שיתוף - חולשה ארוכת שנים של הרגלי שינה רעים.פיטר קראוץ

יצא ארוך.. בהצלחה לכם.

מידה יקרה, שכל אדם, בטח גבר, צריך לרכוש אותה , מידת  הגבורה. כרחוק מזרח ממערב רחוקה ממני המידה הזאת.

לא יודע עד כמה הכרחי היה להקדים זאת, אבל אחרי שהקדמתי אגש לעניין.

אני מזמן לא ילד.

אני בוגר ישיבה ועוד שנה מסיים תואר. ככה שזה בוודאי לא משהו שקורה תקופה קצרה..

ועכשיו לעניין באמת - טרם ברור לי מה הביצה ומה התרנגולת אבל עובדה היא שאני ישן מאוחר, מאוד מאוחר. נראלי הממוצע שלי הוא 2 או 3. וקם מאוחר, מאוד מאוחר. נראלי הממוצע שלי הוא 10,11. מידי פעם לא נעים מהעבודה(ראו בהמשך) אז גם קמים ב8 או ב9 אבל זה פעם פעמיים בשבוע במקרה הטוב ולעיתים זה גם פעם פעמיים בחודש..

תאמרו איך טכנית אפשר לעשות משהו בחיים עד כה שזה כך?

"נורא פשוט". בתקופת הישיבה לומדים תורה מ11 בבוקר(או מוטב 11 בצהריים?!) עד 02:00 .. (הנק' היא פחות השקידה אלא להראות שגם אדם כמוני יכול ללמוד סדר צהריים סדר ערב להכנס לשיעורים בלילה ולהשתלב במידת מה בחלק נכבד מהלוז..)

בצבא התיישרתי בתקופת הטירונות-אימון מתקדם וגם זה מתישהו חלף שעליתי לגדוד.

וכעת באקדמיה..

מוצאים משרת סטודנט שגמישה איתך ומרשה לך לאחר. רק תעבוד את סך השעות שהתחייבת.

משלימים בערב קורסים שפספסת.. ואיכשהו מסתדרים.

מבקשים מחבר לווודא שקמתי למבחן.. (זה אולי הדבר היחיד שיראת העונש עובדת ואני מצליח לקום גם שישנתי מאוחר אבל לא מכיר עוד משהו בחיי..)

עוד אוסיף שלא רק שאני ישן מאוחר, אלא גם שלרוב מ11 בלילה כבר אין כח למח לחשוב.. אז אני לא לומד לתואר או לומד תורה או אפילו רץ  אלא סתם מוצא את עצמי מול המחשב.. (לאו דווקא בעיות צניעות, אבל סתם פייסבוק/כדורסל/כדורגל/סרט בקיצור בזבוז זמן 90 אחוז מהלילות ומידי פעם אשמע פודקאסט במקרה הטוב..).

לסיום אתאר את העיקר - את "אי ההתמודדות".

בחוויה שלי, לא עוזר לסגור את המחשב ולהכנס למיטה.. אני עדיין לא נרדם..ואז אחרי שעה שעתיים של שעמום אני אפתח את המחשב/הפלאפון..

תגידו תקום מוקדם פעם אחת או פעמיים ואז תיהיה עייף ותישן מוקדם - בחוויה שלי זה קרה כמה פעמים ולא הצליח.. גם שקמתי מוקדם הגוף הצליח להחזיק עד 2 בלילה..

בקיצור, לא פשוט.. ולמרות שאני בטוח שזה הדבר האחרון שזה נשמע - אני היתי רוצה נורמליות בנושא הזה.. עוד מעט יגמרו התירוצים ויהיה מקום עבודה מסודר שמגיעים אליו לכל המאוחר ב8,9..

טוב מה שהחסרתי אשלים בתגובות במידה ואזדקק לכך...

תגובההעני ממעש

אין רע בעצם זה שהלוז שלך 'לא טבעי'

כל עוד מסתדר לך עם השבצק - תפאדל

לגבי שוטטות זה קיים גם בשאר אנשים ותטפל ישירות איכשהו

לדעתי כשתראה שאתה מסמן ווי על סדר יום של קימה מאוחרת, תוכל גם בבוא העת או הצורך, לשנות את הזמני היום שלך

יש לי רעיון לתהליך בשבילךמשה
אבל יש פה ילדים שצריכים לישון. אנסה להאריך מחר.
בנוסףמשה

למה זה רע לתפור לך לו"ז שמתאים את עצמו לנקודות התורפה שלך?

אני חושב שזה באמת בסדר לעשות את זה. למה זה בעיה?

אתה רוצה לשנותהרמוניה

את ההרגלים זה צעד ראשון והכי חשוב,

אמרת שעוד מעט יהיה לך מקום עבודה שתצטרך להגיע אליו בשעות "נורמליות" אז מן הסתם הלוז שלך ישתנה בהתאם... 

אז איפה הבעיה?

אני גם כזאתנעמי28

ציפור לילה שמתקשה מאוד להירדם מוקדם.

אמנם לא בשעות כאלה אבל להירדם ב12 זה יום מוצלח שלי. חשבתי שהחיים והילדים יסדרו לי את זה, אבל הם לא.

עולים לי שלושה כיוונים.

1. דחיינות שינה -גורמים פסיכולוגיים שגורמים לנו לדחות את השינה, כמו צורך בשליטה, עומס רגשי, חוסר סיפוק במהלך היום. תבדוק את זה.

2. מלטונין- אולי מדובר פשוט בבעיה פיזיולוגית שאפשר לפתור עם מלטונין.

3. לקבל את זה. שככה אתה.

למצוא פתרונות למצב הזה כמו עבודה בשעות האלה או שאתה אחראי על השכבות של הילדים ואשתך על התארגנות בבוקר וכו'

לי יש חסימה אוטומטית של הפלאפוןתות"ח!

מלבד הודעות, שעון מעורר ופיקוד העורך ב-00:30. נפתח ב-4:00 (רימון). החיים הטובים

תנסה שיהיו לך את התנאים האידיאליים לישון: לרוץ בצהרים/אחרי צהרים (מצד אחד מעייף מצד שני רחוק מספיק מהשינה כדי לא לעורר. הכי טוב בבוקר, כמה שיותר רחוק). להימנע מלאכול שעתיים/שלוש לפני השינה, במיוחד לא דברים כבדים. להחשיך לגמרי את החדר שינה. לבודד רעשים. לשים כיסוי עיניים אם צריך. אפשר גם לשמוע רעש לבן, אומרים שזה עוזר, לא בדקתי (יש את זה בכל מיני אפליקציות, תחפש תמצא). יש כאלו שאם שותים יין נרדמים כמו תינוק, תנסה תראה אולי גם אתה כזה.

ואפשר לחשוב באמת מה גורם לזה, לשבת עם עצמך למה מנטלית זה קשה. לפעמים זה רק עניין של הרגלים שפשוט צריך להתמיד ולא להתייאש. אתה שוכב שעתיים, תמשיך לשכב. מקסימום לחשוב מחשבות, אבל לא פלאפון (אפשר אפילו להוציא את הפלאפון מהחדר שינה אם הוא מפריע. שעון מעורר אפשר לקנות ייעודי, לא חייב מהפלאפון). אבל יכול להיות שיש פה משהו יותר עמוק שצריך להבין מהו. לי אישית זה לא נשמע שזה משהו פיזיולוגי (יש תופעה פיזיולוגית כזאת של ציפורי לילה) כי אתה מתאר שזה התפתח עם השנים.

בהצלחה!

אצלי הפלא' מושתק אוטומטית בין 23:00 ל 7:00משה

ויש כמה אנשים שיכולים לשלוח לי הודעה שמעירה אותי במקרה הצורך. גם  צריך מסך כהה בלי אור כחול ועוד כמה.

חכםתות"ח!

אני על רטט כל היום אא"כ יש משהו מיוחד, אבל בהחלט חכם לשים השתק. ואני גם עם מסנן אור כחול כל היום.

אני משתיק כל היוםמשה
עונה רק לווטסאפ. לא לאף שיחה נכנסת.
וואו, מרשים.תות"ח!
לא מרשים בכללהפי

כל עוד הוא עדיין בפלא.. זו רק אשליה שהפלא נותן לו מנוח זה לא באמת ..

אלא אם כן זו בחירה מודעת מלכתחילה

אני לא בפלא', אני במחשב בעבודהמשה

כשאני בענייני הפלא שקט. כשאני מול מחשב אני רואה הודעות אבל הן לא מצפצפות.

אז זו בחירה מודעת לכתחילההפי
אולי טיפ שיכול לעזורלאחדשה

קודם גל הדבר הכי חשוב הוא הרצון.

אתה מוצא מסגרות שמסתדרות עם המצב הזה וזה לא מחייב אותך לעשות שינוי משמעותי.

טיפ פרקטי- להוריד מסכים בשעות הערב. זה קשוח מאוד אבל עוזר. מרגע שמחשיך לא להדליק אורות רק אור קטן וחם- צהוב. לעשות אימון בשעות הערב. ושוב- בלי מסכים.

מזדהה איתך ממשצמאה לאמת

אני גם נופלת לזה הרבה. לא יודעת למה אפילו!

אולי כי השעות של הלילה הכי רגועות ואני אוהבת אותן לעצמי.

רק רוצה לחזק אותך ולהגיד לך שזאת התמודדות של הרבה אנשים ושזה נורמאלי. בעז"ה עם הזמן זה יסתדר לך. ברגע שתהיה לך עבודה אתה תתרגל ותיכנס לשיגרת שינה נורמאלית בעז"ה.

והכי חשוב אל תתן לזה לפגוע לך בביטחון עצמי, צריך לקבל את עצמנו עם האתגרים שלנו. כולנו מתמודדים ולא סתם באנו לעולם הזה, באנו לעבוד.

השאלה הפשוטה בעיניי בתגובה שלךמשה

זה איך את דואגת שיהיו לך שעות רגועות בשבילך ביום.

כשתדעי את זה, את תשני בלילה.

בסוף אין תחליף ללילהצמאה לאמת

זה משהו אחר.

אבל כן, אתה צודק.

יש ערב מוקדםמשה

צאי להליכה כשיורד החושך (סביב 20:00). אפילו להתאמן בגינת כושר או משהו כזה. בלי הטלפון (הוא יכול להיות בכיס אבל לא בשימוש). קחי את הזמן הזה לעצמך ולנפש שלך ותראי איך שהגוף הולך לישון אחר כך.

אה - וגם להתקלח בחושך או קרוב לזה, ובלי אור לבן. שהשינה תתחיל עוד לפני שנכנסת למיטה בפועל.

אחלה טיפיםצמאה לאמת

תודה!

שאתאפס על החיים שלי אולי אתחיל ליישם

אל תגידו יום יבואמשה

הביאו את היום

צודקצמאה לאמת
אין לי מה להגיד
בדיוק. אני ככה כי הלילה רגוע.זיויק
עבודה לא סדרה את זה בכלל..
יש מצב שאתה עם בעיית קשב וריכוז?המקורית

בעלי גם ציפור לילה, עם קשב.  ישן ב2 בערך כל יום. לפעמים יותר מאוחר

הוא לא עובד כשכיר, אבל הוא בהחלט קם מוקדם ביחס לשעה שהוא ישן בה, סביבות 8. הוא זה זמפזר את הילדים בבוקר והוא גם צריך לעבוד בשעות האלה. פשוט משלים שעות שינה בצהריים כי הוא קורס

לא טרחתי לאבחן זאת אז לא יודעפיטר קראוץ
האמת שהאבחון כשלעצמו לא היה העיקרהמקורית
בתגובה,אלא העניין שיש דרכים לעקוף את זה ועדיין להתנהל 
קראתי לא מזמן ספר של מתיו ווקרטיפות של אור

שהוא חוקר שינה ופרופסור בברקלי (ולפני כן בהרווארד)

ובספר כתוב שביולוגית בני האדם לא בנויים לישון באותן שעות של הלילה. ויש אנשים שטבעית ישנים יותר מוקדם וכאלו שטבעית הם 'ציפורי לילה'. ושבחברה פרימיטיבית בה תמיד כדאי שמישהו ישאר ער כדי לשמור זה ממש עושה שכל, ובחברה המודרנית 'ציפורי הלילה' בפלונטר

(התלבטתי כמה ימים האם לכתוב את התגובה, כי השיתוף שלך נכתב מנקודת מבט יהודית. ובהחלט אפשר להגיד 'אוקיי זה טבעי אבל גם לכעוס זה טבעי ועדיין עובדים על זה'. בסוף כתבתי בגלל כל מיני 'איבחונים' שהוצעו כאן)

במישור המעשיטיפות של אור
מהניסיון שלי, להגיע ללילה מותשים פיזית עוזר לישון מוקדם למרות הכל. ותינוקת קטנה בבית לגמרי גורמת לך להיות מותש
תמצא סיבה טובה לקום בבוקרכְּקֶדֶם
זו בריחה יש משהו אחר שכואב לך .. ואתה בורחהפי

שב עם עצמך תברר מה באמת קורה איתך , מה כואב ..

זה לא עצלות כמו חוסר רצון בגלל כאב אחר שרק אתה יכול לדעת מה מסתתר מאחוריו ..

(אלא אם כן יש לך באמת חוסרים בדם וזה גורם לעייפות.. בדרך כלל זה יותר נפוץ אצל נשים .)

גם אם זה בריחה תנסה פעמים בשבוע

להעביר את המנורה מאור חזק לאור חלש ( מנורת לילה , מנורת שולחן ) עדיף אור צהוב..

שים מוזיקה רגועה .. תעשה התבודדות או תכתוב .. או פשוט תהיה עם עצמך .. אם זה לא עוזר

תפרוק אנרגיה

איגרוף.. ריצות .. כושר..

תגיד לעצמך אני הולך לישון וקם מחר בשמונה ..

ממש תדבר עם התת מודע הוא הרבה יותר חכם ממה שאתה חושב.

להגיד אני לא מסוגל לקום .. זו אמונה מגבילה

עכשיו תשים לב מה מסתתר שם?

א. טראומה (גם קטנה לא משהו גדול) או כאב מסויים שהושתק במשך שנים.

ב. בעיה פיזית ( חוסר ויטמינים וכו'..)

ג. הרגלים לא נכונים שנבנו במשך שנים ..

ד. התמכרות

על הכל אפשר להתגבר תקום .. תרים את הראש

גם נכוןזיויק
ככה זה אצלי
טיפול תרופתייוניץ

ניסית טיפול תרופתי? יש גם משהו טבעי שמאזן את הפרשת המלטונין, וגם משהו כימי... פנה לרופא

מה העיקרון ב"טבעי"?קפיץ

או מה ההבדל בין זה לכימי? חומרים טבעיים הם לא כימיים?
(סליחה. אבל...)

אמא שלי תמיד אומרתמבולבלת מאדדדד
שגם ציאניד זה טבעי😂
וגם פטריות רעלמשה
הכל פועל כימית מן הסתםהמקוריתאחרונה

אני כן נעזרת בתוספי תזונה

אבל לא בגלל שהם מאוד טבעיים, בגלל תופעות לוואי מינוריות בעיקר

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

תגידו רגעהפתק

לגבי עבודה בבחירות.

וואלה זורם לעבוד יום בחירות ולעשות אחלה של כסף הבעיה שאני לא אהיה 21. הבנתי שיש דברים גם לגיל לפני כן. מישהו יודע? איפה נרשמים?

מצטרףל המשוגע היחידיאחרונה

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט

עשיתי בדיקת היריון 16 יום אחרי בדיקת ביוץ חיובית

נראה חיובי בעיניכן?

לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!

עשיתי בדיקת היריון 16 יום אחרי בדיקת ביוץ חיובית

נראה חיובי בעיניכן?

היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

יש לי צעצוע בגודל של שעוןמשה

עם אינטרנט ומסך מגע, ועם אפשרות לתכנת עליו כל דבר שאני רוצה.

מה הייתם כותבים לו?

זה יכול להיות שעון על היד. אבל לא חייב. בינתיים עשיתי ממנו שעון עם זמני שבת כי היום יום שישי, אבל תמיד יש עוד אפשרויות.

שויתי ה' לנגדי תמיד?צחקן

בשביל זה מספיק להדפיס חתיכת ניירמשהאחרונה

אולי יעניין אותך