פוסט על הבעיות באבולוציה ועל הראיות לתכנון בטבעoutrigger

שלום חברים. אני חדש כאן ובעקבות הדיון שהתפתח כאן חשבתי להעלות פוסט שכתבתי על הבעיות באבולוציה ועל הראיות לתכנון בטבע. אני מתעניין כבר לא מעט זמן בנושא כך שחשבתי לעשות קצת סדר בדברים. אז להלן הפוסט:

נתחיל בעובדה שגם כמה מגדולי תומכי האבולוציה מסכימים לה: עולם הטבע נראה מתוכנן. הביולוג האבולוציוני הנודע פרופ' ריצ'ארד דוקינס כותב כי "הביולוגיה היא חקר של דברים מורכבים הנראים כאילו תוכננו למטרה מסויימת" (השען העיוור, פרק 1). הטיעון העיקרי בדבר הראיה לתכנון מוכר לעיתים כמשל השעון. בקצרה הטיעון אומר שאם נמצא שעון בשדה נסיק בודאות שמישהו תכנן אותו, גם אם לא ראינו את אותו מתכנן. זאת כיון שאנו יודעים כי שעונים (כמו שעון מחוגים) אינם יכולים להווצר בתהליך טבעי. מאחר והיצורים החיים לא פחות מורכבים משעונים (ועל כך בהמשך) הרי שעלינו להסיק כי אף הם תוכננו. הטענה העיקרית של תומכי האבולוציה כנגד טיעון השעון היא ששעונים הם למעשה חפצים דוממים בהם אין את יכולת השכפול וצבירת המוטציות כמו היצורים החיים, ולכן אינם יכולים להתפתח בצורה טבעית, בעוד יצורים חיים דווקא כן נתונים לשכפול, מוטציות וברירה טבעית, ולכן יכולים להתפתח. אולם טענה זו מופרכת לחלוטין מהסיבה הפשוטה שגם לו היינו מוצאים שעון המסוגל להתרבות כמו יצור חי ואף מכיל חומר אורגני כחלבונים או DNA, הוא עדיין היה מהווה הוכחה מרשימה לתכנון. למעשה היסק התכנון במקרה זה היה אפילו מתעצם, שהרי גם טובי המהנדסים בעולם עדיין לא הצליחו ליצור שעון או מכונית או רובוט המסוגלים ליצור העתקים של עצמם. יוצא למעשה שתכונת השכפול אינה מורידה מהיסק התכנון אלא אף מעצימה אותו. מה שמביא אותנו בסופו של דבר למסקנה שגם עולם הטבע תוכנן, ולמעשה נטל ההוכחה לכך שהוא לא תוכנן נופל על תומכי האבולוציה. לפני שנראה האם אכן תיאורית האבולוציה מסוגלת לנטל ראיה זה נביא שתי דוגמאות לתכנון בטבע אותן ניתן לראות בקישורים המצורפים. הראשונה היא מנוע השוטון הבקטריאלי. מנוע זה מורכב מעשרות חלקים שונים העובדים בתיאום, והוא מסוגל להסתובב עד מאות פעמים בשניה, באופן הדומה להפליא למנוע מעשה ידי אדם:

Primer: Irreducible Complexity in a Nutshell

ראיה נוספת לתכנון בטבע היא גלגלי שיניים שנמצאו בחרקים מסויימים:

Functioning ‘mechanical gears’ seen in nature for the first time

שימו לב שמדובר כאן בעובדה (מנועים וגלגלי שיניים הם תוצר של תכנון) מול אמונה הגורסת שהם תוצר של תהליך טבעי. ומה התשובה האבולוציונית לנ'ל? בגדול הראיות לאבולוציה מסתכמות בהיררכיה במאובנים או בדמיון הגנטי בין המינים השונים. אולם שתי טענות עיקריות אלה מוסברות היטב גם ע'י תכנון ולכן אינן יכולות לשמש כראיה לאבולוציה. למשל: תומכי האבולוציה טוענים כי הדמיון בין האדם לשימפנזה מעיד על מוצאם המשותף. אולם דמיון משותף יכול להעיד באותה המידה על יצרן משותף. מכוניות רבות למשל דומות מאוד אחת לשניה (מכוניות פרארי לדוגמא). אולם ברור לכולם שדמיון זה מעיד על יצרן משותף ומכאן שגם הדמיון בין המינים השונים יכול להתפרש כראיה ליצרן משותף. למעשה יש תכונות דומות בטבע שגם לפי האבולוציה נוצרו ללא מוצא משותף. למשל: הזאב הטסמני דומה להפליא לכלב, אולם דמיון זה נוצר לפי האבולוציה בצורה מקבילה בתופעה המכונה "אבולוציה מתכנסת". מה שמראה כי גם לפי האבולוציה דמיון משותף אינו בהכרח מעיד על מוצא משותף.

הטענה השניה היא בדבר מאובני מעבר. אולם גם כאן ניתן להדגים זאת עם אובייקטים מתוכננים ככלי רכב. ניתן למשל לסדר בהיררכיה כלי רכב תוך כדי שלבי ביניים ביניהם. למשל: מכונית, רכב מסחרי ולבסוף משאית. אך כמובן שזה לא מעיד על התפתחות, ומכאן שגם סידור מאובנים בהיררכיה מסויימת לא מעיד על התפתחות.

אמנם כלי רכב אינם מתרבים כיצור חי, אולם כאמור למעלה גם לו היו מתרבים זה לא היה מעיד על התפתחות אלא על תכנון. אם זה לא מספיק אז אנחנו גם מוצאים מאובנים רבים שלא במקום הנכון. פרופ' דוקינס וביולוגים אבולוציונים אחרים טוענים שדי במאובן אחד שאינו במקומו הנכון כדי למוטט את תיאורית האבולוציה (הם מביאים כדוגמא מאובן יונק מעידן הפרקמבריון כסוג של קריטריון הפרכה לאבולוציה). אולם מאובנים שאינם במקומם נמצאים כל הזמן ומה שתומכי האבולוציה עושים זה פשוט לדחוק בזמן את הופעת היצור. הבעיה היא שזה הופך את התיאוריה לכזו שאינה ניתנת לבחינה. לפי ההגיון הזה גם אם נמצא מאובן אדם לצד דינוזאור נוכל לטעון שבני אדם התפתחו מוקדם משחשבו עד כה. הנה למשל דוגמא למאובן דינוזאור שנמצא לא רק בזמן הלא נכון אלא אף במיקום הלא נכון מבחינה גאולוגית וניתן להמשיך עם דוגמאות נוספות כמו מאובן העכבישן chimerarachne המופיע מאוחר מדי בתעוד המאובנים:

New dinosaur found in the wrong place, at the wrong time -- ScienceDaily

אז או שהאבולוציה מופרכת על סמך הקריטריונים שמדעני האבולוציה עצמם הציעו, או שהיא אינה תיאוריה מדעית. ואם היא אינה מדעית מדוע יש ללמדה בשעורי מדע?

לפי האבולוציה בעלי חיים יכולים להתפתח בהדרגה לכדי יצורים אחרים ע'י מליוני שנים של מוטציות בשילוב ברירה טבעית. כראיה לכך שהדבר לכאורה אפשרי תומכי האבולוציה מפנים אותנו לואריאציות שאנו רואים בכלבים, חתולים וחיידקים. אולם שימו לב שמדובר כאן רק בואריאציה של אותו יצור. כל גזעי הכלבים למשל הם עדיין כלבים וכל מיני החתולים הם עדיין חתולים וכן הלאה. מעולם למשל לא ראינו כלב המתפתח לחתול או יצור דמוי קוף המתפתח לאדם. תומכי האבולוציה מתרצים זאת בטענה שזה לוקח מליוני שנים. אולם זה שוב מראה שנדרשת כאן אמונה שהדבר אפשרי, ולמעשה ההגיון אומר שאם כלבים מולידים רק ואריאציות של כלבים, הרי שבהינתן מליוני שנים רק נקבל עוד ואריאציות של כלבים.

כמובן שיש טיעונים נוספים כמו הטענה בדבר אחוי כרומוזומל . אלא שגם לפי האבולוציה איחוי זה התרחש אצל שושלת האדם לאחר התפצלותו מהאב הקדמון המשותף לו ולשימפנזה. הרי עובדה שאצל השימפנז אין איחוי, מה שאומר כי גם לפי האבולוציה אין כאן ראיה למוצא משותף. היו כאלה שהצביעו על הדבקות משותפות של רטרו-וירוסים לכאורה. אולם מדענים גילו כי לרבות מאותן הדבקות יש תפקיד בבקרה ובטוי גנטי, ולכן אין להניח כי מדובר בהדבקות ויראליות אלא בחלק אינטגרלי מהגנום מיום בריאתו. טענה נוספת בקרב תומכי האבולוציה היא בדבר איברים מנוונים. אולם גם כאן מדענים גילו כי לרבים מהאיברים שנחשבו מנוונים דווקא יש תפקוד: לתוספתן למשל התגלה תפקוד במערכת החיסון ולעצם הזנב יש חשיבות באחיזת שרירים מסויימים באיזור האגן וכן הלאה.

לסיכומו של דבר: ראינו כי כל הטענות לאבולוציה מוסברות היטב גם ע'י תכנון, ומנגד תיאורית האבולוציה אינה מסוגלת להסביר את קיומם של המנגנונים המורכבים הקיימים בטבע ללא הסתמכות על אמונה. מה שמראה כי מבחינה מדעית התכנון התבוני היא האופציה העדיפה, ולמעשה היא ככל הנראה האופציה המדעית היחידה.

אז זהו פחות או יותר. אשמח לתגובות הערות והארות.

אתה באמת מנסה להרוג את כולנו?בעל החלומות
מספיק קשה עם שאר שרשורי הגילגולים
זה מבלבל
(:
חלילה וחס.outrigger

הכתיבה מאוד רהוטה ויפהאריך וייס
המסקנות פחות.

כמו שכחת לציין את התיאוריות החלפיות שלא תומכות במה שאתה חושב. כמו למשל שלתוספתן יש תפקיד במעלי גירה ופחות באדם, מה שיכול להסביר על אבולוציה מסויימת.
פשש כבר הספקת לקרוא הכל??בעל החלומות
זה לא כזה ארוך האמת. טוב, אולי קצת.outrigger

התוספתן פעיל גם באדם ומהווה חלק ממערכת החיסוןoutrigger

הוא מהווה מאגר לחיידקים מועילים. אבל גם לו היה מנוון זה לא היה קשור לאבולוציה. הרי מדובר באיבוד תכונה ולא בהתפתחות תכונה מורכבת חדשה. לכן אין כאן ראיה לאבולוציה אלא לאיבוד תכונה שהתקיימה קודם לכן. יותר מזה, פילוגנזה של התוספתן אינה תואמת להיררכיה האבולוציונית. מה שגרם לתומכי האבולוציה לטעון כי התוספתן התפתח כנראה לא פחות מ...32 פעמים במקביל. אשרי המאמין.

אם אכן התוספתן הוא מתוכנן אז אני הייתי תובע את המהנדס..אריך וייס

כאילו, מלאא אחוזי דלקות בשביל כמה חיידקים?

האמת שרק כ-5% מהאוכלוסיה לערך יסבלו מדלקת בתוספתןoutrigger

כך שכמעט 95% מהאוכלוסיה לא תסבול ממנו. רחוק מאוד מ- "מלא".

עדיין כאן?outrigger

כתבת יפה מאודמישהו כל שהוא

אני רוצה להפריד בין השאלה איך נברא העולם למי ברא את העולם.

אם יש ראיות רבות לכך שמינים מסודרים לפי סדר התפתחחותי מסויים זה מעיד על אבולוציה. האם היא מקרית? זו שאלה אחרת. לפי דעתי זה אבסורד להגיד שזה מקרי וברור שיש יד מכוונת הגורמת לאותם שינויים,הבורא

האם יש מנגנון טבעי הגורם לכך  ? עד כה לא נמצא  כזה. 

לגבי המכוניות- משאית מכונית וטנדר חיים במקביל ולכן אין בניהם התפתחות. אבל כרכרה- מכונית ישנה מאוד- מרצדס- מכונית חשמלית מרחפת. לא חיות במקביל ויש בניהם התפתחות הדרגתית. היא כמובן לא מכירית יש אדם שעומד מאחורי היצור ומשפר ומתקן דברים כל הזמן. 

עוד דבר, גם בלי אבולוציה יש מספיק ראיות על הסטוריה אנושית לפני יותר מ6000 שנה כך שהקושיה על הכתוב בתורה עדיין עומד. כמובן גם כל התרוצים הידועים. אבל אחרי שהסברנואת הבריאה לא כפשוטו כבר אפשר לקבל בקלות גם בריאה ע"י אבולוציה

.

הממצא שלא מסודר בזמן שלו הוסבר יפה במאמר למה זה כן מסתדר. זה לא הופך את התאוריה ללא ניתנת להפרכה. אם היו מוצאים הרבה עצמות של לאדם מודרני לפני 300 אלף שנה  זה היה הפרכה. וכדו'

אני יכול להעיד שחפצים נופלים למטה ולחשב את מהירות הנפילה גם בלי להבין מדוע זה קורה, אני יכול למצוא ממצאים ארכילוגים לעיר שחרבה ולא לדעת למה היא חרבה. כנ"ל גם כאן אני מוצא סדר בצורה בה מינים מופיעים במהלך ההסטוריה ומתפתחים לאט לאט לחיות המוכרות כיום. זה עומד בפני עצמו גם אם לא ברור לי איך בדיוק השינוי קרה ולמה הוא לא משתבש בדרך.או איך התרחשו הקפיצות במהלכו. 

אוקיי, קודם כלoutrigger

לדעתי רוב המינים (במאובנים) כלל אינם מסודרים בסדר מסויים, כך שכבר בתור התחלה הממצאים בשטח אינם תואמים לתיאורית האבולוציה.

אמרת: "אבל כרכרה- מכונית ישנה מאוד- מרצדס- מכונית חשמלית מרחפת. לא חיות במקביל ויש בניהם התפתחות הדרגתית."-

אלא שזו לא באמת התפתחות, הרי הן לא באמת התפתחו אחת מהשניה. זו כל הנקודה.

אמרת: "היא כמובן לא מכירית"- למה כוונתך?

אמרת: "הממצא שלא מסודר בזמן שלו הוסבר יפה במאמר למה זה כן מסתדר. זה לא הופך את התאוריה ללא ניתנת להפרכה. אם היו מוצאים הרבה עצמות של לאדם מודרני לפני 300 אלף שנה  זה היה הפרכה."-

ראשית כל ביולוגים שונים דווקא כן טוענים שדי במאובן אחד שכזה כדי למוטט את האבולוציה (נתתי את דוקינס כדוגמה). אבל למה לדעתך שמציאת מאובנים רבים של אדם מודרני המתוארך ל300 אלף שנה יפריכו את האבולוציה?. במקרה שכזה רק יעדכנו את לוח הזמנים האבולוציוני וידחקו את הופעת האדם המודרני. למעשה כבר עשו זאת מס' פעמים. אם כך מה כן יפריך את האבולוציה ולמה להחשיבה כתיאוריה מדעית אם לא ניתן לבחון אותה?

כותרתמישהו כל שהוא
א- אין לי מספיק ידע כדי להוכיח ההפך אנסה להעמיק עוד.

ב- תראה מראש נסיון השוואה בין דומם לחי מניח שאין דמיון מוחלט. מכונית אחת גם לא מולידה מכונית אחרת דומה לה.

ג- התכוונתי ל' מיקרית '😬 מה שרציתי לומר זה שאני מאמין שה' ברא את העולם בשיטה אבולוציוניות . לערבב את אלוהים במדע זה לא מדעי אבל בסוף יש אלוקים ויש ביראת העולם אז צריך לשלב אותם איכשהו.

ד-לא יודע מה רוב הביולוגים אומרים ,לדעתי בכל ניסוי ממצא אחד גם אם הוא מאוד חשוב הוא עדיין יכול להיות שגיאה. במיוחד שכנגדו יש ממצאים רבים.

אני לומד פיזיקה, אז ביולוגיה אני פחות מכיר לעומק בעיקר ידע כללי

תאר לעצמך שאתה מוצא מכונית המסוגלת להתרבותoutrigger

האם במקרה שכזה נטען שהיא אולי התפתחה בתהליך אבולוציוני?  האם במקרה שכזה היא לא תעיד על תכנון?

ג. למה זה לא מדעי לערב את מתכנן תבוני? האם זה לא מדעי להסיק ששעון מעיד על תכנון?

ד. אני מדבר על ממצא אותנטי שכל הביולוגים או הפלאונטולוגים מקבלים. מה שעושים במצב כזה זה לדחוק את הופעת היצור בזמן.

תראה...מישהו כל שהוא
אם היתה כזו אז אולי כן... זו שאלה תיאורטית מידי בשביל תשובה רצינית...
כנך לגבי האם זה מעיד על תכנון או לא. שוב נטיפים לא מעיד הרים ונחלים לא. שעון כן מה ההבדל ששעון ראיתי איך מכינים אני מזהה את יד האדם שם כי אני מכיר בחושים שלי מה זה בן אדם ולכן זה מדעי להניח שציור או שעון או בית נוצר בידי אדם. כי אדם הוא דבר מדיד מדעית.
אבן להגיד שזה נוצר ע"י חייזר זה לא מדעי כי מעולם לא פגשתי כזה או קבלתי הוכחה מדעית לקיומו.
גם את אלוהים לא פגשתי (כבר 2000 שנה בערך) ולכן זה לא מדעי להגיד יש אלוקים. למזלנו לא הכל זה מדע המדע עסוק בחלק קטן מאוד של המציאות רק החלק שניתן למשש בידים או בכלים פיזיים אחרים.
(מתנצל בפני הפילוסופיה ועוד חלקים קטנים ממדעי הרוח והחברה-הם לא מדע אבל עדיין חשובים)

להגיד למה יש ברק כי אלוקים עשה שיהיה זה לא מדעי, להגיד זה חשמל סטטי בעננים זה מדעי.זה לא אומר שאלוקים לא ברא את האלקטרונים אבל זה כבר לא מדע.

גם אהבה זה לא מדע וגם מוסר לא וגם השאלה האם העולם הוא חלום של לוויתן גם זה לא מדע. יש דברים מאוד חשובים שהן לא מדע...

ד- כנראה שזה לא מספיק חריג כדי להפיל את השיטה. שוב אני לא מכיר לעומק את המחקרים רק מידע כללי מהאינטרנט.
אתן דוגמא אחרת כדי להפיל את הפיזיקה הניוטונית נדרשו מספר רב של ניסויים שהוכיחו שמהירות האור סופית ,יש תופעות לא מוסברות בתנועת כוכבים ואסימטריה בשדות חשמליים ומגנטים. ורק אחרי שאיינשטין נתן הסבר חלופי טוב קבלו שיש תאוריה שאולי יכולה להשלים את ניוטון רק אחרי שהיא קבילה אישוש ניסויי חיזק היחסות התקבלה סופית כעקרון פיזיקלי. כך גם לגבי מכניקת הקוונטים.

כנ"ל אצלנו צריך שיהיו מספר רב של קושיות שלא יכול להגרם רק משינוי קטן. ואז צריך מישהו שייתן שיטה חדשה שתסתדר.
אם אין שיטה חדשה צריך עוד יותר הרבה קושיות.

אז מכונית מתרבה אולי לאoutrigger

מצאנו אבל מנוע מתרבה בהחלט כן והצגתי אחד כזה בפוסט הפותח, כולל גלגלי שיניים. האם לדעתך מנוע מתרבה אינו מעיד על תכנון בגלל שהוא מתרבה? שאלה נוספת: האם לדעתך קיים מעבר הדרגתי בדרך למנוע כאשר כל צעד יעיל בפני עצמו?

לגבי המאובנים- זו בדיוק הבעיה: מבחינתם שום דבר לא יכול להחשב כחריג ולכן לא באמת ניתן להפריך את התיאוריה.

כתבת יפה, אבל לדעתי עירבבת בין כמה ענייניםrivki
א. בעיות תארוך כאלה ואחרות היו ותמיד יהיו. פלאונטולוגיה כמו גם ארכיאולוגיה היא לא מדע מדוייק. זה לא סותר מיסודו את הרעיון של ההתפתחות ההדרגתית של עולם החי.

ב. ההשקפה שהחיים זה משהו משתנה ומתפתח, נוצרה ל פ נ י שנמצאו רוב המאובנים שתומכים בה. למעשה הביולוגים הלכו בעקבות היסטוריונים ובלשנים שחקרו את התפתחות האנושות והגיעו לשפות קדומות ותרבויות קדומות.

ג. אין צורך בדוגמא של גלגלי שיניים, כל תא חי מורכב לאין ערוך מכל ההנדסה האנושית.

אבל האמירה 'זה מורכב מאוד, סימן שזה מתוכנן' זה סוג של כשל לוגי. מין אמירה שאי אפשר לשאול עליה שאלות או להפריך, כי היא 'תמיד נכונה', הרי היא כוללת את כל היקום.
אם אני אקח אותך למערת נטיפים ואראה לך יצירות מורכבות ומרשימות, חלקן נראות כמו פיסול של משהו שקיים במציאות, ואגיד לך שהן נוצרו ע'י טיפטוף מים שמכילים מינרלים? אתה יכול לענות לי 'גם זה מתוכנן, הרי זה חלק מהבריאה'.
יתכן שבמציאות אתה צודק, אבל המדע כשיטת לימוד לא יכול להתבסס על משפטים כאלה.

ד. על המוטציות.
כלבים זה דווקא דוגמא מעניינת, כי למרות שכל הגזעים הם מין ביולוגי אחד, חלקם כבר לא יכולים להזדווג ולהוליד צאצאים באופן טבעי, בגלל ההבדלים בגודל. ז'א ההגדרה של 'אותו מין' כבר התחילה להתמסמס. תן להם עוד כמה אלפי שנים...

'לא ראינו מין ביולוגי אחד הופך למין אחר'.
לדעתי יש כאן טעות בהבנת התהליך. בכל רגע נתון קיימות קבוצות נבדלות של ייצורים/צמחים שאפשר לכנות אותן 'מינים'. אם נחזור מיליון שנים אחורה בזמן - גם נראה מינים מוגדרים, אבל אחרים. כדי לראות את התהליך, צריך לחיות מיליון שנה.
נניח שאתה מגדל אוגר , שחי שנים בודדות. אבל הוא מוליד אוגרים אחרים, אתה מגדל גם אותם עד יום מותם וכן הלאה. מבחינת האוגרים, אתה לא מזדקן לעולם. כי אף דור אחד מהם לא חי מספיק זמן, כדי לראות איך שינויים מיקרוסקופיים בגוף שלך מצטברים לשינוי גדול.

יש לי עוד מה לכתוב, אבל כרגע נראה שזה מספיק ארוך.
כמה תשובותoutrigger

ראשית לגבי ב. מאובנים כשלעצמם אינם תומכים ברעיון של אבולוציה אם רבים מהם מופיעים בשכבות הלא נכונות. ורבים מהם אכן מופיעים בשכבות הלא נכונות.

ג. שנינו מסכימים שדבר מורכב כשעון או גלגלי שיניים מצריך תכנון. אולם לגבי נטיפים אני חושב אחרת: מאחר ויש בידינו תהליך טבעי מוכר היוצר נטיפים אין להסיק בהכרח תכנון מאחורי נטיף. לעומת זאת איננו מכירים תהליך טבעי מוכח (עם דגש על "מוכח") היוצר בעלי חיים, ולכן אין דין נטיפים כדין ארנביםחיוך.

ד. גם מינים חדשים של כלבים הם עדיין כלבים, ולכן אין כאן באמת אבולוציה של יצור חדש. קיימת גם הבעיה של מורכבות בלתי פריקה (אם תרצי ארחיב), כך שגם מליוני שנים לא ממש יעזרו כאן, וזה נכון גם לאנלוגית האוגרים.

תשובהrivki
ג. אני התכוונתי שטענת התכנון היא לא טענה מדעית והסברתי למה.
ולגבי מה שכתבת על הנטיפים- אתה לא מאמין שבורא עולם תכנן אותם?
אם התשובה היא 'לא', האם יתכן שהוא משגיח רק על עולם החי?
ואם תענה 'כן', סימן ש'תהליך טבעי מוכר היוצר אותם' לא מפריע לאמונה שלך. אז מה בעצם שונה בתיאוריית האבולוציה?

ד.'מורכבות בלתי פריקה' כבר נהפכה ל'פריקה ' בהרבה מאוד מקרים, כמו לדוגמא היווצרות גלגל העין או השוטון שהזכרת.
אני בהחלט חושב שנטיפים נוצרו ע'י תכנוןoutrigger

אולם לדעתי לא ניתן להסיק תכנון מנטיפים. מבעלי חיים לעומת זאת בהחלט ניתן. המצב שונה לגבי תיאורית האבולוציה משתי סיבות:

1. האבולוציה אינה עובדה אלא השערה, כלומר מתבססת על אמונה. בעוד הווצרות נטיפים היא עובדה.

2. יש בעיות בתיאורית האבולוציה.

ולגבי "מורכבות בלתי פריקה"- ממה שידוע לי הטיעון דווקא לא הופרך מעולם. למשל: תומכי האבולוציה טוענים שמכיון שהשוטון מכיל מס' חלבונים המשותפים למערכת אחרת (ttss) הרי שהוא כנראה יכל להתפתח בהדרגה ממערכת פשוטה יותר. אולם מדובר בטענה מופרכת. לדוגמה: גם מכונית ומטוס חולקים הרבה חלקים במשותף: גלגלים, תא דלק, חיווטים שונים ועוד. אולם זה לא מוכיח שמטוס יכול להתפתח בהדרגה ממכונית, אף לא ע''י גורם תבוני, קל וחומר לא תבוני כאבולוציה.

ואפרופו נטיפיםoutrigger

מסתבר שאורכם הממוצע של הנטיפים דווקא תואם לעולם צעיר יחסית.

יפה מאודאנו_נימי (G+)

כל המרבה הרי זה משובח

תודהדעתן מתחיל

נראה מעניין ומושקע, שמרתי לעיון מאוחר

בכיף.outrigger

אתה גם מוזמן לשאול שאלותoutriggerאחרונה

נראה לי קצת יומרני ומעורבבהסטורי
בלי להכנס בכלל לשאלת נכונות או אי נכונות האבולוציה ובלי להכנס לדיון על האם ואיך זה מסתדר עם התורה (גילוי נאות, כתלמיד של שיטת מרן הרב קוק זצ"ל, איני מרגיש ששום שיטה מדעית כזאת או אחרת מאיימת על אמונתי).

נראה לי קצת יומרני, לכתוב, בעילום שם, פוסט של כמה מאות מילים ובו להתיימר להוכיח שתיאוריה מדעית מבוססת, שהיא קונסנזוס כמעט מוחלט בעולם המדע למעלה ממאה וחמישים שנה ועל בסיס ההנחות שלה חלה התקדמות עצומה בפיתוח הרפואה וכלל הביולוגיה והזאולוגיה - היא פשוט שטויות.
הטיעון שלך נקרא "טיעון מתוך קונצנזוס"outrigger
עבר עריכה על ידי outrigger בתאריך כ"ו באב תש"פ 14:34

אולם יש לזכור כי המדע נקבע על סמך הראיות בשטח ולא על סמך סקרי דעת קהל, גם אם מדובר במדענים. לצורך העניין במדע די בראיה סותרת אחת כדי להפיל תיאוריה, ולאבולוציה יש שפע כאלה כפי שניסיתי להראות בפוסט. לחילופין- האבולוציה אינה תיאוריה מדעית כי לא ניתן להפריכה או לבחון אותה, ובמקרה שכזה עשוי להיות קונצנזוס בתיאוריה שאינה ניתנת לבחינה, והיא למעשה הופכת לסוג של אמונה דתית. אז איזה גישה אתה מאמץ?

לגבי מה שהאבולוציה תרמה לעולם הרפואה- זה עובדתית לא נכון. שום תרופה לא פותחה בזכות תיאורית האבולוציה אלא בזכות תבונת המדענים. לצורך העניין גם לו האבולוציה הייתה מופרכת לחלוטין- הגנטיקאים עדיין היו מפתחים תרופות.

אם יש שפע ראיות - אתה מוזמן להפנות אותם לכתובות הנכונותהסטורי
אם תצליח לכתוב מאמר מסודר, שיעמוד בביקורות עמיתים, שיפריך את תאורית האבולוציה - תקבל כנראה פרס נובל.

כל עוד שלא...
כאמור, אם האבולוציה תיאוריה מדעית הרי שהיא כבר מופרכתoutrigger

שכן כבר קריטריוני ההפרכה שלה כבר מומשו. לחילופין- אם היא אינה מדעית הרי שלא ניתן להפריכה, ולכן שום מדען לא יקבל נובל. לכן גם שאלתי איזו גישה אתה מאמץ, ותשובה טרם קיבלתי.

אגב, הנה עוד שתי דוגמאות למאובנים שאינם במקומם:outrigger
צירופי מקרים ותחושות בטןשפוי

מחפש לקרוא סיפורים אמיתיים אישיים שקשים להבנה, תחשבו על הדבר הכי הזוי/'על-טבעי' שקרה לכם אי פעם? מי שרוצה לשתף בסיפור ארוך או אישי מדי, מוזמן בשמחה לפרטי!

בניסוח אחר לשאלה, מה צירוף המקרים הכי הזוי שקרה לכם, או תחושת בטן שפשוט צדקה ב-100% והצילה אתכם? מקווה שהבנתם מה אני מחפש...

סיפור מהלחימהיהודי שואף לטוב

במהלך פעילות זיהה אחד החיילים דמויות חמושות ללא קסדה, שלפי כל הסבר הגיוני אינם מכוחותינו.

ביקש אישור ירי מהסמל. לפי ההוראות באותה הפעילות הוא היה צריך לאשר בעצמו. משום מה חשש והעלה למ"מ. גם הוא יכל לאשר משום מה העלה למ"פ, והוא העלה למ"ד. שמענו בקשר את המג"ד מורה למ"פ לירות, המ"פ מורה למ"מ, המ"מ מורה לסמל והסמל נותן פקודת 'אש' לחייל. בשבריר השנייה בין פקודת האש' ללחיצה על ההדק, החייל מזהה שאחד המזוהים שם קסדה. הוא ממתין רגע עם הירי ומעלה לסמל את הדיווח, כי הוא חושש שזה בכל זאת כוחותינו. זה עולה לבירור למעלה ומתברר שאלו חיילים שבאמצע פעילות עלו על גג של בית שהם לא צריכים להיות בו בכלל, שהוא שטח השמדה, כנראה כדי לחפש קליטה.

קוראים לזה נס.

מטורף לגמרישפוי

סיפור נוסף מהלחימהיהודי שואף לטוב

טנק מהכח שלנו היה תקולוהגיע למגרש טיפולים אחורי באיזה מוצב בעזה. זה היה אחרי ימים מתישים מאד לצוות, ואיכשהו שכחו לפרוק את כלי הנשק בטנק. הטק הגיע לשם בערב יום כיפור. בליל יום כיפור עבד אחד הטכנאים בתוך הטנק, ובטעות לחץ וירה צרור מהמאג. הטנק היה מכוון ממרחק של עשרות מטרים בלבד, לתוך מניין של תפילת ליל יום כיפור, עם עשרות רבות של מתפללים. הטכנאי ידע את זה, והוציא את הראש מהטנק, מוכן לראות את התמונה שהולכת להיצרב לו בראש לכל החיים. הוא רואה מולו טנק. בלי שום הסבר הגיוני, כשיש מקומות חנייה פנויים בצורה מסודרת, הגיע כמה דקות קודם מפקד טנק והחליט לחנות את הכלי שלו כך שיחסום את הטנק המטופל, והלך. הטנק שלו ספג את כל הצרור, והנזק היחיד מהאירוע היה מפקד שקיבל ריתוק 28 על חשבון חופשת השחרור שלו😬

ניסים.

וואו. באמת ניסי ניסיםנקדימון

ועוד מהלחימה. טרי.יהודי שואף לטוב

פעילות בלבנון. כוח החי"ר צריך לכבוש ווילה ענקית, 3 קומות. לא רוצים להיכנס דרך הדלת מחשש שהיא מחוברת למטען. טנק יורה כדי לפתוח פתח כניסה, ובמקום חדר שיתפוצץ, פיצוץ ענק, הגג עף וכל הוילה נדלקת בבעירה מטורפת תוך שנייה. הבית היה ממולכד.

צריכים להגיד הגומל, נכון?נחלת

תלוי סיטואציה. בכל מקרה הוראה רווחתיהודי שואף לטוב

לברך כשמסיים תקופת לחימה. שיצא מכלל סכנה.

יש לי המון... הנה כמהכולנו הביתה

1.שני בני דודים שלי רבו והיו בנתק חצי שנה.

בשבת חלמתי שבני דודים שלי מתחבקים, וקמתי בוכה. ממש דמעות זולגות וזולגות, נדיר מאד.

ביום ראשון התקשרתי לבן דוד והוא אמר שבשבוע שעבר הם השלימו...!

2.בסעודת פסח התווכחנו ולא הסכמתי על דבר תורה, ואז אמרתי משפט גאוותי 'למדתי הרבה תורה, לא נראית לי דעתך'. ובביס הבא המצה דקרה ופצעה אותי בחיק. ממש ננעצה לי בחיך, זה ממש כאב (אף פעם לי קרה לי ככה). ואז אמרתי שזה קרה זה היא לחם ענוה ואמונה, ולא הייתי בענוה ואמונה...

3. הוצאתי מהפה משפט קשה לה', 'אין סיכוי שאני אעמוד בניסיון'. ואחרי שנייה השפרצתי דאורדוראנט והוא עף לי כמעט לפה (אף פעם לא קרה לי). כאילו לומר לי אל תגיד דבר כזה...

4. למדתי תורה, והיתה אזעקה ולא היה לי כח ללכת לממ''ד, ובשנייה הבאה הגעתי לקטע בגמ': "שאם היה קורא ובא, פוסק. (רמז שאני צריך להפסיק...) לא פסק מאי? אמר ר' מיאשה בר בריה דריב''ל עליו הכתוב אומר וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים ומשפטים לא יחיו בהם" (כלומר בגלל שאני לומד את המשפטים - לא יחיו = סכנה)

יש אנשים צדיקים בפורום הזה.....באמת.נחלת

שמעתי פעם משפט יפהחוזר תמיד לאשתי

סימנים מחפשים בשבת.

כלומר: סימנים מחפשים בדברים הטובים שקורים לנו.

אחרת אנחנו הופכים את הבריאה כולה למשהו מיסטי, שכל היום מרמז לנו כמה אנחנו לא טובים

יש משפט שאומרSeven

"אם תלכו איתי בקרי אלך איתכם בחמת קרי"

פירוש שלמדתי שאומר אם אדם אומר מקרה כשה' מסמן לו דברים אזהוא מגיע למצב שצריך ללכת איתו בחמת קרי (לא ברמזים קטנים)

אנחנו יהודים מאמינים בהשגחה ומאמינים בקב"ה

לא אומרת להפוך עכשיו כל דבר אב ל לעיתים מסמנים לנו משמים

היה יום אחד של פיגועהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ט' באב תשפ"ו 15:37

נסעתי באזור שעה וחצי למקום ואחרי 2 שניות שהיינו שם היה לי תחושה עזה של לרצות לחזור בחזרה .. ברמה ש רגליים לקחו אותי משם

ואני אומרת לחברה בואי בואי נחזור עכשיו והיא אומרת לי למה? ואני לא יודעת להגיד לה

חזרנו נגד ההגיון איך שעלינו ויצאנו משם באוטובוס מכיוון השני מלא משטרות ...והבנו שאין דבר כזה סתם תחושה היה פיגוע מאוד קשוח שם וניצלנו ב" ה

עוד אירוע ..

בחור מאוד מוזר פנה אלי ואיך שהוא פנה ברחתי ממנו חשבתי שזהו נגמר אבל אז קלטתי ש

שחברות שלי מדברות איתו אני התעצבנתי שהן מדברות איתו ידעתי שיש לו כוונות לא טובות .

בדיעבד הבחור הזה מטריד סידרתי ..

וזהו לא באלי להמשיך את הסיפור

אבל ה' שומר

עוד סיפור אבל מטורף

ממש דאגתי שלא אספיק לעשות משהו חשוב לחברה שלי שהיתה כלה ואז נזכרתי בשיעור ששמעתי שמי שרוצה לעשות מצווה ה' יעזור לו אז מדאגה וחרדה ובכי לרוגע מטורף .. גם לא היו אוטובוסים ולא היה כלום

וה' באמת עזר משהו מפחיד נגד ההגיון ברמה שאנשים שהיו שם אמרו מה לעזאזל.. קיצר סיפור אישי מטורף ועד היום אני מזכירה לעצמי את הסיפור הזה שאם אתה מאמין במאה אחוז ה' לא שוכח והוא מייצר לך באותו רגע ישועה מטורפת

משהו נחמדפשוט אני..

לפני שנים רבות הייתי צריך להגיע לצפת לאירוע מסוים.

חברים שלי יצאו עם רכב מהמרכז, ואני חיכיתי להם בכביש 4 בתחנות האוטובוס שליד אוניברסיטת בר אילן.

בזמן שחיכיתי שיבואו עם הרכב, ניגשה אלי צעירה יהודיה שאינה ישראלית, ושאלה אותי באנגלית אם אני יודע איזה אוטובוס מגיע לצפת.

כמובן שהיא לא הייתה צריכה לעלות על אף אוטובוס 😏

פעם סידרתי איזה חדרון שהיה חצי מחסן חצי זולהאברהם יאיר שטרן

ובפינה של החדרון ישבו שני חב'רה, היתה לי איזה תחושה לא טובה בבטן, אמרתי להם - לכו. אחרי חצי דקה הארון נפל על איפה שהם ישבו...

כאילו חצי דקה ממש הם שמעו את ה"בום" של הנפילה...

יש ליSevenאחרונה

שהייתי נערה התנפץ לי על הראש דלת זכוכית ענקית ויצאתי רק עם פצע ביד..אין הסבר הגיוני

מחליא אותי שבגלל משחק מטומטם כל העולם משתגעכְּקֶדֶם

מילא אנשים רגילים ץאבל לראות דוסים נוהרים אחרי זה זה כזה רדוד בעיני וממש לא לעניין

ץ

כמה אותנטי מצדךחתול זמני

לדעתי כל הרעיון של ללעוג ל"תרבות יוון" ו"אנשים שמסתכלים על אנשים אחרים רצים אחרי כדור ומוחאים כפיים" קצת נדוש עד־כדי... קיטש. אפשר ברגע אחד לקנות "עליונות" מוסרית או סוג־של אליטיזם חברתי באמירת הכביכול מובן מאליו.

מה אני אגיד לך:

מעולם לא עניין אותי ממש כדורגל כהוא זה, אבל כן ראיתי כמה משחקים, כי ראיתי שממש התלהבו מזה במקום העבודה. ובסך־הכל יש בזה משהו כיפי ומשחרר, וזה די מגניב לראות כדורגל ממש מקצועי. לרוב אני מעדיף כדורסל, אבל גם זה היה מעניין. וזה מצחיק וכיפי "לפרשן" ו"להמר" כאילו אני או העמיתים לעבודה מבינים בזה איזה משהו. אני רואה בזה הנאה ילדותית ותמימה, שאינה סותרת את האופי שלי כאדם מוזר ומתבונן.

לעיני המתבונן כן זה נראה כמו "נהירה" ו"תרבות המערב" אבל חוץ מכאלה שהם באמת "חולי כדורגל" בסך־הכל זה סתם משהו חמוד ומרגיע. לרוב האנשים העובדים אין פנאי או כוחות פיזיים או חברים כדי לארגן משחק כדורגל בערב כדי לפרוק קצת עצבים, אבל כן מתאפשר לשבת על בירה ולצחוק קצת סביב משהו קליל וכיפי.

ככה אני רואה את זה.

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

מי אמר שדוס אמור להיות אינטלקטואל אנין טעם?shaulreznik

כשקוראים את התנ"ך, רואים שעברי מצוי ובינוני היה יותר קרוב לישראלי מסורתי מודרני מאשר לרב דב לנדו.

אני לא חושב שהרב לנדו מהווה דוגמה ליהודיפשוט אני..

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

כל אחד צריך לשחררמבולבלת מאדדדד

גם דוסים, תתפלא.

ויש אנשים שזה מעניין אותם, ויש אנשים שלא.

אני אגב ראיתי כמה משחקים במונדיאל השנה. למה? הבנתי שמכל המדינות, ארגנטינה הכי אוהבת ישראל. אז אני בצד שלה. ואיתי הרבה אנשים שזה השיקול שלהם. אני לא מבינה כלום בכדורגל (טוב, עכשיו קצת יותר) וזה לא מעניין אותי. מבחינתי זה היה עניין פוליטי.

איך רואים שיש שם מישהו שעודד אותך לצפותמשה

אבל זה נכון שזה סוג של המקום האחרון שבו במערב מותר להיות עם חוויה לאומית בריאה. כן גם פוליטית.

אממממ האמת לאמבולבלת מאדדדד

הוא לא מעודד אותי. לא מפריע לו אבל זה לא מעניין אותו בכלל... אני רואה לבד וצועקת על השחקנים מה לעשות. אהה, ותוך כדי צוחקת על השדרנים שאומרים על השחקנים מה הם אמורים לעשות כאילו זה עוזר

איזה קטעמשה

אז זה לא האשם הצפוי. אז מי הדביק אותך בזה? תמיד היה לך חיבה לזה ?

מעולם לא עניין אותימבולבלת מאדדדד

ואין מי שיכניס אותי לזה. סתם עלה לי לראש. בנות הן משוגעות, אתה יודע

אין לי בעיה שישחררו אבל שיעשו את זה בשושוכְּקֶדֶם

בעיני זה חילול השם שדוסים ממרכז מתלהבים מהדברים האלה ברחוב כאילו מינימום מדובר ביום העצמאות

למה זה חילול השם?פשוט אני..

ובמה זה שונה מפעילות פנאי כמו דמקה?

יש הבדל רב בין היגררות אחר תרבות המערב וביןפינג פונג

פעילות פנאי סתמית. בצפייה במשחקי ספורט - מלבד ביטול התורה ומשוב הלצים שבעניין - מתחברים לעולם הערכים הזר של תרבות המערב. זו פסיחה על שתי הסעיפּים. ומי שההבלים הללו תופסים אצלו מקום נכבד בנפש - ממקום זה שבנפשו נדחקת הקדושה.

טהרני לדעתיחתול זמני

לגבי ביטול תורה כאילו באמת שישבו וילמדו במקום לצפות

מי שצופה בין כה לא היה פותח גמרא בזמן הזה. ואם היה לו כח ללמוד הוא לא היה רואה.

וגם לגבי תרבות המערב מה כל־כך תרבות המערב בזה?

אם באמת זה משהו שתופש הרבה מהזמן ומהמקום בנפש אז אפשר לראות בזה בעיה

אם זה סתם עיסוק סתמי אני באמת לא רואה מה ההבדל בין לקרוא חדשות (הרבה יותר משחית את הנפש, מלא איסורים ולשון הרע), לבהות בקיר ולגרד את הבטן (מביא לידי שעמום), לקרוא ספר קריאה (מלא ברעיונות זרים ולפעמים גם בעייתיים), לבין לצפות בכדורגל שחוץ מאנשים שיודעים לרוץ יפה לא קורה שם כלום.

זו דוגמה קלאסית לביטול תורהפינג פונג
  • תרבות גוף חיצונית, נכרית, ושטותית שעומדת בסתירה לערכי תורת ישראל.

• לקרוא חדשות (לא בהגזמה) זה חשוב, להאמין ללשון הרע שלצערנו לעתים מופיעה בחדשות - אסור, ובאמת חמור.

• קריאת ספר יכולה להיות נפלאה/ סתמית/ לא ראוייה/ אסורה בהתאם לאופי הספר, אופי הקורא, והמקום הנפשי אותו חפצים למלא על ידי הקריאה. אך צפייה במשחקי ספורט זה שלילי באופן גורף.

ביטול תורה זה אומר שבזמן הזה יכולת ללמוד תורהחתול זמניאחרונה

ולא למדת.

אפשר לומר את זה על כל שנייה בחיים, אבל בסוף זה מונח רחב.

• עדיין לא הסברת למה, רק קבעת שזה ככה. בסך־הכל מדובר במשחק. מי שלוקח את המשחקים האלה קשה, כן, זאת בעיה של תרבות יוון. אחרת זה סתם כמו להסתכל על ריקוד או אומנות, שגם הם תרבות יפת. מה ההבדל בין זה לבין להסתכל במשחק שחמט? או לשחק בעצמך דמקה, כשאינך יכול ללמוד תורה?

• למה זה חשוב? ועדיף להסתכן באיסורי דאורייתא מאשר משהו שאין בו איסור קונקרטי?

• כל ספרי הקריאה שאינם סיפורי צדיקים בסוף מלאים בכל־מיני השקפות שאינן בהכרח תורניות, דמויות שאינן בהכרח תורניות, קריאה מעוררת רגשות והזדהות ומחשבה. בניגוד לזה ספורט זה סתם להסתכל איך אנשים רצים יפה. מה כל־כך שלילי בזה? איך בדיוק זה משפיע שלילית על הנפש? אחרי שראיתי ספורט, מה קרה לי? במה השתניתי לרעה?

נכון. למה לא? גם חרדים הם בני אדם, אחרי הכל....נחלת

דווקא למשחק הזה יש הרבה יתרונותמשה

ב-2018 יצא מחקר של איזה שמאלנית, שטוען שבארועי מדיה גדולים בעולם מדינת ישראל מנצלת את זה שאין מקום בחדשות כדי להפציץ בעזה/בלבנון.

הקו הצהוב התקדם מאוד יפה בחסות המודניאל.

וואי, אם זה נכון זה מדהים.פינג פונג

ורק רומז לכך שההבלים הללו נועדו רק עבור גויים. ועם ישראל צריך לנצל את זמנו לתורה ומעשים טובים, (כמו השמדת אויבים).

יותר מחליא המרדף אחרי החפתים של הצעקה האחרונהנקדימון

או תשומת הלב המוקפדת על הבלורית, או המחמאות השקריות חסרות הפרופורציה בחוברות שמוציאים לכבוד הבחור החשוב החתן דנן (ולא הזכרתי בכלל את הכלה החסודה שהיא באמת באמת בעלת חסד ומידות טובות וכולה תפילת צדיקים ויראים ויראת שמיים ויחידה בדור, ואם היא עובדת בהייטק אז גם זכה החתן "ושלל לא יחסר" ואכמ"ל)...

כלה נאה וחסודה.... לא ככה? זה לא נחשב לשקר, נדמה לנחלת

בד"א? ביום חתונתהנקדימון

ולא מן המותר להזכיר את דברי בית שמאי שאוסרים לשקר גם בזה, במיוחד אם לא נשאלו על הכלה. ועדיין התורה אמרה "מדבר שקר תרחק".

וכך או כך, גם לשקר יש גבולות.

אבל יפה שנתפסת דווקא למה שאפשר להשתמש בו ולהגדילו כדי להסתיר את יתר הדברים. כהרגלך בקודש לצופף שורות.

למה אתה כזה חמוץכְּקֶדֶם

נדבקתי ממךנקדימון

אבל אני כזה מתוקכְּקֶדֶם

אה, התכוונת במטפחי הבלורית וכו' אלינו?נחלת

לא עלה על דעתי. רק אחרי התגובה שלך הבנתי. שוב, אתה עם הלצופף שורות....באמת נקדימון, זה כבר מעייף.

תנחומיינקדימון

מה כזה רע בזה?advfb

מתי יש סיבוב שערים?אשר ברא

אני מכיר חבר'ה שעושים אחרי הנץ, רק בנים...ל המשוגע היחידיאחרונה

ביטוח מופקע על ג'יפחוזר תמיד לאשתי

קניתי לאחרונה ג'יפון חמוד, שטח טוב, עשיתי ביטוח חובה סבבה.

אחרי כמה חודשים אני רוצה להוסיף צד ג' ואני מקבל הצעות מופקעות, בסדר גודל של 6500 אלף ל11 חודש.

מה הסיפור?

מישהו יודע על ביטוח זול לגי'פ?

אין דבר כזה ''ביטוח זול'' שיתאים לכולםפשוט אני..אחרונה

כל חברה מחשבת אחרת את הסיכון שלה, בהתאם לנתוני הרכב ובהתאם לנתוני הנהג.

יכול להיות שאתה צעיר ואני לא, שאין לך עבר ביטוחי נקי ולאחרים יש, שהג'יפון שלך שונה משל אחרים...

אם הייתה חברת ביטוח אחת שהיא הייתה הכי זולה לכולם, האחרות היו פושטות רגל.

מניסיון אישי:

תבדוק בכל החברות הישירות, שזה ליברה, ביטוח ישיר, AIG, wesure. בנוסף תנסה באתר וובי שמכסה בעצם כמעט את כל שאר החברות.

לפעמים ההבדלים באמת מגיעים לאלפי שקלים, אבל אם אין לך עבר ביטוחי נקי 3 שנים לפחות אז באמת לא תקבל הצעות זולות...

התנהגות מוזרה בכבישחוזר תמיד לאשתי

קרה לי עוד פעם בעבר.

אני נוסע, עוצר במעבר חצייה, עוברת בחורה ופשוט נועצת בי מבט חודר לכל אורך החציה וגם אחר כך.

אני מסיט את המבט, ממש מובך, לא מבין מה קרה.

לא לבשתי פונפון על האף.

זה גם מבט ממש מטריד, חודר כזה. מצד שני לא נראה כועס או כאילו אני מוזר.

מה הסיפור? קרה לכם פעם?

ליצור קשר עין עם נהג כשאתה חוצה כביש124816

זו דרך טובה לוודא שרואים אותך ואתה יכול לחצות בבטיחות.

יכול להיות שאנשים עם חשש לחצות את הכביש מגזימים עם זה קצת יותר מהנצרך.

זה קטע של בטיחות בדרכיםחתול זמני

להסתכל על הנהג כשאתה חוצה

תודהחוזר תמיד לאשתיאחרונה

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶםאחרונה

קשה לי שאין מספיק פידבק בפורוםחוזר תמיד לאשתי

אני גם נגוע בזה.

מישהו שופך את ליבו/מבקש עצה/ משתף, כולם נותנים לו את הלב, עוזרים לו.

הרבה פעמים זה נראה כאילו הוא פתח את השרשור והלך, אפילו לא בדק מה ענו לו.

זה קצת מתסכל.

זה כל כך חשוב לפדבק, לשים לב מה ענו לך, להגיב, להודות, לומר מה דעתך על זה, אם זה עזר לך, התאים לסיטואציה שלך.

וגם מה בסוף עשיתם, זה כל כך חשוב לשתף גם בסוף!!

יש סיפור על איזה רב שתלמידו ביקש ממנו להתפלל על איזה חולה. אחרי כמה שנים טובות הם נפגשו ואז הוא שואל אותו תגיד מה עם אותו חולה? ענה התלמיד בהלם שהוא כבר התרפא. אמר לו הרב אני עדיין מתפלל, תעדכן אותי מה יוצא אם מי שאני מתפלל עליו.

לתשומת ליבנו🙏🏿

אשריכם!

🤗

בהחלט רואה את תגובתך וגם הגבתי...נחלת

זוכר? אם גם לא בתגובה נחמדה כל כך....

ולפעמים קורה שלא רואים מה מגיבים, כי נכנסים לפורום אחרי ימים אחדים וגם המגיבים

לא עונים מייד; אני יכולה עכשיו להגיב למישהו שכתב עוד בתמוז וגם להיפך.....

נורא מעריכה את הכנות שלך. הלוואי עלי.נחלת

באמת את מצטיינת בפידבקים ותגובותחוזר תמיד לאשתי

זה ממש בולט, וכל הכבוד על זה.

אנחנו לומדים מזה.

תודה על הדיבור הזה. ממש שימח אותי.

פתאום הרגשתי לרגע לא שקוף.. שמישהו שם לב ללב שלי. שאני קיים. תודה!

באמת אף אחד כאן לא שקוףנחלתאחרונה

ואפילו שלא מכירים, מכירים באיזה מקום; הרי האופי, האישיות

ניבטים גם אם השם בדוי...

ו...בבקשה!

איזה סבל זהאריק מהדרום

שלושה שבועות לא להתקלח, כל שנה מחדש, אנשים בעבודה מתרחקים ממני, ישן על הספה, אפילו הילדים לא נעים להם ממני "אבא מסריח איףףף" הם עוד רגע בני מצוות מסכנים ויצטרכו גם להקפיד על מנהג אבות.

אתה באמת מקפיד על זה?משה

גם לא מקלחת צוננת מינימלית?

משה, אתה שואל שאלות כאלו?הסטורי

לך צריך להזכיר שזו ההטרלה השנתית של @אריק מהדרום ?!

לא קלרקאני

מחזקים את ידך במנהג החשוב

זה ממש קשהמישהי חדשה:)
אצלינו מקפידים בתקופה הזאת על מרחק 2 מטר אחד מהשני, כמו בקורונה. 
אתה מגזים וסובל.חוזר תמיד לאשתי

הכלל הוא: מתי שקיימת בך שנאה ליהדות ולהלכה זה אומר שמשהו לא תקין.

ההלכה מודה שבמקרה שלך יש מקום להקל.

אתה יורה לעצמך ברגליים, אף אחד מלבדך לא אשם במצב הזה.

הבחירה בידך - להמשיך לסבול סתם, או להקשיב להלכה האמיתית.

אני בתמישהי חדשה:)

והבנתי שזו הטרלה קבועה. אז הצטרפתי.

חבר, אתה חדש בפורוםהסטורי

לא יודע למה הגבת למגיבה שמעליך ולא לפותח, אבל מוזמן לחפש בכרטיס שלו

לא יכול כבר עם שלושת השבועות האלה - צעירים מעל עשרים

רבותי, אתם לא מגזימים קצת?......נחלת

אסור לרחוץ בימים קרירים במקומות מזיעים?

ולהשתמש בתיאודורנט אם זה לא עוזר?

תיאודורנט זה דאודורנט בניחוח תאו?חתול זמני

לא. תיאולוגיה.נחלת

זה באמת לא קל. בגלל זה אני משתדל4ne1

לא להתקלח כבר מי"ז בתמוז כדי שיהיה לי קל בתשעת הימים.

היום יש ספריי מסריח שאפשר להתיז וזה פותר את העניין.

הבעיה שנגמר המלאי

נו למה אני מתאמץ בכללאריק מהדרום

אם הורסים לי את זה כל שנה, דווקא השנה יש הרבה חדשים בפורום.

נראה לי זו השנה ה14 או ה15 לשרשור הזה.

אגב סבא שלי ז"ל תקופה ארוכה חשב שזו באמת ההלכה ולא החה מתקלח בשלושת השבועות רק בערבי שבת.

עד היום יש אנשים שמתקלחים פעם בשבתנקדימון

בשבת ראש חודש, הכוונה

אתה עוד מהמקילים,חתול זמני

הרי ידוע שלמעשה מנהגי האבלות (כמו לא לשמוע מוזיקה כו') זה לכל השנה, אלא שרוב הציבור לא מודע/ לא יכול לעמוד בכך, ורק בבין המיצרים מחזירים עטרה ליושנה, שנזכה

יש לך את ההומור של אדיר מילרהפי

מי היה מאמיןל המשוגע היחידי

שיש כאלה שבאמת עושים את זה,

או שסתם הם מדיפים ניחוחות ולא מצליחים לשלוט על זה,

התפללתי מנחה בשבת מאחורי איזה נער, וחששתי שאני עומד לעלות בסערה השמימה.

(והתלבטתי בכלל אם מותר לי להתפלל שמה, אבל כשאני לא מתנדנד זה סבבה)

היה איתי בחדר בפנימיה אחד שהתעקשהסטוריאחרונה

שהוא מקלח לכבוד שבת, כי ככה כתוב בקיצור שולחן ערוך.

בראשון עוד היה בסדר, בשני שלישי התחיל להיות קשה, ברביעי חמישי כבר בלתי נסבל...

אולי יעניין אותך