מתחבט מאד מה לעשותמופים

שלום לכולם

כבר מזמן לא הייתי כאן

סתם רציתי לשתף בהגיגים לקראת הבחירות

זה הבחירות הראשונות שאני לא יודע מה לעשות!

סיבכו אותי לגמרי!

פעם החיים היו פשוטים, יש לי רב, הוא אמר מה לעשות, וחלאס

עכשיו הרב נפטר, ולצערי לא נכנס עדיין מישהו בנעליו, והסמכות התורנית שנשארה אחריו לא יכולה להיכנס לפוליטיקה (הרב יצחק יוסף לא יכול לומר כלום בתור רב ראשי...)

האוטומאט זה להצביע ש"ס - כמו תמיד

אבל מי נמצא בש"ס? איזה רבנים מנחים אותה?

אותי מפחיד שמועצת החכמים של ש"ס מונתה על ידי היושב ראש, אז השאלה האמתית היא מי כפוף למי...

אם יבוא יום והרב שלום כהן יאמר לדרעי לחזור בו ממשהו, או לעשות משהו שהוא לא מסכים איתו - ודרעי יוריד את הראש - זה יהיה הוכחה שבאמת הרב הוא בעל הבית, אבל לא ראיתי את זה קורה עדיין (אולי במקרה, לא יודע, אבל אין לי הוכחה)

להצביע לישי? הוא תמיד הצטייר בעיני כיהודי שמקשיב לרב, שיודע לקבל מרות, וכאחד שבאמת רוצה לעשות מה שנכון

אבל מי הרבנים שלו? מי מנחה אותו? שמעתי על הרב מזוז, וזה לא מספיק לי, אני צריך הרבה יותר גב רבני!

איך זה יתנהל במפלגה הזאת? מי הסמכות התורנית הסופית? הדברים לא ברורים

אולי בכלל להצביע ג'? כך אני פוטר את עצמי מלהידרש לויכוח הזה. שיריבו ביניהם ושיסתדרו, ואני אצביע למפלגה שבטח מקשיבה לדעת תורה, גם אם זה לא בדיוק הרבנים שלי

אני אצטרך להחליט בחודשים הקרובים, אבל שתדעו שאני לא הש"סניק היחיד שמתחבט. בכלל לא!

דבר אחד בטוח -מרדכי

בס"ד

אם תצביע למפלגה החדשה של אלי ישי, תהיה פה אחדות יוצאת דופן בפורום של כמה קצוות בין ה"קיצונים", ל"מתונים" ול"חרדים" (וכן, זה בכוונה במכאות). 

נ"ב-

טוב שוב לראותך. דווקא עניין אותי לשמוע מאוד בשבוע האחרון את דעתך על כל ההתפתחויות

במקומך הייתי מצביע בטוח גשלומי20104
מאמין שאמיתית צריך להצביע לישי.

אבל לא יעזור, במערכת ערכים של כל אשר עורוך כרגע עדיף ג..
ב"הצלחה בהחלטה, כל עוד היא בין מפלגות טובות (כלומר - לאותן טל

לפיד/מרצ/ערבים/כחלון/עבודה וכו'... )

אז ככהנחש משקפיים

העלית  סוגיה בוערת במיוחד

מבחינתי האפשרויות-

1. להצביע ג' זה תמיד אופציה מכל הבחינות- הם כפופים למועצת גדולי תורה, הם עובדים למען הציבור שלנו, הם ינסו בממשלה הבאה לבטל כל מיני "מרעין בישין" שנכפו עלינו בשנתיים האחרונות וכדומה

ז"א, הקול שלך לא ילך לפח כמובן אלא למטרות טובות....

2. להצביע לאלי ישי זה לא רלוונטי מהסיבות הבאות:

- הרב מאזוז- הרב שהנחה אותו לפצל ולפלג הוא לא הרב שלי

- הרב עובדיה זצ"ל החזיר את הפיקדון לאריה דרעי וזו הייתה כוונתו

- דרעי כפוף למועצת החכמים של ש"ס

- מועצת החכמים פעילה וצרפו אליה את בנו של הרב זצ"ל

- יש להסיק מסקנות מהבחירות הקודמות לגבי קולות שהלכו לפח במקום לעולם התורה

-  אלי ישי עם כל הכבוד אליו יצר מחלוקת קשה בתוך הציבור והוא לא צריך לקבל פרס על זה אלא צריך להוכיח שכוחנו באחדותנו

ומספיק לכל הפיצולים האלו

- תחשוב באמת מה הרב עובדיה היה רוצה שתעשה...

3. להצביע ש"ס כדי לחזק את כח התורה ולהראות שגם אחרי מותו של מרן אנחנו לא מתפצלים ועושים את רצונו

אהלןהחושב

אני מבין שחכם שלום הוא כן הרב שלך,

בהלכות שבת טהרה ברכות וכו'.

ודרך אגב מי שעמד לצד מרן זצ"ל במשך כל הזמן

אפי' שזה לא היה אופנתי זה היה הרב מאזוז.

ואם תקרא את ההקדמה של מרן הרב עובדיה זצ"ל בחזו"ע פורים 

תקבל קצת מושגים מיזה מרן הרב מאזוז.

וגם מופיום יביין מי זה מרן ראש הישיבה שליט"א.(הרב מאזוז)

ועוד משהו ביום יא חשון באזכרה של הרב משה לוי זצ"ל 

הרב דוד יוסף (חבר המועצת) אמר בקול גדול שמרן הרב מאזוז

ממשיך דרכו של מרן זצ"ל.

אני מדברת לגופו של ענייןנחש משקפיים

ולא מחלקת ציונים לרבנים.....

שאלו לגבי המועצת אז עניתי....

הרב מאזוז הוא לא במועצת של ש"ס נקודה.

ולכן אם הוא יקרא להצביע לאלי ישי אני לא ילך לפיו אלא ילך לפי החלטת מועצת חכמי התורה

הרב מאזוז הוא גדול תורה ולכן בהחלט יש מקוםאורין

לבחור ללכת לפיו. נקודה.

ואלי ישי לא יצר מחלוקת אלא מי שביזה אותו ודחף אותו החוצה יצר אותה.

עזרההחושב

בהקדמה לחזו"ע פורים כתוב בערך משהו כזה

"ותודה להרה"ג רבי מאיר מאזוז שנעזרתי בספרו סנסן ליאיר בפורים"

אז למי שלא מכיר את מרן ראש הישבה שליט"א הנה קצת מושגים

ודרך אגב לא זכור לי עוד הקדמות מעין אלו. אצל מרן זצ"ל

בוא נעבור על הטענות שלך בעד ש"סמופים

הרב מזוז לא הרב שלנו - נכון, אבל גם הרבנים של ש"ס לא (לפחות אצלי)

הרב עובדיה התכוין לתת לדרעי את המנהיגות. נכון, אבל זה לא צ'ק פתוח. הרב לא כאן עכשיו לפקח עליו. 

את בטוחה שהוא חשב שדרעי הוא האדם ה"ראוי" ביותר? אולי הוא חשב שהוא האדם שהכי יכול לספק את הסחורה באותו רגע? כי לפי מה ששמעתי הרב השתכנע לתת לו את המהיגות כי דרע הציג סקרים שמצביעי ש"ס מעדיפים אותו

לומר שדרעי הוא אדם שנאמן לרב עובדיה נשמע לי מאד מוזר. הוא במפורש שקל לפתוח מפלגה נפרדת לפני שנתיים וממש איים על ש"ס עם זה, כך שלא מדובר כאן בחסיד שרוף ונלהב שעושה בדיוק מה שאומרים לו

הרב ידע את זה? ברור. הוא מכיר אותו יותר טוב ממני. והוא בחר בו להיות מנהיג באותה תקופה.כי הוא ידע שהוא יקשיב לו בכל דבר 

האם זה הסמכה לכל החיים? לא נראה לי הגיוני

הרב דוד יוסף הוא ת"ח עצום, אני לומד את הספרים שלו בצורה מסודרת, והוא באמת כוכב עולה, אבל צריך לזכור שהוא יחסית צעיר. הוא לא מתיימר להיות מגדולי הדור. 

וגם עליו נשאלת אותה שאלה - זה דרעי מחליט להקשיב לרב דוד, או שהרב דוד הוא בעל הבית? אם יש ויכוח - מי מחליט?

[אני חייב לומר שזה עיקר הספק שלי. כמה דרעי מחויב לרב דוד ולרב שלום כהן, אם אני אראה ציות זה ישפיע מאד על ההחלטה שלי]

הטענה של הקולות לפח לא יכולה להישקל עכשיו, צריך פשוט לחכות ולראות מה הסיכוי שלישי לעבור את אחוז החסימה

זה שישי יצר מחלוקת לא רוונטי לדעתי. אם הוא עשה מה שצריך - טוב עשה, ודרעי הוא זה שיצר מחלוקת, אם לא טוב עשה - צריך לא להצביע לא בגלל זה. המחלוקת היא השאלה היסודית, אלא רק אחרי שהחלטת שישי לא הולך בדרך נכונה את כועסת עליו שהוא עשה מחלוקת

ולגבי מה הרב היה רוצה שאעשה - אנחנו לא חסידים בכת, והרב הוא לא גורו. הרב היה רוצה שאעשה מה שהקב"ה רוצה שאעשה, אם הייתי שואל אותו היום מה הקב"ה מצוה עלי לעשות - הוא היה חושב על זה עם כח התורה, ולא מחשב שיקולים רגשיים ש"זה התנועה שהוא הקים" וכו'

אז אם נחליט שהכי טוב להצביע לישי - אני אחשוב שגם הרב היה רוצה את זה

\

אני יענה על כל טענה בנפרדנחש משקפיים

1. "הרב מזוז לא הרב שלנו - נכון, אבל גם הרבנים של ש"ס לא (לפחות אצלי)"- הרב עובדיה זצ"ל מינה את מועצת גדולי התורה והם הלכו אתו יד ביד 30 שנה. אז נכון שהרב עובדיה היה הסמכות העליונה אבל מבחינת מורשתו הם אלו האנשים שהיו צמודים אליו זמן כה ארוך והם אלו האנשים שהוא סמך עליהם והאציל עליהם מחכמתו ולכן אני סומכת עליהם.

2. "הרב עובדיה התכוון לתת לדרעי את המנהיגות. נכון, אבל זה לא צ'ק פתוח. הרב לא כאן עכשיו לפקח עליו."- נכון, אבל יש את מועצת החכמים שהיא מחליטה והיא מפקחת. דרעי לא נמצא שם וכל ח"כ בש"ס מחויב לשמוע להם.

3. אני לא נכנסת לשאלה האם דרעי "ראוי" או "לא ראוי" להנהיג את המפלגה. הרב החזיר אותו בזמנו , הרב ידע את כל הנתונים מסביב יותר טוב מכולנו והחליט מה שהחליט. אם הרב סמך עליו ואמר להצביע למפלגה אני לא חושבת שאני צריכה לחשוב פעמיים  מי עומד בראש. (זה לא משנה אם זה ישי דרעי או אטיאס)

4. האם הרב ביצע הסמכה לכל החיים? אני גם לא יודעת, אבל אני בטוחה שמועצת החכמים תדון בזה ברגע שהנושא יהיה רלוונטי.

5. הרב דוד יוסף- בניו של הרב ידעו בדיוק מה רצונו של אביהם זצ"ל ולכן חבירתו למועצת חשובה מאוד מבחינתי ומבחינת אחרים

6. טענת הקולות לפח- מאוד חשובה לדעתי, כי גם אם בסקרים הוא יעבור את אחוז החסימה אף אחד לא הבטיח שזה יהיה בפועל.

7. לגבי יצירת המחלוקת- אני חושבת שזה טיפשי להיגרר לוויכוח כזה (וסליחה עם העליתי אותו), לדעתי אם אתה מציית לרבנים תחשוב אילו רבנים עומדים בראש המפלגה אליה אתה רוצה להצביע ואז תחליט כהבנתך.

8. לגבי הפסקה האחרונה שלך- מה שכתבת דווקא מחזק את דברי אם אתה יודע שהרב רוצה שתיתן את קולך לכח התורה ולמפלגה שתשפיע לטובה על ציבור היראים בארץ ישראל אתה דווקא צריך לתת את הקול שלך לש"ס

כי זה קול שבוודאי לא ילך לחינם, זו מפלגה שאתה יכול לבחון אותה למשך שנים ארוכות אותה ואת ההישגים שלה

ונכון שהרב הוא לא גורו, אבל אמונת חכמים היא חלק מרכזי במשחק הזה וידועים הדברים של "לא תסורו" ואת המדרש על יד שמאל ויד ימין וכו'

ממתי מקבלים בהכרח את פרשנות הבן לדברי אב ??די"מ
אם רבי אברהם בן הרמב"ם מסביר את דברי הרמב"ם בצןרה מסויימת בהכרח מקבלים את פרשנוצו? ממש לא. ואני בטוח שאחד כמו מופים יכול להביא עוד הרבה דוגמאות
מי דיבר על פרשנות?נחש משקפיים

כל חייו הוא אמר דברים מפורשים וחדים

א"א לטעות למה הוא התכוון

כל בר דעת מבין זאת

(ואני יחסוך דוגמאות כיון שאני מקשיבה לתקנון הנעוץ למעלה)

וכל חייו הוא יכל לשלוט במה שקורה(לפחות יותר מהיום)די"מ
מה שבטוח שש''ס אפילו לא בדגני בוקר
ברשימת הבחירות אצלי!! הכל צביעותת
חשבתי על מה שאת אומרתמופים

ובוא נסכם את החוט השני שעובר בדברייך - את מאמינה במימסד שנבנה על ידי הרב

הרב מינה את דרעי, הוא מינה את המועצת, אז אפילו שהם לא קשואים אלי ואני לא צעיאה אותם - כנראה הוא מינה אנשים שיחליפו אותו כמו שצריך, וכל מה שהם אומרים זה כנראה מה שהוא חושב היום

ואני מטיל בזה ספק

הר ב עובדיה לא היה כל יכול, הוא לא יכל למנות אנשים מושלמים לתפקידים שהיה לו לתת, הוא פעל לפי האפשרויות העומדות לפניו

יתכן מאד שהוא בחר באפשרות הגרועה פחות, וזה עדין אפשרות גרועה, ואי אפשר לסמוך על מי שהוא בחר

וזה הזכיר לי גמרא בראש השנה, שהגמרא אומרת שלמה לא נתבאר בתורה השמות של 70 הסנהדרין שהיו בזמן משה רבינו, כדי שאם יבוא אדם ויאמר - "לרב של היום אני צריך להקשיב? מי הוא בכלל? אתה יכול להשוות אוו לדרורות שעברו?"

אז תמיד תהיה תשובה בשבילו - אמנ הרב של היום הוא בטח פחות ממשה רבינו, אבל היו עוד 70 זקנים בסהדרין שאנחנו לא יודעים עליהם כלום, מי אמר לך שהרב של היום הוא פחות מהזקנים שהיו בסנהדריו

עד כאן הגמרא

ולפי הגישה שלך - אותו אדם יכול לענות "אני אמנם לא יודע מי היו 70 הזקנים, אבל אני יודע שמשה רבינו מינה אותם, אז בטוח שהם ברמה גבוהה, שלא כמו הרב של היום"

ומשמע שאי אפשר לסמוך על מינוי אפילו של משה רבינו, כי אולי הוא מינה את מי שהוא מצא, ולא היו לו אפשרויות יותר טובות.

(אני חושב שזה ראיה חמודה, מענין אם מישהו חשב על זה)

אף אחד לא אמר שהם מושלמיםנחש משקפיים

והמצב היום מושלם.... לצערי המצב רחוק מלהיות כזה....

אבל אם הרב זצ"ל לפי דבריך "לא היה כל יכול" ואולי (אני מדגישה אולי) לא בחר את האנשים הנכונים אז אתה או אני או כל אדם אחר היום יכול לבחור את האנשים הנכונים? לנו יש את הראיה למרחוק ואת החוכמה העצומה שיש לרב ?

אתה כותב "אולי אי אפשר לסמוך על מי שהרב בחר"? אז על מי תסמוך?

אתה נורא ספקן בדבריך, ונורא מתלבט, וזה זכותך כמובן

אבל אני חושבת שאין לי צורך להיות ספקנית כ"כ

כי אני מאמינה בתלמידי החכמים שהם הנם שליחים של הקב"ה ואני עושה את רצונם בלי לעורר

ושוב, אני מדגישה, אני לא עוצמת עיניים ואומרת "הכל מעולה" אני מבינה את הבעיות הצצות

אבל אני מרגישה שאני עושה את ההשתדלות שלי בצורה הנכונה ביותר בכך שאני בוחרת ש"ס.

(מקווה שהובהרתי נכון כמובן ללא שום דבר אישי אלא אני מנסה להציג שיטה)

הרב לא מינה ממשיך דרךיוסלה קמצן (קדוש?)

ולכן על אף שהוא כיבד והעריך והלך יד ביד עם חברי מועצת חכמי התורה

בכ"א לא כל מי שהולך בדרך מרן חייב לעשות אותם לרבותיו

ולכן אין חיוב היום להולכי בדר מרן להצביע ש"ס אלא כל אחד שישמע לרבותיו הקרובים או מי שקיבל עליו את דרך פסיקתו 

(הרב עמאר למשל....)

ממש לא מסכים!!אריאלוש
א. "מועצת התורה" של ש"ס מונתה ע"י אריה דרעי בעצמו כך שהם כפופים לו ולא הוא להם.
ב. הרב עובדיה אמר על אלי ישי "נאמן בכל ביתי"
ג. הרב מזוז הוא וודאי אחד הרבנים הגדולים ביותר שיש כיום.
ד. לאריה דרעי נוטף דם מהידים מהסכם אוסלו שנעשה בגללו(לאחר ששטף לרב עובדיה את המח, ולאחר מכן הרב עובדיה התנער מהסכם אוסלו).
ה. פשוט וברור שאלי ישי ישמור על ערכי התןרה וארץ ישראל הרבה יותר מאריה דרעי!!
מסקנה ברורה שעדיף אלי ישי ולא את אריה דרעי!!
הרב דוד יוסף ראוי וכך גם כל אחיויזהר

אז למה הוא  נכנס למועצת החכמים, ולא אף אחד אחר מבניו של הרב? התשובה פשוטה: כי הוא מקורב לנשיא העליון של מועצת החכמים, ר' אריה דרעי.

מתוך ויקיפדיה:

בתקופת לימודיו בישיבת חברון הכיר את אריה דרעי ובין השניים נקשרה ידידות רבת שנים.

הרב יוסף התפרסם בתמיכתו באריה דרעי במאבק הפנימי בש"ס, ובמלחמה על לבו של אביו למען השבתו של דרעי לתפקיד יו"ר התנועה.

וזה גם לא סוד שהרב דוד היה מעורב חזק במיני של דרעי...מרדכי

בס"ד

לפחות נקודה אחת טובה: הם נוהגים בהדדיות זה בזה.

^^^^^^^^תותי77
למה לא רלוונטי?google

ישי איש יקר איש נ-א-מ-ן (בניגוד לאחרים).."בכל ביתי" נאמן הוא..מי שהחיל להכפיש את ישי ועשה לו חיים קשים זה דרעי שרוצה להיות המנהיג היחיד של ש"ס!!ולשם כך הוא גם סידר את זה שר שלום כהן יהיה ראש מועצת החכמים אחרי מרן...וכך הוא הבטיח שהוא יהיה מנהיגה הבלעדי של ש"ס כי הרב שלום אוהב אותו...

אין מה להגיד ואף אחד לא יכול להגיד שקצת גם בחייו של מרן קל וחומר אחרי שנפטר ש"ס נהיתה מפלגה מלאה במזימות ותככים מהרמה הגרועה ביותר..וכל מי שגרם לכל זה הוא אך ורק דרעי!! 

חוץ מזה שדרעי כשהוא רוצה הוא ימיני וכשהוא רוצה הוא שמאלני...הוא מזגזג משו מפחיד..הכל אצלו זה אינטרסים-כשזה נוגע לחוק הגיוס-הוא חבר של השמלאנים ואומר דברים שאף אחד לא האמין שבנאדם שומר תורה ומצוות יכול להעלות על השפתיים שלו!!אני לא יודע מה אתכם..אני אישית נגעלתי ברמות...

חוץ מזה דרעי לא סתם היתמנה לראש ש"ס...היה שם סיפור מסריח שעשו עלל מרן...ויש לאלי ישי הקלטות של הסיפור המסריח שעשו שם,אפילו שדרעי ניסה להעלים אותם ישי בחוכמתו תפס את מה שקורה ולקח עותק של הקלטת,עכשיו ישי מכנה את הקלטות האלה "נשק יום הדין" וכל פעם שאלי ישי מאיים שהוא יפרסם את הקלטות האלה,דרעי יורד על הברכיים אז מעניין מאוד מה יש בקלטות האלה שדרעי כלכך חושש שישי יפרסם אותם...אם זה לא סיפור מסריח אז מה זה סיפור מסריח??עושים ברים מאחורי מרן משחקים לו מאחורי הגב ואז מדברים בשמו???מה זה??

לכל האלה שאמרו "אלי ישי עשה פירוד עשה מחלוקת" הוא תועה!הכריחו אותו לעשות פירוד!!זה הגיוני זה??להשאיר מכתב התפטרות אצל מועצת החכמים של ש"ס??זה הגיוני??לא!!בטח ההם רצן להפיל עליו סיפור מסריח...ולהעיף אותו מהמפלגה...

עכשיו שאלי פתח מפלגה חדשה..דרעי איים אישית על הרבנים שתמכו בישי ובגלל זה הם חזרו בהם..לא בגלל שאידיאולוגית הם לא תומכים בו!אני יכול לשים פה כסף שרוב הרבנים של ש"ס מאחורי הגב הם רוצים שישי יזכה אבל הם לא יכולים לצאת על דרעי בגלל שהידיים שלהם כבולות...

למה כן להצביע ישי? כי זה מה שיאחד את עם ישראל!!רק זה!!מישהוא רואה איחוד יותר גדול מזה??כי אני לא רואה!!הגיע הזמן לצאת מהבועה הזאת "ספרדי" "אשכנזי"!!הגיע הזמן להתאחד!!דרעי ויהדות התורה לא רוצים איחוד!!הם רוצים שזה ימשיך להיות "אשכנזי" "ספרדי" כי רק ככה הם ימשיכו לקבל קולות!!תחשבו בהיגגיון..אם לא היה כזה דבר "אשכנזי" ו "ספרדי" מה הדבר הראשון שהיה קורא??ביי ביי ש"ס...ביי ביי "יהדות התורה"...אז יש להם אינטרס להשאיר את המצב ככה !!זה האידיאל?לחיות בארץ הקודש ככה??ספרדי ואשכנזי??בשביל זה באנו לכאן?? לא"י??בושה!!

אלי ישי פועל למען האחדות!!רק זה יאחד את ישראל..לדעתי רק אלי ישי!!דרך אגב לדעתי הוא יעשה בעז"ה לא פחות מש"ס ויהדות התורה ביחד!בעז"ה חברים רק אלי ישי!!דרעי...לא שווה הרבה..בכלל לא...תפתחו את העניים ותראו כמה נזק הבנאדם עושה...

אלי ישי כל הזמן מאיים בהקלטות האלהנחש משקפיים

אז שיפרסם אותם כבר במקום לעשות כ"כ הרבה רוח.....

אני חושבת שיש שם משהו קריטי

אם רצו לסובב את מרן היו גם צריכים לסובב עוד 3 רבנים ממועצת החכמים... כך שזה נראה לי די מוגזם הסיפור

וכל הקטע של האחדות נראה לי מופרך, זה רק פילוג ורק בלאגן  ואנחנו נפסיד הרבה קולות לעולם התורה בגללו!!

אם הוא מאיים...google

אם כשישי מאיים שיפיץ את ההקלטות האלה...וכשהוא מאיים פתאום דרעי שותק כמו דג ומתקפל...זה לא מחשיד שיש שם פצצה?זה לא מחשיד שיש שם עסק מסריח של דרעי?

וגם אני מבין למה ישי לא מפרסם...זה הקלף היחיד שיש לו כנגד דרעי...אז הוא לא רוצה לבזבז את הקלף החשוב הזה...הוא יאיים כל הזמן הזה וכל עוד דרעי לא עשה משהוא חמור..הוא לא יפרסם...או הוא יפרסם את זה לקראת הסוף/אם הוא יורד בסקרים...וגם לגבי שדרעי עבד על מרן...זה סיפור ידוע שהיה שם סיפור מסריח...ותאמיני לי..לא קשה לעשות שם תיחמונים ועסקאות כאלה..ראינו את זה לא פעם ולא פעמיים איך דרעי שולט במועצת החכמים...ולמה הקטע זה נראה לך מופרך?את רואה שלראשונה יש מפלגה עם רבנים...עם כל הסוגים של הדתיים...מצד אחד חרדים כמו אלי ישי...מצד שני ימניים מתנחלים כמו בן ארי..מצד שני כיפות סרוגות כמו שטבון...אם זה לא אחדות אז מה זה?

לגבי דרעי מסכימה עם כל מילה שכתבת - הוא בעל הבית ולא הרבמינימאוס2

הכי טוב להצביע ג' וזהו 

חוכמה גדולהמופים

בתור אשכנזיה אין לך התלבטות בכלל

ותמד ידעתי שיש לג' כעס גדול על דרעי (אגב, כם לדת"לים)

תפסת אותי על חם... אבל לגבי דרעי- נראה לי שאני צודקתמינימאוס2
זה בהתעלם מעוד שאלה אחת חשובהמשה

בסופו של דבר ישי לא באמת רחוק ממה שאתה מאמין בו, ובמצב הקיים - יש סיכוי גדול שהוא לא יעבור את אחוז החסימה ואז הנזק לגישה שאתה מאמין בה יהיה גדול יחסית.

לפעמים הבחירה היא בין הרע לגרוע, לא בין הטוב למושלם.

צריך להכניס את יוני יוסף למפלגה של ישימושיקו

וכצאצא של מרן + יונתן שטבון הם יוכלו לקבל מספיק קולות.

וגם הוא נמנע לחבר'ה של בן ארי מרדכי
*נמנהדי"מ
וזה יהיה בדיוק הנקודהמושיקו

מישהו של בן ארי שגם ימשוך את אנשי ש"ס

שאלה לי אליךמרדכי

בס"ד

כתבת לגבי אלי ישי שכרגע הרב מזוז לא נחשב גב רבני יותר חזק,

שאלתי היא האם במידה ורבנים מהציבור החרד"לי כגון הרב ליאור והרב לבנון יכנסו למועצה של המפלגה זה יספק אותך או רק רבנים חרדים?

אני לא מודד רבנים לפי דעות בנוגע לציונותמופים

זה גם לא חשוב אם הוא ספרדי\אשכנזי\חסיד וכו'

בעיקרון רב נמדד אצלי לפי כמה שהתרשמתי שהוא גדול בתורה לפי מה שא רואה איך שהוא כותב ולפי איך ששאר הרבנים מתייחסים אליו, וגם לפי כמות היראת שמים שיש לו לפי ראות עיני

כך שבאופן כללי זה לא משנה. באופן פרטני אני מעדיף לא להיכנס לרמה של רבנים ספציפיים מסיבות מובנות...

(אני מדבר על "גב" רבני. בשביל שזה יהיה "הרב שלי" צריך שאבחר בו, ואז יש כן משמעות לכל הדברים האלה, אבל אני לא בשבלב שאני מחפש לבחור רב)

זה מספיק. תודה מרדכי
כדאי לך להכיר את הרב מזוז מהתרשמות שלי משיעור שלוyair3

שזכיתי להיות בו וכן מדברים שהוא כותב ב"אור תורה" נראה שמדובר באחד מגדולי הדור

אם זה מעניין אותך, גם מו"ר הרב שמואל טל שליט"איזהר

הוא "גב רבני" של ישי. קשה לי להאמין שהוא יצטרף באופן רשמי למועצת החכמים של המפלגה, אבל ישי מתייעץ איתו רבות.

לא ציפיתי לקבל תמונה שמתעדת אפשרות כזאתמרדכי

בס"ד

ולא, לא ידעתי על הפגישה הזאת, בקושי האמנית שקיימת אפשרות כזאת |מופתע|.

צילום: יוסי דרמר, ראש הלשכה של הגר"ד ליאור שליט"א.
כמה חבל שתקומה לא נכנסו איתם.לב אמיץ

אם כבר אז זה משהו חדש מתחיל.

אני חייב לציין משהו חשובמרדכי

בס"ד

כששאלתי את השאלה הזאת חשבתי שאני שואל משהו תאורתי וגם אני אומנם קיוויתי מאוד שזה יקרה, אבל לא כ"כ האמנתי בזה. גם כשהגיע אלי התמונה חשבתי איזה יופי שב"ה הרבנים מדברים וכנראה בוחנים את המשך הדרך, אבל עדיין לא חשבתי שמדובר בחבירה למועצת התורה של המפלגה, והנה עכשיו ב"ה עולה דיווח שזה כן נכון ובאמת והרב ליאור והרב לבנון מצטרפים לרב מאזוז.

אותי זה  ממש משמח לסיים כך את היום

אבל באמת שלא חשבתי שזה באמת יקרה...

רק אל תשכחו דבר אחד, איפה פורסמה בפומבי התמונה הזאת לראשונה

(פה)

מרדכי - כל הכבוד!לב אמיץ

רגשות מעורביםאלעד

קצת חבל לי על התקומה שהולכת להבלע בבית היהודי ולהיעשות לבלתי רלוונטית,

בזמן שבוחריהם הטבעיים יצביעו ברובם לאלי, כאשר הרבנים ליאור ולבנון ינהיגו את המפלגה יחד עם הרב מאזוז.

יומיים לאחר הבחירות ישאל בנט את עצמו כמה מנדטים באמת הכניס לו ח"כ אריאל..

וסתם כאנקדוטה מעניינת,

אלי ישי עדיין מופיע באתר ש"ס, שם עדיין לא מחקו את פעלו הרב וכל המחמאות עליו

http://www.shas.org.il/Web/He/Party/Yishai/Default.aspx

לא בטוח שרוב בוחרי תקומה יצביעו לישימשה

אל תשכח שלשטבון / הר המור יש הרבה אוייבים....

מצביעי תקומה יצביעו על פי רוב לאן שרבניהם יורו להם להצביעאריק מהדרום
הרב לבנון והרב ליאור לבדם יכולים לסחוף את רוב ישיבות מרכזאלעד

ושטבון יקח עם הר המור את כל ישיבות הקו כמו ביצים מתרנגולת

או במילים אחרות- המהלך של ישי גאוני מהבחינה הזו.

אתה אופטימיאריק מהדרום

בינתיים המפלגה מתנדנדת על אחוז החסימה.

העם איתנו עאלק.

מה זה "בנתיים"? הסקר האחרון נערך עוד לפני הצטרפות הרבניםאלעד

בכלל, רק אחרי שהגושים יתקבעו ויובן לכל מי הולך עם מי ועם איזה מצע- נוכל לקבל סקרים באמינות מסויגת.

עד אז, שווה להמתין.

את ש"ס עזבו רבנים גדולים שעד כה הלכו עימם ידי ביד והביאו להם מאות אלפי קולות (של צאן מרעיתם), כדוגמת הרב אלבז, הרב אברג'ל, הרב מזוז, הרב בניהו, הרב עמאר ועוד, וכעת כאשר גם רבנים דתיים עוזבים ונוטים לאלי ישי, אני צופה להם גדולות ונצורות. במיוחד אם אכן ביבי מעוניין לחזק אותו ואם לרשימה יכנס גם מועמד חב"די כלשהו.

הסקרים האחרונים נערכו בזמן שחשבו שתקומה עם ישי...ותן טל
סקרים כאלה ציינו את זה כשהם הוצגו ביחדמרדכי
אתם ממש מאמינים ברבנים...די"מ
א. הציבור החרד"חלי הכבד הוא ממש לא גדול.
ב. בשונה מהחרדים זה לא שכל מי שנמנה על הציבור הנ"ל יקשיב לרבנים בשאלה למי להצביע
אז במי נאמין אם לא ברבנים?מרדכי

בס"ד

ולדעתי זה הבעיה בציבור הדתי לאומי, שאין אמונה ברבנים וחסר כבוד תורה.

זה משהו שחייבים ללמוד מהציבור החרדי.

ההיסטוריה הוכיחה שרבנים הם לא בהכרח מבינים גדולים במציאותדי"מ
עפר לפיךאלעד

מה זה הדיבורים האלו?

בכל מקרה אשמח מאוד לדעת כמה נחשבים בציבור שלנו "מזרחי" וכמה תורניים יותר,

ובעיקר בקרב בני הנוער וציבור האברכים, שרבים רבים מהם בני משפחות המזוהות עם המזרחי ועברו תוך כדי הישיבה התיכונית או ההסדר לזרועות הרבנים ממשיכי תנועת דגל ירושלים

זה המציאות.די"מ
השואה .. אוסלו.
זה סתם מה שעולה לי בלי לחפש. אך לא חסר עוד דוגמאות
הוא דווקא מדייקמשה
פעם אאריך בזה. מה הרקע להשמצות החרדיות שהסרוגים (אז) היו קצת 'חפיפניקים'. זה לא בלתי מדוייק הגם שזה השמצה.

במשפט אחד: חלק משמעותי מהסרוגים/ה'מזרוחניקים'/... לא הקשיבו לרבנים באירופה ועלו, וממילא, לא היו צדיקים גדולים,גם,בעוד תחומים.

ההסטוריה (הקב''ה) שלחה את הצדיקים לאושוויץ', ואת החפיפניקים להביא לעולם נינים חרד''לים.
שיהיה.
ולשאלתך במי להאמין,די"מ
יש אחד ממש שפיץ אני משצדל להאמין בו ..
הוא כזה שפיץ שאת שמו המפורש אסור לומר (חוץ מבמקדש) אבל יש לו כמה כינויים.
מועמד חבד"י לא ישנה כלום על פי הבנתיחיה רוז

אנשים סביבי לא מחפשים את המועמד המגזרי אלא את העקרונות של המפלגה.

הוא סתם יבזבז מקום בשלי מאה-מאתיים קולות שמשנה להם המועמד המגזרי.

החברה בחב"ד ברובם חושבים שונה בקטע הזה

זה בגלל שהציבור של מרכז-הר המור הוא ממש לא גדולדי"מ
אשר יגורתי בא. בנט התעורר וגילה שקצת סידרו אותואלעד

[מתוך nrg מעריב]

העוקץ של תקומה: גם שריונים, גם תמיכה בישי

רבנים בציונות הדתית קוראים לבנט: לאור המציאות החדשה, בטל את הסכם השריונים עם "תקומה". "תקומה" אמנם החליטה להישאר בבית היהודי, אך רבניה הבכירים העבירו את תמיכתם למפלגתו של אלי ישי

רבנים ממרכז הציונות הדתית מביעים היום (ב') מורת רוח מהסכם האיחוד בין "תקומה" לבין "הבית היהודי", זאת על רקע החלטת "תקומה" השבוע על ריצה משותפת במפלגה, כשבמקביל הוקמה מפלגתו של אלי ישי – הזוכה לתמיכה של רבנים בכירים במגזר החרדי-לאומי ובראשם הרב דב ליאור והרב אליקים לבנון. 

כל אלו יצרו מציאות פוליטית בה המגזר החרדי-לאומי ירוויח פעמיים: גם יקבל שריונים בתוך "הבית היהודי" ללא כל צורך להתמודד בפריימריז, וגם יריץ רשימה נוספת לכנסת, אליה יצביעו החרד"לים. 

הרב אביחי רונצקי, ראש הישיבה באיתמר המתמודד בפריימריז לבית היהודי, הביע היום חשש מפני מפלגתו של אלי ישי ונשמע לא מרוצה מהאיחוד של תקומה והבית היהודי ומהכח האלקטוראלי שתקומה מביאה עמה. "אני גר פה בלב השומרון, ישובים שמצביעים לתקומה אני מניח, שחלק גדול מהם בכלל לא מתכוונים להצביע לבית היהודי", אמר הרב רונצקי לרדיו "גלי ישראל", "נכון שתקומה חוברת לבית היהודי ואני שמח על כך, אבל במקום להצביע למפלגה מה עלול לקרות, שתקומה תקבל שלושה מנדטים, אולי אפילו ארבעה אם נקבל מספר מנדטים גבוה, אבל חלק לא מבוטל ממצביעיה הטבעיים יצביעו למפלגה של אלי ישי, יש לי חשש כזה, באמת". 

גם הרב אמנון בזק מישיבת "הר עציון" חושש ממהלך דומה והוא הציע היום לפתוח מחדש את ההסכם בין "תקומה" לבין "הבית היהודי". לדבריו, "הצטרפותם הצפויה של רבני 'תקומה', הרבנים דב ליאור ואליקים לבנון, למפלגתו של אלי ישי, צריכה לשנות את התמונה בכל הנוגע לשותפות עם תקומה מצד 'הבית היהודי'". 

"עד עכשיו נראה היה שעומדות על הפרק שתי אפשרויות, שלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות: או להתפצל לשתי מפלגות, דתית-לאומית וחרדית-לאומית; או ללכת 

ברשימה אחת, תוך נכונות לשלם מחיר של שריונים תמורת האחדות. אולם כעת נראה שצצה אפשרות שלישית: חברי תקומה ייהנו מן השריונים ב'בית היהודי', ואילו רבני תקומה - וממילא גם מרבית תומכיה! - ילכו עם אלי ישי למפלגה חרדית-לאומית", הוסיף הרב בזק. 

הרב בזק הציע כי "על 'הבית היהודי' להבהיר, שההסכם לגבי שריונים לחברי תקומה מותנה באחדות מלאה בין כל מרכיבי הציונות הדתית. אם לא תהיה אחדות כזו, אין כל טעם לשריין מקומות לחברי תקומה, שמשקלם האלקטורלי קטן ביחס למשקל רבניהם". 

את הפיצול בין רבני תקומה לבין חברי תקומה הגדיר הרב בזק "לא ישר" וטען כי "עד עתה לא ברור מי נותר בין רבני תקומה שיכריז בקול שיש להצביע לבית היהודי דווקא ולא לאלי ישי. הבית היהודי הציע את ההצעה על דעת שהולכים יחד, ולא על דעת שנשארים מפוצלים".

הרבנים שקוראים להצביע לישי גם כך עומדים לפרוש מתקומהמרדכי
לא משנהאלעד
קהל היעד נע ברובו לכיוון אלי ישי בעוד התקומה משוריינת בבית היהודי, וכך הדתיים-החרד"לים מה שנקרא, מרוויחים יותר ח"כים
עכשיו הבנתי את כוונתך מרדכי
ועוד יותר מזה - חלקם רצים בפריימריז בבית היהודימשה

כלומר ייצוג פי 2.5-3...

יש גם גורמים מהצד השני שצריך לשקלל-אדם כל שהוא

א. שריוני היו"ר.

ב. הכח של היו"ר, בקבלת ההחלטות בפועל.

ג. נציגים במפלגות אחרות - צריך עוד לראות מה יהיה, אבל בבחירות הקודמות הרבה מפלגות חילוניות צרפו דתי/ דתיים, [ולא לקחו חרד"לים בד"כ..] - אך איני יודע האם זה בא לידי ביטוי בקהל המצביעים שלהם.

נראה מה יהיה שבוע הבא בפריימריז בליכודמשה
יפה. נקווה שיקשיב להם, ובסופו של דבר תקומה תצטרף לאלי ישי.יזהר
"בנט התעורר"? היו כאן קריאות של שני רבנים בכתבה.ותן טל

ושום אמירה של בנט או אפילו הבנה שה"מסרים" הגיעו אליו.

מי אמר לך שהוא התעורר?

דעות של מתמודדים. נו,שיהיה. נחכה עוד חודש וקצת ונראה את הרשימה.

ויודע מה - למרות שאני יודע שתכל'ס הגיוני שלא מעט מתומכי תקומה עברו לאלי ישי, עדיין, חשוב לי האחדות עם תקומה. לא בגלל המנדטים, לא - בגלל האחדות. זה יותר חשוב מההתחשבנויות כמה הוא יקבל וכמה הוא. ואני מאמין ורואה שיש עוד לא מעט דתיים לאומיים - גם מהצדדים היותר "ליברלים" שזה באמת מה שחשוב להם.

אז התקשורת אכן מומחית בלהעצים את קריאות הקצה, את הקריאות שמובילות לתבערה - אבל אני יודע שאתה, אלעד, יותר חכם מהתקשורת! <ר> - אני יודע שאתה מבין שזה שהתקשורת בוחרת להעצים דווקא את זה, כנראה יש לזה סיבה... כנראה שהם חוששים מהתעצמות הבית היהודי, בעקבות האיחוד (מה שעדיין משתקף בסקרים), ולכן מנסים לסכס בתוך הבית היהודי. אל תיתן יד לזה...גם אם תצביע אלי ישי, אתה לא צריך לתת יד לאלו שלא רוצים בטובתם של אלה ולא רוצים בטובתם של אלה...

שני רבנים צעקו כאן נגד - כמה רבנים בעד האיחוד הזה אבל קולם לא נשמע בתקשורת כי אין לה עניין להשמיע אותם, את זה אנחנו יודעים?

בעזרת ה' חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוקינו - נרבה טוב, לא נקשיב לקולות המנסים סתם לריק לסכסך במחנה פנימה בלי כוונות טובות לאף צד מ"הניצים" - ובסופו של יום, כולנו נרוויח (אבל לא "כולנו" של כחלון )

לו הייתי שסניקאריק מהדרום
אין לי שמץ של מושג מה הייתי עושה במקומך.
לו הייתי שסניקשמש אא
לא, לא הייתי שסניק.
מצטער, אני אפילו לא מסוגל לדמיין מציאות כזאת
אחלה שאלה אבל..ישראל אבג

רציתי פשוט שתחשוב על שתי נקודות עיקריות,

א' אנו כסקטור שמאוד זקוק לייצוג בכנסת כדי לשמור על הזכויות שלנו חייב כל אחד לקחת אחריות 

כלומר תחשבן חישוב קטן המפלגה של אלי ישי עם ניסים הכי גדולים לא תגיע ליותר מ-5 מנדטים פלוס שס עם עוד בערך 6 ג' 6-7 אז אמנם המנדטים בערך אותו הדבר כמו שיש היום אבל הכוח הוא חלש מאוד א' רוב הסיכויים שישי לא יכנס ודאי אצל הרצוג אבל גם לביבי עיין ערך כצלה ב2009 הוא לא ירצה קיצוניים בממשלה ב' מפלגה שישי לה 5 או 6 מקבלת 2 או 1 שרים והכוח מוקטן בהרבה ויש לדבר הזה עוד הרבה פנים מכל כיוון שהכוח שלנו יורד

ב' אריה דרעי אפשר לומר עליו הכל מכל כל להאשים וכו' אבל דבר אחד שוכחים פה כולם הוא היחיד שנתן את האפשרות לספרדים לדבר עכשיו למי להצביע כלומר הוא הרים את כולם מאשפתות הוא הףך את הצורה לכולם ועוד שהקים מפעלים הזויים כמו מעיין החינוך ואל המעיין (ועזוב את זה שבימי ישי הכול הופקר ולא תוחזק בכהוא זה) אין מה לדבר פשוט נתן לספרדים את הכוח

הכותב הינו מצביע ג' ואם הייתי יכול

הייתי מצביע שס אלא שאני

שומע לרבנים שלי (הגראי"ל שטיינמן)

דוקא האחדות והפחות סקטוריאליות אצל ישי מושכתאורין

וגם ההיצמדות לעקרונות. בהחלט נשמע שראוי לבחור בו. (ולא ב ג' כברירת מחדל).

אם לא מספיק יצביעו לישיעוגי פלצת
עשרות אלפי קולות של נאמני דעת תורה
ילכו לפח...

אני מאמין שהוא קרוב להיכנס אבל נמצא
במקום שהוא צריך חיזוק

ולגבי עצם הספק - ברי ושמא ברי עדיף
אלי ישי ברח מעצמופרח-בר
ואולי אפילו ירק לבאר ממנה הוא שתה 30 שנה , אני בטוחה שהרב עובדיה זצ״ל לא היה מאושר מהמהלך הזה.
ואם אתה הולך בדרכו של הרב אתה צריך להמשיך עם דרעי.
ובקשר לטענות שלך שדרעי רצה להקים מפלגה משלו - זה כמעט קרה אבל הוא התקפל בגלל שהרב עובדיה זצ״ל ביקש ממנו שלא יעשה את זה והוא כיבד אותו מה שישי לא עושה נכון לעכשיו, ואם היה אכפת לישי מהמגזר שלו ולא מהכיסא הפרטי שלו הוא לא היה עושה מהלך כזה שיתורגם בהמשך לפחות כוח פוליטי למגזר החרדי.
מעכו את אלי ישי, דרשו ממנו להפקיד מכתבעוגי פלצת
התפטרות, כל המערכת שם לחצה עליו לא להישאר
מכתב ההתפטרות הזה כל ח"כ בש"ס מפקיד - מה שונה יום מיומים?ותן טל

אלי ישי בעצמו דרש מכל ח"כ בעבר להפקיד מכתב כזה, כדי לשמור על שלמותה של התנועה ועל הליכה לפי מה שמועת החכמים אומרת.

הטיעון הזה הוא בסך הכל טיעון שנוצר לאחר רצון ממילא לעזוב, אז מוצאים טיעונים - כשגם ישי בעצמו מבין שזה לא כל כך מחזיק מים, כשהוא בעצמו לא התנהג אחרת בעבר.

מה שונה?די"מ
שהרב עובדיה נםטר ודרעי שולט במועצת ..
זו לא ההתלבטות כאןאלעד

כולם מבינים כיום שדרעי לא הותיר שום ברירה לאלי ישי אלא לצאת מהמפלגה

לא , אלי ישי פשוט לא רוצה להיות מספר 2.פרח-בר
משחק הכסאות המסתובבים - גם בש״ס.
גברת בוחנת כליות ולבאריק מהדרום
אנא תתעדכני בחדשות מידי פעם ולא רק בקישקושי התעמולה של יום ליום וקול ברמה.
מבינה שזה פגע בך אישית...פרח-בר
אין צורך להיפגע והאמת שאני לא נמנית בכלל עם מצביעי שס , פשוט מאד נראה לי מוזר שאחד מעמודי התווך של המפלגה מחליט ללכת להקים מפלגה מתחרה אשר בוודאות תפגע בציבור שהוא רוצה לייצג.
אני לא בוחנת לא כליות ולא לב , אני רואה בבירור שיש פה משחקי אגו והם באים על חשבון ציבור הבוחרים.
למה את אומרתשמש אא
שאלי ישי ייפגע בוודאות בציבור שהוא מייצג?
כי הרבה קולות של שספרח-בר
ינדדו אליו , ויווצרו שני מפלגות קטנות שאין להן הרבה כוח השפעה.
זה לא פגע בי אישית חלילהאריק מהדרום
אבל אני לא מבין איך כאחת שלא מצביעה שס יכולה להתעלם מכל כך הרבה סכינים שדרעי תקע בגבו של ישי.
כאילו שהיתה לו ברירה אחרת, הוא רומס אותו מאז שחזר לפוליטיקה מהכלא.
זה לא משנהפרח-בר
לא מדובר כאן על סגירת חשבונות אישיים - את זה שיעשו בחדרי חדרים לא בתעמולה תיקשורתית , שורה תחתונה יש כאן מהלך שיגרום לדבר אחד- יהיה פחות מי שידאג לחרדים וזו אוכלסיה שצריכה מי שידאג לה ברמה החברתית.
זה ברור שהוא לא רצה להיות מספר 2 ולכן הוא פרשמרדכי
בס"ד

גם אני לא הייתי רוצה להיות מספר 2 במקום שבו אני לא יכול לבטא את עצמי ואני חוייב לתת מכתב התפטרות למקרה שח"ו חרגתי מההוראות של היו"ר.
וד"ל
אז למה כל הח"כים של ש"ס בכנסת הקודמת הלכו עם ישי?ותן טל

כאשר הוא חייב אותם להפקיד מכתב התפטרות, למקרה שלא יישמעו למה שהמועצה תחליט?

ולמה כאשר אמסלם התנדנד, תקפו אותו בחריפות בצורה יוצאת דופן - גם ישי? כעת ישי מבין שמה שהוא עשה לאמסלם בעצמו אך לפני לא הרבה זמן, זה מה שעושים לו עכשיו? 

כי הסמכות העליונה הייתה הרב עובדיה ולא דרעייוסלה קמצן (קדוש?)
ואלי ישי חייב מפלגה?ותן טל

זה קצת מוזר הדברים שהולכים שם כי הוא אומר שחשב לפרוש לגמרי מהחיים הפוליטיים אבל "הכריחו אותו להיזאר, אמרו שהוא חייב להישאר בפוליטיקה". לא יודע, אולי רק לי זה מזכיר את כל אלו שאומרים תמיד ש"מכריחים אותי להתמודד על..." וכו' וכו'.

כולם שקרנים, כולם תחמנים, כולם רוצים רק לחמם כיסא.יזהר

אבל הבית היהודי - צדיקים תמימים, מלאי אידאולוגיה טהורה.

אפשר כמובן לטעון כך, אבל רצוי שתהיינה ראיות לכך, אחרת זו סתם הוצאת שם רע.

הבית היהודי לא התפלגו. ומה שכתבתי על ישי זה הוא בעצמו אמרותן טל

ככה שדברי הבלע שלך הם לא מעניינים אותי. הוא בעצמו אמר שהתכוון לפרוש מהחיים הפוליטיים אבל ברגע האחרון "הכריחו" אותו להישאר.

על זה תמהתי. זה הכל.

הוא בעצמו אמר, ואתה מפרש את הדברים לרעהיזהר

ללא כל הצדקה.

הבית היהודי אלופים בלהתפלג, אבל הם עושים את זה בערמה, שיראה כאילו אחרים התפלגו מהם, ולא שהם גרמו לפילוג.

בסך הכל תמהתי על דבריו, שאמר בעצמו.ותן טל

הבית היהודי ההיפך מהתפלגו - הם כעת העניקו לתקומה שריון שעולה פי כמה על כוחם האמיתי במפלגה, למרות שכנראה מספר לא מבוטל של מצביעים שלהם בכלל יצביע לאלי ישי. אם לויתור הזה קוראים פילוג, אז אני באמת לא יודע מה זה אחדות.

אבל בדיוק כמו שאמרת, אפשר להגיד הפוך: האנשים שמתפלגים מהבית היהודי הם אלו שמתפלגים, אבל הם אלופים בלגרום לאנשים שהבית היהודי גרמו לפילוג.

הנה, גם אני אמרתי, רק כדי לאזן.

כל טוב

"יקרבו ימי אבל רבי, ואהרגה את אלי ישי שותפי"יזהר

זה פחות או יותר המהלך של דרעי מאז פטירת הרב עובדיה.

וכמובן לא רק אחרי.יזהר

גם בחייו הוא ומקורביו בחשו בקלחת. ואל יפלא הדבר בעיניכם. מי לנו צדיק כיצחק אבינו, שעשיו הצליח להוליך אותו שולל, ומי לנו גדול כאלישע, שדבק בו גיחזי.

דרעי לא הקים מפלגה כי נתנו לו להיות היו"רדי"מ
לא מצדיקות והתבטלות לרב עובדיה
אני מניחה שרב עובדיה לא רצה את ציפי לבני כראש ממשלהl666

אז כדאי להצביע למי יעשה מאמץ שזה לא יקרה

או תחשוב על עיקרון אחר חשוב שלפיו אפשר לבחור

אני יכולה להגיד שיש לי חברים אשכנזים שהצביעו שס בגלל אלי ישי ובפעם קודמת לא הצביעו בגלל דרעי

כפי ראיתי לאלי ישי יש ראיה כללית ותקשורת שמאלנית שונאת אותו 

הוא בן אדם שלא לקח שוחד ושמר על חוק והוא קיבל על עצמו את דרעי בבחירות קודמות כי זאת הייתה דעת הרב

אצל דרעי אין ראיה כללית, כשהוא הסתבך בפלילים אז הוא הראה את עצמו לא הכי טוב, לדעתי זה מביך ולא עושה כבוד לתורה

ובקשר להצבעה לג' - כתבו שרב שטיינמן נתן רשות לישי להתפצל, אז כנראה הוא חושב שקול ספרדי צריך ללכת לישי  

לגבי השורה האחרונה שלך- זה לא נכון!!!נחש משקפיים

הרב שטינמן אמר לו את המילים הבאות "ברכה והצלחה" (למי שמכיר את הרב שטינמן זה הרבה מילים....)

וזה ממקורבים שהיו שם בפגישה (היא לא היתה סגורה כמובן) ולא ממה שאלי ישי מפרסם על עצמו

הרב היחיד שעומד מאחוריו וגם זה בסימן שאלה זה הרב מאזוז

שגם הוא כבר אמר שמי שהצביע שס ימשיך להצביע לה והמפלגה של אלי ישי מיועדת לקהלים אחרים

(דרך אגב, משהו מצא קהל אחר חדש כלשהו פה במדינה? כי אני עדין מחפשת... )

רק פה בפורום יש לך כמה וכמה אנשיםדי"מ
שמעולם לא חלמו להצביע ש"ס והולכים להצביע לישע
לישי.די"מ
טעות מקלדת.
נכוןנחש משקפיים

אבל המניעים שלהם הם לאו דווקא לשמוע לרבנים אלא ישנם שיקולים נוספים כפי שכבר בטח שמת לב

מה הקשר?די"מ
הגבתי על זה שטענת שאין קהלים חדשים לקחת מהם קולות וברור שהם יקחו מש"ס
צודק בכותרת כנראה שרשרתי לא נכוןנחש משקפיים

וצודק לגבי הקהלים החדשים

קהלים חדשים אין. קהלים שלא מצאו ייצוג באף מפלגה- ישחיה רוז

על פוליטיקאים אי אשר אף פעם לסמוך. רק מעשים מעידים ולא דיבורים וגם מעשים משתנים...

אבל אולי זו הפעם הראשונה שיש מישהו שטוען לפחות שהאצבעות שלו בכנסת יהיו לטובת שלמות תורת ישראל, שלמות ארץ ישראל ושלמות עם ישראל. שנציגיו כולם שומרי מצוות אבל בלי חלוקה לסוגים ועדות. בלי התלהמות. בצורה מכובדת.

יש כמה סוגי קהלים שתמיד חיפשו את זה ולא מצאו...

להצביע לש"ס זה אסון. דרעי סכנה לכל דבר יהודי.עלי באבא
אורי אבנרי אמר שדרעי שמאלן יותר ממנו.
מה צריך יותר מזה?
וזה שהוא אסף כמה רבנים שיקשיבו לו מועיל לו עצמו אבל לא מועיל לנו.
צריך להצביע לאלי ישי.
הרב מזוז רב גאון בתורה ועצמאי בדעותיו, איש אמת, וניתן לסמוך עליו.
ושיש לו סיכוי לעבור את אחוז החסימה...די"מ
אז אולי תצביע לו, די"מ?ותן טל
אם כל כך הרבה אנשים תומכים בו ככה שהוא עובר את אחוז החסימהדי"מ
בטוח יש שם משהו לא טוב...

בשונה משאר האנשים פה אני ממש לא מאמין ברבנים(או בפוליטיקאים)
וכבר הסברתי למה אני לא מצביע.
התכנון להצביע בל"ד ירד כי לכאורה זה "לא תחנם" אבל צריך לבדוק את זה ..
אני הולך אחרי המציאותיוסלה קמצן (קדוש?)

והמציאות אומרת שאלי ישי הוא אדם הגון וישר יותר 

רז אני מצביע לו

מה גם שהוא הראשון (משהו שהרבה אנשים לא נתנו עליו את הדעת)

שחיבר בין הציבור החרדי לדתי לאומי במפלגה אחת

הגר"ש כהן מספיק לך,והרב מזוז לא?בחורצ'יק

ניראה לי שהרב מזוז נחשב לסמכות גדולה יותר..ועוד שהוא ידוע כאמיתי שלא חת מאיש (כמו שהוא בעצמו אמר.)

ג' היא מפלגה שמצהירה שהיא 'לא חייבת כלום'  לארץ ישראל  ולימין אלא דעת "תורה" מנחה אותה,אני גם בתור חרדי הייתי מפחד לתת להם את הקול שלי. ועל דרעי כמו שכבר אמרת אין מה לדבר.ואין זה המקום להאריך.לא צריך לפרסם לכל את מעלליו.מספיק רק למי שיש ספק(ולכן אם תרצה באישי). מה שנשאר זה ישי נאמן ביתו של הרב עובדיה,אדם מוסרי וערכי.ואיתו גדולי תורה כהרב מזוז ועוד (שמפחדים לפרסם,ובצדק.) 

סמכות למי? לכל אחד יש את הרבנים שלונחש משקפיים

מסכימה לגמרי עם יוסלה. אלי ישי הוכיח עצמואורין

כישר, אמין ואמיץ. נאבק בתופעת המסתננים למען תושבי דרום תל אביב באומץ, למרות התנפלות התשקורת עליו.

הוא נבעט מש"ס החוצה אחרי שהיה מוכן לסבול בזיונות למען האחדות.

מהבחינות האלו, הוא באמת הוכיח את עצמו.ונסי

הרב מזוז על המפלגה החדשה:יוני

http://judaism.walla.co.il/item/2813637 לרימונים

פטרונו הרוחני של אלי ישי והסמכות הרבנית של מפלגתו החדשה, הרב מאיר מאזוז, נחשף לראשונה. בדברים שאמר לתלמידיו ונחשפים לראשונה בוואלה! יהדות, הוא בחר לתקוף ללא היסוס את הממשלה, ש"ס, יאיר לפיד והשמאל והסביר לראשונה מדוע בחר לעמוד מאחורי המפלגה החדשה שלטענתו כלל לא מאיימת על ש"ס. "הרבה שואלים מה קרה שסגרנו את הגמרא והתחלנו להתעסק בהבלים?", פתח מאזוז את שיעורו, "הרי פוליטיקה זה הבלים. אנחנו לא אוהבים פוליטיקה, אז למה אני עושה את זה? אחד אמר יש לי ג'ובים".

הרב מאזוז, בן כ-70, נולד בתוניסיה ולאחר שאביו נרצח בראשית שנות השבעים על ידי מתנקש, הוא עלה לישראל והקים מחדש בבני ברק את ישיבת "כסא רחמים" שבראשה עומד. בישיבה לומדים כ-1000 בחורים. מאזוז הוא בעל עמדות ימניות שנחשב לרב בכיר בזרם החרדי-ספרדי. הוא לא חושש ממועצת חכמי התורה של ש"ס והיסטוריית יחסיו עם הרב עובדיה יוסף מורכבת. הוא לא נמנע מלחלוק עליו בעניינים הלכתיים, אך היה לו אליו כבוד והערכה גדולה. יו"ר ש"ס לשעבר מתייעץ עם מאזוז בכל צעד שהוא עושה, כולל ההחלטה האחרונה לפרוש מש"ס אחרי יותר מ-30 שנה. 

"אנחנו לא באנו להילחם", התייחס הרב מאזוז למתיחות בין מפלגת "העם איתנו" של ישי למפלגת ש"ס. "באנו להוסיף. כשמוסיפים כוחות לתורה, לא גונבים מאחרים. אם היה שכל, לא היינו נלחמים. אמרתי מראש לרבי אליהו ישי אל תדבר מילה על ש"ס והוא פרסם את זה בהתחלה שמי שידבר מילה נגד ש"ס יפוטר. אבל הם לא מבינים את זה. יורדים, מבזים, מחרפים".

בשיעור שמסר תחת הכותרת "למה הוקמה המפלגה", אמר הרב מאזוז לתלמידיו כי אחרי פטירת הרב עובדיה, החברה החרדית הולכת ומסתגרת, דבר שמבריח מצביעים מהמפלגות החרדיות. "היום אין מי שיכול להמשיך את דרכו של הרב עובדיה. כשהרב היה בחיים, היה לו מתק שפתיים, הוא יכול היה להחזיר אלפים בתשובה. היום, מסתגרים ומסתגרים ואנשים בורחים. הולכים למפלגות חילוניות, הולכים למפלגות שכביכול מגינות על ארץ ישראל, אבל תורה? השם ירחם".

לדבריו, "יש חוקים שמחכים בתור לכנסת הבאה. רחמנא ליצלן. הביאו לי דוגמה מהם, 20 חוקים כולם חורבן ושממה". הוא מנה כמה מהם, בהם חוק הכשרות של ח"כ אלעזר שטרן והתקנות שנועדו למנוע הדרת נשים מהמרחב הציבורי, "הרבנים צריכים לתת הכשר לחנויות שמחללות שבת. שבת לבד והכשר לבד. או החוק שאוסר לעשות שום הופעה ציבורית שיש בה הפרדה בין אנשים ונשים, לרבות בכותל המערבי. לך תסביר להם שזה לא הדרת הנשים. אנחנו מכבדים אותן. זה הכבוד האמיתי של הנשים".

הרב מאזוז תקף את שר האוצר לשעבר יאיר לפיד וכינה אותו "החכם הגדול". הוא גינה אותו על כך שאמר "שמי שלומד תורה זה פשע, צריך להכניס אותו לכלא. אתה מכניס אנשים לכלא על מה שהם לומדים? ככה עושים? מה אתה עשית בצבא? היית עורך במחנה, אז מה עשית?". בהמשך הוסיף שחוק מע"מ אפס שהציע לפיד הוא "חוק רפש ואם היה לו טיפת שכל היה עושה דבר ששווה לכולם. שיברכו אותו כולם, גם החרדים וגם החיילים. הבן אדם הזה לפני שיהיה שר האוצר, צריך ללמוד כלכלה".

"הממשלה החריבה את עם ישראל", אמר הרב, "דיבר שר החינוך ואמר אני יודע משפחה זה אב, אם וילד. אמרו לו 'לא. תחזור בך'. אחר כך אמר יש גם אפשרות במשפחה שתי אבות וילד. זו רשעות במיטבה".

הרב מאזוז שמחזיק בעמדות ימניות טען כי סופם של ראשי הממשלה לשעבר יצחק רבין ואריאל שרון "היה מר" כי החזירו שטחים, "שניים יצאו מן הכלל. יצחק רבין החזיר שני מקומות, מסכן הסוף שלו לא היה טוב. השני אריק שרון. עכשיו אם נמשיך הלאה בדרך השמאל, אוי ואבוי לנו מה יישאר מארץ ישראל. יישאר כלום. כל אלה שאוהבים את ארץ ישראל, לא יוכלו להצביע למפלגות הקיימות כי הם אמרו בפירוש אנחנו מוכנים לוותר על הכל, העיקר התורה".

ה"מרן" החדש של ישי הוסיף כי מי שלא יצביע לאף מפלגה בעקבות הפילוג בתוך ש"ס הוא "ייתן כוחות לאנשים שהם שונאי תורה. אדרבה, תצביעו למקום של תורה, לחזק את התורה ואת עם ישראל. בעזרת השם שנזכה שיהיה הרבה הרבה מנדטים גם לנו גם לש"ס, לדגל וגם לאגודה. כל מי שמבין את גודל השעה ואת האחראיות, יבוא אלינו. הקדוש ברוך הוא אומר שהמפלגה הזו צריכה לקום ולקבל 8 מנדטים, 10 מנדטים, 17 מנדטים בעזרת השם".

שני מכתבים יצאו מתחת ידי ש"ס בשבועיים האחרונים כנגד אלי ישי:אלעד

האחד מטעם הח"כים, ולאחר פחות מיממה חלקם טענו שהם בעצם חתמו על נוסח אחר,

והשני מטעם רבנים המזוהים עם ש"ס, ולפחות הרבנים אלבז, מחפוד ובקשי-דורון טוענים כיום שהם כלל אל התכוונו לתמוך במועצת של ש"ס או במפלגת ש"ס בעצמה.

שתי אפשרויות: או שהרבנים והחכ"ים חתמו ביודעין ומייד לאחר מכן נבהלו מעצמם, או שמנסח המכתבים משקר פעם אחר פעם.

והנה המכתב השלישי זה כבר ממש נהיה שיטה אצלםאלעדאחרונה

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/290016

וכבר דרש מי שדרש:

תשע''ה ראשי תיבות- תנועת ש''ס עליה השלום

תחשוב שזה שוק סוסיםלשם שבו ואחלמה
איזה מפלגה תביא הכי הרבה סוסים למוסדות
שאתה מלובר אליהם. בה תבחר <ר>
סולברג וסמוטריץ' ומה שביניהם.איתן גיל

ראשית כל, ההתקפה הנפשעת על בית השופט סולברג ראויה לכל גנאי, ולמיצוי הדין עם הפורעים.

זריקת נעל על שופטת הסתיימה בשלוש שנים בכלא, והשחתת רכוש פרטי מקל וחומר.

ומצד שני, השופט סולברג נטל על עצמו את תפקיד כלב התקיפה של סמוטריץ', והציונות הדתית, במקום לדבוק בעמדות וגישות מאוזנות כיאה לשופט בשר ודם.

סולברג משום מה העמיד את עצמו במקום שאפילו ה"צדיקים הגמורים" יצחק עמית וברק ארז נזהרים מלהתקרב אליו.

מצופה היה ממנו להוביל קו שגורס שלא מעשי ולא ניתן לגייס מגזר שלם באמצעות פלוגות מג"ב ומעצרים המוניים.

והיה ממשיך: קיים חשש עמוק שדחיפת הציבור החרדי לקצה של הקצה תוביל לפיצוץ חברתי חסר תקדים ולמלחמת אזרחים ברחובות, עקובה מדם.

סולברג מסיבותיו הפוליטיות, ועולמו הפנימי המופקר, לא ניתב את הצדדים לעבר פתרון יצירתי שמתבקש וזועק לשמיים, והרי ברור לכל בר בי רב, שמדובר בפוליטיקה נטו, וביתר שאת בשל העובדה, שהמגזר הערבי מוחרג מהויכוח הציבורי, ולא מנותב לחיל רפואה ו/או קטיף תפוזים...

סולברג בהחלטותיו החצופות והשערורייתיות, והזדוניות, והציניות, יורק בפרצוף של כולנו, ושם ללעג את המורכבות הסוציולוגית של החברה הישראלית.

סולברג שבא מאזור החיוג של סמוטריץ' כופר בהנחת היסוד הכי טבעית שמאפיינת חברה בריאה ו... "דמוקרטית" חחחחחחה. 

כי הפתרון לסוגית הגיוס צריך להגיע בדרך של הדברות, והסכמות פוליטיות, ובתהליך הדרגתי, ולא דרך התנגשות חזיתית של מערכת החוק בקיר בטון חברתי.

אם סמוטריץ' אכן ימצא את עצמו בסוף יום הבחירות מחוץ לכנסת, כפי שצופים רבים וטובים, את החשבון הוא ידע לאן לשלוח. 

אתה ורועישםטוב יכולים להתחרות על תואר האובססיבי שלהסטורי
הפורם' הוא עם האובססיה שתולה כל דבר בביבי ואתה עושה אותו דבר לסמוטריץ'.

איך לכל הרוחות הגעת לזה?! אין מי שנלחם בהתערבות של בג"ץ בכל תחום כמו סמוטריץ' ומפלגתו.

תזכיר לי מתי סמוטריץ' ביקר את ההחלטות השערורייתיותאיתן גיל

של בג"ץ בסוגית הגיוס.

אשמח למראה מקום.

גיניתי את ההתקפה על הבית של סולברג, ואמשיך לגנות, ועדיין חייבים לתהות מדוע התקפת הפורעים כוונה אל ביתו בדווקא.

האם הוא זוהה כמשת"ף קטן ששם לו למטרה לדוג במים עכורים, ולרקוד מה יפית בכל החתונות הפוליטיות.

האם מדובר בפוגרום פלילי נטו, או שמא, או בעיקר, אירוע סוציולוגי שולט בכיפה, תרתי משמע.

תשובה לא נקבל, ובכל זאת:

גם היום עדיין לא מאוחר לסמוטריץ' לצאת אל הציבור, ולהבהיר ולעדכן את עמדותיו המסוכנות.

סמוטריץ' ביקר את בג"ץ, שנים, כשהחרדים הגנו עליוהסטורי
אם דרעי ושות' לא היו עוצרים את הרפורמה - בג"ץ לא היה רלוונטי לסוגיה.

האובססיביות שלך לסמוטריץ', בהחלט צריכה אבחון.

טען בחיטיןאיתן גיל

תן לי את החצי לירה שלך על סולברג.

למה התנפלו החרדים עליו בדווקא, ולא על שופט אחר.

תדייק, לא 'ה-חרדים'הסטורי
כמה עשרות סיקריקים או דומיהם מקצה סניף בית שמש של מאה שערים. כל החרדים שאני מכיר אישית (ויש לא מעט כאלו) - לא השתתפו ולא ישתתפו בהתפרעות כזאת.

אני לא יודע למה דווקא, אם זה היה דווקא ולא סתם שלשם הכי נח להם להגיע. לא התייחסתי לסולברג.

כל מה שהתייחסתי אליו, זה שהאובססיה שלך לדחוף את סמוטריץ' לנושא - זהה לאובססיה של ניק אחר כאן בפורום שדוחף את נתניהו לכל דבר.

כמה חרדים תומכים בחסימות הכבישים?קעלעברימבאר
אם הוא יבקר הוא יאבד קולות לבנט.קעלעברימבאר

זה מה שאתה רוצה, ממשלת 61 של בנט-לפיד?

עזוב, הוא אובססיבי לסמוטריץ'הסטורי
עד כדי לשים תמונה של סמוטריץ' בפרופיל של עצמו. אין מה להקשות קושיות הגיוניות על אובססיה.
פסוק מפורש בספר משליאיתן גיל

כי את אשר יאהב... יוכיח.

אתה יכול להאמין לי שאני אוהב אותו...

אמת, פעם האיש הזה היה שפוי, ועכשו התחרפןאיתן גילאחרונה

פעם הוא לבדו היה שווה 10 מנדטים, והיום הוא מתחרה בפייגלין

דווקא מסכים לגמרי עם הדבריםקורא נלהב לשעבר

וזה לא האובססיביות הרגילה שצצה מידי פעם שגם מאחוריה עומד חשש תהומי מרסיסי מפלגות שיפילו את גוש הימין...

כי הציונות הדתית, כמגזר, בגלל שמאד בוער בה הגיוס לצבא ועוד יותר בשנתיים וחצי האחרונות שאנשים קורסים תחת סבבי מילואים לא נגמרים, אז מסערת הלב מתקשים לראות את המורכבות והפיתרון המדורג ודורשים הכל ומיד גם עם זה לא ריאלי ואפילו לא באמת ישים מבחינת הצבא.

וגם אם הצ"ד לא יפילו את הממשלה בידיים הם לא מתאמצים לבוא לקראת החרדים, אפילו לא בתמיכה בחוקים או הצהרת תמיכה בעלמא.. והחרדים מצידם מתקשים לעשות את הצעד הנכון ובינתיים קורסים כלכלית וקרובים לצעדים דרמטיים שהם יקראו להם להציל את יבנה וחכמיה..

צריך לבוא לראות מה החרדים כן יכולים להסכים, שגם אנחנו נוכל להסכים כמובן,  ובתמיכתם להעביר חוק גיוס על האף של בג"ץ ירצו או לא.

אסור לאבד את הברית עם אחינו החרדים בגלל סערת לב ותרגילים שקופים של בג"ץ

לא לגמרי הבנתי אם אתה מדבר על הציבור או על המפלגההסטורי

אבל המפלגה, באה הרבה מאוד לקראת החרדים בסוגיות רבות מאוד והתאמצה מאוד שלא לשבור את הברית הקואליציונית,  למרו ששילמה על כך מחיר אלקטורלי יקר מאוד בקרב מצביעה שלה, שגם מלווים את הבנים, הבעלים, האחים שוב ושוב לחזית (או להר הרצל...) וגם חוטפים מהציבור החרדי לא רק עמידה מנגד, אלא גם כתף קרה ודיבורים מבזים של המנהיגות הרוחנית והפוליטית.

נ.ב.

אם החרדים היו עושים את חלקם בשותפות הקואליציונית ומשתתפים בצורה פעילה בהעברת הרפרמה המשפטית ולא נעים על הספקטרום שבין תמיכה אדישה (ג') לבין מאמצים לתקוע אותה (דרעי ובמיוחד משה ארבל) - רוב הסיבוכים הנוכחיים היו נחסכים מהם. עכשיו נזכרו לבכות על קואליציוניות?

שוב, כולם יכולים וראוי היה להתנהל אחרת. אבלקורא נלהב לשעבר

כדאי שיהיה מבוגר אחראי ולא כל אחד יגיד 'אבל השני...'

צדקת עם מתי התכוונתי למגזר ומתי למפלגה

זה היה רק הנ.ב. העיקר הוא מה שנכתב קודםהסטורי
ולגופו של אירוע, כמו שאמרוקורא נלהב לשעבר

מי שמאפשרת לפורעים 'לפרוץ לבלפור' להקיף בהמון זועם מספרה ששרה נתניהו הגיע לשם לא עלינו. שלא תתפלא.

ומי שמזדעזע רק ממקרים מאד מסויימים שירשה לי לא להתרגש מצביעותו.

והנשיא הרצוג שמרגיש שהמצב לפני פיצוץ רק כשזה בצד אחד של המפה מוזמן לשתות כוס מים

השאלה אם ההחלטותקעלעברימבאר

השמאלניות של סולברג לא נבעו מרצון להשתחל לבית המשפט העליון בלי שיסירו אותו, כדי שבעתיד יוכל לפסוק פסיקות ימניות. מה שנקרא פוליטיקה בלעז

הנקודה אינה החלטות 'שמאלניות' אלא התערבות משפטיתהסטורי
לא לגיטימית בעניינים שבסמכות נציגי העם.
בית המשפט לא אמור להתערב בחוקי הכנסת ובהחלטות העםאיתן גיל

יש שופטים בירושלים- אמר מנחם בגין, כדי לרומם ולפאר את שם ישראל בעיני העולם.

אבל מאז ועד היום במקום שבית המשפט יאדיר את עצמו בהחלטות מרהיבות עיניים, הוא קידש את הבינוניות, ואת האינטרנטיות, ועוד לא הגענו לתחתית.

סולברג כמשל, רוצה להיות בעת ובעונה אחת גם ימני וגם שמאלי, וגם מתנחל וגם קפלניסט, וגם דתי וגם אתאיסט, ובצדק הוא חוטף. אם המפגינים היו מתנזרים מאלימות, הייתי מצטרף אליהם.

הבחירות יהיו לכל המאוחר בעוד 20 שבועות, ונכון לעכשו בכל הקשור לתיקון מערכת המשפט שמענו רק קשקשת ועוד קשקשת... ושום כלום על מה שצריך לעשות באמת.

אני מזהה ששוב אנחנו הולכים לפספס את העיקר.

זה בגץ באופן כללי.קעלעברימבאר

השאלה אם סולברג לא היה זורם אם בגץ לא היו מדיחים אותו. אולי עשה מעשה חושי הארכי?

אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.

הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.

החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.

האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.

כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.

אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.

כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?

הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.

המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.

לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.

בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.

משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.

והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר

שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"

אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון

אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי. 

אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.

אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.

טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.

אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר

שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)

הבליםנקדימון

אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.

אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!

לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר

אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.

אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
"החברה האלימה ביותר בישראל". הוא צריך לשטוף את הפה באקונומיקה, ומוטב פעמיים.
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר

של זה אצל הליברלים

אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי

הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.

הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר  הפשעים שנעשו בקפלן:

ההפגנות של החרדים הן פשע - אך הם לא הפושעים הראשונים

לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב של קיבוץ יבנה

הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר

כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן

נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון

חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...

אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר

איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?

יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.

יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.

ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.

כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות

אפשר שלא להסכיםזיויקאחרונה
הוא לא כתב את זה על החברים שלו בשמאל
לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

פייגלין מחרטט בכל מקום.איתן גיל

בערוץ 7 הוא לוקח קולות משמאל ומעביר לימין, ובגבעתיים הוא לוקח קולות מימין ומעביר לשמאל. 

ובתכלס הוא בכלל לא לוקח קולות 😂שלג דאשתקדאחרונה
וואי, סבתא שלו חזרה לחיים שגוש הימין מעניין פתאום?הסטורי
לגבי פייגלין ודומיואיתן גיל

לפי הכהן הגדול פילבר, ששה מנדטים שורפים רסיסי מפלגות הימין, ושלושה מהם יעברו לשמאל בסופו של יום.

ואני תוהה, ברצינות, מדוע כל אותם רסיסי מפלגות לא ירוצו ברשימה אחת עם הסכמי רוטציה ביניהם.

נראה לי שכולם יסכימו חוץ מפייגלין שבטוח מעכשו שהוא ראש הממשלה הבא 

סמוטריץ ובן גביר צריכים להתאחדקעלעברימבאר

אין מכנה משותף בין פייגלין לסמוטריץ

פייגלין לא יעבור וישרוף שני מנדטיםאיתן גיל

ואם יעבור- ישרוף 4 מנדטים.

באסיפות הבחירות שלו הוא מבטיח שלא יתפשר על פחות ממשרד האוצר.

זאת אומרת, שישאר בחוץ, או שנלך לסיבוב נוסף.

מסקנה: אסור להצביע לפייגלין, כי במקרה הטוב נגרר לסיבוב נוסף, ובמקרה הפחות טוב- קפלן ירכיב את הממשלה הבאה.    

אשמח לדעת המומחים כאן על חוק הגיוס שפייגלין מציעמתוך סקרנות

מעניין אותי מה דעתכם על התכנית של "מרן" משה פייגלין? ישימה? ריאלית?
כאן הוא מסביר אותה בפרוטרוט

מצ"ב גם תקציר ai שהועלה לרוטר:

החלילן מהמליןאיתן גיל

עוד חרטטן בשקל ועשרים, שמוכר לוקשים להמונים ומצליח בסופו של יום לשרוף שנים וחצי מנדטים לימין.

תגידו, מי מממן את החרטטן הזה, וממה הוא מתפרנס ביום יום.

איפה הנהגת הציונות הדתית שתקרא לכל המשוגעים ותומכיהם די בכל אתר ואתר, לרדת מהעץ ומהגג.

תודה על הטיעון המנומק והמשכנעמתוך סקרנות

תקרא למנהיגיך להוריד את אחוז החסימה (אן לפחות לאפשר הסכמי עודפים גם מצד מפלגה שלא עוברת).

2.5 מנדטים (בערך מה שגם סמוטריץ' כנראה יקבל), אלו לפחות 100 אלף איש שזכאים לדעה משלהם.

בגלל כמה משוגעים שרוצים להיות בכנסתאיתן גיל

לא נוריד את אחוז החסימה.

לחילופין אני מציע לבטל את אחוז החסימה ולאפשר לכל אזרל סמדינת ישראל מבן חודש ומעלה להיות חבר כנסת.

במדינה דמוקרטית כל אדם זכאי לדעהמתוך סקרנות
המצב הקיים משרת רק את אנשי הקונספציה החוששים משינוי.
באתונה ערש הדמוקרטיה כך היה - לא מגיל חודשהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ח בסיוון תשפ"ו 0:38

אלא כל אדם בוגר.

במציאות של מליונים אי אפשר להתנהל כך (למרות שעל נושאים מהותיים ראוי שיהיה משאל עם) ולכן בוחרים נציגים במספר מוגבל וממילא 'תג המחיר' ההכרחי הוא שמינימום לקבל נציג, זה לקבל תמיכה של 1\x, כש -x זה מספר חברי הפרלמנט.

נ.ב.

לא שאני בעד פייגלין, אבל זה לא קשור לוויכוח הספציפי.

אני נגד פייגליןאיתן גיל

האיש הזה יודע שאין התכנות מעשית שיעבור את אחוז החסימה.

הדעת נותנת איפוא שכל כוונתו היא אך ורק לשרוף קולות לימין.

ומי משלם לו בעד שריולות פת הקולות?

הדעת נותנת שלא מישהו שמזוהה עם הימין.

לו ישמעו בקולי, החוק חייב להגן על המצביעים מפני שרלתנים ושרלטנים. כל רשימה חדשה שתוגש לועדת הבחירות המרכזית תחוייב בהפקדה בסך 2 מיליון ש"ח, שתחולט לטובת המדינה כל אימת שהרשימה לא קיבלה לפחות 2.5 אחוזים מכלל הקולות הכשרים.

מה ההבדל בין פייגלין לסמוטריץ' שגם בסכנה ולבן גבירמתוך סקרנות

בן גביר כמה פעמים לא עבר עד שנכנס, פייגלין בפעם שעברה קיבל כמעט כמו בנט.

סמוטריץ' גם באזור הסכנה.

פייגלין השקיע רבות בקמפיין לחבר את כל הגוש שמימין לליכוד ולא נענה.

אין שום זכות לבוא בטענות למי שרוצה שינוי, ויציאה מהקונספציה, ואם לא עכשיו אימתי.

הפתרון האמתי- הוא כמובן הורדת אחוז החסימה, או לפחות הסכמי עודפים שמפלגה שלא עברה- תוכל להעביר את קולותיה למפלגה אחרת שתבחר.

בפעם הראשונה שבן גביר נכנס לכנסתאיתן גיל

היה על גבו של סמוטריץ'.

יתכבד פייגלין לרוץ לכנסת ברשימת בן גביר או סמוטריץ', ולהשיג מקום ריאלי.

כי לא מורידים אחוז חסימה בשביל אדם אחד, ובפרט שאותו אדם כבר היה חבר כנסת, ולא מן המצטיינים שבהם בלשון המעטה.

שוב, הוא הציע להם חיבור ולא נענהמתוך סקרנות

אתה לא יכול למנוע בכוח כל מי שרוצה לשנות.

הורדת אחוז החסימה היא לא "בשביל אדם אחד", ראשית -מדובר בלפחות 100 אלף מצביעים כאמור.

בנוסף, זה בשביל הדמוקרטיה ושאפשר יהיה להציע רעיונות מקוריים לרענון ושינוי הקונספציה.

בנוסף, אתה ממשיך להתעלם מכך שגם סמוטריץ' באזור הסכנה לא פחות מפייגלין(מה שגם מראה את האבסורדיות של אחוז החסימה), אז מציע שסמוטריץ' לא יתמודד הפעם כדי "לא לשרוף קולות", או שיתכבד וירוץ עם פייגלין.

בצדק.המחאהאיתן גיל

20 אלף תומכים נשארו לו. מחציתם ילדים חסרי זכות הצבעה.

לא תמצא אדם אחד עם יושרה פוליטית שירצה להיות איתו באותה רשימה ובצדק הוא נדחה

חצי הכוס המלאה היא ששריפת הקולות שלו תהיה על חשבון הנוכל.

אין לי מושג איך הגעת למספרים האלומתוך סקרנות

יש לו בייס יציב של לפחות 70/80 אלף, בן ארי אני מבין שהוא מבחינתך ללא יושרה פוליטית.

לא יודע מה אתה רוצהאיתן גיל

עקב הגידול הצפוי הפעם במספר המצביעים ובאחוז ההצבעה ידרשו 170 אלף קולות כשרים כדי להכניס רשימה לכנסת. גם אם יורידו את החסימה ל- 1.6, לא יהיה, ידרשו 85 אלף קולות, כאשר לשיטתך הוא יכול לגייס 70- 80 אלף בלבד.

ולכן, אם אתה חבר אמיתי שלו, קח אותו הצידה, ותסביר לו את החשבון הפשוט .

אמרת שלדעתך אפשר לבטל בשניה את התמיכה שלומתוך סקרנות

ולזלזל במצביעיו, במקום להציע לחבר'ה אחרים להתחבר אתו כדי למנוע שריפת קולות.

לא מן הנמנע בכלל שהוא יקבל הרבה קולות וגם יצבור מומנטום, אמרתי רק שיש לו בייס של *לפחות* 80 אלף קולות.

תיהנו לכם אנשי האתמול מהמשך הקונספציה והמשך מניעת כל שינוי ומקוריות בכוח.

סמוטריץ יעבור. נקודההסטורי
זה לא מפלגה שיש לה ציבור,אלא ציבור גדול מאוד שיש לו מפלגה. ברגע האמת, מספיק אנשים זוכרים שלא אביחי בוארון ולא עמית הלוי ולא מתן כהנא או חילי טרופר יהיו הכתובת של ראש האולפנה של הבת - אלא מפלגת הציונות הדתית.

בן גביר באמת היה לא בסדר בפעמים שהתמודד לבד. כיום הוא יעבור.

זו לא שאלה של זכויות. יש בחירה חופשית, זכותו המלאה להזיק לעם ישראל בשביל ההזיות שלו ועדיין פשע לעשות זאת. אין שום סיבה לחשוב שהוא יעבור, ואין שום סיבה לחשוב שלו יצוייר שיעבור, הוא יצליח במשהו מהתכניות המנותקות שלו.

בסבב עם רפי פרץ היו קרובים מאוד לאחוז החסימהמתוך סקרנות

מלמעלה, פייגלין היה קרוב מאוד מלמטה ב-2019, לא רואה הבדל מהותי , מעבר לכך שאחרי ה7/10 הרבה בציבור מתפכחים מהתיוג של פייגלין ורעיונותיו כ"קיצוניים" ו"הזויים".

גם אני הקטן, אזכיר את חטאי, שגם בעבר כשתמכתי בו, ספציפית התכנית שלו לעזה הייתה נשמעת לי קיצונית מדי, ודווקא היא במיינסטרים כיום.

זה ממש לא הסבב הקודםהסטורי

מאז לסמוטריץ' יש הרבה מאוד קבלות על עשיה

ולפייגלין הרבה מאוד רוח ואפס עשיה. אלו שהצביעו אז לפייגלין, הצביעו משלל סיבות שלא רלוונטיות היום.

אבל כל זה לא משנה - כאז, כן היום - המפלגה של הציבור הציוני דתי, תעבור. מפלגה של פופוליסטים, שמתלהבים מרעיונות יפים, בלי שום התחשבות ביכולת הישום במציאות - לא תעבור.

הבדל של 40 אלף קולותמתוך סקרנות

צריך להיןת נביא כדי לצאת בסיסמאות על דברים שתלויים בתזמונים "על הקשקש".

אתה מתעקש לא להביןהסטורי
לא חושב שיש טעם להמשיך להסביר
עכשיו השתכנעתי באמתמתוך סקרנות
תודה
רק פייגליןאיתן גיל
הוא היחיד שהציע (בסיבוב הקודם) לבטל ברית מילה.
מצחיק מאודמתוך סקרנות

נכון, היה לו חבר ברשימה שלדעתו האישית ברית מילה היא לא להיט, לא בטוח שהחיבור היה טוב.

אבל הרעיון של המפלגה זה "בית חב"ד פוליטי", שמקבלים את כולם תחת דגל הזהות היהודית, אבל לא מנסים להתערב להם בחייהם מתוך הבנה שזה לא תפקיד המדינה.

להבנתי זה מדהים ל-2 הכיוונים (גם להפחית את הרגשת האנטי שיש להרבה חילונים בישראל מסיבה מוצדקת או שלא, וגם להפחית את הפחדים שיש להרבה חרדים מהתערות בישראליות מסיבה מוצדקת או שלא).

גילוי נאות - החזון החברתי הזה הוא מה שמשך אותי מלכתחילה למקום, וזאת אכן המפלגה היחידה שאני מכיר שמאחדת חילונים קיצוניים עד נטורי קרתא ואנשים ממאה שערים.

ממש מעליב הדימוי לבית חב"דהסטורי
בבית חב"ד מארחים את כולם, אבל ברור מאוד מי קובע את סדר היום. פייגלין ניסה לעבוד על הציבור האמוני, שהמטרה היתה ונשארה החזון האמוני והדרך למקדש ועל הצד החילוני - שהוא עם חזון החירות הרפובליקני.

היו פתאים משני הצדדים שקנו את הפרדוקס והיו רבים וטובים - שלא.

הוא שואב את חזון החירות שלו מתוך היהדותמתוך סקרנות

במקום לשאול מתי יהיה לנו את "חאביר מיילי הישראלי", כדאי לשים לב שיש לנו אחד כזה.

גם הנצרות שאבה מהיהדותהסטורי
במחילה, הוא מעולם לא ישב ושקד על תלמודו יומם ולילה בקביעות, במשך תקופה ממושכת ומשמעותית בחייו. מעולם לא קרא ושנה ושימש תלמידי חכמים בצורה משמעותית. מעולם לא ביסס משנה תורנית מסודרת ומתוכה בנה את השקפתו הפוליטית.

להפך, הוא לקח את התפיסה הרפובליקנית מארצות הברית - תפיסה שאכן שאבה יסודות מסויימים מהיהדות, בעיקר דרך התרגום וההשלכה הנוצרית-פרוטסטנטית של 'האבות המייסדים' של ארה"ב והלביש עליה כמה ציטוטים ממקורות כמו הרמב"ם, בצורה שמשכנעת את מי שלא מכיר את הדברים בהקשרם ומשמעותם האמיתיים.

הוא לא חבייר, הוא חיקוי של בנט, ואפילו עלה על רבואיתן גיל

הלשון החלקלה שלו אינה מאכזבת, ומפעם לפעם הוא מצליח להפיל ברשתו כמה עשרות אלפי מצביעים נאיביים.

כל אחד מאיתנו, אם ימכור לוקשים ושקרים לציבור ימצא את עצמו מהר מאוד בחדרי החקירות של המשטרה, חוץ מהאיש הזה כמובן.

כן, הוא בושה, כל שומר נפשו ירחק ממנו.

30 קנה לא זז מהקו שלומתוך סקרנות
ולזה אתה קורא חיקוי של בנט 🤦
אין לו שום קו, ולא עמוד שדרהאיתן גילאחרונה

אופורטוניסט בכל רמ"ח איבריו.

שועל קטן מחבל בכרמים.

חחח ואחרי זה הוא מדבר על מודל בזבזני חחחחחחחחחחחהסטורי
אחת הטענות, של מתנגדי שירות החובה כמו פייגלין, על מודל צבא העם - היא שהוא בזבזני. העובדה שהמדינה מחייבת את כולם להתגייס - גורמת להרבה בזבוז על חיילים שלא באמת מועילים.

לגייס את כולם 'כדי להגן על ביתם' - זה מודל סופר בזבזני. אולי בישובי ספר, יש בזה טעם. אם כי גם בעוטף עזה הוכח לחלוטין שבישובים בהם היתה כיתת כוננות מאומנת באמת ושדאגה להחזיק את הנשק זמין - כמעט שלא היו נפגעים. כך שאפילו בישובי ספר, לא באמת צריך לכולם, רק להחזיק כיתות כוננות מאומנות ומצוידות.

בערים הגדולות זה פשוט מוגוחך. התוצאה היחידה של מהלך כמו שהוא מציע תהיה דו"צים מטורפים, כשמאות אלפי בעלי נשקים בגוש דן לדוגמא, שאינם מאומנים כראוי ולא מתורגלים בעבודה קרבית עם אלפי שכניהם ברחובות הסמוכים - יתחילו לירות תוך כדי אירוע שאף אחד לא מנהל אותו ולא באמת מסוגל לנהל אותו.

מעבר לזה, כיום נשארים בקבע, האידיאליסטים. הצורך להחזיק בתנאי קבע מספיק משכנעים, את עשרות האלפים שכיום לא נשארים, שיהיה צריך בשביל להחזיק את הקווים והפעילות הקיימת ובשביל שיהיו עתודות מילואים מספיקות למלחמה בכמה חזיתות - יעלה למדינה הרבה הרבה יותר ממה שעולה צבא החובה היום.

לא בטוח שאתה צודק לגבי הבזבוזמתוך סקרנות

כי סדר הגודל השוטף יהיה עם הרבה פחות חיילים.

ואלו שכן יישארו, יוכלו להתמקצע כמו שצריך.

הבזבוז הוא קודם כל בהכשרת 2 מליון חיילי הגמ"רהסטורי
במרחב גוש דן. אין שום צורך ושום תועלת בהם, מה גם שהם יחסרו בשאר יחידות צה"ל הלוחמות והעורפיות.
הוא מדבר על בחורי הישיבות בעיקרמתוך סקרנות

יזיק אם הם יהיו חיילי הגמ"ר (לא שאני יודע מה זה ראשי התיבות האלו🙂) במקום מי שהיום כזה?...

הןא די מפצח את הפסיכולןגיה החרדית שכיום לא מזדהה עם ה"מדינה", ומציע לחבר'ה לא "להשתלב" באיזה כןר היתוך, רק להשתתף בהגנה על הבית שלך ןעל עירך.

ואם חלילה תהיה מלחמה ויצטרכו אותם הם יתגייסו.

אז כדאי להבין על מה מדברים, לפני שמנסים לשווקהסטורי

תוכניות מנותקות מהמציאות.

1. 'הגמ"ר' זה "הגנה מרחבית" - כוחות כוננות מקומיים שממצאים בישובים שעל הגבול או באיזורים עוינים. במצב רגיל הם 'כיתות כוננות' אזרחיות, שמתאמנות למקרה של אירוע. בזמן חירום (כמו בשלוש שנים האחרונות) הם מגוייסים בישוב/אזור מגוריהם.

2. הוא לא מדבר על בחורי ישיבה, הוא מדבר על כולם.

3. אין שום צורך ושום תועלת בעשרות אלפי מחזיקי נשק בתוך בני ברק, אם הם מיועדים רק להגנה על המקום באירועי חירום. 

הבנתי את הרעיון, גם בלי להכיר את כל הפרטיםמתוך סקרנות

. הוא מדבר על המרכיב של גיוס חובה, הטיעון העיקרי שהתעורר כיום כנגד החרדים הוא ש"במלחמה התגלה שחייבים כוח אדם".

אז הוא בעד להכשיר את החרדים בשוטף להיות עם נשק ולהיות מוכנים להגן על משפחתם וישובם כשצריך, ואם חלילה תהיה מלחמה הם יתגייסו כמו כולם.

אין לך מושג כמה הגישה שלו יכולה לעזור לחרדים פחות להתבצר, רק בשביל זה כדאי למי שחולם על גיוס חרדים, לתמוך בזה.

הם לא 'יתגייסו כמו כולם'הסטורי
כי מי שלא עבר הכשרה קרבית מספקת (וחודש זה ממש לא מספיק) - לא יוכל לתמרן בעזה ולבנון.

לעומת זאת, ההכשרה שהוא כן מדבר עליה, כדי להיות כח הגנה מקומי - רלוונטית בישובי גבול וחסרת משמעות לעשרות אלפים בבני ברק.

מיכאל ראביליו נבחר למבקר המדינהאיתן גיל

יאיר לפיד הודיע שיערער על המינוי.

היועצת, אמא של גנב האפוד, עודנה שותקת.

האם בג"ץ ידחה את העתירה העתידית על הסף? 

בגצ לא צריך לדחותשלג דאשתקד
מה אכפת לו מי הנתינים שלו. הרי תכלס הוא קןשר ומתיר להם את הידיים בדיוק לפי רצונו.
מסתברדוסיתת

שיש יועצת משפטית לכנסת

וכנראה שאחרי החוות דעת שלה

כבר לא יפסלו את המינוי

אכן נראה שקפלן השלים עם המינויאיתן גיל
ממש לא בטוחברגועאחרונה
אבל האמת שממש לא משנה מי יהיה המבקר, גם ככה אין לו שום משמעות, הוא רק מוציא דוחות מידי פעם
המסקנה ההגיונית היחידה: ההתנתקות הובילה לאסון 7/10hamedinai
כיום כבר ברור לכולם שההתנתקות הייתה טעות נוראית. למעשה, הכתובת הייתה על הקיר כמעט מיד לאחר הביצוע – עם חטיפת גלעד שליט והפיכת עוטף עזה וישובי הדרום למטרות קבועות לירי רקטות בלתי פוסק.

​אך גם מי שסירבו להכיר במציאות אז, נאלצו להתפכח בעקבות אירועי השביעי באוקטובר. הטבח הנורא הוכיח סופית שההתנתקות היא שסללה את הדרך לאסון. כיום, אין למצדדי התוכנית מרחב תמרון לוגי: הם מחויבים להודות בטעות, אלא אם כן יבחרו לאמץ תיאוריית קונספירציה מופרכת. הרי כדי לטעון שההתנתקות אינה הגורם, הם יצטרכו להניח שלמחבלים לא הייתה שום דרך לפרוץ את הגדר ללא סיוע מכוון מבפנים – כלומר, שגורמים בצבא עצמו העלימו עין בכוונה ונתנו "אור ירוק" לטבח כדי להפיל את הממשלה. מובן שאם מישהו מסוגל להאמין בתרחיש בגידה חמור שכזה, המשמעות היא עונשי מאסר עולם ומעלה למעורבים. לכן, המסקנה ההגיונית היחידה שנותרה היא אחת: ההתנתקות הייתה ונשארה שורש האסון.

אין קשר ביניהםאיתן גיל

ההתנתקות הובילה לחסימת כבישים של פייגלין.

ואילו אסון 7/10 קרה בגלל נסיעת חליווה לאילת ובגלל שכל צמרת הצבא והבטחון המשיכה לישון.

אם מה שכל הצמרת הצבאית המשיכו לישון זה מצב רגילhamedinai

אם כן כל זה בגלל ההתנתקות.

ואם זה לא מצב רגיל,  צריך להעמיד אותם לדין על בגידה, או על גרימת מוות ברשלנות. 

להעמיד לדין על בגידהאיתן גילאחרונה
הדאגה שלך לזעם של המחבל טיבי ימ"שהסטורי
יועצו האישי של רב המרצחים ערפאת ימ"ש, מעלה תהיה בצד של מי אתה...
גזל זה גזל! ואל תפרש מעבר לכך.מגלגל עניים שכמותך.סיעתא דשמייא1
גלגול העינים הוא שלךהסטורי
מדובר על כנס של טרור. לפי חוקי הבחירות, טיבי היה אמור להפסל. הבג"ץ שעובד אצל האויב מאשר אותו. הכנס המדובר, לולי התערבות המשפטנים, היה נמנע ע"י השב"כ.

לקחת להם את הכיבוד, זה מינימום של מלחמה באויב.

איזה כבוד. קידוש השם ושמירה על הכבוד הלאומי.נקדימון

כנס של מחבלים מקבל כאפה. ככה צריך.

הם ותומכיהם מוזמנים לדלג למוקטעה כדי להמשיך בדיוני האס.אס שלהם.

חחח איזה גבררקאני
זה גסות רוח לקחת אוכל לא שלך…סיעתא דשמייא1

… לא בכדי האיש יודע שקהל בוחריו או מעריציו הם מן הסוג שיאהב מעשה כזה. לא פלא שגם האשה עם הקונסטרוקציה על הראש השתתפה בחגיגה.

בושה למי שחושב שאלה הם מנהיגיו.

זה גסות רוח להשתמש בביטויים פוגענייםהסטורי
כלפי לבוש של בני אדם ובכלל לכנות אדם לפי פריט לבוש שלו.

החלטת כבר אם אתה בצד של עם ישראל או בצד של האויב?!

גסות רוחרקאני

גם לקרוא לכיסוי ראש של אישה בצורה משפילה

יש כל מיני סוגים של גסויות

אני מעדיפה את אלה שמשפילות את האויב ולא את הסוג השני

ממני אישה עם קונסטרוקציה על הראש

זכותי להביע דעה לגבי קונסטרוקציות….סיעתא דשמייא1

… אני גדלתי בחברה צנועה שבה אימי וחברותיה הלכו עם מטפחת וזה היה מאוד יפה. כל אשה יכולה ללכת איך שבא לה. פאה, כובע, מטפחת או קונסטרוקציה.

אני בעד מטפחת.

זכותך להיות גס רוח ובמקום להשתמש בשם האמיתיהסטורי

של אשה יראת שמיים וצנועה (שגם נפגעה בגופה ואיבדה את בעלה בטרור שחברך טיבי מימן ועודד) - ללעוג לה על הבחירה מה ללבוש

(אגב, לי אין מושג, אני מאוד משתדל לא להסתכל גם בתמונות ולא לשים לב מה נשים לובשות),

אבל לעשות את זה תוך כדי ביקורת על גסות רוח - זה חוסר מודעות בוטה.

ידידי האשה הזאת מקפידה…סיעתא דשמייא1
… להיות בתמונה. קשה להתעלם ממנה. בכל מצב עכשיו אני יודע איך לענות לבוש כזה בצורה מכובדת.
מה הקשר?! תתייחס לגופם של דבריםהסטוריאחרונה

ואל תכנה כינויים מעליבים לפי בחירת סגנון הלבוש. כמה גס רוח אפשר להיות?!

נ.ב.

הוכחת סופית, למי שלא הבין עד רגע זה - אתה בצד של המחבלים ולא בצד של אלו שנפגעו מהמחבלים. 

קונסטרוקציהרקאני

זה לא מילה נרדפת למטפחת

גם לא למטפחת בקשירה גבוהה

כשמשתמשים במילה הזו זה מגיע מתוך זלזול ולא שום דבר אחר

היום למדתי שקוראים לזה בינטד. זכותי…סיעתא דשמייא1
… להביע את דעותי על זה. וכמו שאמרתי מטפחת זה יותר צנוע.
אההמרקאני

לעניות דעתי סון הר מלך לובשת מטפחת

האוכל של הכנסתנקדימון
זה של ואטורי כמו שזה של טיבי, ואפילו יותר כי טיבי הוא מחבל שהיה היועץ האישי של רב הרוצחים עראפת, והוא רק במקרה נמצא בכנסת ישראל ולא בצינוק עם הנוחבות.
יפה מאוד!שלג דאשתקד

הבהרת שיש לך דעות על ביגטד של אישה (באיזה יקום נשמע לך נורמלי שגבר מביע דעות על בגדים של אישה?).

וגם יש לך מה לומר על שיקול דעת של אנשים במי להצביע.

תקשיב, אתה פאשיסט במהותך. טיפת כבוד לרצונות ובחירות של אנשים אין לך. חשבת להגר לצפון קוריאה?

מה הבעיה? ואם זה היה מחבלים בעזה?זיויק
לאיזה עוד שפל ביבי יוביל?רועישםטוב

בגלל ביבי ארצות הברית דיברה (הרבה) עם חמאס, ועכשיו גם עם הכיזבלה.

עכשיו גם 'ביבי' מחליט לטראמפ עם מי לדבר?הסטורי
מתי תתחיל לטעון שהוא גם קובע לקב"ה מתי ירד גשם??
אפשר שאלה?שלג דאשתקד
על סמך מה החלטת שזה בגלל ביבי?
פעם ראשונה שטראמפ אומר דבר והיפוכו*איתן גילאחרונה

* בניכוי 899 פעמים קודמות שאמר דבר והיפוכו.

אבל ביבי.

אולי יעניין אותך