מתחבט מאד מה לעשותמופים

שלום לכולם

כבר מזמן לא הייתי כאן

סתם רציתי לשתף בהגיגים לקראת הבחירות

זה הבחירות הראשונות שאני לא יודע מה לעשות!

סיבכו אותי לגמרי!

פעם החיים היו פשוטים, יש לי רב, הוא אמר מה לעשות, וחלאס

עכשיו הרב נפטר, ולצערי לא נכנס עדיין מישהו בנעליו, והסמכות התורנית שנשארה אחריו לא יכולה להיכנס לפוליטיקה (הרב יצחק יוסף לא יכול לומר כלום בתור רב ראשי...)

האוטומאט זה להצביע ש"ס - כמו תמיד

אבל מי נמצא בש"ס? איזה רבנים מנחים אותה?

אותי מפחיד שמועצת החכמים של ש"ס מונתה על ידי היושב ראש, אז השאלה האמתית היא מי כפוף למי...

אם יבוא יום והרב שלום כהן יאמר לדרעי לחזור בו ממשהו, או לעשות משהו שהוא לא מסכים איתו - ודרעי יוריד את הראש - זה יהיה הוכחה שבאמת הרב הוא בעל הבית, אבל לא ראיתי את זה קורה עדיין (אולי במקרה, לא יודע, אבל אין לי הוכחה)

להצביע לישי? הוא תמיד הצטייר בעיני כיהודי שמקשיב לרב, שיודע לקבל מרות, וכאחד שבאמת רוצה לעשות מה שנכון

אבל מי הרבנים שלו? מי מנחה אותו? שמעתי על הרב מזוז, וזה לא מספיק לי, אני צריך הרבה יותר גב רבני!

איך זה יתנהל במפלגה הזאת? מי הסמכות התורנית הסופית? הדברים לא ברורים

אולי בכלל להצביע ג'? כך אני פוטר את עצמי מלהידרש לויכוח הזה. שיריבו ביניהם ושיסתדרו, ואני אצביע למפלגה שבטח מקשיבה לדעת תורה, גם אם זה לא בדיוק הרבנים שלי

אני אצטרך להחליט בחודשים הקרובים, אבל שתדעו שאני לא הש"סניק היחיד שמתחבט. בכלל לא!

דבר אחד בטוח -מרדכי

בס"ד

אם תצביע למפלגה החדשה של אלי ישי, תהיה פה אחדות יוצאת דופן בפורום של כמה קצוות בין ה"קיצונים", ל"מתונים" ול"חרדים" (וכן, זה בכוונה במכאות). 

נ"ב-

טוב שוב לראותך. דווקא עניין אותי לשמוע מאוד בשבוע האחרון את דעתך על כל ההתפתחויות

במקומך הייתי מצביע בטוח גשלומי20104
מאמין שאמיתית צריך להצביע לישי.

אבל לא יעזור, במערכת ערכים של כל אשר עורוך כרגע עדיף ג..
ב"הצלחה בהחלטה, כל עוד היא בין מפלגות טובות (כלומר - לאותן טל

לפיד/מרצ/ערבים/כחלון/עבודה וכו'... )

אז ככהנחש משקפיים

העלית  סוגיה בוערת במיוחד

מבחינתי האפשרויות-

1. להצביע ג' זה תמיד אופציה מכל הבחינות- הם כפופים למועצת גדולי תורה, הם עובדים למען הציבור שלנו, הם ינסו בממשלה הבאה לבטל כל מיני "מרעין בישין" שנכפו עלינו בשנתיים האחרונות וכדומה

ז"א, הקול שלך לא ילך לפח כמובן אלא למטרות טובות....

2. להצביע לאלי ישי זה לא רלוונטי מהסיבות הבאות:

- הרב מאזוז- הרב שהנחה אותו לפצל ולפלג הוא לא הרב שלי

- הרב עובדיה זצ"ל החזיר את הפיקדון לאריה דרעי וזו הייתה כוונתו

- דרעי כפוף למועצת החכמים של ש"ס

- מועצת החכמים פעילה וצרפו אליה את בנו של הרב זצ"ל

- יש להסיק מסקנות מהבחירות הקודמות לגבי קולות שהלכו לפח במקום לעולם התורה

-  אלי ישי עם כל הכבוד אליו יצר מחלוקת קשה בתוך הציבור והוא לא צריך לקבל פרס על זה אלא צריך להוכיח שכוחנו באחדותנו

ומספיק לכל הפיצולים האלו

- תחשוב באמת מה הרב עובדיה היה רוצה שתעשה...

3. להצביע ש"ס כדי לחזק את כח התורה ולהראות שגם אחרי מותו של מרן אנחנו לא מתפצלים ועושים את רצונו

אהלןהחושב

אני מבין שחכם שלום הוא כן הרב שלך,

בהלכות שבת טהרה ברכות וכו'.

ודרך אגב מי שעמד לצד מרן זצ"ל במשך כל הזמן

אפי' שזה לא היה אופנתי זה היה הרב מאזוז.

ואם תקרא את ההקדמה של מרן הרב עובדיה זצ"ל בחזו"ע פורים 

תקבל קצת מושגים מיזה מרן הרב מאזוז.

וגם מופיום יביין מי זה מרן ראש הישיבה שליט"א.(הרב מאזוז)

ועוד משהו ביום יא חשון באזכרה של הרב משה לוי זצ"ל 

הרב דוד יוסף (חבר המועצת) אמר בקול גדול שמרן הרב מאזוז

ממשיך דרכו של מרן זצ"ל.

אני מדברת לגופו של ענייןנחש משקפיים

ולא מחלקת ציונים לרבנים.....

שאלו לגבי המועצת אז עניתי....

הרב מאזוז הוא לא במועצת של ש"ס נקודה.

ולכן אם הוא יקרא להצביע לאלי ישי אני לא ילך לפיו אלא ילך לפי החלטת מועצת חכמי התורה

הרב מאזוז הוא גדול תורה ולכן בהחלט יש מקוםאורין

לבחור ללכת לפיו. נקודה.

ואלי ישי לא יצר מחלוקת אלא מי שביזה אותו ודחף אותו החוצה יצר אותה.

עזרההחושב

בהקדמה לחזו"ע פורים כתוב בערך משהו כזה

"ותודה להרה"ג רבי מאיר מאזוז שנעזרתי בספרו סנסן ליאיר בפורים"

אז למי שלא מכיר את מרן ראש הישבה שליט"א הנה קצת מושגים

ודרך אגב לא זכור לי עוד הקדמות מעין אלו. אצל מרן זצ"ל

בוא נעבור על הטענות שלך בעד ש"סמופים

הרב מזוז לא הרב שלנו - נכון, אבל גם הרבנים של ש"ס לא (לפחות אצלי)

הרב עובדיה התכוין לתת לדרעי את המנהיגות. נכון, אבל זה לא צ'ק פתוח. הרב לא כאן עכשיו לפקח עליו. 

את בטוחה שהוא חשב שדרעי הוא האדם ה"ראוי" ביותר? אולי הוא חשב שהוא האדם שהכי יכול לספק את הסחורה באותו רגע? כי לפי מה ששמעתי הרב השתכנע לתת לו את המהיגות כי דרע הציג סקרים שמצביעי ש"ס מעדיפים אותו

לומר שדרעי הוא אדם שנאמן לרב עובדיה נשמע לי מאד מוזר. הוא במפורש שקל לפתוח מפלגה נפרדת לפני שנתיים וממש איים על ש"ס עם זה, כך שלא מדובר כאן בחסיד שרוף ונלהב שעושה בדיוק מה שאומרים לו

הרב ידע את זה? ברור. הוא מכיר אותו יותר טוב ממני. והוא בחר בו להיות מנהיג באותה תקופה.כי הוא ידע שהוא יקשיב לו בכל דבר 

האם זה הסמכה לכל החיים? לא נראה לי הגיוני

הרב דוד יוסף הוא ת"ח עצום, אני לומד את הספרים שלו בצורה מסודרת, והוא באמת כוכב עולה, אבל צריך לזכור שהוא יחסית צעיר. הוא לא מתיימר להיות מגדולי הדור. 

וגם עליו נשאלת אותה שאלה - זה דרעי מחליט להקשיב לרב דוד, או שהרב דוד הוא בעל הבית? אם יש ויכוח - מי מחליט?

[אני חייב לומר שזה עיקר הספק שלי. כמה דרעי מחויב לרב דוד ולרב שלום כהן, אם אני אראה ציות זה ישפיע מאד על ההחלטה שלי]

הטענה של הקולות לפח לא יכולה להישקל עכשיו, צריך פשוט לחכות ולראות מה הסיכוי שלישי לעבור את אחוז החסימה

זה שישי יצר מחלוקת לא רוונטי לדעתי. אם הוא עשה מה שצריך - טוב עשה, ודרעי הוא זה שיצר מחלוקת, אם לא טוב עשה - צריך לא להצביע לא בגלל זה. המחלוקת היא השאלה היסודית, אלא רק אחרי שהחלטת שישי לא הולך בדרך נכונה את כועסת עליו שהוא עשה מחלוקת

ולגבי מה הרב היה רוצה שאעשה - אנחנו לא חסידים בכת, והרב הוא לא גורו. הרב היה רוצה שאעשה מה שהקב"ה רוצה שאעשה, אם הייתי שואל אותו היום מה הקב"ה מצוה עלי לעשות - הוא היה חושב על זה עם כח התורה, ולא מחשב שיקולים רגשיים ש"זה התנועה שהוא הקים" וכו'

אז אם נחליט שהכי טוב להצביע לישי - אני אחשוב שגם הרב היה רוצה את זה

\

אני יענה על כל טענה בנפרדנחש משקפיים

1. "הרב מזוז לא הרב שלנו - נכון, אבל גם הרבנים של ש"ס לא (לפחות אצלי)"- הרב עובדיה זצ"ל מינה את מועצת גדולי התורה והם הלכו אתו יד ביד 30 שנה. אז נכון שהרב עובדיה היה הסמכות העליונה אבל מבחינת מורשתו הם אלו האנשים שהיו צמודים אליו זמן כה ארוך והם אלו האנשים שהוא סמך עליהם והאציל עליהם מחכמתו ולכן אני סומכת עליהם.

2. "הרב עובדיה התכוון לתת לדרעי את המנהיגות. נכון, אבל זה לא צ'ק פתוח. הרב לא כאן עכשיו לפקח עליו."- נכון, אבל יש את מועצת החכמים שהיא מחליטה והיא מפקחת. דרעי לא נמצא שם וכל ח"כ בש"ס מחויב לשמוע להם.

3. אני לא נכנסת לשאלה האם דרעי "ראוי" או "לא ראוי" להנהיג את המפלגה. הרב החזיר אותו בזמנו , הרב ידע את כל הנתונים מסביב יותר טוב מכולנו והחליט מה שהחליט. אם הרב סמך עליו ואמר להצביע למפלגה אני לא חושבת שאני צריכה לחשוב פעמיים  מי עומד בראש. (זה לא משנה אם זה ישי דרעי או אטיאס)

4. האם הרב ביצע הסמכה לכל החיים? אני גם לא יודעת, אבל אני בטוחה שמועצת החכמים תדון בזה ברגע שהנושא יהיה רלוונטי.

5. הרב דוד יוסף- בניו של הרב ידעו בדיוק מה רצונו של אביהם זצ"ל ולכן חבירתו למועצת חשובה מאוד מבחינתי ומבחינת אחרים

6. טענת הקולות לפח- מאוד חשובה לדעתי, כי גם אם בסקרים הוא יעבור את אחוז החסימה אף אחד לא הבטיח שזה יהיה בפועל.

7. לגבי יצירת המחלוקת- אני חושבת שזה טיפשי להיגרר לוויכוח כזה (וסליחה עם העליתי אותו), לדעתי אם אתה מציית לרבנים תחשוב אילו רבנים עומדים בראש המפלגה אליה אתה רוצה להצביע ואז תחליט כהבנתך.

8. לגבי הפסקה האחרונה שלך- מה שכתבת דווקא מחזק את דברי אם אתה יודע שהרב רוצה שתיתן את קולך לכח התורה ולמפלגה שתשפיע לטובה על ציבור היראים בארץ ישראל אתה דווקא צריך לתת את הקול שלך לש"ס

כי זה קול שבוודאי לא ילך לחינם, זו מפלגה שאתה יכול לבחון אותה למשך שנים ארוכות אותה ואת ההישגים שלה

ונכון שהרב הוא לא גורו, אבל אמונת חכמים היא חלק מרכזי במשחק הזה וידועים הדברים של "לא תסורו" ואת המדרש על יד שמאל ויד ימין וכו'

ממתי מקבלים בהכרח את פרשנות הבן לדברי אב ??די"מ
אם רבי אברהם בן הרמב"ם מסביר את דברי הרמב"ם בצןרה מסויימת בהכרח מקבלים את פרשנוצו? ממש לא. ואני בטוח שאחד כמו מופים יכול להביא עוד הרבה דוגמאות
מי דיבר על פרשנות?נחש משקפיים

כל חייו הוא אמר דברים מפורשים וחדים

א"א לטעות למה הוא התכוון

כל בר דעת מבין זאת

(ואני יחסוך דוגמאות כיון שאני מקשיבה לתקנון הנעוץ למעלה)

וכל חייו הוא יכל לשלוט במה שקורה(לפחות יותר מהיום)די"מ
מה שבטוח שש''ס אפילו לא בדגני בוקר
ברשימת הבחירות אצלי!! הכל צביעותת
חשבתי על מה שאת אומרתמופים

ובוא נסכם את החוט השני שעובר בדברייך - את מאמינה במימסד שנבנה על ידי הרב

הרב מינה את דרעי, הוא מינה את המועצת, אז אפילו שהם לא קשואים אלי ואני לא צעיאה אותם - כנראה הוא מינה אנשים שיחליפו אותו כמו שצריך, וכל מה שהם אומרים זה כנראה מה שהוא חושב היום

ואני מטיל בזה ספק

הר ב עובדיה לא היה כל יכול, הוא לא יכל למנות אנשים מושלמים לתפקידים שהיה לו לתת, הוא פעל לפי האפשרויות העומדות לפניו

יתכן מאד שהוא בחר באפשרות הגרועה פחות, וזה עדין אפשרות גרועה, ואי אפשר לסמוך על מי שהוא בחר

וזה הזכיר לי גמרא בראש השנה, שהגמרא אומרת שלמה לא נתבאר בתורה השמות של 70 הסנהדרין שהיו בזמן משה רבינו, כדי שאם יבוא אדם ויאמר - "לרב של היום אני צריך להקשיב? מי הוא בכלל? אתה יכול להשוות אוו לדרורות שעברו?"

אז תמיד תהיה תשובה בשבילו - אמנ הרב של היום הוא בטח פחות ממשה רבינו, אבל היו עוד 70 זקנים בסהדרין שאנחנו לא יודעים עליהם כלום, מי אמר לך שהרב של היום הוא פחות מהזקנים שהיו בסנהדריו

עד כאן הגמרא

ולפי הגישה שלך - אותו אדם יכול לענות "אני אמנם לא יודע מי היו 70 הזקנים, אבל אני יודע שמשה רבינו מינה אותם, אז בטוח שהם ברמה גבוהה, שלא כמו הרב של היום"

ומשמע שאי אפשר לסמוך על מינוי אפילו של משה רבינו, כי אולי הוא מינה את מי שהוא מצא, ולא היו לו אפשרויות יותר טובות.

(אני חושב שזה ראיה חמודה, מענין אם מישהו חשב על זה)

אף אחד לא אמר שהם מושלמיםנחש משקפיים

והמצב היום מושלם.... לצערי המצב רחוק מלהיות כזה....

אבל אם הרב זצ"ל לפי דבריך "לא היה כל יכול" ואולי (אני מדגישה אולי) לא בחר את האנשים הנכונים אז אתה או אני או כל אדם אחר היום יכול לבחור את האנשים הנכונים? לנו יש את הראיה למרחוק ואת החוכמה העצומה שיש לרב ?

אתה כותב "אולי אי אפשר לסמוך על מי שהרב בחר"? אז על מי תסמוך?

אתה נורא ספקן בדבריך, ונורא מתלבט, וזה זכותך כמובן

אבל אני חושבת שאין לי צורך להיות ספקנית כ"כ

כי אני מאמינה בתלמידי החכמים שהם הנם שליחים של הקב"ה ואני עושה את רצונם בלי לעורר

ושוב, אני מדגישה, אני לא עוצמת עיניים ואומרת "הכל מעולה" אני מבינה את הבעיות הצצות

אבל אני מרגישה שאני עושה את ההשתדלות שלי בצורה הנכונה ביותר בכך שאני בוחרת ש"ס.

(מקווה שהובהרתי נכון כמובן ללא שום דבר אישי אלא אני מנסה להציג שיטה)

הרב לא מינה ממשיך דרךיוסלה קמצן (קדוש?)

ולכן על אף שהוא כיבד והעריך והלך יד ביד עם חברי מועצת חכמי התורה

בכ"א לא כל מי שהולך בדרך מרן חייב לעשות אותם לרבותיו

ולכן אין חיוב היום להולכי בדר מרן להצביע ש"ס אלא כל אחד שישמע לרבותיו הקרובים או מי שקיבל עליו את דרך פסיקתו 

(הרב עמאר למשל....)

ממש לא מסכים!!אריאלוש
א. "מועצת התורה" של ש"ס מונתה ע"י אריה דרעי בעצמו כך שהם כפופים לו ולא הוא להם.
ב. הרב עובדיה אמר על אלי ישי "נאמן בכל ביתי"
ג. הרב מזוז הוא וודאי אחד הרבנים הגדולים ביותר שיש כיום.
ד. לאריה דרעי נוטף דם מהידים מהסכם אוסלו שנעשה בגללו(לאחר ששטף לרב עובדיה את המח, ולאחר מכן הרב עובדיה התנער מהסכם אוסלו).
ה. פשוט וברור שאלי ישי ישמור על ערכי התןרה וארץ ישראל הרבה יותר מאריה דרעי!!
מסקנה ברורה שעדיף אלי ישי ולא את אריה דרעי!!
הרב דוד יוסף ראוי וכך גם כל אחיויזהר

אז למה הוא  נכנס למועצת החכמים, ולא אף אחד אחר מבניו של הרב? התשובה פשוטה: כי הוא מקורב לנשיא העליון של מועצת החכמים, ר' אריה דרעי.

מתוך ויקיפדיה:

בתקופת לימודיו בישיבת חברון הכיר את אריה דרעי ובין השניים נקשרה ידידות רבת שנים.

הרב יוסף התפרסם בתמיכתו באריה דרעי במאבק הפנימי בש"ס, ובמלחמה על לבו של אביו למען השבתו של דרעי לתפקיד יו"ר התנועה.

וזה גם לא סוד שהרב דוד היה מעורב חזק במיני של דרעי...מרדכי

בס"ד

לפחות נקודה אחת טובה: הם נוהגים בהדדיות זה בזה.

^^^^^^^^תותי77
למה לא רלוונטי?google

ישי איש יקר איש נ-א-מ-ן (בניגוד לאחרים).."בכל ביתי" נאמן הוא..מי שהחיל להכפיש את ישי ועשה לו חיים קשים זה דרעי שרוצה להיות המנהיג היחיד של ש"ס!!ולשם כך הוא גם סידר את זה שר שלום כהן יהיה ראש מועצת החכמים אחרי מרן...וכך הוא הבטיח שהוא יהיה מנהיגה הבלעדי של ש"ס כי הרב שלום אוהב אותו...

אין מה להגיד ואף אחד לא יכול להגיד שקצת גם בחייו של מרן קל וחומר אחרי שנפטר ש"ס נהיתה מפלגה מלאה במזימות ותככים מהרמה הגרועה ביותר..וכל מי שגרם לכל זה הוא אך ורק דרעי!! 

חוץ מזה שדרעי כשהוא רוצה הוא ימיני וכשהוא רוצה הוא שמאלני...הוא מזגזג משו מפחיד..הכל אצלו זה אינטרסים-כשזה נוגע לחוק הגיוס-הוא חבר של השמלאנים ואומר דברים שאף אחד לא האמין שבנאדם שומר תורה ומצוות יכול להעלות על השפתיים שלו!!אני לא יודע מה אתכם..אני אישית נגעלתי ברמות...

חוץ מזה דרעי לא סתם היתמנה לראש ש"ס...היה שם סיפור מסריח שעשו עלל מרן...ויש לאלי ישי הקלטות של הסיפור המסריח שעשו שם,אפילו שדרעי ניסה להעלים אותם ישי בחוכמתו תפס את מה שקורה ולקח עותק של הקלטת,עכשיו ישי מכנה את הקלטות האלה "נשק יום הדין" וכל פעם שאלי ישי מאיים שהוא יפרסם את הקלטות האלה,דרעי יורד על הברכיים אז מעניין מאוד מה יש בקלטות האלה שדרעי כלכך חושש שישי יפרסם אותם...אם זה לא סיפור מסריח אז מה זה סיפור מסריח??עושים ברים מאחורי מרן משחקים לו מאחורי הגב ואז מדברים בשמו???מה זה??

לכל האלה שאמרו "אלי ישי עשה פירוד עשה מחלוקת" הוא תועה!הכריחו אותו לעשות פירוד!!זה הגיוני זה??להשאיר מכתב התפטרות אצל מועצת החכמים של ש"ס??זה הגיוני??לא!!בטח ההם רצן להפיל עליו סיפור מסריח...ולהעיף אותו מהמפלגה...

עכשיו שאלי פתח מפלגה חדשה..דרעי איים אישית על הרבנים שתמכו בישי ובגלל זה הם חזרו בהם..לא בגלל שאידיאולוגית הם לא תומכים בו!אני יכול לשים פה כסף שרוב הרבנים של ש"ס מאחורי הגב הם רוצים שישי יזכה אבל הם לא יכולים לצאת על דרעי בגלל שהידיים שלהם כבולות...

למה כן להצביע ישי? כי זה מה שיאחד את עם ישראל!!רק זה!!מישהוא רואה איחוד יותר גדול מזה??כי אני לא רואה!!הגיע הזמן לצאת מהבועה הזאת "ספרדי" "אשכנזי"!!הגיע הזמן להתאחד!!דרעי ויהדות התורה לא רוצים איחוד!!הם רוצים שזה ימשיך להיות "אשכנזי" "ספרדי" כי רק ככה הם ימשיכו לקבל קולות!!תחשבו בהיגגיון..אם לא היה כזה דבר "אשכנזי" ו "ספרדי" מה הדבר הראשון שהיה קורא??ביי ביי ש"ס...ביי ביי "יהדות התורה"...אז יש להם אינטרס להשאיר את המצב ככה !!זה האידיאל?לחיות בארץ הקודש ככה??ספרדי ואשכנזי??בשביל זה באנו לכאן?? לא"י??בושה!!

אלי ישי פועל למען האחדות!!רק זה יאחד את ישראל..לדעתי רק אלי ישי!!דרך אגב לדעתי הוא יעשה בעז"ה לא פחות מש"ס ויהדות התורה ביחד!בעז"ה חברים רק אלי ישי!!דרעי...לא שווה הרבה..בכלל לא...תפתחו את העניים ותראו כמה נזק הבנאדם עושה...

אלי ישי כל הזמן מאיים בהקלטות האלהנחש משקפיים

אז שיפרסם אותם כבר במקום לעשות כ"כ הרבה רוח.....

אני חושבת שיש שם משהו קריטי

אם רצו לסובב את מרן היו גם צריכים לסובב עוד 3 רבנים ממועצת החכמים... כך שזה נראה לי די מוגזם הסיפור

וכל הקטע של האחדות נראה לי מופרך, זה רק פילוג ורק בלאגן  ואנחנו נפסיד הרבה קולות לעולם התורה בגללו!!

אם הוא מאיים...google

אם כשישי מאיים שיפיץ את ההקלטות האלה...וכשהוא מאיים פתאום דרעי שותק כמו דג ומתקפל...זה לא מחשיד שיש שם פצצה?זה לא מחשיד שיש שם עסק מסריח של דרעי?

וגם אני מבין למה ישי לא מפרסם...זה הקלף היחיד שיש לו כנגד דרעי...אז הוא לא רוצה לבזבז את הקלף החשוב הזה...הוא יאיים כל הזמן הזה וכל עוד דרעי לא עשה משהוא חמור..הוא לא יפרסם...או הוא יפרסם את זה לקראת הסוף/אם הוא יורד בסקרים...וגם לגבי שדרעי עבד על מרן...זה סיפור ידוע שהיה שם סיפור מסריח...ותאמיני לי..לא קשה לעשות שם תיחמונים ועסקאות כאלה..ראינו את זה לא פעם ולא פעמיים איך דרעי שולט במועצת החכמים...ולמה הקטע זה נראה לך מופרך?את רואה שלראשונה יש מפלגה עם רבנים...עם כל הסוגים של הדתיים...מצד אחד חרדים כמו אלי ישי...מצד שני ימניים מתנחלים כמו בן ארי..מצד שני כיפות סרוגות כמו שטבון...אם זה לא אחדות אז מה זה?

לגבי דרעי מסכימה עם כל מילה שכתבת - הוא בעל הבית ולא הרבמינימאוס2

הכי טוב להצביע ג' וזהו 

חוכמה גדולהמופים

בתור אשכנזיה אין לך התלבטות בכלל

ותמד ידעתי שיש לג' כעס גדול על דרעי (אגב, כם לדת"לים)

תפסת אותי על חם... אבל לגבי דרעי- נראה לי שאני צודקתמינימאוס2
זה בהתעלם מעוד שאלה אחת חשובהמשה

בסופו של דבר ישי לא באמת רחוק ממה שאתה מאמין בו, ובמצב הקיים - יש סיכוי גדול שהוא לא יעבור את אחוז החסימה ואז הנזק לגישה שאתה מאמין בה יהיה גדול יחסית.

לפעמים הבחירה היא בין הרע לגרוע, לא בין הטוב למושלם.

צריך להכניס את יוני יוסף למפלגה של ישימושיקו

וכצאצא של מרן + יונתן שטבון הם יוכלו לקבל מספיק קולות.

וגם הוא נמנע לחבר'ה של בן ארי מרדכי
*נמנהדי"מ
וזה יהיה בדיוק הנקודהמושיקו

מישהו של בן ארי שגם ימשוך את אנשי ש"ס

שאלה לי אליךמרדכי

בס"ד

כתבת לגבי אלי ישי שכרגע הרב מזוז לא נחשב גב רבני יותר חזק,

שאלתי היא האם במידה ורבנים מהציבור החרד"לי כגון הרב ליאור והרב לבנון יכנסו למועצה של המפלגה זה יספק אותך או רק רבנים חרדים?

אני לא מודד רבנים לפי דעות בנוגע לציונותמופים

זה גם לא חשוב אם הוא ספרדי\אשכנזי\חסיד וכו'

בעיקרון רב נמדד אצלי לפי כמה שהתרשמתי שהוא גדול בתורה לפי מה שא רואה איך שהוא כותב ולפי איך ששאר הרבנים מתייחסים אליו, וגם לפי כמות היראת שמים שיש לו לפי ראות עיני

כך שבאופן כללי זה לא משנה. באופן פרטני אני מעדיף לא להיכנס לרמה של רבנים ספציפיים מסיבות מובנות...

(אני מדבר על "גב" רבני. בשביל שזה יהיה "הרב שלי" צריך שאבחר בו, ואז יש כן משמעות לכל הדברים האלה, אבל אני לא בשבלב שאני מחפש לבחור רב)

זה מספיק. תודה מרדכי
כדאי לך להכיר את הרב מזוז מהתרשמות שלי משיעור שלוyair3

שזכיתי להיות בו וכן מדברים שהוא כותב ב"אור תורה" נראה שמדובר באחד מגדולי הדור

אם זה מעניין אותך, גם מו"ר הרב שמואל טל שליט"איזהר

הוא "גב רבני" של ישי. קשה לי להאמין שהוא יצטרף באופן רשמי למועצת החכמים של המפלגה, אבל ישי מתייעץ איתו רבות.

לא ציפיתי לקבל תמונה שמתעדת אפשרות כזאתמרדכי

בס"ד

ולא, לא ידעתי על הפגישה הזאת, בקושי האמנית שקיימת אפשרות כזאת |מופתע|.

צילום: יוסי דרמר, ראש הלשכה של הגר"ד ליאור שליט"א.
כמה חבל שתקומה לא נכנסו איתם.לב אמיץ

אם כבר אז זה משהו חדש מתחיל.

אני חייב לציין משהו חשובמרדכי

בס"ד

כששאלתי את השאלה הזאת חשבתי שאני שואל משהו תאורתי וגם אני אומנם קיוויתי מאוד שזה יקרה, אבל לא כ"כ האמנתי בזה. גם כשהגיע אלי התמונה חשבתי איזה יופי שב"ה הרבנים מדברים וכנראה בוחנים את המשך הדרך, אבל עדיין לא חשבתי שמדובר בחבירה למועצת התורה של המפלגה, והנה עכשיו ב"ה עולה דיווח שזה כן נכון ובאמת והרב ליאור והרב לבנון מצטרפים לרב מאזוז.

אותי זה  ממש משמח לסיים כך את היום

אבל באמת שלא חשבתי שזה באמת יקרה...

רק אל תשכחו דבר אחד, איפה פורסמה בפומבי התמונה הזאת לראשונה

(פה)

מרדכי - כל הכבוד!לב אמיץ

רגשות מעורביםאלעד

קצת חבל לי על התקומה שהולכת להבלע בבית היהודי ולהיעשות לבלתי רלוונטית,

בזמן שבוחריהם הטבעיים יצביעו ברובם לאלי, כאשר הרבנים ליאור ולבנון ינהיגו את המפלגה יחד עם הרב מאזוז.

יומיים לאחר הבחירות ישאל בנט את עצמו כמה מנדטים באמת הכניס לו ח"כ אריאל..

וסתם כאנקדוטה מעניינת,

אלי ישי עדיין מופיע באתר ש"ס, שם עדיין לא מחקו את פעלו הרב וכל המחמאות עליו

http://www.shas.org.il/Web/He/Party/Yishai/Default.aspx

לא בטוח שרוב בוחרי תקומה יצביעו לישימשה

אל תשכח שלשטבון / הר המור יש הרבה אוייבים....

מצביעי תקומה יצביעו על פי רוב לאן שרבניהם יורו להם להצביעאריק מהדרום
הרב לבנון והרב ליאור לבדם יכולים לסחוף את רוב ישיבות מרכזאלעד

ושטבון יקח עם הר המור את כל ישיבות הקו כמו ביצים מתרנגולת

או במילים אחרות- המהלך של ישי גאוני מהבחינה הזו.

אתה אופטימיאריק מהדרום

בינתיים המפלגה מתנדנדת על אחוז החסימה.

העם איתנו עאלק.

מה זה "בנתיים"? הסקר האחרון נערך עוד לפני הצטרפות הרבניםאלעד

בכלל, רק אחרי שהגושים יתקבעו ויובן לכל מי הולך עם מי ועם איזה מצע- נוכל לקבל סקרים באמינות מסויגת.

עד אז, שווה להמתין.

את ש"ס עזבו רבנים גדולים שעד כה הלכו עימם ידי ביד והביאו להם מאות אלפי קולות (של צאן מרעיתם), כדוגמת הרב אלבז, הרב אברג'ל, הרב מזוז, הרב בניהו, הרב עמאר ועוד, וכעת כאשר גם רבנים דתיים עוזבים ונוטים לאלי ישי, אני צופה להם גדולות ונצורות. במיוחד אם אכן ביבי מעוניין לחזק אותו ואם לרשימה יכנס גם מועמד חב"די כלשהו.

הסקרים האחרונים נערכו בזמן שחשבו שתקומה עם ישי...ותן טל
סקרים כאלה ציינו את זה כשהם הוצגו ביחדמרדכי
אתם ממש מאמינים ברבנים...די"מ
א. הציבור החרד"חלי הכבד הוא ממש לא גדול.
ב. בשונה מהחרדים זה לא שכל מי שנמנה על הציבור הנ"ל יקשיב לרבנים בשאלה למי להצביע
אז במי נאמין אם לא ברבנים?מרדכי

בס"ד

ולדעתי זה הבעיה בציבור הדתי לאומי, שאין אמונה ברבנים וחסר כבוד תורה.

זה משהו שחייבים ללמוד מהציבור החרדי.

ההיסטוריה הוכיחה שרבנים הם לא בהכרח מבינים גדולים במציאותדי"מ
עפר לפיךאלעד

מה זה הדיבורים האלו?

בכל מקרה אשמח מאוד לדעת כמה נחשבים בציבור שלנו "מזרחי" וכמה תורניים יותר,

ובעיקר בקרב בני הנוער וציבור האברכים, שרבים רבים מהם בני משפחות המזוהות עם המזרחי ועברו תוך כדי הישיבה התיכונית או ההסדר לזרועות הרבנים ממשיכי תנועת דגל ירושלים

זה המציאות.די"מ
השואה .. אוסלו.
זה סתם מה שעולה לי בלי לחפש. אך לא חסר עוד דוגמאות
הוא דווקא מדייקמשה
פעם אאריך בזה. מה הרקע להשמצות החרדיות שהסרוגים (אז) היו קצת 'חפיפניקים'. זה לא בלתי מדוייק הגם שזה השמצה.

במשפט אחד: חלק משמעותי מהסרוגים/ה'מזרוחניקים'/... לא הקשיבו לרבנים באירופה ועלו, וממילא, לא היו צדיקים גדולים,גם,בעוד תחומים.

ההסטוריה (הקב''ה) שלחה את הצדיקים לאושוויץ', ואת החפיפניקים להביא לעולם נינים חרד''לים.
שיהיה.
ולשאלתך במי להאמין,די"מ
יש אחד ממש שפיץ אני משצדל להאמין בו ..
הוא כזה שפיץ שאת שמו המפורש אסור לומר (חוץ מבמקדש) אבל יש לו כמה כינויים.
מועמד חבד"י לא ישנה כלום על פי הבנתיחיה רוז

אנשים סביבי לא מחפשים את המועמד המגזרי אלא את העקרונות של המפלגה.

הוא סתם יבזבז מקום בשלי מאה-מאתיים קולות שמשנה להם המועמד המגזרי.

החברה בחב"ד ברובם חושבים שונה בקטע הזה

זה בגלל שהציבור של מרכז-הר המור הוא ממש לא גדולדי"מ
אשר יגורתי בא. בנט התעורר וגילה שקצת סידרו אותואלעד

[מתוך nrg מעריב]

העוקץ של תקומה: גם שריונים, גם תמיכה בישי

רבנים בציונות הדתית קוראים לבנט: לאור המציאות החדשה, בטל את הסכם השריונים עם "תקומה". "תקומה" אמנם החליטה להישאר בבית היהודי, אך רבניה הבכירים העבירו את תמיכתם למפלגתו של אלי ישי

רבנים ממרכז הציונות הדתית מביעים היום (ב') מורת רוח מהסכם האיחוד בין "תקומה" לבין "הבית היהודי", זאת על רקע החלטת "תקומה" השבוע על ריצה משותפת במפלגה, כשבמקביל הוקמה מפלגתו של אלי ישי – הזוכה לתמיכה של רבנים בכירים במגזר החרדי-לאומי ובראשם הרב דב ליאור והרב אליקים לבנון. 

כל אלו יצרו מציאות פוליטית בה המגזר החרדי-לאומי ירוויח פעמיים: גם יקבל שריונים בתוך "הבית היהודי" ללא כל צורך להתמודד בפריימריז, וגם יריץ רשימה נוספת לכנסת, אליה יצביעו החרד"לים. 

הרב אביחי רונצקי, ראש הישיבה באיתמר המתמודד בפריימריז לבית היהודי, הביע היום חשש מפני מפלגתו של אלי ישי ונשמע לא מרוצה מהאיחוד של תקומה והבית היהודי ומהכח האלקטוראלי שתקומה מביאה עמה. "אני גר פה בלב השומרון, ישובים שמצביעים לתקומה אני מניח, שחלק גדול מהם בכלל לא מתכוונים להצביע לבית היהודי", אמר הרב רונצקי לרדיו "גלי ישראל", "נכון שתקומה חוברת לבית היהודי ואני שמח על כך, אבל במקום להצביע למפלגה מה עלול לקרות, שתקומה תקבל שלושה מנדטים, אולי אפילו ארבעה אם נקבל מספר מנדטים גבוה, אבל חלק לא מבוטל ממצביעיה הטבעיים יצביעו למפלגה של אלי ישי, יש לי חשש כזה, באמת". 

גם הרב אמנון בזק מישיבת "הר עציון" חושש ממהלך דומה והוא הציע היום לפתוח מחדש את ההסכם בין "תקומה" לבין "הבית היהודי". לדבריו, "הצטרפותם הצפויה של רבני 'תקומה', הרבנים דב ליאור ואליקים לבנון, למפלגתו של אלי ישי, צריכה לשנות את התמונה בכל הנוגע לשותפות עם תקומה מצד 'הבית היהודי'". 

"עד עכשיו נראה היה שעומדות על הפרק שתי אפשרויות, שלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות: או להתפצל לשתי מפלגות, דתית-לאומית וחרדית-לאומית; או ללכת 

ברשימה אחת, תוך נכונות לשלם מחיר של שריונים תמורת האחדות. אולם כעת נראה שצצה אפשרות שלישית: חברי תקומה ייהנו מן השריונים ב'בית היהודי', ואילו רבני תקומה - וממילא גם מרבית תומכיה! - ילכו עם אלי ישי למפלגה חרדית-לאומית", הוסיף הרב בזק. 

הרב בזק הציע כי "על 'הבית היהודי' להבהיר, שההסכם לגבי שריונים לחברי תקומה מותנה באחדות מלאה בין כל מרכיבי הציונות הדתית. אם לא תהיה אחדות כזו, אין כל טעם לשריין מקומות לחברי תקומה, שמשקלם האלקטורלי קטן ביחס למשקל רבניהם". 

את הפיצול בין רבני תקומה לבין חברי תקומה הגדיר הרב בזק "לא ישר" וטען כי "עד עתה לא ברור מי נותר בין רבני תקומה שיכריז בקול שיש להצביע לבית היהודי דווקא ולא לאלי ישי. הבית היהודי הציע את ההצעה על דעת שהולכים יחד, ולא על דעת שנשארים מפוצלים".

הרבנים שקוראים להצביע לישי גם כך עומדים לפרוש מתקומהמרדכי
לא משנהאלעד
קהל היעד נע ברובו לכיוון אלי ישי בעוד התקומה משוריינת בבית היהודי, וכך הדתיים-החרד"לים מה שנקרא, מרוויחים יותר ח"כים
עכשיו הבנתי את כוונתך מרדכי
ועוד יותר מזה - חלקם רצים בפריימריז בבית היהודימשה

כלומר ייצוג פי 2.5-3...

יש גם גורמים מהצד השני שצריך לשקלל-אדם כל שהוא

א. שריוני היו"ר.

ב. הכח של היו"ר, בקבלת ההחלטות בפועל.

ג. נציגים במפלגות אחרות - צריך עוד לראות מה יהיה, אבל בבחירות הקודמות הרבה מפלגות חילוניות צרפו דתי/ דתיים, [ולא לקחו חרד"לים בד"כ..] - אך איני יודע האם זה בא לידי ביטוי בקהל המצביעים שלהם.

נראה מה יהיה שבוע הבא בפריימריז בליכודמשה
יפה. נקווה שיקשיב להם, ובסופו של דבר תקומה תצטרף לאלי ישי.יזהר
"בנט התעורר"? היו כאן קריאות של שני רבנים בכתבה.ותן טל

ושום אמירה של בנט או אפילו הבנה שה"מסרים" הגיעו אליו.

מי אמר לך שהוא התעורר?

דעות של מתמודדים. נו,שיהיה. נחכה עוד חודש וקצת ונראה את הרשימה.

ויודע מה - למרות שאני יודע שתכל'ס הגיוני שלא מעט מתומכי תקומה עברו לאלי ישי, עדיין, חשוב לי האחדות עם תקומה. לא בגלל המנדטים, לא - בגלל האחדות. זה יותר חשוב מההתחשבנויות כמה הוא יקבל וכמה הוא. ואני מאמין ורואה שיש עוד לא מעט דתיים לאומיים - גם מהצדדים היותר "ליברלים" שזה באמת מה שחשוב להם.

אז התקשורת אכן מומחית בלהעצים את קריאות הקצה, את הקריאות שמובילות לתבערה - אבל אני יודע שאתה, אלעד, יותר חכם מהתקשורת! <ר> - אני יודע שאתה מבין שזה שהתקשורת בוחרת להעצים דווקא את זה, כנראה יש לזה סיבה... כנראה שהם חוששים מהתעצמות הבית היהודי, בעקבות האיחוד (מה שעדיין משתקף בסקרים), ולכן מנסים לסכס בתוך הבית היהודי. אל תיתן יד לזה...גם אם תצביע אלי ישי, אתה לא צריך לתת יד לאלו שלא רוצים בטובתם של אלה ולא רוצים בטובתם של אלה...

שני רבנים צעקו כאן נגד - כמה רבנים בעד האיחוד הזה אבל קולם לא נשמע בתקשורת כי אין לה עניין להשמיע אותם, את זה אנחנו יודעים?

בעזרת ה' חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוקינו - נרבה טוב, לא נקשיב לקולות המנסים סתם לריק לסכסך במחנה פנימה בלי כוונות טובות לאף צד מ"הניצים" - ובסופו של יום, כולנו נרוויח (אבל לא "כולנו" של כחלון )

לו הייתי שסניקאריק מהדרום
אין לי שמץ של מושג מה הייתי עושה במקומך.
לו הייתי שסניקשמש אא
לא, לא הייתי שסניק.
מצטער, אני אפילו לא מסוגל לדמיין מציאות כזאת
אחלה שאלה אבל..ישראל אבג

רציתי פשוט שתחשוב על שתי נקודות עיקריות,

א' אנו כסקטור שמאוד זקוק לייצוג בכנסת כדי לשמור על הזכויות שלנו חייב כל אחד לקחת אחריות 

כלומר תחשבן חישוב קטן המפלגה של אלי ישי עם ניסים הכי גדולים לא תגיע ליותר מ-5 מנדטים פלוס שס עם עוד בערך 6 ג' 6-7 אז אמנם המנדטים בערך אותו הדבר כמו שיש היום אבל הכוח הוא חלש מאוד א' רוב הסיכויים שישי לא יכנס ודאי אצל הרצוג אבל גם לביבי עיין ערך כצלה ב2009 הוא לא ירצה קיצוניים בממשלה ב' מפלגה שישי לה 5 או 6 מקבלת 2 או 1 שרים והכוח מוקטן בהרבה ויש לדבר הזה עוד הרבה פנים מכל כיוון שהכוח שלנו יורד

ב' אריה דרעי אפשר לומר עליו הכל מכל כל להאשים וכו' אבל דבר אחד שוכחים פה כולם הוא היחיד שנתן את האפשרות לספרדים לדבר עכשיו למי להצביע כלומר הוא הרים את כולם מאשפתות הוא הףך את הצורה לכולם ועוד שהקים מפעלים הזויים כמו מעיין החינוך ואל המעיין (ועזוב את זה שבימי ישי הכול הופקר ולא תוחזק בכהוא זה) אין מה לדבר פשוט נתן לספרדים את הכוח

הכותב הינו מצביע ג' ואם הייתי יכול

הייתי מצביע שס אלא שאני

שומע לרבנים שלי (הגראי"ל שטיינמן)

דוקא האחדות והפחות סקטוריאליות אצל ישי מושכתאורין

וגם ההיצמדות לעקרונות. בהחלט נשמע שראוי לבחור בו. (ולא ב ג' כברירת מחדל).

אם לא מספיק יצביעו לישיעוגי פלצת
עשרות אלפי קולות של נאמני דעת תורה
ילכו לפח...

אני מאמין שהוא קרוב להיכנס אבל נמצא
במקום שהוא צריך חיזוק

ולגבי עצם הספק - ברי ושמא ברי עדיף
אלי ישי ברח מעצמופרח-בר
ואולי אפילו ירק לבאר ממנה הוא שתה 30 שנה , אני בטוחה שהרב עובדיה זצ״ל לא היה מאושר מהמהלך הזה.
ואם אתה הולך בדרכו של הרב אתה צריך להמשיך עם דרעי.
ובקשר לטענות שלך שדרעי רצה להקים מפלגה משלו - זה כמעט קרה אבל הוא התקפל בגלל שהרב עובדיה זצ״ל ביקש ממנו שלא יעשה את זה והוא כיבד אותו מה שישי לא עושה נכון לעכשיו, ואם היה אכפת לישי מהמגזר שלו ולא מהכיסא הפרטי שלו הוא לא היה עושה מהלך כזה שיתורגם בהמשך לפחות כוח פוליטי למגזר החרדי.
מעכו את אלי ישי, דרשו ממנו להפקיד מכתבעוגי פלצת
התפטרות, כל המערכת שם לחצה עליו לא להישאר
מכתב ההתפטרות הזה כל ח"כ בש"ס מפקיד - מה שונה יום מיומים?ותן טל

אלי ישי בעצמו דרש מכל ח"כ בעבר להפקיד מכתב כזה, כדי לשמור על שלמותה של התנועה ועל הליכה לפי מה שמועת החכמים אומרת.

הטיעון הזה הוא בסך הכל טיעון שנוצר לאחר רצון ממילא לעזוב, אז מוצאים טיעונים - כשגם ישי בעצמו מבין שזה לא כל כך מחזיק מים, כשהוא בעצמו לא התנהג אחרת בעבר.

מה שונה?די"מ
שהרב עובדיה נםטר ודרעי שולט במועצת ..
זו לא ההתלבטות כאןאלעד

כולם מבינים כיום שדרעי לא הותיר שום ברירה לאלי ישי אלא לצאת מהמפלגה

לא , אלי ישי פשוט לא רוצה להיות מספר 2.פרח-בר
משחק הכסאות המסתובבים - גם בש״ס.
גברת בוחנת כליות ולבאריק מהדרום
אנא תתעדכני בחדשות מידי פעם ולא רק בקישקושי התעמולה של יום ליום וקול ברמה.
מבינה שזה פגע בך אישית...פרח-בר
אין צורך להיפגע והאמת שאני לא נמנית בכלל עם מצביעי שס , פשוט מאד נראה לי מוזר שאחד מעמודי התווך של המפלגה מחליט ללכת להקים מפלגה מתחרה אשר בוודאות תפגע בציבור שהוא רוצה לייצג.
אני לא בוחנת לא כליות ולא לב , אני רואה בבירור שיש פה משחקי אגו והם באים על חשבון ציבור הבוחרים.
למה את אומרתשמש אא
שאלי ישי ייפגע בוודאות בציבור שהוא מייצג?
כי הרבה קולות של שספרח-בר
ינדדו אליו , ויווצרו שני מפלגות קטנות שאין להן הרבה כוח השפעה.
זה לא פגע בי אישית חלילהאריק מהדרום
אבל אני לא מבין איך כאחת שלא מצביעה שס יכולה להתעלם מכל כך הרבה סכינים שדרעי תקע בגבו של ישי.
כאילו שהיתה לו ברירה אחרת, הוא רומס אותו מאז שחזר לפוליטיקה מהכלא.
זה לא משנהפרח-בר
לא מדובר כאן על סגירת חשבונות אישיים - את זה שיעשו בחדרי חדרים לא בתעמולה תיקשורתית , שורה תחתונה יש כאן מהלך שיגרום לדבר אחד- יהיה פחות מי שידאג לחרדים וזו אוכלסיה שצריכה מי שידאג לה ברמה החברתית.
זה ברור שהוא לא רצה להיות מספר 2 ולכן הוא פרשמרדכי
בס"ד

גם אני לא הייתי רוצה להיות מספר 2 במקום שבו אני לא יכול לבטא את עצמי ואני חוייב לתת מכתב התפטרות למקרה שח"ו חרגתי מההוראות של היו"ר.
וד"ל
אז למה כל הח"כים של ש"ס בכנסת הקודמת הלכו עם ישי?ותן טל

כאשר הוא חייב אותם להפקיד מכתב התפטרות, למקרה שלא יישמעו למה שהמועצה תחליט?

ולמה כאשר אמסלם התנדנד, תקפו אותו בחריפות בצורה יוצאת דופן - גם ישי? כעת ישי מבין שמה שהוא עשה לאמסלם בעצמו אך לפני לא הרבה זמן, זה מה שעושים לו עכשיו? 

כי הסמכות העליונה הייתה הרב עובדיה ולא דרעייוסלה קמצן (קדוש?)
ואלי ישי חייב מפלגה?ותן טל

זה קצת מוזר הדברים שהולכים שם כי הוא אומר שחשב לפרוש לגמרי מהחיים הפוליטיים אבל "הכריחו אותו להיזאר, אמרו שהוא חייב להישאר בפוליטיקה". לא יודע, אולי רק לי זה מזכיר את כל אלו שאומרים תמיד ש"מכריחים אותי להתמודד על..." וכו' וכו'.

כולם שקרנים, כולם תחמנים, כולם רוצים רק לחמם כיסא.יזהר

אבל הבית היהודי - צדיקים תמימים, מלאי אידאולוגיה טהורה.

אפשר כמובן לטעון כך, אבל רצוי שתהיינה ראיות לכך, אחרת זו סתם הוצאת שם רע.

הבית היהודי לא התפלגו. ומה שכתבתי על ישי זה הוא בעצמו אמרותן טל

ככה שדברי הבלע שלך הם לא מעניינים אותי. הוא בעצמו אמר שהתכוון לפרוש מהחיים הפוליטיים אבל ברגע האחרון "הכריחו" אותו להישאר.

על זה תמהתי. זה הכל.

הוא בעצמו אמר, ואתה מפרש את הדברים לרעהיזהר

ללא כל הצדקה.

הבית היהודי אלופים בלהתפלג, אבל הם עושים את זה בערמה, שיראה כאילו אחרים התפלגו מהם, ולא שהם גרמו לפילוג.

בסך הכל תמהתי על דבריו, שאמר בעצמו.ותן טל

הבית היהודי ההיפך מהתפלגו - הם כעת העניקו לתקומה שריון שעולה פי כמה על כוחם האמיתי במפלגה, למרות שכנראה מספר לא מבוטל של מצביעים שלהם בכלל יצביע לאלי ישי. אם לויתור הזה קוראים פילוג, אז אני באמת לא יודע מה זה אחדות.

אבל בדיוק כמו שאמרת, אפשר להגיד הפוך: האנשים שמתפלגים מהבית היהודי הם אלו שמתפלגים, אבל הם אלופים בלגרום לאנשים שהבית היהודי גרמו לפילוג.

הנה, גם אני אמרתי, רק כדי לאזן.

כל טוב

"יקרבו ימי אבל רבי, ואהרגה את אלי ישי שותפי"יזהר

זה פחות או יותר המהלך של דרעי מאז פטירת הרב עובדיה.

וכמובן לא רק אחרי.יזהר

גם בחייו הוא ומקורביו בחשו בקלחת. ואל יפלא הדבר בעיניכם. מי לנו צדיק כיצחק אבינו, שעשיו הצליח להוליך אותו שולל, ומי לנו גדול כאלישע, שדבק בו גיחזי.

דרעי לא הקים מפלגה כי נתנו לו להיות היו"רדי"מ
לא מצדיקות והתבטלות לרב עובדיה
אני מניחה שרב עובדיה לא רצה את ציפי לבני כראש ממשלהl666

אז כדאי להצביע למי יעשה מאמץ שזה לא יקרה

או תחשוב על עיקרון אחר חשוב שלפיו אפשר לבחור

אני יכולה להגיד שיש לי חברים אשכנזים שהצביעו שס בגלל אלי ישי ובפעם קודמת לא הצביעו בגלל דרעי

כפי ראיתי לאלי ישי יש ראיה כללית ותקשורת שמאלנית שונאת אותו 

הוא בן אדם שלא לקח שוחד ושמר על חוק והוא קיבל על עצמו את דרעי בבחירות קודמות כי זאת הייתה דעת הרב

אצל דרעי אין ראיה כללית, כשהוא הסתבך בפלילים אז הוא הראה את עצמו לא הכי טוב, לדעתי זה מביך ולא עושה כבוד לתורה

ובקשר להצבעה לג' - כתבו שרב שטיינמן נתן רשות לישי להתפצל, אז כנראה הוא חושב שקול ספרדי צריך ללכת לישי  

לגבי השורה האחרונה שלך- זה לא נכון!!!נחש משקפיים

הרב שטינמן אמר לו את המילים הבאות "ברכה והצלחה" (למי שמכיר את הרב שטינמן זה הרבה מילים....)

וזה ממקורבים שהיו שם בפגישה (היא לא היתה סגורה כמובן) ולא ממה שאלי ישי מפרסם על עצמו

הרב היחיד שעומד מאחוריו וגם זה בסימן שאלה זה הרב מאזוז

שגם הוא כבר אמר שמי שהצביע שס ימשיך להצביע לה והמפלגה של אלי ישי מיועדת לקהלים אחרים

(דרך אגב, משהו מצא קהל אחר חדש כלשהו פה במדינה? כי אני עדין מחפשת... )

רק פה בפורום יש לך כמה וכמה אנשיםדי"מ
שמעולם לא חלמו להצביע ש"ס והולכים להצביע לישע
לישי.די"מ
טעות מקלדת.
נכוןנחש משקפיים

אבל המניעים שלהם הם לאו דווקא לשמוע לרבנים אלא ישנם שיקולים נוספים כפי שכבר בטח שמת לב

מה הקשר?די"מ
הגבתי על זה שטענת שאין קהלים חדשים לקחת מהם קולות וברור שהם יקחו מש"ס
צודק בכותרת כנראה שרשרתי לא נכוןנחש משקפיים

וצודק לגבי הקהלים החדשים

קהלים חדשים אין. קהלים שלא מצאו ייצוג באף מפלגה- ישחיה רוז

על פוליטיקאים אי אשר אף פעם לסמוך. רק מעשים מעידים ולא דיבורים וגם מעשים משתנים...

אבל אולי זו הפעם הראשונה שיש מישהו שטוען לפחות שהאצבעות שלו בכנסת יהיו לטובת שלמות תורת ישראל, שלמות ארץ ישראל ושלמות עם ישראל. שנציגיו כולם שומרי מצוות אבל בלי חלוקה לסוגים ועדות. בלי התלהמות. בצורה מכובדת.

יש כמה סוגי קהלים שתמיד חיפשו את זה ולא מצאו...

להצביע לש"ס זה אסון. דרעי סכנה לכל דבר יהודי.עלי באבא
אורי אבנרי אמר שדרעי שמאלן יותר ממנו.
מה צריך יותר מזה?
וזה שהוא אסף כמה רבנים שיקשיבו לו מועיל לו עצמו אבל לא מועיל לנו.
צריך להצביע לאלי ישי.
הרב מזוז רב גאון בתורה ועצמאי בדעותיו, איש אמת, וניתן לסמוך עליו.
ושיש לו סיכוי לעבור את אחוז החסימה...די"מ
אז אולי תצביע לו, די"מ?ותן טל
אם כל כך הרבה אנשים תומכים בו ככה שהוא עובר את אחוז החסימהדי"מ
בטוח יש שם משהו לא טוב...

בשונה משאר האנשים פה אני ממש לא מאמין ברבנים(או בפוליטיקאים)
וכבר הסברתי למה אני לא מצביע.
התכנון להצביע בל"ד ירד כי לכאורה זה "לא תחנם" אבל צריך לבדוק את זה ..
אני הולך אחרי המציאותיוסלה קמצן (קדוש?)

והמציאות אומרת שאלי ישי הוא אדם הגון וישר יותר 

רז אני מצביע לו

מה גם שהוא הראשון (משהו שהרבה אנשים לא נתנו עליו את הדעת)

שחיבר בין הציבור החרדי לדתי לאומי במפלגה אחת

הגר"ש כהן מספיק לך,והרב מזוז לא?בחורצ'יק

ניראה לי שהרב מזוז נחשב לסמכות גדולה יותר..ועוד שהוא ידוע כאמיתי שלא חת מאיש (כמו שהוא בעצמו אמר.)

ג' היא מפלגה שמצהירה שהיא 'לא חייבת כלום'  לארץ ישראל  ולימין אלא דעת "תורה" מנחה אותה,אני גם בתור חרדי הייתי מפחד לתת להם את הקול שלי. ועל דרעי כמו שכבר אמרת אין מה לדבר.ואין זה המקום להאריך.לא צריך לפרסם לכל את מעלליו.מספיק רק למי שיש ספק(ולכן אם תרצה באישי). מה שנשאר זה ישי נאמן ביתו של הרב עובדיה,אדם מוסרי וערכי.ואיתו גדולי תורה כהרב מזוז ועוד (שמפחדים לפרסם,ובצדק.) 

סמכות למי? לכל אחד יש את הרבנים שלונחש משקפיים

מסכימה לגמרי עם יוסלה. אלי ישי הוכיח עצמואורין

כישר, אמין ואמיץ. נאבק בתופעת המסתננים למען תושבי דרום תל אביב באומץ, למרות התנפלות התשקורת עליו.

הוא נבעט מש"ס החוצה אחרי שהיה מוכן לסבול בזיונות למען האחדות.

מהבחינות האלו, הוא באמת הוכיח את עצמו.ונסי

הרב מזוז על המפלגה החדשה:יוני

http://judaism.walla.co.il/item/2813637 לרימונים

פטרונו הרוחני של אלי ישי והסמכות הרבנית של מפלגתו החדשה, הרב מאיר מאזוז, נחשף לראשונה. בדברים שאמר לתלמידיו ונחשפים לראשונה בוואלה! יהדות, הוא בחר לתקוף ללא היסוס את הממשלה, ש"ס, יאיר לפיד והשמאל והסביר לראשונה מדוע בחר לעמוד מאחורי המפלגה החדשה שלטענתו כלל לא מאיימת על ש"ס. "הרבה שואלים מה קרה שסגרנו את הגמרא והתחלנו להתעסק בהבלים?", פתח מאזוז את שיעורו, "הרי פוליטיקה זה הבלים. אנחנו לא אוהבים פוליטיקה, אז למה אני עושה את זה? אחד אמר יש לי ג'ובים".

הרב מאזוז, בן כ-70, נולד בתוניסיה ולאחר שאביו נרצח בראשית שנות השבעים על ידי מתנקש, הוא עלה לישראל והקים מחדש בבני ברק את ישיבת "כסא רחמים" שבראשה עומד. בישיבה לומדים כ-1000 בחורים. מאזוז הוא בעל עמדות ימניות שנחשב לרב בכיר בזרם החרדי-ספרדי. הוא לא חושש ממועצת חכמי התורה של ש"ס והיסטוריית יחסיו עם הרב עובדיה יוסף מורכבת. הוא לא נמנע מלחלוק עליו בעניינים הלכתיים, אך היה לו אליו כבוד והערכה גדולה. יו"ר ש"ס לשעבר מתייעץ עם מאזוז בכל צעד שהוא עושה, כולל ההחלטה האחרונה לפרוש מש"ס אחרי יותר מ-30 שנה. 

"אנחנו לא באנו להילחם", התייחס הרב מאזוז למתיחות בין מפלגת "העם איתנו" של ישי למפלגת ש"ס. "באנו להוסיף. כשמוסיפים כוחות לתורה, לא גונבים מאחרים. אם היה שכל, לא היינו נלחמים. אמרתי מראש לרבי אליהו ישי אל תדבר מילה על ש"ס והוא פרסם את זה בהתחלה שמי שידבר מילה נגד ש"ס יפוטר. אבל הם לא מבינים את זה. יורדים, מבזים, מחרפים".

בשיעור שמסר תחת הכותרת "למה הוקמה המפלגה", אמר הרב מאזוז לתלמידיו כי אחרי פטירת הרב עובדיה, החברה החרדית הולכת ומסתגרת, דבר שמבריח מצביעים מהמפלגות החרדיות. "היום אין מי שיכול להמשיך את דרכו של הרב עובדיה. כשהרב היה בחיים, היה לו מתק שפתיים, הוא יכול היה להחזיר אלפים בתשובה. היום, מסתגרים ומסתגרים ואנשים בורחים. הולכים למפלגות חילוניות, הולכים למפלגות שכביכול מגינות על ארץ ישראל, אבל תורה? השם ירחם".

לדבריו, "יש חוקים שמחכים בתור לכנסת הבאה. רחמנא ליצלן. הביאו לי דוגמה מהם, 20 חוקים כולם חורבן ושממה". הוא מנה כמה מהם, בהם חוק הכשרות של ח"כ אלעזר שטרן והתקנות שנועדו למנוע הדרת נשים מהמרחב הציבורי, "הרבנים צריכים לתת הכשר לחנויות שמחללות שבת. שבת לבד והכשר לבד. או החוק שאוסר לעשות שום הופעה ציבורית שיש בה הפרדה בין אנשים ונשים, לרבות בכותל המערבי. לך תסביר להם שזה לא הדרת הנשים. אנחנו מכבדים אותן. זה הכבוד האמיתי של הנשים".

הרב מאזוז תקף את שר האוצר לשעבר יאיר לפיד וכינה אותו "החכם הגדול". הוא גינה אותו על כך שאמר "שמי שלומד תורה זה פשע, צריך להכניס אותו לכלא. אתה מכניס אנשים לכלא על מה שהם לומדים? ככה עושים? מה אתה עשית בצבא? היית עורך במחנה, אז מה עשית?". בהמשך הוסיף שחוק מע"מ אפס שהציע לפיד הוא "חוק רפש ואם היה לו טיפת שכל היה עושה דבר ששווה לכולם. שיברכו אותו כולם, גם החרדים וגם החיילים. הבן אדם הזה לפני שיהיה שר האוצר, צריך ללמוד כלכלה".

"הממשלה החריבה את עם ישראל", אמר הרב, "דיבר שר החינוך ואמר אני יודע משפחה זה אב, אם וילד. אמרו לו 'לא. תחזור בך'. אחר כך אמר יש גם אפשרות במשפחה שתי אבות וילד. זו רשעות במיטבה".

הרב מאזוז שמחזיק בעמדות ימניות טען כי סופם של ראשי הממשלה לשעבר יצחק רבין ואריאל שרון "היה מר" כי החזירו שטחים, "שניים יצאו מן הכלל. יצחק רבין החזיר שני מקומות, מסכן הסוף שלו לא היה טוב. השני אריק שרון. עכשיו אם נמשיך הלאה בדרך השמאל, אוי ואבוי לנו מה יישאר מארץ ישראל. יישאר כלום. כל אלה שאוהבים את ארץ ישראל, לא יוכלו להצביע למפלגות הקיימות כי הם אמרו בפירוש אנחנו מוכנים לוותר על הכל, העיקר התורה".

ה"מרן" החדש של ישי הוסיף כי מי שלא יצביע לאף מפלגה בעקבות הפילוג בתוך ש"ס הוא "ייתן כוחות לאנשים שהם שונאי תורה. אדרבה, תצביעו למקום של תורה, לחזק את התורה ואת עם ישראל. בעזרת השם שנזכה שיהיה הרבה הרבה מנדטים גם לנו גם לש"ס, לדגל וגם לאגודה. כל מי שמבין את גודל השעה ואת האחראיות, יבוא אלינו. הקדוש ברוך הוא אומר שהמפלגה הזו צריכה לקום ולקבל 8 מנדטים, 10 מנדטים, 17 מנדטים בעזרת השם".

שני מכתבים יצאו מתחת ידי ש"ס בשבועיים האחרונים כנגד אלי ישי:אלעד

האחד מטעם הח"כים, ולאחר פחות מיממה חלקם טענו שהם בעצם חתמו על נוסח אחר,

והשני מטעם רבנים המזוהים עם ש"ס, ולפחות הרבנים אלבז, מחפוד ובקשי-דורון טוענים כיום שהם כלל אל התכוונו לתמוך במועצת של ש"ס או במפלגת ש"ס בעצמה.

שתי אפשרויות: או שהרבנים והחכ"ים חתמו ביודעין ומייד לאחר מכן נבהלו מעצמם, או שמנסח המכתבים משקר פעם אחר פעם.

והנה המכתב השלישי זה כבר ממש נהיה שיטה אצלםאלעדאחרונה

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/290016

וכבר דרש מי שדרש:

תשע''ה ראשי תיבות- תנועת ש''ס עליה השלום

תחשוב שזה שוק סוסיםלשם שבו ואחלמה
איזה מפלגה תביא הכי הרבה סוסים למוסדות
שאתה מלובר אליהם. בה תבחר <ר>
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטוריאחרונה
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזלסביר11

💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.

ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.

( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)

2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד,  מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,

שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

אני בטוח שלא ראיתם.

ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.

וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.

האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?

לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.

3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,

כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?

הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?

4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח  כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.

אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?

ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".

מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.

🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ,  יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,

ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?

אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".

כן ראיתי. פיזית.נקדימון
ולא אכפת לי איך קוראים לזה - זה פוגע ומציל חיים.
ראיתי מלאזוזיק העכבראחרונה

גם אתה היית רואה אם היית גר באיזורים מסויימים בארץ.

ראיתי כיפת ברזל רודף אחרי טיל ופוגע בו לפחות שלושים פעמים. ראיתי שיגורים של כיפת ברזל יוצאים מהקנים. ראיתי והחזקתי בידיים המון רסיסים - גם של מיירטים.

אולי מישהו השתיל לי שבב עם דמיונות לתוך הראש, כשנכנסים לעולם הקונספירציות אפשר להיות מאד פוריים ואין גבול לאפשרויות. 

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

כי היא מפחדת?סודית
ענין טכני פשוט -למה כדאי ליועמשיט והחבר'ה למרוחסביר11

לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של  תחילת ואמצע דצמבר  מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות

ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,

פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר

ממילא לא ימצא שופט חוקר להחליף את היועמשיתכמו🐌תמס

שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד

כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי

מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה

או לפחות תשתנה שם רוח המפקד

אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון

ספוילרזיויק
לא יקרה
כבר קורה הם מגלגלים כולם אחריות על הפצריתכמו🐌תמסאחרונה

ומתנערים מזה.

עכשיו יש להם מפקד חדש

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
בהחלט הגיע הזמן לדוןשדמות בחולות

גם בזה.

השאלה היא כמה יש עוד לחדש?

מיותר. נתחיל ישר מזריקות בוץנקדימון

אין מה לדון בזה.

צריך עובדות הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם, צריך אכיפה (ועובדות לגביה הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם), וצריך שכל אחד יחנך בבית את עצמו ואת ילדיו.

נגמר. הלאה לפוליטיקה הזולה הבאה.

נוראזיויק
מה אכפת לנו מה קורה באוסטרליה?איתן גיל
חבל שלא מכבדים וכותבים בפורום כשכאן שבת...הסטורי
וואי לא שמתי לבזיויק
ועוד ניק עם שם כזה... מזעזע
הוא כותבקעלעברימבאר
מאוסטרליה , כשהוא כתב היה שם יום חול עדיין. הוא דתי שומר שבת
לא עדיין, אלא כבר יצאה שם שבת. וזה לא מכבדהסטורי
שזה יופיע כך בפורום שכתב היום ב16:15. לא בכל הודעה הוא מציין שהוא יורד שירד לאוסטרליה.
מנהלי ערוץ 7 לא יכולים לסגור את האתר והפורום בשבת?קעלעברימבאר
לא יודע וזה לא משנההסטורי
מינימום של דרך ארץ מצד יורד, זה לא לנפנף.
אהזיויק

מה יהודי עושה בחוץ לארץ?? 🤨

האמת שגם מי שבחלל מעל ארץ ישראל אז השמש אצלו יכולהקעלעברימבאר
לשקוע בשעה אחרת. השאלה איך מתחשבים בזמנים הלכתית בחלל, והאם להיות בחלל מעל הארץ זה נחשב יציאה מהארץ
אגב, מי שגר סמוך לקו התאריך יכול בגלל לדלג על שבת.ספקאחרונה

לפי חלק מהדעות, לפחות... נדמה לי שבתקופת מלחמת העולם השניה, יהודים שברחו ליפן לא ידעו באיזה יום לשמור שבת... 

זה לא הנושא אבל אנחנו עדין בגלות…סיעתא דשמייא1

… אנחנו מתפללים שלש פעמים ביום באופן הזה.

עוד לא החליטו לשנות את הנוסח.

זה ממש לא תירוץ להשאר בחו"ל. האם בגללקעלעברימבאר

שאנחנו מתפללים השיבה שופטינו אז זה מתיר לעוות צדק ומשפט?

גם אין קשר בין שינוי הנוסח לשאלה אם אנחנו בגלות. כן נפסק לא לקרוע על ערי יהודה וירושלים כי הם בשלטון ישראל, ונפסק לומר הלל בברכה ביום העצמאות כי יצאנו בו מעבדות לחירות (כלומר סיום שעבוד מלכויות סיום הגלות)

לא רוצה לפתח את הנושא כאן אבל על כל…סיעתא דשמייא1
… מה שכתבת יש עדין חילוקי דעות בתוכינו ולאף אחד אין מונופול על האמת לכן עובדתית המציאות לא כל כך תואמת למה שהצגת.
גם אם אנחנו תיאורטית בגלות, עדיין יהודיקעלעברימבאר

צריך לגור בארץ.

גם סטמר לא נמנעים מלגור בארץ

מוכן לשים כסף שהוא לא דתיארץ השוקולד
וגם לא באוסטרליה
הוא דתי מאוסטרליה, אתה יכול לבקש ממנוקעלעברימבאר
פירוט בפרטי גם
בא נתערב על כרטיס טיסה.סיעתא דשמייא1
כרטיס חד כיווני לארץ ישראל🙂קעלעברימבאר
זה היה בטעות מן הסתםקעלעברימבאר
זו לא פעם ראשונה וכבר העירו לו על זההסטורי
פשוט פתח צי את הטלפון….סיעתא דשמייא1

… עם יציאת השבת וקראתי חדשות נוראות על מוות בתאונת דרכים של איש יקר שזכיתי להכיר אותו ואת משפחתו בביקורי בארץ ובאופן ספונטני כתבתי את מה שכתבתי מתוך סערת רגשות. מצטער אם גרמתי למישהו עגמת נפש.

לגופו של עניין תרבות הנהיגה בארץ היא זוועתית, האכיפה רשלנית וקורבנות תאונות הדרכים בארץ זה לא גזרה מהשמיים.

כשליחנו (או שליח השטן) לאוסטרליהאיתן גיל

מצופה ממך לעדכן אותנו, איך נאכפים חוקי התנועה בארץ הקנגורו.

יש הרבה יותר אכיפה…סיעתא דשמייא1

…ניידות ממושבות נמצאות בכל פינה לזהות נהגים שנוסעים ללא רשיון , ללא משמעת נתיבים, ללא נתינת זכות קדימה וכדומה. . מצלמות מהירות ונסיעה באור אדום יש בכל פינה .

הכל עניין של הפניית תקציבים למקומות הנכונים.

אני שומע כל הזמן פרסומות חסרות תכלית של הרלב"ג ושואל את עצמי למה להוציא תקציבי פרסום יקרים במקום לתקצב יותר ניידות, מצלמות ועוד אמצעים יעילים לפתרון הבעיה.

שימו לב: התרמות לישיבת פוניבז'שלג דאשתקד

חברים, אני מבקש לתאר כאן תופעה שנרמזה בכל מיני כתבות מוזרות שגוגל מעלה לי, אך על מימדיה לא פיללתי. אלמלא ראיתיה בבית כנסת אצלינו - לא האמנתי:

כידוע, לפני תקופה קצרה התקבלה הכרעה סופית - לכאורה - בנוגע למריבת רבת השנים בישיבת פוניבז'. המריבה הייתה, כזכור, בין הרבנים הוותיקים והיורשים הישירים של הישיבה, ובין הרב שמואל מרקוביץ' שראה בעצמו יורש אולטימטיבי לחלק גדול מהסמכויות בישיבה. הפסק של השופט חעשין, הדהד סברות של הרבה אנשים, ודרש מהרב מרקוביץ לסגת מכל הנכסים והסמכויות שהוחזקו על ידו, ולהסתלק עם תלמידיו מהישיבה לקראת סוף שנה"ל הנוכחית.

בפניבז', כצפוי, מריבה לא מסתיימת מהר כל כך. כבר יש דיבורים על ערעור (בפעם המי יודע כמה), וכן על דינר להקמת ישיבה חדשה, ועוד. ההפתעה שחיכתה לי מחוץ לבית הכנסת השכונתי, הייתה שני תלמידי ישיבה חינניים, שסיפרו שהם מישיבת פוניבז' ו"כידוע" רוצים לזרוק את הישיבה שלהם לרחוב,  ולכן הם מבקשים את עזרת הציבור. כמובן שהם לא סיפרו מי זה פוניבז', ואת מי רוצים לזרוק ולאן (הרי אם נער רוצה ללמוד תורה, לא תחסרנה ישיבות שתכלנה אותו ולא יחסרו רבנים שילמדו אותו בבחינת "ספי ליה כתורא"). ובכלל, ממתי בחורים צריכים לאסוף כסף לישיבה שלהם, הרי כל מטרת הישיבה היא כדי שיוכלו ללמוד תורה ללא טרדות (למעט זריקת סטנדרים/ לבנים/ ג'ורה, כתיבת גרפיטי, גניבת פראק או למצער, חסימות כבישים ברחבי הארץ).

כך או כך, ובאמת לא מתוך נקודת מבט של צד מסוים. דומני שרוב הציבור לא רואה בעין יפה את ההיאחזות של הרב מרקוביץ בקרנות המזבח, ודווקא הוא שבכל כך הרבה הזדמנויות היה יכול לסגת ולכבד את עצמו ואת התורה, ותמורת זאת הותיר את המריבה המסריחה הזו באוויר. כך, שגם אם הוא צודק ובאמת מגיע לו הכבוד המפוקפק הזה של "יורש ראשות ישיבת פוניבז' על פי פסק בית משפט", הרי שמרב ומרביץ תורה הציפייה היא אחרת.

לכן, אני מבקש ליידע את הציבור, שהתרומות הללו אינן לישיבת פוניבז' (אם מישהו כ"כ משתוקק לתרום לה), אלא לרב מרקוביץ, שעדיין מנסה לשוות אווירה של מלחמה, וגם אם יילך - רבים היו מצפים ממנו לעמוד בכוחות עצמו, כמו כל ראש ישיבה אחר (ואולי זו הבעיה התמידית, שבמקום לקבל דברים בזכות, מנסים לקבל דברים בכוח הירושה), ולא לשלוח את תלמידיו לקבץ נדבות.

מפליא אותי שאתה בכלל מביא את הסיפור/ידיעה הזו כאןזמירות
כי מה לציבור שלנו, דתי לאומי - ולחרדים של פוניבז'?
ביטלתי את הוראת הקבע לצדקה למוסד חרדיסודית
ונותנת לדתי לאומי שלומד בישיבה ועשה למעלה מ250 ימים בצבא 
הבאתי את הידיעהשלג דאשתקד

כי פגשתי אותם בבית כנסת באזור שלי, שהוא כללי, לאו דווקא חרדי.

הם אוספים כסף במקומות שאנשים תורמים, וזה לא בהכרח מקומות של חרדים. אז מחר אתה יכול לפגוש אותם מתחת לבית שלך.

הם הסכימו לקבל את הבורר הזהנקדימון

ועכשיו כשפסק נגדם, פתאום זה לא מתאים.

הם עושים חילול השם של הרמה השפלה ביותר.

בפעם הבאהברגוע
תגיד להם שלפי הפסק אסור להם לקרוא לעצמם פוניבז'.

ד"א זה לא כ"כ חריג שבחורי ישיבה מתרימים לישיבה שלהם

אולישלג דאשתקד

באמת לא מעניין אותי מי צודק ולמי מותר לקרוא לעצמו פוניבז'. בעיקרון מהמעט שאני מבין, רק מתחילת שנהל תשפ"ז יחול עליהם האיסור הזה, אבל זה באמת לא משנה.

ממה שאני מכיר בעולם החרדי, בחורים שאוספים כסף לישיבה, זה או לת"ת (תומכי תורה - עזרה של הישיבה לתלמידים וחתנים מעוטי יכולת) או אסיפת כספים נקודתית לבניית ספרייה וכדו' (כשהייתי בישיבה קטנה חרדית, היו אוספים לפני פורים לספרייה של הישיבה. אבל היה סתם בכמה רחובות ליד הישיבה, בעיקר כדי להעסיק את הילדים). וגם זה, בדרך כלל באזור מסוים או לפי כתובות של בוגרים. ככלל, תלמידים לא עומדים כמו בבית כנסת קבצנים ומתרימים בשביל האחזקה השוטפת של הישיבה שלהם.

לא הבנתיאוהב כל יהודי

נראה שאתה מזדהה כנראה עם צד אחד, ומעמיד פני תם כאילו אין לך דעה בעניין,

אני יושב בבית כנסת שאליו מגיעים המון בחורים לא פעם ולא פעמיים, לא בהכרח אוהב את זה,

אבל לא רואה בזה דבר כזה הזוי,

מה שאתה כותב זו דמגוגיה זולה במיטבה,

כמובן שיש הרבה ישיבות, אבל יש משפחות רבות שמבחינתם זו הישיבה שמייצגת את תפיסת עולמם, כמובן שזכותך המלאה כפי שנראה עשית לא לתרום, אבל כזו צרות עין, שאכפת לך שחלילה מישהו יתרום להם כמה פרוטות,

עוד לא ראיתי

אסביר לךשלג דאשתקד

אבל אני חייב לפתוח בזה שאתה משתמש בהרבה מילים שיפוטיות (מעמיד פני תם, דמגוגיה זולה במיטבה, כזו צרות עין). זה לא תמיד נעים לקרוא את זה. אבל זו הערת אגב.

לגופו של עניין:

אין לי דעה לגבי מי צודק בדיון עצמו. אין לי מושג על סמך מה הרב מרקוביץ חושב שמגיע לו והרב פלוני חןשב שלא מגיע לו. באמת אין לי מושג.

ברמה האישית, מבחינתי יש אנשים טובים בכל צד ובימים שהייתי בחרדי היו לי חברים משני הפלגים והערכתי מאוד את הנחמדעם והחכמים שביניהם, ללא הבדל. מבחינת קשר לצד מסוים בפוניבז' - צר לי ידידי, אין לי חיבה לישיבה הזו ולא למגזר שהיא מייצגת, משום כיוון.

מבחינת התנהלות, כתבתי בצורה ברורה בהודעה הראשונה, שלטעמי הרב מרקוביץ לא נהג בהגיון ובאחריות בכך שהוא לא עזב את פוניבז' מזמן והקים לו ישיבה משלו. הוא אדם אחד ועד כמה שהוא ראוי, הוא יוכל לבסס טת מעמדו בעצמו. בצד השני יושבים הרבה אנשים שנמצאים שם הרבה שנים וחלקם אינטגרליים בישיבה (כמו המנהל ואוספי הכספים וכו'), אז טבעי שהציפייה תהיה ממנו, לקום וללכת, לא מתוך צדק אלא דווקא מתוך אחריות לכבוד התורה (אתה לא תאמין, אבל ממש לאחרונה אמר לי את זה בדיוק, אדם שמאוד מחובר ושותף בהגיונות הפלג הירושלמי וכו).

עד כאן דברים שלא מאוד רלוונטיים לפתיחת השרשור, אבל הוצהרו בפירוש בפתיחת הדברים.

אני מדבר על תופעה שרב מבוגר רוצה לפתוח ישיבה, אז שיילך ויפתח ישיבה. למה הוא שולח בחורים לקבץ נדבות בבתי כנסת? קורה שישיבה עושה אירוע התרמה גדול והיא פונה לציבור, אבל זו תמיד ישיבה קיימת שפונה בדרכים יחסית מכובדות, לבוגרים, שכנים ומקסימום בפרסומות באינטרנט, ובוודאי לא שולחת תלמידים לשוטט ולקבץ נדבות. מה גם, שתמיד סרטון הישיבה וההיסטוריה שלה חשוף לציבור כפרסומת.

כאן מדובר בפנייה לציבור שמבזה את התלמידים, במצג שווא לציבור התורמים ובכלל בהקמת מוסד שלא ברור למה הוא מוקם. הרי אם מדובר בישיבה שנפתחת, למה שלא יסדרו את ההיבט הכלכלי בדיוק כמו כל ישיבה שמוקמת. הרי לא מדובר באנשים טיפשים או חסרי ניסיון.

זה מה שאני מבהיר, וכמובן מי שבא לו - שיתרום לאן שבא לו.

עוד מילה, אם זה חשוב ככשלג דאשתקד

אני לא בא להצדיק שום צד מבעלי המחלוקת. למעשה, כמעט מאז שהתחיחו המחלוקות היו אנשים טובים שניסו לשבת על הגדר או אפילו לפשר. המציאות היא ששני הצדדים דחו והפריעו לכל גורם כזה, וזה ממש לא כבוד גדול לאף אחד.

כן אציין שהתופעה הזו חוזרת על עצמה הרבה. גם במחלוקת היעב"ץ והרב אייבשיץ, היו רבנים שניסו לפשר וכמדומני הרב חיים רפפורט כתב אז בכאב שחבל שאף צד לא מוכן להקשיב ולהגיע להבנות.

ההסבר יותר פשוטארץ השוקולד

כשלא עובדים, כסף הופך לאישיו ובסוף פועלים באופן לא ראוי להשיג כסף.

כך כבר פירשו רבותינו על המשנה במסכת אבות:

"רַבָּן גַּמְלִיאֵל בְּנוֹ שֶׁל רַבִּי יְהוּדָה הַנָּשִׂיא אוֹמֵר:

יָפֶה תַּלְמוּד תּוֹרָה עִם דֶּרֶךְ אֶרֶץ,

שֶׁיְּגִיעַת שְׁנֵיהֶם מְשַׁכַּחַת עָוֹן.

וְכָל תּוֹרָה שֶׁאֵין עִמָּהּ מְלָאכָה,

סוֹפָהּ בְּטֵלָה וְגוֹרֶרֶת עָוֹן.

וְכָל הָעֲמֵלִים עִם הַצִּבּוּר,

יִהְיוּ עֲמֵלִים עִמָּהֶם לְשֵׁם שָׁמַיִם;

שֶׁזְּכוּת אֲבוֹתָם מְסַיַּעְתָּן,

וְצִדְקָתָם עוֹמֶדֶת לָעַד.

וְאַתֶּם,

מַעֲלֶה אֲנִי עֲלֵיכֶם שָׂכָר הַרְבֵּה כְּאִלּוּ עֲשִׂיתֶם:" (מסכת אבות פרק ב משנה ב)

רש"י שם:

"שיגיעת שניהם משכחת עון. שמתוך שהוא לומד ועוסק בתורה ובסחורה להתפרנס אינו חומד וגוזל ממון אחרים:"

הרמב"ם שם:

"רוצה לומר בדרך ארץ הנה - העוסק בפרנסה.

ואמרו וגוררת עון - כמו שבארנו במקום אחר, אמרו "סופו, שהוא מלסטם את הבריות"."

הרב עובדיה מברטנורא שם:

"דרך ארץ - מלאכה או סחורה:

שיגיעת שניהם משכחת עון - שהתורה מתשת כחו של אדם, והמלאכה מפרכת ומשברת את הגוף, ומתוך כך יצר הרע בטל ממנו:

וכל תורה שאין עמה מלאכה - ואם תאמר יהא עמל בתורה תמיד ויגיעתה תהא משכחת עון, ומה צורך למלאכה, לכך הוזקק לומר וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה, לפי שאי אפשר לו בלא מזונות, ומלסטם את הבריות ומשכח תלמודו:"

הטור:

"ואחר כך ילך לעסקיו, דכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עון, שאם אין לו מה יאכל העוני יעבירנו על דעת קונו.

ומ"מ לא יעשה מלאכתו עיקר אלא עראי ותורתו קבע, כמו שמצינו בחסידים הראשונים שהיו עושין מלאכתן עראי ותורתן קבע וזה וזה נתקיים בידן, כי אין מעצור לה' להושיע ברב או במעט.

וישא ויתן באמונה, ויזהר מלהזכיר שם שמים לבטלה, שבכל מקום שהזכרת השם מצויה מיתה מצויה.

ומאד מאד יזהר אדם בענין השבועה, שהרבה הפליגו רבותינו בענין שבועת שקר, ואפילו לישבע באמת, כמו שאמרו אלף עיירות היו לו לינאי המלך וכולם נחרבו מחמת שבועת אמת.

ויזהר מלהשתתף עם העו"ג, דשמא יתחייב לו שבועה וישבע בשם יראתו ועובר משום לא ישמע על פיך. מיהו אם נשתתף ונתחייב לו שבועה, יכול לקבלה. ומיהו אין כל אדם יכול לעמוד בזו, וגם רש"י התירם שאין עכשיו עו"ג." (טור אורח חיים סימן קנו)

הבית יוסף:

"ואח"כ ילך לעסקיו וכו' כלומר ולא תימא למה אתה אומר ילך לעסקיו יותר טוב היה לו שילמוד לעולם בתורה לכך אמר מדה טובה הוא שילך לעסקיו כדתנן (פ"ב דאבות) כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה כלומר שיכלה ממונו ואח"כ יצטרך לחזור אחר פרנסתו ולא יוכל אפי' לקבוע עתים לתורה וגם יגרום לו עון כי העוני יעבירנו על דעת קונו." (על הטור באורח חיים סימן קנו וכך הוא פסק בשולחן ערוך)

"ואחר כך ילך לעסקיו דכל תורה שאין עמה מלאכה מה שהביא רבינו הסיפא ולא הביא הרישא יפה ת"ת עם ד"א וכו' הוא לפי דנראה דהתנא מדבר בשתי כתות מישראל הא' הם התגרים דפורשין בספינות הים והולכים בסחורות בדרך רחוקה וארז"ל ולא מעבר לים היא לא תמצא תורה בתגרין ועליהם אמר יפה תורה עם ד"א דאצל כת זו ד"א עיקר והתורה טפלה ולכן אמר יפה הוא דיהיה יודע מה שכתוב בתורה שיגיעת שניהם משכחת עון וכת אחרת הם לומדי תורה ויושבים בביתם שהתורה אצלם הוא עיקר אמר עליהם וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון דבכת זו צריך שיתפרנס במלאכה והוא יושב בביתו ועוסק בתורה כי בזה יש לתורה קיום אצל כת זו. ורבינו מדבר כאן בכת זו שיושבי' בביתם ומתפרנסים במלאכה או בשאר עסקים כגון רבית וכיוצא כדי שיוכל לישב בביתו וללמוד תורה על כן הביא על זה הסיפא נ"ל אמת וצדק:" (על הטור באורח חיים סימן קנו)

רבותינו היו חכמים, מי שמשנה ופועל נגדם בסוף משלם מחיר.

מי אמר שהוא לא עובד? ראשות ישיבה זה עבודהקעלעברימבאר

בפני עצמה, ניהול חינוכי של המוסד.

אחרת גם הטענה שלך צריכה להיות מופנת לראשי ישיבה/רבני עיר/ר"מים בציונות הדתית שמקבלים על זה משכורת.

חוץ מזה שכל ישיבה זקוקה לתקציב, כמו שתיאטרון הבימה זקוק לתקציב או כל מוסד

מי אמר שדיברתי עליו?ארץ השוקולד

לגבי ראשות ישיבה והיתר להתפרנס מלימוד תורה - זה אכן נושא השרוי במחלוקת בין הפוסקים.

(בכלל, זה קצת עצוב שכל כך הרבה לומדים תורה בישיבות ובודדים מהם למדו הלכות תלמוד תורה מהתחלה ועד סוף ברמב"ם או בטור או בשולחן ערוך...

זה כמו שאנשים לא ילמדו הלכות חגים לקראת החגים.)

זה שהטענה נכונה על רבים בציונות הדתית זה לא סותר את נכונותה.

לא הבנתי איך הטענה שלך בסוף רלוונטית להלכה או לדברי רבותינו.

(ואגב, אפשר לוותר על התקציבים לשניהם)

לא מצדיק רק מסבירדרור אל
לגמרי מחוץ לעניין, אני דתי לאומי, ולא הייתי תורם לאף צד שם.

אבל ממה שאני מבין, זה הרבה יותר מסכסוך פרטי בין גיסים. זה הפך לוויכוח מגזרי בין פלגים אידיאולוגים ליטאים.

הנקודה היא לא למצוא מקום ללמוד. באמת שיש הרבה מקומות. הויכוח הוא מיהו הפלג האידיאולוגי שממשיך את המותג "פוניבז', אם הישיבות". לכן זה לא סתם לפרוש ולהקים במקום אחר.

כמובן שמבחינתי זו בדיוק הסיבה לא לתרום, רק מסביר למה זה לגיטימי מבחינתם.

זה בערךדרור אלאחרונה
כמו שאם בישיבת מרכז נגיד, היה קם פלג אידיאולוגי שמתנגד להנפת דגלי ישראל וגיוס לצבא. ומצליח משפטית לקבל את הזכויות על הישיבה.

ברור שלא הינו בקלות מוותרים.

תמונה AI של סופת ביירון. מה דעתכם על זה?נ א

אהבתיסודיתאחרונה
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?

אולי יעניין אותך