למה עושים הפסקת אש???רועישםטוב

סוף סוף אחרי עשרות שנים מכים בהם כמו שצריך ויש הזדמנות לעקור את הבעיה מהשורש, ודווקא בשיא ההכאה

עוצרים את הכל ומפסיקים??? 

בשביל מה??? שעוד 3-5 שנים כל זה יתחיל שוב פעם, והפעם הם ידעו יותר טוב איך להתגונן ואיך לתקוף???

למה לא להשלים את העבודה???????

..רועישםטוב

עוד כמה שנים טראמפ לא יהיה ואולי יהיה איזה טמבל כמו ביידן או קמלה והם יבנו שוב פעם אלפי טילים או גרעין ויהיה יותר גרוע

כי הם ילמדו את כל הלקחים. אני לא מבין מה ההגיון, הכל עקום.

מה ההגדרה שלך ל"להשלים את העבודה"?ברגוע
לחסל את כל החיילים והנשק של איראן? זה יכול לקחת שנים
שתי מטרות היו למלחמה: השמדת הגרעין, ואיום הטיליםאיתן גיל

השמדת הגרעין הושלמה, אבל לא בלתי אפשרי שהמוטיבציה להקים הכל מחדש הוסרה אף היא, אחת ולתמיד.

כך או כך, כל עוד נתניהו מחזיק בהגה, סביר שלא תהיה פצצה גרעינית.

לעניין איום הטילים נוצר מאזן אימה, וסביר להניח שהאירנים שהפסידו בפועל יחשבו מסלול מחדש.

זה לא או אוהסטורי

בלבנון לדוגמא, יש הפסקת אש כבר חצי שנה ובמהלכה אנחנו משלימים את העבודה.

מחסלים ומפציצים שם פעם/פעמיים/שלוש בשבוע, בלי נפגעים מצידנו.

לא חושב שזה יהיה גם באיראןברגוע
בלבנון אנחנו תוקפים ארגון טרור, לא מדינה 
זה לא מאוד משנההסטורי
כל עוד שהעליונות שלנו, אנחנו החזקים בסיפור.
זה מאוד משנהאיתן גיל

מרחק אוירי תל אביב ביירות- 210 ק"מ

מרחק אוירי תל אביב טהרן- 1600 ק"מ.

עבור ביירות וסביבותיה, המטוסים שהצטייד בהם חיל האויר הם לכתחילה, בעוד שלטיפול באיום האירני הם בדיעבד, מה שמחייב תדלוק אחד לפחות באויר, וסיכון בינוני גבוה לטייסים שלנו.

מטוסי חיל האויר שלנו הם מסוג F (פייטר) ולא מסוג B (בומבר), ולאור האיומים המתמשכים, טוב יעשה חיל האויר שלנו אם יצייד את עצמו בכמה טייסות כאלה.

זאת ועוד, במקום מטוסי B. יש לנו את התנועה לאיכות השלטון (קפלן) שבכל רגע נתון עלול ועשוי לקבל סעד פוליטי מבג"ץ שיהפוך את ההישגים ההירואיים עד כה. 

אולי מספיק עם הנהי והייללת??הסטורי
המטוסים שלנו הגיעו היטב לטהרן ואף מזרחה ממנה. במשך 12 יום המטוסים שלנו שלטו לחלוטין בשמי אירן. גם את הכורים שבסוף ארהב הפציצה, יכלנו להשבית עם מה שיש לנו, רק שזה היה לוקח יותר זמן וממילא יותר אבדות.

המפציצים הספציפיים שמסוגלים לטוס 37 שעות רצוף ולהטיל פצצות שחודרות בונקרים עמוק בהר, הם מפציצים שהחוק האמריקאי אוסר למכור למדינות זרות ואין לאף מדינה חוץ מארה"ב כאלו. אגב, בד"כ ארה"ב שחוששת לאבד אותם, שולחת אותם אך ורק אחרי כמה ימים שהמטוסים הרגילים *שלה* מנקים את השטח מנ"מ. פעם ראשונה שהם סמכו על צבא זר שניקה את השטח. זה בהחלט מעיד שהגענו לרמה של מעצמה איזורית.

העובדה שעדיין יש לצבא ארה"ב יתרון מסויים עלינו, לא מפחיתה מגודל ההישג. אירן חטפה מכה קשה, המסר הועבר גם לטורקיה, מצרים וכל מי שמתכנן לאיים.

כמובן, אסור לנוח על זרי הדפנה. בדיוק כמו בלבנון צריך לעמוד על המשמר ולהבהיר, גם צבאית, שלא נסבול התעצמות מחודשת.

עושים הפסקת אש מתוך מכלול אילוצים, עלות ותועלתפ.א.

ברור שמצב אידיאלי היה להמשיך ולהכות בצורר האירני, להשמיד ולפרק את השלטון האיסלאמי השיעי הקיצוני.  

מצד אחד הגענו להישגים יפים במלחמה. בפרט בנושא הגרעין.  

מאידך - מלחמה עולה הרבה מאוד כסף.  עשרות מיליארדים של שקלים בשבוע.  

עלות ישירה של הפעלת הצבא, חימושים, מטוסים, טילים, עלויות עקיפות עצומות של השבתת המשק והכלכלה, השבתת נמל התעופה, עלויות עצומות של הרס בתים ושכונות ואז שיקום ובניה מחדש שיימשכו שנים, מימון ממשלתי של האלפים שפונו מבתיהם, בהמשך התדרדרות מצב המשק והכלכלה ככל שהמלחמה תימשך..

איך בעלות הברית לא הגיעו למסקנה הזאת?shaulreznik
והמשיכו להשמיד את הרייך השלישי?
יפה כתבת - בעלות הברית, כל המדינות שנלחמו.פ.א.

ולא מדינה אחת לבדה. 

ובעיקר הנטל - ארה"ב. 

שתי המטרות הראשונות הושגו, בשביל מה להמשיך?פשוט אני..
אני לא בטוחזוזיק העכבר

שבאמת המטרות הושגו לטווח הארוך. ברור שפגעו ביכולת להשיג פצצת אטום בטווח המיידי. בטווח הארוך זה לא ברור. אותו דבר ביכולת לייצר טילים בליסטיים תוך שנה שנתיים יתכן והם יכולים לשקם את כל המלאי. אני לא יודע מה המצב ויש לי הרגשה שגם נתניהו לא באמת יודע, כי יש כאן הרבה נעלמים. 

למשל: סבירות גבוהה שכן הצליחו האיראנים לשמור על האורניום שכבר מועשר לרמה של 60 אחוז. מדובר על כמה מאות ק"ג חומר שלא אמור להיות מסובך מדי לשנע ולהסתיר אותו. 

להבנתי, בהינתן ויש להם צנטריפוגות - תוך פחות מחודש הם יכולים להעשיר אותו לרמה של פצצה. אם האיראנים משקמים את ההגנה האווירית שלהם . אולי גם הסורים יצליחו לעשות זאת בסיוע הרוסים ואז הנתיב הפתוח דרך המדינה שלהם נסגר ויהיה הכל הרבה יותר מורכב. 

בקיצור, להערכתי אין לנו שום וודאות שהבעיה באמת נפתרה לטווח של 5 שנים קדימה. ניצחון של הדמוקרטים גם ייצור בעיה רצינית. 

זה לא שאני יודע מה אפשר לעשות אחרת, ולא בטוח שיש פתרונות אמיתיים למצב כזה מורכב. הדרך היחידה שתשנה את המצב מן היסוד זה שיקרה מה שקרה בסוריה והמלחמה תעורר הפיכה. 

מאוד לא בעד ההפסקה אבל באו ננסה גישה חיוביתשרופה על העם

1 המשיח יגיע

2 לא יצליחו לבנטות גרעין ב20 שנה הקרובות

3 לא נצטרך את ארצות הברית כדי להגן על עצמנו

תוסיפו בעצמכם... תתרגלו לגישה חיובית...שרופה על העם
פעם הבאהרועישםטוב

פעם הבאה:

* איראן בונה כורים אך ורק בעומק 150 מטר מתחת האדמה כאשר הכל מלמעלה פלדה + בית חולים כך שאין שום דרך

בעולם הזה להפציץ.

* איראן בכלל לא מתעסקת עם כטבמים ושיוט, הכל טילים בליסטיים עם חומרי נפץ מתפזרים במשקל 2 טונה,

עם שכלולים חדשים כדי להתחמק מיירוטים. בונה 20-30 אלף כאלו ואלפי משגרים ששמה בתת קרקע מבוצר עם פתחי יציאה מבוצרים

שאין דרך להפציץ או שקשה מאד להפציץ.

* איראן מחמשת את חיזבאלה, החותים ועוד באלפי טילים בליסטיים המשוכללים הנ"ל.

* איראן מחמשת את הפרוקסיז בפצצות גרעין אמיתיות שתצליח לייצר או בפצצות "מלוכלכות"

שאותן היא יכולה לייצר כבר עכשיו.

* איראן מחכה לאיזה נשיא אמריקאי מטומטם עויין ישראל כדוגמת קמלה.

ואז... בלילה מר אחד... הכל יתחיל. ומי שיישאר בחיים יגיד (אם יזכור) "אה וואלה

אני זוכר שמישהו כתב שזה יקרה בפוסט בפורום של ערוץ 7"

את כל זה אפשר למנוע בעבודה של שבועיים-שלוש עכשיו. אבל, כמו שנהוג אצל ביבי שלא מנצח שום דבר - 

לא יקרה.

אתה אמיתי???הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ח בסיוון תשפ"ה 23:59

בזמן שאתה גיבור מקלדת שכמותך כתבת כאן הודעות ממורמרות - נתינהו פירק את כל טבעת האש שנבנתה סביבנו. לא בונים כורים גרעיניים ביום אחד ולולי אובמה ימ"ש אירן היתה מתפרקת מהסנקציות לפני חמש עשרה שנה.

כמובן, אם יש לקח משמחת תורה שעבר הוא שאסור לתת לאוייב להגיע לרגע. אנחנו עושים זאת בלבנון טוב מאוד. נכון לכרגע, למעלה מחצי שנה אחרי - הפסקת האש בלבנון היא כזאת שאנחנו אוכפים אותה באש, בלי נפגעים מצידנו בכלל ועם כמה נפגעים כל שבוע בצד שלהם. המבצע הזה היה 'היום פקודה' שבשבילו סולמני שר"י בנה סביבנו את כל הטבעת. חוץ מטיל חות'י אחד ביום - כל הפרוקסיז מפורקים לחלוטין והסתפקו בהודעות גינוי...

לולי הדאגה (המוגזמת מבחינת שיקול דעת לאומי) לחטופים, גם הסיפור של החמאס היה נגמר מזמן. כרגע רצועת עזה בדרך להפוך לארגז חול.

כמובן - אסור לנוח על זרי הדפנה, אסור להוריד את העיניים. אבל, אחרי אחד המבצעים המזהירים בתולדות העולם, כשהשגנו שליטה אווירית מוחלטת בשמי מדינה עויינת וגדולה מאיתנו בהרבה ובכל הדרך אליה (בזכות זה שהשמדנו את צבא סוריה!) לזלזל ככה במנהיג שהוביל זאת, זה עיוורון מוחלט.

לא הבנתי למה אתה מצפהפשוט אני..

גם אם נשמיד את כל איראן ונהפוך אותה לארגז חול,

ויישארו שם כמה מיליוני תושבים בחיים,

הם יוכלו לבנות מתקן גרעיני בעומק 150 מטר וכו'.

השמדנו מתקנים שהם בנו במשך עשרות שנים, והוציאו עליהם מיליארדים, וחטפו בגללם סנקציות שריסקו אותם.

האם איראן תנסה שוב ללכת להרפתקה כזאת? ימים יגידו. מה שבטוח זה שהניסיון האחרון שלהם כאב להם מאוד מאוד, ובכל מקרה אין שום דרך למנוע את הדברים שאתה כתבת עכשיו, מלבד יישום באש של הפסקת האש (כמו בלבנון).

אוי זה מעולהפשוט אני..

מדובר כמובן בסילבסטר סטאלון

יחי ההבדלshaulreznik
ה' היה עם משה (ועל הדרך כמה וכמה פעמים הציע לו למחוק את עם ישראל הסורר וליצור עם חדש). היום אנחנו חיים בהסתר פנים, עם מנהיגים שאינם שומרי תורה ומצוות.
עוד 10-15 שנים מעכשיורועישםטוב

בעשר עד חמש עשרה השנים שחלפו איראן עם כל הידע המתקדם וכל הלקחים שלמדו בנו במהירות

מפעלים ומתקנים עמוק באדמה איפה שאפילו מפצחי הבונקרים לא מגיעים ומעליהם בנו בתי חולים

כהגנה נוספת ממדינות להפציץ.

במפעלים ובמתקנים המשיכו בייצור פצצות הגרעין (חומר מועשר כבר קיים) וטילים בליסטיים.

בתאריך 25.06.36 (אחרי 10 שנים )או 25.06.41 (אחרי 15 שנה):

לאיראן יש 20,000 טילים בליסטיים של 2-3 טון כל אחד.

ל-3 פרוקסיז מסביב יש 5,000 טילים כאלו כל אחד.

ל-2 פרוקסיז יש לכל אחת פצצת גרעין אחת (או שתיים) אמיתית או מלוכלכת.

באמריקה יש נשיא חלש ומבולבל כמו ביידן או עויין ממש כמו אובמה או קמלה.

ואז בלילה אחד מפציצים את כל מדינת ישראל עם כל מה שיש.

שליש עד חצי מהמדינה נמחק כמעט לחלוטין, ויש כ-2 מיליון הרוגים.

ואז כולם יגידו - וואי, אם רק ב25.6.26 היו ממשיכים שבועיים להפציץ 

כל זה היה נמנע.

לך לישוןפשוט אני..
לא יקרה. נקסט.הסטורי
מה שרואים מאוסטרליה לא רואים מפה.איתן גיל
כי ביביshaulreznik
האיש הוא אלוף בלא לסיים מלחמות
אתה צודק, היה צריך לכבוש את כל אירןאיתן גיל

ולהקים בה חיל מצב, ומינהל אזרחי.

לא אמרתי זאתshaulreznik

די ברור שבגלל הצעקות והקללות של טראמפ ישראל לא סיימה להפציץ את בנק המטרות המקורי.

את בנק המטרות המקורי, ישראל סיימה לחלוטין.הסטורי
פגענו לדברי אנשים ישרים שגם יודעים מבפנים, במאה ועשרים אחוז מהמטרות. היה אפשר יותר, גם ליותר הזה היה מחיר גם בדם יהודי.

היתה התלבטות האם להמשיך במטרה לערער את המשטר עוד יותר, צעד שלא היה במטרות המקוריות של המבצע - לבקשת טראמפ עצרו כאן. חשוב לומר, עם כל ההישגים המדהימים שלנו, צריך הכרת הטוב לטראמפ על תרומתו ללחימה ויש מקום גם להתחשב בבקשותיו.

ישנן עוד דרכים להמשיך לערער את המשטר שם, שכבר חטף מכות קשות מאוד. כחותינו ימשיכו בהם גם אם לא במבצע רשמי (שגורם גם לעורף שלנו לספוג אבדות קשות ולמשק לשלם הרבה מאוד), כמו שממשיכים ללא הפסקה לכסאח את שרידי חיזבאלה שממשיכים להשתקם.

ממש לאshaulreznik

תקשיב לסוף הראיון:

המטרות שהוא הציב שם אינן מטרות המבצעהסטורי
אלא המטרות שלדעתו צריך להציב, בשביל לסיים את שלטון האיטולות. נחמד, אבל לא קשור למטרות המבצע.

מטרות המבצע, כפי שהקבינט הציב לצה"ל מולאו לחלוטין והרבה יותר מזה.

מה אתה רוצה שהוא עוד יעשה?שרופה על העם

להזכירך לאיראן יש קצת יותר כוח מלנו ונשק...

אנחנו תלויים בטראפ ואם הוא אמר לגמור אנחנו צריכים

השמדנו את האיום שאיים עלינו... להקים מדינה בטהראן לא יקרה כי אנחנו לא נצליח להשמיד אותה גם אם מאוד מואד נרצה

אחרי 4 ההרוגים בב"ש...shaulreznik

צה"ל היה לעשות הרבה מעבר להשמדת מכ"ם אחד בודד.

אני גרה בבאר שבע נראלי אני מבינה את זה הכי טובשרופה על העם

ב, הוא לא יכול לצאת נגד העוזר היחיד שיש לו מה נעשה?! 
גם אני הייתי רוצה שטרמפ לא ישלוט בביבי ובי אבל עד באת המשיח כנראה זה מה שיקרה ונצטרך לעשות את הבקשות של טרמפ.
חוץ מזה המכ''ם הבודד שחוסל זה מה שאתה רואה.. מאמינה ומקווה שהמוסד עושה עוד דברים במעמקי איראן

גם אני הייתי רוצה אחרת שלא תחשובשרופה על העם

אבל נראלי שהבנו אחרי שבועיים בבית שצריך לנסות להוציא מכל דבר את הטוב והסתכל על הצד החיובי... לא אשקר שהיום בכיתילחברה שלי על זה ששילמנו מחירים כל כך כבדים ובסוף לא חיסלנו אותם לגמרי אבל מאז מנסה להרים את הראש ולהסתכל על הצד הטוב
1. חזרנו לשיגרה מאמינה שכל ההורים שפה מברכים על זה
2. השמדנו את הדבר שבאמת איים עלינו

ו3. צריך תפילות אין מה לעשות עדיין יש חטופים עדיין יש מלחמהוהכי חשוב עדיין לא הגיע המשיח

טראמפ מודה שתוכננה תגובה עוצמתיתshaulreznik
מה אתה רוצה שנעשה?שרופה על העם
לא הבנתי את הכותרתפשוט אני..
איך מגורים בבאר שבע מקנים לך הבנה שאין לתושבי חולון או תל אביב או טירת צבי או אילת או מנהטן?

הרגשת שייכות גדולה יותרשרופה על העם

אבל לא בהכרח הוא פשוט דיבר על באר שבע

3 תשובותפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ט בסיוון תשפ"ה 22:13

א.

קודם כתבת שאת יותר מבינה, כלומר שכל,

עכשיו את מדברת על תחושת שייכות שזה רגש.

כמובן מדובר בשני דברים שונים לחלוטין.

כשהבן שלי צרח מכאבים בגלל אפנדציטיס הייתה לי תחושת שייכות עצומה והזדהות עם הכאב כמו שמעולם לא הזדהיתי עם כאב, אבל זה לא אומר שהייתה לי הבנה כלשהי איך לטפל בזה. בשביל יש הלכתי לרופאים.

ב.

אם כבר, תחושת שייכות פוגעת בשיקול הדעת.

היית רוצה ששופט ישפוט את מי שפגע בבן שלו?

ששר הביטחון יחליט על מינוי בנו לאלוף?

שראש ממשלה יחליט כמה אסירים נשחרר תמורת בנו החטוף?

ג.

ומכל מקום, עצוב לי מאוד שאת חושבת שתושבי באר שבע יותר עצובים או יותר שייכים מאשר תושבי עיר אחרת.

לא לזה התכוונתישרופה על העם

וקצת עצוב שדווקא לדבר השולי בהודעה הכי התייחסת

חחח זאת הייתה הכותרתפשוט אני..
הכותרת היא הדבר הכי שולי?
זאת היתה התגובה למה שהוא כתבשרופה על העם

וחוץ מזה אני חושבת שעם אני גרה רחוב וחצי משמה אני יותר שייכת

אי אפשר להשיג הכלshindov

רצית עזרה אמריקאית. צריך לשלם על זה. ככה זה עובד. צודק או לא צודק.

הם יכולים לחזור ולהעשיר אורניום תוך מספר חודשים בורועישםטוב

וישראל יכולה לתקוף תוך כמה שעותפשוט אני..
שנתייםרועישםטוב

נו די אתה לא רציניפשוט אני..

א. באיזה תנאי זה ייקח להם שנתיים?

בתנאי שישראל וארצות הברית יאפשרו להם לעשות זאת, ולא יתקפו תוך כדי.

אחרי מה שאני רואה בלבנון, אני סומך סוף סוף על המדינה שלי שהיא לא תאפשר לזה לקרות.

ב. מאיפה אתה מביא את זה שאם המבצע היה נמשך, אז זה היה מרחיק אותם זמן משמעותי נוסף מפצצה?

ג. למה אתה חושב שהם עכשיו יבנו ''הרבה יותר עמוק באדמה''? אם זה היה פשוט אז הם היו עושים זאת כבר קודם.

ד. תיאורטית, אין עומק שהפצצות האמריקאיות לא יכולות לחדור, אם מטילים אותן אחת אחרי השנייה לאותה הנקודה בדיוק.

ה. ההישג הגדול של המלחמה הזאת הוא לא ההפצצות עצמן, אלא הצהרת הכוונות של ישראל וארצות הברית: אתם בניתם במשך שנים, השקעתם מיליארדי דולרים שאין לכם, הרעבתם את האוכלוסייה שלכם, ספגתם סנקציות שהשפילו אתכם והורידו את רמת החיים שלכם את מתחת לרוסיה הקומוניסטית וכו' וכו' - ואת כל זה השמדנו תוך 12 ימים. 

לא בטוח שהאיראנים ירצו שוב ללכת על ההרפתקה הזאת, ואם כן - אז אני מחזיר אותך לסעיף א.

כיוונתי לדעת גדוליםפשוט אני..אחרונה

בימין ממתינים למוצא פיו של וינטראיתן גיל

בסבירות של 98 אחוז הוא לא יחבור לאף אחד, ואולי כן ואולי לא יעבור את אחוז החסימה.

אם לא יעבור וישרוף כמעט 4 מנדטים, המרויחים יהיו כל המפלגות שנכנסו לכנסת, באופן יחסי למספר המנדטים שקיבלו.

במקרה הגרוע ביותר יפסיד גוש הימין שני מנדטים נטו.

שיטת חלוקת המנדטים לפי חוק באדר עופר מטיבה עם מפלגות ככל שהן גדולות יותר.

ואולי הגיע הזמן שבמדינת ישראל יתמודדו לא יותר מחמש מפלגות, וכולן תהיינה מיוצגות בכנסת.

יש הרבה שינויים שאפשר לעשות בשיטת הממשלאריק מהדרום

צריך לראות מודלים שעבדו בעולם ואנחנו רוצים לייבא אותם לכאן, לא להמציא סתם מצוץ מהאצבע בוא נראה מה ילך.

שיטות ממשל זה לוחות טקטונים שמזיזים קצת כל פעם או פעם אחת בצורה דרסטית כשיש עושק מאוד בולט לעין וזה צריך להעשות פעם בכמה מאות שנים אם בכלל.

אי אפשר לראות "בואו נראה אולי ננסה להגביל כמות מפלגות נראה מה יהיה מקסימום נחזיר את זה עוד חצי שנה" לא משנים את חוקי המשחק כל פעם שמפסידים.

אני לא יודע למה סמוטריץ' ובן גביר ראשי מפלגותאיתן גיל

וגם פייגלין.

כולם צריכים להתמזג עם הליכוד ולהשפיע מבפנים.

הליכוד, עוצמה, והציונות הדתית מדברים אל אותו קהל יעד, ומייצגים אותם ערכים כביכול, ועדיף ממפלגה שיש לה כ- 50 ח"כים

המפד"ל ההיסטורית ייצגה ערכים יהודיים ודתיים, אבל יורשתה מתעסקת בכל דבר, חוץ מענייני דת. ענייני דת כל כך לא מעיינים אותה, שאפילו נציג מטעמה במשרד הדתות היא לא דרשה.

תשאל את פייגלין למה הןא לא מתמודד בתוך הליכודאריק מהדרום

נראה שיש לו קצת ניסיון בזה.

פייגלין רוצה שהפוליטיקה תתאים את עצמה לגחמות שלואיתן גיל

וזה לא עובד ככה.

מסתבר שזה כן עובד ככהאריק מהדרוםאחרונה

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשהאחרונה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

על דאטפת אטפוך...הסטורי

עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".

הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."

דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7

(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)

אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה

אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.

וסוף מטיפיו?נקדימון

והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג

הם רוצים פטור מלא מגיוס

ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה

בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.

לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני

גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גילאחרונה

כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.

החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.

גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.

המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.

ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.

מדינת יהודה וישראל? כבר ניסינו.hamedinai

רבים נוהגים לפנטז בצורה תיאורטית על חלוקה בין "מדינת יהודה" ל"מדינת ישראל" – לא מפני שמדובר בתרחיש מעשי, אלא כדי לחקור באופן ניסויי איזו גישה ביטחונית ואידיאולוגית באמת עובדת.

במלחמה האחרונה קיבלנו הזדמנות נדירה, כמעט במעבדה, לבחון את ההנחה הזו במציאות:

* זירת עזה: המקום שבו בוצעה התנתקות מלאה ופונתה הנוכחות האזרחית והצבאית.

* זירת יהודה ושומרון: המקום שבו לא הייתה התנתקות ונשמרו השליטה הביטחונית וההתיישבות.

הפער בין השטחים הללו אינו מבוטל – הוא תהומי, והנתונים מדברים בעד עצמם:

פער המחיר הדמים

* אבידות בקרב ישראלים: הרוב המוחלט של הנופלים והנרצחים במערכה – אזרחים וחיילים כאחד – הם מגזרת עזה (בשיעור של כ-95%–98% מכלל החללים במלחמה), לעומת אחוזים בודדים בלבד שנפלו בגזרת איו"ש.

* אבידות בקרב הפלסטינים: גם מהזווית של בלתי-מעורבים ונפגעים בצד השני, המספרים בעזה גבוהים בעשרות מונים מאשר ביהודה ושומרון (למעלה מ-95% מכלל ההרוגים הפלסטינים במערכה מרוכזים בעזה). ההתנתקות לא חסכה חיי אדם – היא הביאה להרס ולחורבן נרחב פי כמה לשני הצדדים.

ההשוואה הזו מתבססת אך ורק על המשתנה של ההתנתקות. אם נלך צעד אחד אחורה ונבחן מה היה קורה אלמלא הסכמי אוסלו והכנסת הרשות הפלסטינית, המצב הביטחוני והיציבות היו טובים פי כמה.

אין עוד צורך בניסויים מחשבתיים או בפנטזיות על חלוקת הארץ – הניסוי כבר בוצע במציאות, והתשובה ברורה לחלוטין.

אל תשווהנפשי תערוגאחרונה

כרגע לרש"פ יש אינטרס ברור לא לחמם את הגזרה.

אם הרש"פ יחליטו לפתוח במלחמה דומה למה שהחמאס עשה.

ה7/10 יראה קטן לעומת מה שהם עלולים לעשות.

הם הרבה יותר מאורגנים. יותר חמושים. כמות גדולה יותר ופרוסים כל יותר שטח שמכיל אזרחים.

ה' עוזר לנו שזה לא יקרה.

משעשע שתעמולה של מפלגת האחדות עדיין מופיע בערוץ...הסטורי

ומזעזעת האסוטיאציה שזה מעלה...

לטובת הצעירים: פעם 'ערוץ 7' היה תחנת רדיו. אחת הפרסומות החוזרות יותר, היתה לאולם ורסאי. בבוקר אחרי שהאולם קרס באחד האסונות האזרחיים הגדולים בתולדות המדינה (כמדומני הכי חמור לפני מירון) - הפרסומת עוד התנגנה בערוץ...

אני עוד זוכר את הפרסומת !משה

אם שילמו, אז צריכים לקבל תמורה. לא ?

תתחיל, אני אמשיך מתוך שינההסטורי

השאלה מה הם יעשו עם התמורה

(נשמע כמו התחלה של בדיחה שחורה. והיו הרבה בדיחות שחורות אז)

דווקא כאן ברור למה להמשיךארץ השוקולדאחרונה

הרי יכול להיות מאוד שינסו להתמודד בבחירות הבאות כמו הדר מוכתר עם צעירים בוערים וכעת בניסיון להיכנס לליכוד.

יותר כיפות סרוגות מפתקים בקלפיאיתן גיל

וינטר

בנט

סמוטריץ'

מעוז

פייגלין

למה הם לא מתאחדים

מי צריך את כל הסלט הזה

טוב שלא רשמת את גלעד קריב...הסטורי

קריב אינו ראש מפלגהאיתן גיל

הוא באותו סל עם יאיא פינק, חילי טרופר, ואחרים.

כן, אבל לשים את בנט בסל אחד עם האחריםהסטורי

ולצפות שיתאחדו, זה די מוזר.

אגב, לא רשמת גם את בן גביר. משום מה אתה עושה לו הנחת סלב.

שכחתי את בן גביר, והאמת שהוא לא בדיוק כיפה סרוגהאיתן גיל

כי יש להם אידיאולוגיה שונה בסוףארץ השוקולד

אגב, סמוטריץ' ופייגלין התאחדו אם פספסת

הם לא התאחדו, הם התבלקו טכניתאיתן גיל

צודק, אהבתי את ההגדרה של הפועלארץ השוקולדאחרונה

אין שום היגיון בסידור הזהנוגע, לא נוגע

לא לפי סדר אלפביתי, לא מנת משכל, לא גודל הכיפה, לא ניסיון פוליטי, לא כוח פוליטי, לא פז"מ צבאי, לא מידת הימניות.

איפה הימים שהציונות הדתית היתה מאוחדת….סיעתא דשמייא1

עופר וינטר משיב לרב אבינר: "הם היו מספיק ראויים להיפצע וליפול - וראויים להנהיג" | ערוץ 7

….חזית אחת הולכת בדרכו הממוצעת של הרב קוק, שמנהיגה באו בחזית אחת אל הבוחרים שלהם למרות הבדלים בדעות הם הלכו בדרך האמצע. כנראה למי שאומר "הכבוש משחית" הוא מתכוון למצבה של הציונות הדתית כיום. אנשים שחושבים שרק להם יש מונופול על אהבת ארץ ישראל ושאחדות העם בכלל ואחדות הציונות הדתית בפרט תלך לעזאזל.

"לא מחכמה שאלת על זה" (קהלת)נקדימון

שהכל לפי זכות הדור. (רש"י)סיעתא דשמייא1

לא שאלת מפאת חכמה כי אם מפאת כסילות (מצודת דוד)נקדימון

כי דרך החכם לשאול שאלות הגונות כפי עומק חכמתו, ודרך הכסיל לשאול שאלות שאין בהם ממש לפי כסילותו.

ברור ….סיעתא דשמייא1

… אני כסיל על זה שלא הבנתי שהכל לפי זכות הדור . אני זה לא העיקר זכות הדור זה העיקר.

ובאופן ספציפי מדובר בדור הקיים של הציונות הדתית.

אתה כסיל כי חרצת לשון בטרם עתנקדימון

אך אני תוהה אם תרצה שבטרם נעמיק בדיון נקדים כמה מילים על מדיניות איחוד ומאוחד, על קיקיוני השמאל שמוחלפים כמריונטה לפני כל בחירות, או דווקא על התשוקה הטהורה שבליבך לראות איחוד גדול בימין וניצחון על חלומות העיוועים של השמאל הסהרורי.

פיצולים זה דבר טבעיshaulreznik

איך אומרת הבדיחה? שני יהודים, שלוש השקפות.

שום תשים עליך מלך (=מנהיג) מקרב אחיךאיתן גיל

זו שאלה הלכתית נטו, והחצוף עופר וינטר לא צריך להכנס לזה.

שיתעסק בארגון מפלגתו המיותרת והתיאטרלית, ויתפלל לרחמי שמים מרובים לעבור את אחוז החסימה.

לא רק הוא מתפלל.סיעתא דשמייא1

תשמע בבקשה.

אני מכיר את הרב בן פורת הרהוט, כבודו במקומו מונחאיתן גיל

המלצות ממנו על פוליטיקאים לא הייתי לוקח.

מעולם לא היו ימים כאלו...הסטורי

והזוי שיורד מהארץ, מתיימר להטיף על 'הדרך של הרב קוק'.

גם רב ושמואל ירדו לבבל. שבת שלום.סיעתא דשמייא1

עלו ללמוד וחזרו ללמד את ההמונים שהיו שםהסטורי

לא עזבו את הארץ שבה נולדו - וממקום שבתם עסקו בהכפשת הארץ ומיישביה.

שטויות. אני יותר יהודי כאן….סיעתא דשמייא1

… מאשר הייתי בישראל וזה לבד מצדיק את היותי כאן. גם אם היתי בארץ לא הייתי חוסך בקורת על מה שקורה בארץ וזה לא להשמיץ . אתה צריך ללמוד להכיל בקורת של אנשים שלא חושבים כמוך אבל אהבתם לעם ישראל וארץ ישראל לא פחותה משלך. אני כרגע בדרך לארץ הקודש כפי שאנשי חב"ד נזהרים לכנות את מדינת ישראל בשם הזה ואפילו לא אנשים כמוך יוכלו לכבות את תשוקתי לארץ ישראל ולעם ישראל היושב בארץ וזה כולל אותך. אולי נפגש בסליחות בכותל שנה טובה וחתימה טובה.

כל הדר בחו"ל דומה כמי שאין לו אלוהנקדימון

באוסטרליה, אתה יותר יהודי רפורמי

חה חה חה וכיום יהודי דתי איש ימין….סיעתא דשמייא1אחרונה

…. בארץ ישראל חשוד כאיש שמופעל על ידי אירן. זה רק מראה איזה אידיאולוגיה אהובה על אוייבנו.

אם נעם ייתאחדו עם פייגלין (וסמוטריץ)קעלעברימבאר

הם יהיו בעד לעשן את הקנאביס היותר ירוק ועליון?

@הסטורי

מצאתי את הסקר, ראיתי ברפרוףארץ השוקולד

במי תומכים הדתיים הלאומיים - והנושא המפתיע שנדחק לשוליים

כמובן שיש הטיה מסוימת אידיאולוגית בכתבה ועדיין מעניין בטח.

אני בכוונה דיברתי על בנט וסמוטריץ' לפני ממשלת בנט-לפיד, כי ברור שהרבה ממצביעי בנט עזבו אותו עקב הממשלה שהוא הקים, אבל לפני כן רואים תעדוף פנים דתי מכיוון שאז לא היה משהו כה משמעותי שונה יותר מהסיפור הדתי.

אולי יעניין אותך