יצא ארוך.. בהצלחה לכם.
מידה יקרה, שכל אדם, בטח גבר, צריך לרכוש אותה , מידת הגבורה. כרחוק מזרח ממערב רחוקה ממני המידה הזאת.
לא יודע עד כמה הכרחי היה להקדים זאת, אבל אחרי שהקדמתי אגש לעניין.
אני מזמן לא ילד.
אני בוגר ישיבה ועוד שנה מסיים תואר. ככה שזה בוודאי לא משהו שקורה תקופה קצרה..
ועכשיו לעניין באמת - טרם ברור לי מה הביצה ומה התרנגולת אבל עובדה היא שאני ישן מאוחר, מאוד מאוחר. נראלי הממוצע שלי הוא 2 או 3. וקם מאוחר, מאוד מאוחר. נראלי הממוצע שלי הוא 10,11. מידי פעם לא נעים מהעבודה(ראו בהמשך) אז גם קמים ב8 או ב9 אבל זה פעם פעמיים בשבוע במקרה הטוב ולעיתים זה גם פעם פעמיים בחודש..
תאמרו איך טכנית אפשר לעשות משהו בחיים עד כה שזה כך?
"נורא פשוט". בתקופת הישיבה לומדים תורה מ11 בבוקר(או מוטב 11 בצהריים?!) עד 02:00 .. (הנק' היא פחות השקידה אלא להראות שגם אדם כמוני יכול ללמוד סדר צהריים סדר ערב להכנס לשיעורים בלילה ולהשתלב במידת מה בחלק נכבד מהלוז..)
בצבא התיישרתי בתקופת הטירונות-אימון מתקדם וגם זה מתישהו חלף שעליתי לגדוד.
וכעת באקדמיה..
מוצאים משרת סטודנט שגמישה איתך ומרשה לך לאחר. רק תעבוד את סך השעות שהתחייבת.
משלימים בערב קורסים שפספסת.. ואיכשהו מסתדרים.
מבקשים מחבר לווודא שקמתי למבחן.. (זה אולי הדבר היחיד שיראת העונש עובדת ואני מצליח לקום גם שישנתי מאוחר אבל לא מכיר עוד משהו בחיי..)
עוד אוסיף שלא רק שאני ישן מאוחר, אלא גם שלרוב מ11 בלילה כבר אין כח למח לחשוב.. אז אני לא לומד לתואר או לומד תורה או אפילו רץ אלא סתם מוצא את עצמי מול המחשב.. (לאו דווקא בעיות צניעות, אבל סתם פייסבוק/כדורסל/כדורגל/סרט בקיצור בזבוז זמן 90 אחוז מהלילות ומידי פעם אשמע פודקאסט במקרה הטוב..).
לסיום אתאר את העיקר - את "אי ההתמודדות".
בחוויה שלי, לא עוזר לסגור את המחשב ולהכנס למיטה.. אני עדיין לא נרדם..ואז אחרי שעה שעתיים של שעמום אני אפתח את המחשב/הפלאפון..
תגידו תקום מוקדם פעם אחת או פעמיים ואז תיהיה עייף ותישן מוקדם - בחוויה שלי זה קרה כמה פעמים ולא הצליח.. גם שקמתי מוקדם הגוף הצליח להחזיק עד 2 בלילה..
בקיצור, לא פשוט.. ולמרות שאני בטוח שזה הדבר האחרון שזה נשמע - אני היתי רוצה נורמליות בנושא הזה.. עוד מעט יגמרו התירוצים ויהיה מקום עבודה מסודר שמגיעים אליו לכל המאוחר ב8,9..
טוב מה שהחסרתי אשלים בתגובות במידה ואזדקק לכך...