פעם הייתי מכינה עוגיות שוקולד ציפס מקוואקר ממש פשוטות להכנה ללא מרגרינה
אבל נעלם לי המתכון אם למישהי יש אני ישר אזהה אותו...![]()
תודה
פעם הייתי מכינה עוגיות שוקולד ציפס מקוואקר ממש פשוטות להכנה ללא מרגרינה
אבל נעלם לי המתכון אם למישהי יש אני ישר אזהה אותו...![]()
תודה
שוקולד צ'יפס. מעוניינת?
2 כוסות קמח (רגיל/מלא)
2 כוסות סוכר (רגיל/חום)
2 כוסות קוואקר
2 ביצים
כוס שמן
1 חבילת אבקת אפייה.
ואפשר להוסיף סוכר וניל, צימוקים, שקדים שוקולד ציפס וכו'.
מערבבים את הכל היטב היטב.
משטחים בתבנית (מספיק לתבנית גדולה מאוד, צריך להיות דק מאוד לפני האפייה)
חותכים לעוגיות
אופים בחום בינוני גבוה כ20 דקות, עד שמזהיב.
אחרי האפייה חותכים שוב לפי הסימנים.
אפשר גם לעשות עוגיות עם שתי כפיות/ידיים רטובות
אפשר פחות סוכר גם אם לא שמים שוקולד צ'יפס...
יש פה שתי מתכונים.. זה תלוי בטעם.. כשאני ואחיות שלי עושות את זה אז אנחנו מכינות את הראשון ושאמא שלי עושה אז היא מכינה את השני.. המתכון השני יוצא יותר אחיד (כנראה בגלל שיש יותר ביצים ופחות קמח)... אחותי פעם עשתה ממוצע של שתיהם ויצא ממש נחמד...לבחירתכם...
מתכון א' מתכון ב'
3 כוסות קוואקר 3 כוסות קוואקר
2 כוסות קמח מלא 1 ורבע כוסות קמח מלא
כוס סוכר חום כהה כוס סוכר חום
כוס שמן 3/4 כוס שמן
2 ביצים 3 ביצים
1/2 שקית א. אפייה 1 כפית א. אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
מוסיפים אגוזים, שוקולד צ'יפס/ שוקולד מגורד, אגוזים וכו'...
עושים עוגיות בגודל הרצוי ומכניסים לתנור.
חום: 180- 200 , זמן אפייה אני לא יודעת...
מצאת לי את המתכון ![]()
עכשיו אני רק צריכה להחליט מבין השניים
הן מעולות !
ואז נעבור עליו ביחד? (אם הוא הגיוני)?
כתבתי אותו כבר לפני כמה זמן :
במקור לאוזני המן אבל אני משתמשת בו לעוגיות, תחתית לעוגות וממש בצק כיפי.
4 ביצים
1 כוס שמן
1/4 1 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
5-6 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
קורט מלח
אופן ההכנה:
לערבב את הסוכר שמן ביצים וניל
להוסיף מלח, אבקת אפיה וקמח כוס אחרי כוס וללוש עד שהבצק רך ולא דביק
בהצלחה!!
שעושים בסיר פיתות והן לא נדבקות לסיר?
בעזהי"ת.
קמח+מים ומעט מלח...
אפילו לא טיפת שמן.
כנראה ובע"ה גם השבת.
בכל אופן אחת בשם "אממממ " צריכה גם נשים.
אז מי שעושה יכולה ליצור גם איתה קשר...
היא מופיעה בשירשור הזה:
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t341034
המון תודה!! ושבת שלום!!
אממממבאותו תנור. איך אני עושה את זה?
האם מספיק לכסות את הדג ב 2 שכבות נייר אלומיניום?
בחיים לא עשיתי זאת. סליחה על הבורות
ככל הידוע לי גולשי הפורום אינם פוסקי הלכה.
אם כי עד כמה שידוע לי אין שום בעיה לאפות דג בתנור אחרי עוף.
צריך רק לאוורר את התנור שלא ישאר האדים והריח של העוף.
אבל אולי פוסקים שונים אומרים אחרת כך שבאמת הכי טוב לשאול את הרב שלכם.
מה אפשר לעשות???????
הכנתי אתמול ב12 וחצי, בלילה זה היה במקרר כדי שלא יחמיץ. בבוקר הוצאתי ועד עכשיו זה בקושי בקושי טפח...
שמי בתנור על חום נמוך מאוד, ושמי גם תבנית מים בתחתית התנור כדי שלא יתייבש.
ולהבא בחורף אין צורך לשים את הבצק במקרר בלילה
אבל נראה לי במקום שתי כפיות סודה לשתיה אפשר לשים שקית אחת של אבקת אפייה.
זה גם תלוי אם זה עוגה או עוגיות, עוגה צריכה יותר דיוק בכמות של חומרי ההתפחה מעוגיות.
ואצלי זה מה שנקרא לימוד אוטודידקטי
יש למישהו רעיונות מה אפשר לעשות מגרונות עוף? למרק אני משתמשת בחלקים אחרים...
במרק הכי טעים אבל אפשר גם בחמין.
בחמין אני משתמשת בגרונות הודו....
ויש שם אחלה רעיונות...
זה היה לפני שגיליתי את הפורום הזה...
הכנתי בצק לעוגיות (ללא מרגרינה ) ויצא פירורים, הוספתי שמן ו2 כפות טחינה גולמית ועדיין בצק שמנוני פירורים
אם הבנים12הכנתי קרם שוקולד לעוגת פיצפוצים (להעסיק את הקטנים שלא ירדמו בצהרים...)
אני מודה שקצת שיניתי את המתכון מה שיצא:
פירורי ובלתי אכיל
קרה למישהו פעם? האם אפשר להציל? מדוע זה קרה?
מכיל:100 ג' מרגרינה, 100 ג' שוקולד מריר (ממש בזבוז), 2 כפות קקאו, 3 כפות סוכר חום, טיפה וניל, 3 כפות טחינה גולמית
במתכון המקורי יש גם 3 כפות דבש ואין שוקולד מריר אולי הוא זה שהרס את הקרם!!!
אשמח לתובנותיכם החכמות 
אבל אני היייתי מוסיפה פרורי ביסקוויטים/קורנפלקס/פצפוצי אורז וגם חמאת בוטנים (משדרג..) ועושה (אולי מחר עם הילדים- שלא ירדמו בצהריים
) כדורי שוקולד...
ודרך אגב- כל הכבוד על האפיה עם הילדים.. אני צריכה הרבה הכנות נפשיות לפני שאני עושה זאת פעם ב...
ויצא נהדר. פשוט טיפה טיפה עד שתגיעי למרקם הרצוי. זה דווקא נשמע ממש טעים.
ואין מצב ששוקולד מריר הורס קרם, הוא יכול רק לשדרג.
שמן (ואפשר דרך אגב גם מרגרינה) ומים הם ממש לא חומרים יקרים...
ובכן -
חיממתי שוב הפעם הוספתי בערך רבע כוס מים וחזר להיות קרם נורמלי
שמתי בפנים פיצפוצי אורז ויצאה עוגת פיתפוצים טעימה - הפתעה לילדים!
תודה רבה רבה יהודיה הצלת לי את הקרם!![]()
יהודיה מא"יאחרונההדג קפוא.והעיניין דיי דחוף, בשתי השבתות האחרונות אבא שלי הביא דג סול ופשוט המצאתי מה לעשות איתו..
אז אשמח לשמוע מתכונים טעמימם
דג עם ירקות, מתאים במקור לדג סול.
ואפשר גם עם קצת שמן זית ותבלינים ובתנור.
ויש לי גם מתכון לאשכנזים של דג סול במילוי פטריות עם רוטב בשמל. מענין?
זה יכול גם להתאים לאמנון? ואם רק לסול אז לקנות פילה?
אני לא בטוחה עם המתכון מתאים לאמנון, אאל"ט האמנון עבה יותר ולכן יהיה קשה לגלגל אותו לגלילות שנחוצות למתכון. אבל אפשר לעשות את אותו מתכון במקום במילוי פשוט לפזר את הפטריות מעל הדג ומעל הרוטב.
אם רוצים להשרות את הדג במיץ לימון, מתחילים בכך.
מכינים מילוי פטריות -
קוצצים דק בצל, חותכים פטריות טריות לפרוסות.
מטגנים במעט שמן את הבצל וכשהוא נהיה שקוף מוסיפים את הפטריות.
מתבלים - שום, פלפל, טימין, מלח.
מבשלים תוך כדי ערבוב דקה-שתיים.
מכינים את גלילות הדג - על כל חתיכה של דג שמים כף של מילוי בערך באמצע אבל קרוב יותר לחלק הרחב של הדג. מגלגלים על המילוי מהחלק הרחב אל החלק הצר. מניחים בתבנית כך שהקצה למטה כדי שלא יפתח. רצוי מאוד שהדג יהיה צפוף בתבנית, זה עוזר להחזיק אותו.
מכינים רוטב בשמל - (הכמויות הן בערך, אני לא מודדת בדר"כ)
50 ג' חמאה או מרגרינה
3 כפות קמח.
כוס וחצי חלב, אפשר להחליף חלק בשמנת, ויתכן שיהיה צריך יותר
שום, פלפל לבן, מלח.
ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח. מחכים שיקציף
מוסיפים את החלב, מערבבים היטב, מתבלים.
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב סמיך. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד חלב או מים.
שופכים את הרוטב על הדג, לשים לב לפיזור אחיד.
אופים בתנור חם במשך 13 דקות.
נראה לך שאפשר להקפיא? בעלי הוא היחיד בביתנו שאוכל דגים, וזה לא נראה מתכון למנה אחת...
אני אספר איך יצא ביום ראשון בלנ"ד נראה לי אני אלך על המתכון של יהודיה עם המוקפצים התנור
רק מה הכוונה לאפות בתנור "פתוח"?
התנור עצמו צריך להיות סגור כמובן.
מעולם לא ניסיתי להקפיא, ואין לי מושג איך אפשר להקפיא.
אבל זה בהחלט אפשר להכין כמות שתספיק לשבת + שאריות לאמצע שבוע, ולא חייבים להכין כ"כ הרבה רוטב.
קצת משעמם לי להכין ובא לי לנסות משהו אחר....
ולא לצחוק!
מה עוד אפשר לעשות עם פסטה?
פשוט להוסיף ביצים קמח טיפת אבקת אפיה תבלינים ואולי גם ירקות חתוכים קטן קטן.
רוטב פסטו- ריחן שום שמן זית ומלח- טעים טעים טעים.
טוקו- רוטב עגבניות ובשר טחון
לטגן בצל בטיפתשמן להוסיף בשר טחון ולרסק אותו עד שמיטטגן בשומן של עצמו, להוסיף רסק עגבניות, מים לדלל ותבלינים- יוצא נהדר! (משמין באותה מידה)
אם אני לא טועה הוא מאוד דומה לרוטב סויה. אבל אני משתמשת בטריאקי ולא בסויה, אז אני לא בטוחה...
חוץ מזה אני אוהבת לעשות איתו עוף בתנור בתוך שקית קוקי וזה יוצא טעים! וגם אני לוקחת חזות עוף, חותכת לרצועות ומטגנת עם טריאקי ושום כתוש וזה ממש טעים...
זה בא כמו שאר הרטבים בבקבוקים כאלה מזכוכית
אחרי בישול הפסטה אני מסננת את המיים,
מכניסה למחבת גדולה- מוסיפה רוטב סויה או רוטב טריאקי (תלוי מה יש בבית)
(לפי מה שידוע לי הטריאקי יותר מתוק ויותר סמיך מהסויה)
מוסיפים קוטג' אבקת שום ומלח
מחממים את הכל יחד עד שהקוטג' נמס
אפשר להוסיף עלי תרד (טרי או קפוא)- מוסיף הרבה אך הילדים פחות אוהבים...
אוכלים בתאבון
הילדים שלי מאד אוהבים
מה אפשר לעשות עם קופסת גבינה שהתאריך שלה היום? חוץ מלמרוח על הלחם... אה, ושיהיה משהו שילדים יסכימו לטעום... תודה מראש...
רוטב לאטריות וכו'. כל דבר שמשתמשים בו בגבינה בבישול ואפייה.
לא כ"כ ממזמן עשיתי "קניידלך" גבינה למרק ויצא נהדר. רוצה מתכון?
ורק צריך לזכור שגבינה שעבר לה התאריך זה עוד לא אומר שהיא לא ראויה לאכילה, אלא סתם לא טעימה.
מעניין אותי גם רוטב לפסטה וגם הקניידלך! אגב, איזה מרק מגישים את הקניידלך האלו? אצלי קניידלך מתחבר למרק עוף...
תודה!
רוטב לפסטה. אפשרות א' לערבב כ 500-400 ג' גבינה עם חבילת פסטה מבושלת, תבליני ושמן זית.
אפשרות נוספת - רוטב עגבניות וגבינה.
מכינים רוטב עגבניות בסיסי מבושל - רסק עגבניות, תבילנים, מים, טיפה שמן, מיץ לימון, מלח. כשהרוטב מוכן מוסיפים גבינה. בערך חבילה אחת, הדיוק בכמות ממש לא חשוב. מערבבים עוד קצת, זהירות שלא ירתח, כי זה מפרק את הגבינה.
"קניידלך" גבינה.
זה בעצם לא קניידלך, אלא קציצות גבינה מבושלות, אלא שבמרקמן הן מזיכרות קניידלך.
250 ג' גבינה
ביצה
שום, פלפל לבן, מלח
פירורי לחם/קמח מצה.
מערבבים את כל החומרים חוץ מהפירורי הלחם לתערובת אחידה. מוסיפים פירורי לחם רק לייצוב התערובת. צריכה להיות תערובת סמיכה שאפשר לעשות איתה קציצות בעזרת שתי כפות (ולא תערובת שאפשר לעשות איתה קציצות בידיים).
מכינים מרק ירקות עם רסק עגבניות - ירקות שאוהבים ומומלץ ביותר עם רסק עגבניות, הרסק במרק תורם לטעמן של הקציצות.
כשהמרק מוכן ורותח לוקחים כף גדושה מהתערובת, ובעזרת כף נוספת מכניסים לתוך המרק. ממשיכים להכין כך את כל הקציצות.
מבשלים עוד כ5-10 דקות.
בהגשה שמים לכל אחד קציצה או שתיים בצלחת (תלוי בגודל) ומרק.
שימו לב שמדובר בכמות לא קטנה. מספיקה למשהו כמו 6 סועדים. (לא בתור מנה עיקרית של הארוחה, אלא בתור תוספת למרק.)
נאד מיוחד וטעים. וגם ניתן להשתמש בקוט'ג במקום בגבינה.
אני מגישה 'קניידלאך' כאלו ברוטב חם של חמאה ושמנת חמוצה, כמנה עיקרית בארוחה חלבית , מעדן!
וגם של הרוטב, אפשר?
לפשטידת פטריות קלה וטעימה?
קוצצים ומטגנים 3-4 בצלים
קוצצים קופסת שימורים של פטריות, ומוסיפים לבצל אחרי שמזהיב
מטגנים תוך כדי ערבוב
מנמיכים את האש ונותנים לזה להתאדות עוד כרבע שעה, בוחשים מדי פעם
מעבירים לקערה, מחכים שיצטנן קצת
ומוסיפים-
2 ביצים
חצי כוס פרורי לחם
גביע קוטג'
מלח פלפל לפי הטעם
ואפשר גם אבקת מרק- בצל או פטריות
אופים בחום בינוני עד שמזהיב מלמעלה
טעים טעים ![]()
ניסיתי כמה פעמים להחליף שמן במרגרינה בבצק פריך וזה אף פעם לא עבד לי!
תמיד הבצק התפורר והיה חסר טעם.
אם יש לך מתכון שניסית ויצא טוב אשמח למתכון....
ובאופן כללי, בצק פריך צריך שומן קר, וכשהוא מתפורר 1-2 כפיות של מי קרח אמורות לעזור.
לא שמעתי על המי קרח אבל נשמע הגיוני. אני אנסה!
תודה רבה!
בבצק של פשטידה ועוגה ויצא בסדר גמור
נראה לי שהוספתי קצת יותר מים כדי שהבצק יהיה טיפה יותר נח לעבודה
במקור לאוזני המן אבל אני משתמשת בו לעוגיות, תחתית לעוגות וממש בצק כיפי.
4 ביצים
1 כוס שמן
1/4 1 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
5-6 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
קורט מלח
אופן ההכנה:
לערבב את הסוכר שמן ביצים וניל
להוסיף מלח, אבקת אפיה וקמח כוס אחרי כוס וללוש עד שהבצק רך ולא דביק
בהצלחה!!
בעזהי"ת.
אז אבא קנה את כל החנות 
מה אפשר לעשות עם תפוחי אדמה?
חוץ מצ'יפס, פירה, ותפוחי אדמה מבושלים\בתנור?...
אני מרגישה פסח 
אם את ממש מתעקשת אז שכחת להוסיף לרשימה:
פשטידת תפו"א.
בורקס.
לגוון במתכונים של התפו"א האפויים (למשל עם שמן זית ורוזמרין).
חמין.
להוסיף למרק ירקות.
אני בטוח שלרב גוגל שליט"א יהיו עוד תשובות.
בעזהי"ת
מכדררים עיגולים, עוטפים בפירורי לחם או כל ציפוי אחר של שניצלים, ומטגנים.
יאמי.
יואו זה רעיון....
ויש אפשרות לעשות כזה דבר באפיה? זה יוצא טוב? אותו דבר? אחר?
בעזהי"ת
אנחנו לא מטגנים בשמן עמוק בכלל, רק ממש קצת- שיכסה בשכבה דקה את המחבת, לא צריך יותר מזה..
יאו, אחד הדברים הטעימים.. מתחסל אצלנו!! ומצוין להכין גם לשבת בבוקר...
זה בעצם שכבה של בשר טחון, ומעליו שכבה של פירה.. יש כאלה ששמים גם שכבה של אפונה(אנחנו לא) וזה ממש טעים!! אם את רוצהב מתכון יותר מדוייק- את יכולה לבקש...
אפשר גם תפו"א בשמנת, להוסיף תפו"א לכל מרק/תבשיל שאת מכינה, וכו'..
בעזהי"ת
עושים חתכים לרוחב, בעובי של בערך 2/3 מהתפו"א. לתוך החריצים מכניסים שום, גבינ"צ, וכיו"ב.
מטבלים קצת, ואופים..
בת נוגה
רחלקהבעזהי"ת.
סתם...
לא ידוע לי על קרבת משפחה 
רצועות חתוכות כמו לצ'יפסים, ככה גם עם בטטות (אפשר גם בטטה של חצאי עיגולים), שמים שמן, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל, מערבבים, משטחים על תבנית אפיה, - 20 דק' בתנור בחום בינוני - ויוצא אחלה.
אפשר לאכול את זה עם מה שרוצים...
קציצות בשר מטוגנות או משהו, קציצות טונה, שניצל, טיבעולים למיניהם...
קיצר - לנו זה ממש מעולה בעיקר כשאין זמן.
ויש עוד מליון דברים... אתם באמת לא יודעים מה לעשות עם תפוחי אדמה?? 
אז אחרי שתבשלו, תאפו ותטגנו את כל ההצעות כאן תוכלי לקחת את הרעיון של אימי.
היא מניחה חצאי תפוח אדמה על המדפים במקרר והם סופגים ומנטרלים ריחות לוואי.
1.תפו"א עם פפריקה ונקניקיות (יותר טעים נקניקיות סויה)
2.תפו"א מוקרמים (שמנת, בצל, פטריות)
3.תפו"א עם טימין, שום כתוש, ומעט שמן (עדיף זית).
4.תפו"א עם גבינה צהובה במיקרו.
5.תפו"א עם רוטב צ'ילי ופלפל שחור.
ת. האדמה שמתבשלים עם הקציצות (אפשר להוסיף קוביות קטנות לקראת סוף הבישול), סופגות את הטעם הבשרי. כמו כן, אפשר להוסיף את הרוטב הבשרי על מחית ת. אדמה.
ארוחה חלבית בסיר (סליחה, תבנית) אחד: פרוסות ת. אדמה מבושלים ומעליהם פרוסות של ביצה קשה ומעליהם רוטב של שמנת עם תבלינים.
מכינים פירה (לא ממש נוזלי...שישארו קצת חתיכות תפו"א קטנות..)
מוסיפים פטרוזיליה חתוכה לחתיכות קטנות+בצל קצוץ
מכינים מעין קציצות (בגודל של קציצות דג)
טובלים בביצה ובפרורי לחם
מטגנים
מגישים לשולחן!! יאמי! כולם טורפים!
(ברור שענו לי על זה בעבר, אז מה?)
מה יותר טוב להקציף- שמנת קרה ממש או ששהתה מעט מחוץ למקרר?
מה יותר טוב להקציף- ביצים קרות ממש או ששהו מעט מחוץ למקרר?
אם יסבירו לי גם את הרציונאל שמאחורי התשובה- יש מצב שסוףסוף אזכור את התשובה הזו עד ההקצפה הבאה...
תודה!
ואין לי מושג לגבי הרציונל שמאחורי זה 
כך למדתי מסבתא שתחי' המומחית מס' אחת לכל מה שקשור בבישול ואפיה ![]()
והרציונאל, קצפת יציבה כשהיא קרה, וכשהיא חמה היא נמסה ולא מצליחה להחזיק את הקצף.
ביצים יציבות יותר דווקא כשהן חמות, ואויר חם תופס גם יותר נפח. מצד שני אם הביצים יהיו חמות מדי הן יאפו וכבר לא יהיו טובות להקצפה.
יש למישהו תקציר הלכות חרקים של הרב ויא? האם יש אפשרות לכתוב לנו בקיצור אלו קטניות צריך להשרות ואלו יש אפשרות לבדיקה קלילה?
לפני שנים ראיתי את התצלומים בספר שלו. החרקים נראו ענקיים ומאיימים, ומאז, פשוט לא התקרבתי לספר שהוציא את כל החשק לאכול קטניות....
יש למישהו מתכון לגרנולה טעימה?
10 שקל בסופר יספקו לך גרנולה טעימה מאוד ובריאה. ![]()
למה אנשים מתעקשים להכין כל דבר לבד?!?!
בלי הרבה סוכר, בלי עוד כל מיני תוספים.. בריא ומזין (:
כשאתה מכין לבד אתה יודע בדיוק מה יש בפנים
לערבב בקערה:
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס דבש או סילאן
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר חום
בקערה נוספת מערבבים:
500 גרם שיבולת שועל
כוס קוקוס
כוס שומשום
כוס שקדים טחונים
150 גרם אגוזים שבורים
3 כפיות קינמון
שופכים את התערובת הנוזלית על היבשה ומערבבים טוב.
מעבירים לתבנית של התנור (בלי נייר אפיה)
אופים כשעה בחום 150 מעלות, מערבבים כל 10 דקות.
מוציאים מהתנור ומוסיפים פנימה פירות יבשים חתוכים- תמרים, שזיפים, חמוציות,צימוקים וכו'- מה שאוהבים.
שומרים בצנצנת אטומה.
זו ה-גרנולה שלנו שלא משתווה לשום גרנולה קנויה.
תהני!
ומה לעשות כשמכינים בבית זה יותר טעים...
אני יודעת שיש כאלה שלא יודעים שצריך לברור אותה, ולכן אני מפרסמת פה מקרה מזעזע שקרה לי הערב (וגם בשביל אלה שידעו כבר):
מכירים את החיכות הקטנות שיש בשיבולת שויל - שהן בעצם שברים של הגרגירים שנוצרו בעקבות המעיכה?
חלק גדול מהשברים הקטנים האלה הם דקים ומאורכים. בד"כ אני מסתכלת עליהם קצת יותר טוב בגלל הדמיון שלהם לתולעת. היום, כשבאתי להעביר אחד כזה עם האצבע, הוא התכווץ כזה... נגעתי בו שוב - ושוב תנועה מוזרה.
גם בעלי התבונן - ואכן כן, זאת היתה תולעת! והיא נראתה בדיוק כמו שבר שגרתי...
שנגל'ה אחת לפני הנגלה עם התולעת - טייל לו על הצלחת חרק קטן שיצא מתוך ערימת הגרגירים של השיבולת שועל....
שיבולת שועל בוואקום? (אינסטנט)
קוואקר?
זה מייגע לבדוק... אבל נצרך
אבל את אלה שמגיעים בקופסות פח עם הואקום - אין צורך לבדוק לפי מה שידוע לי.
אי לכך ובהתאם לזאת אנחנו קונים רק את הקופסאות.
[למרות שזה קצת יותר יקר]
לא הייתי מודעת ואני משתמשת הרבה בקוואקר.
(אוף, עוד משהו לברור...
)
לאחרונה אני לא מצליחה לברור את השיבולת שועל
אני לא יודעת למה, פעם הייתי מכינה המון.
וחשוב לדעת שיש גם הרבה אריזות של גרנולה מוכנה, שכתוב עליהן שצריך לברור לפני השימוש! מצאתי גרנולות פשוטות בהכשר הרב לנדא שזה לא כתוב עליהן, ואותן אני קונה (כי, כאמור, אני לא מצליחה לברור אז אני לא יכולה להכין לבד).
אני חושבת שמפה העתקתי פעם מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס ללא מרגרינה.
לצערי הוא אבד לי ואני לא מצליחה למצוא גם באתר.
אם מישהו זוכר/יודע אשמח.
תודה
רחלקהשל השוקולד צ'יפס. אבל יש לנו כמה שינויים.
א. שמים חצי כוס שמן במקום המרגרינה שכתובה שם.
ב. שמים קמח תופח במקום קמח רגיל. זה נותן להם יותר אויר וזה לא יוצא קשה נורא..
ג. אנחנו לוקחים שתי חבילות של שחור ולבן, מערבבים אותן, ושופכים לפי ההרגשה על הבצק. לא לפי מה שכתוב.
[לפי מה שכתוב זה הרבה יותר ממה שבאמת צריך].
בהצלחה!
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t318338#3969352
המתכון שלי עם חמאה, אז לא יודעת אם יעזור לך בכלל. והוא מבוסס על המתכון שעל השקית.
ונחשונית-גם בלי חמאה... הכולסטרול שלנו פה לא משהו...