סרטן תורשתיאנונימי (פותח)

במשפחתי ישנם כמה נשים שחולות בסרטן השד שאומרים שהוא תורשתי.

לאחרונה אמי הובחנה בתור נשאית של המחלה והיא נכנסה לקבוצת סיכון.

שאלתי היא האם וכיצד אפשר למנוע את התפרצות המחלה באמצעים אלטרנטיבים וכיצד אני אוכל למנוע מעצמי את הסיכון לחלות בה (בהתחשב בעובדה שזה תורשתי ונכון לעכשיו ירשתי את הגנטיקה הרפואית של אימי).

תודה מראש ובשורות טובות.

אין לי מושג לגבי השאלה, אבל איך קוראים לאמא שלך?3יפי
שנתפלל לרפואתה.
אמא שלי ב"ה לא חולה...אנונימי (פותח)
כך שאין צורך להתפלל עליה. אבל היא בקבוצת סיכון של המחלה.
אה... ב"ה!! ובלי עין הרע!!3יפי
הומאופתיה קלאסיתאנונימי (פותח)

שלום

נכון את עושה. צריך להקדים תרופה ובכך להימנע משיעור קשה בחיים ולעבור אותו ללא "הצורך" לחוות את המחלה וגם למנוע אותה מהדורות הבאים של משפחתך. לך יש את הכוחות לעצור את הגלגל ולשנות את הכיוון שלו. פני עוד היום לטיפול הומאופתי קלאסי. קחי את האחריות לבריאותך על עצמך. בטיפול הומ. אין שום בדיקה גופנית ואין שום מגע פיזי. כנסי לקישור ותקראי מהי הומאופתיה.

http://www.homeopathy-israel.co.il/Index.asp?CategoryID=80

בני פפר RCHom חבר אגודה עובד בצפון

אסור לבנות רק על טיפולים אלטרנטיבייםאנונימי (פותח)
אין בעיה לקבל הדרכה אלטרנטיבית לדרכי מניעה למחלה אך עם זאת חייבים לבצע מעקבים וממוגרפיה ולטפל בממצאים עפ"י חוות דעתו של רופא קונבנציונלי.
מה זה רופא קונבציונילי?...3יפי
לכל מי שלא רוצה לקבל את המחלה הקשהאנונימי (פותח)

ובפרט למי שנמצא\ת בקבוצת סיכון.

אני לא מבין הרבה ברפואה ובביולוגיה, המקצוע שלי משהוא אחר לגמרי, אבל יש נושא מסויים שהתעניינתי בו וקראתי עליו ספרים והרבה חומר באינטרנט וכו'. הנושא הוא השפעה של חשיפה לשדה אלקטרומגנטי על בריות האדם.

יש גורמים שונים למחלת הסרטן. לא הכל נחקר עד הסוף ולא כל הפרטים ידועים כבר למדע. אבל אחד מהגורמים הודאיים למחלה זו הוא חשיפה ממושכת לשדה אלקטרומגנטי. יש כמות גדולה מאוד של מחקרים שמוכיחים באופן ברור וחד משמעי כי מבחינה סטטיסטית בקרב אנשים שנחשפים לשדות אלקטרומגנטיים חזקים במשך הרבה זמן יש כמות הרבה יותר גדולה של מיקרי סרטן מסוגים שונים (בדגש על סרטן השד אצל נשים) מאשר בקרב אנשים שלא נחשפים לשדות אלקטאומגנטיים חזקים. כמו כן נערכו הרבה מחקרים בשיטות אחרות (חוץ מהמחקרים המבוססים על נתונים סטטיסטיים) שבדקו את ההשפעות הביולוגיות שמיתרחשות בתוך הגוף של בעלי חיים וגם של בני אדם שחשופים לשדה אלקטרומגנטי. גם המחקרים האלה הוכיחו באופן חד-משמעי שבניגוד לטענות של גורמים מסחריים מסויימים יש קשר ישיר בין החשיפה לשדות אלקטרומגנטיים לבין השפעה על הבריות בכלל וגרימה להיתפתחות של מחלת הסרטן - בפרט. יש להדגיש שזו בהחלט לא המחלה היחידה שיכולה להיגרם מהחשיפה לקרינה אלקטרומגנית, אבל הסרטן הוא המחלה הנפוצה ביותר שנגרמת מחשיפה ממושכת לשדה אלקטרומגנטי בעוצמה גבוה - כגון לשדה שנוצר מטלפון נייד או מטלפון אלחוטי נייח, או ממחשב שמותקן בו מודם אלחוטי. (דרך אגב לכל מי שלא יודע: בניגוד לאשליה שיש בציבור טלפון נייח אלחוטי יוצר שדה אלקטרומגנטי בעוצמה קרובה מאוד לזו שיוצר טלפון נייד ובסוגים מסויימים אף בעוצמה גבוה יותר!). 

כמו כן היו מחקרים שהוכיחו שכאשר יש לבן-אדם גידול סרטני בגוף אז אם הוא ממשיך להיחשף לשדה אלקטרומגנטי אז הגידול מיתפתח יותר מהר. לפי החומר שקראתי בנושא זה יוצא שמי שנמצא בקבוצת סיכון חייב להיזהר הרבה יותר מאשר אדם רגיל (היינו מאשר מי שאינו בקבוצת סיכון) מלהיחשף לשדה אלקטאומגנטי. זאת מכיון שאדם שנמצא בקבוצת סיכון יש לו יותר סיכון להיפגע מהשדה ולקבל את הסרטן.

לכן הייתי ממליץ להימנה ככל האפשר מהחשיפה לשדה אלקטרומגנטי. זה כדאי מאוד גם לכל האנשים הבריים (ובמיוחד לילדים ולתינוקות ולנשים בהריון), אבל כל-שכן "כל וחומר" למי שנמצאת בקבוצת סיכון של סרטן השד או של כל סוג אחר של סרטן.

בברכת שהשם יתן בריות לכל עם ישראל, אמן!

אפשר בבקשה מקורות רציניים?עוזיה
דווקא שמעתי משהו כזה..אנונימי (פותח)
לא מזמן קראתי כתבה בעיתון על הסיכונים לסרטן שגדלים בעקבות שהייה במקומות בעלי קרינה. היה רשום שם שהאזור של מודיעין הוא בעל הקרינה הכי גבוהה.. ואני בדיוק גרה באיזור הזה....
יובעלה...3יפי
אבל אבא שלי אומר שאמנם זה משפיע, אבל לא משהו רציני. הקרינה הזו היא פחותה פי מאות מקרינה שאת קולטת כשאת מדברת בפלאפון (כן, גם זה מסרטן, אבל אם יש למישהו -ח"ו- סרטן, זה בטוח לא הסיבה, בה"א הידיעה.
ל- ;BילBיאנונימי (פותח)

בס"ד

אני לא יודע איפה קראת "שהאזור של מודיעין הוא בעל הקרינה הכי גבוהה". בכל מיקרה זו טענה לא נכונה. ישנם בישראל כמה אזורים נרחבים יחסית שבהם בכל האזור הקרינה האלקטרומגנטית גבוה. אפשר לכלול לרשימה של אזורים כאלו את הישובים הסמוכים לחלק משדות התעופה (אזורים המוקים על ידי רדארים), כגון מושב בית-אליעזרי הסמוך לתל-נוף ועוד כמה מקומות נוספים (לרבות שדות תעופה האזרחיים). כמו כן אפשר לכלול ברשימה את המקומות הסמוכים לתחנות רדיו (או טלויזיה) גדולות כגון הרחוב האחורי של התחנה המרכזית בירושלים שבה נמצא רשות השידור. אפשר להוסיף לרשימה גם את בסיסי נ"מ ואת הישובים הסמוכים אליהם. וגם את כפר-שומריהו. וגם את קיבוץ נען הסמוך למקבץ גדול של אנטנות. ועוד כמה מקומות. אבל לא את מודיעין. במודיעין ובאיזור מודיעין נכון להיום אין שדות-תעופה עם רדארים, אין נמל-ים שבו עוגנים סטי"לים, אין בסיסי חיל האויר, אין בסיסי נ"מ, אין מקבצי אנטנות גדולים כמו זה הסמוך לרמלה וכמו זה הסמוך לכפר-שומריהו. לכן מודיעין ואיזור מודיעין אינם מוקרנים נכון להיום יותר מאשר כל איזור ממוצע בישראל. קיימת הבעיה החמורה של אנטנות סוללריות, אבל היא לא בעיה של כל האיזור, אלא רק של אותם מקומות שנמצאים בקירבת האנטנות. כמו כן בעיה זו קיימת בכל הערים והישובים בישראל באותה מידה פחות או יותר (חוץ מכמה יוצאים מין הכלל נקודתיים). אזור של מודיעין אינו שונה מבחינה זו.

אולי את מבלבלת עם הפרוייקט המסוכן המקונה "מודל מודיעין"? נכון להיום הפרוייקט של "מודל מודיעין" בוטל במודיעין בזכות היתנגדות כבדה של התושבים. אלא שלאחר כמה שינויים בחוקים שהיתרחשו לאחרונה קיימת סכנה של "מודל מודיעין ארצי" שצריך להיתפלל שהקדוש ברוך הוא יבטל את הגזירה הזאת. "מודל מודיעין ארצי" - פירושו אנטנה סוללרית משדרת בכל 150 מטר בכל הערים והישובים בישראל. צריך להיתפלל טוב שגזירה זו תבוטל. גורמים מסחריים שמעוניינים בפריסת הרשת במתקונת של "מודל מודיעין ארצי" מנסים לשכנע את העם להאמין בטענה האבסורדית של החברות הסוללריות שכביכול "כמה שיש יותר אנטנות ככה יש פחות קרינה". מה שהכי מקומם בסיפור הזה זה אפילו לא הרצח-עם עצמו, אלא העובדה שיש הרבה אנשים בישראל שמאמינים(!) לתעמולה האבסורדית הזאת של החברות הסוללריות ושל המושתל שלהם במשרד לאיכות הסביבה (לא אזכיר כאן את שמו).

לעוזיה - כן, בהחלט.אנונימי (פותח)

בס"ד

להלן רשימה חלקית מאוד של מקורות (החומר באנגלית):

http://www.powerwatch.org.uk/news/20041222_reflex.asp

http://www.powerwatch.org.uk/news/20041118_naila.asp

http://www.powerwatch.org.uk/news/20040809_spain.asp

http://www.powerwatch.org.uk/news/news507sal.asp

http://www.powerwatch.org.uk/news/news508mild.asp

אם את\ה מתעניינ\ת בנושא ורוצה לקבל מידע מקיף עליו אז הייתי ממליץ על הספר של הביולוגית איריס עצמון מאוניברסיטת חיפה (הספר בעברית). לדעתי זו ספר חובה לכל אדם שאכפת לו מבריותו ובפרט למי שמשתמש בציוד אלחוטי ו\או גר\עובד\לומד\משרת במקום מוקרן.

מי שמתעניין בנושא כדאי מאוד לראות גם את זהאנונימי (פותח)

http://planet.nana.co.il/4x4xm/Cell_Phone_Hazards.htm

אבל אם אתם רוצים ספר מקיף בעברית אז אני ממליץ על הספר שהזכרתי בהודעה ההקודמת. ספר רציני, מדוייק, לא נותן הנחות ומומלץ ביותר. הספר מכיל חומר שתורגם מ6 שפות ומסביר לחסרי רקע בתחום את כל הנושא המעורפל הזה לפרטיו. הספר יקר. אבל יש אנשים שסבורים שהבריות שלהם יותר יקרה. לאותם אנשים מיועד הספר.

אתה שם לב שלא הזכרת את ;ה ש ם ;של הספר?3יפי
שם הספראנונימי (פותח)

איריס עצמון

הסלולרי - לא מה שחשבת!

המידע שמוסתר מהציבור

טוב...3יפי
תודה.
דרך אגבאנונימי (פותח)

עד השמחת תורה  (תשס"ז) היא מוכרת את הספר במבצע (דהיינו משמעותית יותר זול)

פרטים אפשר לברר בדוא"ל:

krina2@gmail.com

סרטן השדאנונימי (פותח)

לסרטן השד חשוב לקחת סלניום,ויטאמין אי,אצות ים להורדת הסכון,

ישנה פורמולה צמחית בשם flor essence יעילה במקרים רבים כמו כן צמחי מרפא ואנטיאוקסידנטים.

בהצלחה אלי מלמד

אבוי.3יפי
רפואה זה לא התחום שלי.
מחקרים על השפעות א-טרמיות של קרינה אלקטרומגנטיתאנונימי (פותח)

הינה מצאתי אתר עם רשימה חלקית אומנם, אבל פרטנית של המחקרים על ההשפעות ה א-טרמיות (פירוש: השפעות שאינם קשורות לחימום) של החשיפה לשדות אלקטרומגנטיים.

http://www.cogreslab.co.uk/non_thermal.asp

כמו כן יש גם הרבה מידע מעניין אחר שקשור לנושא הזה באתר. להלן כתובת הבית של האתר:

http://www.cogreslab.co.uk/default.asp

מומלץ לכל מי שקורא אנגלית.

למי שלא קורא אנגלית, אבל קורה רוסית יש את האתר הבא:

http://www.pole.com.ru/

, אבל הוא פחות פרטני ומדבר יותר בקיצור ובכלליות.

http://www.cogreslab.co.uk/electro_pollution.aspאנונימי (פותח)
סדר בבלגןמשה
1. אין אף הוכחה חד משמעית שסלולארי ככלל מסרטן. יש בעיקר נתונים סטטיסטיים שאפשר לסתור באותה המידה.
אין גם הוכחה שהוא אינו. הנושא עדיין בסימן שאלה מחקרי.
2. היעדר אנטנות - אם נניח שהסלולארי מסרטן מסכן פי 2-3 את משתמשי המכשירים הקטנים הללו, ובמקביל מעלה את צריכת הסוללה שלהם.
3. כל מוקדי הקרינה שתוארו - אינם קשורים לסלולארי אלא למוקדי שידור אחרים בתדרים אחרים. רדיו, שדות תעופה וכו'

כמובן שחברות הסלולאר אינן צדיקות תמימות, וצריך בהחלט לעקוב אחריהן שהן ממלאות אחרי התקנים ולא בצורה שבה מתנהל הכל היום.

מה שכן, מה שמאוד מפליא אותי העובדה שהסלולאר קיים בארץ כמעט 20 שנה ורק בשנה האחרונה התחילו להתפרסם כל החששות האלו. אני אישית מאוד חושד לגבי כנות הכוונות של חלק מהמפרסמים.

משה
שאלהאנונימי (פותח)
האים כבוד המנהל פורום מאמין באמונה תמימה בתעמולה של חברות הסוללר, או שכבודו גם עובד באחת החברות וזאת הסיבה שכבודו מצטט את דבריו הקדושים של טל זילברשטיין?
הוא לא עובד אצלם...שחר

אתה יכול להיות רגוע.. הוא פשוט מוקף במכשירים סלולרים. מחשב נייד, ושניים-שלושה פלאפונים.

בכל מקרה, מגן - עבודה יפה! ניסיתי לתרגם קצת ללא הצלחה את המקורות, אבל דובר אנגלית תמצת לי את אחד מהם.. כמו כן אי"ה יצא לי להשיג את הספר בהשאלה מחבר.

תודה!

עוזיה.

אני לא מאמין לחברות הסלולארמשהאחרונה
בדיוק כמו שאני לא מאמין לגורמים אחרים.
המידע שעליו התבססתי מקורו בקרוב משפחה שהוא גם מנהל מחלקה בב"ח מאיר בכפ"ס, אבל לא זה העניין.

הסלולאר קיים במדינה הזו בסביבות ה-20 שנה. משך השנים הללו לא ראינו את כל אירגוני הסביבה הנחמדים צועקים וצורחים. הללו התחילו לצרוח עם הופעת הדור השלישי.
לאור נסיון עבר עם הארגונים הירוקים הנגועים בשמאלנות קשה - אני פשוט לא מאמין לאף מילה שלהם.

ואגב, בלי קשר - אני בתקופה האחרונה משתמש כבד של שרותי דור שלישי וסובל קשות מחוסר כיסוי של הרשת הזו
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך