חצבת. אולי כאן לא ימחקו או ינעלו משהו ככ חשוב?מים עד נפש

של סכנת נפשות ופיקוח נפש מיידי!

שכבר 11 תינוקות קיפחו את חייהם שלא חוסנו בחצבת הארורה הזאת שכבר נכחדה מהעולם כמעט עד שהגיעו אנשים גאונים והחליטו לא לחסן.

עכשיו מילא אבל רואים שיש התפרצות ותינוקות אשכרה מתים וממשיכים לא לחסן. ועוד תינוק נפטר היום. זה לא מספיק?! מה צריך לקרות כדי שיהיה מספיק?!

אז קוראת בחדשות שעוד תינוק לא מחוסן נפטר מהחצבת.

וילדה בת 10 נפטרה משפעת שלא התחסנה אליה (משרד הבריאות אמר לחסן לשפעת כי יש השנה סיכון מוגבר).

ואז אני קוראת בפורום השכן את ההודעה של אנונימית שהתינוק שנפטר מהחצבת הוא מהמשפחה שלה והיא כותבת ונועלים לה את השרשור.

ואני לא מצליחה להבין את זה! אני כועסת ועצובה ולא מצליחה להבין איך חיים של תינוק ככה קופחו על החלטה מטומטמת של ההורים שלו! וכל העדר אחריהם.

אז רגע, אפשר לקפח חיים של תינוק אבל אי אפשר רגע להביא תרעומת על זה? ועוד שזה מהמשפחה שלה? אז נועלים כי מה? כי אולי יש נשים שלא מתחסנות שיגידו אוי למה ככה להגיד על מתנגדי החיסונים לא נעים לנו. א ה וואלה לא נעים? לא נעים? לא נעים שתינוק מת!!!!!!!!! עוד אחד!!!!!!!!

אז איפה כן אפשר לדבר על זה??? אז איפה כן אפשר להעלות למודעות???? אז איפה כן אפשר להראות להורים שעזבו הכל אם אתם לא רוצים שהתינוק שלכם ימות מההתפרצות המיותרת הזאת תחסנו אותו לפחות תתנו לו עוד אחוזים לשרוד!

ואני גם אצרף את מה שהיא כתבה בפורום השכן, שתבינו, הנה: 

"היום 09:22ב.ד.ה@אנונימית בהו"ל

מוות מיותר, נטו מתוך אידיאולוגיה מוטעית של ההורים.

מוות איטי, כל כמה שעות איבר חיוני אחר הפסיק לעבוד, העבירו אתמול בלילה לבית חולים אחר כדי להתחיל דיאליזה אבל הגוף לא עמד בזה, עד שנפטר הבוקר. אני מקווה שהם לומדים עכשיו להבא.

כואב לי בלב אבל לצד הכאב אני מלאה בכעס על ההורים שהכניסו את עצמם לסיטואציה הזאת, ממש בכח. כועסת על עצמי שבמקום לכאוב עכשיו הלב שלי כועס עליהם. בשביל הילד אני שמחה שנגאל מייסוריו כי באמת סבל.

אל תדונו אותי על הרגשות שלי, אני חלוקה ולא יודעת מה להרגיש. 

בשורות טובות."

נו איך אפשר לקרוא את זה?? תגידו לי אתם איך כי אני לא מצליחה להבין!!! הגוף רועד מכעס וחוסר אונים ועצב לתינוק הזה!!!! ואפילו לענות לה אני לא יכולה שם, והיא אנונימית אז לא יכולה בפרטי, ואפילו לשלוח לה חיזוק או צירוף של התדהמה אני לא יכולה וזה חשוב!!!!!!!! למה לא מבינים שזה יותר חשוב מהכל ושהחיים של תינוקות ואנשים יותר חשוביםפ מהכל ומכל הלא נעים הזה ומכל הפוליטקלי קורקט הזה ומכל האסור שיתפתח דיון הזה ומכל האסור שגבר יענה הזה ומכל האסור לפגוע ברגשותיהם של אנשים שבוחרים לא לחסן הזה ומכל הלא יודעת מה הזה!!!! חאלאס די כבר נו כאילו מה נסגר?!

אז מה כן יעלה למודעות??? אז מה כן יעזור לתינוק??? 

התינוק הזה יכול ללחות על כפתור דיווח ולדווח שהוא רצה שימנעו את המוות שלו??? לא הוא לא יכול

אז אני אביא את זה כאן. אל תמחקו לי ואל תנעלו לי ואל תערכו לי. תקשיבו שנייה להגיון. הגיוןןןןן למשן ה' הגיון

תקשיבו לקול של התינווקת שאני מביאה כאן שאין להם קול. ולקול של התינוקות הבאים שרוצים לחיות!!!!!!!!!!

ותחסנו!!!! תחסנו אותם!!! לחצבת ולשפעת.

אולי אתם תצילו את התינוק הבא.

כואב מאוד מאודפשוט אני..

באמת מוות מיותר,

לדעתי במצב כזה ההורים צריכים להיות מואשמים בהריגה ברשלנות או אפילו המתה בקלות דעת.

אולי באמת אם לפחות זה יעזור לחיים של ילדים אחריםמים עד נפש

ותקרא בבקשה מה שכתבתי למנהלים, בבקשה אל תמחקו לי או תנעלו ותבקשו לשים בראשי

ולמנהלים כאן ⬇מים עד נפש

אני בטוחה שיגידו לכם בדיווח למחוק או לנעול לי אז אני מבקשת מכם שלא!!! תקשיבו שנייה להגיון.

גם אם המנהלים של הפורום האחר יגידו לכם, אין לי מטרה להגיד עליהם אלא להעלות למודעות ולהציל את התינוק הבא. זה הכל. ולא יכול להיות שתהיה סתימת פיות כזאת. ולא יכול להיות שרק מהלא נעים או אסור להגיד על מנהלים או אסור לפגוע ברגשות של לא מתחסנים ישתיקו אישה וינעלו לה שרשור של תינוק מהמשפחה שנפטר מחצבת ואין לה אפילו איפה להניח את הדברים. ולא יכול להיות שגם כאן יכנסו וינעלו לי ויערכו וימחקו לי. לא יכול להיות!!! כי אז איפה אני אשים את הדברים שלי??? וכל השאר כמוני??? וכל התינווקת שהקול שלהם לא נשמע??? אז הנה תראו שאני לחצתי על דיווח בשם כל אלה ואני  מבקשת לא למחוק או לערוך או לנעול!!!

\ואתם יודעים מה יותר מזה!! אני מבקשת שתעלו את זה לראשי! שכמה שיותר הורים יראו את זה!!!!

ואני אגיד עוד פעם- זאת המטרה היחידה שלי!!!!! למנוע פיקוח נפש מיידי!

נכון שפיקוח נפש דוחה שבת? יופי אז פיקוח נפש דוחה את כל הPC וכל השאר כדי למנוע את המקרה הבא!!!

@פשוט אני.. 

@נגמרו לי השמות 

לא רק שאני לא אנעלפשוט אני..

אני בעצמי חוטף נעילות בפורום השכן כשאני מדבר על מדע... 

זה סתימת פיות מהמדרגה הכי איומהמים עד נפש

כי זה מסכן חיים של אחרים. הנה עוד תינוק קיפח את החיים שלו. ועל מה???????

ואנונימית בהול מהפורום השכן אם את קוראת את זהמים עד נפש

ואני מקווה שאת קוראת את זה! אז תדעי שאני איתך!!!!!!!!!!! והלב נשבר!!! והכעס קיים והכי מובן בעולם!!!!! גם העצב ברוררר

ומקווה שפה יהיה לך מקום לכתוב בלי שינעלו לך.

בשליפההעני ממעש

אני בעד לחסן לפי הנחיות רשמיות

אבל

מי שמתנגד לחיסונים זה בגרך כלל רוחבי ומתלווה להתנגדות לממסד וכו וכו

לא יודע אם נכון - בכל מקרה וספציפית כאן- לדון לפי מקרים

הרי חלק מטענות המתנגדים זה שילדים שחוסנו הפכו למפגרים וכו

ברגע שמגיעים לדיונים האלה לא מסיימים

ומי מוסמך להציג נתונים?

אני עובר לשאלה בתחום הנוחות - מהי הטענה מול אנשי שלום עכשיו שלגור בשטחים זה מסכן ילדים תמימים? וגם יציגו נתונים על כך

כללו של דבר, בעולם יש לא מעט ניהול סיכונים ודעב מגובשת היא מאוד קשה לשינוי 

איפה שהוא חייב לעבור הגבולפשוט אני..

מה יקרה אם מאן דהוא יגיד שהוא לא חגר את הילד שלו כי הוא לא מאמין בחגורות?

או הורה שלא ישלח את הילד לרופא גם כשהוא במצב קשה מאוד, כי הוא לא מאמין ברפואה? 

סטיב ג'ובס "טיפל" בסרטן שלו ב"רפואה" אלטרנטיבית, סירב לקבל טיפולים כמו הקרנות, ואז נפטר מסרטן (הוא עצמו התראיין ואמר שהוא מתחרט על כך, כשכבר היה מאוחר מדי). אוקיי, הוא אדם מבוגר, בעיה שלו. אבל מה יקרה עם הורה יבחר כך עבור הילד שלו?

עונהמים עד נפש

מה שאמר פשוט אני וגם אתה צודק שהדיונים לא מסתיימים כי אנשים פשוט מנפיצים מידע כוזב ומחרטטים בביטחון עוד ועוד ועוד.

אתה שואל מי מוסמך להציג נתונים? מי שחקר ולמד שנים על זה ומומחה בזה ועושה מחקרים עם בקרה כל הזמן ובטח שלא כל אדם שחש את עצמו גאון הדור שגילה את אמריקה ומביא הנפצות ממקורות מפוקפקים שאין בינם לבין הגיון או אמת שום קשר. 

ולשאלה ששאלת אז וואלה היום בטח לא יכולים להשאול את זה כי תל אביב או יוש בכל מקום שאתה יהודי רוצים להרוג אותך ח"ו, גם בחו"ל.... אז להיות יהודי מסכן ילדים תמימים מה שכתבת אז אולי לא נביא ילדים בכלל? כי גם בתל אביב היו פיגועים וגם בחו"ל ומה נגיד על הטבח שהיה בכלל בדרום ולא בשטחים? ובכלל כמו שאמר פשוט אני צריך להתייחס למקרה ספציפית של סכנת חיים ממשית עכשווית בהתפרצות החצבת שכבר גבתה יותר מדי מחירים ולא צריך להקריב עוד ילדים ח"ו אלא להציל.

וזה כמו שאותם אנשי שלום עכשיו ישאלו אבל למה לגור ביוש בזמן שהם גרים בתל אביב ותוך כדי שיש שם ח"ו טבח שלא נדע תוך כדי ממש בהווה... מה תענה להם? כי זה אם כבר ההשוואה הנכונה. כי עכשיו קורה פיגוע בהווה של החצבת. היא כבר הרגה 11 תינוקות ועוד מקרים קשים של גדיעת אברים ל"ע לתינוק. זה קורה, עכשיו. יש כאן פלישה המונית של "מחבלים" חו של חצבת. מה אנחנו עושים עם זה? כלום? לא ננסה להציל את הילדים שלנו לפחות? ושל אחים שלנו? לא ננסה לחסן ולתת למגיפה הזאת להיות מושמדת לפני שהיא משמידה אותנו ח"ו?

הקם להורגך השכם להורגו הרי לא?

אז לא מעניין עכשיו "ניהול סיכונים" וכל זה, זה מאוד יפה בתור תיאוריה ושהכל רגוע ושלו אבל בעת התפרצות מגיפה, או בעת טבח ל"ע כללי המשחק שונים וצריך להציל כמה שיותר, ולא לאבד כמה שיותר. זה הכל

אני חושבת שהם נעלו בגלל הרגישותשמעונה
כי התינוקת בהתחלה לא מתה, ואז נפטרה....אבל הן לא מחקו את השרשור והוא עומד שם כעדות .

פשוט זה סיפור כואב מידי ולכן הם נעלו.אפשר לשאול אותן גם למה הן נעלו, לא חושבת מהסיבות שכתבת

זה מה שהם כתבו.... לא אני פירשתי 🤷‍♀️מים עד נפש

ככה הם כתבו שנעלו "הנושא פה נפיץ ואנחנו לא רוצות שיתפתח פה ויכוח מיותר בעד ונגד חיסונים.

בשורות טובות..."

ממשיך להסבירהעני ממעש

שמה שפלוני רואה כחובה, אלמוני רואה כפשע

בחירה נעשית מתוך שיקולים רבים, וחשוב שהם ייקבעו בתנאי מעבדה ולא תחת לחץ- ככל הניתן

ברמת העיקרון, מתנגד חיסונים אמור להתיישב בדעתו, שגם אם חלילה בנו יחלה, הוא יודע - לשיטתו- שהוא בחר בהכי נכון . ולקוות שלא "יישבר " בשעת הש' .

אגב- כמו שאדם נורמטיבי אמור להתיישב בדעתו שאם חלילה בנו יהיה מאלו עם תופעות לוואי , לפעמים ברמה לא פחותה מהמחלה בה נלחמים- הוא עשה את שלו.

בסוף פרצופיהם שונים ודעותיהם שונות, ותמיד יהיו אלו ההולכים נגד הזרם

העניין של חב לאחריני, גם הוא לא רלוונטי למי שסובר אחרת

בסוף בסוף, מי שלא ירצה להיות צבוע בפני עצמו, בעיתות רגיעה כשזה לא שיחת היום, לא פעם שמחים שיש את "המשוגעים האלו" לכל מיני משימות כאלו ואחרות

במה מותר לאדם לאמר "קים לי"- שאלה מעניינת ולא פשוטה . 

אני חוזר לשורה הראשונה שרשמתי- איני מתיימר לכך שאני מחסן מתוך ידיעה מוחלטת. אם אני אחשוב שכן- איך אומר לשכני שלי מותר ולו אסור?

אני מחסן כי כך הפרוטוקול הרשמי . 

לא הבנתי בכלל מה שכתבת בשפה שהיא לא עבריתמים עד נפש

אבל ממה שכן הבנתי שכתבת אז זה בדיוק נקבע בתנאי מעבדה ולא תחת לחץ ולראיה כל המחקרים שמביאים מדוע חשוב להתחסן.... אז לא הבנתי....

ואת השאר לא הבנתי בכלל מה כתבת אשמח אם תסביר לפשוטת עם בעברית פשוטה...

המחקרים / 'מחקרים'העני ממעש

נגד חיסונים גם הם נרשמו בתנאי מעבדה

מי שמך להחליט לאחר מה לעשות ?

השאלה תתחיל במקום בו ההתנהלות שלו בד' אמותיו משפיעה על המרחב הציבורי . חיסונים למשל - לכאורה .

ושוב כל עוד לא תאמצי מבט ממלכתי, הדיון אצל מי האמת האמיתית יימשך לנצח.

למרות שבהחלט עלולות להיות טעויות בהחלטות ממשלה

בדיוק כמו שכל הורה מדי פעם אומר לעצמו - וואי, טעיתי אתמול כשעשיתי כך וכך.

לא מכיר מחקרים הפוכיםנפשי תערוג
שמוכיחים שחיסונים לא יעילים 
אז הנהמים עד נפש

תקרא מה שכתבת אתה שהשאלה מתחילה שההתנהלות בד אמותיו משפיעה על המרחב הציבורי.

כי וואלה המחלה הזאת כמעט מוגרה מהעולם ואז באו גאוני הדור והחזירו אותה. ומאז אני ואתה וכולנו צריכים לפחד על הילדים שלנו ובמיוחד על התינוקות. ובגללם כבר 11 תינוקות קיפחו את חייהם. למה?? למה? המחלה הזו בזכות החיסון כבר כמעט נעלמה, למה להחזיר מגיפה?!

ואין לזה שום קשר לממשלה אלא מה האמת וכמו שכתב לך לתגובה וכמו שאתה לא סתם כתבת "מחקרים" במרכאות זה לא רציני ואין מחקרים בתנאי מעבדה אמיתיים שעומדים בכל הביקורת עמיתים והשאר שנעשו.

וחוזרת להתחלה, כשאדם מחליט החלטה שמשפיעה עליי ומסכנת את הילדים שלי ואת שאר האוכלוסייה כולל מדוכאי חיסון שלא יכולים להתחסן אז אני לא רוצה לכתוב איזה שם אני אתן לו. טוב זה לא. וכאשר יש פיקוח נפשי מיידי ממשי צריך לעשות הכל קודם כל כדי להציל ולהינצל. אח"כ כל השאר.

שוב, כל הנל, לשיטתךהעני ממעש

לשיטתו הוא צודק ואת טועה

ושוב השאלה מי שם את פלוני או אלמוני להחליט

אמת יש רק אחתמים עד נפש

והיא ש11 תינוקות מתו מחצבת, מחלה שכמעט מוגרה וחזרה בעקבות אי ההתחסנות. זה כל מה שמעניין עכשיו

או שתגיד על אותו עקרון שגם אנחנו עושים רצח עם בעזה וכל ה*** הזה שיש לכל אחד את האמת שלו וה"פלשתינים" גם מסכנים וצודקים וזאת האמת שלהם.

לא מקבלת, אמת יש אחת. הנפצות ושקרים יש הרבה

מתו 11 אנשים מזריקות אבניםהעני ממעש

לכן חובה על כולם להתפנות מהשטחים -

אגב- לא קשור לימין שמאל, זאת פסיקה הלכתית אפשרית/ סברא פראקטית - גם לציונים אוהבי הארץ-

מתנגדי החיסון סוברים, שנזקי צורת החיים של המחסנים חמורים יותר מה11 אנשים הנל

לא מדובר כאן על שאלות נקודתיות אלא על דברים רוחביים

יש בחיים מורכבויותפשוט אני..
בכל פעם שאני עולה על הכביש אני מסכן את עצמי ומסכן אחרים.

אבל העולם שלנו לא יוכל לתפקד היום בלי רכבים, לכן אין ברירה, אבל בתוך הרכב אני מחויב לשמור על כל חוקי התנועה.

בחיסונים אין מורכבויות, יש אמת שהוכחה ויש טרללת.

כל עודהעני ממעש

שזה לא מעוגן בחוק, דבריך הם להלכה ולא למעשה .

מלבד לדרוש ברבים את דעתך, אין לך שיניים לחייב את חבריך .

קורונה, היה חיוב ביניים. לא חייבו חיסון, אך הגבילו חופש תנועה של מי שלא חוסן . וגם זה במגבלות חוקיות כאלו ואחרות.

יש הרבה סעיפים שאפשר להאשים בהםפשוט אני..
למשל הזנחת קטין, כאשר לא נותנים לו טיפול רפואי שהוכח כמציל חיים
מה שהוא אמר ^^^^^מים עד נפש
חד משמעית מסכימה ומחזקת.לאחדשה
לא הבנתי למה נעלו ומחקו...
🤷‍♀️מים עד נפש
נעלוoo

כדי שלא יהיו התכתבויות מתלהמות

עם מלא סימני קריאה ושאלה

כי יותר נעים להתכתב בצורה רגועה ואלגנטית

אף אחד לא יציל שום תינוק

אנשים שמאמינים באידיאולוגיה לא מקשיבים להיגיון אחר או לומדים מאסונות

בכל אידיאולוגיה

לא רק בנושא חיסונים

כנראה יש פה הרבה אנשים שמאמינים באידיאולוגיה כזו או אחרת

ולא היו מוותרים עליה גם אם היה מתרחש אסון

אגב

לכן אני לא מאמינה בשום אידיאולוגיה

כי אף אחת כזו לא עומדת בפני עצמה

אלא חייבת להיבחן כל פעם בהיגיון 

אז זהומים עד נפש

שמלא סימני קריאה או שאלה זה כלום לעומת סכנת חיים. ועל זה כתבתי גם בהודעה שלי.. כאילו מה העיקר ומה הטפל? להתחשב ברגשות של לא מתחסנים? לא לשים סימני קריאה? שהכל PC? שהכל מתוק וחייכני? 

או שיש סכנת חיים ממשית עכשווים לתינוקות ואנשים? או שיש מקום לאישה שפתחה את השירשור להניח את מה שהיא רצתה בלי שינעלו לה?

מה עיקר ומה טפל?

בעיניי החיים קודמים להכל. נכון זה לא הכי לראות מלא סימני קריאה אבל וואלה זה כבר הגיעו מים עד נפש כמו הכינוי שבחרתי לא סתם כי חאלאס כמה אפשר עם המחלה הזאת שמתפרצת וגובה עוד ועוד קורבנות שלא מתחסנים?! אז כן אכתוב מלא סימני קריאה על התסכול ועל הכעס ועל העצב ועל הכל, זה יותר לגיטימי בטוח מלסכן חיים או לא לתת אפילו ביטוי למי שרוצה להתבטא על הדבר היותר חשוב.

ועוד משו.. את לא יודעת אבל אני בעצמי שיניתי את הדעה שלי מלא מחסנת למחסנת ככה שגם מה שאמרת שאף אחד לא משנה אידיאולוגיה לא נכון. ואני מכירה עוד הרבה כמוני בוודאות ששינו את דעתם וחיסנו. בטח לחצבת הזאת. וגם בפרטי אמרו לי כמה שחיסנו בעקבות העלאת המודעות ככה שאני יודעת ממקור ראשון שבטח שאנשים כן יכולים לשנות את הדעה ובטח שזה כן חשוב להעלות למודעות.

זה פשוט שמציפים את המוח לאנשים בכמויות של שטויות והנפצות ושקרים והם כבר מסכנים מבולבלים וכשהם קוראים ומבינים רגע מה האמת וההגיון הרבה מאוד מהם מבינים ומחסניםן ושומרים על הילדים שלהם.

אז זה ההיפך ממה שכתבת והמציאות מראה שמסה נכבדת של אנשים גם משנים את דעתם וגם מחסנים לאחר שלא חיסנו.

ברור שלא כולם אבל הרבה מאוד כן!

האמת בעיניי הבעיה היא צורת השיחמרגול

אני בתחום הרפואה המערבית, שמחה ומודה מאוד על קיומם של חיסונים ובעד להתחסן. מאוד.

בקושי שלי בשיח, גם שלך וגם של רוב מתנגדי החיסונים, זה הקיצוניות והאווירה של שטיפת מוח.

וואלה, לגיטימי ביותר להטיל ספק. גם הרפואה לא חפה מפגמים, וברור שלא יודעים הכל (פעם היו רופאים שעישנו במשרד שלהם).

השאלה מה מקורות המידע. השאלה מה הטענות. וגם מה האלטרנטיבה.

נניח, כימותרפיה מחלישה מאוד את המערכת החיסונית, ואז עלולים למות מאיזה וירוס דבילי שבלי הכימותרפיה לא היה מזיז לך. אז כימותרפיה זה רע וצריך למגר אותה מהעולם?

וגם, הפניצילין זה מדהים והציל המון חיים, ואני מברכת על קיומו. אבל היום מבינים שגם באנטיביוטיקה צריך להשתמש במידה, אבל שצריך להשתמש… יש מקרים שברור. ויש מקרים שממש כדאי שלא. (פעם רופאה נתנה לי אנטיביוטיקה לשפעת. לא ברור מה עבר עליה, אבל גם רופאים טועים לפעמים).

כואב הלב על הנפטרים מהחצבת. שממה שראיתי זה ילדים… ואם אני לא טועה, היה אחד שנפטר אחרי שקיבל מנה אחת של החיסון ולפני שיכל לקבל עוד אחת (מבחינת גיל). וברור שהם לא אשמים בהחלטות של ההורים שלהם, או בהחלטות של ההורים שסביבם.

ואני הכי בעד לחסן (למעט מקרים רפואיים שלא מאפשרים). והלוואי וכולם היו מחסנים.

אבל הגוועלד הזה, לא מקדם אותנו לשום מקום בעיניי.

כי הכי הלוואי. שהיו מלמדים את כולם איך לנתח סטטיסטיקות על דברים כאלו. כי זה מאוד קל לסלף נתונים כאלו. ומשם הרבה ממתנגדי החיסונים באו… מאיזו סטטיסטיקה שלא מתקפת כלום כי המדגם לא מייצג…

(ראיתי לא מזמן מישהו שאמר שכל אדם שהוא מכיר, מכיר לפחות אחד שקיבל תופעות לוואי חמורות מהחיסון לקורונה. ואז הייתי כזה, יואו אני מכירה את זאתי שעד היום תשושה ברמות. ואחרי כמה שעות נזכרתי שיש לה פוסט קורונה ושהיא חלתה לפני שבכלל הביאו את החיסונים, ושיש עוד אחת כזו שאני מכירה; מלפני החיסונים גם כן. ולא מכירה אף אחד עם תופעות מהחיסון. או שאפשר איכשהו לייחס לחיסון)

רק מוסיפהנעומית

שהטיות סטטיסטיות קיימות גם מהצד של תומכי החיסונים.

ילדים ל''ע נפטרים מכמה סיבות. אבל כמעט ורק הילדים שנפטרו מחצבת נמצאים בחדשות.

כלומר, אנחנו חשופים לסיבות מוות מאוד ספציפיות (וביניהן חצבת)

ולכל השאר לא.

כנ''ל בנוגע לחיסוני קורונה. קיבלנו הרבה מידע על מה יכול להתרחש אם לא מתחסנים. (ולחץ ציבורי וחברתי עצום).

ואפס מידע על תופעות לוואי של חיסונים.

מה שאומר שהמידע הסטטיסטי שלנו מאוד חסר ומוטה לכיוונים מסוימים.

זה אגב, גורם להרבה מתנגדי חיסונים לפתח תאוריות קונספירציה שלמות. (כי במקום מידע חסר, יכולים להגיע הרבה סוגי מידע, הגיוניים ופחות).

ולכן כמעט ואין דרך בעיני לבצע שיקול דעת הגיוני מבוסס עלות תועלת.

(אני מחסנת ומחוסנת לחצבת אבל לא לשפעת)

יש דרךoo

לעלות תועלת הגיונית

בימינו לא צריך לבחון סטטיסטיקות רחבות

המידע כולו בחוץ

התקשורת הרשמית מזמן אינה מקור המידע אלא אנשים פרטיים ע"י רשתות חברתיות

נזקים ממחלה הם ישירים

אי אפשר לדמיין שמשהו אחר יצר אותם

אבל נזקים מחיסון קשה לקשר באופן ישיר

כי הם יכולים להיות קשורים ויכולים שלא

לדוגמא

2 ילדים שלי היו חולים באבעבועות (טרום ימי החיסון) לשניהם מעבר למחלה הלא נעימה הזו

זה הסתבך (דלקת ריאות, אישפוז / דלקת עיניים חריפה, פסע מפגיעה בראייה)

אני הייתי חולה בשפעת a והתסמינים הזיקו לחיי חודשים ארוכים אחרי

לעומת זאת חיסונים אף פעם לא הזיקו בצורה ישירה (גם לא עקיפה אבל אי אפשר לדעת בוודאות)

אחרי שחוויתי נזקים גדולים ממחלות שיש להם חיסונים

אני לא רוצה לנסות את זה שוב

לכן מאז אני מתחסנת נגד שפעת

גם אם יש לחיסון מחיר (נסתר) זה בלי השוואה למחיר של מחלה שמסתבכת 

המדגם שלך מאוד מאוד קטןנעומית

ומוטה.

את מדברת על החוויה האישית שלך (ושל ילדייך).

המידע ברשתות החברתיות הוא ממש לא סטטיסטי. גם כי הוא מותאם למשתמש (אם את מתנגדת לחיסונים תקבלי הרבה מידע כזה, ואם את תומכת נלהבת תקבלי מידע אחר).

וגם כי לא כולם יבחרו להעלות כל מידע. כלומר, גם אם אני חושבת שנפגעתי משמעותית מחיסון קורונה אני לא אעלה את זה, כי אנשים יחשבו אותי למשוגעת וקונספירטיבית.

ואם אשתף מידע על חיסוני חצבת וכמה שזה חשוב, אני אציג דעה פופולרית שככל הנראה תזכה להסכמה.

ולכן המידע מוטה, ומוטעה.

ועוד משהו, ברור לכולנו שמפתחים חיסונים יותר מאשר תופעות לוואי שלהם.

זה לפעמים מאוד מעגלי, הורה חושב שיש תופעת לוואי משמעותית לחיסון, הוא מגיע לרופא עם המידע הזה. והרופא אומר שזה לא קשור לחיסון. אז המידע בכלל לא נאסף (!)

בניגוד לילד שחולה בחצבת, שאז המידע נשמר בצורה קפדנית ומפורסם לציבור.

בנושאים כאלה, שהחשיבות העיקרית היא האחוזים הקטנים (לא כולם נפגעים מהחיסון, ולא כל הלא מתחסנים חולים ומתים מחצבת). המידע הסטטיסטי לא יכול להיות חוויה אישית וגם לא מדגם מצומצם.

ומדגם סטטיסטי שנאסף באופן מהימן אין לנו.

תלויoo

מה חשוב לך בחיים

לי חשוב ה80%

על פי עקרון פארטו

כלומר השוליים לא חשובים לי

אם יש נזק בשוליים הוא לא מספיק חשוב

הניסיון האישי שלי מראה שהנזק ממחלות אינו בשוליים

אחרת לא הייתי חווה אותו בצורה משמעותית

המידע שמגיע מאנשים אמנם לא נקי

אבל מידע שאפשר לפרש אותו לכמה כיוונים הוא גם בשוליים

מידע חד משמעי הוא ב80%

גם סטטיסטיקות שנאספות בצורה מקצועית יכולות להיות מוטות בגלל מטרה ראשית של המחקר

וגם המידע הזה צריך להיבדק

המידע שלי מבוסס על מדע+ בדיקת הדרך שהמדע עשה+ ניסיון שלי וניסיונות של אחרים שנשמעים אמינים

סבבהנעומית

אבל בכל מקרה זה בשוליים

גם נזק ממחלות וגם נזק מחיסונים.

או שזה לא אותה רמה של נזק.

(מוות ממחלה לעומת אי נוחות מחיסון, האחוזים לא משנים אלא הערך בכל אפשרות).

ומאמינה שכל אחד צריך לעשות מה שהוא חושב.

גם אני מחסנת לרוב.

אבל זה לא בגלל מידע סטטיסטי טהור. אלא כמו שציינת, אסופת מחשבות ורעיונות (ולחץ ציבורי וחברתי) 

כשמחשבים סיכוןoo

יש את ההסתברות ויש את ההשפעה (נזק)

אם הנזק לא גדול

הסיכון לא יכול להיות משמעותי

ההסתברות להינזק ממחלה הוא כמעט 100% כי כמעט תמיד יהיו תסמינים כלשהם

הנזק יכול להיות קטן עד קריטי

ההסתברות להינזק מחיסון בינונית (כי לא כולם חווים תסמינים)

השפעה קטנה עד בינונית וגם היא לא בהכרח קשורה לחיסון 

אבל את מתעלמת מאחוזיםנעומית

את מחשבת באופן חלקי.

אם הסיכון להינזק מחיסון הוא 1/1000 אבל המשמעות היא מוות

אם הסיכון לחלות במחלה ולהוציא שבוע מחלה הוא 1/100

והסיכון לחלות ולמות כשהחיסון היה יכול למנוע את המוות הוא 1/100000.

אז לא בהכרח שווה להתחסן.

(לא מתכוונת קונקרטית לאחוזים הנ'' ל, אין לי מידע בכלל. רק כדי להדגים).

בקיצור ולסיכום, חסר הרבה הרבה מידע כדי להגיע לאיזו שהיא הבנה סטיסטית. (וזה מה שהתכוונתי לכתוב מההודעה הראשונה. ותו לא) 

הבעיהoo

עם נזק של חיסון

שאי אפשר להוכיח שהנזק הגיע ישירות ממנו

גם אנשים שמתו סמוך לחיסון לא בהכרח מתו ממנו

אבל נזק ממחלה הוא ישיר

רואים את הסיבוך/ ההדרדרות רגע אחר רגע

לכן הסיכונים אינם ברי השוואה סטטיסטית

כי ייתכן שהסיכון למות מחיסון הוא אפס

אם 1000 איש מתחסניםנעומית

ו900 מתים למחרת

עדיין אין דרך להוכיח?

סביר שיש סיבתיות.

ואגב,

זו הדרך להתעלם מהנזקים של החיסונים, פשוט לא לבדוק מתאם.

כמו שאת אומרת, צריך להתאמץ כדי לבדוק הקשר סיבתי: להתחשב במשתנים מתערבים, נתוני רקע, קבוצת ביקורת, מדגם גדול מאוד.

ולכן קל מאוד לא לבדוק, או גרוע מכך להתעלם מהמידע. (כמו המעגליות שציינתי בדיווחים על תופעות לוואי של חיסוני ילדות).

ובדיווחים על מוות ישיר ממחלה לא צריך בכלל להתאמץ. ילד - אין חיסון - חצבת - מוות.

לכן סביר שיהיה מידע חסר.

זו הטיה סטטיסטית. 

אםoo

זה היה קורה

החיסון לא היה משווק

כי אין דרך להסתיר את זה

וכמו שכתבתי המוות זה לא האישו בחיסונים אז גם אם זה כן קשור וזה קורה בשוליים

יותר חשוב למנוע תחלואה קשה

לא רק למערכת אלא גם לאדם הפרטי שחייו יכולים להינזק קשות מתחלואה קשה

וגםoo

המטרה העיקרית של החיסונים היא לא למנוע תמותה אלא להפחית תחלואה (צמצום אשפוזים ופניה לגורמי רפואה)

וזה הסיכון הראשי

מחלה קשה סיבוכים ותופעות לוואי

סטטיסטיקות של אשפוזים נותנות תמונה די טובה של עלות מול תועלת

של חיסונים

לגבי כל המחלות

סטטיסטיקה של מות אולי מטלטל יותר אבל זה לא האישו המרכזי 

זה לא נכון שהמידע לא נאסףמרגול

אם כך היו עושים סטטיסטיקות… אבוי לנו.

ומי אמר שאין מידע סטטיסטי שנאסף באופן מהימן?

בשביל למצוא שחיסון x גורם למחלה y, בצורה מהימנה עם סטטיסטיקה נכונה, צריך לבחור את המדגם באופן בלתי מוטה.

(למשל- אם נקח למדגם רק את מי שהלין על תופעות לוואי מהחיסון- יש פה הטיית בחירה.)

בגדול בשביל לבחור מדגם תלוי מה בדיוק את מחפשת (נניח את יכולה לצמצם את המדגם לילדים עד גיל 10), אבל בגדול את לא אמורה לדעת על מה קרה למדגם שלך אחרי החיסון. הוא צריך להיות די זהה, למעט העובדה שחלק חוסנו וחלק לא.

אח"כ את עוברת על התיק הרפואי שלהם אחורה, או שאת ממשיכה לעשות בדיקות אקטיביות למשך זמן מה מרגע החיסון (נניח בודקת שנתיים שלוש קדימה).

אח"כ את משווה בין התיקים הרפואיים, בודקת אם יש קורלציה בין משתנים, ואז גם מבררת אם הקורלציה מעידה על סיבתיות או שיש לה הסברים אחרים. (האם לילדים חולי סרטן נושר השיער בגלל הסרטן? יש קשר בין מחלת הסרטן לנשירת שיער אבל זו לא הסיבתיות. הסיבתיות היא הכימותרפיה).

כלומר, נניח וילד חוסן כפעוט. ואחרי זמן מה הוא מאובחן חלילה עם אוטיזם. זה לא משנה אם נרשם שהגורם לאוטיזם הוא החיסון או לא. מה שמשנה זה שנוסף תיק רפואי שיש בו גם חיסון וגם אוטיזם שאובחן לאחר מכן.

ולכן, אם מדובר על תופעת לוואי משמעותית, היא בהכרח תירשם בתיק הרפואי. ולכן גם תהיה חלק מהסטטיסטיקה.

(אפשר לדבר גם על תופעות לוואי פחות ניכרות. נניח אולי חיסון לחצבת גורם להחלשה של משהו אחר ואז יש יותר נטייה לפתח דלקת ריאות. נניח. לא צריך שכשהגעת עם הילד לרופא הוא יכתוב שיש דלקת ריאות בגלל החיסון. מספיק שרשם שמצא סימפטומים של דלקת ריאות.

ויותר מזה, צריך שמי שבודק את המדגם, לא יהיה מודע למטרות הניסוי. כי אז יש הטייה. גם אם זה מדגם שבודקים אקטיבית, אז אומרים לכך וכך רופאים לעשות בדיקות תקופתיות שמבררות על המחלות האלו והאלו. בלי שהם ידעו על חיסונים. ובלי שהם ידעו מי חוסן ומי לא. מבינה?)

בדיוק במיוחד השורה האחרונה שלךמים עד נפש

זה מה שניסיתי להגיד. גם אם יש לחיסון מחיר נסתר זה בלי השוואה בכלל למחיר של המחלה ואת זה צריך להפנים

תמיד צריך לשאול מה האלטרנטיבהמים עד נפש

זה לא שהמציאו חיסונים כדי לקחת כמו סוכריות, זה כי המחלה גורמת לתחלואה מאוד קשה וגם למוות. אז זה או זה או חיסון, שגם אם יש לו תופעות לוואי (ופה כבר פירטו לך אחרות) זה עדיף פי אלף מאשר למות או לחלות בתחלואה קשה שזה נגרם ישירות דווקא מהמחלה.

כן כמו בקורונה, אנשים שכחו שהייתה פה מגיפה והיו גופות על גבי גופות שמתו מהקורונה ואז באו החיסונים שגם אם הם לא מושלמים או יש תופעות לוואי מה עדיף? למות מהקורונה עצמה?! איזה הזייה זה באמת. כאילו אנשים לא חושבים רגע מעבר ובגדול שכל העניין הוא למנוע מוות ותחלואה קשה שזה מוכח שנגרם מהמחלה ואת זה לפחות רוצים למנוע.

זה לא שאנשים  לכיף שלהם רצים לקחת חיסון כל יום סתם ככה כי זה פאן להם וכיף כמו לקנות שייק. אז לחשוב מעבר ולהבין את זה זה אחד הדברים החשובים שיש.

אה ולמנוע מוות מחצבת זה משמעותי מספיק. כי נגיד אם ילדים מתו לע משכחה ברכב גם על זה צריך לעלות מודעות או מבליעה של בלון או חפץ קטן וכד, אז כאן לפחות מנסים לעלות מודעות על משהו עכשווי שכאן בהווה הוא רודף אחרי הילדים של כולנו. ואנחנו יודעים מה לעשות בדין רודף נכון? יודעים כבר שהקם להורגך השכם להורגו אז לפחות נמנע את זה מהילדים שלנו. ברור שגם משאר הסיבות צריך להישמר, זה לא בא לבטל אותן אלא להתמקד רגע בחצבת שהיא מגיפה שמתפשטת והורגת כרגע בהווה.

הכל טוב ויפה כל עוד אנחנו בתנאים נוחיםמים עד נפש

אבל כשיש פיקוח נפש מיידי ואחד אחרי השני 11 תינווקת קיפחו כבר את חייהם צריך לעזוב בצד את הכל וקודם כל להציל ולהינצל. כמה שיותר.

וכותבת גם לך מה שכתבתי קודם, אני בעצמי עברתי לחסן אחרי שהייתי לא מחסנת מ"אידיאולוגיה" או הבולשיט הזה. מאוד האמנתי בעצמי וחשבתי שאני בעצמי גאונת הדור ויודעת ומבינה מה שכולם לא ואמרתי למה לחסן את הילדה שלי בכלל, אבל תודה לאל התפקחתי והיום אני מחסנת. וכמוני מכירה עוד, וגם מהצורה שאני או אחרים כותבים שאת קוראת לה גוועלד זה לא מרתיע אותי כי אני יודעת בצורה ישירה מכמה וכמה נשים שכתבו לי בפרטי שבזכות אותו הגוועלד שאת קוראת לו הן חיסנו לחצבת! אז אני מבחינתי את שלי עשיתי. תקראו לזה איך שאתם רוצים גוועלד או גרוב או סימני קריאה מה זה משנה, אני רוצה להעלות מודעות ולהציל אפילו עוד תינוק אחד שההורים שלו יקחו אחריות ויצילו אותו ויחסנו אותו. אז יופי יש כאלה שלא טוב להם בעין סימני קריאה וכל הPC נו פסדר מה אני אעשה, כל זה יפה ומתוק במצב רגיל אבל לא במצב סכנה ממשית עכשווית, וכן אני אצעק ואדבר בצורה הכי ישירה שיש שבאים כמו מחבלים חו (בהשוואה לחצבת עצמה) לקחת חיים אז אני לא אנהל שיח "רגוע" אלא אצעק ואולי הצעקה שלי תגרום למישהו לשמוע ולהציל את הילד שלו. 

ובלי קשר מותר גם להתבטא בצורה לא הכי נחמדה כאשר יש תסכול וכעס אמיתיים ובטח כאשר יש רצון להציל.

זה לא עניין של גישה נחמדה או לא.מרגול

יותר מזה, יכול להיות שבאמת יש אנשים שהצורה לגשת אליהם היא בגוועלד כזה או אחר. יש אנשים שזה מה שתופס אותם ולזה הם מקשיבים.

אני לא כזאת. אני בדיוק להפך. אם מישהו אומר לי על משהו שהוא טוב מוחלט או רע מוחלט, אני ישר סקפטית. כי במציאות, אין כמעט טוב ורע מוחלטים. אם מישהו יגיד לי לא לחשוב ולהפסיק להטיל ביקורת, אני רק אטיל יותר ביקורת.

הרעיון הוא, שיש אנשים שהגישה הזאת פשוט מרחיקה אותם.

היא מגדילה להם את הרעיון הזה של "שוטפים לכולנו את המוח עם לחסן".

מבינה?

אותי למשל, אם את רוצה לשכנע בנושא מסוים, צעקות לא יעזרו. אבל לשבת ולהוכיח למה לפי הנתונים אמנם לא מושלם אבל יש יתרון עצום עצום עצום ללחסן, ויש סכנה ענקית בלא לחסן (שעולה על הסכנה של תופעות הלוואי), זה הרבה יותר ישכנע.

(נגיד אני לגמרי מתחסנת. ואני יודעת מראש למשל שלהרבה חיסונים יש תופעת לוואי של אדמומיות במקום ההזרקה. אבל ברור שהאדמומיות הרגעית מתגמדת בעיניי לצד הסכנה בלחטוף פפילומה… אז החיסון לא מושלם, נכון, אבל צריך להבין שגם אם יש מקרים ש… עדיין יש עדיפות מובהקת ללחסן)

נכון מה שאת אומרתמים עד נפש

ובעיניי צריך להיות מקום לשני הצורות, גם לצורה הזאת של הבעת תסכול וכעס בלי פילטרים כמו שהנפש מרגישה וזהו. וזה דבר ראשון עושה את שלו למי שכן לוקח מזה כמו שכתבתי שקרה ודבר שני טוב גם למי שפותח שרשור ורוצה להתבטא בחופשיות שלא יצטרך לחשוב שבע פעמים לפני כל מילה שהוא כותב כי יש עיקר ויש טפל.

וזה הכי נסבל בעיני סימני קריאה או מילים מפורשות ולא רק הכל בעדינות אובר וכאלה, אני בכלל לא קוראת לזה גוועלד ולא צעקות זה הייתה הגדרה שלך ועוד שאמרו על סימני קריאה, אני לא רואה את זה ככה אפילו אלא פשוט ישירות בלי פילטרים שלעיתים אפילו נצרכת כמו כאן. אבל מבינה מה את אומרת שיש גם אנשים אחרים וואלה מקבלת אבל חשוב שיהיה במה גם  לזה ולא להשתיק לא את מי שרוצה להתבטא ובטח לא את מי שרוצה ככה להעלות למודעות כי וואלה זה נושא כואב שלוקח חיים. זה כמו שיצפו לכתוב ברוגע על הטבח של שביעי באוקטובר יום אחרי... מישהו יכול לעשות את זה בכלל?

אני חושבת שהעניין הוא שהשרשורים ממש חוזרים על עצמםרקלתשוהנ

הם נהיים כל פעם שרשורים ארוכים מפלצתיים, עם המון אמוציות רעות משני הצדדים.

אף אחד לא משתכנע, זה רק גורם להשלכת רפש אחד על השני עד שחייב לנעול את השרשור.

זה לא שמחקו שם את השרשור בגלל הנושא, פשוט אחרי כמה זמן עצרו אותו לפי שיהפוך לעוד אחד מאותם שרשורים שמספקים יותר במה לעצבים מאשר למיד/נתונים/היגיון/החלפת דעות/דיון.

בשרשור הזה ספציפית נעלנו לא רק בגלל זהיעל מהדרום

לק"י

אלא כי מדובר פה על מקרה רגיש של פטירת תינוק מהמשפחה של פותחת השרשור.

לא מדובר בדיון תיאורטי בלבד (שגם אז צריך לדעת איך להדיין בצורה מכבדת).

(ואם לפותחת השרשור יש בעיה, היא מוזמנת לפנות אלינו בעצמה.

ובכללי למי שיש השגות על הניהול שלנו, נשמח להדיין איתה באישי. אנחנו משתדלות להיות קשובות).

יש לי שאלהמים עד נפש

שואלת באמת מרצון להבין. איך לדעתך מרגישה אישה שפתחה שרשור מיוזמתה שקשה לה שמבקשים להתפלל על תינוק שלא חוסן מהמשפחה שלה ושהוא חולה מאוד ויש בה גם כעס, ואח"כ היא כותבת שהוא נפטר כמה שזה מזעזע ועצוב ושעדיין יש בה כעס, ואז נועלים לה את השרשור.

באמת אם זאת הייתי אני הייתי מתחרפנת. כאילו מה? לי אסור לקבל במה? שאני פורקת כאן לפחות כמה קשה לי ועוד דווקא שזה קרוב אליה, אז איפה היא כן תקבל במה? למה דווקא לה נעלו? מה זה בכלל לנעול וכאילו להשתיק דרך להגיב לה וכאילו להשתיק אותה? עכשיו ברור שלא לזה התכוונתן אבל תחשבי רגע בכנות על השאלה שלי. כי בעיניי זה יכול להיות עוול גדול לאותה פותחת, והלוואי שאני טועה והיא בסבבה עם הנעילה, אני לא הייתי אם זו הייתה אני.

ורק שיהיה ברור שאני חושבת שעשיתן הכל מכוונה טובה כן... רק בעיניי צריך לחשוב פה מעבר ולראות גם מה עיקר ומה טפל כמו שכתבתי בהודעה שלי

היא מוזמנת לפנות אלינו ולהגיד לנויעל מהדרום

לק"י

מדובר באשה בוגרת, ולא בילדה קטנה שצריכה הגנה.

הסברתי פה את הסיבה. הסיבה היא לטובתה של הפותחת.

למרות שמצד האמת אנחנו לא חייבות לתת הסברים לכל שיקול שלנו. 

זה הענייןמים עד נפש

שאת החלטת שזו טובתה של הפותחת. אבל לא שאלת אותה ישירות. אם כבר אז זה כמו ילדה קטנה ולא אישה בוגרת.

כי היא פתחה שירשור נכון? אם הייתה רוצה שינעלו הייתה אומרת לכן.

אז מה זה אם לא להתייחס אליה כאל ילדה קטנה ולהחליט בשבילה אפילו שהיא עצמה החליטה אחרת?

נכון כתבת שמדובר באישה בוגרת ולא בילדה קטנה שצריכה הגנה? נו, אז למה אתן מגינות עליה לדעתכן ונועלות לה את השרשור? הרגע כתבת שוב שזה כדי להגן עליה אז לא הבנתי זה בדיוק זה...... והיא עצמה פתחה שרשור כלומר היא אישה בוגרת שרצתה ובחרה בזה. ולא ילדה קטנה שצריכה שינעלו לה ויגנו עליה מעצמה, לא?

ושוב הלוואי שאני טועה והיא סבבה עם זה, אם זו הייתי אני ככה הייתי מרגישה. ולא, לא הייתי פונה למי שנעל אותי כי הייתי מרגישה שלא יעזור כלום או שהייתי מרגישה בלי כוחות נפש כרגע גם להיות בשיא העצב והתסכול על התינוק שנפטר לע וגם להכיל את הנעילה הזאת אז לא לא הייתי פונה. ולא הכל כזה PC כל הזמן וצריך לראות מעבר של עיקר וטפל. אבל זכותכן תעשו מה שאתן רואות לנכון. אני פתחתי כאן בתקווה שכאן לא ינעלו ולא יערכו או ימחקרו אותי ולפחות זה קורה טפו טפו שימשיך ככה

אין לי עניין לדון פה בנושאיעל מהדרום
לק"י

אני רק אכתוב שוב- שלדון בנושא אישי על האם היו בסדר או לא, זה חוסר רגישות (בדיוק כמו שאני אכתוב, שאמא שלי נפטרה מסרטן, ויתפתח דיון- האם זה בסדר הטיפולים שהיא עשתה, ולמה היא מתה וכו').

ושוב- לנו יש את השיקולים שלנו. אם למישהי יש השגה- שתדווח ונדון בפרטי.

מפה והלאה אני לא אגיב פה בלי נדר.

אולי לא תעני כמו שאמרת אבל רוצה לשאולמים עד נפש

נכון יש את הניק האנונימי כדי שממנו יכתבו נושאים אישיים? אז זה לא מה שהיא עשתה? היא כתבה באנונימיות ולא מכירים אותה או את המשפחה אז זה לא חוסר רגישות כי לא מכירים אותם בכלל. ואולי זאת הייתה הבמה היחידה שלה לפרוק דווקא כי יש אנונימי ובחיים האמיתיים היא לא יכולה בכלל?

וזה שונה הדוגמא שנתת כי אמא של מישהי שיודעים מי היא והיא בוחרת לחשוף את הסיפור זה לא לשון הרע או חוסר רגישות כי היא עצמה בחרה בזה לא מהאנונימי. ומי שמשתמשת באנונימי זה בדיוק כדי שלא ידעו והכל נשמר על פרטיות אז אין כאן חוסר רגישות שאנחנו בכלל לא יודעים מי הם.

אבל חוץ מזה יש כאן עוד משהו  חשוב למה זה לא מקובל לכתוב שהורה שנהג בחוסר אחריות הוא לא בסדר? בסך הכל היא תיארה שבגלל ה"אידיאולוגיה" לא חיסנו והיא יודעת את זה ממקור ראשון כי זאת המשפחה שלה וההודעות שהיא ציטטה אז היא אומרת שבגלל זה לא חיסנו אותו והוא נפטר. עכשיו למה זה לא בסדר להגיד שכן, הם היו לא בסדר?

אי אפשר לומר על הורה שלא חגר את הילד שלו שהוא היה לא בסדר אם הייתה תאונה והילד נפגע קשה בה חו?

אי אפשר להגיד שהורה היה לא בסדר אם עשה כל דבר אחר שהוא במאת לא בסדר? אז מה כן מותר להגיד?

צריך עכשיו ללטף גם את מי שטעה כדי שאחרים ימשיכו עוד לטעות ולתת לו לגיטימציה? אבל את מי שרוצה לזעוק את זה אסור לתת לו לגיטימציה? מה עם התינוק עצמו, מי יתן לו לגיטימציה להגיד שהוא היה רוצה לחיות? זה מאוד קשה לי הדבר הזה

זה מה שדיברתי על עיקר וטפל, איפה נותנים מקום לרגישות דווקא למי שפגע או חשב אחרת לצורך העניין אבל למי שהיא עצמה כואבת על המקרה ממקור ראשון ולמי שהם עצמם נפגעים חלילה אומרים שזו חוסר רגישות ואני לא מצליחה להבין את זה

הסירי דאגה מליבךיעל מהדרום

לק"י

פותחת השרשור הודתה לנו על הנעילה.

אז אפשר להירגע והכל בסדר.

תקשיבי שנרגעתי באמת!מים עד נפש

תאמת ממש דאגתי לה, אני שמחה לשמוע שהיא הודתה על הנעילה!! 

אז אני יודעת באופן אישי וישיר שישמים עד נפש

כאלה שכן משתכנעים וכן חיסנו דווקא בגלל השרשורים האלה. ולא מעט. כמו שכתבתי כבר.

לכן כן יש במה בעיניי להעלאת המודעות גם בצורה הכי נורמלית הזאת שאנשים אשכרה מביעים כעס מוצדק ותסכול מוצדק כמו זו שכתבה על תינוק מהמשפחה שלה!! וגם אני כאן כי הגיעו מים עד נפש באמת, וכן, אולי לא מפרסמים בריש גלי אבל בוודאות חיסנו כמה תינוקות דווקא בגלל שרשורים כאלה והעלאת המודעות. בדוק

חייב להגידפשוט אני..

שדווקא בפורום הזה אני שמח שסוף סוף יש שרשור עם חיים

עברו שנה וחצי מאז השרשורפלצת האחרון כאן, עם 310 תגובות... ואני תמיד סקרן לראות מתי השיא יישבר 

תביא רעיון לעוד שרשור מפלצתי אפתח בשמחהשושנושי

אפשר אולי לשחזר את ההיסטוריה,

באיזה נושא עסק השרשור מלפני שנה וחצי?

חייבת לשלוח את בעלי לשרשור הזה. יש שםשושנושי

כלכך הרבה מידע מחכים.

יש דבר בסיסי שאני לא מבין אצל מתנגדי החיסוניםנפשי תערוג

שאדם מהם מגיע לקריסת מערכות או קרוב לכך

הם כן מסכימים להתפנות לבית חולים

איך מחליטים על איזה חלק מהרפואה כן לסמוך?

ובבית חולים מזריקים להם תרופות שמסוכנות כי כמה מאשר החיסונים, וזה פתאום בסדר

היתה כאן פעם מישהי, שטענה שהיא מודה שברפואתהסטורי
חירום המערכת מועילה ולכן במקרה חירום היא תפנה לבית חולים, אבל בסטנדרט, הרפואה רק דוחפת לנו דברים שלא צריך.

(לא לזרוק עגבניות, זו לא דעתי. בעייני זו דעה מגוחכת. אני גם נמנע מלתייג כי הרבה זמן לא ראיתי איתה כותבת, אולי קיבלה שכל...)

אם זה בסדר רוצה לצרף סרטון בנושא עם גיסי המוכשר נגמרו לי השמות

ודאי שזה נושא חשוב מאוד וכבד משקל, רק כדי קצת להרים לכולנו את מצב הרוח רוצה לצרף את הסרטון הזה:

אנדרדוס המעולים עשו לפני 5 שנים בערך (בקורונה) את הסרטון הזה "אח שלי מתחסן" על משקל "אח שלי מתחתן" וזה פשוט סרטון מעולה אז חשבתי שזו הזדמנות לצרף אותו כאן לנושא

(החתן בסרטון הוא גיסי המוכשר 👑)

כאן:

ב"ה שיהיו רק בשורות טובות ובריאות איתנה לכל עם ישראל 🙏

חחחח איך צחקתי מהסרטון הזהשושנושי

תודה לך ששמחת אותי

איזה כיף לשמוע 🙏נגמרו לי השמות

שתמיד תצחקי ב"ה 🌸

חחחח חזק!!מים עד נפש

דווקא עשה לי טוב לראות!! חחחח גמר אותי שחתמו על הצהרת בריאות במקום כתובה חחחחחחחח איזה חזק!! 

לא קשור לפורום- שעורה בעייןמפלצתקטנה

קמתי ביום ראשון עם שעורה בעיין ימין  בעפעץ העליון. הכל אדום וכואב מאוד. התנפח לי גם באיזור של השעורה. היום קמתי בבוקר לנפיחות גם בעפעף התחתון. (לא אדום רק נפיחות).

הייתי אצל הרופא ביום ראשון נתן לי משחה ואמר לי לנקות עם מגבונים יעודיים ולעשות קומפרסים.

וכלום לא עוזר

הפוך

זה יותר כואב יותר אדום ויותר נפוח

ניסיתי לקבוע שוב התור והרופא התקשר אלי ואמר לי שאני צריכה  להמשיך באותו טיפול וזהו.

מה לעשות?

כמה זמן זה לוקח?

יכול להיות 4 ימים והמצב רק מחמיר ברמה שקשה לי לפתוח את העיין?

סיוט

השאלה שאני הייתי שואלמשה

מה קרה בשבת שאת מפחדת לראות?

הייתי מנחש בצד המשפחתי.

לא חייבת לענות בפורום כמובן. אבל בגדול מחלות באות כדי "לשמור" עלינו מדברים שאנחנו צריכים "עזרה" כדי להתמודד איתם. 

מעניין. לא יודעת לענות סה"כ הכל היה רגילמפלצתקטנה

בעלי והילדים הלכו לבית הכנסת ואני קראתי ספרים.. אבל בהחלט מחשבה עבורי

אם יש רופא בקהל- האם אנטיביוטיקה בכדורים "ציפוויט" יכולה לעזור? יש לי בבית

לא שאני מתכוונת לקחת בלי אישור מרופא

(או שכן)

יש לי לא מעט חומרים מהמזרח אם את רוצהמשה

לא שייך להעלות לפה כי זה סוג של לפרסם וגם כי אין לי כח לויכוחים עם @פשוט אני.. .

תודה. אני מאמינה ברפואה קונבציונליתמפלצתקטנה
שוב תודה
מחלות לא באות כדי לשמור עלינופשוט אני..
הן באות כי יש בעולם חיידקים, וירוסים, פטריות, נבגים, אמבות, שינויים גנטיים, תקלות במערכת החיסון, הצטברות חלבונים, אנטרופיה, ועוד כמה מאות או אלפי סיבות לאינספור מחלות שקיימות בעולם.

אם למישהו יש שפעת, הגוף שלו לא מנסה לשמור עליו, הגוף שלו פשוט נחדר על ידי נגיף שמשבש את פעילותו ופוגע בו.

באותה המידה אפשר להגיד שאם מישהו ספג קליע של אקדח, זה כי הגוף שלו רוצה לשמור עליו שלא יהיה לו עודף דם. או אם מישהו ספג פגיעה מפגוש של מכונית, הגוף שלו רוצה לשמור עליו מפני עצמות שלמות.

העובדה שאת הקליע ואת הפגוש רואים בעין ואת החיידקים לא רואים, לא אומרת שהמהות שונה בהקשר הזה. זה הבדל טכני בגלל הגודל של הגורם הפוגע, אך אם אתה לא רואה את החיידק זה לא אומר שיש פה איזה כוח מיסטי ומסתורי.

זה הפוךמשה

קודם כל יש חיידקים וכל מה שאתה מתאר.

כשיש מערכת חיסון מתפקדת הם נשארים בחוץ. כשיש חולשה - הם נכנסים פנימה.

אין הגנה מושלמתפשוט אני..

מערכת החיסון עובדת 24/7 בסינון מיליוני גורמים שחודרים לגוף בכל יום. יש פתוגנים כל כך חזקים, שאף מערכת חיסון לא יכולה לעמוד בפניהם, בחלק מהמקרים היא תצליח לחסל אותם אחרי שכבר גרמו למחלה ולסבל ובחלק מהמקרים זה ייגמר במוות (למשל וירוס הכלבת יהרוג תוך ימים גם את האדם הבריא ביותר בעולם).

הבעיה היא לא תמיד חולשה של המארח, אלא העוצמה של התוקף.

גם אפוד קרמי יכול להיחדר על ידי קליע, האם זה אומר שהייתה לו חולשה? שהוא רצה להיחדר בשביל לעזור לתקן משהו?

ואם באמת יש מערכת חיסונים חלשה מאיזו שהיא סיבה, אז היא חלשה בכל הגוף. אותם הנוגדנים שהיו אמורים להגיע לכבד אך לא הגיעו בזמן או בכמות מספקת, לא יגיעו גם אל העיניים וגם אל הריאות.

אין דבר כזה שהמערכת החיסונית חלשה דווקא באיבר מסוים. אם היא חלשה אז עוד ועוד פתוגנים יצליחו לחדור, הניסיון להגיד כאילו החדירה תהיה דווקא לעין כי יש קשר למשהו שלא רוצים לראות, מנותק לחלוטין מהדרך שבה המערכת עובדת.

המערכת לא יודעת לקרוא את המחשבות שלנו ולעשות שביתה דווקא באיבר מסוים בהתאם לרגשות והמחשבות שלנו באותו היום.

אני חושבת שהוא התכוון למשהו רוחני יותרמפלצתקטנה
הולכת לעשות עוד קומפרסים בינתיים ..סיוט ורופא מעצבן בטירוף אולי אקפוץ מחר לשיבא 
..פשוט אני..

א. רופא עיניים יידע לעזור

ב. מאוד מאוד סביר שרופא המשפחה לא טועה. אני לא במקום של להגיד אם הוא צודק או לא, אבל אם את לא מרגישה בטוחה - אל תהססי ללכת לרופא עיניים.

הייתי אצל רופא עיניים לא רופא משפחהמפלצתקטנה

אני פשוט לא מבינה למה אחרי 4 ימים של כאבים אודם ונפיחות (אני לא יוצאת מהבית מרחמים על אנשים שצריכים לראות את זה) אין שיפור! הפוך המצב רק מחמיר

בשביל זה אלוקים ברא עבורנופשוט אני..
את המצאת המאה ''סקנד אופיניין'' ☺️

תלכי לרופא אחר, ספרי לו מתי זה התחיל, מה אמר ומה רשם הרופא הקודם, כמה זמן עבר, והוא כבר יבין האם זה נורמלי או שדרוש טיפול אחר.

אני אישית *הרבה מאוד פעמים* לא סומך על רופאים. במצב כזה אני הולך לאחד אחר, עד שאני מקבל תשובה לשאלה.

סליחה שנפלתי עלייךמפלצתקטנה

גוגל אומר שאין הרבה מה לעשות חוץ ממה שהרופא עיניים אמר לי לעשות.

אבל אחרי החוסר סבלנות שלו מחר אני אלך להתייעצות בתל השומר

מניסיון הם טובים כי הם תמיד מתייעצים עם מלא רופאים . ככה קשה יותר לטעות.

אבל אם מישהו יודע לגבי הציפוויט אשמח

קרה לינ55

בדרך כלל זה יורד אחרי כמה ימים. אם לא אז תחזרי לרופא עיניים. אצלי זה נמשך חודש. ואז הרופאת עינים שלי שלחה אותי לרופאת עיניים מנתחת. ממש. היא הרדימה את המקום ופתחה וניקתה ואחרי זה תפרה תפר אחד. לא רוצה להלחיץ אבל זה לפעמים מתפתח לכזו דלקת כך שאין ברירה אלא לפתוח בכירורגי. יש לזה שם ברפואה לא זוכרת מה.

זה לא כואב ולא כלום. גם לא התפר. לא נשארה לי צלקת

שיהיה בהצלחה 

תודה על התשובהמפלצתקטנה
מקווה שזה יעבור. אין לי בעיה לעשות את הניקוז הזה. הבעיה זה לסבול ככה חודש.. מקווה שיעבור בימים הקרובים
בטח שהמערכת יודעת לעשות את זהמשה

הרופא בקופת חולים יודע להתערב פיזית בגוף כדי לרפא את  הסימפטום. הוא לא יודע לרפא את המחלה מהקצה שלה.

למען הסר ספק: אני לא נגד ללכת לרופא כשחולים. זה בסדר. וגם לקחת תרופות זה בסדר וצריך. אבל יש עוד אפשרות שיכולה למנוע את המחלה או לקצר אותה.

אם יש לכם התקף לב, לכו לחדר מיון.

לרפואה המערבית אין מענה להרבה מאוד סוגים של מחלות בעיקר אלרגיות למינהן. הכדורים שלהם (יודע, ניסיתי במשך עשור) פשוט לא עוזרים וגם הניתוח לצריבת האף כדי שלא ינזל גם הוא לא לגמרי עוזר. ושם יש מענה אחר וזה גם בסדר.

לא לרפא את המחלה מהקצה?פשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 18:04

ומה עושה אנטיביוטיקה לאדם עם דלקת גרון? רק מחלישה את הכאב או גורמת לחיידקים להתפרק ולהיספג לעולם שכולו טוב?

ומה לגבי הקרנות שמחסלות תאים סרטניים?

הקרנות זה דוגמא מצויינתמשה

הרפואה המערבית יודעת להשתמש ברעלים ובהקרנות בשביל להרוג את הסרטן יחד עם חצי גוף. היא לא "מרפאת" אותו. היא פשוט הורגת אותו באלימות.

זה בסדר כשאין לנו פיתרון יותר טוב ולמען הסר ספק כשיש סרטן הולכים לבית חולים.

ועדיין - אבל היא לא יודעת להגיד למה פתאום הופיע סרטן אצל אדם ספציפי ולמה באיבר ספציפי.

אנטיביוטיקה קצת חריגה פה ובאמת הורגת את החיידקים. דבר  שהוא במקור תפקיד של מערכת החיסון הבריאה. אני לא נגד כשצריך. אבל פשוט צריך לדעת.

ויש מישהו שכן יודע למה יש סרטן?פשוט אני..

זה שלרפואה מבוססת ראיות עדיין אין תשובה לכל השאלות,

לא אומר שיש שיטה שלא מבוססת על ראיות שיודעת יותר טוב.

ממה שאני מכירמשה

יש לא מעט מידע על 'למה' רגשית קורות מחלות'

רובו סטטיסטי. כלומר, הוא לא 'מדוייק' אבל נותן כיוון לא רע.

וכן. זה עובד יפה. לא ב100% אבל לפחות הסטטיסטיקה שלי היא סביב 80%. דברים שלקופת חולים אין מענה.

יש לך קישור למחקר שתומך בזה?פשוט אני..
לקחת רעיון פסיכוסומטינקדימון

והפכת אותו כבר ממש למיסטיקה.

רגע אחד היא לא רצתה לראות משהו, אולי, המצאנו את זה הרגע, ואז למחרת היא כבר עם שעורה בעין?!

נו נו

אצלידרקונית ירוקה

במצב כזה גיליתי אלרגיה לחומר של המגבונים. החלפתי חברה והכל עבר תוך יום.

שורף לך יותר אחרי הניקוי/ הטיפות?

זה שורף המגבונים!מפלצתקטנה
יכול להיות שזה הסיבה??
כןמשה
חכמת ההמונים!! טובה מכל רופאמפלצתקטנה
עכשיו אני שולחת את בעלי לקנות אחרים
כןדרקונית ירוקה

תחליפי חברה. לי של דוקטור פישר היה טוב

המגבונים אמורים לתת הקלה רגעית

ניסית לשים תה קמומיל?רקאני

מרגיע מאוד

כן. אני עושה קומפרסים עם תיה ירוקמפלצתקטנה
את ממליצה לעשות ספציפית עם קמומיל? 
קמומיל טוב לעיניים124816

גם המגבונים של דר פישר מכילים גם קמומיל.

ללכת למיוןיוסי כ
ברוך ה' הפסקתי עם המגבונים בעקבות ההודעות פהמפלצתקטנה

והמצב השתפר. היום בבוקר הצלחתי לפתוח את העיין.. מקווה שמגמת השיפור תמשך. מאמינה שכן אבל אםלא אז בהחלט אלך למיון. תודה רבה לכולם

טוב לעשות קומפרסיםמאמינה-בטוב
עם ביצה קשה עטופה. היא שומרת על החום יותר זמן ואפשר לעסות איתה את איזור העין כדי לשחרר את החסימה. ממליצה מניסיון
תודה. לקלף את הביצה?מפלצתקטנה
לא. לעטוף אותה בבד נעים כדי היא לא תשרוףרק רגע קט
תודה רבהמפלצתקטנהאחרונה
בעקבות הטרגדיה בירושליםפשוט אני..

אני באמת מנסה להבין,

ללמד זכות,

לחשוב מה הייתי עושה אם מצבי הכלכלי היה אחר (ואני מזכיר שבעבר הוא בהחלט היה אחר)...

ובכל זאת, אני פשוט לא מצליח לתפוס את זה.

איך זה שהורים מחכים 9 חודשים ללידת האוצר שלהם, לפעמים קדמו לזה חודשים או שנים של ציפייה והמתנה, אחרי הלידה הם בכו מהתרגשות, ברכו שהחיינו / הטוב והמטיב, חזרו הביתה עם התינוק החדש ושימחו את כל האחים הגדולים, הסבים והסבתות...

ואז, בגיל 3 חודשים, שולחים את הפעוטות חסרי הישע האלה למקומות נוראיים שכאלה. דירה בבניין עם 55 תינוקות. מזרנים בכל פינה, ילדים הולכים לישון מתחת לאסלה ובתוך ארונות הבגדים.

לפעמים יש מטפלות שנראות מקסימות, ובסוף מתברר שהן מתעללות. ה' ישמור. לא תמיד אפשר לזהות מראש, לצערנו, לא תמיד אפשר לדעת היכן הסכנה.

אבל במקרה הזה - זה כ''כ זועק לשמיים! מטפלת אכזרית יכולה לחייך מול ההורים ולהסתיר את הכיעור הפנימי שלה, אך קירות לא יכולים לשקר! דירת 100 מטרים לא יכולה להתרחב לכדי אחוזה מפוארת, ולהכיל 55 ילדים בצורה נורמלית!

איך 110 הורים הרגישו בנוח לשלוח את ילדיהם למעון כ''כ צפוף, שבו ילדים הולכים לישון בזוגות בתוך ארונות בגדים?

אני לא יודע מה סיבת המוות והאם היא בכלל קשורה להזנחה הפושעת הזאת. אבל מה שלא יהיה, אני פשוט מקווה שמחר בבוקר כל אותם הורים ששלחו את ילדיהם למעונות מוזנחים ומזניחים שכאלה, יבינו את המסר המזעזע.

שאותם הורים ירשמו עוד היום את ילדיהם למקום אחר, גם אם יעלה כמה מאות שקלים יותר.

יהי זכר תינוקות של בית רבן, שנהרגו על קידוש הכסף, ברוך.

תודה רבה, ממש מעריך🙏🏼פשוט אני..
גני ילדים 👦מיטל בן חמו

באיזה גיל הייתן שולחות לגן (אם בכלל) במידה ויש לכן יכולת?

רוצה לשלוח את הקטן לגן בגיל חצי שנה ומתלבטת 

אם היתה לי יכולת הייתי יושבת בביתניק חדש2

עד גיל 3. עם כולם.

בפועל

את הגדול שלחתי בגיל 9 חודשים

אמצעי בגיל 4 חודשים

קטן בגיל חצי שנה.

אם את בבית ואינך עובדת*אשתו של בעלי*

גיל חצי שנה מוקדם מדי לדעתי.

אבל שוב,זה תלוי אם את עובדת או לא.

גיל שנה וחצי - שנתייםנפשי תערוג

זה גיל שהם מתחילים לפתח מיומנויות חברתיות

בפועל הכנסו אותם מוקדם יותר מטעמי עבודה

באיזור גיל שנה וחציניגון של הלבאחרונה

זה שלב שהם מתחילים להיות יותר מודעים לחברה ונהנים יותר ממשחק עם ילדים אחרים בגילם, ובמקביל שלב שבו מתחילים במעון או אצל המטפלת גם ללמד ולעשות יותר דברים. אבל כנראה שנשלח מוקדם יותר כי שנינו עובדים..

אכזבה מהגיסותמיטל בן חמו

בדיוק היום גיליתי ששתיים מתוך ארבעת הגיסות שלי מדברות עלי לא יפה בינן לבין עצמן (ואולי גם באופן כללי). מרגישה תמימה כזו ונשבר לי הלב כי כל מה שאני עושה זה להגיד כמה זכיתי שיש לי משפחה כזו . ובאמת שחשבתי שהן לא הגיסות מהסיוטים כמו שכולם הזהירו אותי לפני שהתחתנתי עם משפטים כמו: "ואי ארבע גיסות זה סיוט. תזהרי" ועוד ועוד. הן חושבות שהכל הולך לי ולבעלי טוב , בפרט לי . שבאתי ממשפחה עם כסף (זו הייתה ועות שלי כי בתחילת הקשר סיפרתי להם שיש לי עזרה כלכלית מהמשפחה והרחבתי), הן בטוחות שאני איזו עשירה שבפועל זה ממש ממש לא ככה. גיליתי שהעיניים שלהן צרות עלי מאוד . שהן ממש מקנאות . העדפתי להאמין באמת ובתמים שהן אוהבות אותי . לא סתם חז"ל אמרו לא לדבר רעות על אחרים אבל גם לא לדבר טובות . כי כך או כך העין רעה הכי גדולה מגיעה מהמשפחה ( בין אם בכוונה ובין אם לאו) משתפת שאני מרגישה ממש שברון לב . 

כואבזיויק
תקבלי תמיכה מבעלך וממי שבאמת מעריך אותך
אגבמיטל בן חמו
עם כל הכאב אני מרגישה שיש פה שיעור חשוב מאוד בשבילי - לא לסמוך על בשר ודם אלא רק על השם יתברך .
לדעתי השיעור החשוב הואהמקורית
לא לשתף במה שיש לך ולאחרים אין, כי לא תמיד יידעו לפרגן. ככה זה כשנוגעים לאנשים במקומות כואבים. באסה אבל מציאות

גיסות לא חסינות מקנאה. גם לא אחיות. על ענייני כספים ועזרה, לא רואה סיבה לשתף אף אחד. בטח אם זה לא סימטרי. את לא אשמה שיש לך כמובן, ב"ה ושיהיה לבריאות, אבל אל תסמכי יותר מדי על אנשים סביבך שישמחו במה שיש לך ולהם לא

ממש כך , צודקתמיטל בן חמו
באמת כואב ומאכזבנהג ותיק

לב שבור זה דבר קשה ומאתגר מאוד.

איך הקשר עם שתי הגיסות השניות?

בהנחה והוא טוב אז לשמור אותו ככזה, להיות איתן בקשר שיכירו אותך טוב, זה רק יעשה לך מקום חיובי אצלם ואצלך.

תחזקו את התא המשפחתי הקטן שלכם. לא צריך להיות בקשר שלילי בכח.

אני לא יודע איך זה הגיע אלייך אבל אולי באותה הדרך להעביר אליהן חזרה שכל מה שחושבות (בעיקר בתחום הכלכלי אם זה מה שמפריע) הוא לא נכון, אולי אפילו לנסות להיות איתן בקשר יותר קרוב אבל עם כל אחת בנפרד כדי שיכירו אותך טוב יותר.

בכל אופן אם לא הולך והן עושות לך רע פשוט תקחי מרחק במידה מסויימת

רק רוצה להגיד שאם שם המשתמש שלך הוא שמך האמיתידיאט ספרייט

כדאי להחליף.

בהצלחה עם הגיסות ובכלל. 

וזה למה?מיטל בן חמו
כי אולי הן קוראות פה...*אשתו של בעלי*
אז מוסרת להם ד"ש חם 🤣מיטל בן חמו
🤣דיאט ספרייט
אם ככה - אז ממש בכיף 
רוב האנשים מעדיפיםרקאני

להיות פה אנונימיים

כדי לשתף בנוח דברים אישיים

ואם5+

הן חושבות שאת עשירה, למה זה דבר רע? בעיני דבר טוב. בקרוב אצלי 😆

קורה שבמשפחה מדברים אחד על השני. זה אולי לא טוב, אבל בסופו של דבר זה משפחה. אם אין איזה מריבות מוגזמות, לא הייתי לוקחת את זה ללב. אז אמרו ככה או אחרת, נו, לא קרה לך שדיברת על אדם אחר אפילו שאת אוהבת/ מחבבת אותו? תמיד יש ביקורת על אחרים. זה לא גורע מהמשפחתיות או מהחיבה אחד לשני. אפשר רק ללמוד מזה על עצמינו, מה לא לעשות לאחרים. מאמינה שאם תמשיכי לאהוב את עצמך כמו שאת ולהיות בטוחה במקום שלך במשפחה, בלי לשפוט אחרים על התנהגויות או אמירות, זה יקרין החוצה. 

אמתמיטל בן חמו

כן יש בזה מן האמת

תודה הכנסת אותי לפרופורציות

ממש לקחתי את זה קשה אתמול 

מבאס לגלות כזה דבררקאניאחרונה

רק תדעי שזה שמדברים מאחורי הגב

לא בהכרח אומר שהן לא אוהבות אותך או לא מעריכות אותך

לפעמים אנשים מלכלכים גם על אנשים שהם אוהבים

בעיקר כי מקנאים

שאשתי תרגיש שאני רואה אותהשםאנונימי

אשתי נפגעה ממני כי הרגישה שאני לא מספיק רואה אותה.

באישורה - אמרה לי לפנות לפורום ולבקש מכם הצעות איך אוכל להראות לה שהיא חשובה לי.

רעיונות?

מכיוון שהדבר יעלה בהמשך - אסביר הזמנתי חבר שהיה לבד בלי מקום להיות בו בשבת ואז ביום חמישי היא התחילה להרגיש לא טוב (לצערי דבר שקורה לה הרבה, אבל היא מתפקדת ועובדת כרגיל) - פשוט הפעם, לטענתה, זה היה יותר חמור.

היא ניסתה לרמוז לי שאבטל אותו (היא מסרבת להגיד לי באופן ישיר כי היא לא רוצה לצאת האדם הרע ולכן מצפה שאבין לבד), אבל הרגשתי רע בשבילו כי הוא קבע איתי מזמן ולא היה לו ולילדות שלו איפה להיות.

בשישי בצהריים כשהיא הודיעה לי שהיא לא תגיע לארוחה, הבנתי שהיא לא רוצה שיגיע, התייעצתי איתה מה לעשות וזה היה מאוחר מדי.

הייתה לה ערב שבת סיוט, אבל משבת בבוקר קצת יותר סבבה.

עכשיו דיברנו על מה שהיה ושאלתי אותה מה יגרום לה להרגיש שהיא חשובה לי ולא החבר הזה או אחרים.

אמרה לי להתייעץ איתכם כי היא לא יודעת ואין לה רעיונות.

ממליץ מאוד לקרןא את בגן השלוםשוקו.

של הרב שלום ארוש

נתן לי כלעם מדהימים בזוגיות ובראשם להבין מה זה הצורך של האישה ל:היות נראית" כמו שהגדרת

זה יושב על מקום רוחני במבנה האישיותי של האישה וכמובן הקשר לגבר  בזוגיות

מומלץ מומלץ

התעלותמיטל בן חמו
ההורים שלי גרושים מאז שאני בת 7 בערך . אבא שלי היה כל עולמי עד שהוא התחתן ובחר באישתו על פנינו . הייתי ילדה שהם התחתנו לדעתי בת איזה 15 ואישתו התנהגה כלפינו (אחי ואני) בצורה מזעזעת , אבל כלפיי בפרט . מקרה קצה היה כשהתקשרה אליו כשהייתי בת 18 לערך ואמרה לו "מה אתה עם הבת הזונה (מחילה על המילה) שלך"? והוא מצידו אומר לה "לא" ותוך כדי מסמן לי שאהיה בשקט שלא תדע שאני איתו . ככה נמשך עם השנים עד שגדלתי וטיפלתי בעצמי שנים על גבי שנים מטראומות של ההורים. היום אישתו מנסה איכשהו לעשות תיקון רק שלא הולך לה מי יודע מה (אף פעם לא התנצלה גם לא בחיי הבוגרים). היום אני נשואה + 1 ב"ה ולבעלי יש משפחה מהממת ישתבח הבורא 🙏🏽

בחיינו הבוגרים אבא שלי מתנהג עם הנכדים של אישתו כאילו הוא סבא שלהם. לא מתבייש להגיד לי במילים אחרות שהוא מבקר את הילד שלי "על הדרך" כשצריך להוציא את הנכדים שלה מחוגים וכו . יש לי את כל הסיבות להיעלב ממנו. וכן מיותר לציין שבעלי ממש כועס עליו כשהוא רואה את ההתנהגות הפחדנית שלו וחוסר הנוכחות ואני מבינה אותו לחלוטין. אבא שלי רחוק מלהוות אב השנה . ואני מודעת טוב טוב לחסרונות שלו. בעלי כל הזמן "מאיר" את עיניי לדבר ואומר עליו דברים לא טובים. כשאני אומרת לו "אתה יודע שכל מה שאתה אומר לי משפיע על הקשר איתו ? כי אני סופר מעריכה את דעתך ויודעת שאתה אוהב אותי " והוא מצידו אומר לי "היית מעדיפה שלא אגיד לך"? ובכנות - אני לא יודעת איך לענות על השאלה הזו . אין לו שום דבר טוב להגיד עליו ובצדק (!!!) והוא גם לא כ"כ מכיר אותו ובעיקר שומע ממני דברים .

בימים אלו אבא שלי יצא לפנסיה ומנסה להתקרב אלי מאד.. ולהבדיל בעלי לא בכיוון של לשמוע עליו אפילו. התייעצתי עם רב והוא נתן לי עצה שבעיניי נשמעת מאוד הגיונית - אם תדברי על ההורים שלך עם הבעל כמה הם עשו לך וכמה הם לא בסדר ברור שיכאב לו עליך . ברור שלא יחבב אותם בלשון המעטה . אם תגידי לו היום אבא שלי עשה כך וכך לטובה , אז בוודאי ייתכן שדעתו תשתנה עליו .

ובאמת התחלתי להסתכל על אבא שלי בעין טובה (חומלת), מזכירה לעצמי ולבעלי שכשאני מבקשת ממנו דברים בקשר לילד, גם אם זה אף פעם לא ביוזמתו- הוא מתייצב. היום אני לא בטוחה ברצון שלי לקשר קרוב איתו, אבל הרווחתי הסתכלות אחרת על הדברים - אני ובעלי דנים לכף זכות , מתעלים על הפגיעות , מפחיתים לשון הרע (כמובן שיש עוד עבודה) משתדלים במצוות כיבוד הורים (גם כשיש את כל הסיבות "לכאורה" שלא…).

אז אין כאן איזו תכלית - רק שיתוף מהלב למי שהייתה צריכה לקרוא את המילים. תודה על התורה המהממת שלנו ועל אנשים שליחים שעושים עבודת קודש . שתמיד נרצה לשפר ולהשתפר בכל תחום בחיים . שנהיה הכי טובים שאנחנו יכולים . בע"ה ❤️

תודה רבה על השיתוףנהג ותיק

מרגש מאוד לקרוא

עשית דרך מיוחדת וזה מיוחד ומקסים וצריך ללמוד מזה.

שיעור גדול לכולם

כמה זה חשוב 

מקסימה. תודה❤שם פשוט
איזה שיתוף בוגר ומיוחד❤️גב'
מאחלת לכם המון טוב ונחת 
אבא זה אבא זה אבאהגיבן מנוטרדהם

ברור שנפגעת מההתנהלות שלו

אבל רואים שזה נוצר אצלו בכפיה מהאשה השניה והפחד שלו לפרק עוד בית ולהיות בודד

לא כל האבות שלנו גיבורים וחזקים עם עמוד שידרה כמו שחלמנו שיהיה

אבל לפחות לי ברור מבין השורות שהוא מאוד אוהב אותך ואת חשובה לו רק שהוא לא יודע לעמוד על שלו ולתת לך את מה שאת ראויה לו ולכן כניראה המכשפה שלו קינאה בך כי היא הרגישה את האהבה שלו אלייך!

מבטיח לך באתי לישון כבר במיטה והעלת לי את הסעיף עם הסיפור הזה! שמישהו יעז לקרוא לבת שלי זונה אם אני לא מוחק אותו! איך היא מעזה להגיד את זה!

בנוסף מציין ממה שנשמע זה שזכית לבעל מדהים ואשריכם על העין הטובה אולי יום אחד אזכה גם להיות כזה 

סביר להניח שכןמיטל בן חמואחרונה
האמת שהתגובה שלך מאוד ריגשה אותי ויש אמת בדברייך 
בעלי לא מצליח לשלוט בעצבים שלואמאגיבורה

הוא בן אדם מקסים. באמת. ואנחנו בתקופה כלכך מוצפת..

אתמול בערב הוא היה לחוץ ממשהו וזרק משהו לעבר הבן שלי וזה פגע בו בפנים. שניהם כלכך נבהלו וזאת פשוט הייתה סיטואציה כלכך עצובה. אני רק בוכה מאז...

אני מרגישה ששנינו לא מצליחים להשתלט על הסיטואציה כמו שצריך ולא משנה כמה אני מנסה לבוא לכיוונו בסוף הוא פשוט מתפרץ וזה יוצא לו. הוא מרגיש מאוד רע עם עצמו ולא מאשים או מצדיק שום דבר... אני דואגת לו. אני חוששת שהוא בדיכאון או משהו כזה. הוא מתבייש ללכת לטיפול ואני כלכך מתביישת שמישהו ידע מה קורה בבית שגם אני לא מצליחה להוציא את זה... 

חשבתם ליצור קשר עם ער"ן קודם?אריק מהדרום
לא יודעת מה זה ער"ן אז לאאמאגיבורה
הסתכלתי קצת עכשיואמאגיבורה
נראה שזה לא טיפול עומק. יותר עזרה ראשונה.. אז באיזה סיטואציה אפשר ליצור איתם קשר? 
במקרה שצריך טיפול נפשי כעזרה ראשונהאריק מהדרום

עד שתקבעו טיפול רגיל בין בקופ"ח ובין בפרטי.

זה יכול להיות טיפול ראשוני עד שתתארגנו על עצמכם.

כמו שכתבתיאמאגיבורה
הוא ממש מסרב אפילו להתקשר אליהם.. מאוד מובך וקשה לו...
את רוצה שיטפל בעצמואריק מהדרום
זה מקום טוב להתחיל, זה לא יקרה לבד.
אם תלכי לטיפול יחד איתונהג ותיק

שירגיש שהוא לא לבד.

נשמע שאת מאוד תומכת בו, קשובה לו, הוא זכה.

גם את כנראה זקוקה לעצה מיקצועית איך להתמודד.

הוא עבר איזה משבר אישי לאחרונה? משהו שיכול לגרום לדיכאון?

האם זו הפעם הראשונה שהוא אלים בבית?פשוט אני..
כלפייך או כלפי הילדים
אני חושבת שבנוסף לטיפולשוקולד פרה.

דברו שניכם על חשיבות השליטה העצמית.

בלי הלקאה, בלי ייסורי אשם, בלי לשנוא את מה שהיה.

כי הנטייה להתפרצות היא חלק ממנו, ואם הוא ישנא את הנטייה הזאת ואת החלק הזה בעצמו, במצב דחק היא תתעורר וביתר עוצמה.

בעיניי חשוב שהוא יבטא גם מה המחשבה מאחורי ההתפרצות:

אולי היא "אני כל כך לבד בעולם הזה, בא לי לברוח מכל המחויבויות ותחומי האחריות שלי"

או שהיא אומרת "אני לחוץ כל כך, לא יכול לשאת עוד מיליגרם של לחץ"

או "אין לי כוח להשקיע בחיים ולכן מה שעולה בי מוציא החוצה"

חשוב שתדברו ביניכם לעומק. תנסו להבין את העולם הפנימי שלו.

וכמובן- ליצור לילד חוויה טובה עם אבא. חווייה בונה ביטחון.

אם הילד בר דעת ממש לדבר אתו על שליטה עצמית ולהגיד לו שהוא מבטיח לשלוט בעצמו.

לא רק לטייח, אלא גם לתת מרפא לשריטה שנוצרה.

אני מצטער אבל...elico

הסיטואציה לא ברורה לגמרי.

קורה שיש לחצים ועצבים בחיים.

מה זה אומר זרק?

זרק כדור? זרק מלחיה? כדור שלג? זרק מילה?

את לא צריכה להשתלט על הסיטואציה..

את לא אשת מקצוע ואת לא צריכה לאבחן אותו לדכאון.

לדכאון יש תסמינים כללים ותסמינים אישיים.

אתן דוגמא:

אני אוהב מאוד ללמוד תורה.

אבל, יש אנשים שאומרים שכשאני לומד חומר מסויים זה אומר שאני לא בסדר.

בפועל, כשדיברתי עם רופא המשפחה על זה הוא אמר לי שזה לא סימן, להיפף זה סימן שאני בריא.

לכן מאוד חשוב להאציל במקרה הזה את הסמכות של ההכרעה והבדיקה וההתעייצות לאיש מקצוע.

למה לרוץ לטיפול? אולי רופא המשפחה יכול לתת כיוון?

הוא יודע מה הוא עובר בחיים ואת לא. את לא יודע מה העבר והווה משליכים על נשמתו...

ועם כל הדאגה, ער"ן זה לא הפתרון למקרים כאלו לדעתי.

הייתי מתחיל ברופא בהתייעצות משותפת על רופא המשפחה ואז לפי הגישה הכללית שלכם.

יש אנשים שבשבילהם "רב" הוא דמות שהם יכולים לסמוך עליה בנושא.

ויש אחרים שמדברים עם משפחה (אני ממש לא ממליץ) ויש שעם חברים.

אגב, תני לו קצת מרחב..

רק תקחי בחשבון שכנראה לי שאם הוא לחוץ, אולי זה לא הזמן לעוד ילדים במשפחה? (היספור על הרב עם זה שחסר מקום בבית..)

אוי, חייב חייב חייב טיפולזיויק
שולח חיזוק
תודה לכולם!אמאגיבורה

קוראת ולוקחת לתשומת ליבי...

בסוף הוא באמת התקשר לער"ן, גם אם זה לא ממש תאם סיטואציה זאת הייתה התחלה טובה ב"ה שעודדה אותו מאוד. לכל השואלים בנושא זאת כמובן הייתה סיטואציה שלא קרתה בעבר, אין סימנים או דגלים אדומים בענייני אלימות ומעולם לא חשנו מאיימים בבית. פשוט אדם מוצף וחם מזג שלא הצליח לשלוט בעצמו (כמובן מבלי להוריד בחומרת העניין והצורך בטיפול) ובטח שלא התכוון לפגיעה פיזית בשום שלב.

דיברנו אחרי זה עם הילד לשמוע מה הוא חווה ולהסביר את הסיטואציה מהצד שלנו, וכמובן התנצלות

.. בתקווה לצמוח למקומות טובים יותר!

שוב מודה לכולם על התגובות... 

כל הכבודזיויק
בהצלחהתהילה 3>
ממליצה לשים לב שהוא לומד לעבוד עם עצמו ומקבל כלים לעשות את זה. וגם את צריכה להיות בעמדה בריאה כלפי זה. לא לגונן עליו אי להצדיק אותו. להרשות לעצמך להיות אמביוולנטית סביב סיטואציה כזאת מאתגרת. 
גם אשתי שלחה אותי לכל מידי דבריםהגיבן מנוטרדהםאחרונה

במרוצת השנים שלנו יחד

עזר לא מעט

עדיין יש נפילות

למרות שהכי עזר לי המילואים

פסיכופט בקרב

ילד טוב בבית

בהצלחה

מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסח
תכתבי לי בפרטי
תפני בפרטי יש ליruthiאחרונה

גם מספר של פסיכיאטר שמאבחן אוטיזם

וגם את של אבי ויצמן 

אולי יעניין אותך