כשמצטרפים לחברת ביטוח עם מחלה קיימת, יכולות להיות 2 בעיות:
א. יש שאלון רפואי (לפעמים כאשר מצרפים תינוקות אז אין שאלון רפואי, כל חברה והנהלים שלה)
ב. יש תקופת אכשרה, במהלכה לא ניתן לתבוע את הביטוח, ואם מתגלית בעיה חדשה בתקופת האכשרה אז הביטוח לא יסכים לשלם לכם עליה גם אחרי תקופת האכשרה.
בקשר לסעיף א': פשוט מבקשים להצטרף לביטוח, ורואים בפועל האם חברת הביטוח שואלת על הבעיה הזאת. אם כן, אז או שתבחרו בחברת ביטוח אחרת (לכל חברה יש שאלון אחר) או שתצטרפו לביטוח הזה מתוך ידיעה שהביטוח לא יכסה את הבעיה הקיימת.
בקשר לסעיף ב': לצערי אין לי רעיון חכם איך לעקוף את זה...
למעשה שני הסעיפים מיועדים להגן על חברת הביטוח בדיוק מפני דוגמאות כמו שלך: אנשים שמצטרפים לביטוח כשהם כבר יודעים שהם צריכים אותו, כמו אדם שינסה לעשות ביטוח רכב אחרי שהרכב נגנב.
לפני הרבה שנים רציתי לעשות ביטוח מחלות קשות, ואחת מהשאלות בחברת "הראל" הייתה אם יש לי קרוב משפחה שהייתה לו מחלה במוח לפני גיל 50. עניתי שכן, לאמא שלי יש מחלה ניוונית במוח. אחרי כמה ימים חזרו אלי עם תשובה: אתה יכול להצטרף לביטוח שלנו, אבל כל מה שקשור למוח שלך יוחרג ולא יכוסה.
מה?! כל המוח מוחרג? הרי לאמא שלי לא היה סרטן במוח, לא היה שבץ, לא היה אלצהיימר, לא היה פרקינסון, ויש עוד רשימה אינסופית של מחלות שלא היו לה ולכן אין שום סיבה לחשוב שהסיכון שלי לחלות בהן גבוה יותר מאדם אחר.
הם לא השתכנעו, אז עשיתי ביטוח ב-AIG שבכלל לא שאלו אותי כלום על ההורים שלי אלא רק על עצמי, כך שאין שום החרגה...
במקרה אחר, כאשר צירפתי את ילדיי לביטוח בריאות של הראל, בשאלון הרפואי הייתה שאלה האם הם עברו ניתוחים ב-5 השנים האחרונות. עניתי שכן, הבכור עבר כריתת שקדים.
חזרו אלי עם תשובה שהגרון שלו לא יכוסה במסגרת הביטוח. שוב התרעמתי, הרי יש אינספור מחלות בגרון שלא קשורות כלל לכריתת שקדים, ואם כבר אז הפוך - עכשיו ללא שקדים הסיכון לחלות קטן יותר ולא גדול יותר (אחרת לא היו עושים את הניתוח).
אחרי שהם שוב התייעצו עם עצמם, הם אמרו שלא כל הגרון יוחרג אלא רק אם יהיו סיבוכים כתוצאה מהניתוח.
איזה סיבוך כבר יכול להיות 3 שנים אחרי הניתוח הזה, אמרתי לעצמי, והצטרפתי לביטוח...
בקיצור - אפשר להתמקח על ההחרגות שלהם! לא לקבל כאמת מוחלטת את התשובה הראשונה.