לא הבנתירועישםטוב

סמוטריץ' אומר שלא סומך על נתניהו, אז איך הוא נשאר בממשלה???

איך הוא יכול להיות שר במשרד הבטחון ולשלוח חיילים לקרב כשהוא לא סומך על התכנית???

באמת מנסה להבין הכי פשוט שרק אפשר.

אני לא מביע דעה אם הוא צריך לפרוש או לא או כל דעה אחרת על הנושא, אני רק מנסה להבין את ההגיון (אם יש).

זה הדבר הייחידי שאתה לא מבין?מרדכי
בס"ד

להצהיר בריאיון למקור ראשון שאם יכנס גרגר של אורז לחמאס, ואז להעביר כשר אוצר 3 מיליון שקל לטובת הכנסת הסיוע (שמגיע, כמובן, בעיקר לחמאס) - את זה אתה כן מבין?

ערבבת דברים לא קשורים לחלוטיןהסטורי

בניגוד לשקרים שעוצמה מפמפמים כהרגלם, השלושה מליון אינם 'לסיוע שמגיע לחמאס', אלא להקמת מרכזי החלוקה האלטנרנטיביים, אלו שמרעידים את שלטןן חמאס. אם הצבא היה עומד במה שהדרג המדיני הציב לו - החמאס היה במצוקה גדולה בגללם.

בלי קשר, הסיוע שכן מגיע לחמאס הוא חרפה והעובדה שהממשלה לא מצליחה למצוא לו חלופות או לא מצליחה לאכוף את הצבא לשתף פעולה עם החלופות הקיימות - זה מחדל. (וכן, את המאמץ שלי בכוחותי הדלים לחסום את המשאיות - משתדל לעשות וקורא לכולם להצטרף. היו כבר משאיות שלא נכנסו וגם אם כן - לפחות צעקנו כמו הנערה בעיר)

לא בטוח שהיה חכם לאיים בפירוק הממשלה ולא בטוח שזה חכם גם עכשיו. המקסימום שאפשר לצפות ממנו בבחירות כעת - הוא פחות או יותר אותה ממשלה, אולי במאמץ מטורף, להגיע לעוד מנדט מצ'וקמק. מערכת בחירות עלולה לגרום דה-פקטו או דה-יורו לסיום המלחמה בתנאים הכי גרועים והפסקת המומנטום של ההתקדמות האדירה ביו"ש.

ועוד לא דברנו על זה שביום שיוכרז על הו"א של בחירות, היועמ"שית תכריז על ממשלת מעבר וההשתלטות של הפקידות על נבחרי העם תחמיר עוד יותר.

אני חושב שזה כן קשורמרדכי

בס"ד

אם זה לא היה קשור, סמוטריץ' לא היה מכחיש את זה במשך שבועות ארוכים, ורק אחרי שגם בכאן 11 עשו על זה כתבה, הוא פרסם איזה נרטיב שהכסף מיועד למטרות ספציפיות. בינתיים, למרות שזה קרס, הכסף ממשיך לזרום וקצב המשאיות רק ממשיך לעלות.

אני מזמין אותך לחפש באתר גלצ את הריאיון של סמוטריץ' לירון וילנסקי ביומן הערב ביום הראשון שהסיוע חזר לעזה. הוא מסביר שם על החלטה להפציץ משאיות מהאוויר עם חמאס השתלט עליהם ועל כניסה של משאיות בודדות ביום. שלשכת נתניהו אמרו שאין הנחייה שכזאת וזה לא מספר המשאיות שעליהם דובר, אמר סמוטריץ' שבלשכת נתניהו משקרים והוא לא מבין למה.

אגב, אתה מוזמן להאשים כמה שאתה רוצה את עוצמה יהודית, אבל זה לא נכון. מי שפרסם את זה (בניגוד לצנזורה ובאופן מסריח) היה אביגדור ליברמן. הוא זה שמנהל נגד סמוטריץ' את הקמפיין בנושא. גם אחרי הפרסום, מי שהפיץ את הדיווח בתפוצות מסרונים היה משה פייגלין ותנועת זהות. בעוצמה יהודית לא התייחסו לזה בכלל. מוזמן לעבור על הרשתות של כל חברי המפלגה ולא תראה שם דבר על זה.

אגב 2, בעבר דיברנו על כך שגם סמוטריץ' יודע לתדרך מהקבינט הביטחוני כשהוא חושב שזה נכון ביטחונית כדי לסכל מהלך שבעיניו נוראי למדינת ישראל. אז ביום שישי ראינו לכך דוגמה נוספת.

לעניין אגב 2הסטורי

דיברנו על הדלפות. ההדלפות ביום שישי בבוקר היו הפוכות לגמרי, כולל הטענה שההצבעה נגד היתה רק על הסיוע. אם כבר, ההדלפות הוציאו טוב את אריה דרעי שיודע להתנצל על דבריו (אגב, הוא לא פרש מהקואליציה?!).

הפעם סמוטריץ' החליט שנחצה גבול, אז הוא התייצב בקולו ואמר את הדברים, לא התחבא מאחורי הדלפות אנונימיות שמוציאות אותו טוב.

נ.ב.

אין לי מושג מי צודק בוויכוח הנוכחי והאם באמת הגבול נחצה.

כלומר ברור שעדיף לגייס מחדש את כל המילואים ולעשות את מה שהיו צריכים לעשות בכ"ג בתשרי הקודם - לעשות בליץ' שכובש את כל עזה, להעלות את כל התושבים על אוניות ולשלוח לאינדונזיה.

בהינתן שמכל מיני סיבות, מוצדקות יותר או פחות, אין כרגע את היכולת לקבל החלטה כזאת - באמת לא ברור לענ"ד איזו החלטה עדיפה.

ממש לא נכוןמרדכי
בס"ד

המקור להדלפות מהקבינט ביום שישי בשעות הצהריים המוקדמות היו ממקור אחד - סמוטריץ'. אגב, מידיעה, הוא לא תדרך רק עיתונאים אלא גם ארגונים שונים שלא יברכו את נתניהו על החלטת הקבינט.

ההתייצבות בקולו הייתה רק במוצאי השבת.

לצערי הרבהסטורי
מכל מיני סיבות של דברים שעלו בפורום - אני מתקשה להאמין לכל מיני דברים שאתה 'יודע'.

(לא אגיד שעדיין 'מחכה לתשובות', כי חיכיתי מספיק והדברים כשלעצמם כבר לא רלוונטיים, אבל...)

מוזמן להאמין למה שאתה רוצהמרדכי

בס"ד

אבל זאת ההודעה שיצאה ב13:21 בטלגרם של עמית סגל. בדיוק 20 דקות אחרי שסגל ומיכאל שמש פרסמו ציטוטים של סמוטריץ' מתווכח עם דרעי והרמטכ"ל, לצד חשיפת הפער (לכאורה) בין החלטת הממשלה להודעת ראש הממשלה באותו הבוקר. כך בדיוק נראית הדלפה לתקשורת.

*בסביבתו של סמוטריץ' מתארים אכזבה מצידו מראש הממשלה נתניהו:*

ההצעה שהוביל נתניהו ושאושרה בקבינט אולי נשמעת טוב אבל היא בעצם *עוד מאותו הדבר.*

לא מדובר בפעולה לכיבוש הרצועה, שליטה צבאית מלאה בשטח וחתירה להכרעה - הדרך היחידה להבטיח ניצחון, ביטחון בר קיימא ואת השבת החטופים, אלא פעולה נקודתית ומסוכנת שמטרתה היחידה היא להחזיר את חמאס לחדר המו"מ - מטרה שאיננה מטרת מלחמה.

*שוב* גיוס מילואים נרחב, *עוד פעם* נבטיח למילואימניקים ולעם ישראל שהפעם הולכים עד הסוף *ועוד הפעם*, ברגע האמת, ניסוג מהשטח אחרי עשרות גיבורים הרוגים וללא הישגים מבצעיים אמיתים.

ההחלטה הזו לא מוסרית, לא ערכית ולא ציונית.

ולסיום, תמונה למזכרת:

סוף סוףאיתן גיל

גם אתה הגעת למסקנה המתבקשת שסמוטריץ' הוא השר הכי ציני והכי מסוכן בממשלת ישראל.

נחמה פורתא שאת הכנסת הבאה הוא יראה בדיגיטל, או מקום 8 ברשימת בן גביר

קל לפייגילין לדברנושי מושי:)

קשה לעשות

לדעתי קורים פה כמה דברים מקביליםמשה

הראשון זה ההצלחה של סמוטריץ' ביו"ש שהיא מטורפת ממש אבל מאפשר להתעלל בו  במישורים אחרים בידיעה שהוא לא יפרוש.

השני זה הזרבוב של עזה. זה לא רומנטי וזה לא מגניב אבל זה תהליך שלוקח הרבה זמן ולדעתי הוא התחיל בעיקר בגלל הסיפור של העסקאות המופקרות. כלומר אם הרסת את עזה אז גם אם תיסוג בהסכם חטופים אז אין להם לאן לחזור...

המבצע הצבעי האחרון היה במידה רבה פשוט צה"ל עבודות עפר ולחימה שתומכת את עבודות העפר.

העולם לא מושלם. זהו. אפשר לפרק את הממשלה בידיעה שממשלה אחרת כנראה תסיים את המלחמה בהסכם מופקר שהתקשורת תחגוג עליו ותתעלם מהמחיר שלו. אפשר להשתמש במערכת כדי להפעיל עוד לחץ? כנראה שכן.

ביבי לחיץ ורוצה לא לעשות כלום? בטוח נכון

יש לנו דרך להיפטר מביבי?

בוא נראה.  הממשלה הקודמת הייתה עדיפה על הנוכחית בהרבה במובנים מסויימים (כלכליים ותחבורתיים, בגדול).  אבל במובנים של ביטחון והתיישבות ממשלה אחרת יכולה להיות אסון.

ביבי יודע את זה. ולוחץ עלינו בגרון בדיוק על זה.

יפה כתבתהסטורי
חשוב להדגיש, שזה לא רק חשש מהממשלה הבאה. הממשלה הקודמת היתה אסון ביטחוני מצד עצמה.

החל מעצם העובדה שממשלה בישראל תלויה בקולות מועצת השורא (עבאס אמר בפירוש, שאת המבצע המוגבל מאוד שעשו בעזה, אחרי ההכרזה על בחירות  הוא היה מונע אם עדיין היו תלויים בו), דרך הכנסת המרגלים מעזה, ההבטחה לאבו מאזן שצה"ל לא יפעל בצפון השומרון שיצרה את גדודי גוב האריות ועד העובדה שאת כל ראשי המערכת, אלו שידעו בליל שמחת תורה והרדימו - הם מינו, כולל רמטכ"ל בתקופת בחירות תוך דריסת כל נוהל מקובל.

הממשלה הקודמת הייתה המשך של אסון בטחונימשה

לא היה שם שינוי גדול מדי מהמדיניות של הממשלה שקדמה לה, לטוב ולרע.

וכמו שאמרתי, ניהלו את הכלכלה טוב בהרבה מהממשלה שקדמה לה. מה שכתבת לגופו של עניין נכון.

זה כן החמרה משמעותית לרעההסטורי
כל מדיניות ניהול הסכסוך היא אסון. יותר גרוע - שגם אחרי שזה התפוצץ לנו בפנים, ממשיכים את התזה, זה כבר איוולת.

אבל כן, כפי שציינתי, בממשלה הקודמת היו הקלות משמעותיות מהמדיניות של שנים גם ביו"ש ('כיסוח הדשא' זה מעט מידי אבל עדיף על כלום) וגם בעזה. שהביאו להחמרה משמעותית מאוד במצב הביטחוני ובמידה רבה היו 'המסמר האחרון' שהביא אותנו לטבח.

גרגר אורז כמשלנקדימון
הרי למה משנה אם ייכנס גרגר אורז או לא? המטרה היא הפלת החמאס וניצחון, וזו הייתה משמעות האמירה. זה כמעט מליצי.

לטענתו, היה בקנה מהלך משמעותי וגדול שנבנה כבר כמה חודשים שהיה מקדם אותנו בצעדי ענק לסיום לשביעות רצוננו. עכשיו, בגלל שזה מתמסמס אז הוא יצא לתקשורת. 

לא נכון.מרדכי

בס"ד

שוב, תחזור לראיון של סמוטריץ' בגלצ. הוא אומר שם דברים מאוד מאוד ברורים שאי אפשר לבוא עכשיו וליפות אותם כאילו הם משל. כך גם נאמר בריאיון למקור ראשון וכך גם נאמר בועידת האנשים של המדינה ב-ynet מה-07.04.25. אגב שם נאמר שהראיון הוא של הצבא ולא של סמוטריץ'

https://glz.co.il/%D7%92%D7%9C%D7%A6/%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%97%D7%9E%D7%A9-%D7%91%D7%A2%D7%A8%D7%91/%D7%97%D7%9E%D7%A9-%D7%91%D7%A2%D7%A8%D7%9119-05-2025-1701

הריאיון ב-ynet

סמוטריץ' ענה לקהל: "קודם החטופים ואז הכרעת חמאס? זו סיסמה, אין היתכנות"

לא צריך לייפות בשביל להביןנקדימון

נניח ומישהו היה מכניס רק גרגר אחד ויחיד של אורז, ושום דבר אחר או נוסף, אז להבנתך סמוטריץ היה צריך להחליט שכלו כל הקיצין?! יש מגוחך מזה?

ברור שזו אמירה. ולטענתו היו מהלכים גדולים שהיו אמורים לקרות, ולכן למרות כניסת המשאיות הוא נשאר בממשלה.

עכשיו השאלה היא מה הלאה.

העברת 3 מיליון שקל מול גרגר אחד. זה ההבדל.מרדכי
ההבדל הוא במה שעומד מאחורי זהנקדימון
על פניו 3 מיליון נשמע רע (ומעט מאוד ביחס למה שחמאס מסרסרים בעזה), אבל סמוטריץ טוען שיש סיבות טובות - למשל, מהלך גדול שימחה את זכר עמלק.

השאלה היא אם זה נכון. בזה. צריך להתעסק.

אם זה למטרות טובות - למה הכחיש במשך שבועות?מרדכי
בס"ד

רק שעות ארוכות אחרי שגם ליאל קרייזר פרסמה את זה בכאן חדשות, הוא הוציא סרטון שבו הוא מסביר למה בעצם לכסף הזה יש מטרה טובה.

אתמול פרסם יובל קרני ב-ynet על סכום נוסף שהאוצר מבקש להעביר לצורך הסיוע, אבל אף אחד כבר לא התעסק בזה - אלא כולם התעסקו רק במשבר הפוליטי שסביב סמוטריץ'. לדעתי, ממה שהצלחתי לעקוב, הוא לא נשאל על הנושא לא בריאיון אמש לפטריוטים, לא בריאיון הבוקר לקלמןליברמן ולא ביומן הערב של גלצ.

כדי לא לחשוף מה שלא צריךנקדימון
הוא אמר במפורש שלא רצה לתת רמזים על כלום והיה מוכן לספוג את כל העלבונות למרות שהוא יודע שהוא יראה את המחיר בקלפי.

עכשיו כשלא נותרה ברירה אז הוא שחרר איזה רמז בנושא.

אני לא מביןמרדכי
בס"ד

אם הכסף נכנס למתחמי הסיוע - אז התוכניות היו גלויות לכל, ולא היה מתגלה דבר או חצי דבר אם הוא היה מאשר את זה כבר שליברמן חשף את הדברים.

אם הכסף לא מגיע למתחמי הסיוע - אני חושב שמגיע לאזרחי ישראל לדעת לאן המיסים שלהם הולכים.

לא הבנתנקדימון

מכיוון שלטענתו יש תוכניות גדולות ומשמעותיות על השולחן, אז העברת הכספים (במסווה האוכל) היא מהלך אפשרי כי הוא משתיק (ואולי אף משלם) כל מיני אנטישמים בעולם.

אם זה קונה שקט בשביל לאפשר דבר באמת גדול אחר כך אז הוא רואה צעד נכון.

שוב, השאלה שתחזור כל הזמן היא האם אכן מתבשל דבר ראוי מאחורה ואם זה אכן יקום עור וגידים. כשם שלוחמים מוכנים לשלם מחיר יקר *ובלבד* שזה לא יהיה לשווא, כך בעצם בעניין הכנסת ה"סיוע". זה מה שאני מבין, כמובן, ואני לא מתיימר להיות המדברר הרשמי שלו.

אבל כך אני מבין את בצלאל.

לפי מה שהנבתיברגוע
אם נתניהו לא יכנס את הקבינט וישנה את ההחלטות שהתקבלו סמוטריץ יפרוש מהממשלה.

ד"א מעניין שדווקא הפעם בן גביר תומך בנתניהו

אין באמת משמעות לתמיכה או איומיםה-מיוחד

להזכירך גם בן גביר פרש ואחר כך חזר

שינה משהו?

סמוטריץ' איש צנוע וכל עשייתו לשם שמיים נעשיתאיתן גיל

אני לא מאמין שהוא אמר את הדברים המיוחסים לו.

חחחה.

כי מדובר בהחלטות הרות גורלנקדימון
מזל שסמוטריץ לא פורש בהינף יד אלא שוקל את צעדיו היטב.

להפיל ממשלה בזמן מלחמה זה לא דבר זניח. המשמעות של זה ביחס לחטופים אינה דבר קל בכלל. עתיד המלחמה והשגת המטרות במצב מעבר אינו דבר פשוט. וכמובן שהאלטרנטיבה של שמאל מטורף שילקק כל מגף שהפריץ האירופאי יגיש לו גם היא דבר שיש לקחת בחשבון.

זו החלטה כבדה ונוראית, וטוב שהיא לא נלקחת בפזיזות. מה גם שסמוטריץ אמר במפורש שיש (או יותר הייתה) תוכנית משמעותית בקנה של הממשלה, אבל זה הולך לביטול. אם יצליח להחזיר בתשובה - מוטב. אם לא - בלב כבד יצטרך לנקוט פעולה.

לא לקחת החלטה בפזיזות זה משהו אחדמרדכי
בס"ד

מה שקורה בפעול זה שפעם בשבועיים הוא מאיים בפרישה, ובשבועיים שהוא לא מאיים אז משהו אחר מהסיעה מאיים (סטרוק במאהל פצועי המלחמה, סוכות הבוקר בציוץ). איום אחרי איום, התייעצות אחרי התייעצות - ובפועל זה תמיד נגמר ב"יקרו דברים גדולים בקרוב".

אולי באמת יש דברים גדולים בקנה?נקדימון

השאלה היא כמה אשראי עוד ניתן לו.

אבל לדעתי הוא הוכיח במלחמה הזו שהוא שוקל שיקולים אמיתיים ולכן היה מוכן אפילו לשנות את דעתו בנוגע לעיסקאות בפעמים הקודמות. אני עדיין מאמין לו שיש סיבות טובות למה הוא נשאר

יכול להיות שיש, אני לא יודעמרדכי
בס"ד

מה שאני כן יודע שלאיים כל שבוע שני זה לא משדר שיקולים רציניים.

אני חושב שהוא רוב הזמן דווקא שתקנקדימון
אבל אני אכן מסכים שלסמוריץ באופן כללי יש יועצי יח"צ חסרי כישרון
את אמיתי *הוא* ממש לא איים פעם בשבועייםהסטורי
כל מה שספרת זה פעם אחת שהוא איים, פעם אחת שאורית סטרור אמרה ופעם אחת שעוד מישהו אמר.

דווקא בן גביר, בכל ראיון צריך לאיים וכבר יותר מפעם גם הציק לקואליציה עם העדרויות ופעם אחת אפילו פרש תקשורתית, למרות שהפרישה הזאת היתה חסרת משמעות ורק החלישה את המהלכים החיוביים שהוביל במשטרה ובשב"ס. בסוף חזר בלי להרוויח כלום מהפרישה.

סמוטריץ' מאיים... שיאייםאיתן גיל

לכאורה הוא האחרון שצריך להוביל לפירוק הממשלה, מה שיוביל אותו אל מחוץ לכנסת הבאה לפי רוב מוחץ של הסקרים. אם יתמודד עצמאית.

אלא אם כן ( בסבירות גבוהה) הוא משת"ף של בנט, שהבטיח לו מקומות ריאליים ברשימה שמתגבשת לכנסת הבאה.

זה אותו בנט שצבר ניסיון בחיפוש אחר פתקים דימיוניים בועדת הבחירות המרכזית.

בבקשה -מרדכי

בס"ד

10 ליולי - תדרוך למיכאל שמש מפגישה אצל הרב יהושע שפירא

מיכאל שמש

13 ליולי:

עמית סגל

28 ליולי - תדרוך לישירית אביטן כהן על פגישה מכרעת (בסוף היא נדחתה ב-24 שעות בגלל ישיבת קבינט)

29 ליולי תדרוך לעמיאל ירחי אחרי הדחייה

https://x.com/amiel_y/status/1950199553283461167?t=bCCoetg5SBT1WVAkmTmMKw&s=19

מוצש האחרון

עמית סגל

אתה טענת שהוא *איים* פעם בשבועייםהסטורי
כל המקורות שהבאת, או לפחות אלו שהצלחתי להכנס (האמת טוויטר וטלגרם חסומים אצלי, את עמית סגל מצאתי בבוואצפ ווידאתי שאני זוכר נכון), לא מדברים על *איום* של סמוטריץ', אלא הן כל מיני פרשנויות שונות ומשונות.

במוצאי שבת האחרון, הוא דיבר בקולו ולא איים אלא הבהיר את עמדתו וקרא לראש הממשלה לחזור בו. אמנם הקבינט עוד לא כונס מחדש, אבל אם ביום ראשום ראש הממשלה עדיין גמגם, אז אתמול הוא בהחלט חזר בו.

מה שנכון וכנראה על זה בנויות הפרשנויות, היא שהאמון בראש הממשלה מצד עצמו מאוד מוגבל (ואם כבר, סמוטריץ' נזהר בכבודו של רה"מ, חברי עוצמה אומרים זאת בפירוש). העמדה העקבית של סמוטריץ', שאינה 'פעם בשבועיים' אלא עקבית לגמרי - כל עוד שהוא רואה שנוכחותו בממשלה פועלת לטובת הניצחון, יש לו מה לעשות שם למרות שהוא לא מרוצה מהרבה צעדים ואם אינו יכול להשפיע, אין לו מה לעשות שם. פשוט מאוד.

אסביר -מרדכי

בס"ד

שמיכאל שמש מדווח במהדורה של כאן חדשות-27 ביולי: 'על רקע הכנסת הסיוע לעזה: סמוטריץ' מכנס הערב התייעצות על המשך דרכו בממשלה", נכון שאין פה איום מפורש - אבל ברור שזאת המטרה.

שבעשירי לאותו החודש הוא שולח תמונה בכניסה לבית של הרב שפירא, זה לא כי הוא בא לעשות הקבלת פני רבו ובגלל זה גם הבריז מחתונה שאליה הוזמן לבת של חבר קרוב. יש פה מסר ברור.

גם לתדרוכים יש משמעות. לרוב יותר מאשר לאמירות ישירות. ואגב, זה ממשיך גם הערב -

טוב שאתה מודה שהוא לא *איים* כל שבועייםהסטורי
אני מבין לחלוטין שלתדרוכים יש משמעות. השאלה למה החלטת שהמשמעות של התדרוכים היא איום ב*פרישה*.

אתה יודע יותר טוב ממני, שלחברי קואליציה, יש שלל מנופים לפני פרישה וההתייעצות יכולה להיות על זה. עוצמה עשו זאת הרבה יותר והרבה יותר בבוטות לאורך כל הקדנציה, כולל להבריז מהמשכן לעיני כל העיתונאים, ברגעים שקריטיים לקואליציה. והם כן איימו שוב ושוב בפירוש וגם פרשו כשבכלל לא ברור מה עם ישראל הרוויח מהפרישה הזאת...

איים, גם אם לא אמר את זה במפורשמרדכי

בס"ד

לבסוף אנחנו רואים שכל הדיווחים התכנסו לכדי איום מפורש. בהתחלה על ידי השרב סטרוק במאהל ההכרעה של פצועי המלחמה ובמוצ"ש גם בקול שלו. לכן ברור שכל התדרוכים האלה קשורים לאיום לפרוש מהממשלה.

וחשוב להבהיר -

אין לי שום בעיה שהוא מאיים או מערער את הממשלה. אני כבר ממזמן לא מחזיק בדעה שהכל כשר - העיקר לשמור על ממשלת ימין. אני רק חושב שזה כבר מגוכח.

זה התחיל בריאיון לשלזינגר בישראל היום שהם יפרשו עם תהיה עסקה - לא קרה. המשיך בריאיון למקור ראשון (ווועידת ynet)  על הגעת הסיוע לחמאס - לא קרה. עכשיו, כאמור, סבב תדרוכים שהמשמעות העיקרית שלהם - היא אחת. זה בדיוק המשל של 'זאב זאב'.

זאת הסיבה למה בן גביר לא התבטא בנושא. הוא כבר הבהיר מה הקו האדום שלו. לפי מה שהסביר אסטרטג מגזרי בשיחה פנימית, כל עוד אין עסקה חלקית, אלא לחימה - הוא בפנים. ברגע שיצביעו על עסקה חלקית אז מכיוון והוא כבר קבע עבורו ועובר מפלגתו רף, אז במילא הוא לא יכול לזוז ממנו. לכן, כרגע שאין שום עסקה חלקית, הוא לא מתבטא בנושא, אלא נותן אור ירוק להוציא את התוכנית. לכולם ברור מה הוא יעשה בזמן אמת, והוא לא צריך להוכיח או לפזר איומים/תדרוכים.

בקול שלו הוא לא אמר שיפרושהסטורי
הוא קרא לראש הממשלה לחזור בו ואכן, אחרי יומיים של גמגומים והתפתלוית - ראש הממשלה חזר בו.
זאב קם - מדוייקהסטורי

https://besheva.co.il/6765

סמוטריץ' היה הכי נאמן ומפלגת הציונות הדתית היה המפלגה שעשתה הכי פחות בעיות לכל אורך הקדנציה. הגיע הזמן, בנקודה הכי עקרונית, שנתניהו לא יקח אותם כמובנים מאליהם.

נ.ב.

האתר החדש של בשבע, הרבה פחות נח מהאתר של הערוץ...

לא חלקתימרדכי

בס"ד

אני מדבר על החודשיים האחרונים.

אבל למעשה, לאור העובדה שארבעה מתוך שישיה מפלגות הקולאליציה פרשו - זה לא קשה להיות הכי נאמן. זה לא סותר את איומי הסרק שלהם כעת. 

הם לא רק 'לא פרשו', הם גם לא הציקוהסטוריאחרונה
כשהאמת - אף אחד לא באמת פרש (חוץ מסער).

גם בן גביר עם ההצגה שעשה סביב העסקה וגם החרדים עכשיו - יפה מאוד כל הכוורת נשארת, יפה מאוד כמעט לא מינו שרים חדשים, אלא הקיימים חותמים בנתיים - ככה לא נראת פרישה. אריה דרעי אפילו לא התבייש להופיע בקבינט, כמושיע ישראל שקטע את חופשתו בשויייץ (חצי מהמשפחה והחברים שלי כרגע בעזה/לבנון/סוריה וכד' והוא מתגאה בחופשה הזאת?!) מעולם לא נכח נציג אופוזיציה בקבינט. זו לא באמת פרישה, אלא הצקה.

אבל זה ממש לא רק, הם גם בשום שלב לא ברחו מהצבעות של הקואליציה, לא נעלמו מהכנסת ברגע הקריטי, לא גרמו למשוך הצעות חוק וממילא להוביך לדינמיקה חמוצה, שעלולה גם להדרדר לבחירות בלי כוונה.

אז בזמן שאתה היית עסוק בלא להבין, סמוטריץ' קיפל אתהסטורי
נתניהו. את ההכרזות שסירב להגיד בשישי או ראשון אמר היום. רק עיסקה מלאה עם פירוק חמאס...
כנראה הקרדיט מגיע בעיקר לשר דרמרמרדכי

בס"ד

שהוא באמת הודיע שיעזוב בקרוב את הממשלה לאור הפערים מול ראש הממשלה.

אגב, ההודעה הזאת היא שקר מוחלט. בדיווח של ירון אברהם בחדשות 12 לא נאמרה מילה אחת על סמוטריץ'.

12 פינת 99 - יניר קוזין וירון אברהם

דרמר יכול להיות לא מרוצה עד מחרתייםהסטורי

זה לא מזיז לנתניהו את הכסא, סמוטריץ' כן. אם יש לו תקווה לשרוד עד מועד הבחירות המקורי, הוא צריך את שבע האצבעות של סמוטריץ'.

לא יודע מה דיווחו וכל דיווח בחדשות 12 הוא בחזקת שקר עד שיוכח אחרת.

במציאות, בקבינט נתניהו נשבר מול הרמטכ"ל/דרעי (מישהו מבין מה דרעי עשה שם, הוא לא פרש מהקואליציה?) וחזר בו ממה שכבר סוכם בינו לבין סמוטריץ'. הוא כנראה חשב שסמוטריץ' יבלע זאת, כמו פעמים קודמות.

כשסמוטריץ' כן יצא החוצה ונתניהו הבין שהמילואימניקים, המשפחות, הציבור בבייס שלו, משתכנע מסמוטריץ' יותר מאשר מהגימגומים שלו - שינה לגמרי את דבריו.

ענין טכני פשוט -למה כדאי ליועמשיט והחבר'ה למרוחסביר11

לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של  תחילת ואמצע דצמבר  מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות

ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,

פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר

ממילא לא ימצא שופט חוקר להחליף את היועמשיתכמו🐌תמס

שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד

כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי

מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה

או לפחות תשתנה שם רוח המפקד

אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון

ספוילרזיויק
לא יקרה
כבר קורה הם מגלגלים כולם אחריות על הפצריתכמו🐌תמסאחרונה

ומתנערים מזה.

עכשיו יש להם מפקד חדש

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

לך על זהאיתן גיל

300 איש שהתגייסו לחשמונאים התגייסו בלי חוק., ואפשר לגייס עוד 30 אלף בלי חוק, אבל הצבא לא רוצה אותם.

זהו.

תמונה AI של סופת ביירון. מה דעתכם על זה?נ א

אהבתיסודיתאחרונה
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
כמה טמטום - בישראל מעריכים שכ-75% מתושבי עזה כבר לרועישםטוב

ממש כמו המשפט של איינשטין שאי שפיות זה לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאה שונה

בשביל מה היה כל המלחמה הזאת???

התוכנית הטורקית-קטארית שישראל מנסה לסכל, והנתון: "75% בעזה לא רוצים חמאס"

טורקיה וקטאר הן מדינות עויינות בהגדרהאיתן גילאחרונה

ולכן כל מתווה שמזוהה עם אחת משתי מדינות אלה פסול מעיקרו

אתם בעד עונש מוות למחבלים? זה לא מזעזע? ככה להרוג?זיויק
סתאאאםםםם בכיףףףף ☺️
בטח נוחבות דינם כמו אייכמןכמו🐌תמס
הפחד שלינקדימון
הוא שזה לא יופעל רק נגד אויבים, אלא חלילה גם על חלוצים מבית. אני בעד חוק עונש מוות נקודתי נגד הנאצים החדשים, כמו החוק לעשיית דין בנאצים ועוזריהם. כל אופציה אחרת היא סכנה, במיוחד לאור המערכות המסורטנות שלנו.
גם שלי לכן כתבתי נוחבותכמו🐌תמסאחרונה
רק למי שמבצע רצח עם
חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
בהחלט הגיע הזמן לדוןשדמות בחולות

גם בזה.

השאלה היא כמה יש עוד לחדש?

מיותר. נתחיל ישר מזריקות בוץנקדימון

אין מה לדון בזה.

צריך עובדות הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם, צריך אכיפה (ועובדות לגביה הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם), וצריך שכל אחד יחנך בבית את עצמו ואת ילדיו.

נגמר. הלאה לפוליטיקה הזולה הבאה.

נוראזיויק
מה אכפת לנו מה קורה באוסטרליה?איתן גיל
חבל שלא מכבדים וכותבים בפורום כשכאן שבת...הסטורי
וואי לא שמתי לבזיויק
ועוד ניק עם שם כזה... מזעזע
הוא כותבקעלעברימבאר
מאוסטרליה , כשהוא כתב היה שם יום חול עדיין. הוא דתי שומר שבת
לא עדיין, אלא כבר יצאה שם שבת. וזה לא מכבדהסטורי
שזה יופיע כך בפורום שכתב היום ב16:15. לא בכל הודעה הוא מציין שהוא יורד שירד לאוסטרליה.
מנהלי ערוץ 7 לא יכולים לסגור את האתר והפורום בשבת?קעלעברימבאר
לא יודע וזה לא משנההסטורי
מינימום של דרך ארץ מצד יורד, זה לא לנפנף.
אהזיויק

מה יהודי עושה בחוץ לארץ?? 🤨

האמת שגם מי שבחלל מעל ארץ ישראל אז השמש אצלו יכולהקעלעברימבאר
לשקוע בשעה אחרת. השאלה איך מתחשבים בזמנים הלכתית בחלל, והאם להיות בחלל מעל הארץ זה נחשב יציאה מהארץ
זה לא הנושא אבל אנחנו עדין בגלות…סיעתא דשמייא1

… אנחנו מתפללים שלש פעמים ביום באופן הזה.

עוד לא החליטו לשנות את הנוסח.

זה ממש לא תירוץ להשאר בחו"ל. האם בגללקעלעברימבאר

שאנחנו מתפללים השיבה שופטינו אז זה מתיר לעוות צדק ומשפט?

גם אין קשר בין שינוי הנוסח לשאלה אם אנחנו בגלות. כן נפסק לא לקרוע על ערי יהודה וירושלים כי הם בשלטון ישראל, ונפסק לומר הלל בברכה ביום העצמאות כי יצאנו בו מעבדות לחירות (כלומר סיום שעבוד מלכויות סיום הגלות)

לא רוצה לפתח את הנושא כאן אבל על כל…סיעתא דשמייא1
… מה שכתבת יש עדין חילוקי דעות בתוכינו ולאף אחד אין מונופול על האמת לכן עובדתית המציאות לא כל כך תואמת למה שהצגת.
גם אם אנחנו תיאורטית בגלות, עדיין יהודיקעלעברימבאר

צריך לגור בארץ.

גם סטמר לא נמנעים מלגור בארץ

מוכן לשים כסף שהוא לא דתיארץ השוקולד
וגם לא באוסטרליה
הוא דתי מאוסטרליה, אתה יכול לבקש ממנוקעלעברימבאר
פירוט בפרטי גם
בא נתערב על כרטיס טיסה.סיעתא דשמייא1
כרטיס חד כיווני לארץ ישראל🙂קעלעברימבאראחרונה
זה היה בטעות מן הסתםקעלעברימבאר
זו לא פעם ראשונה וכבר העירו לו על זההסטורי
פשוט פתח צי את הטלפון….סיעתא דשמייא1

… עם יציאת השבת וקראתי חדשות נוראות על מוות בתאונת דרכים של איש יקר שזכיתי להכיר אותו ואת משפחתו בביקורי בארץ ובאופן ספונטני כתבתי את מה שכתבתי מתוך סערת רגשות. מצטער אם גרמתי למישהו עגמת נפש.

לגופו של עניין תרבות הנהיגה בארץ היא זוועתית, האכיפה רשלנית וקורבנות תאונות הדרכים בארץ זה לא גזרה מהשמיים.

כשליחנו (או שליח השטן) לאוסטרליהאיתן גיל

מצופה ממך לעדכן אותנו, איך נאכפים חוקי התנועה בארץ הקנגורו.

יש הרבה יותר אכיפה…סיעתא דשמייא1

…ניידות ממושבות נמצאות בכל פינה לזהות נהגים שנוסעים ללא רשיון , ללא משמעת נתיבים, ללא נתינת זכות קדימה וכדומה. . מצלמות מהירות ונסיעה באור אדום יש בכל פינה .

הכל עניין של הפניית תקציבים למקומות הנכונים.

אני שומע כל הזמן פרסומות חסרות תכלית של הרלב"ג ושואל את עצמי למה להוציא תקציבי פרסום יקרים במקום לתקצב יותר ניידות, מצלמות ועוד אמצעים יעילים לפתרון הבעיה.

אין לי מיליםכמו🐌תמס
צה"ל השעה את הקצינה שחשפה את פרשת הפצ"רית
כל הסירחון יוצאזיויק
חבל להתלכלך בזה. רק להתפלל על גאולת ישראלנפש חיה.

אני לא שומעת הרבה זמן חדשות או עדכונים

ולא מפריע לי או חסר.

יש לך אח/בעל/בן שמשרת בצבא?סודיתאחרונה
אם כן אז אין לך ברירה אלא להיות מעורבת.

אולי יעניין אותך