היו יכולים למנוע את הרצח של איתם ונעמה הנקין?מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ט בתשרי תשע"ו 10:43

עריכה: שינוי מפה.

בס"ד

 

הגברת נוכחות הצבא בשטחי יהודה ושומרון מאז הפיגוע של משפחן הנקין הי"ד, לא עושה עלי כלל רושם. זה תמיד כך. יש פיגוע, יש הרוגים ולאחר מכן שבועיים או מקסימום חודש הצבא מקבל הוראה להגביר את הנוכחות שלו ואז הכל חוזר לשגרה, וחוזר חלילה. זהו לא יותר מהצגת נתינת תגובה לטרור. הצגה שכלל לא עובדת בשטח.

 

לא פועלים עד שאין הרוגים

בהודעת השב"כ לתקשורת לאחר תפיסתם של רוצחי משפחת הנקין נכתב שחלק מהחוליה השתתפו כחודש לפני כן בפיגוע הירי על רונן אדרי בצומת ג'ית בשומרון. הפיגוע הזה נגמר רק בפציעה קלה, אך זה נגמר כך רק בניסי ניסים. אבל אם היו מתייחסים לזה כבר אז כפיגוע לכל דבר וכבר אז היו משקיעים את כל האמצעים לעצור את חוליית המחבלים וגם היו עורכים נוכחות קבועה של צה"ל בצמתים השונים ולא רק פותחים כבשישים ומחסומים לתנועת ערבים, יכול בהחלט היה להיות שהרצח הזה היה יכול להיות להימנע.

 

דפוס פעילות חוזר

את סיפרו של רונן שמעתי ממנו עצמו ועל מנת להבין את מה שארע שם מצורפת מפת האזור של הפיגוע:

(צילום מסך מ'גוגל מפות')

 

זה היה ביום ראשון. רונן, שעובד כאדם עצמאי, יצא מביתו בשבי-שומרון בשעות הבוקר כשהוא בדרכו לפגוש לקוח במרכז. כשהוא עבר את אזור התעשייה בראון (1) הוא הגיע למאחורי רכב שנסע לאט מאוד. חוץ מהם לא הייתה עוד תנועת רכבים בכלל בכביש אבל בכל זאת הוא החליט שלהישמע לקו הלבן ולא לעקוף את הרכב הזה. בהסתכלות לאחור מספר רונן שיכול להיות שדווקא זה הציל את חייו, כי המחבל ששכב בספסל האחורי באותו הרכב חיכה לכך שהוא יעקוף אותו ואז יפתח עליו באש. כיום אנחנו יודעים שזה אותה דרך של פעילות כמו שהיה אצל משפחת הנקין.  

 

הנסיעה נמשכה כך במשך קילומטרים בפורים בלבד עד שהם הגיעו לצומת ג'ית (2) שם ראה רונן את הרכב מאותת ימינה (לכיוון היישוב קדומים), הכיוון אליו גם רונן היה צריך להמשיך, אבל במקום שהרכב יצמד לימין ויתחיל בפנייה ימינה הוא המשיך לנסוע ישר לתוך הצומת לכיוון הגדר ביטחון שממול ורונן התחיל לפנות ימינה בעצמו ואז התרומם המחבל מהמושב האחורי והחל לפתוח עליו באש.

 

כשמז"פ הגיעו לזירה הם מצאו ברכב למעלה מעשרה כדורים באזור בו הוא ישב שרק בניסי ניסים פספסו אותו בסנטימטרים ספורים. כדור אחד אף פגע לו ביד ופצע אותו באופן קל. בתחנה שבצומת נמצאו עוד כמה עשרות קליעים שפספסו את הרכב. ברכב נדלקו כל מיני נורות אבל בכל זאת ולמרות הירי הצליח רונן להמשיך בנסיעתו לעבר קדומים כשבדרך הוא נאלץ לעבור בין ילדים ונערים ערביים שבדיוק סיימו ללמוד ועברו על ידו. כאשר הגיע רונן לשער לחטמ"ר אפרים שנמצא בכניסה לקדומים, נכבה הרכב והפסיק לעבוד.

 

רונן זוכר הכל מהפיגוע. את סוג הרכב, צבעו, וחלק נכבד מהמספר שלו, אבל כל זה לא היה מספיק על מנת להביא לתפיסת הרוצחים. בכללי הפיגוע הזה עבר ללא התייחסות מיוחדת וישר עברו לשאר הדברים שעל סדר היום, והסיבה לכך היא פשוטה - כי ב"ה הפיגוע הזה נגמר בטוב.

 

לצערנו אנו עדים בתקופה האחרונה שרק פיגועים בהם יש הרוגים, רק אז מושקעים כל הכוחות על מנת להביא את הרוצחים לדין. זאת הגישה של הממשלה (רה"מ, שר הביטחון וכו') וכנראה גם של שרותי הביטחון שאולי אם הם היו חוקרים כבר אז כמו שצריך ובמשך החודש בין הפיגועים היו כבר עולים על עקבותיהם של החוליה, אולי והרצח של משפחת הנקין הי"ד היה מיותר.

 

דבר אחד אמר אז רונן למח"ט איתו דיבר, שאם הן לא יטפלו בזה עכשיו, זה לא יגמר אלא ימשיך. היום כולנו יודעים שרונן צדק.  

נורא.לב אמיץ


שים לב גם שעד עכשיו כוחות הביטחוןzada150

לא החליטו להטיל סגר על הישות הערבית ומעבר לכוחות הביטחון שפרסו שם בשטח עדיין החלאות הערבים ממשיכים לנסוע בכבישים חופשי, בכל מדינה מתוקנת אחרת היו מוציאים להורג את רוצחי משפחת הנקין הי''ד וקוברים את הרוצחים הארורים בעור של חזיר אבל במקום זה המדינה נותנת להם לשבת בבתי כלא שהם בית הבראה בשבילהם.

ביבי ובוגי פוגי הליצנים האלה הם ימנים מזויפים שלא מוכנים לקבל החלטות אמיצות, המחשבה על כך שיכלו למנוע את הפיגוע הנורא הזה באמצעות חסימת הכביש לתנועת האויב הערבי ולא עשו זאת מעוררת זעם.

נוראי...משה


"כוחות הביטחון" זה אנשים שמוסרים את הנפש...משה

כדי שהמערכת תמשיך להתקיים בכללים שלהם.

 

הם מוכנים להשקיע מליארדים במערכת ריגול משומנת שתאפשר להם מצד אחד להקים את מדינת הטרור, ומצד שני לצמצם לאפס (כמעט) את הפגיעה ממנה (בעיקר התקשורתית, כמו שהזכרת).

 

הם מבחינתם מוכנים לוותר על ה"שטחים" כי השב"כ יסתדר ויהיה בסדר. הם באמת מאמינים בזה. מטורלל ממש.

נכון מאוד - האמת שרוב הרמטכ''לים והדרגיםzada150

הבכירים בצה''ל מחזיקים במשנה שמאלנית קיצונית שפוגעת בכוח ההרתעה של צה''ל אל מול האויב הערבי בצורה משמעותית, בני גנץ התנגד לתקיפה באיראן בגלל שהוא מחזיק בדעות שמאל קיצוניות וגם קשר לחיילים ולמפקדים בשטח את הידיים אל מול האויב הערבי ובגלל שהדרגים הבכירים בצה''ל מחזיקים בדעות שמאל מעוותות הם מערבים את דעותיהם המעוותות בעבודה שלהם וזה בלתי נתפס הדבר הזה.

בני גנץ שמאלני, וגם נראה לי שאייזנקוט שמאלני וזה מגביל את צה''ל בכוח ההרתעה שלו הדעות המעוותות של הדרגים הבכירים וזה גם מסכן אותנו בסופו של דבר הדעות המעוותות שלהם.

אגב באיראן הם עובדים באותה שיטהמשה

הם מאמינים שאסור לתקוף את איראן אז הם ממציאים כל מיני רעיונות "אהוד-ברק"ים כמו וירוסים ותאונות מסתוריות כדי לדחוק עוד קצת את הקץ מחוץ לסוף הקריירה שלהם.

 

 

ראשי הצבא תמיד היו שמאלנים והם קידמו שמאלנים אחרים וכו'חכמת ישישים

זה נכון. זה מפני שהשלטון במדינה -- ועוד לפני מלחמת השיחרור -- היה בידי השמאל. אז מי שרצה להתקדם בצבא, היה צריך להיות בעל פינקס אדום [לחברי ההסתדרות היה פינקס אדום]. בעצם, זה היה תנאי הכרחי אבל לא מספיק: כדי להתקדם מעלה מעלה היה צורך להיות חבר במפלגת מפא"י של בן גוריון. האנשים שהגיעו לדרגים הגבוהים ביותר -- קידמו את האנשים שלהם, וזה נמשך, כנראה, עד היום הזה. בשלב מסוים, כבר לא היו מספיק שמאלנים שיהיו מעוניינים בקריירה צבאית כי האידיולוגיה השתנתה וחינכו את הנוער נגד הצבא [נגד "הכיבוש" וכו' וכו']. אז נאלצו להכניס גם -- שומו שמיים -- אנשים שאינם "אנשי שלומינו". אפילו דתיים. לדתיים נתנו להיכנס לדרגי הביניים אבל לא לעלות לדרגים הכי בכירים. בסופו של דבר, נאלצו לתת להם להתקדם לדרגים היותר בכירים, אבל אז בדקו כנראה היטב את השקפת העולם שלהם. מלבד זאת, השתמשו גם בשיטות אחרות. המקל והגזר. למשל, אתה חניך מצטיין. התקבלת לקורס טייס, ואין שום סיבה להדיח אותך. אבל, יש התנתקות מחבל עזה. אתה נדרש להשתתף במבצע הזה כמגרש. אם לא תסכים, תודח. היה מאוד קשה להתקבל לקורס טיס. מאוד מאוד רצית את זה. חבל לך להיות מודח עכשיו. אז אתה משתף פעולה, ומגרש...

קצינים זוטרים כבר יודעים מראש מה הם צריכים לעשות ואיך להתנהג כדי להתקדם. כבר לא צריך להגיד להם כלום. לפעמים, כנראה, הם מבטיחים לעצמם שבתוך תוכם הם ישמרו על עולם הערכים שלהם, ואחר כך, אולי כשהם כבר יהיו למעלה, הם יחזרו להיות נאמנים לעצמם. אבל, זה לא קורה. למה? כי יש דבר כזה שנקרא בעגה הפסיכולוגית

  COGNITIVE DISSONANCE

זה דבר שקורה לאנשים כמעט בלי להרגיש. הם לא יכולים לסבול לחיות בחוסר התאמה כזה בין ההשקפות הפנימיות שלהם וההשקפות שהם מביעים בקול רם ונוהגים לפיהם. אז הם בהדרגה מתאימים את ההשקפות להתנהגות שלהם. מוצאים כל מיני צידוקים להתנהגותם, והרי לכם מקרה כמו זה של גרשון הכהן... רק רציתי להסביר את התהליך ותוצאותיו.

 

כל הקונצפסיה של ראשי הצבא והמדינה מוטעית.חכמת ישישים

כל הקונצפסיה של ראשי הצבא והמדינה מוטעית. למשל, הטענה שלערבים "אין אופק" או "אין תקווה", ושזאת הסיבה שהם יוצאים לפיגועים. זה בכלל לא נכון. ראשית, היהודים באירופה בתקופות שונות היו עניים מרודים וגם סבלו התעללויות, עלילות דם, מעשי אונס ורצח וכו' וכו' -- ובשום מקרה לא התמרדו, לא בארצות הנוצריות ולא בארצות האיסלאם. אלה פשוט תירוצים שאנשי השמאל המציאו ומספרים לעצמם ולערבים שמשתמשים ברעיונות הללו כדי להכפיש את ישראל בעיני העמים בעולם. 

חוץ מזה, אפשר לראות שהרבה מהמפגעים דווקא כן זכו לחינוך גבוה ולמצב כלכלי טוב. בין לאדן היה מיליארדר. אלה שפוצצו את מגדלי התאומים בניו יורק היו עשירים ומשכילים. גם המחבלים שמוציאים פיגועים בימים אלה, יש להם מחשבים והם גרים בבתי אבן יקרים. הבעיה היא שיש להם מלחמת דת נגדנו. הכל מתחיל מהמטיפים במיסגדים ובאינטרנט. במדינה מתוקנת, מישהו כמו ראאד סאלאח היה מושלח לכלא להרבה שנים אם לא היה מוצא להורג. אם יטפלו במטיפים הללו ויחליפו אותם במטיפים מכת האחמדיה שהיא כת מוסלמית של רודפי שלום, אם יטפלו באמצעי התקשורת [האינטרנט, הטלוויזיה, הרדיו והעיתונים], וכן יחליפו את כל הספרים עם הנרטיב השיקרי והאנטישמי בספרים שמספרים את האמת ומחנכים לכבוד ליהודים, ויחליפו את המורים במורים מכת האחמדיה, למשל, או ברודפי שלום אחרים, ומדינת ישראל תספק להם ספרים שילמדו את אותם קטעים שמלמדים שבקוראן כתוב שארץ ישראל -- כולל הר הבית -- שייכת ליהודים ושהתוכנית האלוקית היא שהיהודים יחזרו גם לארץ [וגם לירושלים -- ירושלים לא נזכרה בקוראן אבל מאחר שהיא חלק מארץ ישראל והיא גם מקום המקדש] וגם לבית מקדשם. אם יעשו את כל אלה, לא יהיה צורך לרדוף אחרי כל מחבל קטן, עם ישראל לא יחיה בפחד בארצו וגם לערבים יהיה טוב כי העסקים שלהם יפרחו, לא כמו עכשיו שהיהודים מדירים את רגליהם מהעסקים של הערבים.

לא.שירוש16
אא''כ לא מאמינים בהשגחה פרטית.

גזחרה שנגזרה בר''ה לא מתבטלת בגלל עודף ביטחון וחיילים.

כל זה לא מסיר את האחריות על ראשי הממשלה והביטחון למלא את תפקידם על הצד הטוב ביותר.
אבל איך הקב"ה קובע את הגזירות???הגברת מהירח

הגזירות נקבעות בהתאם למעשים שלנו ולמה שמגיע לנו. אם עם ישראל יראה שהוא רוצה להילחם האויבים ולהשיב את הכבוד הלאומי שלו ה' יעזור לנו. אם אנחנו לא נפעל - אז חס ושלום יהיו גזירות רעות מלמעלה.

בעצם, יותר מדויק להגיד כך: יכול להיות שיש עוד שיקולים שבגללם ה' מחליט לקחת אליו דווקא מישהו מסוים בזמן מסוים, ואנחנו לא בהכרח יכולים להתערב בשיקולים האלה ולהשפיע עליהם. אבל במה שנוגע לפיגועים ויהודים שנרצחים בידי אויבינו - יש לנו השפעה גם ברמה הארצית וגם ברמה האלוקית!!!

עוד לא הבנתי מהיכן לקחת את דברי המוסר הללו.שירוש16

כתוב במפורש: "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין ת רוע הגזירה" אם "השתדלות של מדינת ישראל ופעולות הרתעה נגד הטרור" נכנס לפס' ההוא אשמח לדעת.

עושים תשובה מדינית לאומית. קמים ועושים את מה שמתבקש.לב אמיץ
עבר עריכה על ידי לב אמיץ בתאריך ל' בתשרי תשע"ו 13:02

הגישה שלך היא גישה פטאליסטית.

אולי.שירוש16

השאלה מדוע וכיצד הגעת למסקנה הזו?

פשוט.לב אמיץ

את לא רואה בהשתדלות ערך.

מתי אמרתי כזה דבר?שירוש16

השתדלות הינו אמצעי חשוב בכדי להגיע למטרה. (מסוימת).

 

ואבוי למי שחושב שהוא יקבל משהו מבלי לעשות השתדלות מצידו.

 

השאלה מהי ההשפעה של אותה השתדלות על התוצאה בפועל.

זה כלול בתשובה!!הגברת מהירח

לאבד את כל הגויים מהארץ ולרשת את הארץ שה' הבטיח לנו.

כמו שהיום התגאו במשטרהשרבוב
שסיכלה מהר משהו שהיה אמור להיות פיגוע דקירה
בזכות הנכחות המשטרתית.

יפה מאוד שסיכלתם וכו וכו
אבל עוד חודש כבר לא תהיו שם...נכון?
זה הבעייה כששופטים מקרים לפי מבחן התוצאהמנחם ה.
הייתי מצפה מאנשי ביטחון שיהיו יותר מקצועיים ויטפלו בכל מקרה לגופו על סמך הסיכון הבטחוני שלו ולא על סמך התוצאה. הבעיה היא יותר פוליטית והפתרון שלו הוא הגברת המודעות והתייחסות שלנו כחברה לאירועים כאלה שנגמרים בנס, אחרי אירוע כזה צריך לצאת לרחובות וכך ליצור לחץ על הפוליטיקאים שיתנו גיבוי לאנשי הביטחון ולא לחכות לאסון. לצערינו עברנו תשלב הזה..
די לכתוב שטויותמתן רוזנפלדר

אתה לא יודע תנתונים !!!!! צהל הציב חודש שלם מארבים ובכל זאת לא הצליח לתפוס אותם. 

אז לםני שמוציאים ככה שם רע על הצבא נא לבדוק תנתונים!!!!!!!!!!!!!!!

זה לא שם רע על הצבא ,אלא מנהיגים חילונים שלא מחליטים עלירושליםםםםם

גירוש הערבים .  ביבי מנסה להרגיע את הערבים במקום למחוץ אותם . 

מרדכי, כחייל במודיעין מחקר אני אומר שאתה טיפש ומגעיל.סתם איזה יהודי

זה פשוט שטויות,

חיילים רבים יושבים כל העת ואוספים נתונים על האזור, חוקרים אותם ומנסים להשיג את כל המידע שאפשר על כל אירוע טרור, אפילו הזניח ביותר כמו סתם הפרת סדר שיש כל יומיים. גם במקרה הזה ישבו ועבדו על האיתור של החוליה מה גם שזה לא הירי היחיד שהיא ביצעה אבל לא הצליחו. יושבים על זה ימים ולילות ולא מתעלמים משום נתון. אבל זה לא פשוט, זה לא כמו לבלבל את המוח בפורום. מאז תחילת גל הטרור אנשי המודיעין עובדים סביב השעון בלי מנוחה וזה התודה שלך??

בוז לבורים ועמי הארצות שמנסים ללמד את צהל מה זה מודיעין.

קצת ענווה ואמון בעם ישראל ובחיילי ומפקדי צהל היקרים לא תזיק.

ושוב: מרדכי, בוז!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  

אני לא בטוח שהבנת את דבריועוגי פלצת
יש גבול להתרפסות. הצבא הוא זרוע מבצעת ותעמולתית של אבו מאזןלא למרקסיזם
הפשיזם הדוחה הזה נמאס כבר. צבא בזוי שמשקר ללא סוף, שאומר שהמחבלים ריחמו על ילדי הנקין, שמפיץ שקרים שהמתנחלים מתפרעים, שמשבח כל הזמן את אבו אדולף מאזן, שנפגש עם מחבלי הרש"פ בכדי לדון בצעדי פגיעה במתנחלים, ועוד ועוד. כל הבוז לצבא הטמא הזה.
אני פשוט נגעל מזה. המתיישבים שומרים על החיילים ולא להפךלא למרקסיזם
תשובות לשניכם -מרדכי

בס"ד

 

 

@מתן רוזנפלדר 

@סתם איזה יהודי

 

כוחות הביטחון ידעו על חולייה שמסתובבת באזור, אז היה צריך לתגבר את האזור כבר אז ולא לחכות שיהיו הרוגים.

 

כן, אם כל הכבוד והערכה שיש לי לכוחות הביטחון בימים אלו, זה לא סותר את הביקורת הקשה שיש לי עליה.

הטרור משתולל כבר זמן רב באזור השומרון, והכל המשיך להתנהל כשגרה, עד שהיו הרוגים ואז התחילה להיות נוכחות מוגברת וחסימת צירים לתנועת ערבים ועוד פעולות שאם היו ננקטים כבר אז, אז בהחלט יכול להיות שהיינו יכולים למנוע את הפיגוע הזה ופיגועים אחרים נוספים. אם היו עוצרים עוצר על כבישי השומרון לתנועת ערבים כבר אחרי הירי על רונן אדרי אז זה היה יכול למנוע את הפיגוע על משפחת הנקין.

 

לצערי אנחנו רואים את זה בברור שמקרים שנגמרים בהרוגים, אז מוצאים את המפגעים במהירות גדולה יותר. כך זה נראה וכל זה משודר לעם. רה"מ לא יצא לתקשורת שהוא הנחה את כוחות הביטחון לעשות הכל על מנת למצוא את המפגעים. אחרי הרצח של איתם ונעמה, כן. נכון שזאת רק הצהרה תקשורתית אבל לציבור זה המסר שעובר וזה מה שאנחנו חווים, שמחכים לכך שיהיה הרוגים בשביל לפעול.

 

אגב, לא נשכח גם את כל האירועים שמשתיקים כוחות הביטחון ונמצאים בגדר ה'אינטפדה השקטה' על מנת שלא להתסיס את האזור ולכן לא שומעים על זה ומנסים להעלים את זה. זה היה ברור לכולם שאם לא יעצרו את האירועים הקטנים, זה יתפתח למה שאנחנו רואים היום. הרי לא סתם יצאנו להפגנות בכל רחבי הארץ - כי זה היה ברור שזה יגיע לשם בסופו של דבר, והיה ניתן לעצור את זה כבר לפני כן!

לא צריך כזה מודיעין , שפוט לירות בכל זורק אבן עד שימות .ירושליםםםםם


אפשר בלשון יותר יפה ולא מעליבה?תחקירן 7


לא נעים לומר לך את זה, אבל אסטרטגית המודיעין היא הצרה הגדולהשואף לטוב

ובדיוק עכשיו היא פשוט קרסה... במשך שנים הצבא מנסה לדעת במדויק את התארגנויות הטרור, וככה בורח מהבעיה עצמה, שהיא העם הערבי שרוצה להשמיד אותנו. אנחנו בורחים מזה כאילו זה התארגנויות מסוימות שצריך לדעת עליהם ולסכל אותם. ככה במשך שנים אנחנו לא מכירים בזה שיש לנו אויב בדמות העם הערבי, אלא נלחמים בטרור ותו לא. לכן כל פיגוע תופת שיצא לפועל  מוסבר ככישלון מודיעיני, ופיגועי דקירה הם "מפגע בודד" שאי אפשר להשיג עליו מידע. "במקרה" לאחרונה היו הרבה מקרים כאלה, ואיכשהו אנשים מפחדים לצאת לרחובות, והצבא כולו אובד עצות. כמו שאמרה כרמלה מנשה אתמול- "אין מפקדה לתקוף, את את מי לתקוף..."
 

הרי אם לא היה לנו את המודיעין המעולה והמדויק, כבר מזמן מזמן היינו נאלצים להטיל עוצר הרמטי על כל ערביי הארץ, ולעשות פעולות מרתיעות רבות שלאחריהן הערבים בארץ לא היו מעזים להרים את הראש ליד ילד יהודי, כמו שהיה אחרי מלחמת ששת הימים, מתוך כבוד. (כן, הערבים מכבדים רק את מי שיש לו כוח ועומד על שלו)

אתה חייל שם ותעשה מה שאתה צריך, התפקיד שלך לא לחשוב אסטרטגית, אבל תדע שהתמונה הרבה יותר רחבה...

כן! לולי פושעי ארגוני המקדש היו מבעירים את ההר בכוונה תחילהנר האמת

דמם של ההרוגים הי"ד הוא על ידיהם של פושעי ארגוני המקדש ועל ידיהם של היהודים העולים להר הבית  שהבעירו בכוונה את הר הבית מסיבות לאומניות ובניגוד להלכה ותוך סיכון חייהם של יהודים בעונש כרת להם ולילדיהם

את האבטחה והשליטה בהר הבית ניתן לקיים גם עם שכירי חרב גויים צצנים אוזבקים רוסים ואחרים - רק לא עם יהודים!

מי שגרם ליהודים לעלות להר הבית ולהבעיר בכך את כל העולם המוסלמי נגדנו דינו כרוצח!!

האשמה היא על היהודיות שממשיכות ללדת יהודיםדי"מ
ובכך צרגיזים את האנטישמים למינהם
אני חולק עליךתחקירן 7

יהודים שיולדים ילדים לא מכעיסים את העולם המוסלמי, בכללי יהודים שממשיכים לחיות מכעיסים את שונאינו. העלייה להר הבית בעייתית מסיבות אחרות. העניין שמי שעולה להר הבית להכעיס ממש לא נשמע לי טוב. מי שעולה מסיבות אחרות יש בעיות אחרות. לדעתי אין קשר גדול בין העלייה להר הבית לפיגועים. זה פשוט שהם שונאים אותנו. גם לפני שעלו להר הבית וגם לפני שהוקמה המדינה שונאנו, ובתוכם ערבי ארץ ישראל עשו לנו בעיות, הם שונאים אותנו, וזה הבעיה. מה שאנחנו צריכים לעשות זה למנוע מהם לממש את מעשי השנאה שלהם, כי השנאה בוערת ואת זה יהיה מאוד קשה לנסות להוריד.

מה פתאום, זה בכלל לא בגלל זה.יזהר

הערבים מתעצבנים על לבוש יהודי כמו כובע וחליפה. זה מעלה בהם את חמתם. לכן הרבה מהנרצחים בימים האחרונים הם חרדים. צריך להפסיק להכעיס את הערבים ולהסיר את הבגדים הפרובוקטיביים.

אה, ואם אתה טוען שאני סתם מקשקשיזהר

אתה צריך להוכיח את זה.

אם התגובה הזו לא הייתה נגד ימנים הייתה נפתחת חקירה במשטרהשואף לטוב

על הסתה לרצח של אנשים מסוימים.
עוד משהו, איכשהו תמיד האנשים האלה בטוחים במאת האחוזים שהם דוברי האמת (ע"ע "נר האמת"). תמיד זה נראה לי כאילו העיניים שלהם נמצאות כל החיים בתוך מסדרון ארוך וצר, כשהם בטוחים לגמרי שהדעה שלהם (או אולי של הרב שלהם) היא הדבר היחיד ואין בלתו, וכל השאר פשוט לא קיים... אם כי אני מתלבט האם יש בהם כאלה שכנים עם עצמם, או שהם בעיקר מפחדים מלפגוש את עצמם.

אבל בבקשה תהיה מספיק הוגן כדי להודות שגם בצד השני ישותן טל

אנשים שבטוחים במאת האחוזים שהם דוברי האמת, ושדעתם היא הדבר היחיד ואין בלתו וכל השאר פשוט לא קיים...

 

אז לתקוף רק את אלו, ולהתעלם מקיומם של אנשים בדיוק כאלו גם בקרב אלו שכן עולים להר וכו' - זה קצת, אפעס, צביעות...

 

 

מה הקשר?שואף לטובאחרונה

א. אנשים כאלה בצד השני יכולים להיכלל במה שכתבתי.
ב. דיברתי על תופעה שאני רואה אותה בעיקר בקרב ציבור מאוד מסוים, והרבה הרבה פחות בתוך הציבור שעולה להר הבית. האמירה שממחישה את התופעה שאליה התכוונתי היא- "בניגוד להלכה". האמנם? הרי יש רבנים רבים שמתירים. וכן ההאשמה של מי שלא חושב כמוך כרוצח.

ג. מותר לי להתעצבן הרבה יותר כשאנשים כאלה מביעים בכזו צורה את העמדה שחולקת על דעתי, במיוחד כשהם מאשימים אותי ברצח. אני אדם חי, אני לא מהאו"ם.

ואולי הפוך?מרדכי

בס"ד

 

 

וזה בנוסף לגמרא שאומרת:

"אמר ר' אלעזר שלש דמעות הללו למה אחת על מקדש ראשון ואחת על מקדש שני ואחת על ישראל שגלו ממקומן"

(חגיגה ה' ע"ב)

מזעזעונסי


וואלה, וינטר הפתיעמרדכי

בס"ד

רשימה מגוונת ומעניינת. אומנם בלי עשייה פוליטית, אבל בהחלט אנשי עשייה בתחומם. השאלה אם הוא יצליח לתרגם את זה למומנטום שיעלה את כוחה.

אנשים ראויים - מפלגה הזויההסטורי

המפלגה של וינטר היא מפלגה הזויה.

לא בגלל האנשים - אישית אפשר להסכים או לא להסכים על כל מיני פרטים עם כל אחד מהם, אבל בסופו של דבר, הם אנשים טובים וראויים שעשו והובילו מהלכים חשובים בעם ישראל בשנים האחרונות ובכלל.

יחד עם זאת, הם, מהראשון עד האחרון, עם 0 נסיון בפוליטיקה. הם אולי פוטרים בעיה למצביעים כמו @אריק מהדרום , שמחפשים רק אנשים שלא היו, אבל אין להם סיכוי להצליח. השאלה אינה הסקרים של מחר (ד"ש מבנט סבב א'), אלא תוצאות האמת. אם בגללם הגוש יפול - הזכרון הציבורי יזכור אותם כמו שזוכרים את הרב לוינגר. כחצי יובל היה המנהיג המוביל של כל מהלך ההתישבות מכפר עציון וליל הסדר במלון פארק וכל גוש אמונים - אבל הזכרון הציבורי זוכר לו את נפילת הימין בתשנ"ג (למרות שמספרית זה אפילו לא מדוייק).

אבל גם אם יעברו, גם אם יהיו הפתעת הבחירות, בחינת 'מפלגת הגמלאים' מהדורת תשפ"ו, הם גם יסיימו כמוה - קדנציה, מקסימום שתיים ויתפזרו לכל עבר.

אין שם אחד שאי פעם ישב במו"מ קואליציוני, לא רק בארצי אפילו לא במוניציפלי. איש מהם מעולם לא עמד במקום שבו צריך להימרח בפיליבסטר עד השעות הקטנות של הלילה, בשביל איזו הצבעה קטנונית על משהו שלדעתך בכלל לא חשוב, אבל הוא תנאי קואליציוני לדברים אחרים. וינטר קיבל הרבה החלטות קריטיות תחת אש, אבל מעולם לא עמד מול ראש ממשלה שדורש ממנו להעביר משהו שלא ראוי, כי אחרת לא יהיו לנו תרופות (קרה בצוק איתן). אפשר להמשיך, הרעיון ברור.

כולם ראויים. אם כל אחד מהם חושב שהתחנה הבאה שלו היא בפוליטיקה, שיכנס כסטאז'ר - שיבוא כעוזר פרלמנטרי, כמנהל לשכה של מישהו. מתעקש להבחר - שיכנס כח"כ זוטר. רובם יכולים להשתלב בליכוד, חלקם גם בצה"ד או בעוצמה - שיכנס במקומות הגבוליים ויוכיח שאנשים יצאו להצביע בגללו. שיתחיל בבימים הארוכים בוועדות, ובדיונים הליליים במליאה. שיוכיח שהוא מקדם דברים - בקדנציה השלישית שידרוש תפקידים ושרים.

אני לא קשור למפלגה ולא תומך בהאריק מהדרום

כי הסביבה של וינטר טוענת שהוא רוצה את נתניהו ראש ממשלה.

הוא עצמו נזהר מאוד לא להגיד זאתהסטורי

הקפיד לדבר על ימין ולא על אנשים.

רמזנפשי תערוג

שמוכן לשבת רק תחת ממשלת אחדות שאייזקוט לא ראש הממשלה

ואחרי שאמרתי זאת, היות שהם לא אנשים טיפשיםהסטורי

והם מודעים לשלל הסיכונים, לכשלון שעלול להרשם על שמם ולחוסר הנסיון שלהם -

היפותזה שלי:

דקה ורבע לפני הגשת הרשימות עושים איחוד טכני עם הציונות הדתית, איחוד כזה הוא ווין-ווין. את הטענות על חוסר נסיון פרלמנטרי, דוחים עם הנסיון המוצלח (שגם מתנגדיהם מודים בו לצערם) של סמוטריץ', סטרוק ורוטמן. את הטענות על 'לא מספיק שירות', לא מספיק גיוון' וכו' דוחים עם וינטר, חדד וכו'. את הטענות על לא מספיק חברתי, לא מספיק פריפריה - ללי דרעי, סיגל קורניק וכו'.

רשימה מאוחדת כזאת יכולה לנגוס מאוד בארדן ושות' (שמחוייבים ל'ממשלת אחדות'), וודאי לנטרל את השימוש שלהם בחזי נחמה ואפילו בטרופר והנדל, שקורצים לגבול הדתי לייט. וודאי שהיא תבהיר לפייגלין שהסיפור נגמר.

נ.ב.

לא בטוח שאישית אצביע לאיחוד כזה, אבדוק טוב איפה האנשים שהאצבע שלי מכניסה עומדים מבחינה דתית.

איפה עומד יוסף חאדד מבחינה דתיתאיתן גיל

עופר וינטר הזכיר שם שמים לפני כניסתו לעזה והסתבך עם איזנקוט, וכל צמרת צ.ה.ל.

בהמשך נקשר שמו עם בנט ועם ליברמן, שני חובבי שם שמים ידועים.

ברשימה שהשיק יש כמה שומרי מצוות, אבל רשימה דתית היא לא.

מעריכים שהמפלגה של וינטר תנגוס בסמוטריץ', כי שתי המפלגות פונות לכאורה אל אותו קהל יעד.

סמוטריץ' וחבריו טעו בענק כשזנחו את הנרטיב ה (ציוני) דתי, ורכבו על הימין שמימין לימין.

בזמן הקצר שנותר עד לבחירות הוא יכול לעשות הרבה ולבדל את עצמו מוינטר.

סמוטריץ' צריך לשים בצד את המחלוקות עם הר המור, ועם החרדים, ולרוץ איתם בבלוק טכני כזה ואחר.

החרדי מוטי לייטנר השיק מפלגה ששווה 50 אלף קולות. מעוז שווה 20 אלף קולות, וסמוטריץ' שווה 4 מנדטים ביום טוב.

בלוק טכני כאמור ירחיק את שלושתם מאזורי סכנה. הבעיה היא עם האגו הנפוח, ועל זה אין ולא יהיה מענה מניח את הדעת.

וינטר שמחוייב לבנט ולליברמן, משווק את עצמו כאיש ימין, ואני לא מפקפק בימניות שלו. הבעיה היא שהיא תיסוג מפני שותפות פוליטית עם המשולש בנט-ליברמן-עבאס, וסביר שיחבור אליהם.

אם יתמקד באנשי ימין שלא רוצים להצביע לנתניהו, ולא בחבירה אל בנט וליברמן, וסמוטריץ' ישחק במגרש הדתי, ממשלת ימין טובה ויציבה למשך 4 שנים תובטח לנו.

וגם זאת יאמר, וינטר הקפיד שלא להזכיר אתמול את נתניהו אפילו ברמיזה. היו לא מעטים ששמו לב, והוציאו מסקנה שהוא רוצה להשלים מנדטים לשמאל באופן שייתר את עאבס.

ובמילים אחרות, וינטר שייך לימין, אבל לא לגוש הימין.

אין פה שום דבר חדשמשה

מערערים מישהו אחר (במקרה הזה סמוטריץ', במקרים אחרים זה ג' וש"ס עם מוטי לייטנר) כדי לכפות עליו "איחוד" עם מקומות בכנסת.

(מה קרה בצוק איתן?)משה

אני יודע שזה קורה בפוליטיקה לפעמים, אבל מה קרה שם ספציפית?

גנץ/אייזנקוט/כוכבי ניסו להסתיר מהקבינט מידע קריטיהסטורי

על המנהרות ועוד.

בנט ירד לשטח פעם ביומיים והגיע לקבינט עם מידע, שלא עבר בצינורות המקובלים. לפי הטענות המידע הגיע מוינטר ועל זה אנשי 'המערכת' לא סלחו לו.

(אגב, בדיוק כמו שבסיבוב הזה, אנשי 'המערכת' זרקו על ארז וינר, את זה שלסמוטריץ' היה ידע מהשטח שלא עבר דרכם. כמו שאמר זה יכל להגיע מכל בית כנסת ציוני דתי.)

אני מדבר על "משהו שלא ראוי"משה

הסיפור של המנהרות אני יודע שהמערכת מסמסה ועוד זוכר קריקטורה לועגת של בנט עומד על השולחן על מדים ונשק בישיבת קבינט כשהתקשורת זלזלה בו.

אה, לא זה עניין אחרהסטורי

היה בצוק איתן (ואולי בעופרת יצוקה, כבר לא זוכר) טענות לפשעי מלחמה ולכן איגוד הבריאות העולמי החרים את ישראל ו48 שעות לא נכנסו לארץ תרופות בכלל עד ששכנעו אותם.

במצב כזה לפעמים אין מנוס מלהחליט על נסיגה גם אם היא מסוכנת, או להחליט על המשך הלחימה, בידיעה ברורה שחולים ימותו בגלל ההצבעה בקבינט.

יש כאן רשימה שלמה, שאף אחד מהם וכנראה גם לא מהסובבים אותם, היה צריך לעמוד בפני דילמות כאלו.

ארגון הבריאות העולמי זה עוד סוג של ארגון טרורמשה

אבל בזמן קצר אין הרבה מה לעשות נגדו. בטווח הארוך אפשר יותר. קצת מה שקורה עם איראן והורמוז שבהתחלה היה מכה ולאט לאט לומדים להסתדר.

אירוע ההשקה הנוצץ עלה הרבה כסףאיתן גיל

אני מתקשה להאמין שוינטר שילם אותו מכיסו.

אילן שילוח, ועוד בעלי ממון מהצד השמאלי של המפה מיהרו לברך, ואולי גם הקדימו לממן, אם כן ואם לא- סביר שנדע בימים הקרובים.

קרבתו לבנט מחד, ולליברמן מאידך מבשרת שתכנית העבודה שלו היא ללכת על הראש של נתניהו בדווקא.

מצד שלישי, חברים יש בפייסבוק ולא בפוליטיקה.

הרוב דווקא לא משוזיויק

והוא עלול להפיל את כל הימין

בחור טוב וינטר אבלהטוב

נראה שבשלב הזה יתאים יופי למנהל תיכון

גם חולדאי התחיל כך.

מוקדם מדי לפוליטיקה הארצית.

חכה לסקרים של סוף השבוע בערוצי התרעלהאיתן גילאחרונה

לא פחות מ- 8 מנדטים יתנו לו, כדי ליצור מומנטום.

יראו גם שגוש הימין מתחזק בשנים שלושה מנדטים, ובדברי הפרשנות יאמרו שהוא נכס לימין.

נראה לי אני מצביע וינטררועישםטוב

אני רוצה להצביע בנט, אבל מפחד שהוא יותר מדי יכניס את השמאל. למשל הוא אמר שאיזנקוט

יכול להיות שר בטחון שזה דבר מטורף.

אז אם לא בנט, נראה לי שאצביע וינטר. לא בגלל שאני בטוח שהוא הכי טוב, אלא פשוט כי

יש סיכוי שיהיה טוב. כל השאר - אפילו סיכוי אין להם.

מה שמפחיד אותך בנוכל בנט, זה מה שהוא אמר?!הסטורי

אתה זוכר למה הוא התחייב בפאתוס, בשידור חי רגע לפני הבחירות הקודמות?!

אם לבנט יהיה כח, כשהוא יקים ממשלה שבה אי אפשר להפגיז בעזה בלי אישור ממועצת השורה ויאיר גולן סוגר את כל מי שלא מיישר קו, הבעיה הקטנה תהיה איזה שר יהיה אייזנקוט.

לבנט כבר הייתה ממשלה פעם אחתמשה

ואנחנו נהנים מהתוצאות של ההחלטות שלה כל פעם שאנחנו הולכים לאושר-עד לקנות חיקויים של מונופולים ישראלים או מוצרי חשמל בעודף מ100₪.

בצד הבטחוני הוא היה ביבי פלוס מינוס. רק הטרור החמאסי חייב אותנו לשנות צורת חשיבה. אגב בנט - מרתיח אותי ממש שהוא לא אמר כלום על עסקאות החטופים. לא בעד ולא נגד. כלום. (אבל זה גם ברור למה).

מחילה, ממש לא ביבי פלוס מינוסהסטורי

ביבי עם כל החולשות שלו, תמיד שמר על 'עלה התאנה' של המלצת גורמי הביטחון. בנט החליט להכניס עשרות אלפי פועלים/מרגלים מעזה נגד החלטתם.

ביבי כל השנים המשיך בערי יו"ש את 'כיסוח הדשא' היום יומי של אירגוני הטרור. בנט אפשר לגנץ להפסיק כניסות לערי יו"ש לתשעה חודשים, מה שהביא לגדודי גוב האריות וגל טרור בערי המרכז, שכמותו לא היה שנים.

נתניהו יצא למבצעים בעזה, כשהחליט - בנט היה תלוי בעבאס, שאמר בפירוש שהמבצע יצא רק כשהממשלה נפלה, כי הוא לא היה נותן.

בנט מסר לחיזבאלה שטח ימי מטורף, שנתניהו סירב למסור כל השנים למרות לחצים כבדים.

ממשלות נתניהו חיזקו את יו"ש (גם אם לא מספיק) בממשלת בנט יובשו כל כבישי היהודים ביו"ש.

נתניהו שנים החרים את אבו מאזן שר"י. בממשלת בנט שר הביטחון אירח אותו בביתו ושר הבריאות הבריז מישיבת קבינט הקורונה בשיא הכאוס - כדי לעלות אליו לרגל.

רשימה חלקית...

כן סיפור הפועלים מעזה די שערוריהמשהאחרונה

(אבל אנחנו עכשיו נהנים מהתוצאות שלו עם התרסקות מחירי הדיור, צריך לדעת שדברים כאלה יש להם עוד השלכות לא רק בטחוניות)

בנט טיפל קצת יותר ברצינות בעפיפונים. מה שכתבת על מבצע בעזה כנראה נכון. בנט לא מסר את השטח הימי לחיזבאללה זה היה לפיד וזה היה חלק מהממשלה ההיא.

בנט הביא את מרבה מיכאלה בתור שרה. אני חייב לה הכרת הטוב על הנת"צ בכביש 1 שחסך לי 30-40 דקות כל יום ראשון בבוקר, והיא עשתה עוד הרבה דברים חשובים מהסוג הזה. מה שכתבת על כבישי יו"ש נכון.

בנט החרים את אבו מאזן. מה שכתבת על שרים אחרים - נכון.

נתניהו הרג אותנו עם סגרים ומסכות. בנט שחרר את הכל. אני לא יודע מה איתך אבל יש לי ילד בבית ששילם מחיר מאוד יקר על סגרי הקורונה. ואולי בלתי הפיך. במובן הזה הממשלה שבאה אחריה הייתה הצלה של ממש.

עודד פורר היה שר נפלא, ליברמן הוכיח את עצמו כשר אוצר נפלא ולראשונה הממשלה סיימה את השנה עם מאזן חיובי. זה בתורו עזר לשר האוצר שבא אחריו לעשות את העבודה שלו נאמנה ולהשקיע כספים במקומות שאתה ואני רוצים שישקיעו בהם.

העולם מורכב. באסה.

בנט לא יכניס כלום ולא ינהל כלום,יכניסו אותו וישלטונוגע, לא נוגע

בו. בנט היא איש של דיבורים ולא של עשייה.

בעצם הוא ילד בכיין שמחפש כבוד ותשומת לב, וחושב שהוא עדיין בתקופה שהוא היה עולה על הכסא בגן הילדים וכולם היו מוקסמים ממנו.

מפתיע מאוד שדווקא אתה תומך בבנט.

ביבי תאב שלטון ולא איש ימין…סיעתא דשמייא1

… הצעקה שלו לאחוד מפלגות הימין היא בגלל החרדה של משפחת נתניהו לאבד את השלטון. אף מפלגה לא רוצה שותפות עם ביבי חוץ מסמוטריץ ובן גביר . אם לביבי היה אפשרות הוא היה מתנער לגמרי משני הלצנים הללו והם יודעים את זה, זה לא חדש בשבילם אלה מה הם נצמדים למפלגת הליכוד כדי לשמר את אחיזתם בשלטון כי גם להם אין אלטרנטיבה. השם יברך את גדי בן אסתר ויאפשר סוף סוף שנוי אמיתי במדינת ישראל.

תתעסק בממשלת אוסטרליההסטורי

והנח לנו

גדי בן אסתר יודע לטפל באלאור עזריהאיתן גיל

אבל לא לנהל מדינה שדורשת התמקצעות מסוג אחר.

גדי בן אסתר הוא עוד אדיוט שימושי של מועצת קפלן שלא למד כלום מאפסיותם של חבריו הגנרלים הקודמים בפוליטיקה: מופז, יעלון, אשכנזי, וגנץ.

איזנקוט הנהנה מכריזמה של צנון, ילמד בדרך הקשה שהפנסיה התקציבית המשולמת לו, נועדה בשביל שישב בבית.

ראינו לאן הובילו אותנו בעלי הנסיון….סיעתא דשמייא1

… אנחנו מצורעים בכל העולם., הרתעה אפס ערבים מתנפלים בידיים ריקות על חיילים לוקחים מהם נשק והורגים אותם, מדינה יקרה , עומס מילואים לא נורמלי, בקיצור צריך להחליף שלטון.

אתה כנראה מצורע בכל העולםהסטורי

ולכן החמרת על עצמך ויצאת לא רק מערי חומה, אלא מהארץ כולה.

מדינת ישראל במצב מעולה ומעורר השתאות בכל העולם. מספיק עם הנהי.

אתם המצורעים, העולם הרחיק אתכם לסוף העולםאיתן גיל

מדינה ארורה, אפילו גבול משותף אף אחד לא רוצה איתכם.

שב בשקט ואל תתערב לנו בחיים.

אל תקרי גדי אלא דגינקדימון

שנאמר "בא לי דגנרלי". גנרל בכנסת זה מחזה מרענן שלא ראינו כדוגמתו המוצלחת כבר שנים רבות וארוכות.

גד, בשבילך!! תן כבוד!!!נקדימון

איך השמאל בעצם קורא לונקדימוןאחרונה

מה המילה שהשמאל משתמש בה בשביל המריונטה התורנית? זה גדי גרביים או גרביים איזנקוט?

ערבים: רמת שירותי הרפואה בישראלשנונימי

במזרח אירופה יש תוכנית לימודים באנגלית מיוחדת

לסטודנטים זרים.

תנאי קבלה ללימודי רפואה בחו"ל:

  1. תעודת בגרות

  2. אישור רפואי

  3. אישור מהמשטרה

    במחיר של 10,000₪ בשנה.

    ולאחר 5 שנים וציון מספיק 65 זוכים לתואר - "דוקטור".

האם יש מקבלי החלטות במדינת ישראל שעוקבים אחרי רמת הלימודים באירופה?

מדהים שערבי חוזר מלימודי חו"ל (אנטישמיות חוגגת),

והוא כבר רופא בבבית חולים ומטפל בחיילים שחזרו מהמלחמה.

ומי אחראי על קבלתם?

ואחר כך יבכו שהרופא הוא דעא"ש?

#הרפואה יורדת לרמת עולם שלישי.

באחוזים:

50% מכלל הרופאים הצעירים עד גיל 45 למדו בחו"ל.

85% מ"הרופאים" הערבים למדו בחו"ל.

50% מהרופאים היהודים למדו בחו"ל.

אומנם קופת המדינה מאושרת על החיסכון הכספי,

איזה יופי לנו יש לנו מלא רופאים בחינם.

אבל אנחנו עוד נצטער על חוסר הידע הרפואי -

כי רמת הרפואה באירופה נמוכה.

ונצטער על הטרור הרפואי שהולך להיות כאן.

אולי נפסיק עם השקרים?קפיץ

כל רופא שלמד בחו"ל וחוזר צריך לעבור בחינות הסמכה ישראליות, ככה שבמינימום - הם עומדים בסטנדרט ישראלי

הסטנדרט הישראלי: בחינות הסמכה + סטאזשנונימי

בחינת ההסמכה היא 220 שאלות,

עובר ציון 60%.

מותר לטעות ב40% - שהם 88 שאלות מתוך 220.

1. ^^ מה שהיא אמרה ^^פ.א.
  1. צריך לפתור את מצוקת המחסור העצום בתקנים לתואר ברפואה בארץ. כל עוד אין תגבור ופתיחת אפשרויות חדשות - המצב הזה ימשיך

  2. יש רופאים רבים ערבים מעולים - ויש רופאים ורופאות עוד יותר רבים, יהודים, גרועים, אנטיפתים, לא שירותיים ולא נעימים.

2. הבעיה היא כמובן לא בקבלה ללימודיםקפיץ

אלא בתקנים להתמחות

איך אפשר להגיד דבר כזה? (3)שנונימי

הערבי נולד לתרבות האיסלאם ספג אותה מלידה,

התחנך על ברכיה, אביו אימו סביו סבתו אחייו אחיותיו גייסיו אחייניו וכל החמולה,

מתוך ישראל ומחוצה לה.

השנאה ליהודים גדולה מאוד.

הכרתי ערבים נחמדים מאוד,

שהיו נחמדים לתקופה מאוד ארוכה,

ובסוף התגלה ויצא הנוכל.

ולסיום תדברי עם הרופא הערבי על הפשע והבנייה הלא חוקית והכיבוש - ותגלי ערבי ממוצע פלסטיני שמחכה ליום שיזרקו אותנו לים.

האם אתה מדבר מתוך היכרות אישית ספציפית עם סגלפ.א.

רפואי ערבי, או שאתה מדבר על סטיגמות באופן כללי?

מסיפורים וחוויות מתמשכות שאני שומע סביבי, חברים, משפחה קרובה, אבא שלי במקרה של רופא גסטרו, סבא וסבתא שלי עם רופא המשפחה הקבוע שלהם - מקרים רבים של יחס אישי ומקצועי מעולה וראוי להערכה מצד רופאים ערבים.

דעתך שגויהשנונימי

אני מקווה ומייחל שהעם יצביע נכון בבחירות.

וקולך לא יישמע.

כל רופא שלמד בחו"לנעמי28

חייב לעבור מבחן רישוי קשוח מאוד.

אם אין לו את הידע הוא לא יעבור.

הרופאים שבוחרים ללמוד בחו"ל עושים זאת בגלל תנאי קבלה מחמירים עד בילתי אפשריים בארץ - מעט מקומות ביחס לצורך.

אבל רמת הלימודים עצמה לא בהכרח נמוכה יותר בחו"ל.

ובהחלט יש משרד שמפקח על לימודי הרפואה בחו"ל שמאשר או שולל את המוסדות.

ראינו איך המדינה מפקחתשנונימי

על גבולות המדינה, על יו"ש, על הנגב והגליל,

על שטחי C, על הרשות, על עזה,

על האוהל של חיזבאללה, על גבול ירדן הפרוץ,

על גניבות הרכבים, על הנשק הבלתי חוקי - שם ביו"ש וכאן בתוך ערביי ישראל (ואין שום הבדל ביניהם).

מי מפקח על הרופאים הערבים בישראל?

מי מפקח על הגדוד הבדואי שהבריח במיליונים לחמאס?

מתחת לאף שלנו אין פיקוח.

אז איך נפקח על מה שמעבר לים?

אלה כבר טענות שונות ולא קשורותנעמי28אחרונה

אפשר לטפל בהקלות שנותנים להם בארץ, אפשר להגביר את האכיפה על רופאים שתומכים בפה מלא בחמאס או מתבטאים נגד המדינה.

אבל הטענה שלך על הרפואה בחו"ל לא קשורה.

יש תנאים דומים גם ליהודים שלומדים בחו"ל, אם להם הרמה מספיקה אין סיבה שלערבים היא לא תהיה מספיקה.

אגב דווקא מוסדות שעם השנים לא נחשבים מוכרים ולא מאושרים בארץ הם במדינות ממזרח אירופה, ששם לומדים בדר"כ יותר ערבים.

הבעיה היא לא חוסר ידע אלא איבהנקדימון

כמו שאמרו, רופא מחו"ל עובר בחינות כדי לאשרר את הרישיון שלו בארץ, ולמרות שבהחלט יש הבדלים בין מדינות ואוניברסיטאות עדיין יש רמה משותפת שכולם חייבים להיות בה.

הבעיה היא האם אפשר לסמוך על אותו רופא שימלא את תפקידו נאמנה. זו שאלה זהה ביחס לרוםאים קפלניסטים שחשםו את עצמם בזמן המחאה. האם כאדם דתי, ימני, מתנחל אני אקבל מהם טיפול אמיתי?

זה חוק פרוץשנונימי

שמאפשר לערבים ללמוד ולעבוד כרופא בישראל.

בזמן שיהודים צריכים לבזבז זמן על צבא או לטוס לארץ זרה ללמוד רפואה וגם שם סובלים אנטישמיות וכו'...

וכשאני מעלה את הפצע - אני מקבל תגובות

כמה הסטנדרט גבוהה

ושיש ערבים יותר טובים מיהודים.

ואם זה התגובות שלכם - הבעיה לא תיפתר.

נכון, זה פרוץנקדימון

אבל מה תעשה? איך במדינה תבדיל בין יהודי שהלך ללמוד בחו"ל לבין ערבי? לבין גוי שקיבל חוק שבות? לבין יהודי שעלה לארץ?

האפליה בישראל שהינודים מרבלים בלימודי רפואה היא אכן מחפירה והזויה. לא חושב שיש מישהו שחולק עליך.

אני, אגב, באופן אישי לא הולך לרוםאים ערבים (אלא אם כן זה במיון כשאין לי בחירה). כי אני לא סומך עליהם, כמו שאמרתי. אגב, יכול להיות שהם מקצועיים ברמת הידע, אבל אני לא סומך בגלל האיבה.

לא ראיתי רופא יהודי אחדשנונימי

בכל ארצות ערב,

בכל כפרי הערבים החיים בתוך גבול ישראל,

או ביהודה ושומרון שתיוושע במהרה.

אבל ראיתי רופאים ערבים שיש להם עבודה בישראל, על חשבון רופא יהודי.

ולמה זה ככה?

כי מספרים לנו סיפור שיש רק קומץ ערבים גזענים שבגללם מיליארד ערבים סובלים.

למה אין טיפול בעפיפונים מעזה כעת?ארץ השוקולד

איך זה שהממשלה חוזרת להכלה?

אתה מעורה בפרטים, שותף סוד? יודע שאין שום דיוניםפ.א.

איך לטפל בבעיה?

לא, יודע שלא פרסמו תגובהארץ השוקולד

יודע שטרם המלחמה הרגשנו בנוח בתור אזרחים להלין על הכלה כי הרגיש לנו שמכילים כשלא ראוי, כנראה צדקנו.

למה להניח שכעת אנחנו לא מבינים?

איך אפשר לדעת?נקדימון

כל מה שיש לנו כרגע זה ידיעה אחת בנושא.

מה שעוד ידוע זה שהמדינה כרגע נמצאת במצב היברידי בו מצד אחד שולטים במעל חצי מהרצועה, נמצאים בלבנון, בסוריה וכו'. ומערכת הביטחון הפכה להתקפית אך מחושבת.

ומצד שני, יש יחסים מסובכים עם ארה"ב ויש את הבסיסים האמריקאים בקריית גת ויש סיכולים ממוקדים ויש את המועצה הערבית של טראמפ.

גם יש בחירות על הראש (בישראל ובארהב), ופתאום גם קצת טורקיה. ואיראן שוב מאיימת, וטראמפ הפך לסביבון.

ואנו אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים. אבל לא הייתי ממהר להפוך את עצמי לפרשן פאנל חמור חמורתיים. היום כל פרשן קופץ בראש. ואז מתברר שליהג את עצמנו ואותנו לשווא.

יש כמה ידיעות בנושאארץ השוקולד

יש מציאות שמלמדת על הרתעה שנשחקת.

יש מורכבות במציאות, תמיד הייתה, כמו שהגירוש מגוש קטיף הגיע כתוצאה ממורכבות דיפלומטית ולהבנתנו כאזרחים היה לא נכון ולכן הפגנו בנושא, גם כאן אולי כאזרחים יש דרך ללחוץ בנושא.

חושב בקול, האירוע הזה הוא סיפור של יומיםהסטורי

גם ביומים הללו (וגם בשעות האחרונות) צה"ל תוקף בעזה ומסכל מחבלים. די התרגלנו, אבל נזכיר שלפני שלוש שנים, כל פעם שהחלטנו שאין ברירה ותקפנו מחבל בעזה - מליונים בגוש דן רצו למקלטים. כיום, אחרי כל הטענות וצמצום הליחמה העצימה - צה"ל תוקף ומחסל בעזה על בסיס יום-יומי.

האם באמת ההרתעה נשחקת, או שמא יש כאלו (ששנתיים צעקו בגרון ניחר: "בכל מחיר!!!" הנה, המחיר לפניכם, נמוך בהרבה מזה שהסכמתם לשלם!) שנח להם כרגע להציג שהחזית פתוחה ואנחנו נכשלים?!

לא הבנתי את טענתךארץ השוקולד

המציאות עכשיו טובה יותר מהמצב בערב המלחמה,

אבל האם ההתנהלות שלנו מאפשרת חזרה למצב טרם הטבח?

בטח שההרתעה נשחקת, אם הצד השני יכול לשלוח לעברנו עפיפונים בלי תגובה זה שוחק את ההרתעה כי הרתעה היא שהאויב חושש לנסות לפגוע בנו, אם הוא מנסה כנראה שהוא פחות חושש.

מעולם לא קראתי לבכל מחיר ולכן אני חושב שצריך להבחין בין אלה שקראו לכל מחיר שלא יועילו לכאלה שקראו לניצחון (אדלשטיין, וינטר וכד')

נ.ב. זה לא יומיים, אלא כמעט שבוע כבר, התקיפות ברצועה באופן רשמי אינם תגובה על כך, כלומר, באופן רשמי ישראל אומרת שעפיפונים יכולים להישלח מהרצועה בלי תגובה מלבד ציוצים בטוויטר.

טענתי היא שלא חזרנו למצב של ערב הטבחהסטורי

והנהי בחלק מכלי התקשורת, הוא פוליטי לגמרי

לא חזרנו לערב הטבחארץ השוקולד

חזרנו כמה שנים לפני כן, כך שיש יותר מקום לעצור את ההידרדרות לשם חס ושלום.

אכן, הרבה מהתקשורת צבועה ומוטה פוליטית

מחילה, זה ממש לא היה המצבהסטורי

מהגירוש עד הטבח, בד"כ תגובה ישראלית היתה ירי על דיונות או מקסימום על מפקדות ריקות, אחרי שדאגנו שהמחבלים יברחו.

ירי לחסל מחבלים, וודאי מחבלים בכירים - הוביל אוטומטית לירי על גוש דן. 'עמוד ענן' התחיל, כי חיסלנו מחבל בדרג שהיום מחסלים כמה כאלו בשבוע. אנחנו שולטים במעל חצי מהרצועה ויש אזור משמעותי בשליטת צה"ל בין האויב לאזרחים.

האם אנחנו במצב אידיאלי? ממש לא, זה לא מה שאני טוען. שנתיים טרללו כאן מדינה, רוב כלי התשקורת, כל האופוזיציה וארגוני מחאה עתירי ממון, עם "להחזיר את החטופים בכל מחיר", אז בסוף הממשלה לצערי הרב נשברה והמחיר אמנם נמוך בהרבה ממה שאותם כלי תשקורת דרשו לשלם - אבל כן, המגבלות על פעולותינו, הן חלק מהמחיר.

אבל לא, ממש לא חזרנו. מצבנו בעזה לא אידיאלי, אבל הכי טוב מאז הגירוש.

אבל הירי לחיסול מחבלים לא קשור לעפיפוניםארץ השוקולד

באופן מוצהר לפחות, כך שבאופן מוצהר כאן אפילו לא תוקפים דיונות בתגובה

אז היום שר הביטחון הורה להגיבהסטורי

הלוואי שכך הוא הורה גם מציאותיתארץ השוקולד

נגלה בקרוב כנראה

היו עפיפונים מאזארץ השוקולד

נתנו 3 ימים לגוף ששמו על עזה לטפל בזה, אחרת יממשו את האיומים, נחיה ונראה

איני יודע את סדרי העדיפויותהסטורי

אבל נראה לי פשוט, שהעפיפונים אינם נושא לעצמם, אלא חלק מהמאבק באויב העזתי.

המאבק נמשך כל הזמן, גם היום (ואתמול ושלשום וכל יום) צה"ל חיסל מחבלים ותחמושת בפעולות יזומות.

האם זה מספיק? ממש לא. לצערי הרב מאבק האופוזיציה המופקרת וכלי התשקורת ל'שחרור החטופים בכל מחיר!' הצליח חלקית. אמנם הממשלה הצליחה לצמצם את המחיר, אבל חלק מהמחיר שכן שולם זה הנסיגה מאיזורים שכבר שלטנו בהם והפסקת הלחימה העצימה.

במידה רבהמשה

חלק מהשלכות הנסיגה זה פרוייקט הזרבוב: אם ניסוג משטח שעלה לנו בדם אנחנו נהרוס אותו ואז לא יהיה כואב לחזור וגם לא יהיה להם לאן לחזור.

הנושא הוא אם אתה מגיב כשהוא פוגע בךארץ השוקולד

לא משנה אם זה עפיפון, רובה או מסתנן, אם אתה מכיל אז ההרתעה נשחקת

לקח לי זמן להגדיר - ההתעקשות שלך היאהסטורי

על מרדף אחרי היתושים, הרבה יותר חשוב להשקיע את המשאבים בלייבש את הביצה.

כמובן - הדרך הטובה ביותר לייבש את הביצה, היא גירוש העזתים עד האחרון. הדרך המסובכת יותר היא כיבוש השטח, הקמת ממשל צבאי ומעבר של כוחותינו מבית לבית עד איסוף כל הנשק וחיסול כל המחבלים.

לצערינו בגלל שלל אילוצים, אנחנו עובדים היום עם יד קשורה ומגבלות בין לאומיות קשות. גם במסגרתן יור חשוב להשקיע את המשאבים בחיסול האויב וגדיעת כוחו, יותר ממרדף אחרי עפיפונים.

אחת הטעויות שאפשרו את הטבחארץ השוקולד

היא החשיבה שאפשר לייבש את הביצה ולא לטפל ביתושים, נתניהו החליט להתמקד באיראן כדי לייבש את הביצה של חמאס, אבל הנשק של חמאס היתושים הספיק לפגיעה משמעותית.

אי אפשר להתמקד רק בביצה ולא לטפל ביתושים.

הלכת רחוקהסטוריאחרונה

הביצה אינה אירן, הביצה היא הערבים שביננו.

כרגע צה"ל פועל נגד הערבים הללו (ואכתוב שוב: פועל לא מספיק, בגלל אילוצים מדיניים שהגורם המרכזי להם הוא קמפיין החטופים!), לא מאפשר להם להתארגן ולהתעצם.

אחח איפה השמאלנים של פעם שהיו שולחיםנוגע, לא נוגע

לעזה עפיפונים של אהבה. רק באהבה ננצח.

וינטר חברו הטוב של בנט יציג את מפלגתו ביום שלישיאיתן גיל

לא חסרים רסיסי מפלגות במגזר הציוני דתי, אבל בניגוד לפייגלין ומעוז- מתמודדים סדרתיים, וינטר נחוש לעזור לחברו הנוכל, להוריד את סמוטריץ' מהכביש.

דעתי השלילית על סמוטריץ' היא מן המפורסמות, אבל בהשוואה לוינטר הוא עולה עליו עשרות מונים.

וינטר, קצין התקפי בכל רמ"ח איבריו, חטא בחתרנות נגד מפקדיו ועל רקע זה נבלם קידומו הצבאי, ובהמשך נשלח הביתה, ובצדק.

וינטר בשליחות הנוכל לכאורה מסתער על הבייס של סמוטריץ' שמצבו בסקרים אינו מזהיר- בלשון המעטה. 20 אלף מצביעים מתנדנדים שיעברו מסמוטריץ' לוינטר, אין בהם די כדי להכניס את וינטר לכנסת, אבל יש בהם די והותר כדי לשלוח את סמוטריץ' הביתה, ולהוסיף 4 מנדטים לקבוצת אייזנקוט, בנט, גולן, ועבאס, ובכלל זה מנדט להרכיב את הממשלה הבאה. ממשלת שמאל מלא מלא.

סמוטריץ' לא ישיב מלחמה. סביר להניח שיאסוף את חניכיו, כולל אלה שמתרוצצים כאן, ויאמר להם: פנים אל פנים, מלב אל לב, ובאהבה ננצח.

וינטר מתחייב ללכת עם גוש נתניהואיתן גיל

יש פה מישהו שמאמין לו?

נו, באמת אפשר להתנגד להתמודדות של וינטרהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י' באלול תשפ"ו 22:39

בלי להצדיק את גנרלי הקונספציה.

וינטר עשה בצוק איתן את המוטל עליו, ודאג שלדרג המדיני יהיה מידע מהשטח, שלא עובר דרך המסננת של גנרלי הקונספציה - הרמטכ"ל בני גנץ, סגנו אייזנקוט וראש אמ"ן כוכבי.

יש חשיבות להיררכיה פיקודית, אבל במדינה דמוקרטית יש יותר חשיבות לכך שהממשלה תוכל למשול. זה גם החוק במדינת ישראל (כמו בכל מדינה שאינה בשליטת חונטה צבאית) - "הצבא נתון למרות הממשלה".

אם היה מישהו כמוהו, בכל המעגל של מקבלי המידע בליל שמחת תורה, מישהו שמבין שחובת הקצונה להודיע לדרג המדיני, כנראה הטבח היה נמנע כולו או לפחות חלקו.

העובדה שגנרלי הקונספציה לא אהבו קצין שדואג שלדרג המדיני יהיה מידע שלא עובר דרכם, אינה לרעתו, אלא להפך. העובדה שהם בחרו שלא לקדם אותו, זהה לאיומים על הנגדת בכלא, להשתקת התצפיתניות ולשאר כיבוי אותות האזהרה. כבר וועדת ארגנט העירה על התרבות הארגונית הזאת ומאז נקבע בפירוש שמותר וחובה להעביר מידע לדרגים גבוהים.

העובדה שגם כשהיה צריך תגבור, תוך כדי לחימה קשה הרצי חסם אות הגנרל שהכיר הכי טוב את גזרת עזה ולא מינה אותו לפקד על אחת האוגדות הלוחמות ובהמשך לאלוף פיקוד דרום - היא בושה וחרפה.

כל זה לא אומר שהוא מתאים לפוליטיקה. המחשבה של אנשי צבא, אם הם הובילו בצבא, התחנה הבאה היא הובלה פוליטית, נובעת מראיית מנהרה. פוליטיקה ועשיה מדינית היא מקצוע, שצריך ללמוד אותו.

אם הוא באמת חושב שהתחנה הבאה שלו בעשיה למען עם ישראל היא בפוליטיקה - שיכנס כח"כ זוטר דרך אחת הרשימות, שילמד מלמטה את העבודה, שיוכיח שהוא באמת מצליח שם, בקדנציה השניה או השלישית יוכל להיות סגן שר או יו"ר וועדה ואם יוכיח כמה שנים של הצלחה, יועמד באופן טבעי בראש.

אני עדיין מקווה, שחבר טוב יצליח ללחוש לו באוזן שחבל, שיעזוב את העיסוק בפוליטיקה. אם לא יכנס למגמנה הפוליטית, בעז"ה בממשלה הבאה שר הביטחון בצלאל סמוטריץ' יוכל למנות אותו לאלוף פיקוד דרום, כהכנה לרמטכ"ל הראשון שקורא בשם ד'.

וינטר רוצה פוליטיקה כדי לסגור חשבונות עם יריביםאיתן גיל

להערכתי, חברו הנוכל מריץ אותו כדי לשרוף מנדטים קריטיים לימין, ועתודה נוספת לצד הנדל, ארדן, מעוז, גנץ, ועוד שמות שקשה לזכור את כולם. כולם רוצים לנגוס בימין וכל אחד מסיבותיו.

מצד שני לא בלתי אפשרי שנתניהו דוחף אותו למירוץ כדי לנגוס בסמוטריץ' ולאלץ אותו לרוץ עם בן גביר.

אתמול שמעתי שסביבת נתניהו הולכת על הראש של בן גביר, ולשם כך גייסה למערכה את עמית סגל.

לפי סקרים מאתמול, וינטר לוקח שני מנדטים מש"ס, שניים מבן גביר, ואחד מסמוטריץ', שמוריד אותו אל מתחת לאחוז החסימה.

וינטר כשליחו ושלוחו של בנט, לכאורה, אמר דברים לא פשוטים על נתניהו, אבל לך תדע, האויב שלך אתמול הוא האוהב שלך מחר.

בניגוד לבן גביר, סמוטריץ', דרעי, וגולקנופף, שלא שירתו בצבא, ולמצער לא בשרות משמעותי, על וינטר קשה יותר ללכלך.

לנתניהו הערמומי והמתוחכם נמאס מ"השותפות הטבעיות" שמיררו לו את החיים, כל אחת בדרכה. כתבתי על זה בהרחבה בשרשורים קודמים.

בשבועות האחרונים הוא מדבר יותר ויותר על ממשלה רחבה, כאשר כוונתו מן הסתם לרוטציה עם איזנקוט, ועם הנוכל המקרטע בסקרים שיוצע לו להצטרף במחירי רצפה.

הבחירות יתקיימו בעוד כחודשיים ומשהו, ועדיין לא נאמרה המילה האחרונה.

אתה רוצה את סמוטריץ' בלשכת שר הבטחון, כאשר נתניהו רוצה אותו ספון בביתו מול המחשב. מטבע הדברים, מישהו משניכם יאכל את הכובע.

כמה פתטי אפשר להיות, כדי לחשוב שנתניהו רוצה רוטציההסטורי

עם אייזנקוט?! להעריך שבגלל שהיה מורכב עם השותפות הטבעיות, הוא מעדיף בקבינט את אלו שהיו אופוזיציה בתוך הממשלה בתקופה הכי מורכבת של המדינה?! שהוא רוצה את אלו שכל משפט שאמר בקבינט, הדליפו לנחום ברנע בצורה שמוציאה אותו רשע?!

הוא מדבר על ממשלה רחבה, כדי להחזיר לליכוד מצביעים שקונים את הסיפורים של ארדן, טרופר ודומיהם. מבחינתו זה ווין-ווין, הוא יחזיר לליכוד מצביעים שהמפלגות שיצביעו להן, עלולות ללכת עם השמאל, ואם בגלל זה ימניים יעזבו אותו - זה יהיה לשותפות הטבעיות.

אני לא טוען שדבריו הם שקר מוחלט, ברור שהוא רוצה ממשלה רחבה, מי לא רוצה. הרבה יותר קל לרה"מ בממשלה רחבה, בה לא כל גולקנוף+טסלר+מעוז או גלנט+אדלשטיין, יכולים להפיל הצעות של הקואליציה. יותר מזה, ברור שהוא מייחל לאיזו כנף שמאל בקואליציה, כמו שעשה תמיד עד שהחרימי אותו, כדי שיהיה את מי להאשים בחולשות שלו. בקדנציה הזאת כולם רואים שכל השותפות וגם רבים מהליכוד דרשו להתעלם מהמפוטרת שהושארה בהוראת בג"ץ, ורה"מ המשיך להכניס אותה לישיבות קבינט כשאין מישהו אחר להאשים...

לגבי בן גביר - יתכן שבאמת הגזים עם הקשיים שעשה לקואליציה, כולל ההתפטרות למראית עין, שכמעט הביאה לדינמיקה שהיתה עלולה להפיל את עם כלביא. אבל, כאחד שעוקב אחרי סגל, אני בכלל לא משוכנע שהוא 'עובד' אצל רה"מ.

לענ"ד בניגוד לרה"מ סגל באמת מתעב את בן גביר ובאמת רוצה ממשלת אחדות, כמו שבאמת תומך בוועדת חקירה שעמית ימנה ב'התייעצות' עם סלברג...

נתניהו ישמח לרוטציה עם איזנקוט והוא ראשוןאיתן גיל

כעבור שנתיים, באוקטובר 2028, פחות משלושה חודשים לפני העברת השרביט לקמלה, או דומה לה, הוא יפרוש ויותיר את הזירה לאיזנקוט, ובלשון לואי ה- 14: אחרי המבול.

אתה אומר שהוא מייחל לכנף שמאלית, ואתה צודק, כי כאמור בן גביר הגזים, אבל לא רק הוא. סמוטריץ' לא היה שה תמים, ולא יהיה. עם 4-5 מנדטים שמנבאים לו הסקרים הוא ימשוך את נתניהו עד לקצה אם לא יקבל את תיק הבטחון, וכבר היו דברים מעולם בכנסת היוצאת, ולכן הדעת נותנת להציע תיק זה לאיזנקוט עם 22-24 מנדטים, תמורת ראש שקט.

למה הדבר דומה, לעובד שמירר את החיים למעסיקו לפני שעזב, ואחרי שעזב הוא רוצה לחזור, ומבטיח שמעכשו הכל יהיה בסדר. לא יהיה!

ושוב, נתניהו לא מאמין ל"שותפות הטבעיות" שלו, לאף אחת מהן. לצד זה אפשר מצידו לפתוח דף חדש בתנאים מסויימים, שאחד מהם יהיה לגבש הסכם קואליציוני עקרוני, כבר עכשו, בכפוף לתיקונים פה ושם לאחר הבחירות, שיגזרו מתוצאות האמת.

יאמר לזכות נתניהו שהוא לא ממהר להרים ידיים, והוא מאמין באמת ובתמים, שחמאס יפורק מנשקו במהלך החודשים הקרובים, וכך גם המשטר האירני שקורס לתוך עצמו. את הקרדיטים הוא רוצה לשמור לעצמו בדברי ימי ישראל.

לגבי המפוטרת מיארה, היא מחזיקה בהרשאה מטעם בג"ץ להוציא את נתניהו לנבצרות, שתוקפה יפוג עם השבעת הכנסת החדשה, לכן הוא מתאמץ שלא להרגיז אותה- בינתיים.

אם הייתי מקבל שקל, על כל פעם שהערכת שנתניהוהסטורי

יעביר את השרביט - הייתי עשיר. נתניהו לא אחד שבונה על להעביר למישהו, הוא משוכנע שהוא גדול מהרעיון.

לגופם של דברים, הצרות שאייזנקוט עשה בחודשים הספורים שהיה בממשלה והנזק שגרם לניהול המלחמה - היו יותר ממה שכל האמסלמים והגולדקנופים עשו ביחד 4 שנים.

נתניהו מכהן בראשות הממשלה בפעם השישיתאיתן גיל

והוא מתמודד על הכהונה השביעית.

והוא בן 76.

את הבחירות הקודמות הוא לא לקח בהליכה, והפעם נקודת הפתיחה שלו קשה יותר.

פחות משהוא חושש מן היריבים שלו, הוא חושש מהשותפים שלו.

אם הוא לא יעביר את השרביט, השרביט פשוט ילקח ממנו, והוא ישאר עם הרעיון, ועם הספרים שהוא יכתוב.

לחזור על שקר, לא יהפוך לאמתהסטורי

נתניהו לא חושש מהשותפים יותר מהיריבים. זה שתגיד את אותו משפט בעשר וריאציות לא ישכנע אותנו בנכונותו.

וודאי שבאופן טבעי נתניהו יסיים יום אחד טת תפקידו, אבל הוא ממש לא האיש שיפרוש מרצונו.

אה, הכרזות על תם עידן? קח:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Dig_pGqwozOk&ved=2ahUKEwiHiO3XjLmWAxU9VkEAHfMtLYkQwqsBegQIFhAB&usg=AOvVaw0fnep701pVaGAVh9kayKvI

מעולם לא אמרתי תם עידן נתניהואיתן גיל

אבל אף אחד חא יכול להמלט מגיל 120, ויש כאלה ש- 120 שלהם חל מוקדם יותר

הבעיה המרכזית הייתה שביבי היה פחדן מכדי לבעוט אתנוגע, לא נוגע

את הרצי הלוי וכל אלו שלא דיווחו לדרג המדיני אחרי כמה שבועות ולמנות אנשים ראויים.

אם וינטר באמץ יעשה את הטעות, ובגללו לא תהיה ממשלת ימין, וכל התיקונים שאמורים לקרות בכנסת הבאה ידחו או יתבטלו (וגרוע מכך)- הנזק שהוא יגרום רב על התועלת שהוא הביא בכל שנותיו כקצין מצטיין.

וגם אם הוא ירוץ ויעבור וגם סמוטריץ' יעבור ותהיה ממשלת ימין- זה עדיין מראה שמחוץ למערכת הצבאית הוא לא יודע לשקול סיכונים בצורה נכונה.

מה כבר שווה את הסיכון לרוץ לבד ולא להיות משוריין אצל סמוטריץ'? מה הוא כבר ישנה שסמוטריץ' בעצמו לא מנסה לשנות? כמה קולות הוא כבר חושב שהוא יכול להביא מחוץ לגוש הנוכחי? הרי בסוגיית גיוס חרדים הוא לא ניצי אלא פרקטי, אז הוא לא יקח קולות משמעותיים מארדן והנדל וכל אלו.

ובמיוחד אם באמת סמוטריץ' יחזיר אותו לצבא בתפקיד ראוי, שם הוא יתרום הרבה יותר. אבל נראה שאחרי שהוא יצא לאור הזרקורים הוא כבר לא רוצה לחזור. ואם הוא זה שיפיל את ממשלת הימין או קרוב לכך, הוא גם לא יוכל לחזור.

לפקד ולנהל זה שתי יכולות דומות אך שונותנקדימון

במיוחד בכל הקשור למערכות המדינה.

ואני לא מבין איך גם אדם כמוהו לא קולט את זהנוגע, לא נוגע

ומפיל את עצמו ואת הימין איתו, אם אכן הוא יעשה את הטעות.

ביבי: שבעה באוקטובר לימד אותי שלמדינה שלנו יש צבאאיתן גילאחרונה

ולא להיפך.

וינטר נזרק מהצבא, ועכשו מנסה להתקדם בפוליטיקה שדורשת התמקצעות מסוג אחר.

וינטר הוא תואם אפי איתם, אותן טעויות ואותה טרגדיה פוליטית.

נתניהו של אחרי השבעה באוקטובר למד מטעויות שלו ושל אחרים, ובעט החוצה את הרצי, ואת רונן בר, וחליווה, ועוד כמה מוחות עקומים והזויים.

אם הציבור הדת"ל לא ילך שבי אחרי החלילנים מהמלין, וינטר ופייגלין, תהיה לנו גם ממשלת ימין טובה ומבטיחה, וגם חברה בריאה יותר.

הטור של עמית סגל על בן גביראריק מהדרום

מה אומרים? מזדהים?

כוונתו אינה רצויההסטורי

המטרה (הלא מוסתרת) של סגל בטור הזה, היא להוציא את 'עוצמה' מאיזור הלגיטימציה, כדי לאלץ ממשלת שיתוק, שתקרא 'אחדות'.

כיוון ששתי המשימות הקריטיות לקדנציה הקרובה, שההשלכות שלהן הן מצד אחד המשך ההתבססות של עם ישראל בארצו ומצד שני טבח ח"ו בכל עוטף יו"ש הן:

  • המשך הלחימה הסזיפית בכל החזיתות וההתישבות במלא רוחב ארצינו

  • המשך תהליך החזרת השלטון לעם באמצעות נבחריו, מידי החונטה המשפטית-פקידותית.

מוכרחים שהקואליציה הנוכחית תמשיך, למרות ביקורת מוצדקת על חלק מחבריה, לדוגמא הרעש והצלצולים שבן גביר משקיע בהם המון במקום להעמיק את ההישגים האמתיים שיש לו.

ב"ה בשום סקר הקואליציה הנוכחית משיגה 61אריק מהדרום

לפי פילבר כןזיויק

זה גם לא נכון, אבל גם את היה נכוןהסטורי

נזכיר שלפי הסקרים, פרס תמיד ניצח, קלינטון ניצחה את טראמפ ובריטניה נגד הברקזיט...

אמתאריק מהדרום

יש סוקרים הזויים ומנותקים שנותנים גם לממשלה הנוראית הזאת 61 מנדט.

לא לדאוג גם לסוקרים ההזויים והמנותקים כי תכף מגיע וינטר להושיע את ישראל ולהוריד את סמוטריץ מתחת לאחוז החסימה בעז"ה וגם החרדים כורתים ברית עם אייזנקוט.

יוצא שנכון לכרגע אין מה לדאוג.

איך אני אוהב שנאהנקדימון

כמדומני שלא הם המנותקיםהסטורי

או לכה"פ בפעם הקודמת, לא הם היו המנותקים...

לפני 4 שניםאריק מהדרום

היה ארוע נדיר שמרצ ובלד לא עברו חסימה וזה אף סוקר לא צפה וזה מה שהקנה לנתניהו את ה64 מנדטים.

לא הייתי מחזיק מאף סקר כעתארץ השוקולד

כי מי שמתלבט לא בהכרח יצביע כמו מי שענה,

יתכנו שינויים גדולים

אני חושב שיותר קל להשיג הישגיםמשה

תחת שקט, מאשר תחת רעש וצלצולים.

אבל זה נכון שזה יותר מורכב בבחירות.

מאוד פשוטמרדכי

בס"ד

הנקודה המרכזית של הטור היא שלטענת סגל, בו גסיר עושה למדינת ישראל נזק בעולם - ולכן אסור שהוא יהיה שוב שר. לטענה הזאת בן גביר ענה לו בצורה שלדעתי נכונה וזה שגם מפעל ההתיישבות לא מתקבל יפה בעולם, אז זו סיבה לעצור אותו?

פוליטקאים שעושים נזק אפשר וצריך להחליףאריק מהדרום

מפעל ההתיישבות זה משהו אחר לחלוטין שאני לא מבין איך זה בכלל עולה לכלל טענה.

אסבירמרדכי

בס"ד

סגל הרחיב והסביר אתמול בפגוש את העיתונות שיש דברים שגם הוא מוכן לשלם עליהם מחיר בינלאומי והביא לדוגמה חיסול מחבלים בעזה ובניה ב-E1 (שזה הקשר להתיישבות-שגם היא פוגעת במדינת ישראל בזירה הבינלאומית). אבל הוא אמר שעל אירוע המשט לעזה וסיכת חבל התליה זה לא משהו שמבחינתו צריך לשלם עליו את המחיר.

אם נבחן את הטענה הזאת, נראה שגם פה בסוף בן גביר צדק. בבוקר המשט האחרון, שנערך ממש בסמוך לארוויזיון, סגל פרסם באינסטגרם שלו "ההטרלה של חיל הים: השמיע את "מישל" לפעילי המשט הפרו-פלסטינים". בפועל מאז המשט הזה - נעצרו המשתים לעזה (ואם משהו רוצה להגיד שזה בגלל תנאי מזג האוויר - בשנה שעבר היה משט גם ביולי). האם זה בגלל ההטרלה של השייטת שהמשמיעו את מישל, או דווקא מה שקרה עם בן גביר?

בפועל אנחנו רואים שגם ההתנהלות הזאת של בן גביר (שבאה לידי ביטוי גם בסיכה, גם ברעיון התנינים) בסוף מביאה את התוצאה הרצויה. הוא משדר שבעל הבית השתגע - וזה עובד יותר מכל דיפלומטיה אחרת שניסו לעשות בדרך.

אז עמית סגל חושב שבניה ב-E1 ובעפרה זה שווה את הפגיעה בייחסים הבין לאומיים, ובן גביר מותח את הקו האדום שלו במקום אחר. בסוף זה הסיפור. עמית סגל יודע להסביר לחברים שלו בארה"ב למה בניה ב-E1 זה חשוב, ואם הוא ממש ירצה הוא גם יצליח להסביר להם איך צעד אחד קיצוני עצר פגיעה עקבית בריבונות של מדינת משראל, או איך סיכה מסכנה על דש חולצת השר הובילה לכך שאויבנו יבינו שבעל הבית השתגע, וכבר פחות שווה לפגוע באזרחי ישראל.

אתה חושב שבן גביר צדק כי יותר לא היו משטיםאריק מהדרום

אולי היה עדיף משטים על פני נזק דיפלומטי של הטרלות? מה שעמית סגל טוען שאנחנו משלמים מחיר דיפלומטי כבד מידי כשיש לנו טרול כשר בכיר, לדעתי הוא צודק אבל לא זו הסיבה שאני רוצה אותו ואת כל פושעי ה7.10 מחוץ לחיים הפוליטיים אם לא בכלא, אבל בטח לא בעמדת מקבלי החלטות.

איני חסיד גדול של בן גביר ובאמת הייתי מעדיף שיתמקדהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י' באלול תשפ"ו 14:38

יותר בעשיה ופחות ביח"צ,

אבל ספציפית לגבי ארועי שמיני עצרת תשפ"ד - בן גביר הוא אחד האנשים שפעולותיו בשנה שלפני, נגד כל ה'מערכת', הצילו חיים באותו יום. שמעתי בפירוש ראיון עם אדם מאחד ממושבי העוטף, שהוא ובנו, עם האקדחים שהיו להם בזכות הרפורמה של בן גביר חיסלו מחבלים והצילו את עצמם ואחרים.

מעבר לכך - גם ברמה המינסטריאלית, כל העדויות מעידות שהמשטרה שתחת אחריותו, תפקדה כמצופה ומעל המצופה באותו בוקר, לעומת כוחות אחרים שכשלו לחלוטין.

לא יודע מאיפה הבאת את העניין המיניסטריאליאריק מהדרום

תבדוק את העובדות, לפני שאתה הופך אנשים להסטורי

'פושעי ה7.10'.

  • ב6:42 כשבצבא עוד לא הבינו מימינם ומשמאלם, מפקד המחוז במשטרה הכריז 'פרש פלשת', בזכות זה הוקמו מחסומים רבים שמנעו את המשך התפשטות המחבלים ובמיוחד זכור המחסום ביד מרדכי, שהציל גם את הקיבוץ הסמוך (שרובו ניצולי שואה) אבל בעיקר מנע את הגעת המחבלים צפונה מקו זה, בדרכם לאשקלון ומשם למרכז.

  • השוטרים בנובה, שבסה"כ היו אמורים להכווין תנועה ולפקח, נלחמו בגבורה, והצילו מאות רבות.

  • גם בשדרות רוב הלחימה שמנעה את כיבוש העיר היתה של המשטרה (יחד עם אזרחים).

  • יש עוד מקומות, תבדוק

בגדול - המשטרה (חוץ מיחידות מאוד ספציפיות) לא זאת שאמורה להלחם במחבלים. בתנאים שהיו המשטרה עשתה מעל ומעבר

אני לא הופך אותם לפושעי 7.10אריק מהדרום

הם הפכו את עצמם, ולא זו בלבד שהפכו את עצמם גם זרקו אחריות מעצמם ולא התפטרו ב8.10 שזה חמור יותר ומשכו את הממשלה עד הנה להוסיף חטא על פשע.

אבל לא לדאוג, כשם שמרצ ובלד לא עברו חסימה כי הם היו מפורדים אז מהעבודה ומהרשימה המאוחדת כך יקרה עכשיו גם לימין כי הימין מתחלק באיזה 7-9 מפלגות קטנות שמגרדות את אחוז החסימה ובזכות זה ממשלת הדמים הזו תיפול ולא תשוב לשלוט.

היידה וינטר, תוריד על סמוטריץ את המים, צריך עוד מפלגות ימין וחרדים חסרי אחריות, בא לי גם לפתוח מפלגת ימין אבל אני חושש שאבחר לכנסת.

אל תדאג, לא תבחר...הסטורי

הבעיה שהרבה פעמים הוא עושה נזק מיותרadvfbאחרונה

יש לו התייחסות מאוד לא לויאלית למערכת וזה בעייתי.

הבדיחה של עמית סגל על הערבי שרצה להצביע כהנאhamedinai

שעמית סגל תקף את איתמר בן גביר והביא בדיחה על הערבי שביקש להצביע למאיר כהנא,

הוא פספס את הנקודה המרכזית: דווקא הבדיחה הזו חיזקה את עוצמה יהודית.

כי אם מסתכלים על העובדות והמספרים היבשים בלבד ב-4 השנים האחרונות (2020–2024):

* פער בנפגעים: ברצועת עזה נהרגו פי 56 יותר ערבים מאשר ביהודה ושומרון (יו"ש).

* שקלול לפי אוכלוסייה: כשמנרמלים את הנתונים לפי גודל האוכלוסייה, הפער קופץ יחסית לרמה של פי 86 לטובת עוצמה קטלנית יותר בעזה.

מהו ההבדל המרכזי בין שני התאים השטח הללו?

בעזה בוצעה התנתקות מלאה ונעקר נוכחות צבאית ואזרחית ישראלית, בעוד שביהודה ושומרון לא הייתה התנתקות ונשמרה השליטה והאחיזה בשטח.

היחידים שהתנגדו למהלך ההתנתקות באופן עקבי, ללא זיגזגים, פשרות או "שטיקים" פוליטיים, היו אנשי עוצמה יהודית — והנתונים בשטח מוכיחים את חזונם.

מה הבדיחה לא כתבתזיויק

זה מה שכתב עמית סגלhamedinai

<נזכרתי בבדיחה על הערבי ששקל להצביע כהנא, האב הרוחני של בן גביר, "כי הוא היחיד שהבטיח לטפל בערבים".>

לא מצחיק אבלזיויק

הכרת הטוב - מפרשת "כי תבוא" ועד ימינוhamedinai

הכרת הטוב – מפרשת "כי תבוא" ועד ימינו

בפרשת השבוע, פרשת "כי תבוא", אנו פוגשים את מצוות הביכורים. מביא הביכורים עולה לבית המקדש, מניח את הטנא ואומר דברים המביעים תודה על יבולי הארץ. על הציווי "וְאָמַרְתָּ אֵלָיו" מסביר רש"י את היסוד העמוק שבמצווה זו: "שֶׁאֵינְךָ כְּפוּי טוֹבָה".

מצוות ביכורים מלמדת אותנו שמידת הכרת הטוב אינה רק מחווה נימוסית, אלא חובה מוסרית ואמונית ראשונה במעלה – הן כלפי ה' על שנתן לנו את ארץ ישראל, "אֶרֶץ זָבַת חָלָב וּדְבָשׁ", והן כלפי בני האדם הפועלים למען הכלל.

חיבור זה בין תורה, ארץ והכרת תודה מזמין אותנו להתבונן גם על המציאות הביטחונית והחברתית בימינו:

* תרומת ההתיישבות לביטחון: תושבי ההתיישבות ביהודה ושומרון עומדים בחזית היומיומית ושומרים בפועל על גבולות המדינה. נוכחותם מהווה שכבת הגנה מרכזית המרחיקה את האיומים מריכוזי האוכלוסייה הגדולים במרכז הארץ.

* לקחי העבר: האירועים הביטחוניים לאורך השנים, ובפרט הניסיון הכואב מאז פינוי היישובים ברצועת עזה, המחישו את החשיבות הביטחונית של אחיזה בשטח ואת המחיר הכבד של נסיגה ממנו.

* אחדות וחיזוק הקהילה: הכרת הטוב כלפי העושים במלאכה ליישוב הארץ והגנתה היא ביטוי לערבות הדדית.

פרשת "כי תבוא" מזכירה לנו לנצור את המתנה שקבלנו – את ארץ ישראל – ולא לקחת כמובן מאליו את אלו המשקיעים את חייהם בשמירה עליה ובבניינה.

אולי יעניין אותך