אני חושבת שמפה העתקתי פעם מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס ללא מרגרינה.
לצערי הוא אבד לי ואני לא מצליחה למצוא גם באתר.
אם מישהו זוכר/יודע אשמח.
תודה
אני חושבת שמפה העתקתי פעם מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס ללא מרגרינה.
לצערי הוא אבד לי ואני לא מצליחה למצוא גם באתר.
אם מישהו זוכר/יודע אשמח.
תודה
רחלקהשל השוקולד צ'יפס. אבל יש לנו כמה שינויים.
א. שמים חצי כוס שמן במקום המרגרינה שכתובה שם.
ב. שמים קמח תופח במקום קמח רגיל. זה נותן להם יותר אויר וזה לא יוצא קשה נורא..
ג. אנחנו לוקחים שתי חבילות של שחור ולבן, מערבבים אותן, ושופכים לפי ההרגשה על הבצק. לא לפי מה שכתוב.
[לפי מה שכתוב זה הרבה יותר ממה שבאמת צריך].
בהצלחה!
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t318338#3969352
המתכון שלי עם חמאה, אז לא יודעת אם יעזור לך בכלל. והוא מבוסס על המתכון שעל השקית.
ונחשונית-גם בלי חמאה... הכולסטרול שלנו פה לא משהו...
מישהו יודע מה עושים עם שומר? מרק ? פשטידות? בישול?
ועם רוזמרין?
ועם בזיליקום? זו פעם ראשונה שאני קונה בזיליקום ואין לי מושג מה עושים איתו ואיזה טעם הוא מנפיק.
מאמע צאדיקהבזיליקום -אחלה לעשות ממנו פסטו
טוחנים בבלנדר או מגימיקס עם שום (1-2 שיניים) ואגוזים או צנובעים
וערבבים עם שמן זית- כמות שמתאימה כדי לעשות מימרח\ רוטב
שמים על מה שבא- סנדייצ עם גבינה. סלט, פסטה, פיצה
כל דבר שצריך עוד קצת טיבול 
רוזמרין- טרי?
אולי על תפו"א בתנור...
שומר
סלט חי- לחתוך, לשטוף טוב מחרקים בקפלים הקטנים שלו!!!
מיץ לימון פלפל
תהני
יש מי שמכניסים חתיכות שומר למרק למרק...
אז זהטעים במרק? השומר?
בעזהי"ת.
שומר- ראיתי שמוסיפים לסלט ירקות (קצת, כי הוא דיי דומיננטי). אני אישית לא אוהבת, אבל יש כאלה שממש כן....
לגבי בזיליקום (זה ההוא שקוראים לו ריחן, נכון?), אז אני מוסיפה אותו כתיבול אחרון לפסטה. יוצא סוף הדרך.
סתם המלצה-
אם את רוצה לדעת טעמים בערך, את יכולה פשוט לרחרח את המוצרים.
זה ייתן לך תמונה דיי נכונה של הסגנון.... 
נשמע טעים. מה עם פשטידות? מתאים?
בעזהי"ת.
יש לי מתכון קבוע לפשטידות:
מערבבת את כל מה שנשאר במטבח וצריך להיגמר, מוסיפה עוד כמה דברים שנראים לי נצרכים (אולי בצל מטוגן, דברים כאלה), מלח+פלפל, ביצים וקמח, מערבבת ולתנור 
בעזהי"ת
אנחנו חותכים לטבעות כאלה כמו בצל, מטבלים בקצת שמן זית, מלח, פלפל, וזהו. לא צריך יותר מזה, סלט שכיף לנשנש..
עם רוזמרין אפשר להכין תפו"א, ובעצם- להכניס לכל דבר, לעוף, לבשרים שונים, וכיו"ב.
עם בזיליקום- האמת, כמעט הכל.. אפשר להכניס לחביתות, לתבל את הסלט, [סלט עגבניות שרי הולך עם זה מצויין!], וכל דבר בערך..
אני אנסה את האפשרויות.
אמש טיגנתי לחם בביצה אבל הוספתי כמה דברים שממש שידרגו הכל ונטרפו באחת: כוסברה קצוצה דק, בצל קצוץ דק, שום [קצוץ דק.] טבלתי לחם בבלילה המטובלת ואח"כ טבלתי בפירורי לחם...היה טעיםםם!!
לקחתי מהאתר של ניקי. והוספתי קצת.
או לתפו"א בתנור
(וגם לבשר בקר כמו סטייק או גוש ששמים בתנור)
לא ממש אוכלים את העלים אלא זה יותר לריח ולטעם
בעיקר פורל.
בזילקום מתאים מאד עם כל מה שקשור לעגבניות.
אחרת הטעם יהיה חזק מידי.
רפואה שלימה..
ושהעוגיות יהיו פריכות גם אחרי שבוע...
תודה!
מתוך הספר ברגע האחרון. עשיתי, טעים!
3 כוסות קמח
1 א. אפיה
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס סוכר
200 גר' מרגרינה/חמאה רכה.
חצאי שקדים מולבנים לקישוט...
לבריאות.
בקשר לטריות, קופסא אטומה!
ואגב, משום מה אני לא מצליחה להתחבר למתכונים שלו...
1 כוס שמן במקום במרגרינה
ועוד תוספת 2 כפות דבש
איך יצא?
בעזהי"ת.
עדיף זכוכית מחוסמת (דוגמת פיירקס).
לא מזמן ראיתי ספר מתכונים לילדים. מאחר שאהבתי רק 2-3 מתכונים, לא רכשתי את הספר, אבל התלהבתי מאד מהרעיון של שניצל שעשוי עם קטשופ וחרדל. אם למישהו יש רעיון איך לשתף חרדל, קטשופ ופירורי לחם במתכון, אשמח מאד (חיפשתי מתכונים עם חרדל ובכמה נתקלתי בחרדל כשהוא מעורב עם הביצה, אבל אני עדיין תוהה מה עושים עם הקטשופ, כי כשנסיתי לשים את שניהם ולטבול אח"כ בביצה ופירורי לחם, איבדתי חלק מהקטשופ והחרדל...)
איך מכינים צ'יפס בצורה כזו שיוצא יפה מבחוץ ומבושל מבפנים...
ניסינו כמה פעמים ולצערי לא ממש הולך ...
איזה יום שמחוהשמן חם. ככה שיש לו מכת חום ולכן מבחוץ הוא זהבהב ומבפנים רך. אני עושה את זה בתנור , כדי לחוס על הבריאות [שמן, טיגון..] , פורסת פרוסות עגולות בתבנית משומנת היטב, שמה קצת מים, ופפריקה, ואופה על חום של 250 מעלות, בערך 45 דקות. בודקת ואם צריך עוד קצת אז ממשיכה. [אני מוציאה תפוד אחד לבדיקה]. יוצא משהו!
אם הבנים12בהתחלה על אש בינונית שיהיה מוכן מבפנים ואח"כ מעלים לאש גבוהה שיהיה שחום ופריך.
עדיף לא במחבת טפלון.
לכבוד החורף שסוף-סוף נזכר להגיע אני מחפשת קינוחים חמים.
אפשר קינוחים חלביים אבל אני מחפשת גם דברים פרווה שיכולים להחליף את העוגה של שבת.
שלא יהיה יקר מדי - בלי כמויות של שוקולד וקצפת (אפשר קצת, אבל בכמויות הגיוניות) ובלי קצפת צמחית בכלל, אני לא מכניסה את הרעל הזה לבית שלי.
וכמובן - קינוחים חמים אבל כאלו שמתאימים לחימום על הפלטה/בתנור, לא משהו שצריך להגיש מיד בגמר ההכנה.
והנה מתכון אחד משלי, אבל שלא מתאים לשבת. (צריך להכין ולהגיש מיד)
פודינג שוקולד חם.
(מצרכים למנה אחת, להכפיל במספר המנות)
כוס חלב
כף גדושה קקאו
כף וחצי סוכר (אפשר לשחק עם כמות הסוכר לפי הטעם האישי)
כף גדושה קרונפלור/קמח תפו"א
אופצינלי: תמצית וניל, ליקר שוקולד, חצי כפית קפה נמס,
להגשה: קצפת/שמנת חמוצה ואפשר גם שוקולד מגורר.
שמים את 3/4 מחלב ואת הקקאו, הסוכר, תמצית הוניל והקפה בסיר.
את החלב שנשאר מערבבים היטב עם הקרונפלור.
מביאים את החלב בסיר לרתיחה.
כשבחלב מגיע לסף רתיחה - מוסיפים את החלב עם הקרונפלור, מערבבים מיד.
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה.
מכבים את האש ומעבירים לקעריות. אם רוצים להוסיף ליקר, עכשיו זה הזמן.
מגישים עם קצפת או שמנת חמוצה ואם רוצים - שוקולד מפורר מעל.
צר לי שאין לי מתכון...
אימי ע"ה היתה מכינה אותם בשלמותם עם קליפתם, עושה קצת 'בור' במרכז וממלאת באגוזים סוכר וקינמון.
לא יודעת מה עוד בדיוק, אפתה בתנור וחיממה אח"כ על הפלטה - מעדן!
סומכת עלייך שתאלתרי טוב בעניין (אם אתם אוהבים כמובן)
אפשר לחמם בשבת על הפלטה, היא יוצאת כמו מהתנור. תמיד זה טעים !!!
אם את רוצה ארשום לך את המתכון שלי הוא ממש טוב.
בעזהי"ת
150 גרם שוקולד,
100 גרם חמאה [חלבי] או מחמאה [פרווה]- אפשר להמיר בשמן כמובן, יוצא מעולה.
חצי כוס סוכר,
רבע כוס קמח
2 ביצים+2 חלמונים [מהחלבונים אפשר אח"כ להכין סתם חביתה..
לא צריך אותם..]
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
ממיסים את השוקולד והמחמאה [אפשר בקלות במיקרוגל..], מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים, ושופכים לתבניות אישיות [ישלנו 'תבנית' סיליקון עם שקעים, יוצא הכי טוב.]- מספיק בערך ל- 7-8 מאפינס.
לאפות 9 דקות- משתנה לפי התנור, אבל חשוב לא לאפות את זה יותר מידי- זה לא צריך להתקשות, רק להתייצב מלמעלה!
אנחנו מכניסים באמצע המזיגה של התערובת גם קוביית שוקולד לבן [האמת, זה מין עיגול שטוח של שוקולד לבן שקנינו בשביל זה..], זה נמס ועושה 'הפתעה מתוקה' באמצע..]
אפשר בכיף לחמם על הפלטה- חובה, בעצם- ויוצא מאפינס רך וטעים, עם מרקם שוקולדי רך בפנים.
סופלה,פאי תפוחים..
אני עושה חצי מהכמות:
300 גרם שוקולד מריר
1.5 מרגרינה/מחמאה
6חלמונים {צהוב}
6 ביצים
2 כוסות סוכר
1 1/4 כוסות קמח
אבקת סוכר לקישוט.
להמיס את המרגרינה עם השוקולד בסיר על הגז.
בקערה נפרדת לוקחים את החלמונים והביצים ומקציפים ומוסיפים סוכר,ואת השוקולד והמרגרינה מהסיר,ובסוף להוסיף את הקמח ולערבב..
להכניס לתבנית שקעים,לשים מנג'טים ולשפוך את התערובת לתוך המנג'ט ולהטביע בכל אחד קובית שוקולד.
להכניס לתנור על חום 180 ל 10-15 דק' {בסוף זה נראה סדוק מלמעלה ורוטט}
לפזר מעל אבקת סוכר
להגיש עם כדור גלידה וסירופ שוקולד![]()
מה אפשר לעשות עם ריבת תפוזים קנויה מרירה מדי, שאף אחד בבית לא אוהב? 
סתם, אפשר להכניס לעוגה ופשוט להוסיף עוד קצת סוכר.
אין לי כרגע מתכון לעוגה עם ריבה אבל אנסה לחפש לך.
לא זוכר איך קוראים לזה:
למרוח את הריבה על בצק עלים, להוסיף מכל הבא ליד (שומשום / אגוזים / שקדים / סוכר ו/או כל מה שנראה מתאים.)
לגלגל לנקנק ארוך, לעשות למעלה חריצים באלכסון, לאפות בחום גבוה, למרוח סירופ מלמעלה.
מקווה שההסברים מספיק ברורים. אפשר לשאול אם לא.
בהצלחה.
ועוד אפשרות - לחכות לפורים, להכין אוזני המן ולשלוח לכל החברים ![]()
בהצעה שלי הטעם של הריבה הרבה פחות מורגש (בייחוד אם נדיבים עם שאר התוספות)
איך מכינים קרוטונים ביתיים? אח"כ איך שומרים אותם טריים? ולכמה זמן אפשר לשמור אותם?
תודה!
קרוטונים אפויים, הרבה יותר בריאים, וההבדל בטעם בעצם לא כ"כ משמעותי.
חותכים לחם לקוביות.
קרוטונים אפוים - מערבבים עם שמן זית ותבלינים שמים בתבנית, משתדלים שיהיה שכבה אחת.
אופים בתנור (ונראה לי שבחום נמוך דווקא, אבל אני לא בטוחה) עד שהם יבשים לגמרי. מדי פעם מערבבים.
מבשלים במים מלח ומעט שמן
מסננים,
שוטפים
מחזירים לסיר
מחממים קצת
מוזגים לצלחת
מציירים למעלה עם קטשופ.
אין על ממציא הפסטה!
ולא הרבה מידי מושקע.. אפשר לעשות אותו מושקע יותר או פחות...
מה שצריך- בצל (בערך 1-2 לכל קופסא של רסק) רסק עגבניות, מים(בערך פי 1 וחצי-2 מהרסק) טיפלה תבסלינים לפי הטעם, קצת שמן לטיגון.. אפשרות- שום כתוש, גבינה צהובה.
ההכנה:
חותכים את הבצל לקוביות(קצוץ) > אם רוצים להשקיע יותר- ל-פרוסות.. מטגנים בקצת שמן, בסיר לא גדול. כשמטוגן (מזהיב) מוסיפים את הרסק והמים (אני ממלאת את המים בתוך הקופסא של הרסק..) אם רוצים גם שום- מוסיפים אותו בסוף הטיגון, לפני הרסק, ומערבבים היטב.. מביאים לרתיחה. (אם הבצל בפרוסות- מורידים אותו מהאש, ובעזרת מטחנת יד (מוט) טוחנים את הרוטב. מחזירים לאש, מביאים לרתיחה שוב.) מבשלים על אש בינונית-קטנה תוכדי ערבוב קל, כ-5 דק'. אפשר להוסיף את הגבינה. (שתימס) מכבים את האש, ומגישים מעל הפסטה.. טעיםם!! (הרוטב הזה מתאים גם ללזניות, אבל בלי הגבינה.)
יש גם רוטב פטריות מוקרם.. אם למישי בא- אני יכולה לכתוב...
מה הכי מתאים להוסיף: סוכר חום, דבש, מולסה, סילאן, קטשופ, רסק עגבניות, משהו אחר? וכמה כפות / כוס לסיר בינוני? תודה, שבת מתוקה וחמה לכולם.
הסילאן היה במקרר כמה חודשים ומדי פעם משתמשים. עכשיו פתחתי כדי להוסיף לחמין והכל מלא גרגירים לבנים! מה זה? זה בסדר? אפשר לאכול?
לפחות ככה זה נשמע.
דבש לדעתי נותן טעם לוואי.
הסילאן תורמים לחמיןו?
אני שמה כי ככה אמרו לי, אבל אין לי מושג למה...
שזה הופך את ה"מרק" של החמין הלא כ"כ טעים לרוטב קרמלי כן טעים, במיוחד על אורז. למי שאוהב.
ואולי גם מה אפשר לעשות איתה?...
ניסינו לבשל בבית ולא הצלחנו לרכך אותה. [שמענו שמספיק בישול של חצי שעה ואפילו שעה לא הספיקה! :/ ] אנחנו גם לא ממש בטוחות שה"נזיד" ששמנו בו אותן הוא הכי טוב...
אשמח לקבל רעיונות חדשים 
אני יודעת שזה נשמע הזוי, אבל זה מתכון שראיתי אצל פיליס גלזר
והכנתי אותו כאשר התארחנו לארוחת ששי אצל חברים והידידה שלי לא אוכלת מוצרים עם חיטה.
כבר הכנתי בעבר מתכונים "הזויים" של פיליס גלזר (כמו עוגת חומוס) ואני כבר יודעת שהזויים או לא - הם טעימים.
זה נכון מה שכתבת - לא צריך לרכך אותה והיא באמת מתבשלת מהר מאד. יכול להיות שהשקית שלכם היתה של שעועית אדומה ולא שעועית אזוקי (שתיהן אדומות אבל הן לא בדיוק אותו הדבר)
בכל מקרה תאמיני או לא - הבראוניז יצאו ממש טעימים.
אומרים ממה זה עשוי רק אחרי שכולם אוכלים ונהנים.
תוכלי לראות תמונה של הבראוניז שהכנתי פה
http://picasaweb.google.com/lh/photo/LzHu9-4z8axSEcVfGw3TnA?feat=directlink
קישור לכל אלבומי המאפים שלי
לבראוניז משעועית אזוקי?נשמע מעניין...
בראוניז משעועית אזוקי - מתכון של פיליס גלזר
המרכיבים (ל-16 יחידות):
2 כוסות שעועית שחורה או אזוקי, מבושלת
3/4 כוס סוכר חום
100 גרם שוקולד או שוקולד צ'יפס
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל טבעי
3 כפות קפה
1/4 כפית מלח
לקישוט:
1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזי ברזיל, קצוצים - או בעצם מה שאוהבים
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את דפנות ואת התחתית (המרופדת) בחמאה או שמן.
במעבד מזון טוחנים את השעועית לגמרי.
ממיסים את השוקולד במיקרו או על סיר כפול (בן מארי). מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. לאחר שהתערובת הצטננה מעט מוסיפים את הביצים, הוניל והקפה ומערבבים. היטב
מוסיפים לקערה עם השוקולד את השעועית ומערבבים היטב.
יוצקים לתבנית ומפזרים למעלה את האגוזים הקצוצים.
אופים בתנור 15-18 דקות, או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
מצננים לגמרי (דאי אפילו במקרר) וחותכים ל-16 חתיכות.
טיפ: לבישול האזוקי, אין צורך להשרות. פשוט שוטפים, מסננים, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך (25-30 דקות).
אבל אני מנסה למצוא משהו קצת יותר "בריאותי"... 
זו הייתה שעועית אזוקי, אלא אם בחנות התבלבלו בין הזנים השונים.
חפצה נפשי במרק שעועית אדום.
השריתי כ36 שעות.
בישלתי במים ללא תבלינים כ- 4 שעות (כשכל 1/2 שעה אני בודקת האם זה מוכן...)
על הפלטה בערב שבת...
והשעועית לא התרככה!!!![]()
מה הייתי אמורה לעשות שלא עשיתי!?!?
אולי השעועית מקולקלת?!![]()
אה....
ובהזדמנות זו אני פות חת שרשור מרקים לחורף הנרגש עלינו.![]()
נווה מדברתנסי בפעם הבאה להוסיף למי הבישול מעט סודה לשתיה-
אמנם לא כ"כ בריא, אבל אם את רואה שזהו סוג עקשן כזה,שווה להוסיף ממש קצת וזה עוזר...
(קודם תרתיחי אותו קצת , תוסיפי ואז תבשלי עוד כחצי שעה+)
תודה בכל אופן....
אני צריכה להכין עוגה\עוגיות לאירוע
אני רוצה שזה יהיה קצת יותר חגיגי מסתם עוגת שוקולד בחושה
אבל בלי הרבה שכבות קצפת וכדומה כי אני צריכה עוגה גדולה יחסית ורצוי שזה לא יהיה יקר נורא וגם זה פחות נוח לנסוע עם עוגה כזאת
חשבתי אולי על עוגה כזאת שזה בצק פריך עם שוקולד על זה וקצפת של ביצה מעל אבל אין לי את המתכון שלה,
או אולי יש למישהו רעיון אחר.
והתפוחים זולים עכשיו, כך שזה לא יוצא יקר מדי.
(סורי על הניצלו"ש)
חח.ץ. אני ממש-ממש אוהבת עוגות תפוחים!
מתוך הספר של דנית סלמון "בקלי קלות"
1.5 כוס קמח
0.5 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר
100 ג' חמאה או מרגרינה
ביצה אחת
לעבד את הכל לבצק פריך, לשטח בתבנית, (24*30 לפי המתכון, אני משתמשת בתבנית קצת יותר קטנה ולמען האמת אני לא רואה איך אפשר למתוח את הבצק הזה לתבנית גדולה כ"כ)
לחורר במזלג, להכניס למקרר לרבע שעה. לאפות בחום 200 מעלות כ20 דקות, עד שמתחיל להזהיב
בנתיים מכינים מלית:
1.5 ק"ג תפוחים, עדיף גרנד (ואני משתמשת בקצת פחות, אבל גם התבנית שלי קטנה יותר)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
25 גרם מרגרינה או חמאה
כף קורנפלור
מקלפים וחותכים את התפוחים
מבשלים את הכל חוץ מקורנפלור בסיר פתוח, עד שהתפוחים מתרככים. (כ20 דקות)
מפזרים את הקורנפלור, מערבבים ממשיכים לבשל דקה או שתיים עד להסמכת הנוזלים.
ציפוי פירורים -
3/4 כוס קמח
3/4 כוס סוכר חום בהיר
כפית קינמון
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק (אני מחליפה חלק מהאגוזים בקוואקר מטעמי עלות)
75 ג' חמאה או מרגרינה מומסת (ופה אני משתמשת בשמן לפי העין)
מערבבים את הכל במזלג לתערובת פירורית.
מרוחים את התפוחים על הבצק האפוי
מפזרים את הפרורים
אופים בתנור 30 דקות ב180, עד שמזהיב
לחתוך לריבועים כשזה עוד חם.
עוד לא החלטתי איזה עוגה אעשה אבל זה נראה מתכון טוב.
אז יש לי מתכון שתמיד מקבל מחמאות. עוגיות מרוקאיות. נראה לך? נשמרות להרבה זמן.
קילו קמח
2 מרגרינה
2 אפיה
2 וניל
כוס סוכר
3 ביצים
חצי כוס קוקוס.
שמים קודם כל את הנוזלים [המרגרינה צריכה להיות רכה, אני נוהגת לחמם על הגז בקנקן]
ואח"כ את הקמח.
מים כמה שפחות. תשתדלי עד חצי כוס. ורק בסוף, אם זה נראה לך יבש מידי.
חום בינוני. בין 20 ל30 דקות. [עד שמזהיב].
יוצא פריך ונגמר מהר מידי..
חנצ'ואוקי, יש לי אורחים השבת וחשבתי לעשות עוף. בסוף לא היה עוף רק שיפודי הודו. יש כאן מישהי שיכולה לתת לי רעיון איך לעשות אותם? נראה לי שאין לי גריל בתנור. (הוא לא שלי, אבל ככה זה נראה)
אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה!!!
זה כבר על השיפוד?
אפשר גם לעשות תבשיל קדירה ולשים לחמין
קצפת צמחית מותר לחמם אבל לא להרתיח.
שמי לב שקצפת צמחית היא מתוקה ממש - עם תוספת סוכר, בניגוד לשמנת מתוקה שהיא מתוקה רק לעומת השמנת החמוצה, אך ללא תוספת סוכר. (יש גם קצפת צמחית ללא סוכר, אבל צריך לשים לב)
שמותר לחמם את זה אבל לא להביא ממש לרתיחה מלאה כי אז המרקם של זה מתפרק.
של עוגת שמרים? רצוי שוקולד, אבל לא ממרח שוקולד. אלא קקאו. מה היחס בין הסוכר , לשמן, לקקאו. אני רוצה שזה יהיה מתוק.
איזה מילית יש עוד לעוגת שמרים? יש לי אורחים לשבת.
נסי את המבחר הבאhttp://mablogeria.blogspot.com/2008/06/blog-post_12.html
התמונה כבר מריחה...
נראה משהו, אני הולכת לקרוא.
לחנע: נתקלתי פעם בעוגות השמרים היפהפיות הללו, במיוחד במילוי קרם גבינה ופסיפייר. נבהלתי מההשקעה ושוב החזרת אותי לאותו מקום. אילו היתה לי שותפה לאפיה, הייתי אופה, כי השבלולים נראים נהדר.
יעלקה: אפשר היום לקנות מילויים מוכנים לעוגה באריזות דומות לשל ממרח תמרים. יש ממרח פרג, ממרח אוכמניות, משהו בין ממרח לריבת תפוחים.. ועוד, לפי מה שמתאים לך. אפשר גם קונפיטורה. ניתן לקנות קונפיטורות על טהרת הפרי, בלי סוכר/צבע/ח. משמר..
וקצת שמן/מרגרינה.
למדתי מאמא שלי פשוט למרוח שכבה דקה של מרגרינה, לפזר סוכר וקקאו ביחס של 2 סוכר ל1 קקאו על הבצק, לגלגל, לסגור טוב ולתנו.
וזה מנסיון של שנים רבות וטובות- יוצא נ ה ד ר !
ומילוי שכזה אפשר לעשות עשיר יותר ממילוי כפי שהצעת. ואישית, אני אוהבת את עוגות השמרים שלי עם המון מילוי.
וכמה שמן בדיוק?
אבל אפשר גם בסיר.
וכמה שמן - רק טיפה, כדי שיבריק. אבל בעצם בתור מילוי של עוגת שמרים לא צריך בכלל, לא ישימו לב אם זה מבריק או לא.
וכשהעוגה חלבית אני משתמשת בחלב ולא במים. ובדר"כ אני גם מוסיפה קצת ליקר - אבל רק אחרי הבישול.
קופסת שימורי אפונה וגזר, בצל [לטגן] ,- 3-4 שיני שום, מרק בטעם עוף ובסוף מוסיפים כף או שתיים קמח בחצי כוס מים [או לפי העין] ולשפוך לתוך הסיר החם, ולבחוש.
כשזה מוכן- מכניסים למערבל ומערבלים עד שנעשה קטיפתי.
את האפונה את משרה, כמו חומוס, אח"כ מבשלים אותה עם בצלים מקולפים (כדאי לעשות להם חריץ באמצע כדי שיתבשלו יותר מהר) מוסיפים מים, פלפל, מלח, תבלינים נוספים אם מתחשק לך, טוחנים את הכל.
במקביל למרק המתבשל אנחנו חתכנו גזר לקוביות קטנות ובישלנו במים. אחרי שהתרכך הוספנו אותו למרק עצמו.
אז זה יצא ירוק עם קצת כתום.
לזה אפשר לבוסיף שקדי מרק - ובימות השלג הקפואים זה מה שהיינו מקבלים וטוחנים כל היום כדי להתחמם.
בהצלחה!!
מטגנים בצל, מוסיפים את האפונה וקוביות של תפו"א (לא חייב). במיוחד עם חולים כדאי להוסיף גם עוף. מוסיפים מים, סוגרים את הסיר ומבשלים 45-60 דקות מהרגע שהתחיל הקיטור.
אם אין סיר לחץ אפונה יבשה צריכה בישול של קרוב לשעתיים.
ואם לא רוצים לטגן, אפשר לשים את כל המרכיבים בסיר ולבשל....
תיבול מתאים - פלפל שחור, שום ואגוז מוסקט.
כדי להוציא לו את הגזים. יש כאלה שסובלים מכאבי בטן אח"כ כמו עם החומוס.
כשמשרים את זה חצי או כל הבעיה נפתרת.
וההשריה שמדברים עליה שבאמת פותרת את הבעיה זה השריה עד שהם מתחילים לנבוט
מעולם לא ניסיתי, אבל טוענים שזה בריא יותר לנו לאכול ככה קטניות ודגנים.
חומוס - לוקח לזה לילה, זה ממש לא נורא. שמים עם מים והולכים לישון. בבוקר זה כבר נובט.
עם החיטה זה יותר כיף. עושים אותו דבר כמו עם החומוס, נותנים לו לישון עם המים, ובאמת בבוקר הם נובטים, אבל אם שמים אותם עם בצק בשביל לחם או משהו אז הלחם יוצא קצת יותר מתוק כי חיטה שנבטה היא מתוקה יותר. הלחם הרבה יותר שווה. וגם יותר בריא.
שווה לנסות.
הכמויות מוערכות.
2-3 כוסות אפונה יבשה (אפשר להשרות לפני- אני אף פעם לא השריתי)
1-2 בצלים בינונים
3-4 שיני שום
גזר מגורד- לא חובה בכלל
להוסיף מים ולשים על האש, עד שמתבשל, כדאי לטעום ולבדוק שהתרכך.
ומיד מכניסים לתנור פרוסות לחם ב100-150 מעלות - שיהיו יבשים וקשים, עד שהמרק יהיה מוכן.
במקביל אני מטגנת 2-3 בצלים גדולים על אש לא נמוכה-בינונית, כדי שיזהיבו יפה יפה.
לאחר שהאפונה רכה לגמרי מוסיפים:
את הבצל המטוגן
כפית מלח
כפית כמון
פלפל שחור
כשמערבבים רואים שהאפונה כבר הפכה למחית, ולכן אין שום צורך לטחון.
מכבים את האש וקוראים לבעל לטעום. (שהשתמשתי בכינוי שלו בכדי להגיב
)
ומנגבים עם קרוטונים בצורה של פרוסות לחם
טעים טעים!
חשוב לא להוסיף מלח לפני שהאפונה התבשלה
ואפשרי להוסיף גם חתיכות בשר בקר- ואז זה הופך למעדן שאין כמוהו