א. בעיות תארוך כאלה ואחרות היו ותמיד יהיו. פלאונטולוגיה כמו גם ארכיאולוגיה היא לא מדע מדוייק. זה לא סותר מיסודו את הרעיון של ההתפתחות ההדרגתית של עולם החי.
ב. ההשקפה שהחיים זה משהו משתנה ומתפתח, נוצרה ל פ נ י שנמצאו רוב המאובנים שתומכים בה. למעשה הביולוגים הלכו בעקבות היסטוריונים ובלשנים שחקרו את התפתחות האנושות והגיעו לשפות קדומות ותרבויות קדומות.
ג. אין צורך בדוגמא של גלגלי שיניים, כל תא חי מורכב לאין ערוך מכל ההנדסה האנושית.
אבל האמירה 'זה מורכב מאוד, סימן שזה מתוכנן' זה סוג של כשל לוגי. מין אמירה שאי אפשר לשאול עליה שאלות או להפריך, כי היא 'תמיד נכונה', הרי היא כוללת את כל היקום.
אם אני אקח אותך למערת נטיפים ואראה לך יצירות מורכבות ומרשימות, חלקן נראות כמו פיסול של משהו שקיים במציאות, ואגיד לך שהן נוצרו ע'י טיפטוף מים שמכילים מינרלים? אתה יכול לענות לי 'גם זה מתוכנן, הרי זה חלק מהבריאה'.
יתכן שבמציאות אתה צודק, אבל המדע כשיטת לימוד לא יכול להתבסס על משפטים כאלה.
ד. על המוטציות.
כלבים זה דווקא דוגמא מעניינת, כי למרות שכל הגזעים הם מין ביולוגי אחד, חלקם כבר לא יכולים להזדווג ולהוליד צאצאים באופן טבעי, בגלל ההבדלים בגודל. ז'א ההגדרה של 'אותו מין' כבר התחילה להתמסמס. תן להם עוד כמה אלפי שנים...
'לא ראינו מין ביולוגי אחד הופך למין אחר'.
לדעתי יש כאן טעות בהבנת התהליך. בכל רגע נתון קיימות קבוצות נבדלות של ייצורים/צמחים שאפשר לכנות אותן 'מינים'. אם נחזור מיליון שנים אחורה בזמן - גם נראה מינים מוגדרים, אבל אחרים. כדי לראות את התהליך, צריך לחיות מיליון שנה.
נניח שאתה מגדל אוגר , שחי שנים בודדות. אבל הוא מוליד אוגרים אחרים, אתה מגדל גם אותם עד יום מותם וכן הלאה. מבחינת האוגרים, אתה לא מזדקן לעולם. כי אף דור אחד מהם לא חי מספיק זמן, כדי לראות איך שינויים מיקרוסקופיים בגוף שלך מצטברים לשינוי גדול.
יש לי עוד מה לכתוב, אבל כרגע נראה שזה מספיק ארוך.