ספרדיה עם אשכנזיאת פניך אבקש
אני ספרדיה משני הצדדים.
לא ראיתי את עצמי אי פעם מתחתנת עם אשכנזי.
היה לי קשר אחד כזה וכשלא יצא אז אמרתי לעצמי "טוב אולי זה בגלל שהם לא מתאימים לי כי...".

זה קצת מביך אותי לומר את זה, היו פעמים שפסלתי הצעות בגלל זה. אם זה המראה, האופי, הבית העתידי שיכול להיות, המאכלים... כל ההוויי הזה....

אממה, יש הצעות שנשמעות טוב. באמת טוב. חלקן אני פוסלת מסיבות שלי, אבל כשאין סיבה מהותית לפסול?
אני מוצאת את עצמי מתלבטת לכאן או לכאן ובאמת לא יודעת מה לעשות. אני לא רוצה לצאת עם מישהו והכל יזרום ויהיה טוב ואני אדע שזה זה, אבל יהדהד לי בראש כל הזמן "הוא אשכנזי". אני ממש חוששת מזה.
ואין לי בעיה נגיד לשמוע את ההפך. שמישהי אשכנזיה מתלבטת על ספרדי.. מבינה לגמרי.

אני מתנצלת אם מישהו לוקח ללב. תבינו שזה משהו עמוק אצלי.

תאירו את עיניי.
היום זה לא מאוד משנהאריק מהדרום
היות ורוב מי שגדל בארץ כבר ספג מנטליות ישראלית, להגיד שהמנטליות של הבית לא השפיעה עליו? כנראה שלא אבל השאלה מה דומיננטי, יש אנשים רוב הילדות שלהם אצל חברים שלהם, אחי לא יכול לסבול אוכל אשכנזי וגדל עם תימנים ומרוקאים.
מנטליות ישראלית= אשכנזית.סתם 1...
לא נכוןנפשי תערוג
דווקא המנטליות הישראלית היא פחות אשכנזית
לא מסכים. היוםסתם 1...
אפילו הספרדים לא יודעים מה הם היו.
לא לבוש, לא מנהגים דתיים, לא פסיקת הלכה, לא מוסדות חינוך ולא מנטליות וכו'...

אם תרצה להביא דוגמאות או לבחון אותן לבד תיווכח.
גם האשכנזים, זה לא מה שהיוק"ש
בציבור הדתי לאומי, אף אחד לא מתלבש כמו שאבותיו התלבשו באירופה, ההברה בה אנחנו מדברים (חוץ מכמה זקנים) היא ספרדית (לא מדויקת, אבל הרבה יותר ספרדית מאשכנזית). האופי של האנשים (כמובן שיש הבדל בין אחד לשני) הוא סה"כ איזהשהו שטאנץ ישראלי, שממש לא דומה לאופי של העולים מפולין, הונגריה או רומניה לפני מאה שנה, אופי של יקה (יוצאי גרמניה) מי זוכר בכלל.
בחלק מהקהילות החרדיות עדיין הבדלי האופי בין המוצאים נשתמרו, אבל גם שם, זה מאוד חלקי - למשל בישיבות המכונות 'ליטאיות' שולט סגנון מסויים, שכולם ישרו אליו קו, למרות שאצל הרוב, זה לא היה הסגנון והאוירה.
אגב, קוד הלבוש, המקובל היום בישיבות הליטאיות והועתק לספרדיות-חרדיות, הוא ממש לא הסגנון העתיק של האשכנזים. לפני כמאה שנה, החליט הסבא מסלובודקה, להחליף מהלבוש המסורתי ללבוש מודרני, מתוך מחשבה שזה יחשיב יותר את הישיבות ויעצור את הבריחה להשכלה. עד אז כולם לבשו מעילים ארוכים (אולי דומים לסגנון החסידי). גם הכובעים ברובם (יש תמונות) היו מאוד שונים.
אין מה להשוות ...סתם 1...
נכון - התרבות האשכנזית הושמדהעוקר הרים

בעוד שחלקים מהתרבות הספרדית כן עברו לארץ

מה שהושמד בעקבות השואה איננו חלק מהדיון.סתם 1...
הקהילות הספרדיות שעברו לארץ נמחקו מנטלית בין על ידי האשכנזים ששרדו והמנטליות האירופאית בין על ידי ה"ספרדים" מהמזרח. צפון אפריקה נמחק כליל ותימן בדרך.
אתה מכיר את המקבילה הספרדיתסתם 1...
של ה"קיגעל"?
שכוייח- נהפכה להיות מילה כללית בעוד "חזק וברוך, מסגיר את מוצאך.
פסיק רישא, למעיישה, מתכוון וכו'- ברור לשנינו באיזו הברה קראת את זה.

על זה אני מדבר לא על מחקר בדבר זהות כפרים כאלו ואחרים.
על מה שאני טוען אין מחלוקת המחלוקת היא כיצד לנהוג מכאן ואילך.

איפה הזכרתי תרבות מערבית? ג'ינס וחולצה אמנם לא ספרדיות ולא אשכנזיות מבחינה דתית ועל זה כלל לא דיברתי. אם ברצונך להסב את הדיון להשפעות תרבות המערב גם על האשכנזים וגם על הספרדים לזה אינני נכנס כאן. השואה לא חלק מהעניין, שוב.
אני לא מכיר בתי כנסת טוניסאים וכו', אולי נכנסת לעומק המעברות שהקים השלטון הפולני כאן לספרדים ומצאת בודדים כאלו.

ההשוואה אפילו לא מתחילה.
מה? בתי כנסת טונסאים, מרוקאים, פרסיים וכו'גוונא
יש למכביר. התוודעתי אפילו לבתי כנסת של תתי קהילות כמו צפרו ממרוקו, ג'רבה מטוניס ועוד. חלקם גם שמרו על העיצוב האדריכלי המקורי.
מסכים שבשנים האחרונות מכים על חטאסתם 1...
וחוזרים לשורשים ויש יכולת לחזור לשורשים.
השאלה על האדריכלות היא- האם חוץ מהאדריכלות נשאר משהו מהעבר?

כמה מניינים אומרים "יראו עינינו"? וכו' וכו'...
יראו עינינו? יותר מדי לצערי גוונא

וכן, הרבה מעבר לאדרכילות. וזו לא תופעה רק מהשנים האחרונות (אך מסכים שנראה שהיא מתעצמת יותר בעידן שאחרי הרב עובדיה זצ"ל, אם לשם כיוונת).

ממה שאני מתרשם טוניסאים (אולי באופן הכי בולט), מרוקאים ועוד קנאים מאוד לגבי מנהגם. ו"פולמוסים" ערים קיימים מדי חג ומועד על המנהג ה"נכון" (בקרב בקיאים בהלכה). תשעה באב אגב זו דוגמא מצויינת (נחם, זמן הנחת תפילין, ברכת כוהנים, הנחת ספר תורה על ספסל נמוך ועוד).

עם זאת, אציין שרק לאחרונה שמעתי באוזני מפי אחד מגדולי הדור של הציבור הספרדי שטען בכאב שהוזנחו הרבה מאוד מנהגים מקוריים של הציבור הספרדי לטובת מנהגים זרים פחות מדויקים ומבוססים. ואף ציין שפנה אליו גדול דור אשכנזי שתמה בפניו על הציבור הספרדי בדיוק בנק' זו.

מסכים איתך וכבר הערתי שזה תהליך שחוזר וניעורסתם 1...
בשנים האחרונות, הוצאות ספרים מחודשות מכתבי יד, חידוש מנהגים וחזרה- כמה שניתן למנהגים שנעזבו שלא בכוונה. מי ייתן והכל יחזור על מקומו.
מי ייתן ותהליך איחוד הגלויות ימשיךעוקר הרים

אחרת נהיה פה מאות שבטים שימשיכו לשאול - קיבלתי הצעה מיוצא שטוטגרט האם ללכת על ההצעה למרות שהמוצא שלי הוא מקהילת פפד"ם?

מה עם בנות צלפחד? 12 שבטיםסתם 1...
מנטליות שונה ולגיטימית ועוד תמיד היו. זה לא בהכרח רע להיות שונים. רע זה לכפות תרבות זהה על הכלל.
לא מדבר על לכפותעוקר הרים

מדבר על תהליך טבעי שקורה כשהקהילות מתערבבות ובלתי אפשרי להחזיק בכל חילוקי המנהגים והתרבויות.

ולא זכור לי שבתורה מדובר על שבט יוצאי כורדיסטן ושבט יוצאי פולין הקונגרסאית.

לא יודע מה המקבילהעוקר הרים

אבל במאפייה הקרובה לביתי מוכרים לשבת לחוח, זלוף, קובנה (וגם קיגעל).

בבית הכנסת האשכנזי שאני מתפלל בו שומעים יותר חזק וברוך מאשר שכוייעח (גם אני לרוב אומר כך).

אני מכיר כמה בתי כנסת תוניסיאים לא במעברות - אלא שהוקמו ב-30 השנים האחרונות. אצלי ביישוב, לדוגמה, יש.

אנחנו מדברים בהברה ספרדית ורוב הלימוד נעשה בהברה ספרדית חוץ מכמה מושגים ספציפיים (אני לדוגמה אומר רק מתכוון במלעיל. פסיק רישא ולמעשה אני אומר בהברה ספרדית וכך רוב חברי).

עולם הלימוד הליטאי אכן השתלט על שיטת הלימוד. אבל מדובר בשיטה שהייתה גם באירופה במיעוט ובעיקר פה בארץ זכתה לפרסומה הנרחב. יש לזה כמה סיבות, אף אחת מהן היא לא אשכנזיותה - כאמור היו כמה וכמה שיטות לימוד באירופה.

השלטון שהיה פה לא היה פולני בשום מובן. הוא דיכא כל תרבות שאינה ישראלית. הזיכרון הישראלי שכח את העליות ממזרח אירופה שהגיעו למעברות. היחס לתרבות שלהם היה בדיוק כמו היחס לתרבות המרוקאית.

אתה בהחלט דיברת על תרבות מערבית - לאכול בידיים הוא לא תרבות צפון אפריקה יותר מתרבות עיירות פולין. סגנון הדיבור שלנו לא קרוב יותר לפולין מאשר לצפון אפריקה. כל הדברים האלה נכנסו עם התרבות המערבית, לא האשכנזית.

סיכום מדוייק של הנושאנוטה שמיים
לא מסכים. אין מה להשוות סטטיסטית. השינוי מאוד מאוחר אם בכללסתם 1...
למה?ק"ש
אתה מכניססתם 1...
פרטים של סוג וגודל הכובע לעומת שוני טוטאלי שפשוט מחק סממנים שלמים. השלמה שהיו הולכים בה, המוזיקה, שירת הבקשות שכמעט והוכחדה, נוסחי תפילה, פיוטים, מנהגי אכילה
בקיצור, כל רוח החיים הספרדית נמחקו מתוך מדיניות מכוונת.

אגב, ההברה הספרדית היא המדויקת לדעת חלק ניכר מהפוסקים ומסתבר שכך ראשונים עיקריים היו מבטאים את הגייתם כמו רמבם.
לא רק גודל הכובעק"ש
רוב הפיוטים שהיו נאמרים בגולה לא נאמרים היום גם אצל אשכנזים, בציבור הדתי לאומי כמעט נעלמו לחלוטין, בציבור החרדי יש כמה 'שמורות טבע' כאלו.
תקרא בספרים של 'מכון מורשת אשכנז' למשל, איך הם מנסים להחיות את המנהגים, סדרי התפילה, הפיוטים ואפילו ה'קיטל' של יוצאי גרמניה, שמנהגם נדחק מפני ה'אשכנז' של היום.
אגב, גם רוב מתפללי 'ספרד' בציבור הדתי לאומי, הם נינים של מתפללי אשכנז. אלא שהרב נריה, בצעד גדול לקראת הספרדים (שהיו אז מיעוט קטן), קבע את 'נוסח ספרד' שבהרבה דברים דומה לספרדי יותר מלאשכנז - כנוסח של ישיבות בני עקיבא. בהמשך, הרב גורן קבע נוסח זה (בשינויים קלים) כ'נוסח אחיד לצה"ל. (למרות שהספרדים היו בקום המדינה 13% מהאוכלוסייה).

שינויי מנהגים התרחשו תמיד, מכל מיני סיבות הסטוריות.
מה זה מנטליות אשכנזית?עוקר הרים

הידעת שבאירופה לפני השואה חיו 11 מיליון יהודים בעשרות תרבויות שונות שהרבה מהם לא התחתנו אחד עם השני?

התרבות הישראלית היא לא התרבות היקית, לא הפולנית ולא ההונגרית.

התרבות הישראלית מכילה רכיבים מסוימים מכל הגלויות, והרבה ממנה הוא פשוט תרבות מערבית...

אינני מדבר על אשכנז בפרטסתם 1...
אלא על תרבות אירופאית אל מול תרבות מזרחית ומערבית(צפון אפריקאית).

ברור לי שלהכליל רומנים, עם פולנים, הולנדים, בלגים וצרפתים וכו' כאשכנזים זו הכללה שלא מן העניין אך זה רק בדקויות.
אל מול התרבות המזרחית והמערבית (צפון אפריקאית) ההכללה ניתנת להיאמר.

לאכול עם הידיים זו לא ברבריות אלא תרבות שונה. לשמוע כלי נגינה ומוזיקה שונה זו תרבות שונה לא ברבריות וחוסר טעם, להתלבש בצורה שונה זה לא אמור להיקרא "לא מקובל" כשמדובר בקהל שלם, סגנון דיבור והתבטאות שונה לא אמורים להיחשב כ"לא מנומסים" אלא קוד דיבור שונה (תראה מה היו עושים לרב עובדיה כל שבוע בדרשותיו עקב סגנון ההתבטאות שלו, ישב כתב ושמע את כל בשיעור וחיפש את מוצא פיו שלא נחשב מקובל, זה סגנון דיבור לא חוסר נימוס) וכו'...
אתה מדבר על תרבות מערבית, לא אשכנזיתעוקר הרים

רוב יהודי אירופה חיו בכפרים ועיירות במזרח אירופה וממש לא הכירו את התרבות המערבית. גם להם היו את השפות שלהם (שהוכחדו בכח על ידי בן גוריון, במיוחד האידיש), את המנהגים שלהם (שרובם אבדו בחורבן הקהילות בשואה), את התרבות שלהם (שרובה חרבה בשואה), את  סגנון החיים שלהם (כנ"ל).

וגם בצפון אפריקה היו רבים שחיו בערים והכירו היטב את התרבות המערבית. התרבות והמנהגים של צפון אפריקה רובם אבדו בעלייה ארצה, אבל עדיין השתמרו הרבה יותר מהאשכנזים.

קח לדוגמה את הנוסחים - כמה נוסחים אשכנזים אתה מכיר? אני מכיר בתי כנסת מרוקאים, תוניסאים, ירושלמים, עיראקים. אני לא מכיר לעומת זאת רומנים, פולנים, בולגרים, וכדו'. בפולין עצמה היו יותר יהודים מכל יהדות צפון אפריקה והמזרח. היו שם עשרות נוסחים שונים. כיום כל מה שאני מכיר זה נוסח אשכנז ונוסח ספרד (שגם הם עם מנגינות ישיבתיות/ קרליבך ולא עם המנגינות המקוריות).

אלא אם כן בעיניך תרבות ספרדית זה לאכול עם הידיים, לדבר בבוטות, ולהתלבש בג'לביות. ואז צריך לומר שגם התרבות האשכנזית היא לאכול גפילטע פיש עם הידיים, לדבר בהומור יידישאי מתובל בפסוקים ובדיחות עוקצניות וללבוש בגדים בלים וארוכים.

ממש לא חשוב, יש רבים וטובים כאלו שחיים באהבה ואחוה שלום ורעוק"ש
כמובן, כל עוד שאת בתודעה כזאת - לך זה לא ילך, לא כי יש בעיה אמיתית, אלא כי הנבואה תגשים את עצמה. כדאי להשתחרר מזה, זה סתם מצמצם לך אפשרויות.

בעבר, זה היה מאוד לא מקובל. אבל, גם מצד האמת, לא היה הרבה איפה להפגש, כאשר גרו בשכונות לפי ארצות מוצא והכל היה נפרד לגמרי. היום, ב"ה, מכירים - גרים באותם שכונות, לומדים ביחד, משרתים בצבא ביחד וכד'. מאוד מומלץ לבדוק לגופו של בחור ולא להיות מוטרדת מהשאלה מאיזו ארץ בגלות סבא/ סבא רבא שלו הגיעה לפני עשרות שנים.
אם המידות שלו טובות תחטפי אותו . גם אני חשבתיהיכונו
כמוך פעם היום אני יודעת שטעיתי. זה יכול להיות מושלם
למה את יודעת שטעית?את פניך אבקש
סליחה שלא עניתי בגלל הצום. טעיתי כי היו לי סטיגמותהיכונו
שאשכנזים הם עדינים מידיי וכאלה והלוואי שהייתי יודעת אז מה שאני יודעת היום .
היום יש הרבה אשכנזים עם מאפיינים ספרדיים ולהפך.סתם 1...
כדאי לבחון כל אדם בצורה פרטנית, לאחר מכן את משפחתו וכו'.
זה לא משנה מה אנחנו חושביםהלוי מא
רק את ולבך מכריעים בסוגיה כזו.
רק אומר שגם אני ספרדי נשאתי לאשכנזיה וזה הדהד לי בראש עם עוד חוסר התאמה ואנו גרושים כבר שנתיים.

חשוב להקשיב ללב

אל תקשיבי לנשמות הטובות שמדברות על עם ישראל וקיבוץ גלויות כי לפי מה שאת מתארת את לא בנויה לזה.

אחותי ספרדיה שנשואה לאשכנזי באושר כי זה קסם לה והיא מסתדרת יופי עם זה.

כל מקרה לגופו
מסכימה עם דבריך!+mp8
רק את יודעת אם זה מפריע לך ועד כמה.
עם כל הכאילו ישראליות- יש דברים שמוטבעים בבן אדם ובמשפחתו, וכמעט לא ברי שינוי.

יש כאלה שזורמים עם זה בכיף- יש כאלה שזה ממש מפריע להם.
אם את מהאחרונים- אז אולי זה באמת לא מתאים לך.
האמת?את פניך אבקש
הלב רוצה לנסות. מאוד.

הלב גם מאוד חושש.
וגם השכל קצת עוצר...
נישואין הם לא ניסוי וטעיה לכי בדרך הסלולההלוי מא
אולי בסופו של דבר זה חלק מעבודת המידות שלי?את פניך אבקש
לסמוך על ה׳ שהוא מכוון לי את הטוב? גם אם זה בצורה של עדה שונה?
ואל תביאני לידי ניסיון ולא לידי בזיוןהלוי מא
מה זו השטות שכתבת?
זה לא ניסיון. זו בחירה שלי אם ללכת על זה או לא.את פניך אבקש
לכי על זה... רק אל תשכחי שעלייך לכבדהלוי מא
את האשכנזי המסכן שיצא איתך בשביל תחושת ההנאה המסוקרנת שלך.

זו החלטה גם עליו ולא רק עלייך
סבבה אז שיהיה מסכן. בחירה שלו.את פניך אבקש
מכיר מקרים הפוכיםק"ש
משפחה שכשאחת הבנות התחתנה עם ספרדי -
האמא שלא היתה מסוגלת להכיל את זה, בכתה מצער ובושה. כשאחרי כמה שנים, הבת השניה, זאת שהתחתנה עם 'אשכנזי טוב ועשיר' התגרשה, אחרי זוגויות מאוד קשה,האמא הודתה שהיא שמה לב לדברים הלא חשובים (כדוגמת מאיזו ארץ הגיע הסבא רבא) ולא למי הבן אדם...

כמדומני, שכל מיני דברים שתיארת בעבר על החוסר מוצלחות של הנישואין שלך, ממש אינם תלויי עדה.
צודק יש יוצא מן הכללהלוי מא
אבל אם מפריע לה שלא תכריח את עצמה
זה לא יוצאים מהכלל - זה אלא שלא עושים כללים משטויותק"ש
אם האופי מפריע, שבאמת לא תתחתן עם מישהו אם אופי 'אשכנזי'. גם לי ברור, שלא הייתי מתחתן עם משהי עם אופי של עדות מסויימות.
אבל, מה שחשוב זה האופי, אצל רבים וטובים, אחרי שנים בארץ, אפילו עולים חדשים בעצמם, כבר סיגלו אופי ישראלי. בוודאי כשמדברים על כאלו שכבר שניםצשלושה - ארבעה דורות בארץ.

לכן, בודאי שהיא לא תתחתן עם מישהו שמפריע לה. בוודאי שלא 'תכריח את עצמה' להתחתן עם מישהו שצפריע לה. מסכים שכל 'להכריח את עצמה' - הוא מתכון לכשלון. אבל, כדאי, אם באמת רוצים להתחתן, להשתכנע מבפנים, עוד לפני שפוגשים בחור ספציפי, שיש דברים שהם פשוט שטויות!
אל תשכח שבאותה נשימה כתבתי על אחותיהלוי מא
מוזר לי תמיד חשבתי שהאשכנזים לא רוצים להתחתן איתנוכלה נאה
יש כמה כאלה ויש רבים אחריםק"ש
עבר עריכה על ידי ק"ש בתאריך י"א באב תשע"ח 10:13
ב"ה הדברים הללו הולכים ויורדים.

(אגב, בציבור החרדי, שלפי התגובות את משתייכת אליו, זה עדיין יותר תופס. אבל, ב"ה גם שם זה יורד..
כידוע, כשהרב דב כהן, הגיע לרב שך זצ"ל וביקש לביתו את הבחור הטוב ביותר, הרב שך, בלי להתבלבל, שלח לו את הרב יהודה עדס שליט"א)
כן, רק שהרב דב כהןחצי שליש

הגיע מבית ומנטליות אמריקאית. שם מאז ומעולם הסתכלו הרבה פחות על ההבדלים הללו חיוך

הלואי והיה יורד בציבור החרדיכלה נאה
עוד לא מכירה ספרדיה עם אשכנזי אלא אם יש לה נכות כלשהי. וזה מגעיל
התפלאתי ליראות התלבטות כזאת מצד ספרדיה
שתי אחיות של אמא שלי לא חרדים. ונשואות לאשכנזים וזה יפה ליראות את זה.
בעלי חושב שאשכנזי מרויח שמתחתן עם ספרדיה מבחינת אוכל ובלעבוסטית.
ולספרדי יהיה קשה אשכנזיה שהן יותר מפונקות. לא יודעת אם זה נכון...
"יהדהד לי בראש 'הוא אשכנזי'"נוטה שמיים

(אמנם לא קשור לפורום, אבל צד את עיני)

תרגיל דמיון מודרך: נסי לדמיין כאילו את אשכנזיה שכותבת משפט כזה על מרוקאי\תימני\הודי\אתיופי.

תגלי שמשפט כזה יישמע רע. רע מאוד.  התגובות פה יהיו פחות רכות ומכילות.

רק מעיד על מוסר כפול בחברה הישראלית בכל הנושא העדתי.

פשוט תזכרי שאשכנזים (איכס!) יכולים להיות גם מושא לגזענות, וגם להם יש רגשות אנושיים...

הפוךסתם 1...
לדעתי, היא מרשה לעצמה לכתוב זאת כי היא יודעת שכל 'אשכנזי' מצוי לא ייעלב ממילה של ספרדי. הרי בסופו של דבר העניין מושרש בתרבות ש'אשכנזי' ו'ספרדי' זו מערכת יחסים שבה ברור מי מעל מי לצערינו.

אם, כדבריך, היה נכתב הפוך היו ספרדים שהיו דורשים, בצדק לדעתי (ואינני ספרדי- גילוי נאות אבל מכה על חטא ביחס של המדינה לספרדים ולעוד עדות), את כבודם. אבל זה נעשה בגלל כל התרבות החברתית שכבר הושרשה כאן. זה דיון מאוד מעניין אבל אני לא בטוח שהפותחת רוצה אותו כאן.
בדיוק,הנצחת מצב שכבר לא קיים כמכשיר לגזענות "כשרה" ולגיטימיתנוטה שמיים

כל אשכנזי שגדל בחברה ספרדית מכיר את היחס הזה מקרוב... פוגע וגזעני לא פחות..

אבל כמו שאמרת זה לא קשור , אני מצטער על הסטיה מהדיון...

זה בסדר גמור. מבינה את מה שאת אומרתאת פניך אבקש
קיים ועוד איך. אני זוכר,סתם 1...
לא סיימתי כל כך מזמן וזה עדיין ככה, איך היינו עומדים בישיבה התיכונית בכל קדיש, איך כל חזן היה מתבטל לרוב והיה מתפלל בנוסח "אחיד" שהוא בעצם ספרד- חסידי אשכנזי, גם בימי שני וחמישי.

בהיבט כללי חברתי ולא פנימי דתי אתה צודק שהשתפרנו ברוך ד' אבל בהיבט הדתי לא. נישואים מעורבים כאלו ואחרים לאחר שכבר הפכנו את כולנו לאחידים במנהגים ובדעות זו לא ראיה.
נו,ובישיבה התיכונית שלי (איזור הפריפריה) ככה בדיוק רק הפוךנוטה שמיים

לא יודע אם אתה מדבר על המגזר החרדי או לא, אבל אני מנסה לומר שיחס כזה מקבלים שני העדות האחד מהשני, רק שמהצד הספרדי זה לגיטימי לחלוטין, ולמרות שאני וחברים ספרדיים על אותו סטטוס ומעמד, עם אותם הזדמנויות בחיים, עדיין בגלל שסבא רבא של איזה מישהו חי במעברה עדיין היחס הזה מונצח, עם מוסר כפול וצבוע, שמאפשר למילה "אשכנזי" להפוך למילת גנאי, ומצופה מאשכנזים להבליג ולשתוק על אמירות גזעניות ומעליבות שבצד השני היו מזדעקים עליהם.

@את פניך אבקש, מחילה,ממש לא נוגע אלייך אישית..

לצערינו זה לא "איזה סבא רבא של מישהו" בלשון המעטה.סתם 1...
לא חרדי כלל, אני זוכר בשיעור א-ב כשעוד לא עמדתי על דעותי כמו היום ובחורים התחילו לצאת. הנושא הזה עלה בחדרים ובינינו. היו לא אחד ולא שניים שפסלו על זה, היו המון סטיגמות, החל מעצבניים, קמצנים וכו' ... ועד לזה שההורים לא יראו בעין יפה.

רוצה לעצום עיניים, עצום. יש עוד הרבה עבודה, אבל מסוג שונה אם בכלל.
לאחר שמחקנו תרבות קשה להחזיר השאלה מה עושים מכאן. הרבה אשכנזים מתפארים בזה שבניהם ובנותיהם התחתנו עם ספרדים, אבל אלו לא ספרדים אלו מה שמכונה "משתכנזים".

החל בציציות בחוץ, כיפה קטנה בזוית הראש ופסיקת הלכה מתוך משנה ברורה. אדם צריך להיות נאמן למסורתו. אשכנזי יהיה אשכנזי וספרדי ספרדי.
מחיקת התרבות לא קשורה לשסע העדתינוטה שמיים

הכור היתוך הבולע תרבויות שציינת, אמנם הורכב מאשכנזים, אבל מחק לא רק תרבות מזרחית, אלא גם את תרבות השטעטל והיידיש האשכנזית שנמחקה בשנות ה50, זה לא אשכנזים שמחקו תרבות ספרדית, זה אידיאולוגיה ציונית אלימה שמחקה כל מסורת מימי הגולה..

גם אשכנזי עם נוסח אשכנז צריך היום להיכנע ל"נוסח האחיד" במוסדות השונים, לא רק הספרדים.

וכן, גם התקדמנו לכיוון הספרדים, ומחקנו לדוגמה את ההברה האשכנזית העתיקה והשורשית שלנו בשביל אידיאל "כור ההיתוך"

בקיצור, יש שסע בין האידאולוגיה הציונית למסורות, לא בין אשכנזים לספרדים.

(ובישיבה מקבילה לשלך מרכלים על אשכנזיות, על זה שהם צהובים, וחנונים, ויזרקו איזה בדיחת שואה אחת או שתיים...) 

אין בכלל מה להשוות ועליות מקבילות של יוצאיסתם 1...
אירופה ויוצאי אפריקה והמזרח יוכיחו.
את אלה שלחו למרכז ואת אלה שלחו למעברות בדרום ועוד. ללא שום תנאים עבודה, כסף וכו'.
אני לא מוכן שההתאבדויות, פירוק הבתים ועוד מרעין בישין גזעניים חד משמעית שהיו מנת חלקם ירבצו על מצפוני.
בצירוף מקרים יוצא דופן אותם ציונים אידיאולוגים שציינת היו אשכנזים, מטריד משהו.
אתה חוזר על אותו דבר אבלנוטה שמיים
לא אמרתי שלא הייתה גזענות מחרידה ונפשעת כלפי הספרדים. רק שהיום, כשההזדמנויות שוות, והגזענות האמיתית מאחורינו(תוציא את החרדים מהדיון) יש מוסר כפול, ולמרות שמשני הצדדים יוצאות אמירות מעליבות רק צד אחד לגיטימי, רק בגלל שפעם הייתה גזענות חד צדדית. וכן, גם אשכנזים נפגעו תרבותית (גם אם לא כלכלית) מהאידאולוגיה הציונית.
אז זהו, לאחר מה שהיהסתם 1...
כיום לנפנף ב"אין אפליה יותר אז נגמר" זה לא נכון והתייפיפות שיא.
על העדפה מתקנת שמעת? (לא אומר שצריך כזו כאן ואיך לעשות אך משום מה היה נח לזנוח את השלב הזה כאן) וחכה עד שהשד של הדלי"ם יתפוצץ, עוד חזון למועד.
וכיום על אתיופים? בניגוד לעליה הרוסית שהייתה? לא מזכיר לך משהו?
ספרדים גם גזענים כלפי אתיופיםנוטה שמיים

והפליה מתקנת זה צביעות מערבית שמנציחה לנצח פערים.
אם אנחנו עם אחד אז אנחנו עם אחד, שיכול לכבד ולצחוק על השני באותה מידה, הפליה מתקנת היא לא תשובת משקל, היא בעצמה שיא שיאים של התייפיפות, "אתם בתכלס דפוקים אז נפרגן לכם ביחס מועדף כי אתם לא יכולים בלי זה"
כולנו יהודים עם אותה מהות, וצריך להתייחס אחד לשני כאחים, שיכולים גם לצחוק אחד על השני בחיבה הדדית.
טוב...סתם 1...
לא נכוןעלומה!

אנחנו ספרדים וכשהגענו לארץ קבלנו עלינו מנהגי ארץ ישראל, לא צריך להידבק לעבר וזה לא אמור לשנות שום דבר, אם יציעו לי בחור שכנזי שלא דבוק למסורת שלו באדיקות לא יהיה אכפת לי לצאת איתו, מה ההבדל כבר? כולם ישראלים בסופו של דבר

את יודעת מה הם בדיוק "מנהגי ארץ ישראל"?סתם 1...
אינני יודע איפה ראית כאן הדבקות לעבר או למה הגבת. נראה לי שהתבלבלת בשרשור או בתגובה.

ציצת בחוץ זה "מנהג ארץ ישראל"? נראה לי שאת לא למדת על הנושא אם בכלל.
היה לא מזמן שרשור על ציציות בחוץק"ש
אולי בצמ"ע, זה ממש לא תלוי בשאלת אשכנזים-ספרדים
תלוי גם תלוי. גם בעוד דברים כמובן אבל בעיקר תלוי בזה.סתם 1...
אינני מדבר על פסיקה- ידועים דברי מרן, הרמבם ועוד פוסקים ספרדים לגבי ציצת בחוץ עם כל הבגד.

ומאידך פוסקים אשכנזים שהכניסו ציציות וכו'.
אלא למה שנתפס כיום והשתרש לאורך הזמן כמנהג ספרדי- ציציות בפנים לגמרי
לעומת אשכנזי- ציציות בחוץ.

הרבה ממה שתיארת כאן, זה לא פער עדתי אלא פער בין הישיבהק"ש
להרבה בתים, גם אשכנזים.
והשתלטות שיטת הלימוד האשכנזי היא עוד דבר, תודהסתם 1...
על התזכורת.
כמובן שגם לזה התכוונתי כשאמרתי שבתוך הציבור הדתי, חרדי ובכלל קיימת ה"גזענות" במלוא כוחה בין במודע בין בשוגג ושלא במודע. מה שהושרש הושרש.
שיטת הלימוד הזאת קודם השטלתה על האשכנזים...ק"ש
גם בישיבות האשכנזיות לפני מאה שלושים שנה לא היתה שיטת ר' חיים ור' שמעון. הרבה גדולים ללא אהבו את זה שר' חיים מבריסק חידש שיטת לימוד. בפעל, כיוון שהיא היתה מוצלחת, היא השתלטה (או לפחות נתנה את חותמה) גם על הישיבות של המתנגדים לשיטה, במעגלים הולכים ומתרחבים.
(אגב, בהרבה מהישיבות התיכוניות ואפילו חלק מההסדר, הלואי שהיתה איזשהי שיטת לימוד, בפועל מדדים אכשהו, עם קריאת גמרא והסברתה)
לכן אמרתי שגם להפך הייתי מבינה, כי אני באה משם ואני שוב מתנצאת פניך אבקש
אם מישהו נפגע...
מדהים מה שהיה כאן כרגע. תודה.סתם 1...
אני בדיוק כמוך מהצד השני.ענבל

בס"ד

הודעתי לכל העולם ואשתו שאני לא מוכנה להתחתן עם ספרדי. בדוחק אמרתי שאני לא אפסול על זה הצעות אבל הוא יצטרך להיות מאד משוכנז כדי שאצליח לנהל איתו קשר.

יש אנשים שיכולים, יש לי אחות שנשואה לספרדי, אני לא הייתי מסוגלת לחיות איתו יום אחד. 

זה באמת תלוי בך. אני כן בעד לנסות פעם הצעה שנראית טוב רק כדי לבדוק אם זה לא סתם פחד אבל אם את מרגישה שאת ממש נרתעת מזה אז עדיף שתדבקי באנשים מהסוג שאת מחפשת.

אני לא רואה הבדל בין לבקש מישהו עם בגרות מלאה ורצון עתידי לעשות תואר לבין לבקש מישהו מהעדה שלי. מבחינתי שניהם פרטים טכניים שלי אישית היו מפריעים.

סופר לייקהלוי מא
יפה מאוד, רק את מכירה את עצמך ולכן אם מפריע לך זה לגיטימיסתם 1...
לגמרי, אין קשר לגזענות הכל תלוי מניע.
בכללי אני לא חושב שיש לקרוא להעדפות עדתיות גזענותהלוי מא
לא מהצד האשכנזי ולא מהספרדי
יש כאמור אנשים שזה לא מפריע להם( יותר ארץ ישראלים) ויש שזה מפריע.

נישואין כפי שכתבתי הם לא משחק ויש לבחור בן/ת זוג שנראה בעיני. אין העדפה עדתית שונה מהעדפה לגובה גיל מראה מידות או השכלה.

הכל פרמטרים אישיים
לפי הסגנון שלך, אל תאמללי אשכזי.סודית
תתחתני עם ספרדי - את יודעת שזה מה שמתאים לך
זה ממש לא לאמללאת פניך אבקש
אני רוצה לבדוק אם הוא יוכל להרחיב את לבי,
אני רוצה לבדוק אם אני מסוגלת.
אולי זה הכל בראש.

לכן, אני רוצה גם לשמוע כאן בקהל אם יש כאלה..
כתבת "זה משהו עמוק אצלי"סודית
אם זה כל כך בסיסי ועמוק, אז לא נשמע שבמקרה שלך זה יתאים. אבל אם רוצה לנסות, תנסי. כתבת שלא תפגעי אם אשנזי לא ירצה ספרדיה בגלל ההווי, המנטליות, אז לנסות אפשר.
שיהיה לך בהצלחה.
אני חושבת שאם משהו עמוק ובסיסי לא מתחבר, לא צריך ללכת נגד עצמינו, אבל איך שאת חושבת
זה לא ׳מתחבר׳ לי בגלל דעה קדומה. ואפשר לעשות על זה עבודהאת פניך אבקש
עבר עריכה על ידי את פניך אבקש בתאריך ח' באב תשע"ח 16:46
לא?
...112233445566
לדעתי את יכולה לנסות לחשוב מה הן התכונות שמפריעות לך אצל אשכנזים, ולחפש בן אדם בליהתכונות כאלו.. לנסות לברר אם מה שמפריע לא קיים ולהפך, אם מה שטוב בעינייך אצל הספרדים נמצא. ואז אם באמת יהיה לך טוב עם בן אדם אשכנזי עם אופי באמת דומה יותר לספרדים לא יהיה לך קהל כך קשה לשכנע את עצמך שזה לא נורא...
מנטליות זה חשוב,השאלה אם כל האשכנזים הם בעלי מנטליות אשכנזיתיעל מהדרום
לק"י

כל השאר- מאכלים, צבע ושאר דברים חיצוניים זה משתנה. לא כל האשכנזים לבנבנים או אוכלים אוכל מסויים. כנ"ל הספרדים.

הייתי מציעה לברר עפ"י הבנאדם עצמו.
(בעיקר שהיום יש הרבה מעורבים...).
תודה לך ולכולםאת פניך אבקש
לדעתיפאז
אם יש הצעה טובה שאין סיבה מהותית לפסול מלבד המוצא, תנסי.
את לא מתחתנת כשאת יוצאת עם מישהו אלא בודקת התאמה.
או שתגלי שזה דווקא מתחבר לך מצויין
או שתגלי למה אשכנזים זה לא בשבילך
או שזה לא יתאים מסיבות אחרות

בקיצור מציעה שאם יש הצעות שנשמעות לך ממש טוב חוץ מזה תני צ'אנס.

מנסה לעזוראופטימיתת
אצלנו המצב הפוך, גדלתי בבית אשכנזי קלאסי והייתי בטוחה שאני אמצא את עצמי רק עם אשכנזי, גם כל מי שהכרתי לפני מיד היו אשכנזים. זה הטעם במוזיקה, באוכל, בהכל..
כשפגשתי את בעלי ב"ה העדה היתה הדבר האחרון שחשבתי עליו והיה ברור לי שזה זניח לגמרי בעיני. למרות שהוא ספרדי מאוד במנטליות שלו. על כל פשעים תכסה אהבה, כל אחד אצלנו צוחק על השני (בקטע טוב) ומסתדרים טוב ברוך השם.

העצה שלי תשמרי על ראש פתוח ואל תפסתי על הנייר אם זה לא ברור שאין מה לדבר, אולי הוא יפתיע אותך. מצד שני, אל תכריחי את עצמך לוותר על משהו שחשוב בגלל שבשאר התחומים זה נוח.
אביע את דעתי באופן כללי בלי להתייחס להתלבטות שיש לך בנושארייזי .R
לדעתי הגישה שלך עלולה להוות מניעה או מיכשול .
לא באים בגישה כאילו יש מתכון מנצח לבחירת בן/בת זוג. כי רוב המשפחות כיום מעורבות. אין כבר ממש אותנטיות בכלום. (כמובן חוץ ממנהגים)לכן הגישה שלך מוטעית מהיסוד.
הייתי מציע לך לצאת מהמקום הזה ולצאת בגישה נטולת סטיגמות ותויות. שהבחירה תיהיה מתוך אהבה שבאה מתוך רציונל. ולא להיגרר כמו אדם נטול דעה וזהות.
להזכירך : אנחנו במאה עשרים ואחד.
חח לגבי המראה אפשר להשתזף,לגבי האוכל את יכולה לבשלאושרקה
חיחיח אז תצאי רק אם ספרדים אבל קחי בחשבון שאולי זה יגרום לך לפספס הצעות שגם יכולות להתאים וחבל
ברור לך שזאת סטיגמה כן?תמיר ונעלם
תגדירי מה התכונות שאת לא אוהבת
לא מה המוצא
החיים מורכבים - תלכי עם הלבאדם סופה

שלום.

אל תתבלבלי. 

בסוף הכל הכל זה עבודה זוגית, כי החיים ארוכים, מסובכים ומורכבים.

חפשי את האיש שאיתו את מרגישה שאת יכולה להתקדם בחיים. שיש לך איתו רגעים של שמחה, של כיף, של שאלות לא פתורות אבל אתם חולמים ביחד לפתור אותם. זה לא משנה מהו או מיהו: ספרדי, אשכנזי, תימני או כל דבר אחר. 

היום הוא ספרדי שמח ובעוד שלוש שנים הוא עובר משבר בעבודה או ח"ו תאונה והופך להיות האדם הכי מעצבן בעולם או שאת צריכה לטפל בו. אתמול הוא אשכנזי סגור ומחר הוא מתחבר לצד מסוים באישיות שלו והפך להיות חסיד חבקוק"י שאת והוא עוברים לגור באיזה מאחז בנגב המדברי, קמים בארבע לפנות בוקר לחלוב עיזים, מגדלים ילדים יחפים בחול.

הכל אפשרי.

וכן. את מתחנת גם אם אבא ואמא שלו בעז"ה. שלא יהיו אשליות. הם חלק מהעיסקה.

ולכן סביר להניח שמה שאת רואה היום יהיה גם מחר וגם מחרתיים - בעוצמות יותר גדולות.

ומפה למסקנה: הנחישות לעבוד, לפעול יחד, להשתנות, לגדול, לאהוב ולנסות היא היא הדבר שאת צריכה לחפש.

שיהיה בהצלחה

את מעלה נקודה סופר חשובה.מי האיש? הח"ח!

אולי אחת הנקודות הבודדות שראויות ליחס מכבד כקריטריון פתיחה.
לי היה קשה ביותר לקבל אפשרות של זוגיות מעורבת-עדתית. אין לי כל חיבור עם הנוסח והלחן של עדות אחרות מאלו שבמסגרתן התחנכתי, שלא לדבר על מבטא או מלודיות. אני מעריך שאין פלא איפוא שחיפוש הזוגיות הסתיים במקום העדתי והאתני שבו החל. אני גם חושב שהצעות רבות נפסלו אפילו עוד בקרב מי שהרהרו בהן לגביי מתוך כבוד והבנה לכך. ההצעה הכי "קרובה להצלחה" המעורבת-עדתית שקיבלתי היתה דווקא מחברה חילונית של מי שהיא הכירה לי, מפני שלא היתה לה ההבנה והרגישות לנושא.
מבחינה רגשית ומבחינת כימיה אין לי ספק שניתן בהחלט לחבר ולהתחבר, אבל טישטוש עדות ומנהגים הוא לא בהכרח עניין מוצדק. זה מחסל מסורות ומשמיד קהילות.

איך נמחק המסורת אם אישה הולכת לפי המנהג של הבעל ?כלה נאה
אם הבעל אשכנזי שימשיך במסורת וכן להפך.
מי שמרגיש שזה קשה לו שלא ילך על זה. רק חבל שיש בחורים ובחורות תקועים שלא מוכנים להתפשר ולתת עוד אפשרויות. במיוחד בציבור החרדי
בשביל "המנהג של הבעל" דרוש שלבעל יהיה מנהג.מי האיש? הח"ח!

אינני יודע מאיזו עדה את, אבל ערבוביית מנהגים, עדות ומסורות זו בעיה כמו שזה גם משהו שניתן לשקול אם רוצים. אין היום כמעט אף אחד שמחזיק במסורות אוסטריות או מוראביות, כי בערך תשעים אחוז מיהודי הארצות האלו חוסלו ברצח מרושע, ואלו שנותרו היו רצוצי נפש ואומללים מלעסוק ממש בשימור מסורות ומנהגים. חוכמה קטנה מאוד לומר "שימשיך במסורת". כשמתחתנים ואין לצד השני שום צורך או מקום למנהג של "הבעל" (או גם האישה, וכי למה ייגרע חלקה), אז המנהג נעלם כמו מוץ ברוח. תקף הדבר אגב גם בנוגע למסורות של יהודים מתימן שלא התאמצו בכל כוחם לשמר (ואין להאשימם), והמבטאים והמנהגים שראו בבתיהם פשוט נמוגו להם כעשן.

אם זה עמוק אצלך...אז אין מה לדבר. תחפשי לך ספרדי טוב וזהו.yaya123

בס"ד

ואני אשמח להסביר.
{אגב אנחנו זוג מעורב עם הרבה וותק בסיפור הזה}.
לו היית מישהי "כלל ישראלית" כזו... זורמת וחצי כך וחצי כך...הייתי ממליץ בחום .
כיוון שאת "ספרדיה" גם מבפנים בהחלט יש לזה השלכות על זוגיות עתידית עם התרבות האשכנזית הממוצעת.
ככלל אני חייב לומר גם בלי הבדלי עדות ומנטליות לכל זוג צעיר יש התמודדות זוגית טבעית של חיים משותפים.
וכשיש פער עדתי משמעותי בתפיסת עולם, זה מורגש ומוסיף לחצים מיותרים.
אני לא אומר שזה בלתי אפשרי כמובן...אבל אם אפשר לצמצם פעריםו שמלכתחילה תדברו באותה שפה ותרגישו שאתם שייכים לאותה הוויה זה עדיף בעיני על הרפתקאת "כל ישראל חברים" וצבעוני זה מגניב...
כי אמנם אנחנו בדור הרבה יותר פתוח  אבל במציאות למנהגים ולמנטליות יש השפעה עצומה.
צורת הדיבור,ביטוים,מנהגים, ועקרונות שלפעמים הם הפוכים ממש. "זרימה" מול דקדוק על כל פרט,ועוד ועוד ועוד.
כל זאת בהכללה כמובן.
אם את כבר בקשר עם מישהו והוא מדהים ו טוב לך ורק זאת ה"בעיה"...אז ברור שיהיה בסדר בע"ה.
אבל אם שאלתך היא לכתחילה....ממליץ בחום ללמוד מאברהם אבינו  שטרח לשלוח את אליעזר עד לחרן להביא אישה "משלנו"
הוא ידע מה שהוא עושה. 

אהבתי את תגובתך. ספרדיה שנשואה לאשכנזי באושרtajos
מרוקאי נשוי באושר עם אשכנזיהdavidc13
אני לא דמיינתי בתור נער מרוקאי בחברה ספרדית שאתחתן עם אשכנזיה.
אבל ב''ה לקב''ה היו תוכניות אחרות.
שמח בכל רגע.
הגיוון העדתי מעשיר והופך את החיים יחד למשמעותיים יותר עם המון קטעים משעשעים בשל ההבדלים בין התרבויות השונות.
בקיצור, לא פוסלים אדם בשל עדתו.
תלוי איך מסתכליםניצנים

באופן כללי זה לא צריך להיות גורם בהחלטה.אם מתאימים זה שווה באלף אחוז על פני נישואין עם אותה עדה. בכל החלטה על נישואין צריך קצת אומץ להחליט.אם כל הבעיה היא עדה שונה וכל יתר הדברים טובים ,רוצו לרבנות להרשם לנישואין.מניסיון יש לי חתן אשכנזי וממש אני לא רואה סיבה להסס.אלא אם כן היחס הוא של התנשאות כפי שרואים במיגזר החרדי,במקרה כזה תבדקי בעיתונות של החרדים במודעות המאורסים,התוצאה אשכנזי עם אשכנזיה ספרדי עם ספרדיה.,

הקיטלוג המיותרניצנים

גם בין הספרדים ישנם עדות עדות,הפרסים לא דומים לעירקים הטורקים אינם כבוכרים והתימנים סוגיה לחוד,בקיצור אם מחפשים את השונה גם בין מקומות קרובים ישנם שינויים גדולים.,לא פעם רואים נישואין לא מוצלחים דווקא בין בני זוג קרובים מאותה עדה ואפילו מאותה משפחה. כמו כן למען בריאות הצאצאים עדיף להינשא עם עדות רחוקות.

מה הקשר לבריאות הצאצאים?את פניך אבקש
אני אשכנזיה ברובי, נשואה לספרדיבת 30

ואני חייבת לומר, שעם כל המילים היפות, יש הבדלים.

אולי לא אצל כולם, אולי ההבדלים לא תמיד גדולים, אבל יש.

המשפחות שלנו כ"כ שונות. בהתנהלות- יש דברים אצלם שאני עד היום בשוק מהם. יש דברים אצלנו שהוא פשוט לא מצליח להבין.

ואלו דברים שקשורים למנטליות.

אז שוב, לא כדאי לפסול בגלל זה, במיוחד לאור העובדה שכל דור נוסף הפערים מצטמצמים, אבל לא כדאי להתעלם. ואם יש דברים שמפריעים לך תגידי. אפשר גם ללמוד דברים טובים מהצד השני...

והפערים לא הפריעו לך בהתחלה?את פניך אבקש
זה משהו שמורגש?

איך מתגברים עליהם?
לא. רק אחרי ההתחלה...בת 30אחרונה

דווקא היו דברים שקסמו לי. אבל אחר כך הבנתי שכל משפחה היא עסקת חבילה...יש דברים שאוהבים ויש דברים שלא.

איך מתגברים?

לא על כל דבר צריך להתגבר, יש דברים שלא קשורים לזוגיות שלנו באופן ישיר, אז באמת בהתחלה לקחתי ללב אבל אח"כ הבנתי שכדאי לי להישאר מבחוץ.

ועל מה שכן- טוב, קשה להגיד להתגבר. יותר נכון לומר- להתמודד.

להתמודד עם שונות בתפיסה, באופי, בציפיות. 

אבל זה לכל זוג יש ממילא, אולי השאלה רק באיזו עוצמה.

תמיד יש פערים בין משפחותק"ש
שמעתי ממשהי שהתחתנה עם בן של משפחה אחרת שהם לא רק מאותה עדה, גם אותה שכונה, האבות למדו באותה ישיבה, שלחו לאותם מוסדות חינוך, עובדים באותם תחומים וכו'.
כמה שבועות אחרי החתונה, היא התבטאה: "פערים בין משפחות, זה כל כך קשה".

לכן, מי שמחפש לנוח על זרי הדפנה - שפשוט לא יתחתן, חבל על הזמן והכחות. מי שמבין, שחתונה היא פתיחה לעבודה משותפת וטובה - שיבדוק התאמה, אבל התאמה בינו לבין בן הזוג - לא התאמה לכל מיני סטיגמות.
נכון מאוד! בעלי ואני מאותה עדה ואותו שכונה ויש דברים שקשה לכלה נאה
לגמרישרה'לה92
אני ספרדייה ונשואה לאשכנזי.שרה'לה92
גם אני חשבתי כמוך לתקופה עד שפגשתי אנשים גם מפה וגם משם שהיו עם אופי שלא בהכרח תואם ל''עדה'' ממנה הגיעו. ואז הבנתי שברור שיש אשכנזים עם מנטליות ואופי יותר ''טיפוסי'' וכך גם ספרדים אבל יש גם כאלה שממש ממש לא. עצתי לך, אל תפסלי על עדה וכל מקרה לגופו. יש אשכנזים חמים ויש ספרדים קרים. זה ממש תלוי בית, הורים ובעיקר אופי של בן אדם!
בהצלחה רבה רבה.
אם בא לך בפרטי אני גם כאן.
אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמותאחרונה
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ממש במקום להעסיק קצרנית... 😅
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי

קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.

וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️

תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית, 

וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.

וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'

לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו

ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקדאחרונה

זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).

שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik

זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך. 

אולי יעניין אותך