ואם כן, איך עושים?...
תודה ויום טוב!
ואם כן, איך עושים?...
תודה ויום טוב!
את רוצה חלבי או פרווה, מטוגן או מבושל?
ולא משנה חלבי או פרווה...
אין כמויות, תשימי בערך לפי כמה שנראה לך
תירס - קפוא או מסונן מקופסא.
ביצים נראה לי שלחצי חבילה של תירס קפוא 2-3 ביצים בערך.
פירורי לחם/קמח מצה לייצוב התערובת
גבינה מלוחה או צהובה, מגורדת וכל המרבה הרי זה משובח...
שום, פלפל, שמיר, מלח.
מערבבים את הכל לתערובת יציבה
ויש שתי אפשרויות - אחת תערובת יציבה אבל רכה - שמים עם כף קציצות במחבת.
תערובת "בצקית" יותר. ואז עושים כדורים, מגלגלים אותם בפירורי לחם (לציפוי זהוב ופריך) מועכים לקציצה שטוחה ומטגנים.
100היי, יש לנו ערב עדות ואני צריכה להכין משהו...
אני אשכנזיה, יש לכם משהו??
שהוא לא גפילטע פיש' [כמה שהוא ה'סמל' של השכנזים... אפילו אני לא אוהבת אותו..]
בכל אופן אם אפשר להביא לי אוכל של אשכנזים ומתכון- אני אשמח!!![]()
תודה!
ו... נו... איך קוראים לגלילת תפוחים הזאת? אוף, ברח לי השם! ( עקיבא? עזרה? אתה בטח זוכר שמות עוגות)
בעזהי"ת.
שטרודל זה הסימן הזה במייל...
והסימן הזה במייל נקרא ככה בגלל צורתו המזכירה את שטרודל התפוחים...
רחלקהבעזהי"ת.
[כרוכית זה השם העברי של שטרודל.]
אני צריכה גם את המתכון, [שיהיה מפורט]!!
ואם אפשר לכתוב בדיוק איזה עדה [פולנים.. וכו']
תודה!
מאכל העדות היחיד שאני מכינה זה קניידלך, וגם זה כל שנה מחדש אני מתקשרת לאימא שלי לבקש ממנה כמויות.
אני גם מציעה שתגידי מה נראה לך, ואני בטוחה שיהיה מי שיצרף מתכון
לטובת המשקיענים אעתיק קודם את המתכון של טומי לפיד ואח"כ אכתוב מתכון לשטרודל מזוייף אבל מהיר.
טומי לפיד (מהספר "פפריקה" עמ' 218)-
2 כוסות קמח
1 כוס מים פושרים
1 ביצה
1 כפית חומץ
קורט מלח
200 גרם חמאה או מרגרינה מומסות לבירוש.
@ מנפים את הקמח על משטח עבודה. צרים במרכז גומה ויוצקים לתוכה את המים, בוחשים עם הביצה, החומץ והמלח. לשים את התערובת היטב כ-10 דקות לקבלת בצק חלק.
@ אוספים את הבצק לכדור ושמים על משטח מקומח. מורחים אותו במעט מהחמאה/ מרגרינה ומכסים בסיר. מניחים לנוח לחצי שעה.
@ מכסים שולחן גדול במפה לבנה נקיה ומקמחים אותה היטב. מעבירים בזהירות את הבצק לשולחן. מותחים אותו בעדינות מכל הצדדים בגב היד ומעצבים אותו לצורה מוארכת. מקיפים את השולחן, מחדירים את הידיים בעדינות מתחת לבצק ומותחים אותו מבלי לקורעו.
@ חותכים את הקצוות העבים במספריים וממשיכים למתוח. מזים על הבצק מים פושרים ומניחים לבצק לנוח מכוסה כחצי שעה.
@ מכינים את המלית (תיכף המתכון למלית) מברישים את הבצק בחמאה מרגרינה ומורחים את המלית על שליש מהבצק. אוחזים את קצה המפה בשתי הידיים מרימים אותה בעדינות ומגלגלים את הבצק לגלילה.
@ שמים בתבנית משומנת ואופים כ- 30-40 דקות.
המתכון למלית -
1 ק"ג תפוחי עץ
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס צימוקים
3/4 כוס סוכר
1/2 כף קינמון טחון
1/3 כוס חמאה / מרגרינה מומסת
1/4 כוס פירורי עוגה או פירורי לחם.
@ קולפים ומנקים את התפוחים ומגררים אותם. מערבבים עם האגוזים, הצימוקים, הסוכר והקינמון. מוסיפים את החמאה / מרגרינה ובוחשים היטב.
@ זורים את פירורי העוגה / לחם על הבצק ומורחים את המלית.
עד כאן דבריו הקדושים. למען הסר ספק - מעולם לא ניסיתי את המתכון המסובך הזה אבל כל מתכון אחר שניסיתי מהספר הנ"ל היה מאוד מוצלח.
שטרודל לעצלנים-
מי שיודע איפה אפשר להשיג בצק שטרודל מוכן אשריו (ונשמח אם לתועלת כולם יכתוב זאת מעל גבי הפורום) ומי שלא - אפשר פשוט להשתמש בבצק עלים (כן, אני יודע, זה ממש לא אותו דבר).
המילוי הוא כדלעיל וכמובן שאפשר קצת לקצץ ברכיבים ואז זה יוצא פחות איכותי.
למי שמשתמש בבצק עלים כדאי לעשות חריצים אלכסוניים לאורך ה"שטרודל"
יש לנו אירוע של כ 30-40 אנשים.
א. כמה ליטר שתיה צריך, לא כולל מים? (יש בעיקר מבוגרים)
ב. כמה קילו ירקות בערך אני אצטרך למרק בשביל דבר שכזה? (נגיד מרק דלעת ומרק לבן, אבל כאלה ירקות)
החישוב הנדרש הוא חצי ליטר לאדם. כמובן שלא מזיק להביא קצת יותר ליתר ביטחון. זה לא מתקלקל כ"כ מהר.
לגבי המרק כדאי לעשות 3 סירים גדולים (8 ליטר). כמה ירקות נכנסים בזה? נראה לי בסביבות 10 קילו ירקות סה"כ.
הנה המתכון והשאלות בסוף
מצרכים:
300 גרם חמאה רכה
כוס וחצי סוכר חום
2 מיכלים שמנת חמוצה
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
כוס אבקת שקדים
2 כוס קמח תופח
כוס קקאו
אופן הכנה:
מקציפים את החמאה והסוכר כחמש דקות.
מערבבים בקערה אחת את החומרים היבשים ובשניה את השמנת, ביצים ווניל.
מוסיפים את תערובת השמנת-ביצים למיקסר ומערבלים.
מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל.
יוצקים לתבנית סיליקון מחוררת עם חור ואופים 35 דקות בחום של 160 מעלות.
המצרכים לזיגוג:
4\3 כוס אבקת קקאו
4\3 כוס סוכר
4\3 כוס מים
75 גרם חמאה
רבע כוס ליקר שוקולד
אופן הכנה:
מבשלים חמש דקות, מקררים מעט ויוצקים על העוגה.
ניתן להוסיף קצפת ו/או טראפלס.
א. מהי אבקת שקדים? האם ניתן להחליף את זה במשהו אחר?
ב. האם אפשר להקפיא עוגה זו?
כדי לטחון שקדים לאבקה בלי שיהפכו לעיסה שומנית אפשר להוסיף כף קורנפלור או קמח
לשקדים כשטוחנים אותם. הקורנפלור/קמח סופחים אליהם את השומן ואז נוצרת אבקה יותר
יבשה.
רצוי לטחון במטחנת תבלינים בשביל טחינה דקה במיוחד.
אם כן- אבקת שקדים היא- שקדים טחונים דק דק -אבל לא בשלב של להפוך לממרח שקדיה...
שקדים טחונים בכל מכולת מצויה. זה אותו הדבר
ולגבי ההקפאה- אין לי מושג...
וניתן להשיג אותה בחנויות (או המכירות הבייתיות) למוצרי אפיה.
המון המון מזל טוב נחת והתבגרות קלה!!
איזה מרגש!
אני מעיזה להמיר בחצי כוס אגוזים טחונים.
נראה לכם שיעצרו אותי בגלל זה?
![]()
נשמע אחלה, למרות שאני באופן אישי מעדיף שקדים.
אני מחפשת מתכון לכרוב מבושל...
יש למישהו?
אני מבינה בכרוב בערך כמו בגרוזינית, אם זה כרוב מבושל, ואכיל [רצוי אפילו טעים] אז כנראה שזה מתכון בסדר..
אם יש כמה, אני מניחה שאתה יכול לבחור את החביב עליך. א' - זה לא בשבילי,אז לא ממש אכפת לי..
ב'-סביר להניח שאם אתה אוכל את זה אז זה לא רעיל, נכון? יפה. זה די מספיק מבחינתי. 
לכרוב ממולא..
אם זה יעזור אז אני ארשום בשמחה!!!
שבוע מתווק ושמח!!!
(אני מכיר את זה רק בגרסה הסגולה אין לי מושג אם זה יוצא טעים גם לבן)
כרוב סגול קצוץ
6 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר
לטגן את הכל במחבת כחצי שעה. לערבב מידי פעם.
מטגנים בצל,
מוסיפים
כרוב לבן חתוך לרצועות
מלח, פלפל, אבקת שום,פפריקה- כל אלו לפי הטעם
מים לכיסוי הכרוב
מבשלים עד שהכרוב רך
בתאבון
אפשר להוסיף לכל מוקפץ
אפשר גם לטגן כרוב עם קצת בצל ולהוסיף פסטה
לטגן בצל עד הזהבה
להוסיף את הכרוב
לטגן/לאדות יחד עד שהכרוב סמרטוטי
להוסיף רסק עגבניות ומים עד סמיכות רצויה
לתבל במלח, פלפל
אם אוהבים חמוץ מתוק, להוסיף מעט סוכר ומיץ לימון
טעים ודיאטטי
מה דעתכם על הקפאת:
מרק בצל? (רק הבצל המאודה.. ולהוסיך נוזלים ותיבול קרוב לאירוע?)
מרק כתום מרוסק? (להקפיא בשלימותו ללא ההקרמה)?
ולא קורה להם כלום.
בצל - לא ניסיתי, אבל אני מאמינה שזה גם הולך בהקפאה.
מרק כתום - אני תמיד עושה בלי שום בקרמה וזה הולך מעולה לפריזר (אם נשארו שאריות).
ומזל טוב! (?)
לדעתי גם מרקים מוקרמים, אבל בחימום החוזר שלהם להקפיד להמנע מרתיחה כדי לא לגרום לפרוק השמנת.
מרקים סמיכים מאד חשוב לבחוש כל העת בעת החימום החוזר, כדי למנוע חריכה.
ושוב מזל טוב!!
בשעה טובה תהיה לבת שלי בת מצווה השבוע. במסגרת החגיגה הכיתתית חשבתי לאפות איתן חלות. (לזכות אותה בהפרשת חלה ראשונה בדיוק ביום ההולדת ה-12... ואותן בחויה נחמדה לכבוד שבת).
יהיו בערך 34 בנות בכיתה.
הכנתי בצק מ2 ק"ג קמח + כוס קמח.
נראה לכן מספיק? או להכין עוד קילו?
(אני רוצה שכל אחת תכין חלונת קטנה...)
(כמובן הבצק במקפיא ולא מחכה עד יום שישי בתפיחה..)
כלומר 3.2 ק"ג בצק משני קילו קמח, ביחד עם הכוס זה יוצא בערך 100 ג' לחלה קטנה, נשמע לי ממש סבבה.
רק במידה ואין לך אני ממליצה בחום לקחת בהשאלה מאיזה שכנה מאוזני מטבח כדי שתוכלי לחלק באופן שווה את הבצק.
לפי חישוב זה (בהתחשב בזה שחוץ מקמח יש עוד מרכיבים) זה אמור להיות מספיק.
אם את בכ"ז חוששת תכיני עוד בצק ומכסימום יישאר לך לשבת.
מזל טוב.
הכוונה לבשר עגל המיועד לשניצלים, או לשניצל עגל שכבר מוכן?
קעקרון בשר לשניצלים אמור להיות בשר איכותי במיוחד שמתאים לבישול קצר.
אישית הייתי חותכת לרצועת דקות ומכינה מוקפץ או מכינה סטייקים (אם לא באמת שניצלים)
ולדעתי חבל לבזבז אותו על שניצל.
כפי שכתבת - בשר איכותי.
הרעיון של מוקפץ בהחלט מצא חן בעיני. תודה רבה.
המצרכים:
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס קקאו
1 כוס קמח
כפית אבקת אפיה
קורט מלח
כפית תמצית וניל
אם רוצים כוס שוקולד צ'יפס לבן או חום
אופן ההכנה:
מערבבים היטב ביצים, שמן וסוכר
מוסיפים קקאו ומערבבים
מוסיפים את הקמח והאבקת אפיה והמלח
תמצית וניל
בסוף שוקולד ציפס
25-30 דק' בתנור חום בינוני (זה נראה קצת רועד אבל זה מתקשה)
בתאבון שבת שלום!
יש למישהי מתכון של עוגת בננות? אני מכירה אבל רוצה לגוון![]()
וגם מתכון לפאי תותים...![]()
שבוע טוב!!
ממש לא רוצה להשבית שמחות אבל את בטח רוצה להניח תותים יפים למעלה על הפאי. כדאי לקרוא את הקישור כדי להבין למה בעצם אסור לעשות את זה. זה מייאש ביותר ואני פשוט הפסקתי לגמרי לקנות תותים כפירות טריים. ואני נורא אוהבת תותים, גדלתי על תותים ביוגורט של אמי וזה ממש חסר לי. אם במילא צריך להעביר אותם שבעת מדורי גיהינום כדי שיהיה מותר לאכול אותם, ובסוף גם אני וגם התותים סחוטים ותשושים לגמרי, ואין להם שום צורה של תותים כמו בספרי בישול ובתמונות בז'ורנלים, אז אין בזה שום הגיון. כבר עדיף לקנות ריבת תותים וגלידת תות בכשרות טובה וזהו. ולגבי קישוט העוגה? לא יודעת, אין לי פיתרון. לקשט במשהו אחר שהוא לא תותים. צר לי...
![]()
אאלץ למצוא פתרון....
פפריקה--פשטידת ברוקולי לעצלניות
800 גרם ברוקולי
פשטידת קישואים- מתכון של בערך
לגרד 5 קישואים ובצל אחד גדול ולסחוט אותם מנוזלים
להוסיף 6 ביצים,
כוס קמח (אולי מעט יותר)
רבע כוס שמן
מלח, פלפל שחור ואפשר אבקת מרק פטריות לשבח את הטעם (לדעתי מיותר)
למשקיעות ביותר- קופסת פטריות משומרות
לערבב, לאפות בחום בינוני מכוסה בניר אלומיניום כחצי שעה ועוד רבע שעה ללא ניר.
לבריאות
עוגת בצל בריבוע
4 כוסות קמח
4 בצלים גדולים מרוסקים
4 ביצים
כף מלח
כוס וחצי שמן
פלפל חריף טיפה
1 אבקת אפיה
לערבב היטב, לשטוח את העיסה הנעימה על תבנית, לפזר גרגרי פרג
לאפות כ20 דקות בחום בינוני- עד שמזהיב.
לבריאות
חבילת עלי סלק
לשטוף ע"פ הוראות המשווק
לאדות בסיר יבש על אש נמוככככככה ל5 דקות (העלים יפרישו מים)
לסחוט ולחתוך לחתיכות
להוסיף 4 ביצים,
שן שום כתושה
בצל חתוך דק דק
פרורי לחם- לפי העין,
מלח, פלפל אפשר טיפונת כורכום.
טיפת שמן
ליצור בלילה לא סמיכה ולא דלילה
לצקת למחבת עם טיפת שמן חם
לטגן צד אחד בערך כ10 דקות (עד שמתקשה אבל לא נשרף)
להפוך ולטגן צד שני.
לבריאות!
![]()
יש למישהי מתכון לירקות מוחמצים? זכור לי שהופיע פעם משהו כזה אבל אני לא מוצאת
וקניתי במיוחד כרוב...
לפחות לא עם כרוב
יש לי רק של מלפפונים
לשים בצנצת את הירקות הרצויים (כרוב/ כרובית/ גזר וכו')
להוסיף כף מלח (שטוחה) על כל כוס מים.
לסגור לכמה ימים.
זה הכי פשוט.
לגיוון - אפשר במקום המלח קצת חומץ וסוכר (היא לא נתנה לי כמויות מדויקות - לפי הטעם)
לגיוון מס' 2 - אפשר להוסיף פלפל אנגלי.
איזה ירקות שרוצים בצנצנת. מפזרים כף מלח, כף סוכר ורתיחים בקומקום כוס חומץ עם כוס מים, שופכים מעל.
ניתן להוסיף עלי דפנה, קצת כורכום, פלפל אנגלי.
מוכן תוך כמה שעות.
בנוגע לעוגת שמרים או לחלה? יש הבדל במרקם? ומה עושים ביצים לבצק?
תהליך ההקשיה של השמן והפיכתו למרגרינה לא מוסיף לו כולסטורל.
מרגרינה זה שומן צמחי מוקשה שמכיל שומן טרנס. (למרות שכיום במרגרינה ממוצעת יש מעט מאוד שומן טרנס...)
בכל מקרה שומן מוקשה אכן פחות בריא אבל הרבה יותר טעים.
דווקא בבצק שמרים אני לא בטוחה שההבדל מורגש כ"כ.
הביצים מעדנות את הבצק ועושות אותו קליל יותר.
משהו לא מסובך להכנה.
לא משנה אם פרווה או חלבי.
תודה
(אפשר להכין תחתית מבצק פריך/עלים)
חותכים הרבה בצל
מטגנים/מאדים עד שיהיה שקוף
מוסיפים שמנת חמוצה, ביצים קמח, מלח ותבלינים (שום, פלפל ואגוז מוסקט)
(לתבנית פשטידה ממוצעת 1-2 שמנת, 2-3 ביצים וקמח רק לייצוב)
כדאי להוסיף גם גבינה צהובה
אופים עד להשחמה קלה
![]()
משה - מה יהיה עם התוכן של ההודעות?
איזה יום שמח
איזה יום שמחזה קרה גם בסירים טובים, אם כי בדר"כ בסירים טובים פחות... אני לא יודעת מה זה בדיוק שנשרף שם, אבל זה מפסיק אחרי תקופה כלשהי
ורק אוסיף היה לנו סיר כזה שהסריח... והסריח... והסריח... ובסוף התסבר שהוא פשוט קטן מידי. היה מדובר בסיר קטן מאוד, וידיות הפלסטיק שלו היו נשרפות כששמתי אותו על להבה גדולה.
איזה קטע
אבל יש לי עוד סיר שהוא גדול ושטוח שמסריח...
נחיה ונראה, תודה![]()
יש למישהו?... אה, ועם מילוי שוקולד.
תודה ויום טוב...
בעזהי"ת.
איזה ירקות אתן שמות במרק כתום?
ובמה אתן מתבלות אותו?
ובכלל, אם יש לכן עוד טיפים...
מוצא חן בעיני המרק הזה
אבל הוא לא לפי מתכון מיוחד. סתם עירבבתי ויצא נהדר.:
כרובית
דלעת
גזר
תפו"א
בצל.
מוסיפים מרק בטעם עוף. מעט כוסברה [לא הרבה] .וסלרי.
בסוף הבישול [הירקות צריכים להיות מאוד רכים. אני בודקת לפי הכי קשה שבהם-גזר] מועכים.
בצל מטוגן גם מוסיף לטעם ואפשר קצת כמון
ירקות- אני אוהבת לא הרבה סוגים
רק גזר או דלעת או שניהם. אולי קצת תפו"א.
תפוחי אדמה,
דלעת
בטטה
בצלים (וחותכת חריץ באמצע שיתבשלו מהר)
גזרים
אפילו אן יש קישוא שצריך לגמור - אז גם אותו אני שמה..
סלרי ו/או פטרוזיליה
תבלינים אחרי שזה רותח - מלח, פלפל ופפריקה מתוקה.
בגדול - כל מה שיש ממה שברשימה נכנס אצלנו למרק. לפעמים הכמויות משתנות בהתאם למה שיש בבית באותו זמן...
דלעת
בצל
שום (שיניים שלמות)
ולפעמים - גזר.
מתבלת בפלפל שחור ואגוז מוסקט, ומוסיפה גם חלב
כשיש לי כוח אני חותכת הכל לקוביות קטנות, מטגנת קלות בשמן זית (קודם בצל אח"כ דלעת וגזר) ובסוף מרסקת חצי מהמרק.
וכשאין לי אני שמה את הכל בסיר, מבשלת ומרסקת... (חלב תמיד אני מוסיפה בסוף)
ולתיבול מוסקט, מלח ופלפל.
נדנדה כתומה.אחרונהשחתיכה קטנה מהגולה תשבר ותתערבב בריבה?
בכל זאת זה עשוי מזכוכית.
ואם אפשר בלי ביצים לא מבושלות...