איך פייגלין לא נכנס?מוריה.ר =)
כןאלעד
הפעם זה לא קונספירציה עלומה מאחורי הקלעיםעוגי פלצת
כל בעלי העניין בליכוד חברו יחדיו
וחילקו דילים בהם משה פייגלין לא מופיע,
במאמץ משותף וגלוי להעלימו.
כי הוא פגע בעצמו ואכל את הדייסה שבישלמרדכי
הוא סירב לדיל עם שבח שטרן (אמר לי את זה הבוקר יוזם הדיל), הוא הוציא מרשימותיו את נאמני ארץ ישראל - דנון, לוין, אלקין ואדלשטיין (למרות שברשימה שלו היו רק 10 ולא 11 הוא לא טרח להוסיף אף אחד), והוא העדיף לסגור דיל עם סילבן מאשר עם אחרים, אז למה הוא מצפה?
אגב,
אני ראיתי היום הודעות שנשלחו לרשימה למעחה למעט דנון, שכולם אמרו והתחייבו לאחד מחברי מרכז הליכוד הבולטים במטה של פייגלין, שאין שום דיל נגדו (אותו הפעיל הראה לי, שאגב מאוד מאוכזב מכל ההתנהלות של המטה).
ללא תמיכת פייגלין, אולמרט לא היה נכנס למקום ריאלי בליכודיקוט
עד היום לא שכחו לו את זה, וכידוע מי שנכווה ברותחין חושש מצוננין. אחר שהקדיח את תבשילו ניסה "להתמרכז". אלא שבעיני רוב מצביעי הפריימריס הוא איחר את הרכבת, וכפועל יוצא נזרק אל מחוץ לאזור הריאלי של הרשימה לכנסת.
אתה מציג צד אחד ממש לא אובייקטיביצבי-ליזציה
שבח שטרן פעם אחרי פעם התנגד לפייגלין ונלחם נגדו. דנון היה ראשון המחסלים של פייגלין, וזה עלה לו גם במיקום הגבוה שהיה לו פעם קודמת. פייגלין לצערי התנהל כמו חיה פצועה בפריימריז, והרבה אנשים שילמו את המחיר בעקבות כך. לא בטוח שכל אחד מכם לא היה נוהג כך אם היה במצב הזה. כל העניין של הוצאת שאר האנשים ברשימה הייתה פשוטה - פייגלין נחלש ודרך נוספת לנצח היא להקטין את היריבים, זה פשוט.
אתם ממש מלכלכים על פייגלין, בחצאי אמיתות ורבע מציאות.
זה ממש לא נכוןמרדכי
בס"ד
בי"ט כסליו נערך ביקב פסגות מפגש בין פעילי 'מנהיגות יהודית' לבין 'המטה הלאומי של הליכוד' שם היה שיח בין השניים שכמעט הוביל לשיתוף פעולה בפריימריז. דבר שכאמור לא הצליח לצאת לפועל בגלל התקשויות של פייגלין. וכל זה אני אומר מהצד של פייגלין שעם גורמים מטעמו דיברתי אתמול ושמעתי את כל הדברים וקראתי את ההודעות האלו, וגם הייתי באותו כנס פעילים (אומנם הייתי רק בהקדמה של 'מנהיגות יהודית' לפני ש'המטה לאומי' הגיע, אבל התבקשתי להעביר מסר חד וברור לשבח שטרן מאחד מפעילי מרכז הליכוד שאיתו הכתבתי באותה העת בנושא החיבור שהיה אז צפוי עם פייגלין.
לגבי דני דנון-
מה הוא עשה שגרם לחיסול פייגלין? שהוא גם התמודד לראשות הליכוד?
אני שמעתי את פייגלין אומר את זה שדני דנון מתמודד לראשות רק בשביל לפגוע בו עצמו. שטויות. אם זה היה נכון אז גם דני דנון היה מסיר את המועמדות שלו אחרי שפייגלין הסיר את המועמדות שלו (ולא חסרים תירוצים למה להסיר מועמדות מבלי לחשוף את זה שהוא מתמודד בכדי לחשוף את כוונותיו). ואני שמיעתי את פייגלין אומר שדנון הוא משת"פ של נתניהו. שטויות. מי שנפגע פעם אחר פעם במהלך הקדנציה האחרונה מנתניהו היה דנון עצמו בעוד פייגלין קיבל פתאום חברות בוועדת חוץ ובטחון וקיבל את תפקיד סגן יו"ר הכנסת למרות מיקומו הנמוך.
אני קשור מאוד לאחד מפעיליו הקרובים של דני דנון ואני שומע ממנו מה קורה במטה של דנון, וכל הדיבור של פייגלין על דנון אינם נכונים. אז אם הוא אומר לפועליו בזאת הלשון "לא לשתף פעולה עם אנשי ופעילי דנון", אז למה הוא מצפה?
תראה,
אני מעריך הרבה את פייגלין ואת הפעילות הציבורית שלו למען הר הבית ועוד, אבל לא מספיק בכדי שאתמוך בו.
לגבי דני דנוןצבי-ליזציה
אני חשבתי כמוך - שדנון הוא סתם מגלומן שמחפש לפגוע בעיקר בעצמו, אבל אז ראיתי את המשחקים שלו במרכז, שם הוא שיחק לידי נתניהו לחלוטין. לא הייתי מאמין אם לא הייתי רואה את ההתנהגות הזו בעצמי.
שוב, להבנתי פייגלין התנהל כמו חיה פצועה לאורך הפריימריז, והיה לזה מחיר ובסוף גילינו כמה הוא יקר. המסקנה שלי מכך היא שאנחנו כדתיים וימניים לא מוכנים לקבל אף אחד שלא חושב בדיוק כמונו, ולכן אנחנו פוגעים פעם אחר פעם בכוח של הימין והדתיים. אנחנו צריכים לעשות חשבון נפש גדול על מה שעשינו לכל מיני שליחי ציבור שלנו בעשרים השנה האחרונות.
לגבי המרכז-מרדכי
בס"ד
אני חושב שהשיח המרכזי הוא סביב ישיבת המרכז וההצבעה שהייתה באריאל.
אז אגיד את זה שוב. לא היה פה שום משחק. מראש נקבעה ההצבעה ליום למחרת ולא לאותו היום. חוץ מזה דנון עצמו ופעילו, שחלקם בכלל לא הגיעו ליום הדיונים שנערך ביום לפני זה, הצביעו נגד רצונו נתניהו. אז נכון שהוא עצר את הישיבה בשירת ההמנון, אבל זה בגלל שההצבעה נקבעה ליום שלמחרת.
לכן אני ממש לא מבין על מה מהאשימים את דנון על מה שהוא עשה שם.
אין מה לחשוד יותר מדיצבי-ליזציה
היו כמה לכלוכים, והייתי עד לזה כשהתנדבתי ביום רביעי, אבל יש מספיק תירוצים מתקבלים על הדעת למה פייגלין לא נכנס.
כמה מהסיבות:
1. מלחמה בין קבוצות המתפקדים בשומרון. קבוצת שבח שטרן החליטה להריץ אותו אחרי שנים שהם נלחמו בפייגלין, וקבוצת הליכוד שלי כעסו על כך שפייגלין לא ממליץ על נאמני ארץ ישראל, רק כדי להיכנס לרשימה בעצמו. זה גרם להרבה פיצול קולות ולהרבה אנשים שלא הצביעו לפי הדילים שנתנו להם ביד, וסיבכו את כל התכנונים המסובכים של המטות. המחיר כידוע הוא נפילה של חוטובלי ופייגלין.
2. בעבר הרשימה הארצית הייתה ברצף ממקום 2 עד 21. שינוי שנעשה במערכת האחרונה הקטין את זה ל2 עד 15, ואז נכנסים מועמדי מחוזות, שלשם יכולים להתמודד רק פעילים שהם לא חברי כנסת מכהנים. המטרה היא כמובן לצ'פר את הפעילים הגדולים שעובדים קשה בשביל לתמוך במועמדים לרשימה הארצית ולתת סיכוי לפעילים אפורים שעובדים קשה להיכנס לכנסת ולהשפיע גם בעצמם. כתוצאה מכך, המאבק הצפוף ממילא ברשימה הארצית הפך לצפוף יותר, וזה חייב דחיקה של לפחות מועמד מכהן אחד. בפועל, כתוצאה מהתברגות אבי דיכטר נדחקו אחורה שני מועמדים - ציפי חוטובלי ומשה פייגלין.
3. התפקדות לבית היהודי. רבים ממתפקדי הליכוד האמוניים והדתיים הוקסמו מגדילת הבית היהודי והיכולת לתמוך במועמדים קרובים יותר לדעתם מאשר בליכוד, וביטלו את חברותם בליכוד. הם התפקדו לבית היהודי וכך נגרעו מהמועמדים הדתיים, אמוניים וימניים אלפי קולות של מתפקדי בית יהודי. זה בדיוק ההבדל בין התברגות למעלה של חוטובולי ודנון פעם קודמת, ומקום 14 של פייגלין, למה שקרה ביום רביעי - חוטובלי 26, פייגלין 36.
4. תיאבון גדול מדי של הדתיים-מתנחלים בליכוד. משה פייגלין בנוסף לריצתו, הריץ 2 מועמדים נוספים משלו - אמיר וייטמן למשבצת העולה והדעות הליברליות, ושי מלכה למשבצת הצעיר המזרחי. זה הקטין את טווח הדילים שלו, וגרם למתפקדים עצמאיים לא לרצות להצביע לו, כי זו נראית השתלטות על הליכוד ולא הטמעות בליכוד. מתפקדי מנהיגות קיבלו רשימות דילים מוזרות, וכתוצאה מכך בכלל לא התחשבו בהן, והצביעו אחרת וזה פגע בסיכוי של פייגלין להכנס. בנוסף, ההתמודדות של שבח שטרן שאצל מתפקדי הליכוד המסורתיים מזוהה בדיוק כמו פייגלין, תרמה להרגשה של ההשתלטות.
מסביר בפשטות למה הוא לא נבחר, לא תמיד צריך קונספירציות.
וגם נתניהו עבד קצת...משה
זה בסה"כ מוכיח שבפעם שעברה הוא עבר בזכות דיליםהויזן יתום
והפעם הוא חזר לנקודת המוצא האמיתית שלו. 28,000 בבחירות הקודמות, 15,000 בנוכחיות.
תמיד צחקתי על פייגליניסטים שדיברו כל הזמן על התקדמות שאי אפשר לעצור, על זה שפיצחו את ה-DNA של הליכוד והציבור האמוני הענק בליכוד שרק מחכה לאיש בשורה בשם פייגלין. האנשים האלה מנותקים לחלוטין מכל שביב של מציאות, ולא יאמן כמה משאבים, כספים וזמן הם בזבזו בפרוייקט הכי כושל שניתן להעלות על הדעת.
ברוסיה בשם סטאלין היו אומרים: מי שמנצחחי 'ים
אפרופו הוצאת משקיפים בסניפים גדולים...
"מי שמנצח בבחירות הוא לא זה שמביא יותר אנשים לצד שלו, אלא
מי שסופר את הקולות."
משקיף בסניף הבית בבחירות אלה. חיים
איפה המתפקדים?shindov
חלק גדול מהמתפקדים של פייגלין כבר לא בליכוד. נמאס להם ממנו (מהליכוד). ואפשר למצוא אותם בבית היהודי.
מה קרה לכל הקשרים שטווה במשך שנים?חליל הרועים
זה היה צפוי חברים מקומו האמיתי לא שם ושל כל המבקשshlomo236
ראש ממשלה אמוני יפעל דרך הכח המרכזי שמרים את 3 הדגלים
ושם מחנות מחנות של אולפנות וישיבות
ושם צריך להתמודד על עשיה ערכית מתמשכת
ולא בזבנג וגמרנו
כפי שסברה שיטתו של פייגלין נכבוש מהר את
ראשות הליכוד והרי לכם ראש ממשלה אמוני
התכנית הזו לא צלחה פעם אחר פעם
והברווז של ההודעה הזו מקוממת כאילו מרסיסי מפלגה
נכבוש את ראשות הממשלה
אזי נקרא לכל המשחקים בפוליטיקה חדלshlomo236אחרונה
לא מרסיסי מפלגות נגיע לראש אמוני ולהרמת
כבוד 3 הדגלים הערכיים עם ארץ תורה
לא מאלי ישי ושטבון תבוא הישועה
ולא מבן ארי ולא מכחלון וחבריו
מספיק הכוחות המרכזיים מפוצלים
די בליכוד בבית היהודי
ובהם להשקיע את כל הכוחות
כדי להצליח להוביל
ותן לחכם ויחכם
במקוםרועישםטוב
במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית
לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.
כי ביביshaulreznik
צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).
תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik
נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.
תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
בקושי שמינית כוסshaulreznik
הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית
הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.
אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון
צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.
אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.
פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...
אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik
היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?
קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה
יש שיקולים רחבים.
-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.
-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.
להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.
כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה
טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל
אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח.
עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.
טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון
זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?
אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל
טראמפ החדש לא מצטרף.
כבר לא סופר אותנו.
אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון
בלי לדעת
אתה אחלהאיתן גיל
ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.
טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל
פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם
הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.
ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גילאחרונה
שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.
לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7
שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.
יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין
הצבעה לפייגלין אומרת שגם סמוטריץ' ישאר בחוץאיתן גיל
שניהם ישיגו במצטבר 7 מנדטים, ויעשו העתק הדבק לבנט ופייגלין שלא עברו והובילו אותנו לחמישה סיבובים, ואובדן שלטון הימין .
"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.
הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.
החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.
האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.
כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.
אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.
כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?
הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.
המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.
לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.
בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.
משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.
והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר
שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"
אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון
אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי.
אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.
אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.
טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.
אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר
שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)
הבליםנקדימון
אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.
אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!
לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר
אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.
אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר
של זה אצל הליברלים
אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי
הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.
הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר הפשעים שנעשו בקפלן:
לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר
כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן
נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון
חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...
אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר
איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?
יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.
יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.
ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.
כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות
אפשר שלא להסכיםזיויק
החברה החרדית בסה"כ למדה מהקפלניסטיםshaulreznik
שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.
חסימות כבישים והצקות לציבור שומר חוק תמים היופ.א.
גם לפני מחאות קפלן.
למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.
זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן. לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.

אבל אז אף אחד לא הכשיר את זהנקדימון
מחאות הנכים בשנים 2017-2021 ומחאות קפלן החל מ-23’פ.א.
בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".
במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.
מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.
וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.
דיברנו על הגעה לבתים של יריבים פוליטייםshaulreznik
לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.
מזל שכיום אפשר, מה שלא היה ניתן בעבר, לחפש במקורותפ.א.
מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.
הרבה לפני מחאות קפלן.
המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.
הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:
1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)
אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.
המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.
באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.
2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)
סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.
הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.
3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)
נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:
חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".
חפירות ירושלים ובית שערים (1993) - פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי
4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)
אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.
אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

תודהshaulreznik
כן כי התקשורת מעידה על משהוזיויק
בהכל אשם מרדכי בן דוד כשנכנס לכלוב התנינים, מאזקעלעברימבאר
התחילה האנרכיה לחגוג. אה, וגם ביבי (וכמובן שניהם אשמים בהתחממו תבגלובלית, עאובדה שזה קרה במשמרת של ביבי)
איזה יופי שאתה מביא מ1993קעלעברימבאר
ברור שהקפלניסטים קיבלו השראה מזה.
מזל לשלא הלכת לאלטלנה
אפשר גם לחזור לתנ"ך- לא חסרות שם מלחמות אחיםפ.א.
או לפחות מ-
אז החרדים יבדקו אותי במחסום שאומר שיבולת?
קעלעברימבאראחרונה
"מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלוhamedinai
תיאוריית "מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלו באותו פח (ובאותו היום)
יש צירופי מקרים, ויש תוכניות שפשוט נראות טוב מדי בשביל להיות מקריות. באותו היום ממש, התפתחו לנגד עינינו שתי קונספירציות פוליטיות-ביטחוניות שונות לחלוטין, אבל אם צוללים פנימה, הן מבוססות על אותה טקטיקה בדיוק: בימוי חולשה מדומה כדי לגרור את היריב לטעות פטאלית.
הנה ההקבלה המטורפת בין השתיים:
קונספירציה 1: המלכודת האמריקאית-ישראלית לאיראן
* ההצגה: הנשיא טראמפ מביים "ברוגז" ומריבה פומבית מתוקשרת עם ראש הממשלה נתניהו.
* הפיתיון: איראן מפרשת את הסדק לכאורה ביחסים כחולשה ישראלית וכחוסר גיבוי אמריקאי.
* התוצאה: האיראנים מתפתים להתגרות בישראל, מורידים את הכפפות - ואז חוטפים מנה אחת אפיים מישראל, שהייתה מוכנה ומגובה לחלוטין מאחורי הקלעים.
קונספירציה 2: המלכודת הפרלמנטרית שעשתה טלי גוטליב ליועמ"שית
*ההצגה: שר הביטחון נותן אור ירוק ומאפשר להעמיד לדין את חברת הכנסת טלי גוטליב.
* הפיתיון: המהלך הזה מחייב את העברת התיק דרך ועדת הכנסת - מה שפותח לה במכוון במה פומבית וחסינה.
* התוצאה: גוטליב מנצלת את הבמה הזו בדיוק כפי שתוכנן, "שופכת" את כל המידע והטענות שיש לה על השולחן, ומאלצת את היועמ"שית להתמודד איתן ישירות ופומבית.
השורה התחתונה:
בין אם מדובר באסטרטגיה גיאופוליטית מול איראן ובין אם במשחקי כוחות בכנסת - בשני המקרים המערכת כביכול "הפקירה" חזית מסוימת, רק כדי לגרום לצד השני לרוץ קדימה בעיניים עצומות אל תוך המארב.
צירוף מקרים שיצאו באותו יום? אולי. אבל הדמיון המחשבתי בין שני המהלכים פשוט מרתק.
למה החסימה של החרדים את הכבישים מוצדקתקעלעברימבאר
כל עוד החילונים רוצים לגייס בכפיה בנות דתיות לצבא, אז חסימת הכבישים של החרדים לגיטימית.
כי דרישה לחייב גיוס חרדים לצבא+דרישה לחייב בנות דתיות בגיוס=דרישה לגייס בנות חרדיות לצבא בעתיד.
החילונים רוצים שלא יחסמו כבישים? שמחר יחוקקו חוק יסוד ברוב שני שליש שנותן פטור מגיוס לבנות דתיות וחרדיות שלא מעוניינות להתגייס. ושגופי התקשורת יפרסמו התנצלות בכותרות הראשיות על רדיפתם את הדתיים (למשל את סמוטריץ בין בתנו לבתו של סמוטריץ' ) על כך שאמרו שלא יחנכו את בנותיהם להתגייס.
לא רוצים לעשות זאת? כדאי שיתחילו להתרגל לסוע בכביש 6, כי את הלגיטמיות לסוע בכבישים אחרים הם איבדו, אלא אם כן החרדים יואילו בטובם לא לחסום אותם לפנים משורת הדין.
אבל ברגע שכן יעשו זאת ויחוקקו את חוק היסוד הנ"ל , החרדים יאבדו כל לגיטימציה לחסימות, כי הגברים החרדים חייבים להתגייס למלחמת מצווה, ואני בעצמי אצטרף למשטרה להעיף את החרדים שחוסמים
שום חסימה אינה לגיטימיתshaulreznik
1. כי אין חוק המתיר לחסום כבישים למטרות פוליטיות/חברתיות/אחרות
2. כי מבחינה רציונלית, פעולת מחאה כלשהי צריכה להיות מופנית כלפי הגורם שנגדו מוחים ולא כלפי אזרחים שלא קשורים לאירוע. איך החסימות יעזרו לחרדים? הנהגים החסומים יתחילו להתקשר לשופטי בג"ץ ולבקש מהם שיבטלו את הסנקציות?
מאיפה הבאת שמגייסים בכפיה בנות דתיות?פ.א.
בינתיים כל בת שרוצה מוציאה בקלות אישור על כך שהיא דתיה
דרך משרד הרבנות בעיר מגוריה - פגישה קצה, כמה שאלות, והאישור ניתן במקום.
האישור נשלח ללשכת הגיוס והיא מקבלת פטור.
מי שפורץ גדר, שלא יתפלא שגם אחרים נכנסים שםנקדימוןאחרונה
אני נגד כל החסימות, אבל לא אפלה חרדים רק בגלל שקפלן צווחים שזה מפריע להם.
ומבחינתי אני מקלל את שניהם בזמן אמת.
סולברג וסמוטריץ' ומה שביניהם.איתן גיל
ראשית כל, ההתקפה הנפשעת על בית השופט סולברג ראויה לכל גנאי, ולמיצוי הדין עם הפורעים.
זריקת נעל על שופטת הסתיימה בשלוש שנים בכלא, והשחתת רכוש פרטי מקל וחומר.
ומצד שני, השופט סולברג נטל על עצמו את תפקיד כלב התקיפה של סמוטריץ', והציונות הדתית, במקום לדבוק בעמדות וגישות מאוזנות כיאה לשופט בשר ודם.
סולברג משום מה העמיד את עצמו במקום שאפילו ה"צדיקים הגמורים" יצחק עמית וברק ארז נזהרים מלהתקרב אליו.
מצופה היה ממנו להוביל קו שגורס שלא מעשי ולא ניתן לגייס מגזר שלם באמצעות פלוגות מג"ב ומעצרים המוניים.
והיה ממשיך: קיים חשש עמוק שדחיפת הציבור החרדי לקצה של הקצה תוביל לפיצוץ חברתי חסר תקדים ולמלחמת אזרחים ברחובות, עקובה מדם.
סולברג מסיבותיו הפוליטיות, ועולמו הפנימי המופקר, לא ניתב את הצדדים לעבר פתרון יצירתי שמתבקש וזועק לשמיים, והרי ברור לכל בר בי רב, שמדובר בפוליטיקה נטו, וביתר שאת בשל העובדה, שהמגזר הערבי מוחרג מהויכוח הציבורי, ולא מנותב לחיל רפואה ו/או קטיף תפוזים...
סולברג בהחלטותיו החצופות והשערורייתיות, והזדוניות, והציניות, יורק בפרצוף של כולנו, ושם ללעג את המורכבות הסוציולוגית של החברה הישראלית.
סולברג שבא מאזור החיוג של סמוטריץ' כופר בהנחת היסוד הכי טבעית שמאפיינת חברה בריאה ו... "דמוקרטית" חחחחחחה.
כי הפתרון לסוגית הגיוס צריך להגיע בדרך של הדברות, והסכמות פוליטיות, ובתהליך הדרגתי, ולא דרך התנגשות חזיתית של מערכת החוק בקיר בטון חברתי.
אם סמוטריץ' אכן ימצא את עצמו בסוף יום הבחירות מחוץ לכנסת, כפי שצופים רבים וטובים, את החשבון הוא ידע לאן לשלוח.
אתה ורועישםטוב יכולים להתחרות על תואר האובססיבי שלהסטורי
איך לכל הרוחות הגעת לזה?! אין מי שנלחם בהתערבות של בג"ץ בכל תחום כמו סמוטריץ' ומפלגתו.
תזכיר לי מתי סמוטריץ' ביקר את ההחלטות השערורייתיותאיתן גיל
של בג"ץ בסוגית הגיוס.
אשמח למראה מקום.
גיניתי את ההתקפה על הבית של סולברג, ואמשיך לגנות, ועדיין חייבים לתהות מדוע התקפת הפורעים כוונה אל ביתו בדווקא.
האם הוא זוהה כמשת"ף קטן ששם לו למטרה לדוג במים עכורים, ולרקוד מה יפית בכל החתונות הפוליטיות.
האם מדובר בפוגרום פלילי נטו, או שמא, או בעיקר, אירוע סוציולוגי שולט בכיפה, תרתי משמע.
תשובה לא נקבל, ובכל זאת:
גם היום עדיין לא מאוחר לסמוטריץ' לצאת אל הציבור, ולהבהיר ולעדכן את עמדותיו המסוכנות.
סמוטריץ' ביקר את בג"ץ, שנים, כשהחרדים הגנו עליוהסטורי
האובססיביות שלך לסמוטריץ', בהחלט צריכה אבחון.
טען בחיטיןאיתן גיל
תן לי את החצי לירה שלך על סולברג.
למה התנפלו החרדים עליו בדווקא, ולא על שופט אחר.
תדייק, לא 'ה-חרדים'הסטורי
אני לא יודע למה דווקא, אם זה היה דווקא ולא סתם שלשם הכי נח להם להגיע. לא התייחסתי לסולברג.
כל מה שהתייחסתי אליו, זה שהאובססיה שלך לדחוף את סמוטריץ' לנושא - זהה לאובססיה של ניק אחר כאן בפורום שדוחף את נתניהו לכל דבר.
כמה חרדים תומכים בחסימות הכבישים?קעלעברימבאר
אם הוא יבקר הוא יאבד קולות לבנט.קעלעברימבאר
זה מה שאתה רוצה, ממשלת 61 של בנט-לפיד?
עזוב, הוא אובססיבי לסמוטריץ'הסטורי
פסוק מפורש בספר משליאיתן גיל
כי את אשר יאהב... יוכיח.
אתה יכול להאמין לי שאני אוהב אותו...
אמת, פעם האיש הזה היה שפוי, ועכשו התחרפןאיתן גיל
פעם הוא לבדו היה שווה 10 מנדטים, והיום הוא מתחרה בפייגלין
זה לפני כמה חודשים..ברגוע
דווקא מסכים לגמרי עם הדבריםקורא נלהב לשעבר
וזה לא האובססיביות הרגילה שצצה מידי פעם שגם מאחוריה עומד חשש תהומי מרסיסי מפלגות שיפילו את גוש הימין...
כי הציונות הדתית, כמגזר, בגלל שמאד בוער בה הגיוס לצבא ועוד יותר בשנתיים וחצי האחרונות שאנשים קורסים תחת סבבי מילואים לא נגמרים, אז מסערת הלב מתקשים לראות את המורכבות והפיתרון המדורג ודורשים הכל ומיד גם עם זה לא ריאלי ואפילו לא באמת ישים מבחינת הצבא.
וגם אם הצ"ד לא יפילו את הממשלה בידיים הם לא מתאמצים לבוא לקראת החרדים, אפילו לא בתמיכה בחוקים או הצהרת תמיכה בעלמא.. והחרדים מצידם מתקשים לעשות את הצעד הנכון ובינתיים קורסים כלכלית וקרובים לצעדים דרמטיים שהם יקראו להם להציל את יבנה וחכמיה..
צריך לבוא לראות מה החרדים כן יכולים להסכים, שגם אנחנו נוכל להסכים כמובן, ובתמיכתם להעביר חוק גיוס על האף של בג"ץ ירצו או לא.
אסור לאבד את הברית עם אחינו החרדים בגלל סערת לב ותרגילים שקופים של בג"ץ
לא לגמרי הבנתי אם אתה מדבר על הציבור או על המפלגההסטורי
אבל המפלגה, באה הרבה מאוד לקראת החרדים בסוגיות רבות מאוד והתאמצה מאוד שלא לשבור את הברית הקואליציונית, למרו ששילמה על כך מחיר אלקטורלי יקר מאוד בקרב מצביעה שלה, שגם מלווים את הבנים, הבעלים, האחים שוב ושוב לחזית (או להר הרצל...) וגם חוטפים מהציבור החרדי לא רק עמידה מנגד, אלא גם כתף קרה ודיבורים מבזים של המנהיגות הרוחנית והפוליטית.
נ.ב.
אם החרדים היו עושים את חלקם בשותפות הקואליציונית ומשתתפים בצורה פעילה בהעברת הרפרמה המשפטית ולא נעים על הספקטרום שבין תמיכה אדישה (ג') לבין מאמצים לתקוע אותה (דרעי ובמיוחד משה ארבל) - רוב הסיבוכים הנוכחיים היו נחסכים מהם. עכשיו נזכרו לבכות על קואליציוניות?
שוב, כולם יכולים וראוי היה להתנהל אחרת. אבלקורא נלהב לשעבר
כדאי שיהיה מבוגר אחראי ולא כל אחד יגיד 'אבל השני...'
צדקת עם מתי התכוונתי למגזר ומתי למפלגה
זה היה רק הנ.ב. העיקר הוא מה שנכתב קודםהסטורי
ולגופו של אירוע, כמו שאמרוקורא נלהב לשעבר
מי שמאפשרת לפורעים 'לפרוץ לבלפור' להקיף בהמון זועם מספרה ששרה נתניהו הגיע לשם לא עלינו. שלא תתפלא.
ומי שמזדעזע רק ממקרים מאד מסויימים שירשה לי לא להתרגש מצביעותו.
והנשיא הרצוג שמרגיש שהמצב לפני פיצוץ רק כשזה בצד אחד של המפה מוזמן לשתות כוס מים
השאלה אם ההחלטותקעלעברימבאר
השמאלניות של סולברג לא נבעו מרצון להשתחל לבית המשפט העליון בלי שיסירו אותו, כדי שבעתיד יוכל לפסוק פסיקות ימניות. מה שנקרא פוליטיקה בלעז
הנקודה אינה החלטות 'שמאלניות' אלא התערבות משפטיתהסטורי
בית המשפט לא אמור להתערב בחוקי הכנסת ובהחלטות העםאיתן גיל
יש שופטים בירושלים- אמר מנחם בגין, כדי לרומם ולפאר את שם ישראל בעיני העולם.
אבל מאז ועד היום במקום שבית המשפט יאדיר את עצמו בהחלטות מרהיבות עיניים, הוא קידש את הבינוניות, ואת האינטרנטיות, ועוד לא הגענו לתחתית.
סולברג כמשל, רוצה להיות בעת ובעונה אחת גם ימני וגם שמאלי, וגם מתנחל וגם קפלניסט, וגם דתי וגם אתאיסט, ובצדק הוא חוטף. אם המפגינים היו מתנזרים מאלימות, הייתי מצטרף אליהם.
הבחירות יהיו לכל המאוחר בעוד 20 שבועות, ונכון לעכשו בכל הקשור לתיקון מערכת המשפט שמענו רק קשקשת ועוד קשקשת... ושום כלום על מה שצריך לעשות באמת.
אני מזהה ששוב אנחנו הולכים לפספס את העיקר.
זה בגץ באופן כללי.קעלעברימבאר
השאלה אם סולברג לא היה זורם אם בגץ לא היו מדיחים אותו. אולי עשה מעשה חושי הארכי?
כותבת עוד לפני שקוראת את התגובותמרגול
לא מספיק יודעת מה סולברג החליט בסוגיית הגיוס, מבינה מבין השורות שלך שהוא פסק משהו שתומך במעצרי משתמטים.
-די להשוות עצמכם לערבים. בהשוואה הזו אתם רק ממשיכים להוציא עצמכם מכלל ישראל.
ובכלל, אם חושבים בצורה רציונאלית- אתה רוצה שלערבים יהיה נשק? והאם אתה חושב שהמגזר הערבי צריך לקחת חלק בדיוק כמו המגזר החרדי? אתה לא חושב שהמגזר החרדי הוא חלק מעם ישראל? באמת תמוה בעיניי.
-דמוקרטיה אין משמעה ללטף כל חלק וחלק ולהתפשר עבורו, אלא משמעה שמירה על עקרון הכרעת הרוב, שלטון העם על ידי העם וכו'
באופן עובדתי, הרוב לא פטר את החרדים מגיוס. אז דווקא נשמע שהוא שומר על הכרעת הרוב, כלומר- מתנהל באופן דמוקרטי.
-מי שיורק לכולנו בפרצוף זה העסקנים וח"כים חרדים שמעודדים את האוכלוסיה שלהם להשתמט מגיוס, לא לשתף פעולה עם המשטרה, ובזמן שאחיהם נטחנים במילואים (ובשדה הקרב) וכורעים תחת העול - מעבירים חוקים בשביל תקציבים למגזר המשתמט שלהם.
-הדברות ותהליך הדרגתי? מעל 75 שנה לא הגענו כמעט לכלום (חוץ מחשמונאים ונצח יהודה, בהן לוקחים חלק קומץ מהמגזר החרדי. קומץ חשוב ויקר, אבל קומץ)
וגם מה7.10 עברו שנתיים וחצי. ומשם גם לא היתה התקדמות מי יודע מה
בוא לא ניתמם, העסקונייה החרדית לא רוצה שהמגזר החרדי יתגייס ועושה הכל כדי למנוע את זה. כל הדיבור על "הידברות" זה רק דרך למשוך זמן, להתבכיין ולהתקרבן.
זה העניין:קעלעברימבאר
אם השאלה היא על שוויון, גם הערבים לא נוטלים חלק בשיוויון.
אם השאלה בנושא של להכלל בכלל ישראל, הרי שגם החילונים כשהם מחללים שבת עושים מעשה שברוב הדורות הוציא את האדם מהציבור. אז לא רואה במה החרדים פורשים מהכלל יותר מהחילונים
החרדים היו כבר כמה פעמים מחוץ לקואליציהאיתן גילאחרונה
באותם זמנים יכלה הכנסת להסדיר חוק גיוס כלבבה אבל לא עשתה כלום, מהטעם הפשוט שחרדים לא רצויים בצבא, וכל הסיפור שלנגד עינינו הוא קמפיין פוליטי נטו.
לפי רוב הסקרים, הקואליציה הבאה תהיה על בסיס וסדר יום חילונים מובהקים ללא חרדים וללא ציונות דתית. האם היא תפתור את המחלוקת? ספוילר: מה שהיה הוא שיהיה. פשוט לא ידברו על זה.
סולברג זוהה על ידי החרדים, בצדק או שלא בצדק, כמי שמוביל את ההסתה נגדם, ולכן הוא חוטף במקום כל חבריו גם יחד