איך נכון להפסיק קשר.עַלְמָה1

טוב וידוי, אני לא שואלת את זה כי זה הסיטואציה שלי כרגע.

אבל בגלל שזה קורה כמעט לכולם והתרחיש הזה עלה לי עכשיו, אשמח שתענו-

(זה לא משנה מי הבחור ומי הבחורה, כתבתי מהצד של בחורה כי אני רואה את עצמי בסיטואציה)

זוג יוצא לדייטים במשך תקופה קצרצרה, כמה פגישות בודדות, הבחורה קצת סקפטית אבל ממשיכה מדייט לדייט כדי לנסות בכל זאת לתת צ'אנס, ובגלל שבסה"כ יש אווירה טובה והיא כן נחמדה ו'זורם' להם ביחד, היא מרגישה זשהבחור מתחיל להיקשר, אפילו שהיא עמוק בלב ממש לא שם.

איך נכון מצידה לפעול?

היא צריכה לדאוג לוודא שהוא לא 'יבנה' על זה שהיא נראית כלפי חוץ מרוצה?

היא צריכה להחצין את זה שהיא לא ממש בעניין עדיין?

ו.. אם זה יגרום לאווירה פחות טובה בדייטים?

תחשבו שזאת סיטואציה שהקשר לא מאוד מתקדם, ולא בטוח שהוא או היא כבר בשלים לאיזו שיחת יחסינו לאן, הם דיי בהתחלה אבל היא חוששת שאם תמשיך להיות נחמדה אליו, הוא עלול להתאכזב, מצד שני היא רוצה לתת סיכוי לקשר ולא להבליט את מה שפחות מוצא חן בעיניה.

איך נכון לפעול? 

אני פשוט חוששת מעצמיעַלְמָה1

כי אני נוטה להראות הרבה עניין בדייטים, ומשתדלת שיזרום הכי טוב שיש,

ובאמת מתוך רצון שיהיה טוב ונעים ואולי יתפתח משהו, ולא בהכרח כי אני ממש רוצה את הקשר 🙈

מציעה לך להתחבר לתחושות שלך באמתהמקורית

ולהראות אותן כלפי חוץ

בטאקט כמובן, אבל לא לשחק אותה מה שאת לא

עצה שקיבלתי ממישהי עם המון נסיון: לא לשלול לפני 2 פגישות. אאכ וזה משו יוצא דופן. ואם אחרי 2 פגישות לא בא לך להמשיך - לחתוך.

אם יש התלבטות לקחת הפסקה ולחשוב או להמשיך לעוד פגישה אחת ולהחליט.. אבל אין מה להראות התלהבות יתר כשאת לא שם. 

אבל יש מצב שאם אני אהיה אותנטיתעַלְמָה1

ואנסה לשקף את עצמי בטבעיות ואת התחושות שלי,

זה פשוט לא יזרום ויתקע.

כי אני לא חזקה ביצירת קשרים וקשה לי להיפתח מהר,

לכן משתמשת בדרך הזאת של אוירה נעימה, ושיחה טובה והתעניינות כדי לתת צ'אנס להגיע לדייטים מתקדמים יותר שרק בהם אוכל אולי להתחיל להיפתח ולהעביר את עצמי בחופשיות.. 

תעשי הפרדההמקורית

בין לדבר בצורה נעימה וטבעיות, לבין להחצין התלהבות

לדעתי תמיד צריך לדבר בצורה נעימה, קל וחומר להיות את. שיחה טובה לא מחייבת החצנת התלהבות

יש הבדל בין הדברים

לפי מה שאת כותבת, יש סתירה. כאילו קשה לך להביא את עצמך מצד אחד לפי מה שאת מאמינה על עצמך, ומצד שני, את כן מצליחה לנהל שיחה טובה לפי מה שאת אומרת.

אם את מנסה רגע לחשוב על זה - מה זו הפתיחות הזו שמגיעה בדייטים מתקדמים? במה היא באה לידי ביטוי? במה היא שונה מהשיחה הטובה הזו בהתחלה? 

פתיחות בדייטים מתקדמיםעַלְמָה1

זה פתיחות טבעית יותר מצידי 🙈

מה שטבעי זה טובארץ השוקולד

חשוב שישוקף מי את,

היית רוצה שתחליטו להתחתן על פי מי שאת ולא לפי תדמית שבנית

אני לא בטוחשלג דאשתקד
שהכתובת להצלחה בדייטים, היא ייעוץ עם "מישהי עם הרבה ניסיון" 🤣
לא הסברתי טוב😅המקורית
לא מישהי עם מלא ניסיון בדייטים. היא משדכת בין זוגות פשוט
"ואולי" זאת המילה שכדאי לסמן במרקרadvfb

את אוהבת את הפנטזיה את החלום שיקרה משהו. מי לא אוהב את התחושה שזה מעורר? זה טבעי לגמרי וטוב שזה קיים.

אמנם, ככל שבנאדם נמצא באיזון ביחס לסיטואציה הוא גם ישדר רגשות יחסית מאוזנים, לא?

כרגע דווקא עוד אין לי פנטזיות 😅עַלְמָה1
אבל כן רוצה שהדייטים ילכו בטוב, ועל זה אני מתאמצת.
אם יש עוד מה להוסיףמנגו מיובש

אגיד שאני מבין את התחושות האלו, גם מעצמי וגם שחוויתי מהצד השני.

לדעתי זה משהו מאוד מאוד דק, זה כמעט אומנות להיום גם וגם, לא לנטות לצד אחד יתר על המידה.

מצד אחד לא לשתף במילים ובהתנהגות שאת "שם" ובעניין לגמרי, ומהצד האחר, לא ליצור אווירה של "הכל כאן לא יציב, אל תצפה למשהו"

ואני יכול לומר מניסיון, שאפשר להעביר את הזמן בנעימים ועם זאת (אם יש התלבטות) לשדר בתדר נמוך, שלא מפריע למהלך הפגישה, ש"אנחנו כולה כמה פגישות ביחד וזה עדיין לא אומר שאני בטוחה בקשר הזה לגמרי"

מקווה שזה מובן

תודה! איזה כיף שמבינים אותי (:עַלְמָה1
קוראת ומקבלת, זה פשוט לשמור על איזון, קיבלתי (: 
יש לי שתי מחשבות הפוכות ונכונות על זהאחד איש

בעקבות קשר כזה שהרגשתי שזה הוויב חשבתי

א. אני לא רוצה לפגוע בה ואם אני יעשה הצגה ואז יחתוך זה יהיה הרבה יותר פוגע אז בשבילה כדאי כבר עכשיו לשקף. (כמובן בטאקט ונחמד וכו)

ב. אני לא אחראי על התחושות שלה. אני יכול לחזק אותה באמונה והכל אבל בסוף אני מביא את מה שאני מרגיש ואם יהיה לא קשה זה עבודה שלה ולא אמור לערבב אותי יותר מידיי.

זה קצת הפוך אבל שתיהן עזרו לי

חחחח אז זה רק מחזק את השאלהעַלְמָה1
אבל כן, בגלל שיש כאן תשובות לכל כך הרבה כיוונים, מתחדדת אצלי ההבנה שזה לשמור על איזון נכון (: 
זה תשובה למה לעשות וגם מענה רגשיאחד איש
זה מעודד לא להסתיר את מה שאני מרגיש כרגע בקשר ומשכנע אותי שזה לא לא נעים וזה כן הדבר הנכון לעשות
קרה לילא שלם,משתלם

בערך משהו כזה.

אחרי כמה דייטים היא הייתה בעננים.

מאוהבת עד השמיים ואני הייתי בשלב של בירור שכלי ראשוני.

אני אקצר אבל עשיתי איתה בסוף שיחה והסברתי לה בכנות את המקום הנפשי שלי.

אגב בסוף נפרדתי על הנושא הזה.

קשוח 😞עַלְמָה1
זה גם כואב להגיד לא למישהו שמאוד רצה, ועוד יותר כואב שצפית את זה הולך לשם... 
לגמרי קשהלא שלם,משתלם

"אני יודעת שבסוף תחזור, מוזמן תמיד לשלוח הודעה".

מאוד בוגר באמת.

💔עַלְמָה1

לפי זה, חושב שאולי יש דרך למנוע את הכאב הזה מראש?

זה תפקיד שלנו בכלל, או שהאחריות היא רק על הצד השני לדאוג לעצמו?

מצד שנילא שלם,משתלם
לגבי מה שאמרת מקודם, אני פחות בגישה של להיות עדינים יותר מדי, אני בדייט מביא את עצמי בצורה מיטבית. גם אם אני יודע בוודאות שאני חותך אחרי זה
למה אתה מתכוון שאמרתי "עדינים מידי"עַלְמָה1
על איזו גישה אתה מדבר?

כי אני דווקא כן משתדלת שהדייט יהיה טוב... 

כלומרלא שלם,משתלם

שלא צריך לרחם על הצד שני ולנסות לרכך,

מבינה 🙏עַלְמָה1
שלב הבירור השכליadvfb

הוא בבירורים לא?

בעיקרון.לא שלם,משתלם
לפעמים קורות טעויות 
לגמרי אפשר להביןadvfb

זה תלוי בהבנה איך מתפח קשר

בעיני, גם דייט ראשון הוא לא שיכלי

יש הרבה בירורים שכלייםעַלְמָה1

בשלב הבירורים לדעתי רק בודקים כיוון, התכנות של קשר.

אבל וודאי שיש עוד הרבה בירורים שכליים לדייטים עצמם.

לדעתי

מסכיםארץ השוקולדאחרונה
..שפלות רוח

אם את רואה שהוא נקשר, תדברי איתו, רק בלי להדגיש :"אני רואה שאתה נקשר ואני לא שם עדיין" כי זה סתם יגרום לו להרגיש טמבל, פשוט דברי איתו כמו נגיד "זה מהיר לי מדי אני רוצה טיפה לעכל מה שקורה בתקופה האחרונה" או משהו בסגנון, ככה את עדיין משאירה פתח להמשך אבל עם יד על הדופק מצד הבחור שיש מצב שנחתוך.

האמת ככה היה לי עם מישהי שמבחינתה היה וואו וקלטתי עליה ובאמת היה לי כיף איתה וחיבור טוב אבל לא הייתי שם כמוה ואמרתי לה דברים בסגנון הזה שאני עוד חושב על הדברים וכו' (וידוי, כשחתכתי ואמרתי לה שאני חושב שאנחנו לא מתאימים והיא מדהימה וכו' היא לא הקילה עליי ובכתה לי ועכשיו פתאום אני נזכר כמה קשה זה היה ואיך הרגשתי לא טוב עם זה וכמה השם עזר לי שם, אז אין פה הבטחה להצלחה רק למזעור נזקים אולי).

ועוד עניין, היו לי עוד קצת מקרים דומים לנ"ל והבנתי שהכי פשוט זה דרך צד ג', ככה לא צריכים את כל העומס הנפשי הזה וגם אפשר להיות אמיתיים עם צד ג' ולבקש שיעזור לבנות איזה עניין שסביבו אנחנו לא מתאימים אם גם דרך צד ג' עדיין לא כל כך נעים וכו'

מלא בהצלחה

תודה רבה על התשובה!עַלְמָה1

אהבתי את העניין של - פשוט לומר משפט שיגרום לו להבין שזה עוד רחוק ממה שהוא חושב.

(וככה אפשר שתהיה אווירה טובה ונעימה זורמת, אבל גם מקורקעת)

ולגבי האפשרות שהעלת בסוף התשובה, מה הכוונה צד ג?? 😮

לערב בן אדם נוסף?? 🙈

במידה והכרת את הבחור דרךשפלות רוח
משפחה / חברה / שדכן/ית - ואת מרגישה בנח עם המציע, אפשר לבקש ממנו שיעזור לחתוך בצורה עדינה.
טוב, נראה לי נלך על האופציה הראשונה 😅עַלְמָה1
צד ג' נשמע לי אפשרי רק במקרים מאוד מאוד מאוד ספציפיים 🙈
אייי שובר לבבות שכמותךכְּקֶדֶם
תפסיק כבר להיות מביךשפלות רוח
בבקשה אל תפתחו איזה עימותעַלְמָה1

בשרשור שאני פתחתי 🙏

ובכלל,

אף פעם לא צריך את זה,

זה מיותר 🙏

וואייי איך אני מכירה את התחושה הזאת!מדרשיסטית20

הסתובבתי מלא עם הדילמה הזאת.

זו באמת שאלה יפה.

אני לא יודעת לנסח כלל, אני יודעת רק להגיד משהו שעבד לי טוב באחד הקשרים שהיו לי שהרגשתי בדיוק ככה. פשוט- שיקפתי. לא אמרתי שאני לא בעניין כי זה גם לא נכון, הייתי במקום מתבונן, וזה מה שאמרתי לו.

אמרתי לו שבגלל שטרם דיברנו על 'יחסינו לאן' חשוב לי לשקף שאני בהתבוננות ומחשבות.

ושזה לא אומר שאני חותכת, רק אומר שאני לא יודעת מה יהיה.

נכון, ככל הנראה זה יגרום לקשר לזרום טיפה פחות- אבל אולי זה מה שאמור להיות? אולי זה מה שיותר תואם שלב?

זה בסדר שלוקח לך זמן להתפתח, זה אומר שיש לך כבוד לעולם הפנימי שלך(:

אולי זה יכול להיות מפחיד שמישהו יברח בגלל שלא יהיה לו סבלנות- אבל אולי דווקא זה יכול להיות לך סינון טוב למי מתאים לך יותר ומי פחות(:

שתדעי שאני ממש חיפשתי מישהו שלא נפתח כל כך מהר, שיש בו משהו סגור שנפתח ככל שהקשר מתעמק- כי אני מרגישה שזה מעיד על עולם פנימי עמוק- שברגע שיחשוף אותו לכל אחת שיצאה איתו 2 דייטים זה משטיח אותו..

קיצר ניסחפתי קצת חח

בחזרה לשאלה המקורית- בעיני כנות (שבאה בשילוב עם עדינות וכבוד לצד השני) היא משהו מאוד משמעותי גם בקשר קצר. 

תודה רבה על התשובה!!עַלְמָה1
ודווקא שמחה שנסחפת עם התשובה, חיזקת אצלי משהו שהייתי צריכה לשמוע (: 🫶
מעניין הכיוון שהבאת. מעניין אותי עד כמה זה מעשיadvfb

עד כמה זה מאפשר סיכוי לפתיחות. אם זה רק מוריד את הסיכויים אז אולי מראש לחתוך וזהו?

מה הכוונה?מדרשיסטית20
קצת היה קשה לי לדמיין סיטואיציה שהיא בין לביןadvfb

לא מצדיקה שיחת יחסנו לאן ומצד שני כן מצדיקה שיקוף מסויים ביחס לקשר.

אבל אחרי שאני חושב על זה קצת יותר, נשמע לי יותר הגיוני. 

בין כך ובין כך, המסר כדאי שיהיה בסוף מסר של רצון מסויים לקרבה. גם אם קרבה יחסית על אש נמוכה. אחרת, זה מכבה, בלכבות אין יותר מדי תועלת.

בדרך כלל זה אולי מצריך איתות.

בכללי גם אם זה בשלב מוקדם כאילו הבחור צריך להבין את זה לבד.

לא לייבש!!advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ה 1:46

אם מישהו היה מייבש אותך, איך זה היה גורם לך להרגיש?

לנהוג רגיל, לא להתלהב יתר על המידהו גם לא פחות, התלהבת תתלהבי, לא אז לא.

למה להתייחס בצורה מלאכותית לדייט?

לגבי החשש - שיא המובן, ועדיין, אל תקחי אחריות על הרגשות שלו!!! אם הוא התלהב על מישהי ובסוף גילה שהיא לא רוצה אותו והתאכזב - זה שלו. אל תקחי על זה אחריות. דמיונות, בסדר... יחטוף כאפה, זה דווקא יעזור לו.

האחריות שלך היא להביא את עצמך עד כמה שאת מרגישה לכוון ולכבד את הבחור ולראות את הצד שלו. לא להרגיש בדיוק את מה שהוא מרגיש. אם הוא נסחף, לא להסחף ביחד איתו.

כשמישהו בא לדייט, הוא בא כי יש לו עניין כלשהו. סקרנות, משהו שהוא רוצה לגלות. אם אין את זה - אין שום סיבה לבוא לדייט. 

לכן מטבע הדברים כדאי לענות על השאלה - מה כן מעניין אותי בו? ולענות עליה. מתוך כך להתרכז בעיקר במה שכן מעניין אותך ולא במה שלא ועל זה לבוא לדייט, להביא את עצמך לידי ביטוי ולתת לפרטנר שלך לבוא לידי ביטוי. אם את סופר סקרנית - תהיי סופר סקרנית. אם את קצת סקרנית - תהיי קצת. אבל תבני את הקשר על מה שיש כעת ולא על מה שיהיה בהמשך.

מבינה,עַלְמָה1
תודה רבה על התשובה המפורטת!

אתם עונים כל אחד דברים כל כך שונים. ומרגישה שכולכם צודקים .

זה ממש ממש פשוטמוקי_2020

אל תעשה לחברך (לדייטך) מה ששנוא עליך.
ואהבת לרעך כמוך.

זה הכל.

במגזר החילוני-מסורתי, יש "סימנים" (צניעות) של התקדמות בקשר.
אז אני לא יודע מה הסימנים במגזר הדתי-לאומי, 
אבל צריך לבדוק מה הם הסימנים ואם הקשר לא מתקדם מבחינתך, אז לא לעשות את הסימנים האלה.

שמישהו יפתח פוסט על "סימנים" במגזר הדתי-לאומי להתקדמות בקשר.  זה מסקרן.

*מוצ"ש* 
-הוא : שבוע טוב
היא (עדיין בהתלבטות) - היי

*מוצ"ש*
הוא : שבוע טוב
היא ( בעניין) שבוע טוב ומבורך גם לך, בשבוע הבא אשמח שנעשה הבדלה יחד *חיוך ענק*.

הוא היה נותן בהם סימניםadvfb

זה קורה בצורה טבעית חח

הצגה בין ובין כך לא נשמעת לי וואו

באלך לשלוח סמיילי? תשלח סמיילי.

לא באלך אל תשלח

חחח 

חחחח זה בהחלט שנוא עלי, צודקעַלְמָה1
ולגבי סימנים, נראה לי יש לכל זוג את הסימנים שלו 🤭 
להתנהג בבין אדם לחברוברוקולי

לדבר אמת 

לא להשלות 

זה לא סותר נעימות ונוכחות בקשר. 

עניתם כל כך הרבה תשובות שונות,עַלְמָה1
חידדתם לי הרבה נקודות למחשבה, תודה לכולכם !!

אני חושבת שהמסקנה שלי היא כזאת:

צריך לדאוג לאווירה נעימה ואפילו כיפית, אבל לשמור על 2 דברים:

1. אותנטיות, לא לשחק, להגזים, או להתלהב ממה שלא מלהיב. שהאוירה הנעימה תתקבל מהנינוחות שבמפגש ולא מהצגה או משחק של משהו כיפי.

2. אם אני מבחינה שהוא עף על זה, אבל יודעת שאני לא שם, אמנם אני לא אחראית עליו, אבל כדי לעזור לו, אני יכולה לעשות דברים קטנים שימתנו אותו ויראו לו שלמרות שנעים ונחמד זה לא אומר שאני לא מתלבטת, וגככה להכין אותו לזה שיש סיכוי שלא תהיה עוד פגישה.. (:

תודה לכם 🫶 

להיות כנים בעדינות ולדעת איך להציג את זהעת הזמיר הגיע

ויצא לי לומר כבר למישהו-

שאני מרגישה שמתקדמים, וטוב זורם

אבל אני בנאדם שלוקח לו זמן (גם אם זה לא באמת תמיד מאפיין אותי;)

ואני עוד לא באותו מקום כמוהו.

מיכל וולשטיין קוראת לזה "כנות בנעם" נראלי.

אגב , אחלה אינדיקציה לראות איך הוא מתמודד עם זה. האם הוא נותן מקום לקצב שלך או שהוא לוחץ. בעיני כשצד אחד עף לשמיים והצד השני מסוייג זה תמיד קצת מפתיע לראות שהחוויה הרגשית כל כך שונה.. 

נכון (: תודה רבה!עַלְמָה1
יש מצב שהכותרת לא מתאימה?שלג דאשתקד

את לא שואלת איך להיפרד אלא איך לתחזק על אש קרה.

"איך להיפרד" זו שאלת יחסי אנוש, איך להפסיק קשר ולהיות עדיין נחמדים.

השאלה שלך נטבעת מכך שאת לא רוצה להיפרד אבל את מרגישה שזה מהיר לך מדי, אז זו לא שאלה של טקט אלא שאלה מהותית איך מתחזקים קשר כזה באופן שהוא יילך לנתיב בונה וייבנה בע"ה לבית נאמן בישראל.

בכל מקרה, אין לי הרבה עצות, רק אאחל לך בהצלחה גדולה בהכל!!

נכון, חשבתי על זה אח"כ שזה לא מתאר בדיוק. 🤭עַלְמָה1
אבל לא שאלתי את השאלה מתוך זה שאני לא רוצה להיפרד, אני פשוט *עדיין לא יודעת* אם אני רוצה להיפרד.

ותודה רבה! 🙏

מרגיש שאני לא "נעול" על זוגיותצדיק יסוד עלום

לא שמתאים לי באמת להיות "נעול" ולא שאני מהאנשים שמרבים להשתמש במילה הזאת. (*נעול = 100% ריכוז מאמץ והתמסרות לעניין פלוני, סלנג של מכיניסטים).

יצאתי השנה עם 4 בנות בסך הכל (!). שתיים מתוכן הצליח לכמה דייטים, אחת חתכה אחרי דייט ראשון ואחת אני החלטתי שלא מתאים אחרי דייט אחד. כיום אני מתבונן בזה ומבואס על עצמי. זה רגש טוב מבחינתי, ושמח לראות פתאום כמיהה הרבה יותר משמעותית לזוגיות (כבר מכיתה י"ב היה רצון, אבל בגדר פריווילגיה)...

הפעלתי מחדש את הכרטיס בשליש גן עדן (🤮) אבל מרגיש שאני עושה את זה סתם בשביל להשלות את עצמי. לא מצאתי שם פעם אחת משהו מעניין וכשחזרתי עכשיו אחרי ארבעה חודשים מצאתי אותם פרצופים בהצעות.

לשמחתי יש לי הרבה מקורות להצעות וגם מאנשים שמכירים אותי ברמה סבירה, ועדיין מתמהמה ככה.

עוד נקודה - בגלל שנעתי ונדתי כמה פעמים בשנים האחרונות על הרצף הדתי לכל מיני צדדיו, שמתי לב שעדיין השתמר לי המון זמן ציור של בחורה שתתאים לי, ותמיד בציור הזה קיוויתי לרמה דתית נמוכה או לפחות מתונה. פתאום השבת חשבתי לעצמי שאולי מראש זה לא אזימוט טוב, וששווה לצייר ציור מחודש. עדיין קצת clueless

אבל זה חוזר להתחלה - חייב להשקיע בזה יותר ריכוז. אם אחרי כמה פגישות עם בחורה כשאני נהנה והיא ח"ו תרצה להפסיק - אני אצטרך לבקש הצעה נוספת ולהתחיל מחדש. אני עדיין לא מרגיש לחץ (למרות ש26 זה כבר זקן) אבל כן מרגיש כמיהה הרבה יותר טובה לזוגיות.

-

מחשבות, שיקופים עידודים ורמיסות ייתקבלו בברכה

שבוע טוב ומבורך, צום קל וסבבה

לוקח זמן עד שמתמסרים לבנאדם במאה אחוז 0_0advfbאחרונה

דייט ראשון זה צעד קטן, זאת רק היכרות..

נראה לי לחיות במתח שאני אצא עם בחורה ו"ח"ו היא תרצה להפסיק" זה טיפה מוריד ולא יעיל.. תראצה להפסיק, לא חס ושלום.. יש מיליון כמוה ובסדר, תפגש כמה שצריך..

אני דווקא רואה במה שאתה מספר נורמליות מאוד גדולה.

כדי להיות רווק שמרגיש את החסור אין צורך להתבאס, אלא להיות באמת בתקווה בציפיה וגם להרגיש את הכאב של הבדידות..

לא נשמע שאתה כל כך מתמהמה, לפחות ממש שכתבת. 

לחץ שלילי הוא לא מקור טוב שכדאי לחפש אותו. 

וזה בכלל לא נראה לי מה נחשב זקן או לא.

משנה מה יעזור לך ויתן למוטיבציה, ועדיף מוטיבציה חיובית כי היא פשוט הרבה יותר יעילה למצב הזה.

אני כאן להזכירהפי

שאת לא מידי (:

רגישה מידי ..

דרמתית מידי ..

נשית מידי ..

רצינית מידי ..

חייכנית מידי..

יפה מידי ..

נמוכה/ גבוהה מידי..

דברנית מידי..

תוסיפו לרשימה מה שבא לכן

גבר בריא מקבל אותך כמו שאת ושמח בזה..

גבר שלא שלך ינסה

להיות ציני /לתקן אותך/ יצחק על זה / יברח ויאשים אותך בעדינות מתוחכמת/ יתעלם

שזה לא יוריד אותך הפוך.. יבוא האחד שתרגישי שכל מה שהתלבטת אם לאזן .. זה הקסם שלך .

שימי ♥

לא להשתנות ושזה לא יערער אותך 

חזק ונכון! תודה על החיזוק ❤️מגובלת-
♥♥הפי
אני כאן להזכירבחור עצוב

שאני לא מושלם. וגם את לא. ונדיר ששני אנשים מתאימים אחד לשני בול.

זו לא בושה לנסות לשפר את עצמך, להתקדם, להתאים לשני. כל עוד זה מגיע ממקום בריא והדדי. 

מסכימהחושבת בקופסא

אני לא אוהבת את התרבות הזאת שמוכרים לבנות שהן מושלמות וכולם פשוט צריכים לקבל כל דבר הזוי שהן עושות כי זאת "האנרגיה הנשית" שלהן או מה שזה יהיה.

מצד שני הדרך להשתחרר מזה היא לקבל שבאמת יש הבדלים בין גברים לנשים ושניהם צריכים לעשות עבודת המידות ולשפר את התקשורת בניהם.

מישהו דיבר על שלמות ?הפי

דיברנו על זה שלא תמיד יש צורך בעבודה

לפעמים זה הצד השני שפשוט לא מתאים

ולך בראש ובראושנה לא מתאים בחור שישנה את מי שאת..

אני מושלמת לא יודעת מה לגבייך (;

אולי בבחינת התאמה בהתחלההמקורית

זה נכון

בקשר זוגי ארוך טווח, תמיד צריך לעשות התאמות ושינויים. כי אנחנו משתנים כל הזמן. ויש כל מיני התנגשויות  אז כדאי לקחת את זה בחשבון

זה חלק חשוב מהזוגיות וזה נשען על תקשורת בריאה שמביאה לשולחן את הלב שלנו ואת מה שחשוב לנו וזה מה שמשמר זוגיות, היכולת לבוא לקראת השני בכל מיני דברים כי קווים מקבילים לעולם לא ייפגשו. וזה נכון ל2 הצדדים בזוגיות לדעתי.

מי שנשאר בשלו כי הוא מושלם, ותקבלו אותי ככה, למרות קושי של בן הזוג ומצפה לא לעשות כלום עם זה ושיקבלו אותו ככה, לרוב ימצא את עצמו בודד.

אז האמירה שלך נכונה בבחינת קשר בהרבה מובנים, אבל לתוך הקשר זה כבר קו דק בין קשר לא בריא לבין האגנדה החדשה של הפרוגרס שאומרת שאל תזיזו לי את הגבינה, לא משנה מה, וזהיכול מאוד לחבל בקשר

כמובן שהכל צריך להיות בצורה בריאה ובשום שכל ואיזון הוא שם המשחק, בין להרגיש שמקטינים אותי, לבין קריאה אליי לגדול לתוך משו אחר, אבל לצחוק אחד על החסרונות של השני ביחד למשל, זה דווקא מעיד על פתיחות יפה בעיני. והומור בריא (ואפילו שחור) זה חשוב מאוד בזוגיות בעיניי. להקליל. וזה שאני מרגישה פתוחה מספיק עם בן הזוג שלי כדי להביע פגיעות ולומר לו מפריע לי x ואני רוצה שתשנה, והפוך, זה בריא בעיניי. אחרת נשארים ממורמרים ומרוחקים

אז צריך לדעת מתי זה לא מתאים כי אנחנו רק בהתחלה וגם תלוי במה מדובר, ומתי זה הכרחי בשביל לשמור על  הבית שלי. 

מעריכה את התגובה כנסי יקרההפי

לפעמים אחד הצדדים לוקח על עצמו יותר מדי, מוותר או מתכווץ כדי להתאים למישהו שפשוט לא ידע להכיל אותו כמו שהוא. וזה קורה הרבה גם בשלב של חיפוש קשר – במקום לשאול מה מתאים לי, אנחנו שואלות מה לא בסדר בי. למה אני ככה. אולי אני צריכה לשנות.

רגע, נשמה יקרה ! מי אמר שאת צריכה להשתנות? מי קבע שאת מידי?!

תקשורת זה חשוב, וגם לגדול יחד, אבל לא ממקום שמוחק אותך. אדם צריך לדעת מה מאפיין אותו ולעוף על זה. לא כל אחד יתאים לעוצמות/ לצבע שלך .וזה לא אומר שאת לא ראויה לאהבה בדיוק כמו שאת. קשר טוב מרגיש כמו בית. לא כמו טסט.

וצריך לעשות הבחנה בין דייטים ששם זה עוד יותר בולט ..

כל כך הרבה נשים מלקות את עצמם מרוב שהן רוצות זוגיות , רגע מה אני אשפר?

מה הבחור האחרון לא אהב בי כדי שהאחר יאהב?

אז ביג לא!!! את לא מידי

את לא שלו (:

יבוא האחד שיהיה לך בית .

אני כןהפי

סתם ..

ברור זה ממש לא קשור 

בוודאי אבל זה לא קשור לכאןהפי
השרשור הזה פונה לנשים , לנשים בוגרות שמכירות את עצמן, פחות לגברים וכמובן לא לילדות שעדיין לא רוצות להכיר את מי שהן באמת..

פעם בא בחור לרב ואמר לו בדרמטיות תציל אותיחסדי הים

אני סבוך בדייטים ואין מוצא. הרב שאל מה הדרישות שלך?

אז הוא אמר אני נפגש עם מידי חרדיות, מידי לייטיות, מידי שטותניקיות, מידי טיפשיות, מידי רזות, מידי אקדמיות, מידי פטפטניות, מידי עצובות יותר, מידי רכות, מידי פחדניות, מידי גבריות, מידי יצירתיות, מידי קנאיות.

הרב הסתכל הרים את הידיים וציטט לו: "ואין 'מידי' מציל". אתה אבוד.

חחחחחהפי
אהבתי ברמות עלשרופה על העם

זה חזק ברמות, אפעם לא חשבתי על זה ככה

♥♥♥הפי
ממש כך.
מדויק, תודה על זה❤️❤️מבולבלת מאדדדד
לגמריadvfbאחרונה
לא יודע אם מישהו שמע על זהJusT BoY

פתחתי בעצמי על לבוש לא מגזרי במגזר הדתי לאומי (אני למשל עם כיפה שחורה, למרות היותי דתי לאומי ומחפש כאלו בהתאם וממשפחה שחלקה הגדול גדלו גם כן המגזר), תקראו את המאמר הזה ותגידו מה דעתכם?

חדשות בקצרה בתמונות ומסמכים: אהרן גרנות (גרנביץ), כתב "משפחה", מסביר בטור מיוחד למה הפסיק ללבוש בגדים חסידיים וחזר להתלבש כדתי לאומי

וקטע ששמתי לב במהלך השניםJusT BoYאחרונה
יש קטע כזה של בודדים או משפחות שלמות שמתנהלות בתור דתיים לאומים, לרוב כמעט לחלוטין, אבל משום מה מתעקשים להגדיר את עצמם בתור חרדים בצורה כזאת או אחרת תוך התעלמות מהשלכות שיוצאות מזה
אני רק שאלהכל קול קן כן

האם אתם מחפשים/חיפשתם בחצי השני

מישהו דומה או מישהו משלים?

ומדוע?

השאלה נכתבה בלשון זכר אך מופנת ל-2 מינים

ללא שום אפליה חוץ מלאום ודת(:

מכל מלמדי השכלתי

מתחילים בדומה וממשיכים במשליםפ.א.

דומה באורח החיים, בהשקפה, במחשבות על הבית והמשפחה לעתיד

משלים בהרבה דברים אחרים - אופי, תחומי עניין, תכונות, יכולות 

יפה!עַלְמָה1

אפשר לחשוב על זה כמו פאזל (:

החלקים חייבים להשלים אחד את השני כדי להתחבר, אבל לפני הכל חייבים לוודא שהם שייכים לאותה חבילה, שהם אמורים להרכיב ביחד את אותה התמונה (: 

הגיוניכל קול קן כן

בחלק שרוצה דומה.

מה הכוונה אופי שלים?

אופי משלים, תכונות משלימות, תחומי עניין משלימיםפ.א.

למשל - היחס לכסף, הוצאות כספיות, ניהול החסכונות וההשקעות של הכספים של המשפחה.

לפחות אחד מבני הזוג צריך להיות בעל הבנה פיננסית לדעתי

למשל - סדר, ניקיון, תחזוקת הבית - שני באלגאניסטים בבית, זה מתכון רע …

מסכימההמקורית
הדומה הוא קו ההתחלה
מחפשת דומהאני:)))))
חיפשתי דומהריבוזום

ואנחנו דומים בהרבה דברים אבל גם שונים בהרבה דברים אחרים. רבים מהם - למרות שבעלי התאכזב, ואני הופתעתי לגלות את זה - לגמרי תואמי סטריאוטיפ... גברים ממאדים, נשים מנגה.

למה? נראה לי שזה ברור. יותר נוח ונעים לחיות עם מישהו שרואה דברים עין בעין אתך, יש לו מזג דומה, העדפות דומות וכו'. יותר נעים מאשר להיות מתוסכלת על תפיסת העולם המשונה והשגויה שלו, על שהוא לא מבין אותי, על שהוא כל הזמן רוצה X, שאני ממש לא אוהבת, ואף פעם לא רוצה Y, שאני רוצה, ועל שהוא גם מעביר את כל זה גם לילדים שלנו.

(אני חושבת שאפשר ליצור זוגיות טובה ולצמוח דווקא מהשוני גם, אבל הצגתי את הצד של העדפת הדומה, כי זה מה שהעדפתי...)

חיפשתכל קול קן כן

דומה גם בתכונות הפחות טובות?

ז"א , מישהי שיודעת על עצמה שהיא פזרנית אז חפש מישהו פזרן 

גם כן על מנת שלא יגביל אותה או שתרגיש בנוח עם הפזרנות שלה.

הממ, לאריבוזום

חיפשתי דומה בתחומי העניין, במבט על המציאות, בסגנון השיחה וההומור, באינטלקט, בטמפרמנט, ובסגנון הדתי. לא חושבת שבשאר הדברים בדקתי דמיון דווקא. באופן כללי חיפשתי מישהו עם מידות טובות, עין טובה, ונוח לבריות...

גם שאר הדברים, זה לא שהגעתי עם רצון מהותי שנהיה דומים-  פשוט חיפשתי מישהו שיהיה לי נעים ונוח אתו וזה עבורי קרה כאשר היה דמיון במאפיינים הנ"ל.

דווקא בדוגמא שציינת בעלי ואני באמת היינו הפוכים - הוא היה חסכן קצת בהגזמה ואני הייתי פזרנית קצת בהגזמה, ולאט לאט זזנו זה לקראת זו, וזה ממש מבורך.

משלים, כי אני מחפשת גבראנימה
בדרך חיים אופי מחפשת יחסית דומה
מישהי דומה. מלבד העניין שתשליםקעלעברימבאר

אותי בזה שהיא נשית ואני גברי

דומהadvfbאחרונה
חדשות טובות שקשורות למלחמה 😁בינייש פתוח

שורד שבי ושורדת שבי התארסו!! ❤️

מדובר בסאשה טרופנוב וספיר כהן, החטופה שהתחלקה עם הפיתה היחידה שקיבלה.

ב"ה, זה באמת מרגשנוגע, לא נוגע

גם הוא נשמע אדם מיוחד-

"לאחר שחרור של סשה מהשבי סיפרה כהן: "הוא לא האמין שייצא בחיים. סשה סיפר לי שהתפלל כל הזמן שאמצא גבר אחר שאוהב. הוא לא רצה שאחכה לגבר שלעולם לא יחזור""

שמר על מרחק ביטחון מתקוות שוואבינייש פתוח
אם בת זוג שלו השתחררה, לא הייתה לו סיבה להניח שהוא יישאר, ובטח שלא להיות כל כך בטוח.
היא השתחררה הרבה לפניוריבוזום

והוא גם היה מוחזק בידי הג'יהאד האיסלאמי. בכל מקרה, מרגש מאוד! ב"ה

הם היו חברים מלפני אבל משמח מאד😊הרמוניה
מזל טוב!! ♥️עַלְמָה1
מרגשהפיאחרונה

התפללנו על שניהם והנה ב"ה

איך הכל מתהפך לטובה!! ואו מרגש 

...Shandy
געגועים שוב?
..מבולבלת מאדדדד
כנראה שאני צריכה לעשות מה שכתוב בחתימה שלך. לשנות את הסביבה לפרח. שאצליח לפרוח…

וזה קשה. כל כך…

..Shandy

קודם קחי חיבוק גדול🤗

מאחלת לך שבאמת תפרחי ותרגישי הכי טוב ומאושרת תמיד

אל תרגישי לא נעים לעזוב או לשנות דברים

לנתק קשרים וכו

אם זה משהו שעושה לך רע גורם לך לנבול או מקטין אותך אל תתלבטי

את אמורה לצמוח ולהיות שמחה

בהצלחה יפה שלי 🥰🥰🥰

חיימשלי❤️❤️מבולבלת מאדדדד
אני עוד לא יודעת מה אני עושה…

מה שלא יהיה, מקווה להיות כמה שיותר שלמה עם ההחלטה שלי…

...Shandy

בעזרת ה', שיתן לך את ההחלטה הכי טובה בשבילך🥰

וזה☝️ מלווה אותי כל הזמן🙂

הרעיון והכיוון טובים מאוד, הניסוח פחות מתאים למקרהפ.א.

לקבל החלטות נכונות על העתיד שלך - זה לא לוותר!

לדעת מתי לשנות כיוון, זו החלטה מתוך מחשבה מעמיקה ורצינית. זה לא נקרא לוותר.  

זה לקחת בידיך את ההגה לטובת העתיד שלך, לנתב נכון את מהלך החיים שלך!

אני מבינהShandy

קודם כל  לא אמרתי שזה בול בשבילה

רשמתי שאותי זה מלווה המון...

ואם כן נכניס את זה אליה זה יכול להתאים

כי היא מחליטה לוותר באותו מקרה

לעצור, לעשות ריסרט

כי כן לפעמים שקשה ובא לנו לשנות גישה כי אנחנו לא מוצאות את עצמנו עולה בנו הקול  שאומר, מה תוותרי עכשיו??

נו אז מה אם קשה עוד קצת...

כלומר גם בזוגיות לא בריאה

אנחנו מנסות להלחם עליה אבל צריכוות לוותר עלייה,

וויתור זה לא הפסד, וויתור זה מתוך החלמה וחמלה ויתור זה להכיר את עצמי ולדעת מתי לעצור

יש לו הצום וריאציות חוץ הפסד ולהיות פראייר

💐👌פ.א.
נראה לי שאת צודקתארץ השוקולד
מסכים עם הנאמר אם מותר לי
מותר לך. שמחה שאתה בדעה שליShandy
🥺 מה קרה?קעלעברימבאר
זה לא בשמיים לא בסוף העולם ♥הפי
ליבי איתךארץ השוקולד
מאחל רק טוב
מה קרה?JusT BoY

יהיה רק טוב בעזרת ה'!

תודה לכולם❤️מבולבלת מאדדדד
מקווה לטוב בעזרת השם…
בע"ה 🙂פ.א.
בעזרת ה' במהרה ובקרוב!JusT BoY

אפשר להמשיך לכתוב לך בפרטי?
שואל כי בחתימה כתבת שלא מתכתבת עם גברים בפרטי חחח

אם היא כתבה בחתימה, אז התשובה ברורה, לא?ארץ השוקולד
מסתבר שלא..בנות רבות עלי

אנשים שפויים מבינים שיש יוצא מהכלל אח יקר...

הוא צודק.מבולבלת מאדדדד
ואני מתכתבת בפרטי רק אם יש משהו ספציפי שצריך, לא שיחה. 
מבולבלת...בנות רבות עליאחרונה

הרי גם שאני מסכים איתך, את יוצאת נגד בכדי לעשות הפוך.

בואי נפרק את זה: הוא אמר, התשובה ברורה. התשובה *לא* היתה ברורה כי את כן הסכמת שיכתוב לך.

אנחנו יודעים טוב מאוד למה את חייבת לומר הפוך כרגע. כי את יורה על אוטומט נגדי כמעט תמיד. חיכיתי ואמרתי לעצמי: כאן אין לה איך לצאת נגד ולכתוב הפוך ממני, ובפעלול הרואי עשית את זה למרות שלא היה בכלל טעם לזה.

אז די. זה מביך.

התכתבתי איתה בעבר על משהו מסויים, לכן שאלתיJusT BoY
אמן, תודה🙏מבולבלת מאדדדד

אם יש משהו ספציפי אפשר. מעדיפה במסר. 

מרגישה שצריך לחזקעת הזמיר הגיע

לא כי אני חזקה במיוחד היום אבל סתם תחושה שזה קצת חסר לי פה. והיו לאחרונה כמה שרשורים של כמה מאוכזבים (כולל אני).

רווקות.. איזו תקופה מדהימה

אני לומדת על עצמי כל כך הרבה,

אני זוכה להכיר אנשים שלא הייתי מכירה בחיים אחרים

הקשר שלי עם הקב"ה התחזק בטירוף

יש לי זמן להשקיע בעצמי

מדי פעם אני נזכרת להסתכל קדימה ולא אחורה

מדי פעם אני מחליטה לחשוב "מה אם יהיה טוב", לשחרר שליטה.

וכשאני שואלת את עצמי האם אני באמת מפחדת?

היום התשובה היא לא.

מוזמנים לשתף מה משמח אתכם.

מחזק לא יודעת אם משמחהפי

אנשים שאוהבים אותי ששומרים עלי מלמעלה

ראיתי פעם ראיוןהרמוניה

על מישהי שבאה מרקע די קשה, והיא אמרה משפט שאני גם מזכירה לעצמי כשנראה שאין סיכוי:

"היפלא מה' דבר?!"

אלופה!עַלְמָה1
איזה הסתכלות יפה, חיזקת.
נכון ממשדורש יחודךאחרונה

אבל לזכור שזה לא מציאות אידאלית בכלל

וברור שעדיף להיבנות מזה מאשר ליפול/להתרסק מזה

אין לי כוחהפי
צחוק הגורל להתארגן עם דמעות בעיניים לדייט..
בהצלחה❤️מבולבלת מאדדדד
תודה ♥הפי
...Shandy

חיבוק ענק🤗🫂

זה קרה גם לי לא מזמן וגם בדרך לדייט עצמו עדיין בכיתי

מזדהה ברמות

לא יודעת מה הסיבה שלך ולמה זה קרה לך אבל מאחלת לך שהכל יתהפך לטובה ותרגישי יותר טוב

ושהדמעות האלה יהפכו לדמעות של שמחה🤍

תודה ♥הפי
חיבוק❤️המקורית
איך היה?
לא יודעתהפיאחרונה

אולי יעניין אותך