נתון מדהים - מתוך הפייסבוק של הלל גרשונייזהר

שווה דיון נפרד:

שימו לב לתופעה מדהימה שעמד עליה Ron Kupfer. כשלוקחים את נתוני ההצבעה הרשמיים וממיינים אותם לפי כמות הקולות הפסולים - או לפי אחוז הקולות הפסולים מסך המצביעים - מתגלה קורלציה די הדוקה בין אחוז ההצבעה לש"ס הגבוה מהאחוז הארצי (5.73%) לבין כמות או אחוז הפתקים הפסולים. למה דווקא ש"ס? לא קשה לנחש, והותרתי לכך רמז במפלגה הנוספת שמופיעה בטבלה.

בין הפותרים יוגרלו ארבעה מנדטים.

מזל שזכינו ויש בפורומנו את "ותן טל", שלא ינוח ולא ישקוט על שיבדוק כל חתך וכל סטטיסטי אפשרי מתוך תוצאות הבחירות, והוא יוכל לספק לנו פירוט מלא, ולתת לנו את מקדם המתאם של פירסון לנתון הזה.

לא הבנתיצריך עיון
מה אתה אומר בדיוק?
איפה שמצביעים לש"ס יש יותר קולות פסולים?
במעוזות החרדיים היו כמות גדולה יותר בהרבה של קולות פסוליםציוני
המשמעות: יש מי שרוצה לטעון שזה עקב חבלתם בפתקים של 'יחד'.
לא רוצים לטעון. יודעים. ראו במו עיניהם.יזהר

בכנות, אני חושב שאלו שטויותירח חסר

בריכוזים החרדיים היו הרבה יותר קולות פסולים בשל תלמידי הרב אוירבאך שהטילו פתקים פסולים בהמוניהם. במקומות ש"סניקים בלי ליטאים לא ראיתי עליה יוצאת דופן מבחינה סטטיסטית במספר הקולות הפסולים.

באו בהמוניהם, חיכו רבע שעה בתור, בשביל לצייר עץ על פתק לבן?יזהר

קוריוז נחמד. כמה באמת עשו אותו. אבל בהמוניהם - לא נראה לי.

אבל אלו סתם דיונים. נחכה לעדויות שזורמות למטה ולערעור.

אתה באמת מאמין שהערעור הזה יכניס אותם לכנסת?די"מ
לא יודע.יזהר

אבל גם אם לא, חשוב שהאמת תצא לאור.

אגב, ממידע פנימי שקיבלתי, זה לא מופרך לגמרי. לכן באמת עובדים על זה חזק.

כמו שאמרו פה האחוזים של הקולות הפסולים לא מאוד שוניםדי"מ
מבחירות קודמות
אבל הפיזור שונה.יזהר

שאלה היא האם היו רמאויות ברמה שתכניס את יחדדי"מ
לא הראה לי הגיוני.
ואפילו אם היו, האם יהיו הוכחות לרמאויות בקנה מידה כזה.אדם כל שהוא

אני מניח שבית המשפט לא ירוץ לשגע את המדינה, ולפתוח קלפיות לבחירה חוזרת, ולעכב את ההכרזה הסופית וכדו' בלי הוכחות חזקות לרמאויות בקנה מידה שיכול לשנות את התוצאות.

נכון. למעשה - צריך איכשהו להוכיח שרבע מהקולות הפסולים - הםותן טל

מרמאויות שקשורות ליחד - קץ.

נראה לי מטורף לגמרי.

אז נכון, נניח שיוכיחו שהיו רמאויות חלקיות, עדיין זה לא יגיע ל11 אלף קולות.

בגג, אני מניח, יצליחו להוכיח 2000-3000, וגם זה ממש ממש המון שאני בספק גדול מאוד.

בכל מקרה יחד לא תיכנס לכנסת.

וגם פיצויים - יהיה קשה להוכיח מי צריך לתת את הפיצויים - להאשים את ש"ס זה קל מאוד אבל לך תוכיח שזה הם, וגם אם אנשים שאוהבים את ש"ס עשו את זה, אתה צריך להוכיח שזה יוזמה של ש"ס עצמה.

קיצור, זה מרדף אחרי הרוח - אולי בעיקר בשביל הכבוד העצמי להוכיח שהייתם עוד יותר קרובים לאחוז החסימה, אבל להכניס אתכם לכנסת - תוציאו את הרעיון הזה מהראש. כמה שהייתי שמח אם באמת זה היה מצליח לקרות, ברור לי שזה דבר חסר סיכוי.

אבל אם רוצים לבזבז כסף על תביעות ענק שבסוף רק חלק קטנטן מהן יתקבל - בבקשה. כנראה שיחד לא הפסידו מספיק כסף בבחירות האלו בריצה שלאחריה הם צריכים להחזיר מקדמות על כספי הבחירות, למדינה - אז הם רוצים להוציא עוד כסף. שיערב להם.

נחכה ונראה מה יהיה.אדם בכיר

לא יעזור לך לחזות את העתיד.

בע"ה הם יצליחו להוכיח.

נכון, לא יעזור לי וגם לא לך. באמת נחכה.ותן טל

אני מאמין שזה חייב להיסגר בעשרת הימים הקרובים כיוון שב31 למרץ, י"א אדר, לפי החוק הכנסת החדשה צריכה להיות מושבעת.

אנשים מסוגלים לטרוח בשביל הצבעת מחאה..אדם כל שהוא

חוץ מזה, כאשר מתקשרים אליך לשאול האם אתה מצביע ולמה עדיין לא הגעת, [כמקובל באזורים חרדים] זה גורם ללכת לקלפי.

ובישובים דתיים (לפחןת אצלנו...)די"מ
יש הרבה תמונות שרצות של מחאות יצירתיות דאנשי הפלג הירושלמיירח חסר

ואנשים הולכים לקלפי כי אנשי ג' יודעים לפי רשימות וועדת הקלפי מי הצביע ומי לא, ומטרידים. אנשים מפחדים שיבולע להם. 

בכל מקרה, לעניין שלנו: מבחינה פרטנית ידועים לי כמה וכמה מקרים של מה שנראה כמו זיופים של אנשי וועדת קלפי, כמו הוספת גרשיים לפתקים וכו'. אבל מבחינה סטטיסטית אני לא רואה שינוי במקומות ש"סניקים שאין בהם ליטאים. אני גם לא רואה ייתכנות שנפסלו יותר מ-12,000 פתקי קץ. 

אמנם לפי תקדים בית שמש היו צריכות להיות בחירות חוזרות גם על מספר קטן של זיופים וודאיים, אבל זה פשוט לא יקרה מטעמים מובנים.

בקיצור, אני לא חושב שש"ס מורכבת מאנשים בעלי מנת משכל גבוהה מספיק על מנת לבצע זיופים בקנה מידה גדול ומאורגן. ואני חושב שהשנאה לש"ס מוצדקת, אבל התפיסה בקשים במקרה של יחד היא פאתטית. תודו בכשלון ובהפסד, ותתחילו בהסקת מסקנות עמוקות.

ש"ס גנבו, אבל קשה לי להאמין שהם גנבו את כמול הקולות החסרהמשה

את זה מנסה לבדוק איתמר עכשיוירח חסר

מדינה זה לא עיר, כמובן - וגם, בעיר, זה היה במצב שבו זה יכולותן טל

בצורה מסויימת לשנות את תוצאות הבחירות מהותית - כאן, ממש ממש לא. כמה שיחד ינסו, לא יוכלו להביא ספקות בנוגע ל11 אלף קולות - זה מטורף לגמרי.

הפתרון אגב, בקטע של ספירת הקולות - היא לחייב החל ממערכת הבחירות הבאה הצבת מצלמות אינטרנט בשידור חי למערך הבקרה של ועדת הבחירות, מכל הקלפיות בארץ, ושמירת כל יום ההצבעה (לא בתוך הקלפי עצמו כמובן, אבל מבט על תיבת הקלפי), ואחר נעילת הקלפיות, על השולחן שבו סופרים את הקולות - אבל זה יצריך מערך מאוד משוכלל, של מעל 10 אלף מצלמות בשידור חי, לאתר מיוחד שיצטרך להיות חזק מספיק להכיל את כולן ולשמור מאות אלפי שעות צילום, וכמובן - בגלל אופי ספירת הקולות, צריך גם שהמצלמה תצויד בוודאות במקלט קול חזק מספיק שיקליט מה שנאמר בסביבת חברי הועדה.

אני מעריך שמהלך כזה, פלוס אנשי בקרה ותצפיתנים שישגיחו גם בשידור חי על מהלך יום הבחירות במצלמות, ייקר במליונים אם לא בעשרות מליונים, את יום הבחירות.

השאלה היא האם המדינה מוכנה להשקיע את הכסף הזה כדי לגרום לירידה דרמטית בכמויות הזיוף.

ברגע שיהיו מצלמות כאלה, אוטומטית גם יזייפו או ינסו מלכתחילה לזייף הרבה פחות אנשים וחברי וועדות - כי יפדו מעונשים כבדים שיוטלו עליהם במסגרת החוק.

אין לי מושג איך זה הולך בדיוקיזהר

אבל חוץ מהזיופיםי הישירים היו הרבה עבירות גסות על החוק. אחד מרבני ש"ס שאמר שצריך לסקול את מי שמצביע יחד (ואכן הקשיבו לו..), רב ראשי לישראל שהפר את החוק ברגל גסה, מגוון איומים, הפחדות ושקרים.

ברור, כל זה נכון. אבל מה עושים עם זה?ירח חסר

לדעתי חבל"ז לנסות לתלות תקוות להכניס את יחד. מה שכן, צריך לדפוק את ש"ס בכל דרך ובכל אמצעי אפשרי, לתעד ולהעיד על כל עבירה על חוק הבחירות ולהביא עליהם קנסות של עשרות מליונים, ואולי גם כמה כתבי אישום. 

ההתעקשות של ישי לא ללכת איתם ראש בראש היתה מטופשת. יש כל כך הרבה חומר על דרעי מכל כיוון אפשרי ולא נעשה עם זה דבר. צריך לתקן את זה. הגיע הזמן לכוחנות ולנקמה כמה שיותר אכזרית וכמה שיותר קטנונית. למען ידעו דורותיכם וכו'.

דרוש מתנדביזהר

שילך למשטרה ויגיש תלונה על הרב שלום כהן ת.ז. 000581868 בגין הסתה לאלימות.

אנסה למצוא בהמשך ציטוטים מדוייקים.

למה שלא תעשה את זה בעצמך? המתחיל במצווה אומרים לו גמור...ותן טל

לא מתאים לי להסתובב עם מאבטח.יזהר

אז לבקש מתנדב כדי שיצטרך הוא להסתובב עם מאבטח? לא יפה... ותן טל

לפחות היית אומר את זה מראש, שיהיו מודעים לסיכונים

מתנדב אמיץ. אכן.יזהר

מה ההיתר ללכת לערכאות?די"מ
אם תביא לי היתר של רבך יש מצב שאני יסכים..
זה לא קשור לערכאות. ערכאות זה דין אזרחייזהר

כאן זה דין פלילי. אם כבר זה "מוסר", אבל גם זה לא נראה לי.

כבר כתבו פוסקי דורנו שדבר שבית דין היו מתקנים בעצמם אם היה להם כוח, והוא קבוע בחוק - יש לזה דין של דינא דמלכותא, לכולי עלמא, וממילא מותר גם להתלונן במשטרה.

אכן התכוונתי ל"מוסר"די"מ
מי אמר לך שבית דין היו מתקנים?
אני שואל בשיא הרצינות,הרב טל היה מתיר?
מלבד הבעיה ההלכתית שהזכיר די"מ...אדם כל שהוא

מעורבות של בית משפט בענייני התבטאויות של רבנים היא בעייתית, וכדאי להמנע ממנה גם במקרים החריגים שיכולה להיות לה תועלת. [אם זה לא ממש ממש הכרחי].

מחילה אבל אין שום קשר בין מה שהוא אמר לתפקידו כרבדי"מ
זה לא פסק הלכה או משהו בסגנון
א. חשוב שיהיה חופש ביטוי לרבנים...אדם כל שהוא

גם בדברים שאינם הלכתיים, אני מעדיף בד"כ שהרבנים יחליטו לעצמם מה לגיטימי, ולא בית המשפט.

ב. סביר שככל שבית המשפט יתערב יותר, הוא יתערב יותר גם בנושאים הלכתיים. 

[מעין זה, בנושאי כשרות היו כבר התערבויות של בית המשפט, שבא להכתיב לרבנים איזה שיקול הוא שיקול כשרותי, ואיזה לא].

א.זה לא הלכתי באופן מובהק,אבל אןלי למרות זאת אתה צודק..די"מ
ב.צודק
אז אם אני רוצה לשלהב קהל לרגום את אויביייזהר

כל שעלי לעשות זה להוציא תעודת רבנות?

הוא לא טוען שזה בסדר.די"מאחרונה
אלא שזה לא משתלם.
יש רשימה הארוכהבחורצ'יק

האחרונה זה "מי שמסתפק (למי להצביע) צריך לרגום אותו..

ממש ככה, אני מכירה לפחות 10 כאלהנחש משקפיים

שהגיעו במיוחד דווקא לא להצביע ל-ג'

ועשו כל מיני גימיקים ושטויות מלצייר עצים ועד לרשום יחי הרב אוירבך על פתקים לבנים

וזה באמת, ממש לא קשור לש"ס

אחוז הקולות הפסוליםיהודי!!

הנתון המספרי הוא אחוז הקולות הפסולים מכלל כמות הבוחרים שהצביעו בפועל.
אופקים - 1.48
אלעד - 1.5
אפרת - 0.3
אשדוד - 1.68
בית שאן - 1.03
בית שמש - 1.46
באר שבע - 1.37
בני ברק - 3
הרצליה  - 0.73
חיפה - 1.16
ירושלים - 1.38
כפר סבא - 0.79
מבשרת ציון - 0.51
מודיעין עילית - 5.4 
מודיעין-מכבים-רעות - 0.37
מעלה אדומים - 0.74
פתח תקוה - 0.98
קרית אונו -  0.74
קרית ארבע - 0.63
קרית שמונה - 0.9
ראשון לציון - 0.85
תל אביב - 0.7
תן לי להניח שיש לפחות חלק מפלג הרב אוירבאך שגרים בבני ברקותן טל

ובמודיעין - מה שיסביר את האחוז הגבוה יחסית של קולות פסולים באותם ערים.

והנה הנתונים ביחס לבחירות הקודמותיהודי!!
האחוז הארצי - 1.03

אופקים - 1.48
אלעד - 1.5 (בבחירות הקודמות  0.46)
אפרת - 0.3
אשדוד - 1.68(בבחירות הקודמות  1.43)
בית שאן - 1.03
בית שמש - 1.46
באר שבע - 1.37
בני ברק - 3 (בבחירות הקודמות  0.44)
הרצליה  - 0.73 (בבחירות הקודמות  0.75)
חיפה - 1.16 (בבחירות הקודמות  1.22)
ירושלים - 1.38 (בבחירות הקודמות  0.78)
כפר סבא - 0.79 (בבחירות הקודמות  0.79)
מבשרת ציון - 0.51
מודיעין עילית - 5.4 (בבחירות הקודמות 0.6 )
מודיעין-מכבים-רעות - 0.37 (בבחירות הקודמות  0.43)
מעלה אדומים - 0.74
פתח תקוה - 0.98 (בבחירות הקודמות  0.99)
קרית אונו -  0.74
קרית ארבע - 0.63
קרית שמונה - 0.9
ראשון לציון - 0.85 (בבחירות הקודמות  1.02)
תל אביב - 0.7 (בבחירות הקודמות  0.8)

לא Zה הנתון שאני צריך. אני צריך נתון שאני אישית לא יכול לקבלותן טל

כמה מהקולות הפסולים היו קשורים לפתקי קץ שהיו פסולים מסיבה כלשהיא - זה הנתון שאני צריך, לגבי כל קלפי, כדי שאוכל לבצע ההערכה סטטיסטית.

בלי זה לא כל כך יעזור לבדוק אחוזים של כל הקלפיות והפסולים - את זה כבר עשיתי אתמול (מלבד העובדה שבתוך הערים אני לא יודע איזה קלפי חרדית ואיזו לא) - אבל כמו שאמרו, היו גם תלמידי הרב אוירבאך שציירו עץ על פתק כמחאה.

לכן, אם היה באפשרותי לקבל את הפילוח לפי מספר פתקי ה"קץ" הפסולים - בשמחה הייתי מציג פה את הנתונים.

את המידע הזה אני מאמין שרק בן גביר וחבריו יכולים לקבל מועדת הבחירות. אני לא.

קלפיות שיש בהם אחוז הצבעה גבוה לש"ס מחדיזהר

ונמוך לג' מאידך - אלו מקומות שצריך לבדוק היטב, ואחוז קולות פסולים חריג בהם מעורר חשד כבד.

בדקתי - לא הצלחתי למצוא מקומות כאלהעוקר הרים

יש אמנם אחוז הצבעה גבוה יחסית לשס בקלפיות עם אחוז גבוה של פתקים פסולים. (לדוגמה 9.3 אחוז הצבעה בממוצע בקלפיות עם מעל 2% קולות פסולים). אבל הבעיה היא כפולה:

1. אחוז ההצבעה בקלפיות הללו ליחד הוא קצת מעל הממוצע הארצי (כ-3.1)

2. אחוז ההצבעה ליהודות התורה בקלפיות האלה הוא כ-15%. מה שמעלה את החשש שמדובר בקולות של עץ.

כשניסיתי לסנן קלפיות עם אחוז גבוה יחסית לשס - נמוך לג' ועם יחסית הרבה קולות פסולים. קיבלתי כ-3.5 אחוז ליחד באותן קלפיות.

ניסיתי גם לבדוק קלפיות עם אחוז הצבעה גבוה לשס, אחוז קולות פסולים גבוה ואחוז נמוך ליחד - יש רק כמה עשרות כאלה.

ניסיתי לסנן בכל מיני צורות ולא היו באף מקום תוצאות חד משמעיות. כנראה לא מהסטטיסטיקה יבוא עזרנו.

עקרונית, לא נערך שום פילוח של הקולות הפסוליםעוקר הרים

תראה מה ענו לי פה-אדם כל שהוא

תלוי, עם זה מעטפה שנפתחה והקול עצמו היה פסול - אקטואליה וחדשות

רק שאם מישהו רימה בספירה, הוא לא חייב לספור את כפתקי קץ פסולים. הוא יכול לספור את זה כפתקים פסולים סתם, או כפתקים של מפלגה אחרת.

אם יש לך את הנתונים של הבחירות למועצות המקומיות..אדם כל שהוא

אתה יכול לקבל הערכה טובה לגבי הריכוזים של מצביעי עץ.

למועצות? לא, אין לי, אני גם לא יודע איפה ניתן לאסוף אותם,וגםותן טל

איני בקיא ב"פוליטיקה" במועצות השונות ומהי כל מפלגה - לצורך זה אני צריך עזרה מתושבים מקומיים בכל מקום. בכל מקרה, זה פחות חשוב לי - יותר מעניין אותי הבחירות הארציות, גם אם לא הצלחתי לכמת את מצביעי "עץ". לא נורא, אי אפשר לקבל הכל בחיים.

כמה שווה בערך מנדט של עירייה?11111
שם ישוב אותיות כינוי מנדטים מס' סידורי שם
בני ברק עץ בני תורה 2 1 רוחמקין חיים
בני ברק עץ בני תורה 2 2 מלאכי משה שלום
יבנה חי בני תורה 1 1 דוד רחמים
ירושלים עץ בני תורה 1 1 אפשטין חיים
מודיעין עילית זך בני תורה 2 1 ברגר אברהם
מודיעין עילית זך בני תורה 2 2 שם טוב יהודה
מה זה אומר מנדטים? כמה קולות שווה מנדט שם?ותן טל

אם כבר הבאת היית מביא קישור מאיפה לקחת והייתי מחפש את מספר הקולות שאותה מפלגה קיבלה.

אז המפלגה נקראה בכמה סוגי אותיות לפי כל עיר? והכינוי שלה בכל המקומות היה בני תורה? (אני לא בקיא בזה..)

לא עזר. לא מצאתי כאן מספרים של קולות...ותן טל

בהמשך הערב אפרסם כאן קובץ אקסל עם נתונים רלוונטיים.ותן טל

בגדול לא נראה משהו מיוחד - אם מתייחסים ר-ק למקומות שבהם ש"ס הייתה גבוהה ויהדות התורה מנגד הייתה נמוכה, אז אין כל כך משהו ברור להניח עליו את האצבע שמנראה כאילו בצורה שיטתית הייתה כמות גדולה של פסילות באותו מקום.

אבל אני עדיין עובד על סינון החומר ולסדר אותו בצורה אסטתית  כך שיהיה קל "להשוות".

מאוד מקווה שאצליח כבר בערב.

משעשע שתעמולה של מפלגת האחדות עדיין מופיע בערוץ...הסטורי

ומזעזעת האסוטיאציה שזה מעלה...

לטובת הצעירים: פעם 'ערוץ 7' היה תחנת רדיו. אחת הפרסומות החוזרות יותר, היתה לאולם ורסאי. בבוקר אחרי שהאולם קרס באחד האסונות האזרחיים הגדולים בתולדות המדינה (כמדומני הכי חמור לפני מירון) - הפרסומת עוד התנגנה בערוץ...

אני עוד זוכר את הפרסומת !משה

אם שילמו, אז צריכים לקבל תמורה. לא ?

תתחיל, אני אמשיך מתוך שינההסטורי

השאלה מה הם יעשו עם התמורה

(נשמע כמו התחלה של בדיחה שחורה. והיו הרבה בדיחות שחורות אז)

דווקא כאן ברור למה להמשיךארץ השוקולדאחרונה

הרי יכול להיות מאוד שינסו להתמודד בבחירות הבאות כמו הדר מוכתר עם צעירים בוערים וכעת בניסיון להיכנס לליכוד.

יותר כיפות סרוגות מפתקים בקלפיאיתן גיל

וינטר

בנט

סמוטריץ'

מעוז

פייגלין

למה הם לא מתאחדים

מי צריך את כל הסלט הזה

טוב שלא רשמת את גלעד קריב...הסטורי

קריב אינו ראש מפלגהאיתן גיל

הוא באותו סל עם יאיא פינק, חילי טרופר, ואחרים.

כן, אבל לשים את בנט בסל אחד עם האחריםהסטורי

ולצפות שיתאחדו, זה די מוזר.

אגב, לא רשמת גם את בן גביר. משום מה אתה עושה לו הנחת סלב.

כי יש להם אידיאולוגיה שונה בסוףארץ השוקולדאחרונה

אגב, סמוטריץ' ופייגלין התאחדו אם פספסת

אם נעם ייתאחדו עם פייגלין (וסמוטריץ)קעלעברימבאר

הם יהיו בעד לעשן את הקנאביס היותר ירוק ועליון?

@הסטורי

מצאתי את הסקר, ראיתי ברפרוףארץ השוקולד

במי תומכים הדתיים הלאומיים - והנושא המפתיע שנדחק לשוליים

כמובן שיש הטיה מסוימת אידיאולוגית בכתבה ועדיין מעניין בטח.

אני בכוונה דיברתי על בנט וסמוטריץ' לפני ממשלת בנט-לפיד, כי ברור שהרבה ממצביעי בנט עזבו אותו עקב הממשלה שהוא הקים, אבל לפני כן רואים תעדוף פנים דתי מכיוון שאז לא היה משהו כה משמעותי שונה יותר מהסיפור הדתי.

איפה הימים שהציונות הדתית היתה מאוחדת….סיעתא דשמייא1

עופר וינטר משיב לרב אבינר: "הם היו מספיק ראויים להיפצע וליפול - וראויים להנהיג" | ערוץ 7

….חזית אחת הולכת בדרכו הממוצעת של הרב קוק, שמנהיגה באו בחזית אחת אל הבוחרים שלהם למרות הבדלים בדעות הם הלכו בדרך האמצע. כנראה למי שאומר "הכבוש משחית" הוא מתכוון למצבה של הציונות הדתית כיום. אנשים שחושבים שרק להם יש מונופול על אהבת ארץ ישראל ושאחדות העם בכלל ואחדות הציונות הדתית בפרט תלך לעזאזל.

"לא מחכמה שאלת על זה" (קהלת)נקדימון

שהכל לפי זכות הדור. (רש"י)סיעתא דשמייא1

לא שאלת מפאת חכמה כי אם מפאת כסילות (מצודת דוד)נקדימון

כי דרך החכם לשאול שאלות הגונות כפי עומק חכמתו, ודרך הכסיל לשאול שאלות שאין בהם ממש לפי כסילותו.

ברור ….סיעתא דשמייא1

… אני כסיל על זה שלא הבנתי שהכל לפי זכות הדור . אני זה לא העיקר זכות הדור זה העיקר.

ובאופן ספציפי מדובר בדור הקיים של הציונות הדתית.

אתה כסיל כי חרצת לשון בטרם עתנקדימון

אך אני תוהה אם תרצה שבטרם נעמיק בדיון נקדים כמה מילים על מדיניות איחוד ומאוחד, על קיקיוני השמאל שמוחלפים כמריונטה לפני כל בחירות, או דווקא על התשוקה הטהורה שבליבך לראות איחוד גדול בימין וניצחון על חלומות העיוועים של השמאל הסהרורי.

פיצולים זה דבר טבעיshaulreznik

איך אומרת הבדיחה? שני יהודים, שלוש השקפות.

שום תשים עליך מלך (=מנהיג) מקרב אחיךאיתן גיל

זו שאלה הלכתית נטו, והחצוף עופר וינטר לא צריך להכנס לזה.

שיתעסק בארגון מפלגתו המיותרת והתיאטרלית, ויתפלל לרחמי שמים מרובים לעבור את אחוז החסימה.

לא רק הוא מתפלל.סיעתא דשמייא1

תשמע בבקשה.

אני מכיר את הרב בן פורת הרהוט, כבודו במקומו מונחאיתן גיל

המלצות ממנו על פוליטיקאים לא הייתי לוקח.

מעולם לא היו ימים כאלו...הסטורי

והזוי שיורד מהארץ, מתיימר להטיף על 'הדרך של הרב קוק'.

גם רב ושמואל ירדו לבבל. שבת שלום.סיעתא דשמייא1

עלו ללמוד וחזרו ללמד את ההמונים שהיו שםהסטורי

לא עזבו את הארץ שבה נולדו - וממקום שבתם עסקו בהכפשת הארץ ומיישביה.

שטויות. אני יותר יהודי כאן….סיעתא דשמייא1אחרונה

… מאשר הייתי בישראל וזה לבד מצדיק את היותי כאן. גם אם היתי בארץ לא הייתי חוסך בקורת על מה שקורה בארץ וזה לא להשמיץ . אתה צריך ללמוד להכיל בקורת של אנשים שלא חושבים כמוך אבל אהבתם לעם ישראל וארץ ישראל לא פחותה משלך. אני כרגע בדרך לארץ הקודש כפי שאנשי חב"ד נזהרים לכנות את מדינת ישראל בשם הזה ואפילו לא אנשים כמוך יוכלו לכבות את תשוקתי לארץ ישראל ולעם ישראל היושב בארץ וזה כולל אותך. אולי נפגש בסליחות בכותל שנה טובה וחתימה טובה.

אולטימטום של בן גביר לליכודאיתן גיל

תגידו עוד היום מה אתם עושים עם טלי גוטליב.

הוא לא נקב עד איזו שעה, אבל נראה שהאיום הפעם הוא רציני.

אני ממליץ לחברים להכין את המקלטים.

זה יופי של סינדול. כפיים לטקטיקן שהציע את זהנקדימון

אם נתניהו יסרב זה אומר שגוטליב מביאה כמות יפה של קולות - מה שיתן לה כח בתוך הליכוד.

אם נתניהו יסכים - יש קולות שישתמשו בהסכמה הזו ויעזבו את הליכוד ויחזקו את בן-גביר (כי אפילו נתניהו הסכים).

בן-גביר עצמו יצא כאן "מכבד" את נתניהו ובכך ניטרל לפחות קמפיין אחד של הליכוד נגדו.

שורה תחתונה: יופי של שח.

אני לא מכיר את הממצאים שבידי נתניהו על גוטליבאיתן גיל

אבל כהרגלו הוא יקבל החלטה לגביה כשעתיים לפני סגירת הרשימות.

יש מצב שהיא תמצא את עצמה מחוץ לרשימת הליכוד ועדיין לא ברשימה של בן גביר.

נתניהו "יתנצל" על הטעות, והיא תעתור לועדת הבחירות המרכזית שתעיף אותה מכל המדרגות.

זה לא משנה, בן גביר עדיין עשה מהלך יפהנקדימון

במקרה הכי גרוע הוא לא ירוויח את האקסטרה שאולי היה מקבל. כך או כך הוא שיחק יפה.

הקלישאה שגוטליב שווה כמה מנדטים היא די מופרכתאיתן גיל

חזקה על בן גביר שעשה שיעורי בית, מה שהביא אותו להתלבט אם יהיה נבון להכניס אותה אליו הביתה- למפלגה.

במצב של תיקו פוליטי נתניהו יגיד שהוא לא חייב לו שום דבר וילך עם איזנקוט

מחזקת אותו במנדט אחד ע"פ 2/3 הסקרים שפורסמו היוםמרדכי

בס"ד

(הסקר השלישי, לא בדק את התרחיש)

הוא שאמרתיאיתן גיל

היא לא שווה כמה מנדטים כטענתה, ולכל היותר שווה את המנדט של עצמה.

על כף המאזניים השניה נמצא הפה הגדול שלה, והמהלכים הפוליטיים שהיא תעשה קרוב לודאי, שלא לרצונו של ראש המפלגה.

מנגד, הליכוד יותר מישמח אם היא תוותר על מקומה ברשימת הליכוד לכנסת.

גם להיות שווה כוח למנדט זה לא דבר של מה בכךמרדכי

בס"ד

אלמוג כהן, שהוא הדוגמה הנגדית, לא העביר מנדט מעוצמה יהודית לליכוד. גם לא המעבר של אילוז לליברמן או של אדלשטיין לגלעד ארדן (הם דווקא ממש היו שמחים למנדט אחד, שגם את זה אין להם ברוב הסקרים) כך שגם המנדט הזה של גוטליב יש בו הישג גדול שלא כל ח"כ ברשימת הליכוד היה מצליח להביא.

נכון, המנדט הזה מגיע עם עוד אישיות ציבעונית ולא פשוטה, אבל בעוצמה יהודית מכירים אותה מספיק טוב (אולי אפילו יותר מאשר נתניהו מכיר אותה) ונראה שהם עשו את הישקול הפנימי שלהם.

אי אפשר להעריך שווי נקודתי של אלמוג כהןאיתן גיל

כי מספר המנדטים שיקבל הליכוד בקלפי נשאר בגדר תעלומה ונע בסקרים השונים בין 19 ל- 32 מנדטים.

עכשיו שהיא עברה לבן-גבירנקדימון

נוכל לראות כמה היא משפיעה על המנדטים. גם בכיוון ההפוך כמובן, כלומר כמה יחזרו לליכוד (אני מקבל לצורך העניין את ההנחה שהיא באמת "הבריחה" כמות משמעותית).

מבחינתו הוא עדיין ניצח את המהלך כי הוא אוהב אנשי פרונט כאלה. עוד אדם קולני יעשה לו רק טוב מבחינתו.

עמית סגל טען שהמעבר הזה הוא ווין-ווין (אני לא בטוחהסטורי

עמית סגל טוען שבליכוד אולי יפסידו קצת מצד אחד, אבל ירוויחו יותר מאלו שמסוייגים מהסגנון וההתנהלות שלה. את עוצמה אף אחד לא יעזוב בגללה, ככה שרק ירוויחו.

אני לא בטוח שהוא לגמרי צודק, כי יש אנשים כמוני. בבסיס יותר נוטה לצה"ד אבל מבועט מזה שבפתק שלי אאלץ להכניס את המלוגמן פייגלין, (שגם הערב היה צריך להכריז שאם הוא לא שר הביטחון הוא באופוזיציה).

ככה שהפתרון היחיד יכל להיות להצביע עוצמה. אבל להכניס את הוולגרית גוטליב, זה לא יותר טוב...

לא כל אמירה של סגל היא: קדוש קדוש קדוש...איתן גיל

שאלת מיליון הדולר היא כמה מנדטים ישיג בסך הכל "גוש הימין", ולא כמה תשיג כל רשימה בנפרד, ואם הליכוד ועוצמה ירויחו מנדט, או יאבדו.

כפי שצויין, פייגלין הכריז שאם הוא לא שר בטחון הוא באופוזיציה, וזה אומר הפסד מנדט שלם לגוש הימין. אל מול זאת נאמר שאם ישאר מחוץ לכנסת ההפסד יפוזר בין כל הסיעות.

לתת לפייגלין דריסת רגל בכנסת היא טעות פוליטית שתעלה על השלחן מתי שהוא, אבל את שנעשה אין להשיב.

סמוטריץ' הבטיח לעצמו באמצעות פייגלין מקום בכנסת הבאה, בעוד ממשלת ימין פחות מעניינת אותו, לכאורה.

כיוצא בזה, גוטליב, אם לא יתנו לה את תיק המשפטים היא לא תצביע עם הקואליציה, וזה אומר שבטרם בחירות נזרקו שני מנדטים ריאליים לפח האשפה.

ולכן, אם לא יהיו ב"גוש" לפחות 64 מנדטים כדי לנטרל את שני ההזויים הנ"ל, היציאה היחידה של נתניהו מהפלונטר תהיה באמצעות קואליציה עם גדי ונפתלי.

לפי שעה, אפילו הסקרים המפנקים של פילבר מראים פחות מ- 64 מנדטים.

כתבתי שאני לא בטוח שהוא צודקהסטורי

ההערכה שלו היא שזה מחזיר לליכוד בוחרים שסולדים מוגוטליב ועלולים להצביע למפלגות המרכז.

לגבי פייגלין, גם אם הוא באופוזיציה - הוא לא ישלים למרצ-רעם. ממילא זה שהוא לא ישרוף עשרות אלפי קולות, מוריד את הסכנה.

בייחס לסמוטריץ', אתה כמו אדריינוס עם: "יהודי למה אמרת שלום לקיסר?, יהודי למה לא אמרת שלום לקיסר?"

אם הוא לא היה מתאחד, היית טוען שזה שהוא לא מתאחד עם רסיסי המפלגות, מוכיח שלא אכפת לו מהגוש. עכשיו שהוא התאחד עם רסיס ומוכן לעוד איחודים - אתה טוען שזה מה שמוכיח שלא אכפת לו.

הערכות על המהלכים של סמוטריץ', נשמח לשמוע מאנשים שלא אובססיביים כלפיו.

אם סמוטריץ' היה מתחבר למעוז ולליינטראיתן גיל

היה עובר את אחוז החסימה על בטוח, אבל הוא לא חבר אליהם כדי לא להרגיז את הלייטים שכבר מזמן ברחו מהאורווה.

ויש גם את הסכסוך הבלתי נגמר עם הר המור.

סקר של מעריב מהבוקר נותן לסמוטריץ' 5 מנדטים, ויוצא מזה שהמשקל של פייגלין בבלוק הטכני הוא זניח, חרף כל הרעש והצלצולים.

פייגלין לא ישלים לרע"ם, שמחת זקנתי, אבל גם לא ישלים לימין, וזה כבר סיפור אחר. אם הקואליציה תהיה גבולית במספר חבריה, הצבעת נגד של פייגלין תפיל את התקציב והממשלה תיפול.

המעברים בין עוצמה לליכוד הם בתוך הגוש, לכאורה. הבעיה תהיה במשא ומתן להרכבת הממשלה. בן גביר כלשון מאזניים ידרוש את כל העולם ואשתו, והיה לו ממי ללמוד, או אז יאלץ נתניהו לבחור בין ממשלת רוטציה לישיבה באופוזיציה.

לאופוזיציה יש אידיאולוגיה מובהקת שמאחדת את כולם- רק לא ביבי.

לקואליציה יש מעכשו את פייגלין שהכין שיעורי בית, ובמקום לומר רק לא ביבי ולחטוף, הוא דורש לעצמו את תיק הבטחון שזה בעצם אותו הדבר.

וינטר לא רוצה. נקסטהסטורי

לא שאני מתלהב מהכנסת פייגלין, אבל עם סקר מעריב אפשר לעטוף דגים - כל התייחסות מעבר לכך היא בזבוז אנרגיה.

לא הזכרתי את וינטראיתן גיל

אגב וינטר, הוא אמר אתמול שאם בישורת האחרונה יתברר שאין לו סיכוי, הוא ישקול לפרוש.

חזרה לפייגלין, במצב של תיקו 60 אם איזנקוט יציע לו את תיק הבטחון, הוא יקח, ולא תעמוד לימין הטענה שפייגלין הוא בנט 2, אחרי שהצהיר במפורש שבלי תיק הבטחון הוא לא עם הימין.

וואלה, עכשיו אני שם לב שכתבת לייטנרהסטורי

קודם כל, לא נאמרה המילה האחרונה, כך שמוקדם להתלונן. יש עד יום שלישי בעשר בלילה, ונאמר בפירו שעובדים על עוד איחודים.

לגבי לייטנר אפשר לדעת מי הוא? מה דעותיו בכל מיני נושאים שעל הפרק? יש לו דעה על אופן ניהול המלחמה? מה הוא חושב על השתלטות מערכת המשפט והפקידות על סמכויות נבחרי העם? הוא תומך בהתישבות או שכמו הרבה חרדים בכלל אוחז מהשבועות? ובכלל, כמה אנשים באמת עומדים מאחוריו (ומאיפה המימון לכל המסע תעמולה כשאין לו כרגע יחידות מימון?)?

לגבי מעוז, לא רואה שום סיבה לשריין, חוץ מפרדוקס הסחטן. הוא לא מביא שום ערך מוסף, בניגוד לאחרים שאולי איננו יודעים איך יתפקדו בכנסת - עליו אנחנו יודעים שנוכחותו שם חסרת תועלת. הוא לוקח איתו למפלגה שתשריין אותו מקסימום 20,000 קולות וגם זה בהגזמה, כאשר אם יפרוש - רובם יצביעו ממילא לצה"ד ומיעוטם לש"ס/ג', לא כזה הפסד...

המצביעים של לייטנר הם מחאה נגד יהדות התורהאיתן גיל

יש לו כ- 50 אלף קולות שילכו לפח אם לא תהיה להם אלטרנטיבה.

אני לא יודע מהם דעותיו בכל תחום, אבל יורשה לנחש שהוא לא יקדם קנביס, ואיסור ברית מילה. הוא לא ידרוש את תיק הבטחון, ועוד כמה דברים טובים שיסנדלו את הקואליציה הבאה. אישית אני לא מכיר אותו, אבל זריקת קולות לפח מפריעה לי.

אתה מחזיר אותי לסמוטריץ, יותר משהוא מעוניין בממשלת ימין, הוא מעוניין בחברות בכנסת הבאה, ואדון פייגלין מבטיח לו את זה, לכאורה.

לכולי עלמא, בלי פייגלין הוא בחוץ.

לייטנר שהבייס שלו נמצא בביתר עילית ומודיעין עילית, לא יפקיר את יהודה ושומרון.

את פייגלין שיכניס לכנסת הבאה מטעם מפלגתו את עצמו בלבד, וקרוב לוודאי שיהיה באופוזיציה, ויגנוב מנדט- אתה מנרמל, ואחרים אתה שולל. אוי השנאה והציניות.

האובססיה שלך לסמוטריץ' צריכה אבחנה רפואיתהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ג באלול תשפ"ו 20:24

יש שלל מפלגות ורסיסים ואתה: "סמוטריץ' סמוטריץ' סמוטריץ', למה כן, למה לא, אם הוא לא עושה הוא לא בסדר ואם כן הוא - גם כן לא בסדר".

מאחרים אין צפיות, אין דרישה לאחריות, אין כלום.

יש כרגע שלוש מפלגות מחאה חרדיות לפחות - אין לי מושג כמה כל אחת מהן שווה, אבל קודם כל שיתאחדו בינהן, אם הן בכלל רוצות אחדות, כל עוד שזה לא המצב - מסתבר שהן רוצות לשרוף קולות וממילא לא יסכימו לאחדות.

אין לי מושג (וגם לך אין) אלו עוד מהלכים על השולחן, אין לי גם מושג, מה כל אחד מהשחקנים דורש בתמורה לאחדות והאם הדרישות שלו סבירות.

אם אני סמוטריץ', אני ממהר עוד לפני כניסת שבת להציב לחזי נחמה הצעה שלא יוכל לסרב לה. אמנם גם הוא גר על ציר 60, אבל יש לו קצת סדר יום אחר והוא יכול להיות משמעותי כקונארה לוינטר.

כשתתחיל להציב דרישות גם לאחרים, נתחיל להאמין שהדרישות שלך מסמוטריץ' ישרות. דוגמא מובהקת: מפלגת אח"י, של תלמידי הרב אברג'יל - היא בדיוק הציבור שבין ש"ס לעוצמה. אם אתה ישר - תשמיע דרישה לבן גביר להכניס אותם ולמנוע שריפת קולות.

כתבתי שיש אלטרנטיבות לפייגלין.איתן גיל

וכשמציבים בפניך מראה, אתה נתלה בקש וגבבה.

עצם הכנסת פייגלין לכנסת תגבה הרבה דמעות פוליטיות ואותנטיות. סמוטריץ' כאמור הבטיח את מקומו בכנסת הבאה וכל השאר מעניין את סבתא שלו.

אם פייגלין שיחזיק במנדט בודד יעמוד על תיק הבטחון, השותף שלו סמוטריץ' עם ארבעה מנדטים משוערים ידרוש גם את תיק הבטחון, וגם את האוצר, והחוץ, והמשפטים, וגם ראשות ממשלה. בעיניו השמיים הם הגבול. הוא מומחה בזה.

ממשלת ימין- ימין לא תצא מזה.

אם אתה רוצה את חזי נחמה במקום פייגלין- לך על זה.

וינטר לא שייך לכאן, ובן גביר לא שייך לכאן. הליכוד ישבור איתם את הראש.

בדיוק ערכתי את ההודעה מיום שישיהסטורי

אינך מציב מראה, אתה מציב אובססיה.

אינך יודע אם באמת היו אלטרנטיבות לפייגלין. כלומר - תיאורתית יש כמה וכמה, מציאותית אין לך מושג אם הם בכלל רוצים להתאחד ומה המחירים שהם דורשים בתמורה.

אני ממש לא מחבב (פוליטית) את פייגלין. אבל הדרישה הציבורית היא להתאחד. אני מעריך בפשטות, שמפלגת הציונות הדתית היתה עוברת גם בלעדיו, אבל כעת אנו רואים מי אכן מוכן להתפשר ולוותר בשביל אחדות ובשביל להתרחק מאזור הסכנה, ומי מעריך שהוא ואפסו עוד.

כשתתחיל להציב דרישות גם לשחקנים אחרים בזירה, נתחיל להתייחס ברצינות לטענות המעגליות שלך.

טען בחיטין...איתן גילאחרונה

יכול להיות שזו רק תחושה שליאריק מהדרום

אבל נראה שהפסק של הרב אבינר אודות יוסף חדאד רק מחזקת את מפלגת עמך ישראל, אני רואה בכל מקום ברשתות רק פסקים שכנגד ושבחים על פועלו של יוסף חדאד כקצין ופעיל הסברה וציטוטים שלו והבאת מקורות שפתאום זה דווקא כן בסדר וכו' וכו'.

חבל שוינטר תומך בנתניהו בלבד אבל.

קלאסי. אפקט ברברהמשה

צודקadvfbאחרונה

יש מישהו יותר טוב לתמוך בו?

פייגליניזם= בנטיזם מינוסאיתן גיל

המגלומן משה פייגלין התראיין אתמול בפטריוטים של ערוץ 14, ודרש לעצמו את תיק הבטחון כדי שלא יהיה ה- 7 באוקטובר הבא.

ורמז שאם הוא היה שר בטחון, הטבח לא היה בא לעולם.

שגעון הגדלות של האיש הזה הוא מן המפורסמות. בהיותו חבר ליכוד, מן השורות האחוריות, התמודד פעם אחר פעם על ראשות המפלגה, עד שהראו לו את הדלת החוצה.

ברקורד העשייה שלו יש את חסימות הכבישים, ואת קידומו של אולמרט למקום ריאלי ברשימת הליכוד לכנסת. זהו.

בעקבות הריאיון אמש, יותר ויותר אני משתכנע שאם האיש המסוכן הזה יהיה האצבע ה- 61 בכנסת הבאה הוא לא ישמור אמונים לגוש הימין, ויערוק תמורת אתנן כזה ואחר. את בנט הוא מכיר באופן אישי.

בימים שנותרו עד להגשת הרשימות יש לבדוק חזור ובדוק, אסון מול תועלת בשיבוצו בבלוק טכני לכנסת הבאה.

אם ירוץ בגפו, ישרוף כ- 80 אלף קולות, ועל פי השיטה אצלנו יתחלק הבזבוז בין כל המפלגות בכנסת. לא נעים ולא נורא. שווה בדיקה.

בסדר, אם היו חשובים לו הכסאות הוא היה מתעקש כמו שסמתוך סקרנות

התעקש, למרות ששניהם היו קרובים בסקרים

הפורעים בקוסרה ובמקומות אחרים מסכנים את כולנו!!!….סיעתא דשמייא1

הנקודות מעל המילים "לנו ולבנינו" בפרשת נצבים (ספר דברים, פרק כ"ט, פסוק כ"ח) הן חלק מסימני אותיות נקודות שעל פי המסורת יש עליהם דורש ומובלעת בהם משמעות מיוחדת. הפסוק המלא: "הַנִּסְתָּרֹת לַיהוָה אֱלֹהֵינוּ וְהַנִּגְלֹת לָנוּ וְלֻבְנֵינוּ עַד עוֹלָם לַעֲשׂוֹת את כָּל דִּבְרֵי הַתּוֹרָה הזאת". לפי חז"ל (באבות דרבי נתן), הנקודות מסמנות שאולי המילים "לנו ולבנינו" אינן צריכות להיקרא במלואן או שיש צמצום במשמעות האחריות. לפי הסבר המדרש, הנקודות באות ללמד שעם ישראל אינו נענש על עבירות נסתרות (עבירות שאדם עושה בחדרי חדרים), אלא רק על דברים גלויים. על הנסתרות אחראי הקב"ה לבדו, ורק על הגלוי יש לנו ולבנינו אחריות עד עולם. לפי פרשנים נוספים, הנקודות באות להוסיף רובד עמוק מעבר לפשט – להראות שיש הבחנה ברורה בין מה ששייך לשמיים לבין מה ששייך לבני האדם. ( השתמשתי בAI להעביר את המסר)

נכון, ולכן גיבורים יהודים הלכו להילחם בפורעים הערבנקדימון

אני מדבר על פורעים בני עמנו.סיעתא דשמייא1

אין כאלה. כל עלילת דם התגלתה כעלילת דםנקדימון

מרגל שתוק!הסטורי

לא מתיחס להעלבות אישיות. זה מעשה לא יהודי!!!!סיעתא דשמייא1

רק לך מותר להעליב צדיקים וטובים ממך ולכנות להם כלהסטורי

מיני שמות?

לקרוא למוסרי הנפש 'פורעים' בגלל עלילת דם שהפיצוהסטורי

עליהם בעיצומה של השבת, כשאינם יכולים להגיב.

למה אתה טורח?קעלעברימבאר

נראה לך מישהו קורא אותו וזה משפיע על מישהו פה?

באמת חבל לך על הטרחה והזמן

כי זה נמצא ברשתהסטורי

ואנשים שיחפשו מידע יראו ש"הנה, הודאת בעל דין, גם בערוץ 7 קוראים להם פורעים!"

אז כדאי מאוד שמי שקורא יבין שמדובר על יורד, על נמושה, שארץ ישראל הקיאה אותו והוא במקום חשבון נפש - פורק את התסכול שלו מהכשלונות העצמיים, בהשמצות פרועות על אלו שהם הנגטיב שלו - מוסרי הנפש על ארץ ישראל.

דבר עם מנלי הפורום שלא ישימוקעלעברימבאר

את השרשור בראשי.

כי הוא בראשי כרגע.

גם לא בראשי, הנזק שאוטו-אנטישמים כמו הנמושההסטורי

הזאת גורמים לנו - חמור מאוד.

האמת שתוהה אם הוא באמת מי שהוא טוען או מתוקצבארץ השוקולדאחרונה

על ידי גורמים עוינים...

אני לא יודע מי פגע בך...שנונימי

אבל נראה שאתה מחפש נקמה בעם היהודי,

ממש כמו היטלר קטן.

למה אתה מבקש מאיתנו להניח את הנשק?

לא להילחם? לחכות עד שהערבי יהרוג וירצח?

למה יש לך פתחון פה על בחירתנו לגור בכל ארץ ישראל ולחיות בה בביטחון?

למה אתה מטיף לאנשים ללמוד ממך?

אתה אדם חלש!

לא מתיחס להעלבות אישיות. זה מעשה לא יהודי!!!!סיעתא דשמייא1

לא יהודי לשבת על סיר הבשר באדמה טמאההסטורי

ומשם לקטרג על מוסרי הנפש לגאולת העם והארץ.

איך זה מסכן אותך?רקאני

התגובות בעולם. אפילו שגריר ארה"ב בישראל...סיעתא דשמייא1

...מוקיע מעשים אלה וכמובן זה לא מועיל לשלמות הארץ והעם

התגובות בעולם לא ממש מסכנות אותךרקאני

תושבי קוסרה לעומת זאת, מסכנים אותנו...

שגריר ארה"ב הוא לא אפילו....

סיכנו אותי ממש בבונדי ביץ. קוסרה כמשל כמובן.סיעתא דשמייא1

מי שסיכן אותך שםרקאני

היו המחבלים הנתעבים שביצעו את הטבח

בדיוק כמו שתושבי קוסרה מסכנים אותנו

חבל לבלבל בין אויב לאוהב

לא הבנת...סיעתא דשמייא1

...פחות משנה לארוע וכבר הסמפטיה לקהילה היהודית כאן ירדה.

יותר ויותר שומעים על סבלם של בני דודנו בארץ הקודש.

אני מבין שלכם זה לא אכפת אבל כדאי שתהיו מודעים לעניין

אנטישמים תמיד היו, הבעיה היא האוטו-אנטישמיםהסטורי

כמוך.

זה שגויים רואים ביהודים אשמים אוטומטיים, זה מצער אבל נורמלי - זה שיהודים מתייצבים בצד של פראי-האדם ולא של אחיהם, זו מחלת נפש.

זה לא אנטישמים זה ערבים…סיעתא דשמייא1

…. שמדינת ישראל עודדה "הגירה מרצון" ובאו לכן עשו הפגנות ומיעוט אנטישמי שממש לא אוהב מוסלמים תפס טרמפ והצטרף לחגיגה כמו כן מוסלמים פקיסטנים למשל שמזדהים עם אחיהם הערבים לוקחים חלק . רוב האוסטרלים אוהבים אותנו. פשוט קשה להם עם תמונות כגון מה שקורה בקוסרה למשל.

במקום להשמיץ כדאי שמישהו יסביר לי מה התכלית לפעולות. הללו זה בטוח לא משרת את ההתישבות ביהודה ושומרון.

כפי שכבר כתבתי, אנטישמים תמיד היוהסטורי

הבעיה האמתית היא האוטו-אנטישמים, הן בתשקורת והן באוסטרליה. יהודים שאוטומטית משוכנעים שבכל אירוע היהודים אשמים.

צריך להפנים, שבכל אירוע התשקורת קונה אוטומטית את גירסת פראי-האדם. זה נכון תמיד ונכון שבעתיים בשבת.

אם אתה רוצה באמת לדעת מה קורה בגבעות ולא דרך התשקורת שעושה הכל להכפיש אותם - עקוב אחרי אלישע ירד/אלחנן גרונר ברשתות, או באינטרנט באתר 'הקול היהודי'.

אתה אמור לשמוחרקאני

שסוף סוף האויב מקבל קצת בראש

אולי יעניין אותך