טראמפ לנתניהו המלחמה ברצועה מיצתה את עצמהחוח

ואין לכם אישור ממני לתקוף באירן.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חחחחחחחחחח

עוד כמה לוחמים הרוגים ונתניהו יכנע  לחלוטין .

נתניהו לפני שיהיו בחירות והשמאל עוד פעם יביא אסון  על העם היהודי  למה שלא תודה שאתה חרא של מנהיג ונכשלת להנהיג את עם ישראל במלחמה הזאת.  למה שלא תתפטר ותעביר את התפקיד לבן גביר מעוצמה יהודית כי הוא היחיד בממשלה העלובה הזאת שצדק לכל אורך הדרך ואתה טעית לכל אורך הדרך.

למה שלא תעביר  את הלפיד לעוצמה יהודית? 

בנתיים מה שאתה מתאר לא קורההסטורי

והלפיד יגיע לעוצמה יהודית, אם מספיק ציבור יבחר בה כך שהיא תוכל לרכז סביבה קואליציה. ככה זה במדינה דמוקרטית...

(לא שאני חושב שהם מסוגלים, אבל לא זאת הנקודה)

יש עוד מתחממים על הקוים כמומתוך סקרנות

פייגלין.

להזכירכם, בבחירות 2019 א' הוא סיים פחות או יותר כמו בנט ...

לפייגלין יש דיבורים יפיםהסטורי
(חלקם אפשר להסכים וחלקם לא) אבל קבלות על ניהול מערכות בפועל - יש לו עוד פחות מלבן גביר.

הדמיונות שכיוון שלמישהו יש רעיונות יפים - הוא גם מתאים להיות ראש ממשלה, הם דמיונות שווא.

לא כל כך נתנו לו לנהל מערכות עד עכשיומתוך סקרנות
גם בן גביר לא ניהל מערכות עד עכשיו (אם הפגנות נחשבות - פייגלין עשה את זה לפני עשרות שנים).

צודק, שלהיות מייד ראש ממשלה זאת אולי קפיצה גדולה מדי, נסתפק ב 15 מנדטים בפעם הבאה.

בנט עם 6 מנדטים היה ראש ממשלהאיתן גיל
לפייגלין שיותר מוכשר ממנו יספיקו ארבעה.
במה פייגלין יותר מוכשר?הסטורי
פייגלין כתב מצע מפורטאיתן גיל

שלגטימי לחלוק על תוכנו.

בניגוד לנוכל ששילם למישהו כסף כדי שיכתוב לו איזה קשקוש על קורונה.

מצד שני אין מוכשר ממנו לייצר חובות בסך עשרות מיליוני שקלים, ואחר כך לחזור לפוליטיקה תחת שם אחר, ושוב לייצר חובות על חשבון הציבור.

לא זאת היתה השאלההסטורי
אני מסכים לחלוטין שפייגלין הוא אינטלקטואל, אידיאולוג, איש רוח, משנתו (שחלקה בעייתית) סדורה עליו ובכלל הוא אדם ישר.

בעוד בנט הוא נוכל מקצועי, מאחז עיניים, המושג 'אידיאולוגיה' אצלו הוא רק כלי לצרכים העכשוויים שלו והיכולת שלו לחמוק מכל מה שנחשב בסביבתו ערך היא מדהימה.

אבל ההבדלים הללו לא רלוונטיים לכשרון תפיסת ההזדמנויות הפוליטי - בזה נוכל כמו בנט, מוצלח במציאת הנקודה בה הוא מסוגל לנצל כאוס לטובתו בעוד לפייגלין אין את כושר הנוכלות הזה...

כי אצל פייגלין המטרה היא לא "עצמו".מתוך סקרנות
אם זאת הייתה המטרה שלו, הוא כבר מזמן היה לכל הפחות אחד משרי הליכוד....
פייגלין יכל להיות מספר 2 בליכודאיתן גיל

אם היה מוותר על ההתמודדות הסדרתית שלו מול נתניהו.

הוא נבעט, וההמשך ידוע.

אבל זה בדיוק העניין, שאם היה נשארמתוך סקרנות
היה קורה לו מה שקרה לרוב השרים של הליכוד, והיה משפיע הרבה פחות.
אף אחד משרי הליכוד לא עשה פייגלין חוץ מסער 2014איתן גיל
נכון, זה בדיןק מה שאני אומרמתוך סקרנות

שאם הוא לא היה עושה פייגלין, הוא היה כמו כל שאר שרי הליכוד, פופוליזם וג'ובים, אבל בלי לשנות ולהשפיע באמת.

ודווקא עכשיו, יכול להיות שמשפיע יותר, גם אם הוא פחות "מצליח"...

אני מזכיר שזהות הוקמה לאור הכישלון שלו בפריימריזמרדכי
בס"ד

כך שלהגיד שהוא יכל להיות מספר 2 ולגבור על אנשים כמו לוין, אוחנה וכדומה - בעיניי זה קצת מרחיק לכת.

הוא "נכשל" כי הלך איתו ראש בראשמתוך סקרנות
כמו שאמרו כאן, היחיד שהלך איתו ראש בראש חוץ מפייגלין היה גדעון סער, ושניהם הגיעו לאותה תוצאה בערך.
לא נכון. הוא נכשל בגלל יהירות יתרמרדכי

בס"ד

אסביר על רגל אחת -

מתפקד ליכוד צריך לסמן בפריימריז 12 שמות. לא יותר ולא פחות. בנוסף, רוב מתפקדי הליכוד התפקדו דרך גורם מסוים - קבוצת לחץ (הליכוד שלי, הליברלים בליכוד וכדומה), ח"כים, וועדי עובדים וכו'.

מה שקורה זה שערב הפריימריז קבוצות וח"כים סוגרים זה עם זה דילים. אתה תבקש מהאנשים שלך את האנשים שלי ואני אבקש מהאנשים שלי להצביע לאנשים שלך. כך עובדת השיטה.

פייגלין חשב לפני עשור, בבחירות 2015, שהוא יכול להמציא את השיטה מחדש - וסרב לעשות דילים. גם לא עם קבוצות אידיאולוגיות אחרות בליכוד שקרובות בהרבה מובנים לעמדות שלו. בגלל זה הוא נכשל, לא בגלל נתניהו.

אני מניח פה דברים שכתבתי לאחר פרסום תוצאות הפריימריז. דברים שחטפתי עליהם לא מעט מהמקורות שלי שראו שהוצאתי את המידע הזה החוצה, אבל זה משקף את המציאות-

כי הוא פגע בעצמו ואכל את הדייסה שבישל - אקטואליה וחדשות

(כפי שניתן לקרוא באחת מהודעות ההמשך, יצא שהייתי בעצמי באירוע שבו פייגלין השיק את קמפיין הבחירות שלו לפריימריז בליכוד באותה מערכת בחירות)

*** אגב, דני דנון גם התמודד מול נתניהו, לא פעם אחת, ובכל זאת הגיע למקומות יותר גבוהים מפייגלין. פייגלין טען אז שדנון רץ מטעם נתניהו כדי לחלק בינהם את הקולות, אך אין בדל של אמת בטענה הזאת. (למען הגילוי הנאות, דנון עצמו היה בחתונה שלי בהמשך של אותה השנה. כך שבאותה התקופה הייתה למשפחתי קרבה מסויימת אליו)

רחמים כלנתר גילה לפניואיתן גיל

שאפשר לערוק למחנה נגדי תמורת תופינים.

והיה מקרה נוסף שמדברים עליו פחות- במועצת עירית נצרת. מתוך 15 חברי מועצה נבחרו 7 מרשימת רק"ח, 7 נוספים מרשימת המערך, ו- 1 מרשימת מפ"מ. המפ"מניק דרש לעצמו את ראשות העיריה תמורת הקמת קואליציה, וכך היה. בעקבות מקרה זה תוקן החוק, ולפיו ראש העיריה נבחר ישירות ללא דילים פוליטיים.

הרמה להנחתהאיתן גיל

הנוכל בנט נטש את הבית היהודי בדיל שנרקח בנוכחות סמוטריץ', שאמור היה לקבל את ההנהגה הזמנית עד שיתברר אם המהלך של הנוכל הצליח.

אלא שמשהו השתבש, וחברי הבית היהודי הצניחו מבחוץ את הרב רפי.

הנוכל כשל והלך לחפש פתקים בועדת הבחירות המרכזית, מה שלא עזר לו והוא נותר בחוץ עם חברתו איילת.

בצלאל איך שהוא חזר לכנסת, אבל מעולם לא קיבל את הנהגתו של הרב רפי. לאורך כל התקופה הוא שמר אמונים לנוכל, ובלחץ נתניהו קם מנגנון/ בלוק חדש אליו צורף הרב רפי כסרח עודף.

כך ואחרת, הרב רפי יושב בבית, לא יקראו לו לחזור, אבל יוכל להתנחם בגורל פוליטי דומה שממתין לחבר של בנט.

לא רלוונטי אם נתנו לוהסטורי
זו לא איזו פריווילגיה, שמישהו צריך 'לתת לו'. אדם שמעמיד את עצמו (ופייגלין בכל הדיבור שלו מכוון רק לעצמו), צריך קודם להוכיח יכולות פוליטיות/ציבוריות/פיקודיות ואחרות. פייגלין בנתיים הצליח לארגן חסימות כבישים לפני שלושים שנה. מאז הוא רק נכשל ונכשל.

אני אהיה בעד שמישהו יהיה ראש ממשלה, כשיהיו לי ערובות שכשיעירו אותו באמצע הלילה עם הודעה ביטחונית חריגה ובמקביל ארה"ב מאיימת לא להטיל ווטו - הוא ידע להגיב ולא יתאבן.

(אני בהחלט גם לא חושב שבן גביר בשל להיות ראש ממשלה. הוא מאוד רחוק משם)

הבנתי, לא בטוח שהוא לגמרי נכשלמתוך סקרנות

נכון שביחס לחזון הרחב שלו, נראה שהוא עדיין לא הגשים לגמרי.

אבל נראה לי שהוא כן הצליח להכניס רעיונות לתודעה, ואחרי המפץ של ה 7 לאוקטובר זה זמן למהפכות (גם בגין היה נחשב קוריוז לפני המהפך של 77, למרות שידע לנאום)

בתור הוגה דעות הוא הצליח מאוד יפה. זה נכוןמשה
אבל ללא פעילות פוליטית, גם דעותיו היו משפיעות פחותמתוך סקרנות

הוא אומר שאם הייתה לו מטרה לקדם את עצמו כמו פוליטיקאי קלאסי, הוא יכול היה בקלות להשתלב בליכוד ולקבל טובות הנאה, ו/או לרוץ עם בנט שהבטיח לו הרים וגבעות.

אז יש לו מטרה אידאולוגית לקדם חזון, אבל הוא לא נשאר רק איש חזון, אלא משתמש בפוליטיקה כדי לנסות לקדם אותו, לאט לאט מתקדם, ובעז"ה תגיע הפריצה.

להתרשמותימשה

כל פעם שהוא נכשל פוליטית הדעות שלו והמעשים התקדמו עוד שלב. רואים את זה במידה רבה בעבודה של ממשלת בנט בצד הכלכלי ורואים את זה בעוד מקומות.

יפה ונכוןמתוך סקרנות
כי גם כשהוא "נכשל", הבינו שיש 100 אלף אנשים שתומכים בו, וכדאי לקרוץ אליהם...
נכוןמשה
שהצליח לשנות תודעה אני מסכיםהסטורי
לא היה צריך בשביל זה לדרדר אותנו לחמש מערכות בחירות.

בדיוק כמו הרב ד"ר בן ארי - ההשפעה שלו על עולם הרעיונות (שצריכים דיוק וברירה ובכל זאת) בהחלט משמעותית. חבל על הכסף והזמן שהוא בזבז ומתעתד לבזבז בפוליטיקה. שידבר, ירצה, יכתוב, יתראין, הוא משפיע הרבה יותר כך.

להוריד את הרעיונות, אחרי זיכוך ואחרי התאמה למציאות שאין לה כנפיים כמו לדמיון - אחרים עושים הרבה יותר טוב.

בן ארי זאת דוגמה טובהמתוך סקרנות

הוא כנראה משפיע פחות מפייגלין, ברגע שפרש מהפוליטיקה.

אם רוצים שידוד מערכות אחרי ה7/10, כדאי לנסות משהו קצת שונה.

לפייגלין יש בעיה עקרוניתמרדכי
בס"ד

אומנם הוא מעולם לא זז מעמדותיו, אבל זה ממש לא נכון ביחס למסרים שלו וביחס לקהל שהוא פונה אליו. אם הזכרת את בחירות 2019, אז הוא רץ על לגליציה ועם דמויות מפוקפקות, מנגד היום המסרים שלו מזכירים את מנהיגות יהודית. זה לא נתפס אמין אז, ואני בספק אם זה יהיה אמין הפעם.

גם הזגזג עם הליכוד לא עושה לו טוב.

צודק שהוא שם דגשים אחרים אזמתוך סקרנות

אבל מי שמכיר אותו יודע, שכמו שאמרת הוא בן אדם שלא זז מעמדותיו כבר 30 שנה (ומבחינה מסוימת דווקא זה החיסרון שלו).

נכון שיש כאלו שמתקשים להבין את מורכבות הגישה שלו, המדברת על חירות וזהות, כשזה כולל גם חירות מהחלטת המדינה האם אצרוך קנאביס בשוק הלבן או בשוק השחור, כשגם החירות מהפרוגרס ומה"אילוצים הבינלאומיים", ועוד קונספציות למיניהן מגיעה כנראה ממקור דומה.

גם ברור לי שיש לו חסרונות, אבל מעדיף את החסרונות שלו מאשר של פוליטיקאים אחרים, ואם אחרי 7 באוקטובר לא יהיה שידוד מערכות במקום עוד מאותו דבר (למען הסר ספק, בנט/משיח תורן אחר זה עוד מאותו דבר), מתי כן יהיה?

עריכה: ספציפית ב-2019, הוא גם דיבר על מנהיגות יהודית, צודק שזה לא היה בפרונט.

הסיפור להבנתי היה שהיות ויש לו קטע שהוא היחיד בימין שמצליח למשוך גם  אנשים מהשמאל ואפילו מהשמאל העמוק מצד אחד, ומצד שני אנשים על כל הקשת הדתית - חרדית כולל בעלי השקפה הנוטה לנטורי קרתא וסאטמר (מכיר אישית כמה כאלו).

הוא קצת התאהב בזה אז וכנראה יותר מדי, ואכן חלקם "הבריזו" לו ברגע האחרון, והוא למד את הלקח, ממשיך לפנות לאנשים מכל ציבור, אבל עדיין שם בפרונט את המקום בו הוא נמצא ואת כלל המסרים שלו.

מה אכפת לי שהוא עצמו לא זז?מרדכי
בס"ד

בתור מצביע ימין מאוד משנה לי איזה דגל הוא מרים ומה הוא מתכוון לקדם, גם אם הוא עצמו אותו משה פייגלין של לפני 30 שנה. בסוף, בפועל, הקו הפלגתי שלו משתנה על פי הרוח. זה לא משהו שאפשר לסמוך עליו.

שום דבר לא משתנהמתוך סקרנות

הוא תמיד בעד ארץ ישראל, ותמיד גם בעד הפחתת המעורבות של המדינה בחיי האזרחים, כולל בנושא הקנאביס.

תמיד ארץ ישראל קדמה, ספציפית בשנת 2019 הוא שם דגש גם על נושא הקנאביס כי חשב שזה יותר מעשי, אבל הבהיר כל הזמן שלא יתן יד לשום מעשה שנוגד את ערכי הימין (גלעד אלפר אמר שזה היה הנושא הראשון שהוא הבהיר מולו לפני שצירף אותו).

שוב, צודק שבמבט לאחור, זה כנראה היה היפ קצת מוגזם, אבל הקווים לא השתנו ולא משתנים, אולי סדר העדיפויות קצת משתנה (לדוגמה- הוא תמיד היה בעד תכנית סדורה של טרנספר מרצון, אבל אם ב- 2019 זה היה נראה כמו "הלכתא למשיחא", שאמנם נכתבה במצע אבל לא הייתה הצעד הראשון המתוכנן ליישום [לבושתי- גם לי כתומך שלו, חלק זה היה נראה לי הזוי], עכשיו יש שעת כושר, אז טבעי שיתכנן להתמקד בזה קודם.

אבל גם ב-2019 כאמור, הוא הבהיר כל הזמן שאין סיכוי בעולם שהוא יסכים להתדרדרות כלשהי בשאלות של ימין-שמאל קלאסיים.

זה לא מדוייקמשה

מה שכן מדוייק זה שהוא מרים דגלים סותרים מבחינה ציבורית פוליטית ולכן זה קצת מסוכן.

לגליזציה תמורת נסיגה

חופש כלכלי בתמורה לאיזה אסון....

זה גם לא מדויק, הוא לא מוותר על שום עיקרוןמתוך סקרנות

וודאי לא בנושא ארץ ישראל, גלעד אלפר אמר שהוא הבהיר לו את בשיחה הראשונה ביניהם, שאין סיכוי בעולם שיסכימו לנסיגה, ולגלעד אלפר זה גם התאים.

אתם מפתיעים אותי, אני הגעתי מהחברה החרדית, אבל אתם אמורים להכיר את הפעילות של פייגלין מתקופת הסכמי אוסלו והמחירים שהוא שילם על פעילותו, מוזר לי שאתם חושדים בו דווקא בנושאי ארץ ישראל.

מכיר ומעריךמשה
ובכל זאת זה לא פייגלין אלא הקהל שהוא כיוון אליו.
זה יכול להיות, הוא התלהב מכך שהוא מצליח לסחוףמתוך סקרנות

חלקים שונים בחברה (גילוי נאות- כמי שבא מרקע חרדי, הנקודה שמשכה אותי אליו, היא באמת החזון שלו לדת ומדינה, יחסי חרדים-חילונים וכו'. היחיד שהחזון שלו יגרום לכולם להרגיש כאן יותר נוח ולהפסיק לפחד אחר מהשני).

אבל כמו שאמרתי, הוא למד את הלקח, וחזר ל"מקום" שלו, כשמשם הוא מנסה להשפיע על כולם, אבל כשהכול על השולחן.

המודל שלו זה המודל הנכון אני חושב שזה די ברורמשה

השאלה זה על היכולת שלו לקדם את המודל הזה בפועל. ופה אני לא סגור על זה שהוא מסוגל לעשות את זה כמו שחשבתי פעם.

הפיל את בנט, למעשהמשה
פנו לאותו קהל יעד.
נכון, למען הדיוק בנט הפיל אותומתוך סקרנות

זהות קמה לפני הימין החדש

למה לא קורה?חוח

טראמפ אסר על נתניהו לתקוף באירן כל עוד ולא עברו 60 הימים שהוא הקציב לשיחות המשא ומתן.

אתה חגגת על האמירות של טראמפהסטוריאחרונה
ואתה לא חוזר בך גם כשהתברר שהכל היה הצגה מתואמת בין נתניהו לטראמפ. המלחמה בעזה ממשיכה, ממש לא מוצתה, עזה כולה בדרך להפוך לארגז חול וגם באירן תקפו ותוקפים היטב.
אממממ, תודה שיצאת פיתה?הסטורי
האמת שעכשיו שמתברר שכל התדרוכים על 'טראמפ לא מרשה', 'שיחה קשה עם טראמפ', 'השליח של טראמפ אומר לא', 'טראמפ מעדיף את המסלול המדיני' וכו' - היו חלק מתרגיל הרדמה משוכלל לאירנים, יוצא שבעצם כל פרשני התבהלה בערוצים, בדיוק כמוך (וכמו @איתן גיל שפתח כאן שוב ושוב שרשורי 'טראמפ כבר לא' 'טראמפ התהפך'), הייתם חלק מהתרגיל בזה שהדהדתם את ה'טראמפ לא מרשה'...
טראמפ-נתניהו ניצלו את החולשות הפנימיות שלנונקדימון
כדי לצאת חזקים.
יצא לחוח ממורמר חסר ל'שפלות רוח

למה ל' ? לרמז על ה*ל*שעברים הממורמרים שיושבים באולפנים זעופי פנים וממורמרים.

דבר אחר, ל' לרמז על -3 פעמים אידיוטים שימושיים של השמאל שמחלישים בוקר צהריים וערב כנגד ל' בגימטריה קטנה. ודו"ק והבן היטב.

זה מענייןיהודה צדוק

כי בן גביר בעצמו הליצן הראשי בקרקס של עוצמה יהודית. פזיז חסר אחריות

נתניהו תוקף את הרב לנדואיתן גיל

ואחרי הבחירות הוא ירוץ לבתי הרבנים לבקש שישלימו לו מנין לבלוק חוסם.

חצוף האיש הזה.

לא שונה מהמנוול המקשקשנקדימון

שיורה לעסקנים שלו להתחנחן במקומות הנכונים כשזה יהיה מדובר בצרכים שלו.

הנציב דיבר על אנשים כמותו. ישעיהו דיבר על אנשים כמותו. לא דומה למלאך ה' צבקות, לא הוא ולא שכמותו.

ושוב אני שואל למה נתניהו מתערב בקטטה שלא שלו.איתן גיל

לא יפה

עברת נושא. יפה!!!נקדימון

או שאתה פשוט לא מבין מהו נושא השרשור.איתן גיל

או שעברת נושאנקדימון

קודם ביקרת את נתניהו שהוא תוקף אותם ואחר כך ינצל אותם,

ועכשיו מה פתאום נתניהו בכלל מתערב בנושא הזה.

זה יפה שאתה יודע למנף את הדברים של עצמך להרחבת יריעת הביקורת.

אכן כך, הוא לא צריך להתערבאיתן גיל

שיתעסק עם סמוטריץ' ויתן או לא יתן לו שיריונים ברשימת הליכוד

זה לא קשור לסמוטריץ', זה קשור לחיילים שיצאוהסטורי

לעזרת ישראל מייד צר בהוראתו של נתניהו, לכן הוא אמור להגן עליהם.

(לא מתייחס לדברים עצמם)

זה קשור לסמוטריץ' בעקיפיןאיתן גיל

הוא פתח בקמפיין נגד חרדים, והיום חטף בחזרה.

נתניהו כמביט מן הצד, חושב שאם יצטרף לקמפיין של סמוטריץ' הוא יבטיח לעצמו את ראשות הממשלה לאחר הבחירות, והוא טועה.

הקמפיין שאת מדמיין, נמצא רק בראש שלךהסטורי

וכשנתניהו מגן על החיילים שהוא שלח - אין לזה שום קשר לסמוטריץ'

נתניהו נואשאיתן גיל

התחיל לקרוא מדף המסרים של סמוטריץ'

אתה כל כך אובססיבי לסמוטריץ'הסטורי

שאתה מאמין לשטויות של עצמך.

בניגוד לנתניהו, סמוטריץ' מעולם לא דיבר ולא ידבר נגד רבנים, כמה שהדברים שלהם קשים.

עברת נושא. יפה!!!נקדימון

איתן קיפצי! זכות להכיר אותך

למה הגבתאיתן גיל

הרי גם אויל מחריש חכם יחשב. לא ידעת?

נו, אז תחרישנקדימון

בנתיים כולם רואים את האווילות שלך

נוער סמוטריץ', נו שויןאיתן גיל

היטלר תקרא לאבא שלךנקדימוןאחרונה

חוק גודווין מצדיע לך במועל יד

ביזוי חכמים לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

yada yada yadaנקדימון

שכחתי , זה לא ביזוי. הוא לא ציוני דתיסיעתא דשמייא1

לרגע דמיינתי אותונקדימון

אומר שהציונות הדתית נעלה על החרדים - ומיד לאחר מכן דמיינתי את התגובה שלך.

מוטב שתשתוק. ייטיב לך וייטב לנו.

פשוט מאד, עכשיו הוא קורץ לציבור שלוקורא נלהב לשעבר

ואחרי הבחירות תמיד אפשר להתנצל וכו'...

כמובן אני לא מסכים עם סגנון הדברים של נתניהו אבל מה לעשות הוא לא גדל על 'הזהר בגחלתן ...'

אבל בכללי בעולם חייב להיות תגובה שכן מותר גם ל'איש הפשוט' להגיב.

לא יודע, אבל לא יכול להיות שהרבנים, שהם באמת גדולי תורה, תוקפים ציבורים שלמים על השקפת עולם- שהם אמנם מתנגדים לה, אבל יש לה 'בית אב' מאד גדול- ורק הרבנים שלנו, אם יראו לנכון, יגיבו.

כאילו אני אפילו יכול להבין על מה הביקורת של הרבנים מופנית. אבל ההכללה, החריפות, ראיית הדברים רק לצד אחד בלי מורכבות, זה כל כך קשה ומרתיח.. כאילו הרבנים שלהם בגלל עת לעשות לד' תוקפים בכל הכח-אותנו- ואנחנו צריכים לספוג הכל בשקט..

מורכב אמרתי?

קטונתי מלתת ביקורתשפוי

למה לגנות דברים שאני חושב שציבור שלם יגנה בהתאם נקרא לתקוף? (באמת שואל על המינוח, גם בחדשות)

שאלה נוספת שצריכה להישאל, היא לגבי דברי גפני בתגובה לנתניהו:

"דברי גדולי התורה הם קודש הקודשים של עם ישראל, ומפיהם אנו חיים. מי שאינו חי את עולם התורה ואינו מבין את עומק דבריהם, מוטב שלא ימהר לפרשם, ובוודאי שלא לתוקפם. היזהרו בגחלתן"

האם באמת יש כאן "עומק דבריהם"? או שפשוט קרוביו של הרב לנדו מחדירים לו מסרים שהם רוצים שיישמעו בקול כפי שנעשה עם הרב קנייבסקי זצ"ל?

לגבי נתניהו, גפני צודקאיתן גיל

מי הוא נתניהו שיפער את פיו נגד רבנים, גם אם הם לשיטתו מ"המגזר הלא נכון".

הוא לא היה צריך להגיב, וגם אם נקלע למצב שהוא חייב לרצות בן ברית שכינה אותו שקרן בן שקרן, שיעשה זאת על פי משנתו של ר' לוי יצחק מברדיצ'ב.

נתניהו שילם מחירים כבדים מאוד כדי לרצות את גפניהסטורי

כולל בשבוע שעבר.

וגפני, במקום להכיר טובה, אומר בקול שהיתה טעות ללכת עם נתניהו.

איזה מחירים, חתם על הסכם תיקון חוק הגיוס, ולא תיקןאיתן גיל

עכשו יצא המרצע מן השק, ומסתבר שעל רקע זה שלח את סולית הנעל שלו, סמוטריץ', להתקוטט עם החרדים.

וסמוטריץ' נתן עבודה.

בעוד פחות ממאה ימים יתחילו הלכלוכים לצאת החוצה. הרבה פופקורן יאכל באותו לילה

שני החוקים שהועברו שבוע שעבר לדרישת גפני ושות'הסטורי

פוגעים אלקטורלית בליכוד. כשיצאו לבחירות, היה עדיף לנתניהו אלקטורלית לחדד עמדות מול החרדים כמו שרבים המליצו לו לעשות. זה לא היה פוגע בו אחרי הבחירות - אם המספרים יסתדרו, הם יהיו איתו בין כך.

אבל הוא בחר להראות נאמנות לגוש ולמרות הנזק האלקטורלי והחומר שזה נותן לתעמולה של האופוזיציה - התאמץ והעביר כשהבחירות כבר מרחפות את חוק יסוד לימוד תתורה ואת חוק המעצרים, לפני כן העביר את חוק המעונות ועוד לא דיברנו על זה שכבר שנה החרדים תוקעים חקיקה של הקואליציה, אבל אנשיהם יושבים על השיברים בכל המשרדים שלכאו' השר או סגנו התפטרו.

אחרי כל זה הם היו אמורים להעריץ את נתניהו ולשבח אותו מעל כל במה, במקום זאת ותוך כפיות טובה נוראית גולדקנוף עושה הכל כדי להכשיל את נתניהו, כולל הפגנות פרועות ודרעי וגפני 'מסתפקים' בדיבורים על הצטרפות לשמאל.

מאוחר מידיאיתן גיל

שני החוקים האלה היו צריכים לעבור לפני שנתיים, והיום אף אחד כבר לא היה זוכר אותם.

אבל מישהו יעץ לו להמתין לחודש האחרון, כדי שגם יאכל את הדגים הבאושים, וגם יסולק מהעיר.

אני לא יכול לומר בוודאות שהסוחר הממולח גולדקנופף סגר כבר עם אייזנקוט, אבל סימנים בולטים מראים שכך הדבר.

רחמנות על מה שהיה פעם "המחנה הלאומי"

לפני שנתיים הם לא הסתפקו בשום דבר ראליהסטורי

עוד לפני המלחמה היתה טיטות חוק גיוס, שיכל להסדיר את מעמד לומדי התורה, גם תוך כדי המלחמה היו נוסחים שבנשיכת שפתיים חברי הקואליציה היו מוכנים להצביע עליהם.

אבל לחרדים כל מה שנתנו לא הספיק. יצא המרצע מן השק, הם מדברים על 'לומדי התורה', על זה גם סוכם בהסכמים הקואליציוניים. אבל הם לא הסתפקו בפחות מחוק שיפטור את כל השבבניקים יושבי הברזלים והנופשים בתילאנד.

גם לצביעות הזאת, רוב הקואליציה הסכימה באב להצביע, מתוך הבנה שבטחון ישראל זה לא להפקיר את השלטון לשותפים של עבאס. אבל, היו חמישה חכים בליכוד שזה היה מוגזם להם. אם החרדים היו מצביעים זה יכל לעבור, אבל גם לזה גודקנוף רצה להתנגד למראית עין ושאחרים יעשו לו את העבודה השחורה - כאן זה נפל.

שקרא לא קאי - השקר של העסקנות החרדית כבר לא יכול להחזיק. כדאי שיתחילו לדבר אמת...

חמישה ח"כים בליכודאיתן גיל

סופר, וולדינגר, סלומון, סמוטריץ', ועוד אחד ששכחנו את שמו.

גם לשיטתך, חמישה בליכוד, ועוד גולדקנופף אחד, אפשר היה להעביר ברוב 65 נגד 52.

עכשו תוסיף עליהם את סוררי הציונות הדתית, ואין לך חוק

ברוב 52, כ.צ.ל.איתן גיל

אם כבר בערב תשעה באב אחר חצות שקריםהסטורי

שלפחות לא יהיו כאלו שכל ילד יכול להפריך.

סמוטריץ' אינו חבר כנסת...

זו הכרת הטובה שלהםshindov

לחוק שהביאו להם מהחלומות. ככה הם תמיד היו אין חדש. לכאלה אנשים אסור לעשות טובות. אף פעם לא.

הגיע הזמן לחשוב על זהסביר11

🎪🎪חיילים לא צריכים להסכים להתגייס לצבא שלא רוצה לנצח ושולח את החיילים לסבבים.🚩 אלף חיילים נהרגו לחינם כי הצבא😱 פוחד

לעצור את הזרמת משאיות הסיוע 🦵🦵ולבצע גירוש כמו שמפא"י והפלמח ידעו לעשות,

📢📢 ומצור ממושך עד שכל העכברים יצאו מהמנהרות

"במשמרת שלו, עם ממשלת ... על מלא"hamedinai

הרצח המזעזע במערת המכפלה קרה בתקופת כהונתו של יצחק רבין ז"ל, כשהייתה כאן ממשלת שמאל על מלא.

הפרדה מגדרית4ne1

מה דעתכם על הצעת החוק שאושרה על הפרדה מגדרית באקדמיה? 

אני חושב שצריך לעשות הפרדה בהכל לא רק באקדמיה. ערים לנשים וערים לגברים, תחבורה נפרדת, רפואה נפרדת, מקומות עבודה נפרדים. 

זה יפתור המון בעיות

משה

נכון

אם נתניהו וסמוטריץ בעד ארגנטינהאריק מהדרום

כנראה שה' בעד ספרד.

את זה נראה בעוד כמה שעות, כשנדע מי ניצח...הסטורי

האמת, לא מעניין אותי כדורגל ובעייני כל ההתעסקות בספורט תחרותי זה מושב ליצים אחד גדול והתיוונות למהדרין.

אבל דחילאק, כמה רל"ב אפשר להיות?!

נתניהו וסמוטריץ' לא תומכים בארגנטינה כי תומכים בכדורגל. הם מפרגנים לארגנטינה כי ארגנטינה בעדינו במלחמות וספרד ממובילות הקו האנטי ישראלי.

בהודעה הזו אתה נגד הממשלה או נגד המדינה?!

חבל שלא הפכתי עצמי פסול לעדותאריק מהדרום

שלחת ווינר?נפשי תערוג

לא שלחת? לא לקחת!!

מה המספרים של הלוטו???????????????????????????נפשי תערוג

הלוואי שבלוטו היו 50% זכייהברגוע

פשוט צריך לבדוק מה המספרים שנתניהו וסמוטריץ בחרואריק מהדרוםאחרונה

ולהעלות בחזקת מינוס אחת.

טוב, צדקת...הסטורי

אולי זה רמז לחבייר מילי, שבמסגרת תהליך ההתחזקות, הוא צריך להעביר את מוקד ההתעניינות ממונדיאל לחידון התנ"ך...

מט"ו באב של ביתר לט"ו באב של ימינו: קריאה לפיוסhamedinai

מט"ו באב של ביתר לט"ו באב של ימינו: קריאה לפיוס וסגירת מעגל לאומי

​יום ט"ו באב נושא עמו משמעות היסטורית עמוקה של נחמה וחסד בתוך השבר. חז"ל מלמדים אותנו שביום זה ניתנו הרוגי ביתר לקבורה, אירוע שהביא עמו הקלה כה גדולה עד שנקבעה בעבורו ברכת "הטוב והמטיב" בברכת המזון, וט"ו באב הפך ליום טוב.

השנה, לאחר המלחמות הממושכות, ולאחר שהושבו ארצה כל החטופים והובאו לקבורה כל החללים עד האחרון שבהם, יש מקום לציין את ט"ו באב הקרוב בחגיגה לאומית גדולה ומשמעותית.

​יש שיאמרו שחזרת החטופים והחללים אינה הניצחון המוחלט – הרי הניצחון האמיתי היה אילו המלחמה והאובדן לא היו מתרחשים כלל. אך דווקא מהסיפור התלמודי של הרוגי ביתר אנו למדים שחוגגים את החסד, את כבוד המתים ואת סגירת המעגל, גם כשאין מדובר בניצחון צבאי מוחלט. אם על קבורת הרוגי ביתר, בעיצומו של חורבן נורא, קבעו חז"ל יום טוב, הרי שבימינו – כשהשבנו את בנינו ובנותינו לביתם ולאדמתם – התודה והשמחה צריכות להיות גדולות פי כמה וכמה. זוהי הזדמנות היסטורית להכריז רשמית גם על סיומה של המערכה.

אולם, תיקון לאומי אמיתי אינו שלם ללא פיוס פנימי. כדי לצאת לדרך חדשה ולסיים את המלחמות מבית, הגיעה העת להושיט יד זה לזה. כחלק מחגיגות ט"ו באב והיציאה לחירות, נכון יהיה להוביל מהלך כולל של "סולחה" לאומית: להעניק חנינה לראש הממשלה בנימין נתניהו, ובמקביל לבלום את המשך החקירות והעיסוק בתיקיו ובמעורבים בהם, כמו גם בנושא הפצ"רית.

עברנו די מלחמות בחוץ ומלחמות בפנים. הגיעה השעה לחתור לפיוס מוחלט בין בני עמנו, להניח למשקעי העבר, ולבנות יחד את העתיד מתוך אחדות אמיתית.

לא מובן מאיליוhamedinai

​מישהו ברשת כתב ספק בציניות, ספק ברצינות:

"תודה לראש הממשלה שלא פעל בהתאם לאינטרסים של מדינת אויב. לא מובן מאליו בכלל".

​והנה התשובה שלי:

כשמסתכלים על המציאות, זה באמת לחלוטין לא מובן מאליו

* **מבית:** כמעט כל מובילי דעת הקהל והמשפיענים בישראל מפעילים לחץ כבד ומושכים בכל כוחם לכיוון ששירת באופן ישיר את האינטרסים של האויב.

* **מחוץ:** המעצמה הגדולה ביותר, זו שמעניקה לנו את התמיכה הדיפלומטית ואת החימוש, לחצה ללא הרף לעצור ולהפסיק.

לעמוד איתן מול לחצים אדירים כאלה, גם מבית וגם מחוץ, זהו הישג עצום. אין מילים להודות להקדוש ברוך הוא ששלח לנו את ראש הממשלה הנכון, עם העמידה האיתנה הנדרשת, בזמן הקשה ביותר בתולדות המדינה.

הרי ההיסטוריה הקרובה מוכיחה שזה לא מובן מאליו. ארבעה ראשי ממשלה לפניו בחרו לפעול בדיוק בכיוון ההפוך ונסוגו תחת לחץ וגם בלי לחץ:

* **יצחק רבין:** הוביל את הסכמי אוסלו.

* **אהוד ברק:** הוביל את הבריחה החפוזה מלבנון.

* **אריאל שרון ואהוד אולמרט:** הובילו וביצעו את תוכנית ההתנתקות.

אל מול מורשת הנסיגות הזו, העמידה הנוכחית היא פשוט פלא ותולדה של מנהיגות נכונה בזמן נכון.

הנשיא הרצוג התגלה עוד פעם כפחדן חסר עמוד שדרה.קורא נלהב לשעבר

כשזה אנשי שמאל הוא חונן בלי לחשוב פעמיים (שלא להגיד בלי לחשוב בכלל...) אבל כשזה אנשי ימין פתאום צריך לשמוע מה הפרקליטות חושבת... מה צה''ל חושב...

-זה בדיוק הסמכות שניתנה לך- לחון גם כשלא חושבים כך במערכת אכיפת החוק.

אם כולם מסכימים שאפשר לחון לא צריך את כל הסיבוך הזה שנקרא חנינה של הנשיא

הוא שמאל, זה הכל.נקדימון
אין צורך להתפלפל. הרצוג הוא איש שמאל שאפילו לא טורח (או לא מסוגל) להסתיר את זה.

הוא גם פחדן וחסר עמוד שדרה שאישתו אמרה (לפני הבחירות מול "נתניהו מאוחדת") שכשיש לחצים אז הוא הולך לישון. בדיוק בגלל זה הוא נמצא שם בנשיאות. בובה מרצון על חוט מרצון.

לא הבנתיפשוט אני..

א. מתי הוא נתן חנינה לשמאלנים שהרגו אנשים?

ב. מי קבע שלהרוג מחבל מנוטרל זה ימין?

ג. למה אתה כותב בלי לדעת את החוק? החוק *מחייב* את הנשיא לקבל חוות דעת של משרד המשפטים ושל גורמים אלה ואחרים לפני שהוא מחליט, למרות שבסוף מותר לו להחליט ההפך מהם.

https://www.gov.il/he/pages/department_pardons_about

ד. יש לך דוגמה מ-30 השנים האחרונות למשל, שהנשיא נתן חנינה לאדם שמעולם לא הצטער על הפשע שהוא עשה? 

ואם תאמר שאליבא דאלאור הוא לא עשה פשע, אז בוודאי שהנשיא לא יכול לחון אותו, שהרי סמכות החנינה היא לא ערכאת ערעור ואין בסמכות הנשיא להתערב בהחלטות עובדתיות ומשפטיות שקבע בית המשפט.

ה"חנינה" שאזריה ביקש היא לא ביטול ההרשעה אלאנקדימון

על קיצור תקופת הרישום הפלילי.

חשוב לזכור שהרמטכ"ל לשעבר איזנקוט כבר קיצר את העונש שאזריה קיבל במשפטו,

שוועדת השחרורים קיצרה לו שליש, ולפי כ"ץ אזריה היה לוחם מצטיין בעת שירותו (אני מקווה שהוא לא ממציא).

אולי אני טועה אבל נדמה לי שאתה מנסה לייצר איזו השוואה מוזרה בין סתם פושע שרצח לבין חייל בלב חברון בעת אירוע מתגלגל.

זו עדיין חנינה, בלי מרכאותפשוט אני..

ואני לא מנסה לייצר השוואות, את זה עשה פותח השרשור. 

אגב, קיצור שליש ניתן כפרס על התנהגות טובה בכלא, השתתפות בתוכניות שיקום וכו'. זה לא מעיד כהוא זה על כך שהוועדה חושבת שהפשע הוא לא פשע או שבית המשפט הגזים עם גזר הדין.

---קורא נלהב לשעבר

א- זה לא 'הרגו אנשים'- זה לוחם, באירוע מתגלגל, בסביבה עויינת, שירה ב*מחבל שדקר*, שהיה חשוד מאד עם מעיל.

ולאירוע כזה, עם כל כך הרבה גורמים מקלים וחריגים, הנשיא נתן הרבה פעמים חנינה.

ב- שוב זה לא סתם 'מחבל מנוטרל'. זה תוך כדי אירוע וכו'.

לא אמרתי שהמעשה עצמו ימין. אלא אזריה הוא איש ימין והריגת מחבל נתפס כמשהו 'ימני'.

ג- דווקא ידעתי את החוק. בגלל זה אמרתי שיש לו סמכות גם אם הגורמים הנ"ל לא מסכימים. אלא שפתאום אצל אנשי ימין הם אומרים דעתם וזה קודש קודשים וחלילה לעשות כנגד זה.

ד- נגיד שזה לא היה בעבר. נגיד שהוא לא התחרט כי הוא סבר שפעל נכון בסיטואציה. זה לא משנה בכלל. יש לנשיא סמכות רחבה להפעיל שיקול דעת ממגוון סיבות ולוחם מסכן ששגה בסיטואציה סבוכה שכזאת וכבר קיבל עונש משמעותי, בהחלט ראוי לחנינה מהנשיא.

הוא דמות מיותרת בפוליטיקה הישראליתshaulreznikאחרונה

פריווילג חסר כישרונות בולטים.

אולי יעניין אותך