1. מזל טוב! ובהצלחה ממש בשילוב!!
2. באיזה מוצץ היא משתמשת? אם יש לחברה של המוצצים גם בקבוקים, תנסי קודם כל בבקבוק של החברה הזו. למאמ, לאוונט יש...
3. אני הייתי מנסה לתת מהבקבוק כבר בבית, פעם, פעמיים זה מספיק... עדיף שלא את תתני, ושלא תהיי באזור. בעלך, אמא שלך וכו'.
4. האכלה תומכת הנקה: מושג חשוב ממש. לתת את הבקבוק לתינוקת כשהוא מקביל לרצפה. כלומר - היא צריכה להתאמץ כדי לאכול. בדיוק כמו שבהנקה היא מתאמצת וזה לא נשפך עליה ישר...
יש לזה 2 יתרונות: א- אין האכלת יתר. היא אוכלת כמה שהיא צריכה ולא מעבר. ב- אם היא לא תצטרך להתאמץ כדי לאכול, היא לא תרצה להתאמץ כדי לינוק, וזה עלול לפגוע בהנקה... בקיצור - להסביר למטפלת...
5. לכל אחת יש זמן ביום שבו היא יותר מלאה בחלב. להרבה נשים זה בשעות הבוקר. קחי לך יומיים ותנסי לשים לב ולהרגיש.
6. בזמן ביום שבו את יותר מלאה, תניקי כרגיל, ואז תשבי לשאוב. בהתחלה לא תצא כמות מרשימה כנראה. אבל - אם תתמידי, וכל יום באותה השעה (+-) תשאבי - הגוף ידע לייצר בשעה הזו כמות גדולה יותר... כדאי לסנכרן את זה עם הזמן שתוכלי לשאוב בו אח''כ בעז''ה אם זה מסתדר...
7. מה ששאבת - למדוד. לשים בשקית חלב אם. לסגור היטב. לכתוב: תאריך, שם הילדה, כמות החלב. יקל עלייך מאד מאד אח''כ... אם את מקפיאה, ממליצה להניח ישר במקפיא, ואז זה נוח לאחסון ונוח להפשרה. ועוד דבר - כשאת סוגרת את השקית - להשאיר טיפה אוויר בשקית, כי חלב מוצק תופס טיפה יותר מקום.
8. לקחת ללימודים צידנית קטנה עם קרחום. כל מה ששאבת - נכנס פנימה. כשאת מגיעה הביתה - דבר ראשון - להוציא למקפיא או למקרר את החלב, ולהקפיא חזרה את הקרחום...
9. ממליצה לנסות משאבות ולפי זה לקנות. נסי תחפש אצל שכנות, חברות, גיסות וכו'.
בתור דוגמא אני ממש לא הצלחתי להסתדר עם מדלה סווינג דו''צ שנחשבת משאבה אחלה ממש, ועם האמדה דו''צ גם פחות זרם לי.. יש לי את הלנסינו דו''צ כבר ילדה שנייה, ואני מרוצה ממש... עניין מאד אישי לכל אחת.
10. משאבה דו צדדית - שואבת יותר כמות גדולה יותר של חלב באותו זמן. קצת יותר מרגישה כאילו שאת 'מחלבה' אבל כשאין מלא זמן, זה אחלה דבר. קחי בחשבון שמשאבה חשמלית עושה רעש, ואז לא רלוונטי בשיעור... (לנסינו נחשבת די שקטה..)
11. כ20-30 דק' לפני השאיבה - תשתי, הרבה. שתייה חמה זה גם מעולה. עוזר לכמות החלב.
12. קוואקר, מורינגה וכו' - גם עוזרים לכמות החלב אם יש צורך...
אגוזים ושקדים - עושים את החלב יותר שומני ועותר משביע...