ג'ו ביידן גדול האנטישמייםבינייש פתוח

אין שום קשר לאנטישמיותימ''ל

במקומו גם אני הייתי אומר אותו דבר.

אדם שמכר סודות מדינה למדינה אחרת הוא בוגד, ויש שיאמרו שהעונש היה צריך להיות מוות.

כישראלי אני כמובן בעד בגידות כאלה שהן לטובתנו, אבל בתור איש שלטון אמריקאי הגיוני שהוא יהיה בצד האמריקאי.

כן, אבל יש נורמות.הָיוֹ הָיָה

ועל סיפור כזה, מל'עשות, החוק היבש האמריקאי ממש ממש ממש לא מתקרב למה שהוא קיבל, בטח לא לעונש מוות (בחייאת..).

גם אי שלשטון אמריקאי אמור להיות מוסרי וישר. אי אמ סורי.

אני לא מכיר ענישה אמריקאית למרגלים אחריםימ''ל

אבל ככל הידוע לי העונש על בגידה בארה''ב הוא עדיין עונש מוות (באופן עקרוני כמובן, החלת העונש תלויה בחומרת המעשים ובביסוס האישום וכו'). אני לא חושב שיש כאן חוסר מדתיות, ואני מאמין שלו זה היה הפוך (ישראלי שמכר סודות וריגל עבור מדינה אחרת) אתה היית מתנגד לשחרור.

מרגלים רוסים שפגעו פי כמה בביטחון ארה"בחדשכאן
לא ישבו כך בכלא.
לטעמי כוחה ומעמדה, כמו כך חשיבותה בעיני עצמה, של ישראל הוא שיצר מציאות כזו.
ממש לא מזמן קראתי על יוליוס ואתל רוזנברג, הם הוצאו להורגימ''ל

בטח גם כאן תתענו שמדובר באנטישמיות, הרי אם הם היו רוסים גויים הם אפילו לא היו יושבים בכלא.

במקרים אחרים נעשו חילופי שבויים (בתמורה למרגלים/לוחמים אמריקאים) ועיסקאות שונות, לרוסיה יש הרבה יותר כוח מיקוח מישראל.

בהחלט!חדשכאן
זה מה שכתבתי בסוף דבריי,
אני בהחלט לא חושב שזה אנטישמיות כלפי פולארד, אם כבר כלפי ישראל..
בהחלט הם הוצאו להורג כי היו יהודים?ימ''ל

אבל שם לא היה שום קשר לישראל.

ואני לא מבין אם אתה מתכוון שזו אנטישמיות או בגלל "כוחה ומעמדה וחשיבותה בעיני עצמה של ישראל" ומה זה אומר בכלל.

בהחלט היה על הסוף..חדשכאן
אני דיי מסכים איתך,
חולק על הצגת העונש שלו כשכיח
בשום מקום לא הצגתי כךימ''ל

אני לא מכיר את מקרי הריגול והעונשים עליהם בארה''ב, כמו שאני לא מכיר את דעת ביידן עליהם.

התייחסתי לעיקרון ולהתבטאות של ביידן, ולכך שייחסו אותה לאנטישמיות.

והתייחסתי לכך שהמקרה שלו היה חריג 🙂חדשכאן
חריג בעונש בשקלול הנתונים

אפשר להוריד בינינו את הקטע של האנטישמיות..
אוקיי, אז לא הבנתי על מה ולמה אתה חולקימ''ל

אני מתחיל לחשוד שזה נובע מאנטישמיות כלפיי.

תהיה בענייניםבינייש פתוח
הגורם כנראה שועדת שיחרורים החליטה פה אחד על שחרורו היא כי ראש הCIA שאחראי על טרפוד שחרורו בשנות ה90 באיזה שהוא שלב הוא כבר טען שהעונש שקיבל חצה כל גבול הגיוני ודרש את שחרורו באופן מיידי וטען שאם לא כך יעשה, מדובר באנטישמיות נטו. מאמר מ2014:

עכשיו אני מבין שהבנתי אותי 😏חדשכאן
לא מדובר על סתם מכירת סודות מדינהברגוע

מדובר על מידע שהם התחייבו להעביר למדינת ישראל. בתכל'ס הם אלה שהיו אמורים להתנצל בפנינו..

חוץ מזה שמדובר על מדינה ידידותית, כך שאני לא חשוב שמדובר בבגידה.

התביעה שם בכלל דרשה 20 שנה בכלא, ורק בגלל מסמך סודי שהתברר אח"כ כשיקרי, גזרו עליו מאסר עולם.

שוב, אתה מסתכל מעמדה ישראליתימ''ל

וזה מובן, אבל תבין שהאמריקאים לא רואים את זה כך וגם זה מובן.

אם את החומר הספציפי הזה הם היו אמורים להעביר זה נתון במחלוקת, ובכל מקרה גם אם הם היו לא בסדר - ריגול זה ריגול.

וזה שמדובר בריגול של מדינה ידידותית - יש שיגידו שזה דווקא חמור יותר.

היחס לריגול ממדינה ידידותית קל יותר מאשר ממדינת אויב..אדם כל שהוא

וראיתי שהזכירו בהקשר הזה את סטיבן לאלאס, שהעביר באופן שיטתי מידע בטחוני רגיש מארה"ב ליוון, ונידון ל14 שנות מאסר.

ברור, חוקית זה כך אבל ביידן לא דיבר מבחינה חוקית וגם אני לא.ימ''ל

אני מאמין שאת אותם דברים ביידן היה אומר גם על סטיבן לאלאס.

הטענה שהמניע הוא אנטישמיות מגוחכת בעיניי.

אני אומר שבאותה מידהבינייש פתוח
שביידן אמריקאי ורואה דברים כאלה יותר בחומרה וכבגידה, הוא גם איש ציבור וצריך להתחשב בנורמות ולא לתת עונש כבר יותר למי שלא סיכן אף אחד לעומת מרגלים רבים לטובת ברית המועצות או אל קעיאדה, וגם לכבד את היחסים עם מדינת ישראל
בתור ישראליברגוע
באמת לא היה מפריע לי שמרגל ישראלי-אמריקאי ישתחרר אחרי שנים בודדות בכלא, אם הוא העביר חומרים שהיינו מחוייבים להעביר ושהעברה שלהם לא גרמה לנו לנזק.

מסכים שביידן לא גדול האנטישמים, אבל כנראה שהוא גם לא חובב גדול שלנו..
בפועל, ארה"ב אספה הרבה מידע סודי בישראל לאורך השנים..אדם כל שהוא

ויותר סביר בעיני שגם כאשר מדינת ישראל מוצאת מרגלים כאלה, היא נמנעת מלתפוס ולהעמיד לדין אנשים שעשו את זה מסיבות דיפלומטיות, מאשר שאף פעם לא מצליחים לתפוס אותם,

ממש לא, רוב הנאצים לא הוצאו להורג וקיבלו קצבהבינייש פתוח
ומשום מה אתה מתעלם מהעובדה שריגול בין מדינות ידידותיות חמור הרבה פחות. ונחשפו לא מעט יחסית (שנים ספורות) האזנות בין ארה"ב למדינות אירופה השונות וביניהן
רוב?ימ''ל

היו מעטים שקיבלו חנינה בתמורה לעזרה במלחמה הקרה מול בריה''מ.

נראה אותך מונה כאלה שקיבלו קיצבה כמספר הנאצים שנהרגו במשפטי נירנברג. יודע מה? חצי.

אתה טוען שרוב הנאצים שנשפטו הוצאו להורג, או לפחות נידונו..אדם כל שהוא

למאסר עולם ולא יצאו מהכלא עד יומם האחרון?

[אני לא רואה קשר בין השאלה הזו לנושא השרשור, אגב].

טענתי דבר כזה?ימ''ל

זה נהיה ספורט להכניס לי מילים לפה או שגם אתה אנטישמי כלפיי? 🤨

התייחסתי לעניין של הקצבה, כאילו היה איזה יחס מועדף וסלחני לנאצים (בהשוואה לאנטישמיות לכאורה כלפי פולארד).

אם לוקחים את משפטי נירנברג ומשפט בלזן (לא מכיר אחרים) אז כן - רובם הוצאו להורג.

[גם אני לא רואה את הקשר, וגם אין מקום להשוואה בין מלחמה לבין ריגול ותפיסה של אדם בודד]

אז מה כן טענת?אדם כל שהוא

שיש פחות נאצים שהעונש שלהם קוצר בסה"כ מאשר נידונים למוות במשפטי נירנברג?

זה ממש לא נראה נכון.

ראה כאן- משפטי נירנברג הנוספים – ויקיפדיה

וגם פתיחה אקראית של כמה ערכים בקטגוריה פושעי מלחמה נאצים בויקיפדיה, נותנת לי את הרושם שלחלק גדול מפושעי המלחמה הנאצים העונש קוצר.

אמרתי מה טענתיימ''ל

שלא היה יחס מועדף או אוהד לנאצים, למעט בודדי בודדים שארה''ב חננה כדי שיסייעו לה במלחמה הקרה.

'נאצים' זה מאוד כוללני, היו מיליוני נאצים ורובם לא הועמדו לדין בכלל.

כשמדובר במלחמה וכמויות של 'נאשמים' אז ברור שיש רף נמוך של ענישה ושחרורים מוקדמים.

לא מובן לי איך הכנסת את "שיש פחות נאצים שהעונש שלהם קוצר בסה"כ מאשר נידונים למוות במשפטי נירנברג" למילים שלי, זה הרי ברור שהמשפט הזה מופרך.

מה שדיברתי עליו זו הקיצבה.

אלפי נאצים הועמדו לדיןבינייש פתוח
ופחות מ10 הוצאו להורג ועוד עשרות מתו בכלא. אני יודע על כאלה שלקחו תפקידים די משמעותיים והשתמשו ביהודים לעבודתם שמתו מרעב או תשישות בעבודתם וקיבלו 10-15 שנים בכלא ולפעמים העונש קוצר.
וכמובן כל זה עוד לפני שמתייחסים לנאצים שכלל לא הועמדו למשפט על מנת לעבוד בנאסא או לפתח מטוסים וטילים בחברות הצבאיות השונות בארה"ב
..ימ''ל
פחות מעשרה? 12 במשפטי נירנברג ועוד 11 במשפטי בלזן קיבלו גזר דין מוות. אלו המשפטים שאני מכיר, אולי היו עוד.

כמה הועסקו בנאסא? יש לי תחושה שאתה סתם זורק 'עובדות'.

ואני לא מבין מה אתה טוען בעצם, שבעלות הברית וארצות הברית אנטישמים חובבי נאצים שמחפשים להקל על נאצים ולהעניש בחומרה יהודים?
הם אלו שניצחו את הנאצים והרגו בהם בהמונים, והם אלו שתומכים בנו צבאית על בסיס שנתי במליארדי דולרים באופן שמאפשר להתמודד עם מדינות ערב.
בדקתי וזו באמת טעותבינייש פתוח
היו כמה משפטי נירנברג ומתו הרבה יותר מ10. אבל עדיין הרוב לא מתו ולא מעט קיבלו קצבה.
אני אומר שהעונש רחוק מלהיות מידתי ויש לכך כמה גורמים (כמו החולשה של ישראל) אך כשזה מגיע לרמה כזאת יש גם גורמים אנטישמים על הדרך.
יש אנטישמיות בארה"ב. היו אנשי עסקים רבים שתמכו כספית במפלגה הנאצית במספרים מאוד גדולים. פורד הוא דוגמא אחת מתוך רבים שגם לא הועמדו לדין אפילו כשתמכו במפלגה תוך כדי שהצבא האמריקאי היה עמוק במלחמה.
אתה טועה בהרבה דברים.מי האיש? הח"ח!

אבל בעיקר אתה טועה כשאתה "ממש במקרה" מכנה "גדול האנטישמים" את מי שהרגע פשוט עיצבן את הימין כי הצליח - כדמנטי מושחת - להעיף מהבית הלבן דמנטי מושחת. אבל את זה שהימין אוהד.

אני מכנה אותו כך רק בגלל פולארדבינייש פתוח
לפני שנחשפתי לכך אמא של חבר קראה לו אנטישמי והבהרתי לה שכל הצבעותיו היו בעד ישראל.
למרות שמפלגתו מלאה אנטישמיים וגם בסקרים מצביעיו ותומכי מפלגתו אינם אוהדי ישראל. אבל עכשיו אני משנה את בגלל פולארד
רגע...מי האיש? הח"ח!

אז בעצם זה אנטישמי יותר גדול מההוא שנכנס עם התת מקלע לבית הכנסת (סליחה, "המרכז הקהילתי" לפי הרבנות בישראל, זה הרי קונסרבטיבי) בפיטסבורג ושלח אחד עשר יהודים לקבר? יש אתר דירוג עם הקריטריונים המדוייקים לגודל האנטישמיות? איך זה נמדד, ביחידות של דצימטרים או הקטאליטרים?

זה לשון גוזמאבינייש פתוח
(כמו שילד בגיל יסודי שטוען שחזק פי מיליון מחברו מבין שזה לא באמת הגיוני אם לא הבנת)
אין ספק שזה חמור מאוד לתת עונש חמור בהרבה למרגל במדינה ידידותית אבל אני לא טיפש ויודע שג'ו ביידן כנראה לא תומך טרור (הכנראה הוא כי בכל זאת הוא שימש כסגן של נשיא שהעלים עין מכנופיות סמים של חיזבאללה כדי לא לפגוע בהסכם הגרעין עם איראן ומסוכן אחר שהיה מקורב אליו והולך לחזור לתפקיד ציבורי, הלא הוא ג'ון קרי, הודה שההסכם יביא הכנסות כספיות לאיראן שיגיעו לארגוני טרור)
העיקר כמובןמי האיש? הח"ח!

שביום בו ג'ב בוש הכריז על התמודדותו למועמדות לנשיאות מטעם המפלגה הרפובליקנית לבחירות של 2016, אתה כמובן זעקת את זעקתו של האסיר האומלל שלנו, שאותו גילגלו מכל המדרגות האבא שלו (ג'ורג') והאח שלו (ג'ורג') וכמובן מי ששיחק בהם על חוטים, דיק צ'ייני.
אני מריץ חיפוש, בטוח שאמצא שכינית גם אותם בכל מיני כינויים.
כי הרי אין כאן שום דו פרצופיות חלילה, וזה ממש לא קשור לנצחונו של ביידן, סתם כך ביום קר ובהיר של כסלו נזכרת בסיפור.

אל תאמין לי שנזכרתי בזה הרגע במקרהבינייש פתוח
(דווקא יש לי מיגו, הרבה יותר יעיל להודיע את זה לפני הבחירות, במיוחד כשיש ניק קבוע מעצבן ושמאלני בפורום פוליטיקה שירד מהארץ לאמריקה ושאולי הצביע לביידן, לא בדקתי...)
בכל מקרה אני מרשה לך לחשוב עלי מה שאתה רוצה
הסבתא רבא של ההיתממויות.מי האיש? הח"ח!

אפשר לחשוב שרק המיסגור או ההתקפה המגוחכת הזו היו חסרים, ושבלעדיהם היחס לבחירות באמריקה לא היה אפוף תחושת גיוס חירום כאילו אחד הצדדים הוא ציונות צרופה והאחר - טוב, נו, מה שטענת, אנטישמים מתועבים גרועים מהגרמנים. הדו פרצופיות הזו ניבטת לאורך ולרוחב של האתר הזה, או עשרים אתרים,  בנוגע לפוליטיקה האמריקאית.

פשוט תודה באמת, שאתה מעלה באופן חד צדדי את יחסו של מי שעכשיו ניצחונו הוא לצנינים עבור הימין הישראלי. ושההקשר הוא לא הבחירות אלא התזכורת שקיבלנו לפרשת האסיר האומלל, שזוכה איכשהוא עכשיו למעט אוויר לנשימה, לא כי טראמפ נקף אצבע בשבילו אלא כי פשוט תקופת עונשו מוצתה עד תום, אבל אתה תשלוף רק את השייכות של המנצח המעצבן מהבחירות לעניין. ושאתה מתעלם באורח מביך ממה שעשו לו בני משפחת בוש והנלווים עליהם לאורך 12 שנים. סתם כי ככה אתה יוצא טוב בפורום הזה, או בישיבה כשאתה פוצח בנאום, או בבית הכנסת כשמכבדים אותך בבמה.

אני יכול לחוש אלף פעם אימה וחרדה מנצחון של המפלגה הדמוקרטית, אבל לא אהיה דו פרצופי לרגע אחד לגבי הרפובליקנים, ולא אהפוך כל עניין או בעיה עם דמוקרט לתיוג "גדול האנטישמים", רק כי זה יזכה אותי במחיאות כפיים מתלעלעות מההמון.

למה אתה מדבר על חלקם של משפחת בוש בפרשה?בינייש פתוח
הם לא אמרו שהוא חייב למות בכלא ושישתחרר על גופתם המתה, לפחות לא ידוע לי. וגם אם כן, לא הייתי חבר בפורום הזה בתקופת נשיאותם ובתקופת האבא הייתי ממש ילד קטן וגם בתקופת הבן הייתי ביסודי בלי להבין בפוליטיקה, בטח של חו"ל כך שאין מה להשוות בין תקופת ימינו לתקופתם מבחינתי ומבחינת הפורום (שלא היה קיים בתקופת האבא והיה גבולי עם הבן)
"אין מה להשוות"מי האיש? הח"ח!

אצל מי שלא מבין מהחיים שלו אבל מתעקש להתעסק.
ביידן היה שם לאורך אותן שנים בדיוק, מה לעשות שהוא לא היה אז הנשיא ולא הסגן.
לא נראה לי שידועים לך הרבה דברים באופן כללי, כמו למשל שכל תקופת תחילת מאסרו ושנות הכלא הקשות ביותר החלו אצל פאפא בוש, שזה לא צריך לעניין אף אחד אם כן אמר או לא אמר או מה אמר, הנקודה היא שאצלו הוא נזרק לכלבוש הכי נורא ואתה החלטת שזה לא מהעניין, כאילו שזה תלוי בדעתך בכלל.

זה לא חלק מהעניין כי הוא לא יחזור לנשיאותבינייש פתוח
החוק בארה"ב לא מאפשר זאת. ובתקופה שהוא היה, לא התעסקתי בזה. התעסקתי בללמוד ללכת ומאוחר יותר למדתי לקרוא ולכתוב
תיקון טעות בעקבות בדיקה: אפילו לא נולדתיבינייש פתוח
טוב.מי האיש? הח"ח!

משאיר לקורא לשפוט מה כאן תשובה עניינית, ומה מצדיק - אחר כל הדיבור הזה - לפתוח דף עם ההצהרה הבומבסטית שמישהו הוא לא פחות מאשר גדול האנטישמים, ולא נניח ואגנר, או אולי המופתי.
הדבר האחרון שאני מיניתי את עצמי לכנות משהו או מישהו, זה מקסימום שאני מגדיר את ראש העירייה אצלנו כקצת אופורטוניסט (אבל עדיין בכללי הוא אחלה).

כבר הבהרתי שזו גוזמאהבינייש פתוחאחרונה
נראה לי שפשוט קראתי את מה שכתבת-אדם כל שהוא

"רוב הנאצים לא הוצאו להורג וקיבלו קצבה -"

תגובתך - "ממש לא."

מסקנה לוגית: כלומר, לפחות חצי מהנאצים, הוצאו להורג ו/או לא קיבלו קיצבה.

ציטוט "נראה אותך מונה כאלה שקיבלו קיצבה כמספר הנאצים שנהרגו במשפטי נירנברג."

כאן כבר יש קפיצה לוגית קטנה, שכוונתך לומר שזו משימה בלתי אפשרית.

אבל אם מקבלים את ההנחה הזו, הרי שאתה אומר שמספר הנאצים שקיבלו קצבה קטן ממספר הנאצים שנהרגו במשפטי נירנברג.

ואם מתרגמים את הביטוי קיבלו קיצבה -"העונש שלהם היה מאסר לתקופה מוגבלת", מגיעים למשפט הראשון שכתבתי-

"רוב הנאצים שנשפטו הוצאו להורג, או לפחות נידונו.. 
למאסר עולם ולא יצאו מהכלא עד יומם האחרון"

ואם מתרגמים אותו ל"עונש שלהם קוצר"- מקבלים את המשפט השני שכתבתי - "שיש פחות נאצים שהעונש שלהם קוצר בסה"כ מאשר נידונים למוות במשפטי נירנברג"

בכל מקרה, זה באמת מופרך.

ואוו... כמה שטויות בתגובה אחת,מזמור לאל ידי
אפילו ביחס אליך...
אם פולארד היה יושב בכלא עד עשורמשה

אף אחד לא היה מדבר. לכולם היה ברור שהוא צריך להענש אבל לא ככה...

תראה,ימ''ל

הוא השתמש בתפקיד שלו והעביר מאות אלפי מסמכים מסווגים למדינה אחרת.

בתור ישראלי - אם היה נתפס כאן מרגל בסדר גודל כזה שהיה מעביר מסמכים למדינה זרה, אפילו אם היא ידידותית - הייתי מתנגד לשחרור שלו עד יומו האחרון, ולו מהסיבה ההרתעתית.

כמובן שאני שמח שהוא שוחרר, אבל זה כי אני ישראלי.

המסמכים שהוא העביר, הם כאלו שארה"ב היתה מחוייבת להעביר לישראק"ש
לפי ההסכמים בינהן.
רשע מרושעארלט

אפרופו פולארדsimple man

הכי מצחיק היה אולמרט שאמר שהוא מתנגד לשובו של פולארד לארץ, ושלא צריך להעריץ אותו כציוני נלהב כי הוא לא עבד בהתנדבות אלא עבד בשביל כסף.

אולמרט_מדבר_על_אנשים_שעבדו_בשביל_כסף

בוכה/צוחק

המציאות עולה על כל דמיון ואין גבול לביזיוןבינייש פתוח
תכל'סברגוע

אין גבול לחוצפה ולחוסר הבושה. לא יאומןארלט

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אוראחרונה

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?
🤗הרמוניהאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים

אולי יעניין אותך