בהמשך לפוסט הקודם שלי סיפורים על חלק מעוולות השידוכים.
רק השבוע נזכרתי שלפני כמה שנים איזה ארגון גדול שידוכים , הרשמת שם שללה אותי מלהרשם בגלל שלא עשיתי צבא. אפילו שבמציאות יצאתי עם כמה בחורות דתיות, ולא כולן שוללות, ואפילו שאמרתי לה שאבל אולי יש 5% שירצו. היא אמרה, שאפילו יותר מ- 99.9% לא ירצו.
אז קיבלתי שלל תגובות - הרבה אנשים טובים זרקו לי, מה שבאמת נכון - "תמשיך הלאה" , "תחפש במקום הנכון", "תבוא עם גישה נכונה".
כשאני מנסה להסביר, שנכון , אבל פשוט כמעט את כל הדלתות (למעט אנשים נפלאים פה ושם, אבל מעט) סוגרים לך בפרצוף נשמע שאני מתמרמר.
אז אמרתי סבבה טו באב נעשה התחלה חדשה. חיפשתי משהו לטו באב , וקפץ לי באינטרנט מפגש שמיועד לאנשים תורנים, סופ"ש טו' באב באיזו התנחלות. כמעט עולה 500 ש"ח, אבל אמרתי יאלה - נשמע סבבה. (השמטתי פרטים מזהים)
בשיחה אפשר לשמוע שהאישה הרשמת בעלת עין טובה (שכנראה נוגעת רק לאנשים מסויימים). שוללת אותי בגלל שהיא ראתה בתמונה שיש לי כובע ושרשרת. אפילו שהמפגש מיועד לתורניים , אנשים שאני לא רואה את עצמי רחוק או שונה מדעותיהם .
לא אאריך כאן, מי שרוצה שיראה בתיאור של הסרטון ביוטיוב. רק הרגיש לי נכון, לקראת ט' באב, שאנחנו אמורים לתקן את השנאת חינם, ולקראת טו' באב, שזה יום שמעיד על אהבת חינם, התחברות והזדמנות שווה לכולם.
הרגיש לי נכון לדבר על העוולות האלה, שהעולם ידע, על המחסומים האלה שמציבים לאנשים בדרך. כי זה לא רק לי קורה זה קורה להרבה. אני אסתדר, אבל בתור חברה אלו תופעות שדווקא אותם צריך להוקיע, ולא את אלה שמנסים לעבוד את ה' בתמימות.
זה גם לא בשבילי. להיפך לא נעים לי להיחשף. או להראות מסכן. ואני יודע שיש לא מעט שאולי לא יסכימו או יאהבו את מה שאני עושה.
אבל אני חושב שכן צריכים להיות מודעים לגועל נפש שמכוסה בכל מיני סיסמאות חיוביות שיש בכל מיני מקומות. ושלא תטעו, כנ"ל זה לא מקרה שולי או יוצא דופן זה קו שלם של אנשי מערכת שכופים את דעותיהם ורצונותיהם על הציבור.
שורה תחתונה – אם זה מה שרוב הציבור תומך ורוצה - מה טוב, אם לא- ראוי שמי שמתקרב אליהם ידע על השיטות סינון שלהם ואת מי הם שוללים להתקרב.
שבת שלום, ושבאמת נזכה לבניין בית המקדש ולאהבת חינם.
חננו ה' חננו, כי רב שבענו בוז.
וַאדֹנָי יְהוִה יַעֲזָר לִי עַל כֵּן לֹא נִכְלָמְתִּי עַל כֵּן שַׂמְתִּי פָנַי כַּחַלָּמִישׁ וָאֵדַע כִּי לֹא אֵבוֹשׁ .