האמת שבחיים לא חשבתי שאני אכתוב את זה פהשרופה על העם

פתחתי שרשור על איך שקשה לי כל המצב הזה שכל יום נופלים מספר חטופים. ענו לי כמה תגובות שלא כל כך הייתי מרוצה מהם. ואיך שהוא יצא שסיפרתי שאני משפחת שכול. לאחר מכן הייתה תגובה מאוד חמודה. אבל הרגיש לי שזאת תגובה שמנסה להתחמק. אני יסביר למה אני מתכוונת אבל לפני זה חשוב לי לומר שזה לא ספציפי לגבי מי שכתבה את זה כי היא משהי מאוד חמודה, וזה יכול לקרות לכל אחד והכי חשוב שזה רק ההרגשה שלי וזאת בכלל לא היתה הכוונה.

ועכשיו ההסבר, הרבה אנשים לא יודעים איך להתמודד עם המילה הזאת שנקראת שכול ולא עם מי שבתוכה. אז קורה לא מעט שאני הולכת ברחוב אנשים עוברים לצד השני כדי שלא יקרה מצב שנדבר ונגיע למקומות שם לא יודעים להכיל/ לצאת מהם/ לא יודעים איך לשאול אותם, וככה זה גם בהודעות.

אז אני עם חברות שלי למדנו איך לכבד אחת את השנייה לשאול, ללמוד בלי לפגוע ולחטט.

אבל כן יש לי מה לומר לכל אלא שלא יודעים איך להתמודד מול זה ומול השכול שמהלך היום ברחובות.(חשוב לציין שזה מה שאני חושבת ומרגישה וזה לא חייב להיות לגבי כולם)

דבר ראשון, אין דבר שיותר פוגע ומעליב ופותח את הפצע מאשר לעבור לצד השני של הרחוב

שנית תלמדו איך להתעניין לשאול בלי לחטט ולפגוע, מי שיודע איך לעשות את זה אתם לא מבינים כמה כיף ונחת זה עושה

שלישית אל תברחו תתמודדו, זה משו שאנחנו מתמודדים איתו תתמודדו גם. אל תברחו מול האמת ומול הפצעים של חברים

והכי חשוב אל תפסיקו להיות חברים של אנשים בגלל משו שהם עברו

יצא קצת ארוך אבל שווה את זה

תדעי שקראתי)משה
רוצה להגיב בחזרה רגעהמקורית

כי אמנם זה לא אישי כדברייך אבל זה בכל זאת נכתב עקב תגובה שלי

קודם כל, התגובה שלי לא מתחמקת. היא נכתבה בצורה הזו מפאת קוצר זמן.

דבר שני, צר לי על התחושות שלך מאוד. אבל יש משו נכון בזה שאנשים לא יודעים להתמודד עם קשיים של אחרים שהם לא התמודדו איתם מעולם או שרחוקות מהם

אני בתור מי שלא חוותה שכול, לא אדע להגיב בצורה מדויקת למי שכן חווה ומטורגר. ולפעמים זה אפילו עדיף שכך כי ייתכן שלו הייתי כותבת תגובה ארוכה יותר לגבי איך שאני רואה את הדברים (אני או כל מגיב אחר, כן..?)  והיה לי זמן עדיין היית רואה את עצמך נפגעת ולא מובנת. כי קודם כל, זו ההסתכלות של המגיב מנקודת מבטו. והיא מן הסתם לא דומה לשלך.

ודבר שני, כאמור, לא חוויתי מה שאת חווה.. (וגם לא פירטת מעבר לזה שקשה לך. קשה להתמודד כמגיבה עם דברים שנכתבים בצורה כזו. לי לפחות)

לגבי עניין ה- תתמודדו. אז האמת שאני לא ככ יודעת איך אפשר להתמודד עם טענה כזו. מה הכוונה בעצם..? .

אני מניחה שדברים כמו להתרחק מחדשות וכו לא מצאו חן בעינייך כי את חווה את זה ממקום אחר ולא מבחוץ, ולהתרחק מזה נראה כאילו משאירים את מי שנפגע מהמצב במעגל ה"מחוברים" ומי שמתרחק מההתמודדות הוא מוציא את עצמו מהכלל כביכול, אבל שוב, מנקודת מבטי כמי שלא חוותה שכול, וכמי שקשה לה להיחשף למחירים - מה ייתן לך אם אתמודד כמוך? שואלת ברצינות

אני חושבת גם, שאם כבר נחשפת, יש באמת תועלת בכתיבה בהקשר של - איך כן נכון להגיב למי שחווה שכול, ולפרט את ההתמודדות כדי שבאמת יותר אנשים יידעו מה אתם חווים וידעו איך להכיל יותר את הכאב, וגם כמובן אם רוצים יותר אמפטיה.

אבל בלי שהיית כותבת את ההקשר אצלך, כמו שראית,לא היינו מנחשים, וכל אחד כותב מנקודת מבטו ומהדרך שבה הוא מצליח להתמודד או רואה את הדברים ולפי זה מגיב לאחרים

זה בכל אופן מה שאני חושבת. ואני שמחה שהחברות שלך מבינות אותך ומהוות לך משענת

א. תודה רבה על ההבנהשרופה על העם

ומאוד חשוב לי לומר שזה ממש אבל ממש לא אישי זה פשוט משהו שהציף לי.. משו שהרבה זמן לא חוותי כי יש לי מעטפת שמבינה את מה שאני עוברת.

לגבי עם זה נכון שתדעו להתמודד אז כן. כי כמה שזה עצוב כמות משפחות השכול גדלה וכנראה מתשהו את תכירה משו מהמשפחה הכל כך גדולה ועצובה הזאת

אני מכירה אבל מרחוקהמקורית
ואני שוב כותבת - לא לקחתי באופן אישי כמובן וזה חשוב שכתבת❤️

ועם זאת, אם כבר עלה הנושא - אז כן חושבת שאם מצופה להבין את ההתמודדות, אז כן מצופה לפרט מהצד השני. אחרת איך אפשר שנדע? 

תדייקי כדי שאני יענה.. שאלות לדוגמאשרופה על העם
וממש לא מבטיחה לענות על הכל
ברעיוןהמקורית

כשקשה לך - אז לפרט מה

את לא חייבת, אבל זה כן עוזר להבין מקרוב

ואם את כותבת שקשה לך - מה את מצפה שנענה?

אני לוקחת בחשבון אגב שמה שאת כותבת זה אינדיבידואלי אלייך ויכול להיות ששייך גם לאחרים ויכול להיות שלא כי משפחת השכול היא לא קולקטיב שחושב ומרגיש באותה צורה. ראיתי כל מיני דרכי התמודדות של אנשים

א. אמרצי שאני יענה אבל לא על הכלשרופה על העם

ב. אני חושבת שיש לי את הזכות לא לענות על הכל

ג. זה היה שיתוף, סתם לומר איך אני מרגישה

לא חייב כמובןהמקורית
שאלת מה הייתי רוצה לדעת, אז שיתפתי .כדי לנסות להבין יותר 
אין בעיה לענות, פשוט תשאלי יותר ספציפישרופה על העם
שאלתיהמקורית

מה מצופה שנענה למשל

קחי את השרשור הקודם שכתבת - איזו תגובה הייתה מתאימה לדעתך? 

האמת, שלא הייתי מצפה לתגובה שונה במיוחד, רקשרופה על העם

אמרתי שזה מה שעלה לי.

פשוט את צריכה להבין שאני בשכול כבר שנתיים והרבה זמן כבר לא דיברתי עליו וכשדיברתי זה היה מובן אצל החברות שלי.

פעם ראשונה שדיברתי על זה עם מישהו שהוא לא חברה \משפחה, אז זה מה שעלה לי

לא שיתפתי בדרך התמודדות שלי רק אמרתישרופה על העם
מה אני מרגישה לגבי מי שלא למד על הנושא הזה
לא חשובת שצריך שתתמודדו כמוני כי אתם לא תבינושרופה על העם

את התתמודדות אבל כן לנסות לקחת חלק במשפחה הגדולה והעצובה הזאת.

והתמדדות זה אומר גם לדעת לדבר ולהבין את האחר. זה ללמוד את מה שאני למדתי וחברות שלי למדו כדי לדעת להסתדר אחת עם השניה

מכיר לצערי די מקרוב, במשפחה הקרובהיוזר
הייאנונימי (2)
את צודקת ברצון שלך...

אני הבנתי באיזשהו שלב בחיים, שכל בנאדם מגיב לסיטואציות שהן זרות לו ברמה האישית באיזה חוסר הלימה. בצורה לא כ"כ מותאמת.

ולכן אני דיי בוחרת לשתף בדברים מסוימים בחיים שלי רק אנשים שאני יודעת שיש בינינו איזה ממשק משותף בנושאים האלה ויש להם יכולת בסיסית להבין את הדברים בלי שזה יהיה אישיו מטורף. אלא בפשטות.

להגיד שהדרך שלי היא נכונה? כנראה שלא ממש... אבל בהתחשב בזה שככלל אני לא בדיוק מהמשתפים זו בחירה הגיונית עבורי.

אני חושבת שכן חשוב להרבה אנשים כן לשקף ולשתף אנשים גם בדברים שהם לא מכירים מחוויה אישית. במיוחד בנושא השכול שבסוף זה משהו שהרוב לפחות יודעים בדר"כ ואין אפשרות בחירה למי להגיד ולמי לא ושלצערנו בשנתיים האחרונות זה התעצם.

אבל להבין שאנשים לא יודעים איך להגיב על דברים שזרים להם. לפעמים אפשר ללמד. ממש כמו מה שכתבת בהודעה הזאת אז גם להגיד לאנשים סביבך... ולפעמים פשוט לקבל את זה שאנשים לא יודעים להגיב וזה לא מרוע...

גם אנשים מתמודדים עם השכול בצורה שונה וזה יכול לבלבל איך להגיב למי... ולכן עוד יותר חשוב להגיד מה עוזר לך מה מפריע לך איך את רוצה שיתייחסו.

תאמת, שממש לא באתי מגישה כזאת ומי שהבין את זהשרופה על העם

ככה אז מצטערת, רציתי לשתף במשהו שלא חוויתי כבר כמעט שנה וחצי (רק אז למדנו איך להתמודד), ולעלות אותו למודעות של כולנו, כי בדיוק כמו שאני אבדתי גם היא איבדה.

רציתי לעלות שכל אדם צריך ללמוד איך להתמודד עם הדבר הזה כי זה יהיה חלק מהעם שלנו לנצח, ועצוב אבל כנראה גם עוד יגדל.

אני יכולה לשתף בתהליך שאני והחברות עברנו עם זה מה שאתם רוצים וישמח אתכם. באהבה.

רק אוסיףביישן נ

שאנשים לא יודעים להגיב טוב גם לשכול אזרחי או לגילוי מחלה במשפחה.

אצלי זה היה מאוד ברור

תודה ששיתפת את זה פהשדמות בחולות
גם אני איבדתי אחבחור פגז
גם אני איבדתי אח,הי"ד. משום מה אף אחד ממכריי לא עובר כביש ואף אחד לא מרגיש שלא בנוח לדבר איתי על הפיגוע.אולי זה תלוי בנו.. איך אנחנו... אני מדבר על הכל בלי דרמות ומספר בקרירות
לא יודעת כל אחד והשוני שלושרופה על העם

לי קשה לספר בקרירות.. וזה בהחלט שונה מאדם לאדם

קבלי חיבוק! את אהובה!אישה רגישה

וכולנו בוכים איתך!  וכואבים! והיינו רוצים להתחלק בכאב לחלקיקים, כל אחד קצת, כדי להקל!!

תגובה כזאת הייתי רוצהאנונימי (3)אחרונה

מהממתתתת

לא נעים לומר אבל....שונא את פורים. ממש.מה כבר ביקשתי

כבר עכשיו שמתחילים להתנגן שירי פורים, ושיש פרסומים על מסיבות וכזה, אני מתחיל להיות מוצף. פשוט המפגש הזה עם אנשים שתויים גומר עלי. אני לא מסוגל לגעת בטיפה ככה שתמיד יוצא שאני השפוי הכמעט היחידי ואני שם לב להכל. פשוט דוחה אותי לראות אנשים שמדברים שטויות, מקיאים, או סתם יוצאים משליטה. אני רק חושב על זה זה מעורר בי חלחלה. לא סובל את כל הרעש והבלאגן. אני נמנע מהרקדות ומסעודה עם חברים. אני חוטף רעדות רק מהמחשבה של לשבת שוב בסעודה עם אנשים שתויים. אפילו פעם יצאתי עם מישהי ואיכשהו הגענו לדבר על פורים, וכשאמרתי לה שאני לא שותה היא חייכה ואמרה שדווקא היא ממש היתה רוצה לנסות פעם. באותו רגע הרגשתי כלפיה דחיה שאני לא מסוגל לתאר. זה מרגיש לי כל כך לא יהודי מה שעשו מהחג הזה. למה חכמים לא יכלו לתקן פשוט עוד חנוכה? עוד קצת ניצחון הרוח במקום ניצחון הגוף....

חכמים הנהיגו חג יפה - מי שהפך אותו ליום של שכרותאנונימי (2)

וכל הגועל הנלווה לזה לא היו חכמים.

בקהילות דתית לאומית אין את התופעה הגורפת הזו של שכרות "עד דלא ידע"

חלילה לא התכוונתי שחכמים התכוונו לזהמה כבר ביקשתי

התכוונתי שמה שאנשים עושים מזה היום זה מזעזע בעיניי, וחבל שזה מה שיצא ממה שתיקנו חכמים...

לגבי קהילות של משפחות וכזה אתה צודק, אני כתבתי את זה מהמקום של פורים בישיבה, גם אצל בחורים וגם אצל אברכים, שבחוויה שלי זה לא כזה רחוק מיום של שכרות וגועל

....צאצא

אחי, אולי זה כל המטרה של פורים.

שטיפה נפסיק להיות האדם שיודע הכל,

ששונא,

שאוהב,

שבטוח שהוא שולט על הכל,

שהוא יודע מהו,

ונשתה, וטיפה נזרוק את השכל,

ואז קצת נגלה מה אנחנו, איפה אנחנו,

לא נדע כבר כלום, לא נבין כלום.

נזרוק את כל השאלות ונהיה פשוטים אמיתיים,

בלי הצגות וחקויים.

נכון זה גם יכול להגיע למקום רע ומגעיל,

ואם זה שמה, אז טיפה תסתכל איפה אתה...

זה בעניי כל פורים,

חג של אמת.

להתנהג כמוך חיות בר בטבע? זו כוונתך "בלי הצגות"?אנונימי (2)

אתה לא מתפלל כל יום "החונן לאדם דעת", ובברכות השחר

"וְאַל תְּבִיאֵנוּ … וְלֹא לִידֵי בִזָּיוֹן. וְתַרְחִיקֵנוּ מִיֵּצֶר הָרָע. וְתַדְבִּיקֵנוּ בְּיֵצֶר הַטּוֹב."?

עצוב שזו האמת שלך… 

אני חושבזיויק
שאתה צריך להפריד בין פורים עצמו לבין מה שאנשים עשו ממנו, ואז תמצא את האופן הנכון לחגוג אותו
אולי תמצא לך חבורות יותר בסגנון שלךנעמי28

להעביר את החג.

ברור שזאת לא הכוונה של החג ואנשים מצאו סיבה למסיבה.

אבל ותבדוק עם עצמך על מה יושב הרתיעה משתיה באופן כללי.

למה זה גורם לך לכזאת דחייה.

יש הבדל עצום בין לשתות כמו שהבחורה הציעה לבין להקיא ולדבר שטויות.

מכירה לא מעט אנשים ששותים יין במשך השבוע בצורה מבוקרת תוך כדי ארוחה, נדירות הפעמים שנתקלתי במישהו שמקיא או מדבר שטויות ומשתכר.

גם לי יוצא להרגיש ככה בפוריםפתית שלג

פעם אחת החלטתי סוף סוף לקיים את דברי הרמב"ם- ישתה יין עד שישתכר וירדם בשכרותו.

בשאר השנים הייתי יחד עם כולם, ואחרי מעט או הרבה שכרות כבר הלכתי להתבודד.

לדעתישלג דאשתקד

בהרבה מקומות יש גם שיכורים וגם לא שיכורים, וגם השיכורים הם ברמות שכרות שונות.

אני גם נגעל משיכורים מוגזמים  הפרט אם זה לא בין חברים/משפחה וסתם נופל עליך איזה שיכור מסריח שאין לו ולך מושג למה ואיך הוא בכלל הגיע לעיר הזו. עם זאת, מכיוון שהגעתי מבית נטול שתייה ושיכרות, אני כן חושב שקצת שתויים מוסיף הרבה שמחה. אחרת סעודת פורים נהיית עוד מפגש משפחתי קטן ("יום זיכרון", כלשון הגשש).

בקיצור, תנסה להביא את עצמך למקום שבו אנשים מתנהגים כמו שנעים לך. יש הרבה לאן ללכת ולהתארח ותהיה במקום שבו הסטינג מראש הוא כמו שאתה רוצה.

מזדההעם ישראל חי🇮🇱

אני גרה במקום מול אולפנה ... שבוע שלם לפני פורים עם כל השירים והגל שומעים חזק גם כשהחלון סגור..קטסטרופה.

גם אני מרגישה קצת מוזר עם חגי השמחה האלו. מרגישה לי לא בנוח כל האובר שמחה הזאת

שירים ריקודים עליזות יתר לא מדבר אליי

חשבתי שרק אני ככה .. 

ואני חשבתי שרק אני ככה מה כבר ביקשתי
לא רק שיש הרבה מאוד אנשים שלא סובלים את פוריםאריק מהדרום
גם כל שנה יוצאות כתבות על למה פורים כל כך שנוא, מנסים לפענח את הסיבות ולא חסר סיבות, אפשר לחפש בגוגל על שנאת היום הזה או לשאול את הצ'אט לעצלנים כדי לקבל ניתו אנרופולוגי מפורט על זה.
יו... ואני ככ אוהבת את השירים והריקודים הבוקעים מאאורין

מאולפנות וישיבות. בלי קשר לשתיה מיותרת. אבל מבינה שיש מי שזה מוחצן מדי בשבילו

אני שונא את פוריםאנונימי (3)

כי זה חג חברתי מידי, שבהגדרה הוא גם מוחצן.

מרגע שאדר נכנס, אני מחכה שהוא יצא.

חח וואי לגמרייעם ישראל חי🇮🇱
אז תנעל תעצמך בבית מה אני אגידךמיפ
אנשים נהנים ולך כואב משו לא בסדר איתך
מה זה עוזראריק מהדרום
מעבר לזה שיש יותר מידי מה לעשות בפורים, קריאת מגילה ותפילות ומשלוחי מנות ועוד יש גם אנשים שפורצים לך לבית להביא לך משלוח מנות ולהזמין אותך למשתה, במקום לתת לך להסתגר בבית ולחכות שהסיוט הזה יעבור.
אפשר לנעול ואז לא באים ....נפש חיה.
לא, אי אפשראריק מהדרום
יש 7 נפשות בבית.
אתה לא היחידברוך הגב

תמצא עוד חברים כמוך ותסעד איתם בלי להשתכר

אחד שדווקא שותה 

וואו מקריאת התגובות פהשפלות רוח
זה מרגיש לי משהו חדש, לא ידעתי שהרבה אנשים מרגישים ככה, אני לא שונא את פורים חלילה פשוט חשבתי שרק אני כזה. אשריכם ישראל(?)  
גם אני לא מחבבת את פוריםoo

אז

מוותרת על מגילה

הולכת לסעודה עם אנשים שיחסית סביר איתם

מנטרלת את עצמי מהכנה/ התעסקות עם משלוחי מנות (בעלי והילדים מתעסקים עם זה)

זה בכל מקרה

יום עמוס מלא ברעש ובלגן

שלא קשור אלי

ואח"כ נסיעה ארוכה עם ילדים ואח"כ בחזרה

לכן אני לא מצפה שזה יהיה יום נחמד

אלא רק שיעבור בשלום

(הילדים יוצאים מאושרים)

סליחה שאני אומרת את זהעם ישראל חי🇮🇱
אבל שמחה שיש עוד אנשים שמזדהים ואני לא "המשוגע היחידי" 😅
אני יכולה להביןרקאני

כל מה שכתבת (גם אם אישית אני לא מזדהה)

אבל למה לוותר על מגילה?

כל כך נורא להקשיב לסיפור הנס שקרה לעם ישראל?

להיותoo

בבית כנסת עם 100 נשים

חלקן נועצות מבטים

זה פחות

לפעמים אני מספיקה את הקריאה אצל ההורים שלי

בכל מקרה אני יודעת את המגילה בע"פ

שמעתי אותה מספיק פעמים בחיים

יש מלארקאניאחרונה

קריאות קטנות לנשים

אני אישית גם לא סובלת ללכת לבית כנסת עם מאה נשים

אני לא אפסיד את המצווה הזאת בגלל זה

או שאני הולכת לקריאה קטנה לנשים

או שבעלי משיג מגילה וקורא לי/ או משיג מישהו שקורא לי

תזכרו את פרק 43 באווטארמיפ

אל תהיו כמו ילדי אומת האש האומללים שחשבו שלרקוד ולהשתטות זה אסור וצריך להתרחק

כל בן אדם צריך להשתחרר בייחוד בתקופה של אושר עצום כמו פורים

צריך לבחון כמה מן האנשים הרגישים מאודאנונימי (פותח)

פשוט עוד לא יודעים שיש להם פוסט טראומה

מה הגוונה?עם ישראל חי🇮🇱אחרונה
הצפה הצפה הצפהעם ישראל חי🇮🇱
אוף...לא יודעת מאיפה להתחיל. בא לי פשוט לבכות. יש לי ימים שהכל נראה קטן עליי והכל סך הכל סבבה ואני משתלטת על הכל ויש ימים שאפילו חלום על אדם יקר שכבר איבדנו קשר,או מישהו מהמשפחה שכבר לא בין החיים וחלמתי עליו ,יכול פשוט להטריף אותי יום או ימים שלמים . גם לכם קורה שאתם חושבים שאתם סך הכל די מסתדרים עם משהו ואז מישהו בא ומעורר בך גם חוסר בטחון ורק אומר "בטח זה קשה ה..." או איך את מסתדרת עם ...ופתאום אני מסתכלת וחושבת וואלה זה באמת קשה ופתאום זה נהיה קשה ,בקיצור מקווה שאני מובנת. יש לי גם קטע שגם אם מישהי מעניינת אותי ברמה החברית,אני לא אתאמץ להיות חברה שלה אם היא לא מראה לי שהיא גם רוצה, זה כמו גבר ואישה כאילו ,קשה להשגה. בסוף אני מפסידה..אבל גם זה מתוך הגנה .. קשה לי להחזיק קשר, להתקשר,זה מרגיש כמו לרדוף אחרי מישהו כאילו זה לא אני . מצד שני אני כן רוצה קשר אבל בתנאים שלי .. יש לי כ"כ הרבה על הלב. זיכרונות מהעבר שלא נותנים מנוח . מבולבלת...מותשת....לא בא לי להחזיק כבר הכל לבד. מאוכזבת מכל כך הרבה אנשים וגם מעצמי . מאנשים שקרובים אליי שהיו לי מהם ציפיות גדולות... כמה קשה להסתדר בעולם כזה קר שלא מבין אני רגישים. בחופשת לידה ולא בא לי לחזור לעבודה...מאוכזבת ברמות קשות מאנשים שהזמנתי אותם לאירוע שלי ואף אחד מהם לא טרח להגיע ....למה אני לוקחת דברים ככ קשה? הלוואי שידעתי להסתכל על הדברים בקלות כמו שכמעט כולם לוקחים. הרבה אני שואלת את עצמי מה הרגישות הזאת יותר מועילה או יותר מחריבה. באמת לא יודעת. לפעמים בא לי להיות קשה ורעה לפתח שריון קשוח שאף אחד לא יוכל לפגוע וששום דבר לא יפגע בי. אין .לא עובד.  איך מסבירים להורה שאובססיבי אליך ומתקשר 3-4 פעמים ביום כדי לדבר, שאתה לא בנוי לשיט הזה? לא מסוגלת לראות אותה על הצג.... היא דורשת סינון! מחילה...כמה אפשר לדבר? ובאותה שיחה לשאול ככ הרבה פעמים מה נשמע? איך הילדים? אז מה חדש? הילדים בסדר? הכל בסדר? בישלת לשבת? ניקית? מה את עושה? או שאם היא מבקרת בשישי והילדים אומרים לה תבואי לשבת אז היא אומרת אבל אמא שלכל לא מזמינה אותי.. יצאה שהזמנתי אותה בטיפשותי שבת אחרי שבת אחרי שבת איזה שלושה שבועות אחרי הלידה והיא מעירה המון לילדים ויש ילד אחד ממש רגיש שנפגע ממנה נורא ואז יש ביניהם מתח ואז הם משלימים ושוב היא צועקת שיש הרבה רעש ולא יכולה לישון וכמה בלגן וכו וכו אז מרגיש לי שקשה לי להכיל גם אותה .בנוסף לזה שיש לי תאומים ועוד ילדים לטפל בהם. בקיצור היא חונקת ואני ממעטת איתה בקשר כמה שאפשר ....עצוב אבל חיוני. סליחה על הפריקה הארוכה ......
נפגשתי עם איזה גבר לפגישה עסקית ויש לי אנרגיהאנונימי (פותח)

הי

אני אישה בגילאי ה30 פלוס מינוס. נפגשתי עם גבר למטרות ענייניות ועסקיות

ואני לא מצליחה להירגע. משהו לא טוב שם, משהו חולני.

הוא לא נגע בי אבל החמיא לי מאד. הוא יכול להיות סבא רבא שלי

הוא אמר שאני מוכשרת ולא הפסיק לשבח אותי. הוא מעריך אותי מאד וזה

מה עושים? האנרגיה אמיתית או משקרת?

בהתחלה הוא לחש לי דברים יעני כדי שלא ישמעו, אחר כך אמר שאני מאד איכותית

ושלא פגש כמוני, הוא אמר שנזהר כשהוא פונה לנשים ושבעיקרון הוא ממש צדיק ואיכותי.

במקרה הטוב הוא טמבלנעמי28

תתרחקי ואל תעשי איתו עסקים.

גם אדם שבעניין שלך או מתרשם ממך, יש דרך לומר דברים ולשמור על פאסון.

תסמכי על האינטואיציה שלך.

ואם כבר סגרנו? מה מנסיונכם זה התברר נכון ההרגשה?אנונימי (פותח)

האינטואיציה שלי צורחת הצילו שהוא בוגדני

ומה במקרה הרע? כי הרגל שלו נתקעה ברגל שלי

תמיד אפשר לסגת. לא התחייבת ולא התחתנת איתונפש חיה.

את יכולה פשוט לומר לו שהעסק לא מתאים

או כל דבר שיישמע ענייני ולא יסבך אותך.

הבטן לא משקרת.

תצליחי! 

בוגדני זה עניין שלונעמי28

השאלה אם לך מתאים להתנהל עם כזה אדם וכמה חיכוך העבודה הזאת דורשת.

מתבררת כנכון, לגמרי... האינטואציה שלך כנראה זיהתהלב אוהב
אצלו משהו לא כשר. אין לדעת לאן הדברים אפילו נוגעים בעומק,העיקר שזיהית... ובעיניי גם בלי אינטואיציה נשמע לא תקין השיח
נשמע חולני. תחושות הבטן שלך לא משקרותאנונימי (3)
מותר לך לסגת. לא כל הזדמנות עסקית שווה את תחושת חוסר המוגנות שלך. אפשר לומר - חשבתי על זה שוב, ולפי שעה לא נראה לי שהחיבור העסקי בינינו מתאים.
בפשטותמשה

אם לא נעים לך, אז לא נעים לך. גם אם הכל "בסדר" והוא לא חצה שום קו ואין מה לבוא אליו בטענות "על הנייר". פשוט לא נעים לך. וזהו.

בדיוקשלג דאשתקד

אם יש ספק - אין ספק.

לא עליו, הוא שיחשוב ויעשה מה שבא לו. אם לך לא נעים, תלכי. והכי טוב עם כמה שפחות דרמות.

מה שמשה אמראנונימי (4)
במצבים כאלה, עדיף להיות בטוח מאשר להיות מתוח. זה נשמע שכל הפעמונים מצלצלים אצלך, אז עדיף להישמר.

פרנסה תבוא ממקום אחר.

זה קצת מעבר לזה, לדעתישלג דאשתקד

לא נראה לי שצריך לפחד מאעזה אירוע קיצוני. עובדתית רוב בני האדם לא מגיעים לזה.

אבל גם החוויה הבסיסית של החפצה וכניסה לרשותך במובן מסוים, זה לא נעים ואין סיבה שתעברי את זה.

כן חשוב להדגיש, שבמצב נורמלי הציפייה היא שאת תגידי בפשטות ובבהירות מה לא נעים לך ואיך את רוצה שיתייחסו אלייך

זה לא מצב נורמלי ואני בטיפולאנונימי (פותח)
לא הבנתישלג דאשתקד
מה לא מצב נורמלי? את מתכוונת לומר שבאופן כללי קשה לך להיות אסרטיבית? (אני שואל באמפתיה כדי להבין, את ממש לא הבנאדם הראשון שמתקשה במצבים כאלה...)
שלום לךאילת השחר

קראתי את כל השרשור.

לפני הכל, אגיד שאינטואיציה היא כלי חזק מאוד בעיניי במיוחד אצל נשים. ואם האינטואיציה שלך צורחת, ולא משנה מה בדיוק, אפילו רק עצם ההרגשה שיש צרחה, ובמיוחד אם היא צורחת הצילו, אומרת דרשני ולעשות מה שאפשר להתרחק מהמקום שמעורר את ההרגשה הזו.

דבר שני, ענייניות מתמקדת בעבודה שלך ובציפיות בנוגע לזה (''העבודה שלך איכותית ומושקעת'', אני מעריך עבודה שנעשית באופן כזה"...), ולא בך כאדם (מחמאות אישיות, שבחים, את איכותית, אני מעריך אותך...).

אם ההתמקדות היתה בך, הוא לא נשמע ענייני בכלל.

אני שומעת את מה שאת מתארת במילים שלך, והאנרגיה שם לא מתיישבת בטוב בכלל, גם לי כקוראת מהצד שלא היתה בסיטואציה. לחישות, חוויה פנימית של התמקדות בבעלת העסק הרבה יותר מהמוצר והשירות עצמו, האמירה ש'לא פגש כמוך', האמירה שהוא נזהר כשהוא פונה לנשים ובעיקרון הוא ממש צדיק ואיכותי (למה הוא הרגיש צורך להדגיש את זה? אם אתה כזה תתנהל ככזה, ואם מישהו מרגיש צורך להדגיש את זה, זה מעלה שאלה אם יש סיכוי שהוא מבין שאיך שהוא מתנהל לא נתפס ונראה כך ולכן חשוב לחזק את ההבנה אצלך 'מי הוא בעיקרון'...) -

כל זה מדליק הרבה נורות מהבהבות, ויכולה להבין למה המערכת שלך זועקת.

מעבר לזה, וגם למה שכבר אמרו לך כותבת לך כמה שאלות שעלו לי, שאולי יעזרו לכוון למה נכון לעשות.

מהאמירות שלו נשמע שהוא נמצא בצד הלקוח, תקני אותי אם הבנתי לא נכון. כי כל מה שאכתוב יוצא מנקודת הנחה שהוא הלקוח:

כמה זה קריטי מבחינתך הקשר העסקי הזה?

יש מצבים שאפשר לומר שפשוט לוותר ויגיע לקוח אחר, אבל יש מצבים שמדובר בהזדמנות עסקית שיהיה קשה לוותר עליה, מכל מיני סיבות. היכן זה מונח מבחינתך?

מה אופי ההתקשרות העסקית שהיתה אמורה להיות?

האם משהו נקודתי (כמו הזמנה של מוצר פיזי, שלא דורשים יותר מדי תקשורת וזה יסתיים בשליחת המוצר) או משהו שדורש תקשורת מתמשכת לטווח ארוך יחסית (כמו עריכה, ליווי, תכנון וכדו')?

אם זה משהו נקודתי - האם את מרגישה שזה אפשרי מבחינתך לנהל את זה מרחוק מבלי לייצר מפגשים ושעיקר התקשורת תהיה בכתיבה עניינית וטכנית, ושהדיסטנס המקצועי שחשוב לך יישמר?

האם אופי השירות הוא כזה שנוגע לדברים טכניים או לדברים שנוגעים יותר בנפש ודורשים גם תקשורת בסגנון פנימי יותר?

האם הוא לקוח פרטי או נציג של גוף אחר שאת עובדת איתו?

אם נציג מגוף, האם יש אפשרות לתקשר דרך מזכירות ולא ישירות איתו?

האם הרגשת שהשבחים שקיבלת היו עלייך או על העבודה שאת עושה?

במצבים כאלו שאת מרגישה שיש 'גלישה' מהמקום המקצועי, את יודעת להציב מתוכך גבול ברור וענייני שאת כאן בעניין הזה ולהחזיר את השיח לרובד המקצועי?

אלו השאלות שעלו לי בינתיים, אני חושבת שתשובות עליהן יוכלו לתת בהירות פנימית, האם זה משהו שתרצי להמשיך ולעשות או למצוא דרך לשחרר את הקשר העסקי הזה.  

מתפללת עבורך להצלחה בהחלטות ובהירות גדולה!

ואם תרצי להמשיך את הבירור שלא על גבי הפורום, מוזמנת לכתוב לי במסר או בשיחה אישית.

לדעתי, לברוחאוריןאחרונה
איך מפסיקים לחשוב כל הזמן על החייםפתית שלג
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך ב' באדר תשפ"ו 12:28

ומתחילים לחיות את החיים עצמם?

תנסה לעשות דברים משמעותייםזיויק

וזה יתן לך משמעות.

ברור שאנחנו פירור קטן, אבל לכל בורג במכונה יש תפקיד וככל שהתפקיד שהוא ממלא ברור לו ככה הוא מוצא את עצמו

בקצרה ותמציתאנונימי (2)

לי עוזר:

1. להתבונן בהכרח המציאותי לחיות את החיים עצמם

2. להתבונן בהכרח האמוני לחיות את החיים עצמם

3. לעגן את היום שלי במעורבות חברתית

מזדהה.. מבחינה פרקטית-אמרלדאחרונה
עבר עריכה על ידי אמרלד בתאריך ג' באדר תשפ"ו 13:26

למרות שאנחנו לא מכונות.. 

אני מנסה להגדיר זמני בסיס לחשוב בהם.

באמת , אם אני יודעת שאתן לעצמי זמן לזה

אז המחשבות האלה קצת פחות טורדניות.

לדוגמה, תראה מה יכול לעבוד לך:

רק ככה מצליחה לתחזק לו"ז ובנסיעות לבד/ ששותה קפה/אחרי פעילות שבועית ספציפית להגדיר זמן לחשוב..

וגם להקדים את המחשבות ולחוות אותן בצורה מסודרת,

אם זה בתחילת שנה לכתוב מה הייתי רוצה לפעול בשנה הזו,

או אפילו בחלוקה לפי חודשים/ תקופות

גם לכם קשה לזכור הרבהאנונימי (פותח)

לפעמים אני מרגישה שבגלל שאני מוצפת חושית ורגשית כל הזמן קשה לי לזכור פרטים כמו שמות של אנשים או לשלוף מידע שיש לי

כשיש שקט ואני מרגישה בנוח המידע מגיע ואני נזכרת בהכל אבל בסביבות יותר מציפות אני לא מצליחה להזכר

זה קורה גם לכם? אתם חושבים שהקישור שעשיתי נכון או שהקושי בזיכרון נובע מגורמים אחרים

קושי בזיכרון יכול להיות מושפע מהמון גורמיםזיויק
כאשר אנו מבולבלים או מוצפים זה משפיע על החדות המחשבתית שלנו
בטחנעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך ב' באדר תשפ"ו 1:45

קורה לי לא מעט, בעיקר עם שפות ושמות.

ויש לזה הסבר פיזיולוגי.

כשאנחנו בחרדה התפקוד יורד בחלק הקדמי במוח (פרה פרונטל קורטקס) שאחראי על חשיבה מורכבת יותר, שליפה, קבלת החלטות, זיכרון (זיכרון מיידי, כמו לזכור שם או לשכוח שם כמה שניות אחרי שאמרו לך) 

והתפקוד עולה בחלק אחר של המוח (האמיגדלה) אחראי לעיבוד רגשי, תגובה לאיום והיא מפעילה את המערכת הסימפתטית שמגיבה לאיום וחרדה.

לא רק בחרדה. אנחנו גם בהצפה של מידעמשה

צריך לעבד את כולו. וזה לוקח זמן.

הצפת המידע מתפרשת אצל אנשים רגישיםנעמי28

כחרדה ואיום ולכן המנגנון הוא כזה.

אצל אדם רגיל זה לא יוריד את התפקוד של החלק שאחראי על זה.

נכוןמשהאחרונה
רוצה לספר לכם משהו: למי שיכול - בבקשה תאירו פניםאנונימי (פותח)

אין לכם מושג כמה שווה מעשה חסד קטן שלא עולה דבר מלבד חיוך. כתבו על זה הרבה חזרו על זה הרבה אבל כשזה פוגש אותך פתאום אתה קולט כמה זה אמת צועקת ואני מרגיש מחויבות להעביר את זה הלאה.

כמו אנשים רבים כאלו רגישים וכאלו שלא, אני חווה משברים עליות ומורדות. הייתי בתקופה ארוכה שממש היה קשה לי לצאת מהבית. פחדתי מהעולם שבחוץ וכשכבר יצאתי כל מה שראיתי היה עצוב וקשה, כמה אנשים קשי יום ובודדים - במידה רבה זה שיקוף של העולם הפנימי שלך (כשתהיה שמח גם פתאום תראה יותר אנשים שמחים) אבל בכל מקרה אני לא מאוד אוהב את המקום שבו אני גר (עירוני מנוכר קצת) וזה לא תורם ולא עושה חשק לצאת. בשבתות הייתי נלחם עם עצמי כל שבוע מחדש לצאת לקבלת שבת. לפעמים הייתי יוצא ומתיישב בבית כנסת לרבע שעה וחוזר בריצה הביתה. לפעמים סתם הייתי הולך והולך והולך עד שהחשיך וחוזר בריצה הביתה. הבנתם כבר את הקושי והחרדה.

תמיד קשה לי כשאני יוצא רענן ומקולח בבגדי שבת אל הרחוב בערב שבת, מצד אחד האווירה קדושה ואני באורות, ולפעמים פגם קטן בחוץ הוא פגם גדול בפנים. ככה זה כשאין חוסן נפשי אישי. לראות פתאום איש (אני מדבר על אנשים שנראים כמוני, בבגדים לבנים וכיפה) צועק או מקלל או מתנהג באופן בוטה, אפילו סתם כך ברחוב - זה משפיע על הנפש אני לא יודע להסביר. למה שאצא? למה שאפגע? למה שלא אשב בבית ואשיר עם עצמי קבלת שבת ואלמד עם עצמי?
קצת התפזרתי אבל זה רקע, הנקודה שלי היא דווקא הפוכה. כמה משפיע על הנפש פתאום הבן אדם ההפוך, זה שחולף מולך במדרכה בערב שבת ו-וואלה שניכם הולכים לקבלת שבת או חוזרים מערבית, אתה בבית כנסת בקצה הזה של הרחוב והוא בבית כנסת בקצה השני. ו-וואלה נכון, זה לא אולי לא הכי המנטליות של הקהילה והאזור והעיר, והמקום מעורב מכל מיני טיפוסים כמוך ולא תמיד קל, אבל הוא בוחר בכל זאת להסתכל עליך בעיניים להאיר פנים ולהגיד "שבת שלום". רק רגע של חיוך ושבת שלום, לא יותר מזה. אולי אתה מכיר אותו מהשכונה ואולי למדתם ביחד לתקופה לפני שנים, אולי הוא זר לגמרי - זה לא משנה. כמה זה הופך לי את הלב באותו רגע כמה כוח זה נותן. ואולי אני לא אדע להתמודד עם זה באותו רגע ובכל זאת אברח אחרי רבע שעה בבית כנסת הביתה, אבל דבר אחד אני מבטיח: אני אזכור את החיוך את האדיבות, אותה מחווה קטנה של החסד הזה - גם שבת הבאה. ובאותה שבת הבאה כבר יהיה בי יותר כוח בזכותו להישאר עד ערבית. ובשבת הבאה בזכות אותו אשכנזי סנוב (סליחה על ההכללה) שבכל זאת כיפף קצת את המידות שלו היום ובחר ללחוץ לי את היד ולכבד אותי במחווה הקטנטנה הזאת, יהיה בי עוד כוח לשבת הבאה להגיע ביום אחר כך למנחה.
לא צריך ליפול על אנשים אני לא מאמין בזה, אבל התייחסות כזאת קטנה וטבעית שעושה לא פחות טוב לאדם שעושה אותה (אותו אחד שחולף ברחוב שמרגיש שבירך לשלום את אחיו, אותו אחד שנכון, כבר מבגור ועם הצרות שלו ומה לו ולי - ובכל זאת מצא לנכון להאיר פנים לרגע, ללחוץ יד או לבקש ממך לעזור לו לסדר את המפה הלבנה על השולחן גם אולי כשלא היה צריך אותך ובטח ראה עליך שאתה מעופף ועצוב ויותר טבעי לו להימנע) התייחסות כזאת יכולה גם לעשות הבדל עצום, עצום, שאין לתאר. מים על נפש מדוכאת של אותו הלך או אורח שלא רואים כל יום (כמוני בסיפור) כי לך תדע מה הוא עובר בינו לבין עצמו.
זה מחויבות לי ולכם ולכל אחד. אם ה' נתן לך כוח אפילו רק מעט יותר כוח מהשכן שלך, תבין שהכוח שקיבלת לא שלך אלא קיבלת על מנת להשפיע - ואז אתה קונה אותו באמת ויתקיים בך. 
ובשבת אחרת גם אני אלבין שיניים למישהו ברחוב ואברך בשבת שלום. ואם אין לו כוח להכיל יותר או שלי כוח לתת יותר - אז לא יותר מזה, אבל לפחות זה חובה עליי. ולעוד שבת אחרת אני אוכל גם לשאול לשלומו ואולי בעוד זמן כשאראה אותו בבית כנסת כל שבת גם אזמין אותו לסעודת שבת אפילו שזה הפך הטבע. ואם לא? החסד בכל מקרה קיים כבר משלב הארת הפנים והברכה. והוא ברכה לנותן ומחולל פלא עצום במקבל.
בבקשה אנשים תהיו אנשים, מחווה קטנה, הארת פנים - מכלי ראשון, זה מספיק כדי לשנות חיים של בן אדם.

מזדהה מאודאנונימי (3)
מזדהה. ישר כח!פתית שלג

להרגשתי הענקה של הארת פנים רק מוסיפה כוחות נוספים❤

זה תמיד תמיד נכוןייתי ואחמיניהאחרונה

בסיס הקיום שלנו הוא הארת פנים, זה הבסיס של ואהבת לרעך כמוך ועל זה אמר הלל הזקן - עומדת כל התורה.

זה ברור ומובן שזה מרומם את רוחך ועושה לך טוב.

זה נכון לגבי כל אדם, בכל מצב נפשי.

וכן, תנסה גם אתה, בכוחותיך שלך, למי שאתה יכול - אם זה לילד קטן ואם זה למבוגר שיושב על ספסל. תאיר פנים - זה יחזור אליך, ממקומות לא צפויים.

רק לי התמונה הזו מייצרת רעש ויזואלי פסיכי?משה

אני חושב שלא הייתי שורד שלוש דקות במשרד כזה רק בגלל ההצפה

(צילום: יח"צ רמי גרינברג ר"ע פ"ת)

נראה כמו מחסןאנונימי (2)אחרונה
ובהחלט "תוקפני"

אולי יעניין אותך