שרשור חדש
חשוב מאוד!תיקון הכללי

בעזרת ה' יתברך                                                                     ה' הוא המלך

 

אחים יקרים!

בני ישיבה, תיכוניסטים, ת"ח, אנשי עבודה, גברים ונשים

כל עמ"י מתאחדים יחד לאמירת

תיקון הכללי

העולמי

 

והם עשרה מזמורי תהלים שנבחרו ע"י רבי נחמן מברסלב זי"ע

לתיקון הברית

(ט"ז, ל"ב, מ"א, מ"ב, נ"ט, ע"ז, צ', ק"ה, קל"ז, ק"נ)

 

מידי יום ביומו בשעה 14:00 בדיוק

כל אחד במקומו במנין (ואם א"א לארגן-

ביחידות)

 

-לביטול הגזירות מעל ארץ ישראל ועם ישראל

-להזכיר ברית ה' עם אבותינו ויחזירנו בתשובה שלמה

-לשחרור אסירי ציון ובתוכם יהונתן פולארד

-להשבת השבוים והנעדרים

-להרמת קרן ישראל וקירוב הגאולה השלמה במהרה בימינו

 

 

"עיקר הגאולה תלויה באמונה" "אמונה, תפילה, ניסים וארץ ישראל הם בחינה אחת וכולם תלוים זה בזה" (ליקוטי מוהר"ן אות ז')

 

 

 

 

הדף טעון גניזה                            לע"נ עידו בן נחמן ה' יקום דמו במהרה

 

כדאי שמי שמצטרף ישלח לי מסר'ש!

 

אשריכם ישראל!

יש לכם מושג ורעיונותפלפלתי

מה עושים עם קינואה?

(יש לנו בבית ואנחנו לא יודעים ממש מה לעשות עם זה. השלב הבא זה להעביר לנזקקים. תחנה קודמת- זה כאן.)

יש מי שיעזור ויציע משו שיעשה את זה טעים ולא שיראה כמו אוכל לתוכים?

תודה!

לגבי הקינואה מטגנים בצל קצוץ עד להזהבהבחור זהב
ואח"כ מטגנים קלות את הקינואה ומוסיפים 2 כוסות מים על כל כוס קינואה ומבשלים כמו אורז.


בתיאבון!~!!
את הקינואה מטגנים אחרי הבצל ואזפלפלתי
כשהקינואה מונה מערבבים את שניהם?
לא ממש הבנתי.
אשמח להסבר.

(ותודה על המתכונון!)
אחרי שהבצל מוזהבבחור זהב
אז מוסיפים את הקינואה ומטגנים את שניהם ב-י-ח-ד ואז מוסיפים מים וכו'


בהצלחה!!!!

ואם אפשר לספר איך יצא בסוף...
את יכולה גם להוסיף ירקותשובל אוראחרונה
קינואה זה דבר מאוד טעים ומאוד בריא!

כדאי ללמוד מה להכין ממנו...
מתכונים לתפוחי אדמה ;פלפלתי

 

בישול או אפיה. יש לכם?

פשוטים, מעניינים, על פלטה, על גז.   חריף, מתוק או מה שאתם יודעים.

פרווה, חלבי, בשרי.

יש לכן/ם כאן לתרום לנו?  

תפוחי אדמה אפויים בסיגנון מזרחיאנונימי (פותח)
בס"ד

כיעקרון התפו"א משעממים,
הפירה הידוע והאהוב על ילדים כבר מוכר
הפשטידות שלו כבדות ולא מאריכות חיים
אבל....
אם ניקח (שימו לב) תפוח אדמה אדום(זה חשוב)
"נוציא לו את העיניים" נשטוף אותו היטב יחד עם הקליפה
נחתוך לקוביות (לא קטנות מידי)
ניקח תבנית מתכת של התנור
נשקה אותה בשמן (לא צריך להגזים בכמות)
נוסיף על השמןבתבנית תבלינים לפי הטעם:
מלח, פלפל שחור, מעט פפריקה מתוקה,טיפ טיפונת כורכום
ולאוהבי חריף אפשר להוסיף פפריקה חריפה וכמות נדיבה של כמון(לפחות כף שלמה)
נערבב את כל התבלינים עם השמן ונזרוק את קוביות תפוחי האדמה לתבנית ו"נלכלך" אותם בשמן והתבלינים
ונכניס את התבנית לתנור מחומם 180 מעלות.
במהלך האפיה לערבב ולתת לאפות עד שישחימו אפילו שפינות התפוחי אדמה יהפכו לחום ממש.
להגיש לצלחת בתוספת קטשופ' פשוט זה טעם שלא ניגמר ממנו.
בתאבון
תפו"א אפוייםאנונימי (פותח)
ב"ה
אפשר להוסיפ לאפיה של התפו"א מעט רוזמרין זה נימצא כמעט בכל גינה
מספר עלים לחתוך ביד ולאפות+עגבניות+קוביות חצילים+כל מיני ירקות
נסו ותהנו
זה גם הולך עם תפו"א קטנים +הקליפה +רזמרין שמן מלח ועוד תבלינים לערבב ולאפות בתאבון זה ניגמר עוד בתנור מהטעם המיוחד
שבת שלום
תפוח אדמהאנונימי (פותח)
בס"ד

אני מאד אוהבת תפוח אדמה ובכל מיני סוגים לדוגמא בתנור חותכים לפרוסות בצלוחית מערבבת מעט שמן פפריקה אדומה מעט מלח ופלפל אם רוצים ומורחים עם מברשת את תפוח האדמה אני שמה בתבנית ע"ג ניר אפיה טעים מאד במיוחד אני מכינה לסעודת ערב שבת!!!
עוד שניים פשוטיםאנונימי (פותח)
1.חותכים לציפסים עבים. מערבבים בתוך קערה:רבע כוס שמן,חצי כוס קורנפלור,מלח פלפל,ואבקת שום מכניסים את הציפסים לקערה ומערבבים טוב כדי שכולם יהיו מצופים. אופים בערך שעה ב-180

2.רוחצים היטב,בלי לקלף,חותכים לקוביות או ציפסים עבים מוסיפים חתיכות של בצל לבן ושל בצל סגול שמן מלח פלפל פפריקה ואופים כמו קודם
ועוד אחדאנונימי (פותח)
רוחצים טוב בלי לקלף עושים חתך באמצע כמעט עד הסוף בצלוחית מערבבים שמן זית עם תבלינים (מלח פלפל פפריקה שום כתוש-מה שבא)
מניחים כל תפוא על חתיכת נייר כסף-על הצד המבריק. מברישים התפוא היטב בשמן המתובל (אפילו שופכים טיפה) ואז עוטפים טוב (הצד הלא-מבריק כלפי חוץ) אופים. זה מוכן כשהזלג ננעץ היטב
נשמע נחמד. ננזה בע"ה כשנוכל. תודה!!פלפלתי
תפוחי אדמה בטעם פיקנטי בתנוראנונימי (פותח)
רצועות עבות של תפוחי אדמה
שמן זית
מלח
חוויג' למרק תימני
שום כתוש
אופן ההכנה;
לערבב את כל הרכיבים עד שתפוחי האדמה יקבלו גוון צהוב.
לשים בתבנית פיירקס או נירוסטה (לא בתבנית חד פעמית) ולהכניס לתנור. לאפות בחום בינוני (מאתיים מעלות) כשעה .
בתיאבון
תפו"א בריאים וטעימים בטוסטראילה שלוחה
בס"ד

זה ממש חטיף אצלנו וזה מתחסל בקלות.

חותכים תפו"א לפרסות דקות ושמים בטוסטר (טוסטר פסים - זה שעושים בו טוסט מלחם)

אצלנו אוכלים את זה כמו צ'יפס.
איזה רעיון מוצלח! תודה רבה.יונה
הכנתי את זה היום -מאד מוצלח- תודה על הרעיוןאם ה6
התפוחי אדמה הצהובים האלה..מיטל
קל, פשוט וטעים:

מקלפים וחותכים לחתיכות בינונית תפוחי אדמה לםי הטעם..

על כל 10 בערך להשים את הרוטב הבא:

לוקחים כוס חד פעמית.. שמים שליש שמן ו-2 שליש מים.. מוסיפים כורכום שיהיה צהוב.. ומוסיפים מלח כדי שהתערובת תהיה מלוחה (לםי הטעם) ושום גם לפי הטעם..

אין לזה ממש כמויות..

שופכים על התפו"א ומערבבים כשי שזה ייגע בהכל..

ואז שמים בתנור... לבערך 45 דקות ואם הם לא מוכנים אז להשים לעוד כמה דקות..

פשוט וטעים!
אני עושה אותו דבר אבל-אם ה6
אני עושה אותו דבר אבל-אם ה6
עם פפריקה מתוקה במקום כורכום

אני הרבה פעמים מכינה את זה לשבת בבוקר
פשוט אחרי הבישול (האפיה) מניחים את התבנית באלכסון ונותנים לנוזלים לזרום כלפי מטה ,אחרי כרבע שעה מוציאים את התפוחי אדמה שבחלק העליון של התבנית מסובבים את התבנית ונותנים לנוזלים לצאת מהתפוחי אדמה לכיון החלק הרייק של התבנית
אם מוציאים את הנוזלים עם מספיק סבלנות (עד שבאמת אין שמן) אז בשבת כשתחממו את התפוחי אדמה לא יצא מהם שמן!

המתכון מאד מוצלח - שווה לנסות
בתאבון
כן זה יוצא טעים ב-2 הדרכיםאנונימי (פותח)
תפוחי אדמה בשמנתאנונימי (פותח)אחרונה
שמים בסיר 40 גרם מרגרינה, 5 כפות אבקת מרק פטריות, 2 כוסות חלב, חבילת שמנת מתוקה של השף הלבן. מביאים להרתחה.
בנתיים פורסים תפוחי אדמה בתבנית (כמה שנכנס..)
לאחר מכן שופכים את הרוטב שבסיר על תפוחי האדמה ומכניסים לתנור בחום בינוני למשך שעה כשהתבנית מכוסה בנייר כסף.
לאחר שעה- מורידים את נייר הכסף ומשאירים לעוד כ- 40 דקות (עד שהתפוחי אדמה רכים..) 15 דקות לפני שמוציאים מהתנור מפזרים על התפוחי האדמה גבינה צהובה.
יוצא טעים מאוד!!!
בתאבון!!
מתכונים בריאיםאנונימי (פותח)
מחפשת מתכונים קלים מחומרים לא יקרים ושיהיו בריאים, מה שפחות שמן ומטוגן.
יש לך דוגמא?פלפלתי
את צריכה להגדיר מה את מחפשתאם ה6
את רוצה בשרי או חלבי?
ירקות או אולי פחמימות? ואולי רק דגים?
בקיצור אי אפשר לתת לך ספר שלם ואולי אם תתני תחום מוגדר יותר אנשים יכתבו לך מתכונים
בשרי או פרווהאנונימי (פותח)
משהו שאפשר להכין לארוחת צהריים בלי לעמוד כל הבוקר במטבח. עדיף פחות פחממות, אבל אפשר גם וחשוב- שיהיה משביע.
ספגטי עם כדורי בשר זה טוב?אם ה6
סליחה זה ברחאם ה6
הילדים שלי מאד אוהבים וזה לא מסובח להכין (אפשר גם להקפיא את כדורי הבשר מבושלים ולכן להכין כפול ולשמור לארוחה אחרת)


לכדורי בשר:
תקפידי להפשיר את הבשר טוב ואז קל ומהיר לעבוד איתו
קילו בשר טחון בערך
2 ביצים
כ-1/4 כוס פרורי לחם/ קמח מצה/ קמח תפו"א
ותבלינים לפי הטעם (אפשר לגוון כל פעם משהו שונה)
אני מכניסה בד"כ- מלח, פלפל שחור או לבן, פפריקה, אבקת שום,

מערבבים את הכל ביחד לעיסה רטובה אבל לא דביקה ויוצרים כדורים

בנתיים בסיר אחר מכינים את הרוטב
לרוטב הכדורים:
קוביות עגבניה -טריות או משימורים (אם אני משתמשת בעגבניות טריות- צריך לעמוד ולקצוץ אבל יותר בריא -כמות לפי המצב רוח. ואם קופסאת שימורים אזי קופסא אחת גדולה)
כ-260 גרם רסק עגבניות
2 כפיות שמן זית
ותבלינים-מלח, פפריקה, אבקת שום ופלפל שחור
ואז מגוונת לפי המצב רוח- קצת צילי, פטרוזיליה/כוסברה, גריל עוף, תבלין לסטיק וכו' כיד הדימיון הטובה (ניתן גם בלי שום גיון)

כשהרוטב רותח לזרוק פנימה את כדורי הבשר
לכסות במים עד מעל לכדורים, ולבשל כ-חצי שעה שעה
לא לערבב עם כף בהתחלת הבישול כי זה שובר את הכדורים.

ספגטי בסיסי (אני מכינה ספגטי קמח מלא)

וירקות -אני מוסיפה או סלט חי (דפדפי לשישורים קודימים יש אחד על סלטים) או אפונה/גזר/שעועית מבושלים במים עם מלח, פפריקה ואבקת שום

בתאבון


הכדורי בשר פשוט מעולים- מומלץ.אנונימי (פותח)
הכנתי לצהריים את הכדורי בשר ופשוט ליקקנו את האצבעות, הרוטב משהו!!
איזה כיף שזה עוזר לכם!פלפלתיאחרונה
העליתן לי חיוך גדול.
תודה!
סלטיםananas

למישהי יש רעיון לסלט טעים ומשביע? בעקרון אני רוצה לסעודה שלישית, אבל גם באמצע השבוע זה יכול להועיל.

אה, ועוד משהו- אני צריכה גם מתכון לכנפיים, אבל לא בתנור.

אשמח לעזרה!

אנה

מתכון לכנפיםאנונימי (פותח)
בס"ד
הי, דווקא בשבת הכנתי כנפים ודוקא בתנור ויצא טעים מאד,אבל את לא רוצה אז אין בעיה מטגנים בסיר בצל מעט שום מתבלים פלפל מלח פפריקה אדומה אפשר גם מעט כמון מוסיפים את הכנפים הופכים עד שהם מקבלות צבע לבן מוסיפים מעט רוטב סויה עכשיו אם את רוצה את יכולה להוסיף תפוח אדמה להוסיף מעט מים יוצא טעים מאד, ד.א. בתנור אני עושה עם סויה ודבש ופשוט ללקק את האצבעות.
סלט-פלפלתי
פעם איזה אורחת עשתה לנו לסעודה שלישית איזה סלט חי כזה:
סלט של חסה פשוט ורגיל, עם או בלי תיבול (איך שרוצים) הוסיפה גרעיני רימון, ויש כאלו שמוסיפים גם גרעינים שחורים (חמניה).
ערבבה הכל- ורק הצבעים גרמו לזה להגמר בספיד.

ובכלל ראיתי בכל מיני מקומות ששדרגו סלטים פשוטים של חסה, כרוב או משו עם גרעיני דלעת וחמניה. זה הופך את זה ל"שווה" יותר.

ואיזה סלט את רוצה? על דיברת, על סלט חי או מבושל או משו?
תודהananas
ובקשר לתנור- כל שבת אני עושה בשר בתנור, ובא לי קצת לגוון. כל מיני הסלטים יתקבלו בברכה.
אנה
סלט כרוב לבןאם ה6
אנחנו מכינים אותו כל הזמן הילדים שלי ממש אוהבים אותו

שקית כרוב לבן נקי או לחתוך כרוב שלם לפסים דקים
ולטיבול יש בו 2 גרסאות:
1) כף חומץ, 2 כפות שמן ומלח
לערבב הכל ביחד ולהגיש

2) (זו הגירסה העדיפה עלי)
מלח ואבקת שום לפי הטעם
2 כפות שמן זית עדין
כף שמן שומשום (לא חובה)
כף חומץ
כף רוטב סויה
שומשום
שקדים קלויים בבית (שקדים טיבעים שהיו 7 דקות בתנור בחום 180 מ.צ.)
חמוציות מיובשות (לא חובה)
מערבבים הכל יחד ומגישים
בתאבון

סלט נוסף שמצאתי פעם באינטרנט- מאוד מוצלח- חסה מנגואם ה6
תערובת חסה שאתם אוהבים או עלי ביבי (בערך גודל של שקית אחת)
מנגו (אפשר כל פרי שבא לכם- תות ,קיוי, אפרסק,קלמנטינה וכו')
שקית קטנה של פקאן סיני

רוטב:
1/4 כוס שמן (זית)
3 כפות דבש
2 כפות חומץ
כף רוטב סויה
כף חרדל
לערבב בנפרד ולשפוך על הסלט

בתאבון
טיבול-תיבולסקאד תוצרת נחת
יש הבדגל: לתבל=תבלינים, לטבל=להטביל בנוזלים...
סלטיםאנונימי (פותח)
ב"ה
3 עגבניות חצי בשלים+בצל סגול+שמן לימון מלח לחתוך לפרוסות ולערבב חבל"ז
2] פטרוזיליה +קוסברה+שמיר+בצל ירוק+זתים שחורים מיובשים+3 שיני שום
מלח לימון קלופ ופרוס +שמן זית לקצוץ את כל הירקות לערבב לתת לנוח שעתיים שכל הנוזלים ייתנו את הטעם ולאכול בתאבון חבל"ז כשאני כותב הטעם כבר בפה שלילמי שוהב חריף לקצוץ פלפל חריף ולערבב לזה קוראים סלט נריה
3] לוקחים ראש שומר חותכים לחצי לרוחב פורסים לא דק במיוחד+לימון טיפה פלפל שחור +מלח + הרבה לימוןלערבב ובתאבון
כנ"ל עם לפת ללא פלפל שחור
נסו ותהנו ובתאבון
סלט פיצוץ!אנונימי (פותח)
אמא שלי התחילה להכין סלט מצוין של בורגול וירקות, משהו משהו! משביע ויכול להוות גם תוספת למנה עיקרית:
בורגול- לבדוק מתולעים ולהשרות במים לילה עד שמתרכך לאכילה
לבורגול מוסיפים - גזר מגורד או חתוך לקוביות קטנות, מעט בצל קצוץ,ירק קצוץ (פטרוזיליה, שמיר, סלרי וכו'), פלפלים מכל הצבעים, עגבניה קצוצה או שרי,שום כתוש,שמן,מלח, וכל ירק שעולה ברוחך.
סלט מצוין וטעים לחיך.
בתאבון!
שני סלטיםכמעט אמאאחרונה
הנה רעיון לסלט שהוא גם מנה יפה ומשביעה.
1. סלט ניסואז (מהזיכרון)
מניחים את המרכיבים הבאים בשכבות זה מעל זה, לאוו דווקא בסדר זה, כדאי בכלי שקוף:
חסה
פרוסות תפו"א מבושלים
שעועית ירוקה מבושלת
פרוסות עגבניות
ביצה קשה
זיתים שחורים
טונה
שופכים מעל חומץ+שמן מלח+פלפל מעורבבים
אפשר להפחית ולהוסיף מרכיבים לפי מה שאוהבים ומה שיש בבית.
דרך אגב, הסלט נקרא ניסואז על שם העיר ניס (ניצה) בדרום צרפת, ממנה הוא כנראה מגיע.
2.צלחות אישיות יפות
אני מכינה צלחות אישיות שיוצאות יפה מאוד וגם לא דורשות הכנה מראש. זה נהדר כשיש אורחים ורוצים משהו נעים לעין בסעודה שלישית.
מניחים על כל צלחת:
מצע חסה
מעגל 1 פרוסות עגבניות
מעגל 2 תירס
מעגל 3 טונה
קל, פשוט וטעים. כמובן אפשר לגוון ולהוסיף כיד הדמיון הטובה.
בהצלחה!
לחם מלא....ק.א
אני צריכה מתכון ללחם מלא בלי שמרים יש?.?
ניראלי יש למוריה (המדריכה שלנו..)דבורל'האחרונה
דג נסיכה טעים ובריאבחור זהב

משרים את הדג לילה שלם במיץ לימון ולמחרת מרוקנים את הנוזלים יוצקים שמן זית לפי הגודל מפזרים אורגנו ואופים

עד להזהבה קלה. בתיאבון 

סתם תהיה..פלפלתי
לא כדאי היה לשרשר את זה לשירשור המתכונים הבריאים שההיא ביקשה?
זה סתם מייצר בלגן ולא יעיל למי שבאמת מחפש כאלו דברים.
לענ"ד.
עוד משהובחור זהבאחרונה
אה, וכמובן שכחתי להוסיף מלח (חצי כפית) למיץ לימון כשמשרים את הדג. יאמי!
מבקשת מתכוני עוגות פשוטותאנונימי (פותח)

בס"ד

שלום וברכה!

אני חושבת בע"ה להתחיל לאפות עוגות בשביל אירגון "עזר מציון"

עבור חולים ומשפחותיהם במחלקות הקשות.

לצורך כך אני אוספת מתכונים של עוגות פשוטות (בחושות).

תזכו למצוות!

מתכון לעוגת וניל פשוטהאם ה6
6 ביצים
1 כוס שמן
2 כפיות אבקת אפיה
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
כפית תמצית וניל

לערבב את כל החומרים יחד ולאפות בתנור שחוממם מראש ל 180 מעלות צ. (או 350 מעלות פ.)
לאפות כחצי שעה או עד שקיסם שננעץ בפנים יוצא יבש

כל סירופ מעל העוגה ישדרג אותה מאד
בתאבון ותזכי למצוות
עוגת שוקולדאנונימי (פותח)
במקור העוגה הזאת היא עם קצפת ריץ', אבל תמיד הכנתי בלי וזה יוצא מעולה

1 כוס קמח
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שוקולית
1 כף קקאו
1 אבקת אפיה
לערבב את כל החומרים האלה (-היבשים) בקערה.

בנפרד:
להקציף 5 ביצים ללא הפרדה
כשמתחיל להיות קצף מעט יציב להוסיף 1/2 כוס סוכר

להוסיף לביצים המוקצפות:
1/2 כוס שמן
2 כפות יין מתוק או 2 כפיות רום
לערבב יחד עם החומרים היבשים ולפות בחום בינוני (180 מעלות) במשך 20-30 דקות
בהצלחה
מתכון דומה ללא הקצפהananasאחרונה
יבשים:
2 כוסות קמח
4 כפות קקאו
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1.5 כוס סוכר

רטובים:
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
1 כוס מים בטמפ' החדר

מחממים את התנור ל180 מעלות. משמנים את התבנית
מערבבים בנפרד את היבשים והרטובים, ומוסיפים את היבשים לרטובים בעדינות. מערבבים ולתנור בערך ל30-45 דק,

אפשר לזגג: 100 ג שוקולד מריר, 50 ג חמאה\מרגרינה, 0.25 כוס מים- להמיס את הכול ולשפוך מעל העוגה.

אני אישית לא שמה בכלל סודה לשתיה, ובמקום כוס שמן אני שמה חצי- לדעתי, וגם לדעת כל השא, ככה היא יותר טעימה.
כמו כן, חבל לי אח"כ לשטוף שתי קערות, אז אני עושה באחת. קודם את היבשים ואח"כ את הרטובים (לא יודעת אם זה משמעותי), ויוצא מצויין.

שיהיה בהצלחה!
מה שמים במקום?אם ה6

יש לי כמה מתכונים שיש בהם שמנת חמוצה

אני מעונינת להחליף את השמנת במשהו פרווה (ולא מרגרינה או ריץ)

האם קיים משהו חלופי? משהו יודע?

 

מיץ תפוזים סחוט.אם הבנים12אחרונה
קליפות הדר מסוכרותananas

מישהי מכירה מתכון פשוט וטוב?

אני מתכוונת לצוקטים, קוביות תפוז (בד"כ, אם כי לא מחייב) מכוסות סוכר.

תודה מראש

אנה

שמעתי כברפלפלתיאחרונה
כמה פעמים איך עושים כזה דבר, אבל אף פעם לא ניסיתי.
מפחדת לסבך סתם..
אולי עוד נמצא ונוסיף אותו כאן בהמשך.
איך עושים קוגל טוב?פלפלתי

כל סוגי הקוגלים שאתם יודעים איך מכינים והם יוצאים טוב- יתקבלו כאן בברכה.

(אבל בחיי םלא עשיתי את זה, אז תתחשבו, טוב?)

תודה רבה!

קוגל (ללא בישול האטריות!!!) מעולה!!!אנונימי (פותח)
1. להשחים בסיר גדול :
3/4 כוס שמן, 1 כוס סוכר. עד שנוצר קרמל להקפיד לא לשרוף. לכבות את הגז.
2. להוסיף בזהירות ובהדרגה לסיר: 5 כוסות מים רותחים. לבחוש היטב עד שהקרמל נמס.
3. להכניס לסיר 1 חבילה אטריות דקות. לכסות במכסה ולהמתין 1/2 שעה.
4. לאחר 1/2 שעה, להוסיף לסיר: 3 ביצים טרופות, 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל לבן. לערבב היטב ולטעום (יש האוהבים יותר מתוק - ומוסיפים כ- 1/2 כוס סוכר). להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם האישי.
5. לאפות בתנור ב - 2 תבניות מאורכות, מכוסות, כ 1/2 שעה. או לרפד סיר בנייר כסף ולבשל על להבה קטנה כ1/2 שעה. לאחר שמתקרר להפוך ולשים על הפלטה לסעודת שבת.
שאלהאנונימי (פותח)
שלום
האם כל המים נספגים באיטריות?
כן - זאת כמות המים המדויקת והכל נספג.אנונימי (פותח)אחרונה
החורף הגיע זה זמן המרקאם הבנים12
אשמח לקבל רעיונות למרקים טעימים.
אין אצלינו שבת בלי המרק הזהאם ה6
מרק ירקות עם גריסים וכדורי קמח מצה (קניידלך)
בסיר לחץ!

ירקות לפי מה שאתם אוהבים
גריסים
ואם רוצים בשרי אז גם עוף

אני מכניסה בד"כ:
4 גזר
2 תפו"א
2 קישואים
2 בצל גדול או 4 בצלים קטנים
3 שיני שום
3 גבעולי סלרי
חצי כרשה
אפשר גם להוסיף קצת דלעת

כ- 1/4 עד 1/3 כוסגריסים
אפשר להוסיף גם כוסמת או עדשים אדומים

ואם אתם רוצים בשרי- אנחנו יכולים להוסיף את אחד מאלו:
עצמות מעוף 1 (אבל אז המרק מלא בעצמות וצריך להזהר)
או 2-3 גרונות
או 2 כנפיים
או קורקבנים (הכי טעים וממלץ אך לוקח יותר זמן לבישול)

לסיום אנחנו מכניסים קניידלך אך אין לי כל כך מידות
בערך:
5-6 ביצים
כ1/2 כוס שמן (אני עושה עם שמן זית!!!!)
מלח
וקמח מצה
העיסה צריכה להגיעה למצב שהיא לא דלילה מידי אך גם לא יבשה
כמה שתסימו יותר קמח מצה הם יצאו יותר קשים אבל אם לא תסימו מספיק הם יתפרקו...

את הקניידלך זורקים למרק הרותח (עוסים מהם עיגולים)
סוגרים את הסיר בלחץ ומבשלים כשעה וחצי שעתיים על אש קטנה

(אם זה לא בלחץ צריך יותר זמן בישול ולבדוק שנשאר מספיק מים)
בתאבון
שכחתי תבלינים במרק של שבת- סליחהאם ה6
צריך לשים לפי הטעם
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת שום
וגם או טרי או תבלין של פטרוזיליה או כוסברה
סליחה ובתאבון
מרק אפונה לא-יבשהאנונימי (פותח)
1.מגררים גזר גס ומזהיבים בשמן
2.מוסיפים חצי עד כף קמח מערבבים ומוסיפים מים לאט תוך כדי ערבוב (רביכה)
3.מוסיפים עוד מים וכן אפונה קפואה. מתבלים במלח,פלפל,ואפשר אבקת מרק
4.מבשלים בערך חצי שעה
5.בינתיים מערבבים בקערה:ביצה,רבע כוס שמן,שני שליש כוס מים, מלח,פלפל,ואז מוסיפים קמח (אפשר מלא) תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
6.מניחים פומפיה גסה הפוך על הסיר. שמים עליה מהתערובת ונותנים לנטיפים לגלוש למרק (אפשר לעזור להם עם הכף)
7. מבשלים 10 דק בערך
עגבניות, אפונה או פטריות (שזה לא הכי בריא..)פלפלתי
תבחרי אם בא לך אחד מהם.
תודה רבה על הרעיונות אשמח לנסות.אם הבנים12אחרונה
מחפשת מתכון לתפו"א ממולאיםאנונימי (פותח)
אבל לא הרבה עבודה... יש משהו?
חלבי או בשרי?אם הבנים12
יש לך שניים? שימי את שניהם...פלפלתי
מה יכול להיות?
אם לא היא תהנה, יהנה מישו אחר.
תפו"א בשמנת ופטריותאם הבנים12אחרונה
המצרכים:
6 תפו"א בינונים
1 בצל גדול
1 קופסאת פטריות
מלח, פלפל לבן
2 כפות א. מרק פטריות
1 שמנת מתוקה
1 גבינה צהובה

אופן ההכנה:
מבשלים תפו"א לא לגמרי כמו פירה אלא רק שיהיו קצת רכים.
מוציאים את התוך של התפו"א עם כף
מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות
מוסיפים א. מרק פטריות, שאר תבלינים ושמנת מערבבים לתערובת אחידה על אש נמוכה
מועכים את המילוי של התפו"א ומוסיפים לרוטב
ממלאים כל תפו"א במילוי מפזרים בנדיבות גבנ"צ ואופים בחום בינוני עד להזהבה.

בתאבון.
אני מחפשת בצק שמריםאם ה6

לעוגות או עוגיות בלי מרגרינה

אשמח לקבל אם יש לכם

תודה מראש

אנחנו פשוט שמיםפלפלתי
3/4 כוס שמן על כל מרגרינה - וזה יוצא מעולה.
בדוק ומנוסה.
זה עובד.

אותו מתכון- רק זה היחס.
האם יש לך אפשרות להביא לי את המתכון המלא?אם ה6
לעוגות- עוגיות.פלפלתי
1 ק"ג קמח
3/4 כוס שמן
4 ביצים
1 כוס סוכר
100 גר' שמרים (1 שמרית)
1 2/2 כוס מים פושרים.
מיץ מלימון אחד.

אחרי הקמח להוסיף שמן, ביצים וסוכר. לערבב ביחד עם השמרים והקמח, ללוש לגוש גמיש.
אחרי הלישה להוסיף 1 1/2 כפות שמן, לכסות ולהתפיח חצי שעה.
אח"כ לשים ביד ושוב משאירים לנוח בערך חצי שעה.
זה הבסיס של הבצק.
אפשר להוסיף ולמרוח עליו אחרי חלוקה של 6 חלקים ריסב, קקאו או מה שרוצים.

שבת שלום!
תודה רבהאם ה6
עוגת שמרים עם שמןאנונימי (פותח)אחרונה
תודה רבה
לאה קטנה
עוגת שמרים עם שמןאנונימי (פותח)

האם קיים מתכון לעוגת שמרים עם שמן, זאת אומרת ללא מרגרינה?

אשמח לקבל אינפורמציה בנושא

סלט תירס או בשמו המחתרתי: סלט קופסאות...עיטמית

 חשוב: יש להוסיף את תוכן קופסאות השימורים לסלט ללא הנוזלים.

גירסה א'

1 קופסת שימורי תירס

שליש קופסת שימורי גמבה. לא יותר, אחרת יוצא חמוץ מאוד!

שליש קופסת שימורי מלפפונים במלח

1 קופסת פיטריות, לא חובה

1 קוביה קפואה שמיר=1 כף שמיר קצוץ

3 כפות מיונז

טעים מאוד: לטבול לחם ברוטב שנשאר בקערה ובצלחת.

 

גירסה ב'

1 קופסה שימורי תירס

1-2 קופסת שימורים טונה, לפי מספר הסועדים, עדיף במים

שליש קופסת שימורי מלפפונים במלח

שליש קופסת שימורי גמבה

1-2 ביצה קשה מפוררת, לפי מספר הסועדים, אפשרות

פלפל שחור ופפריקה

3 כפות מיונז

אם מוסיפים טונה בשמן, אז רק 2 כפות מיונז. זה לא רק הבריאות, גם בגלל הטעם, אחרת זה יוצא שמנוני ודוחה.

 

בתאבון!

 

תפו"א מתוק בקטנהאנונימי (פותח)

אפשר לחתווך לקוביות או איזה צורה שרוצים ..בכ"מ העיקר זה התבלון.

ככה: לקחת קערה נפרדת ולשים :

שמן ,פפריקה,כמון ,,מוסקט,קינמון,עלי דפנה,

וכמובן לחתוך עגבניות,גמבות ושאר ירקות..

לערבב הכל להכניס לתנור 180 c.עד שישחים / לקחת סכין ולבדוק את הרכות..

להמיס מעט סוכר עם מים חמים ולפזר מעט לאחר שזה מוכן ..

לאכול עם סלט חסה ואלף האיים...

יאם..

 

אני צריכה מתכון למוס שוקולד בלי מרגרינה.אנונימי (פותח)

למישהו יש מתכון כזה?

תודה רבה!!

ממש פשוטאם הבנים12
מוס שוקולד
המצרכים:
100 גרם שוקולד מריר
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 ריצ' (1 כף אינסטנט פודינג וכף סוכר)

אופן ההכנה:
1. מפרידים את הביצים
2. מקציפים את החלבונים כשנהיה קצף מוסיפים את הסוכר
3. ממיסים את השוקולד ומוסיפים את החלמונים
4. מקציפים את הריצ' עם האינסטנט פודינג והסוכר
5. בתנועת קיפול מערבבים את הריצ' עם השוקולד אח"כ עם הקצף.
מוגזים לכלי גדול או קעריות ומקפיאים.
בתאבון!
מוס שוקולדאנונימי (פותח)
ריץ'
ביצה אחת
כף נס קפה
פירורי שוקלד.

אופן ההכנה
להקציף את כל החומרים מלבד השוקולד לקצף אחיד. לפזר ממעל את פירורי השוקולד ולהקפיא.
בתיאבון
הערות למוס של אם הבניםאנונימי (פותח)אחרונה
1.את הסוכר להוסיף תוך כדי הקצפה,ב-2-3 פעמים
2.אחרי שהשוקולד נמס לחכות שקצת יתקרר ורק אז להוסיף חלמונים כדי שהם לא יהפכו לחביתה
3. אני עושה בלי פודינג,רק עם ריץ בשלב 4,וזה מתוק מספיק
4.מומלץ, יוצא מעולה!!
אולי במקרה יש למישופלפלתי

כאן רעיון למשו, איזה מאפה או משו אבל לא פשטידה (כי זה לא הולך אצלנו)

שמתאים לסעודה שלישית, ואפשר לשים אותו על הפלטה אחרי הקפאה.

יש כזה דבר?

יש לכם איזה רעיון משו?

לא להקפאה אבל...אם הבנים12
אפשר תפוחי אדמה אפוים עם שמן,פפריקה, מלח,פלפל וקצת אבקת מרק.

או פסטה עם ירקות מוקפצים: בצל, גזר,גמבה ופטריות עם קצת רוטב סויה מלח ופלפל.

או בורקסים למיניהם...

שבת שלום!
תודה! את זה אני מכירה, אבלפלפלתי
הבעיה שלנו היא שבסעודה שלישית יכולים להיות לנו בין 3-4 אנשים למשו כמו 10-15.. והכל בהתראה של חצי שעה.
לכן צריך הקפאה.
אני אשמח אם יש לכם רעיונות חוץ מבורקסים (שזה טחון אצלנו כבר.. )

יש למישו איזה רעיון משו?
פיצה - ;זה גם מפשיר מהר, אפשר גם בלי גבנ"צאם הבנים12
לזניה או אטריות אפויות (עם גבינה או ירקות)אם ה6
אנחנו מקפיאים אותם ומפשירים על הפלטה וזה יוצא טוב
הפשרת לזניה בשבת - מותרתאנונימי (פותח)
בס"ד


אין חשש מהפשרת לזניה בשבת אפילו אם היא עם מעט רוטב,
כיוון והרוטב ספוג בבצק הלזניה, זה אינו רוטב שיגיע
לידי רתיחה ובישול כפי שקורה במאכל רוטבי בסיר.

בתאבון

רוזיטה
נראה לי שזה הבדל בין ספרדים לאשכנזים.אנונימי (פותח)
רעיונות שוניםאנונימי (פותח)
בס"ד
1)מיני טבעולים אפויים, ופתיתים אפויים (מבושלים) לאחר הפשרה וחימום + קטופ' זה שילוב מוצלח בייחוד אצל הצעירים.
2)אפשר להעביר עיין על כל הקפואים בסופר ולקבל השראה ולהכין בבית.
3)עוד משהו לידיעה - אורז הוא תבשיל שניתן להקפיא
4)חוץ מזה שימורים הוא דבר שהוא תמיד טוב ויעיל בארוח פתע
גם פיתות ונקניקים קפואים וחומוס וסתם סלט חי ליד לפעמים משרת את המטרה
5)ולבסוף קציצות מטוגנות (למי שלא שומר דיאטה), קציצות דגים, בקר או עוף הוא דבר זול (כי מתווספת מסה של ביצים, קמח מצה דבר המגדיל את הנפח)והוא גם קל ומהיר הכנה.
שיהיה לכם בתאבון
רוזיטה
פשטידת פטריותאנונימי (פותח)
אפשר להכין פשטידת פטריות, אפש להקפיא אותה ולהפשיר ויש לה טעם מצוין!
חלבי?רוחמה הקראסיבה
אני אוהבת להכין לסעודה שלישית אגרולים, ואפלים, סיגרים וכל אלה.
וואפל כאלה במכונה.אנונימי (פותח)
שמכינים בבית.
וואפל- זה מאכל אמריקאי ;אם ה6אחרונה
בדומה לחביתיות הצרפתיות (קרפ),
האמריקאים מכינים בלילה או קונים אותה
ומבשלים את זה בטוסטר-ריבועים (לא פסים ולא משולשים)
בדר"כ אוכלים את זה עם סירופ שוקולד/ מיפל/ תות/קרמל וכו'
והמהדרין אוכלים אותם חמים עם גלידה!
אגב אפשר לפעמים למצא אותם מוכנים במקפיא בסופר ואז צריך רק לחממם אותם
אפשרי גם ...מא'-ת'
כובנה או ג'חנון בתוספת רסק עגבניות וביצים קשות,
אין מה לחשוש לגבי הביצים מקסימום עושים סלט ביצים

שבת שלום !
עוגיות "קוקיז"אנונימי (פותח)
מישהו יודע או מכיר מתכון לעוגיות קוקיז האלה המטריפות שמוכרים בבתי קפה ובמעדניות? אלה הכהות עם השוקולד צ'יפס הענקיים, והבהירות עם השוקולד צ'יפס הגדולים משוקולד לבן. אלו לא עוגיות שוקוצ'יפס רגילות.
יש עוד עיצה מחברה שלי:תחליף למרגרינהאנונימי (פותח)

אם כתוב במתכון כוס מרגרינה לוקחים כוס שמן וממלאים ס"מ מהסוף ואת הס"מ שנשאר ממלאים במים ואז מערבבים במהירות למשך דקה. המרקם שיוצא דומה למרגרינה מומסת וזה טוב לעוגיות ועוגות וכל המתכונים הרגילים.

תנסו.... בהצלחה! ושנהי'ה בריאים! 

נשמע ;מעניין, למרותפלפלתיאחרונה
שבד"כ מים מקשים את הבצקים ולא הפוך. אבל שווה לנסות פעם.

ועכשיו סתם הסברון לכל החדשים שכאן-
השירשורים כשמם כן הם- יוצרים שרשרת של תגובות להודעה מסויימת. אז יש לנו כאן כמה שרשרות עם הודעות שונות, נושאים שונים שאליהם יש הרבה תגובות. התגובות צריכות להיות קשורות לאותו שירשור כדי שנבין לאן זה שייך ולאיזה גולש זה פונה.
אי לכך ובהתאם לזאת נשמח מאוד אם תלחצו על "כתיבת הודעה" במקרה של פתיחת שירשור חדש על נושא חדש.
אם ברצונכם להגיב לגולש כלשהו בשירשור מסויים לחצו בבקשה על "תגובה". אפשרות שנמצאת בחלקה התחתון מצד ימין של התגובה שאליה רוצים אתם להגיב.

בהצלחה לכולנו!
יום טוב.