עד מתי ????….סיעתא דשמייא
אי אפשר לנצח דת. 
אז נכנע?ברגוע
שאלתי שאלה לא כדי לענות בשאלה…סיעתא דשמייא

הא לך סיפור:

יהודי ושני גויים הולכים ביער. בא שודד ולפני שהוא הורג אותם הוא נותן להם רשות לבקש בקשה אחרונה.

הגוי הראשון מבקש להתפלל ימי שמו ושם זכרו.

הגוי השני מבקש להתפלל לימי שמו ושם זכרו.

היהודי מבקש מהשודד לתת לו אגרוף.

איך שהשודד בא לתת לו אגרוף היהודי שולף אקדח ויורה בו. שני הגויים שואלים אותו למה לא ירית בו קודם. היהודי אומר להם כדי שזה יהיה הגנה עצמית.

מאז התהוות הציונות הקמנו את ההגנה, את צבא הגנה לישראל ולא בכדי המשקל היה על הגנה. צלחה דרכנו בדרך זאת עד שקמו לנו יהודים יקרים שהחליטו "שהקם להורגך השכם להורגו" ואז התחילו הבעיות.

ואני עדין שואל עד מתי?

שיהיה לך צום קל

יהודים החליטו?! זו הדרכה של תורה!הסטורי

העובדה שיש חילונים, שתקועים בקונספציית הגנה בלבד, היא מאוד מצערת. הקונספציה הזאת, כאילו אפשר לתת לאויב לקום להורגנו ורק להתגונן היא מה שהביא עלינו את טבח שמחת תורה.


העובדה שאחד כמוך, שטוען שהוא יהודי מאמין, כופר בתורה שאמרה "הקם להורגך השכם להורגו", וטוען שמישהו המציא את זה, היא מביכה ממש. לפחות תודה שאתה תקוע במוסר מערבי מזוייף ואינך מאמין בסיעתא דשמיא.


לגבי הניתוח ההסטורי - אתה פשוט מקשקש.

זה נכון שמייסדי ההגנה בנו על זה שהשלטון הוא בריטי ותפקידנו רק להגן. כל עוד שהם התבוססו בדמיונות על 'טוהר הנשק' שרק מגן, לא היו להם הצלחות משמעותיות. ההצלחה התחילה, הן במניעת הטרור הערבי ובהמשך גם במיטוט השלטון הבריטי, כשהאצ"ל שבר את ההבלגה מול הערבים ובהמשך הכריז על מרד בבריטים.


לולי חיסול הלורד מויין ע"י הלח"י, פיצוץ מלון המלך דוד ע"י האצ"ל, ליל ההלקאות, הפריצה לכלא עכו, עולי הגרדום והרעש שנגרם בזכותם וכו' וכו' - הבריטים לעולם לא היו עוזבים את ארץ הקדש או מקסימום היו ממליכים כאן איזה שייך ערבי, כמו שעשו בכל האזור. ברגע לפני האחרון גם בהנהגת הישוב המאורגן הבינו זאת והצטרפו בשנת תש"ז לתנועת המרי.


גם אחרי קום המדינה, אכן טעות חמורה שהכניסו את 'ההגנה' לשם של הצבא וההשלכות המעוותות של התפיסה הזאת על הקוד האתי של צה"ל, גורמות לדם רב להישפך.


בפועל כשרק התגוננו, חטפנו וחטפנו. כשהעזנו לקום וליזום - אם זה בפעולות התגמול שהפסיקו את ההסתננות מירדן, אם זה במבצע סיני - שאמנם בלחץ המעצמות נאלצנו לסגת אבל הפסקנו את הפידאווין ואת ההסתננות ממצרים לאחת עשרה שנה. אם זו מלחמת ששת הימים - שלמרות הלחץ הבין לאומי שלא לירות ראשונים, העזנו לצאת למבצע מוקד, שבעצם הכריע את המלחמה.


לעומת זאת במלחמת יום הכיפורים, כשבבוקר התכוננו למכה מקדימה, אבל בלחץ האמריקאי וויתרנו - חטפנו מכה נוראית שעלתה בדם מאות רבות מחיילנו. מכה שלמרות שבמאמץ רב הצלחנו להפוך אותה לניצחון בשדה הקרב - תודעתית לא התאוששנו ממנה עד היום.


ההבדל הגדול בין החמאס, שאנחנו עדיין מתבוססים מולו, לבין שאר החזיתות בהן כבר יש לנו נצחונות מזהירים (שכמובן, צריך לתחזק כל הזמן!) - זה שמול החמאס התגוננו ומול חיזבאלה, סוריה ואירן אנחנו יצאנו לתקוף.

ראשית באירן ובלבנון פשוט עשינו את העבודה…סיעתא דשמייא

לאמרויות, לסוריה, ללבנון.

עם חמס לא התגוננו . נהפוך הוא ראינו אותו ועדין אנחנו רואים אותו בטיפשותנו כנכס.

דבר אחר הגנה היא לא בהכרח לשבת ולחכות אלה לפתוח במתקפת מנע דבר שממשלת הבזיון לא ידעה לעשות מעולם.

ודבר אחרון אם לדעתך הטרור של לחי ואצל הם שהקימו את מדינת ישראל מה לך להלין על הטרור הערבי? גם הם רוצים מדינה.

לסיכום במבחן התוצאה אנחנו מתברברים. זה לא רק בעזה זה גם ביהודה ושומרון וגם בתוך מדינת ישראל.

אתה סופית בצד של האויב?!הסטורי
כי אני בצד של עם ישראל, אתה כנראה כתושב אוסטרליה לא מבין את ההבדל בין יהודים שמשחררים את הארץ מכובש זר ומקיימים בזה מצוית עשה שנצטוונו לרשת את הארץ, לבין גויים שבאים לרשת ממנו את הארץ.


אני מבין שאתה בצד שלא אכפת לו שאירן תעשה כאן שואה גרעינית, ממילא הפצצות לא יפלו באוסטרליה. אני מבין שכיורד, מבחינתך אם חיזבאלה סיכנו את היהודים בארץ, זה לא בעיה, כי אותך ואת סיר הבשר שלך הם לא סיכנו. מבין שהצבא הסורי שהשמדנו, לא איים על סידני.


אמנם עין רעה, זאת שתמיד מוצאת למה עם ישראל לא בסדר, מופיעה במשנה כאחת התכונות המובהקות של תלמידי בלעם הרשע. אבל אפילו בתור כזה, כמה נמוך אתה יכול לרדת?

במקום לברבר לך להתגייס. מי שבוחר…סיעתא דשמייא
… במי שרואה בחמס נכס בגלל שהוא טרוריסט הוא האוייב האמיתי.
מי שמשקר כדי להשמיץ, שלא יחלק ציוניים...הסטורי
וכמה שתחזור על החצי אמת גרועה משקר של 'חמאס הוא נכס', כלפי היחידים שלא אחזו מהקונספציה, זה לא ישנה את המציאות.


אולי תתגייס לצבא אוסטרליה ותניח לעם ישראל כבר?

כן, חצי אמת גרועה משקר!הסטורי
איני מתווכח שהמשפט נאמר. כן, הוא נאמר. אבל המשמעות שלו בהקשרו היא שהיות שהציבור והמנהיגות אינם בשלים להכרעת האויב הערבי בכל הארץ - עדיף לנו פיצול בין עזה לרש"פ, עדיף לנו חמאס בעזה ולא שהעולם יכריח אותנו לתת להם מדינה בכל יו"ש - מדינה שמהר מאוד היתה הופכת לחמאס.


הוא בהחלט צדק, היה עדיף שהיו מאמצים כבר מזמן את 'תכנית ההכרעה' שלו - בעזה, ברמאללה ובאום-אל-פאחם.


אבל בהינתן שהציבוריות לא היתה מסוגלת לזה, המצב שהיה עדיף. לולי הפיצול הזה, כפר סבא ועוטף יו"ש על שלושת מליון תושביו, היו חוטפים פוגרום כמו בכפר עזה.

אז העדיפות הזאת גרמה לשביעי באוקטובר.סיעתא דשמייא
כמה אפשר להיות שטחי?!הסטורי
האפשרות העדיפה לדעתך, היתה טבח מקביל בכל עוטף יו"ש.


(כמובן, עדיפה העדיפות השלישית - הכרעה, יציאה מהמחשבה שערבי כזה או אחר יכול להחזיק נשק ואפשר לסמוך עליו. אבל את זה צעקו רק בציונות הדתית.)

לא היה יכול להיות טבע כזה בעוטף איו"ש….סיעתא דשמייא

… זה סתם דמגוגיה וגלגול עיניים אופייני. כמות הנשק , המנהרות הטילים שהעלמנו עין מהם בעזה במשך שנים בגלל תפיסת "החמס כנכס" בחיים לא היתה מגיעה לאיו"ש ואתה יודע את זה טוב מאוד רק שאתה מנסה ליפייף ראיון ביוטיוב  של "חמס הוא נכס" שאם היתה יכול להעלים אותו אז זה היה פותר לך את כל ההתפתלויות לך ושל סמוטריץ כמו שנראה כאן:

קשקושהסטורי
ברגע שהיתה להם מדינה עצמאית ולשם זה היה הולך לולי הפיצול בין עזה ליו"ש - אף אחד לא היה יכול להגיד להם מה להכניס ומה לא להכניס.


אנחנו זוכרים היטב כמה טרור הם הוציאו מערי יו"ש לפני חומת מגן. ההבדל היחיד הוא שהיום צה"ל פועל שם (וכל פעם שקציני אוסלו מתפתים מחדש לתת לרש"פ חופש פעולה באזור זה או אחר, הטרור משם עולה. השיא כמובן היה בימי ממשלת השינוי כשבני גנץ הבטיח לאורח בביתו אבו מאזן שצהל לא יכנס לצפון השומרון - התוצאה היתה גוב האריות).


כמובן - עדיפה ההכרעה ועד שלא נלך על הכרעה ונשכים להרוג את כל מי שזומם להורגנו - נמשיך ח"ו לשלם מחירים כבדים. אבל כשלא היתה לגיטימציה ציבורית להכרעה, הפיצול לרשעים היה עדיף.

הלוואי שבאמת היינו מקיימים את "הבא להרגך.."ברגוע

זה היה מציל חיים של אלפי אנשים

איך עושים את זה באופן מעשי בלי ססמאות.סיעתא דשמייא
פוגעים באויבים שלנו לפני שהם תוקפים אותנוברגוע
ועדיף גם לפני שהם מתעצמים
אז למה אתם תומכים…סיעתא דשמייא

בממשלה שהעצימה את אויבנו בדולרים ובטון

כי הם ראו בהם נכס כל השנים?

מסכים שנתניהו צריך ללכת הביתה בבחירות הקרובותברגוע
בינתיים רובכם….סיעתא דשמייא

… משתפים פעולה עם מעשיו לשימור שלטונו.

לא משמיעים בקול רם את מה שצריך להשמיע ומגבירים את הפירוד בעם.

תומכים במי שיעשה הכי טוב לעם ישראלהסטורי

מצביעים ליחידים שלא תמכו בקונספציית הנסיגות והוויתורים כל השנים. לא באוסלו, לא בהתנתקות, לא בעסקת שליט המופקרת (שאתה בלי בושה, תומך היום בעסקאות מופקרות עשרת מונים, בסידני לא ירצחו מהמשוחררים...).

 

קואליציה צריך להקים, עם מי שמוכן ושהכי אפשר להועיל בשותפות איתו לעם ישראל.

 

ממשלת האחים המוסלמים שאתה תמכת בה, העבירה הרבה יותר, הכניסה נגד עמדת השב"כ עשרות אלפי מרגלים שבעזרתם חמאס תכנן את הטבח ומינתה את כל ראשי זרועות הביטחון שכשלו בזיהוי ובתגובה, כולל המינוי הבהול של רמטכ"ל רגע לפני בחירות, בטענה ש"האתגרים הביטחוניים מחייבים"...

אתם תומכים …סיעתא דשמייא

… במי שעושה טוב לישוב ארץ ישראל (שזה חשוב) לא בהכרח למה שטוב לעם ישראל.

ברגע שתבינו שקודם זה עם ישראל אז נראה גם הצלחה בישוב ארץ ישראל.

זה קרה בעבר.

הכל כרוך ביחדהסטורי
הנסיגות לא הביאו שום טוב לעם ישראל, רק מוות וחורבן.


אתה, כמי שבגד בארץ ישראל והעדיף לחבוק חיק נכריה, רואה את המציאות בצורה מעוותת.

חרדים זה דת?איתן גיל
אולי אי אפשר לנצח את האסלאם, אבל לגרום לו לשקשקקעלעברימבאר

אפשר.

לא נראה לי שדת שמקדשת את המוות תשקשק אי פעם.סיעתא דשמייא

שיהיה לך צום קל

גברצאצא

זה מה שאתה לא מבין- בדיוק לכן אי אפשר להשאיר אותם חיים.

מה חמאס רוצה לעשות לנו? תענה! להרוג את כולנו, גם אותך, לא רק את הצבא.

אז נכון לי אין סיבה להרוג סתם את כול כול הערבים כל עוד הם לא מפריעים לי.

אבל אחי, אנחנו במזרח תיכון, וזה מה שלא הבנו.

פה כל עוד השני לא מת לא נצחת!!!

איך אפשר לעשות הסכם שלום עם מישהו ששונה אותך? איך?

עם מצרים יש ''הסכם שלום''. הם עכשיו לא שונאים אותנו? איפה היה למחבל בשדרות נשק בשביל לרצוח את אחים שלנו?

זאת הארץ שלנו.

וכן, אם יש לי ליד הבית מחבלים כולם אחד אחד שמלמדים בבית ספר שלהם לרצוח אותי, אז אני צריך לרצוח אותם! 

הבעיה שלא עושים את זה ולכן שום דבר לא עובד כאן.

מה רצח עם בעזה? הם האויב שלי!! אין לי סיבה לרצוח סתם תינוקות, אבל אם זה יוביל לניצחון אז נרצח את כל התינוקות בעזה!

הם אויב!!

עם אויב לא עושים הסכם שלום אם לא הבנתם, אויב מחסלים עד הייסוד.

מה יקרה אם נעשה הסכם? הם עכשיו יואהבו אותנו? כן?

סליחה על העצבים פשוט זה כבר משגע אותי מה שהולך כאן.

חברה תתפסו. תפסיקו להיות פראירים ליד האויב. די. מותר לנו להלחם על הארץ הזאת.

לא אכפת לי בשום צורה שהיא מהילד של האויב.

 

הכל באהבה כן?

 

אז זהו הסכם השלום עם מצריים הוא הגורם העקרי…סיעתא דשמייא

… לכל המצב היום. לא אוסלו , לא הגרוש ולא הקונספציה.

ולכן המפלגה שיזמה את ההסכם הזה היתה צריכה להתעלם מהזירה הפוליטית ממזמן כי הם תקעו  אתנו מהבוץ הלבנוני ב1982 ועד עכשיו בבוץ של עזה. מזל שהטייסים שלנו שהקרעים למניה הם אמרו להם ללכת לעזאזל עם קהילת המודיעין מצילים את הכבוד האבוד שלנו.

ומי שימשיך להיות נאמן למפלגה הזאת ימשיך לתקוע את המדינה בבוץ. זה לא ענין של ימין ושמאל כמו שהם מסיתים כל הזמן .

הוא לא במזרח התיכוןהסטורי
הוא ירד לאוסטרליה וממקום מושבו שם, על סיר הבשר, הוא משפריץ לכאן ביקורות, השמצות והכפשות.
לשון הרע במיטבו. או שתחזור…סיעתא דשמייא
… לישיבה ללמוד או שתלך להתגייס.
הסתכלת במראה פעם?הסטורי
מי שממקום מושבו על סיר הבשר בגלות, עסוק בלהשמיץ ולהחליש את מוסרי הנפש על העם והארץ, שלא יטיף מוסר.
הם משקשקים אחד מהשני, אז גם מאתנו,קעלעברימבאר

חוץ מדת יש עוד רצונות לאנשים. הם מעדיפים לא למות

לא החמס ודומיו…סיעתא דשמייא
את ראשיו צריך להרוג, שארקעלעברימבאר

האנשים רוצים לחיות. אם זה יהיה או למות או להכנע, הם יכנעו

עד מתי אחד שקורא לעצמו סיעתא דשמיאהסטורי

יכפור בסיעתא דשמיא, ויעבור על איסור דאוריתא של הטלת מורך לב בשעת מלחמה?!
 

לגופם של דברים, לא רלוונטי לנצח דת, אפשר בהחלט לנצח את האוחזים בדת הרשע הזאת.

זה כבר לא שעה, זה עוד מעט שנתיים…סיעתא דשמייא
עבר עריכה על ידי סיעתא דשמייא בתאריך י"ז בתמוז תשפ"ה 4:46

… רק עוור לא רואה שאין כאן שום סיעתא דשמיא.

שיהיה לך צום קל

רק רשע, עובר על איסור דאוריתא, בגלל שהדברים לאהסטורי
מתנהלים בקצב של הדמיונות שלו!


אין לי מושג איך אתה מעז לדבר בשם שמים, תוך כדי שאתה עובר על איסור המסת לב במלחמה.


לגופם של דברים - בשנה ושלושת רבעי הללו, מפת האזור הרחוק והקרוב השתנתה לטובה מאוד מאוד. כל רשעי האזור נכחדו או איבדו הרבה מאוד מכוחם.


רק בעל עין הרע, כמו זה שקראנו עליו אתמול, שמחפש בכח את הנקודת רע מתוך מציאות שלמה, טוען שאין סיעתא דשמיא.

את הדת היהודית - נכוןזיויק
היהדות היא אומה, לא דתקעלעברימבאר
"אשדת למו"זיויק
דת הכוונה בתורה חוק, כלומר חוקי התורה,קעלעברימבאר

לא religius  , ודווקא מהפסוק מוכח שהיהדות היא אומה - דת *למו* , להם לישראל, ומייד - תורה ציווה לנו משה *מורשה קהילת יעקב* התורה היא לא דת, אלא ירושה של האומה הישראלית

חחח, עלה לראשי אם תהיה הפוכה מהכניעה שאתה מנסההסטורי
למכור לנו...


ממש כמו בלעם, בא לקלל והוציאו אותו מברך...

עד אשר יצא מאפך. די לכתוב שטויות.ממש ממש ממש לא קפיץ 🦋
בטח אתה שואל עד מתיקעלעברימבאר

רחמנא ליצלן, ואנא ינוקא מיית, ולצווח מי שרי לי?

עד ביאת המשיחshaulreznik

כשמרבית בני ישראל אינם מקיימים מצוות, הסוף ידוע מראש ומתואר בפרשת "כי תבוא", חלק הקללות.

סוף סוף אתה מודה שאנו ביסורים…סיעתא דשמייא

…וכל המילים על ניסי ניסים (במישור הלאומי כמובן) זה בבלת אחד גדול.

להזכירך רוב תושבי ארץ ישראל במאה וכמה שנים האחרונות לא היו שומרי מצוות אבל בכל זאת היו השגים לא מעטים  בעלייה

גם בתקופת השופטים היו הישגים ניכריםshaulreznik

וגם אח"כ, תחת מלכים שעבדו עבודה זרה. 

אז מה?…סיעתא דשמייא
בכל מקרה עם על ההשגים של המודיעין וחיל האוויר באירן ולבנון אנחנו ביסורים וצריך לפשפש ברמה הלאומית.
זה כולל תינוקות שנשבו?קעלעברימבאר
בעידן האינטרנט קשה לקבל את ההגדרה הזאתshaulreznik
אני, לצורך העניין, נולדתי בברית המועצות, ללא כל גישה לספרים בנושאי היהדות. חילוני מודרני שלומד תורה בבית ספר (גם אם בצורה שטחית) ונמצא במרחק הקלקה מכל כותר שהוא, רחוק מלהיות תינוק שנשבה.
אמא שלי ע"האישה רגישהאחרונה

תמיד היתה מדברת על זה ואומרת שצריך לשנות את השם של הצבא... 

שזה מחדל לקרוא לצבא 'צבא הגנה'

היא גם דיברה כבר לפני 50 שנה על זה שצריך להוציא מפה את הערבים.......

ובטח שלא להעסיק אותם

האם צה"ל ממלא את הוראות הממשלה?הסטורי

לכאו' כולנו יודעים ששר הביטחון הורה ודובר צה"ל פורסם תמונות של הביצוע - של ניתוק צפון הגליל העליון (שמשום מה סייס-פיקו חתמו שהוא בצד הצרפתי שהפך למה שמכונה היום 'מדינת לבנון'), ממה שמעבר לליטני.


ואז מגיע הידיעה המשונה הזאת:

הגשרים המופצצים שוקמו, תושבים חצו דרומה


לא בונים גשר בשעות בודדות, המשמעות של השיקום המהיר - שההריסה היתה קוסמטית בלבד. אם צה"ל באמת היה מבצע את הוראת הממשלה ומנתק בין צפון הליטני לדרומו - אף אחד לא היה יכול לחזור עכשיו, גם לא בעשרה ימים של הפסקת אש.


האם הצבא באמת נשמע לממשלה? האם הממשלה קיבלה החלטה על הפסקת אש, על דעת שמעברי הליטני הרוסים והמציאות שונה? 

כן, וכנראה המדינה החליטה לאפשר את זה.קורא נלהב לשעבר
אתה גם לא שומע את שר הביטחון או ראש הממשלה זועמים שלא קיבלו את ההנחיות שלהם כי כנראה בצבא שאלו מה לעשות בנידון והתשובה היתה- כלום.

שוב כנראה מהשיקולים שהביאו מראש להחלטה האומללה של הפסקת האש- גם אם יש לה צידוקים מדיניים

ועכשיו שר הביטחון אמרקורא נלהב לשעבר

שבקו הנ"ט צה"ל ימשיך להחזיק בשטח ולשטח אותו ולא יתן לאזרחים לחזור, ומשאר המקומות הם יאלצו להתפנות מחדש אם [וכאשר- הוספה שלי... ] תחודש הלחימה.

קיצור, צריך לחכות לראות איך למעשה הדברים יראו בשטח ואז לדון שוב..

ובעצם הוא אומר ששיקרו לנו אתמול, כשאמרו שצה"ל נשארהסטורי
בקוים שהשיג.
איש חסיד היה בלי מזון ומחיהאיתן גיל

וכמו בזמירות למוצאי שבת, הגשרים המופצצים נבנו בן לילה. בורא עולם בקנין השלם זה הבנין.

ובענייננו, ברור שהממשלה משקרת (גם סמוטריץ'), וגם צה"ל משקר, וגם התקשורת מסתירה את האמת.

רק הג'ינג'י שאומר דבר והיפוכו באותו משפט מוחזק לדובר אמת. 

 

מעולם לא טענתי שהוא דובר אמתהסטורי
טענתי טענה פשוטה - הוא מתואם לגמרי עם רה"מ, כמו שלא היה נשיא אמריקאי מעולם. לצפות שהוא ירצה בשבילנו יותר ממה שאנחנו רוצים (כלומר, לא אני ואתה, אלא ראש ממשלת ישראל שעובד מולו) ולהתאכזב ממנו בגלל זה - זו קטנוניות וכפיות טובה.
כתבת שלא בונים גשר בכמה שעותאיתן גילאחרונה

אז הוכחתי לך שכבר היו דברים מעולם.

לגבי טראמפ החדש, ביבי למד לעשות איתו עסקים (=פוליטיקה). תן לי לחסל את חמינאי ואתן לך הפסקת אש בלבנון, וכו'.

הפסקת האש עם לבנוןקורא נלהב לשעבר
במתקונתה הנוכחית- טובה ליהודים או רעה? פרט נמק והסבר מדוע!
דעתי-קורא נלהב לשעבר

על פניו ממה שידוע לנו היא גרועה.

אנחנו צריכים להעיף בעצמנו את כל המחבלים מעבר לליטאני ולשטח את כל הכפרים שם לפחות בכל שטח 'קו הנ"ט'. ולא לסמוך על צבא לבנון- שכבר הוכיח במלחמה הזאת ממש שהוא לא יכול ולא רוצה לעשות זאת לבדו. כך שלעשות שוב הפסקת אש ולצפות לתוצאה אחרת זאת טיפשות.

וכרגע הדיבור זה רק להשאר על קו הנ"ט, כעשרה קילומטרים, וגם בתוך הקו הזה לא חושב שיהיה לצה"ל חופש פעולה מלא לשטח את הכפרים ולהשמיד תשתיות טרור.


אבל אולי קצת אפשר להבין מהצהרת נתניהו שהפסקת אש קצרה כזו עם לבנון תביא את איראן יותר ברצינות למו"מ עם ארה"ב בניסיון להגיע להסכם איתה שתמסור את האורניום המועשר- שזה איום מרכזי מאד שעוד לא סר סופית ושכרגע לא הצליחו להגיע אליו לא ישראל ולא ארה"ב.

וכמובן גם שיקולים מדיניים יכול להיות שגורמים לו אבל אז זה עצוב ובעייתי מאד שישראל כ"כ תלויה בארה"ב שגם נאלצת לפעול בניגוד למה שרצתה..

מורכבהסטורי
כלומר, על פניו - זה שוב להפסיק באמצע בגלל לחץ חיצוני, שזו טעות.

אבל, אם למדנו משהו בשנתיים וחצי האחרונות, זה שהפסקה אינה סוף פסוק. גם בהפסקת האש הראשונה ובוודאי בשניה בעזה, אנשים טענו שויתרנו וזה יסתיים בלי כלום - המשכנו והבאנו הישגים משמעותיים. גם באירן, כל מיני בנטיסטים ביכו את העצירה אחרי עם כלביא בלי שסיימנו ומתברר שראשי המדינות כבר אז תכננו עוד סבב. גם בלבנון - אנחנו מפסיקים בעמדות טובות מהעמדות הקודמות, שגם מהן, המשכנו לזנב בחיזבאללה.


יש מכלול שיקולים הן פנימיים והן בין-לאומיים, שמקבלי ההחלטות צריכים לתמרן בינהן. בסופו של יום, אנחנו במקום הרבה יותר בריא מבעבר, ביטחון ישראל הרבה יותר חזק מלפני שלוש שנים.

לא הבנתי איפה המורכבותברגוע

כתבת למה זה לא כ"כ נורא לעשות עכשיו הפסקת אש, וגם שאין ברירה מבחינה דיפלומטית, אבל לא כתבת שום דבר טוב בהפסקת אש.

פשוט מאוד - השורה הראשונה הסבירה למה אני לכאו'הסטורי
לא מרוצה. כשלעצמה היא ראה, אין מה להתלבט. אנחנו מפסיקים להלחם כשלא סיימנו את העבודה.

יתכן שאנחנו לא יודעים הכל, וזה ישרת אותנו בהמשך.


האמת שמאוד קיוויתי, שכמו בסוף המבצעים באירן - צה"ל ינצל את השעות האחרונות לחיסולים משמעותיים. לפחות לפי מה שידוע לנו כרגע, צה"ל תקף 'מטרות', שבד"כ זה לא יותר מידי...

ועוד נקודה שהתחדדה לי משיח עם חבר שבשטחהסטורי
גם בעזה וגם בלבנון שנה שעברה - היתה הרבה עבודה חשובה של טיהור והשמדת בונקרים וכד', שצה"ל יכול לעשות דווקא כשהוא לא תחת אש. לדבריו שנה שעברה הם עבדו אחרי הפסקת האש, יותר קשה מאשר לפני.

אז לא שזה אידיאלי. עדיין הקולות שיוצאים מהקבינט הם שיש כאן אילוץ מול טראמפ, בתוך המהלך הגדול של מניעת אירן גרעינית, שגם הוא הולך קמעה קמעה. אבל לא כמו שזה נדמה בעורף, שהמצב הוא בינרי 0 או 1 - פעילות או חוסר פעילות. יש הרבה בין לבין.

מסכים עם הדברים שאתה כותב.קורא נלהב לשעבר

ואכן ימים יגידו ונוכל להחליט האם היה מוצדק/מוצלח וכו' הפסקת האש.


אבל צריך להזהר גם לא לקבל כל דבר בשוויון נפש וישר לומר שיש שיקולים שאני לא יודע.

זה אולי נכון, אבל בתור אזרח התפקיד שלנו זה להזדעק על מה שנראה כהסכם רע- גם בשביל העמדה הנפשית, וגם בשביל להראות למקבלי ההחלטות שהציבור שלהם מצפה לראות שהם אכן יפעלו הכי נכון בסיטואציה שלפניהם.

למשל קצת הפריע לי שכשהודיעו על הפסקת האש מיד ינון מגל אמר שהוא מבין את זה והעלה את הסברות שתומכות, ויש באמת כאלה! אבל צריך קודם לומר שזה נראה רע ורק אח"כ לומר אבל יתכן שיש נסיבות שמצדיקות את המהלך הרע ולכן נמתין ונראה..

מסכים אתךהסטוריאחרונה
למה שמו צפירה השנה?קעלעברימבאר
בטוח יש זקנים שחשבו שזה אזעקה, אנשים יכולים לעשות תאונת דרכים או לרוץ למקלט ולמעוד או לקבל התקף לב.

גם חזבאללה היו יכולים לנצל ולירות בצפירה.


העיקר את הכותל סגרו כי זה פיקוח נפש.


אבל משום מה החליטו שצפירה דוחה פיקוח נפש וזה יהרג ואל יעבור...

יש דברים שהציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבלהסטורי
וגם לדעתי היה ראוי לבקש מהציבור/מוסדות חינוך/בסיסי צה"ל וכד' לעשות את שתי דקות הדומיה והטקסים הקבועים בכלל - בלי צפירה מלחיצה ברמקולים.

אבל, יש דברים שגם אם הם הגיוניים - הציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבל. אחד מהם זה כל נגיעה בזכרון השואה.

הבעיה זה שזה ככה כבר המון שניםא.ק.צ
הצפירה הבילה אנשים מהפעם הראשונה שהשמיעו אותה, ואף אחד לא טרח לשנות אותה
גם אני נלחצתי ממש לרגע. עד שנזכרתימשה

וגם אבא שלי.

נו, באמתמרדכי

בס"ד


אני הכנתי הבוקר את הילדים שלי, גם את בן השנתיים וחצי ובטח את הגדולת ממנו, שתהיה צפירה. גם הסברתי להם מה ההבדל בין צפירה לאזעקה שיבינו שאין  להם מה להיבהל. הכנה כל כך פשוטה - שאין בינה לבין פיקוח דבר או חצי דבר.


בסוף כל אחד יודע מה השעות של הצפירה (10:00, 20:00, 11:00). מרבית האנשים עוצרים דקה לפני כן וזה לא תופס אותם במקרה.


גם החשש מירי רקטות מצד חיזבאללה הוא תירוץ קלוש. ברדיו ובכל מקום מחדדים בכל שנה, וביתר שאת מאז פרוץ המלחמה, איך זה יתנהל במידה וחלילה במקביל יש אזעקת אמת.


בקיצור, אין שום הצדקה לבטל את הצפירה. 2 דקות של שקט שבה מדינה שלמה מתייחדת עם שישה מיליון יהודים שניספו זה דבר חשוב דיו כדי להמשיך את זה למרות המלחמה.

 

אפילו שיר יותר טוב מצפירה.כינור יהודי
כמו מה? "שריפה, אחים שריפה"?מרדכי
האופציות רבות הנהכינור יהודי
יש גם עוד אופצייהמרדכי
בס"ד

לשים כבר עכשיו תזכורת בפלאפון ליום שני בשעה 19:55 וביום שלישי לשעה 10:55 ובה יהיה כתוב "לשים לב - צפירה עוד חמש דקות". אז, כשהפלאפון יצלצל, למצוא מקום לעמוד בו, לפתוח פרק תהילים ולהתייחד עם זכר הנופלים מבלי שהרקולים יצטרכו לנן את מנגינת "אצלנו בגן" או "אחי הצעיר יהודה".


וחלילה, אם יהיה אירוע אמת, תהיה אזעקה עולה ויורדת בעלת הבדל ניכר בינה לבין הצפירה. 

אתה מודע לזהכינור יהודי

שלא כל עם ישראל קוראים את ההודעה הזו, כן?

 

גם אם עזרתי לשלושה אנשים - זה מעולהמרדכי
בס"ד

בכל מקרה, ביום הזיכרון רבים מהאנשים נמצאים במילא בטקסים ובבתי העלמין, כך שגם מהבחינה הזאת הדבר הרבה יותר פשוט.

כמובןכינור יהודי

רק שאני מנסה להקל על כולם. זה זמן רגיש.

זה לא אומר שאי אפשר להתייחד עם זכרון הנופלים, רק קשה לי שהראש בקיר לגבי הצפירה (הראש של מקבלי ההחלטות)

זה לא עוזררקאני

לקפיצה הראשונית של הלב כששומע את תחילת הצפירה

ולא עוזר לילדים קטנים כמה שמסבירים להם מראש

התכוונתי להגיב להודעה מעלייךרקאני
לא עוזר שהמוח מביןרקאני

הגוף עדיין נבהל

מסכימהכינור יהודי

ומאוד מאוד יכול להיות שלא כולם זכרו שבדיוק תהיה צפירה

נכוןמשה
בעיני צריך לשנות את הצליל שלהשוקולד לבן

ההתחלה אותו דבר וגם אם מוכנים זה עדין מלחיץ

(אצלנו גם היו פשלות במערכת הכריזה וחלק מהאזעקות נשמעו כמו צפירה אז בכלל זה מלחיץ מאד)

נו, באמתהסטורי

מידיעה וודאית - יש אנשים ידעו שצפויה צפירה ועדיין נכנסו ללחץ. יש ילדים בבית ספר, שאחרי הכנה עמדו בטקס וחיכו לצפירה שידעו שעוד רגע תגיע - ועדיין כשהגיעה רצו למקלט במבטים מבוהלים.


האזעקה והצפירה בנויות ככה שעוד לפני המודע, הן מפעילות אצלינו את התת-מודע. עוד לפני שאנחנו בודקים האם זאת צפירה עולה ויורדת או רק עולה ולא יורדת - אנחנו כבר במצב פעילות.


למעשה כמו שכתבתי - אני חושב שהיה ראוי לבטל, לא חושב שאפשר היה לבטל. השיח הציבורי לא היה מסוגל לשאת את זה, אבל לא לזלזל.


נ.ב.

יכול להיות שיש לכם ממ"ד והילדים פשוט ממשיכים לישון בו?

אני לא מזלזל בלחץמרדכי

בס"ד


אבל בסוף הנקודה המרכזית בעיניי היא שיש פה משהו שגורם לנו לעצור שתי דקות ולהתייחד. אני לא מכיר שום תחליף הגיוני לזה, ובלעדי זה יום השואה היה הופך ליום של סיפורים ברדיו ובטלוויזיה.


הצעד הבא זה אם אין צפירה אז למה לעשות את הטקס דווקא בעשר ולא בשעה האחרונה של המערכת - במקרה הטוב. או במקרה הרע לבטל לחלוטין כי יש הרבה חומר לימודי להשלים בגלל המלחמה וצריך להספיק עד סוף השנה.


הצפירה, גם אם היא לא מושלמת, היא ההזדמנות היחידה לעצור את היום למדינה שלמה. במיוחד ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל שבו עלינו לזכור מי הם החיילים שהקריבו את נפשם שאנחנו נוכל להמשיך את חיינו.

לא רואהרקאני

משהו נעלה בלעמוד ולחשוב על 6 מיליון הנרצחים

כן חשוב לזכור

ולהגיד תהילים או משניות לעילוי נשמת

אבל לעמוד בצפירה זה טקס חסר יתרון

הנשמות בעוה"ב לא מתעלות בזכות העמידה הזאת

ובטח לא מתעלות בזכות בהלה של מליוני ישראלים 

אבל חשוב לאלפרוש מהציבור אם את ברחובקעלעברימבאר
נכוןרקאני

גם לא רואה מעלה בלהמשיך את החיים כרגיל כשכולם עוצרים...

אין לי בעיה לעמוד ומשתדלת לומר גם כמה פרקי תהילים

אבל באמת שלהבהיל את כל המדינה זה מיותר כל כך

כדאי להתבגר מהססמאות החרדיות המביכותהסטורי
העניין אינו לנשמות שלהם, אלא לתודעה שלנו. יש ערך גדול בתודעה הזאת, בעם שלם שעוצר ביחד וזוכר.

וכמו שאמר אחד מגדולי רבותי: "אני מבין למה אני עומד, אבל גם מי שלא מבין - ביארצייט של אבא שלו הוא עושה כמה דברים שהוא לא מבין ואני יודע להגיד לו שאין להם סיבה, אז שלא יפרוש מהציבור..."

לא מביך אותי 🤷‍♀️רקאני

וכאמור אני לא פורשת מהציבור בדרך כלל

ובכל זאת לא רואה חשיבות גדולה בזה

הנחתי שאותך הססמאות המביכות הללו לא יביכוהסטורי
אם כי קצת קיוויתי שאחרי שעברו שנתיים כאן, התבגרת קצת מהססמאות החרדיות.
חחחרקאני

הייתי פה לפני כן בניק אחר

ככה שיש יותר ותק

 

סליחה מראש על הנאום הציונימרדכי
בס"ד

אנחנו זכינו להכיר ניצולי שואה ולחיות בניהם. שמענו את העדות שלהם מכלי ראשון, ראינו את הסימן שחקוק על בשרם ואת הצלקות שהם עדיין נושאים משם. אבל כדרך העולם, זה לא יימשך עוד הרבה שנים. ניצולי השואה הולכים ומתמעטים. שתי הילדות הגדולות שלי זכו להכיר את הסבתא רבה ששרדה את השואה, יתר האחים שלה יכירו מהסיפורים.


הצפירה לא נועדה בשביל עילוי נשמתם של הנרצחים, אלא היא נועדה קודם כל בשבילנו. שאנחנו נזכור אותם, שאנחנו נזכור את מה שעבר על העם שלנו. ביום אחד בשנה, בשעה אחת, עם כולו עוצר מלכת ומתייחד עם ההיסטוריה, עם המשפחה שנספתה, עם הזיכרון.


זה מה שישאר לנו עוד כמה שנים. לא יהיה זיכרון בסלון, כי הם כבר לא יהיו עימנו. מה שיהיה לנו זה את הסיפורים שאנחנו שמענו מהם ואותם אנחנו נצטרך להעביר לדורות הבאים. לכן בא היום הזה, ובאות שתי הדקות האלו להזכיר לכולנו את המסר הזה.

אני לגמרי מסכימהרקאני

עם העובדה שצריך לזכור

ואסור לשכוח

ולהנציח

אבל לא רואה יתרון דווקא בצפירה שמקפיצה לכולם את הלב

מאמינה שיש עוד דרכים

האמת היא שאני לא חושבת שצריך לבטל את הצפירהשוקולד לבןאחרונה

אבל כן שצריך לשנות אותה לצליל שלא דומה לאזעקה.

אם לאמבולנס שינו את הסירנה כי זה מזכיר אזעקה ולא רצו להלחיץ אנשים בזמן מלחמה אין סיבה שלא ישנו את הצפירה לצליל פחות מלחיץ

להגיב ב "נו, באמת" זה לזלזלהסטורי
אני מסכים שראוי לעצור ולהתייחד עם זכרם, (צע"ג האם זה היום המתאים לזה, כפי שציינו בכמה מאמרים בערוץ) מניח שלפחות במוסדות המדינה, הצבא ובתי הספר, היו עושים זאת גם בלי צפירה. כמו כן ראוי לשמוח ביום העצמאות בצורה פומבית ומפורסמת וראויים עוד כל מיני דברים שוויתרנו עליהם בלמעלה משנתיים וחצי האחרונות. (והאמת - למעלה משש השנים האחרונות).

האם לולי צפירה כולם היו עושים את זה? כנראה שלא כולם. גם אם הצפירה, לא כולם עשו את זה. לא האישה שנכנסה להסטריה, לא המורה שתלמידה רצו למרחב המוגן ולא רבים אחרים.

אני לא חושב שזה בכלל בר השוואהמרדכי
בס"ד

גם טקסים שהיו נערכים במוסדות הלימוד, צה"ל ומוסדות המדינה לא היו נראים אותו הדבר מבלי הצפירה. השעה 10 לא הייתה 10, הכובד ראש לא היה אותו כובד ראש ובכלל זה גם האווירה. הטבת לכתטב פה על הבסיס שעליו מושתת הצפירה וזה בדיוק חלק מהאווירה של היום הזה. מבלי זה, זה יהיה עוד יום חול.


אני אתן דוגמה על עצמי. מ-09:10 המתנתי על הקו שנותן שירות ייענה לי. ב-09:55 ניתקתי וכמה דקות לאחר הצפירה התקשרתי מחדש והמתנתי בשנית. אני רוצה להאמין על עצמי שהייתי מנתק גם מבלי הצפירה, אבל לא בטוח שכולם היו עושים כך.

מסכים, לכן אני בעד בשנים כתיקונןהסטורי
עדיין חושב שברמת החרדה הנוכחית, השיקול של אי הגברת מתח וסטרס היה אמור לגבור.
גם אני כועסת על זה שיש צפירהכינור יהודי

בזמן ככ רגיש מבחינה בטחונית. גם בזמן המלחמות מאז ה7 לאוקטובר. אפשר ממש ממש לוותר על זה. 

אני חושבת שהפכו את זה לדת. 

תרחיש פיטורי בן גבירזיויק
הממשלה כבר הודיעה שלא תציית לבג"ץ.

מה קורה מיד אחר כך?

נחכה ונראה… מה יש לזרוק ספקולציות?פ.א.
אם זה מה שיקרה, הכל יהיה בסדרהסטורי
לצערי, קשה לי להאמין שנתניהו אכן יסרב לבג"ץ -

משום מה בהרב מיארה עדיין מוזמנת לישיבות הממשלה,


משום מה תחנת גלי צה"ל עדיין משדרת דה-מורליזציה, על חשבון תקציב הביטחון של כולנו,


משום מה רואי כחלון עדיין לא מכהן במינוי קבוע כנציב שירות המדינה.

בנתיים, עצם הדיון, עצם העובדה שנציגי הממשלההסטוריאחרונה

מבקשים להגיע להבנות עם המכהנת כיועמ"שית, רק בגלל הוראה לא חוקית של בג"ץ - אומרת שהממשלה מתכופפת לזה שבג"ץ שודד סמכויות לא לו מהרשויות המוסמכות לכך.
 

עכשיו, זה נכון שנתניהו לא מסוגל לפטר את בן גביר, זה הסוף של הממשלה, ולכן הכריז שיסרב. אבל שופטי בג"ץ אינם מטומטמים. הם לא יתנו את הפסק שיביא את מפלתם. הם פשוט פסקו שורה של הגבלות, שישאירו את בן גביר בתפקידו, אבל כ'ברווז צולע':


בג"ץ קובע: מגבלות על מינויים והתבטאויות של השר בן גביר | ערוץ 7

 

כך מצד אחד לא יגיעו לנקודה בה הממשלה מסרבת (כשזה יקרה, יגמר ברגע הסיפור של בג"ץ הכל יכול) וגם יצרו תקדים לכל הממשלות הבאות, שהם מנהלים את השרים...

ישראל פותחת בשיחות ישירות עם לבנוןאיתן גיל

על פירוק חיזבאללה.

ומה עם חמאס לבנון?

ומה עם ארגוני טרור נוספים?

שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:

1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.

2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.

3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.

גם ככה לא יצא מזה כלוםברגוע
גם הנוכל חושב כמוךאיתן גיל
אולי אם הוא יתווך, לאור נסיונו בהשכנת שלום בין רוסהסטורי
רוסיה לאוקרינה...

סתם, אפשר לסכם עם ממשלת לבנון כל דבר, היא ממשלה חסרת משמעות ולכן כל סיכום איתה הוא חסר משמעות. אני מבין לגמרי, שכדי לטשטש את הביקורת הבין לאומית, רה"מ צריך להסכים לשיחות סרק הללו. כל עוד שבמקביל צה"ל ממשיך לכתוש אותם - זה בסדר 

עצם ההצעה הלבנונית לשיחות ישירות עם ישראלאיתן גיל

מהווה הכרה דה פאקטו במדינת ישראל, וזה הישג בפני עצמו.

יתכן שהצרפתים דחפו אותם למהלך זה בגלל מעמדם הבינלאומי שהולך ונשחק.

היה לנו פעם הסכם שלום עם הלבנונים שהופר בטרם יבשה בו הדיו. אולי יוציאו אותו מהגניזה כבסיס להסכם חדש ורציני יותר.

כך או כך, בניגוד לטראמפ החדש שיש לי עליו ביקורת עקבית, על הנוצרי הלבנוני אני סומך יותר.

וכמובן- משא ומתן תחת אשאיתן גיל
אבסורדהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 15:46

הלבנוני יכול מאוד לרצות - הרצונות שלו חסרי משמעות. הוא לא באמת שולט במדינה שלו. מקסימום התועלת שהוא יכול להביא, זה אם הוא לא יפריע לנו במנגנונים הבין לאומיים.
 

 

לא מסוגל להבין את כפיות הטובה שלך (כמו כל תשקורת השמאל) לטראמפ. אני אומנם כופר בהתרברבות שלו שבלעדיו מדינת ישראל לא היתה קיימת, כי נצח ישראל לא ישקר - אבל בדרך הטבע, לולי העזרה חסרת התקדים שלו, היינו ח"ו עומדים היום מול אירן  עם רצון, החלטה ויכולת להשמיד אותנו.

 

אין יותר אבסורד, מלהתלהב מהלבנוני המגוחך ולרדת על טראמפ.

האירנים מבינים טראמפיתאיתן גיל

מי שאמר שערי גהינום בעזה והתקפל, ורילוקיישן ושוב התקפל, יתקפל גם באיום שלו על מיצרי הורמוז, וכך היה.

במקום הספינות האירניות הטבועות אפשר לבנות או לרכוש חדשות.

כאן המקום לקרדיט לנתניהו שחיסל את הרוצח האירני, ואת סביבתו הקרובה. הם כבר לא יתכננו פעולות נגד ישראל, וגם המחליף שלו לכאורה לא נראה בציבור כי חושש לחיו. כן יאבדו כל אויבך השם.

הם ממש לא מביניםהסטורי

פעם אחר פעם הוא מרדים אותם עם 'משא ומתן', ובדיוק כשהם משוכנעים שסיבבו אותו, הם חוטפים את המכה. אין לי מושג איך הם קנו את ההצגה פעם שניה, עד שחמינאי וכל צוותו היו מספיק מטומטמים להתכנס באותו חדר.

 

אני מאוד מעריך את נתניהו על ההנהגה של הפעולה נגד אירן, אבל מי שחושב שהוא וטראמפ לא מתואמים עד הכדור האחרון, כולל כשהם מציגים לתקשורת 'חילוקי דעות' ו'פערים' - עיוור לחלוטין ולא רואה מה הולך כאן בשנה וחצי מאז טראמפ נבחר.

המשחק הכי ענק של טראמפמשה

היה להדליף לברק רביד שהוא מסוכסך עם ביבי.

האידיוט פרסם את זה כמובן וזה שימש להרדמת האוייב.

הגיוני יותר שברק רביד חירטט ממוחו הקודחאיתן גיל

לעצם ההתנהלות של טראמפ, את הכסף סופרים במדרגות. במשא ומתן בפקיסטן- ישראל לא מיוצגת. טראמפ אוהב את ישראל (לכאורה) אבל לפני זה הוא אוהב את עצמו. האירנים כאמור מבינים טראמפית, שלא מעוניין בהמשך המלחמה.

לא יודע אם חרטט או לא, אתה קנית את החרטוטהסטורי
והדהדת אותו כאן.

כל כך השתכנעת מההדהוד של עצמך, עד שגם כאשר כבר ברור שזו היתה הצגה ונתניהו וטראמפ היו מתואמים ונשארו מתואמים, עד הפסיק האחרון - אתה משכנע את עצמך שטראמפ עובד עלינו.


כפי שציינתי, אם האירנים היו מבינים טראמפית, אחרי שפעם אחת הוא עשה להם תרגיל של כביכול מו"מ, כשברגע שהם משוכנעים שהם מורחים אותו - אנחנו מכים בהם - חמינאי וכל מקורביו, לא היו מתכנסים בחדר אחד, רגע אחרי 'פגישת מו"מ'.

לטראמפ יש מה להפסיד, האירנים כבר הפסידו.איתן גיל

טראמפ לא רוצה בחירות אמצע ברקע של מלחמה פעילה, ואולי חיילים אמריקאים נופלים. אמת, הוא אוהב את ישראל אבל האינטרסים האישיים והפוליטיים שלו גוברים כאמור.

הוא עשה לאירנים תרגיל הטעיה ראשון שהצליח, ושוב עשה תרגיל שהצליח, ועכשו עליו להוציא שפן נוסף, ונראה על פניו שאין לו. הביקור המתוכנן בסין מעסיק אותו יותר.

לגבי אירן, כל הצמרת שלה חוסלה, ועכשו יש הנהגה חדשה שגם היא על הכוונת. אם תתכופף- זה הסוף הפנימי שלה, ואם לא תתכופף- גם זה הסוף שלה. לכן היא מושכת זמן, ובינתיים זה עובד. בינתיים!

 

זה שהוא עוד לא הראה לך את השפןהסטורי
לא אומר שאין לו.

עכשיו אתה מודה, שבפעמיים הקודמות שדנת אותו לחובה, הוא ידע בדיוק מה הוא עושה. היה מצופה ממך לתת לו יותר קרדיט, אחרי שהזחיחות שלך וחוות הדעת שלך לגביו התנפצו פעם אחר פעם.

דנתי אותו לחובה בעיקר בגלל טרנספר שהבטיח ולא קייםאיתן גיל

אבל לא רק

הוא לא הבטיחהסטורי
הוא אפשר, מדינת ישראל, לצערי הרב לא רצתה לבצע.
הוא אפילו לא הסכים שמעבר רפיח יפתח בכוון אחד בלבדאיתן גיל

החוצה.

ולא הסכים לטרנספר את ישמעאלי צפון הרצועה דרומה.

על מה אתה מדבר.

כרגיל, אתה מתחיל את ההסטוריה בנקודההסטורי
הנוחה לאג'נדה שלך.

מי שלא הסכימו, בשום שלב, שמעבר רפיח יפתח - זה המצרים שבגין באיוולתו מסר להם אותו.


בשלב שטראמפ דיבר על טרנספר - יכלנו מבחינתו לעשות מה שאנחנו רוצים, הבעיה, בדיוק כמו עם שערי הגיהנום - שלא רצינו.


נתניהו הבהיר לטראמפ, שיותר דחוף לו להחזיר את החטופים, אמנם לא בכל מחיר, אבל כן בכל מחיר שלא יאפשר להם לעשות טבח נוסף. אמר טראמפ - ביקשת, קיבלת!


טראמפ, לבקשת נתניהו, הצליח להביא הסכם שהחזיר את כל החטופים, במחיר יחסית לדרישות חמאס העקביות, מאוד נמוך - חצי מהרצועה בידינו, רשמית יש החלטה על פירוק - אבל עדיין להסכם הזה יש מחירים, אחד המחירים, ש(לצערי) ממשלת ישראל הסכימה לו - זה השארות העזתים.


מגוחך אחרי שקיבלנו מה שביקשנו, להאשים את טראמפ.

והלבנוני הזה, שאתה מתרגש ממנו, הבטיחהסטורי
לפרק את חיזבאלה, ולא קיים...
הוא לא מסוגל לפרק את חיזבאללהאיתן גיל

ולכן פנה לישראל, לבקשת עזרה תמורת שלום בר קיימא.

אני מאמין לו ב- 70 אחוז, ולטראמפ ב- 40 אחוז.

הוא לא ביקש עזרה לפרק את חיזבאלההסטורי
מה שהוא ביקש, זה שאנחנו ניסוג - תמורת פיסת נייר שהוא לא מסוגל לעמוד בה ואם ינסה ראשו וגופו לא ישארו מחוברים.
נשיא לבנון הוא אדם רציניאיתן גיל

אבל במדינה רב לאומית שהוא עומד בראשה זה באמת לא פשוט.

כך או כך, יותר משאני מודאג מחילוקי דעות פנימיים שיצופו בלבנון, אני צופה התפרצות מחודשת של פרעות קפלן, והאשמת ישראל בהצגת "עמדות קשוחות", ולא ירפו לפני פיצוץ השיחות.

בימין שותקים, במקום להזהיר את הציבור מפני תבשילי קפלן, והאברמוביצ'ים למיניהם.

משום מה, את טראמפ, שעוד לא היההסטורי

מנהיג זר שעוזר לנו כמוהו - אתה דן לחובה בכח, תוך האשמתו בכל מה שנתניהו לא רצה
 

ואת נשיא לבנון, ראש מדינת אויב, שחיזבאלה יושבים בממשלה שלו - אתה דן לכף זכות בכח. הוא חתום מלפני שנה וחצי ולא בפעם הראשונה, על מחוייבות לפירוק חיזבאלה ולא ניסה אפילו לבצע.

למיטב זכרוני, מדינת ישראל בירכה אותו אחרי שנבחר.איתן גיל

1. היחלשות אירן מייתרת את חיזבאללה בלבנון, מה שלא היה לפני שנה וחצי.

2. צריך להיות נאיבי על סטרואידים כדי להאמין שמיליציה חמושה בתוך לבנון משרתת את השלטון (עלאק) המרכזי.

וגם, לחץ אמריקאי מונע מישראל להכריע את חיזבאללהאיתן גיל

טרי מהיום.

הוא שאמרנו, טראמפ החדש נכנס למערכה מול אירן כדי לחמוד את הנפט שלה, ולא בגלל אהבתו היתרה לנתניהו.

אין מה לסמוך עליו.חתול זמני

הוייב הלבנוני הכללי (כולל נוצרים דרוזים סונים מי שלא תרצה) הוא מאוד, מאוד, מאוד אנטי־ציוני בלשון המעטה.

 

הנוצרים הלבנונים פחדנים וחלשים, אף־אחד לא יילחם מלחמת אזרחים בשביל ישראל.

 

היינו כבר בסיפור הזה בעבר עם קלפי פתיחה הרבה יותר טובים. אם היו לבנונים אוהבי ישראל, הם התחפפו מלבנון כשנסוגונו משם. אם היו לבנונים משכילים, שוחרי שלום, עם מנטליות "צרפתית־אירופאית" (סליחה על הגזענות), הם כבר התחפפו לארה"ב אירופה וכל מדינה אחרת שיש לה עתיד.

 

הנשיא (או שזה ראש הממשלה, תמיד אני מתבלבל ביניהם) נוואף סלם אמנם פרגמטי ומתמרן יפה אבל בסוף הוא מבלבל במוח. הצבא הלבנוני LAF עשה מלא סיבובים וחרקות בסוף לא עשה כלום. אם LAF יתחילו לחורר חיזבלונים אני אוריד את הכובע, זה יהיה הישג.

אז נשיא לבנון, שכל כך התרגשת ממנו מסרב לשוחחהסטורי

עם רה"מ:

נשיא לבנון ג'וזף עון מסר למרקו רוביו: לא אסכים לדבר עם נתניהו | ערוץ 7


אין מה להאשים אותו, הוא זוכר מה קרה לקודמו, שלחץ יד לבגין.


אין גם מה להתרגש מהמחוות שלו, הוא חסר משמעות.

שמחת זקנתי. תשאיר את זה למרקו רוביו.איתן גיל

נמשיך לכתוש אותם.

 

אתה התרגשת ממנו, לא אני...הסטורי
וטענת שאתה סומך עליו יותר מעל טראמפ:

עצם ההצעה הלבנונית לשיחות ישירות עם ישראל - אקטואליה וחדשות


אז כרגע טראמפ שאתה כל כך כפוי טובה כלפיו, נותן ללבנוני על הראש. עכשיו השאלה האם הבובה יותר מפחד מטראמפ או מחיזבאלה...

השגרירים משני הצדדים נפגשו בוושינגטוןאיתן גיל

ונפרדו באופטימיות.

היה צפוי שהלבנוני ירצה לגזור קופון משיחה אפשרית עם נתניהו.

ובאותו עניין, ממה נפשך, אם הלבנוני לא היה בעניין, סביר להניח שהיה מטרפד את מפגש השגרירים.

בקיצור, שתה מים.

לא אמרתי שהוא לא בעניין, אלא שחסר משמעות באיזההסטורי
עניין הוא כן או לא.

ברור שההכרזה של טראמפ על שיחה ישירה הבוקר, היתה אחרי תיאום על שיחה כזאת. חיזבאלה הודיעו שהוא יחשב משתפ ומייד הוא נבהל וביטל. גם כל הסכמה שתשיג איתו, או עם השגריר שלו, או לא משנה עם מי - לא רלוונטית אם היא לא על דעת חיזבאלה.

טרי מהתנוראיתן גיל

הושגה הפסקת אש בלחץ החבר שלך.

 

הלבנוני השיג את מבוקשו.

אם אתה סומך על הלבנוני, אתה אמור להיות מרוצההסטורי
מהפסקת האש...
אני סומך על הלבנוני יותר משאני סומך על הג'ינג'יאיתן גיל

ששוב מכר את ישראל תמורת נזיד עדשים.

אתה האמנת שהוא יתמוך בחיסול סופי של קיני הטרור בצפון המדינה שנמצא בשליטת חיזבאללה.

אני לא!

יסלח לי כבודו, מי שאומר דבר והיפוכו במהלך 24 שעות ולפעמים באותו משפט, לא אמין בעיני.

כזה אני.

תמשיך לסמוך על בובות, בהצלחההסטורי
מה כבר עשה הלבנוני לעומת הג'ינג'י?חתול זמני

הלבנוני סתם מדבר

הג'ינג'י הביא מטוסים והפיל לא יודע כמה פצצות על איראן

רק אתמול ראיתי מטוס צבאי אמריקני ענק נוחת בנתב"ג מעל הראש שלי

הלבנוני רוצה לשקם את ארצואיתן גיל

לעומתו הג'ינג'י רוצה לשים אצבע בעין למקרון שנוא נפשו.

מחר הוא יחזור להיות חבר שלנו, עד מחרתיים.

אולי מתי שהוא הוא יחזור לדבר על טרנספר, וחוזר חלילה.

מעשית הלבנוני לא עשה כלום ולא הולך לעשות כלוםחתול זמניאחרונה

כל מה שהוא עשה או עושה אולי עזר או עוזר ללבנוני אבל לא הייתה בכך נפק"מ אלינו ואיני מאמין שתהיה

חסר ערךזיויק
שיא הצביעות: דנים על פוליטיזציה תוך כדי פוליטיזציהhamedinai
הבית המשפט מעביר ביקורת על השר לביטחון פנים או כל שר אחר בטענה שהוא "פוליטי מדי", אבל באותה נשימה מגן בחירוף נפש על יועמ"שית פוליטית (שאמורה להיות נייטרלית לחלוטין) – שיא חדש של אבסורד.

​כשיועצת הופכת לרועצת, והמוסד שאמור להיות הכי נייטרלי בוחר צד בצורה כל כך בוטה, זו כבר לא משפטנות – זו פוליטיזציה, צביעות ודו-פרצופיות. המוסד שאמור להיות מעל הפוליטיקה פשוט איבד את זה. ⚖️

הימורי בחירות: כמה מנדטים יקבל הנוכל?איתן גיל
אם לחשב את כל הנוכלים יחדיו, 120חתול זמני
בולoo
ההתייחסות שלך מאוד מצערתהסטורי
בכנסת יושבים נציגי ציבור, הציבור הוא זה שבוחר בהם והציבור הוא זה שבידיו להחליף אותם. אם מישהו נוכל - אל תצביע לו. תבחר במישהו אחר.

התשקורת, שצריכה להתפרנס ממשהו, יוצרת אוירה כביכול הפוליטיקאים כולם מושחתים. הגורמים הלא נבחרים, מנצלים את האווירה הזאת - כדי 'להציל' עוד ועוד מוקדי כח מידי 'נבחרי הציבור המושחתים' ולהעביר אותם ל'אנשי המקצוע שלעולם אין להם שיקולים אישיים'.

הציבור בוחר ומקבל "ארגזים"איתן גיל

ואת זה צריך לתקן מתי שהוא.

סמוטריץ' שאינו ספל התה שלי ביטל את הפריימריס, ולא בכדי. גם שעון מקולקל מראה פעמיים ביום שעה נכונה.

כרגיל, ערבבת דברים לא קשוריםהסטורי

הציבור בוחר במה שהוא בוחר. אני מקווה שהוא לא בוחר במודע בנוכלים. בגדול - מפלגה מייצגת את בוחריה,  אם לא, שיבחרו במישהו אחר.


אתה חוזר על מנטרה, שאתה יודע שהיא שקרית. בניגוד למה שאתה חוזר עליו, סמוטריץ' לא *ביטל* את הפריימריז. במפלגת תקומה/האיחוד הלאומי/הציונות הדתית אף פעם לא היה פריימריז. סמוטריץ' יזם לפני הבחירות הקודמות פריימריז, באופן חד פעמי, עם הבהרה שזה חד פעמי - ככה שלטעון שהוא *ביטל*, זו טעות. במקרה שלך זו לא טעות, כי כבר העמידו אותך על טעותך כמה פעמים. אתה פשוט משקר במודע, כדי לבנות נרטיב.


נ.ב.

אני בעד פריימריז ולענ"ד חבל שאין. אבל האמת חייבת להאמר.

לו היתה הצלחה, חזקה עליו שהיה מוצא עילה לחזור עליהאיתן גיל

אתה מביך.

שוב החלפת טיעוןהסטורי
קודם טענת שהוא *ביטל את הפריימריז*, עכשיו אתה ממציא חזקה, שהיה עושה. אז גם אתה מודה שהוא לא ביטל, אלא שאתה ממציא, בשביל לבנות נרטיב.

אישית - אני מאוד בעד פריימריז, לענ"ד יש חשיבות רבה לזה שציבור מרגיש שהרשימה 'שלו'. אבל סמוטריץ' התנגד בעבר לפריימריז וגם כשבאופן חד פעמי עשה, טרח להבהיר שזה חד פעמי. אז השימוש בפועל *ביטל* הוא שקרי.

אתה מביךאיתן גיל

אם הוא לא ביטל- כשיטתך, הוא לא שיכפל...

ואם הוא התנגד בהתחלה, למה התקפל בהמשך.

איך שלא יהיה, אתה והוא יוצאים לא טוב (=לא יוצאים טוב)

 

המילה 'מורכבות' לא נמצאת באוצר המילים שלך?הסטורי
הוא לא 'התקפל', כמו שכעת הוא לא 'ביטל'. אתה בונה נרטיבים שלמים מכלום.

הוא הסביר למה באופן חד פעמי, מול העלמות גורמים אחרים הוא עושה פריימריז ובאותה נשימה הסביר שזה חד פעמי.


שום דבר לא 'לשיטתי', לענ"ד היתרונות בפריימריז, גדולים מהחסרונות.

אני בוחר באותם נוכלים שמזיקים כמה שפחותחתול זמני

זאת הייתה אמירה צינית, מניח לעצמי שיש כמה פוליטיקאים שבאמת עושים דבריםח

לא יודע לגבי דיפסטייט וגם אם כן אין לי שליטה על זה

בכללי אינני מעורב בפוליטיקה היות ואני אדם יחיד עם אפס השפעה על אנשים ואינני מאמין בכך ש"קול אחד מכריע" לכן לא מעניין אותי.

מי שלא מבין (כדבריך) - שגם לא ידברהסטורי
היתרון הגדול של דמוקרטיה, הוא שהשלטון הוא אנחנו, כלומר כיוון שאי אפשר שכל עניין יובא להכרעתם של מליונים - בוחרים נציגים.

יכול להיות שיש נוכל אחד, או כמה, כאלו שנבחרו על דעת שהם משהו אחד ובפועל הם עושים את ההפך (רבין, שרון ובנט לדוגמא).


אבל, מידיעה ברורה, רובם ככולם עושים את המקסימום לפי הבנתם בתוך מערכת האילוצים הקיימת - לקדם את הערכים שבשבילם נבחרו.

"היות ואני אדם יחיד"שלג דאשתקד

ואני לתומי חשבתי שאתה חתול, וגם זה באופן זמני.

ואל תזלזל בהיותך יחיד וחסר השפעה. אתה יודע בכמה לפיד תקצב אתכם?!

תפסת אותיחתול זמני

התחזיתי לרגע לאדם אבל האמת העצובה היא שאני בסך־הכל חתול (זמני).

בחתולים אגב, אני מבין הרבה יותר מבבני־אדם.

אכן אני מודה לכל העוסקים במלאכה החשובה גם אם איני מסכים עם כל דעותיהם.

הכל בסדר, בדבר אחד אנחנו דומיםשלג דאשתקד
גם אני לא מבין כ"כ בבני אדם...
בעבר הוא תמיד נפל קשה מתחת לסקריםנקדימון
הפעם קשה יותר לומר כי נראה שהשמאל רוכב עליו כרגע באופן יזום, כך שבהחלט נוכל לראות תנועה בתוך השמאל לבנט.
ועל זה כבר נאמראיתן גיל
לא מתערבים בשאלה איך השמאל מחלק את המנדטים שלו.
זה לא מדויקשלג דאשתקד

כי לפעמים הביניים האלה נכנסים אלינו ועושים בלגן.

אם ליבני והתנועה היו שמאל מובהק, אולי ביבי היה מוצא פרטנרים אחרים וכל הסחרור ההוא לא היה (כזכור, הטיפשה הרגישה על הגובה וקידמה את חוק ישראל היום, ביבי היה חייב לצאת לבחירות כדי להיפתר מהבעיה הזו ונכנסנו לסחרחורת בחירות).

אותו דבר לפיד האבא וגם הבן, אף פעם לא נתפסו כשמאל מוחלט. אז קיבלנו אותם ואת בנט עם הרבה בלגן (שאיכשהו סלל בזמנו את הדרך להתנתקות).

נראה לך שבנט יקח קולות ימין?!נקדימון
מאיפה? מהליכוד? מסמוטריץ? מהחרדים?

אפילו מגנץ הוא לא יקח, כי מי שיתאכזב מגנץ ילך יותר שמאלה ולא למרכז הנוכלות.

כל שחקני הרכש שלו הם משמאלאיתן גיל

אפילו חברתו הקרובה איילת שקד, כבר לא כל כך מתאימה לו.

בגבעת שמואל הוא עשוי לגרוף כמה עשרות קולות.

לא לזה התכוונתישלג דאשתקד
התכוונתי שבדיעבד, אחרי הבחירות, מפלגות האמצע האלה עלולות להשתחל לקואליציה ולעשות צרות.
אם הוא לשון מאזניים הוא לא יוותר על ראשות הממשלהאיתן גיל
לא בטוח שכולם טיפשים/לחוצים כמו לפידשלג דאשתקד

לפיד הנקניקיה, עשו לו קצת פוזות והוא נתן את כל הגז שלנו לחיזבאללה.

יש אנשים שרכשו חוסן בזמן שהוא היה בבמחנה.

לא טיפשים אבל כשכותבים נוכל כולם יודעים במי מדובראיתן גיל
לא הבנתי את תגובתךשלג דאשתקד
כוונתי היא שגם אם בנט יהיה לשון מאזניים וידרוש את רטשות הממשלה, הרבה אנשים ייתקעו ולא יתנו לו. לפיד הוא ילד חסר ערכים וגבולות, אז מה אכפת לו שאתה או איזה @חתול זמני יהיה ראש ממשלה. אבל אחרים לא היו מאפשרים את הבדיחה הזו.
0 מנדטיםalogel

לא עוברים את אחוז החסימה

 

קוסמטיקה קוריאנית המלצות

 

לדעתי 5 ככהזיויק
תלוי כמה שטויות יעשה בזמן הנותרshaulreznik
ע"ע צירוף כדורגלן העבר ל"בית היהודי"
וגם כמה שטויות עשה עד עכשואיתן גיל
מרוב שהוא בטראוומה שהשטויות שהוא עשה ומזה שהאויבהסטורי

הכי גדול שלו הוא הארכיון של דבריו עצמו -


הוא פשוט לא עושה ולא אומר כמעט שום דבר משמעותי.


מישהו יודע מה עמדותיו למעשה באחד מהנושאים העומדים על הפרק?

מיהו מבין לפי מה הוא מלהק את שותפיו לרשימה?


ממילא הוא פשוט לא עושה כלום...

אותו מספר כמו איילת שקד בבחירות האחרונותקורא נלהב לשעבראחרונה

50000 קולות ואפילו פחות.

וכמו אז, זה קולות מגנץ ושמאלה, כך שהאינטרס שלנו שהוא ירוץ- כמובן תוך עבודת הסברה אינטנסיבית כמה הוא גרוע ומסוכן- עבודה די קלה בהתחשב בעובדות הצועקות את עצמם...

אולי יעניין אותך