לא הגיוני שאני פותח אוצר החכמה וכתוב שיש ברשימה של הספרים שלהם
12 מליארד ספרים??
[אמנם גם עתונים וצילומים של דפים בודדים נחשבים אצלם לפעמים, אבל עדיין, משהו מוזרר
זה המספר שמופיע
12005226511
לא הגיוני שאני פותח אוצר החכמה וכתוב שיש ברשימה של הספרים שלהם
12 מליארד ספרים??
[אמנם גם עתונים וצילומים של דפים בודדים נחשבים אצלם לפעמים, אבל עדיין, משהו מוזרר
זה המספר שמופיע
12005226511

תילי חורבותאבל בלי קשר נפצים זה מסוכן ומלחיץ, גם לא לפוסט טראומטיים.
ככה שאני מברכת על כל פוסט/טור סוחט דמעות/שיר/חמשיר/הייקו שיגרום לאנשים להפסיק עם הדבר הנלוז הזה
אם בדקתי והסביבה נקייה מפוסט-טראומטיים, מותר לי להציק לאנשים ולסכן את עצמי ואותם?
ואם אני עושה דבר תקין ובריא ומועיל, אני צריך להימנע כי למישהו יש טראומה מזה? (כמובן צריך להזהר אבל בגבולות הסביר)
תפיסת הקורבנות כסיבה יחידה להימנע ממעשה רע ומזיק היא דבר מסוכן מאד לחברה ולהתנהלות תקינה שלה.
אבל אני לא מצפה מכל שיר ופוסט שמעורר להפסקת שימוש בנפצים להקיף את כל התוצאות וההשלכות של שימוש בנפצים, הוא ספציפית התמקד בסיבה אחת. ואדרבא, אם אתה יכול לכתוב שיר שמאחד את כל הסיבות והבעיות נשמח לקרוא
קמפיין שמתייחס לבעיה האמיתית - מצוין.
הנה
ילד קט חמוד ונחמד
שרוצה לחגוג חג מיוחד
נפצים זה מבהיל, אתה כבר יודע
גורם לכל אחד לקפוץ כמו צפרדע
אבל להבהיל אנשים זה דבר אכזרי
אז במקום זה שב ותלמד כוזרי
ואם אתה חושש, ואולי מעריך
שעשר אצבעות אתה לא צריך
תמצא הזדמנות בלי להפריע לשכנים
בספארי או בצה"ל בעוד כמה שנים
חחחח אחלה קמפיין, נוגע בנקודות חשובות. ראוי לפרסם בכל פלטפורמה אפשרית
קולמוס הנפש.אחרונהאם יש לכם אפשרות לכתוב בפתק בין 1 ל-3 עצות שיישלח חזרה בזמן לעצמכם כשהייתם בני 12, מה יהיה רשום בפתק?
וגם:
"אם תנסה לשנות משהו, כנראה יצא יותר גרוע. אני נמצא במקום מצוין, יש לי בעיות משלי, אבל אל תנסה לשנות"
תאמין בטוב שיש בך. יש המון.
אל תתרשם מידי מכל מיני ביקורות של חברים וכדומה.
תשתדל להוסיף טוב.
ואם יש לך הורים או מורים שאתה יכול להתייעץ איתם בצורה פתוחה, כדאי לעשות את זה.
הצלחה רבה!...
[לפעמים אחרי שנים, אנחנו רואים שדברים שהיו נראים לנו כמו "הרים" בגיל צעיר יותר, הם כבר ממש לא מי יודע מה, ושיש בנו הרבה כחות ושמחה..]
אל תסתיר כלום. כלום! אתה שומע? לא משנה מה זה, הסודות הכי גדולים שלך - תשתף איתם. שהדברים והסודות האלה יסגרו כשאתה צעיר וכשתגדל הם לא יהיו יותר, לא תצטרך טיפול, לא תצטרך פסיכולוג - תהיה שלם, כשר, טהור. תספר להם, אני מתחנן, זה יציל אותך מהכל.
כמה הערכה עולה בי על השאלה הזו. כי כמה קל לא לשאול אותה ולהישאב במקום למקום השורד שמנסה רק לעבור ולברוח. אז אשריך. ממש. על הרצון הטוב שבך ששואל את השאלה היקרה הזו. ונראה לי שאפשר לענות כמה תשובות. אבל אנסה את הקרובה יותר ללבי ואולי תגע גם בך.
אתה מאמין שיש משמעות בעולם? שאינך עוד סתם יהודי אלא בעל תפקיד שאין לו תחליף בעולם כולו? אתה מאמין שיש בורא לעולם שמסדר את העולם בסדר אלוקי מדויק הרבה מעל להבנת ההגיון שבנו? כי אם כן, פשוט שיש תשובות לשאלותך. פשוט שאתה במקום הכי נכון שאתה צריך להיות והתפקיד האמיתי הוא להצליח לגלות זאת בך. פשוט שחיילך צריכים דווקא אותך, מפקד שאינו המוביל המושלם ונותן מקום גם להם. פשוט שהתפקיד הוא הוא שיתן לך את הביטחון שלא תפחד להיכשל יותר, שתדע שאתה מסוגל להתגבר מעל הרים גבוהים אף יותר.
אפשר לפתוח ספירת הגומר. אפשר להישבר ולהתפז"ם ולתפור רצועות מגניבות (בכלל לא נגד...). ואפשר לומר לעצמך שאם אתה כאן (ואין לך אפשרות סבירה אחרת) - כנראה שדווקא כאן מקומך. שדווקא במקומך כמפקד תגלה את החסר, תעלה דרגה מעל, תתרום את מה שאחרים לא יוכלו. כנראה שאף אחד לא יכול להחליף אותך.
כשתביט כך במציאות העולם יהיה ורוד יותר. פתאום התפקיד מסתדר, פתאום אפילו כיף ~
וכמה נפלא לפקד בצבא יהודי המגן על העם והארץ...!
אולי התלהבתי מעט. ואולי שווה גם קצת לך (;
אני בטוח שלא הייתה כוונה לפגוע, אל תקחי ברצינות, תחליקי הלאה
מה מדברים עלי שם??
עקרונית אין אישור
סודוצ מדינה...
כולה מדברים על הגבות שלי וכל מיני מירמורים אחרים

ראיתי רק עכשיו וטוב שכך כי זה בא ממש במקומו, תודה!
ומדהים כרגיל
זה לייד כפר אדומיםmeir D
meir D
שתיהן צולמוmeir D
אפשר בהחלט לארגן איזה משהו לכל יושבי הפורום😉meir Dכמו ארצנו היפה והמקודשת
הקטע הזה שיש תקופות שאפילו המדבר פורח... זה תמיד מרגש אותי.
תודה ששיתפת!
בבוקר זה תמיד לחם
אחרון? אני באמצע

בבוקר שקשוקה עם לחם
ועכשיו טחינה עם לחם
סתרי המדרגה
הראשון- קלמנטינה
האחרון- תבלינים ורטבים, לבדוק שהדגים טעימים בלי לאכול...
הייתי ממליצה לעשות שיחה עם החבר (אם הוא באמת חבר טוב שלך בסוף הוא יסכים...) לשבת איתו ולהסביר לו באמת שזה ממש לא הייתה הכוונה שלך. להפך. במיוחד בגלל שזה היה קשר ארוך אין שום סיכוי שתעשה דבר לו דבר כזה... (אצלנו זה חוק האקסים של החברות....)
לגבי החברה שגרמה לכל הדבר הזה- תשלח לה הודעה שהיא קצת לא הבינה אותך... ותבקש יפה שתעביר את המסר הלאה ברור לבחורה. שלא תאכל סרטים על כלום.
בהצלחה. ממש לא אשמתך. זה יעבור
לא מבינה את הנוהל הזה,
היא כבר לא חברה שלו אז על מה הסרטים,
מבינה את זה שתחכה זמן מה שלא תפתח קשר כשהפרידה עוד טריה אבל מכאן ולחסום? ואם היא הזיווג שלך לדוג'? אז מה ההתנהגות הזו?
אם היא יצאה עם חבר לשך אז זהו היא מחוקה?
ולא הבנתי מזה התחזקנו ביחד? סתם קשר עם ידידה? לא למטרת חתונה?
וגם למה היא מאוד נבהלה?
ממש לא ברורה לי ההתנהגות הזאת, לא הבנתי ולעולם לא אבין...
דעתן מתחילכואב לקרוא.
ואולי, אולי לכתוב לו מכתב שכזה. משלוח מנות מוקדם, אולי אפילו לצרף משהו מתוק. מכתב מלבך שרק רוצה לטוב. לא חייב להסתבך, אפשר לכתוב ממש את דבריך כאן.
על דף בכתב יד מונח על שולחן או בפתח הדלת... אולי אולי יעזור.
שיהיה אור בדרך.
אולי. אבל יש מה להפסיד?~
ב. ה"חברה" הזו שלה, ממש מופת לשמירת הלשון... גועל נפש, איך שאנשים מחילים את השטויות שבראש שלהם על אחרים - ומסכסכים בלי היסוס.
ג. מה שהגבת לחבר שלך זה מצוין. לא צריך מעבר לכך.
ד. אם מישהו חסם אותך, ההפסד כולו שלו...
ה. אם יש לך אפשרות לומר גם לבחורה הזו, שלא עלה בדעתך לצאת עם מישהי סמוך לכך שהחליטה שלו ביחס לחבר טוב שלך, מה טוב. אם לא, לא בעיה שלך..
העיקר תדע שאתה בסדר. מה שיכולת, עשית. תמשיך בחייך. תמשיך להיות חבר טוב של הבחור הזה, אחרי שהסברת לו.
ואולי יצא לטובה. שמא העניינים עם הבחורה ההיא היו הולכים לכיוון שלא התכוונת, והיא כן היתה רוצה להכיר יותר בזמן שמבחינתך זה עוול לחבר שלך - ואז היית מסתבך יותר. אולי הקב"ה ראה את טוהר כוונותיך, אז הציל אותך מזה...
תילי חורבות
חסדי היםוספק אם אמצא משהו זול יותר...
שלום,
מיהם כל האנשים בסרטים וסדרות שמופיעים רק באיזשהו פרק ספציפי להרבה זמן או לפעמים כמה דקות ולפעמים אפילו פחות.
נניח בסדרה על בית חולים. אז בפרק מסויים יהיו כך וכך חולים, כך וכך בני משפחה של החולים וכו' - נניח סך הכל 30 שחקנים שיהיו אך ורק בפרק הזה. אז אם נכפיל את זה באינספור סרטים וסדרות... מגיעים אפילו למאות אלפים (אולי יותר..)
אז מי אלו השחקנים האלו?
הרי מי שילך ללמוד משחק וכו' לא יסתפק בדקה שתיים באיזה פרק באיזה סדרה.
נניח הסצנה המפורסמת של שוורצנגר בבר בסרט שליחות קטלנית - אז יש שם איזה 10-20 אנשים שבסצנה הזאת למשך מספר שניות וזהו... וכך בעוד אינספור סצנות כאמור.
אז מאיפה משיגים את כל השחקנים האלו? וזה לא שחקנים שרואים שהם חוזרים על עצמם בעוד מקומות (לפחות אני לא רואה, אולי כן).
הרי נניח על צילום כזה ישלמו כך וכך מאות דולרים וזהו... אי אפשר להתפרנס מזה... וזה יהיה נניח מקסימום יום צילומים אחד, אולי אפילו רק כמה שעות ונגמר. אז מאיפה האנשים האלו מגיעים?
יש איזה רשימה עצומה של אנשים שיודעים רק טיפה לשחק ופשוט מזמינים אותם לצילום של כמה שניות לפעמים? משהו אחר?
אבל זה לא ניצבים שפשוט עומדים שם, הם עושים תפקיד של כמה שניות עד כמה דקות.
מחושלת
תילי חורבות
תילי חורבותאחרונהאבל בעצם להמליץ על עצמי
אני עושה הרצאות על כלכלה חסכונות השקעות ועשיתי את זה כבר בכמה ערבי גברים והיה מוצלח ממש
תילי חורבותזה מפעיל רגשית ברמות אחרות,
מצד אחד אתה מרגיש שאתה חייב להיענות לחוסר אונים שלהם,
מצד שני יש שם צורך שלעולם לא יסופק, וכמה שתיענה הם יצטרכו עוד.
ושלא נדבר על הדרמות....
ואוו הותשתי.
אבל להגביל אני צריכה. דחוף....
זה לא תמיד סוחט
זה יכול למלא ולעשות טוב
ולפעמים.. תלוי בך ובלוז שלך - את יכולה להרשות לעצמך להיסחט.
אבל לפעמים זה יכול לעשות לך רע, לכן כדאי לדחות את השיחה לזמן אחר (למעט אם זה ממש דחוף)
ולפעמים אין לך זמן לזה
ו.. לאט לאט הם לא יתפרקו כשאת לא תעני להם אחרי חצי דקה
זה באמת גומר...אוי טאטע!
אבל כשאני יודע שאני בעצמי חסר אונים אז זה משאיר לי את היכולת לעשות מה שאני יכול במסגרת הזאת ולא להיכנע לדרישות חיצוניות לעשות ולתת כשאין לי (מה שבפועל לא עוזר לאף אחד...)
יש משהו שנקרא להיות האלוהים של מישהו שזה סוג של בלבול במושגים,
וכשמחזירים את המקום הנכון של אני לא האלוהים של אף אחד אז יותר קל להגיע לנתינה ממקום של מתי שאפשר אני נותן ומתי שלא לא. כי העולם לא תלוי בי, אז אני לא צריך לסחוט את עצמי כדי שמשהו טוב יקרה.
הקיצר אני מקווה שזה מובן
![]()
וזה לא הופך אותם לפחות "גברים".
אבל תשים על השתק![]()
גם ככה כמעט את כל השירים אפשר לשמוע על ידי
זמרים או להקות ילדים,
שירת נשים זה עניין שנשברו עליו הרבה קולמוסים וכנראה לא אחדש כלום מעבר למה שנאמר כאן ברמה ההלכתית.
בגמ' כתוב קול באשה ערווה, זה משפט שיכול להיות קשה לשמיעה לאוזן של הישראלי הממוצע, אבל לעניות דעתי חז"ל התכוונו למשהו קצת יותר עמוק (האמת שינה מחלוקת האם האיסור הוא מדאורייתא או מדרבנן).
יש משהו מאד עוצמתי באשה כשהיא שרה שיכול לגרום להתעוררות המקומות העמוקים בנפש האדם שקשורים ליכולת שלו ליצור חיבור אמיתי עם אשה. לכן חז"ל ברוח קדשם הגדירו זאת כדבר פסול על מנת שנדע לקדש את אותו מקום, ונשמור עצמנו טהורים לבני/בנות זוגנו.
אם מרגיש לך ש"זה לא אתה" כמו שכתבת, זה מעיד על מקום מאד טהור בתוכך אשריך!
ולאידך כשכתבת שזה "עינוי לא לשמוע שיר שאתה אוהב", אדרבה זה מה שנתבע ממך. ישנה בחינה שהקב"ה רוצה שנמסור את הנפש על קיום מצוותיו, והנה זה הגיע לפתחך
אני די משוכנע, כמו שאמרו לפני, שאפשר לשמוע את השיר גם באופן שיהיה תואם את הרצון הפנימי שבך - את ההלכה.
איך זה שיש אנשים שאשכרה יש להם בחתונה 800 ועד אלפי מוזמנים?
איך יכול להיות לבן אדם כל כך הרבה מכרים?
ואני לא מדבר על פוליטיקאים וכדומה.
חברים של ההורים, אנשים מכל העבודות שהיו, בני דודים מדרגה רביעית...

ומי שיכול להרשות לעצמו כל כך הרבה מוזמנים בדרך כלל יכול להרשות לעצמו אולם יקר עם אוכל יקר כו'