?

איזה סגנון?איזה טוב ה'!!!!
שאלה טובה..באג2000

אני מבינה בכרוב בערך כמו בגרוזינית, אם זה כרוב מבושל, ואכיל [רצוי אפילו טעים]  אז כנראה שזה מתכון בסדר..

אם יש כמה, אני מניחה שאתה יכול לבחור את החביב עליך. א' - זה לא בשבילי,אז לא ממש אכפת לי.. ב'-סביר להניח שאם אתה אוכל את זה אז זה לא רעיל, נכון? יפה. זה די מספיק מבחינתי.

יש לי מתכון מעולהשמרית999

לכרוב ממולא..

אם זה יעזור אז אני ארשום בשמחה!!!

שבוע מתווק ושמח!!!

כרוב סגול חמוץ מתוקאיזה טוב ה'!!!!

(אני מכיר את זה רק בגרסה הסגולה אין לי מושג אם זה יוצא טעים גם לבן)

 

כרוב סגול קצוץ

6 כפות מיץ לימון

3 כפות סוכר

 

לטגן את הכל במחבת כחצי שעה. לערבב מידי פעם.

כרוב לבןמשצאיד

מטגנים בצל,

מוסיפים

כרוב לבן חתוך לרצועות

מלח, פלפל, אבקת שום,פפריקה- כל אלו לפי הטעם

מים לכיסוי הכרוב

 

מבשלים עד שהכרוב רך

 

בתאבון

כמובן שלח ללא תוכן -איזה טוב ה'!!!!
נסיון אחרוןאיזה טוב ה'!!!!

אפשר להוסיף לכל מוקפץ

 

אפשר גם לטגן כרוב עם קצת בצל ולהוסיף פסטה

כרוב ברוטב עגבניותאני ירושלמית
שוב...אני ירושלמית

לטגן בצל עד הזהבה

 

להוסיף את הכרוב

 

לטגן/לאדות יחד עד שהכרוב סמרטוטי

 

להוסיף רסק עגבניות ומים עד סמיכות רצויה

 

לתבל במלח, פלפל

 

אם אוהבים חמוץ מתוק, להוסיף מעט סוכר ומיץ לימון

 

טעים ודיאטטי

אצל אמא שלי מוסיפים לכרוב הזה גם שזיפים מיובשיםחילזון 123אחרונה
שאלה על הקפאה / שאלה מהמטבחון...דבי חיה

מה דעתכם על הקפאת:

מרק בצל? (רק הבצל המאודה.. ולהוסיך נוזלים ותיבול קרוב לאירוע?)

מרק כתום מרוסק? (להקפיא בשלימותו ללא ההקרמה)?

אנחנו מקפיאים בשקט כאלה דבריםפלפלתי

ולא קורה להם כלום.

בצל - לא ניסיתי, אבל אני מאמינה שזה גם הולך בהקפאה.

מרק כתום - אני תמיד עושה בלי שום בקרמה וזה הולך מעולה לפריזר (אם נשארו שאריות).

 

ומזל טוב!  (?)

כן...בת מצווה לבחורונת...תודה!דבי חיה
אני גם מקפיאה מרק כתוםטל תלתל
אפשר להקפיא את רוב סוגי המרקיםאני ירושלמית
אוקי נשמט... כתבתי שאפשר להקפיאאני ירושלמיתאחרונה

לדעתי גם מרקים מוקרמים, אבל בחימום החוזר שלהם להקפיד להמנע מרתיחה כדי לא לגרום לפרוק השמנת.

 

מרקים סמיכים מאד חשוב לבחוש כל העת בעת החימום החוזר, כדי למנוע חריכה.

 

ושוב מזל טוב!!

שאלה על כמויות באפיית חליותדבי חיה

בשעה טובה תהיה לבת שלי בת מצווה השבוע. במסגרת החגיגה הכיתתית חשבתי לאפות איתן חלות. (לזכות אותה בהפרשת חלה ראשונה בדיוק ביום ההולדת ה-12... ואותן בחויה נחמדה לכבוד שבת).

יהיו בערך 34 בנות בכיתה.

הכנתי בצק מ2 ק"ג קמח + כוס קמח.

נראה לכן מספיק? או להכין עוד קילו?

(אני רוצה שכל אחת תכין חלונת קטנה...)

 

 

(כמובן הבצק במקפיא ולא מחכה עד יום שישי בתפיחה..)

מקילו קמח יוצא בערך 1.6 ק"ג בצקיהודיה מא"י

כלומר 3.2 ק"ג בצק משני קילו קמח, ביחד עם הכוס זה יוצא בערך 100 ג' לחלה קטנה, נשמע לי ממש סבבה.

רק במידה ואין לך אני ממליצה בחום לקחת בהשאלה מאיזה שכנה מאוזני מטבח כדי שתוכלי לחלק באופן שווה את הבצק.

חלונת קטנה = 80 גרםאיזה טוב ה'!!!!

לפי חישוב זה (בהתחשב בזה שחוץ מקמח יש עוד מרכיבים) זה אמור להיות מספיק.

 

אם את בכ"ז חוששת תכיני עוד בצק ומכסימום יישאר לך לשבת.

 

מזל טוב.

תודה רבה. מרגיעות! לא ידעתי שיש כזה חישוב...דבי חיה
קודם כל מזל טוב!!!טל תלתלאחרונה
חומוסים מושריםמשצאיד
הכל נמחק... ננסה שובמשצאיד
השאלה: שחכתי חומוס מושרה על השיש מיום חמישימשצאיד
נסענו לשבת כך שלא החלפתי מים- יש לו ריח קצת מוזרמשצאיד
מה לעשות עם החומוס? זה יכול להתקלקל?משצאיד
כן, הגיוני שזה הסריח...רחלקה
לזרוק לפח מידיית. סרחון!דבי חיהאחרונה
יש למישהו/י רעיון מה לעשות עם שניצל עגל?איזה טוב ה'!!!!
שניצל?יהודיה מא"י

הכוונה לבשר עגל המיועד לשניצלים, או לשניצל עגל שכבר מוכן?

קעקרון בשר לשניצלים אמור להיות בשר איכותי במיוחד שמתאים לבישול קצר.

אישית הייתי חותכת לרצועת דקות ומכינה מוקפץ או מכינה סטייקים (אם לא באמת שניצלים)

בשר עגל המיועד לשניצליםאיזה טוב ה'!!!!

ולדעתי חבל לבזבז אותו על שניצל.

 

כפי שכתבת - בשר איכותי.

 

הרעיון של מוקפץ בהחלט מצא חן בעיני. תודה רבה.

'חבילות' בשר ממולאות פטריותמשצאיד

הכנתי את זה פעם אחת-

לדעתי יצא מוצלח

בהצלחה

 

http://www.matkonim.net/meat/pkgs.html 

 

 

 

 

נראה טוב - תודהאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
מתכון לעוגיות שוקולד/בראוניז עדיף ללא מרגרינהענת=)
בראוניז קל מהיר וטעים:אם הבנים12

המצרכים:

4 ביצים

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

1 כוס קקאו

1 כוס קמח

כפית אבקת אפיה

קורט מלח

כפית תמצית וניל

אם רוצים כוס שוקולד צ'יפס לבן או חום

אופן ההכנה:

מערבבים היטב ביצים, שמן וסוכר

מוסיפים קקאו ומערבבים

מוסיפים את הקמח והאבקת אפיה והמלח

תמצית וניל

בסוף שוקולד ציפס

 

25-30 דק' בתנור חום בינוני (זה נראה קצת רועד אבל זה מתקשה)

 

בתאבון שבת שלום!

תודה!פלפלתיאחרונה
המון בננות ותותיםאיזה יום שמח

יש למישהי מתכון של עוגת בננות? אני מכירה אבל רוצה לגווןקורץ

 

וגם מתכון לפאי תותים...יאמי

 

שבוע טוב!!

לגבי התותיםנחשונית

ממש לא רוצה להשבית שמחות אבל את בטח רוצה להניח תותים יפים למעלה על הפאי. כדאי לקרוא את הקישור כדי להבין למה בעצם אסור לעשות את זה. זה מייאש ביותר ואני פשוט הפסקתי לגמרי לקנות תותים כפירות טריים. ואני נורא אוהבת תותים, גדלתי על תותים ביוגורט של אמי וזה ממש חסר לי. אם במילא צריך להעביר אותם שבעת מדורי גיהינום כדי שיהיה מותר לאכול אותם, ובסוף גם אני וגם התותים סחוטים ותשושים לגמרי, ואין להם שום צורה של תותים כמו בספרי בישול ובתמונות בז'ורנלים, אז אין בזה שום הגיון. כבר עדיף לקנות ריבת תותים וגלידת תות בכשרות טובה וזהו. ולגבי קישוט העוגה? לא יודעת, אין לי פיתרון. לקשט במשהו אחר שהוא לא תותים. צר לי...   מבולבל   לשון אדומה

http://www.jerusalemkoshernews.com/2009/12/%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A0%D7%92%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%97%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%9D/#more-1895

אני מכירה את הסרט הזה...איזה יום שמח

אאלץ למצוא פתרון....

זה לא סרט ואני לא מכירה. אשמח כן להכירנחשוניתאחרונה
כמה פשטידות- בפקודת המנהלת פפריקה--

פשטידת ברוקולי לעצלניות

 

800 גרם ברוקולי

{את הקפוא להשרות מעט במים רותחים, לסנן,ולחתוך לחתיכות גדולות}
 
6 ביצים
 
6 כפות מיונז
 
3 כפות אב' מרק (אני שמה 2 )
 
לערבב היטב ולאפות בחום בנוני (180 מעלות)
כחצי שעה או עד שמזהיב
 
שניה- קישואיםפפריקה--

פשטידת קישואים- מתכון של בערך

 

לגרד 5 קישואים ובצל אחד גדול ולסחוט אותם מנוזלים

להוסיף 6 ביצים,

כוס קמח (אולי מעט יותר)

רבע כוס שמן

מלח, פלפל שחור ואפשר אבקת מרק פטריות לשבח את הטעם (לדעתי מיותר)

למשקיעות ביותר- קופסת פטריות משומרות

 

לערבב, לאפות בחום בינוני מכוסה בניר אלומיניום כחצי שעה ועוד רבע שעה ללא ניר.

לבריאות

שלישית- בצל בריבועפפריקה--

עוגת בצל בריבוע

 

4 כוסות קמח

4 בצלים גדולים מרוסקים

4 ביצים

כף מלח

כוס וחצי שמן

פלפל חריף טיפה

1 אבקת אפיה

 

לערבב היטב, לשטוח את העיסה הנעימה על תבנית, לפזר גרגרי פרג

לאפות כ20 דקות בחום בינוני- עד שמזהיב.

 

לבריאות

רביעית- עלי סלקפפריקה--

חבילת עלי סלק

לשטוף ע"פ הוראות המשווק

לאדות בסיר יבש על אש נמוככככככה ל5 דקות (העלים יפרישו מים)

לסחוט ולחתוך לחתיכות

להוסיף 4 ביצים,

שן שום כתושה

בצל חתוך דק דק

פרורי לחם- לפי העין,

מלח, פלפל אפשר טיפונת כורכום.

טיפת שמן

 

ליצור בלילה לא סמיכה ולא דלילה

לצקת למחבת עם טיפת שמן חם

לטגן צד אחד בערך כ10  דקות (עד שמתקשה אבל לא נשרף)

להפוך ולטגן צד שני.

 

לבריאות!

את כולן אפשר להקפיא ולהפשיר בתנור חם- לבריאות!פפריקה--
כמו שכבר אמרתייהודיה מא"י
את ממש פפריקה מתוקהיהודיה מא"יאחרונה

פרח

חצילים קלוייםdola
ירקות מוחמצים...קרמבו

יש למישהי מתכון לירקות מוחמצים? זכור לי שהופיע פעם משהו כזה אבל אני לא מוצאת   עצוב   וקניתי במיוחד כרוב...

אולי בכל זאת יש למישהו? שבת מתקרבת...קרמבו
מצטערת אין לייהודיה מא"י

לפחות לא עם כרוב

יש לי רק של מלפפונים

באדיבות חמותיאיזה טוב ה'!!!!

לשים בצנצת את הירקות הרצויים (כרוב/ כרובית/ גזר וכו')

 

להוסיף כף מלח (שטוחה) על כל כוס מים.

 

לסגור לכמה ימים.

 

זה הכי פשוט.

 

לגיוון - אפשר במקום המלח קצת חומץ וסוכר (היא לא נתנה לי כמויות מדויקות - לפי הטעם)

 

לגיוון מס' 2 - אפשר להוסיף פלפל אנגלי.

 

 

וואי, תודה רבה (גם לשוויגער...) תזכו למצוות(:קרמבו
מגיסתיdolaאחרונה

איזה ירקות שרוצים בצנצנת. מפזרים כף מלח, כף סוכר ורתיחים בקומקום כוס חומץ עם כוס מים, שופכים מעל.

ניתן להוסיף עלי דפנה, קצת כורכום, פלפל אנגלי.

מוכן תוך כמה שעות.

מה ההבדל בין מרגרינה לשמןיעלקה

בנוגע לעוגת שמרים או לחלה? יש הבדל במרקם? ומה עושים ביצים לבצק?

כולסטרול--והרבה!!אפוש
לא נכוןיהודיה מא"י

תהליך ההקשיה של השמן והפיכתו למרגרינה לא מוסיף לו כולסטורל.

מרגרינה זה שומן צמחי מוקשה שמכיל שומן טרנס. (למרות שכיום במרגרינה ממוצעת יש מעט מאוד שומן טרנס...)

בכל מקרה שומן מוקשה אכן פחות בריא אבל הרבה יותר טעים.

דווקא בבצק שמרים אני לא בטוחה שההבדל מורגש כ"כ.

הביצים מעדנות את הבצק ועושות אותו קליל יותר.

תודה! חשבנו כבר שלא יענו לי.יעלקהאחרונה
מחפשת מתכון לפשטידת בצלעוד כינוי

משהו לא מסובך להכנה.

לא משנה אם פרווה או חלבי.

תודה

פשטידת בצליהודיה מא"י

 (אפשר להכין תחתית מבצק פריך/עלים)

חותכים הרבה בצל

מטגנים/מאדים עד שיהיה שקוף

מוסיפים שמנת חמוצה, ביצים קמח, מלח ותבלינים (שום, פלפל ואגוז מוסקט)

(לתבנית פשטידה ממוצעת 1-2 שמנת, 2-3 ביצים וקמח רק לייצוב)

כדאי להוסיף גם גבינה צהובה

אופים עד להשחמה קלה

תודה אשמור לפעם אחרת. הכנתי מתכון אחר.עוד כינויאחרונה
שאלה למומחים...איזה יום שמח
וואו שאלה קשה. אין מילים.איזה טוב ה'!!!!

חיוך

 

משה - מה יהיה עם התוכן של ההודעות?

איזה באסה.... לא שמתי לב שאין תוכן איזה יום שמח
סיר חדש שבכל שימוש בו מסריח את המטבחאיזה יום שמח
זה עובר עם הזמןיהודיה מא"י

זה קרה גם בסירים טובים, אם כי בדר"כ בסירים טובים פחות... אני לא יודעת מה זה בדיוק שנשרף שם, אבל זה מפסיק אחרי תקופה כלשהי

ורק אוסיף היה לנו סיר כזה שהסריח... והסריח... והסריח... ובסוף התסבר שהוא פשוט קטן מידי. היה מדובר בסיר קטן מאוד, וידיות הפלסטיק שלו היו נשרפות כששמתי אותו על להבה גדולה.

באמת זה סיר קטןאיזה יום שמח

איזה קטע  צוחק  אבל יש לי עוד סיר שהוא גדול ושטוח שמסריח...

 

נחיה ונראה, תודהמנפנף

אז להוריד את הלהבה.אור77אחרונה
גם ב'סולתם' שלי הידיות נשרפו... הכוונה קיבלו גבשושיות למטה...
אני צריכה מתכון לעוגת שמרים טעימה...מישהי123

יש למישהו?... אה, ועם מילוי שוקולד.

תודה ויום טוב...

הנה שרשור שלם בנושאאיזה טוב ה'!!!!
תודה רבה!!מישהי123אחרונה
תגידו,רחלקה

בעזהי"ת.

 

איזה ירקות אתן שמות במרק כתום?

ובמה אתן מתבלות אותו?

 

ובכלל, אם יש לכן עוד טיפים...

מוצא חן בעיני המרק הזה

בדיוק אתמול הכנתי מרק כתום טעים מאוד!יעלקה

אבל הוא לא לפי מתכון מיוחד. סתם עירבבתי ויצא נהדר.:

כרובית

דלעת

גזר

תפו"א

בצל.

 

מוסיפים מרק בטעם עוף. מעט כוסברה [לא הרבה] .וסלרי.

 

בסוף הבישול [הירקות צריכים להיות מאוד רכים. אני בודקת לפי הכי קשה שבהם-גזר] מועכים.

 

 

מלח פלפל וכורכוםחילזון 123

בצל מטוגן גם מוסיף לטעם ואפשר קצת כמון

 

ירקות- אני אוהבת לא הרבה סוגים

רק גזר או דלעת או שניהם. אולי קצת תפו"א.

לי יש מתכון למרק דלורית טעים... רוצה?קרמבו
אני שמה:פלפלתי

תפוחי אדמה,

דלעת

בטטה

בצלים (וחותכת חריץ באמצע שיתבשלו מהר)

גזרים

אפילו אן יש קישוא שצריך לגמור - אז גם אותו אני שמה..

סלרי ו/או פטרוזיליה

 

תבלינים אחרי שזה רותח - מלח, פלפל ופפריקה מתוקה.

 

בגדול - כל מה שיש ממה שברשימה נכנס אצלנו למרק. לפעמים הכמויות משתנות בהתאם למה שיש בבית באותו זמן...

 

 

ואנייהודיה מא"י

דלעת

בצל

שום (שיניים שלמות)

ולפעמים - גזר.

מתבלת בפלפל שחור ואגוז מוסקט, ומוסיפה גם חלב

כשיש לי כוח אני חותכת הכל לקוביות קטנות, מטגנת קלות בשמן זית (קודם בצל אח"כ דלעת וגזר) ובסוף מרסקת חצי מהמרק.

וכשאין לי אני שמה את הכל בסיר, מבשלת ומרסקת... (חלב תמיד אני מוסיפה בסוף)

 

בעיקרון *כל* מה שכתום + בצל.real story

ולתיבול מוסקט, מלח ופלפל.

כל מה שכתום, בצל, ותפו"א..נדנדה כתומה.
אוף! כתבתי הודעה שלמה, ונמחק..נדנדה כתומה.אחרונה
טריק מגניב לריבת חלביהודיה מא"י
טוב אז בטח רבות כאן מכירות את המתכון לריבת חלב ביתית
(ולטובת אלו שלא)
2 ליטר חלב
1/2 קילו סוכר
כפית סודה לשתייה.
מביאים לסף רתיחה (זהירות שלא יגלוש)
מבשלים במשך כשעתיים וחצי - שלוש על אש נמוכה בסיר פתוח. מערבבים מדי פעם. ולעיתים תכופות יותר לקראת הסוף.,
זה מוכן כשיש לזה צבע של ריבת חלב, כאשר מרימים מהריבה בכף היא נשפכת במעין חוט שהופך לבסוף לטיפות מתמשכות, ונשאר בערך 1/6-1/8 מהכמות המקורית.
למעשה זה החלק הקשה בהכנה, לדעת מתי בדיוק הריבה מוכנה, ואת זה יודעים בעיקר מנסיון.
לקראת סוף ההכנה אפשר להוסיף מעט תמצית וניל.

ועכשיו לטריק.
משתמשים בסיר בעל תחתית עבה.
מניחים בסיר 3 גולות (גולות משחק כאלו של ילדים)
הגולות מסתובבות ומקרקשות על תחתית הסיר ועושות את כל עבודת הערבוב. (ורק לקראת הסוף כדאי בכל זאת לערבב עם כף) ורק נשאר לשים לב מתי הריבה מוכנה.
גדול! אנסה בהזדמנות...real story
וגם (קודם שכחתי)יהודיה מא"י
אפשר בהחלט להכין ריבת חלב מחלב שעבר לו התאריך, והטעם החמוץ אינו מורגש כלל בריבה המוכנה.
זה לא קצת מפחידחילזון 123

שחתיכה קטנה מהגולה תשבר ותתערבב בריבה?

בכל זאת זה עשוי מזכוכית.

איך הופכים את זה לגלידה בטעם ריבת חלב?ddba

ואם אפשר בלי ביצים לא מבושלות...

פשוט מאודיהודיה מא"יאחרונה
מכבים את האש לפני הזמן - כך שהריבה תשאר נוזלית (אבל בכל זאת סמיכה)
מחכים עד שתקרר היטב הכי טוב כמה שעות במקרר, אב לבכל מקרה היא חייבת להיות קרה לגמרי.
מערבבים עם חבלת קצפת (משמנת אמיתית, הטעם מורגש היטב) מוקצפת כמובן, בתנועות קיפול עדינות. לחבילת שמנת אחת, ריבת חלב מליטר חלב אחד.
לשים במקפיא.

ולחילזון 123 - לא זה לא מפחיד. בגלל המבנה הכדורי גולה היא דבר חזק מאוד זה ענין של פיזיקה. רק צריך לשים את הגולות מההתחלה (כי מכת חום עלולה לפוצץ זכוכית) ולהניח אותן בעדינות ולא לזרוק לתוך הסיר.
צריך כמובן להשתמש בגולות שלמות לחלוטין (ברגע שגולה שבורה היא מאבדת את החוזק שהמבנה כדורי מעניק לה) ואז אפשר ליתר ביטחון גם לבדוק שהגולות שלמות...